Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών

Τη σκυτάλη των απεργιακών κινητοποιήσεων παίρνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων. Προχωρούν σε τριήμερη πανελλαδική απεργία από σήμερα, Τρίτη έως και την Πέμπτη.Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τα μέλη της «στην ανάληψη τοπικών κινηματικών πρωτοβουλιών, ακόμη και λειτουργικών καταλήψεων μαζί με τους άλλους Κοινωνικούς Φορείς, για να υπερασπίσουμε...
» , όπως αναφέρει, «τα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας που απειλούνται να κλείσουν».Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συντάσσεται με τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, διατυπώνοντας ένα βροντερό «όχι»:
-Στη διάλυση των Δημόσιων Δομών Υγείας, στην αποδυνάμωση των Νοσοκομείων, στις απολύσεις εργαζομένων υγειονομικών,
-Στις περικοπές των δαπανών υγείας με οριζόντιο τρόπο που θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή περίθαλψη του ελληνικού λαού,
-Στη μετακίνηση του κόστους της περίθαλψης στις τσέπες των ασφαλισμένων.
-Στο «χορό» των κινητοποιήσεων στην Υγεία μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη από 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.
Επίσης, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.