Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Εναν χρόνο παράταση για την απόσυρση παλαιών οχημάτων

Έως το τέλος του 2013 παρατάθηκε το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.Στην εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, που περιλαμβάνεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο. Οι προϋποθέσεις, που πρέπει να συντρέχουν για την απόσυρση, είναι η πρώτη άδεια κυκλοφορίας να έχει εκδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2000 και να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του ΙΧ.Στο νόμο αυτόν προβλέπεται ακόμη η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης ΙΧ αυτοκινήτων των πολύτεκνων οικογενειών και αναπήρων, ενώ πλέον ο φόρος πολυτελείας στα μεταχειρισμένα ΙΧ θα επιβάλλεται με την κλίμακα του φόρου που ισχύει για τα καινούργια και κυμαίνεται από 10% έως 40%.Διευκρινίζεται ακόμη ότι οι τρίτεκνοι αν γίνουν πολύτεκνοι δικαιούνται εκ νέου απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης για αγορά αυτοκινήτου.

Η νέα . . . ''λίμνη'' της Πρέβεζας

Η εικόνα που βλέπετε είναι στα αρχαία της Νικόπολης στην Μεγάλη στροφή στα τείχη και είναι ενδεικτική του μεγέθους της κακοκαιρίας που πλήττει εδώ και μέρες την Πρέβεζα.Η κατάσταση στο σημείο είναι λίγο πριν γίνει υπερχείλιση και τα νερά βγουν στο δρόμο. Ενώ και από την άλλη πλευρά του δρόμου όπως βλέπετε στην δεύτερη φωτογραφία επικρατεί το ίδιο. Πολλά σημεία του δήμου βρίσκονται σε οριακό σημείο, χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε μέρα στην περιοχή καταγράφεται και μία καθίζηση σε δρόμο.

mypreveza.gr

Σε τροχιά ολοκλήρωσης βρίσκεται το Έργο APC που υλοποιεί ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας

Σε τροχιά ολοκλήρωσης βρίσκεται το Έργο APC (ADRIATIC PORT COMMUNITY) που υλοποιεί ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας στα πλαίσια του Προγράμματος IPA ADRIATIC.Η πρόοδος των δράσεων του Έργου συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 23 και 24 Ιανουαρίου στην Κέρκυρα, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εταίρων του Έργου.Συγκεκριμένα, την ΟΛΗΓ Α.Ε. εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της και Δ/νων Σύμβουλος, κ. Τζοβάρας, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της ΟΛΗΓ ΑΕ και μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Έργου κ. Γκρίνιας Κωνσταντίνος, στελεχιακό δυναμικό του Οργανισμού και οι ανάδοχοι υλοποίησης, ενώ στελέχη και επιστημονικό προσωπικό εκπροσώπησαν δυναμικά το ΤΕΙ Ηπείρου, τις Λιμενικές Αρχές της Βενετίας και του Ploce της Κροατίας και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Στα πλαίσια του Έργου, τα 3 λιμάνια αναπτύσσουν λιμενικές εφαρμογές πληροφορικής που αφενός θα επιτρέπουν στους ίδιους τους Οργανισμούς να ανταλλάσσουν πληροφορίες, αφετέρου θα προσφέρουν προς τους χρήστες των λιμενικών υπηρεσιών (Λιμεναρχείο, Τελωνείο, εκτελωνιστές, ναυτιλιακούς πράκτορες, εταιρίες logistics, οδηγούς κλπ.) τη δυνατότητα να απλοποιήσουν τις διαδικασίες ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ τους αλλά και με το λιμάνι, κάνοντας χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσα από μια ενιαία διαδικτυακή (web) εφαρμογή.Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχουν ήδη παραδοθεί οι 3 από τις 5 απαιτούμενες εφαρμογές πληροφορικής και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου αναμένεται το Έργο να είναι λειτουργικό, ώστε να ξεκινήσει η εκπαίδευση της λιμενικής κοινότητας και να γίνουν οι απαιτούμενες προσαρμογές σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των χρηστών. Στόχος είναι μετά την ολοκλήρωση του, που προσδιορίζεται στα τέλη Ιουνίου, να παραδοθεί προς χρήση στη λιμενική κοινότητα, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του διαχειριστικού κόστους των λιμενικών συναλλαγών.Την επιστημονική επίβλεψη του Έργου έχουν το ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο σχεδιάζει και αναπτύσσει το "κοινό παράθυρο" επικοινωνίας των εταίρων, και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που συνδράμει επιστημονικά τα λιμάνια με την παροχή τεχνογνωσίας και προδιαγραφών.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της Άτυπης Επιτροπής του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας για τη διοργάνωση του φετινού καρναβαλιού, που θα γίνει την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013. Συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα και διατυπώθηκαν ιδέες και προτάσεις για το χαρακτήρα και τα θέματα του φετινού καρναβαλιού. Επίσης μέλη της επιτροπής συναντήθηκαν με τον κο Δημήτριο Κέφη Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού τον οποίον ενημέρωσαν για τη διοργάνωση του Καρναβαλιού και ζήτησαν τη συμπαράσταση του Δήμου Αρταίων.Η Άτυπη Επιτροπή απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις γυναίκες και όλων των ηλικιών, ανεξάρτητες ή σε γκρούπ, να μεταμφιεστούν με απλά υλικά και να πάρουν μέρος στην καρναβαλική παρέλαση.Επίσης καλούνται να συμμετάσχουν στο καρναβάλι οι μαθητές, οι ποδηλάτες, οι μουσικοί, οι χορευτές, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων και όσοι θέλουν να χαρίσουν απλόχερα το γέλιο που τόσο όλοι μας έχουμε ανάγκη.

Ολομέλεια παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα»

Αύριο στις δέκα και μισή το πρωί, στο ξενοδοχείο Du Lac θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα».Στη διάρκεια της Ολομέλειας, στην οποία θα παραστούν τα μέλη και φίλοι της παράταξης, θα γίνει ο απολογισμός του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής για την διετία 2011-12.Πρόκειται μία σημαντική διαδικασία, η οποία σκοπεύει να αναδείξει τον κρίσιμο και ουσιαστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο και εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.Αυτό άλλωστε επεσήμαναν σε δηλώσεις που έκαναν σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ο Γραμματέας της παράταξης Δημήτρης Θεμελής.«Πρόκειται για μία ολομέλεια με πολιτική βαρύτητα. Μια δημοκρατική διαδικασία που έρχεται για να κρίνει τη Δημοτική Αρχή αλλά και για να καταθέσει προτάσεις», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και τόνισε ότι «η παράταξη συνεχίζει την παρουσία και τη δράση της, είναι πολιτικά ανεξάρτητη κι εκεί συγκλίνουν πολλές κοινωνικές δυνάμεις».Ο Γραμματέας της παράταξης Δημήτρης Θεμελής επεσήμανε ότι το σημερινό γενικό πολιτικό περιβάλλον δεν ευνοεί τέτοιες κινήσεις. Όμως εάν δεν καθιερωθούν τέτοιες διαδικασίες στο χώρο της αυτοδιοίκησης δεν θα επέλθει η εμπιστοσύνη των πολιτών. «Η λειτουργία της παράταξης θα συνεχιστεί. Με την εμπειρία που έχει στα δύο χρόνια λειτουργίας του Καλλικρατικού Δήμου, μπορεί να απαντήσει με προτάσεις και στις αδυναμίες του ίδιου του Καλλικράτη. Κάνουμε ένα τολμηρό βήμα γιατί επιδιώκουμε τον έλεγχο από τους πολίτες κι επειδή πιστεύουμε ότι αν κοπεί ο τελευταίος κρίκος, αυτός που συνδέει τους πολίτες με την αυτοδιοίκηση, τα πάντα θα καταρρεύσουν», τόνισε ο κ. Θεμελής.Ερωτηθείς ο Δήμαρχος αν υπάρχουν ολιγωρίες ή καθυστερήσεις τόνισε ότι όπου υπάρχουν οφείλονται στην έλλειψη χρηματοδότησης. «Σε πολύ μικρούς χρόνους προσπαθήσαμε να κάνουμε όσα δεν έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα οφείλονται στη συνεχή αφαίμαξη πόρων από το κεντρικό κράτος, σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του Καλλικράτη αλλά και στην εμμονή της πολιτείας να περικόπτει κονδύλια παρότι η αυτοδιοίκηση είναι απολύτως συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις της.Τέλος ο κ. Θεμελής αναφερόμενος στη λειτουργία της παράταξης είπε ότι οι δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν ικανοποιητικές. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη με σκοπό ένα μόνο πεδίο διαλόγου με τους πολίτες.

Στο κόκκινο οι προϋπολογισμοί των Δήμων της Ηπείρου

Μειωμένος έως και 60% είναι ο προϋπολογισμός της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου για το 2013 λόγω των δραματικών περικοπών των τακτικών επιχορηγήσεων που λαμβάνουν οι Δήμοι. Ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Άρτας Γιάννη Παπαλέξη, ανέρχεται σε 580.000 ευρώ ενώ πέρυσι ξεπέρασε το ένα εκατ. ευρώ.Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ υπάρχει ανοικτός διάλογος μεταξύ ΚΕΔΕ και Υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των πολυποίκιλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ.Μεταξύ των αιτημάτων που θέτουν οι Δήμαρχοι είναι η κατάργηση τόσο του Συμπαραστάτη του Δημότη, όσο και της Επιτροπής Διαβούλευσης και ταυτόχρονα διατήρηση των θέσεων του γραμματέα και των συμβούλων του Δημάρχου καθώς και επανεξέταση του ζητήματος των αποζημιώσεων που λαμβάνουν οι αιρετοί για τη συμμετοχή τους σε συμβούλια και επιτροπές.

Ερώτηση για Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) Άρτας

Η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής Β' Αθηνών Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσαν την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Σε ομηρία εκατοντάδες πολίτες της Άρτας λόγω των καθυστερήσεων και της δυσλειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας – ΚΕ.Π.Α.».Η Όλγα Γεροβασίλη για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που ταλαιπωρεί το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, δήλωσε:"Αντί τα ΚΕ.Π.Α. να αποτελέσουν εργαλείο πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας, μετατράπηκαν σε Γολγοθά για τα άτομα αυτά και τους οικείους τους, με αποτέλεσμα στο Νομό Άρτας να εκκρεμούν πάνω από 500 αιτήσεις συμπολιτών μας.Μεσούσης της κρίσης, αυτοί οι άνθρωποι, που αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα της κοινωνίας μας, αντί να βοηθηθούν από το Κράτος, αντιμετωπίζουν την αδιαφορία των κυβερνώντων."

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την μεταφορά αναλυτής του βιοχημικού του ΕΟΠΥΥ Ηγουμενίτσας

