Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Καταγγελία ΠΑΜΕ ΟΤΑ Ιωαννίνων για τρομοκρατικές πρακτικές στο Δήμο Ζίτσας

Η κατάσταση των εργαζόμενων στις δομές πρόνοιας (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι) είναι εκρηκτική σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενοι στο Νομό μας είναι απλήρωτοι από 2 έως και 10 μήνες ανάλογα με την υπηρεσία και το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι λήγει στις 31 Μάρτη, το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ έχει παγώσει από τον Σεπτέμβριο. Χθες και σήμερα οι εργαζόμενοι είναι σε 48ωρη απεργία ξεκινώντας έτσι τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην πολιτική που τους εξαθλιώνει, που υποβαθμίζει τις κοινωνικές δομές, που στόχο έχει την ιδιωτικοποίησή τους.Στην περίπτωση του Δήμου Ζίτσας, ορισμένοι από τους επί 4 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους του παιδικού σταθμού των Καρυών, ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας. Απέναντί τους βρήκαν την Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Δ. Ρογκότης αφού πρώτα τους απείλησε με εξώδικο ότι η επίσχεση συνιστά αιτία απόλυσης, προχωρά σε ασφαλιστικά μέτρα με στόχο να τους αναγκάσει να επιστρέψουν στην δουλειά τους. Σέρνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους για να δουλέψουν απλήρωτοι υλοποιώντας άριστα την κυβερνητική γραμμή για μηδενική ανοχή απέναντι στους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων για την επιβίωσή τους.Αρωγός στην προσπάθεια του Δημάρχου στάθηκε η συνδικαλιστική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία δια του εκπροσώπου στην Σωματειακή επιτροπή του Δήμου συμβούλευε τους εργαζόμενους «να μην τραβήξουν άλλο το σκοινί, να επιστρέψουν στην δουλειά τους». Αυτός είναι ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός: αγκαλιά με τους Δημάρχους και το Κράτος, ενάντια στους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους.Καλούμε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα ο Δήμαρχος να σέρνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια.
Σήμερα απαιτείται αγώνας για:
Να πληρωθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
Δημόσιες και δωρεάν, κρατικές κοινωνικές δομές με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλους τους συνανθρώπους μας, που τις χρειάζονται.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές.
Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις τους και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ! ΚΑΛΟΥΜΕ  ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ,  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ .