Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. Ιωαννίνων για κατάργηση και συγχώνευση Φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων Περιοχών

Με οριακή πλειοψηφία 130 υπέρ έναντι 127 κατά, πέρασε από τη Βουλή η κατάργηση και η συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών κατά την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας την οποία επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.Δυστυχώς το οριακό ΝΑΙ αποτελεί ένα αδυσώπητο, καταστροφικό και συνειδητό ΟΧΙ της κυβέρνησης
-Στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων
-Στην ορθολογική και βιώσιμη ανάπτυξη των Π. Π.
-Στην ανάπτυξη και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών
-Στον σεβασμό της εργασίας και των εργαζομένων στους Φορείς Διαχ/σης
Σε τοπικό επίπεδο, καθοριστική αρνητική συμβολή στην κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης και στη συγχώνευση των υπολοίπων, έχουν όλοι οι τοπικοί βουλευτές τόσο της Ν.Δ όσο και ο Ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής κος Μ.Κασσής. Φυσικά δεν θα περίμενε κανείς από τους βουλευτές της Ν.Δ. που είναι πιστοί εκφραστές πελατειακών συμφερόντων να ψηφίσουν αρνητικά, θα μπορούσε όμως να προσδοκά τη διαφοροποίηση του ανεξάρτητου πλέον κου Κασσή ο οποίος δεν σταματά να διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι έχει απεξαρτηθεί από το φθαρμένο πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς η ψήφος του υπέρ της κατάργησης των φορέων διαχείρισης αποδεικνύει την ειλικρίνεια των δηλώσεών του και κατατάσσει για μια ακόμη φορά τον σημερινό βουλευτή και πρώην δήμαρχο Περάματος στο «Πάνθεον» των υπευθύνων για την υποβάθμιση της Παμβώτιδας.Πριν δε ακόμη στεγνώσει το μελάνι της καταδικαστικής για την Λίμνη μας απόφαση, το τοπικό πολιτικό σύστημα ενθαρρυμένο από την προοπτική της κατάργησης του φορέα διαχείρισης!!! έχει αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά σε αυθαίρετη επέμβαση με μηχάνημα μέσα στον υγροβιότοπο της Παμβώτιδας προκειμένου να διαμορφώσει την πίστα θαλασσίου σκι, αγνοώντας το καθεστώς προστασίας και θεωρώντας πολυτέλεια όχι μόνο την περιβαλλοντική αδειοδότηση αλλά και αυτή την ύπαρξη μελέτης.Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, απέναντι σ΄αυτές τις καταστροφικές για το Φ.Περιβάλλον της περιοχής μας μεθοδεύσεις, καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες ,τους συλλογικούς φορείς και τις Περιβαλλοντικές οργανώσεις σε επαγρύπνηση και συντονισμό ενεργειών ώστε να αντισταθούμε αποτελεσματικά στα σχέδια της υποβάθμισης των Π.Περιοχών καθώς και στα σχέδια «αξιοποίησης» , εμπορευματοποίησης και σε τελική ανάλυση υποβάθμισης και καταστροφής της Παμβώτιδας.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας για φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις, καθώς και για έργα συντήρησης και ανάδειξης θρησκευτικών μνημείων στα όρια της Ιεράς Μητρόπολης.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δ.Σ. Άρτας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 14-1-2013 και ώρα 7:30μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος και τα θέματα είναι τα εξής:
1.Συζήτηση για το κτιριακό συγκρότημα των Ψαροπλιών
2.Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (άρθρο 76 Ν.3852/2010)
3.Συγκρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών
4.Ανασυγκρότηση Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης
5.Έγκριση απόφασης ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.
6.Παραλαβή της μελέτης: «Μελέτη διαμόρφωσης παραποτάμιου πάρκου μεταξύ ιδιοκτησίας Παναγιώτου και Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Αρταίων»
7.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Νέα γεώτρηση στο Δημοτικό γήπεδο Τ.Κ. Ανέζας»
8.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων Δημοτικών οδών»
9.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού προς Διαμαντέϊκα»
10.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή τμημάτων δημοτικών οδών της πόλης»
11.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Συντήρηση στο δίκτυο ύδρευσης στα Δ.Δ. Ράχης - Ψαθοτοπίου»
12.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Οικισμού Βλαχέρνας Τ.Δ. Βλαχέρνας»

ΑΡΤΑ: Πρόγραμμα Επανακατάρτισης Ανέργων -2η Ευκαιρία

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει τις Επιχειρήσεις-Μέλη του, ότι στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων" σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (εεδε) θα υλοποιήσουν Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Επανακατάρτισης Ανέργων. Η βασική προϋπόθεση Συμμετοχής των Ενδιαφερομένων στο Πρόγραμμα είναι να είναι απολυμένοι –άνεργοι από Επιχείρηση που ανήκει σε έναν από τους παρακάτω κλάδους :
-Λιανικό Εμπόριο,
-Εμπορία, Διακίνηση & Συντήρηση Αυτοκινήτων
-Κατασκευές /Δομικά υλικά
Περιλαμβάνει 2 Δράσεις ήτοι Συμβουλευτική–Επαγγελματικός Προσανατολισμός &Παρακολούθηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης διάρκειας 280 ωρών με 5 € (μικτό) επιδότηση ανά ώρα κατάρτισης.
Το Επιμελητήριο Άρτας καλεί τους ενδιαφερομένους που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην Υπηρεσία του Επιμελητηρίου Άρτας (4ος όροφος . τηλ. 2681028728 ,78737, email:epimarta@otenet.gr)
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής :
1.Αίτηση
2.Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
3.Επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας
4.Βεβαίωση τελευταίου εργοδότη ή άλλο δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η συνάφεια της δραστηριότητας με τους παραπάνω κλάδους
5.Πρόσφατο βιογραφικό Σημείωμα
6.Πρόσφατη φωτογραφία
Η προθεσμία Υποβολής των Δικαιολογητικών λήγει στις 21 Ιανουαρίου 2013 το μεσημέρι.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τον καθαρισμό και την ανάπλαση του Ανθόκηπου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τον καθαρισμό και την ανάπλαση του Ανθόκηπου και της περιοχής Πευκάκια και Βρυσούλα Πρέβεζας.Στο πάρκο του Ανθόκηπου τοποθετήθηκε νέος ηλεκτροφωτισμός ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία εντός των ημερών, ενώ αναμένονται πλακοστρώσεις και άλλες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος.Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ευάγγελο Ροπόκη ο Ανθόκηπος, ο οποίος φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες παιδιά, θα αποκτήσει και παροχή νερού έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες αλλά να γίνει πιο εύκολη και η φροντίδα των φυτών που θα φυτευτούν στον χώρο.Στα Πευκάκια απομακρύνθηκαν τα ξερά δέντρα , φυτεύτηκαν νέα ενώ εκτός από τον ηλεκτροφωτισμό θα τοποθετηθούν παγκάκια και νέα καλαίσθητη περίφραξη.«Στόχος μας είναι τόσο ο Ανθόκηπος όσο και τα Πευκάκια να γίνουν και πάλι σημείο αναφοράς για την πόλη» τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης σημειώνοντας ότι οι δημότες θα έχουν πολύ σύντομα δύο πολύ όμορφους χώρους για να απολαμβάνουν την βόλτα τους και τα παιδιά , με ασφάλεια το παιχνίδι τους.Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης των δρόμων στους οικισμούς του Καλαμιτσίου και της Δροσιάς.Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ροπόκης πρόκειται για παρεμβάσεις που θα δώσουν λύση σε αρκετά προβλήματα τα οποία έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια.Αντίστοιχες εργασίες θα γίνουν και σε άλλα σημεία του Δήμου και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαίλη ζητούμενο είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η αναβάθμιση των υποδομών της πόλης.

