Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Προσωρινός ανάδοχος για το έργο στα Μπεζεστένια

Αναδείχθηκε σήμερα, στην επαναληπτική δημοπρασία, προσωρινός ανάδοχος για το έργο «αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων».Προσωρινός μειοδότης είναι η Ιόνιος Τεχνική με ποσοστό έκπτωσης 52,07%.Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που σχεδίασε και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή με στόχο να ολοκληρώσει το δίκτυο πεζοδρόμων της πόλης και να αλλάξει πλήρως την εικόνα από την κεντρική πλατεία μέχρι την παραλίμνιο.Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται σημαντικά η κίνηση οχημάτων ενώ...
παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για αύξηση των μετακινήσεων με τα πόδια.Παράλληλα αναδεικνύεται ο εμπορικός και ιστορικός ιστός της πόλης κι αναβαθμίζονται παραδοσιακές συνοικίες.Το έργο «αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων» (Μπεζεστένια) έχει συνολικό προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια ευρώ.Στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, θα πεζοδρομηθούν όλοι οι δρόμοι που περιβάλλονται από τις οδούς Κουντουριώτη, Τοσίτσα, Ευαγγελίδη, Κάτσαρη, Ζάππα, Καλάρη και παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα σύστημα οδών ήπιας κυκλοφορίας.Συγκεκριμένα προβλέπεται η πεζοδρόμηση στις ακόλουθες οδούς:
1. Γοργόλη : πεζοδρόμηση στο υπόλοιπο τμήμα της, από Φιλίτου έως Ζάππα.
2. Χρήστου Ευθυμίου : Πεζοδρόμηση από οδό Ζάππα έως την Κουντουριώτη.
3. 1η Πάροδος οδού Κουντουριώτη :από Κουντουριώτη έως Χρ. Ευθυμίου.
4. Αν. Φιλίτου : πεζοδρόμηση του υπόλοιπου τμήματος, από Ευθυμίου έως Ζάππα.
5. Μαρούλη
6. Σκουφά
7. Πάροδος οδού Ζάππα
8. Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο Ο.Τ. 27 της οδού Κουντουριώτη:
9. Γεναδίου από Σκουφά έως Ζάππα.
10. Κοιν. Χώρος Τοσίτσα : ο κοινόχρηστος χώρος που δημιουργείται στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Κουντουριώτη, επιφάνειας 577,10τ.μ.
11. Τοσίτσα : Πεζοδρομείται έως Πατριάρχη Ευαγγελίδη.
Σε πεζοδρόμους ήπιας κυκλοφορίας μετατρέπονται:
Γεναδίου από Πατρ. Ευαγγελίδη έως Ζάππα
Ζάππα από Ανεξαρτησίας έως Κουντουριώτη
Κάτσαρη από πλατεία έως Ζάππα
Σωτηρ. Σκίπη από Κουντουριώτη έως Γεναδίου
Σωτηρ. Σκίπη από Γεναδίου έως Κάτσαρη
Οι οδοί περιμετρικά πλατείας Χατζηκώστα (Πατρ.Ευαγγελίδη –Κάτσαρη)
Η σύνδεση των πεζόδρομων γίνεται μέσω των κεντρικών οδών Ανεξαρτησίας, Κάλαρη, Κουντουριώτη, Ζάππα, Πατριάρχη Ευαγγελίδη, Κάτσαρη και Γεναδίου.