Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων

Την ερχόμενη Τρίτη, στις επτά και μισή το βράδυ, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.Στη συνεδρίαση αυτή θα κατατεθεί προς έγκριση το πρόγραμμα τεχνικών έργων του Δήμου για το νέο έτος.

Καθησυχαστικό το υπουργείο για το θέμα με τους βρεφονηπιακούς

Καθησυχαστικό εμφανίστηκε σήμερα το υπουργείο Εργασίας για το θέμα που έχει προκύψει μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να ακυρώσει σύμβαση για τη χρηματοδότηση -από πόρους του ΕΣΠΑ- βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για τη δωρεάν φιλοξενία περίπου 60.000 παιδιών.Η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, διευκρινίζει σε δήλωσή της η γ.γ. Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Αννα Δαλλαπόρτα και αφού αναφέρει ότι θα ασκηθεί αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο διαβεβαιώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έργο να υλοποιηθεί κανονικά.Σύμφωνα με την γ.γ., το υπουργείο και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ως δικαιούχος της πράξης, προβαίνουν ήδη σε συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες για την ομαλή διευθέτηση του ζητήματος, κάτι που, όπως σημειώνει, αποτελεί προτεραιότητα τόσο του υπουργείου Εργασίας όσο και της Γενικής Γραμματείας. Αλλωστε, υπογραμμίζει, λόγοι υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος επιβάλουν την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου.Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ελήφθη μετά από προσφυγές ιδιωτικών φορέων που αμφισβήτησαν τη νομιμότητα των προκηρύξεων της ΕΕΤΑΑ, λόγω των διαδοχικών τροποποιήσεων της αρχικής προκήρυξης τόσο ως προς το ύψος της χρηματοδότησης της δράσης όσο και ως προς το διαθέσιμο ποσό ανά παιδί.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Αναφορά Κώστα Μπάρκα για την παραχώρηση τμήματος της χερσαίας ζώνης

Την αναφορά του Συλλόγου Επαγγελματικών Αλιέων Πρέβεζας αλλά και κάτοικων της περιοχής,προώθησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας προς τα αρμόδια υπουργεία, όσον αφορά στο μείζον ζήτημα της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου, σύμφωνα με την οποία παραχωρείται τμήμα της χερσαίας ζώνης στην εταιρεία που έχει μισθώσει τον τουριστικό λιμένα της Πρέβεζας.Ο Σύλλογος Επαγγελματικών Αλιέων Πρέβεζας και κάτοικοι της περιοχής ζητούν με προσφυγή του σε όλα τα αρμόδια όργανα την ακύρωση της εν εξελίξει διαδικασίας, που μόνο κακό θα προκαλέσει. Στην προσφυγή-αίτηση-αναφορά γίνεται αναλυτική ενημέρωση για το θέμα (παρατίθενται έγγραφα, νόμοι, αποφάσεις) και τονίζεται ότι «η Λιμενική Επιτροπή Πρέβεζας, που χωρίς δικαιοδοσία, αρμοδιότητα και εξουσία προέβη στην τροποποίηση της χωροθέτησης και δη ήδη υφισταμένης συμβάσεως μισθώσεως, με το πρόσχημα του επακριβούς προσδιορισμού του μισθίου , ώστε να χρησιμοποιεί η μισθώτρια εταιρία 20.000 τ.μ., παρέβη το νόμο, αφού το εμβαδόν που προσέθεσε για χρήση της μισθώτριας είναι επί εκτάσεως εκτός του ορισθέντος στην πράξη χωροθέτησης της Υπ. Ανάπτυξης».

ΑΡΤΑ: Διάλεξη στην Πινακοθήκη την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

H Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας και οι «Φίλοι της Πινακοθήκης Άρτας» στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή την έκθεση Γλυπτικής «Η Πομπή», η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Ιανουαρίου, διοργανώνουν διάλεξη την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης με τίτλο «Η γλυπτική στο δημόσιο χώρο» από τον διεθνούς φήμης Ηπειρώτη καλλιτέχνη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών Θεόδωρο Παπαγιάννη.Ο γλύπτης θα πραγματευτεί τη σημασία που έχουν τα έργα γλυπτικής τέχνης που εκτίθενται σε δημόσιους χώρους από εκπαιδευτικής, κοινωνικής και γενικότερα πολιτιστικής πλευράς. Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Μειώσεις για επιχειρηματίες και νοικοκυριά από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

Στην ψήφιση και έγκριση των τελών ύδρευσης και του Π/Υ για το 2013 προχώρησε σήμερα κατά την συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων .Όσον αφορά τα τέλη ύδρευσης για το 2013 το Διοικ. Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής :
Τιμολόγιο Δήμων & Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Για τους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου το τιμολόγιο ύδρευσης καθορίζεται στα 0,29 € ανά m3, όπως ίσχυε έως σήμερα.
Τιμολόγιο επαγγελματικής χρήσης
Το τιμολόγιο επαγγελματικής χρήσης (πτηνοτροφικές & βιοτεχνικές μονάδες, καθορίζεται στα 0,80 €/m3 έως τα 200 m3, από 1€ που ίσχυε . Η σχετική μείωση ανέρχεται στο 20%
Για κατανάλωση μεγαλύτερη από 200 m3 καθορίζεται στα 1,5 €/m3 , όπως ίσχυε έως σήμερα .
Η χρέωση της ελάχιστης κατανάλωσης καθορίζεται στα 40 € ανά τρίμηνο, από 60 € που ίσχυε έως σήμερα. Η σχετική μείωση ανέρχεται στο 33%.
Τιμολόγιο οικιακής χρήσης.
Το τιμολόγιο οικιακής χρήσης διαμορφώνεται σε 0,60 €/m3, από 0,73 € που ίσχυε. Η σχετική μείωση ανέρχεται στο 18%.Η χρέωση ελάχιστης κατανάλωσης καθορίζεται στα 30 € ανά τρίμηνο, από 43,80 € που ίσχυε. Η σχετική μείωση ανέρχεται στο 31,5 %.Επίσης το Δ.Σ. του Συνδέσμου προχώρησε στη θεσμοθέτηση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, σύμφωνα με όσα καθορίζονται στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις και αφορούν όσους είναι :
Μακροχρόνια άνεργοι,Με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίδιο του ατομικού φορολογητέου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων,Οικογένεια με τρία(3) παιδιά και άνω,Οικογένεια με προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67%.Οι εκπτώσεις στους Δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου κυμαίνονται από 20% , έως 30% του εγκριθέντος οικιακού τιμολογίου.Στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα ο Προϋπολογισμός του Συνδέσμου 2013, ο οποίος ανέρχεται στο ύψος των 5,37 εκατομμύρια € και αποτυπώνει με ειλικρίνεια την οικονομική πραγματικότητα του Συνδέσμου, αλλά και την μεγάλη συμπίεση του λειτουργικού κόστος που επιτεύχθηκε τα προηγούμενα 2 χρόνια.Σύμφωνα με τον Π/Υ για το έτος 2013 τα έσοδα από τα τέλη ύδρευσης θα ανέλθουν στο ποσό των 2,7 εκατομμυρίων €, ενώ οι απαιτήσεις του Συνδέσμου από οφειλές προηγούμενων ετών ανέρχονται στα 1,65 εκατομμύρια €.Οι οφειλές του Συνδέσμου προς τρίτους (αφορά σχεδόν αποκλειστικά τη ΔΕΗ) ανέρχεται στο 1,1 εκατομμύρια €.Επίσης στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η έγκριση σχετικού διακανονισμού εξόφλησης των χρεών του Συνδέσμου Ύδρευσης προς τη ΔΕΗ, ο οποίος επετεύχθη μετά από ενέργειες του Προέδρου .Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Αθανάσιος Μανταλόβας, μετά την έγκριση των νέων τελών και του Π/Υ του Συνδέσμου, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :΄΄ Τα τελευταία 2 χρόνια εκτός των μεθοδικών προσπαθειών μας για την επίλυση των υδρευτικών αναγκών στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, που εκ των πραγμάτων αποδείχτηκαν και αποτελεσματικές, παράλληλα υλοποιήσαμε ένα σχέδιο τεχνικής, οικονομικής και διοικητικής αναδιοργάνωσης του Συνδέσμου, το οποίο απέφερε μεγάλη και σημαντική συμπίεση στο λειτουργικό κόστος του Συνδέσμου.Έτσι καταφέραμε για τρίτη χρονιά παρ’ όλες τις συνεχείς ανατιμήσεις των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος να απορροφήσουμε το κόστος αυτών και παράλληλα να προβούμε φέτος σε μια πολύ σημαντική μείωση του τιμολογίου επαγγελματικής χρήσης που κυμαίνονται από 20 έως 30% και αφορά πολλές πτηνοτροφικές και βιοτεχνικές μονάδες που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο του ΣΥΔΛΙ.Ταυτόχρονα προχωράμε και σε ανάλογη μείωση των τιμολογίων οικιακής χρήσης, για τις λίγες– είναι η αλήθεια – κατοικίες που είναι επίσης συνδεδεμένες στο δίκτυό μας, ενώ θεσπίζουμε και το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.Στο σημερινό, δυσμενές, οικονομικό περιβάλλον, από την πλευρά του Συνδέσμου προσπαθούμε να όχι μόνο να επιβαρύνουμε παραπάνω τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες, αλλά να τους ανακουφίσουμε στο βαθμό που επιτρέπει η οικονομική κατάσταση του Συνδέσμου.

Τηλεφωνικές γραμμές που μπορούν να απευθύνονται οι συμπολίτες για να αναφέρουν προβλήματα από καιρικά φαινόμενα

Τρεις τηλεφωνικές γραμμές στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι συμπολίτες για να αναφέρουν προβλήματα από καιρικά φαινόμενα, λειτουργούν στο Δήμο Ιωαννιτών.Καθημερινά, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή και από το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι, οι συμπολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 26510 77805 και 26510 31168.Το Σάββατο και μέχρι τις δέκα το βράδυ, λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του κοινού, το τηλέφωνο 26510 01000, στη Δημοτική Αστυνομία.Αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνέχιση της διακοπής παροχής φαρμάκων με πίστωση!

Με την συνέχιση της διακοπής παροχής φαρμάκων με πίστωση θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Πρέβεζας, με τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ να προμηθεύονται τα φάρμακα τους πληρώνοντας υποχρεωτικά τοις μετρητοίς. Οι εξελίξεις που αφορούν την πορεία του κλάδου των φαρμακοποιών θα συζητηθούν στην γενική συνέλευση του συλλόγου Πρέβεζας Λευκάδας που θα γίνει την Κυριακή στην Πρέβεζα. Στη συνέλευση δεν αποκλείεται να αποφασιστεί 48ωρη απεργία για την Δευτέρα και την Τρίτη, πρόταση που κατέθεσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικό σύλλογος ως απάντηση στις «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου ενώ δεδομένη θεωρείται η συνέχιση επ΄ αόριστον της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ. Στόχος μεταξύ άλλων να αρθεί η απόφαση του υπουργού Υγείας για απελευθέρωση του ωραρίου, για ατομικές συμβάσεις αλλά και να καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα ή έστω να δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα. Οι φαρμακοποιοί ζητούν συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα παλαιά χρέη

Ο Θωμάς Μπέγκας στην συντονιστική επιτροπή του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων πόλεων

Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το Ιδρυτικό συνέδριο του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων πόλεων, στο οποίο μετείχε και ο Δήμος Ιωαννιτών δια του αρμόδιου αντιδημάρχου Θωμά Μπέγκα.Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, τα ενεργειακά και την αστική βιωσιμότητα και να ενημερωθούν για τις πρόσφατες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων συμφωνήθηκε ότι θα υπάρχει οριζόντια συνεργασία με κάθετες δράσεις.Ιδρυτικά μέλη του Δικτύου είναι οι δήμοι Αθηναίων, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Κέρκυρας, Κοζάνης και Τρικκαίων, ενώ παρέστησαν ως παρατηρητές επειδή δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις τυπικές διαδικασίες εγγραφής οι Δήμοι της Βέροιας, Λάρισας και Καβάλας.Στόχος της προσπάθειας είναι να συμμετέχουν όλες οι ελληνικές πόλεις που επιθυμούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσω της βελτίωσης του αστικού τους περιβάλλοντος αλλά και με το σύνολο του πλαισίου δράσεων του Δικτύου.«Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράλληλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη κοινών δράσεων και το συντονισμό με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τις αειφόρες και βιώσιμες πρωτοβουλίες», σημείωσε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.Κοινή διαπίστωση της συνάντησης ήταν ότι υπάρχουν νέες δυναμικές και νέα αντικείμενα τα οποία πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στην κατεύθυνση αυτή και προκειμένου να ξεπεραστούν σημερινές αγκυλώσεις είναι επιβεβλημένη η συνεργασία, η ανταλλαγή εμπειριών και η συμπόρευση σε σύγχρονες δράσεις, στοιχεία στα οποία στοχεύει και θα αναπτύξει το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων.Έτσι οι επόμενες συναντήσεις που θα γίνουν μεταξύ των εκπροσώπων του Δικτύου, θα είναι στοχευμένες σε συγκεκριμένες δράσεις ώστε σύντομα να υπάρχουν καταγεγραμμένα και τα πρώτα αποτελέσματα.Με την ολοκλήρωση των εργασιών, εξελέγη πενταμελής συντονιστική επιτροπή, στην οποία μετέχει και ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση πολιτώνγια προσφορά παιδικού γάλακτος για υποσιτιζόμενο μωρό από την Πρέβεζα!

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση πολιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδος ακόμη και από το εξωτερικό για προσφορά παιδικού γάλακτος για υποσιτιζόμενο μωρό από την Πρέβεζα. Η έκκληση που έγινε από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Πρέβεζας και διαδόθηκε από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και το διαδίκτυο μέσα σε ένα 24ωρο συγκεντρώθηκαν ποσότητες γάλακτος ικανές να θρέψουν περισσότερα, από ένα μωρά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ.Καλλιόπη Μιχελάκου η προσφορά του κόσμου υπήρξε πολύ μεγάλη και μάλιστα μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.«Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους» τονίζει η κ.Μιχελάκου, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό στην εποχή που διανύουμε να δηλώνουμε την αλληλεγγύη και την προσφορά μας σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Μητέρες με μικρά παιδιά, αλλά και άνθρωποι όλων των ηλικιών επικοινώνησαν με το Κοινωνικό Ιατρείο, με το Δημαρχείο και άλλες υπηρεσίες προκειμένου να δώσουν την προσφορά τους σε βρεφικό γάλα. Η απήχηση που είχε η έκκληση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Πρέβεζας , γεννά ελπίδες για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών που σίγουρα θα προκύψουν στο μέλλον και αφορούν ανάγκες φτωχών και άπορων οικογενειών ακόμη και σε αγαθά πρώτης ανάγκης.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δ.Σ. Άρτας

Τη Δευτέρα 17-12-2012 και ώρα 7:30 μ.μ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων ,σε συνολικά 35 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Απάντηση στις καταγγελίες σχετικά με την μαρίνα της Πρέβεζας

Απάντηση στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την μαρίνα της Πρέβεζας έδωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιάννης Γιαμάς, υπογραμμίζοντας ότι το έργο αυτό είναι νομαρχιακό και δίνει ανάπτυξη και εξωστρέφεια στον τουρισμό. Σύμφωνα με τον κ. Γιαμά όλες οι διαδικασίες από την δημοπράτηση του έργου μέχρι και σήμερα έγιναν σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και με την ομόφωνη γνώμη της Λιμενικής επιτροπής η οποία σεβάστηκε όλες τις αποφάσεις των προηγούμενων διοικήσεων. Ο κ Γιαμάς έκανε αναλυτική αναφορά στην πορεία του έργου από το 1996 που έγινε η δημοπρασία και στην οποία όπως είπε πλειοδότησε συμπολίτης μας, πετυχημένος στο χώρο. Κάποιοι, στοχευμένα σύμφωνα με τον κ. Γιαμά από τότε μέχρι σήμερα προσπάθησαν να σταματήσουν το έργο. Ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κατέστησε σαφές ότι η συγκεκριμένη σύμβαση χωροθετεί την Μαρίνα μέχρι τα κρηπιδώματα. «Σέβομαι τους ψαράδες» συνέχισε ο κ. Γιαμάς δεν έχουν όμως λόγο να μιλούν αφού εξυπηρετούνται οι ανάγκες τους. Ο ίδιος απέδωσε τις διαμαρτυρίες σε κάποιους «βολεμένους» που θέλουν να έχουν θέση «φιλέτο» στην Μαρίνα, χωρίς να πληρώνουν και ανέφερε ότι θα γίνει έλεγχος στους λογαριασμούς προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι και πόσα οφείλουν όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος ο πρόεδρος χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά νόμιμες όλες τις διαδικασίες και τις πράξεις, οι οποίες έχουν υπογραφεί και από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Θεοδωρίδη όπως και η πράξη (145) που αφορά τη νέα τροποποίηση της απόφασης χωροθέτησης.

