Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ της οδικής σύνδεσης Ράχης με την Επ. Οδό Άρτας – Σαλαώρας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Την απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ της πράξης «Βελτίωση και κατασκευή της οδού που συνδέει την Τοπική Κοινότητα Ράχης με την Επαρχιακή Οδό Άρτας Σαλαώρας», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά την θετική εισήγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας. Η πράξη, προϋπολογισμού 1.178.000 ευρώ, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «03-Υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας Ηπείρου» και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Αρταίων.Φυσικό αντικείμενο της πράξης είναι η βελτίωση της υφιστάμενης οδού που συνδέει τον οικισμό Ράχης με την Επαρχιακή Οδό Άρτας – Σαλαώρας μήκους 1520 μέτρα. Στο αντικείμενο περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για την πλήρη κατασκευή της οδού, ήτοι χωματουργικά, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά, σήμανση – ασφάλιση και ηλεκτροφωτισμός. Επίσης, περιλαμβάνεται η μετατόπιση του δικτύου της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ για "φουσκωμένους" λογαρισμούς

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες και τα παράπονα που διατυπώνονται από συμπολίτες κι αφορούν στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΙ, η διεύθυνση της επιχείρησης εξέτασε το πρόβλημα, εντόπισε τα αίτια και προχωρά στην επανόρθωση.Συγκεκριμένα, υπήρξαν περιπτώσεις όπου παρουσιάστηκε καθυστερημένη καταμέτρηση, με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί να αναγράφουν περισσότερα κυβικά, από όσα θα καταγράφονταν αν η καταμέτρηση είχε γίνει στον κανονικό χρόνο.Η ΔΕΥΑΙ αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, προχωρά στην επανόρθωση κι έτσι στους επόμενους λογαριασμούς θα τακτοποιήσει τις διαφορές κατανάλωσης και χρέωσης ώστε κανένας συμπολίτης να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσο πραγματικά του αναλογεί.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Δυναμικό «παρών» του Ο.Λ.ΗΓ σε εκδήλωση στο Μπάρι

Δυναμικό «παρών» έδωσαν ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών σε διεθνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, στον Οργανισμό Λιμένος στο Μπάρι της Ιταλίας.Η σημαντική για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εκδήλωση οργανώθηκε από το Πολυτεχνείο του Μπάρι και σηματοδότησε την επίσημη έναρξη και παρουσίαση του Έργου TEN ECOPORT (http://www.tenecoport.eu), το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας «Νοτιοανατολική Ευρώπη» με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.Εκπρόσωποι των δέκα (10) λιμανιών και των έξι (6) ερευνητικών/εκπαιδευτικών φορέων που υλοποιούν το Έργο TEN ECOPORT, καθώς και σημαντικά πρόσωπα του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ιταλίας, της Κροατίας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Ελλάδας συναντήθηκαν και συζήτησαν εις βάθος για τις πολιτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης των λιμένων και τη συνεργασία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.Στην παρουσίασή του ο κ. Κωνσταντίνος Γκρίνιας, Διευθυντής Ανάπτυξης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ρόλο της Ηγουμενίτσας ως πύλης και διασύνδεσης της Δυτικής Ευρώπης με τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα.Το νέο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Πατρών διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα εξυπηρέτησης των πλοίων και αναδεικνύει το λιμάνι της Πάτρας σε βασικό κόμβο συνδυασμένων μεταφορών στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανέφερε στην παρουσίασή της η κα Παναγιώτα Καραμεσίνη, Αρχιτέκτων Μηχανικός.Το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου εκπροσωπήθηκε από τον κ. Χρυσόστομο Στύλιο, Επίκουρο Καθηγητή και υπεύθυνο του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής, το οποίο θα υλοποιήσει, μεταξύ άλλων, ένα Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών και ένα σύγχρονο, πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης Πληροφοριών που θα είναι διαθέσιμο μέσω διαδικτύου και θα ενσωματώνει όλες τις πληροφορίες που αφορούν τα συνεργαζόμενα στο Έργο λιμάνια και το περιβάλλον οικοσύστημά τους.Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος. Σκοπός της συμμετοχής του ήταν να ενημερωθεί αναλυτικότερα για τις δράσεις του Έργου TEN ECOPORT, το οποίο έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον του Τουριστικού Λιμένα Κατάκολου που προτίθεται να συμμετάσχει στο Έργο ως Παρατηρητής. Η παρουσία του κ. Νικολούτσου καταδεικνύει τη δυναμική του συγκεκριμένου Έργου ως μοχλού της βιώσιμης περιβαλλοντικής ανάπτυξης στις περιοχές των λιμένων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και εισηγητή εργαλείων και πολιτικών που θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση και υλοποίηση του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών.

Ομόφωνο Ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει ομόφωνα την έντονη διαμαρτυρία της προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαγραφή από το «Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου» υπαλλήλων ΙΔΑΧ Δ.Ε. του Ιδρύματος.Η πράξη αυτή είναι, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, πρόδηλα αντισυνταγματική και αντιβαίνει σε κάθε έννοια δικαίου, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.Δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος, το οποίο όχι μόνο δε διαθέτει πλεονάζον προσωπικό, αλλά εμφανίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε Διοικητικό Προσωπικό, όπως προκύπτει από τα αλλεπάλληλα έγγραφα που έχει αποστείλει η διοίκηση του Πανεπιστημίου στα αρμόδια Υπουργεία.Αντιτίθεται σε κάθε αρχή δικαίου και ανθρωπιστικής αξίας, αφού απολύονται, με οριζόντιες ρυθμίσεις, υπάλληλοι από αυτοδιοίκητα Ιδρύματα, οι οποίοι έχουν ουσιαστική συμβολή στη λειτουργία του Πανεπιστημίου και στηρίζουν με αυταπάρνηση το διοικητικό έργο του Ιδρύματος.Με βάση τα παραπάνω καλούμε:
-Τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επαναφέρει τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ στο Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου.
-Τον Υπουργό Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλο να εκφράσει άμεσα τη ριζική αντίθεσή του στη διαδικασία Διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του Ιδρύματος.
-Τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου να υποστηρίξουν το αίτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ που πλήττονται από τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ημερίδα στην Κοιλάδα του Αχελώου για την αγροτική και περιφερειακή πολιτική της ΕΕ

Ημερίδα για την «Αγροτική και Περιφερειακή Πολιτικής της ΕΕ-Εναλλακτικός Τουρισμός-Προοπτικές Ανάπτυξης της Κοιλάδας του Αχελώου» θα πραγματοποιήσει την Κυριακή (13:00-15:00) η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Αμφιλοχίας, Γ. Καραϊσκάκη, Αγράφων και Αργιθέας και με τα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στην Κοιλάδα του Αχελώου στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας.Συμμετέχουν οι:
Αθανάσιος Τσαυτάρης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Γιώργος Παπανικολάου, ευρωβουλευτής ΝΔ
Σπύρος Δανέλλης, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ
Μόσχος Κορασίδης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Μανώλης Αγγελάκας, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.Παρεμβάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης θα κάνουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα, ο πρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ Ζοσέφ Ντόλ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πάολο Ντε Κάστρο και ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Σοφοκλής Σοφοκλέους.Την ημερίδα θα ανοίξουν οι δήμαρχοι: Απόστολος Κοιμήσης (Αμφιλοχίας), Χρήστος Καναβός, (Αργιθέας), Δημήτρης Γαλλίκας, (Γ. Καραϊσκάκη) και Δημήτρης Τάτσης (Αγράφων).Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός.

Έσπασε η κοινή γραμμή στο Πανεπιστήμιο

Κλειστό θα παραμείνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέχρι και την Παρασκευή μετά και τη σχετική απόφαση για κινητοποιήσεις που έλαβε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού, μετά τη διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου 20 υπαλλήλων του Ιδρύματος. Σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά, παρότι διατυπώθηκαν προτάσεις για κινητοποιήσεις που δεν θα πλήττουν τη λειτουργία νευραλγικών υπηρεσιών του Ιδρύματος. Άλλωστε σε αυτό το σημείο είχε αναφερθεί ιδιαίτερα και ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης προ ημερών εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τους υπαλλήλους που επέτρεψαν όλο το διάστημα των κινητοποιήσεων να λειτουργούν οι υπηρεσίες αυτές, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες του Ιδρύματος μετά την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2012. Πλέον μετά τη χθεσινή απόφαση δημιουργείται ζήτημα για το Πανεπιστήμιο, με τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη να τονίζει και στη γενική συνέλευση, αλλά και σε δηλώσεις του ότι έχει μία διαφορετική προσέγγιση στο θέμα και απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους να επανεξετάσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων. Ο κ. Αλμπάνης τόνισε πως το Πανεπιστήμιο εξακολουθεί να στηρίζει και να θεωρεί δίκαιο τον αγώνα των εργαζομένων, πρόσθεσε πως έχει αναθέσει σε νομικό γραφείο στην Αθήνα την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ωστόσο χαρακτήρισε αναγκαιότητα τη λειτουργία του Ιδρύματος. «Γνωρίζουν οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε στο πλευρό τους. Οι κινητοποιήσεις τους όμως δεν αφήνουν τη Διοίκηση να λειτουργήσει. Απευθύνω έκκληση να επιτρέψουν στο Πανεπιστήμιο να διεκπεραιώσει όσα είναι χρήσιμα και απαραίτητα για να μην υποστεί βλάβη», σημείωσε. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως από την Τρίτη έχει διαμορφωθεί μία διαφορετική κατάσταση, κάνοντας λόγο για απολύσεις των συναδέλφων τους και όχι για ένταξή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Η πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ολυμπία Τσαπάρη, ζήτησε τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη σε όλους όσοι έχουν απολυθεί στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Ένας από τους 20 εργαζόμενους του Πανεπιστημίου που τίθενται σε διαθεσιμότητα, ο Ισαάκ Καραγαβριηλίδης, παρουσίασε και μία διαφορετική πτυχή των επιπτώσεων της διαθεσιμότητας. «Η διαδικασία για εμάς είναι αντισυνταγματική καθώς δεν μπήκαμε από κανένα παράθυρο, ούτε είμαστε ανίψια βουλευτών ή Υπουργών. Δεν είμαστε αντίπαλοι μ ε κανέναν, αλλά θέλουμε να προβληματιστεί η τοπική κοινωνία γιατί εάν δεν δουλέψει το Πανεπιστήμιο, δεν θα υπάρχει ανάπτυξη για την πόλη», σημείωσε.

Κοινή γραμμή των ΑΕΙ 
Οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Ιωαννίνων και Αριστοτελείου με κοινή τους ανακοίνωση χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική τη διαγραφή των διοικητικών υπαλλήλων από τα μητρώα των μισθοδοτούμενων εργαζομένων του Ελληνικού Δημοσίου. Όπως σημείωσε ο κ. Αλμπάνης, δεν λαμβάνονται υπόψη οι διοικητικές αποφάσεις των Πανεπιστημίων, που θεωρούν ότι και νομικά, αλλά και λογικά οι εργαζόμενοι δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της διαθεσιμότητας. Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απευθύνει ερώτηση στον Υπουργό κ. Μανιτάκη με ποιο δικαίωμα και βάσει ποιας απόφασης προχώρησε στη μονομερή αυτή ενέργεια, ενώ διαμηνύει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη υπέρ των εργαζομένων, κάτι που αναμένεται να κάνουν και προσωπικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Μεταξύ άλλων στο δελτίο των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων τονίζεται πως «η πράξη αυτή αντιτίθεται σε στοιχειώδεις ανθρωπιστικές αξίες, εφόσον απολύονται στελέχη με μακροχρόνια εμπειρία στα Πανεπιστήμια, που επιμορφώνονται διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια, και έχουν στηρίξει τη λειτουργία τους αναλαμβάνοντας υπερβολικό φόρτο εργασίας και δίχως πρόσθετη αμοιβή. Οι πράξεις αυτές του Υπουργού, καταστρέφουν με τυφλό και παράλογο τρόπο την λειτουργία των συγκεκριμένων Πανεπιστημίων, δίνοντας την εντύπωση της περιττής ανθρωποθυσίας με άμεσες συνέπειες στους φοιτητές μας και στους γονείς τους, καθώς και στο επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό της χώρας μας», σημειώνεται .

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δύο δισ. ευρώ θα χάσει την επόμενη 30ετία το Δημόσιο από τα διόδια της Εγνατίας!!!

Δύο δισ. ευρώ θα χάσει την επόμενη 30ετία το Δημόσιο από τα διόδια της Εγνατίας οδού, εξαιτίας της “μνημονιακής παραχώρησης” του οδικού άξονα σε ιδιώτη, ενώ, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν χθες οι εργαζόμενοι στην “Εγνατία Οδό Α.Ε.”, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει φθηνά το έργο και “καθαρό” από τα δάνεια που το βαρύνουν...“Η Εγνατία Οδός Α.Ε. μεθοδικά αποδομείται και θυσιάζεται στον βωμό των μνημονιακών δεσμεύσεων καθώς η παραχώρηση του άξονα, όπως και των καθέτων του, σε ιδιώτη, όχι μόνο δεν θα ωφελήσει το δημόσιο συμφέρον με οικονομικούς όρους, αλλά θα το βλάψει, αφού αυτό το μεγάλο έργο θα δοθεί στον παραχωρησιούχο 'καθαρό' από τα δάνεια των 600 εκατ. ευρώ που το βαραίνουν και με περισσότερους σταθμούς διοδίων από ό,τι αρχικά προβλεπόταν”, τόνισαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.Δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης και ανακοίνωσαν ότι ήδη προετοιμάζονται να υποδεχτούν την προκήρυξη του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού με νέες προσφυγές στη δικαιοσύνη, υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και την Ε.Ε.Ο γ.γ. του συλλόγου Παν. Πανέτσος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν την Εγνατία Οδό Α.Ε. “έναν θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο στην εποπτεία του ιδιώτη παραχωρησιούχου, ειδικά στα θέματα συντήρησης, παρότι παραμένουμε κατά της παραχώρησης. Τόσο η παραχώρηση, όσο και η αφαίρεση από την Εγνατία της εποπτείας των έργων των δύο αξόνων, του Ε 65 και του Μαλιακός-Κλειδί, θα είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ενώ πιθανό είναι, αν προχωρήσει η επιβολή διοδίων στους κάθετους άξονες, κάτι που δεν προβλέπεται στη σύμβαση με την Ε.Ε. που συγχρηματοδότησε το έργο, να κληθεί η Ελλάδα να επιστρέψει επιδοτήσεις”.

Διαφωνεί η παράταξη Χρ.Βούζα με τον ορισμό του Μιχ.Παντούλα ως ομιλητή στην εκδήλωση για το Κ.Υ. Βουτσαρά!

Ύστερα από την επίσκεψη εκπροσώπων της παράταξής μας με τον επικεφαλής Χρυσόστομο Βούζα στο Κέντρο Υγείας Βουτσαρά , που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και την αναφορά μας στις ηρωικές προσπάθειες του Δ/ντή του γιατρού κυρίου Δράκου και του συνόλου του προσωπικού, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να τους τιμήσει σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 14/12/2012.Κατά την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο υπερθεματίσαμε τις προτάσεις του Δημάρχου ο οποίος όμως κατά τις επίμονες ερωτήσεις μας περί των ομιλητών απέκρυψε την πρόθεση του να μετατρέψει μία σεμνή τελετή απόδοσης τιμής σε πολιτική εκδήλωση.Ο ορισμός του πρώην, βουλευτή Μ.Παντούλα ως ομιλητή και ταυτόχρονα ως αποδέκτη “ευσήμων” για την ίδρυση του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά (ως Δήμαρχος την εποχή εκείνη), αποτελεί πρόκληση στο Δημόσιο αίσθημα και προσβολή σε όσους πραγματικά συνέβαλαν στην υλοποίηση ενός τόσου σημαντικού έργου.Ενδεικτικά αναφερόμαστε στον πρώην Νομάρχη Νίκο Ζαρμπαλά που πήρε την υπόθεση πάνω του, αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες της περιοχής αλλά και στον υφυπουργό τότε υγείας Φραγκλίνο Παπαδέλη που όχι μόνο υιοθέτησε το αίτημα, στα πλαίσια της υλοποίησης των κυβερνητικών σχεδιασμών αλλά έδωσε πραγματική μάχη μαζί με τον τότε Νομάρχη για να εξασφαλιστούν οι πόροι για την λειτουργία του, για ένα κράτος πρόνοιας με επίκεντρο τον άνθρωπο.Αυτοί όπως και άλλοι που προσκλήθηκαν και αντ΄ αυτών “τιμάται”, ο πρώην βουλευτής που με την υπερψήφιση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ , των εντολών της τρόικας και των εξοντωτικών μέτρων στους μισθούς και τις συντάξεις συνέπραξε στην διάλυση όλων των κοινωνικών δομών κυρίως δε εκείνων που αφορούν την υγεία.Μπορεί ο Δήμαρχος Ζίτσας να θέλει να εκπληρώσει το “χρέος” του προς τον πρώην βουλευτή για την στήριξη που του παρείχε στις εκλογές, αλλά θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι αυτόν, τον εκ των νεκροθαφτών του εθνικού συστήματος Υγείας , που οι πολίτες του Νομού τον καταδίκασαν στην απόσυρσή του από την πολιτική, δεν νομιμοποιείται να τον καλούν στο “μνημόσυνο” του θύματός του, του Κ.Υ. Βουτσαρά εν προκειμένου, που δεν έχει πλέον τα στοιχειώδη για την λειτουργία του.Τιμούμε λοιπόν τον γιατρό κ. Δημήτρη Δράκο και το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους, αλλά δεν πρόκειται να παραστούμε σε μια εκδήλωση πολιτικής τους συνεκμετάλλευσης, που στην ουσία πρόκειται για σκύλευση επί του πτώματος της Δημόσιας Υγείας.

