Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Προς Αποκεντρωμένη Διοίκηση το ΕΚΑΒ

Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις των εργαζομένων-Θέμα χρόνου το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς

Από το υπουργείο Υγείας στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ενδέχεται να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες και η ευθύνη λειτουργίας του ΕΚΑΒ.Η συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει στα πλαίσια της μεταρρύθμισης στον τομέα υγείας περιλαμβάνει πλέον και το ΕΚΑΒ που θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με την τρόϊκα για τα προαπαιτούμενα της δόσης.Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε της προετοιμασίας έτσι ώστε να μην υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά εντάσσεται και η πρόσφατη επίσκεψη του νέου προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδη στην περιοχή και η περιοδεία του στις αντίστοιχες περιφέρειες του ΕΚΑΒ.Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σύμφωνα με τον διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Β. Παπαδιώτη με θετική διάθεση του ενδεχόμενο της μεταφοράς της υπηρεσίας από το υπουργείο Υγείας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αρκεί, όπως επισημαίνουν, να τηρηθεί η δέσμευση για το ότι δε θα γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου.Σύμφωνα με τον Β. Παπαδιώτη το υπουργείο και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ διαβεβαιώνουν πως δεν τίθεται θέμα απόλυσης κανενός υπαλλήλου.Αφήνουν όμως ανοικτό το ενδεχόμενο της κινητικότητας έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη και μεγαλύτερη παραγωγικότητα έργου.«Σε μία τέτοια περίπτωση μεταφοράς στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση πιστεύω ότι η λειτουργία της υπηρεσίας θα είναι αποτελεσματικότερη. Μία υπηρεσία όπως το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να μένει στατική. Θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στον εκάστοτε διευθυντή τομέα της Περιφέρειας να αποφασίζει μετακινήσει προσωπικού βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και διαδικασίας αποδεκτής από όλους. Προσωπικά; Πιστεύω ότι όταν δοθούν εγγυήσεις και η ηθική αποκατάσταση στους εργαζόμενους, όλοι θα ανταποκριθούν», σημείωσε.

Θέμα χρόνου το ΕΚΑΒ
Παραμυθιάς
Ανταποκρινόμενη η 7η Περιφέρεια στο αίτημα του δήμου Σουλίου για σύσταση τομέα ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά, ο κ. Παπαδιώτης τόνισε πως η υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού είναι δεδομένη και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες όπως η παραχώρηση χώρου στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς.
«Μας απασχολεί η κάλυψη συγκεκριμένων τομέων που παρουσιάζουν κενά και ελλείψεις και με τη βοήθεια του δήμου Σουλίου, αλλά και του υφυπουργού Υγείας κ. Μπέζα θα προχωρήσουμε στη σύσταση του τομέα. Η περιοχή άλλωστε το δικαιούται αφού έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα με την παράδοση του νέου δρόμου Καρτέρι – Πάργα και γενικότερα με το μεγάλο αριθμό επισκεπτών του θερινούς μήνες», τόνισε ο κ. Παπαδιώτης.

Ικανοποίηση για τις μηχανές
Τέλος, η πόλη της Κέρκυρας είναι ο επόμενος στόχος της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, ώστε να ενισχυθεί με πληρώματα μηχανών του ΕΚΑΒ, εγχείρημα που κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο χρόνος ανταπόκρισης μάλιστα των μηχανών σε περιστατικά στην πόλη έφτασε μόλις το 1’!«Κάνουν τη διαφορά τα πληρώματα των μηχανών και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη. Στο σχεδιασμό μας είναι αντίστοιχα τώρα η Κέρκυρα, ενώ τη θερινή περίοδο και ειδικά τα Σαββατοκύριακα ενισχύουν την παραλιακή ζώνη με τις μηχανές, προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