Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

ΑΡΤΑ: Νέες προτάσεις του Δήμου για πλατεία Βίγλας και οικισμό Ανέζας

Την υποβολή πρότασης του έργου: «Διαμόρφωση πλατείας Νέας Βίγλας στην Τ.Κ. Βίγλας του Δήμου Αρταίων» στα πλαίσια της πρόσκλησης 50 του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013» αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας που συνεδρίασε στις 26-3-2013. Στην πρόταση προβλέπεται η ανάπλαση της πλατείας Νέας Βίγλας του οικισμού Βίγλας έκτασης 4.500 τμ. Η πλατεία θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί ως υπαίθριος τουριστικός και κοινωνικό-πολιτιστικός χώρος για τους κατοίκους του Νομού Άρτας και τους επισκέπτες. Συγκεκριμένα προτείνονται :
1) Κατασκευή αμφιθεάτρου όπου θα αναπτύσσονται πολιτιστικές εκδηλώσεις
2) Κατασκευή πέργκολας με καθιστικά για ξεκούραση και ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων και ποικίλων δραστηριοτήτων
3) Μετακίνηση της βρύσης σε ένα χαμηλότερο επίπεδο με τη δημιουργία λειτουργικού χώρου γύρω από αυτή ώστε να δημιουργείται μία γωνιά αναψυχής και κοινωνικής επαφής.
4) Ανακατασκευή στάσης λεωφορείου
5) Ανακατασκευή εικονοστασίου και ένταξή του στο περιβάλλον
6) Κατασκευή πεζοδρομίων γύρω από την πλατεία.
7) Πεζοδρόμηση τμήματος της κεντρικής οδού
8) Αποξήλωση της υπάρχουσας πλακόστρωσης της πλατείας και της ασφάλτου και ανακατασκευή με ενιαία πλακόστρωση από ορθογωνισμένες χονδρόπλακες.
9) Δημιουργία μονοπατιών με πλακόστρωση ανάμεσα στους ευκαλύπτους
10) Τοποθέτηση καθιστικών
11) Ενίσχυση του φωτισμού της πλατείας
12) Τοποθέτηση δοχείων απορριμμάτων.
Στην ίδια συνεδρίαση και στα πλαίσια της ίδιας πρόσκλησης, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης του έργου: «Ολοκληρωμένη ανάπλαση οικισμού Ανέζας». Στην πρόταση προβλέπεται η ανάπλαση του οικισμού Ανέζας που αποτελεί ένα γραμμικό οικισμό, με κατασκευή επί της κύριας οδού πεζοδρομίων, ευρυχωρίων στάθμευσης, επικάλυψη υφιστάμενων αυλάκων και δημιουργία νέων, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού όπως παγκάκια, κάδους, φωτισμό και λοιπού εξοπλισμού ώστε να επιτευχθεί η ολοκληρωμένη ανάπλαση της περιοχής.