Ενημέρωση Αλ. Καχριμάνη για κτηνοτροφικά ζητήματα των κατοίκων της Τ. Κ. Καρβουναρίου Θεσπρωτίας

Από το Καρβουνάρι Θεσπρωτίας ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος συναντήσεων που οργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου για ενημέρωση των κτηνοτρόφων σε ζητήματα εκσυγχρονισμού των μονάδων τους.Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη το βράδυ, με τη συμμετοχή πολλών κτηνοτρόφων από την ευρύτερη περιοχή. Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για τον πρωτογενή τομέα και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για στήριξη του, ενώ εκτενή ενημέρωση για το ζήτημα της νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων έκανε ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ. Αθανάσιος Μπρίκος. Χαιρετισμό απηύθυνε η Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση.Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Θωμάς Πιτούλης Π.Ε. Θεσπρωτίας Τατιάνα Καλογιάννη Π.Ε Ιωαννίνων (και αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού), οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Αντιγόνη Φίλη, Ν. Κάτσιος, Δ. Δημάκος, Κων. Ντέτσικας και Στ. Παργανάς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Θεσπρωτίας.Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλες τοπικές κοινότητες που διαθέτουν παραγωγικό κτηνοτροφικό δυναμικό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ:Απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αλλαγή των ορίων μετάθεσης των εκπαιδευτικών

Με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά, θίγουν το θέμα της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για αλλαγή των ορίων μετάθεσης των εκπαιδευτικών.Σύμφωνα με απόφαση που στάλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, με ημερομηνία 4-1-2013 και με την αρ. πρωτ. 147801/Δ1/23-11-2012 απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, και σύμφωνα με το ΦΕΚ 3240/5-12-2012 τεύχος Β΄ (σελίδα 5), τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η πλειονότητα των νομών της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του νομού Ιωαννίνων, μετατρέπονται σε μία περιοχή μετάθεσης (αντί 3 ή 4, ανάλογα), με εξαίρεση νομούς που διαθέτουν νησιωτικές περιοχές, όπου δημιουργούνται δυο περιοχές.Πρόκειται για ένα μέτρο εντελώς άδικο, καθώς έρχεται να προσθέσει ανισότητες και πιθανές αδικίες στην τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες των ήδη υπηρετούντων/υπηρετουσών εκπαιδευτικών. Παράλληλα, προωθεί τον ανταγωνισμό και τον κατακερματισμό του κλάδου, ενισχύοντας την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.Το μέτρο αυτό, σε συνδυασμό με την ειδική διάταξη του τρίτου Μνημονίου, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει την υποχρεωτική μετακίνηση των εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία της χώρας και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από οργανική θέση, και μόνο με απόφαση του Υπουργού.Ο κ. Υπουργός ερωτάται ευθέως αν προτίθεται να προβεί σε άμεση επανεξέταση της απόφασης και σε ακύρωσή της.

Απάντηση Α.Πέλλη στην δημοτική αρχή Μετσόβου


Mε αφορμη την απαντηση της Δημοτικης αρχης ,της ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ πλεον,υστερα απο την αποχωρηση μου,απο τον συνδιασμο της, αφου πρηγηθηκαν αλλες 2 συναδελφων μου,θα απαντησω παλι με την επιστολη ανεξαρτοποιησης μου.την οποία και έστειλα προς τον τύπο. στην δε αρχη της μειοψηφίας έχω να πω ότι δεν θα ασχοληθώ,με κάθε είδους ψευδολογίες, θα πω μονό ότι προτάσεις μου έγιναν πολλές και διάφορες οικονομικού χαρακτήρα,αλλά δεν δέχθηκα καμία,άλλωστε η αποχώρηση μου το δείχνει καθαρά αφού δεν δέχθηκα καμία πρόταση οικονομικού χαρακτήρα μη νόμιμη,πάρα μονο αυτη καθεαυτη την αντιδημαρχια ,που θα ηταν και αμισθη.καθως η συνειδηση μου δεν μου το επιτρεπει και δεν μου το επετρεψε ποτε. αυτα τα μαθηματα πηρα απο τους γονεις μου,το Μετσοβο το γνωριζει αυτο,ουτε θα ασχοληθω με το παρελθον και το ποιον οσων παρουσιαζοντε ως οι ΣΩΤΗΡΕΣ των τοπικων πολιτικων δρωμενων, και οχι μονο,και αποδεικνυοντε στο τελος κατωτατοι των περιστασεων και παραδιδουν Δημους ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ. ευχομαι καλη συνεχεια στη Δημοτικη μειοψηφικη αρχη του Δημου μας.ο καιρος θα δειξει ποιος ειναι ποιος. οι πολιτες ειναι σοφοι και το γνωριζουν και θα το γνωρισουν.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΛΛΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΡΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Αναφορά για τους απολυμένους των Κλωστηρίων κατέθεσε ο Κώστας Μπάρκας

Αναφορά για τους απολυμένους των Κλωστηρίων κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση, ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας. Ο κ. Μπάρκας εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την κατάργηση της ειδικής επιδοματικής ενίσχυσης του ΟΑΕΔ στους πρώην εργαζομένους των κλωστηρίων και αιτείται την επίλυση θέματος που αφορά την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης. Να θυμίσουμε ότι σε συνέλευση που έγινε στην Πρέβεζα για το θέμα και στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Χρήστος Δημόπουλος καθώς και οι τοπικοί Βουλευτές Δημήτρης Τσουμάνης και Κώστας Μπάρκας αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση για το θέμα στο υπουργείο εργασίας .

ΤΩΡΑ:Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία!

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν ένα τέταρτο περίπου στο ρεύμα της Εγνατίας Οδού από Μέτσοβο προς τα Ιωάννινα,λίγο πριν τον κόμβο κουτσελιού.Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο,πιθανότατα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχει ανατραπεί. Στο σημείο έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Βρέχει... βράχους στο παραλίμνιο!!!

Κατάπτωση βράχων του κάστρου της πόλης, έχουμε στο παραλίμνιο, στην πρώτη στροφή μετά την Κυρά Φροσύνη, δίπλα ακριβώς από την "ακέφαλη" προτομή!!! Επειδή αυτό το διάστημα δεν έχουμε βροχοπτώσεις στα Γιάννενα αλλά ούτε και εργασίες επί του κάστρου, πραγματικά δεν γνωρίζουμε τι προκάλεσε αυτή την παράξενη κατάπτωση. Αλλά δεν είδαμε και κανέναν από το δήμο να μαζέψει τους ογκόλιθους που λίγο θέλουν να βγουν στο δρόμο και να έχουμε... άλλα!!! Τρέχα-γύρευε, που λέμε...

Κλειστό για έξι μήνες θα μείνει το Νεκρομαντείο Αχέροντα!!!

Κλειστός για το κοινό θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος του Νεκρομαντείου Αχέροντα από τις 15 του ερχόμενου Μαΐου και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, λόγω της εκτέλεσης εργασιών σ’ αυτόν που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των υφιστάμενων υποδομών αλλά και την ανάδειξη και προστασία όλων των μνημείων του χώρου.Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με τίτλο «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα».

Τρεις είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι και επίσημα στο Δήμο Πρέβεζας

