Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Όλοι πρέπει ν’ αγοράσουμε μια μετοχή της Τράπεζας Ηπείρου!

Μέχρι την Παρασκευή η αύξηση κεφαλαίου

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, καθώς απομένουν τρεις μόλις ημέρες και τα στελέχη της προσδοκούν ότι η ανταπόκριση των Ηπειρωτών στο κάλεσμα της Τράπεζας, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας θα βοηθήσει ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.Η Τράπεζα Ηπείρου επιδιώκει να ενισχύσει το αποθεματικό της με 5,85 εκατ. ευρώ, ποσό που θα την «θωρακίσει» αποφασιστικά σε μία κρίσιμη περίοδο γενικά για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες, βελτιώνοντας τον δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας, ο οποίος πάντως είναι σήμερα σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Όλοι οι Ηπειρώτες μέλη!
Ουσιαστικά εκείνο που ζητάει η Συνεταιριστική Ηπείρου και το οποίο επανέλαβαν ο Πρόεδρός της Κων/νος Ζωνίδης και ο Διευθυντής της Βασίλης Τσουκανέλης στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που έγινε την Κυριακή στο ξενοδοχείο «Du Lac», είναι κάθε Ηπειρώτης να αποκτήσει μία έστω μετοχή της Τράπεζας (κοστίζει μόνο 70 ευρώ) στο πλαίσιο της παρούσας αύξησης του κεφαλαίου της.Με τον τρόπο αυτό η Συνεταιριστική θα επεκτείνει ουσιαστικά τη λαϊκή της βάση και
θα είναι σε θέση να ανταποδώσει την στήριξη αυτή χρηματοδοτώντας μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας και παρέχοντας δάνεια στους ίδιους τους πολίτες! Όλα αυτά σε μία εποχή που οι «στρόφιγγες» χρηματοδότησης από πλευράς των συστημικών τραπεζών παραμένουν κλειστές για επιχειρηματίες και ιδιώτες!

Ο Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ
Αυτό τόνισε, εξάλλου, την Κυριακή και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση της Συνεταιριστικής Ηπείρου.Ο κ. Καββαθάς έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγαλύτερου «κουμπαρά», προκειμένου οι Συνεταιριστικές τράπεζες να μπορέσουν να στηρίξουν τις τοπικές υγιείς επιχειρήσεις και σημείωσε ότι η Τράπεζα Ηπείρου έχει ανάγκη τη στήριξη όλων των επαγγελματιών του τόπου μας, έστω και με την αγορά μίας μερίδας από αυτήν.

Οι φορείς στο πλευρό της
Η Συνεταιριστική Ηπείρου στο μεγάλο αυτό βήμα που κάνει μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έχει στο πλευρό της όλους τους τοπικούς φορείς, εκπρόσωποι των οποίων εκφράζουν διαρκώς την στήριξή τους στο εγχείρημα.Έτσι, κάλεσμα για συμμετοχή στη αύξηση κεφαλαίου απηύθυνε κατά την πρόσφατη εκδήλωση ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, τονίζοντας με έμφαση ότι μέσω τη στήριξης και της συνεργασίας με την Τράπεζα Ηπείρου, ουσιαστικά βοηθάμε τον τόπο μας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αυτός διαθέτει.Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου σε τηλεοπτικές του δηλώσεις κάλεσε επαγγελματίες, εμπόρους και απλούς πολίτες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Συνεταιριστικής, για να είναι στη συνέχεια εκείνη σε θέση να τους ανταποδώσει τη στήριξη.

Οι μερίδες
Οι ενδιαφερόμενοι για να γίνουν μέλη της Συνεταιριστικής Ηπείρου μπορούν έως και την ερχόμενη Παρασκευή να απευθύνονται στα υποκαταστήματά της προκειμένου να αγοράσουν μερίδες της Τράπεζας.Για τα παλαιά μέλη η κάθε μερίδα κοστίζει 65 ευρώ, ενώ για όσους γίνουν τώρα συνεταιριστές τιμάται στα 70 ευρώ.

Διευρυμένο ωράριο
Υπενθυμίζεται ότι όλα τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Ηπείρου λειτουργούν αυτές τις ημέρες με διευρυμένο ωράριο προκειμένου να εξυπηρετούνται οι συμμετέχοντες στην αύξηση κεφαλαίου της. Συγκεκριμένα, εκτός του κανονικού ωραρίου, τα καταστήματα λειτουργούν και απογεύματα, ώρες 6 με 8.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