Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Σύγκλιση ολομέλειας της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» για τον απολογισμό

Το ερχόμενο Σάββατο στις δέκα και μισή το πρωί, στο ξενοδοχείο Du Lac θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα».Στη διάρκεια της Ολομέλειας, στην οποία θα παραστούν τα μέλη και φίλοι της παράταξης, θα γίνει ο απολογισμός του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής για την διετία 2011-12.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για αγοραπωλησία και κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθησα στο Καρτέρι Θεσπρωτίας και στο Βράχο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 48, 34, 50 και 32 ετών, για αγοραπωλησία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν στο Καρτέρι Θεσπρωτίας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν οι τρεις από τους δράστες.Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους (1,4) γραμμαρίων ενώ ο 48χρονος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, κατάπιε αυτοσχέδια συσκευασία (φιξάκι) που περιείχε ναρκωτική ουσία, ενώ αντιστάθηκε, με χρήση βίας, κατά τη σύλληψή του.Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι είχαν προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες, έναντι χρηματικού ποσού από 32χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε στον Βράχο Πρέβεζας και συνελήφθη ενώ στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα ναρκωτικά χάπια.Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΠΕ Πρέβεζας : Τι γίνεται με τα μεγάλα έργα της περιοχής – τι κάνει η Περιφέρεια;

Πρόσφατα διαβάσαμε ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης για την ένταξη του έργου αποκατάστασης της γέφυρας Δέσπως στο ΕΣΠΑ με υπογραφή του Περιφερειάρχη. «Ένα έργο 2,5 εκ. € από τα μεγαλύτερα για την παραλιακή ζώνη Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας. «Περσινά ξινά σταφύλια», είναι το σχόλιό μας για την ανακοίνωση. Το έργο βελτίωσης του δρόμου Ηγουμενίτσα – Πρέβεζα ήταν ήδη ενταγμένο στο ΠΕΠ από το 2009 με προϋπολογισμό 45 εκ. € και η αποκατάσταση της γέφυρας Δέσπως είχε δημοπρατηθεί ως δικαίωμα προαίρεσης στην εργολαβία Καρτέρι - Πάργα. Αφού με καθυστέρηση ολοκληρώθηκαν οι αδειοδοτήσεις από την αρμόδια υπηρεσία εντάχθηκε το έργο που ήταν προαποφασισμένο. Προς τι η ανακοίνωση; Υπάρχει άραγε κάποιος σχεδιασμός για το υπόλοιπο κομμάτι του παραλιακού άξονα ως την Πρέβεζα;Δυστυχώς στα δύο χρόνια θητείας της αιρετής Περιφέρειας καμία ουσιαστική πρόοδο δεν είχαμε για τα μεγάλα έργα που αφορούν το νομό της Πρέβεζας.
-Το νέο νοσοκομείο της πόλης έχει παραπεμφθεί στις «καλένδες»
-Το λιμάνι έμεινε σαν «παγωμένη εικόνα» και η μόνη προσπάθεια που γίνεται είναι να απομακρυνθούν τελικά από το οδόστρωμα και τη θάλασσα τα «μπλόκια» της παλιάς εργολαβίας
-Η βιομηχανική περιοχή παραμένει με τα προβλήματά της χωρίς να φαίνεται να ασχολείται κανείς με αυτή
-Η σύνδεση της Πρέβεζας με τα Γιάννενα, την έδρα της Περιφέρειας –ίσως το πιο κρίσιμο/χρήσιμο έργο για την περιοχή, δε φαίνεται να υπάρχει διάθεση να χρηματοδοτηθεί. Ούτε η σύνδεση με την ΕΓΝΑΤΙΑ στον κόμβο της Τύριας (παρά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης για το τμήμα Στεφάνη – όρια νομού) ούτε και η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό. Η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με εισήγησή μας για τη χρηματοδότηση του έργου σύνδεσης με την ΕΓΝΑΤΙΑ παραμένει ακόμη «γράμμα κενό».
Με λύπη μας βλέπουμε ότι κανένα νέο έργο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ στα δύο χρόνια της θητείας της Περιφερειακής αρχής. Το άλλοθι ότι δεν υπάρχουν χρήματα δεν ευσταθεί – τουλάχιστον σε ότι αφορά στο ΕΣΠΑ. Η οικονομική κρίση μπορεί να επηρέασε τη ροή χρηματοδότησης για τα έργα από εθνικούς πόρους, όμως οι πιστώσεις του ΕΣΠΑ δεν περιορίστηκαν ούτε στο ελάχιστο. Τι κάνει η αντιπεριφέρεια; Πέραν της υποστήριξης του αιτήματος της αρμόδιας Επιτροπής για την ένταξη της Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO και των δηλώσεων υποστήριξης των πρωτοβουλιών άλλων φορέων, ποιο είναι το δικό της έργο;Και βέβαια ούτε λόγος για τα μικροέργα των ΚΑΠ. Ζήτημα στα δύο χρόνια της θητείας της να έχει εκτελέσει η ΠΕ Πρέβεζας έργα του μισού προϋπολογισμού από ότι της αντιστοιχούν. Προτείναμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο εδώ και ένα οκτάμηνο να αποκατασταθούν οι υποχωρήσεις του οδοστρώματος στο τμήμα της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Άρτας στο Μιχαλίτσι και τη σύνδεση με το Μονολίθι. Πρέπει άραγε να φύγει εντελώς ο δρόμος ή να προκληθεί δυστύχημα για να ασχοληθεί η Περιφέρεια;Κύριε Περιφερειάρχη, έστω και τώρα και πριν κλείσει εντελώς κάθε δυνατότητα ένταξης έργων στο ΠΕΠ, προχωρήστε στην ένταξη του έργου σύνδεσης της Πρέβεζας με την ΕΓΝΑΤΙΑ. Κάντε επιτέλους κάτι για την Πρέβεζα……

Κώστας Αρβανίτης
Δήμητρα Αναγνώστου
Γιώργος Ζάκας
Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ

Συμβολικός αποκλεισμός των ταμείων του νοσοκομείου Χατζηκώστα

Οι Σύλλογοι EINH, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΕΤΕΠ ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,ενέκριναν ψήφισμα με θέμα: Επίδραση της έλλειψης θέρμανσης στα σπίτια και τους τόπους δουλειάς στην υγεία των πολιτών.Αποφάσισαν από κοινού τον συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων του νοσοκομείου Χατζηκώστα την Πέμπτη 24-1-2013 (από τις 7.45 π.μ.). Στο ίδιο πλαίσιο, οι συμμετέχοντες σύλλογοι θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. στις 24 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 9.00 π.μ. στο χώρο του Νοσοκομείου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ».


Ο διευθύνων σύμβουλος του ΙΜΓΕ στην Πρεβεζα

Tον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει εδώ και δεκαετίες το ΙΓΜΕ στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών αλλά και στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων που διαθέτει η Ελλάδα και ειδικώτερα η Ηπειρος, επεσήμανε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης στον διευθύνοντα σύμβουλο του Ινστιτούτου Καθηγητή του Πανεπιστημίου ΑΘηνών Κωσταντίνο Παπαβασιλείου, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του συνοδευόμενος από τον διευθυντη τεχνικών ερευνών Νικόλαο Νικολάου, τον Διευθυντή της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου του ΙΓΜΕ Ευάγγελο Νικολάου και τον αναπληρωτή Διευθυντή Παναγιώτη Πάσχο.Ο κ.Παπαβασιλείου και τα υπόλοιπα στελέχη του ΙΓΜΕ ενημέρωσαν τον κ.Μπαϊλη για τις παρεμβάσεις που εκτελούνται αυτή την περίοδο στην Ηπειρο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις που αφορούν την Πρέβεζα.Αυτές οι δράσεις σύμφωνα με τον κ.Ευάγγελο Νικολάου επικεντρώνονται κυρίως στην αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στην περιοχή καθώς και η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα από την υφαλμύρωση (πρόβλημα που χαρακτηρίζεται έντονο σε αρκετά σημεία) αλλά και από την ρύπανση που προκαλούν τα νιτρικά από τις καλλιέργειες.Το ΙΓΜΕ έχει εγκαταστήσει σταθμούς μέτρησης και συλλέγει στοιχεία τα οποία επεξεργάζεται το επιστημονικό προσωπικό της υπηρεσίας.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας αναγνώρισε την σημαντική δράση της Περιφερειακής Μονάδας του Ινστιτούτου σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Ηπείρου δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η τεχνογνωσία, οι υποδομές αλλά και η εμπειρία που διαθέτει το επιστημονικό προσωπικό της θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στον Δήμο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σημαντικές συναντήσεις είχε στο Βελιγράδι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Ιδιαίτερα σημαντικές και ταυτόχρονα αποτελεσματικές ήταν οι συναντήσεις που είχε στο Βελιγράδι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου, ενόψει της συμμετοχής Γιαννιωτών επιχειρηματιών στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOODREX - CULINARIA» που θα γίνει στην Σερβική πρωτεύουσα από 4 μέχρι στις 6 Μαρτίου 2013.Κατά την διήμερη επίσκεψή του συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο κ. Ζντράκβο Ίλιτς και στελέχη του Επιμελητηρίου Σερβίας και του Enterprise Europe Network και την Υπεύθυνη Εκθέσεων κα Ντραγκάνα Ζίβκοβιτς και στελέχη του Επιμελητηρίου Βελιγραδίου, ενώ παράλληλα συναντήθηκε και με την εταιρεία που έχει αναλάβει την οργάνωση της έκθεσης.Το Επιμελητήριο Βελιγραδίου, υπό την Αιγίδα του οποίου γίνεται η έκθεση, θεώρησε ιδιαίτερη τιμή να συστεγαστούν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας στο χώρο του, πρόταση την οποία διατύπωσε επίσημα στον κ. Δημητρίου. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ευχαρίστησε για την πρόσκληση, διευκρινίζοντας ότι η συστέγαση ή όχι των επιχειρήσεων της περιοχής στο χώρο του Επιμελητηρίου Βελιγραδίου είναι ένα θέμα που θα αποφασίσει η Διοικούσα Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας.Ζήτησε διευκρινίσεις αν και σε ποιο βαθμό το Επιμελητήριο Βελιγραδίου μπορεί να βοηθήσει όσους επιχειρηματίες ενδιαφερθούν να έχουν δικό τους ξεχωριστό περίπτερο. "Θα κάνουμε ότι μπορούμε και να είστε βέβαιοι ότι θα έχουμε αποτέλεσμα», ήταν η απάντηση του Επιμελητηρίου Βελιγραδίου."Ταυτόχρονα ο κ. Δημητρίου επέμενε στην αναγκαιότητα οργάνωσης επιχειρηματικών συναντήσεων «b2b» προκειμένου μέσα από τις διαπροσωπικές συζητήσεις να αναζητηθούν επιχειρηματικές συνεργασίες. «Η συμμετοχή μας στην έκθεση κρίνεται ενδιαφέρουσα, ωστόσο για να κριθεί και αποτελεσματική θα πρέπει να υπάρξουν επιχειρηματικές συνεργασίες. Αυτό θα έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να συμβεί αν οργανωθούν τέτοιου είδους συναντήσεις», υπογράμμισε με σημασία ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.Ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τις αντιπροσωπείες των Επιμελητήριων Σερβίας και Βελιγραδίου, τους προσκάλεσε να πάρουν μέρος στην Πανελλήνια Έκθεση που θα γίνει στα Γιάννινα τον Μάιο υπό την αιγίδα και τη συνδιοργάνωση, για πρώτη φορά, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.Στην συνέχεια ο κ. Δημητρίου επισκέφθηκε την εταιρεία που έχει αναλάβει την οργάνωση της έκθεσης προκειμένου να ενημερωθεί για τεχνικά και οικονομικά θέματα.Όλες οι συναντήσεις έγιναν με την βοήθεια και την συμμετοχή του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας Νομού Ιωαννίνων, Δημήτρη Παπασπύρου, τον οποίο ευχαριστούμε προσωπικά όπως επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, το οποίο είχε την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφή το Επιμελητήριό μας με τα αντίστοιχα της Σερβίας. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από πέρσι την Άνοιξη και είχε, όπως φαίνεται θετικά αποτελέσματα, από όποια πλευρά και να το δει κανείς.

Αποχωρεί από την προεδρεία της ΕΠΣ Πρέβεζας - Λευκάδας ο Δημήτρης Τραχανάς

Mέσα σε κλίμα συγκίνησης και με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πρέβεζας - Λευκάδας ο Πρόεδρος της κ. Δημήτρης Τραχανάς, ανακοίνωσε και δημόσια την αποχώρηση του, με τη λήξη της θητείας του, τον Ιούνιο του 2013. Ο κ. Τραχανάς ο οποίος βρέθηκε στο τιμόνι της ΕΠΣ για 32 συναπτά έτη, από τη θέση του Προέδρου και έδωσε τις μάχες του μαζί με τους συνεργάτες του, για τον αθλητισμό στην περιοχή και του ποδοσφαίρου ειδικότερα, χωρίς πολλά λόγια άλλα πάντα με έργα, φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε σε όλη τη διαδρομή της Ένωσης, από τη λειτουργία της μέχρι σήμερα, υπογραμμίζοντας αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο για να ασχοληθεί, ήταν η μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο, ενώ ευχαρίστησε τα μέλη των Δ.Σ καθώς και όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου που τον πλαισίωσαν όλα αυτά τα χρόνια.Εν όψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο ευχήθηκε να συνεχισθεί η αγάπη για το ποδόσφαιρο, καθώς σύμφωνα με τον κ. Τραχανά το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό αγαθό και πολιτισμός. Παράλληλα ο κ. Τραχανάς αναφέρθηκε στην προσφορά των Γιώργου Τερνέζη, Σπύρου Ρεκατσίνα και Θεόδωρου Σγουρόπουλου που υπηρέτησαν την ΕΠΣ, από διάφορα πόστα και που δεν είναι στη ζωή, επισημαίνοντας ότι θα υπάρχουν πάντα στη σκέψη των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χ. Μπαΐλης, ο Πρόεδρος των Διαιτητών κ. Γιώργος Φραγκούλης, ο αρμόδιος του Δήμου σε θέματα πολιτισμού κ. Κοσμάς Κορωναίος, ο κ.Κώστας Κεχαγιάς εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ σε θέματα αθλητισμού, παράγοντες του ποδοσφαίρου, προπονητές , διαιτητές και Πρόεδροι Σωματείων. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς απονεμήθηκαν και τα κύπελλα στις πρωταθλήτριες ομάδες της Α’ Κατηγορίας. Στην συνέχεια κληρώθηκαν 12 μπάλες ποδοσφαίρου σε σωματεία της ΕΠΣ Πρέβεζας- Λευκάδας. Τυχερός της βραδιάς ο αθλητικός συντάκτης Σπύρος Ασωνίτης που πέτυχε το φλουρί.

Σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά των Ιωαννίνων


Όμηροι της δραστικής μείωσης των τιμών των φαρμάκων, είναι οι ασθενείς στα Γιάννενα, αλλά και σε όλη τη χώρα καθώς, πίσω από τις σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται στην αγορά, φαίνεται να διεξάγεται ένα «παιχνίδι» με τις εξαγωγές. Το τελευταίο διάστημα λείπουν από τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων περισσότερα από 140 φάρμακα με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται στην αναζήτηση των απαραίτητων σκευασμάτων τους. Μάλιστα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ασπιρίνη». Παράλληλα, άφηνε σαφείς αιχμές κατά του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει καταλάβει την έλλειψη δεκάδων φαρμάκων από την ελληνική αγορά τη στιγμή που «όλοι πλέον οι Έλληνες πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι τα φάρμακα στην Ελλάδα βαίνουν συνεχώς προς εξαφάνιση». Άδεια από βασικά σκευάσματα είναι και τα φαρμακεία στα Γιάννενα, με το νέο πρόεδρο του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου Ανδρέα Μαρέτη να επιβεβαιώνει την έλλειψη φαρμάκων και στην αγορά των Ιωαννίνων. Μέτρα Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, προχωρά, έστω και καθυστερημένα, σε απαγόρευση των εξαγωγών για τρεις μήνες σε φάρμακα που απουσιάζουν από τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων. Παρότι αρχικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωνε ότι για τις ελλείψεις φταίνε ακόμη και οι ...φαρμακοποιοί, πλέον παραδέχεται ότι η απουσία φαρμάκων οφείλεται στην δραστική μείωση των τιμών που καθιστά πολλά φάρμακα ελκυστικά για εξαγωγές. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς μετά από σχετική σύσκεψη με τον ΕΟΦ δήλωσε πως μια από τις βασικές αιτίες για τις ελλείψεις των φαρμακευτικών προϊόντων είναι οι μειωμένες τιμές των φαρμάκων που υπάρχουν πλέον στην χώρα μας γιατί αυτό οδηγεί σε αύξηση των παράλληλων εξαγωγών από φαρμακαποθήκες και στην συνέχεια οδηγεί τις φαρμακευτικές εταιρείες στην προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν το φαινόμενο, να περιορίζουν την διάθεση των φαρμακευτικών σκευασμάτων στις φαρμακαποθήκες και στα φαρμακεία. «Είναι ένας φαύλος κύκλος» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Παράλληλα, ο κ. Σαλμάς εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο. Όπως εξήγησε, αυτό θα γίνει «ζητώντας απόλυτο και λεπτομερές έλεγχο από τις πωλήσεις για το 2012 για όλα τα φαρμακεία ώστε να ελέγξουμε ποια φαρμακεία πώλησαν παράνομα ως μη δικαιούντο σε φαρμακαποθήκες φαρμακευτικά προϊόντα. Δεύτερον, θα επιβληθεί απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για τρεις μήνες τουλάχιστον σε όσα φαρμακευτικά προϊόντα διαπιστωθεί από το Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων ότι βρίσκονται σε έλλειψη. Τρίτον, οι φαρμακαποθήκες θα υποχρεώνονται να τηρούν τον νόμο και την κοινοτική οδηγία εφ’ εξής που δεν την τηρούν και θα στέλνουν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων κάθε μήνα τις αγορές και τις πωλήσεις τους και βεβαίως από προχθές είναι υποχρεωμένες να τηρούν τον νόμο κάτι το οποίο δεν ίσχυε μέχρι σήμερα». Παράλληλα, εξήγγειλε αυστηρές ποινές για όσους δεν διαγράφουν με ανεξίτηλο μελάνι τις ταινίες γνησιότητας στα φάρμακα που προορίζονται για εξαγωγή. «Από την ώρα που δεν γίνει αυτό και το κουτί εξαχθεί χωρίς το κουπόνι μπορεί κάποιος, κι αυτό θα το διορθώσουμε, να σβήσει τον κωδικό πάνω στο κουτί και να πει την πορεία του κουτιού όπου έχει εξαχθεί. Αυτό τελειώνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Άρτας του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Άρτας του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Άρτας με τίτλο «Έλεος. Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να κοστολογηθεί»: «Πρόκληση αποτελεί η απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Άρτας που καταργεί για όλες τις μέρες τις νυκτερινές βάρδιες στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Αγνάντων, Ανω Καλεντίνης και Βουλγαρελίου των οδηγών ασθενοφόρων καθώς επίσης και τις πρωϊνές και απογευματινές βάρδιες στα Κέντρα Υγείας για τις Κυριακές και τις Αργίες. Μιά στυγνή απόφαση που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που μπορεί να αρρωστήσουν τις νύχτες, τις κυριακές και τις Αργίες και ιδιαίτερα όσων ζουν στα ορεινά. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ξεχνά τα περιστατικά του παρελθόντος που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί και ανθρώπινη ζωή γιατί καθυστέρησε το ασθενοφόρο;Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας προχώρησε σ΄αυτή την στυγνή απόφαση για να εξοικονομήσει με βάση τα στοιχεία του Συλλόγου των εργαζομένων το ποσό των 10.000 ευρώ το χρόνο. Αλήθεια τόσο ψυχρά και στεγνά κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή η διοίκηση του Νοσοκομείου;Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα κτύπημα στην υποβάθμιση των παρεχόμεων δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που προωθεί αταλάντευτα τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα και την ΕΕ.Η Διοίκηση του Νοσοκομείου με την απόφαση αυτή γίνεται αρωγός αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που στόχο έχει να περιορισθούν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας σε ένα ανεπαρκές πακέτο, που δεν θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες. Να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία – Πρόνοια για να εξοικονομηθούν κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να αναγκαστούν οι λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν πιο ακριβά για υπηρεσίες υγείας και φάρμακα που έχουν ανάγκη. Να ενισχυθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας.Μπροστά σ΄αυτή την άσχημη διαμορφωμένη κατάσταση μια είναι η διέξοδος. Λαϊκή συμμαχία και πάλη για να ανακληθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη απόφαση, να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανάπτυξη τόσο του Νοσοκομείου όσο και των Κέντρων Υγείας με βάση τις ανάγκες για προστασία της υγείας των πολιτών της περιοχής, με προσλήψεις μόνιμου νοσοκομειακού και λοιπού προσωπικού και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Να αναπτυχθεί ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και υψηλής ποιότητας συστήματος Υγείας, 100% χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς επιχειρηματική δράση στο χώρο αυτό».

Ο Γιάννης Κότσιρας το Σάββατο στα Γιάννενα!

Και πάλι στο δρόμο!Μετά από μια σειρά πολύ πετυχημένων καλοκαιρινών συναυλιών ο Γιάννης Κότσιρας συνεχίζει τις εμφανίσεις τους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο «παρέα» με πολλά και αγαπημένα τραγούδια!Με μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση, ένα «Μουσικό Κουτί» που περιέχει όχι μόνο γνωστά αλλά και ολοκαίνουργια κομμάτια, αφού μετά από τέσσερα χρόνια ο Γιάννης ετοιμάζει ένα δικό του προσωπικό δίσκο ο οποίος θα κυκλοφορήσει τέλη Ιανουαρίου.Στην παρέα του η Σαββέρια Μαργιολά αλλά και πέντε σπουδαίοι μουσικοί-συνεργάτες του Γιάννη που κυριολεκτικά συμπρωταγωνιστούν σε αυτή τη μουσική προσέγγιση, βάζοντας ο καθένας την ενορχηστρωτική του πρόταση, την προσωπική του δεξιοτεχνία αλλά και ικανοποιώντας την ανάγκη έκφρασης του, μέσα από την αυτοσχεδιαστική ελευθερία της παράστασης.Ο Χρήστος Αλεξάκης στα πλήκτρα και στις ενορχηστρώσεις, ο Βαγγέλης Μαχαίρας σε όλο το φάσμα των λαϊκών εγχόρδων από το λαούτο στον τζουρά και από το μπουζούκι στο μαντολίνο, ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο, στις κιθάρες ο Κώστας Μιχαλός, στα τύμπανα και τα κρουστά ο Γρηγόρης Συντρίδης.
Πληροφορίες-κρατήσεις: 26510 79855
Ώρα προσέλευσης: 21.30
Προπώληση : Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, Μουσικό Καφενείο Πολυχώρου Αγορά
12 ευρώ προπώληση, 14 ευρώ στην πόρτα

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ … ΛΙΜΑΝΙ! ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΙΑ, ΑΡΓΑ;

Οι εκ του ασφαλούς μεθύστερες δηλώσεις, δεν συγκινούν.Αντίθετα προκαλούν την κοινή γνώμη και της πολλαπλασιάζουν τον θυμό.Όλα αυτά τα χρόνια, που η ταπεινότητά μου αναδεικνύει καθημερινά το θέμα, στις τάξεις της … εξουσίας επικρατούσε η απόλυτη σιγή. Την πρόθεση να ξεκοπεί το λιμάνι από τον τόπο του και να μη επιτραπεί, για λόγους φυσικά κερδοσκοπικούς εκείνων που επηρεάζουν την εκάστοτε ελληνική πολιτική εξουσία, ούτε η οπτική επαφή των πολιτών με τη θάλασσα τους, δεν την έκρυψαν οι πρωταγωνιστές της ίδρυσης των Οργανισμών Λιμένων, από την πρώτη στιγμή.Ήταν τότε που στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας πρόσδεσαν, σαν προίκα, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ, όλες, μα όλες, τις παραλίες του νομού.Από τότε η ταπεινότητά μου – ας μου επιτραπεί αυτή η υπενθύμιση μιας και ήδη εκκρεμούν σε βάρους μου αγωγές και μηνυτήριες αναφορές του παραμένοντος, παρά την παραίτησή του, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΗΓ Α.Ε. – ταυτίστηκε με τον αγώνα για την απελευθέρωση της γης μας από τα σχέδια των μελλοντικών κατακτητών.Από τότε επικαλούμουν το σύνθημα «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ» και καλούσα τις τοπικές Αρχές να το στηρίξουν αμετακίνητα.Δυστυχώς οι εκάστοτε εκπρόσωποι του Θεσπρωτικού λαού στην Ελληνική Βουλή, δεν είχαν το πολιτικό ανάστημα να συγκρουστούν με τις κυβερνήσεις. Με αποτέλεσμα, πότε με πράξεις και πότε με παραλείψεις, πότε με δηλώσεις απειλητικού και εκβιαστικού περιεχομένου και πότε με ένοχες σιωπές, να αποδυναμώνουν τους αγώνες των τοπικών Φορέων. Έτσι, που, οι Κυβερνώντες αποθρασύνονταν τόσο, ώστε διέγραψαν από τη σύσταση των μελών του Δ.Σ. του ΟΛΗΓ, τον εκπρόσωπο της Αυτοδιοίκησης.Σε κάποια φάση, Κυβέρνηση, κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις της Θεσπρωτικής Κοινωνίας, εξαναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιστρέψει ένα πολύ μικρό τμήμα της «ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ», στο Δήμο της Ηγουμενίτσας, για χρήση, διατηρώντας όμως το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.Για να έρθει, μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα, γραπτή εισήγηση – απαίτηση Δ.Σ. του ΟΛΗΓ, να ξαναδοθεί στον Οργανισμό!Είναι απορίας άξιο, που οι διορισμένοι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Πρόεδροι της ΟΛΗΓ Α.Ε., αν και με πρόταση του εκάστοτε τοπικού Βουλευτή και με τη διαβεβαίωση πως θα υπηρετούν πρωτίστως τα συμφέροντα της Θεσπρωτίας και των πολιτών της, εξελίσσονται σε «γενίτσαρους, υπηρέτες των … μελλοντικών αγοραστών – κατακτητών του λιμανιού»!!!Κι όμως! Καμιά αντίδραση από τους τοπικούς μας Άρχοντες!Από τότε παρακολουθούμε τις συνεχείς ενέργειες των Κυβερνήσεων με στόχο την … τυπική υποβάθμιση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.Αυτό, επειδή το πολιτικό λόμπι της Αχαΐας, θέλει να προστατέψει το «κύρος» του δικού του λιμανιού (Πάτρας), δίχως την παραμικρή αντίδραση των εδώ πολιτικών μας Αρχόντων.Έτσι, παρά το γεγονός, ότι στα πρώτα σχέδια τα χωροταξικά των λιμανιών, το δικό μας λιμάνι είχε προσδιοριστεί, ως το «κεντρικό» των λιμανιών της Εγνατίας (Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης) με προγραμματισμό την άμεση διασύνδεσή του με εκείνο του Βόλου, ώστε να οριστικοποιηθεί ο ρόλος του ως πύλη της Ευρώπης προς την Ανατολή, τα σχέδια ανετράπησαν.Το Αχαϊκό πολιτικό λόμπι, «έπεισε» την Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και ο αρμόδιος Υπουργός του «¨ενέταξε» το «ευρωπαϊκό» λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σ’ εκείνο των Πατρών, χωρίς να … σπάσει ρουθούνι, που λέει και ο λαός μας. Δηλαδή χωρίς την παραμικρή, έστω και τύποις, αντίδραση της πολιτικής Θεσπρωτικής ηγεσίας, με εξαίρεση τον π. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμά Παππά.Στις δυναμικές γνώριμες αντιδράσεις της ταπεινότητάς μου, θέλω να πιστεύω, κάποιοι «δηλοί» μάλλον τοπικοί παράγοντες, έσπευσαν να … ζητήσουν από την κυβέρνηση Σαμαρά, να χρυσώσει το χάπι, για τους Θεσπρωτούς.Αφού, λοιπόν, οριστικοποιήθηκε η διοικητική και οικονομική ένταξη του λιμανιού σε εκείνο των Πατρών, το αρμόδιο Υπουργείο «κάλεσε σε σύσκεψη» φορείς και παράγοντες της Θεσπρωτίας!!!Ό,τι το ταπεινότερο!Σ’ αυτήν την παγίδα έπεσαν όλοι οι Άρχοντές μας.Έφθασαν μάλιστα στο σημείο, να εκδώσουν ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, είτε για τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη, είτε για τη … διαφωνία τους, στην οριστικοποιημένη όμως, απόφαση της Κυβέρνησης.Τα δελτία αυτά, επισυνάπτονται του παρόντος σχολίου, ώστε, ο καθένας να βγάλει ανεπηρέαστα τα συμπεράσματά του.Χρησιμοποιώντας μια ντοπιολαλιά, των γονιών μου, οι τοπικοί μας Άρχοντες «έκαναν ντα» την κυβέρνηση όλη!!!Για το γεγονός ότι μαζί με το λιμάνι – που θα διοικείται και θα διαχειρίζεται από την Πάτρα – θα παραχωρηθούν όλα, μα όλα, τα παράλια της Θεσπρωτίας, μούγκα!!!Για το γεγονός ότι το υπέρογκο ποσό των δεκαπέντε περίπου εκατομμυρίων του αποθεματικού της ΟΛΗΓ Α.Ε., θα μεταφερθεί στο ενιαίο ταμείο του «Οργανισμού Λιμένων Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα», μούγκα!!!Για το γεγονός ότι, στρατηγικοί χώροι, μέσα και έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που θα ξεπουληθούν στον όπιο αγοραστή – επενδυτή, είναι Δημοτικές εκτάσεις, δηλαδή γη των Θεσπρωτών, που παραχωρήθηκε ΔΩΡΕΑΝ, αλλά αποκλειστικά για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και όχι για εκείνο της Δυτικής Ελλάδας ή του μελλοντικού κατακτητή, μούγκα!!!Να, γιατί, της τελικής πράξης του ξεπουλήματος του λιμανιού, προηγήθηκαν οι μηνυτήριες αναφορές και οι αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ΕΥΡΩ, τόσο σε βάρος του Δημάρχου όσο και της ταπεινότητάς μου, ως ΜΜΕ:Για να εξασφαλιστεί η πλήρης δουλοπρέπεια τόσο κατά τη διαδικασία του ξεπουλήματος όλων των παραλιών της Θεσπρωτίας, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού, όσο και κατά την εγκατάσταση σ’ αυτό του μελλοντικού αγοραστή – επενδυτή – κατακτητή.Χρέος μου, λοιπόν, να καταστήσω σαφές, προς κάθε κατεύθυνση:«Δεν θα τους περάσει».Τούτη η γη μας ανήκει.Τούτη τη γη την έχουν ποτίσει με ποταμούς αίματος οι γονείς μας, οι παππούδες μας, οι πρόγονοί μας.Διατηρούμε στο ακέραιο το δικαίωμά μας να παραμείνει δική μας.Με κάθε μέσο.Θα ανακαλέσουμε κάθε σπιθαμή που παραχωρήσαμε.Αυτό ας το λάβει σοβαρά υπόψη ο κάθε Σαμαράς με τους κάθε Υπουργούς του και με τους κάθε ντόπιους υποτακτικούς του.Μα περισσότερο σοβαρά ας το λάβει υπόψη ο μελλοντικός αγοραστής – επενδυτής και φιλόδοξος κατακτητής, γιατί θα χάσει τον ύπνο του, αν τολμήσει να .. ονειρεύεται να κάνει δική του τούτη τη γη.Τη γη τη δική μας.

 ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ:Σημαντική εξέλιξη για την περιοχή η ένταξη της γέφυρας της Δέσπως στο ΕΣΠΑ

Μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή , χαρακτηρίζει την ένταξη της γέφυρας της Δέσπως στο ΕΣΠΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, επισημαίνοντας ότι θα δώσει λύση σε ένα πρόβλημα της περιοχής που χρονίζει. Είναι γνωστό ότι έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα στο σημείο που αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα οδικά σημεία της Ηπείρου καθώς στην περιοχή σημειώνονται συχνά κατολισθήσεις και καθιζήσεις. «Η αποκατάσταση της Γέφυρας της Δέσπως θα δημιουργήσει συνθήκες ασφαλούς και σωστής κυκλοφορίας, σε ένα οδικό δίκτυο, όχι μόνο τοπικής αλλά εθνικής σημασίας, καθώς συνδέει το διεθνές λιμάνι της Ηγουμενίτσας με την Ήπειρο και ολόκληρη την Ελλάδα. Θα επιλύσει οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή και έχει γίνει αιτία για την πρόκληση ατυχημάτων » σημειώνει ο κ. Ιωάννου. Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο, με προϋπολογισμό 2.581.512,27 ευρώ είναι ήδη δημοπρατημένο στο πλαίσιο της εργολαβίας «Κατασκευή οδού Καρτέρι – Πάργα». Το φυσικό αντικείμενο της πράξης, αφορά την αποκατάσταση σε τμήμα μήκους 500 περίπου μέτρων. Περιλαμβάνει την κατασκευή οπλισμένου επιχώματος, μετά των απαιτούμενων εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου (χωματουργικά, τεχνικά, οδοστρωσία, ασφαλτικά, σήμανση – ασφάλιση και αποχέτευση- αποστράγγιση). Επίσης περιλαμβάνει και τις απαιτούμενες εργασίες για την παράκαμψη της κυκλοφορίας μέσω της Λυγιάς.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Τα πετρελαιοειδή στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας καλείται στη σημερινή συνεδρίαση του, να εκφράσει γνώμη «επί της μελέτης διερεύνησης καταλληλότητας επιλογής θέσης τοποθέτησης δεξαμενών και φόρτωσης - εκφόρτωσης πετρελαιοειδών».Η συγκεκριμένη μελέτη προτείνει για την χωροθέτηση τέτοιων δραστηριοτήτων την περιοχή της Γωνιάς και αποτελεί την εναλλακτική λύση που προωθεί η Αποκεντρωμένη αλλά και η Αιρετή Περιφέρεια στο ζήτημα των «ασφαλτικών» που χωροθετήθηκαν στη Σαγιάδα, χωροθέτηση που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των ιχθυοκαλλιεργητών της Θεσπρωτίας.Η συζήτηση του θέματος είχε αναβληθεί πριν από ένα περίπου μήνα, προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι να ενημερωθούν επί της μελέτης.

Σε οριακή κατάσταση βρέθηκε για μια ακόμη μέρα το ανάχωμα του ποταμού Λούρου

Σε οριακή κατάσταση βρέθηκε για μια ακόμη μέρα το ανάχωμα του ποταμού Λούρου (στο ύψος των Δημοτικών Σφαγείων). Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή δημιούργησαν μικρής προς το παρόν έκτασης πλημμύρες, ωστόσο ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την κατάσταση σε 24ωρη βάση προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν μεγαλύτερα προβλήματα. Το σημείο επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο αντιδήμαρχος Λούρου Χαράλαμπος Κακιούζης και Πρέβεζας Ευάγγελος Ροπόκης καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λούρου Νίκος Πανταζής προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δρομολογήσουν παρεμβάσεις για τη διευθέτηση της. Η μεγάλη ποσότητα του νερού δεν επέτρεψε στα μηχανήματα να πραγματοποιήσουν εκτεταμένες εργασίες, ωστόσο άμεσα και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα προχωρήσουν στα αναγκαία έργα.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει υπογράψει τη Διακήρυξη του Βερολίνου για την Ανοικτή Πρόσβαση στη Γνώση

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει επίσημα υπογράψει τη Διακήρυξη του Βερολίνου για την Ανοικτή Πρόσβαση στη Γνώση των Θετικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (Berlin Declaration on Open Access to Knowledge in the Sciences and Humanities), προκειμένου η επιστημονική παραγωγή να είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους τους χρήστες μέσω του Διαδικτύου.Ακολουθεί η λίστα αυτών που υπογράφουν τη Διακήρυξη του Βερολίνου για Ανοικτή Πρόσβαση στην επιστημονική πληροφορία: http://oa.mpg.de/lang/de/berlin-prozess/signatoren/O κ. Ν. Μαρμαρίδης, Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών, έχει ορισθεί ως υπεύθυνος επικοινωνίας της ανωτέρω πρωτοβουλίας.

Συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση η ΝΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα  συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (Ν.Ο.Ε.Σ.- Ιωαννίνων) και συζήτησε τις προτάσεις που ετοιμάστηκαν στην πορεία για το 9ο Συντακτικό Συνέδριο που θα γίνει στις 28/2-3/3/ 2013.Στην Συνεδρίαση συμμετείχε το μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, πρώην Υφυπουργός Επικρατείας κ. Άγγελος Τόλκας που έκανε την κεντρική πολιτική ομιλία. Εν συνεχεία ακολούθησαν εισηγήσεις για την νέα πολιτική και οργανωτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Τόσο ο κ. Τόλκας όσο και τα μέλη της ΝΟΕΣ αναφέρθηκαν στην ιστορική απόφαση του ΠΑΣΟΚ να θέσει τη σωτηρία της Ελλάδας πάνω από το κομματικό του συμφέρον και τόνισαν την ανάγκη να συνδιαμορφώσουν όλα τα μέλη και οι φίλοι την ιδεολογική του ταυτότητα και την πολιτική του πρόταση με τη συμμετοχή και τον δημοκρατικό διάλογο.Τα μέλη συζήτησαν τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά του νέου κόμματος και με τις τοποθετήσεις τους τάχθηκαν υπέρ ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκού, δημοκρατικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Το νέο κόμμα θα μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς λαϊκισμούς και θα εργαστεί με συνέπεια για την ανάπτυξη της χώρας έχοντας πάντα ως κεντρική του στόχευση την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου και της στήριξης των κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων.

Ο Αμβρακικός διχάζει οικολόγους και κυνηγούς

Το κυνήγι στον Αμβρακικό διχάζει οικολόγους και κηνυγούς. Οκτώ οικολογικές οργανώσεις (Αρκτούρος, Αρχέλων, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Καλλιστώ, WWF Ελλάς) καταγγέλλουν την πρόθεση να επιτραπεί το κυνήγι, η οποία εκφράστηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού.«Είναι πραγματικά ανησυχητικό ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Φορέας Διαχείρισης υποστηρίζουν ατεκμηρίωτα μία σοβαρή απόκλιση από τον νόμο σε έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους της νότιας Ευρώπης και παρότι είναι σε γνώση τους συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει βλάβη και σημαντική όχληση στα προστατευόμενα είδη του Εθνικού Πάρκου εάν επιτραπεί το κυνήγι», σημειώνουν μεταξύ άλλων.Στην ανακοίνωση των οκτώ οικολογικών οργανώσεων απάντησε η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου. Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει τις οργανώσεις αντικυνηγετικές και υποστηρίζει ότι διαδίδουν ανακρίβειες.

Επιστολή δημάρχου Ηγουμενίτσας στον Πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ,για το μικροβιολογικό Εργαστήριο

Κύριε Πρόεδρε του ΕΟΠΠΥ,
Πρόσφατα μας γνωστοποιήθηκε απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ), βάσει της οποίας ο βιοχημικός αναλυτής που υπάρχει στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο στην ΝΜΥ ΕΟΠΠΥ Ηγουμενίτσας και με τη βοήθεια του οποίου πραγματοποιούνται βιοχημικές εξετάσεις, θα μεταφερθεί στην ΝΜΥ ΕΟΠΠΥ Ιωαννίνων.Ως αιτιολογικό για την παραπάνω απόφαση αναφέρεται ότι η ΝΜΥ Ιωαννίνων δεν δύναται εκτελεί βιοχημικές εξετάσεις γιατί είναι εξοπλισμένη με αναλυτή Olympus AU 560, τον οποίο η εταιρεία απέσυρε και δεν υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας ανάλογων αντιδραστηρίων. Επίσης, συνεχίζει το έγγραφο, δεν υπάρχει διαγωνισμός για την προμήθεια αναλυτών, με αποτέλεσμα στον ΕΟΠΠΥ Ιωαννίνων να μην εκτελούνται βιοχημικές εξετάσεις.Κατανοούμε το πρόβλημα που υπάρχει στον ΕΟΠΠΥ Ιωαννίνων, ωστόσο αυτό που αδυνατούμε να κατανοήσουμε είναι η λογική της μεταφοράς του προβλήματος από τη μία περιοχή στην άλλη, εκτός και αν οι ασθενείς της Θεσπρωτίας είναι άλλης κατηγορίας.Όσο για τη λύση που προτείνετε περί λειτουργίας της ΝΜΥ Ηγουμενίτσας ως αιμοληπτηρίου και της μεταφοράς των δειγμάτων με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στα Ιωάννινα, δεν μπορούμε επίσης να τη δεχτούμε, διότι αυτό δεν είναι ιατρική πράξη που συνάδει σε μια σύγχρονη εποχή.Θεωρούμε ότι θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία δημιουργεί προβλήματα στους ασφαλισμένους του Οργανισμού στο Νομό Θεσπρωτίας.Ενώ είναι βέβαιο ότι σε αντίθετη περίπτωση και αν ισχύσουν τα παραπάνω, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΕΟΠΠΥ θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.Κύριε Πρόεδρε, σας καλούμε να δείτε το θέμα με τη δέουσα προσοχή και να μην καταδικάσετε μια περιοχή λόγω κόστους προμήθειας νέου αναλυτή για τα Ιωάννινα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓ/ΤΣΑΣ

Δημοτική Ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα

Δημοτική Ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα με ομιλητή τον πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Θάνο Μωραΐτη, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα της Θεοφανείου. Σύμφωνα με τον συντονιστή κ. Φώτη Ζέρβα σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα, το ΠΑΣΟΚ διοργανώνει το 9ο συντακτικό του συνέδριο για την ανασύνταξη και την αναγέννηση της παράταξης. Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος με την συμμετοχή τους να εμπλουτίσουν τον προσυνεδριακό διάλογο για ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ανάλογη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και από την Ν.Ο.Ε.Σ. Λευκάδας σήμερα και ώρα 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας (παλιό Δημαρχείο) με ομιλητή τον Βασίλη Ιωάννου μέλους της γραμματείας της Κ.Ο.Ε.Σ.

ΠΑΣΟΚ ΑΡΤΑΣ:Να ξεμπλοκαρισθεί άμεσα η κατασκευή της Ιόνιας Οδού

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ν.Ο.Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ Ν. Άρτας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: «Στα πλαίσια της επίσκεψης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και αναφορικά με την συζήτηση που έγινε για να ξεμπλοκαριστούν τα μεγάλα έργα και ιδιαίτερα οι μεγάλοι οδικοί άξονες που ασκούν πολλαπλασιαστική επιρροή στην πραγματική οικονομία, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής. Είναι ιδιαίτερη και επιτακτική ανάγκη να πιέσουμε όλοι οι θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς του τόπου μας, για την επανεκκίνηση κατασκευής της Ιόνιας Οδού. Η επανεκκίνηση κατασκευής της, θα αποτελέσει την βαριά βιομηχανία για την Άρτα και την Ήπειρο γενικότερα, τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία. Γιατί εκεί θα μπορέσουν να εργασθούν 2.500 με 3.000 περίπου εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων από τον νομό μας αλλά και από την ευρύτερη περιοχή. Κι όπως κατά κόρον έχουμε τονίσει παλιότερα, η κατασκευή της Ιόνιας Οδού αποτελεί το πρωταρχικό αναπτυξιακό έργο για τον νομό μας αλλά και για την Δυτική Στερεά Ελλάδα και Ήπειρο. Ένα έργο που θα αναβαθμίσει πολύπλευρα τον νομό μας και θα τον βγάλει από την απομόνωση και υστέρηση.Βέβαια τα εμπόδια είναι πολλά. Είναι έργο αυτοχρηματοδοτούμενο και υλοποιείται σε ποσοστό περίπου 25% με δημόσια δαπάνη, μέσω ΕΣΠΑ, κυρίως όμως μέσω ιδίων κεφαλαίων και τραπεζικού δανεισμού των Παραχωρησιούχων. Οι τράπεζες που χρηματοδοτούσαν το έργο ήταν όμιλος – κοινοπραξία Ελληνικών και Ισπανικών Τραπεζών. Δυο χώρες που πραγματικά το Τραπεζικό τους σύστημα κλυδωνίστηκε και κλυδωνίζεται, βρισκόμενο μέσα στην φουρτούνα της Ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης. Η σύμβαση παραχώρησης που είχε υπογραφεί το 2007 και είχε εγκριθεί από την Ελληνική βουλή, πραγματοποιήθηκε σε ένα οικονομικό περιβάλλον όπου τα επιτόκια χρηματοδότησης των εταιρειών για την κατασκευή του έργου δεν έχουν καμιά σχέση μ’ αυτά που σήμερα απαιτούν οι τραπεζικοί όμιλοι (έχουν τουλάχιστον, πενταπλασιασθεί).Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ξεμπλοκαριστεί η συνέχιση κατασκευής της Ιόνιας Οδού και γενικότερα των πέντε βασικών οδικών αξόνων της χώρας. Ήδη έχει γίνει τεράστια προετοιμασία τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα πρέπει να φθάσουμε στο τέλος. Κι εδώ καθοριστικό ρόλο θα πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η οποία θα πρέπει σοβαρά πλέον να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου, εγγυώμενη και συνεισφέροντας οικονομικά στην διαφορά των επιτοκίων χρηματοδότησης των Παραχωρησιούχων. Βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων με τις Τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι πλέον θέμα διαπραγμάτευσης και απαιτεί πίεση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σκληρή διαπραγμάτευση και πίεση καθολική, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, γιατί ο στόχος είναι εθνικός. Κι έτσι πρέπει να τον δούμε, μακριά από αντιπολιτευτικές μεμψιμοιρίες και τακτικισμούς».

Συνάντηση για το αεροδρόμιο του Ακτίου

Συνάντηση για το αεροδρόμιο του Ακτίου θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Λευκάδα με στόχο τον συντονισμό ενεργειών για την καλύτερη τουριστική προβολή της περιοχής. Η συνάντηση γίνει αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Ιόνιον Σταρ της Λευκάδας και θα παρευρεθούν οι εκπρόσωποι των θεσμικών τουριστικών φορέων των «δορυφόρων» προορισμών που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιου του Ακτίου. Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι αντιπεριφερειάρχες Πρέβεζας και Λευκάδας κ.κ Ιωάννου και Βερύκιος, οι Δήμαρχοι Ανακτορίου και Μεγανησίου κ.κ Σολδάτος, κ.Ζαβιτσάνος, Πρέβεζας κ.Μπαΐλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γιαμάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πρέβεζας κ .Ευθυμίου και άλλοι επιμελητηριακοί και τουριστικοί παράγοντες, από την ευρύτερη περιοχή. Οι φορείς, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν προτάσεις για την από κοινού τουριστική ανάπτυξη και προβολή των συνεργαζόμενων προορισμών, «οριοθετώντας» το αεροδρόμιο του Ακτίου ως σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή.

Παραμένει στα Ιωάννινα η περιφερειακή υπηρεσία της Εγνατίας Οδού

Η Περιφερειακή Υπηρεσία των Ιωαννίνων της «Εγνατία Οδός ΑΕ» θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, αναφέρει ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Π. Σαββαΐδης σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Σταύρο Καλογιάννη. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται στην επιστολή, η λειτουργία των περιφερειακών υπηρεσιών θα συνεχίσει να λειτουργεί τόσο για τυπικούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους, αντίθετα επισημαίνεται πως η λειτουργία της θα αναβαθμιστεί για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των έργων και των υπηρεσιών .

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Χατζηκώστα

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τη συμμετοχή του βουλευτή Χρήστου Μαντά, επισκέφθηκε τη Δευτέρα  το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», περιόδευσε σε ορισμένα τμήματα και είχε συνάντηση με το ΔΣ του Νοσοκομείου. Η αντιπροσωπεία μας ενημερώθηκε αναλυτικά από την πλευρά της διοίκησης για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, την κίνηση των ασθενών , τα οικονομικά μεγέθη, τα ζητήματα που αφορούν το πολυδύναμο κέντρο και τέλος για τα ζητήματα των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας ( ΚΥ, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων) που καλύπτονται διοικητικά από το Νοσοκομείο. Μετά το τέλος της συνάντησης η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δήλωσε:« Βρεθήκαμε σήμερα στο ιστορικό Νοσοκομείο της πόλης μας με αφορμή την έκδοση του οργανισμού που «εξαφανίζει» κλινικές και τμήματα όπως την παιδιατρική, ουρολογική, πνευμονολογική, το κέντρο ψυχικής υγείας κλπ. Έστω και αν από την πλευρά του Υπουργείου δηλώνεται ότι εντός του επόμενου εξαμήνου θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις εμείς είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς το υπουργείο υλοποιεί και μάλιστα με τραγελαφικό τρόπο την μνημονιακή εντολή για μείωση των κρεβατιών κατά 11.000 και τη συγχώνευση –μείωση των τμημάτων και κλινικών κατά 700 περίπου πανελλαδικά. Θέλουμε για μια ακόμη φορά να τονίσουμε ότι βρισκόμαστε στα όρια μιας ανθρωπιστικής κρίσης και συνεπώς η στήριξη του Δημόσιου συστήματος υγείας είναι για μας πρώτη προτεραιότητα. Δυστυχώς η τρικομματική κοινοπραξία του μνημονίου αφού εξαθλίωσε μισθολογικά τους υγειονομικούς, εκχωρεί συνεχώς λειτουργίες των Δημόσιων Νοσοκομείων στα διάφορα ιδιωτικά συνεργεία (όπως συμβαίνει και στο Χατζηκώστα με την καθαριότητα και εν μέρει με την εστίαση), ενώ απαγορεύοντας τις προσλήψεις προσωπικού , θέλει στο αμέσως επόμενο διάστημα να καλύψει τα τεράστια κενά με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ιδιαίτερο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί με πρόσθετη επιχορήγηση είναι η μη πληρωμή των δεδουλευμένων αργιών και νυκτερινών για τρείς μήνες στους εργαζόμενους του Χατζηκώστα. Επιπλέον όπως τονίσθηκε και από την πλευρά της διοίκησης παρ’ όλη τη μείωση των δαπανών αν ο ΕΟΠΥΥ δεν αρχίσει να εξοφλεί τα χρωστούμενα το Νοσοκομείο όπως και όλα τα Νοσοκομεία θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση παρόλο που όπως δείχνουν τα στοιχεία η κίνηση στα επείγοντα και οι νοσηλείες έχουν σημαντικά αυξηθεί. Τέλος από τη διοίκηση του Νοσοκομείου μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο διαθέσιμο υγειονομικό υλικό, αλλά ότι το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την ανανέωση του ακτινολογικού του εξοπλισμού και την διαχείριση του πολυδύναμου κέντρου που ολοκληρώθηκε μεν κτιριακά , αλλά οι προοπτικές λειτουργίας του παραμένουν θολές.Ως ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τον κατακερματισμό, την αποδόμηση και την απαξίωση του Δημόσιου συστήματος υγείας και των λειτουργών του. Θα αγωνιστούμε μαζί με όλο το λαό για ένα πραγματικά δημόσιο σύστημα υγείας , που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων της περιοχής μας .Θα αγωνιστούμε στα πλαίσια αυτά μέσα και έξω από τη Βουλή για την αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων του ιστορικού Νοσοκομείου της πόλης μας»

Θεσμικές αλλαγές για καλύτερη λειτουργία των δήμων

Προτείνουν ΠΕΔ Ηπείρου και ΚΕΔΕ στο Υπουργείο
Θεσμικά θέματα που απασχολούν όλους τους δήμους ήταν αυτά που κυριάρχησαν στηn πρώτη συνεδρίαση για το 2013 της ΠΕΔ Ηπείρου, στην οποία μεταξύ άλλων εγκρίθηκε και ο προϋπολογισμός για το 2013 που κινείται στο ύφος με αυτούς των δήμων, μειωμένος δηλαδή κατά σχεδόν 60%.Όπως τόνισε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Αρταίων, Γιάννης Παπαλέξης, μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους δήμους και γι' αυτό, τόσο οι ΠΕΔ της χώρας, όσο και η ΚΕΔΕ συνολικά κάνει κάποιες προσπάθειας ώστε να αρθούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ορισμένες επιταγές του μνημονίου που ψηφίστηκαν στο τέλος του 2012 και για τις οποίες οι αιρετοί είχαν εκφράσει τις αντιδράσεις τους.Μερικά απ' αυτά τα ζητήματα έχουν να κάνουν με την κατάργηση της οικονομικής επιτροπής να εγκρίνει προμήθειες μέχρι 15.000 ευρώ χωρίς προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς επίσης και η κατάργηση των γραμματέων των δημάρχων αλλά και συμβούλων και εξωτερικών συνεργατών.Ένα ακόμα αίτημα είναι βέβαια και η επαναφορά της αποζημίωσης των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις επιτροπών ή συμβουλίων, καθώς επίσης και προτάσεις για τον θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη και της επιτροπής διαβούλευσης που σίγουρα δεν επιτέλεσαν μέχρι σήμερα το ρόλο για τον οποίο θεσπίστηκαν.Τέλος και σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό ο κ. Παπαλέξης τόνισε πως οι 580.000 ευρώ που έλαβε η ΠΕΔ πέρσι φτάνουν μόνο για την πληρωμή ανελαστικών δαπανών, προσθέτοντας πως στην επόμενη συνεδρίαση θα φέρει μια λίστα με δαπάνες που μπορούν να περικοπούν κι άλλο, αν και όπως τόνισε δύσκολα θα βρεθεί κάτι για να κοπεί, από τη στιγμή που η χρηματοδότηση έχει πέσει κατά 60%.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνεργασία με τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας είχε ο Δήμαρχος

Συνεργασία με τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας είχε χθες ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστούν κατολισθήσεις και καθιζήσεις που παρουσιάστηκαν σε αρκετά σημεία του Δήμου και κυρίως στην τοπική κοινότητα του Μύτικα όπου σημειώθηκε κατολίσθηση και καθίζηση στον παραλιακό δρόμο καθώς και σοβαρή ρωγμή στο τοιχείο αντιστήριξης. Την ίδια στιγμή συνεργεία του Δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο για θέματα πολιτικής προστασίας αντιδήμαρχο Ευάγγελο Ροπόκη προχώρησαν χθες σε καθαρισμούς τάφρων από φερτά υλικά στην Κυανή Ακτή, στην περιοχή του Πόρου, στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων και σε άλλα σημεία έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν νέα προβλήματα λόγω των βροχοπτώσεων που αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Μία αναπτυξιακή εταιρεία, παράδειγμα προς μίμηση

Σε αυτή τη χώρα έχουμε μάθει στο εύκολο μαστίγωμα. Υπάρχουν όμως και περιπτώσει που πραγματικά είναι για "ευλογάμε τα γένια μας". Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και αυτή της δημόσιας Εγνατίας Οδού ΑΕ. Το έργο που παράγεται στην Εγνατία Οδό είναι εξίσου σημαντικό με τις 2 άλλες μεγάλες εταιρείες «παραγωγής έργων», δηλαδή την Αττικό Μετρό και την ΕΡΓΟΣΕ. Αυτές οι 3 εταιρείες ουσιαστικά έχουν βγάλει ασπροπρόσωπη την κατασκευαστική κοινότητα σε αυτά τα «πέτρινα» χρόνια της κρίση.Στην περίπτωση της Εγνατίας Οδού συνεχίζεται η κατασκευή των κάθετων αξόνων. Μιλάμε για τα έργα στους κάθετους Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή, Φλώρινα-Νίκη, Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας, Κομοτηνή-Σύνορα και Αρδάνιο-Ορμένιο.Τα 5 αυτά έργα συνθέτουν το παζλ των μεγάλων υπεραστικών οδικών έργων της Εγνατίας Οδού. Σε αυτά τα 5 έργα υπάρχουν και τα έργα κατασκευής του φράχτη στον κάθετο Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή, το έργο ολοκλήρωσης του βασικού άξονα της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή του Περιστερίου (στα Ιωάννινα) αλλά και τα έργα στον κάθετο άξονα Θεσσαλονίκη-Κασσάνδρα.Τέλος, ένα ακόμα έργο που πρόκειται να ξεκινήσει είναι αυτό του ανισόπεδου κόμβου στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.Όπως βλέπουμε παραπάνω τα έργα της Εγνατίας Οδού και μάλιστα εν μέσω σφοδρότατης κρίσης είναι όχι μόνο οξυγόνο για την οικονομία των περιοχών αλλά ευθέως αναπτυξιακά στην ολοκλήρωση των οδικών έργων που θα ενώσουν με σύγχρονους δρόμους την Ελλάδα με τους Βόρειους γείτονες της.Μέχρι τα τέλη του 2015 (αν δεν έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις) όλα τα παραπάνω έργα θα έχουν ολοκληρωθεί κάνοντας τις μετακινήσεις σε Ήπειρο Μακεδονία και Θράκη, εύκολη υπόθεση ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.Αν εδώ προσθέσουμε το παραγόμενο έργο για την αναβάθμιση της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης που ήδη έχει ξεκινήσει με την πρώτη δημοπράτηση, τα έργα στα νησιά του Αιγαίου αλλά και τις μελέτες που ήδη γίνονται για μελλοντικά έργα σε κάθετους όπως το Ξάνθη-Εχίνος και την ολοκλήρωση του Φλώρινα-Κοζάνη, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του έργου της.Πρόκειται σαφώς για μία εταιρεία που όχι μόνο αποτελεί μία τεράστια ζωντανή περιουσία για τη χώρα αλλά μπορεί να οδηγήσει, λόγω της τεχνογνωσίας της, και άλλες περιοχές που έχουν ανάγκη από βελτίωση των υποδομών τους.Όλα τα παραπάνω δεν συνθέτουν μόνο μία δημόσια εταιρεία, αλλά μία φιλοσοφία που αν υπήρχε και σε πολλούς άλλους φορείς του Δημοσίου ίσως σήμερα να μην ήμασταν σε τόσο δυσχερή θέση. Υπάρχει όμως ακόμα καιρός για να την ακολουθήσουν.

ypodomes

Η Κύπρος καθοδόν προς τριπλή αποικιοποίηση

Του Νίκου Κοτζιά
Η Ελλάδα των μνημονίων χωρίς καμία ντροπή και συνυπολογισμό των γεωστρατηγικών επιπτώσεων πάνω στη Μεγαλόνησο, προχώρησε στο PSI. Δεν έλαβε κανένα ειδικό μέτρο να προστατεύσει την Κύπρο παρόλο που πλείστα όσα ομόλογα βρισκόντουσαν στα χέρια κυπριακών τραπεζών. Ενώ για τις ευρισκόμενες στην Ελλάδα τράπεζες προβλέφτηκαν διαδικασίες ανακεφαλοποίησης, κάτι τέτοιο δεν προβλέφτηκε ούτε για τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα, ούτε για τράπεζες που δραστηριοποιούνταν (κύρια η ελληνικής προέλευσης Μαρφίν) στην Κύπρο.Σίγουρα η κυβέρνηση της Κύπρου έκανε τα τελευταία χρόνια σειρά λαθών, αλλά εξίσου σίγουρα είναι, ότι αυτά δεν ήταν τέτοιας έκτασης ώστε να οδηγηθεί η Μεγαλόνησο σε μια υπαρξιακή κρίση. Η κρίση της, να σημειωθεί, δεν προέκυψε πρωταρχικά από τα προβλήματα του δημοσίου, αλλά των τραπεζών. Με το PSI για το οποίο τόσο καμάρωναν οι ανεύθυνοι μνημονιακοί των Αθηνών, μετατράπηκε η κρίση ελλειμμάτων της Ελλάδας σε γεωστρατηγική κρίση του ελληνισμού. Βερολίνο και Βρυξέλλες επιδιώκουν με μοχλό τα αρνητικά αποτελέσματα του PSI, να μετατρέψουν την Κυπριακή Δημοκρατία σε αποικία χρέους.Ήδη δύο περιοχές της Μεγαλονήσου, οι βάσεις, είναι ελεγχόμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για τον απόηχο των αποικιοκρατικών αυτοκρατοριών. Το βόρειο τμήμα της είναι κατεχόμενο από την Τουρκία, υπόκειται σε μια μορφή «εξελισσόμενης» νεοαποικιοκρατίας. Τώρα, τέλος, το ελεύθερο τμήμα της Κύπρου περνά στον έλεγχο των δανειστών που επιθυμούν να την μορφοποιήσουν σε δική τους αποικία χρέους. Συνολικά, εμπεδώνεται όλο και περισσότερο μια συνδυασμένη παρουσία μορφών αποικιοποίησης από διαφορετικές περιόδους. Η Μεγαλόνησος είναι πραγματικά μια μαρτυρική νήσος.Οι δανειστές της Κύπρου γνωρίζουν καλά ότι τα μεγάλα προβλήματά της Μεγαλονήσου είναι αποτέλεσμα κύρια της δράσης κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και ελληνικών στην Κύπρο. Για αυτό, ακόμα και το ΔΝΤ πρότεινε όπως χρεωθεί ο επικείμενος δανεισμός στις ανακεφαλαιοποιούμενες τράπεζες σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, το καλοκαίρι του 2012, όπως ήδη προβλέπεται για την Ιταλία και την Ισπανία. Να μην προσμετράτε, δηλαδή, ο δανεισμός προς ιδιωτικές τράπεζες προκλητικά αδίκως στο δημόσιο χρέος. Η Γερμανία με εσωτερικό κείμενο της που το απεύθυνε στο ΔΝΤ, απέρριψε αυτή την λογική και νόμιμη πρόταση. Με αυθαιρεσία απαίτησε και απαιτεί να χρεωθεί ο τραπεζικός δανεισμός εξ’ ολοκλήρου στο κυπριακό κράτος.Η Γερμανία απαιτεί όπως συνοδεύεται η χρέωση της ανακεφαλαιοποίησης ιδιωτών στο κυπριακό κράτος, με ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων καθώς και με τη διασφάλιση ότι οι πιστωτές θα καρπώνονται τα έσοδα από την αξιοποίηση των οικοπέδων υδρογονανθράκων της Κύπρου. Αρχικά, εκτιμώ, θα συμβιβαστεί στο 1/3 των εσόδων και στην πρώτη αναπροσαρμογή της δανειακής σύμβασης, που θα έρθει, θ ζητήσει όλα τα ποσά. Τα ίδια επιδιώκει να κάνει στην Ελλάδα, κάτι που έχει ήδη επιβάλλει ως προς τα κοιτάσματα ανοικτά του Πρίνου.Με την επιβολή των πιο πάνω, αποκτά η Γερμανία τον έλεγχο στον φυσικό πλούτο της Κυπριακής ΑΟΖ. Αποκτά, μοχλούς πιέσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία όσον αφορά τις προοπτικές των σχέσεών της με τη δύναμη κατοχής, την Τουρκία, παραδοσιακή γεωστρατηγική φίλη της Γερμανίας. Διασφαλίζει δε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, πρόσβαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Με άλλα λόγια, γίνεται κράτος που θα έχει λόγο για τα τεκταινόμενα σε αυτήν!Η Κύπρος, θα οδηγηθεί σε τεχνική διόγκωση του δημόσιου χρέους και με αυτό τον τρόπο ο μεν Ελληνισμός οδηγείται σε μια ακόμα κρίση, ενώ, από την άλλη, αναβαθμίζεται άμεσα η Γεωστρατηγική θέση της Γερμανίας. Η μάχη που έχει ανοίξει ενάντια στο «βρώμικο» ρωσικό χρήμα που τμήμα του έχει ήδη μεταφερθεί στη Γερμανία μέσω τραπεζών στις βαλτικές χώρες, δεν αποσκοπεί σε μια «καθαρή» Κύπρο, αλλά σε μια πλήρως ελεγχόμενη Κύπρο.Προκειμένου να πετύχει αυτό το σχέδιο της Γερμανίας και των Βρυξελλών, εργάζονται σκληρά και με πάθος για την αλλαγή πολιτικής και κυβέρνησης στην ίδια την Κύπρο. Επιθυμούν πολιτικούς που να βαδίζουν στα χνάρια της Αθήνας. Στην πλήρη υποταγή της Μεγαλονήσου στους τροϊκανούς και τα μνημόνια. Από πλευράς του, το Σύστημα Παρακμής των Αθηνών στηρίζει χωρίς αναστολές την υλοποίηση αυτών των σχεδίων.Συμπέρασμα ένα και απλό: Οι προοδευτικοί και δημοκράτες Έλληνες οφείλουν να αντιληφθούν την γεωπολιτική κρίση και να επιδείξουν άμεση πρακτική συμπαράσταση στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Κύπρου.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Περιμένει καλά νέα από τις Βρυξέλλες, μόλις 30% η πρόοδος στο έργο

Το έργο της Ιόνιας Οδού είναι το σημαντικότερο έργο που έχει εκτελεστεί ποτέ στην Ήπειρο αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα στη Δυτική Ελλάδα. Με την κατασκευή του η μετακίνηση από τα Ιωάννινα στην Αθήνα, θα μειωθεί δραστικά ενώ το ταξίδι θα είναι άνετο και ασφαλές.Τα παγωμένα έργα μετρούν περίπου 2 χρόνια στασιμότητας και όλοι τώρα περιμένουν το «λάκτισμα» για την επανέναρξη των εργασιών που θα σημάνει το τέλος του συναγερμού και την ενεργοποίηση των εργοταξίων.Στο φυσικό αντικείμενο του έργου οι επιδόσεις είναι μέτριες με ένα ποσοστό 30,54%, ποσοστό που δείχνει πως ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να δούμε ολοκληρωμένο τον οδικό άξονα από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα θα είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τα υπόλοιπα 3 έργα (Ολυμπία, Ε65, Αιγαίου).Αυτό γιατί μεγάλο ποσοστό του έργου γίνεται σε νέα χάραξη και όχι διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού και γιατί «έτοιμος δρόμος», δηλαδή τμήματα που έχουν ήδη κατασκευαστεί είναι μόλις 55χλμ σε σύνολο 196χλμ.Επίσης υπάρχει η εκκρεμότητα με την κατασκευή ή όχι σήραγγας στην Κλόκοβα, το βουνό που βρίσκεται αμέσως μετά το Αντίρριο. Ανάλογα με τις αποφάσεις θα έχουμε και το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Για τη σύμβαση παραχώρησης της Ιόνιας οδού (Αντίρριο - Ιωάννινα), που περιλαμβάνει και την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας μέχρι τη Σκάρφεια, το υπουργείο κατέβαλε 354 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή του Δημοσίου και υπολείπονται 220 εκατ., τα οποία, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του έργου.Έχει εκτελεστεί το 30,54% του φυσικού αντικειμένου, έναντι του προγραμματισμένου 78,85%. Για απαλλοτριώσεις στο εν λόγω τμήμα Αντίρριο - Ιωάννινα το Δημόσιο έχει δώσει 56,1 εκατ. ευρώ περίπου.

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
Και αύριο να ξεκινούσαν τα έργα θα χρειάζονταν τουλάχιστον 3 χρόνια για να δούμε τον οδικό άξονα να κυκλοφορείται από άκρη σε άκρη. Το 2016 φαντάζει ως λογική χρονιά ολοκλήρωσης καθώς ακόμα και οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί λόγω εγκατάλειψης θα απαιτήσουν ένα χρονικό διάστημα για να διαπιστωθεί η κατάσταση τους.Φυσικά όλα τα παραπάνω θα γίνουν πραγματικότητα αν δεν έχουμε «δράματα» της τελευταίας στιγμής είτε από τις Βρυξέλλες, είτε από τις τράπεζες. Το γερό χαρτί στην περίπτωση της Ιόνιας Οδού δεν είναι ο άξονας Αντίρριο-Ιωάννινα καθώς οι μελέτες δεν είναι ενθαρρυντικές αλλά το τμήμα Μεταμόρφωση-Σκάρφεια που υπάγεται κάτω από την ίδια σύμβαση και αποφέρει «πακτωλό» χρημάτων από τα διόδια.Η παρουσία πάντως του ίδιου του Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών κου Χατζηδάκη στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο, δείχνει και την βαρύτητα με την οποία το ΥΠΑΝΥΠ αντιμετωπίζει το θέμα της Ιόνιας Οδού και των υπόλοιπων αυτοκινητόδρομων καθώς το θέμα χρονίζει επικίνδυνα.

ypodomes.com

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ενίσχυση 136 οικογενειών από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Συνεχίζεται η συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς τις άπορες οικογένειες της Π.Ε. Πρέβεζας και χθες παρελήφθη η δεύτερη παρτίδα αγαθών. Τα πακέτα αποτελούνται κυρίως από βασικά είδη τυποποιημένων τροφίμων και προσωπικής υγιεινής που θα διανεμηθούν σε 136 οικογένειες του Νομού Πρέβεζας, το συνολικό εισόδημα των οποίων δεν ξεπερνά τις 8000 ευρώ. Ο  Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ανέφερε ότι «υπάρχουν δεκάδες οικογένειες στο Νομό μας που χρειάζονται άμεση βοήθεια ακόμα και για την επιβίωσή τους. Οι άπορες οικογένειες έλαβαν μια ανακούφιση από τη βοήθεια και επιθυμούν τη συνέχιση του προγράμματος. Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την στήριξή τους και η βοήθεια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό και σπεύσαμε να την αξιοποιήσουμε προς όφελος των συμπολιτών μας», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης. Παράλληλα εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη βοήθεια που παρέχουν, όσο και στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως- Πρέβεζας για το θεάρεστο έργο της.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου, ανεβάζει την ''Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα''

Στις Βρυξέλλες, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου με πολύχρονη και συνεχή παρουσία και στα δρώμενα της απόδημης Κοινότητας μας, κάνει ένα σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση της πολιτιστικής του παρέμβασης. Αποφάσισε να ανεβάσει στις 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20:30 στο θέατρο Σαν Μισέλ στις Βρυξέλλες την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ένα από τα σημαντικότερα έργα της Εκκλησιαστικής, αλλά και της Ελληνικής γενικότερα γραμματείας.Το έργο σε ποιητική απόδοση, μουσική και σκηνοθεσία του πολυδιάστατου Ηπειρώτη καλλιτέχνη Νίκου Παπακώστα, με τεράστια παρουσία στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή, παρουσιάζεται υπό την αιγίδα ενός από τους κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδος, του Ιδρύματος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.Πρωταγωνιστούν κατά σειρά εμφανίσεως:
Νίκος Παπακώστας ΑΦΗΓΗΤΗΣ
Δανάη Παπουτσή ΠΝΕΥΜΑ
Περικλής Κασσανδρινός ΑΓΓΕΛΟΣ
Δημήτρης Τσολάκης ΣΚΙΑ ΘΕΟΥ
Ομάδα χορού:
Μάρω Αγρίτη
Ράνια Αηδώνη
Θέμης Αμοιρίδης
Άννα Βασιλείου
Θέμης Μητρόπουλος
Ποιητική απόδοση, Σκηνοθεσία και Μουσική: Νίκος Παπακώστας
Σκηνογραφία: Μιχάλης Αθανασιάδης
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιάννης Παπαϊωάννου
Εικαστική δημιουργία: Stam Bside,
Φωτισμοί: Tάκης Ποδαρόπουλος,
Ηχητικά εφέ βίντεο: Panas
Η Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από σύσσωμο τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο της χώρας είναι μια διαδραστική και πολυεπίπεδη παράσταση σε μορφή σύγχρονης μινιμαλιστικής τραγωδίας, που συνδυάζει το θέατρο και τη μουσική με το βίντεο και τις εικαστικές δημιουργίες των μεγάλων ζωγράφων της ανθρωπότητας, που ασχολήθηκαν με την Αποκάλυψη από 950 μΧ μέχρι και τον εικοστό αιώνα. (Michelangelo, Rafael, Tintoretto, Albrecht Dürer, Gustav Dore, William Blake, Hieronymus Bosch, Jan Brueghel, Hubert van Eyck, Diego Velázquez, Francisco de Goya και πολλούς άλλους)

«Πρωταθλητής» στα κατολισθητικά φαινόμενα ο Νομός Ιωαννίνων

Πρωταθλητή των κατολισθητικών φαινομένων χαρακτήρισε το Νομό Ιωαννίνων ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών κ. Κώστας Παπαβασιλείου, ο οποίος βρέθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες στην περιοχή πραγματοποιώντας αυτοψίες σε υπό εκτέλεση έργα και επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο κ. Παπαβασιλείου τόνισε πως τα προβλήματα από τα κατολισθητικά φαινόμενα είναι αποτέλεσμα των κλιματολογικών συνθηκών και της γεωλογικής δομής της περιοχής, ενώ δεν απέκλεισε να απαιτηθεί ακόμη και μεταφορά οικισμών σε κάποιες περιπτώσεις, όπως έχει συμβεί πριν μερικές δεκαετίες. «Τα περισσότερα προβλήματα είναι αντιμετωπίσιμα. Σίγουρα, όμως, θα υπάρξουν και ακραίες περιπτώσεις που θα χρειαστούν μεταφορές οικισμών, καθώς η φύση είναι αμείλικτη και κάποια προβλήματα δεν ξεπερνιούνται. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χάρη στις μελέτες του ΙΓΜΕ και στα μέτρα που πήρε η Περιφέρεια Ηπείρου, πολλά προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί τόσο μεσοπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά κάνοντας γνωστό ότι το ΙΓΜΕ αυτή την περίοδο εκτελεί ερευνητικό έργο στους Μουζακαίους και στη Μουκοβίνα, ενώ υπήρξε και μία συνάντηση με τον Δήμαρχο Μετσόβου Νίκο Τσομπίκο για κάποιες μελέτες στην οικιστική περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από κατολισθητικά φαινόμενα.

 Σημαντικό και πολύπλευρο έργο 
Σε όλες τις επισκέψεις και συναντήσεις τον κ. Παπαβασιλείου συνόδευε ο Διευθυντής του Περιφερειακού Τμήματος του ΙΓΜΕ, που έχει έδρα την Πρέβεζα, Ευάγγελος Νικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε γενικότερα στη δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί από την ίδρυσή του. Πέρα από την αντιμετώπιση των κατολισθητικών και πλημμυρικών φαινομένων λόγω του ότι η Ήπειρος αποτελεί ένα γεωλογικό εργαστήρι με έντονες διεργασίες, αλλά και την αξιολόγηση των ορυκτών πρώτων υλών και των υπόγειων νερών που αποτελούν τον αναπτυξιακό μοχλό της περιοχής, το Περιφερειακό Τμήμα του ΙΓΜΕ έχει επικεντρώσει τη δράση του και σε άλλους τομείς. «Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αξιολόγηση των γεωθερμικών πεδίων, καθώς η γεωθερμία είναι φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια και υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης. Έχουμε προχωρήσει στη βεβαίωση του γεωθερμικού πεδίου Συκιών και στον εντοπισμό του γεωθερμικού πεδίου Κόνιτσας. Η γεωλογική κληρονομιά είναι επίσης ένας σημαντικός τομέας δραστηριοποίησής μας. Έχουμε αναδείξει το γεωπάρκο Βίκου – Αώου, το οποίο έχει πάρει πιστοποίηση από την UNESCO, και δίνει πολλές αναπτυξιακές και τουριστικές δυνατότητες που πρέπει η αυτοδιοίκηση να τις αξιοποιήσει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολάου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια για την αμέριστη στήριξη σε επίπεδο προγραμματικών συμβάσεων.

Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 
Το ΙΓΜΕ αξιοποιεί το τελευταίο διάστημα και κονδύλια του ΕΣΠΑ, με τον Γενικό Διευθυντή του κ. Παπαβασιλείου να αναφέρεται σε δύο μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ήπειρο. Το πρώτο αφορά τις πιλοτικές γεωτεχνικές χαρτογραφήσεις, που στόχο έχουν τον καθορισμό περιοχών με στάνταρτς προκειμένου να μην παρουσιάζονται προβλήματα. Το δεύτερο έργο είναι το πρόγραμμα αστικής γεωλογίας στην Ηγουμενίτσα, που αφορά την εκπόνηση μίας σειράς ειδικών μελετών και χαρτογραφήσεων για τα υπόγεια και επιφανειακά νερά, τα εδάφη και τις γεωτεχνικές συνθήκες στον αστικό ιστό, ώστε με τη χρήση γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών (GIS) να μπορούν είτε η τοπική αυτοδιοίκηση, είτε η πολιτεία να έχουν όλη την πληροφόρηση ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το τι είδους χρήσεις γης πρέπει να κάνουν στον αστικό ιστό.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ερώτηση της Όλγας Γεροβασίλη για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Άρτας

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Λυκουρέντζο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Άρτας Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνει το σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει, από τις 16/1/2013, σχετικά με την αδυναμία κάλυψης των αναγκών, με οδηγούς υπηρεσίας, τόσο του ΓΝ Άρτας και των Κέντρων Υγείας Αγνάντων, Άνω Καλεντίνης και Βουργαρελίου κατά τις νυχτερινές βάρδιες τις καθημερινές, όσο και των Κέντρων Υγείας κατά τις ημέρες των αργιών και τις Κυριακές, ζητώντας από τον Υπουργό την εξεύρεση άμεσης λύσης.Κατά την κατάθεση της ερώτησης η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε: "Ως μάχιμη ιατρός και ως ενεργός πολίτης, εξεγείρομαι από την απάνθρωπη πολιτική της ευημερίας των αριθμών που βάζει σε δεύτερη μοίρα την ανθρώπινη ζωή και υγεία. Δεν αντιλαμβάνονται ότι καταδικάζουν σε ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια και απομόνωση τον κόσμο της υπαίθρου; Στις καρότσες των αγροτικών αυτοκινήτων θα μεταφέρονται στο Νοσοκομείο οι ασθενείς και οι τραυματίες; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, όταν συμβεί το ανεπανόρθωτο; "

Μια ειδική και μία τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού

Μια ειδική και μία τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού την Παρασκευή στις 6 και 7 το απόγευμα αντίστοιχα. Η πρώτη ειδική συνεδρίαση αφορά την έγκριση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2013 και του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου Ζηρού. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η 2η συνεδρίαση με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων η έγκριση υποβολής πρότασης στο Ε. Σ. Π. Α. 2007 – 2013 για ένταξη της πράξης με τίτλο « Προμήθεια μεταφορικών μέσων και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ζηρού» αλλά και η αποδοχή απόφασης ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη » της πράξης με τίτλο : « Πρότυπα επιδεικτικά έργα αξιοποίησης ΑΠΕ και δράσεις ΕΞΕ σε υφιστάμενα δημόσια σχολικά κτήρια του 1ου και 2ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας του Δήμου Ζηρού ».

Τέσσερα Γραφεία στην Ήπειρο για τη ρατσιστική βία

Τέσσερα Γραφεία Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας, ιδρύονται και λειτουργούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα Γραφεία ιδρύονται στις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας.Επισημαίνεται ότι ήδη τέθηκε σε λειτουργία ο πενταψήφιος ειδικός αριθμός κλήσης - 11414 - στον οποίο δύναται, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, να γνωστοποιείται ή να καταγγέλλεται η διάπραξη κάθε άδικης πράξης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά ή κίνητρα.

Στις 25-26 Μαΐου το Δ’ Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης σε συνεργασία με τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Ludwigshafen αποφάσισε όπως το Δ΄ Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης γίνει στη Gemeinde Ketsch am Rhein, δίπλα στο Ρήνο (Ανάμεσα από Ludwigshafen και Hockenheim), στις 25-26 Μαΐου 2013. Το Δ΄ΑΝΤΑΜΩΜΑ Ηπειρωτών Ευρώπης θα είναι η κεντρική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων.Θα λάβει χώρα στη περίφημη Rheinhalle Ketsch χωρητικότητας 1100 και πλέον θέσεων με τη συμμετοχή Ηπειρωτικών Συλλόγων από όλη την Ευρώπη.Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει Ζωντανή Μουσική κλαρίνο και Τραγούδι Έκπληξη που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Ευρώπης. Παραγωγοί και βιοτέχνες από την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ήπειρο θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τοπικά προϊόντα στην αγορά της Γερμανίας και της Ευρώπης.Τέλος την δεύτερη ημέρα 26 Μαΐου θα λάβει χώρα το καθιερωμένο Οικονομικό Φόρουμ με διαλέξεις και συζητήσεις για την ανάπτυξη της Ηπείρου και τη δυνατότητα προώθησης προϊόντων της ιδιαίτερης πατρίδας μας στο εξωτερικό.Σας περιμένουμε όλους για ένα διήμερο επιστροφής στην παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας.

π. Δημήτριος Κατσάνος
Γενικός Γραμματέας
Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

Ο Γάιδαρος ο Μένιος, ο παραχαϊδεμένος στο Πνευματικό Κέντρο

Το θεατρικό έργο για παιδιά «Ο Γάιδαρος ο Μένιος, ο παραχαϊδεμένος» θα παρουσιάσει για δύο μόνο παραστάσεις στα Γιάννενα το «Παιδικό Θέατρο». Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα, ενώ εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης».

Υποβολή δηλώσεων για ζημιές στην Άρτα

Από τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ Δήμου Αρταίων ανακοινώνεται ότι: Παρακαλούνται οι παραγωγοί της Δημοτικής Ενότητας Αρταίων και της Τοπικής Κοινότητας Λιμίνης των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από το χαλάζι της 21ης Ιανουαρίου 2013 να περάσουν από το Δημαρχείο να παραλάβουν τις σχετικές δηλώσεις. Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται συμπληρωμένες στο γραφείο των ανταποκριτών από Δευτέρα έως Πέμπτη 8-10 το πρωί μέχρι 2 Φεβρουαρίου. Οι παραγωγοί παρακαλούνται να έχουν μαζί τους δελτίο ταυτότητας, βιβλιάριο τραπέζης και τη δήλωση ΟΣΔΕ (χαρτογραφικό υπόβαθρο).

ΑΡΤΑ: Μουσική εκδήλωση από το «Μακρυγιάννη» και τους φοιτητές του ΤΛΠΜ του ΤΕΙ

Το βράδυ της Τρίτης 22 Ιανουαρίου 2013 η αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» γέμισε από τους ήχους λαϊκοδημοτικής – ethnic Balkan μουσικής των φοιτητών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογό μας και τους φοιτητές του ΤΛΠ Μ με την ευκαιρία του σεμιναρίου που προηγήθηκε στο χώρο του ΤΕΙ Άρτας από τον παγκοσμίου φήμης μουσικό κ. Παναγιώτη Ανδρέου.
Έπαιξαν τα συγκροτήματα:
Σκυλ- άδικο ( λαϊκοδημοτικά),
Ai sihtir (ethnic) και
Barack O Balkan (Balkan).

Από το Δ. Σ. του Συλλόγου

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας να πραγματοποιήσουν την ετήσια απογραφή των αιγοπροβάτων

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας να πραγματοποιήσουν την ετήσια απογραφή των αιγοπροβάτων και να την υποβάλλουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής Πρέβεζας ή στα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία. Σύμφωνα με απόφαση πρέπει να υποβληθούν στην Υπηρεσία φωτοτυπία τόσο του νέου μητρώου εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων όσο και του παλαιού τύπου μητρώου. Όσοι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων δεν έχουν ήδη προμηθευτεί το νέο «Μητρώο εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων», το οποίο είναι υποχρεωτικό, καλούνται να προσέλθουν άμεσα στο Αγροτικό Κτηνιατρείο στο οποίο ανήκουν , για να το παραλάβουν. Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου του Μελιταίου Πυρετού των αιγοπροβάτων, το Τμήμα Κτηνιατρικής Πρέβεζας έχει ξεκινήσει την εφαρμογή εμβολιασμού στα αμνοερίφια, που διατηρούνται στις εκτροφές για αναπαραγωγή. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα των εμβολιασμών είναι υποχρεωτική και δεν θα χορηγείται βεβαίωση για την παράδοση γάλακτος στις γαλακτοβιομηχανίες και τα τυροκομεία σε όσους δεν μετέχουν σε αυτό. Τέλος με δεδομένο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λύσσας στην Βόρεια Ελλάδα τόσο σε σκύλους, όσο και σε κόκκινες αλεπούδες, πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά με αντιλυσσικό εμβόλιο και να καταγραφούν όλοι οι ποιμενικοί σκύλοι της περιοχής.

Μαθήματα αγιογραφίας στην Φιλιππιάδα

Μαθήματα αγιογραφίας ξεκινά στην Φιλιππιάδα το Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Στο εργαστήρι Βυζαντινής αγιογραφίας που ξεκινά στις 19 Φεβρουαρίου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν για τον μυστικό κόσμο των Βυζαντινών εικόνων καθώς επίσης και να επιχειρούν τα πρώτα σχέδιά τους. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, ενώ την τεχνική της Βυζαντινής αγιογραφίας θα διδάξει ο κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2683023674.

Ορκωμοσίες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ορκωμοσίες αποφοίτων της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κι το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:Την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου θα ορκιστούν απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (10 π.μ.), του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών (11 π.μ.) και του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών (12 μ.). Την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου απόφοιτοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτ. Εκπαίδευσης (11 π.μ.) και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (12 μ.). Τέλος, την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου θα ορκιστούν απόφοιτοι του Τμήματος Φυσικής (9:30 π.μ.), του Τμήματος Χημείας και Πληροφορικής (10:30 π.μ.) και του Τμήματος Μαθηματικών (12 μ.).

ΠΡΕΒΕΖΑ:Στη βουλή το θέμα της κατάργησης του πυροσβεστικού κλιμακίου Θεσπρωτικού

Ερώτηση σχετικά με την πρόθεση κατάργησης του πυροσβεστικού κλιμακίου Θεσπρωτικού και της μεταφοράς του στον Πυροσβεστικό Σταθμό Φιλιππιάδας κατέθεσε ο Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας και ζητά να μάθει αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στην αναίτια κατάργηση του κλιμακίου ή θα αφουγκραστεί την θέληση της τοπικής κοινωνίας που είναι αντίθετη σε κάτι τέτοιο. Σημειώνει δε, ότι ο Δήμος Ζηρού, παραχώρησε Δημοτικό κτίριο για την στέγαση του κλιμακίου και ανέλαβε τα έξοδα αποκατάστασης του κτιρίου, ούτως ώστε να πληρεί τα κριτήρια του Πυροσβεστικού Σώματος. Ταυτόχρονα ανέλαβε την καταβολή του μισθώματος, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του Δημοτικού κτιρίου, που θα μεταστεγαστεί το κλιμάκιο.

Ξηλώνουν το μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας και το μεταφέρουν στο αντίστοιχο των Ιωαννίνων!!!

Τον νόμο της ΖΟΥΓΚΛΑΣ εφαρμόζει η Κυβερνητική Τρόικα, αδιαφορώντας ακόμη και για την υγεία των πολιτών της.Πρωτόγνωρα πράγματα.Ασφαλώς, με το αίωρο δήθεν επιχείρημα της Οικονομικής Ύφεσης, κάποια αρρωστημένα μυαλά των πολυθρόνων του Αθηνοκεντρικού Κράτους αποφάσισαν και διέταξαν:«Να ξηλωθεί το μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας (πρώην ΙΚΑ Ηγουμενίτσας) και να μεταφερθεί στο αντίστοιχο των Ιωαννίνων.Ναι. Όπως το διαβάζετε.Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , όταν «κουβεντιάστηκε» το θέμα και κάποιοι, εύλογα, αναρωτήθηκαν πως θα αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις των Θεσπρωτών, πήραν την εξίσου αλλοπρόσαλλη και ταπεινωτική για τους Θεσπρωτούς απάντηση:«Ποιος θα αντιδράσει; Στη Θεσπρωτία δεν υπάρχουν πολιτικές οντότητες»!!!!Δυστυχώς επαληθεύονται, πανηγυρικά.Γιατί του θέματος είναι ενήμεροι όλοι οι «ηγέτες» της Θεσπρωτίας:
- Ο Τοπικός Βουλευτής (και μάλιστα Κυβερνητικός και κολλητός του Πρωθυπουργού) Αντώνης Μπέζας.
- Ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης.
- Ο Δήμαρχος της Πρωτεύουσας Γιώργος Κάτσινος.
- Ο Διοικητικός Διευθυντής του ΙΚΑ Ηγουμενίτσας
- Ο Υγειονομικός Διευθυντής του ΙΚΑ (ΕΟΠΠΥ Θεσπρωτίας).
Κι όμως από κανέναν δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση.Άρα, σύμφωνα και με το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, το χρέος της προστασίας της Υγείας των Θεσπρωτών πολιτών, πέφτει στους ώμους τους.Θαρρώ πως του κινήματος ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ θα ηγηθούν τόσο το Εργατικό Κέντρο της Θεσπρωτίας μαζί με τα πρωτοβάθμια Σωματεία του, όσο και το Επιμελητήριο με τους αντίστοιχους δικούς του τοπικούς συλλόγους.Τα μηχανήματα αυτά ανήκουν στον Θεσπρωτικό λαό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τα αρπάξει.Επιβάλλεται από τώρα να αποφασιστεί να τεθούν ασφαλισμένοι σε κατάσταση επιφυλακής, ώστε, σε περίπτωση που τολμήσουν να στείλουν συνεργεία για να ξηλώσουν τα μηχανήματα των εργαστηρίων, να σημάνουν συναγερμό, ώστε να ξεσηκωθούν όλοι οι Θεσπρωτοί και να βροντοφωνάξουν το ΟΧΙ στην αρπαγή.Τέλος θέλω να ελπίζω πως έστω και καθυστερημένα, έστω και από ντροπή, θα σταθούν στο πλευρό των συμπολιτών τους όλοι οι πολιτικοί τοπικοί μας Άρχοντες και ηγέτες.

Διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων

Σήμερα στις επτά το βράδυ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου.Στις οκτώ το βράδυ έχει προγραμματιστεί δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Οι φίλοι της Γκρετσία Σαλεντίνα» έκοψαν την πίτα τους

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα κόπηκε την περασμένη Κυριακή η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου «Οι φίλοι της Γκρετσία Σαλεντίνα» στην ταβέρνα «Μυσταγωγία» στην οδό Κουντουριώτου στα Ιωάννινα. Ο πρόεδρος του συλλόγου  Δημήτρης Παπαδόπουλος μαζί με τα μέλη Χ.Τζάλλα, Ν.Σουρέλη και Κ.Δημουλίκα ευχήθηκαν το 2013 να είναι γεμάτο χαρά και ευτυχία.Ακολούθησε γεύμα των μελών και των φίλων με παραδοσιακά εδέσματα Τυχερή του φλουριού ένα νέο κορίτσι η εγγονή του Γιώργου Σομπότη,  Έλενα. Βιβλία και «γούρια» αργυροχοόων και καλλιτεχνών της πόλης των Ιωαννίνων κληρώθηκαν και σε αρκετούς παρισταμένους.

Κοπή Πίτας και ετήσιος χορός από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση του ετήσιου χορού και την κοπή της Πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, στο "ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ", Λεωφ. Βουλιαγμένης 370 Αγ.Δημήτριος, Τηλ. : 2109929373, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και με την παρουσία χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου.ΏΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ : 13.30 μ.μ.

Δορυφορική απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από την ERT-WORD της ''Πίτα του Ηπειρώτη 2013''

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ανέθεσε το έργο του χορηγού επικοινωνίας της φετεινής εκδήλωσης ''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2013'', στην ERT-WORD.Το δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ θα καλύψει απευθείας, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για τρείς (3) ώρες την εκδήλωση της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, με έναρξη σύνδεσης 10.20' πρωινή, ώρα Ελλάδος.Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε επανάληψη την ίδια ημέρα, Κυριακή προς Δευτέρα, τα μεσάνυχτα, με έναρξη την 12.00' νυχτερινή, ώρα Ελλάδος, προκειμένου να την παρακολουθήσουν, λόγω διαφορετικού ωραρίου και οι Απόδημοι Ηπειρώτες και Έλληνες της Αμερικής και του Καναδά, αλλά και όσοι από την Ευρώπη, Αφρική, Αυστραλία και Ασία, δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την απευθείας μετάδοση.Εξυπακούεται όσοι στην Ελλάδα διαθέτουν δορυφορικούς δέκτες ή είναι συνδρομητές της NOVA θα παρακολουθήσουν δορυφορικά την μεγάλη αυτή μουσικοχορευτική πολυθεαματική εκδήλωση, την μεγαλειώδη ετήσια γιορτή και αντάμωμα των Ηπειρωτών.

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αθήνας κόβει την Πίτα του

Το ΔΣ του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αθήνας εύχεται σε όλα τα μέλη και του φίλους του συλλόγου χρόνια πολλά και καλή χρόνια με υγεία, ειρήνη, κοινωνική και προσωπική πρόοδο και ευημερία.Επίσης σας προσκαλεί στην ετήσια κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας που θα διεξαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:30 στο Bar Restaurant Da Vinci στην οδό Αγίου Ιωάννου 23 Αγία Παρασκευή.