Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Σημαντικά έργα ξεκινούν στο Δήμο Ιωαννιτών

Υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και τον ανάδοχο η σύμβαση για την έναρξη του έργου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Περάματος.Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προυπολογισμό 687 χιλιάδες ευρώ και με την ολοκλήρωσή του επιτυγχάνεται η αισθητική και λειτουργική ανάδειξη του παραδοσιακού κέντρου.Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει:
• μετατροπή των δρόμων, σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, χαμηλής ταχύτητας, με συνύπαρξη αυτοκινήτων και πεζών και παράλληλη λήψη μέτρων για εξασφάλιση της ασφάλειας των κινήσεων
• δημιουργία τεχνητών “εμποδίων” για αποθάρρυνση της υπερτοπικής κίνησης και υποχρεωτική μείωση της ταχύτητας των αυτοκινήτων (π.χ. μαρμάρινα κράσπεδα, φυτεύσεις, φωτιστικά κλπ)
• απαγόρευση στάθμευσης αυτοκινήτων σε όλο το μήκος των δρόμων
• αποξήλωση των πεζοδρομίων (όπου υπάρχουν), ενιαία στάθμη πλακόστρωσης της οδού σε όλο το πλάτος (από κτίριο σε κτίριο), και σήμανση των κινήσεων με διαφοροποίηση των υλικών επίστρωσης.
• συμπλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων.
• εγκατάσταση νέου ηλεκτροφωτισμού
• τρεις ζώνες πρασίνου με στάση πεζών (παγκάκια), φωτισμό και κάδο απορριμμάτων, εκ των οποίων η μία θα αποτελεί ταυτόχρονα και παιδότοπο περιλαμβάνοντας ειδικό εξοπλισμό (ξύλινο παιχνίδι κούνια). Στον ίδιο χώρο πρασίνου επρόκειτο να κατασκευαστεί τοίχος αντιστήριξης χωμάτων ύψους 2,5 μέτρων, μήκους 16,10 μέτρα και πλάτους 1,00-0,50 μέτρα , καθ ότι οι δρόμοι από τους οποίους περιβάλλεται ο συγκεκριμένος χώρος πρασίνου παρουσιάζουν έντονη υψομετρική διαφορά μεταξύ τους.
«Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα και φυσικά θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή. Παράλληλα υπογράφεται η σύμβαση και το μεγάλο έργο ανάπλασης της παραλίμνιας ζώνης. Πρόκειται για δύο παρεμβάσεις που θα αλλάξουν όψη στο Πέραμα και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις τουριστικής αξιοποίησης και ανάπτυξης» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ
Εν τω μεταξύ σήμερα υπογράφηκε από το Δήμαρχο και τον ανάδοχο η σύμβαση για το έργο κατασκευής αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στο Δροσοχώρι.Εν τω μεταξύ αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης για το έργο διαμόρφωσης κοινόχρηστου χώρου μεταξύ δημοτικών σχολείων Μουζακαίων.Το έργο έχει προϋπολογισμό 654.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, στα ολοκληρωμένα σχέδια για την αγροτική αναγέννηση.Αφορά στην διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των δημοτικών σχολείων στους Μουζακαίους ο οποίος θα μετατραπεί σε πλατεία με στόχο την δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού πάρκου με χώρους πρασίνου, που θα απευθύνεται μεν στους κατοίκους της περιοχής αλλά θα αποτελεί και πόλο έλξης κι αναψυχής για την ευρύτερη περιοχή.