Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Τριγμοί στην παράταξη Γκόντα με την... αυγή του 2013

Με την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Τσάγκα η οποία ήρθε εντελώς ξαφνικά ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων το μεσημέρι της Κυριακής.Έτσι η νέα χρονιά ξεκίνησε με το... αριστερό για την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία μιας και μετά τον Επαμεινώνδα Ριστάνη ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας ανεξαρτητοποιήθηκε δημιουργώντας ένα ακόμα βαθύ ρήγμα στη δημοτική ομάδα του Νίκου Γκόντα.Ο κ. Τσάγκας πήρε το λόγο στην αρχή της συνεδρίασης κατά την οποία εκλέχτηκαν το προεδρείο και τα μέλη των επιτροπών του δήμου λέγοντας ότι άρει την εμπιστοσύνη του από την παράταξη του κ. Γκόντα και παραμένει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος για πολιτικούς λόγους.Στις δηλώσεις ο κ. Τσάγκας τόνισε πως η απόφαση του αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα των όσων συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης του κ. Γκόντα, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, ο επικεφαλής της έφερε προ τετελεσμένων τους δημοτικούς συμβούλους σε ότι αφορά τα ονόματα όσων θα προτείνονταν για τη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών των επιτροπών.Ο κ. Τσάγκας έκανε λόγο για υποβάθμιση της παράταξης σε βαθμό που για τον ίδιο δεν είναι ανεκτός και έτσι αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί, προσθέτοντας μάλιστα ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι και πάλι υποψήφιος αλλά όχι με την παράταξη του κ. Γκόντα."Θα υπάρξουν άλλες παρατάξεις και συνδυασμοί στις επόμενες εκλογές και θα το δείτε πολύ σύντομα", τόνισε.Από την πλευρά του ο Νίκος Γκόντας με δικές του δηλώσεις υποστήριξε ότι ο κ. Τσάγκας είχε θέσει εαυτόν εκτός δημοτικής ομάδας εδώ και καιρό αφού στήριξε τη δημοτική αρχή στην απόλυση των δύο ΑΜΕΑ στο πνευματικό κέντρο, προσθέτοντας μάλιστα ότι ο ένας από τους δύο νέους υπαλλήλους που αντικατέστησαν τους απολυμένους είναι "της δικής του επιρροής".Σύμφωνα με τον κ. Γκόντα στον ανεξάρτητο πλέον δημοτικό σύμβουλο δόθηκε η ευκαιρία να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του αυτή στην δημοτική παράταξη αλλά κάτι που δεν έκανε, όπως είπε ο κ. Γκόντας.Βέβαια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας φάνηκε απόλυτα αιφνιδιασμένος από την κίνηση του κ. Τσάγκα αφού τα όσα υποστήριξε για την στάση που κράτησε ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος στην αντικατάσταση των δύο ΑΜΕΑ στο Πνευματικό Κέντρο και πως ουσιαστικά είχε θέσει εαυτόν εκτός παράταξης μοιάζουν μάλλον ως μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αφού αν όντως υπήρχε τόσο μεγάλη ενόχληση από την απόφαση του κ. Τσάγκα να στηρίξει την πρόταση του προεδρείου του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου θα μπορούσε εδώ και δύο περίπου μήνες ο κ. Γκόντας θα μπορούσε να τον έχει ήδη απομακρύνει.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Άρχισε το κελάηδισμα από τα γαλάζια παπαγαλάκια της Περιφέρειας

Τρέμει τις διαρροές στην παράταξή του ο Καχριμάνης
Μετά τον Γ. Μπαλτογιάννη που τα βρόντηξε και έφυγε, δεν είναι λίγοι οι σύμβουλοι της παράταξης Καχριμάνη που φέρονται δυσαρεστημένοι από τα... καμώματα του επικεφαλής τους και με τον έναν ή άλλο τρόπο, εμφανίζονται ανοιχτά να διαδίδουν ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι με την παράταξη Καχριμάνη. Μην πάει το μυαλό σας στους Αντιπερειφερειάρχες που ξηλώθηκαν ή αυτούς που περίμεναν να γίνουν και τελικά δε θα γίνουν. Μιλάμε για άλλα σοβαρά αυτοδιοικητικά στελέχη της παράταξης Καχριμάνη, όπως για παράδειγμα την πετυχημένη νομικό Μαρία Τσουλάκη, η οποία σύμφωνα με τις διαρροές που υπάρχουν από δύο "παπαγαλάκια" του περιβάλλοντος Καχριμάνη, ενημέρωσε ήδη αρμοδίως, ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια. Όσοι τη γνωρίζουμε προσωπικά, ξέρουμε ότι διαθέτει ήθος και δε μασά τα λόγια της. Παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι διαφωνίες και οι ενστάσεις φαίνεται ότι οι πιέσεις Καχριμάνη δεν έπιασαν τόπο. Τώρα, το μόνο που ο ίδιος ελπίζει είναι να τους "ψήσει" με το παρακαλητό να μείνουν μέχρι τη λήξη της θητείας τους και να μην παραιτηθούν σε αυτή τη φάση. Οι διαρροές που έχουμε για το τι πραγματικά συμβαίνει στο εσωτερικό της παράταξης Καχριμάνη είναι αποκαλυπτικές της δυσαρέσκειας και των αντιθέσεων που υπάρχουν εντός της πλειοψηφίας.

Άκτιο-Αμβρακία: το κεντρικό και ανατολικό τμήμα ένα βήμα πριν την κατάρρευση

Οι εργαζόμενοι των τριών εργολαβιών του οδικού έργου, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες, προχωρούν πλέον και την κατάθεση μηνύσεων στους κατά τόπους Εισαγγελείς, μετά και την μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, γεγονός που αποτελεί ποινικό αδίκημα και προβλέπει ακόμη και σύλληψη του εργοδότη!Τις τελευταίες μέρες αρκετοί εργαζόμενοι πέρασαν το κατώφλι του επόπτη εργασίας στο Αγρίνιο, για να καταγγείλουν το γεγονός και από εκεί προβλέπεται και η κατάθεση μηνύσεων κατά των εταιριών που τους έχουν απλήρωτους.Πρόκειται για τους εργαζομένους της “Ιόνιος Τεχνική” που οι περισσότεροι από αυτούς , όπως καταγγέλλουν, έχουν οκτώ μήνες να δουν το χρώμα του χρήματος, αντιμετωπίζοντας πλέον πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Να θυμίσουμε πως οι τρεις εργολαβίες του οδικού άξονα, έχουν κηρυχθεί προσωρινά έκπτωτες, όπως πρώτο αποκάλυψε το “Γεγονός” σε προηγούμενο φύλλο του, εξαιτίας προβλημάτων χρηματοδότησης από Τράπεζες.Οι εργαζόμενοι της ΑΕΓΕΚ που έχει το πρώτο και μεγάλο τμήμα του έργου, είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. “Ήρθαμε σε επαφή με τους υπευθύνους της εταιρίας και μας ζήτησαν να κάνουμε υπομονή άλλες δέκα μέρες.Το κάναμε κι αυτό, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτε. Μας δουλεύουν. Εκ των πραγμάτων πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε κάθε μέσο, ώστε να διασφαλίσουμε τα δεδουλευμένα μας.” δηλώνει χαρακτηριστικά στο “Γεγονός” ο Γιώργος Πάντης, πρόεδρος των εργαζομένων.Στις 8 Ιανουαρίου, πρόκειται να γίνει τριμερής συνάντηση μεταξύ εργαζόμενων, Επιθεώρησης Εργασίας και εκπροσώπου της εταιρίας, σε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα που “καίει” 150 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

agrinionews.gr

Με κατάνυξη και καλό καιρό ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Άρτα

Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή εορτασμού των Αγίων Θεοφανίων στην Άρτα, με επίκεντρο το ιστορικό γεφύρι και τον ποταμό Άραχθο όπου τελέσθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων και η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Άρτας Ιγνατίου και με την παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παρουσία της Φιλαρμονικής του «Σκουφά» και ολοκληρώθηκαν με την ανάγνωση του Ευαγγελίου και το «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε».Η θρησκευτική τελετή ξεκίνησε νωρίς το πρωί με τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου του Μαξίμου του Γραικού και στη συνέχεια εψάλη η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Ακολούθως ξεκίνησε η πομπή από τον πεζόδρομο της οδού Θειακογιάννη προς το χώρο του γεφυριού, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή καταδύσεως του Τίμιου Σταυρού στο ποτάμι και ο Αγιασμός των Υδάτων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ:Γιατί η παράταξη του Γ.Ντόντη καταψήφισε τον Σταύρο Βιρβίλη

Σήμερα 6/1/2012 διεξήχθει η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πωγωνίου για το 2013 με την εκλογή νέου προεδρείου και μελών της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.Σχετικά με την πρόταση της πλειοψηφίας να προτείνει στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την επόμενη περίοδο και πάλι τον κ. Βιρβίλη Σταύρο, έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:Ο θεσμός του Προέδρου του Δ.Σ. είναι πολύ σημαντικός για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και των Οργάνων του. Είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας, ο συντονιστής και υπεύθυνος της σύνθεσης των απόψεων, ο καθοδηγητής της ήρεμης λειτουργίας και συνεργασίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.Εμείς ως Παράταξη σήμερα καταψηφίσαμε την πρόταση της πλειοψηφίας, διότι πιστεύουμε βαθιά ότι, δεν μπορεί να είναι προεδρεύων εκείνος ο οποίος:
-Δεν τηρεί τον Κανονισμό Λειτουργίας
-Δεν απαντάει σε αιτήματα Δημοτικών Συμβούλων και με συνοπτικές διαδικασίες δεν εισάγει προς συζήτηση στο Δ.Σ. θέματα που κατατίθενται νόμιμα από την αντιπολίτευση, αλλά και από δημότες
-Είναι προεδρεύων για λογαριασμό της παράταξης του κ. Καψάλη και δεν αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις δημοτικές παρατάξεις
-Φτάνει στα όρια παραίτησης τους συνεργάτες του και δεν τηρεί τις υποσχέσεις του
-Δεν μεριμνά για την υποβολή και κατάθεση εισηγήσεων για πολλά θέματα του Δ.Σ. κάτι που δυσχεραίνει και αποβαίνει εις βάρος πολλές φορές της λήψης σωστών αποφάσεων
-Δεν διασφαλίζει την άμεση και απρόσκοπτη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. και των Δημοτικών Παρατάξεων ( όπως η αδιαφορία προσκόμισης των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών των Συνεδριάσεων εδώ και 2 χρόνια )
-Εμείς είχαμε ψηφίσει τον κ. Βιρβίλη στην ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου του Δ.Σ. την πρώτη φορά. Η διετής πορεία του διέψευσε αυτήν την επιλογή μας. Πιστεύουμε και το είχαμε κάνει πολλές φορές γνωστό και εγγράφως ότι λειτούργησε ως εκπρόσωπος του Δημάρχου και όχι ως Πρόεδρος όλων στο Δ.Σ.
Πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι, δεν καταψηφίσαμε τον κ. Βιρβίλη ως πρόσωπο, αλλά ως παράδειγμα προς αποφυγήν για την πολιτική και παραταξιακή του συμπεριφορά στο Δ.Σ.Καταψηφίσαμε την λογική της Δημοτικής Αρχής που επιβραβεύει με την αποδοχή και υποβολή αυτής της υποψηφιότητας την υποβάθμιση της διαφορετικής άποψης, την μεροληψία και την μονόπλευρη στήριξη της παράταξης του κ. Καψάλη στις διαδικασίες λήψεις των αποφάσεων και στην εν γένει λειτουργία του Δ.Σ.Εμείς θα συνεχίσουμε και θα προσπαθούμε συνεχώς, στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων και του ρόλου μας ως αντιπολίτευση, να διαφυλάξουμε την σωστή λειτουργία του Δ.Σ. αναδεικνύοντας και στηλιτεύοντας κάθε φορά συμπεριφορές και ενέργειες που είναι αντίθετες με την υποβάθμιση και μείωση του κύρους του Δ.Σ.

Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης

ΔΗΜΑΡ:Στη Δικαιοσύνη για την επίθεση στα γραφεία Ιωαννίνων

Στη Δικαιοσύνη προτίθεται να οδηγηθεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων της Δημοκρατικής Αριστεράς, προκειμένου να ξεκαθαρίσει με τον πλέον νόμιμο τρόπο η υπόθεση με την καταστροφή των γραφείων της που έλαβε χώρα λίγα λεπτά μετά την είσοδο της νέας χρονιάς.Για το μείζον αυτό ζήτημα το βράδυ της Πέμπτης συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή και πήρε την παραπάνω απόφαση, τη στιγμή μάλιστα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα ανοιχτή εκδήλωση με αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση γύρω από την βία στην πολιτική.Χθες ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων της ΔΗΜΑΡ Τάσος Βασιλείου και οι Αλέκος Σόφης και Γιάννης Σκοπούλης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου αναφερόμενοι στο περιστατικό αυτό.«Τα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ είναι ένας χώρος παραγωγής πολιτικής, ένας χώρος συζήτησης και κατάθεσης απόψεων και ιδεών, τον οποίο κάποιοι θεώρησαν ως χώρο ανομίας και τον κατέστρεψαν με την επιδρομή τους.Η ΔΗΜ.ΑΡ είναι ένα νεοσύστατο και βαθύτατα δημοκρατικό κόμμα, ανοιχτό στο διάλογο, που σέβεται τις ιδέες και τις απόψεις όλων και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να εκφράζονται αυτές απρόσκοπτα και ελεύθερα.Είναι όμως αντίθετο στην επιβολή των ιδεών διά της βίας. Κάθε μορφή βίας είναι φασισμός και σε αυτό θα μας βρουν απέναντι. Έγιναν σημαντικές ζημιές, με μεγάλο κόστος τις οποίες αποκαταστήσαμε. Όμως καλούμε τις αρμόδιες αρχές να κινηθούν προς την αναζήτηση των υπαιτίων που θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την ενέργειά τους αυτή», σημείωσε ο κ. Βασιλείου, προσθέτοντας ότι η ΔΗΜ.ΑΡ Ιωαννίνων αποφάσισε τη διοργάνωση μιας ανοιχτής εκδήλωσης στην πόλη.Στη συνέχεια το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς Αλέκος Σόφης ζήτησε από όλους τους τοπικούς φορείς να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε τέτοια περιστατικά, αλλά και να καταδικάσουν την επίθεση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.Πρόσθεσε δε, ότι η συγκεκριμένη επίθεση έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που είναι η ιδιοκτησία του Νικ. Σκοπούλη. «Ο χώρος αυτός στον οποίο έγινε η επίθεση είναι ζυμωμένος με τον πολιτικό πολιτισμό του τόπου μας. Αποτέλεσε δε, ένα κέντρο δημιουργικής, ανθρωπιστικής και πολιτικής προσφοράς του αείμνηστου Νικ. Σκοπούλη, της οικογένειας του οποίου είναι ιδιοκτησία», σημείωσε.Καταλήγοντας ο κ. Σόφης σχολίασε και τον εντοπισμό φειγ βολάν με μηνύματα για την επέμβαση προ ημερών στη βίλα Αμαλίας. «Υπάρχει μία διάχυτη φημολογία ότι στην επίθεση συμμετείχαν άτομα που ήρθαν από την Αθήνα. Δε θα γινόταν όμως ποτέ κάτι τέτοιο εάν δεν υπήρχε συνδρομή και κατεύθυνση από πρόσωπα που ενστερνίζονται την πολιτική τρομοκρατία, τοπικά. Εγκαλούν τη ΔΗΜ.ΑΡ για την επέμβαση που έγινε στη βίλα Αμαλίας, όμως αλήθεια η κοινωνική ευαισθησία των δραστών και αυτήν που επικαλούνται ή ζητούν από όλους, συνδέεται με την τρομοκρατία και βάνδαλες πράξεις;», κατέληξε ο κ. Σόφης.

Ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Χθες ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καταδικάζοντας την επίθεση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.«Τέτοιου τύπου «έκφραση της αντίθεσης» στη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης, αντικειμενικά λειτουργεί υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής και συσκοτίζει τις ευθύνες και της ίδιας της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ. Η ένταση της δράσης των αντιμνημονιακών, αντινεοφιλελεύθερων, αριστερών δυνάμεων και η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι μονόδρομος για τη δημοκρατική ανατροπή και την ανόρθωση της κοινωνίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Την επίθεση καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων.«Τέτοιες ενέργειες, όποιο πολιτικό πρόσημο και αν έχουν, αποβλέπουν στον εκφοβισμό και την πολιτική αποσταθεροποίηση, αποτελούν κίνδυνο για τη ίδια τη Δημοκρατία μας και πρέπει να τύχουν της καταδίκης όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να θεωρούνται υπεύθυνες, και οι οποίες δυστυχώς τήρησαν σιγή ιχθύος για τους βανδαλισμούς στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα κατά το παρελθόν.Το ΠΑΣΟΚ καλεί τους πολίτες, τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς, χωρίς υπεκφυγές και επιλεκτικές δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες, να καταδικάσουν τη βία και κάθε μορφή της, από όπου και αν προέρχεται και να απομονώσουν με κάθε τρόπο τους εκφραστές της. Μόνο με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τη δημοκρατία έμπρακτα και διασφαλίζουμε την πολιτική σταθερότητα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

«Βούλιαξε» από κόσμο κοσμικό κέντρο για τον χορό των Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων!!!

Κοσμοσυρροή στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων με τον Βουλευτή Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλο να δίνει τα …ρέστα του στον χορό.Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr σε κατάμεστο από κόσμο κοσμικό κέντρο της πόλης των Τρικάλων, ο ετήσιο χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων, ενός από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους Συλλόγους του Νομού με έτος ίδρυσης το 1893 από Ηπειρώτες επιστήμονες της τότε εποχής που ήθελαν να έχουν ένα κοινό σύνδεσμο μεταξύ τους.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Τρικάλων της Ν.Δ Ηλίας Βλαχογιάννης, Κώστας Σκρέκας και Μιχάλης Ταμήλος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αγρελιάς Σπύρος Αβράμης, Πλατάνου Παναγιώτης Νημάς, Χρυσομηλιάς Κώστας Μπούλμπος και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νομού Τρικάλων Νίκος Μάνος.Η παραδοσιακή ορχήστρα του Δόκιμου Χαραλάμπους, αυθεντική πηγαία ανάμεσα σε ήχους παραδοσιακούς, εκτόξευσε το κέφι, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μοναδική που έκανε και τον Βουλευτή Μιχάλη Ταμήλο να σηκωθεί από την θέση του και να σύρει τον χορό μαζί με την Πρόεδρο του Συλλόγου Νίκη Χύτα και Προέδρους άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων.

Θεοφάνεια με κρύο και ήλιο με "δόντια"!!!

Το κρύο στα Γιάννενα ανήμερα των Θεοφανίων ήταν τσουχτερό. Το νερό της λίμνης Παμβώτιδας παγωμένο. Οι παράτολμοι κολυμβητές που θα βουτούσαν για να πιάσουν το σταυρό επιστράτευσαν ο καθένας το δικό του τρόπο για να προθερμάνουν. Ένας νεαρός σκέφτηκε να πάρει δυνάμεις κατεβάζοντας μια γερή... γουλιά κονιάκ, την ώρα που άλλοι κολυμβητές λούστηκαν με το παγωμένο νερό της λίμνης για να συνηθίσουν τη χαμηλή θερμοκρασία...

Δήλωση Κώστα Πέτσιου για την επανεκλογή του

Αμέσως μετά την επανεκλογή του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κων. Πέτσιος απευθυνόμενος προς το Σώμα, προέβη στην παρακάτω δήλωση:«Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την τιμητική του πρόταση και τους Περιφερειακούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν για μια ακόμη φορά στο πρόσωπό μου, επανεκλέγοντάς με Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.Όπως πάντα θα προσπαθήσω για το καλύτερο, διευκολύνοντας και προστατεύοντας την ελεύθερη έκφραση των συμβούλων, έχοντας πάντα υπόψη και τον κανονισμό λειτουργίας του Σώματος.Στόχος και επιδίωξή μου, θα είναι η σύγκλιση των θέσεων και η κατά το δυνατόν ενιαία έκφραση του Συμβουλίου σε μείζονα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι άλλωστε και ο σκοπός για τον οποίο μας εξέλεξαν οι πολίτες.Θέλω να ευχηθώ σε όλους Υγεία και Καλή χρονιά. Ειδικότερα δε για την Περιφέρεια Ηπείρου και το Περιφερειακό Συμβούλιο, να είναι δημιουργική η επόμενη διετία που αρχίζει σήμερα».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Aγιασμός των υδάτων στον Αχέροντα

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου, εορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνια στη Γλυκή, με τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων του ποταμού του Άδη, Αχέροντα.Το παρόν έδωσε η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Παππάς, μέλη του δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων καθώς και πλήθος κόσμου.Στα παγωμένα νερά του ποταμού Αχέροντα, έπεσαν 2 γενναίοι πιστοί τηρώντας το έθιμο. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τι συνέβη σήμερα στην πανέμορφη Γλυκή.


paramythia-online.gr

Εκλογή Προεδρείου και Επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου στη σημερινή του συνεδρίαση εξέλεξε το Προεδρείο του για τη διετία 2011-2014, το οποίο έχει την εξής σύνθεση:
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Πέτσιος
Αντιπρόεδρος: Χαράλαμπος Μπάτσης
Γεν. Γραμματέας: Γεώργιος Ζιάκκας
Επίσης εξελέγησαν τα μέλη της Επιτροπών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ:
Α’ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
(Από την πλειοψηφούσα παράταξη)
Καραμπίνας Ιωάννης
Δηλαβέρης Αναστάσιος
Πλιάκος Μιχαήλ
Παπαγιάννης Ιωάννης του Γεωργίου
Ντέτσικας Κωνσταντίνος
(Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας)
Ιωάννου Αθηνά
Παπαβρανούσης Χρίστος
Κωτσαντής Κωνσταντίνος
Β΄ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΈΛΗ
(Από την πλειοψηφούσα παράταξη)
Ανατολιωτάκης Νικόλαος
Λάζος Ιωάννης
Παπατσίμπας Γεώργιος
Κατέρης Ιωάννης
Ευθυμίου Ιωάννης
(Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας)
Ζούμπας Στέφανος
Ζηκίδου Καλιρρόη (Ρόη)
Μπόβολος Κωνσταντίνος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ &ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Α΄ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΈΛΗ(Από την πλειοψηφούσα παράταξη)
Γιολδάσης Βασίλειος
Καττής Νικόλαος
Λάζος Ιωάννης
Μικρούλης Θεοφάνης
Κώτσιος Νικόλαος
Παπαχρήστου Βασίλειος
Κάτσιος Νικόλαος
Κολόκας Παντελής
(Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας)
Ζηκίδου Καλιρρόη (Ρόη)
Παπανδρέου Κωνσταντίνος
Μίχας Παύλος
Παπαδημητρίου Ιωάννης
Ζιώβας Βασίλειος
Ζήκος Νικόλαος
Β’ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
(Από την πλειοψηφούσα παράταξη)
Πλιάκος Μιχαήλ
Ντέτσικας Κωνσταντίνος
Παπαγιάννης Ιωάννης του Γεωργίου
Καραμπίνας Ιωάννης
Φίλη – Πασχάλη Αντιγόνη – Βασιλική
Χριστοφορίδης Βασίλειος
Παργανάς Σταύρος
Ανατολιωτάκης Νικόλαος
(Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας)
Τζοβάρας Γρηγόριος
Ζούμπας Στέφανος
Παπαβρανούσης Χρήστος
Φώτης Κωνσταντίνος
Κωτσαντής Κωνσταντίνος
Χατζηεφραιμίδης Πρόδρομος
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Α΄ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΈΛΗ(Από την πλειοψηφούσα παράταξη)
Γιαννακάκης Ιωάννης
Πότσης Οδυσσέας
Ευθυμίου Ιωάννης
Σπυρέλης Μιχαήλ
Παπατσίμπας Γεώργιος
Φίλη – Πασχάλη Αντιγόνη – Βασιλική
Τσουλάκη Μαρία
Παπαγιάννης Ιωάννης του Χρήστου
(Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας)
Χατζηεφραιμίδης Πρόδρομος
Ζούμπας Στέφανος
Αναγνώστου Δήμητρα
Αρβανίτης Κωνσταντίνος
Ζιώβας Βασίλειος
Ζήκος Νικόλαος
Β’ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
(Από την πλειοψηφούσα παράταξη)
Κατσαμώρης Βασίλειος
Δημάκος Βασίλειος
Παπαγιάννης Ιωάννης του Γεωργίου
Κύρκος Χρήστος
Διβάρης Διονύσιος
Γαλάνης Αντώνιος
Ντέτσικας Κωνσταντίνος
Ανατολιωτάκης Νικόλαος
(Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας)
Ζηκίδου Καλλιρόη (Ρόη)
Μπόβολος Κωνσταντίνος
Φώτης Κωνσταντίνος
Ιωάννου Αθηνά
Παπαδημητρίου Ιωάννης
Κωτσαντής Κωνσταντίνος

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΓΚΑΣ:Αίρω την εμπιστοσύνη προς τον επικεφαλής της παράταξης Νίκο Γκόντα

