Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΑΡΤΑ: Ανοιξιάτικη ποδηλατοβόλτα

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας διοργανώνει το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στις 16:30 την πρώτη ποδηλατοβόλτα της χρόνιας. Δίνουμε λοιπόν ραντεβού στην πλατεία Κιλκίς και θα ακολουθήσου την διαδρομή Κωστακιοί - Φιλοθέη - Ρόκκα-παράδρομος Ιωνίας - Γραμμενίτσα - Βλαχέρνα και επιστροφή στην πλατεία Κιλκίς. Την ποδηλατοβόλτα θα υποστηρίξει τεχνικά η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Άρτας. Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής είναι μέτριος και δεν συστήνεται για πολύ μικρά παιδιά.
Κατά την διάρκεια της βόλτας μας:
- Δεν προσπερνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή (οδηγό), ώστε να είναι σταθερή η ταχύτητα της πορείας και ασφαλής η βόλτα μας.
- Προσπαθούμε να μην αφήνουμε μεγάλα κενά από τον μπροστινό μας, ακολουθώντας με σταθερή ταχύτητα (έτσι π.χ. δεν αφήνουμε αυτοκίνητα να μπαίνουν ενδιάμεσα.)
- Κινούμαστε στο δεξί μέρος του δρόμου, καταλαμβάνοντας μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας και με πολλή προσοχή.
- Βοηθάμε στο κλείσιμο δρόμων και διασταυρώσεων ώστε να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.(μόνο οι ενήλικες ποδηλάτες.)
- Δεν κάνουμε αγώνα ταχύτητας. Πάμε με χαλαρή ταχύτητα για να απολαμβάνουμε την παρέα και την διαδρομή.
- Σεβόμαστε πάντα τους οδηγούς και τους πεζούς.
- Είμαστε ομάδα και όχι μονάδα και για αυτό δεν αφήνουμε ποτέ κανέναν πίσω μόνο του,ιδιαίτερα αν προκύψει κάποιο πρόβλημα (π.χ. σκασμένο λάστιχο). Οφείλουμε να σεβόμαστε και να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο, γιατί αυτός ο ένας μπορεί την επόμενη φορά να είμαστε εμείς.
- Έχουμε πάντα καλοσυντηρημένα ποδήλατα, για να αποφεύγουμε ζημιές που μπορούν να μας βγάλουν εκτός χρόνου με τα συνεχόμενα σταματήματα.
- Οδηγούμε πάντα με προσοχή αποφεύγοντας τους ελιγμούς και τα απότομα φρεναρίσματα για να μην έχουμε ατυχήματα.
-Παιδιά κάτω των 16 ετών συνοδεύονται από ενήλικα! Οι γονείς έχουν πάντα το παιδί τους υπό την επίβλεψη τους, δίνοντας έτσι το καλύτερο παράδειγμα.
- Ερχόμαστε έγκαιρα στο ραντεβού!