Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τερματίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τις απεργιακές κινητοποιήσεις της με τη μέχρι σήμερα μορφή τους κατά της διαθεσιμότητας, όμως διαμηνύει πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί με δράσεις πάνω στην πλατφόρμα που θα δημιουργήσουν τα νέα δεδομένα και οι εξελίξεις των επόμενων ημερών».Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ άλλων τονίστηκε πως οι εργαζόμενοι την Τ.Α. δέχθηκαν «έναν ανελέητο πόλεμο, άνευ προηγουμένου, τόσο από την τρικομματική συγκυβέρνηση όσο και από τα συμφέροντα (επιχειρηματικά-εκδοτικά) που την υποστηρίζουν».Επισημάνθηκε ακόμη πως το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα δεν πορεύτηκε μαζί τους, «εμφανίζοντας αδυναμία να σταθεί στο ύψος των εξαιρετικά δύσκολων περιστάσεων ... και οι αιρετοί επίσης, δεν κατάφεραν να συντονίσουν τη δράση τους και να φτιάξουν ενιαίο μέτωπο κατά των μέτρων του μνημονίου που οδηγεί τους Δήμους σε οικονομική κατάρρευση». Έγινε μάλιστα λόγος και για ορισμένους αιρετούς «που επιχείρησαν να εμβολίσουν τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συντασσόμενοι και αυτοί με την κυβερνητική πολιτική».Με αφορμή προσφυγές εργαζομένων, με έκδοση προσωρινών διαταγών υπέρ αυτών, κατά τη συνέντευξη Τύπου επισημάνθηκε πως «το μέτρο της διαθεσιμότητας-απολύσεων που προωθήθηκε με την αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αμφισβητείται στην πράξη πλέον από τη Δικαιοσύνη».Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταλήγοντας σημείωσαν πως «μπορεί να μην συνεχιστούν το αμέσως προσεχές διάστημα οι απεργιακές κινητοποιήσεις, με τη μορφή που σήμερα έχουν, αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί με ανασύνταξη των δυνάμεων μας, με δράσεις πάνω στην πλατφόρμα που θα δημιουργήσουν τα νέα δεδομένα και οι εξελίξεις των επόμενων ημερών».Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσαν το Δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, τους Αιρετούς, τα πολιτικά κόμματα, τις πολιτικές οργανώσεις και μέτωπα να αναλάβουν πρωτοβουλίες και τους πολίτες να τις στηρίξουν «προκειμένου να ανατραπούν τα μέτρα εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας που προωθεί ακόμη και με αντιδημοκρατικούς-αντισυνταγματικούς τρόπους η τρικομματική συγκυβέρνηση».

Αρειος Πάγος: Κανονικά μέσω ΔΕΗ το τέλος ακινήτων

Δεκτό έγινε από το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου το αίτημα του υπουργού Οικονομικών και αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που είχε κρίνει παράνομη την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.Έτσι, το τέλος θα εισπράττεται κανονικά μέσω της ΔΕΗ, τουλάχιστον μέχρι την απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου που έχει επίσης υποβάλει ο υπουργός Οικονομικών και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στον 'Αρειο Πάγο στις 22 Μαρτίου 2013.Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε πως δεν έχει ακόμη επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του Αρείου Πάγου, επισημαίνοντας όμως ότι έχει ενημερωθεί για τη δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ της σχετικής απόφασης. «Είναι προφανές ότι θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα αφορά το επόμενο εξάμηνο, διότι μετά, το ΕΕΤΗΔΕ θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα.Συμπλήρωσε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου «τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί το σύστημα είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ». Καταλήγοντας είπε πως και για τους πολίτες είναι ευκολότερη η πληρωμή μέσω της ΔΕΗ  και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Εντοπίστηκε «καβάντζα» με 730 κιλά κάνναβης στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Θεσπρωτίας

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στον Άγιο Νικόλαο Θεσπρωτίας, ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα κάνναβης.Κατά την αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν δεκαέξι (16) σάκοι, οι οποίοι όπως προέκυψε από την καταμέτρηση, περιείχαν εξακόσια ογδόντα εννέα (689) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (730) κιλών.Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την κεντρική εκδήλωση στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αγίου Θωμά

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την κεντρική εκδήλωση στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αγίου Θωμά. Για δεύτερη χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών, κάτοικοι του συνοικισμού και πολλοί εθελοντές έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου μας καλούν σε μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία του Αγίου Θωμά. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά ζεστά φαγητά , να προμηθευτούν σπιτικά λικέρ αλλά και να επιλέξουν τα δώρα τους, μέσα από κομψές χειροτεχνίες. Για τους μικρούς επισκέπτες θα υπάρχει προβολή παιδικών ταινιών στην αίθουσα του παλιού σχολείου, του Αγίου Θωμά.

Εορταστικές επισκέψεις Σώματος Εθελοντών Νοσηλευτικής Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας

Οι Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μας έδωσαν την ευκαιρία για άλλη μια φορά να απλώσουμε το χέρι σε ανθρώπους που πραγματικά μας έχουν ανάγκη. Την παρασκευή 14/12/2012 οι Εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας με την εκπαιδεύτρια τους πραγματοποίησαν εορταστικές επισκέψεις στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας , στο Ψυχαργώ Φιλιατών , στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών και στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσπρωτίας.Οι Εθελόντριες μοίρασαν μελομακάρονα και άλλα γλυκίσματα σε ασθενείς συνοδούς και ηλικιωμένους , χαρίζοντας τους την αγάπη , το ένθερμο χαμόγελο και την συμπαράσταση τους.Οι Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού για άλλη μια φορά έκαναν πράξη τις θεμελιώδεις αρχές του Ερυθρού Σταυρού σκύβοντας με σεβασμό , προθυμία κι αγάπη σε όλους , επουλώνοντας τις πληγές τους σωματικές και ψυχικές, αλλά κυρίως χαρίζοντας τους την χαμένη τους ελπίδα και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους .

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας συνδιοργανώνει συνάντηση συζήτηση με νέους αγρότες

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας στα πλαίσια της δράσης της την Κυριακή 23/12/2012 και ώρα 11: 00 στο χωριό Κηφισιά του Δήμου Πάργας συνδιοργανώνει με το περιφερειακό σύμβουλο κύριο Γεώργιο Ζιάκα συνάντηση συζήτηση με νέους αγρότες και όχι μονό με τα ακόλουθα θέματα :
-ΑΓΟΡΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ (farmers market )
-Συζήτηση για την καινούρια ΚΑΠ
-Νέες καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του φαναριού και τρόπος προώθησης προϊόντων στις αγορές
-Αγροτική επιχειρηματικότητα
-Συζήτηση και καταγραφή προβλημάτων των αγροτών της περιοχής

Από 100 έως και 30.000 ευρώ το φακελάκι για εγχειρήσεις!!!

Επιτέλους σταματήστε να πηγαίνετε απροετοίμαστοι και να φέρνετε σε δύσκολη θέση τους γιατρούς, οι οποίοι πολλές φορές αναγκάζονται να σας το ζητήσουν μόνοι τους.Διαβάστε τον τιμοκατάλογο για το «φακελάκι» στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και διευκολύνετε επιτέλους τους αφοσιωμένους γιατρούς που πήραν με πίστη τον όρκο του Ιπποκράτη!Έχουμε και λέμε λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεθνούς Διαφάνειας: Για μια εγχείριση σε δημόσιο νοσοκομείο το «φακελάκι» κυμαίνεται από 100 έως 30.000 ευρώ, ενώ για μια εγχείριση σε ιδιωτικό νοσοκομείο ήταν μεταξύ 150 και 7.000 ευρώ.Ο «τιμοκατάλογος» του «γρηγορόσημου» στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας κυμαινόταν από 300 έως 20.000 ευρώ, ενώ η διεκπεραίωση ιατρικών εξετάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υπηρεσιών υγείας κυμαινόταν μεταξύ 30 και 500 ευρώ.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Κώστα Μπακούρη, το κόστος της διαφθοράς είναι εξαιρετικά σημαντικό: «Αφενός υπάρχει το οικονομικό κόστος, που παλαιότερα είχε υπολογισθεί ότι μια αύξηση της διαφθοράς κατά 1% συνεπάγεται μείωση του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εθνικού προϊόντος κατά 2%» τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση του επικαιροποιημένου Κώδικα Δεοντολογίας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

Στα... ίχνη του Νέρωνα

Τι αποκάλυψε πρόσφατα η αρχαιολογική σκαπάνη στο ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης Πρέβεζας
Τμήμα του πλακόστρωτου δαπέδου της ορχήστρας πάνω στο οποίο έπαιξε ο Νέρωνας ως... ηθοποιός, αποκάλυψε πρόσφατα η αρχαιολογική σκαπάνη στο ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης Πρέβεζας σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής της Αρχαίας Νικόπολης, κ. Κωνσταντίνου Ζάχου. «Η αποκάλυψη τμήματος του πλακόστρωτου δαπέδου της ορχήστρας, όπου έπαιξαν ηθοποιοί κατά τα Άκτια, γεννά ελπίδες για ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις», δήλωσε ο κ. Ζάχος στην εφημερίδα «Εθνος» και τόνισε ότι η τομή που έγινε αποκάλυψε 5 τ.μ. του πλακόστρωτου, ενώ η ένταξη των έργων για τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση περίπου 2,5 εκατ. ευρώ θα φέρει στο φως μεγάλο τμήμα του, ίσως και όλο το πλακόστρωτο δάπεδο.Την τοπογραφική και κτηματολογική μελέτη της αρχικής σύμβασης της μελέτης «Μελέτη συγκοινωνιακών έργων ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης (Αρχαιολογικό Πάρκο Νικόπολης)», προεκτιμώμενης αμοιβής 636.592,81 ευρώ, ενέκρινε η Οικονομική επιτροπή στην πρόσφατη συνεδρίαση της . Παράλληλα ενέκρινε τα πρακτικά των διαγωνισμών για την «Πύκνωση αρδευτικού δικτύου υψηλής ζώνης Λάμαρης Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 46.000 ευρώ και τις «Ασφαλτοστρώσεις – κατασκευή τεχνικών σε οδικά τμήματα των Δ.Δ. Σκιαδά, Βρυσούλας και Ωρωπού» (Π.Ε.Πρέβεζας), προϋπολογισμού 42.500 ευρώ.

3,1 εκατ. ευρώ για πληρωμές έργων του «Θησέα» σε Δήμους της Ηπείρου

Tα 3,5 εκατομμύρια ευρώ αγγίζει το ποσό που θα εκταμιευθεί, με στόχο την αποπληρωμή οφειλών έργων, μελετών και ενεργειών του Προγράμματος «Θησέας» των Δήμων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας.Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε στα τέλη Νοεμβρίου η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών πιστώθηκαν οι σχετικοί λογαριασμοί και δίνεται έτσι «το πράσινο φως» για την καταβολή οφειλών προς τις εργολήπτριες εταιρείες, τους μελετητές και τους προμηθευτές για εκτέλεση δημοτικών και διαδημοτικών έργων, τα αιτήματα των οποίων είχαν υποβληθεί από τους Δήμους στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως και το Δεκέμβριο του 2011.Το ποσό των 3.397.851,49 € κατανέμεται ανά Περιφέρεια ως εξής :
-Δήμοι Περιφέρειας Ηπείρου : 3.116.008,34 €.
-Δήμοι Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας : 281.843,15 €
Ειδικότερα στην Περιφέρεια Ηπείρου πιστώνονται συνολικά 128 λογαριασμοί για 18 δήμους των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ:Oι αλλαγές στην ειδική αγωγή είναι μια κακή αντιγραφή μοντέλων που λειτουργούν αλλού

Στην παρέμβασή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς αναφερόμενος στην κατάσταση των Α.Ε.Ι. δήλωσε πως «Είπε πριν ο κ. Α. Γεωργιάδης ότι το κλίμα στα πανεπιστήμια φτιάχτηκε. Μόνο που το κλίμα με την κυριολεκτική έννοια είναι ξερό, από την υποχρηματοδότηση, από την υποστελέχωση, από τις απολύσεις και η αγωνία του κ. Γεωργιάδη είναι για την ψήφο των φοιτητών.»Για το θέμα των επικέιμενων αργιών σε «επίορκους» ανέφερε χαρακτηριστικά «.. υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που έχουν ψυχικά προβλήματα και έχει αρχίσει μια αρθρογραφία πάρα πολύ περίεργη, σε σχέση με τους ανθρώπους αυτούς. Επειδή έχω μια προσωπική εμπειρία, λόγω τη δουλειάς μου, θέλω να πω ότι υπάρχουν θαυμάσιοι εκπαιδευτικοί, πολύ σημαντικοί εκπαιδευτικοί που είχαν στη ζωή τους μια ψυχική ασθένεια, αλλά δεν βρέθηκαν στο περιθώριο της εκπαίδευσης. Υπάρχουν τρόποι να το λύσουμε αυτό. Όχι όμως με αποκλεισμούς και περιθωριοποίηση. Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή.»Σχετικά με την ειδική αγωγή δήλωσε πως οι αλλαγές που προβλέπονται είναι μια κακή αντιγραφή μοντέλων που λειτουργούν αλλού, αλλά λειτουργούν, γιατί έχουν λύσει ζητήματα βασικών υποδομών. «Πάρα πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα έρθει να πέσει σε μια κατάσταση όπου δεν έχουμε λύσει ζητήματα βασικών υποδομών και ξέρετε πολύ καλά ότι οι πόροι του ΕΣΠΑ έχουν αρχή, μέση και τέλος. Δεν μπορεί να βασιστεί μια τέτοια παρέμβαση. Να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ -εμείς δεν λέμε ποτέ όχι- αλλά με ένα σχέδιο, σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Επίσης, τα ειδικά σχολεία να λειτουργούν με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς; Είναι ένα μεγάλο ζήτημα αυτό. Ξέρετε ότι «ειδικά» η ειδική αγωγή θέλει μια συνέχεια και η συνέχεια αυτή δεν εξασφαλίζεται με αναπληρωτές. Επίσης, στα γενικά σχολεία, το κομμάτι της υλικοτεχνικής υποδομής και της προσβασιμότητας, πώς θα το λύσετε; Πώς θα μπορέσει αυτό το πράγμα να λυθεί; Εμείς δεν βλέπουμε στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόβλεψη κονδυλίων. »

Σε 5 μήνες έτοιμη η παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας

Δημοπρατήθηκε χθες με ανοικτό διαγωνισμό, το έργο «Υπολειπόμενες εργασίες παράκαμψης Αρτας-Φιλιππιάδας-Α/Κ Άρτας» προϋπολογισμού 10.100.000 €.Το έργο έχει συνολική προθεσμία εκτέλεσης πέντε (5) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, ενώ προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρία Ηλιοχώρα ΑΕ. Με το έργο ολοκληρώνεται το τμήμα της Ιόνιας οδού, που αφορά στην παράκαμψη της πόλης της Άρτας, από τον κόμβο Σελλάδων μέχρι τον κόμβο Καμπής, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων και δημιουργείται ανισόπεδος κόμβος στην συμβολή της Ιόνιας οδού με την εθνική οδό Άρτας Τρικάλων. Ο αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε:«Μετά την επανεκκίνηση των εργασιών στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, την δημοπράτηση της γέφυρας Περιστερίου, με την οποία ολοκληρώνεται η Εγνατία οδός, και την κατ΄ αρχήν συμφωνία με τους παραχωρησιούχους της Ιόνιας οδού και του Ε-65, ένα ακόμα σημαντικό έργο για την Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα για την Ήπειρο αποκτά ανάδοχο».

Εξοικονόμηση χρήματος και νερού για άρδευση στον κάμπο της Άρτας μέσω του Interreg IV Ελλάδας – Ιταλίας

Ένα έργο που θα συμβάλει στην αποτελεσματική διαχείριση του νερού και θα μειώσει σημαντικά το κόστος για άρδευση τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και σε αυτό του αστικού πρασίνου εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg IV «Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013» και που αφορά στην περιοχή της Ηπείρου την Περιφερειακή Ενότητα της Άρτας.Πρόκειται για την πρόταση που είχε υποβάλει ως επικεφαλής εταίρος το ΤΕΙ Ηπείρου / Τμήμα Ανθοκομίας - Αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης του Interreg IV με τίτλο: «Efficient Irrigation Management Tools for Agricultural Cultivations and Urban Landscapes (IRMA)» και στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.398.874,50 ευρώ πρόκειται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα (Ιανουάριο 2013) και θα διαρκέσει δύο χρόνια. Συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 25% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας.Να σημειωθεί πως στην πρόταση περιλαμβάνεται μελέτη που καταλήγει ότι με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς η αναμενόμενη ωφέλεια σε κόστος νερού άρδευσης από την υλοποίηση του «IRMA» αναμένεται, μόνο για την περιοχή της Άρτας να είναι της τάξης του 1.000.000€ ανά έτος.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα έργων για το 2013

Προσαρμοσμένο εν πολλοίς στα σημερινά οικονομικά δεδομένα αλλά και σαφή διεκδικητικό χαρακτήρα, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμα έργων για το 2013.Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από τέσσερα βασικά στοιχεία. Το πρώτο είναι ο σαφής προσανατολισμός του στο ΕΣΠΑ με έμφαση πλέον στην συμβασιοποίηση έργων και απορρόφηση πόρων, το δεύτερο είναι τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που επεκτείνονται σε όλη την έκταση του Καλλικρατικού Δήμου, το τρίτο η στήριξη των κοινωνικών δράσεων και τέλος η βελτίωση της καθημερινότητας.Η κεντρική εισήγηση έγινε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Μασσαλά, ο οποίος περιέγραψε τα οικονομικά περιθώρια που έχουν διαμορφωθεί και ουσιαστικά περιορίζουν τις δυνατότητες για τη δρομολόγηση ειδικά μικρών έργων.«Οι μοναδικοί, διασφαλισμένοι πόροι για την κατασκευή έργων είναι αυτοί από το ΕΣΠΑ. Και το τεχνικό πρόγραμμα του 2013, σε ποσοστό περίπου 80% περιλαμβάνει τα έργα που έχουν ενταχθεί και περνούν στο στάδιο της υλοποίησης. Είναι γνωστό ότι το ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτεί μικρά έργα. Δεν μπορούμε να εντάξουμε δηλαδή ό,τι θέλουμε, παρά μόνο ότι περιλαμβάνουν οι προσκλήσεις που δημοσιεύονται» τόνισε ο κ. Μασσαλάς και υπογράμμισε ότι ο Δήμος έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο το πρόγραμμα.Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια για εκτέλεση έργων από ίδιους πόρους ενώ καυτηρίασε την παντελή απουσία προγραμμάτων στήριξης του προγράμματος Καλλικράτης, καθώς το «ΕΛΛΑΔΑ» που είχε εξαγγελθεί δεν πέρασε ποτέ στο στάδιο της εφαρμογής.Την κεντρική εισήγηση εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τσάγκας. Η παράταξη, με τις επιφυλάξεις και τις παρατηρήσεις που κατέθεσε έδωσε θετική ψήφο για την έγκριση του προγράμματος έργων.Το πρόγραμμα δεν ψήφισαν, οι κύριοι Δημήτρης Τασούλας και Στέφανος Σκοπούλης, θεωρώντας ότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε εκτενώς στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τονίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση βρίσκεται πλέον σε κατάσταση συναγερμού.«Η Δημοτική Αρχή από το 2011 έχει σταθερή παρουσία και συγκεκριμένες προτάσεις για να βγει η αυτοδιοίκηση από την απαξία. Σήμερα έχουν κοπεί τα πάντα. Προσπαθούμε να στηρίξουμε το Δήμο με κάθε τρόπο. Η κατάσταση όμως είναι πολύ δύσκολη, η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις. Έτσι η μεγάλη μάχη που δίνουμε είναι στο ΕΣΠΑ. Είναι το μόνο που έχει χρήματα, έχουμε πετύχει το μέγιστο στην ένταξη έργων και η προσοχή μας τώρα είναι στραμμένη στην απορρόφηση», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Στη συζήτηση που έγινε εκτός ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος καυτηρίασε την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει το Ρυθμιστικό Σχέδιο Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. «Είναι μία εκκρεμότητα έξι ετών και είναι απαράδεκτο να συζητούμε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς αποτέλεσμα. Έγινε πολύ δουλειά για να φτάσουμε στο τελικό στάδιο και σήμερα μένουν τεράστια ζητήματα ανοιχτά, τα οποία δεν γνωρίζουμε πως θα αντιμετωπιστούν», σημείωσε ο κ. Φίλιος, ενώ καυτηρίασε και τις κινήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο για πολλοστή φορά, αποστέλλει στους τοπικούς φορείς Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης προκειμένου να γνωμοδοτήσουν.Ο δήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια όσους εργάστηκαν στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σημειώνοντας ότι η προσφορά τους ήταν σημαντική και σημείωσε ότι αίτημα του Δήμου, το οποίο διαβιβάστηκε στα αρμόδια υπουργεία είναι η συνέχεια των προγραμμάτων αυτών.

ΑΡΤΑ:Σύνδεση Ράχης με Επαρχιακή οδό Άρτας - Σαλαώρας

Το Δ.Σ. του Δήμου Αρταίων με ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Αρταίων με την Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να εκχωρηθεί το δικαίωμα παρέμβασης στον Δήμο Αρταίων για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση και κατασκευή της οδού που συνδέει την Τοπική Κοινότητα Ράχης με την Επαρχιακή οδό Άρτας Σαλαώρας», προϋπολογισμού περίπου 1.200.000 ευρώ στα πλαίσια του Ε.Π. “ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013”. Η προγραμματική σύμβαση αυτή είναι αναγκαία διότι το έργο αυτό χωροθετείται σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου. Το έργο θα υλοποιηθεί επί της Επαρχιακής οδού Άρτας Σαλαώρας και συγκεκριμένα θα γίνει ανακατασκευή του κόμβου στη συμβολή της με τις οδούς που συνδέουν τις Τ.Κ Ράχης και Ανέζας. Συγκεκριμένα, ο κόμβος θα τροποποιηθεί (σε τύπου σταυρού) έτσι ώστε να επιτευχθεί η σύνδεση της οδού που καταλήγει στην Τ.Κ. Ράχης με την Επαρχιακή οδό. Το έργο αυτό προκρίθηκε να προταθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων λόγω του ότι συγκέντρωνε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να εγκριθεί η χρηματοδότηση του από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μετά τη ψήφισή του από το Δ.Σ. και την υπογραφή τη προγραμματικής σύμβασης, αναμένεται η τελική του έγκριση έτσι ώστε να γίνει και η δημοπράτηση του έργου.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Δειλά – δειλά ξεκίνησαν οι πρώτες παραγγελίες για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης

Δειλά – δειλά ξεκίνησαν οι πρώτες παραγγελίες για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα πρατήρια της Πρέβεζας, ωστόσο οι καταναλωτές κάνουν τις παραγγελίες τους σε ευρώ και όχι σε λίτρα. Ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων κ. Γιώργος Κυργιάκης εξήγησε ότι οι καταναλωτές δεν παραγγέλνουν πλέον σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες τους, αλλά μόνο σύμφωνα με τα χρήματα που διαθέτουν στο πορτοφόλι τους. Ο κόσμος έχει πλέον ξεχάσει οριστικά την λογική του λίτρου και ευρώ, και πολλές πολυκατοικίες συγκεντρώνουν ένα πόσο για να αγοράσουν όσο πετρέλαιο μπορούν, καλύπτοντας έστω και για ένα μικρό διάστημα τις ανάγκες τους. Σε αρκετές πολυκατοικίες δε, έχουν ληφθεί αποφάσεις σε συνελεύσεις να μην ανοίξουν καθόλου τη θέρμανση και ο κάθε ένοικος να φροντίσει να ζεστάνει το διαμέρισμα με άλλους τρόπους, με ηλεκτρικά σώματα, σόμπες κ.ά Την ίδια στιγμή οι ξύλοσομπες και τα τζάκια κυριολεκτικά έχουν πάρει φωτιά με αποτέλεσμα κάθε βράδυ η πόλη να καλύπτεται από «σύννεφα καπνού». Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων τη χθεσινή ημέρα στην Πρέβεζα ήταν κατά μέσο όρο 1,325 ευρώ το λίτρο.

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο Γηροκομείο εν όψει των Χριστουγέννων

Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, και ώρα 10:30πμ, το τμήμα της Γ’ Γυμνασίου που συμμετέχει στο πρόγραμμα Διαγενεακής Αλληλεγγύης του σχολείου για το σχολικό έτος 2012 – 2013 και το Μουσικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής, επισκέφτηκαν το Γηροκομείο προκειμένου να μεταφέρουν στους ηλικιωμένους που κατοικούν εκεί, μια γεύση από το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων. Δύο μαθητές του σχολείου διάβασαν το διήγημα «Παραμονή Χριστούγεννα» του Φώτη Κόντογλου, ενώ παράλληλα το μουσικό σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Σχολείου παρενέβαινε μουσικά με κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και ύμνους των Χριστουγέννων.Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν με τις γιαγιάδες και τους παππούδες. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, οι ηλικιωμένοι θυμήθηκαν περασμένα ευτυχισμένα Χριστούγεννα, τα οποία αφηγήθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι με τη σειρά τους εντυπωσιάστηκαν από τη ζεστασιά με την οποία τους περιέβαλλαν οι ηλικιωμένοι.Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Διευθύντρια του Γηροκομείου, κα Νίκη Λένη, καθώς και τους εργαζομένους σ’ αυτό για την άψογη φιλοξενία τους και για την προθυμία με την οποία αποδέχτηκαν το αίτημα του σχολείου μας να παρουσιάσει αυτή τη μικρή Χριστουγεννιάτικη γιορτούλα στους ηλικιωμένους.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου χωριού

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου χωριού που θα στηθεί στην πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα και θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα, με πολλές εκπλήξεις, δρώμενα αλλά και μελωδίες. Η Πρέβεζα έχει στολιστεί γιορτινά και για πρώτη φορά ο Δήμος Πρέβεζας θα μεταμορφώσει την κεντρική πλατεία της πόλης σε ένα πανέμορφο, μικρό χριστουγεννιάτικο χωριό που θα υποδέχεται έως τις 2 Ιανουαρίου μικρούς και μεγάλους. Στο μικρό χωριό θα υπάρχουν ξύλινες κατασκευές οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, και εθελοντικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφηθούν στο σπίτι του Αι Βασίλη και να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους, να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κατασκευές στο σπίτι των ξωτικών, και διασκεδάσουν με τους παραμυθάδες στο παραμυθόσπιτο, να φτιάξουν γλυκά και άλλα στο σπίτι των εκπλήξεων. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί και το Σπίτι της Αγάπης για τους συμπολίτες μας, που χρήζουν στήριξης και εκεί τα παιδιά θα μπορούν να χαρίσουν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και παλιά παιχνίδια. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή το πνεύμα της προσπάθειας αυτής διακατέχεται, από την έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού, χωρίς καμία εμπορική χρήση των χώρων και των δράσεων, προσπάθεια η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε προσφορά των συνανθρώπων μας και η οποία στόχο έχει την ίδια την κοινωνία της πόλης μας.

Τιμήθηκαν οι Ολυμπιονίκες Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας

Τους πρωταθλητές κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα, οι οποίοι κατέκτησαν την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τίμησε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο απονέμοντάς τους το ασημένιο μετάλλιο της πόλης.Παράλληλα τιμήθηκαν οι προπονητές τους Ευθύμιος Βλάχος και Απόστολος Παλαιοπάνος, όπως και ο πρόεδρος του ΝΟΙ Σωτήρης Στάμος.Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Γιωτίτσας συνεχάρη τους δύο Ολυμπιονίκες και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του Ναυτικού Ομίλου για τις μεγάλες χαρές που έχουν δώσει στην πόλη.Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος υπογράμμισε ότι η συνεχής προσπάθεια όλων των ανθρώπων του ΝΟΙ αποδεικνύει ότι τα Γιάννινα παραμένουν η μητρόπολη της κωπηλασίας με διεθνή αναφορά.«Η μεγάλη επιτυχία του Γιάννη Τσίλη και του Γιώργου Τζιάλλα μας κάνει υπερήφανους. Και για να φτάσουν σε αυτή την επιτυχία χρειάστηκαν πολλές θυσίες και κυρίως τη συμπαράσταση όλων των δικών τους ανθρώπων. Η Διοίκηση του Ομίλου, οι προπονητές, η οικογένειά τους και οι φίλοι τους στάθηκαν στο πλευρό τους… Τους υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και είμαστε σίγουροι ότι η πορεία νίκης του ΝΟΙ θα συνεχιστεί…» τόνισε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.Τους δύο Ολυμπιονίκες συνεχάρησαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας και της παράταξης ΔΡΑΣΥ Στέφανος Σκοπούλης.Τις ευχαριστίες της οικογένειας του ΝΟΙ προς το Δημοτικό Συμβούλιο μετέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου Σωτήρης Στάμος. «Η βραδιά είναι ξεχωριστή γιατί η αναγνώριση και η επιβράβευση έρχεται από την πόλη μας. Είναι μία κορυφαία στιγμή και αποτελεί τη δικαίωση της προσπάθειάς μας….» τόνισε ο κ. Στάμος και ζήτησε από το Δήμο να συνεχίσει να στηρίζει το Ναυτικό Όμιλο και τους αθλητές της περιοχής.

Κινδυνεύει με «λουκέτο» το Ελληνικό Σχολείο Κορυτσάς!

Σε κίνδυνο βρίσκεται η συνέχιση της λειτουργίας του Ελληνικού Σχολείου «ΟΜΗΡΟΣ» της Κορυτσάς, καθώς οι εκπαιδευτικοί του είναι απλήρωτοι εδώ και ένα σχεδόν χρόνο.
Το οικονομικό πρόβλημα, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις, φαίνεται να βαδίζει προς επίλυση, ωστόσο, όπως αναφέρει ιστοσελίδα Ελλήνων της Κορυτσας, αν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση, τότε θα υπάρξουν πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις. Συγκεκριμένα σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τότε πολλοί γονείς θα πάρουν τα παιδιά τους και θα τα εγγράψουν σε άλλα, δίνοντας το δικαίωμα στις αλβανικές αρχές να λάβουν μέτρα που θα οδηγήσουν σε κλείσιμο του σχολείου, που είναι και επιδίωξη των Εθνικιστικών κύκλων, που επιθυμούν την απομόνωση και μη αναγνώριση της Ελληνικής Μειονότητας στην περιοχή.Όπως γίνεται αντιληπτό, το κλείσιμο του σχολείου, θα είναι μια μεγάλη ήττα της Ελληνικής Διπλωματίας και του Ελληνικού κράτους, για αυτό και οι Έλληνες της Κορυτσάς απευθύνουν έκκληση για να λυθεί άμεσα το οικονομικό θέμα. «Το Ελληνικό Κράτος έχει την υποχρέωση ώστε να μας βοηθήσει γιατί μας άφησε μόνους για πολλά χρόνια ενώ εμείς πολεμούσαμε για να σταθούμε και να κρατήσουμε την ταυτότητα μας, με πολλούς εχθρούς», αναφέρουν οι ίδιοι.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Η Κύπρος στο μνημόνιο και οι μνημονιακοί

Του Νίκου Κοτζιά
Η Κύπρος εντάχθηκε σε Μνημόνιο και ουσιαστικά επανέρχεται σε σχέσεις άμεσης εξάρτησης από ευρωπαϊκά κέντρα. Αυτή τη φορά εν είναι το ΗΒ, αλλά η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, οι εκπρόσωποι του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και το Βερολίνο.Στόχος τους είναι ο έλεγχος του θαλάσσιου πλούτου της Κύπρου και η προώθηση γεωπολιτικών εκβιασμών σε βάρος της. Οι ευθύνες για αυτή την εξέλιξη βρίσκονται πρωτίστως στην ακολουθούμενη στην Ελλάδα πολιτική. Πολιτική που είχε άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στον κυπριακό τραπεζικό τομέα ως κατόχου ελληνικών ομολόγων. Σοβαρές ευθύνες έχει, επίσης, η κυβέρνηση της Κύπρου εξαιτίας του ελλιπή ελέγχου επί του τραπεζικού συστήματος, καθώς και θεμελιακές αστοχίες στην πολιτική της, οι οποίες οδήγησαν στη γνωστή «έκρηξη» με σοβαρές συνέπειες στον ενεργειακό και οικονομικό τομέα της Μεγαλονήσου.Στην Ελλάδα το Κόμμα του Μνημονίου πανηγυρίζει για την υπαγωγή της Κύπρου σε μνημόνιο. Θεωρεί ότι αυτή αποτελεί απόδειξη του παντού και πάντα στην κρίση μνημονιακού μονόδρομου. Καμώνονται ως να ξεχνούν ότι η Κύπρος πληρώνει σήμερα τις μνημονιακές πολιτικές που ακολούθησε η Αθήνα. Ότι το κυπριακό χρέος ήταν στα τρία μικρότερα της Ευρωζώνης. Ακόμα αποσιωπούν το γεγονός ότι το μνημόνιο της Κύπρου είναι καλύτερο από το δικό τους και ότι η ηγεσία της Κύπρου το υπέγραψε χωρίς να πανηγυρίζει για την δήθεν επιτυχία ένταξης σε μνημονιακές πολιτικές ή βρίζοντας τους Κύπριους για «τις καθυστερήσεις των μεταρρυθμίσεων».Η κρίση στη Μεγαλόνησο είναι αποτέλεσμα του PSI που τόσο επιπόλαια προώθησε η κυβέρνηση της Αθήνας. Η ίδια η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου βρίσκονται, πλέον, σε κίνδυνο. Σε τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος ικανοποίησης και μάλιστα με πνευματική και ψυχική μικρότητα όπως κάνουν όσοι στηρίζουν τα μνημόνια.Αδιαφορώντας οι δυνάμεις του Μνημονίου για τους εθνικούς κινδύνους που συνοδεύουν το Κυπριακό Μνημόνιο πανηγυρίζουν για το ότι η Λευκωσία δεν μπόρεσε να πάρει εκ νέου βοήθεια από τις αναδυόμενες δυνάμεις, ιδιαίτερα τις BRICS. Η αλήθεια που ξεχνούν είναι ότι η Κύπρος θα είχε μπει στο μνημόνιο αμέσως μετά το PSI αν δεν είχε λάβει τότε έκτακτο δάνειο από τη Ρωσία. Επίσης, είναι πλέον γεγονός ότι η Κίνα έχει αγοράσει Ομόλογα κρατών της ΕΕ, και του νότου αξίας συνολικά 100 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Κατά συνέπεια οι πανηγυρίζοντας δείχνουν να μη γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι οι αναδυόμενες δυνάμεις που δανείζουν στις χώρες του νότου το κάνουν και μέσω του ΔΝΤ. Ταυτόχρονα, βέβαια, έχουν γίνει πολύ πιο καχύποπτες απέναντι στην Ευρωπαϊκή κρίση.Η πείρα τους τα 3 τελευταία χρόνια τους δίδαξε πολλά ως προς τις αναποτελεσματικές πολιτικές που ακολουθούνται στην Ευρωζώνη και τις σκοπιμότητες του Βερολίνου. Το να επικαλείται κανείς αυτή τη στιγμή τις επιφυλάξεις των BRICS ως δείγμα δικαίωσης μιας πολιτικής που επέλεξε πριν 3 χρόνια, δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει αυτή ακριβώς την αλλαγή της κατάστασης, ούτε, βέβαια, το αλφαβητάρι της παγκόσμιας πολιτικής οικονομίας. Οι επιφυλάξεις στις BRICS είναι, ανάμεσα στα άλλα, αποτέλεσμα των άδικων και αναποτελεσματικών επιλογών των μνημονιακών. Ας πάψουν, λοιπόν, να πανηγυρίζουν ανοήτως και να προσπαθούν να εξηγήσουν την Άλγεβρα της παγκόσμιας πολιτικής με την απλουστευτική αριθμητική της πρώτης μνημονίου.Τέλος, όλοι οι ασχολούμενοι με τις διεθνείς σχέσεις, ειδικότερα με τις BRICS, γνωρίζουν τις πολλαπλές πιέσεις, ακόμα και εκβιασμούς που ασκήθηκαν σε βάρος της Ρωσίας από το Βερολίνο προκειμένου να μην «ανακατευτεί» στην Κύπρο τώρα. Ο νοών νοείτο. Ο μη νοών δε, απλά πανηγυρίζει ανοήτως για τα προβλήματα της μεγαλονήσου.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των μαθητών, των γονιών και των δασκάλων του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των μαθητών, των γονιών και των δασκάλων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας, οι οποίοι συγκέντρωσαν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τα παρέδωσαν στο Δήμο Πρέβεζας όπου τα παρέλαβε η υπεύθυνη του Τμήματος Πρόνοιας κ. Μαίρη Ζουρουφίδου. Η κ. Ζουρουφίδου εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ευχαρίστησε θερμά το σχολείο για την πρωτοβουλία του αυτή. Η παράδοση των ειδών έγινε από τον διευθυντή κ. Γιώργο Μότσιο, ενώ τα παιδιά βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις και στην μεταφορά, αποδεικνύοντας πως ό,τι έκαναν για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες το έκαναν μέσα από την καρδιά τους. Τα τρόφιμα και όλα τα υπόλοιπα είδη και με την βοήθεια εθελοντών, θα ταξινομηθούν και θα δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο τμήμα πρόνοιας φτάνει καθημερινά βοήθεια είτε από μεμονωμένους πολίτες είτε από φορείς , σωματεία, κλπ που με αυτό τον τρόπο θέλουν να αποδείξουν ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί από μια κοινωνία που δοκιμάζεται πολύ σκληρά. Τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, φάρμακα, είναι μερικές μόνο από τις προσφορές που μπορούν να γίνουν και οι οποίες μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες για πολλές οικογένειες που βρίσκονται σε «σημείο μηδέν». Όλα τα είδη που προσφέρονται φτάνουν στους κατάλληλους αποδέκτες και όχι μόνο δίνουν χαρά κυρίως στα παιδιά αλλά καλύπτουν και βασικές ανάγκες δεκάδων νοικοκυριών ενόψει μάλιστα και των γιορτών.

