Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

«ΔΙΟΓΕΝΕΙΑ 2013»

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΣΙΝΩΠΗΣ «ΔΙΟΓΕΝΗΣ»
Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σινώπης «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» διοργανώνει , στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων τα « ΔΙΟΓΕΝΕΙΑ 2013», την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013.
Την Παρασκευή 19 Ιουλίου αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες. Θα παρουσιαστούν χορευτικά από τους Συλλόγους, «ΑΜΙΣΟΣ» Ν. Σαμψούντας , Ένωσης Ποντίων Πειραιά-Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του «ΔΙΟΓΕΝΗ» Ν. Σινώπης. Θα ακολουθήσει παραδοσιακή ποντιακή βραδιά με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Γιώργο Σιαμλίδη (τραγούδι) , Θοδωρή Κοτίδη (λύρα), Γιάννη Θεοδωρίδη ( τραγούδι), Τάσο Ματσαρίδη ( αγγείο).
Το Σάββατο 20 Ιουλίου ο Μπάμπης Τσέρτος και η Ειρήνη Τουμπάκη υπόσχονται ένα μουσικό ταξίδι που θα μας παρασύρει! Θα τραγουδήσουν γνωστά και αγαπημένα κομμάτια , με την υπογραφή των σημαντικότερων δημιουργών, τραγούδια φυλαγμένα στην καρδιά μας αλλά και τραγούδια που δεν έχουμε την ευκαιρία να ακούμε συχνά, προσφέροντας μας ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τις μεγαλύτερες στιγμές του ρεμπέτικου, αρχοντορεμπέτικου, παραδοσιακού και λαϊκού μας τραγουδιού.Τις εκδηλώσεις παρουσιάζει ο Λαογράφος –Ερευνητής Γιώργος Χατζηελευθερίου και τελούν υπό την αιγίδα Περιφέρειας Ηπείρου - Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας.