Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Κι άλλη «απώλεια» συμβούλου για την παράταξη του δημάρχου Μετσόβου

Τρεις οι ανεξάρτητοι, χωρίς πλειοψηφία...
Χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου Μετσόβου έχει μείνει η παράταξη «Πορεία Ελπίδας» του δημάρχου Νίκου Τσομπίκου μετά και την νέα, τρίτη κατά σειρά, ανεξαρτητοποίηση μέλους της. Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Πέλλη ο οποίος στο κείμενο που απέστειλε στον πρόεδρο του Σώματος και κοινοποίησε στα ΜΜΕ, αναφέρει ότι ανεξαρτητοποιείται, «λόγω προσωπικών μου συνειδησιακών λόγων που έχουν σχέση με το μέλλον και την ύπαρξη του συνδυασμού αυτού, που από ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ αποτυπώνεται στη συνείδηση μου και όχι μόνο, σαν μια ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ για το μέλλον του τόπου μας».Οι άλλοι δυο ανεξάρτητοι σύμβουλοι από την παράταξη της πλειοψηφίας είναι οι κ.κ Δημουλάς και Ζαρκάδης. Στο 21μελές δημοτικό συμβούλιο η παράταξη του δημάρχου διαθέτει μόνον 10 συμβούλους, τρεις είναι οι ανεξάρτητοι και οι οκτώ προέρχονται από την μειοψηφία. Με αυτά τα αριθμητικά δεδομένα η λήψη αποφάσεων δεν εξαρτάται από την δημοτική αρχή...Ο κ. Πέλλης ζητά συγγνώμη από τους στενούς συγγενείς του δημάρχου και όλους τους συμπατριώτες του που τον τίμησαν με την ψήφο τους, οι οποίοι πίστεψαν, όπως σημειώνει, «στο πρόσωπο μου και στην προεκλογική μου προσφορά ως υπεύθυνος γραφείου τύπου και όχι μόνο και να τους πω ότι, δυστυχώς, δεν χρησιμοποιήθηκα από τον δήμαρχο παρότι ήμουν πανέτοιμος και διέθετα και τον κατάλληλο χρόνο, μέχρι σήμερα, σε κανένα υπεύθυνο πόστο θέλοντας να προσφέρω με όλες μου τις τίμιες και καθαρές δυνάμεις μου, στους δημότες που μας ψήφισαν και περίμεναν πολλά από εμάς.»Ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος δηλώνει ότι θα βοηθήσει το δήμο να βρει την χαμένη του ταυτότητα, της νοικοκυροσύνης, της οικονομίας, της ισονομίας και δικαιοσύνης. Υποστηρίζει επίσης, ότι η δημοτική αρχή «έχει εκτραπεί σε έναν σπάταλο και όχι καλό διαχειριστή των οικονομικών πόρων που συνεισφέρουν οι πολίτες από το υστέρημα τους στον δήμο τους και περίμεναν πολλά από εμάς και προπαντός διαφάνεια τάξη πειθαρχία και δικαιοσύνη, όντες απογοητευμένοι και από προηγούμενες δημοτικές πλειοψηφικές εξουσίες που σκοπό είχαν την εξυπηρέτηση συγγενικών και ψήφο-χαϊδευτικών θελημάτων, προσωπικών και μελλοντικών πολιτικών τους οφελών, προκείμενου να παραμείνουν στις δημαρχιακές καρέκλες και όχι μόνο».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πάνω από 3.100 μηνύσεις για υποθέσεις λαθροϋλοτομίας το 2012!!!

Πάνω από 13.000 τόνοι λαθραία υλοτομημένων ξύλων κατασχέθηκαν το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος.Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, Στ. Καλαφάτης, το περασμένο έτος κατασχέθηκαν 13.088,75 τόνοι λαθραία υλοτομημένων ξύλων, 426 εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για αυτόν τον σκοπό και 425 οχήματα που ενεπλάκησαν σε μεταφορά λαθροϋλοτομημένων ξύλων.«Η Πολιτεία παραμένει σε εγρήγορση προκειμένου να διαφυλάξει τον φυσικό πλούτο της χώρας και καλεί τους πολίτες σε συνεργασία ενάντια σε καταστροφικές, για όλους μας, παραβατικές συμπεριφορές», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλαφάτης εξέδωσε στις 21/12/2012 κατεπείγουσα εγκύκλιο για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας.

Ανακοίνωση ΠΑΣΠ ΑΕΙ Ιωαννίνων για την μείωση του φοιτητικού εισιτηρίου

Όπως φάνηκε η νέα χρονιά επιφύλασσε, μέσα στο φοροεισπρακτικό καταιγισμό, κάτι θετικό για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μετά από χρόνιο και πάγιο αίτημα της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Ιωαννίνων για μείωση του φοιτητικού εισιτηρίου πλέον αυτό κυμαίνεται στα 0,60€. Θεωρούμε κάτι τέτοιο μια καλή αρχή ώστε να ελαφρύνει η τσέπη του φοιτητή και η παιδεία να είναι προσιτή σε όλους. Φυσικά δεν εφησυχάζουμε και ζητούμε να εφαρμοστούν και οι ανάλογες μειώσεις στη μηνιαία φοιτητική κάρτα απεριόριστων διαδρομών.

Ο Μιχάλης Γκανάς στο Πνευματικό Κέντρο

«Άψινθος είναι ένα αστέρι που αναφέρεται στην αποκάλυψη, το οποίο πέφτει από τον ουρανό, δηλητηριάζει τα νερά και πεθαίνουν οι άνθρωποι επειδή επικράνθησαν…. Είναι όμως και το φυτό, η αψιθιά, από το οποίο βγαίνει το αψέντι, το ποτό των καταραμένων ποιητών του Μποντλέρ και των φίλων του… Λένε ότι στα ουκρανικά άψινθος ονομάζεται το Τσερνόμπιλ. Είναι άραγε αλήθεια;»…Με αυτή τη χαρακτηριστική αναφορά ερμηνεύει ο Μιχάλης Γκανάς τον τίτλο της μεγάλης ποιητικής του σύνθεσης, την οποία παρουσιάζει σε εκδήλωση που οργανώνει το Πνευματικό Κέντρο.Ο ποιητής που έδωσε την πιο πλήρη και όμορφη περιγραφή των Ιωαννίνων –Γιάννενα, γυάλινα και μαλαματένια- καταθέτει αυτή τη φορά ένα έργο εμπνευσμένο από τη φύση. Αλλά και από την γενικότερη κρίση, όπως ο ίδιος την ερμηνεύει.Γεννημένος στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας ο Μιχάλης Γκανάς έζησε τη σκληρή περίοδο του Εμφυλίου. Μεγάλωσε στην Ουγγαρία και επέστρεψε στην πατρίδα του σε χρόνους που πάλευε να αναστηθεί από τα συντρίμμια της.Μόνιμος κάτοικος της Αθήνας, η οποία όμως ποτέ δεν τον κέρδισε. Την Ήπειρο κουβαλούσε πάντα στην ψυχή του και στα Γιάννινα χάρισε μερικούς από τους πιο όμορφους στίχους του.Τραγουδήθηκε όσο λίγοι Έλληνες ποιητές κι έγινε ευρέως γνωστός μέσα από μεγάλες επιτυχίες.Οι στίχοι του «πατάνε» στο δημοτικό τραγούδι, το οποίο ο ίδιος θεωρεί κιβωτό.Έτσι δημιουργεί τον δικό του ποιητικό κόσμο.Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει τη νέα ποιητική συλλογή του Μιχάλη Γκανά, Άψινθος την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» (Αγίας Μαρίνας 55).Ομιλητές ο Θανάσης Μαρκόπουλος και ο ποιητής. Προλογίζει ο Μωυσής Ελισάφ, Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.Ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης ερμηνεύει συνθέσεις του πάνω σε ποίηση Μιχάλη Γκανά.Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007 – 2013.

Εξόφληση λογαριασμών ΔΕΥΑΙ σε ακόμα περισσότερα σημεία!

Στη συμπλήρωση των φορολογικών στοιχείων ιδιοκτητών και υπόχρεων κατανάλωσης προχωρεί η ΔΕΥΑΙ. Ο διαχωρισμός είναι υποχρεωτικός σε εφαρμογή των νέων διατάξεων της ελληνικής νομοθεσίας.Η διαδικασία αυτή, η οποία γίνεται κατά την πληρωμή των λογαριασμών, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις εξαιρετικά χρονοβόρα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών γίνεται γνωστό ότι η εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΙ, πέραν του κεντρικού ταμείου, γίνεται και σε έντεκα ακόμη σημεία.Συγκεκριμένα οι λογαριασμοί μπορούν να εξοφληθούν στα ΕΛΤΑ, στο πρώην δημαρχείο Παμβώτιδας και στο πρώην δημαρχείο Ανατολής.Εξόφληση γίνεται σε οκτώ ακόμη σημεία, στην πόλη των Ιωαννίνων και πιο συγκεκριμένα:
Τάτση Παναγιώτα- Φωτοτυπίες Χαρτικά, Σπύρου Λάμπρου 2
Σκαμαντζάρη Σοφία- Χαρτικά, Πλατεία Ομήρου 3Δ
Μήτση Βασιλική- Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, Πινδάρου 4
Δάφνης Αθανάσιος- Φωτοτυπίες Σχολικά, Βηλαρά 22
Γκεσούλης Ιωάννης – ΠΡΟΠΟ, Κεντρική Πλατεία 10
Κώττη Ελένη- Υγραέρια- Κλειδιά, Καλάρη 34
Ζαρμπαλάς Γεώργιος- Ψιλικά, Μαρίκας Κοτοπούλη 72
Σιώτος Παναγιώτης, Ταχυμεταφορές, Αβέρωφ 15Δ.
Οι συμπολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν και τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού και ταλαιπωρίας στο κεντρικό ταμείο.

