Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ-Μπλόκο στον Καλαμά για τον Κούπα

Ο κακοποιός φέρει μαζί του καλάσνικοφ με διπλή γεμιστήρα, πιστόλι και πιθανόν χειροβομβίδες


Αλλάζει ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. στις έρευνες για τον εντοπισμό του 27χρονου Αλβανού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και επικίνδυνου κακοποιού Ιλίρ Κούπα, καθώς πέντε ημέρες μετά την τελευταία του... συνάντηση με αστυνομικούς δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του.Οι έρευνες έχουν επεκταθεί σε μια μεγάλη, εξαιρετικά δύσβατη και με πυκνή βλάστηση περιοχή στα όρια των νομών Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας, όπου τη νύχτα η ομίχλη καλύπτει τα πάντα και το θερμόμετρο δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου.Ο κακοποιός φέρει μαζί του καλάσνικοφ με διπλή γεμιστήρα, πιστόλι και πιθανόν χειροβομβίδες και φέρεται αποφασισμένος να τα «παίξει» όλα για όλα σε επικείμενη νέα συνάντησή του με αστυνομικό μπλόκο.Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν σχεδόν σίγουρο ότι θα πατήσει τη σκανδάλη και είτε θα στρέψει το όπλο εναντίον του εαυτού του, είτε θα αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως, με απρόβλεπτες συνέπειες.Γι' αυτόν τον λόγο έχει αναπροσαρμοστεί η αστυνομική επιχείρηση, όλοι οι αστυνομικοί φέρουν πλέον πλήρη εξάρτυση και κινούνται πολύ διακριτικά μέσα στο σκοτάδι, χωρίς να δίνουν στόχο. Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον ποταμό Καλαμά, κατά μήκος του οποίου εκτιμάται ότι κινείται ο Ιλίρ Κούπα, με σκοπό να περάσει στη Θεσπρωτία, να φτάσει στα χωριά Λια και Αγία Μαρίνα και από εκεί να βρεθεί στην Αλβανία.Οι σύνδεσμοι της ΕΛ.ΑΣ. στη γειτονική χώρα διαβεβαιώνουν ότι ο 27χρονος δραπέτης δεν έχει περάσει σε αλβανικό έδαφος, ενώ έρευνες γίνονται σε όλα τα ακατοίκητα σπίτια, στις αγροικίες και τις κτηνοτροφικές μονάδες, όπου πιθανόν θα αναζητήσει κατάλυμα για να βρει τροφή και νερό. Τα δαχτυλικά του αποτυπώματα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε δύο σπίτια.

Στο Ζάλογγο
Το πρώτο στο Ανω Ζάλογγο, όπου βρέθηκε για λίγες ώρες με τον Μαριάν Κόλα, πριν από τη συμπλοκή με τις δυνάμεις της Αστυνομίας την περασμένη Κυριακή, όπου έχασε τη ζωή του ο 37χρονος Κόλα. Το δεύτερο ήταν στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας, όπου πέρασε ένα μικρό χρονικό διάστημα καταναλώνοντας τρόφιμα, ενώ έφυγε βιαστικά αφενός γιατί δεν βρήκε νερό και αφετέρου γιατί πιθανόν αντιλήφθηκε κίνηση στο εξωτερικό της οικίας ή στον δρόμο.Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι δεν έχει βρεθεί ίχνος αίματος στα σημεία διαφυγής του, γεγονός που δείχνει ότι δεν έχει τραυματιστεί και ενδεχομένως να κάνει τη μοιραία κίνηση αν βρεθεί σε μεγάλη απόγνωση λόγω της πείνας και της εξάντλησης.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
Στο πλευρό του Κόλα οι «Πυρήνες»!
Το εγκώμιο του Μαριάν Κόλα, του 37χρονου Αλβανού κακοποιού, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στη Βροσίνα Ιωαννίνων, πλέκει η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».Μέλη της οργάνωσης, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, δημοσίευσαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο στο οποίο αποχαιρετούν τον «φίλο», όπως τον αποκαλούν, με τη φράση «mirupafshim», που στα αλβανικά σημαίνει «καλή αντάμωση».

Πυρά
Παράλληλα, αναφέρονται με σκληρές εκφράσεις στην Αστυνομία, σημειώνοντας ότι «όσο για τις ενέδρες θανάτου και τους θρασύδειλους σύγχρονους κυνηγούς κεφαλών, τα λόγια περιττεύουν. Χαρά μας είναι να πενθείτε πάνω από τα φέρετρα συναδέλφων σας».«Κάπου εκεί στα κολαστήρια των Τρικάλων γνωρίσαμε τον Μαριάν. Δεν επιθυμούμε να πλέξουμε το εγκώμιο κανενός. Γνωρίζουμε ούτως ή άλλως ότι ο Μαριάν ούτε αναρχικός ήταν, ούτε σύντροφός μας. Γνωρίζουμε όμως επίσης πως είχε ελεύθερη ψυχή και πως τα μάτια του κοιτούσαν τον ορίζοντα, αναζητώντας διαρκώς την ευκαιρία να αποδράσουν από το νεκρό χωροχρόνο της φυλακής. Γι' αυτό θέλαμε να μιλήσουμε. Για τα λιγοστά λόγια που είχαμε ανταλλάξει μαζί του. Για την ελευθερία που μάτωσε και έδωσε τελικά τη ζωή του. Για έναν δρόμο που ελάχιστοι επιλέγουν να ακολουθήσουν έως το τέλος», αναφέρεται στο κείμενο.

ethnos