Το μοντέλο του αναλυτή του βιοχημικού του ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων (πρώην ΙΚΑ) αποσύρθηκε από την εταιρεία και δεν μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να προμηθευτεί αντιδραστήρια. Ευτυχώς, όμως βρέθηκε λύση! Μεταφέρεται στα Γιάννενα ο αναλυτής του βιοχημικού του ΕΟΠΥΥ Ηγουμενίτσας. Στο κάτω-κάτω, όπως αναφέρει και το σχετικό έγγραφο, το βιοχημικό Ηγουμενίτσας έχει δύο άτομα προσωπικό, ο ένας συμβασιούχος, που η σύμβασή του λήγει στις 30-3-2013. Ο δε ΕΟΠΥΥ Ηγουμενίτσας θα λειτουργεί ως «αιμοληπτικό κέντρο» και τα δείγματα θα μεταφέρονται στα Γιάννενα!!!Να σημειωθεί ότι πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε ο μοναδικός μικροβιολόγος του ΚΥ Ηγουμενίτσας, και το ίδιο συνέβη νωρίτερα και με τον μικροβιολόγο του ΚΥ Παραμυθιάς. Αυτό σημαίνει ότι τα ¾ του νομού δεν έχουν δημόσιο δωρεάν βιοχημικό εργαστήριο. Στην πράξη καταργείται το μικροβιολογικό εργαστήριο που στεγάζεται στο Πολυϊατρείο του ΙΚΑ στην Ηγουμενίτσα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ στο νομό μας εκτός από την μεγαλύτερη ταλαιπωρία θα επιβαρυνθούν οικονομικά ακόμα περισσότερο για να κάνουν τις μικροβιολογικές εξετάσεις τους, αφού θα εξαναγκαστούν είτε να προσφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς, είτε να πηγαίνουν στο νοσοκομείο Φιλιατών.Οι πληροφορίες λένε ότι το πρόβλημα των παλαιών αναλυτών των εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ υφίσταται σε πολλές πόλεις της χώρας και ο ΕΟΠΥΥ δεν προχωρά σε διαγωνισμό αντικατάστασής τους γιατί, επικαλούμενος την έλλειψη χρηματοδότησης, σχεδιάζει να υπογράψει σύμβαση εκτέλεσης των βιοχημικών εξετάσεων με ιδιωτική αλυσίδα. Εγκαινιάζοντας πιθανόν και νέο κύκλο μετακινήσεων ή απολύσεων προσωπικού.Εν τω μεταξύ από 1/1/2013 όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν λάβει μειωμένους προϋπολογισμούς εφημεριών, και μάλιστα ενώ στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ηπείρου οι προϋπολογισμοί ήρθαν μειωμένοι κατά περίπου 20-25% στο ΓΝΝ-ΚΥ Φιλιατών ήρθε κατά περίπου 40-45%!!! Αυτό σημαίνει πρακτικά προγράμματα εφημέρευσης μη ασφαλή και επικίνδυνα για ασθενείς και γιατρούς, ενώ το γεγονός ότι το νοσοκομείο Φιλιατών απαξιώνεται ακόμα περισσότερο μπορεί να σημαίνει ότι έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο του ή η πλήρης υποβάθμιση του!!!!Καιρός να σταματήσει ο καθένας να παρατηρεί τα γεγονότα και να κάνει «αναλύσεις» και «ρεπορτάζ». Καλούμε τους Θεσπρωτούς σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση για να εμποδίσουμε, το κλείσιμο του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΙΚΑ στην Ηγουμενίτσα, αλλά και να διεκδικήσουμε να στελεχωθεί όχι μόνο το Πολυϊατρείο του ΙΚΑ αλλά και οι μονάδες του ΕΣΥ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό και να λειτουργούν απρόσκοπτα σε 24ωρη βάση, έτσι ώστε να καλύπτονται και να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες των ασφαλισμένων χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση και ταλαιπωρία.Όσο πιο γρήγορα τα μνημόνια γίνουν παρελθόν, τόσο κοντύτερα θα φέρουμε το μέλλον μας.

Δεκάδες παιδιά τα οποία φοιτούν σε σχολεία της Πρέβεζας αδυνατούν να προμηθευτούν το κολατσιό τους!!!

Η αποκάλυψη ότι δεκάδες παιδιά τα οποία φοιτούν σε σχολεία της Πρέβεζας αδυνατούν να προμηθευτούν το κολατσιό τους έρχεται να αποτυπώσει το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες οικογένειες. Στον Δήμο της Πρέβεζας έχει φτάσει ήδη έγγραφο από σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο οποίο επισημαίνεται ότι τουλάχιστον 50 μαθητές που φοιτούν σε αυτό αδυνατούν να αγοράσουν ακόμη κι ένα σάντουιτς ή ένα μπουκάλι νερού και προτείνεται να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθεί η συγκεκριμένη δαπάνη. Και τα προφορικά αιτήματα που φτάνουν στον Δήμο είναι πολλά περισσότερα και αφορούν δεκάδες μαθητές σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου σε θέματα παιδείας κ. Γιώργο Φραγκούλη. «Ο Δήμος από την πλευρά του κάνει ότι μπορεί για να ανακουφίσει τις οικογένειες αυτές και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες που είναι οι μαθητές» σημειώνει ο κ. Φραγκούλης, επισημαίνοντας όμως ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και με πιο «μόνιμους» τρόπους.

΄΄ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΄΄ΚΑΛΕΝΔΕΣ’’ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ»

Μετά από τρείς μήνες απάντησε το Υπουργείο Εργασίας (αντί του Υπουργείου Υγείας στο οποίο απευθυνόταν) στην ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστου Μαντά, σχετικά με αιτήματα παραχώρησης χρήσης κτηρίων της πρώην παιδόπολης «Η Αγία Ελένη». Στην απάντησή του το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι «μαζί με την Γενική Γραμματεία Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταβιβάστηκε στο Υπουργείο όλη η ακίνητη και κινητή περιουσία που ανήκε πριν στο Υπουργείο Υγείας». Ουσιαστικά αναμένεται η παραλαβή της περιουσίας από επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας ,καθώς και η σύσταση Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Περιουσίας στο οποίο θα εκχωρηθούν αρμοδιότητες για την εξέταση ανάλογων θεμάτων. Έως τότε..ουδέν νεώτερο για τις εγκαταστάσεις της πρώην παιδόπολης .

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν και πάλι από χθες την Πρέβεζα

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν και πάλι από χθες την Ήπειρο και την Πρέβεζα. Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και οι υπηρεσίες των Δήμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα που τυχόν προκύψουν.Ωστόσο έντονα είναι τα προβλήματα στην Πρέβεζα, από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και σε αρκετά σημεία, σημειώνονται κατολισθήσεις και καθιζήσεις. Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις στο Δήμο δεν έχουν ακόμη καταγραφεί αφού καθημερινά παρουσιάζονται νέα περιστατικά.Σοβαρή καθίζηση σημειώθηκε στον δρόμο μεταξύ Ρεματιάς και Σκιαδά στην Δημοτική Ενότητα Λούρου με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία, από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Στην ίδια περιοχή και στον δρόμο Σκιαδά-Αλώνια καταγράφηκε χθες το απόγευμα μια ακόμη κατολίσθηση.Στην περιοχή βρέθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης συνοδευόμενος, από τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Λούρου Χαράλαμπο Κακιούζη, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σκιαδά Σπύρο Λώλη και κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιων του Δήμου προκειμένου να γίνει εκτίμηση του προβλήματος και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αποκατάστασή του.Ο κ.Μπαΐλης θα επισκεφθεί επίσης και τον οικισμό της Λυγιάς, εκεί όπου επίσης έχει καταγραφεί σοβαρό πρόβλημα καθίζησης στον κεντρικό δρόμο.«Ζητήσαμε έκτακτη χρηματοδότηση 200 χιλιάδων ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών αν και η αποκατάσταση τους θα κοστίσει πολλά περισσότερα» σημειώνει ο κ.Μπαΐλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στον Μύτικα, απαιτούνται περισσότερα από 500 χιλιάδες ευρώ. Η καθίζηση που υπέστη ο παραλιακός δρόμος του Μύτικα έχει προχωρήσει κι άλλο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εκφράζουν φόβους ακόμη και για την στατικότητα κάποιων σπιτιών που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη. Στην Κρυοπηγή Πρέβεζας να θυμίσουμε δύο περιστατικά φυσικών καταστροφών τα οποία οφείλονται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στις έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων. Μια από τις πλατείες του χωριού έχει υποστεί σοβαρή διάβρωση ενώ ρωγμές έχουν εμφανιστεί σε κατοικία. Την Κρυοπηγή επισκέφθηκε χθες ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου Παντελής Μπαρτζώκας μαζί με μηχανικό του Δήμου προκειμένου να δουν από κοντά το πρόβλημα, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή του ΙΓΜΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.Εν τω μεταξύ στα ορεινά του νομού το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται εκτός από βροχή να έχουμε χιονόνερο αλλά και χιόνι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ανησυχία προκαλούν οι κατολισθήσεις στην Ηλιόκαλη Ιωαννίνων

Έντονη είναι η ανησυχία που έχει δημιουργήσει στους κατοίκους της Ηλιόκαλης η εξέλιξη ενός κατολισθητικού φαινομένου που έκανε την πρώτη του εμφάνιση το πρωί της Κυριακής.Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες το φαινόμενο αυτό έλαβε διαστάσεις και η κατολίσθηση έχει ήδη μήκος 50 μέτρα ενώ η υψομετρική διαφορά ξεπερνά τα 70 εκατοστά.Η ανησυχία είναι έκδηλη και εύγλωττη στους ιδιοκτήτες παρακείμενων κατοικιών σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του οικισμού, ενώ διόλου καθησυχαστικοί δεν ήταν και οι μηχανικοί του Δήμου Ιωαννιτών που επισκέφτηκαν το σημείο και πρότειναν τη λήψη κάποιων άμεσων μέτρων.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Γιώργο Μπίτα υπάρχει αγωνία των κατοίκων, με δεδομένο όχι τόσο το ιστορικό του χωριού στις κατολισθήσεις, όσο της ευρύτερης περιοχής.Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με στελέχη του ΙΓΜΕ και τόνισε πως πλέον θα πρέπει να εφαρμοστεί το δεύτερο και βασικότερο στάδιο των μελετών για τις περιοχές στις οποίες παρατηρούνται κατολισθητικά φαινόμενα.Όπως είπε για την ευρύτερη περιοχή των Μουζακαίων το ΙΓΜΕ έχει εκπονήσει τα πρώτα στάδια της μελέτης και ήδη έχουν γίνει όσα υποδείχθηκαν ως άμεσες παρεμβάσεις.

Δεν καθαρίστηκαν οι τάφροι
Με μία κεκαλυμμένη αναφορά για το Δασαρχείο Ιωαννίνων ο Αλ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στις εργασίες καθαρισμού των αποστραγγιστικών τάφρων, και στην αδυναμία των ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.Έτσι τόνισε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τη συνεργασία που υπάρχει με ορισμένες υπηρεσίες, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αναφέρεται στο Δασαρχείο που βρίσκεται σε κόντρα τους τελευταίους μήνες με τον ΓΟΕΒ και τους ΤΟΕΒ.«Αντί να βοηθήσουν, προκαλούν προβλήματα, ως προς τη διαχείριση των αυτοφυών δένδρων των τάφρων».Για το ίδιο θέμα αξίζει να σημειωθεί ότι παρενέβη και ο Δήμος Ζίτσας που με επιστολή του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας καταθέτει το αίτημα για ανάκληση σχετικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα από τις 12 Νοεμβρίου.Στο έγγραφο επισημαίνεται η επιβεβαίωση από υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και την Κτηματική Υπηρεσία, ότι η ευθύνη για τον καθαρισμό των τάφρων και την κοπή των αυτοφυών δέντρων που βρίσκονται εντός των ζωνών αυτών έχουν οι κατά τόπους ΓΟΕΒ ή ΤΟΕΒ υπό την εποπτεία των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας ή του οικείου Δήμου αντίστοιχα.«Παρακαλούμε όπως προχωρήσετε άμεσα στην ανάκληση της επίμαχης απόφασης του Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την ταυτόχρονη χορήγηση άδειας υλοτόμησης στον αρμόδιο φορέα που είναι ο ΤΟΕΒ Κρύας – Λαψίστας. Σημειώνεται ότι μέχρι την ανάκληση της σχετικής απόφασης και χορήγηση άδειας υλοτόμησης στον ΤΟΕΒ Κρύας – Λαψίστας θα φέρετε την αποκλειστική ευθύνη σε περίπτωση ζημιών από πλημμυρικά φαινόμενα», καταλήγει η επιστολή του Δήμου Ζίτσας την οποία υπογράφει ο Δ. Ρογκότης.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για άπορους μαθητές από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Πρόκειται για την λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για άπορους μαθητές οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετη διδακτική στήριξη αδυνατώντας να καλύψουν το κόστος της. Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε σε όλες τις εκκλησίες της πόλης έτσι ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες για τη δυνατότητα που τους παρέχει η Μητρόπολη. Οι ιερείς γίνονται καθημερινά αποδέκτες αιτημάτων, από οικογένειες που δεν μπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους πρόσθετη εκπαιδευτική βοήθεια. Το κοινωνικό φροντιστήριο αποτελεί προσωπική επιθυμία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου και εκτίμηση είναι ότι με την προσφορά των ιερέων που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες και των εκπαιδευτικών ο θεσμός θα προχωρήσει και θα δώσει την δυνατότητα σε δεκάδες μαθητές να έχουν πρόσβαση στη δωρεάν διδακτική υποστήριξη.