Τρεις είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι και επίσημα σε σύνολο πέντε στο Δήμο Πρέβεζας. Με απόφασή του ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης όρισε νέους αντιδημάρχους τους κ.κ Λάζαρο Πιπιλίδη, Παντελή Μπαρζιώκα και Χαράλαμπο Κακιούζη. Εκτός, όχι όμως χωρίς αρμοδιότητες, μένουν οι Γιώργος Φραγκούλης και Κοσμάς Κορωναίος. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου οικονομολόγος κ. Λάζαρος Πιπιλίδης θα αναλάβει το πόστο των Οικονομικών, ενώ ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου κ. Ευάγγελος Ροπόκης αναλαμβάνει την αντιδημαρχεία περιβάλλοντος που διαχειρίζεται το κρίσιμο έργο της καθαριότητας του δήμου. Η θέση του στη δημοτική ενότητα Ζαλόγγου θα καλυφθεί από τον κ. Παντελή Μπαρτζώκα. Στην δημοτική ενότητα Λούρου αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ο κ. Χαράλαμπος Κακιούζης που αντικαθιστά τον κ. Λάζαρο Παπαχρήστο, ενώ το πόστο της αντιδημαρχίας τεχνικών έργων και προγραμματισμού διατηρεί ο κ. Δημήτρης Κατσιπανέλης. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία της πόλης και αναφερόμενος στους νέους αντιδημάρχους τόνισε ότι είναι άτομα ικανά και ότι τους περιμένει πολλή δουλειά δεδομένων των αναγκών που προκύπτουν καθημερινά στο Δήμο. Όλοι μαζί οι δημοτικοί σύμβουλοι από την θέση που έχει ο καθένας, θα επιχειρήσουμε σημαντικές τομές στη συνέχεια του δημοτικού έργου, με βάση και τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει για την επόμενη περίοδο σημείωσε ο κ. Μπαΐλης, ενώ όπως τόνισε ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα θέματα καθαριότητας και γενικότερα της καθημερινότητας, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών καθώς και στην αναπτυξιακή πορεία του δήμου. Εν τω μεταξύ τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν και οι αρμοδιότητες των κ.κ Φραγκούλη και Κορωναίου. Ο επί δύο χρόνια αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Φραγκούλης όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα μείνει στο τιμόνι της Δημοτικής Αστυνομίας, της επιτροπής παιδείας, αθλητισμού αλλά και της Δημοτικής ραδιοφωνίας, ως εντεταλμένος σύμβουλος με δικαίωμα υπογραφής, χωρίς να εισπράττει μισθό και ο κ. Κοσμάς Κορωναίος θα αναλάβει ως Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευρωπαϊκών θεμάτων και προγραμμάτων και Δικτύου Πόλεων αμισθί.

Πάγωσαν τα κρηπιδώματα της Παμβώτιδας!!!

Οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στα Γιάννενα, πάγωσαν τα νερά στα κρηπιδώματα της λίμνης Παμβώτιδας. Το θέαμα ήταν μοναδικό για τους περιπατητές στο παραλίμνιο, καθώς όπου υπήρχε νερό στα τσιμέντα της λίμνης αυτό ήταν παγωμένο. Σας παρουσιάζουμε την εικόνα μέσα από τη φωτό που αναρτούμε.

«ΒΙΚΟΣ» και «ΖΑΓΟΡΙ» κάνουν γνωστή την Ήπειρο σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι δυο κορυφαίες βιομηχανίες με τη διεθνή αναγνώριση
Πανελλήνιας αναγνώρισης τυγχάνουν για μια ακόμη φορά δυο πολύ γνωστοί Γιαννιώτες επιχειρηματίες, ο Πέτρος Σεπετάς και ο Γιάννης Χήτος, που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν δυο «αυτοκρατορίες» στο χώρο της εμφιάλωσης, κυρίως στα νερά, ο πρώτος με την εταιρία «ΒΙΚΟΣ» και ο δεύτερος με το «ΖΑΓΟΡΙ».Σε χθεσινό δημοσίευμά της, η έγκυρη οικονομική ιστοσελίδα www.dealnews.gr, κάνει ειδικό αφιέρωμα στην επιχειρηματική δράση των δυο Γιαννιωτών, που αν και ανταγωνιστές (αφού δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο), έχουν καταφέρει κάτι κοινό: να αναδείξουν διεθνώς επιχειρηματικά την Ήπειρο και ιδιαίτερα το Νομό Ιωαννίνων, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του καθενός, καθώς και στις εξαγωγές των δυο εταιριών, που κερδίζουν συνεχώς έδαφος και αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τα Γιάννινα και για την Ήπειρο!

Μάχη για την αγορά…
Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ως εξής:«Ο αγώνας για την επικράτηση στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού, έχει εξελιχθεί σε μετωπική σύγκρουση δύο Ηπειρωτών. Του Πέτρου Σεπετά, με την «ΒΙΚΟΣ» και του Γιάννη Χήτου με το «Ζαγόρι». Με δύο ισχυρά brand names στα χέρια τους, οι δύο Γιαννιώτες επιχειρηματίες δίνουν ισχυρές μάχες σώμα με σώμα, για να κερδίσουν την ηγετική θέση στα μερίδια αγοράς και τα κέρδη.Κανείς ωστόσο δεν έχει καταφέρει, σε σταθερή βάση, να ...κόβει πρώτος το νήμα, καθώς η «Βίκος» ήλεγχε το 21% από το 2006 και το Ζαγόρι» ακολουθούσε με 20%. Πριν όμως από δύο μήνες περίπου το «Ζαγόρι» έφτασε στο 23% και η «Βίκος» στο 21,5%.
Οι δύο εταιρείες πάντως είναι ηγέτιδες στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού, η οποία παρουσιάζει κάμψη λόγω της κρίσης και της καταναλωτικής αδυναμίας, έχοντας εκτοπίσει τις πολυεθνικές, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό που έχουν. Παραμένουν ωστόσο κερδοφόρες, χωρίς μεγάλη έκθεση σε δανεισμό.Οι έντονες μάχες δίνονται στο επίπεδο των επενδύσεων, όπου ο Πέτρος Σεπετάς, εμφανίζεται πιο επιθετικός. Η «Βίκος» έχει τρία εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή. Δύο εργοστάσια εμφιάλωσης νερών και αναψυκτικών στα Ζαγοροχώρια και ένα στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων για την παραγωγή πλαστικών υλικών συσκευασίας νερού, αναψυκτικών και γάλακτος. Την τελευταία τριετία, όταν είχε αρχίσει η κάμψη της αγοράς λόγω της κρίσης, ο Πέτρος Σεπετάς επένδυσε 20 εκατ. ευρώ, για επεκτάσεις, προσθήκες νέων γραμμών παραγωγής, νέα προϊόντα και εφαρμογή νέων τεχνολογιών.Παράλληλα, ο Πέτρος Σεπετάς, εκτός από το νερό «Βίκος» που αποτελεί ασφαλώς τη «ναυαρχίδα» της βιομηχανίας στην αγορά του φυσικού μεταλλικού νερού, παράγει και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, από την πηγή «Σεπετάς», για λογαριασμό πέντε μεγάλων σούπερ μάρκετ της χώρας.Η επενδυτική απάντηση του Γιάννη Χήτου με το «Ζαγόρι» ήταν 10 εκατ. ευρώ για επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στην ΒΙΠΕ, ενώ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και οι νέες αποθήκες της επιχείρησης στην περιοχή Περίβλεπτο των Ιωαννίνων, όπου διατηρεί εργοστάσιο και η «Βίκος». Η επενδυτική τακτική του Γιάννη Χήτου στον τομέα των εμφιαλωμένων νερών είναι πιο συγκρατημένη, καθώς έχει ήδη δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια για την παραγωγή και προώθηση της μπύρας «FIX», φτάνοντας τον επιθυμητό στόχο, που είναι η κατάκτηση του 5% των μεριδίων αγοράς.

Εκτός συνόρων
Η «κόντρα» των δύο Ηπειρωτών επιχειρηματιών, επεκτείνεται και εκτός συνόρων, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που η αγορά των εμφιαλωμένων νερών στην Ελλάδα έχει υποστεί κάμψη περίπου 15%. Το εμφιαλωμένο νερό της «Βίκος» εξάγεται σε Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Μάλτα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια, Ηνωμένες Πολιτείας, Κίνα και Λίβανο. Επίσης, ο Πέτρος Σεπετάς, έχει κλείσει συμφωνία με τα Lidl, εκτός από την Ελλάδα, να εξάγει αναψυκτικά και τσάι στα Lidl Βουλγαρίας. Ρουμανίας και Κύπρου. Το ποσοστό των εξαγωγών της «Βίκος» ανέρχεται στο 12% επί των συνολικών πωλήσεων, παρουσιάζοντας αυξητική τάση.Με το «Ζαγόρι» και τον Γιάννη Χήτο, ο Πέτρος Σεπετάς έρχεται αντιμέτωπος σε πολλές από αυτές τις αγορές, ιδιαίτερα στη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αλβανία, ενώ το «Ζαγόρι»... ταξιδεύει και στις αγορές του Καναδά, της Ολλανδίας κ.α. Ωστόσο, ο Γιάννης Χήτος έκανε ένα βήμα παραπάνω στην Κύπρο (όπου ο Π. Σεπετάς δραστηριοποιείται με τα Lidl), κλείνοντας συμφωνία με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής ποτών και τροφίμων. Το ποσοστό των εξαγωγών της Χήτος ΑΒΕΕ ανέρχεται στο 14% των συνολικών πωλήσεων, ο στόχος όμως του Γ. Χήτου είναι να αυξηθεί στο 25%.Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η Χήτος αναζητά στρατηγικό επενδυτή από το Ιράν, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί αυτές οι πληροφορίες. Λέγεται πως ο Γιάννης Χήτος θέλει να επενδύσει ακόμα περισσότερο, τόσο στο «Ζαγόρι» αλλά ιδιαίτερα στη μπύρα «Fix», στην οποία αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερο και ισχυρότερο ανταγωνισμό, κυρίως από τις πολυεθνικές εταιρείες.Από την άλλη πλευρά, ο Πέτρος Σεπετάς αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την παραγωγή των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία, λόγω της κρίσης παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση στα σούπερ μάρκετ. Γι' αυτό και σχεδιάζει να ενισχύσει την θυγατρική εταιρεία Quality Brands, με έδρα την Αθήνα, η οποία έχει αναλάβει την προώθηση των πωλήσεων των προϊόντων της εταιρείας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (όπου υπάρχουν υποκαταστήματα) και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΠΑΣ Γιάννινα εσύ;
ΠΑΟΚ εγώ...
Μπορεί ο Πέτρος Σεπετάς και ο Γιάννης Χήτος να έχουν απλώσει τα επιχειρηματικά «πλοκάμια» τους εντός και εκτός συνόρων, ωστόσο προτεραιότητα γι' αυτούς είναι η ιδιαίτερη πατρίδα τους, τα Γιάννινα.Στην διελκυστίνδα των παροχών μέσω της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ή των χορηγιών, ο Γιάννης Χήτος πρόλαβε να κάνει την κίνηση ματ, αναλαμβάνοντας χορηγός του ΠΑΣ Γιάννινα. Το «Ζαγόρι» εξασφάλισε ιδιαίτερη προβολή και οι πωλήσεις ενισχύθηκαν σημαντικά. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πρότειναν στον Γιάννη Χήτο να αναλάβει διοικητικό πόστο στον ΠΑΣ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.Από την άλλη πλευρά, ο Πέτρος Σεπετάς, δεν είχε... χώρο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αν και φανατικός οπαδός του. Έτσι στράφηκε αλλού για να προωθήσει την «Βίκος» και βρήκε την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του «επίσημου προμηθευτή» για την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013.Πάντως, στα Γιάννινα ο Πέτρος Σεπετάς κέρδισε πολλά, σε σχέση με την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας. Το ενδιαφέρον του για την «Δωδώνη», σε συνεργασία με τους μετόχους των Συνεταιριστικών Ενώσεων, μπορεί να μη είχε ευτυχή κατάληξη, ωστόσο ο κ. Σεπετάς εξασφάλισε θερμούς υποστηρικτές στην επιχειρηματική του πορεία».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Στη δημοσιότητα δόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση και η διευκρινιστική εγκύκλιος, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και οι ρυθμίσεις των διαδικασιών μετάταξης και μεταφοράς προσωπικού του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας των υπαλλήλων. Η διαδικασία της μετάταξης περιλαμβάνει συνοπτικά τα ακόλουθα στάδια: Υποβολή αιτημάτων από τα υπουργεία που έχουν ανάγκες σε προσωπικό.
- Ανακοίνωση υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την κάλυψη των αναγκών, μετά από αξιολόγηση των αιτημάτων και γνωμοδότηση του τριμελούς Συμβουλίου του άρθρου 5 παρ. 3 του ν. 4024/11.
- Υποβολή δήλωσης προτίμησης στο ΑΣΕΠ από τους υπαλλήλους που τελούν σε διαθεσιμότητα και έλεγχος των στοιχείων τους από τους φορείς προέλευσης.
- Έκδοση πίνακα βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης από το ΑΣΕΠ.
- Εκδοση απόφασης για τη μετάταξη των υπαλλήλων από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από γνωμοδότηση του τριμελούς Συμβουλίου.
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, τα υπουργεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού κατηγορίας ΔΕ, διοικητικών καθηκόντων (ιδίως σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν πολίτες ή αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω καθυστερήσεων και χρονοβόρων διαδικασιών) θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εντός τριών εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας.

Αξιολόγηση αιτημάτων και γνωμοδότηση
Το τριμελές συμβούλιο, αφού συγκεντρώσει το σύνολο των αιτημάτων των υπουργείων, εκδίδει, μέσα σε προθεσμία 15 ημερών αιτιολογημένη γνώμη σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων που πρέπει να μετακινηθεί σε κάθε υπουργείο. Στη συνέχεια, εκδίδεται η Ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπως προβλέπεται και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καικαθορίζεται:
-Η σειρά προτεραιότητας των υπουργείων που υπέβαλαν σχετικά αιτήματα, με την οποία θα καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες τους.
-Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα διατεθεί σε κάθε υπουργείο.
-Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η κατάταξη των υπαλλήλων.
Εντός προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης, οι προς μετάταξη υπάλληλοι των Φορέων Προέλευσης υποβάλλουν Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση, σύμφωνα με Υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους Φορείς Προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν αν επιθυμούν τη μετάταξή τους, και τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους. Η Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση απευθύνεται προς το ΑΣΕΠ.

Ο ρόλος του ΑΣΕΠ
Το ΑΣΕΠ, στο οποίο έχουν διαβιβασθεί οι Πίνακες και οι Αιτήσεις Προτίμησης, εφαρμόζοντας την πάγια διαδικασία που προβλέπεται καταχωρίζει τη βαθμολογία και ακολούθως εκδίδει ενιαίο Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης των υπαλλήλων.Με τον Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης του ΑΣΕΠ καθορίζεται και η υπηρεσία στην οποία μπορεί να μεταταχθεί ο υπάλληλος, σύμφωνα με την κατάταξή του στον Πίνακα και την τυχόν υποβληθείσα δήλωση προτίμησής του. Αν δεν έχει υποβληθεί τέτοια δήλωση ή αυτή που υποβλήθηκε δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, για τον καθορισμό του φορέα υποδοχής λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογική κατάταξη του υπαλλήλου και η σειρά προτεραιότητας των φορέων,όπως καθορίσθηκε με την Ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη συνολική βαθμολογία, στην κατάταξη προηγείται κατά σειρά ο υπάλληλος με περισσότερα ανήλικα παιδιά, με περισσότερες μονάδες στο κριτήριο χρόνου προϋπηρεσίας κλπ.Κατά του ανωτέρω Πίνακα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ασκήσουν ένσταση μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 5 ημερών από την επομένη της καταχώρισης στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ.Ακολούθως, και μετά τη γνωμοδότηση του τριμελούς Συμβουλίου, εκδίδεται η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη μετάταξη των υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.Η μετάταξη γίνεται με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που ο υπάλληλος κατείχε πριν τη μετάταξη του. Με την απόφαση καθορίζεται επίσης η ημερομηνία εμφάνισης των υπαλλήλων στους φορείς υποδοχής.Τέλος, στην εγκύκλιο τονίζεται ότι ως προς τις συνέπειες της υπαίτιας μη εμφάνισης του υπαλλήλου στο φορέα υποδοχής κατά την ορισθείσα ημερομηνία εφαρμόζονται οι διατάξεις του σχετικού νόμου. Αν ο υπάλληλος δεν εμφανισθεί με υπαιτιότητά του στο φορέα υποδοχής κατά την ημερομηνία που ορίσθηκε, εκδίδεται αμελλητί πράξη απόλυσης από το όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής.

Παράταση ενός έτους για τον Περιφερειακό Φ.Ο.Δ.Σ.Α.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών ενημερώνονται οι ΟΤΑ για σειρά ρυθμίσεων που αφορούν την λειτουργία τους, προσλήψεις συμβασιούχων, αντιμισθία αιρετών, αλλά και για τους Περιφερειακούς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Πρόκειται για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ την τελευταία μέρα του 2012 με θέμα «Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και του Υπουργού Επικρατείας».Σε ότι αφορά τους Περιφερειακούς ΦΟΔΣΑ που έπρεπε να αναλάβουν από την 1η Ιανουαρίου 2013, παρατείνεται η προθεσμία για την συγχώνευση των ΦΟΔΣΑ που λειτουργούν σε κάθε Περιφέρεια, μέχρι το τέλος του 2013.Σκοπός της παράτασης της εξάμηνης αρχικής προθεσμίας που δόθηκε για τις συγχωνεύσεις, από τον περασμένο Ιούνιο δηλαδή, είναι να διευκολυνθεί η μετάβαση των φορέων στο νέο καθεστώς και να υπάρχει επαρκής χρόνος για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν από τη μετάβαση αυτή.Η απόφαση για τη σύσταση του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων είχε υπογραφεί για την Ήπειρο προ εξαμήνου περίπου, από την τότε Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα. Οι τέσσερις φορείς που καλύπτουν την Ήπειρο, με τους ισάριθμους ΧΥΤΑ και εξέλεξαν νέες διοικήσεις, θα έπρεπε να συγχωνευτούν στον Περιφερειακό.Έδρα του Φορέα σύμφωνα με την απόφαση ορίζονται τα Γιάννινα.Με την ίδια απόφαση καθορίζονταν οι πόροι του, ο χρόνος λειτουργίας, τα όργανα διοίκησης, που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή και ο αριθμός των αιρετών αντιπροσώπων κάθε Δήμου.Με τρεις αντιπροσώπους θα εκπροσωπηθούν οι Δήμοι Ιωαννιτών και Άρτας.Με δύο αντιπροσώπους θα εκπροσωπηθούν οι Δήμοι Δωδώνης, Ζηρού, Ζίτσας, Ηγουμενίτσας, Νικολάου Σκουφά, Πάργας, Πρέβεζας, Πωγωνίου, Σουλίου και Φιλιατών και με έναν αντιπρόσωπο οι Δήμοι Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Ζαγορίου, Κόνιτσας και Μετσόβου.Οι δήμοι έχουν περιθώριο ενός έτους για τη μετάβαση στο Περιφερειακό όργανο.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πρωταθλήτρια στις Νεάνιδες η Φ.Ε.Ιωαννίνων

Για δεύτερη συνεχή χρονιά και τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια , η ομάδα Νεανίδων της Φ.Ε.Ιωαννίνων στέφθηκε Πρωταθλήτρια Περιφέρειας στο μεγαλύτερο ηλικιακά Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα.Είναι το όγδοο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την ομάδα της Φ.Ε. Ιωαννίνων. Ο τελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος έγινε μεταξύ της ΦΕΙ και του Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων , η οποία ήταν αήττητη έως σήμερα , ενώ η ΦΕΙ είχε μια ήττα από την Πρέβεζα με 3-2 σετ.Τα σετ: 25-9, 25-17, 25-10 .
Φ.Ε.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ): Γκουντουβά, Χριστοδούλου, Κύρλα, Τάση, Νταλαμάγκα, Πάνο, Βώττη (λ), Κόντου, Καζιάνη, Δριγκοπούλου.
Α.Γ.Σ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ): Τρεμπέλη, Κώστα, Αθανασοπούλου, Γκούντα-Καράμπινα, Στεφάνου Σωτ., Στεφάνου Στ., Μητσοπούλου, Ντέκα, Τασιούλα.

Απορρίφθηκε ο αίτημα για την ένταξη του Δήμου Πρέβεζας σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Απορρίφθηκε από τις αρμόδιες αρχές της πολιτικής προστασίας το αίτημα για την ένταξη του Δήμου Πρέβεζας σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, μετά την έντονη χαλαζόπτωση και τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή στα μέσα Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το αιτιολογικό της αρνητικής αυτής απόφασης, δεν υπήρξαν συμβάντα που να δικαιολογούν την έγκριση του συγκεκριμένου αιτήματος. Να θυμίσουμε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα (και ειδικά ένας καταστροφικός ανεμοστρόβιλος) μεταξύ άλλων κατέστρεψαν καλλιέργειες, πλαστικά κάλυψης αλλά και τις θερμοκηπιακές κατασκευές και έκαναν τη συνέχεια της καλλιέργειας απαγορευτική για τους πληγέντες.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ:"Άνοιξε ο δρόμος για τις fast track «επενδύσεις» εντός των προστατευόμενων περιοχών"

Δήλωση του βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστου Μαντά για την έγκριση του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και φορέων του Δημοσίου:«Εγκρίθηκε χθες το βράδυ κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και φορέων του Δημοσίου.Μετά από παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ η ψηφοφορία ήταν ονομαστική για όλα τα άρθρα. Καταψηφίστηκε το άρθρο που προβλέπει την κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και την ενσωμάτωση του στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ).Δυστυχώς, οριακά πέρασε το άρθρο 9 του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορά την κατάργηση και συγχώνευση 29 φορέων διαχείρισης προστατευμένων περιοχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τη διάλυση του φορέα της Λίμνης Παμβώτιδας. Η εξέλιξη αυτή θέτει σε άμεσο κίνδυνο την προστασία των περιοχών αυτών καθώς άνοιξε ο δρόμος για τις fast track «επενδύσεις» εντός των προστατευόμενων περιοχών.»

Αποχή των δικηγόρων αύριο Παρασκευή

Σε πανελλαδική 24ωρη αποχή προχωρούν αύριο Παρασκευή οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο την ίδια ημέρα ψηφίζεται στη Βουλή. Την απόφαση έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

 Αναστέλλεται η λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ και στην Ήπειρο!

Η μία μετά την άλλη οι Περιφέρειες της χώρας ανακοινώνουν την αναστολή «μέχρι νεωτέρας» της λειτουργίας των δημόσιων ΚΤΕΟ. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τον νόμο 4070/2012, από 1/1/2013 απαγορεύεται να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους και να εκδίδουν δελτία μέχρι την πιστοποίησή τους, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001.Ήδη έχουν ανακοινώσει αναστολή λειτουργίας οι Περιφέρειες Στερεάς, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Πελοποννήσου,Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Βορείου Αιγαίου.Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Σταύρου Καλογιάννη, παρατάθηκε μέχρι τις 30 Ιούνη 2013 η προθεσμία για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα ΚΤΕΟ, όμως είναι απαραίτητη η πιστοποίησή τους και έτσι μπαίνει το «προσωρινό»(;) λουκέτο στα περισσότερα από αυτά.Πίσω από αυτήν την κατάσταση βρίσκεται ουσιαστικά η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα 59 δημόσια ΚΤΕΟ που λειτουργούν σήμερα στη χώρα, προς όφελος των 130 ιδιωτικών, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η εκτίναξη προς τα πάνω του ποσού που θα καλούνται να πληρώνουν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών. Γιατί οι προδιαγραφές για τον εκσυγχρονισμό και την πιστοποίηση των Δημόσιων ΚΤΕΟ έχουν τεθεί εδώ και πολλά χρόνια και το κόστος είναι σχετικά μικρό (πολύ περισσότερο που αυτό αποπληρώνεται γρήγορα από τις εισπράξεις).Ήδη, σε πολλές περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΚΤΕΟ έχουν μετακινηθεί σε άλλες θέσεις, στις κατά τόπους αντιπεριφέρειες.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΟΛΗΓ ΑΕ θερμαίνει τα σχολεία

Με ποσό 10.000 σε κάθε Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου) η ΟΛΗΓ ΑΕ, αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση να ενισχύσει τους Δήμους της Θεσπρωτίας, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.Συνολικά η ΟΛΗΓ ΑΕ, προσέφερε περισσότερα από 170.000€ το τελευταίο εξάμηνο σε χορηγίες, απαντώντας έτσι σε αιτήματα συλλόγων και φορέων της περιοχής.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Επιμένει για κτίρια του Υπουργείου Υγείας

Επί τάπητος για πολλοστή φορά τα δύο τελευταία χρόνια έθεσε ο Δήμος Ιωαννιτών στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το μείζον θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.Στο φύλλο του Σαββάτου η εφημερίδα «Ελευθερία» αποκάλυψε τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου την περίοδο των εορτών, μετά από πρόσκληση της Υφυπουργού Υγείας κας Σκοπούλη, παρουσία εκπροσώπων των φορέων της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης τόνισε ότι το θέμα που έθεσε η κα Σκοπούλη ήταν η υγειονομική κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού στο επίπεδο του εμβολιασμού, ωστόσο ακολούθησε μία γενικότερη συζήτηση με τον ίδιο να θέτει εκ νέου το αίτημα για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου.Έτσι, στο προσκήνιο και από την μπροστινή πόρτα ο Δήμος Ιωαννιτών επανέφερε τα αιτήματα που έχει διατυπώσει για την παραχώρηση της χρήσης ενός κτιρίου στην παλαιά Παιδόπολη, αλλά και για την αξιοποίηση του παλαιού Ασύλου Ανιάτων και του κτιρίου που επρόκειτο να λειτουργήσει ως Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, κάτι που δεν έγινε ποτέ.«Κάναμε ξανά τις προτάσεις μας, που είναι ολοκληρωμένες για την αξιοποίηση αυτών των ακινήτων, τη στιγμή που ο Δήμος πληρώνει μεγάλο ύψος σε ενοίκια. Η κα Σκοπούλη συμφώνησε, αλλά περιμένουμε να δούμε πράξεις. Έχουμε επανέλθει στο θέμα της Παιδόπολης και έχουμε αποστείλει σχετικό αίτημα στον Υπουργό κ. Λυκουρέντζο για την παραχώρηση ενός κτιρίου που θα καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν για τους αστέγους», σημείωσε ο κ. Τσουμάνης.Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ έκανε γνωστό πως ο Οργανισμός και οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες για τη λειτουργία του ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών. Οι κτιριακές υποδομές είναι έτοιμες, η διαδικασία των προσλήψεων του προσωπικού έχει ολοκληρωθεί και απομένουν μόνο οι προσλήψεις των φυλάκων.«Περιμένουμε τη σχετική ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, να λειτουργήσει το Κέντρο Συμβουλευτικής, στο οποίο θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενες και από αυτό θα παραπέμπονται στον ξενώνα», τόνισε.

Παράπονα για ΚΑΠΗ
Τέλος, ο κ. Τσουμάνης αναφερόμενος σε κάποιες διαμαρτυρίες και παράπονα που εκφράζονται από τοπικές κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων για την έλλειψη μονάδων ΚΑΠΗ, τόνισε πως ο σχεδιασμός του Δήμου περιλαμβάνει τη λειτουργία 12 ΚΑΠΗ, τα οποία ήδη έχουν συσταθεί και λειτουργούν, όμως η υπηρεσία είναι ανοιχτή σε προτάσεις για τη λειτουργία παραρτημάτων.Έτσι αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει στους Λογγάδες, τονίζοντας πως ο ΟΚΠΑΠΑ έχει δεσμευτεί να εξετάσει το αίτημα, όταν στην τοπική κοινότητα θα αποφασίσουν οριστικά για το κτίριο στο οποίο θα λειτουργήσει το παράρτημα.«Έχουμε λειτουργήσει αρκετά παραρτήματα και αν υπάρξει αίτημα θα το εξετάσουμε, ανάλογα με τα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται. Οι κτιριακές υποδομές είναι το λιγότερο, καθώς θα πρέπει να δούμε τον τρόπο λειτουργίας, το προσωπικό και το συνολικό κόστος», κατέληξε ο κ. Τσουμάνης.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Απάντηση Δημοτικής Αρχής Μετσόβου στις κατηγορίες του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Πέλλη

Με αφορμή την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Πέλλη η δημοτική αρχή Μετσόβου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:Μετά λύπης παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες τον ηθικό ξεπεσμό του συντοπίτη μας, κ. Πέλλη, που συνειδητά εγκαταλείπει τον αγώνα για την ανάπτυξη του Μετσόβου συνεπαρμένος από τις προσωπικές φιλοδοξίες και μωρίες.Ο Δήμος Μετσόβου και η Δημοτική Αρχή ασχολείται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικότατων έργων (τηλεθέρμανση, Μουσείο Προβιομηχανικού Πολιτισμού, Ύδρευση-Αποχέτευση, Αθλητικοί χώροι και άλση αναψυχής) συνολικού προϋπολογισμού περίπου 17.000.000 ευρώ που οδηγούν το Δήμο Μετσόβου σε ανοδική πορεία ανάπτυξης και διεθνούς τουριστικής προβολής περισσότερο παρά με τις ιδιαιτερότητες και τα καπρίτσια ενός δημοτικού συμβούλου.Η απόφαση του κ.Πέλλη να μην συμμετέχει στην προσπάθεια ανάπτυξης του Δήμου μας είναι προσωπική επιλογή που δε βοηθά στην κατεύθυνση των όσων επικαλείται.Για τούτο η Δημοτική Αρχή διευκρινίζει ότι στον κ. Πέλλη προτάθηκε θέση αντιδημάρχου, πλην των οικονομικών, ωστόσο ο ίδιος ήταν αρνητικός ενώ ο Δήμαρχος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προέβαινε σε αλλαγή του αντιδημάρχου των οικονομικών, αφού δεν υφίσταντο κανένας λόγος. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό απαιτούσε να γίνει εκπρόσωπος τύπου παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο ζητώντας πιεστικά να διερευνήσουμε και τη δυνατότητα πληρωμής για την θέση.Επίσης ζητούσε από Δημοτική Σύμβουλο το ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως για να της παραχωρήσει τη θέση του αντιδημάρχου που θεωρούσε ότι δικαιούνταν καθότι ο ίδιος ως συνταξιούχος δεν θα λάμβανε μισθό. Το τελευταίο περιστατικό υπήρξε χαρακτηριστικό του ηθικού και προσωπικού του ξεπεσμού.Η Δημοτική Αρχή λειτουργώντας με δημοκρατικά και αξιοκρατικά κριτήρια δεν υπέκυψε στους απύθμενους εκβιασμούς του με αποτέλεσμα να κατασυκοφαντηθεί από τον κ. Πέλλη για μη σωστή λειτουργία του Δήμου και έλλειψη νοικοκυροσύνης στα οικονομικά. Αποστομωτική απάντηση στις κατηγορίες του κ.Πέλλη αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα οικονομικά του Δήμου Μετσόβου παρουσιάζουν πλεόνασμα.Η κίνηση του κ.Πέλλη δεν ξάφνιασε την Δημοτική Αρχή Μετσόβου, καθώς ήταν θέμα χρόνου αφού στις μέρες μας πλεονάζουν τα φαινόμενα ηγεμονισμού παρά οι περιπτώσεις των μετρημένων ανθρώπων που δουλεύουν αθόρυβα για το καλό ενός τόπου. Η Δημοτική Αρχή Μετσόβου ξεκαθαρίζει ότι πορεύεται με ανθρώπους που βάζουν το εμείς μπροστά από το εγώ, κινούνται με ομαδικό πνεύμα μετριάζοντας τις φιλοδοξίες τους και τα προσωπικά τους «θέλω».Η Δημοτική Αρχή Μετσόβου δεν εκβιάζεται από κανέναν αλλά και δεν επιτρέπει να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα στην διαχείριση των πολιτικών πραγμάτων. Οι κάτοικοι του Μετσόβου με την ψήφο τους μας επέλεξαν στο τιμόνι του Δήμου αλλάζοντας σελίδα και κοιτώντας μπροστά για το μέλλον του Δήμου.Εμείς θα συνεχίσουμε, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα για το Δήμο Μετσόβου συμβάλλοντας στη δημιουργία, την πρόοδο, στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του τόπου ενώ θα παραμείνουμε μακριά από συγκρούσεις που προκαλούνται από ιδιάζουσες προσωπικές φιλοδοξίες και απωθημένα που χρίζουν, το λιγότερο, ψυχοαναλυτικής προσέγγισης.

Αλισβερίσι μέσω Αλβανίας με παράνομα καυσόξυλα

Μία φάμπρικα που αποδίδει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μηνιαία βάση, με αυξητική μάλιστα τάση λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν στήσει Αλβανοί επιτήδειοι, σε συνεργασία με Έλληνες, εισάγοντας καυσόξυλα από τη γειτονική χώρα, τα οποία όμως έχουν λαθροϋλοτομηθεί προηγουμένως από την ελλαδική επικράτεια!Ουσιαστικά, πρόκειται για μία αντιστρόφως ανάλογη περίπτωση, με τις εισαγόμενες πυρκαγιές του καλοκαιριού από τη γειτονική Αλβανία. Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί τα κρούσματα παράνομης λαθροϋλοτομίας στην οριογραμμή των συνόρων εντός του ελληνικού εδάφους.Οι δασικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει κάποιες από τις διαδρομές που ακολουθούν οι λαθρέμποροι ξυλείας, οι οποίοι μεταφέρουν τα κομμένα ξύλα στο αλβανικό έδαφος, τα νομιμοποιούν, με άγνωστες προς το παρόν στις ελληνικές αρχές διαδικασίες, και στη συνέχεια τα εισάγουν με νόμιμα παραστατικά από τα τελωνεία, για να τα πουλήσουν στην Ελλάδα!Το θέμα έθιξε χθες ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Δημήτρης Ζήκος, ο οποίος ζήτησε την συνεργασία με τις αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για την πάταξη του φαινομένου.Ο κ. Ζήκος τόνισε ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην παραμεθόρια ζώνη, κάτι βέβαια εξαιρετικά δύσκολο, αφού η οριογραμμή που ανήκει στα όρια ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ξεπερνά τα 400 χλμ.

Ενδεικτική των αναγκών η «πρωτιά» της Ηπείρου
Στο μεταξύ, τις τεράστιες διαστάσεις που έχει προσλάβει το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας αναδεικνύουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη.Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας βρίσκεται στην πρώτη θέση στις κατασχέσεις παράνομης ξυλείας με 6.014 τόνους, 414 μηνύσεις και 59 κατασχέσεις οχημάτων.Στα όρια ευθύνης του Νομού Ιωαννίνων και των Δασαρχείων Ιωαννίνων, Μετσόβου και Κόνιτσας έχουν κατασχεθεί 3.113 τόνοι ξυλείας, έχουν υποβληθεί 151 μηνύσεις και έχουν κατασχεθεί έξι αυτοκίνητα και οκτώ αλυσοπρίονα.«Το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και να εντείνεται, λόγω της οικονομικής κρίσης και της αναζήτησης φθηνής καύσιμης ύλης. Εάν συνεχιστεί το φαινόμενο με τον ίδιο ρυθμό, η ζημιά θα είναι μεγάλη στο δασικό πλούτο. Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αποψίλωση, αλλά το βέβαιο είναι ότι θα έχουμε προβλήματα διάβρωσης του εδάφους», σημείωσε ο κ. Ζήκος.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν κάποια από τα προβλήματα θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί με την εκπόνηση και εφαρμογή διαχειριστικών μελετών, ο κ. Ζήκος τόνισε πως η κατάσταση θα μπορούσε να είναι καλύτερη.«Το δυστύχημα είναι ότι οι Δήμοι που έχουν την αρμοδιότητα για τις διαχειριστικές μελέτες για τα δημοτικά δάση, δεν έχουν χρήματα. Ανεξάρτητα όμως από τις διαχειριστικές μελέτες είναι δυνατή η υλοτόμηση σε δημοτικά και δημόσια δάση, σε συνεννόηση των δασικών υπηρεσιών με τους τοπικούς παρέδρους, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των τοπικών κοινωνιών, όχι όμως οι κάτοικοι των αστικών κέντρων», κατέληξε.

ΕΛΕΥΘΡΙΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Το δρώμενο των Μωμόγερων «ζωντανεύει» το Σάββατο στη Νέα Σινώπη

Το δρώμενο των Μωμόγερων «ζωντανεύει» το Σάββατο στη Νέα Σινώπη από το Μορφωτικό Σύλλογο Αλωνακίων Κοζάνης. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σινώπης "Διογένης" και θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου , στην κεντρική πλατεία της Νέας Σινώπης. Κάτοικοι του χωριού αλλά και επισκέπτες θα παρακολούθησαν από κοντά τα μέλη του Συλλόγου να γυρίζουν σχεδόν όλο το χωριό, διατηρώντας ένα από τα ομορφότερα, ίσως, έθιμα των ημερών σε πανελλαδικό επίπεδο. Το αρχαίο δρώμενο που υμνεί που παρουσιάζει την αναγέννηση της φύσης με την αλλαγή του νέου έτους, αποτελείται από χορευτικό τμήμα και θεατρική ομάδα, ενώ όλοι είναι μεταμφιεσμένοι.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί, η πρώτη για το νέο έτος, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις δέκα το πρωί και το πρώτο θέμα αφορά στην εκλογή του αντιπροέδρου της.Πρόκειται επίσης να συζητηθεί η έγκριση του πρακτικού αξιολόγησης οικονομικών προσφορών της Επιτροπής Διενέργειας και αξιολόγησης του ανοιχτού διαγωνισμού της Περιφέρειας, για την επιλογή αναδόχου της πράξης της τουριστικής προβολής.

Πληθαίνουν τα λουκέτα στην παραλία της Πρέβεζας!!!

Ακόμη και στην παραλία της Πρέβεζας, ένα δρόμο που αποτελεί τη βιτρίνα της πόλης και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες, τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο! Τα καφέ που κάποτε ήταν γεμάτα κόσμο, σήμερα μαραζώνουν και τα ενοικιαστήρια προβάλλουν στις κατεστραμένες πλέον βιτρίνες τους. Σημεία των καιρών στην Ήπειρο της κρίσης, της ύφεσης και της απαξίωσης, που μάταια ψάχνει για την ανάπτυξη που δυστυχώς δεν έρχεται.

Στα σκουπίδια αντί για τους κάδους κομποστοποίησης τα φύλλα των πλατάνων στο παραλίμνιο!!!

Μόλις προχθές ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, καμάρωνε περικυκλωμένος από κάδους στο εργοτάξιο του δήμου για την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης στα Γιάννενα. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο έκανε το ίδιο με τους κάδους κομποστοποίησης (τα γνωστά "κουκουνάρια"), με τα οποία είχε τότε γεμίσει πλατείες και πάρκα της πόλης. Σήμερα αυτά εξαφανίστηκαν αφού κι όταν υπήρχαν, χρησίμευαν ως απλοί κάδοι σκουπιδιών.Χθες το πρωί υπάλληλοι του δήμου μάζευαν σε μαύρες σακούλες στη θέση "12" τα φύλλα των πλατάνων, προκειμένου να τα πετάξουν στα σκουπίδια. Ανακύκλωση για... κλάματα δηλαδή, αφού τα "κουκουνάρια" που κάποτε ήταν εκεί γι' αυτό το σκοπό, σήμερα αγνοούνται. Ή μήπως δεν είναι έτσι κ. Μπέγκα;

Έως τέλος Φεβρουαρίου οι αιτήσεις του LEADER

Μετά την ολοκλήρωση των ενημερωτικών συναντήσεων για την εφαρμογή του τοπικού προγράμματος Leader στην Ήπειρο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 28 Φεβρουαρίου.Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Ηπείρου «Ήπειρος Α.Ε.», υπολογίζεται στα 6,1 εκατ. ευρώ και προβλέπει ενισχύσεις 50% και 60% για αγρότες και φυσικά πρόσωπα.Το πρόγραμμα «Leader» μπορεί να χρηματοδοτήσει μικρές μεταποιητικές μονάδες γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, αγροκτήματα και μικρά καταλύματα, παραδοσιακά παντοπωλεία και καφενεία, αλλά και μικρές επιχειρήσεις κατασκευής ειδών οικοτεχνίας.

Συναντήσεις του Δημάρχου Πρέβεζας με τους νέους Αντιδημάρχους Ζαλόγγου και Λούρου

Διαδοχικές επισκέψεις στις δημοτικές ενότητες Ζαλόγγου και Λούρου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης.Ο κ.Μπαϊλης είχε συναντήσεις με τους νέους αντιδημάρχους Παντελή Μπαρτζώκα και Χαράλαμπο Κακιούζη αντίστοιχα και συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν τα νέα τους καθήκοντα , σε συνάρτηση με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών δεδομένης της κακής οικονομικής συγκυρίας στην οποία καλείται να λειτουργήσει η Αυτοδιοίκηση.Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι νέοι αντιδήμαρχοι εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι η συνεργασία τους θα είναι η καλύτερη δυνατή ενώ τόσο ο κ. Μπαρτζώκας όσο και ο κ. Κακιούζης επεσήμαναν ότι θα εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Στον εισαγγελέα οι παραβάσεις των ΧΥΤΑ Ελληνικού και Καρβουναρίου

Στον εισαγγελέα θα διαβιβαστούν οι Πράξεις Βεβαίωσης Παράβασης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων, που έχουν εντοπίσει οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος τόσο στον ΧΥΤΑ Ελληνικού όσο και στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.Αυτό προκύπτει από απάντηση σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσήςκαι σε αυτή απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης κοινοποιώντας τα σχετικά έγγραφα της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.

Εξόφληση λογαριασμών ΔΕΥΑΙ σε ακόμα περισσότερα σημεία!

Στη συμπλήρωση των φορολογικών στοιχείων ιδιοκτητών και υπόχρεων κατανάλωσης προχωρεί η ΔΕΥΑΙ. Ο διαχωρισμός είναι υποχρεωτικός σε εφαρμογή των νέων διατάξεων της ελληνικής νομοθεσίας.Η διαδικασία αυτή, η οποία γίνεται κατά την πληρωμή των λογαριασμών, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις εξαιρετικά χρονοβόρα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών γίνεται γνωστό ότι η εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΙ, πέραν του κεντρικού ταμείου, γίνεται και σε έντεκα ακόμη σημεία.Συγκεκριμένα οι λογαριασμοί μπορούν να εξοφληθούν στα ΕΛΤΑ, στο πρώην δημαρχείο Παμβώτιδας και στο πρώην δημαρχείο Ανατολής.Εξόφληση γίνεται σε οκτώ ακόμη σημεία, στην πόλη των Ιωαννίνων και πιο συγκεκριμένα:
Τάτση Παναγιώτα- Φωτοτυπίες Χαρτικά, Σπύρου Λάμπρου 2
Σκαμαντζάρη Σοφία- Χαρτικά, Πλατεία Ομήρου 3Δ
Μήτση Βασιλική- Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, Πινδάρου 4
Δάφνης Αθανάσιος- Φωτοτυπίες Σχολικά, Βηλαρά 22
Γκεσούλης Ιωάννης – ΠΡΟΠΟ, Κεντρική Πλατεία 10
Κώττη Ελένη- Υγραέρια- Κλειδιά, Καλάρη 34
Ζαρμπαλάς Γεώργιος- Ψιλικά, Μαρίκας Κοτοπούλη 72
Σιώτος Παναγιώτης, Ταχυμεταφορές, Αβέρωφ 15Δ.
Οι συμπολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν και τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού και ταλαιπωρίας στο κεντρικό ταμείο.

Κοπή πίτας συλλόγου Δροσιάς-Πεντέλης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς & Πεντέλης σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12.00, στο αίθριο εστιατόριο της «Φρόντζου Πολιτείας».Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Στο Ανήλιο Μετσόβου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας

Στο Ανήλιο Μετσόβου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου. Αναχώρηση από Πρέβεζα την ίδια ημέρα, στις 7.30 το πρωί, από την Πλ. Ανδρούτσου, με λεωφορείο για το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανήλιο Μετσόβου. Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολές, μέχρι και την Πέμπτη στον αρχηγό Γιάννη Ζέρβα, τηλ. 6937390580.Tην Πέμπτη εξάλλου θα υπάρξει και ενημέρωση στο γραφείο του Συλλόγου τις ώρες 7 με 9.30 το βράδυ (τηλ. 2682102004)

Χοροεσπερίδα της Αδελφότητας Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου Αττικής

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην ετήσια χοροεσπερίδα της Αδελφότητας μας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 21.00 στην Ελευσίνα και στο κέντρο διασκέδασης ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ''( Λ. Καμαρίου - 1ο χλμ μετά το Θριάσιο Νοσοκομείο -2η έξοδος Αττικής Οδό)Με τη συμμετοχή στο τραγούδι του Κώστα ΤΖΙΜΑ και Σοφίας ΠΑΠΑΚΏΣΤΑ και στο κλαρίνο τον Νίκο ΧΑΛΚΙΑ και την ορχήστρα τους Θα παρουσιαστούν τα χορευτικά μας τμήματα.Τιμή Πρόσκλησης 20 ευρώ(Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται φαγητό , κρασί , μπύρες και αναψυκτικά )

Στο Μαργαρίτι η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος, η Διοικητική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου με την ευκαιρία του Νέου Έτους, στο Μαργαρίτι (Λύκειο Μαργαριτίου), την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 1100.

Ανακοίνωση ΠΑΣΠ ΑΕΙ Ιωαννίνων για την μείωση του φοιτητικού εισιτηρίου

Όπως φάνηκε η νέα χρονιά επιφύλασσε, μέσα στο φοροεισπρακτικό καταιγισμό, κάτι θετικό για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μετά από χρόνιο και πάγιο αίτημα της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Ιωαννίνων για μείωση του φοιτητικού εισιτηρίου πλέον αυτό κυμαίνεται στα 0,60€. Θεωρούμε κάτι τέτοιο μια καλή αρχή ώστε να ελαφρύνει η τσέπη του φοιτητή και η παιδεία να είναι προσιτή σε όλους. Φυσικά δεν εφησυχάζουμε και ζητούμε να εφαρμοστούν και οι ανάλογες μειώσεις στη μηνιαία φοιτητική κάρτα απεριόριστων διαδρομών.

Δράση αλληλεγγύης σε Βίλα Αμαλίας & Σκαραμαγκά στα Γιάνεννα!

Το απόγευμα, εν μέσω δριμείας καταστολής στην Αθήνα, περίπου 100 αντιεξουσιαστές αποφάσισαν να δώσουν μια πρώτη απάντηση οργής, κι επιτέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων με βόμβες χρωμάτων, σε αλληλεγγύη στις καταλήψεις στην Αθήνα που βρίσκονται ακόμη υπό αστυνομικό κλοιό, αλλά και σε αλληλεγγύη προς όλους τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους που χτυπήθηκαν απ’ την καταστολή πρόσφατα (από τη ΔέΛΤΑ έως το Xanadu, και παραπέρα).Σύμφωνα με το indymedia,κατά τη διάρκεια της δράσης τους, έλουσαν με μπογιά και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σταύρο Καλογιάννη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων, που συνέβη να περνά από το σημείο.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εξηντάχρονος μετέτρεψε το σπίτι του σε "εργαστήριο" παραχάραξης χαρτονομισμάτων!!!

Στο τυπογραφείο που διατηρούσε στο σπίτι του στην Πρέβεζα, 60χρονος τυπογράφος, είχε αναπτύξει σε ειδικό χώρο ολόκληρο εργαστήριο για πλαστά χαρτονομίσματα, αλλά η δραστηριότητά του, είχε φθάσει στην Αστυνομία που τον είχε θέσει σε παρακολούθηση. Το απόγευμα σήμερα αστυνομικοί σταμάτησαν αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινα δύο άτομα και στην κατοχή του 60χρονου βρέθηκε ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Στην συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο τυπογραφείο του και στον ειδικό χώρο βρήκαν 1713 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, δύο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, σφραγίδες και εντυπώματα σφραγίδων, οι περισσότερες δημοσίων υπηρεσιών και μια γεμισμένη σφραγίδα πολεμικού όπλου.Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Αστυνομία, γιατί υπάρχουν πληροφορίες και για άλλο χώρο στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τυπογράφος τύπωνε, ή αποθήκευε πλαστά χαρτονομίσματα. Επίσης, οι έρευνες επεκτείνονται και για τυχόν συνεργάτες, αλλά και το πού έχουν προωθηθεί τα πλαστά χαρτονομίσματα. Αύριο ο 60χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρέβεζας.