Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της, διατύπωσε την θετική της γνωμοδότηση (κατά πλειοψηφία) ως προς την αξιολόγηση της μελέτης «Αξιολόγηση, Αναθεώρηση και εξειδίκευση του εγκεκριμένου Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) της Περιφέρειας Ηπείρου, Α΄ φάση: Αξιολόγηση της εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου - Α1 στάδιο». Επίσης, αποφάσισε να καταθέσει στην επιβλέπουσα αρχή του ΥΠΕΚΑ συνολικό κείμενο-υπόμνημα με παρατηρήσεις για την ενσωμάτωσή τους στη εν λόγω μελέτη.Η παρουσίαση της μελέτης έγινε από εκπροσώπους του αρμόδιου Υπουργείου και από τους μελετητές. Στην εισήγησή της η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, αναφέρθηκε στην έγκαιρη παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής, για την ανάγκη άμεσης αναθεώρησης του εγκεκριμένου Περιφερειακού Πλαισίου, με έγγραφο που απέστειλε στις 07/01/2011 στο ΥΠΕΚΑ, ενημερώνοντάς για την πρόθεσή της να κινήσει με πρωτοβουλία της (η Περιφέρεια) την διαδικασία αναθεώρησης του Περιφερειακού Πλαισίου, σύμφωνα και με το Ν.2742/99, άρθρο 8, παρ. 3. Επίσης, σημείωσε πως η Περιφέρεια κατάρτισε και ενέκρινε, στα τέλη του 2011, το 1ο τριετές Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας Ηπείρου, βάσει του προγράμματος «Καλλικράτης».Και συνέχισε η κ. Καλογιάννη: «Σήμερα, στις αρχές του 2013, συζητάμε το Α1 στάδιο της Μελέτης Αναθεώρησης του Περιφερειακού Πλαισίου, οι διατυπώσεις του οποίου, αφού οριστικοποιηθούν μετά την γνωμοδότηση της Επιτροπής, θα αποτελέσουν και το Α2 στάδιο. Στη συνέχεια, η Β’ Φάση της μελέτης, αφορά την πρόταση Αναθεώρησης – Εξειδίκευσης του θεσμοθετημένου Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου. Η πολιτική θέση της Περιφερειακής Αρχής, ως προς τη στόχευση των Στρατηγικών Επιλογών και Προτεραιοτήτων και εν τέλει του προτύπου Χωρικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, για τα επόμενα στάδια της μελέτης, είναι:
-να εξειδικευτούν, να αποσαφηνιστούν και να αποτυπωθούν, κατά τρόπο τεχνικά τεκμηριωμένο, το καθεστώς και το σύστημα των παρεμβάσεων που θα αποσκοπούν:
-στην ανάπτυξη της υπαίθρου, όχι με την παραδοσιακή ταύτιση του όρου «Ύπαιθρος» με τις αγροτικές δραστηριότητες, αλλά με την λειτουργική αναγνώρισή του ως:
-χώρος 1ης ή 2ης κατοικίας αστικών στρωμάτων
-χώρος αναψυχής – τουρισμού – πολιτισμού
-χώρος φυσικού πλούτου (νερό, χλωρίδα, πανίδα, υπέδαφος κλπ.) και
-χώρος παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, βιοτεχνία κλπ.) και
β. στο πρότυπο της Πολικής Ανάπτυξης, δηλαδή στη διαμόρφωση της οικονομικής και κοινωνικής φυσιογνωμίας της κάθε περιοχής της Ηπείρου, με τον ταυτόχρονο προσδιορισμό της αντίστοιχης «Προωθητικής Δραστηριότητας», εκείνου του κλάδου δραστηριότητας (στον πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή τομέα ή σε συγκεκριμένο συνδυασμό αυτών) που θα παίξει το ρόλο της «ατμομηχανής» για την κάθε περιοχή».
Τη σημερινή συνεδρίαση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Άρτας και Θεσπρωτίας κ.κ. Β. Ψαθάς και Θ. Πιτούλης, περιφερειακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας. Στη συνεδρίαση προσκλήθηκαν συνολικά 24 φορείς της Περιφέρειας Ηπείρου, όμως, τελικά, παρέστησαν μόνο εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) - Τμήμα Ηπείρου.Ακόμη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κωνσταντίνος Παπανδρέου.

Εξαρθρώθηκε οργανωμένη σπείρα που είχε διαπράξει σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια και καταστήματα,σε Γιάννενα και Άρτα

Εξαρθρώθηκε μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών, που είχε διαπράξει τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον (15) διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων σε περιοχές των Νομοών Ιωαννίνων και Άρτας.Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές, χθες (15-01-2013) έξι (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 32, 23, 30, 25, 22 και 31 ετών, μέλη της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράνομης εισόδου στη χώρα.Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» τα Ιωάννινα και πραγματοποιούσαν εξορμήσεις σε διάφορα χωριά των Νομών Ιωαννίνων και Άρτας καθώς και σε προάστια της πόλης των Ιωαννίνων, όπου ανέπτυσσαν την εγκληματική τους δραστηριότητα, ενώ ερευνάται βάσιμα το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης τους και σε άλλες περιοχές.Μέχρι στιγμής, ταυτοποιήθηκε η δράση τους, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:
-διάρρηξη κατοικίας στα Κουκούλια Άρτας κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 05-01-2013, από όπου αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό.
-διάρρηξη σε καφενείο την 10/11-01-2013 στους Κτιστάδες Άρτας, όπου αφαίρεσαν μία τηλεόραση, μικρό χρηματικό ποσό και οινοπνευματώδη ποτά.
-διάρρηξη σε ταβέρνα στα Άγναντα Άρτας την 10/11-01-2013, από όπου αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.
-διάρρηξη σε οπωροπαντοπωλείο στα Άγναντα Άρτας την 10/11-01-2013, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
-διάρρηξη σε ψησταριά στα Άγναντα Άρτας την 10/11-01-2013, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ποτά.
-διάρρηξη σε καφενείο την 10/11-01-2013 στα Άγναντα Άρτας, από όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.
-διάρρηξη σπιτιού στο Μαντείο Δωδώνης κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 15-01-2013, από όπου αφαίρεσαν μία τηλεόραση και διάφορα κοσμήματα.
-διάρρηξη κατοικίας στο Πετροβούνι Ιωαννίνων την 14/15-01-2013, από όπου αφαίρεσαν διάφορα γεωργικά εργαλεία.
-διάρρηξη σπιτιού στο Πετροβούνι Ιωαννίνων την 14/15-01-2013, από όπου αφαίρεσαν διάφορα γεωργικά εργαλεία.
-διάρρηξη σε δύο σπίτια στο χωριό Κέδρος την 14/15-01-2013, από όπου αφαίρεσαν διάφορα γεωργικά εργαλεία.
-διάρρηξη κατοικίας στην Ανατολή Ιωαννίνων κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 15-01-2013, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.
-διάρρηξη κατοικίας στην Ανατολή Ιωαννίνων, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.
-διάρρηξη κατοικίας στην Ανατολή Ιωαννίνων, από 05 έως 09-01-2013, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.
-διάρρηξη κατοικίας στην Ανατολή Ιωαννίνων, κατά το χρονικό διάστημα από 08-12-2012 έως 02-01-2013, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και μηχανήματα.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορες κρυψώνες μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων μεταξύ των οποίων πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα, μεγάλο μέρος των οποίων αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.Επίσης, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διάπραξη των κλοπών και τη μεταφορά των κλοπιμαίων καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας καθώς και για την ταυτοποίηση των λοιπών κατασχεθέντων αντικειμένων – τιμαλφών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή Ιωαννίνων.

Ο Δήμος Πρέβεζας στηρίζει τους σπουδαστές της ΕΠΑΣ

Την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους καθηγητές και τους σπουδαστές της σχολής ΕΠΑΣ Πρέβεζας εξέφρασε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ο οποίος δέχτηκε αντιπροσωπεία τους στο γραφείο του.Τόσο ο κ.Μπαϊλης όσο και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης Γιώργος Φραγκούλης υπογράμμισαν το σημαντικό έργο που συντελείται στις Επαγγελματικές Σχολές χαρακτηρίζοντας απόλυτα δικαιολογημένη την διαμαρτυρία των σπουδαστών αναφορικά με την έλλειψη καθηγητών .Τα κενά , όπως επισημαίνουν οι 150 περίπου σπουδαστές, είναι σε όλα τα τμήματα μεγάλα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα να χαθεί η χρονιά.Συνομιλώντας με τους κυρίους Μπαϊλη και Φραγκούλη καθηγητές και σπουδαστές ζήτησαν την συνδρομή των αρχών προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις για την ενίσχυση της Σχολής με προσωπικό.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας χαρακτήρισε την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία ως δικαίωμα για κάθε πολίτη αυτής της χώρας και προς αυτή την κατεύθυνση, άμεσα θα αποσταλεί προς το Υπουργείο Παιδείας, την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, έγγραφο στο οποίο θα ζητείται η άμεση κάλυψη των κενών της ΕΠΑΣ .Καθηγητές και σπουδαστές ευχαρίστησαν τους κυρίους Μπαϊλη και Φραγκούλη για το ενδιαφέρον τους δηλώνοντας αποφασισμένοι να επανέλθουν με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και νέο πλαίσιο αιτημάτων.

Στον Γενικό Γραμματέα η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου

Τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης με τη νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Θεοδώρα Χουλιάρα.Η κ. Χουλιάρα επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Γενικό Γραμματέα το πρωί, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της. Στη διάρκεια της συνάντησης και σε ουσιαστικό κλίμα συνεργασίας συζήτησαν την κατάσταση που επικρατεί στο τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς για τα θέματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.

«Σκούπα» χαρακτήρισε ο Χρήστος Μαντάς το νομοσχέδιο για την οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες στη βουλή η συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο ««Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις», που αφορά εκτός των άλλων και ρυθμίσεις στα θέματα της ειδικής αγωγής και των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Στην ομιλία του επί της αρχής του νομοσχεδίου ο Χρήστος Μαντάς το χαρακτήρισε «σκούπα» καθώς βιαστικά περιλαμβάνει ρυθμίσεις που απαιτούν προσεκτικότερη προσέγγιση ενώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Μετατοπίζει δραματικά, το κέντρο βάρους από την παιδεία ως δημόσιο αγαθό στην παιδεία ως εμπόρευμα».Οι υπερεξουσίες που συγκεντρώνει το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης δημιουργούν έναν «ευέλικτο» μηχανισμό απορρόφησης πόρων και κυρίως κοιτώντας στο Ε΄ Χρηματοδοτικό Πλαίσιο Στήριξης, όπου νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου θα είναι υπεύθυνα για «ευέλικτες» πιστοποιήσεις ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, για «ευέλικτη» διοχέτευση κονδυλίων και για «ευέλικτους» εργαζόμενους.Για το θέμα της ειδικής αγωγής εξέφρασε την απορία σχετικά με τη βιασύνη με την οποία προτείνονται οι ρυθμίσεις καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του κ. Υπουργού, σε πολύ λίγους μήνες θα κατατεθεί ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή. Πρόσθεσε επίσης ότι ακόμα και αν αναγνωριστούν καλές προθέσεις στο ζήτημα της μεταρρύθμισης στην ειδική αγωγή, οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, χωρίς την ύπαρξη συγκεκριμένου σχεδίου θα δημιουργήσουν μια τεράστια σύγχυση σε αυτόν τον πολύ ευαίσθητο τομέα. Για το θέμα των Πανεπιστημίων ανέφερε πως το κεντρικό θέμα που προκύπτει από την εφαρμογή του μνημονίου είναι πως δεν μπορεί να τα χρηματοδοτήσει το κράτος, αποσύρεται σιγά-σιγά και πάμε στις διάφορες χορηγίες και στην αναζήτηση χρηματοδοτήσεων που μάλιστα θα είναι και κριτήριο το ποιος θα φέρει τις περισσότερες χρηματοδοτήσεις και τα περισσότερα προγράμματα, αλλά εν απουσία της βασικής ευθύνης του δημοσίου και της πολιτείας για τη δημόσια εκπαίδευση.Για το θέμα του διδακτικού προσωπικού των Πανεπιστημίων εξέφρασε την απορία του γιατί την ίδια στιγμή που θεσμοθετείται η δυνατότητα απασχόλησης διδακτόρων ή υποψήφιων διδακτόρων για 1 έως 3 χρόνια, δεν γίνεται κουβέντα για τους εκλεγμένους λέκτορες που παραμένουν αδιόριστοι και κινδυνεύουν να μείνουν αορίστως σ’ αυτήν την κατάσταση, ενώ θα λύνεται το πρόβλημα των εκπαιδευτικών αναγκών, ακόμα και των κλινικών και εργαστηριακών αναγκών, με διδάκτορες υποψήφιους ή διδακτορικούς, αναλώσιμους για 1 έως 3 χρόνια.

Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Ιωαννίνων για την Τροπολογία για την επαναφορά κατά προτεραιότητα αποσπάσεων συζύγων Πανεπιστημιακών και Καθηγητών ΤΕΙ

Η ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, πιστή σε αρχές και αξίες, καλεί την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πάρει πίσω την Τροπολογία για την επαναφορά κατά προτεραιότητα αποσπάσεων συζύγων Πανεπιστημιακών και Καθηγητών ΤΕΙ.Ο εκπαιδευτικός κόσμος βράζει για δικαιοσύνη και ισονομία.''Βόλεμα ημετέρων'' στο 2013 μας φέρνει πολλά χρόνια πίσω!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Την επαναχορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους πυροσβέστες.ζητά ο Γιώργος Στύλιος

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό για την επαναχορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δικαιούχους πυροσβέστες καθώς και την απασχόληση εποχικών πυροσβεστών κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Άρτας Γιώργος Στύλιος.Ο κ. Στύλιος στην ερώτησή του αναφέρει ότι το Σωματείο Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Π.Ε. Άρτας με επιστολή προς εμένα καθώς και προς τους άλλους βουλευτές του νομού Άρτας, μας ενημέρωσε για τα θέματα που απασχολούν τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος. Μεταξύ των θεμάτων αναφέρεται το ζήτημα της επαναχορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δικαιούχους πυροσβέστες, την ανανέωση του Π.Δ. 121/2007 για την απασχόληση εποχικών πυροσβεστών για 5 ακόμα χρόνια και την ανάγκη ενεργειών προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες της υπηρεσίας.Καταλήγοντας ο κ. Στύλιος ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
Α. Τι προτίθεστε να πράξετε σχετικά με το θέμα της επαναχορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δικαιούχους πυροσβέστες;
Β. Ποιες ενέργειες προτίθεστε να κάνετε σχετικά με το θέμα της ανανέωσης του Π.Δ. 121/2007 για την απασχόληση εποχικών πυροσβεστών για 5 ακόμα χρόνια;
Γ. Ποιες είναι οι προθέσεις σας για τη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν στην κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, όσον αφορά το θέμα του προσωπικού;
Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Στο πλαίσιο μιας προσπάθειας εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα είναι κατανοητό πως είναι απαραίτητο να γίνουν αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές αγγίζουν διάφορες πτυχές της λειτουργίας του κράτους και παρατηρούμε ότι εκδηλώνονται κάποιες φορές αντιρρήσεις και διαφωνίες, σχετικά με τα νέα δεδομένα. Χρήσιμο είναι σε κάθε περίπτωση να αναπτύσσεται μια γόνιμη συζήτηση μεταξύ των πλευρών και όπου χρειάζεται να αποκατασταθούν αδικίες που έχουν υπάρξει.»

Σύλληψη 26χρονου στα Γιάννενα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 26χρονος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (13) γραμμαρίων.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΤΑΝΑΜ παρέστη ο Περιφερειάρχης

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, παρέστη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. που έγινε την Τρίτη στην Πρέβεζα, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά. Στη σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στο ρόλο των Αναπτυξιακών Εταιριών της Ηπείρου στις προσπάθειες ανάπτυξης της περιοχής, στη μεταξύ τους συνεργασία και στη στήριξη και διευκόλυνση των επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος LEADER, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απορρόφηση των πόρων. Ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, περιλαμβάνονταν η εξέταση της πορείας υλοποίησης των προγραμμάτων LEADER Προσέγγισης και Αλιείας.

Φίλιος και Καχριμάνης ζητάν την επαγγελματική αποκατάσταση των Ολυμπιονικών της κωπηλασίας Γ.Τσίλη και Γ.Τζιάλλα

Κοινή επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με αντικείμενο την επαγγελματική αποκατάσταση των Ολυμπιονικών της κωπηλασίας Γιάννη Τσίλη και Γιώργου Τζιάλλα.Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται:Η κατάργηση των προνομίων των Ολυμπιονικών, ειδικά αυτών που σχετίζονται με την επαγγελματική τους αποκατάσταση, υποχρεώνει κορυφαίους πρωταθλητές, όπως είναι οι Γιαννιώτες Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης να αποχωρήσουν από τον στίβο του αθλητισμού.Δεδομένου ότι, μέχρι και τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, οι διακριθέντες και οι διακριθείσες επωφελήθηκαν από τα προνόμια που είχε θεσπίσει η ελληνική πολιτεία, η κατάργησή τους συνιστά άνιση μεταχείριση εις βάρος των Ολυμπιονικών του Λονδίνου, δηλαδή εις βάρος ανθρώπων, οι οποίοι έχουν υπερβάλει εαυτούς, προκειμένου να προσφέρουν στην πατρίδα μας αξιοσημείωτες επιτυχίες με διεθνή απήχηση.Το 2011 και 2012 ο Γιώργος Τζιάλλας και ο Γιάννης Τσίλης –οι Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας έχουν καταγράψει διεθνείς επιτυχίες. Πέρα από την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχουν κατακτήσει ασημένια μετάλλια σε όλα τα παγκόσμια κύπελλα κωπηλασίας όπως και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη το 2012 στη Σλοβενία.Και οι δύο θα μπορούσαν να είναι παρόντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Η πίεση όμως για την επαγγελματική αποκατάσταση τους αναγκάζει να διακόψουν την αθλητική τους δραστηριότητα.Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η παρέμβασή σας ώστε να τύχουν ορισμένων προνομίων, όπως θα ήταν ο διορισμός τους στο δημόσιο, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους.Θεωρούμε ότι υποχρέωση της πολιτείας είναι να μην τους απογοητεύσει.Ευελπιστούμε στις δικές σας ενέργειες, όπως άλλωστε είχατε δεσμευτεί τον Ιούλιο του 2012.

Διαφωνεί με την κατάργηση της 5ης ΕΜΑΚ και ο Περιφερειάρχης

Με έγγραφό του (14-1-2013) προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εκφράζει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κατάργησης της 5ης ΕΜΑΚ, επισημαίνοντας τον ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει με τη λειτουργία της στην Ήπειρο.

Έως το τέλος της εβδομάδας θα διαρκέσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις που επικρατούν στη χώρα.Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο, Πέμπτη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική, βόρεια Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο.Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας.Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση 6-8 μποφόρ.Οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή, ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το Σάββατο, με τη θερμοκρασία, όμως, να σημειώνει πτώση.

Έπεσαν οι υπογραφές για την παραχώρηση και ανοίγει (;) το κάμπινγκ Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα!!!

Επιτέλους ανοίγει, μετά από 4 χρόνια που έμεινε κλειστό, το Δημοτικό κάμπινγκ Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα 892.gr, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, μπήκαν οι υπογραφές για την παραχώρηση του.Έτσι, η σημερινή απαραδεκτη εικόνα του χώρου πρόκειται να αποτελέσει παρελθόν.Τώρα γιατί η Δημοτική Αρχή δεν έχει ανακοινώσει ακόμα, 8 ημέρες μετά τις υπογραφές, αυτή την σημαντική συμφωνία για την πόλη της Ηγουμενίτσας, δεν το γνωρίζουμε.Ελπίζουμε να γίνει άμεσα μία ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου, για το ποια κοινοπραξία κέρδισε τον διαγωνισμό και ποιοί είναι ακριβώς οι όροι και οι επενδύσεις που θα αναλάβει να κάνει ο νέος ιδιοκτήτης.Για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που ταλαιπώρησε χρόνια τις Δημοτικές Αρχές και που στέρησε ένα σεβαστό εισόδημα από τον χρεωμένο Δήμο της Ηγουμενίτσας χρειάζεται πλήρη ενημέρωση.

180.000 Αλβανοί μετανάστες γύρισαν πίσω λόγω κρίσης!..

Φεύγουν μαζικά οι γείτονες από τη χώρα μας
Μεγαλώνει το «κύμα» φυγής Αλβανών μεταναστών από την Ελλάδα, εξαιτίας κυρίως της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας. Σύμφωνα με έκθεση της USAID, που έφερε στο «φως» της δημοσιότητας Αλβανική εφημερίδα, περίπου 180.000 Αλβανοί μετανάστες έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα την τελευταία πενταετία. Πρόκειται για έναν αριθμό που αντιστοιχεί στο 20% του συνόλου των μεταναστών.Η έκθεση, υπογραμμίζει πως: «η επιστροφή των μεταναστών είναι ένας παράγοντας στον οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή και παρακολουθείται στενά διότι μπορεί να μετατραπεί σε κοινωνική βόμβα, μολονότι μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει και κάποιες θετικές επιπτώσεις στον τομέα των ακίνητων περιουσιών, την αύξηση της κατανάλωσης, των επενδύσεων κ.α.».

Οι επιπτώσεις…
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αναφορά στις επιπτώσεις της επιστροφής των Αλβανών μεταναστών στους τομείς της υγείας και της παιδείας. Για την υγεία, επισημαίνεται πως η χώρα δεν μπορεί να επενδύσει στον συγκεκριμένο τομέα καθώς προσπαθεί να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες της. Παράλληλα, μόλις το 5% ζήτησε να ενταχθεί στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, κάτι που υποδηλώνει ότι προφανώς πολλοί εξακολουθούν να έρχονται για την περίθαλψή τους στην Ελλάδα και κυρίως στην Ήπειρο, που είναι και η πιο κοντινή περιοχή στην Αλβανία.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Νέα Διοίκηση στο Ν.Ο.Ι. με τον Σωτ. Στάμο σταθερά στο «τιμόνι»

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, το οποίο προέκυψε από τις εκλογές που έγιναν στο σωματείο στις 5 Ιανουαρίου. Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. επανεξελέγη ομόφωνα ο κ. Σωτήρης Στάμος. Η σύνθεση του υπόλοιπου Δ.Σ. έχει ως εξής: Αντιπρόεδρος Χρήστος Αλεξίου, Γεν. Γραμματέας Αναστάσιος Σκλιβανίτης, Ταμίας Κώστας Μπίλης, Έφορος Κωπηλασίας Κώστας Νταλαμάγκας, Έφορος Κανόε – Καγιάκ Κώστας Μόσχος, Μέλη Αριστοτέλης Καζαντζής, Κώστας Μπαράτσας και Φίλιππας Μάνθος, αναπληρωματικά Μέλη Αντώνης Καραπέτσιος και Αναστασία Πουλογιάννη.Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής και λήγει τον Ιανουάριο του 2016.

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους φορολογούμενους σε Καναλλάκι και Φιλιππιάδα

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους φορολογούμενους σε Καναλλάκι και Φιλιππιάδα, από τις εφορίες που καταργήθηκαν, καθώς δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία για τη λειτουργία των Κέντρων εξυπηρέτησης φορολογουμένων. Με βάση τους προγραμματισμούς του υπουργείου Οικονομικών, από τη Δευτέρα θα έπρεπε να λειτουργήσουν 99 δημοτικές εφορίες ή ΚΕΦ, μεταξύ των οποίων σε Φιλιππιάδα και Καναλάκι . Οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ τονίζουν πως ούτε το δίκτυο των ΚΕΦ είναι έτοιμο, αλλά ούτε το περιβόητο σύστημα taxis και κινδυνεύουν χιλιάδες φορολογούμενοι, είτε πρόσωπα, είτε επιχειρήσεις να μείνουν στον αέρα. Με την ενοποίηση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών τα Φορολογικά ΚΕΠ σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα στεγάζονται σε κτήρια των ΟΤΑ ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους. Να θυμίσουμε ότι στην περιοχή μας τα κτίρια υπάρχουν και ήδη έχουν σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα από τους δήμους Πάργας και Ζηρού.

ΑΡΤΑ: Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων αποφασίζει για την ψαραγορά

Αύριο Πέμπτη 17-01-2013 και ώρα 15:00 θα συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. με θέμα: «Χαρακτηρισμός ή μη ως μνημείων των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ψαραγοράς – «Ψαρουπλιό» στο Δήμο Άρτας, Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου, ιδιοκτησίας Δήμου Αρταίων (εξ αναβολής)». Στη συνεδρίαση θα παραστεί ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης αλλά και όποιοι από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης το επιθυμούν έπειτα από την ανοιχτή πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Δήμαρχος κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣτΕ: Σε 20ήμερη αργία ο πρώην δήμαρχος Ιωαννιτών Νίκος Γκόντας!

Για την υπόθεση των παρανόμων μεταδημοτεύσεων
Μία υπόθεση από το παρελθόν επανέρχεται στην επικαιρότητα των Ιωαννίνων. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την με αριθμ. 904/2012 απόφασή της, απέρριψε την προσφυγή του τέως δημάρχου Νίκου Γκόντα, ο οποίος κατόπιν εορτής πλέον θα τεθεί σε αργία είκοσι ημερών .Σύμφωνα με την aftodioikisi.gr,ο Νίκος Γκόντας είχε προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του πρώην περιφερειάρχη Ηπείρου και του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία είχε τεθεί σε 20ήμερη αργία επειδή είχε αρνηθεί, μετά τις δημοτικές εκλογές του 2006, να χορηγήσει στον τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης Φίλιππα Φίλιο στοιχεία για τις μεταδημοτεύσεις που είχαν γίνει.Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, έπειτα από σχεδόν έξι χρόνια φέρνει σε δύσκολη θέση τον σημερινό επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ιωαννιτών, καθώς αύριο στο Εφετείο Ιωαννίνων εκδικάζεται, ύστερα από πολλές αναβολές, η υπόθεση των μεταδημοτεύσεων του 2006.Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης και σημερινό δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο, πριν από τις δημοτικές εκλογές είχαν γίνει πάνω από 1.900 μεταδημοτεύσεις, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ Ε.Κ.Α. ΔΩΔΩΝΗ

Το 2012 ήταν μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για την Ένωση Κλασικού Αθλητισμού Δωδώνη Ιωαννίνων με πολλές επιτυχιές και πολλά μετάλια!Αυτό οφείλετε κυρίως στον ατελείωτο μόχθο των προπονητών του συλλόγου,αλλά κυρίως στον ατελείωτο κόπο και αγώνα των πρωταθλητών μας προς την κορυφή.Ο δρόμος αυτός μόνο εύκολος δεν ήταν,καθώς ήταν γεμάτος από εμπόδια και αντίξοες συνθήκες.Για τον λόγο αυτό στην ΕΚΑ έχει καθιερωθει μια εκδήλωση για την βράβευση των κορυφαίων της χρονιάς που μας πέρασε.Φέτος η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο μικρό θεατράκι του Δήμου Ιωαννιτών (παλαιά σφαγεία).Εκεί σας περιμένουμε όλους να τιμήσετε με την προυσία σας όλα τα μεγάλα αστέρια του συλλόγου (από Ολυμπιονίκες ως και παλιούς αστέρες)καθώς και τα παιδιά των ακαδημιών που με την συνεχή παρουσία τους στο γήπεδο μας δίνουν κουράγιο για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα!Σας περιμένουμέ λοίπον για μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις που θα σας κάνει να γνωρίσετε από κοντά το μεγαλείο του κλασσικού αθλητισμού και της οικογένειας της ΕΚΑ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!

Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία στην Πρέβεζα

Άγριο είναι από χθες το βράδυ το σκηνικό του καιρού. Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή που θα επικρατήσουν μέχρι και την Παρασκευή κάνει λόγο με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Εν τω μεταξύ μια δύσκολη νύχτα ήταν αυτή που πέρασε για την Πρέβεζα αφού έντονη βροχόπτωση και δυνατός αέρας κυριάρχησαν σε ολόκληρη την περιοχή. Οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι αυτή την στιγμή μιλούν για μικρής έκτασης κατολισθήσεις σε δρόμους του πρώην Δήμου Ζαλόγγου, ενώ ο αντιδήμαρχος Παντελής Μπαρτζώκας υπογραμμίζει ότι ολόκληρο το βράδυ ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκονταν σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση, ενώ η ετοιμότητα θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή. Καθίζηση συνέβη στην περιοχή της Ρεματιάς όπου προκάλεσε, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λούρου, Χαράλαμπο Κακιούζη προσωρινή διακοπή ύδρευσης, πρόβλημα που όμως θα αποκατασταθεί άμεσα. Η επιφυλακή συνεχίζεται και στον Λούρο καθώς και στην Δημοτική Κοινότητα Πρέβεζας, όπου όμως δεν καταγράφηκαν μέχρι στιγμής ιδιαίτερα προβλήματα. Πυκνή χαλαζόπτωση έπεσε στην περιοχή του Πόρου, ενώ σύμφωνα με τους παραγωγούς οι οποίοι ξενύχτησαν στα χωράφια παρά τον δυνατό αέρα προκλήθηκαν μικρές μόνο ζημιές.

«Παγωμένες» οι τιμές στο γάλα

Διατηρεί τις παλιές η νέα διοίκηση της «Δωδώνη»
Οι πληροφορίες που ήθελαν να μένουν σταθερές οι τιμές παραγωγού για τους συνεργάτες της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», επιβεβαιώθηκαν με την πολυαναμενόμενη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Ταυτόχρονα, δυστυχώς, δεν διαψεύστηκε η αίσθηση που υπήρχε για μη καταβολή συμπληρωματικής τιμής (του γνωστού πριμ), γεγονός που δυσκολεύει έτι περισσότερο την επιβίωση της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο.Χωρίς να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την εταιρεία, η απόφαση σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι για διατήρηση των τιμών που ίσχυσαν στην προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο και αυτή που ήδη έφτασε στα μισά της. Η «Δωδώνη», στην μετά ΑΤΕ εποχή, με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, μπήκε σε άλλη πορεία και σίγουρα οι κτηνοτρόφοι που προσδοκούσαν, έως την τελευταία στιγμή, να πάρουν κάτι παραπάνω για να αντεπεξέλθουν στο υψηλό κόστος παραγωγής, μένουν με άδεια χέρια.Για το πρόβειο γάλα η τιμή παραμένει στο 1,05 ευρώ για όσους δεν λάβουν προκαταβολή και 1,02 ευρώ με προκαταβολή, στο γίδινο στα 0,58 ευρώ και στο αγελαδινό 0,45 ευρώ και ανεβαίνει στα 0,47 ευρώ σε όσους παραδώσουν γάλα με ποιοτικότερα χαρακτηριστικά.

Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα
Τόσο οι παραγωγοί, δια του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού με έγγραφο του και δια ζώσης συναντήσεις με τη διοίκηση, όσο και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων με υπόμνημα της, είχαν ζητήσει αύξηση τιμών και καταβολή συμπληρωματικής τιμής (πριμ) και λόγω της δύσκολης οικονομικής θέσης των κτηνοτρόφων και του καταστατικού της εταιρείας που πρωτίστως πρέπει να στηρίζει την κτηνοτροφία. Τελικά αυξήσεις δεν δίνονται, ούτε και το «παραδοσιακό» πριμ. Ως επιχείρημα προβάλλεται η μη καταβολή τα προηγούμενα δυο χρόνια, κάτι που «διαψεύδεται» από τους κτηνοτρόφους. Για πρώτη φορά, πάντως, οι τιμές παραγωγού που δίνει η «Δωδώνη» δεν αποτελούν τον «μπούσουλα» για τη διαμόρφωση τους ανά τη χώρα. Η ιδιωτικοποίηση έχει άλλους κανόνες...Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2012 δεν είναι γνωστά, αλλά σίγουρα η εταιρεία μέσα στην οικονομική κρίση έχει προβλήματα, όπως πολλές του κλάδου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έπρεπε να δοθούν αυξήσεις στους κτηνοτρόφους.

«Οδηγούν σε διάλυση της κτηνοτροφίας»
«Οι τιμές αυτές και η μη καταβολή του πριμ οδηγούν στη διάλυση της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο, δεδομένου ότι οι παραγωγοί δεν μπορούν, πλέον, να αντέξουν το κόστος των ζωοτροφών, του πετρελαίου και όσων χρειάζονται για να παράγουν γάλα», δήλωσε ο γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Μιχάλης Τζίμας, προσθέτοντας ότι η μείωση της παραγωγής που είναι μεγάλη θα συνεχιστεί με απρόβλεπτες διαστάσεις μέσα στο 2013. Ως προς τις προκαταβολές θεωρεί ως εμπαιγμό να δίνεται στους εισκομιστές αγελαδινού γάλακτος το 50% για το τρίμηνο Ιανουάριος-Μάρτιος στο τέλος Ιανουαρίου και το υπόλοιπο με επιταγή για το τέλος Μαρτίου. Επίσης, η τιμή των 0,45 ευρώ το κιλό στο αγελαδινό είναι κάτω από τη μέση τιμή στη χώρα, αφού τα επίσημα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ δίνουν ως μέση τιμή 0,47 ευρώ.Σε ότι αφορά το πριμ, σημειώνει ότι πρόπερσι διανεμήθηκε ποσό 3.250.000 ευρώ και μόνο πέρυσι ήταν μειωμένο, μόλις 500.000 ευρώ, πάντως δεν καταργήθηκε, όπως υποστηρίζεται από τον νέο πλειοψηφικό μέτοχο.Ο κ. Τζίμας έκανε λόγο για αρνητικά πρώτα δείγματα γραφής από τον νέο πλειοψηφικό μέτοχο της «Δωδώνης», ο οποίος έχει υποσχεθεί στήριξη της κτηνοτροφίας, της ζώνης γάλακτος και δεν έχασε την ευκαιρία να στηλιτεύσει τη στάση όσων βιάστηκαν να επαναπαυθούν όταν επιλέγονταν σε ποιον θα πουληθεί το 67,77% της Αγροτικής Τράπεζας και να υποστηρίξουν φανερά ή κρυφά ότι με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας μπορεί να είναι και καλύτερα τα πράγματα για τους κτηνοτρόφους. «Σήμερα, όλοι αυτοί τι έχουν να πουν»;, είναι το ερώτημα που θέτει.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

«Παράσταση» διαμαρτυρίας στον διοικητή του υποκαταστήματος ΙΚΑ Πρέβεζας

«Παράσταση» διαμαρτυρίας στον διοικητή του υποκαταστήματος ΙΚΑ Πρέβεζας θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη οι πρώην εργαζόμενοι των Κλωστηρίων Πρέβεζας. Στόχος είναι να ζητήσουν την απόσυρση πρόσφατης εγκυκλίου που καταργεί ουσιαστικά τον Νόμο 3746 άρθρο 75-2009 ο οποίος ορίζει ότι ο χρόνος της Ειδικής Επιδοματικής Ενίσχυσης θεωρείται χρόνος πραγματικής και όχι πλασματικής εργασίας. Η κατάργηση αυτή επηρεάζει όχι μόνο τους πρώην εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται ένα βήμα πριν από την σύνταξη αλλά και εκείνους που ήδη είχαν συνταξιοδοτηθεί. Να θυμίσουμε ότι για το θέμα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση στο υπουργείο εργασίας, με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλειας κ.Κόκκορη, παρουσία των δύο βουλευτών κυρίων Τσουμάνη και Μπάρκα, και εκπροσώπων του σωματείου των πρώην εργαζομένων. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν απαντήσεις, καθώς το θέμα εξετάζουν υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συνάντηση μελών και φίλων του κόμματος "Kοινωνία Aξιών" στα Γιάννενα

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών και φίλων του κόμματος "Kοινωνία Aξιών" στο ξενοδοχείο Du Lac στα Γιάννενα. Η συνάντηση συντονίσθηκε από τον κ. Δημήτρη Μακρή και την κ. Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου.Ομιλητές στη συνάντηση ήταν ο κ. Δημήτρης Παπαγρηγοράκης διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Δημήτρη Μπουραντά και ο συντονιστής πολιτικής και θέσεων κ. Στέλιος Φενέκος οι οποίοι ανέλυσαν τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική του κόμματος για την ανασυγκρότηση της χώρας. Συζητήθηκαν οι πολιτικές θέσεις, οι θέσεις στα εθνικά θέματα, όπως η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα, η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, καθώς και οι θέσεις για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, την παιδεία και την ανεργία.Η εκδήλωση θεωρείται επιτυχής, καθώς το κοινό συμμετείχε με ενδιαφέρον, ρωτώντας λεπτομέρειες για τις θέσεις της “Κοινωνίας Αξιών”, φανερώνοντας την αγωνία όλων μας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.Η εκδήλωση αυτή της “Κοινωνίας Αξιών” ήταν μία από τις πολλές ανάλογες, που έχουν προγραμματισθεί για τον Ιανουάριο, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.Η “Κοινωνία Αξιών” είναι νέος πολιτικός σχηματισμός, που στοχεύει στην ανατροπή του κατεστημένου πολιτικού συστήματος και στη διακυβέρνηση της χώρας με έντιμο τρόπο, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα. Πιστεύουμε ότι, η νοοτροπία, οι αξίες, οι πρακτικές και τα πολιτικά πρόσωπα των κατεστημένων κομμάτων, μας έφθασαν πολύ κοντά στην χρεωκοπία και στο να καταντήσουν την Ελλάδα μία τριτοκοσμική χώρα.Είμαστε άνθρωποι της εργασίας και του πνεύματος, στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, εργαζόμενοι, αγρότες, επιστήμονες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι του πολιτισμού.Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε επαγγελματίες πολιτικοί, αλλά να συνεισφέρουμε στην πατρίδα μας.Πιστεύουμε στη ρήση του Πλάτωνα: “μια από τις τιμωρίες μας να μην ασχολούμαστε με την πολιτική είναι να μας κυβερνούν οι κατώτεροι μας”.Εμπνευστής και πρόεδρος της “Κοινωνίας Αξιών” είναι ο κ. Δημήτρης Μπουραντάς πανεπιστημιακός και συγγραφέας.

ΑΡΤΑ: Προμήθεια λυομένων για τη στέγαση του μουσικού σχολείου

Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αρταίων κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση δύο αιθουσών διδασκαλίας λυόμενης κατασκευής για το Μουσικό Σχολείο Άρτας.Από το Δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη υπεγράφη η σύμβαση με τον προμηθευτή.Με την εγκατάσταση των δύο λυόμενων αιθουσών θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης των μαθητών των λυκειακών τάξεων του Μουσικού Σχολείου Άρτας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Ενδιαφέρουσα ημερίδα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, στα πλαίσια των υποχρεώσεών του που απορρέουν από το Τεχνικό Δελτίο Έργου, Πράξη «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (2007-2013), με φορέα υλοποίησης του έργου το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και εθνικούς πόρους, διοργανώνει στις 19 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 9.00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Λίμνη Ζηρού, ημερίδα με θέμα :«Σχεδιάζοντας Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Προσχολική ηλικία»Η Ημερίδα απευθύνεται σε Νηπιαγωγούς των Νομών Πρέβεζας και Άρτας και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Νομών Πρέβεζας και Άρτας καθώς και τις Σχολικές Συμβούλους Προσχολικής Αγωγής των ανωτέρω Νομών. Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν εισηγήσεις μεθοδολογίας και σχεδιασμού προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από την κα Σαίτη Σοφία, Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής Πρέβεζας με θέμα «Το Project στην Προσχολική Ηλικία» και την κα Νάστου Μαριάννα, Υπεύθυνη ΚΠΕ Φιλιππιάδας, με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: μια διαδικασία διαμόρφωσης αξιών. Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Προσχολική Ηλικία»Στην Ημερίδα θα σχεδιαστούν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για μαθητές Νηπιαγωγείου τα οποία θα προκύψουν μετά την εκπαιδευτική επίσκεψη των συμμετεχόντων στο πεδίο της Λίμνης Ζηρού και του δάσους που την περιβάλει. Τα προγράμματα και οι δραστηριότητες που θα σχεδιαστούν από τις ομάδες Νηπιαγωγών θα επεξεργαστούν από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος για την προσχολική ηλικία που θα εφαρμοστεί πιλοτικά την Άνοιξη του 2013 από το ΚΠΕ Φιλιππιάδας.

Σύσκεψη για την καλύτερη πρόληψη της Λύσσας πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Σύσκεψη με καθαρά συντονιστικό χαρακτήρα για την καλύτερη πρόληψη της Λύσσας πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων λύσσας σε 4 αλεπούδες και σε δύο σκυλιά σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου παρόμοια κρούσματα δεν έχουν εμφανισθεί στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σημείωσε ότι απαιτείται ο άριστος συντονισμός των υπηρεσιών αλλά και η πιστή ακολούθηση, από τους πολίτες όλων των υποδείξεων των υπηρεσιών αναφορικά με την ασθένεια και τα μέτρα πρόληψης. Ο Δ/ντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Ι. Αυγέρης, τόνισε την υποχρεωτική καταγραφή των ποιμενικών σκύλων, που έχει ήδη ξεκινήσει, με εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και την αναγκαιότητα εμβολιασμού των κυνηγητικών σκύλων που έρχονται σε επαφή με άγρια ζώα. Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα επαγρύπνησης και αναφοράς στο Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Πρέβεζας ή στα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία οποιουδήποτε κλινικά ύποπτου περιστατικού ή περίπτωση δαγκώματος.

Την πρώτη της συνεδρίαση για το 2013 θα πραγματοποιήσει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αρταίων

Την πρώτη της συνεδρίαση για το 2013 θα πραγματοποιήσει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αρταίων την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου. Στη σχετική πρόσκληση η οποία απευθύνεται προς τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης καθώς και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Παπαλέξης, αναφέρεται: «Καλείσθε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό κατάστημα, λόγω του κατεπείγοντος, τη Δευτέρα 21-1-2013 και ώρα 6:00μμ με τα παρακάτω θέματα:

1.«Διαβούλευση επί σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Αρταίων οικ. έτους 2013»
2.«Διαβούλευση επί σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος»
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, Τρίτη 22-1-2013, οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία (άρθρο 76 παρ. 3 Ν.3852/2010)».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - Βάζει λουκέτο στην πίστα εξέτασης των Ιωαννίνων!

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος από τα εγκαίνια και την έναρξη λειτουργίας της πίστας εξέτασης υποψήφιων οδηγών στα Ιωάννινα, το Υπουργείο Μεταφορών με απόφασή του, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, την καταργεί, μαζί με τις άλλες δύο πίστες εξέτασης που λειτουργούν πιλοτικά σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες! Πρόκειται για μία απόφαση ακατανόητη, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που το Υπουργείο δεν εμφανίζει μία ισχυρή επιχειρηματολογία όπως θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα η διαπίστωση κάποιου διαβλητού συστήματος στις εξετάσεις ή η μη παροχή συνθηκών ασφάλειας στους υποψήφιους οδηγούς και στους εξεταστές. Αντιθέτως, το Υπουργείο κρίνει ότι δημιουργούνται συνθήκες άνισης μεταχείρισης των υποψηφίων οδηγών σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Σέρρες, που εξετάζονται σε πίστες, σε σχέση με τους υποψήφιους οδηγούς στην υπόλοιπη επικράτεια. Έτσι, αντί να προβλέψει έστω σε βάθος χρόνου την κατασκευή αντίστοιχων πιστών στην επικράτεια, το Υπουργείο προχωρά άμεσα κιόλας στην κατάργηση των τριών πιστών. Πρόκειται αναμφίβολα για πρωτοφανή απόφαση που συνιστά αν μη τι άλλο και σκάνδαλο κατασπατάλησης χρημάτων από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, για ένα έργο το οποίο στην ουσία δεν πρόλαβε να λειτουργήσει. Την είδηση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδηγών Νομού Ιωαννίνων Γιώργος Παπαγεωργίου. Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου πρόκειται να διενεργηθούν οι τελευταίες εξετάσεις στην πίστα των υποψήφιων οδηγών, η οποία από τις 19 Ιανουαρίου σύμφωνα με την πρόβλεψη του Υπουργείου, βάζει λουκέτο. Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως η Περιφέρεια Ηπείρου καταβάλλει προσπάθεια για να ισχύσει κάποια εξαίρεση για τις τρεις πίστες, όμως αυτό δε φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό. «Επιστρέφουμε έτσι στο παλιό καθεστώς των εξετάσεων, που γινόταν σε δρόμους της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου. Στο διάστημα πάντως που λειτούργησε η πίστα εξέτασης αποδείχθηκε η χρηστική της αξία, έστω κι αν διαπιστώθηκαν στην πορεία προβλήματα που είχαν να κάνουν με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και με κάποιες ειδικές δοκιμασίες. «Ανεξάρτητα από αυτά όμως υπήρχε ένας χώρος ενιαίος για όλους και το κυριότερο ότι οι εξετάσεις ήταν αδιάβλητες», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Αλλαγές σε μαθήματα – κατηγορίες 
Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών περιλαμβάνει και μία σειρά αλλαγών στον τρόπο και τον αριθμό των θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων, ενώ αλλάζουν και οι κατηγορίες. Σημαντική επίσης θεωρείται η προβλεπόμενη επιβάρυνση για κάθε υποψήφιο που προσέρχεται σε θεωρητικές ή πρακτικές εξετάσεις με το ποσό των 10 ευρώ. Οι κατηγορίες δικύκλων από δύο αυξάνονται σε τέσσερις, με την πρώτη κατηγορία να ενσωματώνει και την άδεια οδήγησης για μοτοποδήλατα 50 κυβικών και ελάχιστο όριο ηλικίας τα 16 έτη. Η δεύτερη κατηγορία με όριο ηλικίας τα 18 έτη, αναφέρεται σε διπλώματα μοτοσικλετών έως 125 κυβικά, η τρίτη με ελάχιστο όριο ηλικίας τα 20 έτη για διπλώματα δικύκλων έως 600 κυβικά και η τέταρτη για μηχανές μεγάλου κυβισμού με ελάχιστο όριο ηλικίας τα 24 έτη. Αυξάνονται επίσης τα υποχρεωτικά μαθήματα πρακτικής οδήγησης από 20 που είναι σήμερα σε 25, αλλά και τα θεωρητικά μαθήματα σε 15. 40% η πτώση σε ένα χρόνο Και ο κλάδος των εκπαιδευτών οδηγών δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από την οικονομική συγκυρία, αφού η προσέλευση υποψηφίων οδηγών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά μειώθηκε σε ποσοστό που αγγίζει το 40%. Οι ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και γενικότερα ο κλάδος έχει αναπροσαρμόσει προς τα κάτω τις τιμές, όμως όπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου παρατηρείται ότι πλέον η παροχή στους μαθητές αφορά μόνο στα άκρως απαραίτητα. «Δεν τίθεται θέμα ασφάλειας, αλλά με τις προσφορές που έχουν κάνει οι περισσότεροι συνάδελφοι και τις τιμές με τις οποίες δουλεύουν, δε μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα», σημείωσε.

ΕΛΕΥΕΘΡΙΑ

Στα Γιάννενα την Κυριακή ο Ηλίας Μόσιαλος

Με τρεις ανοιχτές εκδηλώσεις αρχίζει το νέο έτος η Δυναμική Ελλάδα, σε Ηράκλειο, (18/01, 7μμ ξενοδοχείο Galaxy) Αθήνα (19/01, 6.20 μμ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών) και Γιάννενα, (20/01, 7μμ, ξενοδοχείο Grand Serai) όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις της κίνησης και τα μέλη και οι φίλοι της θα συζητήσουν με τους πολίτες.Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στα Γιάννενα, όπου ο Δημήτρης Σιώτος(εκπαιδευτικός) θα προλογίσει τον Ηλία Μόσιαλο ως κεντρικό ομιλητή. Από την δημοσίευση των πολιτικών αρχών της Δυναμικής Ελλάδας, τρεις μήνες πριν, το κείμενο της διακήρυξης έχουν ενισχύσει 800 υπογραφές πολιτών πανελλαδικά, ενώ διακόσια ακόμα ονόματα θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιανουάριο.Η προσωρινή Επιτροπής Πρωτοβουλίας της Δυναμικής Ελλάδας αριθμεί 60 μέλη, από κάθε γωνιά της χώρας.Η ολομέλεια της προσωρινής Επιτροπής Πρωτοβουλίας, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, όπου και θα εκλεγούν τα επίσημα όργανα της κίνησης. Εντός του Ιανουαρίου θα εγκαινιαστούν τα γραφεία της κίνησης στην πόλη της Αθήνας ενώ στις ήδη υπάρχουσες Επιτροπές της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης θα προστεθούν σύντομα και τοπικές οργανώσεις στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, στα Γιάννενα, την Πάτρα, την Κέρκυρα και τη Θεσσαλία.Στο χώρο της νεολαίας ανακοινώθηκε Επιτροπή από τριάντα μέλη που δραστηριοποιούνται ενεργά για την οργάνωση των Δυναμικών Νέων, κυρίως στα Πανεπιστήμια.Στις εκδηλώσεις της η Δυναμική Ελλάδα θα συζητήσει με τους πολίτες για τις θέσεις της και το όραμα για τη χώρα: το φορολογικό, το μεταναστευτικό, το σύγχρονο κοινωνικό κράτος και η αγροτική πολιτική είναι ήδη αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης στις τοπικές οργανώσεις αλλά και, μέσω του πολύτιμου εργαλείου του διαδικτύου, στην ιστοσελίδα της κίνησης (www.dynell.gr ) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Παράλληλα, η Δυναμική Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στο διάλογο με γειτονικές πολιτικά μεταρρυθμιστικές κινήσεις και κόμματα, διάλογο εφ’ όλης της ύλης για την ελληνική κεντροαριστερά, τη θέση της ανάμεσα στις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις, αλλά και την συνολική φυσιογνωμία της χώρας στην Ευρώπη και τη διεθνή σκηνή.

Kακοκαιρία σε όλη την Ήπειρο

Μεταβολή παρουσίασε ο καιρός από χθες το βράδυ με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται τα πορθμεία της γραμμής Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας. Πιο αναλυτικά:Και για σήμερα Τετάρτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο.Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 και πρόσκαιρα στα 9 μποφόρ.Παρά την εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (17-1-2013) οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή (18-1-2013).

Ένταξη των ιατρείων τους στο πρόγραμμα επιδοτήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ζητούν οι γιατροί των Ιωαννίνων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων και η Ένωση Εξωνοσοκομειακών Ιατρών του Νομού Ιωαννίνων, σε σχέση με το πρόσφατα εξαγγελθέν πρόγραμμα επιδοτήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από όπου απουσιάζουν παντελώς οι επιχειρήσεις με αντικείμενα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχει να παρατηρήσει τα εξής:Η ιατρική επιστήμη και τέχνη εξελίσσεται καθημερινά με ραγδαίους ρυθμούς και αυτό έχει άμεση επίπτωση στην καθημερινή πρακτική της εφαρμογή, που εκφράζεται στο ιατρείο και γενικότερα σε χώρους παροχής φροντίδας υγείας.Οι χώροι αυτοί χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα τεχνοκρατικά γνωρίσματα, γιατί οι ιλιγγιώδεις εξελίξεις στο επιστημονικό επίπεδο απαιτούν ολοένα και ανανεωμένους σύγχρονους εξοπλισμούς υψηλού κόστους, που παρέχουν νέες προοπτικές για εγκυρότερη διάγνωση και στοχευμένη θεραπεία.Έτσι μπορούμε να έχουμε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά πρόληψης σε νοσήματα, να περιορίζουμε το χρόνο νοσηλείας, να ελαχιστοποιούμε μόνιμες αναπηρίες και να διαχειριζόμαστε τους ασθενείς αποτελεσματικά, με το μικρότερο κόστος και για τον ελάχιστο χρόνο αποχής από την εργασία.Όλα αυτά για να συμβούν απαιτούνται επενδύσεις σε σύγχρονο εξοπλισμό, που με τις νέες τιμολογιακές πολιτικές στο χώρο της υγείας, δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται σήμερα στο σύνολο τους από το γιατρό.Αυτονόητο είναι ότι επενδύσεις σε προηγμένο εξοπλισμό δημιουργούν την ανάγκη στελέχωσης των ιατρείων και κέντρων παροχής φροντίδας υγείας, με εξειδικευμένα στελέχη και έτσι προκύπτουν νέες θέσεις εργασίας για κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, δράση που στοχεύει στη θεραπεία της ανεργίας των νέων.Η ένταξη των ιατρείων στο πρόγραμμα επιχορήγησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα δώσει ουσιαστική προώθηση στο εξοπλισμό των ιατρείων με απαραίτητα σύγχρονα μηχανήματα, με όλες τις θετικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για την φροντίδα υγείας του πολίτη.Παράλληλα εδώ υπάρχουν τα περισσότερα εχέγγυα ότι το εκάστοτε πρόγραμμα επιδότησης θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, διότι στοχεύει σε επιστημονικά κέντρα και ιατρεία τα οποία έχουν μακρόπνοο στόχο ύπαρξης και εξέλιξης και σε καμιά περίπτωση δεν αφορά δράσεις επιχειρηματικότητας πρόσκαιρης και αμφιβόλου επιτυχίας.Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων και ο Υπουργός κύριος Κώστας Χατζηδάκης, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα επιχειρήματά μας και θα είμαστε ευτυχείς αν πείσουμε, ώστε στο πρόγραμμα επιδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων να ενταχθούν και τα ιατρεία, τα ιατρικά εργαστήρια και οι μονάδες φροντίδας της υγείας.

Με εκτίμηση
Ο ΙΣΙ και το ΔΣ της ΕΕΙΝΙ

Η ΔΗΜΑΡ Ιωαννίνων πάει θέατρο για να τιμήσει τον Δημήτρη Κωστή

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, η ΔΗΜΑΡ Ιωαννίνων πάει στο θέατρο και θα παρακολουθήσει το «Μας Ψεκάζουν» στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος. Η κίνηση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Κωστή, του μέλους της ΔΗΜΑΡ, ιδιοκτήτη και ιδρυτή του Πολυθεάματος. Ο Δημήτρης Κωστής ήταν άνθρωπος που στήριξε την πολιτιστική δημιουργία και έγινε κομμάτι της αναπόσπαστο στην πόλη και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου η ΔΗΜΑΡ θα τον θυμηθεί όπως και ο ίδιος θα ήθελε: Παρακολουθώντας μια θεατρική παράσταση.

Συναντήσεις Αντώνη Μπέζα με P. Marini και H. Reichenbach

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, συναντήθηκε την Τρίτη νωρίς το απόγευμα με τον Γερουσιαστή κ. Phillipe Marini, Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γαλλικής Γερουσίας. Στη συνάντηση, που έγινε στη Βουλή μετά από αίτημα της Γαλλικής πλευράς, παρών ήταν και ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Jean Loup Kuhn- Delforge.Ο κ. Marini είχε την ίδια ημέρα συναντήσεις με τον Υπουργό και Υφυπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και κ. Γ. Μαυραγάνη αντίστοιχα, καθώς και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Γ. Ζανιά.Συζητήθηκαν, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης, η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, το ζήτημα της εγγύησης των καταθέσεων σε κοινοτικό επίπεδο, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ευρωζώνη στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης και της ενοποίησης της Ένωσης.Ο κ. Μπέζας αφού επεσήμανε τις παραδοσιακά καλές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, παρουσίασε επίσης στον Γάλλο ομόλογό του τη λειτουργία της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και ζήτησε τη συνδρομή και την εμπειρία της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης στην προσπάθεια για την ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου με τη Βουλή, έτσι ώστε να ενισχυθεί ο εποπτικός ρόλος του Κοινοβουλίου καθώς και η διαφάνεια και η λογοδοσία στη δημοσιονομική διαχείριση στην Ελλάδα.Το πρωί της ίδιας ημέρα ο κ. Αντώνης Μπέζας είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) κ. Horst Reichenbach και την επικεφαλής του γραφείου Αθηνών της Ομάδας Δράσης κ. Ζωρζέτα Λάλη. Στη συνάντηση που έγινε μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, παρών ήταν και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας κ. Πάνος Καρβούνης.Παρουσιάστηκε συνοπτικά το έργο της Ομάδας Δράσης για την παροχή τεχνικής βοήθειας σε τομείς όπως η δημόσια διοίκηση, ο χρηματοπιστωτικός τομέας, τα έργα πολιτικής συνοχής, η φορολογία, ο προϋπολογισμός και το επιχειρηματικό περιβάλλον.Ο κ. Μπέζας έθεσε στον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης το θέμα της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τη φορολογική συμφωνία στον τραπεζικό τομέα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ελβετίας, τη δημιουργία έμμεσου μητρώου τραπεζικών λογαριασμών ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ελληνικών ελεγκτικών υπηρεσιών και του τραπεζικού τομέα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος χρήματος, καθώς και την άμεση ανάγκη διαμόρφωσης ρυθμιστικής πολιτικής (ρυθμιστικού πλαισίου και ρυθμιστικών αρχών) στην αποκρατικοποίηση τομέων όπως το νερό, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και η ενέργεια. Σημειώνεται, ότι σε όλα αυτά τα ζητήματα η Ομάδα Δράσης παρέχει τεχνική βοήθεια στην ελληνική πλευρά.Τέλος ο κ. Μπέζας επεσήμανε την ανάγκη να υποστηριχθεί από την Ομάδα Δράσης η προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία ενός Ιδρύματος- Ταμείου για την ανάπτυξη, το οποίο θα μπορούσε παράλληλα με τα υφιστάμενα τραπεζικά ιδρύματα να χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι έχουν ήδη αρχίσει οι εκταμιεύσεις δανείων προς τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το πρόγραμμα JEREMIE.

Αναγνωρίζει τα προβλήματα των Δικαστικών Φυλακών Σταυρακίου το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Θέλει να βελτιωθούν οι συνθήκες, αλλά δυσκολεύεται να κάνει κάτι
Σε απάντησή του προς τον βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστο Μαντά, ύστερα από σχετική ερώτηση για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές Σταυρακίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει τα εξής:Για το θέμα της αποσυμφόρησης των φυλακών, η πρόθεση του Υπουργείου, όπως αναφέρεται στην απάντηση, είναι αρχικά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα μέσα από μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που αποσκοπούν στην αποσυμφόρηση των Κέντρων Κράτησης (Κώδικας περί Ναρκωτικών, νέος Σωφρονιστικός Κώδικας). Τα αποτελέσματα αναμένεται να φανούν στο εγγύς μέλλον. Με σκοπό την αποσυμφόρηση του Καταστήματος Κράτησης Ιωαννίνων, αναφέρεται ότι το Υπουργείο, σε συνεργασία με την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και τα αρμόδια Συμβούλια αυτών επιχειρεί την ορθολογική ανακατανομή των κρατουμένων προβαίνοντας στις αναγκαίες μεταγωγές αυτών. Δυστυχώς τα στοιχεία (200-280 κρατούμενοι σε φυλακή χωρητικότητας 80 ατόμων) δείχνουν ως τώρα αντίθετα αποτελέσματα.Αναφορικά με το ζήτημα της σίτισης των κρατουμένων, ενώ ορίζεται από νομικές διατάξεις η ημερήσια δαπάνη για τους ενήλικες να ανέρχεται στα 3.20 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, αυτή ξεκίνησε από τα 2.75 ευρώ τον Ιανουάριο του 2012 για να φτάσει τα 2.09 ευρώ το Γ’ τρίμηνο του 2012 πανελλαδικά, λόγω του ότι μέρος της πίστωσης για ανάγκες σίτισης του 2012 χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει οφειλές του έτους 2011. Κατά τον Υπουργό, η συμπλήρωση του ποσού της ημερήσιας δαπάνης για τη σίτιση γίνεται, βάση της ΚΥΑ 3412/30-03-2012, από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ), πρακτικά όμως η δαπάνη αυτή ανέρχεται στα 2.50 ευρώ ημερησίως για τις φυλακές Σταυρακίου.Για το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, στην απάντησή του ο κ. Υπουργός, δεσμευμένος από την μνημονιακή πολιτική, αναφέρει πως από το 2009 έχει εγκριθεί ο διορισμός 100 νέων υπαλλήλων του κλάδου ΔΕ εξωτερικής Φρούρησης αλλά η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει λόγω αναστολής προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα. Επίσης, έχει ζητήσει κατ εξαίρεση την πλήρωση 906 θέσεων από τον προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2011, από τις οποίες εγκρίθηκαν 8 για τα Καταστήματα Κράτησης σε όλη τη χώρα.Τέλος, δεσμεύεται ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να καταβληθούν οι οφειλές καθυστερούμενων νυχτερινών και εξαιρέσιμων ωρών στους υπαλλήλους των Καταστημάτων Κράτησης.

ΑΡΤΑ: Πρόγραμμα Επανακατάρτισης Ανέργων -2η Ευκαιρία

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει τις Επιχειρήσεις-Μέλη του, ότι στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων" σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (εεδε) θα υλοποιήσουν Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Επανακατάρτισης Ανέργων. Η βασική προϋπόθεση Συμμετοχής των Ενδιαφερομένων στο Πρόγραμμα είναι να είναι απολυμένοι –άνεργοι από Επιχείρηση που ανήκει σε έναν από τους παρακάτω κλάδους :
-Λιανικό Εμπόριο,
-Εμπορία, Διακίνηση & Συντήρηση Αυτοκινήτων
-Κατασκευές /Δομικά υλικά
Περιλαμβάνει 2 Δράσεις ήτοι Συμβουλευτική–Επαγγελματικός Προσανατολισμός &Παρακολούθηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης διάρκειας 280 ωρών με 5 € (μικτό) επιδότηση ανά ώρα κατάρτισης.
Το Επιμελητήριο Άρτας καλεί τους ενδιαφερομένους που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην Υπηρεσία του Επιμελητηρίου Άρτας (4ος όροφος . τηλ. 2681028728 ,78737, email:epimarta@otenet.gr)
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής :
1.Αίτηση
2.Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
3.Επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας
4.Βεβαίωση τελευταίου εργοδότη ή άλλο δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η συνάφεια της δραστηριότητας με τους παραπάνω κλάδους
5.Πρόσφατο βιογραφικό Σημείωμα
6.Πρόσφατη φωτογραφία
Η προθεσμία Υποβολής των Δικαιολογητικών λήγει στις 21 Ιανουαρίου 2013 το μεσημέρι.

Το χωροταξικό της Ηπείρου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

Σήμερα Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.Εκλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
2.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης «Αξιολόγηση, Αναθεώρηση και εξειδίκευση του εγκεκριμένου Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) της Περιφέρειας Ηπείρου, Α΄ φάση: Αξιολόγηση της εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου».

H Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης έρχεται στο συνεδριακό του Πανεπιστημίου

Στις 19 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει για τη νέα χρονιά, το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» με τις παραστάσεις όπερας ζωντανά από τη Μετροπόλιταν Όπερα στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Η νέα μεγάλη παραγωγή είναι το αριστούργημα του Donizetti «Maria Stuarda» για τη ζωή της Μαρίας Στιούαρτ.Το βραβευμένο πρόγραμμα της «The Met: Live in HD», περιλαμβάνει τρεις ακόμα υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2012- 2013, που θα μεταδοθούν και αυτές, απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθούν σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com.

Τα εισιτήρια
Τα εισιτήρια, έχουν ως εξής: Γενική Είσοδος: 20 ευρώ, Άνεργοι: 15 ευρώ (με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας), Παιδιά 15 ευρώ, Ομαδικά (άνω των 20 ατόμων), 15 ευρώ (μόνο από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).Φοιτητές: Εκατό φοιτητικά εισιτήρια θα επιδοτούνται μέσω τοπικής χορηγίας στην τιμή των 5€ αντί των 15€. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. (με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας). Τοπικός χορηγός: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου Για την διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, τo πανεπιστημιακό λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 19.00’ από την Περιφέρεια Ηπείρου (κτήριο πρώην Νομαρχίας, Κεντρική πλατεία) για το Συνεδριακό Κέντρο ‘Κάρολος Παπούλιας’ και θα επιστρέψει, από την Πανεπιστημιούπολη προς την Περιφέρεια, μετά το τέλος της παράστασης.Προπώληση εισιτηρίων:Γραφείο Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μεταβατικό Κτήριο, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων
Τηλ. 26510 07524, (ΔΕ-ΠΑ 8.00 – 14.00)
Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, Σπ. Κατσαδήμα 7 Ιωάννινα, Τηλ. 26510 75880 (Ώρες καταστημάτων)
Πώληση εισιτηρίων:
Ισόγειο Συνεδριακού Κέντρου ΄Κάρολος ΠαπούλιαςQ (Μόνο την ημέρα της παράστασης, 19 Ιανουαρίου 2013 από τις 18.25’)
•Οι πόρτες της αίθουσας κλείνουν στις 19.50’. Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος στην αίθουσα θα είναι δυνατή μόνο στο διάλειμμα.
•Για τους κατόχους μειωμένων εισιτηρίων, είναι απαραίτητη η επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας ή της κάρτας ανεργίας, κατά την προσέλευση στην αίθουσα.

Για νέο ξεκίνημα μιλάνε τα στελέχη στο ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας!

Να ενταχθούν στο νέο ξεκίνημα για να συνδιαμορφώσουν με τη συμμετοχή τους μια σύγχρονη παράταξη της κεντροαριστεράς με ευρωπαϊκό προσανατολισμό καλεί του πολίτες το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή στο πλαίσιο των διαδικασιών για το 9ο τακτικό συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και την ανασύσταση της παράταξης στο νομό Πρέβεζας, συγκροτήθηκε σε σώμα η προσωρινή ενδεκαμελής γραμματεία, η οποία θα πραγματοποιήσει τις προσυνεδριακές διαδικασίες στο νομό. Για τις προσυνεδριακές διαδικασίες στο νομό μας, υπεύθυνος από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) είναι ο Ν. Σπυρόπουλος. Στην προσωρινή γραμματεία μέλη είναιΑρβανίτης Χρήστος, Τσούτσης Άκης, Κατσάνος Σπύρος, Ζέρβας Φώτης, Ντούσκα Μαρίνα, Ζάχος Σάκης, Παπαδόπουλος Γιάννης, Κωνσταντινίδου Αγγελική, Νταλαγιάννης Αντώνης, Κλοτσώνης Γιάννης και Ράπτης Σπύρος. Τα μέλη του οργάνου με ομοφωνία επέλεξαν για την θέση του Συντονιστή τον Φώτη Ζέρβα.

Βραβείο για το Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (K.E.K.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) για τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας στο σχεδιασμό και υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας Leonardo Da Vinci. Η βράβευση του Κ.Ε.Κ. πραγματοποιήθηκε σε τελετή απονομής στο πλαίσιο συνεδρίου του Ι.Κ.Υ. με τίτλο «Leonardo Da Vinci: Προωθώντας μία κοινωνία ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας» (Αθήνα, 30/11/2012). Επίσης, το πρόγραμμα κινητικότητας Leonardo Da Vinci του Κ.Ε.Κ. με τίτλο «Εργασιακή Εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας» (2010-2012) διακρίθηκε από το Ι.Κ.Υ. ως Παράδειγμα Καλής Πρακτικής (Good Practice). Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο Καθ. κ. Βενετσάνος Μαυρέας, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διοικητική υπεύθυνη η κα Μαρία Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Δράσεων Κινητικότητας Leonardo Da Vinci στο Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Από το 2003 έως το 2012 το Κ.Ε.Κ. υλοποίησε 4 προγράμματα κινητικότητας Leonardo Da Vinci, στα οποία συμμετείχαν 64 άτομα ολοκληρώνοντας περιόδους πρακτικής άσκησης σε 32 οργανισμούς υποδοχής σε 13 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τον Οκτώβριο του 2012 το Κ.Ε.Κ. υλοποιεί το πέμπτο πρόγραμμα κινητικότητας Leonardo Da Vinci για 30 νέους άνεργους πτυχιούχους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα Leonardo Da Vinci του Κ.Ε.Κ. μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://dikeppee.uoi.gr/kek-Leonardo

ΑΡΤΑ: Έγκριση 6 θέσεων προσωπικού για τo Κ.Δ.Α.Π.

Από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αρταίων (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.) εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: «Η ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. μετά την υποβολή της πρότασής της στην υπ’αριθμ. 1035/12 πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για υλοποίηση της Δομής ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, του Ευρωπαϊκού προγράμματος «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», και κατόπιν της τελικής έγκρισης προσλήψεων εξειδικευμένου προσωπικού, από την αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή, πληροφορεί, ότι εντός ολίγων ημερών θα δοθεί στην δημοσιότητα ανακοίνωση υποβολής δικαιολογητικών ενδιαφερομένων, για την κάλυψη έξι (6) θέσεων προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να αρχίσει άμεσα η λειτουργία του K.Δ.Α.Π.Για τις ειδικότητες και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία να απευθύνεστε στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. και στο τηλ. 2681071830 (κ. Νικόλαο Δάφνο).».

Ο Ορειβατικός Ιωαννίνων στη Φλέγγα!

Ο ΕΟΣ Ιωαννίνων την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιήσει την πορεία Μαυροβούνι (2.049μ) – Φλέγγα (2.157μ).Η πορεία είναι κατηγορίας Β-Γ και διάρκειας 7-9 ωρών. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό.Αναχώρηση 7:30 πμ από την Περιφέρεια Ηπείρου.Αρχηγοί πορείας: Ματσούλης Αθανάσιος.Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Σμύρνης 15 καθημερινά 7-9μμ. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

Χοροεσπερίδα της Αδελφότητας Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου Αττικής

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην ετήσια χοροεσπερίδα της Αδελφότητας μας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 21.00 στην Ελευσίνα και στο κέντρο διασκέδασης ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ''( Λ. Καμαρίου - 1ο χλμ μετά το Θριάσιο Νοσοκομείο -2η έξοδος Αττικής Οδό)Με τη συμμετοχή στο τραγούδι του Κώστα ΤΖΙΜΑ και Σοφίας ΠΑΠΑΚΏΣΤΑ και στο κλαρίνο τον Νίκο ΧΑΛΚΙΑ και την ορχήστρα τους Θα παρουσιαστούν τα χορευτικά μας τμήματα.Τιμή Πρόσκλησης 20 ευρώ(Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται φαγητό , κρασί , μπύρες και αναψυκτικά )

Oι Ηπειρώτες του Θριάσιου γιορτάζουν τον Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου εορτάζει τον Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, ώρα 18.00' με Εσπερινό και Αρτοκλασία και την Πέμπτη 17, ώρα 08.00' με Θεία Λειτουργία, στο παρεκκλήσι του Αγίου, στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής εργατικών κατοικιών Μάνδρας Αττικής.Σε ανακοίνωση –πρόσκληση ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου σημειώνει: «Θα είναι τιμή μας η παρουσία σας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων που διοργανώνει ο Σύλλογος μας την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 στο Ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων. ( Βρίσκεται στο χώρο του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας Αττικής.)Το πρόγραμμα έχει ως εξής:Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013
18:00 Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.
Περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων.
Θ' ακολουθήσει κέρασμα των παρευρισκομένων από το Σύλλογο.
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
8:00 Θεία Λειτουργία.

Την παράσταση «Αναζητώντας τον Προμηθέα» ανεβάζει Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας

Την παράσταση «Αναζητώντας τον Προμηθέα» ανεβάζει Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ στην ARTηρία (Μαρίνα Λευκάδας). Η παράσταση βασισμένη στα κείμενα «Προμηθέας Δεσμώτης»του Αισχύλου σε μετάφραση Παν. Μουλλά & Βασ. Ρώττα και αναφορά στον “Greco", του Νίκου Καζαντζάκη σε διασκευή - σκηνοθεσία – και επιμέλεια κίνησης από τη Λίλη Σακκά που πραγματεύεται το τότε και τώρα. Τιμή εισιτηρίου 10,00€ & 5,00€ για φοιτητές και άνεργους. Επόμενες παραστάσεις στο Κάστρο του Αγ. Ανδρέα στις 26 και 30 Ιανουαρίου καθώς και στις 2 και 6 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ αντίστοιχα.

Στο Μαργαρίτι η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος, η Διοικητική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου με την ευκαιρία του Νέου Έτους, στο Μαργαρίτι (Λύκειο Μαργαριτίου), την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 1100.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στις 9.30 το πρωί, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών θα συμμετάσχει σε Δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, και στη συνέχεια, στο Σπίτι του Ηπειρώτη (Μουρούζη 14), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.Εκτός από τον αγιασμό και την κοπή της πίτας, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παραδοσιακά κάλαντα, χορούς και πολυφωνικά τραγούδια της Ηπείρου, καθώς και βράβευση ηπειρωτών μαθητών που αρίστευσαν το παρελθόν ακαδημαϊκό έτος.

Νύχτα συλλήψεων στην Ηγουμενίτσα!

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο (02) αλλοδαποί, κρυμμένοι εντός φορτίου Φ/Γ οχήματος μετά επικαθήμενου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον οδηγό, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.Επίσης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο (02) αλλοδαποί, κρυμμένοι εντός φορτίου Φ/Γ οχήματος μετά επικαθήμενου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον οδηγό, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.Επίσης συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής δύο (02) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.Επίσης συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας, 34χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, ο 34χρονος συνοδηγός του καθώς και ο 21χρονος συνεπιβάτης τους, διότι μετέφεραν έναν (01) αλλοδαπό, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκε.Τέλος συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας 39χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, καθώς και ο 23χρονος συνοδηγός του, διότι μετέφεραν δύο (02) αλλοδαπούς, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκε.Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν τα εμπλεκόμενα οχήματα.

Απεργούν σήμερα οι οικοδόμοι

Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος των οικοδόμων οι οποίοι ζητούν την άρση της κυβερνητικής απόφασης για αύξηση κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και διαδηλώνουν κατά της ανεργίας.Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και έξω από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 10 το πρωί.

Σεισμός 3,3R στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.53 τα ξημερώματα ανατολικά των Ιωαννίνων, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 1 χλμ. βορειοανατολικά από τις Φιλιάτες Θεσπρωτίας και 34 χλμ. ανατολικά από την Κέρκυρα και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ..

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για μεταφορά 115 κιλών χασίς!

Δύο Αλβανοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 28 και 27 ετών, συνελήφθησαν γιατί μετέφεραν με αυτοκίνητο πάνω από 115 κιλά κάνναβης.Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στη Γέφυρα Αρετής του Δήμου Καλπακίου Ιωαννίνων, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο αυτοκίνητο με επιβάτες τους δύο συλληφθέντες και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο. Από την έρευνα που επακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 115 κιλών και 220 γραμμαρίων.Η ποσότητα αυτή ήταν τοποθετημένη στα πίσω καθίσματα και στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν. Οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό τον εντοπισμό συμμετοχής επιπλέον ατόμων στην υπόθεση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.