Νέο ρεκόρ ανεργίας στο 24,3% στην 'Ηπειρο!

Στο 24,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στο τρίτο τρίμηνο του 2012 από 23,6% που ήταν στο δεύτερο τρίμηνο και 17,7% που ήταν στο τρίτο τρίμηνο του 2011.Συνολικά οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.230.918 άτομα, ενώ η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,4% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους και 8,3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο πέρυσι.Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ανήλθε στο 28,9% έναντι 21,7% των ανδρών και το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μετρήθηκε στους νέους 15-24 ετών (56,6%) με τις νέες γυναίκες να αντιμετωπίζουν ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα (65,4%).Σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου, το  ποσοστό ανεργίας φτάνει το 24,3%

Επανεκκίνηση για τους οδικούς άξονες

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης έκαναν γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαπραγμάτευση του υπουργείου με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, μεταξύ ων οποίων η Ιόνια οδός και ο Ε-65, και πως ξεκινά άμεσα το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης με τις δανείστριες τράπεζες και την Κομισιόν.«Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε θετικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. Το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου και μέσα στον Απρίλιο θα ξαναρχίσουν οι εργασίες. Δεν θα γίνουν νέες συμβάσεις, ενώ θα παραμείνει και το ίδιο φυσικό έργο.

Έκλεβαν καύσιμα από αυτοκίνητα!!!

Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, με την αυτόφωρη διαδικασία, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 60 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για κλοπή.Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, βρέθηκε στην κατοχή τους πλαστικό δοχείο που περιείχε ποσότητα βενζίνης δώδεκα (12) λίτρων, την οποία όπως πρόεκυψε, είχαν μόλις αφαιρέσει, με τη μέθοδο της αναρρόφησης, από το ρεζερβουάρ Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του Δήμου Ιωαννιτών.Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 66χρονος για ναρκωτικά στα Γιάννενα

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 66χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 66χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, τα εξής:
-ποσότητα κάνναβης, σε δύο συσκευασίες, συνολικού βάρους -65,1- γραμμαρίων.
-μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,9) γραμμαρίων.
-υπολείμματα κάνναβης, βάρους (0,7) γραμμαρίων.
-το χρηματικό ποσό των (1.160) ευρώ.
Ο 66χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Φράγμα ακόμα και στις πηγές Αώου μέσα στο Εθνικό Πάρκο;

Ερώτηση του Νίκου Χρυσόγελου για το σχεδιαζόμενο Υ/Η φράγμα στο Εθνικό Πάρκο Β. Πίνδου
Ερώτηση προς την Κομισιόν για τις επιπτώσεις στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου από το σχεδιαζόμενο υδροηλεκτρικό φράγμα ύψους 60 μέτρων στις Πηγές Αώου, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος. Το φράγμα που θα διοχετεύσει τα νερά στη λίμνη Ιωαννίνων, αποτελεί σχέδιο των εταιρειών ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Ε. και Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες, που έχει ενταχθεί στη Β’ φάση του σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου, και είχε υποβληθεί στο παρελθόν για έγκριση αλλά απορρίφθηκε το 2009.Η κατασκευή αγωγού για μεταφορά του νερού και η διάνοιξη δρόμου προβλέπεται να γίνει στη Β’ Ζώνη του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου που, σύμφωνα με το νομικό καθεστώς, ορίζεται ως ζώνη διατήρησης οικοτόπων και ειδών και απαγορεύονται τέτοιου είδους δραστηριότητες. Η δραστική μείωση της διαθέσιμης ποσότητας νερού αναμένεται να επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής Κόνιτσας (γεωργία και τουρισμό) και στην πολιτισμική της ταυτότητα. Στις Πηγές Αώου έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί από το 1996 και άλλο φράγμα, γεγονός που έχει επιφέρει δραστικές αλλοιώσεις, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες από τοπικούς παράγοντες, την εργολαβία διεκδικεί με ...αξιώσεις γνωστός εργολάβος και πρώην βουλευτής της περιοχής, ο γιος του οποίου είναι εν ενεργεία βουλευτής στη σημερινή Βουλή.«Είναι απαράδεκτο να επανυποβάλλεται για έγκριση ένα τέτοιο έργο που θα υποβαθμίσει τους υδατικούς πόρους, το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, τα οικοσυστήματα αλλά και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής Κόνιτσας. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτό το έργο, ενώ δεν υπάρχει Συμβούλιο Υδάτων σε επίπεδο υδρολογικής λεκάνης, παρά το γεγονός ότι αυτός ο θεσμός θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και χρόνια με βάση την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ακριβώς για να αποφεύγονται παρόμοιες μη ισορροπημένες προσεγγίσεις», δήλωσε ο Ν. Χρυσόγελος. «Πιστεύαμε ότι η κρίση της οικονομίας και του πολιτικού συστήματος θα είχε δώσει πολύτιμα μαθήματα σε όσους προωθούν έργα με μόνο γνώμονα τα περιορισμένα συμφέροντα λίγων, αλλά με επιπτώσεις που θα υποβαθμίσουν τις ζωές πολλών και κατά τη διάρκεια πολλών γενεών.Τα Εθνικά Πάρκα και οι προστατευόμενες περιοχές αποτελούν εθνική κληρονομιά και δεν είναι δυνατόν να υποθηκεύονται για τόσο παράλογες προθέσεις. Περιμένουμε με ανυπομονησία την απάντηση της Κομισιόν για να δούμε αν είναι πράγματι θεματοφύλακας της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα νερά, με δεδομένο ότι έχουμε σε αυτή την περίπτωση σαφώς καταστρατήγηση της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Νερά αλλά και άλλων ευρωπαϊκών πολιτικών για τα οικοσυστήματα».

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-Όλα τα είχαν, οι αντιπαραθέσεις τους έλειπαν

Μείζον ζήτημα για την Ένωση Ξενοδόχων η μη ύπαρξη κοινής γραμμής από τους επαγγελματίες του κλάδου
Δεν έφτανε που ο αριθμός των κρατήσεων ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ο μικρότερος των τελευταίων ετών, δεν έφτανε επίσης η τεράστια αύξηση των λειτουργικών εξόδων για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, έρχεται να προστεθεί και η διατάραξη των σχέσεων μεταξύ επιχειρηματικών του κλάδου και φορέων της αυτοδιοίκησης, για να δημιουργηθεί ένα σκηνικό που μόνο ευχάριστες εξελίξεις δεν προμηνύει για την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή.Παραδοσιακά η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θεωρούνταν ως μία πολύ καλή ευκαιρία για τις επιχειρήσεις του κλάδου να ανασάνουν οικονομικά, όμως την επικείμενη σεζόν δεκάδες είναι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα καταλύματα που δεν θα ανοίξουν καν.Άλλωστε, ακόμη και για μικρές επιχειρήσεις των δέκα ή δώδεκα δωματίων, κρατήσεις δύο ή τριών δωματίων για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών ημερών, δεν καλύπτουν ούτε το λειτουργικό κόστος της θέρμανσης.Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κ. Βλάχο το σημαντικότερο πρόβλημα δεν αναφέρεται σε αυτή την κατάσταση, αλλά στη διαφορετική θεώρηση και αντιμετώπισή της από τον κλάδο και από τους τοπικούς φορείς. Έτσι εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του Δ.Σ. της Ένωσης για τις μεμονωμένες ενέργειες μελών της, που συμμετέχουν σε εγχώριες και διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, πραγματοποιούν επαφές με τουριστικούς πράκτορες, ή συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις, με την οικονομική συνδρομή Δήμων, χωρίς να έχουν προηγηθεί σχετικές επαφές με την Ένωση.Έτσι τόνισε πως εάν δεν υπάρξει κοινή γραμμή και των επαγγελματιών του κλάδου, υπό την αιγίδα της Ένωσης Ξενοδόχων, σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια, δεν πρόκειται το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου και των Ιωαννίνων να καταστεί ελκυστικό.«Μοιράζοντας φυλλάδια σε μία ή δύο εκθέσεις το χρόνο, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα. Δεν γίνεται σε άλλες εκθέσεις να μην συμμετέχουμε και σε άλλες να συμμετέχουν μεμονωμένοι ξενοδόχοι από το Ζαγόρι ή από το Μέτσοβο, με τη στήριξη μάλιστα των Δήμων. Επίσης, καλά είναι τα ταξίδια στο εξωτερικό, ας μην υποστηρίζουν όμως ότι γίνονται στο όνομα της προσέλκυσης επισκεπτών, χωρίς μάλιστα να υπάρχει επαφή και συνεργασία μαζί μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος.

Κρατήσεις μόνο
στα μεγάλα ξενοδοχεία
Έχοντας μειώσει πάρα πολύ το κόστος της διαμονής και προσφέροντας ελκυστικά πακέτα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κρατήσεις καταγράφονται σε ικανοποιητικό επίπεδο μόνο στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα των Ιωαννίνων και των ορεινών όγκων.
Αντιθέτως, ξενοδοχεία μικρότερης δυναμικότητας, προφανώς και μικρότερης ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών αντιμετωπίζουν εμφανές πρόβλημα βιωσιμότητας.«Οι κρατήσεις δεν είναι καλές, με εξαίρεση τα μεγάλα ξενοδοχεία στα Γιάννινα και στους ορεινούς όγκους που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ελκυστικά πακέτα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Υπάρχει πλέον πρόβλημα επιβίωσης για ξενοδοχεία 2 και 3 αστέρων», τόνισε ο κ. Βλάχος.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ: «Απαιτούνται άμεσες λύσεις στα ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή του Νομού Άρτας κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος.Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η αντιπλημμυρική προστασία αποτελεί ένα θέμα που χρήζει της προσοχής των αρμόδιων Υπουργείων γιατί αφενός είναι οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη και αφετέρου εξασφαλίζει τις λιγότερες μελλοντικές δυσμενείς συνέπειες. Συνεπώς, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες θα πρέπει να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να δώσουν άμεσες λύσεις».

Ο Δημήτρης Καζακης καθημερινά στον ΗΧΩ FM 102,7

Η ραδιοφωνική εκπομπή «Εκπομπή ΑΕ» των Δημήτρη Καζάκη και Γεωργία Μπάστα, μεταδίδεται πλέον και στα Γιάννενα από τον ΗΧΩ FM 102,7 από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 7μμ-8μμ.

190 εκ. ευρώ για βιολογική γεωργία και με τις… ευλογίες του Υπουργείου

Αφορά ιδιαίτερα την Ήπειρο…
Άμεσες κινήσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, που στην Ήπειρο αυξάνεται ήδη με γοργούς ρυθμούς, κάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στρέψει το ενδιαφέρον των νέων που ασχολούνται με τη γη, σε σύγχρονους τρόπους παραγωγής.
Όπως είπε χθες ο υπουργός Θανάσης Τσαυτάρης, στη Βουλή, θα διατεθούν 190 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη αυτού του είδους της γεωργίας. Για την Ήπειρο, η ανάπτυξή της, θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ώθηση και στην βιολογική κτηνοτροφία, μέσω της παραγωγής βιολογικών ζωοτροφών.Τα παραγόμενα προϊόντα δε, θα μπορούσαν, με τη διάθεσή τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, να αποφέρουν σημαντική οικονομική ενίσχυση στην περιοχή μας. «Πεποίθησή μας είναι ότι πρέπει να πάμε σε μια ποιοτική γεωργία» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαυτάρης.

Πάνω από 10.000…
Όπως υπογράμμισε, το Υπουργείο δέχθηκε πάνω από 10.000 αιτήσεις νέων ανθρώπων που θα ήθελαν να μπουν στη βιολογική γεωργία!«Καθυστερήσαμε για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τόσες πολλές αιτήσεις και να βρούμε τα χρήματα. Βρήκαμε λοιπόν τα χρήματα που ανέρχονται σε 190 εκατομμύρια και για τη βιολογική γεωργία» (!) είπε και ξεκαθάρισε, ότι «δεν θα αφήσουμε ανυποστήρικτο το κομμάτι της έρευνας, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, των συμβουλών και των εφαρμογών. Θα το αλλάξουμε ριζικά και θα το υποστηρίξουμε πάρα πολύ. Ό,τι θα κάνουμε θα είναι βιώσιμο για το μέλλον».

Τα προϊόντα…
Σε ό,τι αφορά τα αγροτικά προϊόντα που πωλούνται στις λαϊκές, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι εκεί επιτρέπεται να διατίθενται προϊόντα φυτικής παραγωγής, αλλά όχι ζωικής, όπως γάλα ή τυρί. Αποκάλυψε δε, ότι υπήρξε αίτημα ώστε και οι κτηνοτρόφοι να πωλούν στις λαϊκές αγορές τα κτηνοτροφικά τους προϊόντα.«Έχουμε δύο ειδών κτηνοτρόφους. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει αυτούς που πωλούν τυρί που έχει παραχθεί σε αδειοδοτημένο και ελεγχόμενο τυροκομείο και η δεύτερη κατηγορία, οι οποίοι παράγουν το τυρί τους σε οικοτεχνική μονάδα, χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα» είπε και σημείωσε ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε, μαζί με το συμφέρον του παραγωγού του τυριού και το συμφέρον και την υγιεινή κατάσταση των τροφίμων προς όφελος και του καταναλωτή».

Με τον Κ. Παπούλια…
Στο μεταξύ, την ευκαιρία να τα πει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για την πορεία του πρωτογενούς τομέα παραγωγής είχε χθες ο κ. Τσαυτάρης. Οι δυο άνδρες συζήτησαν για πολλά θέματα, ενώ μεταξύ άλλων, στο τραπέζι τέθηκε και το ζήτημα με τα προϊόντα που έχουν Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), όπως η Ηπειρωτική φέτα.«Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στο κομμάτι της κτηνοτροφίας, που γνωρίζω ότι σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, σαν κτηνοτρόφος και ο ίδιος, γιατί αυτό έχει δοκιμαστεί τους τελευταίους μήνες, γι’ αυτό και δίνουμε αυτή την έμφαση, λόγω της μεγάλης αύξησης διεθνώς στις τιμές των ζωοτροφών. Είδατε και την προσπάθειά μας να δώσουμε έγκαιρα στους ανθρώπους την εξισωτική αποζημίωση για να πάρουν τις ζωοτροφές τους, την ώρα που η φυτική παραγωγή μαζεύει τις σοδειές» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαυτάρης στον Πρόεδρο.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

«Ψηφιακή» η Πολιτιστική Κληρονομιά των Βλάχων με τη συμβολή του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ένα σημαντικό έργο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Βλάχων υλοποιεί το Ίδρυμα ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, μέσα από τη διαχείριση, προβολή, διατήρηση και αρχειοθέτηση του ψηφιοποιημένου και τεκμηριωμένου υλικού που διαθέτει.Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6μ.μ. στο ξενοδοχείο DU LAC στα Ιωάννινα, θα γίνει η παρουσίαση της Διαδικτυακής Πύλης που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό.Το Έργο «Ψηφιοποίηση και Προβολή Υλικού του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει στη διαχείριση αυτού του υλικού και στην προβολή του, κάνοντας χρήση σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων.Με «όχημα» την ψηφιακή τεχνολογία δίνεται πλέον σε όλους η δυνατότητα πρόσβασης σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει το Ίδρυμα ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ και περιλαμβάνει: - τεκμήρια του παραδοσιακού και του σύγχρονου λαϊκού πολιτισμού, - τεκμήρια του προβιομηχανικού του τεχνικού πολιτισμού, - τεκμήρια από τις εμπορικές δραστηριότητες, τη Διασπορά και τον αστικό βίο των Βλάχων, καθώς και οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό.Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

ΗΓΟΥΜΕΝIΤΣΑ:Συνέλαβαν τον 41χρνο που σκότωσε και εγκατέλειψε τον άτυχο 61χρονο!

Από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου με παράσυρση και εγκατάλειψη πεζού.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος ξημερώματα της 11-12-2012 στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας, οδηγώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, αφού παρέσυρε και τραυμάτισε 61χρονο ημεδαπό που κινούνταν πεζός, τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας τον τόπο του ατυχήματος.Ο 61χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου, τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος:Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα, ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:
α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.
Αν από το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:
-Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
-Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
-Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
Βοηθήστε τους συνανθρώπους και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ιωαννιτών

Άμεση είναι η αντίδραση των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση στην διαγραφή υπαλλήλων ΔΕ από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου. Σε επίπεδο Νομού Ιωαννίνων, στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν 29 εργαζόμενοι του Δήμου Ιωαννιτών, οι οποίοι από την Τρίτη διαγράφηκαν από το Μητρώο, ενώ πρόκειται για χιλιάδες εργαζόμενους σε φορείς της αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη τη χώρα. Η ΠΟΕ ΟΤΑ ανακοίνωσε πως προχωρά άμεσα σε επαναλαμβανόμενες απεργίες και η αρχή γίνεται με τη 48ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα και αύριο, στην οποία συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων. Επείγον έγγραφο στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη απέστειλε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος που διαμαρτύρεται έντονα για την ενέργεια αυτή, καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών, έγκαιρα και μέσα στα χρονικά πλαίσια που έθετε ο νόμος, είχε γνωστοποιήσει στο Υπουργείο, ότι δεν εμπίπτει κανένας υπάλληλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας. Παράλληλα οι υπηρεσίες του Δήμου διατύπωσαν εγγράφως τέσσερα ερωτήματα προς το Υπουργείο, με τα οποία ζητούσαν διευκρινίσεις, τα οποία δεν απαντήθηκαν ποτέ. Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για την απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία πλήττει τους δημοκρατικούς θεσμούς και είναι έξω από κάθε επιταγή του συντάγματος. Ο Δήμος Ιωαννιτών θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου να μην επιτραπεί η παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνταγματικών διατάξεων από την εφαρμογή των διατάξεων για κατάργηση θέσεων και διαθεσιμότητα που περιέχονται στον Ν. 4093/2012 και στις συναφείς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Υπουργικές Εγκυκλίους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χρ. Μεντής κάλεσε το σύνολο των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση να αντιληφθούν ότι δεν είναι καιρός για κανέναν να τρέφει αυταπάτες. «Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και δεν πρόκειται να σταματήσει. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας και στην πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΕ που αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν Δήμοι με πλεονάζον προσωπικό, κάτι που θα οδηγήσει σε μία «κοινωνική συμφωνία» με το συνδικαλιστικό κίνημα. «Αυτό που θέλουν είναι να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες. Άλλος δρόμος από τις κινητοποιήσεις δεν υπάρχει. Καλούμε και τους 29 συναδέλφους μας να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και να σταματήσει το κρυφτούλι, ότι δήθεν έχει λυθεί το πρόβλημά τους. Οι υποσχέσεις που παίρνουν είναι ένα παλιό κόλπο των πολιτικάντηδων, καθώς είναι βέβαιο ότι ελάχιστοι θα τακτοποιηθούν σε κενές θέσεις δημοσίων φορέων», σημείωσε ο κ. Μεντής.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΡΤΑ: Σημαντικό ερευνητικό πρόγραμμα από το ΤΕΙ

Σημαντικό για την Ελλάδα ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο αφενός τη χρήση τεχνικών και τεχνολογιών φιλικότερων στο περιβάλλον για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη χοιροτροφία και αφετέρου την παραγωγή χοιρινού κρέατος με διακριτές ιδιότητες που θα απευθύνεται σε ειδικές ομάδες καταναλωτών, απέσπασαν το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, το Α.Π.Θ. το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Huzhong στην Κίνα και η Βιομηχανία Κρέατος Ηπείρου (ΒΙΚΗ).Το πρόγραμμα με τίτλο «Διερεύνηση της αειφορικής παραγωγής χοιρινού κρέατος με «λειτουργικές» ιδιότητες, κατετάγη τέταρτο από διεθνείς αξιολογητές και συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 προτάσεων που έλαβαν έγκριση για χρηματοδότηση βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ανάμεσα σε άλλες 199 προτάσεις που υποβλήθηκαν και αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2013 με χρονική διάρκεια 30 μηνών.Το πρόγραμμα πραγματεύεται ένα αντικείμενο εξαιρετικής οικονομικής και κοινωνικής σημασίας ιδιαίτερα για την Ήπειρο, Περιφέρεια που διατηρεί μία δυναμική χοιροτροφική παραγωγή και μάλιστα με εξαγωγικές επιδόσεις τελευταία.

Στην «πράσινη» ενέργεια επενδύει ο Δήμος Πωγωνίου


Τις βάσεις για την μετατροπή του σε ένα «πράσινο» Δήμο θέτει ο Δήμος Πωγωνίου με μία σειρά δράσεων και παρεμβάσεων που εντάσσονται σε ένα συνολικό σχεδιασμό για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με οφέλη οικονομικά αλλά κυρίως περιβαλλοντικά. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 η δημοτική αρχή σκοπεύει να έχει καταστήσει τέσσερα δημοτικά κτίρια ενεργειακά αυτόνομα με την χρήση φωτοβολταϊκών. Βέβαια ο Δήμος Πωγωνίου, σύμφωνα με την καταγραφή που είχε προηγηθεί θα μπορούσε να κάνει το ίδιο σε 40 συνολικά δημοτικά κτίρια, όμως κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από τους όρους του προγράμματος. Ο στόχος πάντως παραμένει και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κώστα Καψάλη και στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά έστω κι αν υπάρξει πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε στέγες και δόματα έως 10 kw αναμένεται να αποφέρει έσοδα δεκάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως στο δήμο με την υπογραφή κλειστού σταθερού, προνομιακά συμβολαίου είκοσι πέντε ετών αγοράς της παραγόμενης ηλιακής ενέργειας από τη ΔΕΗ. Η ενέργεια αυτή επιτεύχθηκε με την αποτελεσματική καθοδήγηση και συντονισμό των εμπλεκόμενων εξειδικευμένων επαγγελματιών, υπηρεσιών και του προσωπικού του Δήμου Πωγωνίου από τους επιστημονικούς συνεργάτες, καθώς είχε ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και τη συνακόλουθη νομιμοποίηση αρκετών κτηριακών υποδομών έπειτα από την προσκόμιση στοιχείων τεκμηρίωσης στις αρμόδιες υπηρεσίες. Την ίδια ώρα ο Δήμος Πωγωνίου πρόκειται να αξιοποιήσει και τις δημοτικές εκτάσεις με στόχο την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών αλλά και αιολικών πάρκων σε συνεργασία με ιδιώτες. Ήδη έχουν εξευρεθεί τρεις θέσεις σε Μαζαράκι, Παρακάλαμο και Άνω Ραβένια, έκτασης 200 στρεμμάτων περίπου το καθένα και η προσπάθεια επικεντρώνεται στην εξέταση των θέσεων και την αναζήτηση όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων προκειμένου να υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος. Επιπλέον στα δύο αιολικά πάρκα που έχουν ήδη εγκριθεί στην περιοχή Κασιδιάρη αναμένονται να προστεθούν ακόμη τρία, τα δύο εκ των οποίων στο όρος Νεμέρτσικα. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες και οι έλεγχοι, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την πρόσκληση ενδιαφέροντος. «Αν γίνουν όλα αυτά πιστεύουμε ότι θα δώσουμε μία σημαντική ανάσα στην οικονομία του Δήμου και στους πολίτες. Κατ’ αρχήν θα καταστούμε αυτάρκεις ενεργειακά ενώ για τις τοπικές κοινωνίες όπου θα γίνουν οι μονάδες αυτές θα υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη που σημαίνει ότι οι κάτοικοι θα κληθούν να πληρώσουν χαμηλότερα δημοτικά τέλη», σημείωσε ο κ. Καψάλης.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Τα Μπολσόι την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο

Με τη μαγνητοσκοπημένη παράσταση του Καρυοθραύστη- μπαλέτο σε δύο πράξεις- που αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες συνθέσεις του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι συνεχίζονται οι μεταδόσεις από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας αυτή την Κυριακή στις 7 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση).Στο παραμύθι αυτό του Γερμανού ρομαντικού συγγραφέα Ε.Τ.Α. Χόφμαν τα Χριστούγεννα προσφέρουν το κατάλληλο σκηνικό. Μικροί και μεγάλοι μαγεύονται από την ιστορία του καρυοθραύστη που μεταμορφώνεται σε έναν γοητευτικό πρίγκιπα, κερδίζοντας την καρδιά της Κλάρας, που κι εκείνη μεταμορφώνεται σε πριγκίπισσα, και μαζί οι δυο τους ταξιδεύουν στη Χώρα των Ζαχαρωτών. Πανδαισία χρωμάτων, μουσικής και χορών είναι τα κύρια στοιχεία του έργου.Η συγκεκριμένη χορογραφική εκδοχή, που δημιουργήθηκε για το Μπολσόι από τον Yuri Grigorovich είναι γεμάτη από ρομαντισμό και φιλοσοφικές αντανακλάσεις για την ιδανική αγάπη. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλασικά έργα του εικοστού αιώνα.Αφού έγινε δεκτός στην Σχολή Μπαλέτου του Λένινγκραντ το 1946, ο Yuri Grigorovich έγινε σολίστ στο Μπαλέτο Kirov της Αγίας Πετρούπολης, όπου έμεινε μέχρι το 1962. Εντάχθηκε στο Θέατρο Μπολσόι το 1964 και υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής μέχρι το 1995. Τα πιο διάσημα έργα του είναι Καρυοθραύστης, Σπάρτακος και ο Ιβάν ο Τρομερός.Να θυμίσουμε ότι οι απευθείας μεταδόσεις γίνονται για πρώτη χρονιά αποκλειστικά και μόνο στην Πρέβεζα μετά την συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας, του Δημοτικού Ωδείου "Σπύρος Δήμας", των Μπολσόι και της γαλλικής εταιρείας Pathé συνεργάζονται για τις απευθείας μεταδόσεις Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (και 5 ευρώ για μαθητές και φοιτητές).Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας. στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.grΝα σημειώσουμε τέλος ότι θα ακολουθούν «Η Μπαγιαντέρα του Μάριους Πετιπά την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν με δύο μπαλέτα σε μουσική Ρώσων κλασικών του 20ού αιώνα, η «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Στραβίνσκι στις 31 Μαρτίου και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Προκόφιεφ στις 12 Μαΐου.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και από την ΠΕΔ Ηπείρου

Τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις την επόμενη Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, σε τοπικό επίπεδο μαζί με τους εργαζόμενους, αποφάσισε στη συνεδρίαση της,η ΠΕΔ Ηπείρου, η οποία για πολλοστή φορά συζήτησε τα προβλήματα που δημιουργούνται στους ΟΤΑ εξαιτίας της συνεχούς περικοπής πόρων αλλά και της διαθεσιμότητας υπαλλήλων.Έτσι, την επόμενη Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, σε τοπικό επίπεδο οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ μαζί με τους εργαζόμενους θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.Μια ημέρα νωρίτερα η εκτελεστική γραμματεία της ΠΕΔ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση στην αυτοδιοίκηση.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Δημοτικό τέλος υπέρ αδέσποτων!

Δημοτικό τέλος αδέσποτων ζώων επιβάλλει στους δημότες του ο Δήμος Πρέβεζας, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο.Το τέλος αυτό θα ενσωματωθεί στους λογαριασμούς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης.Σύμφωνα με την απόφαση το ποσό δεν είναι τέτοιο που θα επιβαρύνει σημαντικά τα νοικοκυριά, αλλά θα αποτελέσει ένα σημαντικό έσοδο για το Δήμο ώστε να είναι σε θέση να φροντίσει τα αδέσποτα της πόλης.

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα (τράκτορας / επικαθήμενο) και καθ’ υπόδειξη του οδηγού, δύο (02) αλλοδαποί, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Επίσης, συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, σε ανάλογο έλεγχο, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα (τράκτορας / επικαθήμενο) και καθ’ υπόδειξη του οδηγού, δύο (02) αλλοδαποί, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.Ακόμη, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 29χρονος αλλοδαπός, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.Τέλος, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο (02) αλλοδαποί, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

Η πορεία της συγκομιδής μανταρινιών στην Ήπειρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την εποχή η συγκομιδή μανταρινιών, κυρίως της ποικιλίας κλημεντίνη. Η παραγωγή φέτος εμφανίζεται να είναι μειωμένη σε κάποιες περιοχές σε σχέση με πέρσι (σε πανελλήνιο επίπεδο συγκομίστηκαν περίπου 120.000 τόνοι πέρσι ενώ φέτος αναμένεται να συγκομιστούν περίπου 100.000 τόνοι). Οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται στα 30 – 38 λεπτά το κιλό και είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι στις περισσότερες περιοχές. Οι εξαγωγές γίνονται με καλούς ρυθμούς, κυρίως προς Γερμανία, Βαλκανικές χώρες και μικρές ποσότητες προς Ρωσία. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εξαγωγέων, πέρσι είχαμε κάνει εξαγωγές ύψους 67 χιλιάδων τόνων, ενώ φέτος αναμένεται να εξάγουμε περίπου 65 χιλιάδες τόνους.Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η πορεία της συγκομιδής μανταρινιών στη Θεσπρωτία.Η γνωστή σελίδα "ΑγροΤύπος", συζήτησε την πορεία της συγκομιδής μανταρινιών με τον Γεωπόνο της ΕΑΣ Θεσπρωτίας, κ. Δημήτρη Κωτσαγγέλη. Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε: «η παραγωγή εξελίσσεται ομαλά τόσο από πλευράς ποσότητας όσο και από πλευράς ποιότητας. Φέτος ήταν λίγο όψιμη η χρονιά και η συγκομιδή ξεκίνησε το Νοέμβριο, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου. Η παραγωγή κυμαίνεται γύρω στους 35.000 τόνους. Υπάρχουν αυξητικές τάσεις της ποσότητας με δεδομένο ότι έχουμε νέες φυτεύσεις στην περιοχή. Οι τιμές παραγωγού ξεκίνησαν σε καλά επίπεδα και κυμάνθηκαν κατά μέσο όρο στα 35 λεπτά το κιλό. Στη συνέχεια υπήρχαν κάποια μικρά προβλήματα (σαπίσματα κ.α.) με αποτέλεσμα η τιμή να πέσει στα 30 - 32 λεπτά το κιλό. Το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής κατευθύνεται προς εξαγωγές. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για εξαγωγές κυρίως προς χώρες της Ανατολικής Ευρώπης».Μειωμένη παραγωγή μανταρινιών αλλά αυξημένες τιμές παραγωγού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας – Φιλιππιάδας, Νικόλαο Γκίζα. Όπως επισήμανε,«τα πράγματα μέχρι στιγμής έχουν πάει αρκετά καλά. Όμως οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών φοβόμαστε ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην παραγωγή. Στην περιοχή καλλιεργούνται κυρίως οι ποικιλίες νόβα και κλημεντίνη. Η παραγωγή ήταν σχετικά μειωμένη και κυμάνθηκε στους 15 – 20 χιλιάδες τόνους (πέρσι η παραγωγή ήταν στους 25 – 30 χιλιάδες τόνους). Οι τιμές παραγωγού ήταν σχετικά ικανοποιητικές αυτή τη χρονιά. Κυμάνθηκαν κατά μέσο όρο στα 33 – 38 λεπτά το κιλό, παρουσιάζοντας μια αύξηση κατά 8 – 10 λεπτά σε σχέση με πέρσι. Φέτος ήταν όψιμη η χρονιά και η συγκομιδή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Δεκεμβρίου. Η μισή περίπου παραγωγή πουλιέται στην εγχώρια αγορά, ενώ οι εξαγωγές γίνονται κυρίως προς τις χώρες της ΕΕ».

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ένταση για το Μνημείο στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Την απομάκρυνση του Μνημείου για τον χαλασμό της Πρέβεζας το οποίο τοποθετήθηκε μπροστά, από το Δημαρχείο με την ευκαιρία των 100 χρόνων εορτασμού από την Απελευθέρωση της πόλης ζήτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας ο επικεφαλής του συνδυασμού « Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα-Λούρος –Ζάλογγο» Γιάννης Ρέντζος, εκφράζοντας την άποψη ότι αυτό δεν συμβαδίζει με το πνεύμα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών. Απαντώντας του ο αντιδήμαρχος Κοσμάς Κορωναίος σημείωσε ότι σέβεται μεν την άποψή του, ωστόσο ο ίδιος πιστεύει ότι το μνημείο δεν δυναμιτίζει την ειρήνη απλά καταγράφει κάποια ιστορικά δεδομένα τα οποία αποτελούν παρακαταθήκη για τον λαό μας .