Ερώτηση της ΔΗΜΑΡ για τη διαχείριση των κληροδοτημάτων των ηπειρωτών ευεργετών

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για το ότι τα κληροδοτήματα μεγάλων ευεργετών στην πόλη των Ιωαννίνων και οι αντίστοιχες δωρεές σε σχολεία εξαιρούνται από τη νομοθεσία και τελούν υπό τη διαχείριση της Ιεράς Μητρόπολης της πόλης κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ.Με αφορμή και την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των κληροδοτημάτων οι βουλευτές Γιαννακάκη Μαρία, Κυρίτσης Γιώργος, Τσούκαλης Νίκος, Φούντα Νίκη, Ψαριανός Γρηγόρης ερωτούν τον υπουργό για το λόγο της εξαίρεσης. Σημειώνεται ότι Ιωαννίνων ήταν από τις πλέον ισχυρές οικονομικά και διοικητικά, με πληθώρα ιδρυμάτων. Μάλιστα, ο νυν Μητροπολίτης Ιωαννίνων κκ Θεόκλητος ήταν για χρόνια υπεύθυνος των οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ισχύυ στην Ιερά Σύνοδο, αλλά και πολύ γνωστός στην περιοχή για τις δημοκρατικές και κοινωνικές του ευαισθησίες,

Απασχολούσαν παράνομα Ρουμάνες χορεύτριες

Συνελήφθησαν, σήμερ λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, 50χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος σε κατάστημα «κέντρο διασκέδασης - μπαρ» και πέντε (5) αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας (ηλικίας 21,24,42,28 και 41 ετών), κατηγορούμενοι για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων.Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, προέκυψε ότι στο κατάστημα οι αλλοδαπές απασχολούνταν ως χορεύτριες, χωρίς να κατέχουν πιστοποιητικά υγείας και άδεια εργασίας από την αρμόδια αρχή, ενώ διαπιστώθηκαν οι ίδιες παραβάσεις και για τον 50χρονο προσωρινά υπεύθυνο, ο οποίος εργαζόταν ως μπάρμαν.Η 52χρονη  ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο, αναζητείται.

Δωρεάν διανομή τροφίμων από το Δήμο Αρταίων

Ξεκίνησε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου από το Δήμο Αρταίων η δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους, μέσω του προγράμματος υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου υπό την εποπτεία της Αντιδημάρχου κα Βίκυς Βασιλάκη
, η οποία είναι η υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος ξεκίνησε τη διανομή βασικών ειδών διατροφής, όπως μακαρόνια και τυροκομικά προϊόντα, στα ορεινά χωριά του Δήμου, Κορφοβούνι, Πιστιανά, Δαφνωτή, Σκούπα και Παντάνασσα ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες περιοχές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Δικαιούχοι του προγράμματος για το Δήμο Αρταίων είναι οι άπορες οικογένειες που διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως οι Τοπικές Κοινότητες Γριμπόβου – Δαφνωτής – Πιστιανών – Ροδαυγής – Κορφοβουνίου – Καρυδέας (Σκούπα) – Φανερωμένης – Παντάνασσας - Αμμοτόπου, σύμφωνα με την οδηγία 81/645 ΕΟΚ που καθορίζει και τα κριτήρια ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Διάρρηξη στο κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης!

Σήμερα το πρωί καταγγέλθηκε διάρρηξη στο κτίριο όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, από το οποίο αφαιρέθηκαν δύο χρηματοκιβώτια που περιείχαν το χρηματικό ποσό των (30.450) ευρώ, σφραγίδες και έντυπα δελτίων διαμονής αλλοδαπών.Η έρευνα που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών της διάρρηξης και τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ερώτηση Χρ.Μαντά για τις δικαστικές φυλακές Ιωαννίνων

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή Ερώτηση του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΤΑ, Βουλευτή Ν. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα:” ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, υπερτριπλάσιος αριθμός κρατουμένων και καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση των διατάξεων της Διεθνούς Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.Στην ερώτησή του ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ, αφού αναφέρεται στην για τέταρτη φορά καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ύστερα από προσφυγές κρατουμένων των φυλακών Σταυρακίου Ιωαννίνων, τονίζει ότι παρά τις προσπάθειες των 145 εργαζομένων, η απόσυρση του κράτους και η υποχρηματοδότηση έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα χρόνιων προβλημάτων. Στη συνέχεια ανα φέρεται στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα με κύριο τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων, όταν ενώ η χωρητικότητά του είναι 80 ατόμων ,στοιβάζονται 200 έως 280 άτομα. Το μείζονος σημασίας αυτό θέμα, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού, με την ελλιπή φαρμακευτική κάλυψη των κρατουμένων(700 ευρώ το μήνα για 200 και πλέον άτομα), το πενιχρό κονδύλιο των 2 ευρώ ημερησίως ανά άτομο για διατροφή, οι ανάγκες σε ρουχισμό και είδη προσωπικής υγιεινής, έτσι ώστε να το προσωπικό να καταφεύγει στην βοήθεια της τοπικής κοινωνίας και στην Μητρόπολη Ιωαννίνων για ενίσχυση, αναφέρει στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ και τον καλεί να απαντήσει:
1.Ti άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για την αποσυμφόρηση των φυλακών Σταυρακίου;
2.Προτίθεται να διαθέσει άμεσα κονδύλια για την σίτιση, την ατομική καθαριότητα και την φαρμακευτική περίθαλψη των κρατουμένων;
3.Θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για άμεσες προσλήψεις προσωπικού ,στην χορήγηση επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους και στην καταβολή των εφημεριών και των νυχτερινών ;

Σε 3 μήνες τρυπάνι για εξόρυξη πετρελαίου στο Καλπάκι!

Στο πρώτο τρίμηνο του 2013 αναμένεται να έχουν ανακηρυχθεί οι ανάδοχες εταιρείες που θα αναλάβουν τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Καλπάκι Ιωανίνων,στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Δυτικό Κατάκολο.Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη των υπουργών Ενέργειας στην Κύπρο, έκανε γνωστό ότι «ολοκληρώνεται η φάση της αξιολόγησης για τον διαγωνισμό με τη διαδικασία του open door για τα τρία «οικόπεδα» της Δυτικής Ελλάδας. Σύντομα θα ανακοινωθεί η short list (λίστα προτιμητέων) των εταιρειών που προχωρούν στην επόμενη φάση».Σημειώνεται ότι και στις τρεις περιοχές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οκτώ κοινοπραξίες. Σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές του Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των εταιρειών που προχωρούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει τελειώσει τον Μάρτιο, οπότε και θα ανακοινωθούν οι όμιλοι που θα αναλάβουν τις έρευνες και τις εξορύξεις στις περιοχές. Αμέσως μετά αναμένεται να πέσουν τα πρώτα γεωτρύπανα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Ανοικτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει τελικά Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στην Παραμυθιά

Ανοικτό προς επανεξέταση φαίνεται να αφήνει ο Υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο να λειτουργήσει τελικά Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στην Παραμυθιά απαντώντας στην Ερώτηση στη Βουλή με θέμα τη «Μη πρόβλεψη λειτουργίας Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στην Παραμυθιά» που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς.Σύμφωνα με το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για την αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ. και κατόπιν της διακήρυξη διαγωνισμού για το Έργο «ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ (Κ.Ε.Φ.)» (Κωδικός Ο.Π.Σ.: 352201) και της υλοποίησής του, το Υπουργείο Οικονομικών θα προβεί στη δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Κ.Ε.Φ.) ως το τέλος του έτους για την διευκόλυνση των φορολογούμενων στην διενέργεια των συναλλαγών τους στις περιοχές των Δ.Ο.Υ. οι οποίες συγχωνεύονται.Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τον Δήμο Σουλίου και την πόλη της Παραμυθιάς παρά το γεγονός πως η Δήμαρχος Σουλίου, στο με αριθμ. Πρωτ. 15894/22-11-2011 έγγραφο της προς το Υπ. Οικονομικών, για να διευκολύνει τη σύσταση ΚΕΦ στην Παραμυθιά τόνισε πως ο Δήμος διαθέτει και παραχωρεί τον χώρο στέγασης του συγκεκριμένου γραφείου και τον απαραίτητο εξοπλισμό δωρεάν.Στο τέλος της απάντησής του ο Υπουργός αναφέρει πως «σε κάθε περίπτωση μετά την ολοκλήρωση των οργανωτικών μεταρρυθμίσεων, θα εντοπιστούν τυχόν προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν από τις προαναφερθείσες οργανωτικές μεταβολές προκειμένου να αντιμετωπιστούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά και τη σχετική απόφαση για κινητοποιήσεις που έλαβε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού, μετά τη διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου 20 υπαλλήλων του Ιδρύματος.Εξ’ άλλου η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει ομόφωνα την έντονη διαμαρτυρία της προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαγραφή από το «Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου» υπαλλήλων ΙΔΑΧ Δ.Ε. του Ιδρύματος.

Εντατικοποιούνται τα μέτρα επιτήρησης της λύσσας

Την εντατικοποίηση των μέτρων για την πρόληψη κρουσμάτων λύσσας, όπως προβλέπονται από το Πρόγραμμα Επιτήρησης της νόσου, ζητά με έγγραφό του προς τους Δήμους και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Η εκ νέου υπενθύμιση της υποχρέωσης εφαρμογής των μέτρων προέκυψε μετά από ενημέρωση που υπήρξε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για επιβεβαίωση νέου κρούσματος λύσσας σε αλεπού σε περιοχή της Π.Ε. του Κιλκίς.Παράλληλα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεκτείνει τα μέτρα πρόληψης, καθώς ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι επιβάλλεται εμβολιασμός και των παραγωγικών ζώων (αιγοπρόβατα, αγελάδες, άλογα, χοίροι) που πρόκειται να μετακινηθούν ή ζουν ελεύθερα σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων γύρω από την εστία εμφάνισης του κρούσματος.Ο Περιφερειάρχης ζητά από τους Δήμους να λάβουν μέριμνα για την περισυλλογή και τον άμεσο εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων, να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους για τον εμβολιασμό των ποιμενικών σκύλων και τις κυνηγετικές οργανώσεις να ενημερώσουν τα μέλη τους για τον εμβολιασμό των κυνηγετικών σκύλων.

Μικροί μαθητές των Ιωαννίνων, γνώρισαν τα μυστικά της Εθνικής Τράπεζας!

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πώς λειτουργεί μια σύγχρονη Τράπεζα είχαν χθες το πρωί περίπου 40 μικροί μαθητές και μαθήτριες δυο δημοτικών σχολείων των Ιωαννίνων.Οι μαθητές της 6ης τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου (Βαλάνειο) και της 5η τάξης του 11ου Δημοτικού (Ελισσαβέτειο) επισκέφθηκαν, μαζί με τους δασκάλους τους, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων, στη Λεωφόρο Δωδώνης 131 και Κενάν Μεσαρέ.Για περισσότερο από δυο ώρες, οι μαθητές άκουγαν την ξενάγηση των υπαλλήλων της Τράπεζας και του Διευθυντή της κ. Θωμά Παναγιωτίδη, για την ιστορία της Εθνικής Τράπεζας, το πώς αυτή λειτουργεί σήμερα κ.α.Μάλιστα, στο τέλος «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις τους υπαλλήλους, αποδεικνύοντας την περιέργειά τους, αλλά και τις γνώσεις τους, πάνω σε βασικά πράγματα. «Η Εθνική Τράπεζα είναι πάντα κοντά στα παιδιά και εκτός του τραπεζικού της ρόλου, έχει μεγάλο κοινωνικό σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς» σημείωσε ο κ. Παναγιωτίδης.

Οι τόμοι…
Εκτός από τα καθιερωμένα αναμνηστικά, που μοιράστηκαν σε όλους τους μαθητές, η Τράπεζα έκανε και ένα πολύ ξεχωριστό δώρο για τη βιβλιοθήκη του κάθε σχολείου.Δώρισε από έναν τόμο του έργου για τον Γιαννιώτη Γεώργιο Σταύρου, ιδρυτή της Εθνικής Τράπεζας, με τίτλο: «Ο Ηπειρώτης Γεώργιος Σταύρου: Θεμελιωτής της οικονομικής συγκρότησης του Νεοελληνικού Κράτους». Πρόκειται για τόμο, που έχει εκδοθεί σε μόλις 1500 αντίτυπα και αποτελεί μεγάλη πηγή ιστορικής γνώσης.

Η εκδήλωση…
Τέλος, ο κ. Παναγιωτίδης, αύριο Σάββατο η Εθνική μαζί με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ θα κάνει μια ακόμη κοινωνική δράση στα Γιάννινα.Από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Μελανίδη (πίσω από την Περιφέρεια Ηπείρου), θα στηθεί περίπτερο, στο οποίο όποιο παιδί θέλει μπορεί να αφήνει ένα παιχνίδι. Στο τέλος, όλα τα παιχνίδια θα μοιραστούν σε άσυλα για απόρους, ενώ η Τράπεζα θα προσφέρει στα παιδιά που θα δωρίσουν τα παιχνίδια τους ένα αναμνηστικό.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

LIFO:Η Πρέβεζα στις 8 ελληνικές πόλεις με μέλλον

Στις 8 ελληνικές πόλεις με μέλλον εντάσσει την Πρέβεζα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρηγόπουλος, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου “Lifo”.Αναλυτικά στο ρεπορτάζ αναφέρονται τα εξής:"Πρέβεζα. Η έλλειψη ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου έχει στερήσει από τους Αθηναίους μια καλύτερη γνώση της Δυτικής Ελλάδας. Έτσι, η Πρέβεζα παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό, περιτριγυρισμένο από χιλιόμετρα ατελείωτων ακτών που ελάχιστοι γνωρίζουν. Όμως, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να την ανακαλύψετε. Τα τελευταία 15 χρόνια η πόλη έχει κάνει άλματα: η πεζοδρόμηση τόσο του παραλιακού μετώπου όσο και της Αγοράς προκάλεσαν μια μικρή πολεοδομική επανάσταση που έφερε ανάπτυξη, ποδήλατα και αυτοπεποίθηση. Από κοντά, μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως η υποθαλάσσια σήραγγα που τη συνδέει με το Άκτιο, ενώ θετικά αποτιμάται και η λειτουργία του ΤΕΙ. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η αξιοποίηση της παράκτιας ζώνης με τις απλωμένες παραλίες. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα συγκροτήματα ξενοδοχείων. Αρκεί να τις μάθει περισσότερος κόσμος."

Απέλυσαν τους πρώτους 12 εργαζόμενους του Δήμου Αρταίων - Σεμνά και μνημονιακά...

Ο δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου τους ευχήθηκε... "Καλή τύχη"!!!
Χθες το πρωί, ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης κάλεσε στο γραφείο του 12 εργαζόμενους αορίστου χρόνου και τους ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στη διαγραφή τους από τα Μητρώα και δεν είναι πλέον υπάλληλοι του Δήμου Αρταίων.Η απόλυσή τους ισχύει από τις 12 Νοεμβρίου και το δραματικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν υπεράριθμοι, δεν ήταν αργόμισθοι, το ακριβώς αντίθετο μάλιστα.Ήταν έμπειροι υπάλληλοι -μερικοί έχουν πάνω από 18 χρόνια στην υπηρεσία-, με όρεξη για δουλειά και απολύτως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Το ευχαριστώ για την μέχρι τώρα εργασία τους είναι το 75% του βασικού μισθού για ένα χρόνο.Χθες το κλίμα ήταν πολύ βαρύ στο Δημαρχείο. Δεν ήταν μόνο οι 12 που φεύγουν, ήταν όλοι οι συνάδελφοί τους, που κάθε μέρα ήταν δίπλα τους. Δεν ήταν μόνο συνεργάτες, μετά από τόσα χρόνια αναπτύχθηκαν σχέσεις, φιλίες, δεσμοί, κουμπαριές και όπως καταλαβαίνετε, χθες δεν μιλιόνταν κανείς τους.Θα περίμενε κανείς η αντίδραση της δημοτικής αρχής να ήταν έντονη, να καλούσε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, να καλούσε συνέντευξη Τύπου που θα ανακοίνωνε την παραίτηση όλων των αιρετών σε ένδειξη διαμαρτυρίας (Είδες πώς έπιασε τόπο η παραίτηση Αλμπάνη στα Γιάννενα, δήμαρχε;).Όταν κάποιος λέει ότι "αν το πράγμα φτάσει στο απροχώρητο, τότε θα υποβάλουν όλοι τις παραιτήσεις τους" και ενώ τρώει τέτοιο καπέλωμα και απαξίωση, δεν κάνει τίποτε, τότε κάτι δεν πάει καλά.Εκτός κι αν ο δήμαρχος θεωρεί ότι η πλήρης παράκαμψη του Δήμου, των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, των υπηρεσιακών αναγκών δεν συνιστούν καπέλωμα. Αν θεωρεί ότι δεν έχει καταργηθεί πλήρως η αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τότε πάω πάσο. Εάν πιστεύει ότι ο ρόλος του από εδώ και πέρα θα είναι η διεκπεραίωση συσσιτίων και η διαχείριση της φτώχειας, τότε συμφωνώ μαζί του ότι καλά κάνει.Πάντως, το να λες σε 12 ανθρώπους που βλέπουν τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια τους, ότι κι αυτός πηγαίνει με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα, λόγω οικονομικής στενότητας (ναι, επανέλαβε αυτό που είπε στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ) και να τους εύχεται "Καλή τύχη", χτυπώντας τους στην πλάτη, δεν είναι και ό,τι το καλύτερο.Ίσως, εν όψει των επόμενων απολύσεων (όπως καλά γνωρίζει ο δήμαρχος, σειρά παίρνουν κι άλλοι οσονούπω) να προπονηθούν καλύτερα, τουλάχιστον οι δήμαρχοι που πρόσκεινται στην μνημονιακή πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, ώστε να εκδηλώνουν πειστικότερα τον... σπαραγμό ψυχής!!!Άλλωστε, μην ξεχνάμε κι αυτό που έγραφα στην προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο "Μήπως οι δήμαρχοι προσπαθούνε να εκτονώσουν το κλίμα;" : "Η άποψη που εκφράστηκε από κάποια μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΕ ότι «η κυβέρνηση είναι ειλικρινής, αναφορικά με την μετακίνηση των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων στα υφιστάμενα κενά», διαφαίνεται ως μία συμφωνία (;) με τις διαδικασίες που ακολουθεί η κυβέρνηση για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας".

tilevoasartas

Με αντιπροσωπία του σωματείου Εργαζομένων Δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Απεξάρτησης συναντήθηκε ο Μιχάλης Κασσής

Με αντιπροσωπία του σωματείου Εργαζομένων Δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Απεξάρτησης Ηπείρου "Πυξίδα" συναντήθηκε ο Βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής.Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν εκτενώς τον κύριο Κασσή για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δομές ψυχικής υγείας εξαιτίας των περικοπών των χρηματοδοτήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό και εξέφρασαν την ανησυχία τους πως αν υπάρξουν επιπλέον περικοπές τότε πολλές δομές που ήδη υπολειτουργούν θα κλείσουν. ’’ Τα 90 εκατομμύρια ευρώ κρατικής χρηματοδότησης για τις δομές σε όλη την Ελλάδα, το 2012 μειώθηκαν σε 45 και ακόμα χειρότερα εκταμιευτήκαν τα 31.’’σημειωσαν.Τόνισαν επίσης πως παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.Ο κύριος Κασσής αφού εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση των δομών ψυχικής υγείας δεσμεύτηκε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα αλλά και να ζητήσει συνάντηση με την κυρία Φωτεινή Σκοπούλη για να συζητήσουν το θέμα.

Γερμανοί θα... προσγειώνονται στο Άκτιο!

«Χαράς Ευαγγέλια» για όσους κάνουν το δρομολόγιο Γκάτγουϊκ (Λονδίνο)-Άκτιο, καθώς μία γερμανική εταιρία χαμηλού κόστους θα προσγειώνει αεροσκάφη του στόλου της στο κοντινό της Πρέβεζας αεροδρόμιο, το ερχόμενο καλοκαίρι.Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε διεθνή έντυπα τουριστικού ενδιαφέροντος, η εταιρία Germania θα έχει αεροσκάφη τύπου 737-700 στο Γκάτγουϊκ και θα εξυπηρετεί τα ταξιδιωτικά γραφεία Sunvil και GIC programme, που δουλεύουν πολύ με ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.Ολόκληρη την καλοκαιρινή σεζόν του 2013, η γερμανική εταιρία θα προσγειώνει αεροσκάφη της σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Σκιάθο, Κρήτη, Σάμο, Λήμνο, Πρέβεζα, Βόλο και Καλαμάτα.

atpreveza.gr

ΑΡΤΑ:Με Λοβέρδο ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσιρώνης!!!

Φήμες για την προσχώρηση στο κόμμα Λοβέρδου και ενός  φιλομνημονιακού,πρώην βουλευτή του κόμματος από τα Γιάννενα
Έναν πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε για διευθυντή της Κίνησής του ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας χθες το βράδυ στην πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής,του νέου κεντροδεξιού κόμματος.Ο κ. Δημήτρης Τσιρώνης, πρώην βουλευτής Αρτας του ΠΑΣΟΚ, δεν εκλέχτηκε στις τελευταίες εκλογές - το ΠΑΣΟΚ όμως, παρά την εκλογική του συρρίκνωση, εξέλεξε βουλευτή στην περιοχή προερχόμενο από την αυτοδιοίκηση, τον κ. Χρ. Γκόγκα. Αλλά και ο κ. Τσιρώνης έχει μακρά εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, όπως επίσης και στενή πολιτική φιλία με τον Ανδρέα Λοβέρδο όλο το τελευταίο διάστημα.Χθες, κατά την εισήγησή του προς τη Διοικούσα Επιτροπή, ο κ. Λοβέρδος έθεσε με «τηλεγραφικό» τρόπο τα θέματα που ο φορέας κατά την άποψή του πρέπει να κρατά ως «σημαία» και ζήτησε προτάσεις και απαντήσεις. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Ιπποκράτους η «είδηση» προκάλεσε προβληματισμό στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως όρισε για σήμερα ομιλητή σε κομματική εκδήλωση στην Αρτα, όχι βέβαια τον πρώην βουλευτή, αλλά στο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόματος από τα Γιάννενα κ. Σωτήρη  Ζαρπαλά.Να σημειωθεί, εν τω μεταξύ, ότι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τού εισηγήθηκαν να διαγράψει τον κ. Τσιρώνη από το ΠΑΣΟΚ.Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάντως,αναμένουν και την προσχώρηση στο κόμμα Λοβέρδου και ενός πρώην φιλομνημονιακού βουλευτή του κόμματος από τα Γιάννενα.Νωρίτερα ο Πάρης Κουκουλόπουλος επικοινώνησε με την πρώην βουλευτή Σούλα Μερεντίτη, για να τη ρωτήσει για δηλώσεις της που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο και ήθελαν την ίδια να κάνει επίθεση στον Ευ. Βενιζέλο και να μιλά θετικά για την πρωτοβουλία του Α. Λοβέρδου. Η Ιπποκράτους, τέλος, περίμενε μέχρι αργά ανακοίνωση διάψευσης...

Εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων,από την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης Ηπείρου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας εκπαίδευσης Ηπείρου έχει προγραμματίσει στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων Ελευθέρια 2013, Εκπαιδευτική Διημερίδα, με τίτλο"Η εκπαίδευση στα Γιάννενα του χτες, του σήμερα και του αύριο".Η διημερίδα πλαισιώνεται από παράλληλες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο και στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου Παλαιά Σφαγεία την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013 18:00 - 22:00 και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, 10:00 - 14:00 &; 18:00 - 22:00.Οι εισηγητές της διημερίδας είναι στελέχη της εκπαίδευσης και η θεματική της, επικεντρώνεται στο ρόλο που διαδραμάτισαν επιφανείς άνθρωποι της εκπαίδευσης και του πολιτισμού οι οποίοι σφράγισαν με το έργο τους το εκπαιδευτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της κοινωνίας των Ιωαννίνων, της Ηπείρου και του ελληνικού έθνους ευρύτερα και
στην παρουσίαση πτυχών της σύγχρονης εκπαιδευτικής πραγματικότητας, της καινοτομίας & αριστείας στην εκπαίδευση.Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
-Βιωματικά Σεμινάρια – Εργαστήρια με θεματικές που αφορούν σε καινοτόμες διδακτικές μεθόδους και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της Δ/θμιας εκπαίδευσης
-Έκθεση εικαστικών δημιουργιών εκπαιδευτικών και μαθητών με τίτλο
"Ο εικαστικός εκπαιδευτικός και οι μαθητές του – Μια σχέση αμφίδρομη"
Έκθεση Παλαιών Αναγνωστικών
Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις – δρώμενα μαθητών της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου
Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό περιεχόμενο προγραμματίζονται επίσης για το Μάρτιο του 2013 στο πλαίσιο της δράσης
"Ημέρες Εκπαίδευσης" – Ελευθέρια 2013
Περισσότερες πληροφορίες για το είδος, τη διάρκεια, τον τόπο και το χρόνο υλοποίησής τους, θα ανακοινωθούν με την οριστικοποίηση του πρoγράμματος των εκδηλώσεων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 38χρονος για χρέη προς το δημόσιο

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας ημεδαπός 38 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 80.645,71 ευρώ.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Τα Μπολσόι την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο

Με τη μαγνητοσκοπημένη παράσταση του Καρυοθραύστη- μπαλέτο σε δύο πράξεις- που αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες συνθέσεις του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι συνεχίζονται οι μεταδόσεις από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας αυτή την Κυριακή στις 7 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση).Στο παραμύθι αυτό του Γερμανού ρομαντικού συγγραφέα Ε.Τ.Α. Χόφμαν τα Χριστούγεννα προσφέρουν το κατάλληλο σκηνικό. Μικροί και μεγάλοι μαγεύονται από την ιστορία του καρυοθραύστη που μεταμορφώνεται σε έναν γοητευτικό πρίγκιπα, κερδίζοντας την καρδιά της Κλάρας, που κι εκείνη μεταμορφώνεται σε πριγκίπισσα, και μαζί οι δυο τους ταξιδεύουν στη Χώρα των Ζαχαρωτών. Πανδαισία χρωμάτων, μουσικής και χορών είναι τα κύρια στοιχεία του έργου.Η συγκεκριμένη χορογραφική εκδοχή, που δημιουργήθηκε για το Μπολσόι από τον Yuri Grigorovich είναι γεμάτη από ρομαντισμό και φιλοσοφικές αντανακλάσεις για την ιδανική αγάπη. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλασικά έργα του εικοστού αιώνα.Αφού έγινε δεκτός στην Σχολή Μπαλέτου του Λένινγκραντ το 1946, ο Yuri Grigorovich έγινε σολίστ στο Μπαλέτο Kirov της Αγίας Πετρούπολης, όπου έμεινε μέχρι το 1962. Εντάχθηκε στο Θέατρο Μπολσόι το 1964 και υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής μέχρι το 1995. Τα πιο διάσημα έργα του είναι Καρυοθραύστης, Σπάρτακος και ο Ιβάν ο Τρομερός.Να θυμίσουμε ότι οι απευθείας μεταδόσεις γίνονται για πρώτη χρονιά αποκλειστικά και μόνο στην Πρέβεζα μετά την συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας, του Δημοτικού Ωδείου "Σπύρος Δήμας", των Μπολσόι και της γαλλικής εταιρείας Pathé συνεργάζονται για τις απευθείας μεταδόσεις Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (και 5 ευρώ για μαθητές και φοιτητές).Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας. στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr.Να σημειώσουμε τέλος ότι θα ακολουθούν «Η Μπαγιαντέρα του Μάριους Πετιπά την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν με δύο μπαλέτα σε μουσική Ρώσων κλασικών του 20ού αιώνα, η «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Στραβίνσκι στις 31 Μαρτίου και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Προκόφιεφ στις 12 Μαΐου.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Εκδήλωση μνήμης στον Αναστάσιο Θεοφάνη

Στην μνήμη του δωρητή Αναστασίου Θεοφάνη είναι η αφιερωμένη η εκδήλωση του Δήμου Πρέβεζας που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.Η εκδήλωση περιλαμβάνει την Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας», την βράβευση των αποφοίτων μαθητών των Λυκείων του Δήμου μας που πρώτευσαν στο σχολείο τους την περασμένη σχολική χρονιά και την απονομή των Πτυχίων στους αποφοίτους του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας».Αξίζει να θυμίσουμε ότι ένα από τα σημαντικά οικοδομήματα, πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Πρέβεζας είναι η Θεοφάνειος Σχολή, η οποία κτίστηκε με χρήματα του κληροδοτήματος Αν. Θεοφάνη.

Στον «αέρα» 61.000 παιδιά που φιλοξενούνται σε παιδικούς σταθμούς!!!

Περίπου 61.000 παιδιά κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δημόσιων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, καθώς το Ζ' Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε την ακύρωση της σύμβασης για χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από το ΕΣΠΑ για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών.Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ελήφθη μετά από προσφυγή τεσσάρων ιδιωτικών παιδικών σταθμών κατά της νέας ρύθμισης που έκανε το υπουργείο Εργασίας στο πρόγραμμα. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι οι συνεχείς τροποποιήσεις οδήγησαν σε σαφή αλλαγή των όρων του προγράμματος, κάτι που κρίθηκε αντίθετο με τις αρχές της χρηστής διοίκησης.Έτσι, στον «αέρα» βρίσκονται τα κονδύλια ύψους 140 εκατ. ευρώ για τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και δεδομένου ότι οι δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν τις αναγκαίες δαπάνες, οι γονείς θα αναγκαστούν είτε να πληρώσουν εξ ολοκλήρου το κόστος φιλοξενίας των παιδιών τους, είτε να πάρουν τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς.

ΙΚΑ: Σήμερα το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων

Καταβάλλεται σήμερα το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του ΙΚΑ Οι συντάξεις Ιανουαρίου και το ΕΚΑΣ θα καταβληθούν κανονικά στις 21 Δεκεμβρίου.

Συλλήψεις στα Γιάννενα για κάνναβη και κοκαΐνη!

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 33χρονος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, μετά από έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο διαμέρισμα του 33χρονου, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
-ποσότητα κάνναβης, σε δύο συσκευασίες, συνολικού βάρους -33,7- γραμμαρίων.
-δύο νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, βάρους (2,2) γραμμαρίων.
-λευκή σκόνη, άγνωστης χημικής σύνθεσης, βάρους (2,2) γραμμαρίων.
-ένα πλαστικό τρίφτη κάνναβης.
-μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
-το χρηματικό ποσό των (3.590) ευρώ.
Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
-Απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθησαν στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο νεαρο'ι, ηλικίας 37 και 43 ετών, για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα και σε οικία των δραστών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, τα εξής:
-ποσότητα κάνναβης βάρους -3,5- γραμμ.
-ποσότητα κοκαΐνης βάρους –3,4- γραμμ.
-ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΝΟΔΕ Ιωανίνων

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εν όψει των γιορτών, πραγματοποιούμε τη δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα», που στόχο έχει την ενίσχυση άπορων οικογενειών σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και την ενίσχυση της του έργου της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», των Γιατρών του Κόσμου και της Praksis. Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη κοινωνική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, επιλέγουμε να σταθούμε για ακόμα μία φορά στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται αλλά ιδιαίτερα φέτος κοντά σε εκείνους που πολεμούν την παιδική φτώχεια.Για το λόγο αυτό, δημιουργούμε κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη τη χώρα με στόχο τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.Η δράση είναι ενταγμένη στην κοινωνική πρωτοβουλία ΣΤΗΡΙΖΩ στην οποία συμμετέχουν η Νέα Δημοκρατία, η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και υποστηρίζεται από την ιστοσελίδα www.xmassmiles.gr στην οποία υπάρχει λίστα με τα είδη που μπορεί να προσφέρει κανείς ενώ ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη της προσπάθειας.Καλούμε λοιπόν, όλους όσους έχουν τη δυνατότητα, να συνεισφέρουν δωρίζοντας αγαθά αλλά κυρίως διαδίδοντας την προσπάθεια με κάθε μέσο, ώστε να βοηθήσουμε και αυτά τα Χριστούγεννα τα παιδιά να χαμογελάσουν. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη ΝΟΔΕ και την ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, στην Παλαιά Ζωσιμαία-Παιδαγωγική Ακαδημία, το Σάββατο 15/12/2012, από τις 18.00-20.00 το απόγευμα.
ΤΡΟΦΙΜΑ
Γάλα εβαπορέ
Βρεφικές Κρέμες
Χυμοί
Ντοματοχυμοί
Δημητριακά
Μπισκότα
Όσπρια
Ζυμαρικά
ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Pampers
Μωρομάντηλα
Καθαριστικά για πάτωμα και τζάμια
Μαλακτικά πλυντηρίου ρούχων
Σκόνη για πλυντήριο πιάτων
Σακούλες Απορριμμάτων (μικρές και γίγας)
Yπνόσακκοι
Φακοί
Παγούρια / θερμός
Κουβέρτες, παπλώματα
ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Μελομακάρονα
Κουραμπιέδες
ΒΙΒΛΙΑ
ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ
Χαρτί Α4
Ντοσιέ
Μελάνια
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Έρανος αγάπης ξεκινά σήμερα Παρασκευή από την ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Ο έρανος αγάπης ξεκινά σήμερα Παρασκευή από την ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης με και σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Εκκλησίας. Ο έρανος Αγάπης θα ολοκληρωθεί την Κυριακή και φέτος δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συνθηκών και των αναγκών που αυτές δημιουργούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Και φέτος στον έρανο της αγάπης της τοπικής Εκκλησίας θα ενεργοποιηθούν οι εθελοντές οι οποίοι θα μας χτυπήσουν την πόρτα μας για να συνεισφέρουμε. Η τοπική εκκλησία μας παρακαλεί να συμμετέχουμε στην προσπάθεια και να προσφέρουμε στα έργα της αγάπης.

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στην Ηγουμενιτσα

Η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, παρά τη δύσκολη σε όλα τα επίπεδα συγκυρία, συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που αναμένεται να διοργανωθούν στην πόλη, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Μπορεί οι μέρες που διανύουμε να μην ευνοούν τις πλούσιες εκδηλώσεις του παρελθόντος, οι γιορτές αυτές όμως απευθύνονται κυρίως στα παιδιά και θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να τους στερήσουμε τη δυνατότητα να χαρούν την περίοδο των εορτών.Στην Πλατεία Δημαρχείου πρόκειται να στηθεί ένα παιχνίδι τύπου Carusel, ενώ θα λειτουργήσει και το λεγόμενο «ταχυδρομείο» του Αη Βασίλη.Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Εμπορικό Σύλλογο της Ηγουμενίτσας, προσφορά του οποίου είναι τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα στηθούν στην Πλατεία Δημαρχείου και στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, αλλά και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, που θα «προσφέρει» το τρενάκι το οποίο θα κάνει βόλτες στην πόλη, δωρεάν, για μικρούς και μεγάλους.Τη δική της συμβολή στη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Θεσπρωτίας, μέσω της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Παπαχρήστου, αλλά και ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος «Ρένα Κώτσιου», τους οποίους οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε.Είναι γεγονός ότι εν μέσω δύσκολων καιρών, η συλλογικότητα και η συνεργασία μεταξύ φορέων μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Καταγγελία της επιχειρούμενης προβοκάτσιας με τα αποτελέσματα της δήθεν Γενικής Απογραφής Πληθυσμού

Η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της Γενικής Απογραφής 2011 απ’ τη Στατιστική Αρχή της Αλβανίας επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μας ότι πρόκειται για τεχνητά στοιχεία τα οποία καταρτίστηκαν χωρίς πραγματική συλλογή.Ευκαιρίας δοθείσης να επισημάνουμε άλλη μια φορά ότι σε ότι αφορά το περιεχόμενο τους μας αφήνει αδιάφορους. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα συμμεριζόμενη την απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απείχε απ’ τη διαδικασία σε ποσοστά που ξεπερνούν το 90%. Κατόπιν τούτου απορρίπτουμε εξ ολοκλήρου τη διαδικασία και παραμένουμε στην απαίτηση εφαρμογής μια κρατικής διαδικασίας που θα στοχεύσει ακριβώς την απογραφή των μελών των μειονοτήτων και τη θρησκευτική διαστρωμάτωση της κοινωνίας στην Αλβανία.Εν τούτοις όμως καταγγέλλουμε άλλη μια φορά την κραυγαλέα προβοκάτσια που επιχειρείται εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, των άλλων μειονοτήτων και της Ορθοδόξου Κοινότητας στη χώρα.Φαίνεται πως κάποιοι κύκλοι δεν αρκούνται στην εθνικιστική ρητορική την οποία καταγγέλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προχωρούν σε πρακτικές στατιστικής συρρίκνωσης έχοντας στο πίσω μέρος του εγκεφάλου και τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων που πρέπει να εφαρμόσουν για τις μειονότητες και τις θρησκευτικές κοινότητες. Δεν θα περάσουν όμως διότι δεν αρμόζουν με το προαπαιτούμενο ειλικρινούς και εποικοδομητικής συμπεριφοράς που επιβάλει η διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.Ως ΟΜΟΝΟΙΑ παραμένουμε στη θέση μας όπως επισημαίνεται και στην Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι σε ότι αφορά τα μεγέθη και τη γεωγραφία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας καθώς και τη θρησκευτική διαστρωμάτωση η διαδικασία είναι άκυρη και δεν θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ούτε απ’ τη Κυβέρνηση και ούτε από τους διεθνείς οργανισμούς.Η διαδικασία Καταγραφής των Μελών της ΕΕΜ που διενεργείται αυτό το διάστημα απ’ την ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει παραμέτρους ουσιαστικά διαφορετικά απ’ τα χαλκευμένα, προπαρασκευασμένα και κάλπικα στοιχεία της Κρατικής Απογραφής.

Ανοίγει σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Γιάννενα

Η πόλη των Ιωαννίνων ετοιμάζεται με ένα πλήθος εκδηλώσεων να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Άλλωστε το 2013 είναι ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της.Εν όψει των Χριστουγέννων ο Δήμος Ιωαννιτών και η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής διοργανώνουν και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Λιθαρίτσια, στην καρδιά της πόλης, μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου.«Η Λιμνούπολη των Χριστουγέννων» κάνει πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή. Στις εννέα και μισή το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ανοίξει και επίσημα για τους μικρούς και τους μεγάλους, τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες.Στόχος είναι να προσφέρει άρωμα εορτών και να δώσει μία μικρή ανάσα, στη σημερινή δύσκολη καθημερινότητα.Η είσοδος στο θεματικό πάρκο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο θα διαθέτει:
- Σπίτι του Αι Βασίλη με ταχυδρομείο Βόρειου Πόλου
- Φάτνη και Χριστουγεννιάτικο Δέντρο
- Στεγασμένο Χώρο για Χριστουγεννιάτικα Δρώμενα όπως μουσικές χορευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εξοπλισμένο με τον ανάλογο ηχητικό σύστημα
- Εορταστικό φωτισμό και στολισμό που θα καλύπτει όλο το πάρκο.
- Παγοδρόμιο η πίστα του οποίου θα είναι τουλάχιστον 300 τ.μ. και θα συνάδει πλήρως με τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας - ασφάλειας που προβλέπονται.
- Carousel
- Bunjee Τραμπολίνο
- Πίστα με συγκρουόμενα
- Ξύλινα σπιτάκια διαστάσεων για την λειτουργία χριστουγεννιάτικης αγοράς.
Καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, μικρούς και μεγάλους θα υποδέχεται ο Άι Βασίλης, ενώ ζογκλέρ- ανιματέρ και εμψυχωτές θα βρίσκονται στο πάρκο και θα διασκεδάζουν τον κόσμο με δράσεις όπως μακιγιάζ προσώπου, κατασκευές, αφηγήσεις παραμυθιών, ζωγραφική κι άλλες δραστηριότητες.

Παρουσίαση βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη στην Άρτα

Οι εκδόσεις Καστανιώτη, ο σύλλογος «Οι φίλοι του Βιβλίου» και το βιβλιοπωλείο «Η Πολυθρόνα του Νίτσε» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου» την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Ο Μακρυγιάννης» (Πριοβόλου 11). Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. Για πληροφορίες: 26810-77631.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: «Για εμάς τα παιδιά είναι η ελπίδα της ζωής και όχι τεκμήρια διαβίωσης»

Κατατέθηκε χθες η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες, σύμφωνα τόσο με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις όσο και με τα αιτήματα των συλλόγων και του κινήματος των τρίτεκνων οικογενειών. Την πρόταση νόμου υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας και το σύνολο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.Μετά την κατάθεση της πρότασης νόμου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας,Όλγα Γεροβασίλη, τρίτεκνη μητέρα και η ίδια, δήλωσε: «Για εμάς τα παιδιά είναι η ελπίδα της ζωής και όχι τεκμήρια διαβίωσης».

Eξόρμηση της Κινητής Γυναικολογικής Μονάδας της Μαιευτικής-Γυν.κης Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

H Κινητή Γυναικολογική Μονάδα της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα πλαίσια του εορτασμού των 10 χρόνων κοινωνικής προσφοράς του Κ.Υ. Βουτσαρά , θα βρίσκετε σήμερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρες 10:30 π.μ - 13:30 μ.μ στο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος Βουτσαρά, παρέχοντας τη δυνατότητα δωρεάν κλινικής γυναικολογικής εξετάσης, U/S και λήψη test –pap στις γυναίκες της περιοχής.

Ο Σωκράτης Μάλαμας σήμερα στην Άρτα

O πυρήνας μιας παρέας που συνεχώς μεγαλώνει και ακολουθεί το Σωκράτη Μάλαμα εδώ και δύο δεκαετίες, δίνει και φέτος το ραντεβού του στην Άρτα, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. Ο Σωκράτης ανακατεύει δημιουργικά δικά του τραγούδια με εκείνα που αγαπάει ο ίδιος και ετοιμάζει ένα πρόγραμμα εφ΄ όλης της ύλης, για να στηθεί ένα γλέντι ¨όπως παλιά¨ και να συναντηθούν οι διαφορετικές γενιές που πλέον απαρτίζουν το κοινό του. Και, επειδή η κατά μόνας ακρόαση έχει διαφορετική σημασία και διαστάσεις από το διονυσιασμό ενός live, σημειώνουμε όλοι, ότι ο Μάλαμας παίρνει τους δρόμους για τις χειμερινές του συναυλίες.

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία ανθρωπιάς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες κτλ) τα οποία θα τα διαθέσει στις 21 Δεκεμβρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα παντοπωλείο το οποίο σε στυλ σουπερ μάρκετ που βοηθάει άπορους, οι οποίοι είναι αποδεδειγμένο ότι έχουν πρόβλημα και έτσι μπορούν να σιτίζονται από εκεί δωρεάν.Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα μέλη του συλλόγου. Η παραλαβή των τροφίμων θα γίνεται στο κτίριο του συλλόγου τις ημέρες του χορευτικού ή όποια άλλη στιγμή είναι ανοιχτός.

Το πρώτο Δ.Σ στην “Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου-Κρανιά, Δυτ. Μακεδονίας”

Την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη, συνήλθε σε Σώμα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του “Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ηπείρου” με έδρα τα Ιωάννινα με την επωνυμία “Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου-Κρανιά, Δυτ. Μακεδονίας”, όπου ορίστηκαν και οι νέοι ρόλοι για την προσωρινή διοίκηση.
1.- Μπούκας Μιλτιάδης (Ιωάννινα-Ζαγόρι) -Πρόεδρος
2.- Δημάκος Αχιλλέας (Πάργα) -Γραμματέας
3.- Ζάγκλης Ναπολέων (Καλαρρύτες) -Ταμίας
4.- Παπαϊωάννου Τρύφων (Τζουμέρκα) -Αντιπρόεδρος
5.- Βασιλείου Κατερίνα (Λιγκιάδες) -Μέλος
6.- Φούφας Μπάμπης (Κρανιά) -Μέλος
7.- Αυλωνίτης Ιωάννης (Ζαγόρι) -Μέλος
Το Πρακτικό ίδρυσης του Συλλόγου υπογράφουν 40 άτομα από όλη την Ήπειρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ, 14, 15 ΚΑΙ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ «ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ» ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ!

Το Θέατρο Δωματίου: An Actor’s Studio ολοκληρώνει τις παραστάσεις της ομάδας το επόμενο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο. Ο χώρος των παραστάσεων είναι η Σχολή Χορού «Χοροκίνηση», Κουντουριώτου 28, στα Ιωάννινα. Οι ώρες των παραστάσεων είναι: Παρασκευή 9:30 μ.μ., Σάββατο: 7:30 μ.μ. και 9:30 μ.μ. και Κυριακή 9:30 μ.μ.Η Πρόταση Γάμου είναι ένα από τα πιο φημισμένα και απολαυστικά μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ. Οι ηθοποιοί που εμφανίζονται είναι ο Τάσος Νάκης, η Ανθή Οικονόμου και ο Αχιλλέας Ράδης.Η Παγίδα είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο έργο. Έχει γραφτεί από τα μέλη της ομάδας Βάσω Γκάσταρη και Έλενα Ζιάβρα, οι οποίες και το ερμηνεύουν. Με αφορμή το «κόλλημα» μιας έφηβης με το Internet, αναδιπλώνεται η σχέση μάνας - κόρης… Ποια είναι, όμως, η αιτία;

Eτήσιες εκπτωτικές κάρτες για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας

Από την Ε.Δ. του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας ανακοινώνεται ότι από 01-12-2012 έως και 23-12-2012 θα εκδίδονται ετήσιες εκπτωτικές κάρτες στα γραφεία του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας (Τέρμα Ταλιαδούρη Διοικητήριο, Γρεβενά).
ΚΑΡΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 100 ευρώ 
ΚΑΡΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ - ΜΑΘΗΤΙΚΗ 70 ευρώ
ΚΑΡΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 50 ευρώ 
Πληροφορίες στο τηλ. 24620 76530.
Για τους κατόχους της Snow Report Card 2013 ισχύει επιπλέον 5 ευρώ έκπτωση στις ετήσιες κάρτες μέχρι 23/12.

Ανάβαση στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Ανάβαση στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας (983μ) θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012.Η πορεία διάρκειας 6 ωρών (κατηγορία Α’) θα ξεκινήσει από τον Αγιο Συμεών και μέσω χωματόδρομων και μονοπατιών θα καταλήξει στην κορυφή, όπου υπάρχει ένα πυροφυλάκιο. Στην ανάβαση μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό και καλή φυσική κατάσταση.Αναχώρηση 06:00π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου (πρώην Νομαρχία).Αρχηγοί ανάβασης: Θεμιστοκλής Τσιγγερίδης, Γιώργος Μακρίδης.Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Σμύρνης 15 καθημερινά 19:00-21:00. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.