Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Δικαίωση για τους υπαλλήλους του Δήμου Άρτας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα!!!

Έστω και προσωρινά δικαιώθηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου Άρτας που τέθηκαν υπό διαθεσιμότητα.Συγκεκριμένα 7 από τους 10 απολυθέντες προσέφυγαν στο Δικαστήριο με ασφαλιστικά μέτρα και έτσι, αφού εκτιμήθηκε το όλο νομικό καθεστώς της υποθέσεως, καθώς και οι προσωπικές, αλλά και υπηρεσιακές ανάγκες, με προσωρινή διαταγή υποχρεώνεται ο Δήμος Αρταίων να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους καταβάλλοντας τις νόμιμες αποδοχές τους, μέχρις ότου το όλο θέμα αντιμετωπισθεί με την έκδοση οριστικής αποφάσεως.Καταλυτική υπήρξε η παρουσία τόσο του Δημάρχου κ. Ι.Παπαλέξη, όσο και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ.Τσιρογιάννη, αλλά και του Προέδρου του συλλόγου εργαζομένων κ. Ν.Νικολάου, οι οποίοι από τη θέση τους ο καθένας κατέδειξαν την αναγκαιότητα της εργασίας των συγκεκριμένων υπαλλήλων, την αστοχία αλλά και την ανεπιείκια του νόμου, ειδικά για τον Δήμο Αρταίων στον οποίον οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν καίριες θέσεις.Η δικαστική αυτή απόφαση ήδη έχει μεταδοθεί και σε εργαζομένους άλλων Δήμων της χώρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε αντίστοιχες προσφυγές στη Δικαιοσύνη και, όπως ήταν φυσικό, αναπτέρωσε το ηθικό όλων των απασχολουμένων στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.Τέλος, την όλη υπόθεση χειρίστηκαν από πλευράς των εργαζομένων του Δήμου, οι δικηγόροι Μιχ. Νικολάου (Άρτας) και Σπυρ. Μπαλατσούκας (Κοζάνης).

ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Ασθενής κατέλαβε την τουαλέτα του νοσοκομείου-Επενέβη η ομάδα ΔΙΑΣ

Θεατές σε ένα απίστευτο περιστατικό βρέθηκαν να είναι πριν από λίγο ασθενείς που περίμεναν στο διάδρομο του νοσοκομείου όταν ένας ασθενής γύρω στα 40 κατέλαβε την τουαλέτα και αρνούνταν πεισματικά να βγει από αυτήν για να του κάνουν οι γιατροί κάποιες εξετάσεις.Μην έχοντας άλλη λύση οι γιατροί κάλεσαν την αστυνομία η οποία έστειλε στο νοσοκομείο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που μετά βασάνων κατάφεραν να βγάλουν τον ασθενή από την τουαλέτα. Ο ασθενής οδηγήθηκε με φορείο στα έκτακτα για τις απαραίτητες εξετάσεις!

mypreveza.gr

Συνελήφθη 50χρονος Αλβανός δραπέτης φυλακών στην Κακαβιά Ιωαννίνων

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 50 ετών, ο οποίος αναζητείτο ως δραπέτης, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο 50χρονος αναζητείτο από τον Σεπτέμβριο του 2006, όταν είχε παραβιάσει τακτική άδεια από τις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας, όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.Ο 50χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Απόφαση «έκπληξη» δικαστηρίου δικαιώνει απόδραση κρατουμένων από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας!!!

Η διάρκεια και οι συνθήκες κράτησης παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ως εκ τούτου οι κατηγορούμενοι για την απόδραση στις 30 Σεπτεμβρίου από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας κηρύχθηκαν αθώοι. Αυτό αποφάσισε σε μία απόφαση που θα καταγραφεί στα ιστορικά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας.Στην Ηγουμενίτσα τη νύχτα από 30 Σεπτεμβρίου προς 1η Οκτωβρίου, οι κατηγορούμενοι απέδρασαν, όντας κρατούμενοι στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, την ώρα που οι φύλακες των κρατητηρίων απασφάλισαν και εισήλθαν σε αυτά, προκειμένου να αφαιρέσουν τα απορρίμματα των κρατουμένων, οι τελευταίοι τους απώθησαν βίαια με αποτέλεσμα οι μεν φύλακες να αδρανοποιηθούν, οι δε κατηγορούμενοι να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.Στο σκεπτικό του δικαστηρίου, που δημοσιεύεται στην υπ’ αριθμό 682/2012 απόφασή του, αναφέρεται: «Η πράξη αυτή είναι αρχικά και τελικά άδικη και επιπλέον αρχικά καταλογιστή σε καθένα των δραστών της. Όμως αποδείχθηκε επιπλέον ότι οι συνθήκες κράτησης που βίωναν οι κατηγορούμενοι κρατούμενοι μέχρι την ημέρα απόδρασης τους και ειδικότερα ο πρώτος επί εννέα ημέρες, ο δεύτερος επί ένα μήνα, ο τρίτος επί δεκαέξι ημέρες, ο τέταρτος επί δεκαεπτά ημέρες, ο πέμπτος επί τριάντα ημέρες, ο έκτος επί τριάντα δύο ημέρες, ο έβδομος, όγδοος και ένατος επί δεκαοκτώ ημέρες, ο δέκατος επί τριάντα δύο ημέρες, ο ενδέκατος επί τριάντα τέσσερις ημέρες, ο δωδέκατος επί τριάντα μία ημέρες, ο δέκατος τρίτος επί τριάντα έξι ημέρες, ο δέκατος τέταρτος επί τριάντα πέντε ημέρες και ο δέκατος πέμπτος επί σαράντα πέντε ημέρες, είναι άθλιες και άκρως επικίνδυνες για ανθρώπινα όντα».

Στην απόφαση σημειώνεται πως:
1) Το κρατητήριο στο οποίο κρατούνταν ουδέποτε καθαρίζεται ή απολυμαίνεται και γενικότερα δεν τηρούνται εντός αυτού ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας και υγιεινής (υπάρχει μόνο μία χημική τουαλέτα για όλους τους κρατουμένους και βρίσκεται στο χώρο που κοιμούνται, δεν υφίσταται στο κρατητήριο καμμία παροχή νερού, οι δε κρατούμενοι υποφέρουν από ψείρες, ψύλλους, ψωρίαση, τύφο, δερματικές παθήσεις και λοιπές λοιμώδεις μεταδοτικές ή μη ασθένειες). Έτσι, ο χώρος κράτησης των κατηγορουμένων αποτελεί σοβαρή εστία μικροβίων, ιών και λοιπών βλαπτικών για τον άνθρωπο μικροοργανισμών, η ανάπτυξη των οποίων ευνοείται από τη συνεχή σώρευση μεγάλου αριθμού κρατουμένων από διάφορες χώρες προέλευσης (κυρίως της Ασίας ή της Αφρικής), που δεν έχουν πλυθεί / καθαριστεί ή αλλάξει ρουχισμό επί εβδομάδες ή και μήνες.
2) Στο εν λόγω κρατητήριο, που έχει συνολικό εμβαδά 15,00 m2 στοιβάζονται άνω των 30 άτομα, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χώρος για όλους και να αδυνατούν να ξαπλώσουν όλοι τα βράδια στο έδαφος (δεν υφίστανται κλίνες) για να κοιμηθούν.
3) Οι κατηγορούμενοι ήσαν περιορισμένοι στο κρατητήριο επί 24 ώρες το 24ωρο χωρίς δυνατότητα εξόδου, άσκησης, αναψυχής ή αυλισμού (βλ. τις καταθέσεις των μαρτύρων και τις απολογίες των κατηγορουμένων).
«Ως εκ τούτου, κρίνεται ότι απέδρασαν για να αποτρέψουν σοβαρό και αναπότρεπτο με άλλα μέσα κίνδυνο που απειλούσε χωρίς δική τους υπαιτιότητα την υγεία τους και ειδικότερα για να αποτρέψουν τη μόλυνση τους από μεταδοτικές μολυσματικές ασθένειες, δεδομένης της ιδιαιτέρως δυσχερούς πρόσβασης τους σε ιατρική φροντίδα, φαρμακευτική αγωγή και νοσοκομειακή περίθαλψη. Για το λόγο αυτό κρίνεται ότι αίρεται ο αρχικός καταλογισμός της (αρχικώς και τελικώς) άδικης πράξης της απόδρασης που τέλεσαν» αναφέρεται στην απόφαση.Στηριζόμενο σε αυτά τα στοιχεία, το δικαστήριο έκρινε ότι παραβιάζονται τα άρθρα 3, 8, 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κήρυξε τους κατηγορούμενους αθώους, ενώ επέβαλε στο Δημόσιο να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Με αριστερό κενό στα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός!