Ερώτηση Όλγας Γεροβασίλη για την εξόντωση των συνταξιούχων του ΟΓΑ

Έρώτηση κατέθεσαν  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και η Όλγα Γεροβασίλη προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών για την εξόντωση των συνταξιούχων του ΟΓΑ βάσει του μνημονιακού νόμου 4093/2012.
Ερωτήθηκαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί :
-Με ποιο/α κριτήριο/α καθόρισαν την κάθε μία από τις τέσσερις προϋποθέσεις για την καταβολή της σύνταξης από τον ΟΓΑ και με ποιο κριτήριο αποφάσισαν για την αθροιστική λειτουργία τους;
-Θεωρούν ότι το επίδομα πρόνοιας συνιστά επαρκή πηγή εισοδήματος για την επιβίωση των πολιτών του τόπου; Κρίνουν ότι η λήψη ενός τέτοιου επιδόματος αντιβαίνει στη δεύτερη προϋπόθεση, όπως αναφέρεται παραπάνω;
-Κρίνουν οι κ.κ. Υπουργοί ότι το ποσό των 4320 ευρώ (ή 360 ευρώ/μήνα) επιτρέπει σε έναν συνταξιούχο να πληρώσει το νοίκι του και τα χαράτσια που του επιβάλλει η κυβέρνησή τους, να αγοράσει την τροφή του και να πάρει τα αναγκαία για την υγεία του φάρμακα;
-Πως προτίθενται οι κ.κ. Υπουργοί να διορθώσουν την αδικία που επιβάλλουν με τον ν. 4093/2012;
-Ποιο είναι το ακριβές ποσό που μέσω αυτών των περικοπών εξοικονομεί το Δημόσιο;

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Η σάπια ολιγαρχία της Ελλάδας

Η Δημοκρατία είναι σαν το ποδήλατο.Αν δεν κάνεις συνέχεια πεντάλ,πέφτεις.Δυστυχώς το ποδήλατο της Ελληνικής Δημοκρατίας,έχει εδώ και καιρό τσακιστεί. Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία,δυστυχώς αμέσως μετά την πτώση της ελληνικής Χούντας το 1974,δημιούργησε ένα υβρίδιο Δημοκρατίας. Μπορείς να ψηφίζεις, να ανήκεις σε κόμματα, ακόμη και να διαμαρτύρεσαι. Στην ουσία όμως, την πολιτική ασκεί μια κλειστή κλίκα ανθρώπων.Λέγονται πολλά για την ελληνική κρίση και γίνονται ακόμη περισσότερα τα οποία δεν έχουν ακουστεί. Πάνω από την Ελλάδα της κρίσης, συγκρούονται συμφέροντα, αντιλήψεις, πολιτικές. Στο επίκεντρο της κριτικής έχει μπει ο Δημόσιος Τομέας και το Κοινωνικό Κράτος. Ναι, στην Ελλάδα λειτουργεί ένας αντιπαραγωγικός Δημόσιος Τομέας, ο οποίος κυρίως αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι διορίστηκαν από τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια χωρίς καμιά αξιοκρατία.Αλλά ο προβληματικός Δημόσιος Τομέας είναι άλλος. Είναι μερικές δεκάδες επιχειρηματίες οι οποίοι ζουν από το κράτος. Πρόκειται για κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες οι οποίοι ωστόσο αποκαλούν τον εαυτό τους «υγιή επιχειρηματία». Παίρνουν δουλειές από το ελληνικό κράτος, συνήθως σε υψηλότερες τιμές από τις πραγματικές, και χρηματίζουν πολιτικούς για να το πετυχαίνουν. Ταυτόχρονα είναι και ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.Έτσι καταφέρνουν να εξασφαλίζουν την σιωπή για ό,τι κάνουν.Πολλές φορές μάλιστα αγοράζουν και μια ποδοσφαιρική ομάδα,για να έχουν λαϊκό έρεισμα,και να κρύβουν το έγκλημα πίσω από την λαϊκή προστασία,όπως ακριβώς έκανε ο Εσκομπάρ στην Κολομβία και ο Αρκάν στη Σερβία.Το 2011, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Οικονομικών και σήμερα είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πέρυσι θεσμοθέτησε έναν φόρο για τα ακίνητα. Αλλά για τα ακίνητα που είναι μεγαλύτερα από 2.000 τετραγωνικά μέτρα ο φόρος μειωνόταν στο 60%. Ο κ. Βενιζέλος εξαιρούσε από τον φόρο τους μοναδικούς που μπορούσαν να πληρώσουν: τους πλούσιους. (Ο κ. Βενιζέλος είναι επίσης ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τη χορήγηση ενός νόμου ευρείας ασυλίας στους υπουργούς της κυβέρνησης.)Αυτό γίνεται καθημερινά επί δεκαετίες. Η κοινή γνώμη είναι στεγανοποιημένη από την πραγματική πληροφόρηση. Κανάλια, εφημερίδες,sites ανήκουν σε αυτή την οικονομικοπολιτική ελίτ που κυβερνά την Ελλάδα.Ένα ακόμα σκάνδαλο είναι αυτό που περιλαμβάνει τη λίστα Λαγκάρντ. Το 2010 η Christine Lagarde, τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας (και σήμερα επικεφαλής του ΔΝΤ), έδωσε στην Ελληνική κυβέρνηση μια λίστα με 2000 ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, για να διερευνηθεί ποιοί είναι φοροφυγάδες. Οι Ελληνικές Αρχές ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτα με τη λίστα. Δύο έλληνες υπουργοί Οικονομικών,οι Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος μιλώντας μπροστά στην Επιτροπή της Βουλής ισχυρίστηκαν πως έχασαν την λίστα ή δεν γνώριζαν πού είναι. Εν τω μεταξύ, αρκετά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν ψευδώς πολιτικούς και προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου πως ήταν μέσα στη λίστα, προκειμένου να αποκρύψουν την άσχημη πραγματικότητα: πλούσιοι άνθρωποι φοροδιέφευγαν, ενώ απελπισμένοι συμπολίτες τους έψαχναν τα σκουπίδια για φαγητό.Όταν το HOT DOC,το περιοδικό το οποίο διευθύνω,δημοσίευσε τη λίστα τον Οκτώβριο, με συνέλαβαν με την κατηγορία παραβίασης προσωπικών δεδομένων, αλλά αθωώθηκα. Αλλά το αποτέλεσμα δεν άρεσε στην εξουσία.Ετσι με οδήγησε ξανά σε δίκη ακυρώνοντας την πρώτη, με αόριστα επιχειρήματα.Σε όλη αυτή τη διαδικασία (δημοσιοποίηση λίστας, σύλληψή μου,αθώωση) τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης ήταν απόντα.Η «υπόθεση Λαγκάρντ» ήταν πρώτο θέμα παντού αλλά όχι στη χώρα που εξελίχθηκε.Ο λόγος είναι απλός. Στη λίστα Λαγκάρντ ,είναι όλο το οικονομικοπολιτικό σύστημα που κυβερνά τη χώρα. Αυτή η διεφθαρμένη ελίτ που μιλά στο όνομα της Δημοκρατίας με την ίδια ευκολία που την ακυρώνει. Εκδότες, υπουργοί με offshore εταιρείες, τραπεζίτες, φίλοι πρωθυπουργών και βέβαια εκπρόσωποι της «μαύρης οικονομίας».Μετά την δημοσιοποίηση της λίστας από το περιοδικό μου, η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έκανε ούτε ένα σχόλιο για την υπόθεση.Όταν ο κ. Βενιζέλος έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών τον περασμένο Μάρτιο, δεν κατάφερε να δώσει υπηρεσιακά τη λίστα στον διάδοχό του. Την πήρε μαζί του. Μόνο όταν ο επόμενος υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, είπε σε συνέντευξή του στους Financial Times στις 2 Οκτωβρίου πως δεν παρέλαβε ποτέ τη λίστα,ο κύριος Βενιζέλος την παρέδωσε στο πρωθυπουργικό γραφείο. Κανένας δεν τον ρώτησε γιατί δεν παρέδωσε τη λίστα και τη χειρίστηκε ιδιωτικά. Και κανένας από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης δεν τον παραπέμπει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τα αδικήματα που έχει διαπράξει.Εν τω μεταξύ, πρόσφατα κυκλοφόρησε μία νέα εκδοχή της λίστας με βάση την οποία αποκαλύπτεται πως κάποιος έχει διαγράψει 3 ονόματα συγγενών του πρώην Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν ο υπουργός Οικονομικών 2009 – 2011, πριν ο κ. Βενιζέλος. Τον περασμένο μήνα, ο κ. Παπακωνσταντίνου εκδιώχθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα αντιμετωπίζει μια κοινοβουλευτική έρευνα, τη πιθανότητα άρσης της ασυλίας ως πρώην υπουργό, και τα τέλη της παραποίησης των δεδομένων. Ο Παπακωνσταντίνου δείχνει να γίνεται η νέα Ιφιγένεια για να μπορέσει να επιβιώσει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Ελλάδα ακροβατεί επικίνδυνα πάνω από την άβυσσο της πτώχευσης και η τρικομματική κυβέρνηση εφευρίσκει και άλλους πρωτότυπους φόρους για τα χαμηλά στρώματα.Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Η οικονομία συρρικνώνεται με ετήσιο ρυθμό του 6,9%. Άνθρωποι ψάχνουν τα σκουπίδια για να φάνε. Και ένα ναζιστικό κόμμα, η Χρυσή Αυγή, ανεβαίνει επικίνδυνα εκμεταλλευόμενο την αγανάκτηση του κόσμου και την οργή που δημιουργεί η ατιμωρησία.Οι Έλληνες πρέπει να ξανά ανέβουν στο ποδήλατο της Δημοκρατίας απαιτώντας ένα τέλος στην απάτη και τη διαφθορά. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να αντισταθούν στην χειραγώγηση και να ξανά ανακαλύψουν τη δημοσιογραφία. Και η κυβέρνηση θα πρέπει να αναβιώσει την αρχαία Ελλάδα δημοκρατική κληρονομιά της – αντί να σκοτώνει τον αγγελιοφόρο.

Ξεκινά η ανακύκλωση στο Δήμο Ιωαννιτών

Έτος ανακύκλωσης θα είναι το 2013 για το Δήμο Ιωαννιτών. ο Δήμος ξεκινά τα πρώτα βήματα με την ανάπτυξη του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, για να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες το πλήρες πρόγραμμα που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.Ήδη στο εργοτάξιο έφτασαν οι πρώτοι τριακόσιοι κάδοι για ανακυκλώσιμα υλικά οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία της πόλης. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα φτάσει ένα απορριμματοφόρο και παράλληλα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίηση Ανακύκλωση θα ξεκινήσει πρόγραμμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης.Βάση της συμφωνίας που έχει κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης αναλαμβάνει και το κόστος διαλογής στο ΚΔΑΥ.Στόχος είναι με το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο αναπτύσσεται άμεσα, να εξοικειωθούν οι πολίτες με την ανακύκλωση, να εμπεδωθεί η αξία και η σημασία της ώστε να είναι πλήρως ώριμες οι συνθήκες για την υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος που θα ξεκινήσει ο Δήμος, μετά την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.«Το εγχείρημα της ανακύκλωσης ξεκινά με την τοποθέτηση των τριακοσίων κάδων. Άμεσα θα αρχίσει η ενημέρωση του κοινού, η οποία θα είναι στοχευμένη κυρίως στους μαθητές. Η συμμετοχή των συμπολιτών και η ανταπόκρισή τους είναι καθοριστική για την επιτυχία του προγράμματος», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.Ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι μέχρι τα μέσα της χρονιάς θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης από το ΕΣΠΑ. Έτσι ο Δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί να καλύψει τα κενά πολλών ετών και να κερδίσει το χαμένο έδαφος στον τομέα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων.Το εργοτάξιο του Δήμου είναι πανέτοιμο ώστε να ξεκινήσει άμεσα την τοποθέτηση των μπλε κάδων. «Έχουμε καταγράψει τις θέσεις, έχουμε οργανώσει τις ανάλογες βάρδιες και είμαστε έτοιμοι. Ελπίζουμε να ανταποκριθούν οι συμπολίτες μας και να δούμε το εγχείρημα της ανακύκλωσης να πετυχαίνει. Έστω και καθυστερημένα λοιπόν κάνουμε την αρχή», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης.Ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Δουβανάς κάλεσε με τη σειρά του τους Γιαννιώτες να στηρίξουν το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. «Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά με συνεργασία και με ενημέρωση πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε», ανέφερε ο κ. Δουβανάς.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ:Ο αμείλικτος διώκτης των φοροφυγάδων από την Βρυσούλα Πρέβεζας

Σηκώνει το βάρος της νέας και παλιάς λίστας Λαγκάρντ, αναζητεί συνταξιούχους-φαντάσματα, ξεσκονίζει μυστικά κονδύλια, ξεσκεπάζει υποθέσεις με δωροδοκίες, εντοπίζει «δραπέτες» σε φορολογικούς παραδείσους. Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έχει συνδέσει το όνομά του με το «κυνήγι» των φοροφυγάδων και δικαίως κατέχει τον τίτλο του «αμείλικτου διώκτη του εγκλήματος».Διορίστηκε ως πρώτος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης και έχει πολλές φορές αποδείξει ότι ενεργεί ακαριαία. Οταν πρόκειται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επώνυμων και μη φοροφυγάδων, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και είναι εξαιρετικά αυστηρός, χωρίς να χαρίζεται σε κανέναν. Απόδειξη, ότι δεν δίστασε πριν από ένα χρόνο να δηλώσει την παραίτησή του μαζί με εκείνη του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα και δεξιού του χεριού Σπύρου Μουζακίτη καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους. Τελικά οι εισαγγελείς παρέμειναν στις θέσεις τους, όμως οι «τριγμοί» που προκλήθηκαν στο πολιτικό σύστημα της χώρας ήταν έντονοι, ενώ έθεσαν και σοβαρό θέμα παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης.Ο Γρηγόρης Πεπόνης γεννήθηκε το 1952 στην Βρυσούλα Πρέβεζας όπου και παρέμεινε έως ότου αποφοίτησε από το σχολείο. Μετά τις νομικές σπουδές του ο Γρηγόρης Πεπόνης μπήκε στο δικαστικό σώμα το 1983 και το 2005 προήχθη σε αντιεισαγγελέα εφετών. Τόσο οι φίλοι όσο και οι συγγενείς του οικονομικού εισαγγελέα που μένουν στην Βρυσούλα μιλούν για έναν πολύ δυναμικό και έξυπνο άνθρωπο, ο οποίος από μαθητής ακόμα έδειξε το πάθος του για την πάταξη παράνομων ενεργειών. Ο Γρηγόρης Πεπόνης επισκέπτεται συχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του την Βρυσούλα, όπου και μένουν πολλοί συγγενείς του. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, είναι Ολυμπιακός και του αρέσει να διαβάζει, όμως παραπονιέται ότι τα καθήκοντά του δεν του αφήνουν πολύ χρόνο για να μελετήσει τους αγαπημένους του συγγραφείς.

Στον εισαγγελέα οι παραβάσεις των ΧΥΤΑ Ελληνικού και Καρβουναρίου

Στον εισαγγελέα θα διαβιβαστούν οι Πράξεις Βεβαίωσης Παράβασης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων, που έχουν εντοπίσει οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος τόσο στον ΧΥΤΑ Ελληνικού όσο και στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.Αυτό προκύπτει από απάντηση σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής και σε αυτή απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης κοινοποιώντας τα σχετικά έγγραφα της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.

Αλλεπάλληλες εκρήξεις χθες στο κέντρο των Ιωαννίνων!

Λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ
Έντρομοι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους Γιαννιώτες χθες το απόγευμα, όταν λόγω βραχυκυκλώματος, στην οδό 28ης Οκτωβρίου, ακούστηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις, από τις οποίες πετάχτηκε στον αέρα ένα καπάκι, βάρους αρκετών κιλών.Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε μια βλάβη στο υπόγειο σύστημα της ΔΕΗ, συνεργείο της οποίας έφθασε άμεσα στο σημείο και ξεκίνησε την επισκευή. Ο θόρυβος και μόνο ήταν αρκετός για να ανησυχήσει τους περιοίκους του κέντρου των Ιωαννίνων, ενώ το ρεύμα διεκόπη για λίγη ώρα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Λύση δίνεται στο πρόβλημα της θέρμανσης στα σχολεία

Λύση φαίνεται να δίνεται στο πρόβλημα της θέρμανσης στα σχολεία καθώς με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, θα δοθεί επιπλέον κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου, σε όλους τους δήμους της χώρας. Το μέτρο αφορά στην κάλυψη των αναγκών λειτουργικών δαπανών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και ειδικότερα σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες. Στους δήμους της Π.Ε Πρέβεζας θα δοθεί το ποσό των 136.000 ευρώ περίπου, από αυτό 67.000 ευρώ αφορά το δήμο Πρέβεζας, 35.448 ευρώ το Δήμο Ζηρού και 34.263 ευρώ το Δήμο Πάργας. Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις γιορτές αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας, πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στο Δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Χρήστο Μπαΐλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Στράτο Ιωάννου με αίτημα την χρηματοδότηση για την θέρμανση των σχολικών μονάδων, αφού τα περισσότερα σχολεία είχαν φτάσει σε απόλυτο αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή 25,4 εκατ. ευρώ σε Περιφέρειες της χώρας, για την αποπληρωμή οφειλών τους προς τους μεταφορείς μαθητών, από αυτό το ποσό 310.000 ευρώ θα δοθούν στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας.

Ιδιωτικοποιείται άμεσα η Μεταλλουργική Ηπείρου!!!

Το δρόμο της αποκρατικοποίησης παίρνουν Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, Λιμάνι Ηγουμενίτσας και Εγνατία Οδός
Το δρόμο της αποκρατικοποίησης θα πάρει πολύ σύντομα και η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου. Αυτό προκύπτει μέσα από απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Άννα Ασημακοπούλου.Έτσι, μετά το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το Λιμάνι Ηγουμενίτσας και βέβαια την Εγνατία Οδό, η Μεταλλουργική, που για χρόνια δραστηριοποιείται στην κατασκευή νομισμάτων και βρίσκεται στο ακριτικό Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου, θα βγει στο… σφυρί.