Προβληματισμός και ενστάσεις

Ήταν βέβαιο, ότι το προτεινόμενο σχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει στο πλαίσιο εφαρμογής του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, θα προκαλούσε αντιδράσεις και μία από τις πρώτες καταγράφεται και εκφράζεται από το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Τη Δευτέρα το απόγευμα, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ συνεδρίασε με μοναδικό θέμα το προτεινόμενο σχέδιο του ΥΠΕΚΑ, το οποίο αξιολογείται και χαρακτηρίζεται περίπου ως… επικίνδυνο και καταστροφικό για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, τουλάχιστον με βάση το σεβασμό μίας σειράς κανονιστικών αποφάσεων, που δημιουργούν ένα (φυσιο)λογικό πλαίσιο λειτουργίας μίας ευνομούμενης πολιτείας. Η αναφορά στο προοίμιο κιόλας του προτεινόμενου σχεδίου περί της αναγκαιότητας που υπάρχει για τη διευκόλυνση των επενδύσεων, δημιουργεί έντονο προβληματισμό για τις πραγματικές επιδιώξεις και τη στόχευση του ΥΠΕΚΑ, που καταργεί υφιστάμενα παλίσια και λειτουργίες, αφήνοντας στον αέρα, ένα πλήθος λειτουργιών, που κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει, ποιος θα έχει μελλοντικά την ευθύνη… Υπό αυτό το πρίσμα, η θέση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, μάλλον αναμενόμενα ήταν αρνητική, αν και υπάρχουν σημεία που θα μπορούσαν να τύχουν και προσοχής, γιατί όχι και εφαρμογής στο μέλλον, αρκεί να υπακούουν σε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό. Σε δηλώσεις του στην «Ε» ο πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Χρ. Παπαβρανούσης τόνισε, ότι οι επιπτώσεις της εφαρμογής του προτεινόμενου σχεδίου, χωρίς αλλαγές θα είναι μεγάλες και αρνητικές, ιδιαίτερα για τις προοπτικές πόλεων όπως τα Ιωάννινα. Έτσι, μετέφερε την πρόταση της διοικούσας επιτροπής να ανασυνταχθεί το προτεινόμενο σχέδιο και να αρθούν οι δυσλειτουργίες που προκύπτουν μέσα από αυτό. «Θεωρούμε, ότι αποσπασματικά μέτρα που προτείνονται για να εμφανιστεί μία σχετική κινητικότητα στις μεταρρυθμίσεις και στις πιθανές επενδύσεις, είναι αναποτελεσματικά και άκυρα. Οφείλει η δημόσια διοίκηση να κατευθυνθεί σε τρόπους γρήγορους και αποτελεσματικού σχεδιασμού και εφαρμογής των επιπέδων χωροταξικού σχεδιασμού, ώστε να γνωρίζει ο καθένας σε τι περιβάλλον θα δραστηριοποιηθεί. Εάν ο στόχος είναι αυτός που αναφέρεται στο προοίμιο του σχεδίου η ευελιξία για τη διευκόλυνση των επενδύσεων, τότε θα ευνοηθούν όσοι θέλουν να κάνουν κάποια αρπαχτή», τόνισε ο κ. Παπαβρανούσης. Η προτεινόμενη κατάργηση του Ρυθμιστικού Μεγάλη συζήτηση έγινε για την πρόβλεψη του σχεδίου περί τα κατάργησης όλων των Ρυθμιστικών, μεταξύ αυτών και των Ιωαννίνων, με τον κ. Παπαβρανούση να τονίζει, πως τα Ρυθμιστικά καλούνται και προβλέπεται να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο της παρακολούθησης της πορείας των αστικών κέντρων. «Με την κατάργησή τους η δυνατότητα αυτή δεν προβλέπεται, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στη χωρική οργάνωση», τόνισε χαρακτηριστικά. Μεταξύ των προτεινόμενων αλλαγών στο σχέδιο του ΥΠΕΚΑ, οι οποίες προκαλούν αντιδράσεις είναι και το ότι το Γενικό Χωροταξικό μετεξελίσσεται από τη δεσμευτική κατεύθυνση στην οποία βρίσκεται σήμερα, με την έγκριση μάλιστα της Ολομέλειας της Βουλής σε απλή παράθεση προθέσεων της κυβερνητικής πολιτικής, με τον χαρακτηριστικό όρο «πολιτική δέσμευση», όπως αναφέρεται στο σχέδιο. Επίσης, ασαφής χαρακτηρίζεται η κατάρτιση των περιφερειακών σχεδίων χωροταξικού σχεδιασμού από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με τις Περιφέρειες να καλούνται απλώς, να τα εφαρμόσουν.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Διανομή πατάτας Χρυσοβίτσας χωρίς μεσάζοντες!!!

Το Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 22/12/2013 κατά τις ώρες 10:00 έως 12:00, η πρωτοβουλία πολιτών της πόλης των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τα «τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες» θα προχωρήσει σε διανομή πατάτας Χρυσοβίτσας στο υπόστεγο του ΚΕΠΑΒΙ.Η τιμή είναι 0.70 λεπτά το κιλό. Οι συσκευασίες είναι των 10 και 20 κιλών.Παραγγελίες δεχόμαστε μέχρι και Τετάρτη 19/12 το βράδυ.
Διαδικασία προσέλευσης για την παραλαβή το Σάββατο 22/12:
Από τις 10:00 έως τις 11:00 παρακαλούνται να προσέλθουν όσοι έχουν επώνυμο από Α έως Μ. 
Από τις 11:00 έως τις 12:00 οι υπόλοιποι.
Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε:
Στο εργατικό κέντρο, την Τετάρτη 19/12/2013 τις ώρες 19:00-21:00, όπου θα προηγηθεί και σύντομη συζήτηση.Στο κυλικείο του εργατικού κέντρου όπου θα υπάρχει η αίτηση.
Τηλεφωνικά στο 6976944086 τις ώρες 14:00-16:00 και 18:00-21:00.
4. Συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση παραγγελίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας: http://trofima-xoris-mesazontes-ioannina.blogspot.gr και στέλνοντάς την στο e-mail: trofima.xoris.mesazontes.ioan@gmail.com

Συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 14:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1) Επικύρωση των αποφάσεων - Πρακτικών των 11ης και 12ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2) Κατάρτιση του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2013
3) Έγκριση τροποποίησης του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2012
4) Έγκριση της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου Γ΄ τριμήνου οικ. έτους 2012
5) Έγκριση τροποποίησης Προγραμμάτων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου.
6) Έγκριση αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»
7) Έγκριση για δωρεάν παραχώρηση, κατά πλήρη κυριότητα ενός διαμορφωτήρα γαιών και ενός φορτηγού στον ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης.

Παράταση περαίωσης για τις εργασίες της εισόδου πόλης των Ιωαννίνων

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,ενέκρινε τη χορήγηση παράτασης περαίωσης των εργασιών του έργου «Βελτίωση του τμήματος κόμβος Ανατολής – Α/Κ με Εγνατία οδό της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», μέχρι τις 31-5-2013, ύστερα από αίτημα της αναδόχου εταιρίας. Η παράταση χορηγείται προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταφορά – μετακίνηση των δικτύων του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, να παραδοθούν ελεύθερες από τους ιδιοκτήτες οι απαλλοτριωμένες εκτάσεις, να κατασκευαστεί επιπλέον ένας κόμβος στην χ.θ. 0+450 μ. και να αντιμετωπιστούν προβλήματα στην εφαρμογή των μελετών στην περιοχή Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου και ΤΕΙ.Επίσης παρατάσεις χορηγήθηκαν για την περαίωση της μελέτης του έργου «Οριστική μελέτη οδού Νιάρχου» (προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης επί της ΜΠΕ), καθώς και της μελέτης του έργου «Μελέτη Ανάπλασης – Αξιοποίησης – Προστασίας Λίμνης Παμβώτιδας – Παραλίμνια Οδός», προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία οριοθέτησης της λίμνης.

'Ενας κλόουν φέρνει το χαμόγελο σε παιδιά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων

Ένας κλόουν είναι ικανός να φέρει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών. Ακόμη κι αυτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζονται περισσότερο μία "νότα" αισιοδοξίας και χαράς. Κάπως έτσι σκέφτηκε ο 52χρονος Γιώργος Φλώρος, ο οποίος, παραμονές Χριστουγέννων, θα βάψει έντονα το πρόσωπο του, θα φορέσει φανταχτερά, περίεργα ρούχα, θα βάλει τη χαρακτηριστική κόκκινη μύτη των κωμικών αυτών τύπων της παντομίμας που σκορπούν το γέλιο με τα αστεία κι αδέξια φερσίματά τους, και θα επισκεφθεί δύο παιδιατρικές κλινικές των Ιωαννίνων.Ο "Γκόγκε", ο κλόουν που δημιούργησε ο ηθοποιός παντομίμας Γιώργος Φλώρος, πριν από περίπου 10 χρόνια, στη Σουηδία, θα μεταβεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 20 και 21 Δεκεμβρίου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων και το νοσοκομείο "Χατζηκώστα". Εκεί θα παίξει με τα παιδάκια και τους συνοδούς, θα κάνει διάφορα ταχυδακτυλουργικά, ενώ στο "κόλπο" της διασκέδασης σκοπεύει να βάλει τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό."Ένα παιδί που βρίσκεται στο κρεβάτι κάποιου νοσοκομείου, εκτός από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει ανάγκη από αισιοδοξία και ένα χαμόγελο. Αυτό το χαμόγελο, το οποίο πιστεύω πως βοηθάει στην αποθεραπεία, θέλω να του το προσφέρω εγώ. Και όχι μόνο τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου" δήλωσε  ο κ.Φλώρου.Ο 52χρονος δεν πρόκειται να δώσει κάποια θεατρική παράσταση σε έναν συγκεκριμένο χώρο του νοσοκομείου. Θα περάσει από όλους τους θαλάμους και θα κάνει ένα ξεχωριστό σόου, με κόλπα, ζογκλερικά και διάφορα αστεία μπροστά σε κάθε παιδάκι, σε μία προσπάθεια να τού προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα. Όπως αναφέρει, δεν θα είναι μία παράσταση για να πάρει ο ίδιος το χειροκρότημα, αλλά για να “δώσει” στους μικρούς ασθενείς.Ο κ.Φλώρου σπούδασε παντομίμα στη Γερμανία. Το 1989 μετακόμισε στη Σουηδία και συνέχισε την καριέρα του ως μίμος, σκηνοθέτης και παιδαγωγός. Εκεί έγινε μέλος του σουηδικού οργανισμού "Κλόουν Χωρίς Σύνορα", όπου σε συνεργασία με άλλους μουσικούς, ταχυδακτυλουργούς, ζογκλέρ, προσέφεραν χαρά σε νοσοκομεία, καταυλισμούς προσφύγων και αναμορφωτήρια.Το 2009 επέστρεψε μόνιμα στα Ιωάννινα και συμμετέχει με παραστάσεις, εργαστήρια παντομίμας, ζογκλέρ τσίρκου σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις. Στόχος του είναι να δημιουργηθεί ένας ανάλογος οργανισμός στην Ήπειρο και καλεί όσους επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες καλλιτέχνες επιθυμούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου."Θα ήταν πολύ ευχάριστο να δημιουργηθεί ένας οργανισμός "Κλόουν Χωρίς Σύνορα" και στην Ελλάδα. Υπάρχουν τόσα νοσοκομεία και χώροι φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο που μπορούμε να προσφέρουμε το χαμόγελο. Δεν είναι ανάγκη να είναι επαγγελματίες ηθοποιοί ή κλόουν. Μπορεί και κάποιος που παίζει ένα μουσικό όργανο να βοηθήσει, αρκεί να το θέλει" καταλήγει ο 52χρονος.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Με την Πάτρα συγχωνεύεται το λιμάνι!!!

Στο Δίκτυο Λιμένων Δυτικής Ελλάδας συγχωνεύεται το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με το σχέδιο Νόμου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Πέμπτη.Σύμφωνα με αυτό "Η μοναδική μετοχή που κατέχει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου στους Οργανισμούς Λιμένων - Ανώνυμες Εταιρίες της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας, εισφέρεται στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) Α.Ε. ως εισφορά σε είδος για την δημιουργία του Λιμενικού Δικτύου Δυτικής Ελλάδος".Έτσι θα συσταθεί "Όμιλος εταιρειών" που θα αποτελούν το Λιμενικό Δίκτυο Δυτικής Ελλάδος.Η έδρα του, προβλέπεται να είναι στην Πάτρα και στα Λιμάνια της Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας θα οριστούν νέα τριμελή Διοικητικά Συμβούλια, στα οποία θα μετέχει υποχρεωτικά ένα εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μητρικής εταιρίας, δηλαδή του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.

Πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας απέσπασε η Β' Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Β’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Υπεύθυνος ο Καθηγητής κ. Μωυσής Ελισάφ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιοχημείας του Τμήματος Χημείας (Υπεύθυνος ο Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Τσελέπης) απέσπασε το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας με τίτλο: «Η επίδραση της χορήγησης νικοτινικού οξέος στο λιπιδαιμικό προφίλ και στο φαινότυπο των LDL σωματιδίων σε ασθενείς με μικτή δυσλιπιδαιμία»(Α. Κεή, Α. Τσελέπης, Ε. Λυμπερόπουλος, Χ. Ρίζος και Μ. Ελισάφ)στο πλαίσιο του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 29/11/12 έως 1/12/2012.Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

Μάχη με το χρόνο για την επεξεργασία απορριμμάτων

Προ των πυλών βρίσκονται τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς όλοι οι δήμοι της Ηπείρου υστερούν χαρακτηριστικά 

