Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Διήμερη επίσκεψη Τούρκων Tour Operators στα Γιάννενα

Αντιπροσωπεία από τριάντα περίπου Τούρκους Tour Operators και δημοσιογράφους θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα από τις 16 μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει δημιουργήσει η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών και σε συνέχεια των επισκέψεων που είχαν γίνει στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη.Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εξήρε το έργο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και σημείωσε ότι η επίσκεψη των Τούρκων αποτελεί μία καλή ευκαιρία για προβολή της περιοχής και προσέλκυση τουριστών. Άλλωστε πρόκειται για τους μεγαλύτερους Tour Operators της Τουρκίας, οι οποίοι εξ αρχής είχαν δείξει έντονο ενδιαφέρον για τα Γιάννινα και την Ήπειρο.«Μέσα από τις επισκέψεις που έχουμε πραγματοποιήσει, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση εκδρομών, οδικών και αεροπορικών προς τα Γιάννινα. Εμείς στο διήμερο αυτό, πέρα από το πρόγραμμα επισκέψεων που θα γίνει, θα τους κάνουμε μία συνολική παρουσίαση της Ηπείρου.Είναι μία σημαντική προσπάθεια και ελπίζουμε να αποδώσει καρπούς. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής τα οποία δούλεψαν με πολύ μεράκι και με συντονισμένα βήματα για όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα», τόνισε ο Δήμαρχος.«Στόχος μας ήταν να οργανώσουμε την επίσκεψη αυτή όσο το δυνατό γρηγορότερα καθώς θέλαμε να προλάβουμε τον προγραμματισμό για την θερινή περίοδο. Δεν θέλουμε να λέμε πολλά, αλλά θέλουμε να κάνουμε πράγματα. Ελπίζουμε ότι με το πέρας της επίσκεψης των Τούρκων πρακτόρων θα είμαστε σε θέση να κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Χήτος.Το βασικό πρόγραμμα της επίσκεψης των Τούρκων περιλαμβάνει:
-Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
-Ξενάγηση στο Νησί
-Ξενάγηση στο Μέτσοβο
-Παρουσίαση της πόλης των Ιωαννίνων, του Νομού Ιωαννίνων και των παραλίων της Ηπείρου
-Συναντήσεις με τοπικούς Ξενοδόχους και Πράκτορες.

Σίτιση τέλος και για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Πρέβεζας!!!

Σίτιση τέλος και για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Πρέβεζας. Γεγονός αποτελεί η αναστολή της λειτουργίας των εστιατορίων, στην έδρα και τα παραρτήματα του ΤΕΙ Ηπείρου μετά από απόφαση της Διοίκησης . Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των σπουδαστών καθώς το κόστος διαβίωσης αυξάνεται κατακόρυφα. Μάλιστα υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στα έξοδα και όπως τονίζεται μπορεί η εξέλιξη αυτή να οδηγήσει πολλούς στη διακοπή των σπουδών. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πρέβεζας, διαμαρτύρεται για την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο της οικονομικής δυστοκίας της χώρας η παιδεία θα πρέπει να αποτελεί μέσο ανάπτυξης και όχι το εξιλαστήριο θύμα. Όσοι θεσμοθετούν προσθέτουν τέτοιου είδους ενέργειες θα βρίσκουν την οργάνωση της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας απέναντι τους.

Ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στις επτά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.Στην ειδική συνεδρίαση που προβλέπεται από τον ισχύοντα Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων έχουν κληθεί να παραστούν οι θεσμοθετημένοι συλλογικοί φορείς της πόλης, επιστημονικοί, εμπορικοί, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί για την ευρύτερη δυνατή εκπροσώπηση των κατοίκων.Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου.

ΑΡΤΑ: Επίσκεψη του Δημάρχου στο έργο των αρδευτικών

Επίσκεψη στο έργο «Επένδυση κεντρικής αρδευτικής διώρυγας Δ0 ζώνης Λούρου», το οποίο εντάσσεται στα αρδευτικά της πεδιάδας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Φώτη Γεωργίου. Στη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ενημέρωση από τον αρμόδιο μηχανικό της εταιρίας για την πορεία του έργου, το οποίο εκτελείται από την Π.Ε. Άρτας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής», σε συνάρτηση με την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων, που είναι υποχρέωση του εργολάβου. Ο Δήμος Αρταίων βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ώστε με τη συμβολή όλων να γίνει καθολική αποκατάσταση των φθορών που θα προκληθούν στους αγροτικούς δρόμους κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών υλοποίησης του παραπάνω έργου, το οποίο προχωρά κανονικά και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου.

Στα Γιάννενα την Κυριακή ο Ηλίας Μόσιαλος

Με τρεις ανοιχτές εκδηλώσεις αρχίζει το νέο έτος η Δυναμική Ελλάδα, σε Ηράκλειο, (18/01, 7μμ ξενοδοχείο Galaxy) Αθήνα (19/01, 6.20 μμ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών) και Γιάννενα, (20/01, 7μμ, ξενοδοχείο Grand Serai) όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις της κίνησης και τα μέλη και οι φίλοι της θα συζητήσουν με τους πολίτες.Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στα Γιάννενα, όπου ο Δημήτρης Σιώτος (εκπαιδευτικός) θα προλογίσει τον Ηλία Μόσιαλο ως κεντρικό ομιλητή. Από την δημοσίευση των πολιτικών αρχών της Δυναμικής Ελλάδας, τρεις μήνες πριν, το κείμενο της διακήρυξης έχουν ενισχύσει 800 υπογραφές πολιτών πανελλαδικά, ενώ διακόσια ακόμα ονόματα θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιανουάριο.Η προσωρινή Επιτροπής Πρωτοβουλίας της Δυναμικής Ελλάδας αριθμεί 60 μέλη, από κάθε γωνιά της χώρας.Η ολομέλεια της προσωρινής Επιτροπής Πρωτοβουλίας, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, όπου και θα εκλεγούν τα επίσημα όργανα της κίνησης. Εντός του Ιανουαρίου θα εγκαινιαστούν τα γραφεία της κίνησης στην πόλη της Αθήνας ενώ στις ήδη υπάρχουσες Επιτροπές της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης θα προστεθούν σύντομα και τοπικές οργανώσεις στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, στα Γιάννενα, την Πάτρα, την Κέρκυρα και τη Θεσσαλία.Στο χώρο της νεολαίας ανακοινώθηκε Επιτροπή από τριάντα μέλη που δραστηριοποιούνται ενεργά για την οργάνωση των Δυναμικών Νέων, κυρίως στα Πανεπιστήμια.Στις εκδηλώσεις της η Δυναμική Ελλάδα θα συζητήσει με τους πολίτες για τις θέσεις της και το όραμα για τη χώρα: το φορολογικό, το μεταναστευτικό, το σύγχρονο κοινωνικό κράτος και η αγροτική πολιτική είναι ήδη αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης στις τοπικές οργανώσεις αλλά και, μέσω του πολύτιμου εργαλείου του διαδικτύου, στην ιστοσελίδα της κίνησης (www.dynell.gr ) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Παράλληλα, η Δυναμική Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στο διάλογο με γειτονικές πολιτικά μεταρρυθμιστικές κινήσεις και κόμματα, διάλογο εφ’ όλης της ύλης για την ελληνική κεντροαριστερά, τη θέση της ανάμεσα στις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις, αλλά και την συνολική φυσιογνωμία της χώρας στην Ευρώπη και τη διεθνή σκηνή.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του ΠΑΣ σε Αστυνομία

Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων για την συνεργασία που είχαν στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ευχαριστεί, την Αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων και ιδιαίτερα, τον γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχο κο Τρουμπούκη Κωνσταντίνο, τον Επόπτη μέτρων, Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων κο Παπιγκιώτη Ανδρέα, τον Επικεφαλής Μέτρων, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κο Μοσκοφίδη Πέτρο, και τον Επικεφαλής Διμοιριών Υποστήριξης, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κο Βασιλάκο Ιωάννη, για την επιτυχή τήρηση των μέτρων τάξης, στον αγώνα της ομάδας με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε στην οργάνωση της προσέλευσης και αποχώρησης των ομάδων και των φιλάθλων, σε κάθε αγώνα της ομάδας μας στο Ε.Σ.Ι «ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ».

Νέα διάκριση για ερευνητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι έρευνα, που διεξήχθη από την ομάδα του Δρ Πέτρου Μαραγκού του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δημοσιεύθηκε στο υψηλής απήχησης διεθνές επιστημονικό περιοδικό Current Biology.Η εν λόγω έρευνα δείχνει πως το ωοκύτταρο είναι το μοναδικό φυσιολογικό κύτταρο όπου απουσιάζει ένας από τους βασικότερους μηχανισμούς αντιμετώπισης βλαβών του DNA. Το γεγονός αυτό ενδέχεται να εξηγεί σε σημαντικό βαθμό την υπογονιμότητα γυναικών μεγάλης αναπαραγωγικής ηλικίας.Το 2012 ο Δρ Μαραγκός βραβεύτηκε ως «Νέος Ερευνητής της Xρονιάς» από τη διεθνή οργάνωση Society for Reproduction and Fertility και τιμήθηκε με τον τίτλο του Επίτιμου Επίκουρου Καθηγητή («Honorary Senior Lecturer») από το παγκοσμίου κύρους Βρετανικό πανεπιστήμιο University College London (UCL).Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

ΑΡΤΑ: Έγκριση 6 θέσεων προσωπικού για τo Κ.Δ.Α.Π.

Από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αρταίων (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.) εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: «Η ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. μετά την υποβολή της πρότασής της στην υπ’αριθμ. 1035/12 πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για υλοποίηση της Δομής ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, του Ευρωπαϊκού προγράμματος «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», και κατόπιν της τελικής έγκρισης προσλήψεων εξειδικευμένου προσωπικού, από την αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή, πληροφορεί, ότι εντός ολίγων ημερών θα δοθεί στην δημοσιότητα ανακοίνωση υποβολής δικαιολογητικών ενδιαφερομένων, για την κάλυψη έξι (6) θέσεων προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να αρχίσει άμεσα η λειτουργία του K.Δ.Α.Π.Για τις ειδικότητες και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία να απευθύνεστε στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. και στο τηλ. 2681071830 (κ. Νικόλαο Δάφνο).».

ΠΡΕΒΕΖΑ: Aνέστειλε τη λειτουργία του το ΚΤΕΟ

Στον «αέρα» βρίσκονται όλα σχεδόν τα δημόσια ΚΤΕΟ της χώρας, μαζί και της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας που ανέστειλε τη λειτουργία του, μέχρι να λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση. Ήδη με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Σταύρου Καλογιάννη, παρατάθηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους 2013 η προθεσμία για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα ΚΤΕΟ, ενώ είναι απαραίτητη η πιστοποίησή τους και έτσι μπαίνει το «προσωρινό» λουκέτο. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου και έτσι θα είναι εφικτή η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ. Οι υπάλληλοι του ΚΤΕΟ της Πρέβεζας απασχολούνται στο τμήμα συγκοινωνιών, αφού διοικητικά είναι ενιαία διεύθυνση. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι το διάστημα αυτό και μέχρι την επαναλειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ είναι τι θα γίνει με τα βαρέα οχήματα της περιοχής που υποχρεώνονται να περάσουν από τεχνικό έλεγχο, σε γειτονικές περιοχές αφού το δημόσιο ΚΤΕΟ είναι κλειστό και το ιδιωτικό ΚΤΕΟ δεν επιτρέπεται, βάσει νόμου, να κάνει ελέγχους στα βαρέα οχήματα (φορτηγά, λεωφορεία κά). Ένα ακόμη ζητούμενο είναι αν το δημόσιο ΚΤΕΟ θα καταφέρει να προμηθευτεί και εγκαταστήσει το σύνολο του απαραίτητου εξοπλισμού έως τις 30 Ιουνίου, κάτι που απαιτεί αρκετά μεγάλο κόστος που θα κληθεί να επωμισθεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

ΑΡΤΑ: Δήλωση Όλ. Γεροβασίλη για ΕΠΑΣ Φιλοθέης

Δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας Όλγας Γεροβασίλη για ΕΠΑΣ Φιλοθέης: «Την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε ότι η καταγεγραμμένη ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών έχει ανέρθει στα τρομακτικά επίπεδα του 57,6%, οι σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής Φιλοθέη προχώρησαν σε κατάληψη της Σχολής, διεκδικώντας το δικαίωμα να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και την πιστοποίηση στον αγώνα τους για εύρεση εργασίας. Η ενέργειά τους δεν προκάλεσε έκπληξη σε όσους γνωρίζουν τη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί -με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας-, καθώς κάθε εβδομάδα χάνονται οι 300 από τις 400 διδακτικές ώρες, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό (υπάρχουν 7 αντί για τους προβλεπόμενους 17 καθηγητές).Ήδη από το καλοκαίρι το πρόβλημα ήταν ορατό και γι’ αυτό στις 15 Νοεμβρίου 2012 κατέθεσα ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, στην οποία παρέθετα λεπτομερώς τις τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, που έχουν ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία της σχολής και τον πραγματικό κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν, το διδακτικό έτος 2012 – 13, τα προγράμματα σπουδών, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τους μαθητές, τις οικογένειές τους και την τοπική αγορά εργασίας.Στην ερώτηση που κατέθεσα ερωτούσα τον υπουργό Παιδείας:
1. Ποια άμεσα μέτρα και πότε προτίθεται να τα λάβει, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΠΑΣ Φιλοθέης Άρτας και να καλυφθούν τα διδακτικά κενά;
2. Με ποιο τρόπο προβλέπεται να αναπληρωθούν οι διδακτικές ώρες που δεν πραγματοποιήθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος;
Η γενικόλογη απάντηση του υπουργείου, που αναμασούσε τις μνημονιακές επιταγές, χωρίς να προσφέρει κάποια λύση στο υπαρκτό πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, είναι ενδεικτική του πώς αντιμετωπίζουν οι κυβερνώντες τη δημόσια παιδεία και την αγωνία της νεολαίας μας για μόρφωση και κατάρτιση.
Συμμερίζομαι απόλυτα την αγωνία των παιδιών μας, στα οποία πρέπει όλοι να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες, ενώνοντας τις φωνές μας με τις δικές τους.
Η παιδεία και το ιερό δικαίωμα της αξιοπρεπούς εργασίας αποτελούν αδιαπραγμάτευτα κοινωνικά αγαθά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα στερεί από τον λαό μας».

Το ’89 και το ’13: διαφορές και συμπτώσεις

Του Νίκου Κοτζιά
Το βρώμικο ’89 που το αποκάλυψα εκείνο το καλοκαίρι άμεσα, παρά τους τόνους λάσπης που μου ριχνόντουσαν, ήταν μια προσπάθεια να υποταγεί η αριστερά στις βαθύτερες δυνάμεις του συστήματος και να τσακιστεί η λαϊκότητα του ΠΑΣΟΚ. Επρόκειτο για πολιτική προσπάθεια να καταστούν όμηροι των συμφερόντων τους ο λαός και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Στο τέλος, εκείνο που «πέτυχαν» Ολιγαρχία και Διαπλοκή, ήταν να οδηγήσουν τη χώρα σε μια πορεία παρακμής.Σο επίκεντρο του ’89 υποτίθετο ότι ήταν η κάθαρση. Στην πραγματικότητα ήταν οι μεγάλες μπίζνες, συχνά βρώμικες, της εποχής: από τις προμήθειες της Ζήμενς, μέχρι την παράνομη εκχώρηση συχνοτήτων καναλιών στους ημέτερους. Οι κρατικοδίαιτες δυνάμεις του συστήματος και η διαπλοκή εμφάνισαν τον εαυτό τους ως δυνάμεις κάθαρσης και φορείς του νέου. Στην πραγματικότητα αναδιάρθρωσαν το σύστημα κυριαρχίας τους, γεννώντας μέγιστα προβλήματα για τον τόπο. Η αριστερά, εκτός λίγων εξαιρέσεων, δεν το κατάλαβε. Οσοι αντιτάχθηκαν υβριστήκαν και κυνηγήθηκαν από όλες τις πλευρές. Σήμερα το σκηνικό είναι διαφορετικό. Οι διαφορές 1989 και 2012 είναι σαφείς και άμεσα αναγνωρίσιμες και για αυτό η αριστερά καλώς πράττει σήμερα όσα πράττει, κάτι που δεν ίσχυε το 1989. Υπάρχει, όμως, , και μια «δομή» που έχει πολλά κοινά με πλευρές του ’89.Οι διαφορές ανάμεσα στο 1989 και το 2012 συνίστανται στο γεγονός ότι σήμερα ουδείς από το κυρίαρχο σύστημα ενδιαφέρεται να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα το θέλει να παραμείνει υποταγμένο στην μνημονιακή πολιτική και σε πορεία αυτοποιούμενης απαξίωσης. Η διαπλοκή μαζί με την τρόικα, επιπλέον, δίνουν μάχη με χέρια και δόντια προκειμένου να προστατεύσουν την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές που αυτή ακολουθεί.Το ΠΑΣΟΚ του ’12 είναι ένας απαξιωμένος οργανισμός ο οποίος έχει χάσει την λαϊκότητα και τους δεσμούς του με τα λαϊκά στρώματα. Αυτά τα στρώματα σήμερα το απεχθάνονται .Κύρια Αιτία; Η μνημονιακή πολιτική που επέβαλλε στη χώρα. Αντίθετα τότε, το ’89, ήταν ακόμα ζωντανές οι μνήμες από το κοινωνικό έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα της πρώτης του ’81. Όπως, επίσης, από την ενσωμάτωση λαϊκών στρωμάτων στο όλο σύστημα. Παρόλο που η τελευταία έγινε με τρόπο που διεύρυνε τη διαφθορά και την συστημικότητα σειράς στελεχών του.Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι το τότε ΠΑΣΟΚ. Ούτε, ασφαλώς, ο Βενιζέλος είναι Ανδρέας ή ο Παπακωνσταντίνου Τσοβόλας.Σήμερα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, κάθε άλλο παρά θυμίζει λαϊκό ηγέτη με κοινωνικό έργο, έστω και ατελές. Δεν καλεί τις λαϊκές μάζες να τον στηρίξουν, αλλά τη διαπλοκή να τον σώσει. Η τελευταία δεν του επιτίθεται κατά κύματα, αλλά τον υπερασπίζεται, χωρίς, ταυτόχρονα, να υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Ούτε ο ίδιος δεν κάνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζει, εξάλλου, ότι παρανόμως είχε ανοίξει το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ. Ότι κακώς δεν το πρωτοκόλλησε. Οι δε δηλώσεις του στα τέλη του Οκτώβρη, όταν έλεγε ότι η λίστα έχει 1991 ονόματα, τον αφήνουν αριθμητικά έκθετο.Υπάρχει, όμως, και μια θεμελιακή σύμπτωση ανάμεσα στις δύο πολιτικές χρονολογίες που δεν έχει αναδειχτεί επαρκώς. Όπως το ’89, έτσι και σήμερα, οι ξένοι και η ντόπια διαπλοκή, παριστάνουν τους «ιερείς της κάθαρσης». Στόχος τους να ανανεώσουν και να στερεώσουν την εξουσία τους. Να μην χρεωθούν, ως είναι το ορθό, την παρακμή της χώρας. Να βγουν όσο το δυνατό πιο αλώβητοι από την κρίση. Και αυτό είναι το κύριο της σημερινής καμπάνιας τους για «κάθαρση», όπως και το ’89. Η δημοκρατική αντιπολίτευση οφείλει, επιτέλους, να το καταλάβει.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Στη δικαιοσύνη το «τυφλό» ραντάρ του λιμανιού

Στη δικαιοσύνη βρίσκεται πλέον το θέμα της βλάβης στο ραντάρ του λιμένα Ηγουμενίτσας, αλλά κι άλλων λιμανιών της χώρας. Όπως έκανε γνωστό, σε απάντησή του σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης έχει διαταχθεί διερεύνηση της κατάστασης για τυχόν καταλογισμό ευθυνών και η υπόθεση από τα τέλη Νοέμβρη βρίσκεται στη δικαιοσύνη.Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπως και της Κέρκυρας παραμένει τυφλό από τον Οκτώβριο του 2012, καθώς το σύστημα ραντάρ VTS έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.Από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπως είπε ο Υπουργός, διαπιστώθηκε ότι η συντήρηση είχε σταματήσει από τις αρχές του 2012 με αποτέλεσμα την οριακή λειτουργικότητα, ο δε ανάδοχος είχε προσφύγει κατά του δημοσίου διεκδικώντας αποζημίωση για παροχή υπηρεσιών από της λήξεως των συμβατικών του υποχρεώσεων, τον Ιούλιο του 2009.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ελέυθερος με περιοριστικούς όρους ο 60χρονος παραχαράκτης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ο 60χρονος από την Πρέβεζα που είχε συλληφθεί με την κατηγορία της παραχάραξης και κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων και παράβασης της «Νομοθεσίας περί όπλων». Ο 60χρονος θα πρέπει, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση μια φορά το μήνα να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα.

Αντιδρά η αντιπολίτευση για τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας

Την αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προκαλούν οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, οι οποίες δεν γίνονται δημόσια, παρότι αυτό προβλέπεται από τη Νομοθεσία.Η αφορμή δόθηκε στην τελευταία συνεδρίαση η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Η αντίδραση τόσο από τη μείζονα αντιπολίτευση όσο και από τον Γιάννη Παπαδημητρίου ήταν άμεση.Με ανακοινώσεις τους οι παρατάξεις «Ήπειρος, τόπος να ζεις» και «ΑΥΡΙΟ» επιρρίπτουν ευθύνες στον Περιφερειάρχη και επισημαίνουν την ανάγκη της δημόσιας συνεδρίασης.

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ζηρού

Με δέκα τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα στις 6 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού. Μεταξύ των θεμάτων ο ορισμός επιτροπών, η αποδοχή πιστώσεων και η έγκριση του τεχνικού προγράμματος.

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στην Ηγουμενίτσα!

Συνελήφθη μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής, 35χρονος οδηγός Φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, διότι βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μέσα σε ρολά χαρτιού μέσα στο φορτίο του επικαθήμενου, μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, την οποία είχε σκοπό να διοχετεύσει λάθρα στο εξωτερικό.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα καθώς και η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων.Η καταμέτρηση των τσιγάρων θα γίνει πρωινές ώρες σήμερα παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στις 9.30 το πρωί, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών θα συμμετάσχει σε Δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, και στη συνέχεια, στο Σπίτι του Ηπειρώτη (Μουρούζη 14), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.Εκτός από τον αγιασμό και την κοπή της πίτας, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παραδοσιακά κάλαντα, χορούς και πολυφωνικά τραγούδια της Ηπείρου, καθώς και βράβευση ηπειρωτών μαθητών που αρίστευσαν το παρελθόν ακαδημαϊκό έτος.

Σύλληψη μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 44χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, διότι βρέθηκαν κρυμμένοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάτω από το κρεβάτι της καμπίνας επιβατών του εν λόγω οχήματος, δύο (02) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Συνελήφθη 37χρονος στις κλοπές αυτοκινήτων

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.Ειδικότερα, ο 37χρονος εντοπίστηκε στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχε αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από την Ανατολή Ιωαννίνων, επωφελούμενος ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη του οχήματος.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επιπρόσθετα ότι ο 37χρονος, πριν από δέκα ημέρες περίπου, είχε αφαιρέσει με τον ίδιο τρόπο μια δίκυκλη μοτοσικλέτα από την πόλη της Κέρκυρας.Ο 37χρονος είχε συλληφθεί πρόσφατα για το ίδιο αδίκημα, όταν στα τέλη του Δεκέμβρη είχε αφαιρέσει αυτοκίνητο, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απομάκρυνση του ιδιοκτήτη, ο οποίος το είχε αφήσει ανασφάλιστο με τα κλειδιά στη μίζα.Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σάκοι, οι οποίοι περιείχαν διάφορα αντικείμενα και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών, καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον τρόπο απόκτησης και κατοχής αυτών.Οι έρευνες για πιθανή εμπλοκή του και σε άλλες κλοπές βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συνέντευξη τύπου του δημάρχου

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος θα δώσει σήμερα Δευτέρα, στις δώδεκα το μεσημέρι, συνέντευξη τύπου, στο γραφείο του.Αμέσως μετά θα δώσει συνέντευξη, για θέματα της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σειρά έργων μέσα από το ΕΣΠΑ στο Δήμο Ζηρού

Στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμος Ζηρού να εξασφαλίσει μια σειρά έργων μέσα από το ΕΣΠΑ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Γιολδάσης και τόνισε ότι συνεχίζονται οι εργασίες προετοιμασίας για την ενεργό συμμετοχή του δήμου και στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ. Ο Δήμος Ζηρού σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ βρίσκεται στην τρίτη θέση, με εντάξεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 30,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για παρεμβάσεις ζωτικής σημασίας που επιλύουν προβλήματα υποδομών και δίνουν λύσεις τους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής. «Μετά από μεγάλη προσπάθεια, καταφέραμε να εντάξουμε έργα τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα αποφέρουν πολλαπλάσια και ανταποδοτικά οφέλη» είπε ο κ. Γιολδάσης και πρόσθεσε ότι μεγάλα και σημαντικά έργα, βρίσκονται αυτή την περίοδο σε φάση υλοποίησης, ενώ υπάρχουν και άλλα σε φάση δημοπράτησης, ακόμα και σε αναμονή ένταξης. Αναφερόμενος στην επόμενη προγραμματική περίοδο ο Δήμαρχος Ζηρού υπογράμμισε ότι απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία ιδιαίτερα αυτή την εποχή, όπου η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει ελπίδες για άντληση κεφαλαίων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Εν τω μεταξύ ο Δήμος Πρέβεζας έχει εντάξει έργα συνολικού προϋπολογισμού 18,4 εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα έργα της ΔΕΥΑ στους τομείς ύδρευσης και αποχέτευσης. Ο Δήμος Πάργας έχει εντάξει έργα συνολικού προϋπολογισμού 17,1 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται κυρίως για παρεμβάσεις στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης και για έργα οδοποιίας.

Βραβείο για το Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (K.E.K.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) για τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας στο σχεδιασμό και υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας Leonardo Da Vinci. Η βράβευση του Κ.Ε.Κ. πραγματοποιήθηκε σε τελετή απονομής στο πλαίσιο συνεδρίου του Ι.Κ.Υ. με τίτλο «Leonardo Da Vinci: Προωθώντας μία κοινωνία ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας» (Αθήνα, 30/11/2012). Επίσης, το πρόγραμμα κινητικότητας Leonardo Da Vinci του Κ.Ε.Κ. με τίτλο «Εργασιακή Εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας» (2010-2012) διακρίθηκε από το Ι.Κ.Υ. ως Παράδειγμα Καλής Πρακτικής (Good Practice). Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο Καθ. κ. Βενετσάνος Μαυρέας, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διοικητική υπεύθυνη η κα Μαρία Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Δράσεων Κινητικότητας Leonardo Da Vinci στο Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Από το 2003 έως το 2012 το Κ.Ε.Κ. υλοποίησε 4 προγράμματα κινητικότητας Leonardo Da Vinci, στα οποία συμμετείχαν 64 άτομα ολοκληρώνοντας περιόδους πρακτικής άσκησης σε 32 οργανισμούς υποδοχής σε 13 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τον Οκτώβριο του 2012 το Κ.Ε.Κ. υλοποιεί το πέμπτο πρόγραμμα κινητικότητας Leonardo Da Vinci για 30 νέους άνεργους πτυχιούχους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα Leonardo Da Vinci του Κ.Ε.Κ. μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://dikeppee.uoi.gr/kek-Leonardo

Σχόλιο της παράταξης του ΚΚΕ, σχετικά με την δημιουργία πίστα θαλασσίου σκι στην Αμφιθέα

Η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔημΑρ έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις το «ενδιαφέρον» που δείχνει στον μαζικό αθλητισμό. Το απέδειξε όταν έκλεισε όλα τα δημοτικά γυμναστήρια και παραχώρησε τα όργανα άθλησης, το αποδεικνύει με τα δημοτικά γήπεδα που χορταριάζουν χωρίς να γίνεται η παραμικρή παρέμβαση, το αποδεικνύει με το μηδενικό ενδιαφέρον για το ετοιμόρροπο κολυμβητήριο και τα γήπεδα της Λιμνοπούλας. Συνοψίζοντας : καρφί δεν τους καίγεται για τους χώρους που θα μπορούσαν να αθληθούν οι Γιαννιώτες.Η δημιουργία πίστας θαλασσίου σκι στην περιοχή της Αμφιθέας, δεν έχει καμία σχέση με υποδομές μαζικού αθλητισμού παραμόνο με τη διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Σε μια πόλη όπου η νεολαία έχει πάνω από 50% ανεργία, οι νέοι ούτε βενζίνη δεν θα έχουν για να πάνε να δουν τους αγώνες, πόσο μάλλον να αγοράσουν εξοπλισμό για να αθληθούν σε ένα τέτοιο άθλημα. Άρα τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα κέρδος από αυτό το έργο. Οι μόνοι που έχουν όφελος είναι οι μεγαλοξενοδόχοι που θα κάνουν χρυσές δουλειές με τις αποστολές των αθλητών.Μπροστά στα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων, η Δημοτική Αρχή δεν υπολογίζει τις περιβαλλοντικές συνέπειες του έργου. Χωρίς επίσημες μελέτες, χωρίς να κρίνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα ξεκινά να ξεριζώνει τον καλαμώνα που αναπαράγονται τα πουλιά της λίμνης, με ταχύτατες διαδικασίες. Με προσωπικό και έξοδα του Δήμου, τα οποία πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες μέσα από την τεράστια δημοτική φορολογία που τους επιβάλλουν, αφήνουν πίσω έργα για την ανακούφιση του λαού και δίνουν προτεραιότητα σε έργα που μόνο η δημαρχιακή οικογένεια του ΠΑΣΟΚ και της ΔημΑρ θα μπορούσε να ιεραρχήσει.Αυτή είναι η λειτουργία της Δημοτικής Αρχής: Έργα για τους επιχειρηματίες που να πληρώνει ο λαός. Αυτό επιβάλλει ο Καλλικράτης, αυτό προστάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό εφαρμόζουν οι τοπικοί εκπρόσωποι στο Δήμο Ιωαννιτών. Γι αυτό ο λαός πρέπει να απαλλαχτεί από όλους αυτούς που μπροστά στα κέρδη των επιχειρήσεων δεν υπολογίζουν τίποτα. Γι αυτό ο λαός πρέπει να πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας.

Εξόφληση λογαριασμών ΔΕΥΑΙ σε ακόμα περισσότερα σημεία!

Στη συμπλήρωση των φορολογικών στοιχείων ιδιοκτητών και υπόχρεων κατανάλωσης προχωρεί η ΔΕΥΑΙ. Ο διαχωρισμός είναι υποχρεωτικός σε εφαρμογή των νέων διατάξεων της ελληνικής νομοθεσίας.Η διαδικασία αυτή, η οποία γίνεται κατά την πληρωμή των λογαριασμών, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις εξαιρετικά χρονοβόρα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών γίνεται γνωστό ότι η εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΙ, πέραν του κεντρικού ταμείου, γίνεται και σε έντεκα ακόμη σημεία.Συγκεκριμένα οι λογαριασμοί μπορούν να εξοφληθούν στα ΕΛΤΑ, στο πρώην δημαρχείο Παμβώτιδας και στο πρώην δημαρχείο Ανατολής.Εξόφληση γίνεται σε οκτώ ακόμη σημεία, στην πόλη των Ιωαννίνων και πιο συγκεκριμένα:
Τάτση Παναγιώτα- Φωτοτυπίες Χαρτικά, Σπύρου Λάμπρου 2
Σκαμαντζάρη Σοφία- Χαρτικά, Πλατεία Ομήρου 3Δ
Μήτση Βασιλική- Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, Πινδάρου 4
Δάφνης Αθανάσιος- Φωτοτυπίες Σχολικά, Βηλαρά 22
Γκεσούλης Ιωάννης – ΠΡΟΠΟ, Κεντρική Πλατεία 10
Κώττη Ελένη- Υγραέρια- Κλειδιά, Καλάρη 34
Ζαρμπαλάς Γεώργιος- Ψιλικά, Μαρίκας Κοτοπούλη 72
Σιώτος Παναγιώτης, Ταχυμεταφορές, Αβέρωφ 15Δ.
Οι συμπολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν και τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού και ταλαιπωρίας στο κεντρικό ταμείο.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΟΛΗΓ ΑΕ θερμαίνει τα σχολεία

Με ποσό 10.000 σε κάθε Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου) η ΟΛΗΓ ΑΕ, αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση να ενισχύσει τους Δήμους της Θεσπρωτίας, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.Συνολικά η ΟΛΗΓ ΑΕ, προσέφερε περισσότερα από 170.000€ το τελευταίο εξάμηνο σε χορηγίες, απαντώντας έτσι σε αιτήματα συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Κλειστό για έξι μήνες θα μείνει το Νεκρομαντείο Αχέροντα!!!

Κλειστός για το κοινό θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος του Νεκρομαντείου Αχέροντα από τις 15 του ερχόμενου Μαΐου και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, λόγω της εκτέλεσης εργασιών σ’ αυτόν που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των υφιστάμενων υποδομών αλλά και την ανάδειξη και προστασία όλων των μνημείων του χώρου.Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με τίτλο «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα».

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. Άρτας

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 14-1-2013 και ώρα 7:30μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος και τα θέματα είναι τα εξής:
1.Συζήτηση για το κτιριακό συγκρότημα των Ψαροπλιών
2.Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (άρθρο 76 Ν.3852/2010)
3.Συγκρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών
4.Ανασυγκρότηση Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης
5.Έγκριση απόφασης ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.
6.Παραλαβή της μελέτης: «Μελέτη διαμόρφωσης παραποτάμιου πάρκου μεταξύ ιδιοκτησίας Παναγιώτου και Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Αρταίων»
7.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Νέα γεώτρηση στο Δημοτικό γήπεδο Τ.Κ. Ανέζας»
8.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων Δημοτικών οδών»
9.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού προς Διαμαντέϊκα»
10.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή τμημάτων δημοτικών οδών της πόλης»
11.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Συντήρηση στο δίκτυο ύδρευσης στα Δ.Δ. Ράχης - Ψαθοτοπίου»
12.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Οικισμού Βλαχέρνας Τ.Δ. Βλαχέρνας»

Πανελλαδική απεργία των γιατρών στις 17 Ιανουαρίου

Πανελλαδική απεργία στις 17 Ιανουαρίου έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές των δαπανών υγείας, που οδηγούν «σε υποβάθμιση όλων των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, τους ιατρούς σε οικονομική καχεξία και τους ασφαλισμένους σε εξασθένιση των παροχών τους και αδυναμία πρόσβασης και λήψης στοιχειώδους περίθαλψης», όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους.Ο ΠΙΣ εκφράζει την αγωνία του για τα όρια αντοχής του συστήματος υγείας, δημόσιου και ιδιωτικού, κάνοντας λόγο για «κίνδυνο κατάρρευσης».Σημειώνει ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται συνεχώς, τα νοσοκομεία αποδιοργανώνονται με την κατάργηση - συγχώνευση νοσοκομείων, τμημάτων και μονάδων και τη μείωση θέσεων του προσωπικού, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ έχουν αποδυναμωθεί, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την ασκούμενη πολιτική και το μικρό και μεσαίο ιδιωτικό ιατρείο κλείνει.Οι γιατροί διεκδικούν τον σεβασμό στο λειτούργημα του ιατρού και στην περίθαλψη του ασφαλισμένου αναφέρει ο ΠΙΣ, καλώντας τις Ομοσπονδίες του χώρου να εκφράσουν μαζικά την διαμαρτυρία τους, στέλνοντας το μήνημα ότι «η υποβάθμιση της υγείας μέσα από αυτή την πολιτική οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού και σε ενδυνάμωση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Έως τέλος Φεβρουαρίου οι αιτήσεις του LEADER

Μετά την ολοκλήρωση των ενημερωτικών συναντήσεων για την εφαρμογή του τοπικού προγράμματος Leader στην Ήπειρο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 28 Φεβρουαρίου.Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Ηπείρου «Ήπειρος Α.Ε.», υπολογίζεται στα 6,1 εκατ. ευρώ και προβλέπει ενισχύσεις 50% και 60% για αγρότες και φυσικά πρόσωπα.Το πρόγραμμα «Leader» μπορεί να χρηματοδοτήσει μικρές μεταποιητικές μονάδες γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, αγροκτήματα και μικρά καταλύματα, παραδοσιακά παντοπωλεία και καφενεία, αλλά και μικρές επιχειρήσεις κατασκευής ειδών οικοτεχνίας.

''Η Πίτα του Ηπειρώτη'' στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ώρα 10.00' το πρωί
Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν. Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται.
Οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης & της νεολαίας.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών, με τις 450 και πλέον ενεργές οργανώσεις που εκπροσωπούν 700.000 και πλέον Ηπειρώτες, μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής και 1.000.000 πανελλαδικά και εκτός Ηπείρου, διοργανώνει την ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2013».Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου, της Ηπειρώτικης παράδοσης και πολιτισμού, της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι αφιερωμένη, στους διαχρονικούς αγώνες των Ηπειρωτών και το επίκαιρο περιεχόμενό τους.Με τη συμμετοχή εβδομήντα και πλέον χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την χώρα με δύο χιλιάδες και πλέον χορευτές, με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και πολυφωνικών και χορωδιακών σχημάτων, η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί μια τρίωρη γιορτή που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.Ξεχωριστή η συμμετοχή στην εκδήλωση, σε μία από τις ενότητες της, Ποντιακών Συλλόγων από την Ήπειρο, αλλά και την Αττική, που θα πλημμυρίσει το Σ.Ε.Φ. με ποντιακούς χορούς και τραγούδια, αναδεικνύοντας τους ακατάλυτους δεσμούς που ενώνουν τον Πόντο με την Ήπειρο.Τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και στίχους από την απαράμιλλη Ηπειρώτικη λαϊκή ποίηση, προβολή οπτικοακουτικών υλικών ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης.«Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» φέτος, με τρόπο νέο και εμπνευσμένο, φιλοδοξεί να σταθεί αντάξια στη σημασία μιας τέτοιας Πανηπειρωτικής σύναξης σε τέτοιους, δύσκολους καιρούς.Τώρα που, περισσότερο από άλλοτε, το ίδιο το Ηπειρώτικο αντάμωμα έχει ξεχωριστή σημασία.Τώρα που χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά την αξία της συλλογικής έκφρασης και δημιουργίας.Κι είναι για αυτό που φέτος η συμμετοχή των συμπατριωτών μας και των φίλων της Ηπείρου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.Όλοι την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ώρα 10.00' πρωινή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Είσοδος δωρεάν.

Στο Μαργαρίτι η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος, η Διοικητική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου με την ευκαιρία του Νέου Έτους, στο Μαργαρίτι (Λύκειο Μαργαριτίου), την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 1100.

Oι Ηπειρώτες του Θριάσιου γιορτάζουν τον Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου εορτάζει τον Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, ώρα 18.00' με Εσπερινό και Αρτοκλασία και την Πέμπτη 17, ώρα 08.00' με Θεία Λειτουργία, στο παρεκκλήσι του Αγίου, στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής εργατικών κατοικιών Μάνδρας Αττικής.Σε ανακοίνωση –πρόσκληση ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου σημειώνει: «Θα είναι τιμή μας η παρουσία σας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων που διοργανώνει ο Σύλλογος μας την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 στο Ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων. ( Βρίσκεται στο χώρο του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας Αττικής.)Το πρόγραμμα έχει ως εξής:Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013
18:00 Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.
Περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων.
Θ' ακολουθήσει κέρασμα των παρευρισκομένων από το Σύλλογο.
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
8:00 Θεία Λειτουργία.

Χοροεσπερίδα της Αδελφότητας Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου Αττικής

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην ετήσια χοροεσπερίδα της Αδελφότητας μας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 21.00 στην Ελευσίνα και στο κέντρο διασκέδασης ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ''( Λ. Καμαρίου - 1ο χλμ μετά το Θριάσιο Νοσοκομείο -2η έξοδος Αττικής Οδό)Με τη συμμετοχή στο τραγούδι του Κώστα ΤΖΙΜΑ και Σοφίας ΠΑΠΑΚΏΣΤΑ και στο κλαρίνο τον Νίκο ΧΑΛΚΙΑ και την ορχήστρα τους Θα παρουσιαστούν τα χορευτικά μας τμήματα.Τιμή Πρόσκλησης 20 ευρώ(Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται φαγητό , κρασί , μπύρες και αναψυκτικά )

Την παράσταση «Αναζητώντας τον Προμηθέα» ανεβάζει Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας

Την παράσταση «Αναζητώντας τον Προμηθέα» ανεβάζει Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ στην ARTηρία (Μαρίνα Λευκάδας). Η παράσταση βασισμένη στα κείμενα «Προμηθέας Δεσμώτης»του Αισχύλου σε μετάφραση Παν. Μουλλά & Βασ. Ρώττα και αναφορά στον “Greco", του Νίκου Καζαντζάκη σε διασκευή - σκηνοθεσία – και επιμέλεια κίνησης από τη Λίλη Σακκά που πραγματεύεται το τότε και τώρα. Τιμή εισιτηρίου 10,00€ & 5,00€ για φοιτητές και άνεργους. Επόμενες παραστάσεις στο Κάστρο του Αγ. Ανδρέα στις 26 και 30 Ιανουαρίου καθώς και στις 2 και 6 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ αντίστοιχα.