Η απάντηση…
Όπως αναφέρεται στην απάντηση του κ. Παναγιωτόπουλου «έχει ήδη αποφασιστεί η αποκρατικοποίηση του ομίλου των ΕΑΣ ΑΒΕΕ (σ.σ. στον οποίο ανήκει η Μεταλλουργική). Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία αποκρατικοποίησης θα συντονιστεί από το ΤΑΙΠΕΔ, που ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών».Να σημειωθεί, ότι η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου είναι σήμερα η μοναδική στην Ελλάδα που κατασκευάζει νομίσματα, όχι μόνο ευρώ, αλλά και διάφορα άλλα, ενώ τα προβλήματα που την ταλαιπωρούσαν στο παρελθόν έχουν φθάσει μέχρι και τη Βουλή, με αλλεπάλληλες ερωτήσεις Ηπειρωτών και όχι μόνο βουλευτών.Απαίτηση της Ηπειρωτικής κοινωνίας είναι η Μεταλλουργική να παραμείνει στην περιοχή, όπως φαίνεται όμως μετά και την απάντηση του Υπουργού Άμυνας, σύντομα αναμένεται να έχει νέο αφεντικό.

Σε κρίσιμο στάδιο…
Στο μεταξύ, ιδιαίτερα κρίσιμο θεωρείται το επόμενο τρίμηνο, καθώς έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της χώρας και θα κρίνουν το επίπεδο αξιολόγησής της από την Τρόικα.Στο… κάδρο μπαίνει βεβαίως και η Ήπειρος, η οποία προσδοκά σε καλύτερες ημέρες από τις αποκρατικοποιήσεις, ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά την τουριστική ανάπτυξη. Στη λίστα με τις αποκρατικοποιήσεις που ενδιαφέρουν την Ήπειρο είναι το Λιμάνι Ηγουμενίτσας και το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων.Ιδιαίτερα για το πρώτο, εκφράζεται η άποψη, ότι εάν τελικά προχωρήσει χωρίς εμπόδια το σχέδιο, η ανάπτυξή του θα είναι ραγδαία, ενώ πολλοί συνδέουν την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, με τις συζητήσεις για την κατασκευή εμπορευματικού σταθμού στην Ηγουμενίτσα, που θα καταστήσει τη Θεσπρωτία, κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.Σε ό, τι αφορά το αεροδρόμιο Ιωαννίνων άπαντες τονίζουν, ότι η ιδιωτικοποίησή του θα εντείνει το ρυθμό των εργασιών αναβάθμισής του και έτσι, τα Γιάννινα ίσως μπορέσουν να δουν και πτήσεις «τσάρτερ», με ό, τι αυτό σημαίνει για την τουριστική ανάπτυξη όλης της Ηπείρου.

Στην Εγνατία…
Τέλος, η Εγνατία Οδός αναμένεται, επίσης, να ιδιωτικοποιηθεί μέσα στο 2013. Ο πιο σύγχρονος οδικός άξονας της χώρας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα «φιλέτα» του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο προσδοκά σε έσοδα, τόσο από την πώληση, όσο και από την γενικότερη ανάπτυξη του οδικού άξονα.Παρά το γεγονός, ότι τα έσοδα από τα διόδια είναι μειωμένα ακόμη και ως 40%, η Κυβέρνηση ελπίζει στο νεοαναδειόμενο τουριστικό «κύμα» από τα Βαλκάνια, το οποίο «έσωσε» το καλοκαίρι που πέρασε τον οδικό άξονα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ένα πρωτότυπο παζάρι προτίθεται να πραγματοποιήσει η Ακαδημία Πολιτών Πρέβεζας

Ένα πρωτότυπο παζάρι το οποίο θα ενθαρρύνει την ανταλλαγή των ειδών ένδυσης, υπόδησης αλλά και είδη δώρων και σπιτιού προτίθεται να πραγματοποιήσει η Ακαδημία Πολιτών Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο και το Τμήμα της Πρόνοιας. Το παζάρι θα έχει τον τίτλο «Πάρε δώσε» και θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν προσωπικά τους αντικείμενα σε καλή κατάσταση και να πάρουν οι ίδιοι κάποια άλλα. Στόχος είναι , σύμφωνα με τους διοργανωτές, να ενθαρρυνθεί η ιδέα της ανταλλαγής και της προσφοράς και στα άτομα εκείνα που βλέπουν με επιφύλαξη ή διστάζουν να απευθυνθούν σε τέτοιες δομές ακόμη κι αν έχουν έλλειψη βασικών ειδών για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Πόσο υπεύθυνη είναι η θέση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και της Δημοτικής Αρχής για την αιθαλομίχλη της πόλης των Ιωαννίνων;

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Είναι παροιμιώδης η αποτυχία της Ελληνικής Πολιτείας να προστατεύει την ποιότητα περιβάλλοντος των ελληνικών πόλεων και κατ’ επέκταση τα προβλήματα δημόσιας υγείας, που αντανακλούν αυτό το έλλειμμα. Η διαπίστωσή μας ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης, το περιβάλλον γίνεται 2 φορές φτωχότερο, αποδείχθηκε με την εμφάνιση της αιθαλομίχλης που προκάλεσαν τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων, λόγω της απαγορευτικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Η εκτεταμένη και ανεξέλεγκτη καύση βιομάζας, ξυλείας και πέλετ, και των συνθετικών προϊόντων εμποτισμένων με χημικές ουσίες, μετέτρεψε τα μεγάλα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων και των Ιωαννίνων σε θαλάμους αερίων ρύπων…Κατά τον καθηγητή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ Γιάννη Ζιώμα «…οι μετρήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος δεν δείχνουν τις υψηλές συγκεντρώσεις, παρ’ ότι η κάπνα διαχέεται σε μεγάλο βαθμό και σε ύψος μόλις 100 μέτρων από το έδαφος, το οποίο συνιστά ανησυχητικό παράγοντα…» Οι περιοχές που καλύπτονται από κάπνα (αιθαλομίχλη) είναι επικίνδυνα μικροσωματίδια διαφόρων διαμετρημάτων (ΡΜ10, ΡΜ2,5, ΡΜ1) που είναι εισπνεύσιμα και «ενοχοποιούνται» για την πρόκληση βλαβών στο καρδιογγειοαναπνευστικό σύστημα.Τα μικροσωματίδια βρίσκονται πάνω από τα επίπεδα συναγερμού στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις, όπως και στα Ιωάννινα που είναι και από τις πρωταθλήτριες στην Ευρώπη (7η), μπροστά και από αυτό το βιομηχανικό Μάντσεστερ (Πανευρωπαϊκή έρευνα του 2006 για την ποιότητα του αέρα). Η σύγχρονη αυτή απειλεί κατά της δημόσιας υγείας, έχει οδηγήσει την κομισιόν να θεσπίσει αυστηρά όρια και περιορισμούς, οδηγία 1999/30/EC για τον έλεγχο των μικροσωματιδίων ΡΜ, καθόσον έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το προσδόκιμο ζωής τουλάχιστον κατά 2 έτη…Το «φλέγον» ζήτημα προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει σε επίπεδο υπουργών, τελικά έγινε σε επίπεδο γενικών γραμματέων, προφανώς για να μην πανικοβάλλουν τον κόσμο…Αποκαλυπτικές ωστόσο οι διαπιστώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που με ανακοίνωσή τους καταγγέλουν τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί τους 2 τελευταίους μήνες, οι επί 18 φορές αύξηση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων, πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο των 50 μg/m3!!! Αναλύοντας δε το μέγεθος του κινδύνου αναφέρουν «…ότι, τα μικροσωματίδια λόγω της πολύ μικρής διαμέτρου τους, λόγω των σταθερών συμπλόκων που σχηματίζουν και λόγω της διεισδυτικότητά τους, εισχωρούν στο εσωτερικό των κτιρίων, των σπιτιών, των κλινοσκεπασμάτων, προκαλώντας πληθώρα αναπνευστικών προβλημάτων όπως: άσθμα, αλλεργικές βροχίτιδες, αποφρακτικές πνευμονοπάθειες, ενώ πρόσφατες έρευνες κάνουν αναφορά στην πυροδότηση στεφανιαίων νόσων και μικροθρομβώσεων, έως και την πρόκληση σοβαρών εγκεφαλικών βλαβών, διαπερνώντας τις κυτταρικές μεμβράνες και τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό…!Ας ελπίσουμε ότι έστω και τώρα, το υπουργείο περιβάλλοντος θα ενεργοποιήσει την απορρόφηση των λιμναζόντων κονδυλίων, ύψους 6 εκατομμ. Ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του τηλεμετρικού συστήματος καταγραφής και παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τα διεθνή πρότυπα για την ουσιαστική ενημέρωση του κοινού. Καθώς απ’ όσο γνωρίζουμε στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένας ερευνητικός φορέας με την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, που να χαρτογραφεί με ακρίβεια την σύσταση του φωτοχημικού «κοκτέϊλ» των σωματιδίων, απορία μας προκαλούν οι καθησυχαστικές διαβεβαίωσης του Παν/μίου Ιωαννίνων, που δια του εκπροσώπου του αναπληρ. Καθηγητή Φυσικής κου Παύλου Κασσωμένου «…ότι εδώ το φαινόμενο δεν είναι τόσο έντονο όσο στις μεγαλύτερες πόλεις…» τούτο αντανακλά προσωπικό ερευνητικό ενδιαφέρον;Η αναφορά του κου Κασσωμένου σε αύξηση των ρύπων κατά 15% υπάγεται σε μετρήσεις με εισπνεύσιμο μέγεθος;Υπάρχουν προηγούμενες μελέτες για τα ΡΜ10, ΡΜ2,5, ΡΜ1, ή τα δεδομένα στα οποία αναφέρεται, δίδουν μόνο ολικές χημικές χωρίς την σωματιδιακή ρύπανση;Εκτός από τους πρωτογενείς ρύπους που εκλύονται στον αέρα: μονοξείδιο (CO) του άνθρακα, οξείδια (ΝΟx)του αζώτου, οξείδια του θείου (SO2), αιωρούμενα στερεά και υδρογονάνθρακες, δεν μπορεί να υπάρξουν δευτερογενείς που θα δημιουργηθούν στον αέρα από τις αντιδράσεις μεταξύ των πρωτογενών με τις κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων υγρασία, ομίχλη;Στη χώρα μας υπάρχει κατάφορη «υπονόμευση» της δημόσιας υγείας από την πλευρά των κρατικών λειτουργών, τα δεδομένα και οι τιμές που ήδη καταγράφονταν πριν από το αναπνευστικό «σοκ» οδηγούν τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο…Παρατηρητήρια Ποιότητας του αέρα επισημαίνουν, ότι το μόνο αξιόπιστο μέτρο προστασίας είναι η απομάκρυνση από τις μολυσμένες περιοχές των επικίνδυνων αερίων ρύπων, ειδικά όταν πρόκειται για ευπαθείς ομάδες η προσέγγιση θα έπρεπε να γίνεται με όρους αυστηρά τοξικολογικούς και επιδημιολογικούς, ως όφειλε αρμοδίως η ιατρική κοινότητα των Ιωαννίνων. Ακατανόητη η έκκληση του εκπροσώπου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ για επαναφορά των χρηστών των εστιών καύσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Θα αναμέναμε από τον κο Ελισάφ με την ιατρική του ιδιότητα, τοποθέτηση για το επικίνδυνο φαινόμενο δημόσιας υγείας. Για δε το δίκτυο πράσινων πόλεων για το οποίο «κάποιοι επαίρονται» μια σπουδή στην κατάθεση προληπτικών σχεδίων και μια προετοιμασία έκτακτων μέτρων για πιθανολογούμενα επεισόδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ο νόμος του καθαρού αέρα του 1956, μετά το επεισόδιο του 1952 του Λονδίνου όπου έχασαν τη ζωή τους 4000 άνθρωποι από την «Μεγάλη αιθαλομίχλη», αναβαθμίστηκε στο Clean Air Act του 1993, όπου ο καθένας μπορεί να παρακολουθεί τις αλλαγές μέσω διαδικτύου…

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Οι «νέοι» αντιδήμαρχοι Φιλιατών

Ανακοινώθηκαν ανεπίσημα από το δήμαρχο Φιλιατών Μηνά Παππά τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων στο Δήμο Φιλιατών. Οι αντιδήμαρχοι για το υπόλοιπο της δημαρχιακής περιόδου θα είναι οι εξής.Παρασκευάς Βλάχος, Παναγιώτης Σωτηρίου, Παναγιώτης Στεργίου, και Γιώργος Μπεράτης.Στη σημερινή φωτογραφία ο δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς (δεξιά) με τον νέο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Σωτηρίου.Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Παναγιώτης Σωτηρίου διατέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών στη ποιο «διεφθαρμένη» δημοτική αρχή που γνώρισε ποτέ ο δήμος Φιλιατών σύμφωνα με το πόρισμα του έλεγχου των ορκωτών λογιστών.«Παραδόξως» συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο που κατήγγειλε την προηγούμενη δημοτική αρχή που ήταν «ηγετικό» μέλος, και πάλι «παραδόξως» επιλέχτηκε τώρα ως αντιδήμαρχος από τον δήμαρχο Μηνά Παππά, αν και στους σταυρούς προτίμησης οι ψηφοφόροι το κατέταξαν στις τελευταίες θέσεις.

thesprotia-news

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης

Τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο για την άμεση ακύρωση της εξίσωσης των ειδικών φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης και την επιστροφή στο καθεστώς που ίσχυε τον Μάρτιο του 2011, κατέθεσαν οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.Όπως αναφέρεται στη σχετική Αιτιολογική Έκθεση, το πετρέλαιο θέρμανσης είναι είδος πρώτης ανάγκης και επιβίωσης και επομένως δεν θα έπρεπε να επιβαρύνεται με κανένα φόρο (ειδικό φόρο, Φ.Π.Α.). Συνεπώς επιβάλλεται να υπάρξει κατάργηση όλων των φόρων.Κύριος στόχος της τροπολογίας, σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι «η ακύρωση της κοινωνικά άδικης εξίσωσης προς τα πάνω των ειδικών φόρων των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης, που έχει πλήξει βάναυσα τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών. Το απαράδεκτο και αναποτελεσματικό μέτρο της εξίσωσης των φόρων -με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου- οδήγησε τα νοικοκυριά, ακόμη και στις πιο κρύες περιοχές της χώρας, στο να μειώσουν δραματικά την κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης με αποτέλεσμα από τη μια μεριά οι πολίτες να στερούνται, εν μέσω χειμώνα, το αγαθό της θέρμανσης και από την άλλη το Δημόσιο να μην έχει όφελος από αύξηση των φορολογικών εσόδων». «Όσο δε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών», συμπληρώνουν, «απαιτείται η ύπαρξη αντίστοιχης πολιτικής βούλησης και όχι φορομπηχτικά μέτρα "εξόντωσης" των πολιτών».

Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί σε Πρέβεζα και Καναλλάκι

Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί σε Πρέβεζα και Καναλλάκι . Ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε πριν έναν μήνα περίπου με τη συμμετοχή πολλών σπουδαστών. Στην Ακαδημία Πολιτών δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της περιοχής ηλικίας άνω των 18, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, θρησκείας ή άλλου δημογραφικού χαρακτηριστικού. Το συνολικό πρόγραμμα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου είναι 4ετές (2012-2016). Το χειμερινό εξάμηνο του πρώτου έτους ξεκίνησε με τη θεματική ενότητα «Ψυχολογία» και για το εαρινό εξάμηνο ακολουθεί η «Συμβουλευτική». Οι διαλέξεις είναι τρίωρες εβδομαδιαίες και πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 5-8 το βράδυ στην αίθουσα της Θεοφανείου στην Πρέβεζα και κάθε Παρασκευή τις ίδιες ώρες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Γυμνάσιο Καναλακίου. Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα μία ακόμη διάλεξη, στα πλαίσια της λειτουργίας της Ακαδημίας των Πολιτών , με εισηγητή τον Παναγιώτη Αθανασόπουλο, σύμβουλο επαγγελματικής ανάπτυξης και θέμα «Η καριέρα μου κι εγώ. Συναισθηματική διαχείριση σε περίοδο κρίσης». Την επόμενη μέρα ο κ. Αθανασόπουλος θα αναπτύξει το ίδιο θέμα στο Καναλάκι.

Μειώθηκαν κατά 10,7% οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Αύξηση του συνολικού αριθμού των φοιτητών, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη μείωση του αριθμού του εκπαιδευτικού προσωπικού, κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2010- 2011.Ειδικότερα, η εξέλιξη των βασικών μεγεθών των Στατιστικών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ΕΛΣΤΑΤ, έχει ως εξής:Ο αριθμός των φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2010/11 παρουσίασε αύξηση 1,8%, σε σχέση με το 2009/10 (από 165.443 άτομα σε 168.478 άτομα). Υπάρχουν, όμως, εκπαιδευτικά ιδρύματα που εμφανίζουν μείωση, όπως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (10,7%), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (2,2%), τo Πάντειο και της Θεσσαλονίκης (1,6% το καθένα).Οι φοιτητές, πέραν των κανονικών εξαμήνων (αυτοί που τελείωσαν τα προβλεπόμενα από τον νόμο εξάμηνα σπουδών, αλλά οφείλουν μαθήματα), ανέρχονται σε 178.826 άτομα, παρουσιάζοντας αύξηση 1,4% σε σχέση με το ακαδημαϊκό έτος 2009/10. Εξαίρεση αποτελούν τo Πάντειο Πανεπιστήμιο (-43,6%) και το Ιόνιο (-13,3%).Το εκπαιδευτικό προσωπικό παρουσίασε μείωση 5,1% (κατά 4,3%, οι άντρες και κατά 6,6%, οι γυναίκες). Από το σύνολο των 21 ΑΕΙ της χώρας, το εκπαιδευτικό προσωπικό μειώθηκε στα 17 ΑΕΙ και αυξήθηκε στα 4 ΑΕΙ (το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας άρχισε να λειτουργεί το 2010).Οι πτυχιούχοι παρουσιάζουν αύξηση 0,3%, συνολικά και, κυρίως, στα Πανεπιστήμια Δυτικής Μακεδονίας (41,2%), Πελοποννήσου (36,3%) και Χαροκόπειο (29,3%).Σε σχέση με το ακαδημαϊκό έτος 2009/10, ο αριθμός των ΑΕΙ αυξήθηκε από 21, σε 22 (Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας), όπως και των τμημάτων από 267, σε 268, ενώ των σχολών μειώθηκε σε 63, από 64.

Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας,για την κατασκευή δρόμου στην θέση Γκανί

Λυπούμαστε κ.Δήμαρχε Ηγουμενίτσας για την αδιαφορία που δείξατε στην κατασκευή 150μ δρόμου στην θέση Γκανί Ηγουμενίτσας , η οποία είχε πραγματοποιηθεί από τον τότε Νομάρχη κ.Γιώγιακα και δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί από εσάς γιατί υπολείπονταν πέντε φορτηγά χαλίκια.Αποτέλεσμα αυτού, οι αγρότες να κουβαλούν τα σακιά με τις ελιές στην πλάτη εν έτη 2013 διότι δεν έχουν πρόσβαση στα κτήματα τους.Χαιρετίζω την «κοινωνία αξιών» που στέλνει τους υπαλλήλους του δήμου «Βασιλείου και Σια» για να παίζουν με την κούραση των αγροτών και να υπόσχονται ότι κάποια από τις επόμενες ημέρες ο δρόμος θα διαστρωθεί ,και έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια.Ντροπή σας κύριε Δήμαρχε...Αναρωτιέμαι αν το τοιχείο στους Σπαθαραιους (οικία Ζαραβούτση) που γκρεμίσατε πριν δυο χρόνια για λογούς καλαισθησίας τοπικού προέδρου , είναι μεγαλύτερης σημασίας από τα 5 φορτηγά χαλίκια που χρειάζονται οι αγρότες στο δρόμο για να φτάσουν επιτέλους στα κτήματα τους.
Εύχομαι στον Δήμαρχο για την νέα χρονιά ό,τι καλύτερο και οι δρόμοι που θα διαβεί να έχουν λιγότερα εμπόδια από αυτούς των αγροτών .

Κώτσης Περικλής,
Τεχνολόγος Μηχανικός

ΠΡΕΒΕΖΑ:Αποκαταστάθηκε η βλάβη που βύθισε για αρκετές μέρες στο σκοτάδι, την παραλία του Καναλίου

Αποκαταστάθηκε από την περασμένη Παρασκευή η βλάβη που βύθισε για αρκετές μέρες στο σκοτάδι, την παραλία του Καναλίου. Η βλάβη οφείλονταν, σύμφωνα με το νέο αντιδήμαρχο Παντελή Μπαρτζώκα σε βραχυκύκλωμα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. Αυτή την στιγμή, έχουν δρομολογηθεί εργασίες για την αποκατάσταση βλαβών στην περιοχή της Καστροσυκιάς, ενώ όπως τονίζεται τα προβλήματα που υπήρχαν σε επίπεδο Δήμου ήταν πολλά και σταδιακά αποκαθίστανται.

Ξεπερνούν τους 11 τόνους οι ποσότητες χασίς που κατασχέθηκαν στη διάρκεια του 2012 στην Ήπειρο!!!

Ξεπερνούν τους 11 τόνους οι ποσότητες χασίς που κατασχέθηκαν στη διάρκεια του 2012 στην Ήπειρο.Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στη διάρκεια του Δεκεμβρίου κατασχέθηκε στην Ήπειρο ποσότητα που ξεπερνά τον ενάμισι τόνο.Ο Δεκέμβριος για την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ήταν εξαιρετικά αποδοτικός και σε άλλους τομείς.Συνολικά συνελήφθησαν 132 άτομα για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και Ειδικών Ποινικών Νόμων, καθώς επίσης επτά διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και 442 μη νόμιμοι μετανάστες, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Στο Ανήλιο Μετσόβου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας

Στο Ανήλιο Μετσόβου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου. Αναχώρηση από Πρέβεζα την ίδια ημέρα, στις 7.30 το πρωί, από την Πλ. Ανδρούτσου, με λεωφορείο για το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανήλιο Μετσόβου. Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολές, μέχρι και την Πέμπτη στον αρχηγό Γιάννη Ζέρβα, τηλ. 6937390580.Tην Πέμπτη εξάλλου θα υπάρξει και ενημέρωση στο γραφείο του Συλλόγου τις ώρες 7 με 9.30 το βράδυ (τηλ. 2682102004)

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ν. Πρέβεζας για τον θάνατο του Δ.Ταμπούρη

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου τους Δημήτρη ( Μίμη) Ταμπούρη, εκφράζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ν. Πρέβεζας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Μίμης Ταμπούρης υπήρξε παράδειγμα προς μίμηση, ως συνάδελφος Μηχανικός - Εργολάβος και τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τον ρόλο του πρώτου πολίτη της πόλης, ως Δήμαρχος με την εντιμότητα και καθαρότητα του λόγου του, καθώς και με το έργο του, σημειώνοτας ότι θα τον θυμούνται για πάντα.. Παράλληλα το Δ.Σ. αποφάσισε στη μνήμη του Δ. Ταμπούρη να δωρίσει χρηματικό ποσό στην Φιλαρμονική «Oρφέας» της πόλης που πάντα είχε την στήριξη του.

Δεν έφτασε στην Ηγουμενίτσα, λόγω εισροής υδάτων το Εuropalink!!!

Το Επιβατικό-Οχηματαγωγό πλοίο  EUROPALINK το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Τεργέστη για Ανκόνα - Ηγουμενίτσα - Πάτρα, παρουσίασε εισροή υδάτων και ενώ βρισκόταν στη... θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Πρίντεζη.Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα fanpage.it, ο Πλοίαρχος του EUROPALINK επικοινώνησε άμεσα με την ακτοφυλακή στο Πρίντεζη, στην οποία και ανέφερε πως υπάρχει εισροή υδάτων από ρήγμα στην περιοχή της έλικας.Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο σκάφη της ακτοφυλακής, ενώ το πλοίο κατευθύνθηκε προς το λιμένα του Πρίντεζη.Το πλήρωμα αντιμετώπισε με επιτυχία την εισροή υδάτων και έδεσε με ασφάλεια στον προβλήτα του Costa Morena, στο Πρίντεζι, όπου αποβιβάστηκαν 175 οχήματα και 280 επιβάτες. Το Ε/Γ-Ο/Γ EUROPALINK βρίσκεται για δεξαμενισμό στην Μεσσίνα, ενώ άγνωστο παραμένει πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να αποκατασταθεί η βλάβη.

Μειωμένα κατά 50% τα τροχαία το Δεκέμβριο στην Ήπειρο

Μειωμένα κατά 50% ήταν τα τροχαία δυστυχήματα στην Ήπειρο κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου σε σύγκριση με τα ατυχήματα που είχαν καταγραφεί τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 8 το 2011)
3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2011)
3 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 7 το 2011)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 23 παθόντες (έναντι 38 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
3 νεκροί (έναντι 9 το 2011)
6 σοβαρά τραυματίες (έναντι 7 το 2011)
14 ελαφρά τραυματίες (έναντι 22 το 2011)

Σε κλοιό παγετού η Ήπειρος

Χωρίς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την υπόλοιπη αλλά με παγετό και τσουχτερό κρύο θα είναι και οι επόμενες ημέρες στην Ήπειρο. Ειδικά στις ορεινές περιοχές θα υπάρξουν ημέρες όπου θα σημειωθεί ολικός παγετός.Στην πόλη των Ιωαννίνων σήμερα Τρίτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 2 βαθμούς Κελσίου.Την Τετάρτη αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, ενώ τη νύχτα θα επικρατήσει άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου.Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στο Μαργαρίτι η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος, η Διοικητική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου με την ευκαιρία του Νέου Έτους, στο Μαργαρίτι (Λύκειο Μαργαριτίου), την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 1100.

Στη βουλή έφερε ο Χρήστος Μαντάς το θέμα της εξίσωσης του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης

Απειλείται η δημόσια υγεία και στο νομό Ιωαννίνων
Στη βουλή έφερε ο Χρήστος Μαντάς το θέμα της εξίσωσης του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο νομό Ιωαννίνων ο Χρήστος Μαντάς επισημαίνει την αναποτελεσματικότητα του μέτρου της εξίσωσης του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης παραθέτοντας στοιχεία τόσο για την πολύ μειωμένη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στο νομό (70% το μήνα Δεκέμβρη στα Γιάννενα σε σχέση με πέρυσι), όσο και για την απειλή της δημόσιας υγεία, τόσο από το κρύο όσο και από την ατμοσφαιρική ρύπανση που κάνει την εμφάνισή της και στην περιοχή των Ιωαννίνων.Ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσύρουν το μέτρο της μνημονιακής πρακτικής εξοικονόμησης εσόδων, καθώς φαίνεται να έχει αντίθετα αποτελέσματα, εκμηδενίζοντας τις παραγγελίες αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, μειώνοντας τα κρατικά φορολογικά έσοδα, προκαλώντας περιβαλλοντική ρύπανση αλλά κυρίως εξαθλιώνοντας την κοινωνία εν μέσω της χειμερινής περιόδου.Δεδομένου ότι ο λόγος της εξίσωσης του Ε.Φ.Κ. σύμφωνα με την απάντησή με αριθμό πρωτοκόλλου ΓΚΕ 1149705 ΕΞ του Υπουργού Οικονομικών είναι ότι «…, Η προσαρμογή αυτή αποσκοπεί στον περιορισμό του λαθρεμπορίου, στον τομέα των πετρελαιοειδών, αφού ο μειωμένος Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης αποτελούσε σημαντικό κίνητρο για διάπραξη λαθρεμπορικών πράξεων.», την ίδια στιγμή που ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναφέρει στην απάντησή του με αριθμό πρωτοκόλλου Δ15/Γ/22073 μία σειρά από μέτρα (GPS, μοριακής τεχνολογίας ιχνηθέτες κ.α.) για την πάταξη της λαθρεμπορίας των υγρών καυσίμων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί :
-Θα αποσύρετε επιτέλους το απάνθρωπο και αναποτελεσματικό μέτρο εξίσωσης του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης;
-Επιμένετε ακόμα στο επιχείρημα πως η προσαρμογή του Ε.Φ.Κ. αποσκοπεί στον περιορισμό του λαθρεμπορίου στον τομέα των πετρελαιοειδών και ποιοι είναι μέχρι τώρα οι δείκτες αποτελεσματικότητας του συγκεκριμένου μέτρου;
-Πώς θα αντιμετωπιστεί η περιβαλλοντική ρύπανση που κάνει στην εμφάνισή της και στο νομό Ιωαννίνων;
-Δεδομένου ότι το μέτρο εξίσωσης Ε.Φ.Κ. εφαρμόστηκε αμέσως, ποια είναι τα μέχρι τώρα στοιχεία για την εγκατάσταση GPS και ιχνηθετών στα μεταφορικά μέσα υγρών καυσίμων;
-Υπάρχουν οικονομικά στοιχεία σύγκρισης των εσόδων από τον Ε.Φ.Κ για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με αυτό του 2011;

Νέα αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Πρέβεζας

Νέα αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Πρέβεζας επιφέρει η διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τρίμηνη απόσπαση 16 Αστυνομικών της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Α.Δ. Ξάνθης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της παράνομης λαθρομετανάστευσης. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο την οποία κοινοποίησε και στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του ΠολίτηΝικόλαο Δένδια, στην οποία τονίζει ότι οι αποσπάσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλα λειτουργικά προβλήματα στα τμήματα έδρας και στα Περιφερειακά Τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την αστυνόμευση της περιοχής. “Στην περιοχή μας έχει φτάσει κλιμάκιο της Frontex κι όμως την ίδια στιγμή αποχωρούν οι Αστυνομικοί» τονίζουν στην ανακοίνωση τους οι αστυνομικοί υπάλληλοι, ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου να βρει πιο μόνιμες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος κι όχι να απευθύνεται πάντα στα «εύκολα θύματα» που είναι οι αστυνομικοί. Ο αριθμός της αστυνομικής δύναμης της περιοχής, τους τελευταίους μήνες είναι σταθερά μειωμένος λόγω των αποσπάσεων σε ακριτικούς Νομούς την ίδια μάλιστα στιγμή που η παραβατικότητα αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο καθημερινά διογκώνεται. Να σημειωθεί ότι επιστολές Διαμαρτυρίας έστειλαν επίσης μέσω της ΠΟΑΣΥ και οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις Αστυνομικών Φλώρινας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Λάρισας, Σερρών, Θεσπρωτίας και Χαλκιδικής.

Χαμένοι στην απογραφή 53.985 συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ!!!

Σε 30.000 ανέρχονται οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που δεν απογράφηκαν και τώρα κινδυνεύουν με διακοπή της σύνταξής τους.Ο αριθμός των συνταξιούχων θεωρείται μεγάλος και η εκτίμηση που διατυπώνεται είναι ότι πολλοί από τους συνταξιούχους δεν είχαν πληροφορηθεί για την απογραφή, όπως αναφέρουν Τα Νέα.Η απογραφή στον ΟΑΕΕ πάντως διήρκεσε δύο μήνες και μετά τη λήξη της προθεσμίας στις 31 Δεκεμβρίου δόθηκε παράταση δύο ημερών μέχρι την περασμένη Παρασκευή.Οι 30.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που παραμένουν άφαντοι ανεβάζουν στις 53.895 τις συντάξεις τις οποίες άμεσα θα σταματήσουν να πληρώνουν τα τρία μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας (11.095 στο ΙΚΑ, 12.800 στον ΟΓΑ και 30.000 στον ΟΑΕΕ), όπως αναφέρει η Ημερησία.

ΑΡΤΑ: Εκπτωτική πολιτική μέσω της «Φιλικής Αγοράς»

Στο πλαίσιο των ενεργητικών πρωτοβουλιών τόνωσης της αγοράς της Περιφέρειας Ηπείρου, από τις 15 Ιανουαρίου ξεκινάει στην Άρτα η εκπτωτική πολιτική στην τοπική αγορά προϊόντων και υπηρεσιών. Πρόκειται για την δράση «Ηπειρωτική Φιλική Αγορά» ή με τον διεθνή όρο που χρησιμοποιείται στο λογότυπο «Epirus Friendly Shopping».Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς ανακοίνωσε τη συμφωνία μεταξύ των φορέων της Άρτας ώστε η έναρξη της δράσης να συμπέσει με τις εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων.Ο κ. Ψαθάς απήυθυνε πρόσκληση συμμετοχής προς όλους τους παραγωγικούς κλάδους τονίζοντας ότι όσοι ενδιαφέρονται οφείλουν εκ των προτέρων να δηλώσουν σε ηλεκτρονική μορφή το χρόνο διάθεσης συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης.

''Η Πίτα του Ηπειρώτη'' στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ώρα 10.00' το πρωί
Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν. Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται.
Οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης & της νεολαίας.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών, με τις 450 και πλέον ενεργές οργανώσεις που εκπροσωπούν 700.000 και πλέον Ηπειρώτες, μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής και 1.000.000 πανελλαδικά και εκτός Ηπείρου, διοργανώνει την ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2013».Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου, της Ηπειρώτικης παράδοσης και πολιτισμού, της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι αφιερωμένη, στους διαχρονικούς αγώνες των Ηπειρωτών και το επίκαιρο περιεχόμενό τους.Με τη συμμετοχή εβδομήντα και πλέον χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την χώρα με δύο χιλιάδες και πλέον χορευτές, με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και πολυφωνικών και χορωδιακών σχημάτων, η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί μια τρίωρη γιορτή που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.Ξεχωριστή η συμμετοχή στην εκδήλωση, σε μία από τις ενότητες της, Ποντιακών Συλλόγων από την Ήπειρο, αλλά και την Αττική, που θα πλημμυρίσει το Σ.Ε.Φ. με ποντιακούς χορούς και τραγούδια, αναδεικνύοντας τους ακατάλυτους δεσμούς που ενώνουν τον Πόντο με την Ήπειρο.Τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και στίχους από την απαράμιλλη Ηπειρώτικη λαϊκή ποίηση, προβολή οπτικοακουτικών υλικών ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης.«Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» φέτος, με τρόπο νέο και εμπνευσμένο, φιλοδοξεί να σταθεί αντάξια στη σημασία μιας τέτοιας Πανηπειρωτικής σύναξης σε τέτοιους, δύσκολους καιρούς.Τώρα που, περισσότερο από άλλοτε, το ίδιο το Ηπειρώτικο αντάμωμα έχει ξεχωριστή σημασία.Τώρα που χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά την αξία της συλλογικής έκφρασης και δημιουργίας.Κι είναι για αυτό που φέτος η συμμετοχή των συμπατριωτών μας και των φίλων της Ηπείρου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.Όλοι την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ώρα 10.00' πρωινή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Είσοδος δωρεάν.

ΑΡΤΑ: Ανοιχτή πρόσκληση για την συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Σύμφωνα με το άρθρο 76 Ν.3852/2010 για Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων πρέπει να ανανεωθεί η θητεία της Επιτροπής Διαβούλευσης που θα επιλαμβάνεται και θα συζητά και θα γνωμοδοτεί για όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου Άρτας. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους εκπροσώπους:
α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
ι) δημότες
που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης να ενημερώσουν εγγράφως το Γραφείο του Δημάρχου για τα προτεινόμενα από αυτούς μέλη καθώς και τους αναπληρωματικούς τους έως 9/1/2013.Ο συνολικός αριθμός των μελών της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου που είναι ο δήμαρχος ή ο οριζόμενος απ’ αυτόν αντιδήμαρχος, μπορεί να είναι από εικοσιπέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη. Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Συνεπώς, ο αριθμός των εγγεγραμμένων δημοτών που θα ορισθούν, μετά από κλήρωση, επιπλέον μέλη της επιτροπής κυμαίνεται από οκτώ (8) έως δεκαεφτά (17) ανάλογα με τα μέλη των φορέων που ορίζονται σ’ αυτή.

Νέο Δ.Σ. στην ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

Μετά από τις εκλογικές διαδικασίες που έλαβαν χώρα, η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων για την επόμενη διετία (2013 – 2015) είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος: Τσουμελέκα Μαρία
Αντιπρόεδρος: Καλούδης Παναγιώτης
Γραμματέας: Ευαγγέλου Φίλιππος
Ταμίας: Βαρτζιώτη Λαμπρινή
Μέλη: Δημητριάδης Αντώνης, Νάτσης Μιχάλης και Ντίνος Αχιλλέας
Αναπληρωματικά Μέλη: Γρίβας Περικλής και Κωστούλας Παναγιώτης
Τα μέλη του νέου Δ.Σ. της ΔΑΚΕ/ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εκπαιδευτικούς για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε να μας εκλέξετε στο νέο Δ.Σ. της ΔΑΚΕ/ΠΕ.Ταυτόχρονα, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ιωαννίνων ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε εκπαιδευτικό, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.Κλείνοντας, θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια νέα αντίληψη για το ρόλο των παρατάξεων στην εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών, έχοντας ως κύριο στόχο την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων όλων των εκπαιδευτικών, ανεξαρτήτως ειδικότητας, χρόνων υπηρεσίας και οργανικότητας σχολείου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ. της ΔΑΚΕ/ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

“Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” στα Γιάννενα

Η παιδική σκηνή του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ για τη χειμερινή σεζόν 2012-2013 με υπερηφάνια παρουσιάζει το παγκόσμιο λογοτεχνικό αριστούργημα του ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ "Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ" σε θεατρική απόδοση ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ& σκηνοθεσία ΚΩΣΤΑ ΓΑΚΗ(βραβείο Δημήτρης Χόρν 2005).Ο Θίασος του Γιάννη Χριστόπουλου επισκέπτετε για άλλη μία φορά τη πόλη μας,αυτή τη φορά για 7η συνεχή χρονιά πάντα με ποιοτικές παραστάσεις."Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" απευθύνετε σε παιδιά από 2,5 ετών και άνω,ανεβαίνει στο σανίδι από ένα θίασο με αξιόλογος ταλαντούχους ηθοποιούς,και την εμπνευσμένη σκηνοθετική καθοδήγηση του ΚΩΣΤΑ ΓΑΚΗ.
Η παράσταση θα δοθεί στο
"ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ"
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ώρες παραστάσεων: 5,00 Π.Μ. &a 7,30 Μ.Μ.
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ - ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Τηλ. 6944.283935

Oι Ηπειρώτες του Θριάσιου γιορτάζουν τον Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου εορτάζει τον Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, ώρα 18.00' με Εσπερινό και Αρτοκλασία και την Πέμπτη 17, ώρα 08.00' με Θεία Λειτουργία, στο παρεκκλήσι του Αγίου, στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής εργατικών κατοικιών Μάνδρας Αττικής.Σε ανακοίνωση –πρόσκληση ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου σημειώνει: «Θα είναι τιμή μας η παρουσία σας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων που διοργανώνει ο Σύλλογος μας την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 στο Ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων. ( Βρίσκεται στο χώρο του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας Αττικής.)Το πρόγραμμα έχει ως εξής:Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013
18:00 Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.
Περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων.
Θ' ακολουθήσει κέρασμα των παρευρισκομένων από το Σύλλογο.
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
8:00 Θεία Λειτουργία.

Η Αδελφότητα Λιθινιωτών Ιωαννίνων διοργανώνει γλέντι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Λιθινιωτών Ιωαννίνων καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίτας και τον ετήσιο χορό της Αδελφότητας, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα 12.00' στην ταβέρνα ''Ο Σωτήρης'', Αθανασίου Διάκου και Κώστα Βάρναλη, Πετρούπολη.Θα διασκεδάσουμε γνήσια και παραδοσιακά με ηπειρώτικη μουσική κομπανία και θα γευτούμε ηπειρώτικα φαγητά και πίτες, που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες μέλη της Αδελφότητας.

Κοπή Πίτας του Συλλόγου Αποδήμων Θεσπρωτικού ''Τα Λέλοβα''

Κοπή Πίτας του Συλλόγου Αποδήμων Θεσπρωτικού ''Τα Λέλοβα'', την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα 11.00', μετά τον εκκλησιασμό, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, δίπλα στον Ηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Νικολάου.Στις 13 Ιανουαρίου 2013, Κυριακή πρωί,μετά τον εκκλησιασμό, θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών η ετήσια ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ του Συλλόγου μας μαζί με τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (λογοδοσία και απολογισμός Δ.Σ.)Ο Σύλλογος χρειάζεται εμπλουτισμό με νέα μέλη. Ελάτε λοιπόν να συμμετέχετε κι εσείς.Το Πνευματικό Κέντρο βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό, Πλατεία Αγίου Νικολάου 7 και δίπλα στο Σταθμό Ηλεκτρικού Άγιος Νικόλαος.Οι κυρίες παρακαλούνται, όπως κάθε χρόνο, και για να μη ξεχνάμε τις παραδοσιακές γεύσεις του χωριού μας, να μας φιλέψουν και από μια πίτα σπιτίσια (λαχανόπιτα, μπατσάρα, μπρούστουλα, τυρόπιτα, μπουκουβάλα, δίπλες,τηγανίτες κλπ.) ή από ένα γλυκό για να έχουμε και καλή χρονιά.

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά κόβει την ''Πίτα'' το Σάββατο 12 Ιανουαρίου


Το Δ.Σ. του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιά σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά και προσκαλεί του Ηπειρώτες της περιοχής και τους φίλους της Ηπείρου. στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, στις 6:30μμ στην αίθουσα του Συνδέσμου, Φίλωνος 11Α, στο Κέντρο του Πειραιά.

Η Αδελφότητα Δραμεσών Δωδώνης κόβει την πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Η Αδελφότητα Δραμεσών Δωδώνης κόβει την πρωτοχρονιάτικη Πίτα, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα 12.00' στην Αίθουσα των Συλλόγων Σαντοριναίων Αθήνας, Αγίας Βαρβάρας 47, Αργυρούπολη.Αναλυτικά η ανακοίνωση:Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι το ΔΣ της Αδελφότητάς μας, σας εύχεται «Καλή Χρονιά με υγεία και ευημερία για εσάς και την οικογένειά σας».Η Αδελφότητα έχοντας σαν βασική επιδίωξή της, την διατήρηση των σχέσεων μεταξύ των φίλων και συγχωριανών, σας προσκαλεί στην ετήσια κοπή της πίτας που θα πραγματοποιηθεί στις 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 στην αίθουσα που ευγενώς παραχωρήθηκε από τρείς συλλόγους της Σαντορίνης και βρίσκετε στην ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, οδός ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ 47.Πριν την κοπή της πίτας θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση της αδελφότητας.Στην εκδήλωση θα υπάρχει μπουφές καλό κρασί και τσίπουρο δωρεάν και όπως πάντα δεν θα λήψη η μουσική και ο χορός.Βασικό συστατικό για την επιτυχία, εκτός της συμμετοχής, θα αποτελέσει η συνεισφορά σας με σπιτικά εδέσματα. Η βοήθειά σας στο «ρεφενέ» είναι πολύτιμη, η καλή σας διάθεση απαραίτητη και ελπίζουμε να μας τιμήσετε όλοι με την παρουσία σας.

Πέμπτη θητεία Ζαννιά στην ΕΟΕ,από την συνέλευση των Ιωαννίνων!!!

Πανηγυρική επανεκλογή του κ. Σπύρου Ζαννιά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Με ψήφους 71, σε σύνολο 76, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ πήρε στη γενική συνέλευση των σωματείων, στα Γιάννενα, το «χρίσμα» και θα είναι ο εκπρόσωπός της Ομοσπονδίας Τένις στην Ε.Ο.Ε για τα επόμενα 4 χρόνια. Αυτή θα είναι η 5η θητεία του κ. Ζαννιά στην Ε.Ο.Ε. Για την θέση του αναπληρωματικού εκπροσώπου εκλέχθηκε ο κ. Δημήτρης Σταματιάδης με 68 ψήφους, 7 Λευκά, 1 Άκυρο. Επίσης, έγινε ο διοικητικός και οικονομικός-ταμειακός απολογισμός του Δ.Σ για το 2012, που εγκρίθηκε με ψήφους 73 υπέρ, 3 κατά.

«Βούλιαξε» από κόσμο κοσμικό κέντρο για τον χορό των Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων!!!

Κοσμοσυρροή στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων με τον Βουλευτή Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλο να δίνει τα …ρέστα του στον χορό.Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr σε κατάμεστο από κόσμο κοσμικό κέντρο της πόλης των Τρικάλων, ο ετήσιο χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων, ενός από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους Συλλόγους του Νομού με έτος ίδρυσης το 1893 από Ηπειρώτες επιστήμονες της τότε εποχής που ήθελαν να έχουν ένα κοινό σύνδεσμο μεταξύ τους.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Τρικάλων της Ν.Δ Ηλίας Βλαχογιάννης, Κώστας Σκρέκας και Μιχάλης Ταμήλος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας,οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ΑγρελιάςΣπύρος Αβράμης, Πλατάνου Παναγιώτης Νημάς, Χρυσομηλιάς Κώστας Μπούλμπος και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νομού Τρικάλων Νίκος Μάνος.Η παραδοσιακή ορχήστρα του Δόκιμου Χαραλάμπους, αυθεντική πηγαία ανάμεσα σε ήχους παραδοσιακούς, εκτόξευσε το κέφι, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μοναδική που έκανε και τον Βουλευτή Μιχάλη Ταμήλο να σηκωθεί από την θέση του και να σύρει τον χορό μαζί με την Πρόεδρο του Συλλόγου Νίκη Χύτα και Προέδρους άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων.

Ετήσιος χορός του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Σερρών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ν. Σερρών σας προσκαλεί στον Ετήσιο χορό του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 21:00, στο ''Ευ Ζην'', Μεραρχίας 119 Σέρρες.Θα διασκεδάσουμε, έτσι όπως εμείς ξέρουμε και κάνουμε τα τελευταία χρόνια σε όλες τις εκδηλώσεις μας, γνήσια και ηπειρώτικα, με μουσική κομπανία, που θα έλθει προσκεκλημένη από τα Γιάννενα.Να μην λείψει κανείς.

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας

Το Δ.Σ. του συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας,σας καλέι όλους στον ετήσιο χορό του - κοπή βασιλόπιτας το Σάββατο 12/1/2012 και ώρα 20:30 στο κέντρο δεξιώσεων Ι&Ν Χρυσοχοϊδη για να γλεντήσουμε και να περάσουμε όλοι μαζί μια βραδιά γεμάτι κέφι και χορό με την παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Σμόλικα στο κλαρίνο και τον Βαγγέλη Τόρη στο τραγούδι,τιμή πρόσκλησης 12.50 € (τρία πιάτα - χωρίς ποτό) με πλούσια λαχειοφόρο αγορά.Τηλ. κρατήσεων 6983505618.