Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Σε αναζήτηση κονδυλίων για το γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου

Στα... χέρια του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη βρίσκεται το ζήτημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου, το οποίο με σχετική απόφαση δε λειτουργεί εδώ και λίγες εβδομάδες.Ο δήμος Ιωαννιτών γνωρίζει πως το ποσό που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών δεν είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να διατεθούν από το δήμο, όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη.Έτσι, ο δήμος περιμένει πλέον την απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, στον οποίο απέστειλε σχετικό έγγραφο, όπως και στο υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του οποίου ζητά την έκτακτη επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του γυμναστηρίου.
Χθες, η κα Τσίλη ανέφερε επίσης, πως υπάρχει και μία δεύτερη πτυχή της υπόθεσης που είναι ιδιαίτερη και θα πρέπει να προσεχθεί, καθώς πρόκειται για ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο που αποτυπώνει και το στίγμα της πόλης.«Πέραν αυτού όμως η λειτουργία του γυμναστηρίου εξυπηρετεί 170 μαθητές του σχολείου και δεκάδες αθλητές των σωματείων στα οποία παραχωρείται ο χώρος για τις προπονήσεις τους. Ο δήμος μας υπολείπεται σε υποδομές, γι’ αυτό και οι Σχολικές Επιτροπές παραχωρούν τα κτήρια, κάτι που συνιστά και έναν επιπλέον λόγο για να ασκήσουμε πίεση προς τα υπουργεία», τόνισε.

Η μεταφορά μαθητών
Εν τω μεταξύ, μόλις χθες, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο στους δήμους σχετικά με την ενημέρωση που θα πρέπει να κάνουν προς τις Περιφέρειες, οι οποίες αναλαμβάνουν ξανά την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών. Η κα Τσίλη πάντως επανέλαβε την άποψή της, ότι συνιστά τεράστιο λάθος του υπουργείου και γενικότερα της Πολιτείας, η αντίληψη, ότι οι δήμοι ευθύνονται για τη μη εφαρμογή της ΚΥΑ.«Το πρόβλημα δεν ήταν οι δήμοι, αλλά οι προϋποθέσεις που έθετε η ΚΥΑ με τον μαθηματικό τύπο. Στις Περιφέρειες έδωσαν άλλες προϋποθέσεις για να υλοποιήσουν τις μεταφορές των μαθητών, κάτι που δεν έκαναν με τους δήμους», τόνισε.Ακόμη, η κα Τσίλη, τόνισε, ότι στα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών δεν προκύπτει πρόβλημα με την κάλυψη του κόστους θέρμανσης, τουλάχιστον και για τον Μάρτιο.Τέλος, η κα Τσίλη αναφέρθηκε στην υλοποίηση του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης, λέγοντας, ότι την Τετάρτη έγινε η παραλαβή του εκπαιδευτικού εξοπλισμού από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, το οποίο θα βοηθήσει καθοριστικά στην αποτελεσματική λειτουργία του προγράμματος. Στο πρόγραμμα δεν υπάρχουν όρια και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή, ενώ θα χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης στους ωφελούμενους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