«Μάχη» με τον χρόνο καλούνται να δώσουν για μια ακόμη φορά οι δήμοι αλλά και η Περιφέρεια της Ηπείρου προκειμένου να αποφύγουν το επόμενο διάστημα τα χρηματικά πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μείζον ζήτημα της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων.Όπως συνέβη πριν από λίγα χρόνια με τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, έτσι και τώρα ο κίνδυνος των προστίμων από την ΕΕ είναι προ των πυλών, καθώς όλοι οι δήμοι της Ηπείρου υστερούν χαρακτηριστικά στο θέμα της λειτουργίας ενός ολοκληρωμένου δικτύου ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή.Υπό την απειλή λοιπόν των προστίμων οι δήμοι της Ηπείρου και οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων έχουν ήδη αρχίσει να... σκέπτονται το αυξημένο κόστος της επεξεργασίας των απορριμμάτων στη μονάδα επεξεργασίας ΑΣΑ της Περιφέρειας Ηπείρου.Ο λόγος για ένα πολύ σημαντικό έργο, αυτό του εργοστασίου, που αναμένεται να προωθηθεί με την Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ωστόσο πέρα από την κατασκευή και λειτουργία του οι δήμοι από τώρα οφείλουν να προετοιμαστούν και για το κόστος που θα κληθούν να καταβάλουν, ένα κόστος αρκετά μεγάλο, που όμως, δυστυχώς, θα έχει αντίκτυπο και στους πολίτες μέσω των ανταποδοτικών τελών.
Το βέβαιο είναι πως τα τελευταία χρόνια για το μείζον αυτό ζήτημα η Περιφέρεια Ηπείρου έχει να επιδείξει σημαντικό έργο έχοντας κάνει αρκετά βήματα, ωστόσο το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση του κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων μέσω της μείωσης του όγκου τους.Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να λειτουργήσει επιτέλους στην Ήπειρο και στο νομό Ιωαννίνων ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή.Το θέμα αναδείχθηκε στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου υπό την προεδρία της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη, με τη συμμετοχή των Δημάρχων και των εκπροσώπων των ΦΟΔΣΑ της Ηπείρου, που είχε ως αντικείμενο την χρηματοδότηση της μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ.Σε δηλώσεις της η κα Καλογιάννη υπογράμμισε ότι τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προ των πυλών και μέχρι σήμερα κανένας Δήμος δεν έχει καταθέσει πρόταση για διαλογή στην πηγή, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Ηπείρου.«Πρωτίστως πρέπει να διαφυλάξουμε το περιβάλλον και αυτό δεν γίνεται χωρίς τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων. Από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι ρήτρες θα είναι εξαιρετικά υψηλές, εάν δεν έχουμε επεξεργασμένα απορρίμματα. Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια εκτελεί έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, έχει ωριμάσει το δίκτυο ΣΜΑ και προχωρά στη μονάδα ΑΣΑ. Εναπόκειται όμως στους Δημάρχους να προχωρήσουν την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή», σημείωσε χαρακτηριστικά.Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε τους εκπροσώπους των δήμων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ήταν και αυτό της προγραμματικής σύμβασης που αφορά το έργο του εργοστασίου και πως αυτό θα ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα ΣΔΙΤ, μία σύμβαση που πρέπει να υπογραφεί μεταξύ των τεσσάρων Φορέων Διαχείρισης και της Περιφέρειας Ηπείρου.Ως προς την μέθοδο, φαίνεται πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντιρρήσεις, με δεδομένο πως τα οικονομικά του κράτους και της αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την κατασκευή ενός τόσο μεγάλου έργου. Το πρόβλημα ωστόσο για το κόστος «εισόδου» των απορριμμάτων στο εργοστάσιο θα απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμη τους Δήμους.Εν τω μεταξύ διαφορετικά κριτήρια στην προσέγγιση της διαχείρισης των απορριμμάτων υπάρχουν μεταξύ των αιρετών, όχι λόγω πεποιθήσεων και απόψεων, αλλά κυρίως λόγω τοπικιστικών συμφερόντων.Όπως αναδείχθηκε και στην σύσκεψη οι Δήμαρχοι που έχουν στην αρμοδιότητά τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων επιδιώκουν την ορθή λειτουργία τους ακόμη και αν αυτό κοστίζει οικονομικά, κάτι που δεν συμμερίζονται απαραίτητα και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι, σύμφωνα με την Δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη.«Όσοι έχουμε ΧΥΤΑ φωνάζουμε και για τα περιβαλλοντικά κριτήρια, ενώ οι υπόλοιποι ασχολούνται μόνο με τα οικονομικά. Δυστυχώς η Ήπειρος βρίσκεται πίσω στη διαχείριση των απορριμμάτων και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια ακόμη. Ο Δήμος ΣΟυλίου έχει τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και προσπαθούμε να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτι που όμως δεν φαίνεται καθόλου εύκολο για τον λόγο που προανέφερα», σημείωσε.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ΠΑΣ Γιάννινα: Διαμαρτυρίες για τη διαιτησία του Παππά

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Ανδρέα Παππά στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, που εστιάζει (χωρίς να το αναφέρει) στη φάση του πρώτου γκολ των φιλοξενούμενων.Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη φάση ο Αθηναίος διαιτητής καταλόγισε ανύπαρκτο έμμεσο φάουλ σε κανονική προσπάθεια του τερματοφύλακα Φεγκρούς, δίνοντας την ευκαιρία στον Σαλπιγγίδη για το 0-1. Η ομάδα της Ηπείρου κάνει λόγο για «κάκιστη διαιτησία» που αλλοίωσε το τελικό αποτέλεσμα, επισημαίνοντας ότι -κατά την κρίση της- αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που αδικήθηκε φέτος. Η ανακοίνωση:«H ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 έχει όλη την καλή διάθεση να αντιμετωπίζει καλοπροαίρετα τα ανθρώπινα διαιτητικά λάθη. Όταν αυτά όμως επαναλαμβάνονται, δεν είναι δυνατόν να περνούν συνεχώς απαρατήρητα.Μετά τη διαιτησία, που θεωρήσαμε τυχαία κακή, του κ. Κομίνη στην Κέρκυρα, ήρθε η χθεσινή κάκιστη διαιτησία του κ. Παππά, ο οποίος υπέπεσε σε σημαντικά λάθη εις βάρος μας που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα. Έχουμε πλέον την πεποίθηση ότι κάποιοι διαιτητές δεν αντιμετωπίζουν ισότιμα την ομάδα μας.Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 γνωρίζει ότι με την ανακοίνωση αυτή δεν θα αλλάξει το άδικο εις βάρος της αποτέλεσμα, όμως ζητά την παραδειγματική τιμωρία του κ. Παππά, όπως επίσης να μην ορισθεί ποτέ ξανά να διαιτητεύσει αγώνα της ομάδας μας. Υπενθυμίζουμε ότι και κατά το παρελθόν, σε αγώνα μας με τον ΑΡΗ, η διαιτησία του ήταν με απαράδεκτα και καταδικαστικά σε βάρος μας λάθη.Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στο σύνολο της ελληνικής διαιτησίας, αλλά θεωρεί ότι μεμονωμένες περιπτώσεις μελών της έχουν στοχοποιήσει την ομάδα μας και ζητά από τα αρμόδια όργανα να την προστατεύσουν από αυτά».

Τι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη του τέλους ακινήτων

Εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου την Παρασκευή σχετικά με την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει τα επόμενα βήματα.Η μεταφορά του συστήματος είσπραξης του επίμαχου τέλους από τη ΔΕΗ στις ΔΟΥ σημαίνει ότι θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα για την αντιστοίχιση των ονομάτων και ποσών των υπόχρεων, ενώ η είσπραξη θα μετατεθεί 6-7 μήνες.Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει ότι αν τελικά η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν κάνει δεκτό το αίτημα του Δημοσίου για αναίρεση της απόφασης του Πρωτοδικείου τότε θα πρέπει άμεσα να θέσει σε εφαρμογή διαδικασία όπου οι πολίτες θα πηγαίνουν με το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο του ακινήτου στη ΔΕΗ και να δηλώσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ιδιοκτήτη.Με αυτόν τον τρόπο η εφορία θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία ώστε να μπορέσει στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να αποστείλει όλα τα σημειώματα με το χαράτσι των ακινήτων στους ιδιοκτήτες ή τους ενοικιαστές των ακινήτων.Αν τελικά επιλεγεί αυτή η διαδικασία τότε θα σημαίνει μία πρόσθετη ταλαιπωρία για το σύνολο σχεδόν των πολιτών αφού είναι γνωστό ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις το ΑΦΜ που αναγράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι ατόμων που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τον τωρινό ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή.

Αύριο Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου Άγει τα Ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Άρτας

Από την Ιερά Μητρόπολη Άρτας ανακοινώνετε ότι τη Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, άγει τα Ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Ιγνάτιος. Οι Ακολουθίες θα τελεσθούν εις τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα : Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου το πρωί: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, θα δέχεται τις ευχές των Αρχόντων, του Κλήρου και του Λαού στην Ιερά Μητρόπολη μέχρι τη 1 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5 εώς τις 8.Προσκαλούμεθα όλοι διά συμπροσευχή και συμμετοχή στις ανωτέρω λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Στο Φιλόπτωχο της Καστοριάς συνδράμει η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων!

Η Γαλακτοκομική Επαγγελματική Σχολή Ιωαννίνων προσέφερε στο Γενικό Φιλόπτωχο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, 87.1 κιλά είδη τυριών.Έτσι, η Σχολή προσέφερε τελεμέ πρόβειο, κεφαλοτύρι γίδινο, κεφαλογραβιέρα πρόβεια, γραβιέρα πρόβεια, ώστε να διανεμηθούν στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες, που προστρέχουν στην βοήθεια της Εκκλησίας, μέσω των Τραπεζών Τροφίμων και του καθημερινού συσσιτίου.Η παραπάνω ποσότητα αποτελεί προϊόν εκπαίδευσης των μαθητών της Σχολής, κατόπιν υπ’ αριθμ. 12/31-10-2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», «Κατανομή τυριών Γαλακτοκομικής ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων παραγωγής Α’ εξαμήνου 2012.Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, ευχαριστεί και ευγνωμονεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», τους Καθηγητές και σπουδαστές της Γαλακτοκομικής ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων και εύχεται σε όλους την ευλογία του Σαρκωθέντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού και κάθε καλό στη ζωή τους.

Εγκαίνια νέου καταστήματος Παμβώτις

Η οικογένεια των Super Market Παμβώτις συνεχίζει την πετυχημένη της πορεία με νέο κατάστημα.Η σχέση μας με την πόλη αλλάζει, γίνεται πιο βαθιά και δυναμώνει.Καλούμε και περιμένουμε όλους τους φίλους, να γιορτάσουμε μαζί στο 5ο χιλ. Ιωαννίνων-Αθηνών την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.00 το απόγευμα το ξεκίνημα του νέου καταστήματος της πόλης μας.

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας με επιστολή του στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος προτείνει τον Δημήτρη Γιαννιώτη για βράβευση

Επιστολή προς την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ηπειρωτών Αθήνας απέστειλε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας.Στην επιστολή τους αυτή τα μέλη του Δ.Σ. των Συρρακιωτών προτείνουν στο αντίστοιχο Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής να τιμήσουν τον σύγχρονο ευεργέτη του Συνδέσμου Δημήτρη Γιαννιώτη πιθανόν στο μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, την «Πίτα του Ηπειρώτη» που αποτελεί την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής ή σε άλλη εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο ευεργέτη του Συνδέσμου Σημειωτέων ότι ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας αποτελεί ένα απ’ τα ιδρυτικά μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και ένας απ’ τους αρχαιότερους συλλόγους με ημερομηνία ίδρυσης το 1932.

Παρκάρουν στις θέσεις που είναι για ΑμΕΑ;

Το πανάκριβο Grand Cherokee που χρησιμοποιουν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου, και το πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, εκτός από βόλτες στην πόλη....παρκάρει και στη ράμπα των αναπηρικών στο parking του αεροδρομίου, εμποδίζοντας τη διέλευση των αναπήρων!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Νέα μηχανική βλάβη στο πλοίο SORRENTO!!!

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Ναυτικό Πράκτορα του Ε/Γ-Ο/Γ SORRENTO, σημαίας Ιταλίας, για βλάβη του βαρούλκου καταπέλτη κατά τη διαδικασία άπαρσης αυτού πριν τον απόπλου του, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πρίντεζι Ιταλίας με ενδιάμεσο σταθμό το λιμένα Πάτρας, με 31 επιβάτες.Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, και προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα του πλοίου Νηογνώμονα.

Προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για την Αγροτική Ανάπτυξη της προγραμματικής περιόδου 2014-2020

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, η 2η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) «Παρακολούθηση & αξιολόγηση – Σύστημα Διαχείρισης & Ελέγχου» στα πλαίσια της προετοιμασίας της Στρατηγικής για την Αγροτική Ανάπτυξη της Προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς αναφέρθηκε αναλυτικά στη σημασία που αποδίδει η Περιφέρεια Ηπείρου στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς η στήριξη των αγροτών που δραστηριοποιούνται ήδη καθώς και των νέων που θα θελήσουν να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή, αποτελεί για την Περιφέρεια Ηπείρου πρώτη προτεραιότητα και σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη της περιοχής.Τη χρονική περίοδο που γίνεται κατανοητό απ’ όλους τους φορείς της πολιτείας και την κοινωνία πλέον, ότι η ανάταση της εθνικής οικονομίας είναι δυνατόν να επιτευχθεί από τον πρωτογενή τομέα της χώρας (και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα), ο κ. Ψαθάς τόνισε την ανάγκη, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της χώρας να οδηγηθούμε σε 13 χωριστά Περιφερειακά Προγράμματα, τα οποία θα βασίζονται στον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό του Υπουργείου αλλά ταυτόχρονα θα τον εξειδικεύουν στις ανάγκες και τις προτεραιότητες των Περιφερειών. Πρακτική η οποία εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., όπου τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εφαρμογή των Προγραμμάτων, την αναλαμβάνουν οι αιρετές Περιφέρειες.Ζήτησε την μεταφορά προσωπικού από τις κεντρικές υπηρεσίες προς τις αιρετές Περιφέρειες με την ανάλογη μεταφορά τεχνογνωσίας που κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχία των προγραμμάτων.Ο κ. Ψαθάς στη συνέχεια έθεσε ζητήματα στα οποία χρειάζεται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου όπως είναι:
• Δράσεις χρηματοδοτικής ενίσχυσης καλλιεργειών ενόψει της νέας ΚΑΠ.
• Επιδότηση για αγορά ζωικού κεφαλαίου, απλοποίηση των διαδικασιών των σχεδίων βελτίωσης.
• Επέκταση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων ή εφαρμογή νέων για τους ετεροαπασχολούμενους, έτσι ώστε μεγάλο μέρος της γης που ανήκει σ’ αυτούς να ζωντανέψει και πάλι.
• Ένταξη στα σχέδια βελτίωσης των νέων αγροτών στους οποίους το Υπουργείο παραχωρεί εκτάσεις.
• Επιδοτήσεις με τη μορφή “Fast Track” για επενδύσεις μικρής κλίμακας για τις βασικές ανάγκες μιας γεωργικής ή κτηνοτροφικής μονάδας (βασικός εξοπλισμός).
Τέλος, ο κ. Ψαθάς δήλωσε ότι η Ήπειρος, μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή χρειάζεται την ενίσχυση από τις κεντρικές υπηρεσίες ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη της περιοχής με έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και στην προστασία του φυσικού της πλούτου.

«Γυμναστική για όλους» στον Δήμο Σουλίου

Ο Δήμος Σουλίου στα πλαίσια του προγράμματος «γυμναστική για όλους», διαθέτει την αίθουσα με τα βάρη στο κλειστό γήπεδο Παραμυθιάς για εκγύμναση, ελεύθερα και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τρεις ημέρες την εβδομάδα και συγκεκριμένα : Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, τις ώρες από 16:00 έως και 20:30.Στη διάθεση του κοινού, θα υπάρχει εξειδικευμένος Γυμναστής για την αρτιότερη και ασφαλή εκγύμνασή του.Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο Γυμναστή κ. Μίνη Παναγιώτη στο 6946743504, ή στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μαμούρη Δημήτριο στο 6985151321 & 2666360124.

"Different Christmas" στην Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) Ιωαννίνων, σας ενημερώνει για τη δράση της «Different Christmas» που έλαβε χώρα την Τρίτη 18/12/12 στη Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.Στη δράση αυτή, συμμετείχαν 20 φοιτητές ιατρικής, οι οποίοι είπαν τα κάλαντα, μοίρασαν δώρα και ευχές στα παιδιά που θα νοσηλεύονται τις γιορτινές αυτές μέρες που έρχονται, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης μας. Η δράση είχε ως στόχο να δώσει χαρά στα άρρωστα παιδιά που φέτος θα περάσουν «διαφορετικά Χριστούγεννα» στο νοσοκομείο καθώς επίσης και να ευαισθητοποιήσει τους φοιτητές ώστε στα μάτια του ασθενή να βλέπουν τον συνάνθρωπό τους.Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον χορηγό μας, τα καταστήματα παιχνιδιών Λαμπρίδη, χωρίς τον οποίο θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί η δράση μας. Τέτοιες χειρονομίες προσφοράς είναι απαραίτητες για να προσφέρουμε χαμόγελα που τόσο αξίζουν στα παιδιά που είναι άρρωστα και θα περάσουν τις γιορτινές μέρες που έρχονται στο νοσοκομείο.

Καλά Χριστούγεννα!!!

ΑΡΤΑ:Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών, που στόχευε σε κλοπές από εταιρείες μαρμάρων και μάντρες υλικών

Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω τέσσερις Αλβανοί
Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξαρθρώθηκε τετραμελής σπείρα, η οποία επιδίδονταν στη διάπραξη κλοπών από επιχειρήσεις εμπορίας μαρμάρων και οικοδομικών υλικών, με πεδίο δράσης τους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας.Ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, τα ξημερώματα στη Φιλοθέη Άρτας, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20, 21 και 24 ετών, οι οποίοι λίγο πριν είχαν κλέψει μάντρα οικοδομών, είχαν φορτώσει τα κλοπιμαία σε αυτοκίνητο και ετοιμάζονταν να τα μεταφέρουν σε αποθήκη, που διατηρούσαν.Από τη συστηματική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Η εγκληματική ομάδα, της οποίας ο 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, αποτελούσε «αρχηγικό» μέλος, είχε συγκροτηθεί με ιεραρχική δομή, είχε ως «στόχο» την κλοπή κάθε είδους μηχανημάτων και οικοδομικών υλικών και δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία, ως προς τον τρόπο διάρρηξης.Σε έρευνες που έγιναν στο αυτοκίνητο και στην αποθήκη των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών και οικοδομικών υλικών καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία (μεγάλες ψαλίδες – κόπτες) και μέσα διευκόλυνσης των διαρρήξεων (όπως γάντια εργασίας για την απόκρυψη των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων).Επιπλέον, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) κινητά τηλέφωνα καθώς και δύο (2) μαχαίρια.Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι οι δράστες, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης:
-Την 18-12-2012 είχαν μεταβεί σε μάντρα σκυροδέματος - οικοδομικών υλικών στη Στεφάνη Πρέβεζας και αφού διέρρηξαν τα γραφεία της επιχείρησης, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας (1.200) ευρώ.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 14/12/2012 έως 17/12/2012 στη Φιλοθέη Άρτας έκοψαν την περίφραξη επιχείρησης μαρμάρων και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό της, αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές και οικοδομικά εργαλεία, συνολικής αξίας 4000,00 Ευρώ.
-Την 15/16-12-2012, στη Φιλοθέη Άρτας διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας μαρμάρων και τζακιών και αφαίρεσαν αντικείμενα, συνολικής αξίας 5000,00 Ευρώ.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να εξακριβωθεί σε πόσες ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών συμμετείχαν.