Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Στα... χαρακώματα Ν. Μακόπουλος και Φ. Φίλιος

Επανεμφάνιση του πρώην Αντιδημάρχου στα κοινά

Την επανεμφάνισή του στα κοινά της πόλης μετά από αρκετό διάστημα κάνει ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Μακόπουλος ο οποίος με ανακοίνωσή του επιτίθεται κατά του δήμαρχου Φίλιππα Φίλιου με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία τον δικαιώνει σχετικά με την εξόφληση του εντάλματος που αφορούσε την ασφαλτόστρωση του παραλιμνίου δρόμου. Μια υπόθεση δηλαδή που πάει χρόνια πίσω.Ο κ. Μακόπουλος στην ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι η απόφαση δεν έχει να κάνει πρωτίστως με το γεγονός της απαλλαγής του αλλά για το αν ο σημερινός Δήμαρχος δικαιούται να παραμένει στη θέση του, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη.Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μακόπουλου έχει ως εξής:«Με πρόσφατη απόφαση του, το VII τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου κι ύστερα από 10 χρόνια δικαστικής προσωπικής μου περιπέτειας, οδηγήθηκε σε απαλλακτική απόφαση σχετική με την εξόφληση του εντάλματος που αφορούσε την ασφαλτόστρωση του παραλιμνίου δρόμου επί δημαρχίας Φ. Φίλιου, ο οποίος είχε κατασκευαστεί με εντολή του αείμνηστου Σάββα Νικολάτου, τότε Αντιδημάρχου, δικαιώνοντας πλήρως την απόφασή μου για την εξόφληση του εντάλματος.Μια υποχρέωση της τότε Δημοτικής αρχής, η οποία νομικά είχε τακτοποιηθεί το 2003, παραπέμφθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετά από
παρεμβάσεις και παροτρύνσεις του κ. Φ. Φίλιου ζητώντας με δημόσιες δηλώσεις τις παραιτήσεις του τότε Δημάρχου κ. Ν. Γκόντα και τη δική μου, ως αρμοδίου Αντιδήμαρχου των Οικονομικών.Η δικαίωση αυτή, δεν έχει να κάνει πρωτίστως με το γεγονός της απαλλαγής αλλά κυρίως με το γεγονός ότι στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ρητά ότι «ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Ιωαννίνων εσφαλμένως ήσκησε την αρμοδιότητά του για κατά προτεραιότητα ειδικό κατασταλτικό έλεγχο της δαπάνης κατά παράβαση του άρθρου 236 παρ. 4 του Π.Δ. 410/95 υπερβάλλοντας τα όρια ελέγχου που τίθενται από τις διατάξεις αυτής».Το ερώτημα πλέον που πλανάται είναι αν ο «θεματοφύλακας» της ηθικής και πολιτικής τάξης, ο άνθρωπος που «άδειασε» τον αείμνηστο Αντιδήμαρχο Σάββα Νικολάτο, αυτός που για να αποφύγει σήμερα τη μέγγενη της δικαιοσύνης για το έλλειμμα του 1.3 εκ. ευρώ κατασκευάζει ενόχους μεταξύ αυτών και συνεργάτες του, δικαιούται να μένει στη θέση του Δημάρχου και να σφυρίζει αδιάφορα. Είμαι βέβαιος ότι στο ερώτημα θα απαντήσει σύντομα και ο λαός και η δικαιοσύνη».

Η απάντηση του Δήμου
Άμεση όμως ήταν η απάντηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η οποία αφού τονίζει ότι ο κ. Μακόπουλος δεν θα είχε ποτέ εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες αν είχε ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες, αποδίδει την ανακοίνωσή του στην επανασύνδεση του με τον Νίκο Γκόντα τον οποίον κατηγορούν πως μαζί με τον Ν. Μακόπουλο οδήγησαν το Δήμο και τη ΔΕΥΑΙ στο οικονομικό χάος.Πιο συγκεκριμένα η απάντηση της Δημοτικής Αρχής αναφέρει:«Οι εμπλοκές του πρώην αντιδημάρχου και πρώην δημοτικού συμβούλου Νίκου Μακόπουλου με το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν θα υπήρχαν, αν είχε ακολουθήσει την διαδικασία που είχε προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.Τα σχόλια που κάνει στη σημερινή του δήλωση, είναι το αποτέλεσμα της επανασύνδεσής του με τον κ. Γκόντα. Έτσι αναμασούν τα μόνιμα μοτίβα της εναπομείνασας μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.Το δίδυμο Νίκου Γκόντα- Νίκου Μακόπουλου, είναι αυτό που οδήγησε το Δήμο και τη ΔΕΥΑΙ στο οικονομικό χάος.Ποιος δεν θυμάται ακόμη την πρότασή τους για είσοδο της ΔΕΥΑΙ στο χρηματιστήριο!Εάν ο κ. Μακόπουλος θέλει να επανέλθει στην πολιτική τοπική σκηνή, ας διατυπώσει δημόσια τις απόψεις του, για τον τρόπο που μπορεί να διορθωθεί η καταστροφή που άφησε στο Δήμο ο ίδιος και η παράταξή του».

NEOI ΑΓΩΝΕΣ