Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Στην ΔΗΜΑΡ τελικά η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Ηπείρου!!!

Η Δώρα Χουλιάρα νέα διευθύντρια
Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που τοποθετούνται σε θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, μετά από αίτησή τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.Η έκπληξη είναι ότι τελικά την θέση στην Ήπειρο την κέρδισε μετά από διαπραγματεύσεις η ΔΗΜΑΡ!!!Έτσι ο Θανάσης Τσάνης έμεινε εκτός και στην θέση του τοποθετήθηκε η διευθύντρια του 2ου δημοτικού σχολείου Άρτας  Δώρα Χουλιάρα!!!Συνολικά στις 13 διευθύνσεις τοποθετήθηκαν 7 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας,4 του ΠΑΣΟΚ και 2 της ΔΗΜΑΡ.Αναλυτικά τοποθούνται οι:
1. Μελισσόπουλος Σάββας του Παύλου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή.
2. Καρατάσιος Γεώργιος του Δημητρίου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
3. Βόντσα Βασιλική του Γεωργίου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ02, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη.
4. Χουλιάρα Θεοδώρα του Γεωργίου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα.
5. Ζιάκα Βασιλική του Ιωάννη, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ11, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα.
6. Καραβασίλης Ιωάννης του Ιορδάνη, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα.
7. Παναγιωτόπουλος Γεώργιος του Ανδρέα, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα.
8. Παλιαλέξης Ηλίας του Ιωάννη, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Λαμία.
9. Γκίνης Δημήτριος του Αναστασίου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04.01, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, με έδρα την Αθήνα.
10. Μισθός Πέτρος του Δημητρίου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ02, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.
11. Παπαδανιήλ Μαρία του Χρήστου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη.
12. Μεσσάρης Διονύσιος του Σπυρίδωνα, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με έδρα την Ερμούπολη.
13. Κλινάκης Απόστολος του Ευαγγέλου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο.

Νέα αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Πρέβεζας

Νέα αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Πρέβεζας επιφέρει η διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τρίμηνη απόσπαση 16 Αστυνομικών της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Α.Δ. Ξάνθης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της παράνομης λαθρομετανάστευσης. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο την οποία κοινοποίησε και στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια, στην οποία τονίζει ότι οι αποσπάσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλα λειτουργικά προβλήματα στα τμήματα έδρας και στα Περιφερειακά Τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την αστυνόμευση της περιοχής. “Στην περιοχή μας έχει φτάσει κλιμάκιο της Frontex κι όμως την ίδια στιγμή αποχωρούν οι Αστυνομικοί» τονίζουν στην ανακοίνωση τους οι αστυνομικοί υπάλληλοι, ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου να βρει πιο μόνιμες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος κι όχι να απευθύνεται πάντα στα «εύκολα θύματα» που είναι οι αστυνομικοί. Ο αριθμός της αστυνομικής δύναμης της περιοχής, τους τελευταίους μήνες είναι σταθερά μειωμένος λόγω των αποσπάσεων σε ακριτικούς Νομούς την ίδια μάλιστα στιγμή που η παραβατικότητα αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο καθημερινά διογκώνεται. Να σημειωθεί ότι επιστολές Διαμαρτυρίας έστειλαν επίσης μέσω της ΠΟΑΣΥ και οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις Αστυνομικών Φλώρινας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Λάρισας, Σερρών, Θεσπρωτίας και Χαλκιδικής.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, στις δώδεκα και μισή το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων για την εκλογή του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του σώματος.Παράλληλα θα γίνει η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.Στην ειδική συνεδρίαση της Κυριακής προεδρεύει ο κ. Μωυσής Ελισάφ, ως πλειοψηφών σύμβουλος.

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας

Την Κυριακή των Θεοφανείων και ώρα 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας στην οποία θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών. Σύμφωνα με πληροφορίες εξάλλου, στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους αντιδημάρχους της επόμενης διετίας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συνελήφθη 39χρονος για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, φορτωμένο με πάνω από 240 κιλά κάνναβης
Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στη γέφυρα Ράγιου Θεσπρωτίας ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 39χρονος ημεδαπός, για μεταφορά και εμπορία σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα ακινητοποιήθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 39χρονο, έμφορτο με πάνω από (240) κιλά κάνναβης.Κατασχέθηκαν:
-τριακόσια εβδομήντα πέντε (375) δέματα με κάνναβη (συνολικού βάρους 240.705 γραμμαρίων), τα οποία βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και των πίσω καθισμάτων του αυτοκινήτου.
-ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
-ένα κινητό τηλέφωνο.

Αντιδήμαρχοι άμισθοι αλλά με μισθό! Χαριστική τροπολογία 10 εκατ. Ευρώ

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα δίνεται πλήρης μισθός σε άλλους 500 αντιδημάρχους περίπου.  10 εκ. Ευρώ ετησίως η δαπάνη - όλες οι λεπτομέρειες.
Ο Ν.4051/2012 (2ο μνημόνιο) στο άρθρο 3 πρόβλεψε το 40% περίπου των αντιδημάρχων να είναι ΑΜΙΣΘΟΙ, πρακτικά δηλαδή αφορά κάπου 500 αντιδημάρχους δημόσιους υπαλλήλους. Αυτό το μέτρο ψηφίστηκε μαζί με τις περικοπές που ζητούσε η τρόικα σε μισθούς και συντάξεις, με τα χαράτσια κλπ.
Τελικά φαίνεται ότι σε αυτή τη χώρα οι ισχυροί περνάνε πάντα το δικό τους σε αντίθεση με τους απλούς πολίτες που βλέπουν τις περικοπές και τα χαράτσια να διαδέχονται το ένα το άλλο. Έτσι μετά τους Βουλευτές σειρά πήραν οι Δήμαρχοι και οι Αντιδήμαρχοι που κατάφεραν (ξημέρωμα πρωτοχρονιάς) όπως αποκαλύπτει το zitsagate να κρατήσουν τα προνόμιά τους - δηλαδή ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΙΣΘΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ!!!
Συγκεκριμένα με… το τελευταίο ΦΕΚ του 2012 (!!!) με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 256 Α΄ άρθρο 3) προβλέπεται το απίθανο! Όπως αναφέρεται «Τα αιρετά όργανα της ίδιας παραγράφου που δεν δικαιούνται αντιμισθίας λαμβάνουν τις πλήρεις αποδοχές της οργανικής τους θέσης» δηλαδή πλέον λαμβάνουν κανονικότα μισθό!!!
Ασφαλώς πρόκειται για ένα θέμα που συνηθίζονταν ως τώρα στην Ελλάδα των θαυμάτων. Άμισθοι επρόκειτο να είναι κατά την πρόβλεψη του Ν.4051/2012 από 1ης Ιανουαρίου 2013. Και 31 Δεκεμβρίου 2012 βγήκε ο μισθός με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Έμπειροι οικονομολόγοι εκτιμούν το δημοσιονομικό κόστος αυτής της χαριστικής ρύθμισης σε 10 περίπου εκατ. €, αφού στους 325 δήμους της χώρας (έχουν από δύο μέχρι και δώδεκα (!) αντιδημάρχους έκαστος) οι άμισθοι αντιδήμαρχοι είναι περίπου 700 και από αυτούς γύρω στους 500 είναι δημόσιοι υπάλληλοι του στενού ή του ευρύτερου τομέα. Και με μικτή αντιμισθία της τάξης των 20.000 € ετησίως το κόστος προκύπτει στα 10 εκατ. Ευρώ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Θωμάς Παππάς από τον συνδυασμό του δημάρχου!!!

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 31/12/12 με θέμα τη συγχώνευση του λιμένα Ηγουμενίτσας, ο μέχρι εχτές Πρόεδρος του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας και πρώτος σε ψήφους του συνδυασμού κ. Θωμάς Παππάς, δήλωσε την παραίτησή του από το συνδυασμό της πλειοψηφίας και ως εκ τούτου ανεξαρτητοποιήθηκε.Σε δήλωσή του ο κ. Παππάς στο Ράδιο Ηγουμενίτσα 892.gr ανέφερε πως οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση είναι πολλοί και έδρασαν προσθετικά και συμπλήρωσε:"Η αυτοδιοίκηση είναι ανθρωποκεντρική και εμείς απομακρυνθήκαμε από την ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια, κάτι που δεν είναι ευτελές αλλά το πολυτιμότερο. Ευελπιστώ η παραίτηση μου να δράσει θετικά για την υπάρχουσα δημοτική αρχή και να αποτελέσει σημείο επανεκκίνησης".Την Κυριακή 6 Γενάρη, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας συνεδριάζει, ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τον Καλλικράτη εκλογή νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητος Ζωής για την δημοτική περίοδο 2013 - 2014.

Υπερκαλύφθηκαν οι στόχοι για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Ηπείρου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, από την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2012, καθώς υπερκάλυψε το στόχο v+3, συμβάλλοντας παράλληλα ουσιαστικά στην επίτευξη του εθνικού στόχου κάλυψης των δεσμεύσεων έναντι του Μνημονίου.Οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διάρκεια του 2012, ανήλθαν σε 61 εκ. ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική απορρόφηση σε 171 εκ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 58,40% (έναντι 110 εκ. ευρώ και 33.7% που ήταν το 2011).Με την ολοκλήρωση σήμερα των πληρωμών σε δικαιούχους η Περιφέρεια Ηπείρου υπερκάλυψε κατά 77 εκ. ευρώ το στόχο ν+3 για το 2012 ( 171 εκ. ευρώ έναντι ορίου 94 εκ. ευρώ), ενώ έχει ήδη πλησιάσει πολύ κοντά και το στόχο του ν+3 για το 2012 που ανέρχεται σε 191 ευρώ.Παράλληλα η Περιφέρεια Ηπείρου μετέφερε έργα ύψους 25 εκ. ευρώ, από τον Αναπτυξιακό Νόμο, στο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, αφενός μεν για ενισχυθούν οι απορροφήσεις του Υπουργείου και αφετέρου να διατηρηθούν ανέπαφα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για έργα και δράσεις υποδομών του προγράμματος.Επιπλέον η Περιφέρεια Ηπείρου έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη μεταφορά έργων ύψους 2 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ στο Interreg III Ελλάδα- Αλβανία, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του.Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης και το γεγονός ότι οι πληρωμές από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, αφορούν έργα που ευρίσκονται σε εξέλιξη και για τα οποία καταβάλλονται εντατικές και επίπονες προσπάθειες για την ολοκλήρωσή τους. Στο πλαίσιο αυτό στο πρώτο εξάμηνο του 2013 αναμένεται η παράδοση προς χρήση σειράς έργων που θα βελτιώσουν ουσιαστικά τις υποδομές και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.Ενδεικτικά, ορισμένα από τα έργα αυτά, είναι τα εξής:
Εθνική οδός Καρτέρι – Πάργα
Είσοδος πόλης Ιωαννίνων
Πολυδύναμο Κέντρο αντιμετώπισης αλκοολικών και χρηστών ναρκωτικών νοσοκομείου Χατζηκώστα
Διδακτήρια σε Θεσπρωτικό, Άρτα, Ανατολή, Ηγουμενίτσα
Νηπιαγωγείο Ν. Ζωής Ιωαννίνων
Παιδικοί σταθμοί σε Πρέβεζα – Ιωάννινα
Αποχέτευση Ηγουμενίτσας
Οδικές συνδέσεις Σεισμοπλήκτων – Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων
Υδρεύσεις δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.
Μετά την ανακοίνωση των παραπάνω, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι πιστεύει ότι σε λίγες ημέρες θα αποφορτιστεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου από έργα, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να πάρει και άλλα νέα έργα και νέες πιστώσεις.Επίσης με αφορμή άλλη ερώτηση ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την καταβολή ποσού 13.120.000 ευρώ προς την Περιφέρεια Ηπείρου από τους οφειλόμενους ΚΑΠ του 2012.Η απόδοση των συγκεκριμένων οφειλών, σημείωσε, επετεύχθη μετά από την πρόσφατη σύσκεψη των Περιφερειαρχών στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου σε συνεννόηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης, αποφασίστηκε η μεταφορά των πόρων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είχα αναφέρει και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εμείς λαμβάνουμε το ποσό των 13.120.000 ευρώ, που είναι μέρος των οφειλόμενων ΚΑΠ του 2012. Αυτό έγινε και σε άλλες επτά Περιφέρειες και σπεύδουν και οι υπόλοιπες να κάνουν τις αντίστοιχες διαδικασίες. Ευελπιστώ πως στα τέλη Ιανουαρίου δεν θα υπάρχει ουδεμία οφειλή από πλευράς Περιφέρειας Ηπείρου προς όλους όσοι συναλλάσσονται μαζί της και εκτελούν είτε έργα είτε προμήθειες», τόνισε ο Περιφερειάρχης.Τέλος, υπογράμμισε πως οι οφειλές του κράτους με τη μη απόδοση πόρων μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 ανέρχονται σε 17 εκ ευρώ (που ήδη έχουν μειωθεί σε 16 εκ. ευρώ), μετά και τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Καρκινοβατεί» το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Πανηγυρίζει το υπουργείο Εργασίας γιατί, όπως λέει σε δελτίο Τύπου, εξασφάλισε «την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση πόρων ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι"».Όμως, το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Εσωτερικών είχαν ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβρη την εξασφάλιση πόρων 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη συνέχιση του συγκεκριμένου προγράμματος έως το Μάρτη του 2012 και ότι από τον Απρίλη θα το διαδεχθεί το πρόγραμμα «κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων», το έργο του οποίου θα μπορεί πλέον να ανατίθεται κατευθείαν σε ιδιωτικές εταιρείες.Τέθηκε λοιπόν το ερώτημα αν τα 60 εκατομμύρια ευρώ είναι επιπλέον των 30 εκατομμυρίων ευρώ και για ποιο λόγο θα δοθούν. Πήραμε την απάντηση ότι πρόκειται για ποσό που ήταν να αποδεσμευτεί το 2011, αλλά δεν έγινε κατορθωτό. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε τότε, ισχυρίζονται, από άλλους πόρους και επομένως το κονδύλι που αποδεσμεύθηκε σήμερα δεν θα πάει στο «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Δηλαδή στους επιχειρηματίες μέσω της χρηματοδότησης έργων!Σε απλά ελληνικά, το υπουργείο εξαγγέλλει έργο κοινωνικής πολιτικής και στην πράξη χρηματοδοτεί το κεφάλαιο...Επιπλέον, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι γνωστό ότι καρκινοβατεί, αφού ήδη τέτοιες δομές που υπάρχουν σε δήμους είτε υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και χρηματοδότησης είτε σταματούν να λειτουργούν.

Σύμφωνη γνώμη για την προμήθεια εξοπλισμού Δημοτικών Σχολείων Δήμου Πάργας

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη, προς το Δήμο Πάργας, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για την προμήθεια εξοπλισμού των Τ.Ε. των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 19.731,66 ευρώ.

Νέες μειώσεις αποδοχών για τους μισθωτούς το 2013!!!

Σημαντικές απώλειες εισοδήματος, ειδικά για μισθωτούς με παιδιά, προκύπτουν από τη νέα φορολογική κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, βάσει της οποίας θα διενεργείται η παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές που θα καταβληθούν στους δικαιούχους από 1ης Ιανουαρίου 2013.Η φορολογική κλίμακα μισθωτών - συνταξιούχων, η οποία έχει εφαρμογή για τα εισοδήματα που αποκτώνται και τις δαπάνες που πραγματοποιούνται κατά περίπτωση, από το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) και μετά, είναι η εξής:
ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Κλιμάκιο εισοδήματος (ευρώ)Φορολογικός
συντελεστής %
Φόρος κλιμακίου (ευρώ)Σύνολο Εισοδήματος (ευρώ)Σύνολο Φόρου (ευρώ)
25.000225.50025.0005.500
17.000325.44042.00010.940
Υπερβάλλον42

Το υπουργείο Οικονομικών καθιερώνει έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για ετήσια επιδόματα ως 21.000 ευρώ, η οποία σταδιακά μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος πάνω από 21.000 ευρώ, για να μηδενιστεί η συγκεκριμένη έκπτωση όταν το ετήσιο εισόδημα είναι 42.000 ευρώ και άνω.Με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου προβλέπεται επίσης, ότι ο φόρος που προκύπτει με βάση την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων μειώνεται:
-Για εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ κατά 2.100 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 2.100 ευρώ, το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου.
-Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης της περίπτωσης α' περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού των 2.100 ευρώ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Προχωρούν οι διαδικασίες για την Αγωγή Υγείας σε σχολικές μονάδες

Ολοκληρώθηκαν οι συσκέψεις που οργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες για την παροχή αγωγής υγείας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια.Το πρόγραμμα αναπτύσσεται με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, τους επιστημονικούς φορείς, τους ιατρικούς, οδοντιατρικούς, φαρμακευτικούς συλλόγους καθώς και με ιατρούς, ελεύθερους, επαγγελματίες.Δημιουργήθηκαν θεματικές ενότητες με σκοπό την προάσπιση και την προαγωγή της δημόσιας υγείας, πάνω στις οποίες θα γίνει ενημέρωση από τους επιστημονικούς φορείς στους χώρους των σχολείων ή των εκπαιδευτικών κοινοτήτων. Για την καλύτερη και εστιασμένη παροχή αγωγής τις θεματικές ενότητες ενδιαφέροντος θα ορίσουν τα ίδια τα σχολεία - και ανάλογα αυτών, μετά τις γιορτές, θα κληθούν οι συνεργαζόμενοι επιστημονικοί φορείς να συγκροτήσουν τις αντίστοιχες ομάδες.Από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες και ήδη για την Π.Ε. Ιωαννίνων, έχει συγκροτηθεί ολοκληρωμένη πρόταση.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Με πτώση 40% στις τιμές,ολοκληρώθηκε η χρονιά φθινοπωρινών κηπευτικών θερμοκηπίου

Απολογισμό της χρονιάς που φεύγει κάνουν οι παραγωγοί της Πρέβεζας, που καλλιεργούν κηπευτικά (κυρίως τομάτα και αγγούρι), ενώ αυτή την περίοδο ήδη έχουν ξεκινήσει τις νέες φυτεύσεις που θα συγκομίσουν την άνοιξη. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο, οι τιμές τόσο στην τομάτα όσο και στο αγγούρι, κυμάνθηκαν σε ποσοστό 40% χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, αφού κατά μέσο όρο δεν ξεπέρασαν τα 25 λεπτά/κιλό.«Τα πράγματα φέτος ήταν πολύ δύσκολα για τους παραγωγούς αφού οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές σε συνδυασμό με το πολύ αυξημένο κόστος παραγωγής δεν μας άφησαν κανένα περιθώριο κέρδους», αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιάννης Σολδάτος, παραγωγός κηπευτικών θερμοκηπίου από την Πρέβεζα.Επίσης ο κ. Σολδάτος εκφράζει την ανησυχία του και για την άνοιξη που θα ξεκινήσει η νέα συγκομιδή κηπευτικών προϊόντων θερμοκηπίου αναφέροντας: «αν η κατάσταση συνεχίσει ως έχει και δεν υπάρξει κανένας έλεγχος με τις εισαγωγές πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί.Ο ΑγροΤύπος με τα ρεπορτάζ του καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις τιμές των κηπευτικών θερμοκηπίου. Υπενθυμίζουμε ότι και σε προηγούμενο ρεπορτάζ είχαμε αναφερθεί στις χαμηλές τιμές, τη μειωμένη ζήτηση και τα προβλήματα με τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές.Ειδικότερα την περίοδο που ολοκληρωνόταν η συγκομιδή (τέλη Νοεμβρίου) στο σύνολο της χώρας οι τιμές για την τομάτα θερμοκηπίου κυμαίνονται από 20 έως 40 λεπτά/κιλό, στο αγγούρι από 12 – 30 λεπτά/κιλό (20 λεπτά το ζευγάρι στα Φιλιατρά - 12 – 15 λεπτά/τεμάχιο στην Πρέβεζα), στις πιπεριές από 50 έως 65 λεπτά/κιλό ενώ για τις μελιτζάνες διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή.

Αντίθετο το ΤΕΕ με την κατάργηση του Φορέα της Λίμνης Παμβώτιδας

Τη διαφωνία του σε ενδεχόμενη κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης των Ιωαννίνων εκφράζει το ΤΕΕ Ηπείρου με επιστολή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Όπως σημειώνει «η κατάργηση κινείται ενάντια σε κάθε λογική προστασίας και ανάδειξης του σημαντικότερου οικοσυστήματος της λίμνης και θα έχει αρνητικές συνέπειες για την περιοχή».«Η Λίμνη Παμβώτιδα, περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και την ανάπτυξη της πόλης των Ιωαννίνων, είναι οικοσύστημα που παρουσιάζει σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα» τονίζεται στην επιστολή του ΤΕΕ και υπογραμμίζεται ότι η ίδρυση του Φορέα ήταν αίτημα από την δεκαετία του 1980.

ΗΠΕΙΡΟΣ:Μειώθηκαν οι νεκροί, αυξήθηκαν οι τραυματίες στα τροχαία

Σημαντική μείωση μόνο ως προς τον αριθμό των νεκρών παρουσίασαν τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν τον Οκτώβριο σε ολόκληρη την Ήπειρο.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή τον Οκτώβριο σημειώθηκαν στην Ήπειρο 18 τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων τα επτά έγιναν στο Νομό Ιωαννίνων, και τα υπόλοιπα στους άλλους τρεις νομούς.Σε σχέση με πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα τα τροχαία ατυχήματα αυξήθηκαν στην Ήπειρο κατά 5,9% και στο Νομό Ιωαννίνων αυξήθηκαν κατά 16,7%.Ωστόσο, σημαντική μείωση παρουσιάζει ο αριθμός των νεκρών, καθώς τον Οκτώβριο του 2011 είχαμε επτά νεκρούς σε 17 τροχαία ατυχήματα σε ολόκληρη την Ήπειρο, και φέτος είχαμε δύο νεκρούς σε 18 τροχαία ατυχήματα.Και οι δύο νεκροί έχασαν τη ζωή τους στο οδικό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων, όπου ωστόσο σε σχέση με πέρυσι τα θύματα στην άσφαλτο μειώθηκαν κατά 50%.Οι βαριά τραυματίες ανήλθαν σε εννέα σε ολόκληρη την Ήπειρο όταν πέρυσι ήταν δύο, και στο Νομό Ιωαννίνων είχαμε δυο βαριά τραυματίες όταν πέρυσι υπήρχε ένας.Σε ό,τι αφορά τους ελαφρά τραυματίες τον Οκτώβριο του 2012 είχαμε 25 στην Ήπειρο εκ των οποίων οι εννέα στο Νομό Ιωαννίνων.Τέλος, μικρή μείωση 0,4% σημείωσαν τον Οκτώβριο του 2012 τα οδικά τροχαία ατυχήματα σε ολόκληρη τη χώρα που προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισµό ατόµων σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2011 (1.151 τον Οκτώβριο του 2012 έναντι 1.156 τον Οκτώβριο του 2011), όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ).Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, στα ατυχήµατα αυτά είχαµε 97 νεκρούς (ποσοστό µείωσης 6,7%), 118 βαριά τραυµατίες (ποσοστό µείωσης 14,5%) και 1.276 ελαφρά τραυµατίες (ποσοστό αύξησης 3,4%) έναντι 104 νεκρών, 138 βαριά τραυµατιών και 1.234 ελαφρά τραυµατιών, τον Οκτώβριο του 2011.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Παράρτημα στα Ιωάννινα ίδρυσε το Πανελλήνιο Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ»

Παράρτημα στα Ιωάννινα ίδρυσε το Πανελλήνιο Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ», το οποίο από το 1998 δραστηριοποιείται στους τομείς της σίτισης, της ανθρώπινης υποστήριξης και διάδοσης του εθελοντισμού. Πέρυσι μάλιστα για την εθελοντική του προσφορά βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.Με ανακοίνωσή του καλεί συμπολίτες να ενταχθούν ενεργά στο Σωματείο και όσους το επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού. Επίσης ένας άλλος τομέας στον οποίο μπορούν να συμβάλλουν οι εθελοντές, είναι στην καταγραφή οικογενειών που έχουν ανάγκες.Για κάθε πληροφορία, διευκρίνιση ή επιθυμία για προσφορά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6945 773 421 (Κα. Έφη Θεοδωροπούλου - Κουρσούμη) ή στο 6937 115 500 (Κος. Χριστόδουλος Πετρινός) και στο e-mail: artosdrasi.ioa@gmail.com με την επισήμανση: «Για το Σωματείο “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ”.Για χορηγίες και προσφορές με τον Πρόεδρο του Σωματείου, κ. Λάζαρο Παπαγεωργίου (τηλ.: 6944 344450, 210 8810822, e-mail: artosdrasi@rei.gr). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις μας μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας http://artosdrasi.rei.gr.Για καταθέσεις χρημάτων: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: IBAN No: GR 810 110 116 00000 11629608776, SWIFT CODE: ETHNGRAA

Ένα κορίτσι 13 χρονών από την Πρέβεζα , χρειάζεται επειγόντως αίμα!!!

Ένα κορίτσι 13 χρονών από την Πρέβεζα , χρειάζεται επειγόντως αίμα για να κάνει Πλασμαφαίρεση. Το κορίτσι νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα και γίνεται έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Αίμα μπορείτε να δώσετε σε οποιοδήποτε τμήμα αιμοδοσίας. Τα Νοσοκομεία είναι ενήμερα και όποιος μπορεί και θέλει να δώσει αίμα το μόνο που έχει να κάνει είναι να αναφέρει το περιστατικό. Όσοι θέλουν μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες και με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Πρέβεζας στο τηλ. 6943645421

Τα «Απειρωτάν» του Κυριάκου Ρόκου στα Κοσμήματα «Νέσσης»


Τα δύο μικρογλυπτά που φιλοτέχνησε ο γνωστός Ηπειρώτης γλύπτης Κυριάκος Ρόκος, τιμώντας τα 100 χρόνια απ’ την απελευθέρωση της Ηπείρου και σαν ακόμη μια ανάμνηση για τις ερχόμενες γενιές παρουσιάζονται στο κοσμηματοπωλείο «Νέσσης» (Αβέρωφ 6Α, τηλ.: 26510-27585). Και τα δύο μικρογλυπτά φέρουν τον τίτλο «Απειρωτάν».

Ηπειρώτικο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 στο ''Πύλης Μέγαρο''
Ελάτε όλοι να ζήσουμε ανάλογες στιγμές και φέτος και να παρασυρθούμε σε ένα ξέφρενο Ηπειρώτικο γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα του ανεπανάληπτου Δόκιμου (στην μοναδική του εμφάνιση για το 2013 στο νομό μας), στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Τρικάλων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 στο κέντρο ΠΥΛΗΣ ΜΕΓΑΡΟ, ώρα 21.00'.Για πληροφορίες, στην πρόεδρο του Συλλόγου κα Χύτα Νίκη (6937385053) και στην Γραμματέα κα Οικονόμου Αθηνά (6978948775). Τηλ. Συλλόγου 2431032687 επί της οδού Αριστοτέλους 28 στα Τρίκαλα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διαχειριστική επάρκεια 2007-2013

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δίνεται 2η παράταση, (μέχρι 28-6-2013) εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους δυνητικούς δικαιούχους πράξεων των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για την επιβεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας τους.

Αναρτώνται αύριο τα αποτελέσματα των αιτήσεων για Βιολογική Γεωργία-Νιτρορύπανση στην Πρέβεζα

Αναρτώνται αύριο Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013 από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας, τα ονόματα των δικαιούχων για τα προγράμματα:
-Βιολογική Γεωργία (διετής παράταση παλιού προγράμματος)
-Βιολογική Γεωργία (Νέες Αιτήσεις)
-Προστασία των ευαίσθητων στα Νιτρικά Περιοχών.
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στα γραφεία της Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας (Λ. Ειρήνης 65) και θα σταλούν για ανάρτηση και στους 3 Δήμους της Π.Ε. Πρέβεζας.Σύμφωνα με στοιχεία της Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας:
-Για τη διετή παράταση του προγράμματος "Βιολογική Γεωργία" έχουν υποβληθεί επτά (7) αιτήσεις από τις οποίες εγκρίνονται οι τρεις (3).
-Για το πρόγραμμα "Βιολογική Γεωργία" (Νέες εντάξεις) έχουν υποβληθεί τριάντα τέσσερις (34) αιτήσεις από τις οποίες εγκρίνονται οι δεκαπέντε (15).
-Για το πρόγραμμα "Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών" έχουν υποβληθεί έξι (6) αιτήσεις από τις οποίες εγκρίνεται η μία (1).
Οι απορριπτόμενοι έχουν προθεσμία επτά (7) εργασίμων ημερών να υποβάλλουν ένσταση στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.Η προθεσμία ξεκινά από την επομένη της ανάρτησης των αποτελεσμάτων στο Δήμο στον οποίο ανήκει ο ενδιαφερόμενος.Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο γραφείο της Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας.

Κλειστά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, Τετάρτη 2 Γενάρη, τα εμπορικά καταστήματα. Από αύριο Πέμπτη θα επανέλθει το κανονικό ωράριο λειτουργίας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Πρόγραμμα Εορτασμού των Θεοφανείων

Το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων και του Αγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, που καταρτίστηκε από το Δήμο Ηγουμενίτσας, περιλαμβάνει τα εξής:
1. Την Κυριακή 6η Ιανουαρίου 2013. Σημαιοστολισμός των δημοσίων, των δημοτικών και λοιπών καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
2. Την Κυριακή 6η Ιανουαρίου 2013, ώρα 10.30΄ π.μ, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ηγουμενίτσας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.
3. Την ίδια ημέρα, ώρα 11:30΄. Τέλεση Αγιασμού των υδάτων με κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην προβλήτα του Παλαιού Λιμένα Ηγουμενίτσας,
4. Φωταγώγηση των πιο πάνω καταστημάτων τις βραδινές ώρες της 5ης και 6ης Ιανουαρίου 2013.
Στον Αγιασμό προσκαλούνται να παραστούν ο λαός, οι Πολιτικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές Αρχές μετά των υπαλλήλων τους, οι Διοικήσεις των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου μετά του προσωπικού τους, οι σύλλογοι και οι συνεταιρισμοί.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Εκπτώσεις στις εκδόσεις του Δήμου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης της Πρέβεζας και κυρίως λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας προσφέρει για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όλες τις εκδόσεις του Δήμου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με έκπτωση από 30% - έως 60% (σε επιλεγμένους τίτλους). Ιδιαίτερα για τους μαθητές, τους φοιτητές και τους άνεργους, προσφέρει έκπτωση 50% (με την επίδειξη του μαθητικού πάσο ή την κάρτα ανεργίας), προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον πνευματικό πλούτο του τόπου μας.

Ο Π. Ψωμιάδης... σούβλισε στα Γιάννενα!!!

Στα Γιάννενα βρέθηκε την Πρωτοχρονιά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που αντί για γαλοπούλα έψησε… σουβλάκια και μάλιστα στον δρόμο.Όπως μπορείτε να δείτε ο πρώην νομάρχης, πρώην βουλευτής και πρώην περιφερειάρχης αφού κέρασε τους περαστικούς, έριξε και ένα χορό!Μάλιστα, δεν παρέλειψε να μοιραστεί τις… σοφίες του και αποκάλυψε μπροστά στην κάμερα ότι «το κρέας, το ψάρι και τη γυναίκα, πρέπει να τα διαλέγεις με το ζουμί τους»… Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.