Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Στις 5 Απριλίου το πρώτο δρομολόγιο ανακύκλωσης

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του Δήμου Ιωαννιτών και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την ανάπτυξη της πρώτης φάσης του συστήματος ανακύκλωσης στην πόλη, το οποίο περνάει πλέον στο στάδιο της εφαρμογής.Έτσι:
-Από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου θα γίνει διανομή σάκων και ενημερωτικού υλικού.
-Από τις 2 μέχρι τις 12 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των κάδων από συνεργεία του Δήμου.
-Στις 5 Απριλίου θα γίνει το πρώτο δρομολόγιο που απορριμματοφόρου που θα συγκεντρώνει αποκλειστικά υλικά ανακύκλωσης από τους ειδικούς κάδους που θα έχουν τοποθετηθεί.
Το έργο θα αναπτυχθεί στην έκταση της πόλης, η οποία περικλείεται από έναν περιφερειακό δακτύλιο και συγκεκριμένα στις οδούς: Βορείου Ηπείρου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Σπύρου Λάμπρου, Σουλίου, Δομπόλη, Κενάν Μεσαρέ, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Γαριβάλδη, Γιοσέφ Ελιγιά, Κουντουριώτου και Λεωφόρος Παπανδρέου.«Στη νέα φάση την οποία περνάμε είναι καθοριστικής σημασίας η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών. Θεωρούμε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες ώστε να πετύχει το εγχείρημα της ανακύκλωσης. Ελπίζουμε στην ανταπόκριση των συμπολιτών μας ώστε όλοι μαζί να κάνουμε το πιο καθοριστικό βήμα για τη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.