Παραμένει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος
Kατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων,ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τσάγκας ανακοίνωσε ότι αίρει την εμπιστοσύνη του προς τον επικεφαλής της παράταξης Νίκο Γκόντα και παραμένει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος!Η ανεξαρτητοποίηση του Κ. Τσάγκα,έρχεται σε μια στιγμή που κυοφορείται και αναμένεται ν’ ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες, η ίδρυση νέας παράταξης από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Ιωαννιτών.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Εκλογή νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και μελών Επιτροπών

Με την εκλογή νέου προεδρείου και μελών της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων για το 2013.Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανεξελέγη ο κ. Δημήτρης Γιωτίτσας, αντιπρόεδρος ο κ. Βασίλης Βλέτσας και γραμματέας ο κ. Βασίλης Τσαμπαλάς.Ο αντιπρόεδρος προέρχεται από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ μετά την άρνηση των τριών παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης να προτείνουν μέλος τους για τη θέση του γραμματέα, καλύφθηκε από την πλειοψηφία.Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Δημήτρη Γιωτίτσα ψήφισαν 34 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ υπήρξαν πέντε λευκά ψηφοδέλτια.Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Βασίλη Βλέτσα ψήφισαν 37 και υπήρξαν δύο λευκά ψηφοδέλτια.Υπέρ του κ. Βασίλη Τσαμπαλά ψήφισαν 25 ενώ υπήρξαν 14 λευκά ψηφοδέλτια.Ο κ. Γιωτίτσας μετά την επανεκλογή του ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.«Ο Δήμος μας είναι και επίσημα πλέον, με βάση τον μόνιμο πληθυσμό της απογραφής του 2011, από τους μεγαλύτερους της χώρος και δέκατος στην πληθυσμιακή κατάταξη. Σ’ αυτόν τον μεγάλο δήμο, με την τοπική μας κοινωνία να βρίσκεται αντιμέτωπη με τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση, ο ρόλος του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικός», τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Γιωτίτσας και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία του.«Νιώθω την ανάγκη να διαβεβαιώσω, τόσο εσάς όσο και τους συνδημότες μας, ότι σε συνεχή, αρμονική και γόνιμη συνεργασία με τους συναδέλφους του προεδρείου, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και με κάθε αρμόδιο επιστημονικό, παραγωγικό και κοινωνικό φορέα θα εργαστώ με πλήρη διαφάνεια, δημοσιότητα και δημοκρατικές διαδικασίες, προς την κατεύθυνση αυτή», κατέληξε ο κ. Γιωτίτσας.Το σύνολο των δημοτικών συμβούλων ευχαρίστησε και ο αντιπρόεδρος του σώματος Βασίλης Βλέτσας. «Η θητεία του δημοτικού μας συμβουλίου συμπίπτει με τις μεγάλες αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Τα στοιχεία αυτά του προσδίδουν μία ιστορικότητα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στάδιο της μεταρρύθμισης και το προεδρείο θα βοηθήσει με κάθε τρόπο στην κατεύθυνση αυτή», τόνισε ο κ. Βλέτσας.Το σύνολο των δημοτικών συμβούλων για την εμπιστοσύνη που έδειξε ευχαρίστησε και ο νέος γραμματέας του σώματος Βασίλης Τσαμπαλάς, σημειώνοντας ότι θα είναι συνεπής με τα καθήκοντα που αναλαμβάνει.Τις ευχαριστίες του προς το σώμα διατύπωσε ο απερχόμενος γραμματέας Παναγιώτης Κιτσούλης. «Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα. Εύχομαι καλή δουλειά στο νέο προεδρείο», σημείωσε ο κ. Κιτσούλης.Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ανέδειξε τα τακτικά κι αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.Τακτικά μέλη αναδείχθηκαν οι Κατηρτσίδης Δημήτρης, Μανταλόβας Θανάσης, Θεμελής Δημήτρης, Μασσαλάς Βασίλης και Παπαδιώτης Γιώργος από την πλειοψηφία και Σίντος Αχιλλέας, Κοσμάς Βασίλης και Τζίμας Λάμπρος από την μείζονα αντιπολίτευση.Αναπληρωματικά μέλη: Χρυσοστόμου Μάκης, Δουβανάς Ελευθέριος, Κιτσούλης Παναγιώτης από την Δημοτική Αρχή και Μάντζιος Στέφανος και Λισγάρας Γιώργος από την μείζονα αντιπολίτευση.Επίσης αναδείχθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.Τακτικά μέλη αναδείχθηκαν: Βήκας Βασίλης, Χρυσοστόμου Μάκης, Τσαμπαλάς Βασίλης, Γκλίναβος Θωμάς, Νάστος Δημήτρης από την πλειοψηφία και Λαδόπουλος Κώστας, Χήτος Βασίλης και Γκίκας Γρηγόρης από τη μείζονα αντιπολίτευση.Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν: Λώλης Γιώργος, Κατηρτσίδης Δημήτρης, Σκοπούλης Γιάννης και από την αντιπολίτευση Κοσμάς Βασίλης και Λισγάρας Γιώργος.Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά και τόνισε ότι η συμβολή όλων όσων μετέχουν στις Επιτροπές του Δήμου είναι καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Μανιταρόφιλοι Ηπείρου για τον θάνατο του Δημήτρη Δούβλη

Όλοι μας θα θέλαμε το πρώτο μήνυμα της χρονιάς να είναι το τυπικό με τις ευχές για το νέο έτος.Δυστυχώς όμως ο θάνατος του Μήτσου μας άλλαξε τα σχέδιά μας.Οι λέξεις φαίνονται τόσο φτωχές για να περιγράψουν τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν όσο και λίγες για να περιγράψουν αυτόν τον τόσο όμορφο άνθρωπο που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε.Είναι, τελικά, αυτή η σκληρή στιγμή που αποχωρίζεσαι έναν αγαπημένο που συνειδητοποιείς ότι η έλλειψη τότε ανοίγει διάπλατα την πόρτα της μνήμης κι έτσι αυτός σε συνοδεύει παντού, σε κάθε λεπτό.Ο Μήτσος θα 'ναι πάντα μαζί μας, στο γραφείο, στα δάση, στα λιβάδια, στις ταβέρνες, στ' αποκριάτικα γλέντια, στο κάθε μανιτάρι που μαζέψαμε μαζί.Ο αφόρητος πόνος σιγά σιγά θα κοπάσει και θα νικηθεί απ' την γλυκιά ανάμνηση.Να 'σαι καλά εκεί που πήγες και σ' ευχαριστούμε για όσα μας έδωσες στο σύντομο αυτό ταξίδι σου εδώ σ' αυτόν τον κόσμο.
Σ' αγαπάμε ΠΑΝΤΑ.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Με λαμπρότητα και ήλιο ο εορτασμός των Θεοφανείων

Με λαμπρότητα και καλόκαιρία γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σήμερα Κυριακή 6/01/2013 στην πόλη της Πρέβεζας.Ο νέος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος έριξε για πρώτη φορά το σταυρό τον οποίον έπιασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δημήτρης Καραμανίδης.Ο καιρός ήταν ευνοϊκός για τους νεολαίους που είχαν την τιμή να βουτήξουν για την μάχη του σταυρού.

mypreveza.gr

Νεκρός από πτώση 55χρονος τοπογράφος στα Γιάννενα!!!

Τα αίτια και τις συνθήκες που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό 55χρονου τοπογράφου των Ιωαννίνων, το απόγευμα του Σαββάτου, διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.Το περιστατικό σημειώθηκε στην πολυκατοικία στην οποία διέμενε ο 55χρονος τοπογράφος, σε κεντρική οδό της πόλης. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο 55χρονος βρέθηκε στο έδαφος, από πτώση,πιθανόν από την ταράτσα της Πολυκατοικίας..Ο 55χρονος διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.Να σημειωθεί πως ο άτυχος τοπογράφος ήταν γνωστός συνδικαλιστής στο χώρο του και παλιότερα είχε εκλεγεί στην διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Ηπέιρου

Ο κόσμος αλλάζει και η Ελλάδα βρίσκεται σε παρακμή

Του Νίκου Κοτζιά
1. Ο 21ος αιώνας είναι αιώνας μεγάλων μετακινήσεων. Το κέντρο του πλανήτη μετακινείται από την «λίμνη» του Ατλαντικού σε αυτή του Ειρηνικού. Η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη περιοχή είναι η νοτιανατολική Ασία. Ήδη 5 οικονομίες της περιοχής, η Κίνα (2η στον κόσμο), η Ιαπωνία (3η) η Ινδία, η Νότιος Κορέα και η Ινδονησία συγκαταλέγονται στις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις σε δύο δεκαετίες θα είναι, πλέον, οι πέντε από τις δέκα μεγαλύτερες. Το 2035 είναι αμφίβολο αν κράτος μέλος της σημερινής ΕΕ θα συγκαταλέγεται στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. H Γερμανία ίσως να είναι στη 10η θέση, πιθανότερο, όμως, στην 11η. Σύμφωνα με τον ΟΟΑΣΑ η Γερμανία θα παράγει το 2050 μόλις το 2,5% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Δηλαδή, όση είναι η συμμετοχή της Ελλάδας σήμερα στο ΑΕΠ της ΕΕ.
2.Ο 21ος αιώνας δεν θα είναι ο αιώνας της Ευρώπης όπως υπολόγιζαν πολλοί. Η ανικανότητά της ΕΕ να αντιμετωπίσει οργανωμένα τις συνέπειες της κρίσης αποτέλεσε αφορμή να πάψει να θεωρείται ως μοντέλο για τον υπόλοιπο κόσμο, ιδιαίτερα για τα αναδυόμενα κράτη. Η κατάστασή της κάθε άλλο παρά είναι ελκυστική. Το μεγάλο πολιτικό της πρόβλημα είναι η ανικανότητα της Γερμανίας να λειτουργήσει ορθολογικά την πρωτοκαθεδρία της. Μπορεί να είναι μεγάλη για την ΕΕ αλλά παραμένει μικρή για τον κόσμο. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα, με τις υποταγμένες ηγεσίες της, πληρώνει την πολιτική που επιβάλλουν μικροί ευρωπαίοι ηγέτες εκπρόσωποι μεγάλων συμφερόντων.
3.Η Νοτιοανατολική Ασία παρήγαγε από το 400 πχ και για 2.000 χρόνια τα 3/5 της παγκόσμιας παραγωγής. Τα επόμενα 340 χρόνια έπεσε στο 1/5. Ένας αριθμός που συμπυκνώνει την συνολική της υποχώρηση μετά την κατάκτησή της από τις ευρωπαϊκές αποικιοκρατικές δυνάμεις. Σήμερα, ο όγκος της οικονομίας της έχει επανέλθει στα 2/5 του παγκόσμιου ΑΕΠ και όλα δείχνουν ότι σε ένα μερικές δεκαετίες θα σκαρφαλώσει εκ νέου στα 3/5. Οι ρυθμοί ανάπτυξης της Κίνας και άλλων κρατών της περιοχής είναι εδώ και 35 χρόνια οι υψηλότεροι στον κόσμο. Οι χαμηλότατοι μισθοί πείνας αυξάνουν με πολλαπλάσια ταχύτητα εκείνων στην Ευρώπη (μόνο την τελευταία δεκαετία κατά 304% στην Κίνα, κατά 5% στην ΕΕ, κατά 102% συνολικά στην ΝΑ Ασία). Πάνω από ένα δισεκατομμύριο Άνθρωποι, οι περισσότεροι (460 εκατομμύρια) στην Κίνα και στην Ινδία (280 εκατομμύρια) βγήκαν από την πείνα και τον θάνατο από ασιτία. Όμως, δεν έχει ξεπεραστεί, ακόμα, η φτώχεια και η πείνα για εκατοντάδες άλλα εκατομμυρίων ανθρώπων, ούτε οι κοινωνικές ανισότητες. Κάθε άλλο, σε πολλές περιοχές αυξάνουν.
4.Μεγάλα τμήματα της υποσαχάριας Αφρικής, όπως και της Λ.Αμερικής, βρίσκονται σε πορεία ανασυγκρότησης . Η Βραζιλία παράγει ΑΕΠ το οποίο είναι, πλέον, μεγαλύτερο εκείνου της Βρετανίας και της Ιταλίας,. Σε αντίθεση με τις τεχνολογίες της προηγούμενης γενιάς (όπως το σταθερό τηλέφωνο) οι νέες τεχνολογίες (όπως το διαδίκτυο και η κινητή τηλεφωνία) γνωρίζουν μεγάλη διάδοση.
5.Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς. Ενώπιον αυτών των αλλαγών, η Ελλάδα βρίσκεται με τις χειρότερες δυνατές προϋποθέσεις στη νεώτερη ιστορία της. Χωρίς ελπίδα και προσμονές. Υποβαθμισμένη όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία 35 χρόνια. Εξαρτημένη όντας αποικία χρέους. Για αυτό τον κόσμο η Ελλάδα είναι απροετοίμαστη. Δεν υπήρξαν δημόσιες εκτεταμένες συζητήσεις για αυτές τις αλλαγές και την ανάγκη κατανόησή τους. Για τις προοπτικές της Ελλάδας σε αυτές. Οι δογματικά νεοφιλελεύθερες κυρίαρχες δυνάμεις της χώρας δεν προετοίμασαν διανοητικά, τεχνολογικά, πολιτικά και οικονομικά την ελληνική κοινωνία ώστε να είναι σε θέση να τις κατανοήσει. Να διαμορφώσει στρατηγικές αντιμετώπισης και αξιοποίησής τους.
6.Το μακρόχρονο πρόβλημα της χώρας είναι η ανίκανη επιχειρηματική και πολιτική ηγεσία της που έχει μάθει στην αρπαχτή και που την οδήγησε στον υπερδανεισμό και την καταστροφή. Ανίκανη να αντιμετωπίσει την κρίση ελλειμμάτων και χρέους, όντας η ίδια σε βαθιά ηθική, πολιτισμική, πνευματική κρίση. Ανίκανη να απαντήσει στα σύγχρονα προβλήματα
7.Η χώρα έχει ανάγκη μιας ριζικής αλλαγής στο πολιτικό προσκήνιο, διαφορετικά θα συνεχίσει τον δρόμο της παρακμής. Χρειάζεται νέα πολιτική και άλλο προσωπικό που θα την κάνουν ικανή να κινηθεί στον κόσμο του 21ου αιώνα. Χρειάζεται ελπίδα και προσδοκίες, σχέδιο και προοπτική. Και αυτό είναι δική μας υπόθεση, καθήκον και χρέος.

Δύο νέες λίστες στα χέρια του ΣΔΟΕ – 4.500 καταθέτες σε Λουξεμβούργο και Λίχτενσταϊν!!!

Ευθύνες στον Αντώνη Μπέζα που προχώρησε με ρυθμούς...χελώνας τους ελέγχους
Ατελείωτη είναι η δουλεία που περιμένει το ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς αφού φαίνεται πως το κύμα των Ελλήνων που έστελναν καταθέσεις στο εξωτερικό με σκοπό να αποφύγουν να πληρώσουν φόρος, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς που τα ονόματα τους βρίσκονται στηλίστα Λαγκάρντ , αφού δύο νέες λίστες με Ελληνες καταθέτες στο εξωτερικό έρχονται στο φως της δημοσιότητας.Όπως γράφει το "Εθνος της Κυριακής" υπάρχουν δύο ακόμα λίστες από Λίχτενστάιν και Λουξεμβούργο. Μάλιστα η ύπαρξη της πρώτης φέρεται να ήταν γνωστή από το 2007, χωρίς ωστόσο να είχε διερευνηθεί ποτέ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η λεγόμενη λίστα Λιχτενστάιν πέρασε από πολλά κύματα αδράνειας και ολιγωρίας των αρχών καθώς, αν και έγινε γνωστή το 2007, η τότε κυβέρνηση δεν έπραξε τα δέοντα.Μετά τον πολιτικό θόρυβο, το 2008 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών.Ωστόσο, τα επόμενα δύο χρόνια επικράτησε σιγή ασυρμάτου ώσπου το 2010 έγινε γνωστό ότι η λίστα είχε περιέλθει σε ελληνικά χέρια.

Η Λιχτενστάιν ή αλλιώς «λίστα Κίμπερ»
Πρόκειται για μία λίστα με ονόματα καταθετών που είχε αντιγράψει υπάλληλος της τράπεζας LGT του Λίχτενστάιν Χάινριν Κίμπερ και γι αυτό και κάποιο της δίνουν το όνομα του.Στο περιεχόμενο της βρίσκονται 4.527 ονόματα καταθετών Ελλήνων και Γερμανών.Το 2006-2007 οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας καταβάλλουν το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ και αγοράζουν τη λίστα.Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση η γερμανική εισαγγελία και ασκεί διώξεις σε όσους δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις που είχαν στο εξωτερικό.Στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί το παραμικρό παρά μόνο το 2008 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών.Οι έλεγχοι όμως προχώρησαν με ρυθμούς χελώνας.Ωστόσο λίστα με Έλληνες καταθέτες υπάρχει και από το Λουξεμβούργο και σύμφωνα με το δημοσίευμα 4.200 άτομα ελέγχονται για τα λογαριασμούς με υψηλές καταθέσεις που διατηρούν εκεί.Στο στόχαστρο όμως των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν και 104 Ελληνες, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται σε λίστα που έρχεται από την Ολλανδία και έχουν στην κατοχή τους θαλαμηγούς και σκάφη πολυτελείας, το κόστος των οποίων κυμαίνεται από 500.000 ευρώ έως και 4 εκατομμύρια ευρώ.Ηδη από τις πρώτες διασταυρώσεις φαίνεται πως οι περισσότερες θαλαμηγοί δεν έχουν δηλωθεί.Και η λίστα του Λονδίνου όμως με τους 600 Ελληνες που αγόρασαν ακριβά ακίνητα στην καρδιά της Αγγλίας και απο τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει προκύπτουν μεγάλες αποκλίσεις βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ.Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα από τις έξι λίστες, πάνω από 31.000 φορολογούμενοι ελέγχονται για απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 15 δισ. ευρώ.