Χωρίς κλασσικό αριστερό μπακ θα ταξιδέψει στα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός για τον αγώνα με τον  ΠΑΣ. Οι Σπυρόπουλος και Χουχούμης έμειναν εκτός αποστολής και ο Φάμπρι θα προσφύγει σε λύσεις ανάγκης για το αριστερό άκρο της άμυνας. Όλα δείχνουν πως το κενό θα καλύψει ο Λαγός, ο οποίος θα επιστρατευτεί σε ρόλο αριστερού μπακ για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ως εναλλακτική επιλογή υπάρχει και ο Μαρίνος. Επίσης, ο Φάμπρι δοκίμασε στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Ζέκα, αντί του Κουίνσι, στην τελευταία προπόνηση του Σαββάτου.Ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει επίσης για το ματς της 17ης αγωνιστικής στους Μπουμσόνγκ, Χριστοδουλόπουλο, Βύντρα, Ταμπάκη, Κουσίδη, Δώνη και Μαρινάκη. Η προετοιμασία των «πράσινων» ολοκληρώθηκε το Σάββατο με πρωινή προπόνηση. Μετά το τέλος της, ο Φάμπρι ανακοίνωσε την αποστολή για τα Ιωάννινα. Σε αυτή συμπεριλήφθηκα 19 ποδοσφαιριστές. Στα Ιωάννινα θα ταξιδέψει και ο Καζιγιάμα, προκειμένου να εγκλιματιστεί. Ο Ιάπωνας μέσος δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.Αναλυτικά η αποστολή: Καρνέζης, Καπίνο, Κοτσόλης, Πίντο, Βελάσκες, Τριανταφυλλόπουλος, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Λαγός, Σο, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Φουρλάνος, Μαυρίας, Κουίνσι, Μπαρμπαρούσης, Τοτσέ, Αποστολόπουλος.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας απαντάει για τα 16 μηχανήματα ήχου και φωτισμού αξίας 4000€ που έκαναν "φτερά" από το Δημαρχείο


Σχετικά με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας για απώλεια συστημάτων ήχου και φωτισμού από το Δήμο Ηγουμενίτσας, σας ενημερώνουμε:
Με το πρόγραμμα «INTERREG III ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ… Η Σκηνή των Παιδιών», παραδόθηκε στο Δήμο Ηγουμενίτσας την 06/08/2008 εξοπλισμός αξίας 3.000 ευρώ.
Με την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής αναζητήθηκε ο ως άνω εξοπλισμός και χωρίς να γνωρίζουμε που έχουν χρεωθεί, ανακαλύψαμε ότι ένα μέρος αυτού ήταν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ.Καταγράφηκε και έγινε παράδοση από τον κ. Λιώλιο Θωμά στον τότε Πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ κ. Κωλέττα Γεώργιο, με πρακτικό 1108/13-07-2012.Από τον εξοπλισμό του προγράμματος έλειπε ένα τμήμα αυτού, η αξία του οποίου βάση τιμολογίων ανέρχεται στα 2.000 ευρώ.Αυτό αφορά καλώδια, βάσεις και μικρόφωνα, τα οποία όπως προέκυψε από την έρευνά μας ξεχάστηκαν-έμειναν στην Ιταλία, σε θεατρική παράσταση που δόθηκε στα πλαίσια του προγράμματος.