Ανοίγει αύριο το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Γιάννενα

Η πόλη των Ιωαννίνων ετοιμάζεται με ένα πλήθος εκδηλώσεων να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Άλλωστε το 2013 είναι ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της.Εν όψει των Χριστουγέννων ο Δήμος Ιωαννιτών και η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής διοργανώνουν και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Λιθαρίτσια, στην καρδιά της πόλης, μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου.«Η Λιμνούπολη των Χριστουγέννων» κάνει πρεμιέρα αύριο Παρασκευή. Στις εννέα και μισή το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ανοίξει και επίσημα για τους μικρούς και τους μεγάλους, τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες.Στόχος είναι να προσφέρει άρωμα εορτών και να δώσει μία μικρή ανάσα, στη σημερινή δύσκολη καθημερινότητα.Η είσοδος στο θεματικό πάρκο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο θα διαθέτει:
- Σπίτι του Αι Βασίλη με ταχυδρομείο Βόρειου Πόλου
- Φάτνη και Χριστουγεννιάτικο Δέντρο
- Στεγασμένο Χώρο για Χριστουγεννιάτικα Δρώμενα όπως μουσικές χορευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εξοπλισμένο με τον ανάλογο ηχητικό σύστημα
- Εορταστικό φωτισμό και στολισμό που θα καλύπτει όλο το πάρκο.
- Παγοδρόμιο η πίστα του οποίου θα είναι τουλάχιστον 300 τ.μ. και θα συνάδει πλήρως με τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας - ασφάλειας που προβλέπονται.
- Carousel
- Bunjee Τραμπολίνο
- Πίστα με συγκρουόμενα
- Ξύλινα σπιτάκια διαστάσεων για την λειτουργία χριστουγεννιάτικης αγοράς.
Καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, μικρούς και μεγάλους θα υποδέχεται ο Άι Βασίλης, ενώ ζογκλέρ- ανιματέρ και εμψυχωτές θα βρίσκονται στο πάρκο και θα διασκεδάζουν τον κόσμο με δράσεις όπως μακιγιάζ προσώπου, κατασκευές, αφηγήσεις παραμυθιών, ζωγραφική κι άλλες δραστηριότητες.

«Αχ, αυτές οι γυναίκες – αυτές οι γυναίκες»,από τους "ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΣ"

Η Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» παρουσιάζει δυο αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας σε μία παράσταση: το κωμικό μονόπρακτο του Α. Π. Τσέχωφ «η Αρκούδα» (που γράφτηκε το 1888) και το ερωτικό αλληλούια του Φ. Γκ. Λόρκα «ο έρωτας του Δον Περλιμπλίν για τη Μπελίσα στον κήπο του» (που γράφτηκε το 1933), με γενικό τίτλο «Αχ, αυτές οι γυναίκες – αυτές οι γυναίκες!»Μέσα στο κλίμα της αγωνίας των μεγάλων σκηνοθετών Στανισλάφσκι και Νταντσένκο για την ανανέωση του Θεάτρου, άνθισε η πρωτότυπη δραματουργική φόρμα του Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχωφ. Μια δραματουργική φόρμα απόλυτα μοντέρνα, που επηρέασε καταλυτικά το Παγκόσμιο Θέατρο. Με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, λεπτό, κομψό και ώριμο, γεμάτο βαθύτατο ανθρωπισμό, ο συγγραφέας επικεντρώνεται στην ψυχολογική μελέτη των ηρώων του. «Η Αρκούδα» αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα του “τσεχωφικού” έργου.Στην Ισπανία των αρχών του 20ου αιώνα, ξεπήδησε το αυτόνομο και απελευθερωμένο, από τις άμεσες αναφορές στο Ισπανικό Θέατρο της εποχής, δραματουργικό έργο ενός επιφανούς ποιητή, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ο συγγραφέας μπόλιασε το κανάλι μιας δραματουργικής φόρμας ποιητικών περιεχομένων συμβολικού χαρακτήρα με πολλά υπερρεαλιστικά πρωτοποριακά στοιχεία, γεννώντας τολμηρότατα κείμενα. Οι θεματικές του πάθους και του ανεκπλήρωτου έρωτα, μέσα από το φίλτρο της Ανδαλουσιανής πραγματικότητας, μεταστράφηκαν σε μια τέχνη παγκόσμιας εμβέλειας. «Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα» αποτελεί ένα χαρακτηριστικό του έργο.Σκηνοθετούν και ερμηνεύουν: Δημήτρης Παππάς και Όλγα Παπαβασιλείου. Μαζί τους οι: Λάμπρος Χρήστου, Κατερίνα Τσολίγκα, Αντώνης Χρήστου, Φωτεινή Μπρατάνη, Άντζυ Κατσικούδη και Γιάννης Παπαγεωργίου.Από Παρασκευή 14 έως Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα, για οκτώ μόνο παραστάσεις. Τιμές εισιτηρίων: 10€ και 5€ (μειωμένο). Προπώληση: 8€ (Πάπυρος – Δωδώνης 38 και Αναγνώστης – Πυρσινέλλα 11). Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6981981067.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μετέφερε 21 κιλά χασίς!

Άλλη μία επιτυχία σημείωσε το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας το βράδυ της Τετάρτης στις 22.30, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του "Ράδιο Ηγουμενίτσα", λίγο πριν τις 22.30, ώρα αιχμής για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας καθώς αυτή την ώρα 100αδες φορτηγά περνούσαν για έλεγχο, σταμάτησαν ΙΧ με πινακίδες Αθήνας για το τυπικό έλεγχο των εισιτηρίων.Οι ύποπτες και αγχώδες κινήσεις όμως του 50χρονου Έλληνα οδηγού, σήμαναν συναγερμό στους έμπειρους άντρες του ΚΕΑ Ηγουμενίτσας.Σε εξονυχιστικό έλεγχο που προχώρησαν στο ΙΧ, εντόπισαν σε διάφορες κρύπτες του, 22 δέματα με περίπου 21 κιλά χασίς.Ο οδηγός για να μπερδέψει και να ξεγελάσει έναν ενδεχόμενο έλεγχο από αστυνομικό σκυλί, είχε γεμίσει το εσωτερικό του ΙΧ με δεκάδες αποσμητικά και αρωματάκια.Δεν κατάφερε όμως να ξεγελάσει καν τους έμπειρους άντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.Δεν κατάφερε όμως να ξεγελάσει καν τους έμπειρους άντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.Έτσι, το ταξίδι του προς την Αγκόνα σταμάτησε στην Ηγουμενίτσα, καθώς συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέας Θεσπρωτίας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Καμία αύξηση δεν θα επιβληθεί στα δημοτικά τέλη!

Καμία αύξηση δεν θα επιβληθεί στα δημοτικά τέλη για το έτος 2013 σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης η Δημοτική Αρχή συμμερίζεται απόλυτα τη δύσκολη οικονομική συγκυρία των πολιτών και θα κρατήσει στάσιμα τα δημοτικά τέλη για τη νέα χρονιά. «Παρότι τα έσοδα και οι επιχορηγήσεις του Δήμου έχουν σχεδόν μηδενιστεί εμείς αποφασίσαμε να μην επιφορτίσουμε με επιπλέον βάρη τους δημότες μας» τόνισε ο κ.Μπαΐλης, υπογραμμίζοντας πάντως ότι πρόκειται για μια μικρή ελάφρυνση μπροστά στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

Διαγραφή των υπαλλήλων αορίστου χρόνου του Πανεπιστημίου από το μισθολόγιο

Σε κοινή δήλωση των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Ιωαννίνων και Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανακοινώθηκε ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μανιτάκης, διέγραψε από το “Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου”, διοικητικούς υπαλλήλους τεσσάρων Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πάντειο Πανεπιστήμιο).Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η ενέργεια αυτή είναι πρόδηλα αντισυνταγματική και πλήττει τη θεσμική λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ενώ καταργεί το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.

Ο Γιώργος Νίτσας υπηρεσιακός προπονητής στον ΠΑΣ Πρέβεζα 2012

Ο Γιώργος Νίτσας θα καθίσει στον πάγκο του ΠΑΣ Πρέβεζα 2012, ως υπηρεσιακός προπονητής. Το ΔΣ των «κιτρινόμαυρων» συνεδρίασε με θέμα τον αντικαταστάτη του Παναγιώτη Πανούση και αποφάσισε πως υπηρεσιακός προπονητής θα είναι ο Γιώργος Νίτσας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι επαφές με τους υποψήφιους για τον πάγκο και να υπάρξει συμφωνία με έναν εξ αυτών. Τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι πολλά, αλλά η διοίκηση του ΠΑΣ μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε επαφές. Ο κ. Νίτσας θα είναι ο τέταρτος κατά σειρά προπονητής - έστω και προσωρινά - μετά τον Γιώργο Χριστοδούλου, τον Πάνο Καραμούτσιο και τον Παναγιώτη Πανούση.

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στις Εργασίες της Εθνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συμμετείχε στις πρόσφατες Εργασίες της Εθνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. H Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) βράβευσε -παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας- τον μεγάλο Έλληνα Ευεργέτη Νικόλαο Παπαγεωργίου με το ύψιστο διεθνές βραβείο που απονέμεται σε επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει για το επιχειρηματικό τους ήθος: Το Business for Peace Award. Πρόκειται για μία διάκριση η οποία απονέμεται από το Ίδρυμα Business for Peace, το οποίο εδρεύει στο Όσλο και κάθε χρόνο βραβεύει σε συνεργασία με το ICC, έναν επιχειρηματία επιλεγμένο από όλον τον κόσμο, για την προσφορά του στην κοινωνία.Κατόπιν έλαβαν τιμητική διάκριση οι οκτώ συνυποψήφιοι του κυρίου Παπαγεωργίου στη διεκδίκηση του Business for Peace Awards: Ο Παύλος Ευμορφίδης ιδρυτής της εταιρίας Coco-Mat. Ο Ηρακλής Καλισθένης, Γουνέμπορος, Πρόεδρος της Ορεστιάς ΑΕ. Ο Ιωάννης Κούσιος, Ζαχαροπλάστης από τη Βέροια. Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. ΟΑναστάσιος Μπίλλης. Ο Δημήτρης Πόρτολος. Ο Ευστάθιος Τσαλίκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μαιευτηρίου Ρέα. Ο Οινοποιός Γιώργος Τσάνταλης.Επίσης, απονομήθηκε ειδικό βραβείο στον Επίτιμο Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κύριο Γιώργο Κασσιμάτη. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων παρευρέθησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Μήτσης Ιωάννης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αναγνώστου Νικόλαος.Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς). Οι βασικές διαδικασίες αποκορυφώθηκαν στις εκλογές για την ανάδειξη για 6ετή θητεία, έξι νέων μελών από το σύνολο του 12μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, σε αντικατάσταση των έξι εξερχόμενων, σύμφωνα πάντα με το καταστατικό του ICC. Κατά τις εκλογές αυτές ήταν υποψήφιος από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ο Ά Αντιπρόεδρος κος Ιωάννης Μήτσης, ο οποίος εξελέγη Πρώτο Αναπληρωματικό Μέλος του Δ.Σ.Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θεωρεί ότι αυτή είναι άλλη μια δυνατότητα του Επιμελητηριακού Θεσμού, στο πλαίσιο της αναζήτησης διεξόδων για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων-Μελών του και για τον λόγο αυτό προτίθεται να λάβει ενεργά μέρος στα δρώμενα και τις δράσεις του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC)

Επίκαιρη επερώτηση Χρ.Μαντά για την Παιδεία

Επίκαιρη επερώτηση για την Παιδεία εφ’ όλης της ύλης κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά . Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, η κυβερνητική πολιτική διαλύει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, με το Μεσοπρόθεσμο και τον προϋπολογισμό, δίνουν τη χαριστική βολή στις δυο βασικές βαθμίδες για την κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη των νέων ανθρώπων. Είναι πλέον ορατό στους πάντες, επισημαίνεται στην επερώτηση, ότι η κυβέρνηση προωθεί την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς της εκπαίδευσης. Για να το πετύχει αυτό, αποδομεί πλήρως τη δημόσια εκπαίδευση, συρρικνώνοντας στο ελάχιστο την κρατική χρηματοδότηση στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, έτσι ώστε μαθητές και σπουδαστές να εξωθηθούν να γίνουν πελάτες των εκπαιδευτικών αγορών που σκανδαλωδώς πριμοδοτεί, οι δε εκπαιδευτικοί και νέοι επιστήμονες να εξαναγκαστούν να αποδεχτούν δουλοπαροικιακούς όρους εργασίας, τόσο σε επίπεδο αμοιβών όσο και σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων.

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας ζητά από την πολιτεία να στηρίξει τους αγρότες της περιοχής

Την συνδρομή της πολιτείας, για την στήριξη των αγροτών της Πρέβεζας οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, ζητά ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας με επιστολή τους προς το ΥπΑΑΤ και όλους τους αρμόδιους φορείς.Σύμφωνα με όσα αναφέρει η επιστολή τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν καλλιέργειες, πλαστικά κάλυψης αλλά και τις θερμοκηπιακές κατασκευές και έκαναν τη συνέχεια της καλλιέργειας απαγορευτική για τους πληγέντες.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Απατεώνες ζητούσαν χρήματα για σύλλογο ΑμΕΑ!

Σύμφωνα με το Σύλλογο ΑΜΕΑ Πρέβεζας «ΕΛΠΙΔΑ», κάποιοι επιτήδειοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν συμπολίτες μας με πρόσχημα ότι εκπροσωπούν το σύλλογο προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα. Για το λόγο αυτό ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία «Ελπίδα» κάνει γνωστό ότι δεν έχει προγραμματίσει, ούτε έχει εξουσιοδοτήσει κάποιον για τέτοια δράση. Με αφορμή τα παραπάνω ο σύλλογος «Ελπίδα», καλεί τους συμπολίτες μας να είναι προσεκτικοί, και να καταγελούν κάθε παρόμοιο περιστατικό που θα υποπέσει στην αντίληψη τους.

Σε νέα διεύθυνση το Κ.Ε.Π. του Δήμου Άρτας

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, χωροταξικά και λειτουργικά, το Κ.Ε.Π. του Δήμου Αρταίων το οποίο στεγαζόταν στο δημαρχείο, μεταφέρθηκε και λειτουργεί πλέον στην πλατεία Κρυστάλλη (έναντι ΚΤΕΛ). Για την εξυπηρέτησή τους οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται είτε στο Κ.Ε.Π. της πλατείας Κρυστάλλη, είτε στο Κ.Ε.Π. που λειτουργεί στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου (πίσω από τον Άγιο Σπυρίδωνα).

Ανάβαση στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Ανάβαση στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας (983μ) θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012.Η πορεία διάρκειας 6 ωρών (κατηγορία Α’) θα ξεκινήσει από τον Αγιο Συμεών και μέσω χωματόδρομων και μονοπατιών θα καταλήξει στην κορυφή, όπου υπάρχει ένα πυροφυλάκιο. Στην ανάβαση μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό και καλή φυσική κατάσταση.Αναχώρηση 06:00π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου (πρώην Νομαρχία).Αρχηγοί ανάβασης: Θεμιστοκλής Τσιγγερίδης, Γιώργος Μακρίδης.Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Σμύρνης 15 καθημερινά 19:00-21:00. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

Φόρουμ στο Μέτσοβο για την Ευρωπαϊκή ανάπτυξη

Φόρουμ Πολιτών με θέμα «Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ΕΕ κατά της κρίσης» και Σεμινάριο για τα Περιφερειακά ΜΜΕ με θέμα «Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία» συνδιοργανώνουν το Γραφείο στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Μέτσοβο.Οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Διάσελο» του Ιδρύματος Εγνατία.Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται οι ευρωβουλευτές Γιώργος Παπαστάμκος, Γιάννης Τσουκαλάς, Σπύρος Δανέλλης και ο εκπρόσωπος τύπου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης.

Λήγει 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΑΕΕ υπενθυμίζει ότι η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου.Όσοι εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ, θα απογραφούν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού.Η παράλειψη της απογραφής συνεπάγεται την αναστολή της καταβολής της σύνταξης.

Eτήσιες εκπτωτικές κάρτες για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας

Από την Ε.Δ. του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας ανακοινώνεται ότι από 01-12-2012 έως και 23-12-2012 θα εκδίδονται ετήσιες εκπτωτικές κάρτες στα γραφεία του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας (Τέρμα Ταλιαδούρη Διοικητήριο, Γρεβενά).
ΚΑΡΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 100 ευρώ 
ΚΑΡΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ - ΜΑΘΗΤΙΚΗ 70 ευρώ
ΚΑΡΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 50 ευρώ 
Πληροφορίες στο τηλ. 24620 76530.
Για τους κατόχους της Snow Report Card 2013 ισχύει επιπλέον 5 ευρώ έκπτωση στις ετήσιες κάρτες μέχρι 23/12.