Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μετέφερε 4 παράνομους μετανάστες!

Συνελήφθη σήμερα  κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, διότι διευκόλυνε την έξοδο από την χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Ιράκ (μία μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά και άλλη μία 17χρονη γυναίκα).Ειδικότερα, ο 40χρονος από κοινού με συνεργό του, που αναζητείται, αφού προμήθευσε τους τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες με αντίστοιχο αριθμό πλαστών διαβατήριων Γαλλίας και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, επιχείρησε να τους μεταφέρει, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες, προς το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πλην όμως εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.Οι διακινητές θα έπαιρναν για τις “υπηρεσίες” τους αυτές ως χρηματική αμοιβή το ποσό των (2.500) ευρώ μετά την άφιξη των λαθρομεταναστών σε λιμάνι της Ιταλίας. Το αυτοκίνητο και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.


Σύλληψη 32χρονου Ιρακινού για διάρρηξη πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Γιάννενα!

Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος αλλοδαπός, Ιρακινής καταγωγής, ο οποίος έσπασε την τζαμαρία βενζινάδικου στα Ιωάννινα και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (83) ευρώ.Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων που περιπολούσαν στην περιοχή εντόπισαν τον 32χρονο λίγο μετά τη διάρρηξη και τον συνέλαβαν ενώ σε σωματική έρευνα που του ενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ:Η βαθιά κρίση έχει πραγματικά διαλύσει κάθε έννοια κοινωνικού και δημόσιου κράτους

Στην παρέμβασή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς αναφερόμενος στο νομοσχέδιο επί της αρχής το χαρακτήρισε ως κενό. Η βαθιά κρίση έχει πραγματικά διαλύσει κάθε έννοια κοινωνικού και δημόσιου κράτους και έχει πραγματικά οδηγήσει όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες, σε όλες τις βαθμίδες, σε εξαιρετικά κρίσιμα προβλήματα.Για τα δύο πρώτα κεφάλαια ανέφερε πως αποκαλύφθηκε τι πάει να γίνει με τη συγκρότηση των δύο υπεροργανισμών, μια συγκεκριμένη επιλογή που έχει σα στόχο όλες οι δραστηριότητες να περάσουν σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και να γίνονται οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και να συγκροτούνται έτσι οι νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να παιχτεί το γνωστό παιχνίδι των χρηματοδοτήσεων, των ύποπτων χρηματοροών και των «ημετέρων», για μια ακόμη φορά.Αναφορικά με το άρθρο 34, που έχει να κάνει με τα θέματα των ΑΕΙ ο Χρήστος Μαντάς τοποθετήθηκε λέγοντας πως «..προτείνετε να προστεθεί, μια παράγραφος 16, η οποία ρυθμίζει τη δυνατότητα κάλυψης διδακτικού ερευνητικού, επιστημονικού, οργανωτικού, εργαστηριακού ή κλινικού έργου των ΑΕΙ από υποτροφίες και πόρους, που εξασφαλίζει το ΑΕΙ. Ανοίγετε, λοιπόν, το δρόμο, διότι ξέρετε πάρα πολύ καλά, ότι δεν μπορείτε να πάρετε, με αυτόν το μνημονιακό βραχνά, άλλο προσωπικό, για να αρχίσετε να παίρνετε κόσμο.. .. Για τους μόνιμους λέκτορες πρέπει να διευκρινιστεί, με σαφήνεια, τι γίνονται αν κατά την εξέλιξή τους δεν μπορέσουν να περάσουν στην επόμενη βαθμίδα»Για το άρθρο 37 δήλωσε πως γίνονται κάποιες ρυθμίσεις, που δυστυχώς είναι σκόρπιες, σε μια περίοδο, όπου έχουμε, μέσα από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τη συγχώνευση νομικών προσώπων, μια κατάσταση. Υπάλληλοι των ερευνητικών κέντρων μετατρέπονται σε ΙΔΑΧ, χωρίς καμιά μέριμνα για τα εργασιακά τους δικαιώματα και γενικά, ανοίγει ο δρόμος για τη συρρίκνωση και απορρύθμιση του ερευνητικού ιστού.Ο Χρήστος Μαντάς ανέφερε για τις μεταγραφές φοιτητών πως για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ πρώτης προτεραιότητας είναι η στήριξη των ιδρυμάτων και της φοιτητικής μέριμνας. Δεδομένων όμως, των συγκυριών είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα για τα οπόια ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση σε αυτό.Κλείνοντας για το θέμα της ειδικής αγωγής και το άρθρο 39 δήλωσε «..υπάρχει μια βιασύνη της Κυβέρνησης να περάσει κάποιες διατάξεις με αφορμή και αιτιολογία την απορρόφηση κάποιων συγκεκριμένων κονδυλίων. Εγώ θα έλεγα ότι δεν είναι καθόλου «τρελοί» όλοι οι φορείς της ειδικής αγωγής που ανησυχούν, που φωνάζουν και, τελικά, ζητούν, όπως ακούσαμε, την απόσυρση αυτού του συγκεκριμένου άρθρου και της συγκεκριμένης παραγράφου.»

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: 20 εκ. ευρώ για θέρμανση σχολείων τον Ιανούαριο

Μέσα στον Ιανουάριο θα δοθούν 20 εκ. ευρώ για τη θέρμανση των σχολείων σε "δύσκολες" περιοχές, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφορικά με τα προβλήματα θέρμανσης που παρατηρούνται σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.«Φέτος, είχαμε προϋπολογίσει 80 εκατ. ευρώ, για τη θέρμανση των σχολείων. Δώσαμε ήδη 60 εκατ., τα οποία επαρκούν για τη λειτουργία των σχολείων, μέχρι το πέρας των εορτών. Σχεδιάζουμε να δώσουμε -στοχευμένα- ένα κομμάτι από τα εναπομείναντα 20 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, προκειμένου να καλυφθούν σχολεία, σε δύσκολες περιοχές, για όλο το χειμώνα», είπε.Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε, επίσης, ότι δόθηκαν χρήματα για τοπικά έργα, σημειώνοντας ότι «διενεμήθη το σύνολο της ΣΑΤΑ στους δήμους (299 εκατ. ευρώ), μέσα από τα οποία, θα επανεκκινήσουν 1.040 έργα και θα ξεκινήσουν νέα».Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα στους δήμους, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι έχει βγει εγκύκλιος, «ώστε όλοι οι δήμοι να καταγράψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες και οι θέσεις να καλυφθούν από όσους θα τοποθετηθούν στις λίστες διαθεσιμότητας».«Το θέμα επιλύεται και επιλύεται χωρίς απολύσεις, διότι αν καταγραφούν οι ανάγκες, απορροφούνται όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα», σημείωσε.

Διαμαρτυρία της Πανηπειρωτικής Ωκεανίας για την απογραφή στην Αλβανία

Έντονα διαμαρτύρεται η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας, υποστηρίζοντας ότι «παραποιήθηκαν» τα αποτελέσματα της Γενικής Απογραφής 2011 από τη Στατιστική Αρχή της Αλβανίας. Σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων επιβεβαίωσε τις ανησυχίες της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας ότι πρόκειται για τεχνητά στοιχεία, τα οποία καταρτίστηκαν χωρίς πραγματική συλλογή.Στην ανακοίνωση τονίζονται μεταξύ άλλων:«Σύμφωνα με τα «επίσημα» αποτελέσματα, το 83,2 % του πληθυσμού δήλωσαν Αλβανοί, ήτοι 2.329.715 πολίτες. Ενώ μόνο το 0,87% ή 24.361 ήταν εκείνοι που δήλωσαν Έλληνες. Επίσης, ως ορθόδοξοι χριστιανοί καταγράφονται μόνον 6,75%, ενώ 10,03% καταγράφονται ως Καθολικοί (ένα ποσοστό που παραμένει στάσιμο από το 1900!) και 56,70% ως Μουσουλμάνοι. Σημειώνουμε δε ότι η συμπλήρωση των δελτίων καταγραφής υποχρεωτικά έγινε με μολύβι, για εύλογους βέβαια λόγους.Αν αναλογιστούμε ότι στην Ελλάδα αποδίδονται περίπου 300.000 «Ειδικά Δελτία Ταυτότητας Ομογενούς», ότι ο πρώην πρόξενος Κορυτσάς Θ. Οικονόμου, έκανε λόγο γα 30.000 κατοίκους της περιφέρειας Κορυτσάς που δήλωναν 'Ελληνες και ότι μέχρι πρόσφατα το ποσοστό των ορθοδόξων στην Αλβανία ανερχόταν στο 30%, το λαθραίο της υπόθεσης γίνεται αυτονόητο».

Δηλώσεις Αλ.Καχρμάνη για Αναπτυξιακό Νόμο – οφειλές- Κ.Α.Π.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, είναι έτοιμη να διαχειριστεί και το πρόγραμμα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που πρόκειται να ξεκινήσει το νέο χρόνο, είπε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Εμείς είμαστε υπηρεσία και ως τέτοια θα δράσουμε για τις μικρομεσαίες», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ήδη αυτές τις ημέρες γίνεται μεγάλη προσπάθεια να πληρωθεί και το τελευταίο ευρώ, στις επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στον Αναπτυξιακό Νόμο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε και στον πρόσφατο έλεγχο (23-24 Οκτωβρίου) που είχε γίνει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις οφειλές της Περιφέρειας Ηπείρου, την έκθεση του οποίου παρέδωσε στους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.«Η έκθεση του Λογιστηρίου κάνει σαφής διάκριση πως πρόκειται για οφειλές του κράτους προς την Περιφέρεια Ηπείρου», υπογράμμισε ενώ αναφέρθηκε και στη μη καταβολή φέτος Κ.Α.Π. από την Πολιτεία προς τις Περιφέρειες που ειδικά για την Ήπειρο κυμαίνονται περίπου στα 15 εκ. ευρώ. Καταλήγοντας είπε ότι είναι σε εξέλιξη προσπάθεια της Ένωσης Περιφερειών, για να εξασφαλιστούν οφειλόμενοι πόροι από τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών. «Διαφορετικά δεν μπορούν να δουλέψουν οι Περιφέρειες», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ:Το 2015...με όλους τους άξονες

Αύξηση στην κίνηση βαρέων οχημάτων
«Μαγνήτη» για τα διακινούμενα εμπορικά φορτία από την Αλβανία και τη Βουλγαρία προς την Ευρώπη και αντίστροφα θα μπορούσε να αποτελέσει εντός τριετίας η Εγνατία Οδός, καθώς παρά την οικονομική κρίση, οι τέσσερις κάθετοι άξονές της, που θα συνδέουν την Ελλάδα με τις δύο γειτονικές χώρες ως τμήματα των πανευρωπαϊκών διαδρόμων 4, 7 και 9, προβλέπεται να ολοκληρωθούν σταδιακά από το 2013 μέχρι το 2015, βάσει χρονοδιαγράμματος, καθώς έχουν διασφαλισμένη χρηματοδότηση.Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία, που έθεσε η Εγνατία Οδός ΑΕ, ο άξονας Σιάτιστα- Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή (Αλβανία- Πανευρωπαϊκός Διάδρομος VII, 72 χλμ.) έχει ήδη δοθεί στην κυκλοφορία σε μήκος 51 χιλιομέτρων, δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος του. Το τελευταίο τμήμα, «Κορομηλιά - Κρυσταλλοπηγή», είναι υπό κατασκευή και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015. Η χρηματοδότηση του άξονα έχει διασφαλιστεί από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης (ΚΠΣ) ΙΙ και ΙΙΙ και από το ΕΣΠΑ 2007-2013.Νωρίτερα και συγκεκριμένα εντός του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο άξονας Θεσσαλονίκη- Σέρρες- Προμαχώνας (Βουλγαρία- Πανευρωπαϊκός Διάδρομος ΙV, 96 χλμ.). Μέχρι σήμερα, έχουν δοθεί σε κυκλοφορία 65 χιλιόμετρα και τα υπόλοιπα 31 χλμ. είναι υπό κατασκευή. Η χρηματοδότηση του έργου έχει επίσης διασφαλιστεί από τις παραπάνω πηγές.Εντός του 2013 προβλέπεται να ολοκληρωθεί ο άξονας Κομοτηνή - Νυμφαία (Βουλγαρία- Πανευρωπαϊκός Διάδρομος IX, 23 χλμ.). H κατασκευή του έργου αποφασίστηκε στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας για την ανάπτυξη συνδετήριων οδών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, ενώ η χρηματοδότησή του έχει εξασφαλιστεί από το τρίτο ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ.Στον άξονα Αρδάνιο- Ορμένιο (Βουλγαρία - Πανευρωπαϊκός Διάδρομος ΙΧ, 124 χλμ.), μέχρι σήμερα έχουν δοθεί σε κυκλοφορία 76 χιλιόμετρα. Τα υπόλοιπα 48 χλμ. είναι υπό κατασκευή και αφορούν σε αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου. Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί από το τρίτο ΚΠΣ ΙΙΙ και το ΕΣΠΑ, ενώ αυτό προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014.

Τα χρονοδιαγράμματα των έργων 
Στο μεταξύ, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα τέσσερα έργα, τα οποία αφορούν τις εξής παρεμβάσεις:
-Οριστικά μέτρα σταθεροποίησης επιχώματος στο τμήμα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων (Α/Κ) Αράχθου-Περιστερίου, με αναμενόμενη περαίωση στις αρχές του 2014.
-Αποκατάσταση ζημιών του κτηριακού συγκροτήματος του ευρωπαϊκού Οργανισμού Cedefop στη Θεσσαλονίκη. Η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου εκπνέει σε λίγες ημέρες (31.12.2012), αλλά αναμένεται να χορηγηθεί παράταση
-Αποκατάσταση ζημιών λόγω πλημμυρών στα οδικά τμήματα Ολυμπιάδος- Στρατωνίου, Πλανών- Γοματίου και Μ. Παναγιάς- Πλανών του επαρχιακού δικτύου Ν. Χαλκιδικής, με συμβατική περαίωση στις 31.12.2012, έργο για το οποίο αναμένεται επίσης να χορηγηθεί παράταση
-Βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη - Πολύγυρος (τμήμα Θέρμης - Γαλάτιστας), με προβλεπόμενη περαίωση εντός του πρώτου τριμήνου του 2015.
Επίσης θα υπογραφούν, εντός του έτους, οι ακόλουθες συμβάσεις :
-«Τοποθέτηση ενισχυμένης υπερυψηλής περίφραξης στο τμήμα Σιάτιστα - Κορομηλιά (45.1-3) και σε τμήματα του Κυρίως Άξονα από Παναγιά - Σιάτιστα» , με προβλεπόμενο περαίωση στο τέλος 2013
-«Κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκη- Μουδανίων: Βελτίωση- διαπλάτυνση τμήματος Μουδανιά- σημείου πριν από τη Γέφυρα Ποτίδαιας», έργο το οποίο αναμένεται να περατωθεί στο τέλος του 2015.
Παράλληλα, έχει ήδη διακηρυχθεί το έργο για τη βελτίωση και αναβάθμιση της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης από τον ανισόπεδο κόμβο της περιοχής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου μέχρι εκείνον της Μακρυγιάννη, με διάρκεια κατασκευής τούς 28 μήνες.Σε τελική φάση ωρίμανσης για δημοπράτηση βρίσκονται, τέλος, τα έργα του ανισόπεδου κόμβου της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) Κομοτηνής, με διάρκεια κατασκευής 12 μηνών και «Εγνατία οδός : Βελτίωση - Αναβάθμιση Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής από Α/Κ Μακρυγιάννη έως και ισόπεδο κόμβο Εσωτερικής Περιφερειακής με Συμμαχική οδό» με προβλεπόμενο χρόνο περάτωσης 24 μηνών.

Αύξηση στην κίνηση βαρέων οχημάτων κατά μήκος τής οδού το 2011
Μπορεί η ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού να θεωρείται ότι θα προσελκύσει πρόσθετα σημαντικά φορτία από και προς τα Βαλκάνια μετά το 2015, αλλά ήδη από το 2011, η κίνηση βαρέων οχημάτων εμφανιζόταν κατά μήκος της οδού αυξημένη για μια σειρά από λόγους.Συγκεκριμένα, το ποσοστό των βαρέων οχημάτων στα τμήματα της Εγνατίας Οδού, για τα τα οποία υπάρχουν στοιχεία κατηγοριοποίησης των διερχόμενων οχημάτων, κυμάνθηκε πέρυσι μεταξύ 14% και 21%, επί του συνόλου των διερχόμενων αυτοκινήτων.Τα μεγαλύτερα ποσοστά βαρέων οχημάτων παρουσιάζονται στα τμήματα του αυτοκινητόδρομου μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Ιωαννίνων και Παμβώτιδας στην Ήπειρο με ποσοστό 19%, Δυτικών Γρεβενών και Δυτικής Σιάτιστας (Καστοριά) στη Δυτική Μακεδονία με ποσοστά 19%-21%, Αγίου Σύλλα και Άσπρων Χωμάτων (περιοχή Καβάλας), Αλεξανδρούπολης και Αρδανίου (20%) και μεταξύ των τμημάτων που συνδέουν την Εγνατία Οδό με την πόλη της Κομοτηνής (18%).Σύμφωνα με τα συλλεχθέντα στοιχεία, το ποσοστό των βαρέων οχημάτων το 2011 σημείωσε αύξηση σε σχέση με το 2010 στην πλειοψηφία των τμημάτων της Εγνατίας Οδού. Αυτό θεωρείται λογικό εάν λάβει κάποιος υπόψη τη σημαντική μείωση της συνολικής κυκλοφορίας το 2011 και το γεγονός ότι η πτώση αυτή παρατηρείται περισσότερο στα επιβατικά οχήματα και όχι στα φορτηγά οχήματα των οποίων οι μετακινήσεις είναι πιο «ανελαστικές» (καθώς συνήθως μεταφέρουν εμπορεύματα).Εξαίρεση αποτελούν τα οδικά τμήματα μεταξύ των Ιωαννίνων και του Κλειδίου, όπου το ποσοστό των βαρέων μειώθηκε σε σχέση με το 2010. Ωστόσο, η μείωση αυτή οφείλεται στο ότι οι κυκλοφοριακοί φόρτοι των βαρέων οχημάτων σε αυτά τα τμήματα κατά το 2010 ήταν σημαντικά αυξημένοι, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας μέσω των Τεμπών κατά το πρώτο τετράμηνο περίπου του έτους και της εκτροπής της στα εν λόγω τμήματα.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Έκαναν στολίδια τους...πολιτικούς!!!

«Στόλισαν» όλους εκείνους που οδήγησαν την χώρα μας στην σημερινή κατάσταση
Ένα ξεχωριστό δέντρο κοσμεί φέτος το Σαιτάν Παζάρι στην Πρέβεζα.Οι καταστηματάρχες αντί για στολίδια τοποθέτησαν φωτογραφίες πολιτικών θέλοντας με αυτό τον τρόπο να σατιρίσουν την επικαιρότητα και να «στολίσουν» έτσι όλους εκείνους που οδήγησαν την χώρα μας στην σημερινή κατάσταση.Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι….. «μνημονιακοί» πολιτικοί αρχηγοί αφέθηκαν στα χέρια των καταστηματαρχών και έγιναν χριστουγεννιάτικα στολίδια.Φυσικά από το πρωτότυπο αυτό χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν θα μπορούσε να λείπει η Ανγκελα Μέρκελ σε όχι και τόσο…..κολακευτικές φωτογραφίες καθώς και άλλοι Ευρωπαίοι «ευεργέτες» οι οποίοι έφεραν τον ελληνικό λαό στα όρια του.Το δέντρο έχει αποσπάσει μόνο θετικά σχόλια και όπως τονίζει ένας από τους παλαιότερους καταστηματάρχες της περιοχής ο κ.Σπύρος Τσόκας οι περαστικοί συγχαίρουν τους εμπνευστές για την πρωτότυπη ιδέα τους.«Ο κόσμος βγάζει έστω και με αυτό τον τρόπο το άχτι του» τονίζει ο κ.Τσόκας ενώ όλοι δηλώνουν ότι έχουν πολύ περισσότερα «στολίδια» στην φαρέτρα τους και είναι έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν του χρόνου σε ένα ακόμη ψηλότερο δέντρο!

Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 28χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε κλεμμένο και παραποιημένο ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Ο Θανάσης Τσάνης είναι ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Ήπειρο

Το κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης
Το στέλεχος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, που διετέλεσε επί σειρά ετών συνδικαλιστής της τοπικής ΔΑΚΕ στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σήμερα είναι διευθυντής του Γυμνασίου Περάματος κ. Θανάσης Τσάνης, είναι ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από μέρα σε μέρα, όμως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια του κόμματος της Ν.Δ. Το λέμε αυτό, επειδή η λήψη της τελικής απόφασης από τον υπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο μόνο εύκολη δεν ήταν, μιας και για την κατάληψη της συγκεκριμένης καρέκλας στην κυριολεξία έπεσαν κορμιά αλλά και τηλέφωνα από το περιβάλλον του υπουργού Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη, που τελικά έκριναν και το αποτέλεσμα. Εκτός από τον κ. Θανάση Τσάνη σκληρή μάχη έδωσαν για τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή ακόμη δύο δυνατά ονόματα εκπαιδευτικών (άρρενες το γένος) από τα Γιάννενα, ένας εκ των οποίων διαθέτει και περισσότερα μετρήσιμα επιστημονικά προσόντα. Όμως η μάχη, όπως και στην περίπτωση της κ. Φιλιούς Νόκα-Ζαράχη κρίθηκε στα κομματικά ένσημα και στις προσβάσεις που διέθεταν οι υποψήφιοι στο στενό κομματικό σωλήνα. Πάντως ο κ. Τσάνης διαθέτει όχι μόνο μεγάλη εκπαιδευτική και διευθυντική εμπειρία αλλά και ισχυρή πολιτική συγκρότηση που θα τον βοηθήσει να ανταποκριθεί με επάρκεια στα δύσκολα καθήκοντά του. Ούτως ή άλλως, η αλλαγή των Περιφερειακών διευθυντών είναι απόλυτα θεμιτή, καθώς οι περιφερειακοί διευθυντές είναι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και για αυτό το λόγο είναι μετακλητοί και όχι στελέχη με θητεία που επιλέγονται από συμβούλιο επιλογής όπως οι διευθυντές εκπαίδευσης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Απομένει να δούμε αν οι εκπαιδευτικοί-βύσματα της προκατόχου του κ. Τσάνη, που αντί να υπηρετούν και να διδάσκουν ως εκπαιδευτικοί στις οργανικές τους θέσεις, απολάμβαναν τις αποσπάσεις τους αλλά και τα δυσπρόσιτα μόρια στα ζεστά γραφεία του πρώτου ορόφου του κτιρίου στη συμβολή των οδών Ανεξαρτησίας και Φιλικής Εταιρείας θα έχουν άραγε την ευθυξία να ξεκουμπιστούν αυτοβούλως ή θα πρέπει να τους ξεκουμπίσει ο νέος προϊστάμενός τους. Εκτός κι αν είναι παντός καιρού!!! Αλλά ο Θανάσης Τσάνης γενικά δεν μασάει και δεν συμβιβάζεται με συνταγές του χθες. Εκτός κι αν ο ίδιος άλλαξε και δεν το πήραμε χαμπάρι. Κοντός ψαλμός που λέμε. Όλα θα κριθούν στην πορεία. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε...

Εγκατάσταση Μετεωρολογικού Σταθμού στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας

Τη Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση ενός νέου αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού, με κάμερα, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας.Ο σταθμός εντάσσεται στο δίκτυο Μετεωρολογικών Σταθμών του metar.gr και του meteo.grΤην εγκατάσταση, σύμφωνα με τα πρότυπα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, (το ανεμόμετρο σε 5μετρο ιστό και το θερμόμετρο στα 2 μέτρα από το έδαφος), πραγματοποίησαν τρία από τα μέλη του metar.gr, ο Αλέξης Αναστασίου, ο Θωμάς Γεωργίου και ο Θοδωρής Κυρίτσης.Ο σταθμός μετρά όλες τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους, δηλαδή πίεση, θερμοκρασία, υγρασία, βροχόπτωση, διεύθυνση και ένταση του ανέμου.

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής, έψαλλλε τα Ηπειρώτικα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με την συνέργεια της Ηπειρώτικης μουσικής κομπανίας ''Οι Λαλητάδες'' του Δημήτρη Ρίζου, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Έφορο Δημοσίων Σχέσεων και τα μέλη του Δ.Σ., Γιώργο Οικονόμου, Κώστα Κωνή, Κώστα Ζηκόπουλο, Χριστόφορο Τζαρτζούλη, Απόστολο Γκόρο,Σπύρο Τζίμα και Κώστα Γαβριήλ, την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, έψαλλαν τα Ηπειρώτικα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

ΒΙΝΤΕΟ: Χρόνια Πολλά απο την Παραμυθιά

Τις δικές τους ευχές έδωσαν απλοί άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, για τις γιορτινές ημέρες. Στο κλίμα των καιρών, μικρά παιδιά από την Παραμυθιά ευχήθηκαν «υγεία» σε όλους τους ανθρώπους, «πολλά λεφτά» και πάνω από όλα να «περάσει η κρίση της Ελλάδας»!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

paramythia-online