Επανεκκίνηση θέλει και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Χωρίς καλές ειδήσεις για την χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης του αεροδρομίου Ιωαννίνων έφυγε το 20012 και μπήκε το 2013, με αποτέλεσμα, ναι μεν οι εργασίες να συνεχίζονται, αλλά με ρυθμούς χελώνας...Σε μια πόλη και περιοχή που ποντάρει πολλά στον τουρισμό και χρειάζεται ένα σύγχρονο αεροδρόμιο και ..παντός καιρού.Μπορεί ο μεγάλος στόχος της κυβέρνησης να είναι η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων, όμως και αυτό το έργο θέλει την επανεκκίνηση του με μόνο εμπόδιο την χρηματοδότηση.Το σύγχρονο ...γεφύρι της Άρτας δεν ήταν ανάμεσα στα έργα που έχουν ξεμπλοκάρει και επανεκκίνησαν ή θα εκτελεστούν άμεσα, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης τα παρέθεσε προ ημερών σε ανακοίνωση-απάντηση προς τον βουλευτή Μιχάλη Κασσή. Επρόκειτο, άλλωστε, για έργα που χρηματοδοτούνται κυρίως από το ΕΣΠΑ και άρα υπάρχουν πιστώσεις..Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη δεν έχει προκύψει θετική εξέλιξη για να χρηματοδοτηθεί απρόσκοπτα και το έργο του αεροδρομίου (που σέρνεται μια δεκαετία μετά την παρουσίαση της πρώτης μακέτας του), δεδομένου ότι χρειάζονται εθνικοί πόροι και το έργο προ πολλού έχει μείνει εκτός ΕΣΠΑ.Ο Γιαννιώτης και αρμόδιος υπουργός γνωρίζει άριστα το πρόβλημα και φαίνεται ότι αναζητά εδώ και καιρό τρόπο να χρηματοδοτηθεί για να ολοκληρωθεί, ωστόσο μέχρι τώρα δεν υπάρχει αποτέλεσμα ή τουλάχιστον δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποια καλή είδηση. Μοιραία το έργο «καρκινοβατεί» και μένει σε εκκρεμότητα το κυρίως κομμάτι του, ο νέος σταθμός.

Παρατάσεις χωρίς τέλος...
Το έργο με την προηγούμενη παράταση, από τις πολλές που έχει πάρει, έπρεπε να παραδοθεί τον Μάιο του 2012...Ο ανάδοχος κατά καιρούς διακόπτει τις εργασίες(έχει καταθέσει στο παρελθόν και αίτημα διάλυσης της εργολαβίας, προφανώς για να πιέσει να πληρωθεί) λόγω μη εξόφλησης ληξιπρόθεσμων λογαριασμών, καταβάλλονται μετά από μήνες χρήματα και επαναρχίζουν και αυτό δεν επιτρέπει να προχωρήσει το έργο. Απλά δίνονται παρατάσεις με την ... ελπίδα ότι θα βρεθούν οι πιστώσεις για να ανταποκριθεί ο ανάδοχος και να επιταχύνει τους ρυθμούς.Η περίπτωση να μην ολοκληρωθεί το έργο και η εκμετάλλευση να παραχωρηθεί σε ιδιώτες, όπως σχεδιάζεται και για περιφερειακά αεροδρόμια, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Το έργο όπως σχεδιάστηκε ήδη έχει υποστεί τις μειώσεις του και δεν αποκλείεται στο τέλος να γίνουν κι άλλες.

Έμεινε εκτός ΕΣΠΑ
Η μόνη δικαιολογία για τα προ της οικονομικής κρίσης προβλήματα και καθυστερήσεις είναι οι προβληματικές ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες του που, όμως, διορθώθηκαν. Η βασική αιτία για την μη πρόοδο και ολοκλήρωση είναι η μη επαρκής χρηματοδότηση του από εθνικούς πόρους. Φυσικά, όλοι έχουν... μετανιώσει που δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Αρχικά υπήρχε στο ΠΕΠ Ηπείρου πρόβλεψη για το αεροδρόμιο, πίστωση άνω των 20 εκ. ευρώ και τελικά έμειναν πολύ λιγότερα για να τοποθετηθεί κάποτε το Σύστημα Τυφλής Προσγείωσης ( το περίφημο ILS), το οποίο ακόμη αποτελεί στόχο για να μην ακυρώνεται πτήσεις λόγω καιρού.Η σύμβαση του έργου, όπως το ανέλαβε η ανάδοχος ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, έφτανε τα 25 εκ. ευρώ μετά τη μεγάλη έκπτωση που προσφέρθηκε. Οι πληρωμές μέχρι τώρα είναι κάτω από τα μισά χρήματα της σύμβασης και κανείς δεν γνωρίζει αν θα κοπεί κι άλλο φυσικό και ταυτόχρονα και οικονομικό αντικείμενο.

Ο νέος σταθμός το κυρίως έργο
Το έργο που έχει εκτελεστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφορούσε το διάδρομο προσγείωσης και συνδετήριους με το χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, περιφράξεις και φωτισμό, αλλά και το κτίριο του αμαξοστασίου (όπου αυτό το διάστημα γίνονται κάποιες εσωτερικές εργασίες) που έχει μείνει στον σκελετό. Την περασμένη άνοιξη με την επανέναρξη των εργασιών που είχε γίνει μετά από πληρωμή του αναδόχου, ολοκληρώθηκε η σύνδεση της νέας πίστας με τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης, εκκρεμότητα που δεν επέτρεπε να γίνει λειτουργικό το συνολικό έργο που εκτελέστηκε στο έδαφος. Θα μπορούν να σταθμεύουν τα αεροσκάφη, ιδίως αν γίνουν και πτήσεις τσάρτερ που μπορεί να δεχθεί το αεροδρόμιο.Το υπέργειο έργο είναι η ανέγερση νέου πύργου ελέγχου, (κρίθηκε ότι ο υπάρχων θα εμποδίζει το ILS, όταν και αν τοποθετηθεί), αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί, αιτία η ροή της χρηματοδότησης που δεν επιτρέπει να ανοιχθεί σε εργασίες ο ανάδοχος.Για το κυρίως υπολειπόμενο κομμάτι του έργου, νέο σταθμό από το 2011 έγινε προετοιμασία στο χώρο που άλλοτε ήταν το πάρκινγκ, χωρίς να ξεκινά η ανέγερση του. Είναι αδιευκρίνιστο αν θα κατεδαφιστεί ο παλιός ή τμήμα του. Ο ανάδοχος διαβλέπει ότι με τέτοια ροή χρηματοδότησης δεν μπορεί να προχωρήσει και να αναμένει πότε θα πληρωθεί.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

‘Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων αποτελούμενο από τον βουλευτή Χρήστο Μαντά και τους Κώστα Λούκα, Δημήτρη Σιώρο, Άρη Σπέγγο και Κώστα Τζιόβα επισκέφθηκαν στο Κεφαλόβρυσο τις εγκαταστάσεις της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνομίλησε για το παρόν και το μέλλον της ΜΒΗ, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Ντιναλέξη , τον Δντή κ.Αδάμο, με τον Πρόεδρο των εργαζομένων , ενώ επισκέφθηκε τα γραφεία και τον χώρο παραγωγής της Εταιρίας.Ο βουλευτής και το κλιμάκιο τού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έτυχαν ολοκληρωμένης ενημέρωσης από τα στελέχη της ΜΒΗ , μιας εταιρίας θυγατρικής των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ με στόχο την πώληση τους. Τα στελέχη της εταιρίας τόνισαν την καλή οικονομική κατάσταση της ακριτικής βιομηχανίας, την αξιόλογη θέση της στο διεθνή χώρο καθώς και την μοναδικότητά της καθώς μόνον αυτή κατασκευάζει νομίσματα ,κάλυκες και δίσκους γα τα εργαστήρια λαϊκής τέχνης. Επίσης γύρω από την εταιρεία υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες και στην περιοχή αλλά και γενικότερα (π.χ. μεταφορές) οι οποίες είναι κρίσιμες ιδιαίτερα σε μια περίοδο ύφεσης. Τόνισαν ότι η εταιρεία είναι έτοιμη σε μία αποκλειστική συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας να ανοίξει «πανιά» για τις διεθνείς αγορές(πράγμα που ήδη γίνεται ,αλλά σε μικρότερη κλίμακα) και να διεκδικήσει «δουλειές» που μπορεί πραγματικά να φέρουν σημαντική δραστηριότητα στην εταιρία. Σημαντική δυνατότητα μπορεί να δοθεί εάν λειτουργήσει ξανά χυτήριο και γενικά γίνουν στοχευμένες επενδύσεις σε τμήματα του εργοστασίου έτσι ώστε να αποκτηθούν νέες παραγωγικές δυνατότητες. Από την πλευρά των εργαζομένων τονίσθηκε ότι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου δημιουργεί σοβαρές στρεβλώσεις σε μια τέτοια παραγωγική μονάδα, δημιουργώντας διαφορετικές ταχύτητες σε εργαζόμενους με ομοειδή απασχόληση, ενώ ταυτόχρονα κόβεται και το ανθυγιεινό επίδομα.Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε ότι η ΜΒΗ είναι μια υγιής και παραγωγική επιχείρηση, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί και να προσφέρει πολλά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και της χώρας. Η προσπάθεια πιθανής ιδιωτικοποίησής της ή εγκατάλειψής της θα καταλήξει στο κλείσιμό της, με όλες τις συνέπειες. Η χώρα έχει ανάγκη από τέτοιες μοναδικές επιχειρήσεις ,γιατί μόνο έτσι θα βρεθούμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Ειδικά για την ΜΒΗ η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε ότι η παρουσία της στο ακριτικό Κεφαλόβρυσο δίνει δουλειά, ζωή και προοπτική στους κατοίκους του Πωγωνίου για αυτό και όλες οι κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής και οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας χρειάζεται να υπερασπίσουν την προοπτική της επιχείρησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μέσα και έξω από τη Βουλή θα υπερασπίσει σταθερά το μέλλον της Μεταλλουργικής.

3 θέσεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» και συγκεκριμένα του υποέργου «Κεντρικές Δράσεις για την Πρακτική Άσκηση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» (Επιστημονικά Υπεύθυνος: Καθηγητής Αναστάσιος Μικρόπουλος), προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν πρόταση για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, ως εξής:
Υπεύθυνος Γραφείου Πρακτικής Άσκησης
Πτυχίο πανεπιστημίου ή Α.Τ.Ε.Ι.
Επικοινωνία με φοιτητές
Πτυχίο πανεπιστημίου ή Α.Τ.Ε.Ι.
Υπεύθυνος πρακτικής άσκησης τμημάτων που εδρεύουν στο Αγρίνιο
Πτυχίο πανεπιστημίου ή Α.Τ.Ε.Ι.
Διάρκεια εως 30-4-2014
Καταληκτική ημερονία: 31/01/2013
Πληροφορίες: 2651007278
Γραφείο Διασύνδεσης του Δ.Π.Θ.

Προσωπικό ασφαλείας στη G4S Secure Solutions σε Ιωάννινα-Πρέβεζα

Η εταιρία G4S Secure Solutions μέλος του Πολυεθνικού Ομίλου εταιριών G4S, κορυφαίου στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας ζητά να προσλάβει:
Προσωπικό Ασφαλείας
Περιοχή απασχόλησης: Ιωάννινα-Πρέβεζα
Η θέση αναφέρεται σε εργασία πλήρους απασχόλησης με βάρδιες με στόχο την προστασία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων των πελατών της εταιρείας.Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στον παρακάτω σύνδεσμο

Μια ειδική και μία τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού

Μια ειδική και μία τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού σήμερα στις 6 και 7 το απόγευμα αντίστοιχα. Η πρώτη ειδική συνεδρίαση αφορά την έγκριση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2013 και του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου Ζηρού. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η 2η συνεδρίαση με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων η έγκριση υποβολής πρότασης στο Ε. Σ. Π. Α. 2007 – 2013 για ένταξη της πράξης με τίτλο « Προμήθεια μεταφορικών μέσων και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ζηρού» αλλά και η αποδοχή απόφασης ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη » της πράξης με τίτλο : « Πρότυπα επιδεικτικά έργα αξιοποίησης ΑΠΕ και δράσεις ΕΞΕ σε υφιστάμενα δημόσια σχολικά κτήρια του 1ου και 2ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας του Δήμου Ζηρού ».

Παραμένει στα Ιωάννινα η περιφερειακή υπηρεσία της Εγνατίας Οδού

Η Περιφερειακή Υπηρεσία των Ιωαννίνων της «Εγνατία Οδός ΑΕ» θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, αναφέρει ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Π. Σαββαΐδηςσε επιστολή του προς τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών κ.Σταύρο Καλογιάννη. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται στην επιστολή, η λειτουργία των περιφερειακών υπηρεσιών θα συνεχίσει να λειτουργεί τόσο για τυπικούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους, αντίθετα επισημαίνεται πως η λειτουργία της θα αναβαθμιστεί για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των έργων και των υπηρεσιών .

Δημοτική Ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα

Δημοτική Ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα με ομιλητή τον πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Θάνο Μωραΐτη, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα της Θεοφανείου. Σύμφωνα με τον συντονιστή κ. Φώτη Ζέρβα σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα, το ΠΑΣΟΚ διοργανώνει το 9ο συντακτικό του συνέδριο για την ανασύνταξη και την αναγέννηση της παράταξης. Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος με την συμμετοχή τους να εμπλουτίσουν τον προσυνεδριακό διάλογο για ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ανάλογη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και από την Ν.Ο.Ε.Σ. Λευκάδας σήμερα και ώρα 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας (παλιό Δημαρχείο) με ομιλητή τον Βασίλη Ιωάννου μέλους της γραμματείας της Κ.Ο.Ε.Σ.

Σημαντικές συναντήσεις είχε στο Βελιγράδι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Ιδιαίτερα σημαντικές και ταυτόχρονα αποτελεσματικές ήταν οι συναντήσεις που είχε στο Βελιγράδι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου, ενόψει της συμμετοχής Γιαννιωτών επιχειρηματιών στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOODREX - CULINARIA» που θα γίνει στην Σερβική πρωτεύουσα από 4 μέχρι στις 6 Μαρτίου 2013.Κατά την διήμερη επίσκεψή του συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο κ. Ζντράκβο Ίλιτς και στελέχη του Επιμελητηρίου Σερβίας και του Enterprise Europe Network και την Υπεύθυνη Εκθέσεων κα Ντραγκάνα Ζίβκοβιτς και στελέχη του Επιμελητηρίου Βελιγραδίου, ενώ παράλληλα συναντήθηκε και με την εταιρεία που έχει αναλάβει την οργάνωση της έκθεσης.Το Επιμελητήριο Βελιγραδίου, υπό την Αιγίδα του οποίου γίνεται η έκθεση, θεώρησε ιδιαίτερη τιμή να συστεγαστούν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας στο χώρο του, πρόταση την οποία διατύπωσε επίσημα στον κ. Δημητρίου. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ευχαρίστησε για την πρόσκληση, διευκρινίζοντας ότι η συστέγαση ή όχι των επιχειρήσεων της περιοχής στο χώρο του Επιμελητηρίου Βελιγραδίου είναι ένα θέμα που θα αποφασίσει η Διοικούσα Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας.Ζήτησε διευκρινίσεις αν και σε ποιο βαθμό το Επιμελητήριο Βελιγραδίου μπορεί να βοηθήσει όσους επιχειρηματίες ενδιαφερθούν να έχουν δικό τους ξεχωριστό περίπτερο. "Θα κάνουμε ότι μπορούμε και να είστε βέβαιοι ότι θα έχουμε αποτέλεσμα», ήταν η απάντηση του Επιμελητηρίου Βελιγραδίου."Ταυτόχρονα ο κ. Δημητρίου επέμενε στην αναγκαιότητα οργάνωσης επιχειρηματικών συναντήσεων «b2b» προκειμένου μέσα από τις διαπροσωπικές συζητήσεις να αναζητηθούν επιχειρηματικές συνεργασίες. «Η συμμετοχή μας στην έκθεση κρίνεται ενδιαφέρουσα, ωστόσο για να κριθεί και αποτελεσματική θα πρέπει να υπάρξουν επιχειρηματικές συνεργασίες. Αυτό θα έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να συμβεί αν οργανωθούν τέτοιου είδους συναντήσεις», υπογράμμισε με σημασία ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.Ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τις αντιπροσωπείες των Επιμελητήριων Σερβίας και Βελιγραδίου, τους προσκάλεσε να πάρουν μέρος στην Πανελλήνια Έκθεση που θα γίνει στα Γιάννινα τον Μάιο υπό την αιγίδα και τη συνδιοργάνωση, για πρώτη φορά, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.Στην συνέχεια ο κ. Δημητρίου επισκέφθηκε την εταιρεία που έχει αναλάβει την οργάνωση της έκθεσης προκειμένου να ενημερωθεί για τεχνικά και οικονομικά θέματα.Όλες οι συναντήσεις έγιναν με την βοήθεια και την συμμετοχή του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας Νομού Ιωαννίνων, Δημήτρη Παπασπύρου, τον οποίο ευχαριστούμε προσωπικά όπως επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, το οποίο είχε την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφή το Επιμελητήριό μας με τα αντίστοιχα της Σερβίας. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από πέρσι την Άνοιξη και είχε, όπως φαίνεται θετικά αποτελέσματα, από όποια πλευρά και να το δει κανείς.

Σύγκλιση ολομέλειας της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» για τον απολογισμό

Αύριο Σάββατο στις δέκα και μισή το πρωί, στο ξενοδοχείο Du Lac θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα».Στη διάρκεια της Ολομέλειας, στην οποία θα παραστούν τα μέλη και φίλοι της παράταξης, θα γίνει ο απολογισμός του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής για την διετία 2011-12.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου, ανεβάζει την ''Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα''

Στις Βρυξέλλες, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου με πολύχρονη και συνεχή παρουσία και στα δρώμενα της απόδημης Κοινότητας μας, κάνει ένα σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση της πολιτιστικής του παρέμβασης. Αποφάσισε να ανεβάσει στις 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20:30 στο θέατρο Σαν Μισέλ στις Βρυξέλλες την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ένα από τα σημαντικότερα έργα της Εκκλησιαστικής, αλλά και της Ελληνικής γενικότερα γραμματείας.Το έργο σε ποιητική απόδοση, μουσική και σκηνοθεσία του πολυδιάστατου Ηπειρώτη καλλιτέχνη Νίκου Παπακώστα, με τεράστια παρουσία στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή, παρουσιάζεται υπό την αιγίδα ενός από τους κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδος, του Ιδρύματος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.Πρωταγωνιστούν κατά σειρά εμφανίσεως:
Νίκος Παπακώστας ΑΦΗΓΗΤΗΣ
Δανάη Παπουτσή ΠΝΕΥΜΑ
Περικλής Κασσανδρινός ΑΓΓΕΛΟΣ
Δημήτρης Τσολάκης ΣΚΙΑ ΘΕΟΥ
Ομάδα χορού:
Μάρω Αγρίτη
Ράνια Αηδώνη
Θέμης Αμοιρίδης
Άννα Βασιλείου
Θέμης Μητρόπουλος
Ποιητική απόδοση, Σκηνοθεσία και Μουσική: Νίκος Παπακώστας
Σκηνογραφία: Μιχάλης Αθανασιάδης
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιάννης Παπαϊωάννου
Εικαστική δημιουργία: Stam Bside,
Φωτισμοί: Tάκης Ποδαρόπουλος,
Ηχητικά εφέ βίντεο: Panas
Η Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από σύσσωμο τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο της χώρας είναι μια διαδραστική και πολυεπίπεδη παράσταση σε μορφή σύγχρονης μινιμαλιστικής τραγωδίας, που συνδυάζει το θέατρο και τη μουσική με το βίντεο και τις εικαστικές δημιουργίες των μεγάλων ζωγράφων της ανθρωπότητας, που ασχολήθηκαν με την Αποκάλυψη από 950 μΧ μέχρι και τον εικοστό αιώνα. (Michelangelo, Rafael, Tintoretto, Albrecht Dürer, Gustav Dore, William Blake, Hieronymus Bosch, Jan Brueghel, Hubert van Eyck, Diego Velázquez, Francisco de Goya και πολλούς άλλους)

Ο Γάιδαρος ο Μένιος, ο παραχαϊδεμένος στο Πνευματικό Κέντρο

Το θεατρικό έργο για παιδιά «Ο Γάιδαρος ο Μένιος, ο παραχαϊδεμένος» θα παρουσιάσει για δύο μόνο παραστάσεις στα Γιάννενα το «Παιδικό Θέατρο». Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα, ενώ εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης».

Ορκωμοσίες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ορκωμοσίες αποφοίτων της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κι το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:Σήμερα Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου θα ορκιστούν απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (10 π.μ.), του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών (11 π.μ.) και του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών (12 μ.). Την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου απόφοιτοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτ. Εκπαίδευσης (11 π.μ.) και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (12 μ.). Τέλος, την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου θα ορκιστούν απόφοιτοι του Τμήματος Φυσικής (9:30 π.μ.), του Τμήματος Χημείας και Πληροφορικής (10:30 π.μ.) και του Τμήματος Μαθηματικών (12 μ.).

Δορυφορική απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από την ERT-WORD της ''Πίτα του Ηπειρώτη 2013''

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ανέθεσε το έργο του χορηγού επικοινωνίας της φετεινής εκδήλωσης ''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2013'', στην ERT-WORD.Το δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ θα καλύψει απευθείας, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για τρείς (3) ώρες την εκδήλωση της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, με έναρξη σύνδεσης 10.20' πρωινή, ώρα Ελλάδος.Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε επανάληψη την ίδια ημέρα, Κυριακή προς Δευτέρα, τα μεσάνυχτα, με έναρξη την 12.00' νυχτερινή, ώρα Ελλάδος, προκειμένου να την παρακολουθήσουν, λόγω διαφορετικού ωραρίου και οι Απόδημοι Ηπειρώτες και Έλληνες της Αμερικής και του Καναδά, αλλά και όσοι από την Ευρώπη, Αφρική, Αυστραλία και Ασία, δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την απευθείας μετάδοση.Εξυπακούεται όσοι στην Ελλάδα διαθέτουν δορυφορικούς δέκτες ή είναι συνδρομητές της NOVA θα παρακολουθήσουν δορυφορικά την μεγάλη αυτή μουσικοχορευτική πολυθεαματική εκδήλωση, την μεγαλειώδη ετήσια γιορτή και αντάμωμα των Ηπειρωτών.