Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Συνάντηση Χρ.Μαντά με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσής  Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων,πραγματοποίησε  συνάντηση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Μαντά , όπου του εξέθεσε προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.Επιγραμματικά τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής :
Α. Αποσπάσεις αστυνομικών στον Έβρο - αποδυνάμωση των υπηρεσιών μας και επιπτώσεις στην Αστυνόμευση του Νομού .
Β. Αστυνομικά κρατητήρια.( Δόθηκε έμφαση στις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης ,στον μεγάλο αριθμό κρατουμένων , την αύξηση του χρόνου κράτησης , της παραμονής σε αυτά ποινικών κρατουμένων καθώς επίσης και στο θέμα της διαθεσιμότητας συναδέλφων μας) .
Γ. Τα υλικοτεχνικά προβλήματα εξαιτίας της μείωσης των λειτουργικών δαπανών του υπουργείου μας και ιδιαίτερα το θέμα της ακινητοποίησης υπηρεσιακών οχημάτων .
Δ. Οι συνεχιζόμενες μισθολογικές περικοπές και ο αδόκιμος όρος"ειδικά μισθολόγια".
Ε. Τα ανεξόφλητα οδοιπορικά παρελθόντων ετών.
Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς εξήρε τον ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος τόσο στην γεφύρωση των σχέσεων Αστυνομικού και πολίτη , όσο και στην εμπέδωση της Δημοκρατικής λειτουργίας της Αστυνομίας δηλώνοντας πως θα μεταφέρει τα όσα του τέθηκαν στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστεκόμενος στα δίκαια αιτήματά των αστυνομικών
.