Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Το ΤΕΕ Ηπείρου διαφωνεί με το νέο χωροταξικό σχεδιασμό

Την έντονη αντίδρασή του στο προτεινόμενο σχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό, εξέφρασε το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Σε χθεσινό έγγραφό του μάλιστα προς το ΥΠΕΚΑ και το Υπ. Ανάπτυξης καταθέτει τις δικές του προτάσεις και εξηγεί τους λόγους που διαφωνεί με τον όλο κεντρικό σχεδιασμό.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Eντείνεται η αντιπαράθεση για το θέμα της παραχώρησης χερσαίας ζώνης του λιμένα

Eντείνεται η αντιπαράθεση για το θέμα της παραχώρησης χερσαίας ζώνης του λιμένα Πρέβεζας σε εταιρεία που έχει μισθώσει την μαρίνα Πρέβεζας. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Γιαμάς χαρακτήρισε ως απόλυτα νόμιμες όλες τις διαδικασίες για το θέμα . Για μέγα σκάνδαλο, προαναγγέλοντας προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης παραχώρησης έκαναν λόγο ο πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων Πάνος Μπούκουρας, ο εκπρόσωπος ιδιοκτητών ερασιτεχνικών σκαφών Παναγιώτης Κλοντζάρης και ο πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι κ.κ Μπούκουρας, Κλοντζάρης και Κλάπας μίλησαν για δόλο, απόκρυψη πραγματικών στοιχείων και παράνομες αποφάσεις του λιμενικού ταμείου με στόχο να παραχωρήσουν το λιμάνι σε ιδιώτη, και επέρριψαν ευθύνες και στη Δημοτική Αρχή, ενώ κοινό αίτημα είναι να συνεδριάσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο και να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις για το θέμα. Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου όπου αναμένεται η επίσημη απόφαση για να τεθεί σε λειτουργία υπό το νέο καθεστώς, έστειλε έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες, έως ότου ενημερωθεί η νέα λιμενική επιτροπή, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στην συνέντευξη τύπου από τον κ. Κλοντζάρη

Eπιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων του Δήμου Αρταίων

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων του Δήμου Αρταίων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου μόνου παρ.Γ5.1 του Ν 4093/2012. Τα δάνεια του Δήμου παρατείνονται για οκτώ χρόνια από τη λήξη των συμβάσεων λόγω οικονομικής κρίσης, εκ των οποίων τα τρία είναι περίοδος χάριτος, δηλαδή πληρώνονται μόνο οι τόκοι και μειώνεται το επιτόκιο κατά μισή μονάδα. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Αντιδήμαρχος κ.Φίλιππος Παππάς δήλωσε ότι «στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι Δήμοι, δεδομένου ότι η χρηματοδότηση έχει περικοπεί σχεδόν κατά το ήμισυ, η επιμήκυνση αποτελεί μια συμφέρουσα ρύθμιση, και αυτό γιατί ο Δήμος δε θα είναι αναγκασμένος να καταβάλλει τα ποσά των δόσεων παρά μόνο τους τόκους. Έτσι τα χρήματα που θα ήταν προϋπολογισμένα για την καταβολή των δόσεων, θα είναι ένα κέρδος για το Δήμο που θα του δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσει ταμειακή ρευστότητα που θα τον διευκολύνει για την πραγματοποίηση έργων προς όφελος των δημοτών αλλά και την αντιμετώπιση τυχόν δυσκολιών».

Παρέμβαση Όλγας Γεροβασιλη για το Ταχυδρομείο Αγνάντων

Το Ταχυδρομικό γραφείο Αγνάντων, λειτουργεί από ιδρύσεως των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο χωριό Αγναντα της Π.Ε. Αρτας. Εξυπηρετεί όπως γνωρίζετε δέκα (10) συνολικά χωριά της ευρύτερης περιοχής.Πληροφορηθήκαμε ότι μετά την έκβαση της αίτησης έξωσης για λόγους ιδιόχρησης, υπέρ του εκμισθωτή του ακινήτου που στεγάζεται το γραφείο, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του καταστήματος στην ενότητα Αγνάντων, με απόφαση του Δ.Σ. προέβη στην κατά χρήση δωρεάν στέγασή του στις εγκαταστάσεις του Δήμου στα Αγναντα.
Ανάστατοι όμως οι κάτοικοι της περιοχής δέχονται πληροφορίες ότι επίκειται το κλείσιμο του Ταχυδρομικού γραφείου και ανησυχούν για την Ταχυδρομική τους εξυπηρέτηση, που είναι ζωτικής σημασίας για την ορεινή αυτή περιοχή.Παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής δεδομένης και της απόφασης του Δ.Σ. για κατά χρήση δωρεάν στέγαση του γραφείου στις εγκαταστάσεις του Δήμου στα Αγναντα και να δοθεί επίσημη πληροφόρηση για την έκβαση του θέματος.

Η Βουλευτής 
Ολγα Γεροβασίλη

«Φτωχότερη» η Πωγωνιανή χωρίς τον Θωμά Ζαμπέλα

Έχασε τη μάχη ο πρώην Κοινοτάρχης
Σε βαρύ πένθος αποχαιρετά το 2012 η Πωγωνιανή και η ευρύτερη περιοχή της, καθώς θρηνεί την απώλεια του επί σειρά ετών Προέδρου της Θωμά Ζαμπέλα.Ο θάνατός του αιφνιδίασε τους συντοπίτες του, αφού τίποτε δεν έδειχνε ότι ο σφριγηλός – παρά τα 83 του χρόνια Θωμάς – όταν πριν λίγες εβδομάδες τους αποχαιρετούσε για ένα σύντομο ταξίδι στην Αθήνα, θα κατέληγε σε νοσοκομείο, μετά από μια επέμβαση ρουτίνας, όπως ήταν η αφαίρεση χολής. Η μετεγχειρητική του κατάσταση ήταν ωστόσο απρόβλεπτη και μη αντιμετωπίσιμη και έτσι συγγενείς και φίλοι – κυρίως απόδημοι- το περασμένο Σάββατο τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου και ετάφη.Ο Θωμάς Ζαμπέλας, άφησε ανεξίτηλη τη «σφραγίδα» του στην Πωγωνιανή όπου έζησε σχεδόν όλη τη ζωή του. Αρχικά ως ταχυδρομικός υπάλληλος και μετά τη συνταξιοδότησή του και επί δύο συναπτές τετραετίες, πρόεδρος της Κοινότητας. Από όλες τις θέσεις και τα αξιώματα που υπηρέτησε τα γνωρίσματά του ήταν πάντα ίδια: Διακρινόταν για την εντιμότητα, την προθυμία και το ζήλο για την εξυπηρέτηση του κόσμου.Κατά τη διάρκεια της θητείας του πρωτοστάτησε σε πλείστες πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης της επαρχίας και κατέβαλλε τεράστιες προσωπικές προσπάθειες, για την ίδρυση και λειτουργία των Σχολών Λάτση, που για σχεδόν είκοσι χρόνια έδωσε άλλη πνοή στην περιοχή και στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Ακόμη και μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της Κοινότητας, συνέχισε – μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του βίου του - να αγωνίζεται για να δοθούν λύσεις σε ζητήματα της περιοχής, μεταξύ των οποίων και της λειτουργίας του Τελωνείου Δρυμάδων.Ο Θωμάς Ζαμπέλας ευτύχησε να έχει μια ιδιαίτερα δεμένη οικογένεια με τις δύο κόρες του να εργάζονται σήμερα στην Αθήνα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΡΤΑ: Η νέα Τζούλια…και ο ξυλοδαρμός την παραμονή των Χριστουγέννων!!!

Φωτογραφίες Σοκ
Πριν λίγο καιρό σας παρουσίασα μέσα από το blog μου την Κate Νάκου. Ένα πολύ ζωντανό κορίτσι μόλις 22 ετών, μοντέλο στο επάγγελμα που μοιάζει πολύ με την Τζούλια Αλεξανδράτου. Με καταγωγή από την Άρτα και με ένα παιδί η Kate παλεύει εδώ και έξι μήνες να επιβιώσει και να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια το παιδάκι της χωρίς τον σύντροφό της. Έναν Dj που ναι μεν αναγνώρισε το κοριτσάκι τους, αλλά ουδέποτε-σύμφωνα πάντα με την Kate-έχει ενδιαφερθεί για το μωρό. Οι φωτογραφίες που βλέπετε σοκάρουν.Το κορίτσι σύμφωνα με την καταγγελία της έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της, όταν τον συνάντησε παραμονή Χριστουγέννων, προκειμένου να του ζητήσει τον λόγο που δεν ενδιαφέρεται για το παιδί τους. Τι λέει η ίδια; «Πήγα στο μαγαζί που διατηρούν οικογενειακώς στην Άρτα να του ζητήσω απλά να κάνει κάτι τις μέρες των γιορτών για το παιδί. Παράλληλα του έδωσα και ένα ερωτικό γράμμα από μια κοπέλα, άγνωστή προς εμέ, που είχε στείλει στο σπίτι μου. Δε μπορούσα να χωνέψω ότι παράλληλα με μένα διατηρούσε σχέση και με άλλη κοπέλα. Δε μπορούσα να χωνέψω ότι κουβαλούσα το παιδί του κι εκείνος έβγαζε τα μάτια του με άλλη. Του ζήτησα τον λόγο. Εκείνος αντί να μου δώσει εξηγήσεις με έπιασε από τον λαιμό, με χτυπούσε κλωτσιές και μπουνιές ώσπου κάποια στιγμή λιποθύμησα. Όταν ξύπνησα ήμουν στο νοσοκομείο».Με τη Ιατροδικαστική εξέταση στο χέρι η Kate αύριο κιόλας καταθέτει μήνυση για ξυλοδαρμό. Και τα σημάδια είναι εμφανή. Και μπορεί αυτά στο κορμί της να επουλωθούν το σίγουρο είναι πώς στην ψυχή της οι πληγές θα κλείσουν…χρόνια μετά. Υπάρχει και ένα παιδί ανάμεσα σε όλα αυτά ε; Αυτό να μη το ξεχνάει κανείς!!!
Τοποθετήθηκαν φορητοί χιονοφράκτες στην Εγνατία Οδό

Σε μήκος περίπου 6,8 χιλιομέτρων εκτείνονται οι φορητοί χιονοφράκτες, που έχει τοποθετήσει κατά μήκος της Εγνατίας Οδού η φερώνυμη εταιρεία, προκειμένου να προστατέψει το οδικό δίκτυο από έντονα καιρικά φαινόμενα, κατά τη χειμερινή περίοδο 2012-2013. Παράλληλα, η εταιρεία προμηθεύτηκε από το 2008 εκατοντάδες είδη πρώτης ανάγκης, από κουβέρτες και θερμοφόρες μέχρι πρόχειρα γεύματα, σε μια προσπάθεια κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών οδηγών και επιβατών, σε περίπτωση ακινητοποίησης οχημάτων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα τοποθετήθηκαν χιονοφράχτες στο οδικό υποτμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Καλαμιάς μέχρι εκείνον των Κοίλων, καθώς και σε τμήμα της περιοχής Γαλάνι, μήκους τριών και δύο χιλιομέτρων αντίστοιχα.Επίσης, στη Θράκη και ειδικότερα σε επιλεγμένες θέσεις της περιοχής του Α/Κ Αρδανίου έχουν τοποθετηθεί -όπως και στις προηγούμενες χειμερινές περιόδους- χιονοφράκτες μήκους περίπου 1,8 χιλιομέτρων, παρόλο μετά το 2005-2006 δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα χιονοθύελλας.Όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη, αν και οι χιονοφράκτες θεωρείται ότι προσφέρουν σημαντική ελάφρυνση στα φαινόμενα συγκέντρωσης χιονιού επί των οδών σε περιπτώσεις χιονοθύελλας, ωστόσο δεν εξαλείφουν το πρόβλημα. Για το λόγο αυτό, στην τελευταία γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, εγκρίθηκε δαπάνη της τάξης των 5 εκατ. ευρώ για την εκπόνηση μελετών διερεύνησης και εφαρμογής μόνιμων τεχνικών λύσεων για τα καιρικά φαινόμενα κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, όπως κατάλληλα διαβαθμισμένη δενδροφύτευση, εξειδικευμένα συστήματα ανεμοφρακτών, κτλ.Σε ό,τι αφορά τα αναλώσιμα που διατίθενται στους οδηγούς σε περίπτωση ακινητοποίησης οχημάτων, συνολικά είναι διαθέσιμα 500 τεμάχια από κάθε είδος υλικών, κατανεμημένα γεωγραφικά στα κέντρα ελέγχου κυκλοφορίας (ΚΕΚ) Δωδώνης και Ανηλίου, καθώς στα κέντρα διαχείρισης αυτοκινητοδρόμου (ΚΔΑ) Γρεβενών, Δερβενίου, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης.Η Εγνατία Οδός ΑΕ, τέλος, θα διανέμει το προσεχές διάστημα φυλλάδια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενο την ενημέρωση των χρηστών της οδού για το πώς πρέπει ν΄ αντιδρούν στα έντονα καιρικά φαινόμενα (τα φυλλάδια είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα της Εγνατίας Οδού, www.egnatia.eu ). Στη διάθεση των χρηστών βρίσκεται τέλος, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου και ο τηλεφωνικός αριθμός 1077, τον οποίο οι οδηγοί μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση από το κινητό τους για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη ή και για πληροφόρηση χρειάζονται.

22,5 εκ. ευρώ στην Ήπειρο ως ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Oριστικοποιήθηκε το πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών, ύψους 456 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.Οι επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: δαπάνες για βελτιώσεις κτηρίων και λοιπών εγκαταστάσεων, προμήθειας εξοπλισμού-μηχανημάτων- συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας-συστημάτων αυτοματοποίησης, δαπάνες πιστοποίησης εφαρμογής συστημάτων ποιότητας διασφάλισης ποιότητας, δαπάνες προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας, δαπάνες προβολής προώθησης, δαπάνες λογισμικού, λειτουργικές δαπάνες κλπ.Το πρόγραμμα -το οποίο περιμένει επί μήνες η αγορά - για την Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται στα 22, 5 εκ ευρώ, από τα οποία το 70% θα κατευθυνθεί σε υφιστάμενες επιχειρήσεις και το υπόλοιπο για νέες. Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι στην πρώτη κατηγορία από πλευράς ενίσχυσης των επιχειρήσεων, καθώς για τις μεσαίες ανέρχεται στο 50% και για τις μικρές στο 60%. Ο συνολικός προϋπολογισμός κάθε πρότασης, μπορεί να κυμαίνεται:
-από 30 χιλιάδες έως 300 χιλιάδες € για τους τομείς Μεταποίησης και Τουρισμού
-από 20 χιλιάδες έως 100 χιλιάδες € για Εμπόριο - Υπηρεσίες.

Το ΖΑΓΟΡΙ στηρίζει το έργο της ΕΛΕΠΑΠ

Για ακόμη μια χρονιά, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στηρίζει έμπρακτα το έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Πιστό στην κοινωνική του ευαισθησία, το νερό ΖΑΓΟΡΙ προσφέρει, αντί χριστουγεννιάτικων καρτών, τη βοήθειά του στις υπηρεσίες της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Ιωαννίνων, συνδράμοντας και αυτή τη χρονιά στην ενίσχυση του φιλανθρωπικού Σωματείου.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ανοίγει νέα καταστήματα στην Ήπειρο!

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ολοκληρώνει το επενδυτικό της πλάνο για το 2012 με τη δημιουργία 4 νέων καταστημάτων στην Ήπειρο, 3 λιανικής και 1 χονδρικής Cash & Carry.Αναλυτικά, 3 νέα καταστήματα ανοίγουν στα Ιωάννινα: 2 λιανικής και 1 χονδρικής, 1 κατάστημα λιανικής στην Πρέβεζα.Ετσι, η εταιρία έχει στο δυναμικό της 243 καταστήματα:224 καταστήματα λιανικής και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry και απασχολεί περισσότερους από 5.800 εργαζομένους.Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. από τις αρχές του έτους έχει θέσει σε λειτουργία 9 νέα σημεία πώλησης, 6 καταστήματα λιανικής: 1 στις Φέρες, 1 στη Νέα Πέραμο Καβάλας, 1 στην Ηγουμενίτσα, 2 στα Ιωάννινα, 1 στην Πρέβεζα και 3 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry: 1 στη Λάρισα, 1 στα Ιωάννινα και 1 στην Κοζάνη.Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα μας, η εταιρία συνεχίζει την επενδυτική της δραστηριότητα και με την ανάπτυξή της συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, δίνει ώθηση στην επιχειρηματικότητα και είναι δίπλα στους εργαζομένους, τους καταναλωτές, τους επαγγελματίες, τους συνεργάτες και τους προμηθευτές, πάντα οικονομικά και ελληνικά.

O ΑΛΑΝΤΙΝ αύριο στην Ηγουμενίτσα!

Οι παραγωγοί του «Καλά Χριστούγεννα κύριε Σκρουτζ» - και του «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» παρουσιάζουν την εκπληκτική θεατρική μουσική παράσταση «ΑΛΑΝΤΙΝ», βασισμένη στα παραμύθια της Ανατολής «Χίλιες και μια Νύχτες».Ιπτάμενα χαλιά, παζάρια της Ανατολής, σπηλιές γεμάτες θησαυρούς, μαγικά λυχνάρια όλα ζωντανεύουν με τρόπο μαγικό και εντυπωσιακό, σ’ ένα από τα λίγα έργα της Παγκόσμιας λογοτεχνίας που έχουν συγκινήσει τόσο την ανθρώπινη φαντασία και έχει μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη όλων.Μια θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, μυστήριο, μαγεία, χορό, ζωντανή μουσική, τραγούδι και πολύ γέλιο, που θα μαγέψει και θα κερδίσει τις καρδιές σας.Τη μαγευτική εκδοχή της ιστορίας αυτής, σκηνοθετεί η καταξιωμένη ηθοποιός Ταμίλλα Κουλίεβα που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά σημαντικά έργα του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έχει σπουδάσει σκηνοθεσία στο φημισμένο Κρατικό Ινστιτούτο Πολιτισμού στη Μόσχα και έχει σκηνοθετήσει τον «Κλέφτη της Βαγδάτης», την «Ορχήστρα» του Ζαν Ανούιγ κ.α. Την ποιότητα της νέας αυτής διασκευής του έργου υπογράφει ο Φώτης Σπύρος γνωστός από τις σειρές «Κόκκινο δωμάτιο», «Δύο Ξένοι», «Περί ανέμων και υδάτων» κ.α.Μια ευρηματική παράσταση που μετουσιώνεται σε γιορτή κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών και όχι μόνο θεατών σε όλη την διάρκεια της, με τη μαγεία, τη μουσική, τις χορογραφίες, τα τραγούδια , το χιούμορ και τα ειδικά εφέ.Το έργο μιλά για την ανθρώπινη θέληση, την αιώνια μάχη του δίκαιου με το άδικο, την αγάπη και το μίσος. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.Με την υπομονή και την επιμονή ο καθένας μπορεί να κερδίσει τους στόχους που έχει βάλει στη ζωή του. Μπορεί να καταφέρει να αποκτήσει αυτό που πραγματικά επιθυμεί .


ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ του ΕΠΑΛ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στις 6:30 μ.μ.

3,1 εκατ. ευρώ για πληρωμές έργων του «Θησέα» σε Δήμους της Ηπείρου

Tα 3,5 εκατομμύρια ευρώ αγγίζει το ποσό που θα εκταμιευθεί, με στόχο την αποπληρωμή οφειλών έργων, μελετών και ενεργειών του Προγράμματος «Θησέας» των Δήμων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας.Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε στα τέλη Νοεμβρίου η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών πιστώθηκαν οι σχετικοί λογαριασμοί και δίνεται έτσι «το πράσινο φως» για την καταβολή οφειλών προς τις εργολήπτριες εταιρείες, τους μελετητές και τους προμηθευτές για εκτέλεση δημοτικών και διαδημοτικών έργων, τα αιτήματα των οποίων είχαν υποβληθεί από τους Δήμους στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως και το Δεκέμβριο του 2011.Το ποσό των 3.397.851,49 € κατανέμεται ανά Περιφέρεια ως εξής :
-Δήμοι Περιφέρειας Ηπείρου : 3.116.008,34 €.
-Δήμοι Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας : 281.843,15 €
Ειδικότερα στην Περιφέρεια Ηπείρου πιστώνονται συνολικά 128 λογαριασμοί για 18 δήμους των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

ΑΡΤΑ: Απανθρακώθηκε 90χρονη γυναίκα

Στην αυλή του σπιτιού της στην Άρτα βρέθηκε απακθρακωμένη μία 90χρονη γυναίκα.Η άτυχη ηλικιωμένη είχε ανάψει ένα μαγκάλι με κάρβουνα για να μαγειρέψει, αλλά πήρε φωτιά η κατσαρόλα. Η φωτιά στη συνέχεια επεκτάθηκε σε κλινοσκεπάσματα. Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας.

Ο Γεν. Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης,χειροτονήθηκε Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας

Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ludwigshafen, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος χειροτόνησε σε Διάκονο το Γεν. Γραμματέα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Δημήτριο Κατσάνο.Ο νέος διάκονος είναι θεολόγος, απόφοιτος της Ανώτερης Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς και της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Κατάγεται από τον ΄Ασσο Πρεβέζης και το Ελευθέρι Θεσπρωτίας και ζει εδώ και μια δεκαετία περίπου στο Ludwigshafen, παντρεμένος με την κ. Αθανασία Καλούδα, νηπιαγωγό. Ο Διάκονος πλέον Δημήτριος εξυπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στην Ενορία του Ludwigshafen και βοηθούσε τον εφημέριο π. Κωνσταντίνο Ζαρκανίτη στην οργάνωση της Νεότητας και στο κηρυγματικό έργο, καθώς επίσης και σε ποικίλες άλλες δραστηριότητες. Ο ναός της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ήταν κατάμεστος, καθώς περισσότερα από 700 άτομα τον κατέκλεισαν για να τιμήσουν και να επευφημήσουν τη χειροτονία ενός ενορίτη τους που εισήλθε στον Ιερό Κλήρο.Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος, ομίλησε εκ βάθους καρδίας και έδωσε πατρικές νουθεσίες στον χειροτονούμενο τονίζοντας την υψηλή του αποστολή στη σύγχρονη κοινωνία. Ενώ ο εφημέριος του Ναού και πνευματικός πατέρας του Διακόνου Δημήτριου, π. Κωνσταντίνος εξήρε το ήθος και την προσφορά του στην Ενορία του Ludwigshafen τα τελευταία 7 χρόνια, όπως επίσης και ο κοινωνικός λειτουργός της πόλης και γραμματέας της Ενορίας, κ. Αντώνης Κυριαλάνης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ιερατικό έργο που πρόκειται να αναλάβει ο νέος κληρικός.Εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης στην συγκινητική τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Κωσταδήμας, ο Ταμίας κ. Ευάγγελος Ντέμος και η υπεύθυνη Ηπειρ. Συλλόγων κ. Δήμητρα Πέτσα, καθώς και πολλές Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες από την περιοχή του Ludwigshafen αλλά και από άλλες γειτονικές περιοχές. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Κωσταδήμας αφού αναφέρθηκε στον χαρακτήρα και τη δράση του Διακόνου Δημήτριου για την Ομοσπονδία και τους Ηπειρώτες έκλεισε την ομιλία του με: «Πατέρα Δημήτριε, οι ευχές μας για την καλή και καρποφόρα διακονία σου στον αμπελώνα του Χριστού, που είναι η Εκκλησία του, θα σε συνοδεύουν. Γίνου άξιος κήρυκας του λόγου του Θεού και άξιος της γενέτειράς σου Ηπείρου».Στη Θεία Λειτουργία, συμμετείχαν 12 πρεσβύτεροι. Οι 11 προερχόμενοι εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας ήταν οι εξής: π. Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος, π.Πέτρος Μποζίνης π. Μύρων Καλαιτζής, π. Γεώργιος Πασαλούρος, π. Παναγιώτης Τσουμπακλής π. Γεώργιος Μπασιούδης, π. Κωνσταντίνος Ζαρκανίτης, π. Μαρτίνος Petzolt, , π. Βασίλειος Παπαγεωργίου, π. Παναγιώτης Καραγιουβάνης,. π. Αρσένιος Καρατζάς. Ενώ εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, τόπο καταγωγής του χειροτονηθέντος Διακόνου, συμμετείχε ο π. Παύλος Νάστας.Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενορίας όπου η σύζυγος του Διακόνου Δημήτριου κ. Αθανασία Καλούδα, είχε ετοιμάσει νηστίσιμες λιχουδιές για τους παρευρισκόμενους.