Είναι εντός της λίστας «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel;

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «η πολιτική συγκάλυψης εκ μέρους των μνημονιακών εταίρων και περιορισμού του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποτελεί την τελευταία μάχη υπεράσπισης ενός φαύλου πολιτικού συστήματος που εξέθρεψε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και κατέστησε τη διαπλοκή καθεστωτική δομή».Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για μη μετάδοση ανακοίνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνακόλουθα μη απάντησης σε ερωτήματα που έθεσε. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναδιατυπώνει τα ερωτήματα, αναφέροντας ότι:«Σε σχέση με την χθεσινή ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και την άρνησή του να παρουσιάσει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισημαίνουμε πως σε κανένα από τα ερωτήματα που θέσαμε προς το σταθμό δεν πήραμε απάντηση. Τα επαναδιατυπώνουμε: ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων; Είναι εντός της λίστας «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού; Όσον αφορά δε στο ύψος του δανείου τα στοιχεία που αναφέρουμε είναι από την ανακοίνωση του ``Χρηματιστηρίου Αθηνών``. Την ίδια, όμως, δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;»

Κρυμμένος στην Γερμανία θα γιορτάσει τα Θεοφάνεια ο Κάρολος Παπούλιας

Όπως ο...διάβολος το λιβάνι αποφεύγει πλέον την παρουσία του σε μαζικές εκδηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.Το... κάζο του από τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη είναι ακόμα νωπό και δεν θέλει με τίποτα να ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις.Έτσι, αύριο Κυριακή, ημέρα εορτασμού των Θεοφανείων, δεν θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων. Ούτε στον Πειραιά, ούτε πουθενά αλλού.Θα βρίσκεται στο...γυναικοχώρι! Ελληνίδα είναι η κυρία Μαίη Παπούλια αλλά αφού ζει εδώ και 50 χρόνια, από το 1963, εκεί ως "γυναικοχώρι" λογίζεται η Γερμανία!

http://www.lykavitos.gr

Ο παππούς με τους Ναζί, ο εγγονός με την Τρόικα

Από σόι γερμανοτσολιάδων τα δήθεν «τζάκια» Παπακωνσταντίνου
Η οικογένεια του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος σήμερα είναι υπόλογος για την αλλοίωση της αρχικής λίστας Λαγκάρντ, απολάμβανε προνομιακής μεταχείρισης από την κατοχική κυβέρνηση των δωσίλογων. Οι Παπακωνσταντίνου αποκτούσαν οικονομική ισχύ σε μια κυριολεκτικά ισοπεδωμένη Ελλάδα ενώ παράλληλα άρχισαν να εμπλέκονται ενεργά και στην πολιτική. Οι ίδιοι άνθρωποι του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Παπακωνσταντίνου, αυτοί που θα του άνοιγαν τον δρόμο για τη δική του πολιτική σταδιοδρομία, κάποτε υμνούσαν δημοσίως τη διορισμένη από τους Γερμανούς κυβέρνηση Τσολάκογλου. Αρκετά μέλη της άκουσαν το «εις θάνατον» στα μεταπολεμικά Ειδικά Δικαστήρια Δωσίλογων.

Το ρεύμα της Κατοχής
Βίοι παράλληλοι, μεταφορικά, ανάμεσα στον Γεώργιο Τσολάκογλου και τον κ. Παπακωνσταντίνου: κατά κάποιον τρόπο και οι δύο διεκπεραίωσαν την παράδοση της Ελλάδας στους Γερμανούς. Ο μεν Τσολάκογλου το έκανε κατά κυριολεξία το 1941, ο δε κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος από τους υπουργούς της κυβέρνησης ΓΑΠ να διαπραγματευτεί τους όρους υποτελείας της Ελλάδας στον σύγχρονο οικονομικό επεκτατισμό της Γερμανίας.Πριν από 70 περίπου χρόνια, ο Τσολάκογλου, με τις ευλογίες των Γερμανών κατακτητών, παραχωρούσε επιχειρηματικά προνόμια στον παππού του υπουργού που σήμερα κατηγορείται ότι «μαγείρεψε» τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, όπως είναι γνωστό, ήταν θείος του πρώην υπουργού και πατέρας των εξαδέλφων του, τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από την πρωτότυπη λίστα με τους κατόχους λογαριασμών στην τράπεζα HSBC. Ο μέντορας του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου ήταν ο Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ο δωσίλογος υπουργός Οικονομικών, υπεύθυνος για τα περιβόητα «κατοχικά δάνεια». Ιστορικές συμπτώσεις, που μοιάζουν απίστευτες και θυμίζουν σενάριο κυνικού πολιτικού δράματος, επιβεβαιώνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο το ρητό ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται, πότε σαν φάρσα και πότε σαν τραγωδία». Κι όμως, αυτή είναι η αλήθεια και ο συγγραφέας Δημοσθένης Κούκουνας προσφέρει όλη την απαραίτητη τεκμηρίωση με τα ντοκουμέντα που παραθέτει στο βιβλίο του «Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερωδιός.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Την Τρίτη ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των εορτών

Την Τρίτη ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η Δευτέρα 7 Ιανουαρίου είναι αργία, κι έτσι τα μαθήματα αρχίζουν ξανά στις 8 Ιανουαρίου.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του Εμμανουήλ Μπρίκου

Η περιπέτεια του κου Εμμανουήλ Μπρίκου έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν.Ο κύριος Μπρίκος, ο οποίος εξαφανίσθηκε στις 3/1/2013 από την Πρέβεζα, είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.Ο 84χρονος χάθηκε το απόγευμα της 3/1/2013 από την κατοικία του στην Πρέβεζα. Η «ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ», με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε το «SILVER ALERT». Η Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης δέχθηκε το πρωί της 05/01/2013, κλήση, για την ανεύρεσή του. Ο 84χρονος εντοπίσθηκε σε ελαιώνα, στην περιοχή κοντά στο σπίτι του. Ο κύριος Μπρίκος εντοπίσθηκε σώος και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Πέμπτη θητεία Ζαννιά στην ΕΟΕ,από την συνέλευση των Ιωαννίνων!!!

Πανηγυρική επανεκλογή του κ. Σπύρου Ζαννιά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Με ψήφους 71, σε σύνολο 76, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ πήρε στη γενική συνέλευση των σωματείων, στα Γιάννενα, το «χρίσμα» και θα είναι ο εκπρόσωπός της Ομοσπονδίας Τένις στην Ε.Ο.Ε για τα επόμενα 4 χρόνια. Αυτή θα είναι η 5η θητεία του κ. Ζαννιά στην Ε.Ο.Ε. Για την θέση του αναπληρωματικού εκπροσώπου εκλέχθηκε ο κ. Δημήτρης Σταματιάδης με 68 ψήφους, 7 Λευκά, 1 Άκυρο. Επίσης, έγινε ο διοικητικός και οικονομικός-ταμειακός απολογισμός του Δ.Σ για το 2012, που εγκρίθηκε με ψήφους 73 υπέρ, 3 κατά.

Σήμερα η κηδεία της μητέρας του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Συντετριμμένος είναι ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ.Δημήτρης Παπαγεωργίου,από το χαμό της αγαπημένης του μητέρας.Η μητέρα του ξεψύχησε χθες και η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Α' νεκροταφείο Ιωαννίνων,στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων.