Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

2ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Το 2ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων είναι γεγονός! Μία γιορτή δημοκρατίας, αντίστασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Μέσα από το φεστιβάλ μας θέλουμε να προβάλλουμε ένα πολιτιστικό αντι-παράδειγμα, ενάντια στα κυρίαρχα πρότυπα του κέρδους και του ανταγωνισμού.«Ανατρέπουμε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον».Σε μια περίοδο που η κοινωνία βιώνει τις συνέπειες της κρίσης, που η ανεργία έχει φτάσει σχεδόν στο 30%, ενώ αυτή των νέων ξεπερνά το 60%, τα πανεπιστήμια και η εκπαίδευση διαλύεται, νοσοκομεία κλείνουν, δημόσια αγαθά ιδιωτικοποιούνται, δημόσια περιουσία πωλείται και η ατζέντα της κυβέρνησης πριμοδοτεί την υπαρκτή φασιστική απειλή, επιλέγουμε έναν δρόμο διαφορετικό από αυτό της απογοήτευσης και της...

ατομικής επιβίωσης. Επιλέγουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας με τρόπο συλλογικό και αλληλέγγυο και πιστεύουμε ότι η μόνη απάντηση στην οικονομική κρίση είναι να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας: οργανώνουμε τους αγώνες μας και την αντίστασή μας για το παρόν και το μέλλον που μας ετοιμάζουν και παράλληλα δημιουργούμε το μέλλον που μας ταιριάζει.
Πρόγραμμα Φεστιβάλ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9
18:00 έναρξη 
18:30 συζήτηση για το φασισμό στα σχολεία 
19:30 workshop εκμάθησης κρουστών 
21:00 εκδήλωση με θέμα «Παιδεία στον καιρό του μνημονίου» Συζήτηση για τις αντιστάσεις, τις προοπτικές και το όραμα της Αριστεράς για ένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα. Παρεμβαίνουν: Τουφίδης μέλος ΠΥΣΔΕ, Γεωργάτος μέλος ΔΕΠ παν/μίου Ιωαννίνων, Μαντάς βουλευτής Σύριζα. 
23:00 live με τους: Noihim, Το Αστεροσκοπείο του Larry Bird, Sin Fronteras, Los Mujeros
Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο, καθώς θα υπάρχουν και θεματικές εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές ταινιών μικρού μήκους και τραπεζάκια διάφορων συλλογικοτήτων με έντυπο υλικό.Στο θεατράκι, περιοχή σκάλα, είσοδος ελεύθερη!!