Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση στις δηλώσεις του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκου Γκόντα

Η Διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Νεολαίας και Άθλησης δεν έχει καμία πρόθεση να παρέμβει στα εσωτερικά ζητήματα και προβλήματα της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας. Έχει υποχρέωση όμως να αποκαταστήσει την αλήθεια προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων.Το ζήτημα της αντικατάστασης δύο ΑμΕΑ έχει τεθεί πολλάκις στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει απαντηθεί με σαφήνεια από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μωυσή Ελισάφ.Η αντικατάσταση έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης ( με μόνη εξαίρεση τον εκπρόσωπο των εργαζομένων) κι αφού εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι και τα προβλήματα που είχαν ανακύψει.Με πλήρη διαφάνεια το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε στην πρόσληψη ενός εργαζομένου (ΑμΕΑ), καθώς έκρινε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις αυξημένες ανάγκες της επιχείρησης.Η συγκεκριμένη υπάλληλος ουδεμία συγγενική σχέση έχει με τον Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Τσάγκα.Η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια.Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας δυσκολεύεται να το κατανοήσει καθώς έχει μάθει να κρίνει εξ ιδίων.Αντιλαμβανόμαστε ότι σήμερα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση λόγω των σοβαρών προβλημάτων αποσύνθεσης της παράταξής του. Όμως οφείλει να αφήσει έξω από αυτά τη Διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Χρηστοβασίλης επιβεβαίωσε τις επαφές του Ντε Βινσέντι με Ολυμπιακό

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ» ότι ο Τόμας Ντε Βινσέντι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό.«Υπήρχε συνάντηση του Ολυμπιακού με τον μάνατζερ του παίκτη και τον ποδοσφαιριστή και οι συζητήσεις συνεχίζονται. Δεν ξέρω πού θα καταλήξουν κι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΣ δεν μπορεί να κάνει κάτι» είπε ο κ. Χρηστοβασίλης και πρόσθεσε: «Όσο για τον Παναθηναϊκό, απέναντι στον ΠΑΣ και σε μένα προσωπικά δεν έχει απευθυνθεί κανείς. Αν έχει μιλήσει κανείς με τον μάνατζερ του παίκτη ή τον ίδιο, δεν το γνωρίζω και δεν είναι υποχρεωμένοι να μου το πούνε».Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας των Ιωαννίνων διευκρίνισε ότι ο ΠΑΣ έκανε την κίνησή του απέναντι στον Αργεντινό πλέι μέικερ και αναμένει. «Δυστυχώς για μας, το συμβόλαιό του λήγει. Μπορεί το παιδί αυτή τη στιγμή να συμφωνήσει με όποια ομάδα θέλει. Εμείς του κάναμε μια προσφορά και, αν δεν βρει κάτι πιο ελκυστικό και ικανοποιητικό για τον ίδιο, θα παραμείνει στην ομάδα», επισήμανε.

Ο Θάνος Μικρούτσικος στην Άρτα!

Δίπλα στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας στο κορυφαίο club της πόλης, το Prestige, εμφανίζεται για πρώτη φορά ο μεγάλος Θάνος Μικρούτσικος, για να ερμηνεύσει τις θρυλικές του δημιουργίες που μας μεγάλωσαν όλους.«Εφτά νάνοι στο s/s Cyrenia», «Ο Γουίλυ ο Μαύρος Θερμαστής», «Η Θεσσαλονίκη», «Η πιρόγα», «Το μαχαίρι», τραγούδια- μύθοι που πάνε αυτόματα στα χείλη όλων μας και που αναμφισβήτητα συνδέονται με προσωπικές στιγμές μας, από την εφηβεία και μας ακολουθούν ευχάριστα μέχρι σήμερα.Ο Θάνος Μικρούτσικος, κορυφαίος Έλληνας συνθέτης, έχει αφήσει ανεξίτηλη την προσωπική του σφραγίδα στην ελληνική μουσική ιστορία, διαμορφώνοντας τουλάχιστον δύο γενιές μουσικών και αναδεικνύοντας φωνές, όπως του Γιάννη Κούτρα και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τραγούδια που με απόλυτη ροκ διάθεση, προσέγγιζαν την ελληνική πραγματικότητα συγκινώντας το μεγάλο κοινό.Τα τραγούδια του Θάνου γεμίζουν ολόκληρα στάδια, επειδή οι στίχοι τους είναι ποιήματα ελλήνων ποιητών, με αναφορές στην ελληνική πραγματικότητα και μάτι διεισδυτικό στην καθημερινότητα ή ταξιδιάρικη διάθεση που σε βάζει στο… τριπάκι. Ένα και μόνο τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου, είναι σαν να διαβάζεις ένα ολόκληρο βιβλίο, μια ηλιόλουστη χαλαρή ημέρα.Η Άρτα θα πρέπει να φορέσει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί, τον σημαντικότερο ίσως μουσικό δημιουργό της χώρας που είναι απ' όλα: είναι ρόκ, είναι μελωδικός, είναι ποιητής, είναι λαϊκός, είναι ρεμπέτης.Κάθε χαρακτηριστικό του έχει κάτι αγαπημένο. Η παρουσία του στην Άρτα, είναι ορόσημα για τα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της πόλης αλλά της ευρύτερης περιοχής, ένα παναθρώπινο μουσικό event, που δεν μπορεί να χάσει κανείς, επειδή είναι απλώς, ανεπανάληπτο...Την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013, στην Άρτα, στο υπέροχο Prestige που μας έχει συνηθίσει σε μεγάλα μουσικά γεγονότα, ο χρόνος σταματά και το πιάνο του Θάνου Μικρούτσικου γίνεται το καράβι που θα μας ταξιδέψει με μαγικό τρόπο, σε μουσικές περιπέτειες που μας ενώνουν...Προετοιμαστείτε, για το πιο σπουδαίο, το πιο μελωδικό σταυροδρόμι των τεσσάρων σημείων του ορίζοντα και κλείστε τραπέζι. Μπορεί οι καλοί να χωράνε παντού, ωστόσο ποτέ ένας χώρος δεν είναι αρκετά μεγάλος για να φιλοξενήσει τον «γίγαντα» Θάνο Μικρούτσικο...

Παρέμβαση αλληλεγγύης στη Villa Amalias έκανε στα Γιάννενα η Χειρονομία-Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Παρέμβαση αλληλεγγύης στη Villa Amalias έκανε στα Γιάννενα η Χειρονομία-Αντιεξουσιαστική Κίνηση.Αναρτήθηκε πανώ στο παλιό πανεπιστήμιο στη Δομπόλη.Μοιράστηκε ακόμη σε κεντρικά σημεία της πόλης το παρακάτω κείμενο για τους ελεύθερους χώρους Villa Amalias, Λαμπηδόνα στον Βύρωνα, Zanadu στην Ξάνθη:Ποιος φοβάται τους ελεύθερους χώρους;Ο ιστορικός του μέλλοντος, στην προσπάθειά του να αναγνώσει την εποχή μας, θα σταθεί και θα επιμείνει σίγουρα στη μεθοδευμένη προσπάθεια της κυριαρχίας να ποινικοποιήσει, να θέσει εκτός, να συντρίψει οτιδήποτε εκφεύγει της νέας κανονικότητας, όπως οριοθετείται αυτή με το δόγμα της μηδενικής ανοχής.
Πράγματι, αφού απώλεσε στο πρόσωπο του έθνους, το βασικό πυλώνα συγκρότησής του, κι αφού αδυνατεί να διαχειριστεί ικανοποιητικά τους όρους της ζωής, το κράτος αναζητά πλέον τη συναίνεση στο φόβο και τον αποκλεισμό. Η δημοκρατία παύει να αποτελεί ζητούμενο κι η κυβερνησιμότητα αναγορεύεται σε ύψιστο και διαρκές επίδικο.Στις ολοκληρωτικές λογικές του πολιτικού συστήματος, ο έλεγχος κι η διαχείριση του χώρου και της δημόσιας σφαίρας είναι κομβικής σημασίας. Πνεύμονες ελευθερίας που εδαφικοποιούν την ουτοπία και την τάση του ανθρώπου για αυτονομία, όπως η Villa Amalias στο κέντρο της Αθήνας, η Λαμπηδόνα στο Βύρωνα και το Xanadu στην Ξάνθη, ανταγωνίζονται δημιουργικά την εντεινόμενη βαρβαρότητα και οφείλουν να καταστέλλονται υψηλόφωνα και πειστικά.Ανεξάρτητα από επικοινωνιακούς χειρισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες, παρατηρούμε εδώ πως τα βέλη της κυριαρχίας στρέφονται εξίσου:
-σε μια ιστορική κατάληψη αντιεξουσιαστικών χαρακτηριστικών (Villa Amalias, απελευθερωμένος χώρος για πάνω από είκοσι χρόνια), που στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και της πλατείας Βικτωρίας αποτελεί προπύργιο αντίστασης ενάντια στις αυξανόμενες επιθέσεις των νεοναζί και των κατασταλτικών μηχανισμών,
-σε ένα ελεύθερο κοινωνικό κέντρο (Λαμπηδόνα, ένα δημοτικό αναψυκτήριο το οποίο οικειοποιήθηκαν κάτοικοι του Βύρωνα και επαπειλείται η ιδιωτικοποίησή του) και
-σε ένα δραστήριο αυτοοργανωμένο χώρο τοπικού χαρακτήρα (Xanadu, δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από φασιστοειδή).
Οι επιθέσεις αυτές κι όσες προηγήθηκαν (Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Κ*ΒΟΞ στα Εξάρχεια) πραγματοποιήθηκαν σ’ ένα προλειασμένο από τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις του πολιτικού συστήματος έδαφος. Η Χρυσή Αυγή τώρα, το ΛΑΟΣ παλιότερα, θέτουν την ακροδεξιά ρητορική στην κεντρική πολιτική σκηνή επιβάλλοντας λίγο-πολύ την ατζέντα τους. Από την άλλη, η κυβέρνηση, υιοθετώντας μία κραυγάζουσα στρατηγική της έντασης κι επιμένοντας στην ολοκληρωτική θεωρία των δύο άκρων, λειτουργεί –θα έλεγε κανείς- προς επίρρωση της επίκαιρης και κρίσιμης παραδοχής ότι το κράτος συνιστά το μεγαλύτερο εχθρό της κοινωνίας. Πώς άλλως, όταν στο στόχαστρο βρίσκονται, όχι απλώς όσοι αντιστέκονται, αλλά πολύ περισσότερο όσοι χτίζουν μια ζωή έξω απ’ τα παραδείγματα που μας κληροδοτούνται κι επιβάλλονται άνωθεν, μια ζωή αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και συμμετοχής.Σφάλλουν οι κρατούντες, εάν θεωρούν πως σηκώνοντας το γάντι κατ’ αυτό τον τρόπο θα βρουν μπροστά τους μονάχα τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο. Τα ζητήματα των ελεύθερων χώρων και της συλλογικής διαχείρισης της ζωής τίθενται όλο και περισσότερο με όρους κοινωνικούς και απασχολούν όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους που οραματίζονται ένα ανείπωτο αλλιώς.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ

Χειρονομία – Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Μείωση του φοιτητικού εισιτηρίου στα Γιάνεννα!!!

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το φοιτητικό εισιτήριο στο Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων,διαμορφώνεται από σήμερα στα 0,60 λεπτά από τα 0,80 λεπτά που ήταν έως τώρα.

Πρεγματοποιήθηκε η παράδοση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου

Σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, έγινε η παράδοση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου από την κα Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη στην κα Θεοδώρα Χουλιάρα που ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα ως Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου. Μέσα σ' ένα κλίμα συναίνεσης η κα Χουλιάρα ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα θέματα που αφορούν τη διοίκηση καθώς και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Η έναρξη της άσκησης των αρμοδιοτήτων της συνοδεύτηκε με τις ευχές της προκατόχου της για καλή επιτυχία.

Επίσκεψη Μιχάλη Κασσή στις φυλακές Σταυρακίου

Συνάντηση με τη Διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ιωαννίνων κα. Ελένη Αγαπητού αλλά και με το σύλλογο των σωφρονιστικών υπάλληλων είχε σήμερα ο Βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής.Ο κύριος Κασσής ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα προβλήματα των φυλακών τα οποία αφορούν πρωτίστως την αποσυμφόρηση ,καθώς έφτασαν να κρατούνται ως 300 άτομα με μεγίστη δυναμικότητα 120.Ένα ακόμα πρόβλημα είναι οι περικοπές που επιβλήθηκαν στη σίτιση και θέρμανση των κρατούμενων καθώς από 3.2 ευρώ κατ άτομο πλέον αντιστοιχούν μόνο 2.5 ευρώ ,το οποίο αποτελεί ευτελές ποσό. Επισημανθήκαν επίσης προβλήματα στην ατομική καθαριότητα αλλά και την φαρμακευτική περίθαλψη των κρατούμενων.Τέλος οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ζήτησαν προσλήψεις προσωπικού για την καλύτερη ασφάλεια των φυλακών, μιας και οι κρατούμενοι τριπλασιαστήκαν, καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και νυχτερινών βραδιών.Ο κύριος Κασσής σημείωσε πως η κατάσταση στις φυλακές Ιωαννίνων αλλά και όλης της χώρας είναι θλιβερή καθώς συνωστίζονται υπεράριθμοι κρατούμενοι με κίνδυνο της ατομικής υγείας τους αλλά και της συνολικής λειτουργίας των σωφρονιστικών καταστημάτων."Πρέπει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών αλλά και να καταβάλει τα δεδουλευμένα των υπαλλήλων" τόνισε και δεσμεύτηκε να καταθέσει τις αμέσως επόμενες μέρες ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα χρονίζοντα προβλήματα των φυλακών.

Την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο νέος Πρέσβυς της Ελλάδος στα Τίρανα

Την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, ο νέος Πρέσβυς της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Λεωνίδας Ροκανάς και ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Νικόλαος Κοτροκόης. Κατά τη συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα συνεργασίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αντίστοιχα Ιδρύματα της Αλβανίας, ενώ υπήρχε ενημέρωση για τα κοινά εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα αντίστοιχα Πανεπιστήμια της Αλβανίας. Ο κ. Πρέσβυς και ο κ. Πρόξενος ευχαρίστησαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη συμβολή του στη συνεργασία των δύο χωρών και δήλωσαν ότι, από την πλευρά τους, θα συνεχίσουν την πολύχρονη και επιτυχημένη συνεργασία της Πρεσβείας και του Προξενείου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Νέο προεδρείο στο δημοτικό συμβούλιο Ζηρού

Ο κ. Νικόλαος Μάστορας είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού για την ερχόμενη διετία στις δημαιρεσίες που έγιναν την Κυριακή ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Γιάννος Γεώργιος από την μείζονα αντιπολίτευση και γραμματέας ο κ. Νικόλαος Ρέντζος από την ελάσσονα.Στην ίδια συνεδρίαση εκλέχθηκαν και τα μέλη των επιτροπών. Συγκεκριμένα και στις δύο επιτροπές εξελέγησαν 6 δημοτικοί σύμβουλοι ως τακτικά μέλη – τέσσερεις από την πλειοψηφία και δύο από την μειοψηφία –όπως προτάθηκαν. Ειδικότερα μετά από τις προβλεπόμενες αλλεπάλληλες ψηφοφορίες στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι Αθανασόπουλος Περικλής, Ανυφαντής Κων/νος, Βάσσης Δημήτριος, Μάρης Κων/νος, Ζυγούρης Γιώργος και Δήμος Δημήτριος. Στην επιτροπή ποιότητα ζωής τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Βέργος Δημήτριος, Κάκκος Κων/νος, Καραμπάς Ζώης, Χασκής Αριστείδης, Παπατσίμπας Μιχάλης και Παπαφωτίου Γεώργιος.

Στην αγορά των Ιωαννίνων ο Βαγγέλης Τάβος

Στην αγορά των Ιωαννίνων βρέθηκε ο Ελληνικής καταγωγής Υπουργός Υγείας της Αλβανικής Κυβέρνησης Βαγγέλης Τάβος,συνοδευόμενος από τον πολύ καλό του φίλο Νίκο Γερασιμίδη.Ο κ. Ταβος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες της περιοχής,αλλά και αρκετούς Βορειοηπερώτες που μένουν στα Γιάννενα.Ο φακός του epirusgate  "συνέλαβε"  τους κ.κ. Τάβο και Γερασιμίδη σε γνωστό καφέ της πόλης.

Η μεγάλη ζήτηση καυσόξυλων «φουσκώνει» τιμές και ρύπους

Η επιδείνωση του καιρού φέρνει με δραματικό τρόπο και μεγαλύτερη ένταση το ζήτημα της επικινδυνότητας για τη Δημόσια Υγεία υπερβολικής χρήσης καυσόξυλων και άλλων ακατάλληλων υλικών. Επιστήμονες, πολιτικά κόμματα αλλά και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης τονίζουν ότι ακόμη και το κόστος των επιβαρύνσεων στη Δημόσια Υγεία μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τα προσδοκώμενα έσοδα προτείνοντας τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και τη διεύρυνση των κριτηρίων για τα επιδόματα θέρμανσης ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι στη διαδικασία χορήγησής τους.Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση επανεξετάσει το ζήτημα αναγνωρίζοντας πλέον ότι προέχει η δημόσια υγεία έναντι της πάταξης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.Σε ότι αφορά την Ήπειρο, που είναι από τις πιο ψυχρές περιοχές της χώρας, η ζήτηση καυσόξυλων είναι αυξημένη έως και 30% σε σχέση με πέρυσι, εκτοξεύοντας την τιμή ακόμη και στα 200 ευρώ ανά τόνο.Το φαινόμενο της αιθαλομίχλης είναι ορατό στα αστικά κέντρα αλλά ακόμη δεν έχουν γίνει περιβαλλοντικοί έλεγχοι με εξαίρεση μετρήσεις που διενήργησε ο αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παύλος Κασσωμένος. Με βάση τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, οι ρύποι στην ατμόσφαιρα των Ιωαννίνων είναι ήδη αυξημένοι φέτος κατά 15%. Επιβάρυνση που- λόγω της δριμέος ψύχους των ημερών- πιθανότατα θα αυξηθεί το προσεχές διάστημα.

Αρχαιρεσίες και νέοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Πάργας

Στο Δήμο Πάργας πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πάργας ανέλαβε ο κ. Γιάννης Νήρας, αντιπρόεδρος ο κ. Νίκος Σμπόνιας και γραμματέας ο κ. Απόστολος Σιδέρης. Αντιδήμαρχος αντί του δημάρχου και συντονιστής του έργου της δημοτικής αρχής θα είναι ο κ. Γιώργος Τσούτσης, αντιδήμαρχος Πάργας ο κ. Γιάννης Κλοτσώνης, αντιδήμαρχος καθημερινότητας, καθαριότητας και ύδρευσης η κα Ευτυχία Ρίζου και αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την Παιδεία και τον πολιτισμό ο κ. Βασίλης Γκόγκας. Στην Οικονομική Επιτροπή Πρόεδρος θα είναι ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Λιόλιος, αντιπρόεδρος ο κ. Αντώνης Νάστας και μέλη οι Βασίλης Πάντας, Άγγελος Κονιδάρης, Σταύρος Ευθυμίου, Αντώνης Γκοροβέλης, Νίκος Σμπόνιας.Τέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Άγγελος Κονιδάρης και μέλη οι Ευθύμιος Τσίγκος, Ευτυχία Ρίζου, Νικόλαος Ντάλας, Σπυρίδων Μίχας, Θωμάς Πέτρου και Γιάννης Καούρης.

Στην κατάψυξη η Ήπειρος!!!

Κύμα ψύχους σαρώνει από χθες όλη την Ήπειρο με ισχυρούς βοριάδες και χαμηλές θερμοκρασίες.Ο παγετός, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη σε πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει ακόμη και μείον δέκα βαθμούς. Σε ετοιμότητα τέθηκαν ήδη αρχές και κρατικοί φορείς.

ΔΩΔΩΝΗ: Η τιμή του γάλακτος… τιμή δεν έχει

Καθοριστική για το μέλλον την κτηνοτροφίας στην ‘Ήπειρο χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση των κτηνοτρόφων με εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας «ΔΩΔΩΝΗ ΑΒΓΗ ΑΕ» με αντικείμενο τον καθορισμό της τιμής του εισκομιζόμενου γάλακτος. Για το ίδιο θέμα θα συνεδριάσει αύριο το νέο Δ.Σ. της γαλακτοβιομηχανίας. Αντικείμενο διελκυστίνδας αποτελεί επίσης και το θέμα του οικονομικού πριμ που λαμβάνουν ετησίως οι παραγωγοί- μέτοχοι.Ο Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός ζητάει αύξηση τιμών γάλακτος λόγω ανατιμήσεων στις ζωοτροφές και διασφάλιση των προκαταβολών που χορηγούσε κάθε Δεκέμβριο στους παραγωγούς η εταιρεία.

Από αύριο Τρίτη ο Γ. Καραμπίνας γυρίζει οριστικά στο σχολείο του!

Επιστρέφει ως Γυμναστής στο 5ο Λύκειο όπου οργανικά ανήκει

Με το κεφάλι ψηλά και διδάσκοντας ήθος, ο πρώτος σε σταυρούς (8.100) της παράταξης Καχριμάνη και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Γιάννης Καραμπίνας, κλείνει οριστικά πίσω του την πόρτα του μεγάρου της άνω Πλατείας και φορώντας τις φόρμες του ετοιμάζεται να ξαναδιδάξει στο 5ο λύκειο Ιωαννίνων, όπου και οργανικά ανήκει ως εκπαιδευτικός. Αυτό αποδεικνύει και η αίτηση που κατέθεσε πριν λίγες μέρες στο ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων, με την οποία ενημερώνει αρμοδίως τα τοπικά υπηρεσιακά εκπαιδευτικά όργανα, ότι από αύριο ανήκει και τυπικά στο χώρο της εκπαίδευσης. Χωρίς μουρμούρες, χωρίς γκρίνιες, χωρίς παράπονα και παρασκήνια, επιστρέφει στα γνώριμα εκπαιδευτικά του λημέρια. Ούτε προνομιακή απόσπαση ζήτησε σε κάποιο ζεστό Γραφείο, ούτε τίποτα. Ξαναγυρίζει εκεί όπου τον έταξε η υπηρεσία του. Στην τάξη. Ως ένας απλός στρατιώτης της εκπαίδευσης. Όσο για τα άλλα, αυτός ξέρει, όχι μόνο... λεπτομέρειες για την καρατόμηση τους αλλά κυρίως και το πότε θα πρέπει να μιλήσει! Απλά από εδώ και πέρα το πρόβλημα θα το έχουν οι άλλοι και όχι αυτός!!!

ΑΡΤΑ: Επανεκλογή του κου Θ. Τσιρογιάννη στη θέση του Προέδρου

Έγιναν χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Δημαρχείο, οι εκλογές του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων. Πρόεδρος του Δ.Σ. Άρτας επανεκλέχθηκε ο Θωμάς Τσιρογιάννης, Αντιπρόεδρος ο Κέφης Νικόλαος, ενώ τη θέση του Γραμματέα έλαβε η Δημοτική Σύμβουλος Μάρω Νάκα.Για την Οικονομική Επιτροπή τακτικά μέλη εκλέγονται η Βασιλάκη Βικτωρία, ο Γεωργίου Φώτης, ο Γρηγόρης Βλάρας ο Φίλιππος Παππάς, ο Κέφης Δημήτριος, ο Κοτσαρίνης Μιχαήλ, ο Μάνος Αλέξανδρος και ο Κων/νος Πατήλας.Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη εκλέγονται ο Χρήστος Γιώτης, ο Δημήτριος Κέφης, ο Γεωργίου Φώτης, ο Σκανδάλης Ευάγγελος, ο Τσαμπάς Αναστάσιος, η Σίμου-Τάσιου Αναστασία, ο Κέφης Νικόλαος και ο Παπαδημητρίου Κων/νος.

ΠΡΕΒEΖΑ:Εκλογή νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου

Με την εκλογή νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για το 2013. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η κ. Παρθενία Καζάκου με 22 ψήφους. Αντιπρόεδρος και Γραμματέας οι κ.κ Παύλος Σαραμπασίνας και κ. Κώστας Κατέρης αντίστοιχα, οι οποίοι προέρχονται από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Γιαννάκη. Στην Οικονομική Επιτροπή Πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης ή ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, αντιπρόεδρος ο κ. Τσούτσης από την παράταξη του Γιαννάκη και τακτικά μέλη οι Αντωνίου, Ροπόκης, Κορωναίος, Κακιούζης, Σαραμπασίνας.Αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι Κατσιπανέλης, , Μπαρτζώκας, Φραγκούλης, Τάγκας, Τσαγγάρης. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πρόεδρος θα είναι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και τακτικά μέλη οι Τσαγγάρης, Σπυράκος, Αναγνώστου, Κορωναίος, Κουτρούμπας και Λαζάρου. Αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι Ζέκιος, Τάγκας, Νέσσερης, Ροπόκης, Φραγκούλης. Η θητεία των οργάνων που εκλέχθηκαν αυτή τη δημοτική περίοδο, είναι διάρκειας ενός έτους και λήγει τον Αύγουστο του 2014. Εν τω μεταξύ σήμερα με την έκδοση της σχετικής απόφασης αναμένεται ο δήμαρχος Πρέβεζας να ανακοινώσει τις αλλαγές στις θέσεις των αντιδημάρχων.

Νέο προεδρείο στο δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Διεξήχθη χθες   η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010, εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας.Έπειτα από τη διεξαγωγή των σχετικών διαδικασιών, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Σαμίου, Αντιπρόεδρος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ο κ. Μιχάλης Γκίκας, ο οποίος συνεχίζει στην ίδια θέση, ενώ νέος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ο κ. Ηρακλής Γιαννέλος.Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής από την πλευρά της πλειοψηφίας εξελέγησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Κωλέττας Γεώργιος, Λιώνης Ελευθέριος, Κάτσιος Χρήστος και Κώστας Σπυρίδων, ενώ αναπληρωματικοί τους οι: Γόγολος Ιωάννης, Γιαννέλος Ηρακλής και Κοτζαπαναγιώτου Κωνσταντίνος.Από πλευράς συνδυασμών της μειοψηφίας, τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αναδείχθησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αναστασίου Μιχαήλ και Λάμπρου Αλκιβιάδης, με αναπληρωματικούς τους: Μήτση Σωτήριο και Μπαρμπαβασίλογλου Κωνσταντίνο.Τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, από τον πλειοψηφούντα συνδυασμό, εξελέγησαν οι: Τσώλης Βασίλειος, Δήμα Ισμήνη, Ντάγκας Κωνσταντίνος και Λιώνης Ελευθέριος και αναπληρωματικοί αυτών οι: Γόγολος Ιωάννης, Κάτσιος Χρήστος και Γιαννούλης Γεώργιος.Από πλευράς παρατάξεων της μειοψηφίας, τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, αναδείχθησαν οι: Βαλάκος Σπυρίδων και Μήτσης Σωτήριος και αναπληρωματικά μέλη οι: Πάκος Δημήτριος και Λάμπρου Αλκιβιάδης.Να υπενθυμίσουμε ότι με προηγούμενη απόφαση, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος κ. Κάτσινος Γεώργιος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο Αντιδήμαρχος κ. Μαρτίνης Δονάτος.Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ανέφερε τα εξής:"Ως Δημοτική Αρχή και παρά τις αντιξοότητες, θα συνεχίσουμε το έργο μας, με στόχο την αντιμετώπιση των ανοιχτών θεμάτων και προβλημάτων του Δήμου, ευελπιστώντας και στη συνεργασία με τους Δημότες μας.Στην Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και το Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο τους".

ΑΡΤΑ:Συνελήφθη 30χρονος Αλβανός δραπέτης φυλακών

Ο 30χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστεία, στις φυλακές Μαλανδρίνου και είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί.Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης των Φυλακών Μαλανδρίνου από την 28-12-2012, οπότε παραβίασε τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί.Στις ανωτέρω Φυλακές ο 30χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά (7) ετών και εννέα (9) μηνών για ληστεία από κοινού.Ο 30χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν θα επιδιώξουν οι πρώην εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Πρέβεζας

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν θα επιδιώξουν οι πρώην εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Πρέβεζας σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες στο Υπουργείο Εργασίας και θα συμμετέχει αντιπροσωπεία του Σωματείου μαζί με τους τοπικούς βουλευτές. Το θέμα συζητήθηκε σε συνέλευση όπου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Χρήστος Δημόπουλος και οι τοπικοί Βουλευτές Δημήτρης Τσουμάνης και Κώστας Μπάρκας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Άλκη Λορέντζο, δηλώθηκε η έμπρακτη στήριξη των Βουλευτών στον αγώνα τους και αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση στο υπουργείο εργασίας με βασικά αιτήματα την ακύρωση σχετικής εγκυκλίου του Ι.Κ.Α., με την οποία ο διανυθείς ασφαλιστικός χρόνος στην Ειδική Επιδοματική Ενίσχυση να θεωρείται πραγματικός χρόνος ασφάλισης και όχι πλασματικός και η οποία αφορά και τους ήδη συνταξιοδοτηθέντες συνάδελφους καθώς και για να βρεθεί συνταξιοδοτική λύση για όλους τους εναπομείναντες άνεργους συναδέλφους τους.

ΚΟΥΙΖ - Ποιος υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης είπε χθες φωναχτά στον Καχριμάνη: "Μη μασάς από το EpirusGate. Αυτοί θέλουν να μας διαλύσουν!!!"

Ευχαριστούμε τον έναν και μοναδικό υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, ο οποίος λίγο πριν ξεκινήσει η χθεσινή πρωινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, πλησίασε τον Αλέκο Καχριμάνη και φωναχτά του είπε: "Μη μασάς από το EpirusGate. Αυτοί θέλουν να μας διαλύσουν!!!" Όσοι ήταν δίπλα του και είχαν διαβάσει τις προχθεσινοβραδυνές αναρτήσεις μας για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο εσωτερικό της παράταξης Καχριμάνη, γέλασαν. Όσοι όμως δεν είχαν ενημερωθεί για αυτές απόρησαν και μόλις κάθισαν στα έδρανα άνοιξαν τα smartphones για να μπουν και να τις διαβάσουν. Πραγματικά τον ευχαριστούμε που φωναχτά διαφημίζει τις αναρτήσεις μας. Ως φιλοξενούμενος στα Γιάννενα, έδειξε το φόβο και την τρομάρα του. Απλά μας απογοήτευσε, επειδή τον θεωρούσαμε σοβαρό και πιστεύαμε στις δυνατότητές του. Εμείς πάντως δεν θα του κάνουμε διαφήμιση και δε θα αποκαλύψουμε το όνομά του. Καλώς να μας έρθει. Η συντακτική ομάδα του E.G. (με βάση τα έργα και τις ημέρες του στην Περιφέρεια ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ) θα τον... "περιποιηθεί" καταλλήλως!!!

ΠΡΕΒΕΖΑ:Κάθε άλλο παρά εορταστικό θα είναι το κλίμα των επόμενων ημερών στον τομέα της υγείας

Κάθε άλλο παρά εορταστικό θα είναι το κλίμα των επόμενων ημερών στον τομέα της υγείας αφού έχουν ήδη αρχίσει να δίνονται στη δημοσιότητα τα ΦΕΚ με τα πρώτα μνημονιακά οργανογράμματα των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Πρέβεζας «πρόκειται για κατασκευάσματα που στο όνομα της προσαρμογής στα συμφωνηθέντα ανάμεσα στις Ελληνικές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και στην τρόικα, στα πλαίσια των μνημονίων , υπακούν σε ένα και μόνο κανόνα : Τυφλές μειώσεις τμημάτων, κλινικών οργανικών θέσεων ακόμα και κλινών. Το σχέδιο της «συρρίκνωσης» του ΕΣΥ περιλαμβάνει συνολικά τη συγχώνευση 50 νοσοκομείων, το κλείσιμο 631 τμημάτων και την κατάργηση 10.400 κλινών. Όπως αναφέρουν πληροφορίες αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», καθώς δεν προβλέπονται συνενώσεις ή συγχωνεύσεις κλινικών. Τα σενάρια που έχουν ακουστεί για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας είναι η συνένωσή του με το Νοσοκομείο της Άρτας ή ακόμη και η μετατροπή του σε μονάδα ημερήσιας λειτουργίας όπου θα γίνεται μόνο διάγνωση και όχι διανυκτέρευση. Παρότι το υπουργείο Υγείας μιλά για αναγκαίες συγχωνεύσεις σε μονάδες που υπολειτουργούσαν, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Πρέβεζας βρίσκονται σε θέση μάχης και είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν-σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο- τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

Δήλωση Δημήτρη Γιωτίτσα για την επανεκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων

Η επανεκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτατου αιρετού θεσμικού οργάνου της πόλης, αποτελεί ιδιαίτερη και εξαιρετική τιμή για μένα.Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο που με πρότεινε και πάλι για τη θέση του Προέδρου και όλους εσάς που αποδεχτήκατε και εγκρίνατε αυτή την πρόταση.Ο Δήμος μας είναι και επίσημα πλέον, με βάση τον μόνιμο πληθυσμό της απογραφής του 2011, από τους μεγαλύτερους της χώρας και δέκατος στην πληθυσμιακή κατάταξη.Σ’ αυτόν τον ιστορικό και μεγάλο Δήμο, με την τοπική μας κοινωνία να βρίσκεται αντιμέτωπη με τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση, ο ρόλος του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικός.Θα κληθεί να λάβει τις απαιτούμενες ορθές αποφάσεις:Για την ενδυνάμωση και επέκταση των κοινωνικών δομών του Δήμου στις οποίες προσφεύγουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες.Για τη διεκδίκηση και αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης εθνικής και κοινοτικής χρηματοδότησης για την εκτέλεση μεγάλων έργων που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομική ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις μόνιμης εργασίας.Για την επέκταση και ενίσχυση δράσεων που θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να ξεπεράσει την κρίση παιδείας και πολιτισμού η οποία προηγήθηκε της οικονομικής κρίσης.Για την προστασία του πολύτιμου περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής ο οποίος διαφαίνεται να κινδυνεύει από σκέψεις και προτάσεις ανατροπής βασικών κανόνων και δομών προστασίας του.Για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της τοπικής μας κοινωνίας και για πολλά άλλα σημαντικά ζητήματα.Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρέπει να συνεχίσει την εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία του. Γι αυτό νοιώθω την ανάγκη να διαβεβαιώσω, τόσο εσάς όσο και τους συνδημότες μας, ότι σε συνεχή, αρμονική και γόνιμη συνεργασία με τους συναδέλφους του Προεδρείου, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και με κάθε αρμόδιο επιστημονικό, παραγωγικό και κοινωνικό, φορέα, θα εργαστώ με πλήρη διαφάνεια, δημοσιότητα και δημοκρατικές διαδικασίες, προς την κατεύθυνση αυτή.

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου γιορτάστηκαν στην Πρέβεζα τα Θεοφάνεια

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου γιορτάστηκαν στην Πρέβεζα τα Θεοφάνεια. Η πομπή που ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορφέας, κατέληξε στην εξέδρα της παραλίας όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος, τέλεσε παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου τον καθαγιασμό των υδάτων. Περίπου 20 άτομα αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα νερά του λιμανιού .Τον σταυρό ανέσυρε ο Δημήτρης Καραμανίδης, κάτω από τις επευφημίες του κόσμου και των άλλων κολυμβητών. Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία σε όλους, ενώ συνεχάρη τους κολυμβητές για την συμμετοχή τους στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή της χριστιανoσύνης. Η προσέλευση των πιστών εξάλλου σε όλες τις εκκλησίες της πόλης ήταν πολύ μεγάλη και πολλοί έσπευσαν να πάρουν αγιασμό και να ραντίσουν, σύμφωνα με το έθιμο τα σπίτια τους.

Την πίτα του έκοψε ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Σάββατο ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας. Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ν.Δ. Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιος, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων κ.α.Την πίτα έκοψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, που είναι και Πρόεδρος του Οίκου. Ευχήθηκε καλή χρονιά και ευχαρίστησε όσους στήριξαν τη δημιουργία του Οίκου, ενώ τραγούδησε η Αντιγόνη Κατσούρη.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Λαμπρή η γιορτή του Ν.Ο.Ιωαννίνων για τις επιτυχίες της περασμένης χρονιάς

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για το πρόστιμο – μαμούθ της Κτηματικής Υπηρεσίας
Μεγάλες επιτυχίες γνώρισε η Γιαννιώτικη Κωπηλασία τη χρονιά που μας πέρασε. Αποκορύφωμα όλων υπήρξε φυσικά η τέταρτη θέση που κατέλαβαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου οι πρωταθλητές Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης με την Τετράκωπο των Ανδρών.Την σπουδαία αυτή διάκριση, μαζί με όλες τις υπόλοιπες επιτυχίες που κατέκτησαν πέρυσι οι αθλητές του σε Παγκόσμιες, Πανευρωπαϊκές και Βαλκανικές διοργανώσεις, καθώς και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας γιόρτασε χθες ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή του που έγινε στο εστιατόριο «Όμιλος», στη Λιμνοπούλα.Πλήθος κόσμου, αθλητές, γονείς, προπονητές και μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι. γέμισαν την μεγάλη αίθουσα του «Ομίλου». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Νταλαμάγκας, ο διευθυντής Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Ηπείρου Σωτήρης Ψημμένος κ.α..

Ο Σωτήρης Στάμος
Ανοίγοντας την βραδιά, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Σωτήρης Στάμος απευθύνθηκε στους αθλητές του Ομίλου και τους προέτρεψε να θεωρήσουν την βράβευσή τους αυτή ως μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της ζωής τους, αφού αποτελεί, όπως είπε, τη στιγμή της δικαίωσης μιας μακράς και επίπονης προσπάθειας. Τους συμβούλευσε να συνεχίσουν να αθλούνται, σημειώνοντας πως ο αθλητισμός προσφέρει στους νέους σημαντικά εφόδια για την συνέχεια και συνεχάρη τους προπονητές του Ν.Ο.Ι. για τη μεθοδικότητα, την επιμονή και υπομονή που επιδεικνύουν στη δουλειά τους, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα, ώστε ο Ναυτικός Όμιλος να παραμένει επί τόσα πολλά χρόνια πρώτο σωματείο στη χώρα μας, στο άθλημα της Κωπηλασίας.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Στάμος στους γονείς των αθλητών, τους οποίους ευχαρίστησε για την στήριξη που προσφέρουν στα παιδιά τους, τα οποία αγωνίζονται σκληρά για να φτάνουν στις μεγάλες επιτυχίες που κάνουν περήφανες τις οικογένειές τους, τον Όμιλο και την πατρίδα τους.

Το θέμα του προστίμου
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. στα πλαίσια της ομιλίας του αναφέρθηκε στη δικαστική διαμάχη στην οποία έχει εμπλακεί ο Όμιλος με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για το υπέρογκο πρόστιμο των 110.000 ευρώ που του καταλόγισε για παράνομη χρήση της παραλίμνιας δημόσιας έκτασης στη Λιμνοπούλα, στην οποία ο Ν.Ο.Ι. δραστηριοποιείται απ’ το 1954! Η δικαστική αυτή διένεξη είναι σε εξέλιξη και ο κ. Στάμος τόνισε πως αν δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση, ο Όμιλος θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του, αφού αδυνατεί να καταβάλλει το τεράστιο αυτό ποσό που ζητά η Κτηματική Υπηρεσία!

Ο Κώστας Τασούλας
Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Τασούλας, διαβεβαίωσε πως ο ίδιος θα παρέμβει προσωπικά για το ζήτημα του άδικου, όπως το χαρακτήρισε, προστίμου, ώστε αυτό να επιλυθεί σε διοικητικό και όχι σε δικαστικό επίπεδο. «Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να κλείσει το ιστορικό αυτό σωματείο της πόλης μας που τα τελευταία 60 χρόνια τόσα πολλά έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία και τον Γιαννιώτικο αθλητισμό. Δεν θα πούμε όμως πολλά. Θα αφήσουμε τα λόγια και θα κάνουμε πράξεις. Σύντομα θα είμαστε πάλι εδώ, όλοι μαζί, για να γιορτάσουμε το τέλος αυτής της περιπέτειας με το υπέρογκο πρόστιμο που σήμερα ταλαιπωρεί το Ναυτικό μας Όμιλο», δεσμεύτηκε ο Γιαννιώτης βουλευτής, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων και τις ευχαριστίες του κ. Στάμου.

Ο Παντελής Κολόκας
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Παντελής Κολόκας στο χαιρετισμό του. Αφού τόνισε ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός τα τελευταία χρόνια έχει μπει στο στόχαστρο της Πολιτείας, έκανε γνωστό ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών για το θέμα του προστίμου – μαμούθ που έχει επιβληθεί στο Ν.Ο.Ι. και είπε πως ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης έχει ήδη απευθύνει σχετικό έγγραφο στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Ηλ. Θεοδωρίδη, ο οποίος και χειρίζεται αυτή τη στιγμή το θέμα. Ο κ. Κολόκας κλείνοντας ευχήθηκε μία νέα χρονιά με εξίσου μεγάλες επιτυχίες για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων.

Οι βραβεύσεις
Ακολούθησε η βράβευση των Γ. Τσίλη και Γ. Τζιάλλα, καθώς και όλων των αθλητών του Ν.Ο.Ι., συνολικά 76 στον αριθμό, που διακρίθηκαν πέρυσι. Μαζί τους βραβεύτηκαν επίσης ο Γιαννιώτης Ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος, ο επικεφαλής τεχνικός του Ν.Ο.Ι. Θύμιος Βλάχος και οι προπονητές Δημήτρης Δερέκας και Βασίλης Ευθυμίου, για την προσφορά των οποίων στο σωματείο ο κ. Στάμος μίλησε με τα πιο θερμά λόγια. Τέλος, για την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά του στο Ν.Ο.Ι. την περασμένη χρονιά τιμήθηκε ο απερχόμενος Γεν. Γραμματέας του Ομίλου κ. Θωμάς Βαρδάκας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι παραμένει στον Όμιλο και θα εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όποιον τομέα κριθεί αυτό αναγκαίο.

Με ηλιοφάνεια αλλά τσουχτερό κρύο και αέρα, τα θεοφάνεια στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

Με ηλιοφάνεια αλλά τσουχτερό κρύο και αέρα,πραγματοποιήθηκε η τελετή του αγιασμού των υδάτων στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας.Κανείς δεν τόλμησε να κολυμπήσει στα παγωμένα νερά του Αράχθου.Το πρωί της Κυριακής, στις 12 η ώρα, τελέστηκε το τελετουργικό των Θεοφανείων στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, παρουσίας περίπου πενήντα ατόμων που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και παρευρέθησαν στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων του Αράχθου.Όπως και πέρυσι οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν καθόλου. Λόγω του έντονου αέρα αλλά και τσουχτερού κρύου όλα έγιναν πολύ γρήγορα...Ο αέρας ήταν αυτός που δυσχέραινε ακόμη και την ρίψη του σταυρού (όπως φαίνεται και στη φώτο).Αυτή την φορά δεν έπεσε κάποιος κολυμβητής για να πιάσει τον σταυρό στα κρύα νερά του Αράχθου. Τον έπιασε ένα νέο παιδί που παρευρέθηκε στην εκδήλωση ο οποίος δεν βούτηξε λόγω του κρύου, απλά έβγαλε τα παπούτσια του & περπάτησε μέσα στο ποτάμι.

sirrakiotis

Δεύτερος πανελλαδικά με την ΠΑΣΚ στο ΚΥΣΔΕ ο Αρτινός Δ. Τάτσης

Πρώτη δύναμη στην Άρτα η ΠΑΣΚ με 27,24%

Μπορεί τα εκλογικά ποσοστά της πράσινης ΠΑΣΚ (παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) να καταποντίζονται σε όλες τις συνδικαλιστικές κάλπες, όμως ο Αρτινός καθηγητής και συνδικαλιστής στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Τάτσης, αντέχει ακόμα και κρατά γερά στις πλάτες του, ολόκληρη την παράταξη στην Ήπειρο και όχι μόνο. Αυτό απέδειξαν τα επίσημα τελικά πανελλαδικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας ανά συνδυασμό, των εκλογών που έγιναν στις 5-11-2012 για την ανάδειξη των αιρετών αντιπροσώπων στο ΚΥΣΔΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με αυτά, ο Δ. Τάτσης εκλέγεται δεύτερος πανελλαδικά κατά σειρά ψήφων στο πράσινο ψηφοδέλτιο, ενώ η ΠΑΣΚ στην Άρτα (και μόνο εκεί σε ολόκληρη τη χώρα) κατετάγη πρώτη δύναμη με ποσοστό 27,24%. Η συνέπεια, η αξιοπρέπεια και οι αγώνες αποτιμώνται για ακόμη μία φορά, σε πανελλαδική κλίμακα στο πρόσωπό του.

Ψήφισμα του ΤΕΕ Ηπείρου για τον θάνατο του Δημήτρη Δούβλη

Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΟΥΒΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΟΥ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ο οποίος, στην επαγγελματική και κοινωνική του διαδρομή με την επιστημονική του κατάρτιση, την συνέπεια, το πάθος του, αναδείχθηκε σε παράδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας, τίμησε το επάγγελμα του μηχανικού και το ΤΕΕ που το υπηρέτησε από τη θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος,συνήλθε έκτακτα και αποφάσισε ομόφωνα:
Να παραστεί σύσσωμη στην κηδεία του
Να εκφράσει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος
Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του
Να κατατεθεί χρηματικό ποσό σε κοινωφελές ίδρυμα της πόλης
Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ο Γιώργος Στάθης, νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου

Σε χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Παραμυθιά, διεξήχθη η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/ 2010 εκλογή του πρόεδρου του Δημοτικού συμβουλίου καθώς και του αντιπροέδρου αλλά και του γραμματέα.Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Στάθης με τα εξής αποτελέσματα:
Συνδυασμός πλειοψηφίας:
Ψήφισαν: 14
Υπέρ του Γεωργίου Στάθη: 11
Λευκά: 2
Άκυρο: 1
Ολομέλεια
Ψήφισαν: 22
Υπέρ του Γεωργίου Στάθη: 17
Λευκά: 5
Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκλέχτηκε ο Βασίλης Διαμαντής ενώ γραμματέας ο Δημήτρης Ζοκράδης. Αμφότεροι εκλέχτηκαν με 20 ψήφους υπέρ και 2 λευκά.

paramythia-online

ΠΡΕΒΕZΑ:Μεγάλες υλικές ζημιές σε κατοικία Πρέβεζα προκάλεσε φωτιά

Μεγάλες υλικές ζημιές σε κατοικία στην οδό Συρράκου, στην Πρέβεζα προκάλεσε φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, πιθανότατα από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρική συσκευή. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και επιτόπου έσπευσαν 5 οχήματα με 9 πυροσβέστες, με επικεφαλής το διοικητή της Π.Υ Πρέβεζας, Απόστολο Βασδέκη οι οποίοι απομάκρυναν τους ενοίκους του σπιτιού και κατάφεραν, μισή ώρα αργότερα να σβήσουν την φωτιά. Οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα στην ξύλινη οροφή με αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά η φωτιά να πάρει διαστάσεις και να απειλήσει ολόκληρη την κατοικία. Τα αίτια για την πρόκληση της πυρκαγιάς εξετάζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Θαλάσσια ρύπανση στην Πλαταριά

Η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε το βράδυ της Παρασκευής για ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης εντός του λιμένα Πλαταριάς Θεσπρωτίας.Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή, διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για ρύπανση από ιριδίζοντα σεντινόνερα έκτασης περίπου 150 τ.μ..Η ρύπανση καταπολεμήθηκε πλήρως μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου από τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή.Η προανάκριση για τα ακριβή αίτια της ρύπανσης συνεχίζεται.

«Με το δεξί» ξεκίνησε η νέα χρονιά για τον Δήμο της Πρέβεζας σε ότι αφορά τους πολιτικούς γάμους!!!

«Με το δεξί» ξεκίνησε η νέα χρονιά για τον Δήμο της Πρέβεζας σε ότι αφορά τους πολιτικούς γάμους. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του νέου έτους τελέστηκαν ήδη 4 πολιτικοί γάμοι, ενώ υπάρχουν αρκετοί προγραμματισμένοι για το επόμενο διάστημα. Να θυμίσουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει σταθερή αύξηση του αριθμού των γάμων που τελούνται στο Δημαρχείο γεγονός που συνδέεται κατά κύριο λόγο με την οικονομική κρίση σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν τα ζευγάρια.

Με απειλές προς γονείς για... Εισαγγελείς και... Αυτόφωρα μας έρχεται η Δ. Χουλιάρα

Θυμήθηκε στο facebook το Νόμο 4000/1958, περί... τεντυμποϊσμού!!!
"Η διατάραξη της σχολικής ζωής θεωρείται διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και η όποια αντιδικία με τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας ισοδυναμεί με αντίσταση κατά δημόσιας αρχής", αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook στις 3 Νοεμβρίου 2012, η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Δώρα Χουλιάρα! Αυτό και άλλα... πολλά. που παραπέμπουν στο Νόμο... 4000, περί τεντυμποϊσμού που ψήφισε το 1958 η κυβέρνηση Καραμανλή, αναφέρονται κοινή θέα στο διαδικτυακό λογαριασμό της ΔΗΜΑΡ Καισαριανής. Μάλιστα στο ίδιο κείμενο, υπάρχουν και νουθεσίες της κας Χουλιάρα προς τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών για τους οποίους αναφέρει ότι επιτρέπεται η είσοδός τους στα σχολεία: "...σε ορισμένες και μόνο από το Σύλλογο Διδασκόντων ημέρες και ώρες προς ενημέρωσή τους για την πρόοδο των παιδιών. Η παρουσία ακόμη και αυτών σε άλλη χρονική στιγμή επιτρέπεται κατόπιν της άδειας της Διευθυνσης της σχολικής μονάδας". Στα νέα εκπαιδευτικά ήθη, τα οποία προφανώς θέλει να επιβάλει στην τοπική εκπαίδευση η νέα περιφερειακή διευθύντρια, προβλέπει και τις σχετικές ποινές, αφού όπως η ίδια γράφει στο ίδιο κείμενο: "...και τα δύο παραπάνω αδικήματα εμπίπτουν στη διάταξη περί αυτόφορου". Δεν ξέρουμε εάν πραγματικά τα πιστεύει και θέλει να τα κάνει πράξη στην Ήπειρο, όμως επειδή ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ, καλό θα είναι η κα Χουλιάρα (είναι και ΔΗΜΑΡίτισσα!!!) να... χαλαρώσει λίγο. Τουλάχιστον διαδικτυακά!!!Διαβάστε το πλήρες κείμενο κάνοντας κλικ ΕΔΩ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η πόλη των πεσμένων . . . πινακίδων

Η πόλη με τις περισσότερες πεσμένες πινακίδες θα πρέπει να ανακηρυχθεί η Πρέβεζα αφού μετά από μία σύντομη βόλτα βρήκαμε 2 εντελώς πεσμένες και άλλες 6 ετοιμόρροπες και δεκάδες άλλες που γέρνουν σαν τον πύργο της Πίζας.Αν υπάρχει θεός θα πρέπει να ρίξει φωτιά να μας κάψει . . . Με αφορμή την φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης την ημέρα της πρωτοχρονιάς το mypreveza.gr αποφάσισε να κάνει ένα μίνι ρεπορτάζ για αυτή την απαράδεκτη εικόνα που δεν μας τιμά καθόλου ως Πρεβεζάνους. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους δεν ξέρουμε ποια να πρωτοσχολιάσουμε γιαυτό αφήνουμε σε εσάς τα συμπεράσματα...Είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε και άλλες . . .

Από την Ανθούσα Πάργας ο νέος Αττικάρχης Εκπαίδευσης

Πρόκειται για τον Φυσικό Δημήτρη Γκίνη

Ηπειρώτης είναι ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, μιας και στη συγκεκριμένη θέση ορίστηκε ο  Δημήτρης Γκίνης, ο οποίος είναι ένα από τα πρωτοκλασάτα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ. Κατοικεί μόνιμα στην Κέρκυα, όμως κατάγεται από την Ανθούσα Πάργας και διατηρεί στενές επαφές με Ηπειρώτες συναδέλφους του, αφού πάντα φροντίζει να ενημερώνεται για τα εκπαιδευτικά δρώμενα της περιοχής μας. Μην πάει το μυαλό σας ότι φλέρταρε με την καρέκλα της κας Χουλιάρα. Στην Αθήνα ήθελε να πάει ο άνθρωπος και εκεί πήγε. Και ούτε είχε κάποια εμπλοκή με τα καθ΄ ημάς. Όσοι τον γνωρίζουν από κοντά ομολογούν ότι πρόκειται για ένα δυνατό πολιτικό μυαλό με μεγάλες προσβάσεις στα ηγετικά κυβερνητικά κλιμάκια, που πάντοτε έχει στο μυαλό και την καρδιά του την Ήπειρο.

«Σχολική διαμεσολάβηση, για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων, οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων «Βαλάνειο» και οι Σύλλογοι Φοιτητών Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών & Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Σχολική διαμεσολάβηση, για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας», την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013, στις 17:30΄στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων.

Όταν τα αστικά... καβαλάνε πεζοδρόμια για να περάσουν

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στα Γιάννινα
Η παράνομη στάθμευση και το πολύ ... διαδεδομένο διπλοπαρκάρισμα, είναι από τις κύριες αιτίες για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στα Γιάννινα και το βλέπουμε καθημερινά. Όπως χθες το πρωί στον κόμβο Δαγκλή, Κοραή, Ζωσιμαδών, Σίνα και Τσιριγώτη.Στο πλάι του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας και απέναντι από την υποτυπώδη στάση είχε σταθμεύσει ένα μικρό επιβατικό αυτοκίνητο, κάπως ... στραβά, ωστόσο δεν χωρούσε να περάσει το αστικό λεωφορείο (ούτε και μικρό φορτηγό) που κατέβαινε από την οδό Δαγκλή. Άμεσα εμφανίστηκε (ή έτυχε να περνάει) τροχονόμος και επιλήφθηκε, σφυρίζοντας αρκετές φορές, αλλά ο οδηγός... άφαντος. Τα αυτοκίνητα πίσω από το μπλοκαρισμένο αστικό σχημάτιζαν «ουρά», κόρνες, εκνευρισμός...Ο τροχονόμος δεν έχασε καιρό, πήρε κατσαβίδι και ξήλωσε τις πινακίδες του παράνομα σταθμευμένου αυτοκινήτου και ξανασφύριξε πολλές φορές, μπας και ακούσει. Μάταια όμως, πουθενά ο οδηγός.Για αρκετά λεπτά όλοι περίμεναν να εμφανιστεί ο ... εξαφανισμένος οδηγός και να ανοίξει ο δρόμος, τίποτε όμως και τότε ο οδηγός του αστικού έκανε αυτό που χρειάζονταν. Ανέβασε το βαρύ όχημα στο πεζοδρόμιο και δόθηκε λύση. Στο μεταξύ, ο οδηγός που άφησε όπως τον βόλευε το αυτοκίνητο και προκάλεσε το μποτιλιάρισμα δεν έλεγε να εμφανιστεί. Ένα άλλο αστικό έφτασε στο... στενό πέρασμα και για να μην ξανακλείσει ο δρόμος, «καβάλησε» κατευθείαν το πεζοδρόμιο και συνέχισε το δρομολόγιο του.Σκηνές καθημερινής τρέλας σε δρόμους της πόλης, από αυτές που κάνουν δύσκολη τη ζωή μας. Ένας καταφέρνει να ταλαιπωρεί δεκάδες, δυστυχώς. Λίγο πριν ο γερανός της; Τροχαίας...επιληφθεί η οδηγός (γυναίκα ήταν) του αυτοκινήτου εμφανίστηκε και το πήρε, αλλά η φασαρία είχε γίνει. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, απλά επειβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά ο... κανόνας. Και για να μην θεωρηθεί ότι μονό το συγκεκριμμένο πέρασμα έχει πρόβλημα, τα αστικά δυσκολεύονται πολύ να περάσουν και από άλλους δρόμους, όπως η οδός Ν. Ζέρβα.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ:Πιο έντονη παρουσία και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου

Πιο έντονη παρουσία και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου υπόσχεται η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Ηπείρου «Ήπειρος τόπος να ζεις»σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλης Αργύρης και τα μέλη της, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα. Στο επίκεντρο της πολύωρης συζήτησης τέθηκε η αδυναμία της διοίκησης της περιφέρειας σε δύο επίπεδα, στο ότι δεν υφίσταται ουσιαστικός αναπτυξιακός προγραμματισμός και στο ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων έχουν υποθηκεύσει τη δυνατότητα παρέμβασης από την αιρετή περιφέρεια. Ο επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλης Αργύρης, μίλησε για τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης από πλευράς της αιρετής περιφέρειας με αποτέλεσμα σήμερα να μην δημοσιοποιούνται στοιχεία που θα έπρεπε να είναι στη γνώση κάθε Ηπειρώτη. Σύμφωνα με τον κ. Αργύρη τα δύο αυτά χρόνια η παράταξη επέλεξε μια αντιπολίτευση ελέγχου και προτάσεων σε όλα τα μεγάλα θέματα, ωστόσο εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 πρώτο μέλημα θα είναι να πιέσουν προς την κατεύθυνση ενός σωστού προγραμματισμού για την περίοδο αυτή. Σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, θα αποτελούσε βαθιά οικονομική ανάσα για την περιοχή αν οι χρηματοδοτήσεις που έρχονται επενδύονται στον τόπο μας» κατέληξε ο κ.Αργύρης.

Οι έμποροι μεταθέτουν τις ελπίδες τους στις χειμερινές εκπτώσεις

Στις 15 Ιανουαρίου, οπότε αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις, μεταθέτει ο εμπορικός κόσμος της Ηπείρου τις ελπίδες του για μείωση των απωλειών που υπέστη και την εορταστική περίοδο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της τοπικής αγοράς ο τζίρος μεσοσταθμικά ήταν μειωμένος έως και 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.Οι εκπτώσεις εκτιμάται ότι θα κυμανθούν σε επίπεδα άνω του 50% και τις επόμενες ημέρες οι καταναλωτές θα πάρουν πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει από τις προσφορές που αρχίζουν και επίσημα σε πολλά καταστήματα.Οι χειμερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν την Τρίτη 15 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Έκθεση Ζωγραφικής Πρεβεζάνων Καλλιτεχνών φιλοξενεί η Πινακοθήκη

Έκθεση Ζωγραφικής Πρεβεζάνων Καλλιτεχνών φιλοξενεί η Πινακοθήκη Λέανδρος Μιχ. Σπαρτιώτης στον Άγιο Θωμά. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 13 Ιανουαρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται Δευτέρα , Τετάρτη & Σάββατο 5 με 8 το βράδυ και Σάββατο , Κυριακή & Αργίες τις ώρες 10 με 1 το πρωί. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερείας Ηπείρου - Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμου και γίνεται με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και την συμπαράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα».

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας

Το Δ.Σ. του συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας,σας καλέι όλους στον ετήσιο χορό του - κοπή βασιλόπιτας το Σάββατο 12/1/2012 και ώρα 20:30 στο κέντρο δεξιώσεων Ι&Ν Χρυσοχοϊδη για να γλεντήσουμε και να περάσουμε όλοι μαζί μια βραδιά γεμάτι κέφι και χορό με την παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Σμόλικα στο κλαρίνο και τον Βαγγέλη Τόρη στο τραγούδι,τιμή πρόσκλησης 12.50 € (τρία πιάτα - χωρίς ποτό) με πλούσια λαχειοφόρο αγορά.Τηλ. κρατήσεων 6983505618.

Μέχρι αύριο η προθεσμία για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, είναι οι δύο τελευταίες ημέρες που έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, είτε να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματός τους.Μετά την Τρίτη λήγει και η παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και πλέον οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με την καταβολή προστίμων.Συγκεκριμένα, θα καλούνται να καταβάλουν το διπλάσιο από το ποσό των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημά τους.

Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και ακολούθως να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking.Η σχετική εφαρμογή βρίσκεται στο site της ΓΓΠΣ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κωδικούς taxisnet ή και χωρίς κωδικούς, ώστε να τυπωθεί το ειδοποιητήριο.Η απόδειξη πληρωμής θα αντικαταστήσει το σήμα κυκλοφορίας -ο οδηγός θα πρέπει να το έχει πάντα μέσα στο αυτοκίνητο- και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας.Από την κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων ο προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει περίπου 80 εκατ. ευρώ.Τα τέλη κυκλοφορίας 2013 υπολογίζονται ως εξής:
Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ
Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ
Από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ
Από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε 135 ευρώ
Από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε 240 ευρώ
Από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ
Από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ
Από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ
Από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1100 ευρώ
Από 4001 κ.ε. και άνω 1320 ευρώ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Αλλοδαπός μετέφερε 5.9000 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Άφωνα έμειναν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής στην Ηγουμενίτσα όταν σήμερα το πρωί εντόπισαν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη φορτηγού (διπλό πάτωμα) 5.900 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.Ο αλλοδαπός οδηγός του οχήματος συνελήφθη, ενώ προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το ανωτέρω όχημα και τα μεταφερόμενα τσιγάρα κατασχέθηκαν και πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

Ετήσιος χορός του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Σερρών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ν. Σερρών σας προσκαλεί στον Ετήσιο χορό του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 21:00, στο ''Ευ Ζην'', Μεραρχίας 119 Σέρρες.Θα διασκεδάσουμε, έτσι όπως εμείς ξέρουμε και κάνουμε τα τελευταία χρόνια σε όλες τις εκδηλώσεις μας, γνήσια και ηπειρώτικα, με μουσική κομπανία, που θα έλθει προσκεκλημένη από τα Γιάννενα.Να μην λείψει κανείς.

Η Αδελφότητα Δραμεσών Δωδώνης κόβει την πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Η Αδελφότητα Δραμεσών Δωδώνης κόβει την πρωτοχρονιάτικη Πίτα, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα 12.00' στην Αίθουσα των Συλλόγων Σαντοριναίων Αθήνας, Αγίας Βαρβάρας 47, Αργυρούπολη.Αναλυτικά η ανακοίνωση:Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι το ΔΣ της Αδελφότητάς μας, σας εύχεται «Καλή Χρονιά με υγεία και ευημερία για εσάς και την οικογένειά σας».Η Αδελφότητα έχοντας σαν βασική επιδίωξή της, την διατήρηση των σχέσεων μεταξύ των φίλων και συγχωριανών, σας προσκαλεί στην ετήσια κοπή της πίτας που θα πραγματοποιηθεί στις 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 στην αίθουσα που ευγενώς παραχωρήθηκε από τρείς συλλόγους της Σαντορίνης και βρίσκετε στην ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, οδός ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ 47.Πριν την κοπή της πίτας θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση της αδελφότητας.Στην εκδήλωση θα υπάρχει μπουφές καλό κρασί και τσίπουρο δωρεάν και όπως πάντα δεν θα λήψη η μουσική και ο χορός.Βασικό συστατικό για την επιτυχία, εκτός της συμμετοχής, θα αποτελέσει η συνεισφορά σας με σπιτικά εδέσματα. Η βοήθειά σας στο «ρεφενέ» είναι πολύτιμη, η καλή σας διάθεση απαραίτητη και ελπίζουμε να μας τιμήσετε όλοι με την παρουσία

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά κόβει την ''Πίτα'' το Σάββατο 12 Ιανουαρίου


Το Δ.Σ. του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιά σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά και προσκαλεί του Ηπειρώτες της περιοχής και τους φίλους της Ηπείρου. στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, στις 6:30μμ στην αίθουσα του Συνδέσμου, Φίλωνος 11Α, στο Κέντρο του Πειραιά.

Κοπή Πίτας του Συλλόγου Αποδήμων Θεσπρωτικού ''Τα Λέλοβα''

Κοπή Πίτας του Συλλόγου Αποδήμων Θεσπρωτικού ''Τα Λέλοβα'', την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα 11.00', μετά τον εκκλησιασμό, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, δίπλα στον Ηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Νικολάου.Στις 13 Ιανουαρίου 2013, Κυριακή πρωί,μετά τον εκκλησιασμό, θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών η ετήσια ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ του Συλλόγου μας μαζί με τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (λογοδοσία και απολογισμός Δ.Σ.)Ο Σύλλογος χρειάζεται εμπλουτισμό με νέα μέλη. Ελάτε λοιπόν να συμμετέχετε κι εσείς.Το Πνευματικό Κέντρο βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό, Πλατεία Αγίου Νικολάου 7 και δίπλα στο Σταθμό Ηλεκτρικού Άγιος Νικόλαος.Οι κυρίες παρακαλούνται, όπως κάθε χρόνο, και για να μη ξεχνάμε τις παραδοσιακές γεύσεις του χωριού μας, να μας φιλέψουν και από μια πίτα σπιτίσια (λαχανόπιτα, μπατσάρα, μπρούστουλα, τυρόπιτα, μπουκουβάλα, δίπλες,τηγανίτες κλπ.) ή από ένα γλυκό για να έχουμε και καλή χρονιά.

Η Αδελφότητα Λιθινιωτών Ιωαννίνων διοργανώνει γλέντι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Λιθινιωτών Ιωαννίνων καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίτας και τον ετήσιο χορό της Αδελφότητας, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα 12.00' στην ταβέρνα ''Ο Σωτήρης'', Αθανασίου Διάκου και Κώστα Βάρναλη, Πετρούπολη.Θα διασκεδάσουμε γνήσια και παραδοσιακά με ηπειρώτικη μουσική κομπανία και θα γευτούμε ηπειρώτικα φαγητά και πίτες, που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες μέλη της Αδελφότητας.

Oι Ηπειρώτες του Θριάσιου γιορτάζουν τον Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου εορτάζει τον Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, ώρα 18.00' με Εσπερινό και Αρτοκλασία και την Πέμπτη 17, ώρα 08.00' με Θεία Λειτουργία, στο παρεκκλήσι του Αγίου, στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής εργατικών κατοικιών Μάνδρας Αττικής.Σε ανακοίνωση –πρόσκληση ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου σημειώνει: «Θα είναι τιμή μας η παρουσία σας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων που διοργανώνει ο Σύλλογος μας την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 στο Ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων. ( Βρίσκεται στο χώρο του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας Αττικής.)Το πρόγραμμα έχει ως εξής:Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013
18:00 Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.
Περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων.
Θ' ακολουθήσει κέρασμα των παρευρισκομένων από το Σύλλογο.
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
8:00 Θεία Λειτουργία.