Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Διαμαρτύρεται έντονα για τη διαγραφή υπαλλήλων ο Φίλιππας Φίλιος

Επείγον έγγραφο στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, με αφορμή τη διαγραφή υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.Ο Δήμαρχος διαμαρτύρεται έντονα για την ενέργεια αυτή, καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών, έγκαιρα και μέσα στα χρονικά πλαίσια που έθετε ο νόμος, είχε γνωστοποιήσει στο Υπουργείο, ότι δεν εμπίπτει κανένας υπάλληλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας.Παράλληλα οι υπηρεσίες του Δήμου διατύπωσαν εγγράφως τέσσερα ερωτήματα προς το Υπουργείο, με τα οποία ζητούσαν διευκρινίσεις, τα οποία δεν απαντήθηκαν ποτέ.Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για την απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία πλήττει τους δημοκρατικούς θεσμούς και είναι έξω από κάθε επιταγή του συντάγματος.Ο Δήμος Ιωαννιτών θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου να μην επιτραπεί η παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνταγματικών διατάξεων από την εφαρμογή των διατάξεων για κατάργηση θέσεων και διαθεσιμότητα που περιέχονται στον Ν. 4093/2012 και στις συναφείς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Υπουργικές Εγκυκλίους.

Εκδήλωση από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου

Στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε, η αλληλεγγύη μπορεί να αποτελέσει τη βασική ασπίδα για την προστασία όσων πλήττονται περισσότερο από την κρίση.Ο Δήμος Ιωαννιτών, ο ΟΚΠΑΠΑ και οι υπηρεσίες του αυτό το κάνουν πράξη με την ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων.Μία από τις σημαντικότερες που στηρίζει σήμερα δεκάδες οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο.Για την ενίσχυσή του, συστρατεύονται για μία ακόμη φορά πολλές δυνάμεις του τόπου.Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ιωαννιτών, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και τα παιδιά της Μέριμνας, διοργανώνουν την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις δώδεκα το μεσημέρι μια μεγάλη γιορτή.Η γιορτή θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της πόλης και θα καταλήξει στο χώρο έξω από το Δημαρχείο, όπου όλοι μαζί θα στολίσουν το δέντρο της πόλης.Μέσα από την εκδήλωση αυτή, στην οποία μπορούν να μετέχουν όσοι επιθυμούν, στόχος είναι να συγκεντρωθούν υλικά και χρήματα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Συμμετοχή της Περιφέρειας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «VERSO»

Στο East Riding Yorkshire της Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου 2012 οι εργασίες της Διαπεριφερειακής Συνάντησης Εργασίας των εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου «VERSO» (Εθελοντές για την Ευρωπαϊκή Απασχόληση). Στη συνάντηση συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου, με αντικειμενικό σκοπό την εξέταση κάθε πιθανότητας και δυνατότητας μέσω του εθελοντισμού, για την εξεύρεση λύσεων στο έντονο πρόβλημα της ανεργίας που υπάρχει στην περιοχή μας.Στο έργο συμμετέχουν ως εταίροι οκτώ Τοπικές Αρχές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων, η Περιφέρεια Ηπείρου (Ελλάδα), ο Δήμος Middelfart (Δανία), το Netzwerk Lippe (Γερμανία), το Συμβούλιο East Riding του Γιορκσάιρ (Μεγάλη Βρετανία), το Generalitat de Catalunya (Ισπανία), ο Δήμος Zalaegerzeg (Ουγγαρία), ο Δήμος Coevorden (Κάτω Χώρες) και ο Δήμος της Σόφιας (Βουλγαρία). Οι τέσσερις Εταίροι της «Γνώσης» προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο και είναι το Πανεπιστήμιο Aarhus (Δανία), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Ελλάδα), το Business School of Budapest (Ουγγαρία) και το Universitat Autonoma de Barcelona (Ισπανία).Στη συνάντηση οι οκτώ Τοπικές Αρχές παρουσίασαν 16 καλές πρακτικές εθελοντισμού, οι οποίες συνάδουν με τις αρχές του Προγράμματος, έπειτα από αξιολόγηση που πραγματοποίησαν οι Εταίροι Γνώσης, μεταξύ των οποίων είναι και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Την παρουσίαση των προτάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν οι κυρίες Ελένη Καλαμπόκα και Ευγενία Μπράτη (επισυνάπτεται σχετική φωτογραφία).Κοινή συνισταμένη είναι η συνεργασία όλων των φορέων προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι με τους οποίους ο εθελοντισμός να συμβάλει στην ένταξη της κοινωνίας των πολιτών για την ανάπτυξη των τοπικών υπηρεσιών απασχόλησης, στη βελτίωση της απασχολησιμότητας καθώς και στην αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας στις χώρες μέλη του έργου. Περαιτέρω μελέτη αυτών των καλών πρακτικών (ανάλυση κόστους-οφέλους, μεταφορά των καλών πρακτικών κ.α), θα πραγματοποιηθεί από όλους τους εταίρους.Το εγκεκριμένο VERSO χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος INTERREG IVC.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ, 14, 15 ΚΑΙ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ «ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ» ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ!

Το Θέατρο Δωματίου: An Actor’s Studio ολοκληρώνει τις παραστάσεις της ομάδας το επόμενο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο. Ο χώρος των παραστάσεων είναι η Σχολή Χορού «Χοροκίνηση», Κουντουριώτου 28, στα Ιωάννινα. Οι ώρες των παραστάσεων είναι: Παρασκευή 9:30 μ.μ., Σάββατο: 7:30 μ.μ. και 9:30 μ.μ. και Κυριακή 9:30 μ.μ.Η Πρόταση Γάμου είναι ένα από τα πιο φημισμένα και απολαυστικά μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ. Οι ηθοποιοί που εμφανίζονται είναι ο Τάσος Νάκης, η Ανθή Οικονόμου και ο Αχιλλέας Ράδης.Η Παγίδα είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο έργο. Έχει γραφτεί από τα μέλη της ομάδας Βάσω Γκάσταρη και Έλενα Ζιάβρα, οι οποίες και το ερμηνεύουν. Με αφορμή το «κόλλημα» μιας έφηβης με το Internet, αναδιπλώνεται η σχέση μάνας - κόρης… Ποια είναι, όμως, η αιτία;Xωρίς θέρμανση μένουν οι ασθενείς στο νοσοκομείο Πρέβεζας!

Xωρίς θέρμανση μένουν οι ασθενείς στο νοσοκομείο Πρέβεζας καθώς σύμφωνα με τους εργαζόμενους θέρμανση υπάρχει μόνο για δύο ώρες την ημέρα και συγκεκριμένα 7 με 9 το βράδυ. Οι ασθενείς αλλά και το προσωπικό του Νοσοκομείου, τουρτουρίζουν από το κρύο και κυκλοφορούν με ζακέτες και μπουφάν. Οι θερμοκρασίες στους χώρους των ασθενών είναι χαμηλές, με αποτέλεσμα πολλοί να αναγκάζονται να φέρνουν μέσα θέρμανσης από τα σπίτια τους, ενώ ούτε λόγος για θέρμανση δεν γίνεται στα γραφεία των εργαζομένων. Εν τω μεταξύ, αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας, μετά και την σύσκεψη φορέων και σωματείων που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ενώ μια νέα σύσκεψη για τον προγραμματισμό δράσης της Επιτροπής αγώνα για τη δωρεάν δημόσια Υγεία και την αναβάθμιση του δημόσιου νοσοκομείου και των κέντρων υγείας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ζητώντας και την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Γιατί η τοπική ΝΟΔΕ παραμένει άφωνη για τα τεκταινόμενα στη ΔΩΔΩΝΗ;

Άκρα του τάφου σιωπή στην τοπική ΝΟΔΕ για τα όσα εδώ και μήνες παρακολουθούμε σχετικά με το σήριαλ της... ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Οι ιδιώτες επιχειρηματίες από την πλευρά τους προσπαθούν να οργανώσουν σε νέα βάση το νέο τους απόκτημα, ενώ οι συνεταιριστές και οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου παραμένουν στα... κάγκελα. Μέσα σε όλον αυτό τον κυκεώνα εξελίξεων οι πάντες (τοπικοί φορείς και κόμματα) είχαν άποψη και γνώμη, άσχετα αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί τους. Η τοπική ΝΟΔΕ όμως που προεκλογικά κόπτονταν για το δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης, μετεκλογικά... λούφαξε και δεν βγάζει άχνα!!! Δεν πάει πολύς καιρός (11-5-2011) που ο αντιπρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ και υπεύθυνος αγροτικού τομέα της Ν.Δ. στο νομό Ιωαννίνων κ. Γιώργος Γεωργίτσης, υποστήριζε δημόσια σε συνέλευση φορέων στη ΔΩΔΩΝΗ, ότι δεν θα πρέπει να αλλάξει το δημόσιο ιδιοκτησιακό καθεστώς της βιομηχανίας. Άραγε σήμερα να συνεχίζει να έχει την ίδια άποψη;

Συνάντηση Άννας Ασημακοπούλου με τον Βέλγο Πρέσβη στην Ελλάδα

Για τις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και Βελγίου σε θέματα πολιτισμού, συζήτησαν η βουλευτής Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών κ. Άννα Ασημακοπούλου με τον πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα κ. Marc Van Den Reeck.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της κ. Ασημακοπούλου ο Πρέσβης την ενημέρωσε για τα πολιτιστικά δρώμενα τα οποία προγραμματίζονται από την Πρεσβεία του Βελγίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και για την πρόθεση ορισμού επίτιμου Προξένου του Βελγίου στα Ιωάννινα.Τέλος, στο πλαίσιο της συμμετοχής της κ. Ασημακοπούλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, οι δύο συνομιλητές αναφέρθηκαν και στην εξαιρετική συνεργασία των δύο χωρών σχετικά με την παροχή τεχνογνωσίας από την πλευρά των Βελγικών αρχών σε θέματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Ο Πρέσβης του Βελγίου αναμένεται να επισκεφτεί την πόλη των Ιωαννίνων στις αρχές του νέου έτους.

Σε 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να επικαιροποιήσει τη βάση δεδομένων της απογραφής των υπαλλήλων, διαγράφοντας από τη λίστα και θέτοντας σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) που ανήκουν σε φορείς που δεν απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο.Στη σχετική απόφαση κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ που συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Τετάρτης. Επίσης, ήδη έχει κηρύξει 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη προβλέπεται συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα συμμετέχουν σε καμία εργασία, ούτε στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Αντιδράσεις για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης

Την ακύρωση της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου, με την οποία παραχωρείται επιπλέον τμήμα της χερσαίας ζώνης (κοντά στο πάρκινγκ) στην εταιρεία που έχει μισθώσει τον τουριστικό λιμένα της Πρέβεζας, ζητά με προσφυγή του σε όλα τα αρμόδια όργανα ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Πρέβεζας αλλά και κάτοικοι της περιοχής. Στην προσφυγή αίτηση αναφορά γίνεται αναλυτική ενημέρωση για το θέμα (παρατίθενται έγγραφα, νόμοι, αποφάσεις) και τονίζεται ότι «η Λιμενική Επιτροπή Πρέβεζας, χωρίς δικαιοδοσία, αρμοδιότητα και εξουσία προέβη στην τροποποίηση της χωροθέτησης της ήδη υφισταμένης σύμβασης μίσθωσης, παραδίδοντας συμπληρωματική έκταση στη μισθώτρια εταιρεία, πριν αποφανθούν τα γνωμοδοτούντα και αποφασίζοντα όργανα της κεντρικής διοίκησης για την τροποποίηση της χωροθέτησης.Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων, ζητά την ακύρωση της απόφασης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα απευθύνονται και σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, ζητώντας την παρέμβασή τους, όπως και έλεγχο από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα καλεί το Δήμαρχο Πρέβεζας να λάβει θέση στο ζήτημα εγγράφως και ειδικά να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα εισαγάγει το θέμα προς συζήτηση, παρουσία και των ιδίων. Τέλος καλεί την Λιμενάρχη Πρέβεζας για τις νόμιμες ενέργειές και την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας για τις δικές της ενέργειες.

Επαγρύπνηση και εγρήγορση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου

Του Κώστα Μπατσή
Πλουτισμένη από τη φύση η Ήπειρος δέχεται κατ΄έτος τις περισσότερες βροχές απ΄όλες τις περιφέρειες της χώρας, κάτι που αποδεικνύεται από τις δεκάδες ποταμών, παραποτάμων και λιμνών που διαθέτει.Νεράκι άφθονο και πολύτιμο, το οποίο δεν διαχειρίζεται ορθώς γιατί δεν υπάρχουν ανάλογη πολιτική, κρατική μέριμνα, προστασία επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, νομοθεσία και εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό δίκαιο, ειδικά για τις λεκάνες απορροής που εκκρεμεί από το 2003. Άφθονο νεράκι που όμως πολλές φορές γίνεται αιτία πολλαπλών καταστροφών σε αγροτικές καλλιέργειες, σπίτια, δρόμους. Καταστροφές που καλείται ν΄αντιμετωπίσει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου. Κάτι τέτοιο συνέβη και πρόσφατα μετά από έντονες βροχοπτώσεις στη 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων-Πραμάντων, στη θέση Ορεσίδες, μεταξύ των Δημοτικών Διαμερισμάτων Καλεντζίου-Μονολιθίου,.Και σ΄αυτήν την περίπτωση η επέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας υπήρξε άμεση και αποτελεσματική, χάρη και στην αμέριστη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά και του εντεταλμένου αντιδημάρχου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Συνεργεία της έσπευσαν άμεσα επιτόπου, απομάκρυναν τους τεράστιους ογκόλιθους που είχαν αποκλείσει το δρόμο και προς τις δύο κατευθύνσεις και επιδιόρθωσαν τον ασφαλτοτάπητα που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από την πτώση τόνων βράχων, ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις για διερχόμενους οδηγούς. Παράλληλα αστυνομικοί και ο αντιδήμαρχος απέκλεισαν την κυκλοφορία οχημάτων σε κατάλληλα σημεία, φροντίζοντας για την ασφάλεια και την ενημέρωση των οδηγών που κατευθύνονταν προς το μέρος της κατολίσθησης προς αποφυγήν ταλαιπωρίας.Συγχαρητήρια στον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο, το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά κ. Βασίλη Σπύρου και τον αντιδήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων για την άμεση επέμβασή τους. Κι επειδή παρόμοια φαινόμενα κατολισθήσεων, κατακρημνήσεων και αποκλεισμών δρόμων σημειώνονται κατά τακτά διαστήματα χειμώνα-καλοκαίρι από τήξη και πήξη εδαφών, χιονών, νεροποντών και νεροσυρμών τους ευχόμαστε καλό κουράγιο και καλύτερη συνέχεια. Τέτοιο άντρες και τέτοιες υπηρεσίες κάνουν τους Ηπειρώτες περήφανους και τους δημιουργούν αίσθημα ασφαλείας.

Δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις για τους 34 πρώην εργαζομένους των Κλωστηρίων της Πρέβεζας

Δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις για τους 34 πρώην εργαζομένους των Κλωστηρίων της Πρέβεζας οι οποίοι είχαν ενταχθεί, μετά από πολλούς αγώνες, σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και τα τελευταία 4 χρόνια λάμβαναν ένα βοήθημα έως ότου συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για να βγουν σε σύνταξη. Στον ΟΑΕΔ έφτασε η επίσημη εγκύκλιος η οποία τους εξαιρεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι από 1-2-2013 οι πρώην εργαζόμενοι των Κλωστηρίων θα υπαχθούν σε καθεστώς ανεργίας και θα λάβουν για όσο διάστημα προβλέπεται το συγκεκριμένο επίδομα ενώ στην συνέχεια θα μείνουν χωρίς κανένα εισόδημα. Την ίδια στιγμή δε που οι πρώην εργαζόμενοι των Κλωστηρίων, βγαίνουν «εκτός προγράμματος προσυνταξιοδότησης», ο ΟΑΕΔ εξαιρεί από τη δυσμενή ρύθμιση και συνεχίζει να χρηματοδοτεί κατά τον ίδιο τρόπο, απολυμένους από την Ολυμπιακή Αεροπορία, την Ολυμπιακή Αεροπλοΐα και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Μετέφερε 59.220 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Ένας 43χρονο οδηγό φορτηγού συνέλαβαν οι αρχές στην Ηγουμενίτσα, καθώς μετέφερε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων. Συγκεκριμένα, ο οδηγός πιάστηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και σε έλεγχο στο φορτηγό του εντοπίστηκαν 59.220 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.Οι αρχές μαζί με τον 43χρονο οδηγό συνέλαβαν και τον 31χρονο συνοδηγό του.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Οι πρώτες υπό το μηδέν θερμοκρασίες έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου

Οι πρώτες υπό το μηδέν θερμοκρασίες έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου. Η πτώση του υδραργύρου είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστεί πάγος στο οδόστρωμα σε μια αρκετά μεγάλη ζώνη, από την περιοχή Μποντάρι έως τις Εκκλησιές και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων και την μεταφορά των μαθητών. Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ροπόκης στο σημείο βρέθηκαν μηχανήματα τα οποία έριξαν αλάτι, προκειμένου να καθαρίσουν τον δρόμο και να γίνει και πάλι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: «Για εμάς τα παιδιά είναι η ελπίδα της ζωής και όχι τεκμήρια διαβίωσης»

Κατατέθηκε χθες η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες, σύμφωνα τόσο με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις όσο και με τα αιτήματα των συλλόγων και του κινήματος των τρίτεκνων οικογενειών. Την πρόταση νόμου υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας και το σύνολο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.Μετά την κατάθεση της πρότασης νόμου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, τρίτεκνη μητέρα και η ίδια, δήλωσε: «Για εμάς τα παιδιά είναι η ελπίδα της ζωής και όχι τεκμήρια διαβίωσης».

ΠΡΕΒΕΖΑ:Η επίσημη απόφαση μένει για την λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Η επίσημη απόφαση μένει για την λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είπε η Πρόεδρος του, κ. Παρθενία Καζάκου, απαντώντας σε ερώτημα που της τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πότε θα λειτουργήσει το Λιμενικό ταμείο ως Δημοτικό, υπογραμμίζοντας ότι από το Δήμο έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Βρεφικό γάλα Almiron1, για νεογέννητο βρέφος που κινδυνεύει με υποσιτισμό, ζητάει το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας!!!

Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε!!!
Βρεφικό γάλα για νεογέννητο βρέφος που κινδυνεύει με υποσιτισμό, ζητάει το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας. Όσοι θέλουν να προσφέρουν μπορούν να παραδώσουν το συγκεκριμένο γάλα στο Κοινωνικό ιατρείο, στην οδό Χρήστου Κοντού 29 όπου και στεγάζεται. Ώρες λειτουργίας του ιατρείου καθημερινά 10 με 12 το πρωί και τα απογεύματα Δευτέρας,Τρίτης,Πέμπτης και Παρασκευής 6 με 8 το βράδυ. Τηλ επικοινωνίας :2682089805

Έργα του Δήμου Ιωαννιτών στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας

Σημαντικά έργα στα οποία μετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» μετά τις αποφάσεις που έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Παρακολούθησης.Τα έργα στα οποία μετέχει ο Δήμος είναι τα ακόλουθα:
“ICE AGE”- Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΕΝΤΟ, προϋπολογισμού 1.726.246 ευρώ με επικεφαλής την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης και εταίρους το Σπήλαιο Περάματος και το Δήμο.
Η παρέμβαση αυτή προβλέπει τη δημιουργία ενός Πάρκου Παλαιοντολογίας το οποίο θα παρέχει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Ελλάδα κατά την παλαιοντολογική περίοδο και τη δημιουργία –εξέλιξη του λιμναίου συστήματος.Για την Κοινωφελή περιλαμβάνει ακόμη δράσεις διαμόρφωσης και προμήθειας εξοπλισμού πολυχώρου στη Δημοτική Κοινότητα Ανατολής.
“JOY-WELCULT”- ΕΡΓΑΣΙΑ, ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΠΙΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, προϋπολογισμού 1.117.575€ σε συνεργασία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.Στόχος της πρότασης είναι η προώθηση σε διασυνοριακό επίπεδο των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών στον τομέα του τουρισμού, της γεωργίας, των τροφίμων και των παραδοσιακών τεχνών.
“CULT.ROUTES”- ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, προϋπολογισμού 2.499.999,49€ με επικεφαλής την Περιφέρεια Ηπείρου.Η πρόταση αποσκοπεί στη διάσωση, διατήρηση και ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση του θεματικού τουρισμού.

Την πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικου χωριού στην πόλη της Πρέβεζας επιχειρεί ο Δήμος

Την πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικου χωριού στην πόλη της Πρέβεζας επιχειρεί ο Δήμος, συναισθανόμενος τις δύσκολες εποχές που περνάμε όλοι, και θέλοντας να προσφέρει μια νότα χαράς και αισιοδοξίας στις γιορτές που πλησιάζουν. Μια προσπάθεια η οποία θα στηριχθεί αποκλειστικά σε προσφορά των συνανθρώπων και με στόχο την ίδια την κοινωνία της πόλης. Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί στην Πλ. Ανδρούτσου από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου και θα περιλαμβάνει ξύλινες κατασκευές οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, και εθελοντικές δραστηριότητες, ενώ τα παιδιά μεταξύ άλλων θα μπορούν να δημιουργήσουν κατασκευές στο σπίτι των ξωτικών , να φωτογραφηθούν στο σπίτι του Αι Βασίλη και να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους, να φτιάξουν γλυκά και άλλα στο σπίτι των εκπλήξεων, και να δώσουν χαρά σε άλλα παιδιά, χαρίζοντας τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και παλιά παιχνίδια στο σπίτι της Αγάπης. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι όσοι θέλουν να προσφέρουν και να δώσουν χαρά στα παιδιά, ειδικά σε αυτές τις «δύσκολες» γιορτές, τους καλούν να γίνουν συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι . Οι προσφορές μπορεί να αφορούν τις δράσεις και την κατασκευή του χωριού, με υλικά είτε με κάποιο χρηματικό ποσόν, είτε με εθελοντική συνεργασία. Για οποιαδήποτε πληροφορία και συμμετοχή στις δράσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλ 2682360656 και 2682029889

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Για ποιους λόγους καταψήφισα τη ΜΠΕ για τον Αγωγό Φυσικό Αερίου

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος που έγινε την περασμένη εβδομάδα, τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Ελληνοϊταλικό Αγωγό Φυσικού Αερίου και ειδικότερα για το υποθαλάσσιο τμήμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» κ. Γιάννης Παπαδημητρίου.Ο κ. Παπαδημητρίου υποστηρίζει ότι πρόκειται για αγωγό τράνζιτ και ότι η ίδρυση εταιρίας παροχής αερίου για την Ήπειρο αποτελεί κυβερνητικό ελιγμό ύστερα από την αντίδραση των κατοίκων της Πέρδικας. Προσθέτει ακόμη ότι τα προβλεπόμενα από τον αγωγό πλεονεκτήματα και βασικά τα τέλη διέλευσης, δεν επαρκούν για να αντισταθμίσουν το κόστος υποβάθμισης της τουριστικής αξίας της ζώνης Πάργας – Πέρδικας – Συβότων. Τρίτο σημείο διαφωνίας αναφέρει το ότι η ΜΠΕ εξαντλεί την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων και πάντοτε μέσα στα όρια της τουριστικής ζώνης Πάργας – Πέρδικας – Συβότων. Τέλος, κάνει λόγο για «σημαντικές ασάφειες και παραλείψεις» της Μ.Π.Ε., ιδιαίτερα στα ζητήματα εκπομπών αερίων, θορύβων και σεισμικότητας. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία για τη ΜΠΕ.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Εκδήλωση στο Μέτσοβο για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Ε.Ε. κατά της κρίσης

Εκδήλωση στο Μέτσοβο στις 15 Δεκεμβρίου 2012 διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Μετσόβου και με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10:00 στο Συνεδριακό Κέντρο "Διάσελο -Ίδρυμα Εγνατία-Ήπειρος θα διεξαχθεί Ημερίδα - Φόρουμ Πολιτών με θέμα "Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Ε.Ε. κατά της κρίσης".Κεντρικοί ομιλητές της Ημερίδας θα είναι ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Γιώργος Παπαστάμκος και οι ευρωβουλευτές κ.κ. Ιωάννης Τσουκαλάς και Σπύρος Δανέλλης.Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Νίκος Τσομπίκος. Η Ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται προς τους φορείς, τον επιχειρηματικό κόσμο και τους πολίτες του Νομού Ιωαννίνων για την ενημέρωσή τους και την ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τις συγκεκριμένες πολιτικές και τις προσπάθειες της ΕΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Το Φόρουμ Πολιτών θα συντονίσει ο κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα.Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί ενημερωτικό σεμινάριο για τον Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ με θέμα: "Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία". Σκοπός του σεμιναρίου είναι, αφενός η εξοικείωση των δημοσιογράφων των περιφερειακών ΜΜΕ με μία σειρά από επίκαιρα ζητήματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού και αφετέρου η ενημέρωσή τους για την αποτελεσματικότερη χρήση των υπηρεσιών που προσφέρονται στον Τύπο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τις εισηγήσεις θα κάνουν οι κ.κ. Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, Προϊστάμενος της Yπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα και Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα. Το σεμινάριο θα συντονίσει ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το ρεσιτάλ βιολιού με τον εξαίρετο σολίστα Κλεόδωρο Αγόρα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το ρεσιτάλ βιολιού με τον εξαίρετο σολίστα Κλεόδωρο Αγόρα, υπό το φως των κεριών που πραγματοποιήθηκε στην Καθολική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα. Το ρεσιτάλ διοργάνωσε ο Δήμος της Πρέβεζας σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο «Σπύρος Δήμας», κλείνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Πρέβεζας που διοργάνωσε ο Δήμος όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ όπως προανήγγειλε ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Κοσμάς Κορωναίος στο σύντομο χαιρετισμό του θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων και θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Ο δεξιοτέχνης του βιολιού Κλεόδωρος Αγόρας ερμηνεύοντας έργα , Μπάχ, Γιώργου Χλίτσιου και Ysaÿe ενθουσίασε κυριολεκτικά το ακροατήριο, μ’ ένα πρόγραμμα κλασικής μουσικής προσαρμοσμένο στο πνεύμα των ημερών, ενώ ο συνδυασμός χώρου και μουσικής μάγεψαν το ακροατήριο.

Αναγνώστης για τις εκδρομές των σχολείων στα χιονοδρομικά του εξωτερικού

Διάβασα σε ανάρτησή σας την απορία γιατί προτιμούν τα σχολεία το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο και όχι τα Ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα .Χωρίς να έχω καμία σχέση τόσο με τα σχολεία όσο και με τα χιονοδρομικά κέντρα γιατί είμαι μεγάλος σε ηλικία, από εμπειρία και μόνο θα ήθελα να σας πώ ότι όσο στοιχίζει ένα τριήμερο στο Μπάνσκο στοιχίζει η ημέρα στην Ελλάδα .Μη σας προξενεί λοιπόν απορία γιατί προτιμούνται τα γειτονικά χιονοδρομικά κέντρα .

Δημήτρης

Mνήμες μιας άλλης Πρέβεζας κατάφερε να ξυπνήσει στους Πρεβεζάνους, ο Κώστας-Ορφέας Γενιάς

Mνήμες μιας άλλης Πρέβεζας κατάφερε να ξυπνήσει στους Πρεβεζάνους, ο επί πτυχίω φοιτητής της Αρχιτεκτονικής σχολής του Ε.Μ.Π. Κώστας-Ορφέας Γενιάς, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΤΕΕ Τμήμα Ηπείρου και η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας για την παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος του με τίτλο «(Ν)ΤΑΠΙΑ: Αρχιτεκτονικές Μνήμες Στα Όρια Μιας Πόλης». Για μια σημαντική έκδοση που συμβάλλει σημαντικά στο να μη χαθούν μνήμες αλλά και στο να αναδειχθούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας περιοχής έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ κ. Χρ. Παπαβρανούσης. Η επιστημονική εργασία-διατριβή που εκπόνησε ο Κώστας Γενιάς ανέφερε ο Πρόεδρος της Ν.Ε. Πρέβεζας κ. Δημήτρης Παππάς είναι μια ιδιαίτερη έκδοση αφιερωμένη στα 100 χρόνια της πόλης και αποτελεί ένα πολύτιμο οδηγό για την ιστορία της.Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Ορφέας-Κώστας Γενιάς. ο οποίος παρουσίασε την επιστημονική του εργασία, η οποία συνοδευόταν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Το ενδιαφέρον στην εργασία δόθηκε περισσότερο στα προϊόντα λαϊκής αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας που πραγματοποιήθηκαν με πενιχρά μέσα κυρίως από την απελευθέρωση του 1912 μέχρι τη μεταπολίτευση, ενώ το πλήθος των διαφορετικών τεχνοτροπιών και η εναλλαγή τους κατά μήκος της τάφρου εξέπληξε τον μελετητή και τον εντυπωσίασε με την προσαρμοστικότητά του αλλά και την εναλλαγή της πηγαίας με την οργανωμένη δόμηση. «Η ντάπια, 204 χρόνια μετά τη χάραξη και δημιουργία της, ακόμα στέκει σαν σαφής «κορδέλα» που τυλίγει την πόλη, όσο και αν σπάνια ο περαστικός θα της δώσει σημασία. Παρά τις διάφορες αλλοιώσεις και τις αυθαιρεσίες, των τελευταίων κυρίως ετών, το στίγμα της μένει χαραγμένο τόσο στις μνήμες των γηραιότερων κατοίκων, όσο και ως λειτουργικό πολεοδομικό αποτύπωμα» ανέφερε ο κ. Γενιάς συμπερασματικά, υπογραμμίζοντας πως τα παλαιά οικήματα και η τάφρος και τα σημεία αναφοράς κατά μήκος αυτής συνεχώς ξεθωριάζουν μέχρι ίσως να εκλείψουν ακόμη και ως τοπωνύμια και αυτό που θα πρέπει να διασωθεί είναι η λογική που τα δημιούργησε, η λογική της ανάγκης και όχι η λογική της βούλησης».

Συγχωνεύονται οι φορείς διαχείρισης – καταργείται της Παμβώτιδας

Καταργούνται οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών με τη μορφή που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως κατατέθηκε στη βουλή, ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Καλαμά και Αχέροντα και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου συγχωνεύονται σε έναν με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Δυτικής Ηπείρου και Μεσολογγίου».Θα εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και θα έχει έδρα την Άρτα.Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου- Αώου και Πίνδου και ο Φορέας Διαχείρισης Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου συγχωνεύονται σε έναν με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Πίνδου». Η έδρα του νέου φορέα θα είναι οι Ασπράγγελοι Ιωαννίνων.Ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας καταργείται και οι αρμοδιότητές του περνάνε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία ανθρωπιάς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες κτλ) τα οποία θα τα διαθέσει στις 21 Δεκεμβρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα παντοπωλείο το οποίο σε στυλ σουπερ μάρκετ που βοηθάει άπορους, οι οποίοι είναι αποδεδειγμένο ότι έχουν πρόβλημα και έτσι μπορούν να σιτίζονται από εκεί δωρεάν.Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα μέλη του συλλόγου. Η παραλαβή των τροφίμων θα γίνεται στο κτίριο του συλλόγου τις ημέρες του χορευτικού ή όποια άλλη στιγμή είναι ανοιχτός.

Τιμήθηκε ο Πρεβεζάνος διεθνής βολεϊμπολίστας του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ζήσης

O Πρεβεζάνος διεθνής βολεϊμπολίστας του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ζήσης τιμήθηκε με το έπαθλο «ανερχόμενου ταλέντου, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου και ο οποίος αθλητής συνδυάζει εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο. To βραβείο αποτελεί τεράστια τιμή, τόσο για τον αθλητισμό της Πρέβεζας, όσο και για τον ΑΟ Πρέβεζας, την πρώην ομάδα του Δημήτρη Ζήση.

Κατάθεση ερώτησης για τον ψηφιακό μαστογράφο του Νοσοκομείου Άρτας!

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τον ψηφιακό μαστογράφο του Νοσοκομείου Άρτας κατέθεσε ο Βουλευτής ν. Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στύλιος.Ο κ. Στύλιος στην ερώτησή του αναφέρει ότι στο Νοσοκομείο της Άρτας υπάρχει ένας υπερσύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος, ο οποίος δε χρησιμοποιείται. Το γεγονός αυτό, συνεχίζει ο κ. Στύλιος, έχει δυσμενείς συνέπειες στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Επιπλέον, από οικονομικής άποψης το κόστος της πρόληψης είναι πολύ μικρότερο από αυτό της θεραπείας.Στη συνέχεια της ερώτησής του ο κ. Στύλιος τονίζει ότι στους δύσκολους καιρούς μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, πρέπει το δικαίωμα της πρόληψης στην υγεία όχι απλά να προστατευθεί, αλλά και να ενισχυθεί. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί σήμερα την πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Ο προληπτικός έλεγχος πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα θανάτου από τη νόσο.Ο κ. Στύλιος ρώτησε τον Υπουργό Υγείας:
-Εάν είναι σε γνώση του Υπουργείου ότι ο υπερσύγχρονος μαστογράφος του Νοσοκομείου Άρτας δε χρησιμοποιείται;
-Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει το Υπουργείο, ώστε να διευθετηθεί αυτό το πρόβλημα και να λειτουργήσει ο ψηφιακός μαστογράφος;
-Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Άρτας είναι πολλά και γνωστά. Τα έθεσα σε γνώση του Υπουργού Υγείας με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή πριν μερικές εβδομάδες. Μεταξύ των προβλημάτων είναι και η μη χρήση και μη λειτουργία σύγχρονων μηχανημάτων, όπως αυτό του ψηφιακού μαστογράφου. Θυμίζω, ότι τα μηχανήματα αυτά έχουν αγοραστεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Είναι υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα κάθε πολίτη να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, πολύ περισσότερο δε, όταν έχει πληρώσει από το υστέρημά του για την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού. Η συστηματική λειτουργία του ψηφιακού μαστογράφου, μπορεί να συμβάλει και να υποστηρίξει την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Καλώ το Υπουργείο Υγείας να διευθετήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα που αφορά την υγεία των γυναικών του νομού Άρτας και των γειτονικών νομών».

250.000€ για αποκατάσταση ζημιών στο Μέτσοβο

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση για την έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών του οδικού δικτύου που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Μετσόβου».Η απόφαση αφορά στη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Μετσόβου, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές ομβρίων στην περιοχή του Δήμου Μετσόβου.Το ποσό των 250.000 € θα διατεθεί από τους πόρους της ΤΕΟ Α.Ε.Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου ορίστηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μετσόβου.

Ζητούν Υπεύθυνο Λειτουργίας Υποκαταστήματος στην Άρτα

Η εταιρία G4S Cash Services μέλος του Πολυεθνικού Ομίλου εταιριών G4S, κορυφαίου παγκοσμίως στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας ζητά να προσλάβει για την στελέχωση του κλάδου χρηματαποστολών:Υπεύθυνο Λειτουργίας Υποκαταστήματος στην Άρτα
Κωδ. BMART 12-12
Περιοχή Απασχόλησης: Άρτα
Η θέση αναφέρεται στον Επιχειρησιακό Δ/ντη Δικτύου με βασική αρμοδιότητα να εφαρμόζει το πρόγραμμα λειτουργιών του υποκαταστήματος διαχειριζόμενος Πελάτες &Εργαζομένους.
Απαραίτητα Προσόντα
Πτυχίο ΤΕΙ-ΑΕΙ κατά προτίμηση Οικονομικής κατεύθυνσης
Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας & Η/Υ. 
Εμπειρία σε διαχείριση προσωπικού
Επαγγελματισμό και δημιουργική προσωπικότητα με οργανωτικές ικανότητες.
Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για τους άνδρες υποψηφίους)
Άδεια οδήγησης ΙΧ αυτοκινήτου
Άδεια Υπηρεσιών Ασφαλείας (Security)
Επιθυμητά Προσόντα
Προϋπηρεσία – εμπειρία σε αντίστοιχη θέση
Επαγγελματική άδεια οδήγησης
Η εταιρεία προσφέρει Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών, έξτρα Ιδιωτική Ασφάλιση , σύγχρονο περιβάλλον εργασίας με δυνατότητες εξέλιξης σε έναν πολυεθνικό Όμιλο, συνεχή εκπαίδευση.Αν επιθυμείτε να κάνετε καριέρα στη μεγαλύτερη εταιρεία χρηματαποστολών με ηγετική θέση στην αγορά και διακρίνεστε από συνέπεια, πειθαρχία και επαγγελματισμό, τότε μπορείτε να αποστείλετε το βιογραφικό σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση : (Πατήστε εδώ για να στείλετε με Email το βιογραφικό σας) ή στο fax: 2310-495012, αναφέροντας απαραίτητα τον κωδικό της θέσης (BMART 12-12).

Ο Σωκράτης Μάλαμας στην Άρτα

O πυρήνας μιας παρέας που συνεχώς μεγαλώνει και ακολουθεί το Σωκράτη Μάλαμα εδώ και δύο δεκαετίες, δίνει και φέτος το ραντεβού του στην Άρτα, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. Ο Σωκράτης ανακατεύει δημιουργικά δικά του τραγούδια με εκείνα που αγαπάει ο ίδιος και ετοιμάζει ένα πρόγραμμα εφ΄ όλης της ύλης, για να στηθεί ένα γλέντι ¨όπως παλιά¨ και να συναντηθούν οι διαφορετικές γενιές που πλέον απαρτίζουν το κοινό του. Και, επειδή η κατά μόνας ακρόαση έχει διαφορετική σημασία και διαστάσεις από το διονυσιασμό ενός live, σημειώνουμε όλοι, ότι ο Μάλαμας παίρνει τους δρόμους για τις χειμερινές του συναυλίες.

Eξόρμηση της Κινητής Γυναικολογικής Μονάδας της Μαιευτικής-Γυν.κης Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

H Κινητή Γυναικολογική Μονάδα της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα πλαίσια του εορτασμού των 10 χρόνων κοινωνικής προσφοράς του Κ.Υ. Βουτσαρά , θα βρίσκετε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρες 10:30 π.μ - 13:30 μ.μ στο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος Βουτσαρά, παρέχοντας τη δυνατότητα δωρεάν κλινικής γυναικολογικής εξετάσης, U/S και λήψη test –pap στις γυναίκες της περιοχής.

Οι Γιαννιώτες στην αποστολή αλληλεγγύης στη Λωρίδα της Γάζας!!!

Ο Γιάννης Βαϊτσης και ο Αλαντάσι Εσάμ ξανά στην Παλαιστίνη
Στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ελληνική αποστολή αλληλεγγύης παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και την τεταμένη κατάσταση στην Αίγυπτο. Στην αποστολή συμμετέχουν μέλη της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»,ανάμεσά τους και ο καλός φίλος του epirusgate Γιάννης Βαϊτσης, ο οποίος θα είναι και ο μοναδικός εκπρόσωπος απ’ την Ήπειρο, εάν εξαιρέσουμε βέβαια και τον Παλαιστίνιο φίλο του Αλαντάσι Εσάμ ,που έχει πολιτογραφηθεί Έλληνας και εργάζονται μαζί στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα. Η οργάνωση της αποστολής ξεκίνησε τις ημέρες της πρόσφατης ισραηλινής επίθεσης, έπειτα από πρόσκληση παλαιστινιακών και διεθνών οργανώσεων. Παρά την γρήγορη επίτευξη εκεχειρίας, μετά τη νίκη της παλαιστινιακής αντίστασης, αποφασίστηκε η πραγματοποίησή της, με κυριότερους στόχους να ενημερωθεί το ελληνικό κίνημα αλληλεγγύης για την παρούσα κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας μετά την ισραηλινή επίθεση, να εκφράσει την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και να προετοιμάσει το έδαφος και για άλλες μελλοντικές αποστολές.Η άφιξη της ελληνικής αποστολής συνέπεσε με τις ιστορικές στιγμές που ζει τις τελευταίες μέρες η Λωρίδα της Γάζας με την άφιξη του ηγέτη της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ. Τα μέλη των ελληνικών οργανώσεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη δημόσια εκδήλωση για την επέτειο της ίδρυσης του ισλαμικού κινήματος αντίστασης, που πραγματοποιήθηκε μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, άντρες, γυναίκες και παιδιά, και να ακούσουν μεταξύ άλλων τις ομιλίες του Χάλεντ Μεσάαλ και του πρωθυπουργού Ισμαήλ Χανίγια. Επίσης, την προηγουμένη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πρωτοφανή δημόσια εμφάνιση μεγάλων δυνάμεων της παλαιστινιακής ένοπλης αντίστασης, οι οποίες είχαν παραταχθεί κατά μήκος ολόκληρης της Λωρίδας της Γάζας για να υποδεχθούν τον εξόριστο ηγέτη.Η ελληνική αποστολή συναντήθηκε επίσης με στελέχη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), μεταξύ των οποίων και με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Ραμπάχ Μουχάνα, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις στο παλαιστινιακό και γενικότερα στη Μέση Ανατολή.Τα μέλη της αποστολής έχουν επισκεφθεί επίσης σημεία που χτυπήθηκαν από τους πρόσφατους ισραηλινούς βομβαρδισμούς τόσο τις προσφυγικές συνοικίες στο Μοάσκαρ του Ντέιρ Αλ Μπάλαχ, όσο και στην Πόλη της Γάζας. Έχουν επισκεφθεί επίσης τα χωριά ανατολικά του Χαν Γιούνις, φτάνοντας ως τις παρυφές της λεγόμενης «νεκρής ζώνης» όπου τις τελευταίες μέρες έχουν διαπραχθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δεκάδες παραβιάσεις της εκεχειρίας με νεκρούς και τραυματίες. Στο χωριό Φαραχίν επισκέφθηκαν επίσης μνημείο για τον αδικοχαμένο Ιταλό ακτιβιστή Βιτόριο Αριγκόνι.Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ο οποίος συμμετέχει στην πρωτοβουλία για την «Κιβωτό της Γάζας», η οποία ευελπιστεί στο μέλλον να σπάσει τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας εκ των έσω, μεταφέροντας και παλαιστινιακά προϊόντα προς εξαγωγή. Κατά την συνάντηση υπήρξε επίσης ενημέρωση για τις επιθέσεις που αντιμετωπίζουν οι παλαιστίνιοι ψαράδες και τις δεκάδες απαγωγές από το ισραηλινό ναυτικό κατά παράβαση της εκεχειρίας.Σε ότι αφορά την πιο ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού, τα παιδιά, που αποτελούν και την πλειονότητα στη Λωρίδα της Γάζας, η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το παιδιατρικό νοσοκομείο Αλ Ντούρα (από το όνομα του παιδιού που σκοτώθηκε μπροστά στις κάμερες, στις αρχές της δεύτερης Ιντιφάντα, καθώς προσπαθούσε με τον πατέρα του να προφυλαχθεί από τα ισραηλινά πυρά). Το νοσοκομείο βρίσκεται αρκετά κοντά στα ανατολικά όρια της Λωρίδας της Γάζας, έχει υποστεί στο παρελθόν σφοδρές επιθέσεις κατά τις οποίες έχει σκοτωθεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και γι’ αυτό είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για να ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερες συνθήκες κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής και ιδιαίτερα οι νοσηλευτές, διαπίστωσαν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες που καταβάλλονται για την καλυτέρευση των συνθηκών στο νοσοκομείο, παρά τις ελλείψεις λόγω του αποκλεισμού.Τις επόμενες ημέρες η ελληνική αποστολή αλληλεγγύης θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε διάφορα σημεία της Λωρίδας της Γάζας και τις συναντήσεις με εκπροσώπους πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων.

Τελευταίο αντίο για τον Άλκη Αλκαίο στην Πάργα με τους μαθητές να σιγοτραγουδούν...

Ο δήμαρχος της πόλης Αθανάσιος Λιόλιος χαρακτήρισε τη χθεσινή ημερομηνία ως παντοτινή μέρα πένθους για τον τόπο
Στη γραφική Πάργα, την πόλη όπου μεγάλωσε και που αγάπησε όσο καμία άλλη, έγινε χθες το μεσημέρι η κηδεία του Αλκη Αλκαίου.Με φόντο τον συννεφιασμένο ουρανό, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, αλλά και απλός κόσμος, είπαν το τελευταίο αντίο στον εμπνευσμένο ποιητή του ελληνικού τραγουδιού που για δεκαετίες μάς χάριζε υπέροχα τραγούδια.Εκεί ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο άνθρωπος με τον οποίον ο Αλκης Αλκαίος ανέπτυξε την πιο μακρόχρονη και δημιουργική καλλιτεχνική σχέση, δημιουργώντας μαζί κορυφαία τραγούδια όπως τα «Ρόζα», «Ερωτικό», «Πάντα γελαστοί» κ.ά.Εκεί ήταν όμως κι άλλοι καλλιτέχνες που είχαν συνεργαστεί μαζί του, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μίλτος Πασχαλίδης κ.ά.Την ώρα που η σορός του Αλκη Αλκαίου μεταφερόταν στην τελευταία του κατοικία, μαθητές από διάφορα σχολεία της Πάργας σιγοτραγουδούσαν κάποια από τα πιο αγαπημένα κομμάτια του δημιουργώντας έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα.Ο δήμαρχος της πόλης Αθανάσιος Λιόλιος χαρακτήρισε τη χθεσινή ημερομηνία ως παντοτινή μέρα πένθους για τον τόπο, ενώ ανακοίνωσε πως σύντομα μια κεντρική πλατεία της πόλης θα πάρει το όνομα του εκλιπόντος.

30 χρόνια στην περιπέτεια του τραγουδιού
Θα έκλεινε φέτος 30 χρόνια στην περιπέτεια του τραγουδιού, καθώς πρωτομπήκε στη δισκογραφία το 1982. Δεν πρόλαβε όμως, αφού έφυγε την Κυριακή στα 63 του - κηδεύεται σήμερα στην Πάργα, την αγαπημένη του γενέτειρα - παίρνοντας μαζί του τις αλλόκοτες εικόνες των στίχων του την αγωνία της μεταπολιτευτικής γενιάς ιδωμένη μέσα από την προσωπική του αγωνία και βέβαια μεγάλες επιτυχίες όπως το «Ερωτικό» (η γνωστή «Πιρόγα») ή τη «Ρόζα».Και βέβαια, ο στιχουργός Αλκης Αλκαίος παίρνει μαζί του μια ακόμη πρωτοτυπία: το πώς οι σουρεαλιστικοί στίχοι του («φωνή εντόμου τώρα είναι η φωνή μου…» από τη «Ρόζα») βρήκαν χαραμάδα και τραγουδήθηκαν στα πιο λαϊκά σπίτια.
Ακόμη, στίχοι του βρήκαν τη θέση τους μέχρι και σε πανό οπαδών (π.χ. στην Θύρα 13 τη δεκαετία του '90 υπήρχε πανό με τον στίχο «Στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι πάντα γελαστοί και γελασμένοι» από την επιτυχία «Πάντα γελαστοί» σε μουσική Μικρούτσικου και ερμηνεία Μητροπάνου).Ο ποιητικός λόγος του Αλκαίου - εκτός της συνεργασίας του με τον Θ. Μικρούτσικο - μελοποιήθηκε και από τον Νότη Μαυρουδή, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Μάριο Τόκα, τον Μίλτο Πασχαλίδη κ.ά.Επίσης, ένας μύθος περιέβαλλε τον Αλκαίο λόγω και των σπάνιων δημόσιων εμφανίσεών του - σχεδόν έζησε στο σπίτι του και λόγω προβλημάτων υγείας που είχαν προκληθεί από βασανιστήρια επί χούντας, όπως μας αποκάλυψε ο Μανώλης Μητσιάς - από το 1982 που μπήκε στη δισκογραφία με το «Εμπάργκο» του Θάνου Μικρούτσικου.«Εξαιρετικά πρωτότυπος, με τον χρόνο αναγνωρίσιμος - χαρακτηριστικό των σημαντικών δημιουργών - και με συνεχή ανατροπή των κεκτημένων του», γράφει για τον Αλκαίο ο Μικρούτσικος στην αυτοβιογραφία του. «Με τη στάση ζωής και τα τραγούδια του διαμόρφωσε συνειδήσεις», σημείωσε ο Μανώλης Μητσιάς στην εφημερίδα  «ΝΕΑ», ενώ ο Γιώργος Νταλάρας τον χαρακτήρισε «άμοιαστο ποιητή και μαχητή του κόσμου και της ζωής».Ο Αλκης Αλκαίος στάθηκε τολμηρός στον λόγο και με αριστερό πολιτικό πρόσημο. Μπήκε στα γράμματα με απροσδόκητο τρόπο· το 1967 έδωσε μια διάλεξη στην Πάργα με θέμα τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη όταν οι θρησκευτικές Αρχές στην Πρέβεζα είχαν αρνηθεί να τελέσουν μνημόσυνο για τον αυτόχειρα ποιητή. Η ομιλία του εκείνη έγινε ένα μικρό βιβλίο το οποίο υπέγραψε με το πραγματικό του όνομα: Ευάγγελος Λιαρός.

Παρουσίαση βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη στην Άρτα

Οι εκδόσεις Καστανιώτη, ο σύλλογος «Οι φίλοι του Βιβλίου» και το βιβλιοπωλείο «Η Πολυθρόνα του Νίτσε» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου» την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Ο Μακρυγιάννης» (Πριοβόλου 11). Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. Για πληροφορίες: 26810-77631.

Αντίθετοι με τις διαγραφές διοικητικών Αλμπάνης-Μυλόπουλος και Τσάρτας

Αντίθετοι με τις διαγραφές διοικητικών υπαλλήλων από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου δηλώνουν με επιστολή τους τρεις πρυτάνεις Πανεπιστημίων και ειδικότερα ο Τριαντάφυλλος  Αλμπάνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  ο Γ. Μυλόπουλος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και ο Π. Τσάρτας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.Με την επιστολή τους οι πρυτάνεις ενημερώνουν την ελληνική κοινωνία ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μανιτάκης, διέγραψε από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου διοικητικούς υπαλλήλους τεσσάρων Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πάντειο Πανεπιστήμιο).Κάτά τους πρυτάνεις:
- Είναι, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, πρόδηλα αντισυνταγματική κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαιοκρατικής αρχής, θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ασφάλειας δικαίου, και πολλαπλώς άνομη.
- Πλήττει καίρια τη θεσμική λειτουργία της Κοινοβουλευτική Δημοκρατίας, εφόσον του νόμου Ν.4076/2012 (ΦΕΚ.12/11/2012) που ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο, επακολούθησαν μέσα σε ένα μήνα, δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (19/11/2012 & 4/12/2012), που δεν έρχονται να ρυθμίσουν «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης», όπως ρητά προβλέπει το Σύνταγμα στο άρθρο 44, αλλά παραποιούν την κοινοβουλευτική διαδικασία, καθώς και τέσσερις εγκύκλιοι, προκειμένου να ‘καλύψει’ την επιβολή της διαθεσιμότητας/απόλυσης προσωπικού από οποιονδήποτε φορέα, πέραν του περιεχομένου του Συντάγματος και των νόμων.
- Αντιτίθεται σε στοιχειώδεις ανθρωπιστικές αξίες, εφόσον απολύονται στελέχη με μακροχρόνια εμπειρία στα Πανεπιστήμια, που επιμορφώνονται διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια, και έχουν στηρίξει τη λειτουργία τους αναλαμβάνοντας υπερβολικό φόρτο εργασίας και δίχως πρόσθετη αμοιβή.
- Αντιτίθεται στην πρωταρχική πρόθεση της συναφούς διάταξης του Ν.4076/2012, εφόσον απολύει με οριζόντιες ρυθμίσεις προσωπικό από αυτοδιοίκητα ιδρύματα τα οποία όχι μόνο δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό, αλλά έχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε Διοικητικό Προσωπικό, διατυπωμένες εδώ και χρόνια σε πλειάδα εγγράφων.
"Οι πράξεις αυτές του υπουργού καταστρέφουν με τυφλό και παράλογο τρόπο την λειτουργία των συγκεκριμένων Πανεπιστημίων, δίνοντας την εντύπωση της περιττής ανθρωποθυσίας με άμεσες συνέπειες στους φοιτητές μας και στους γονείς τους, καθώς και στο επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό της χώρας μας", καταλήγουν οι πρυτάνεις και καλούν:
- Τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη να επαναφέρει τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ ως είχαν στο Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου.
- Τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο να παρέμβει άμεσα ως ηγεσία του εποπτεύοντος τα ΑΕΙ υπουργείου.
- Τα κόμματα της παρούσας Κυβέρνησης να στηρίξουν την χειμαζόμενη Ανώτατη Παιδεία.
- Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον αυτής της χώρας.

ΕΠΑ.Σ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ


Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σε ότι αφορά την καταγγελία της ΚΝΕ για προσπάθεια παρεμπόδισης μελών του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ, ενώ πραγματοποιούσαν εξόρμηση στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ, σας κάνουμε γνωστά τα εξής:Δεν υπήρξε καμία παρεμπόδιση μελών της κομμουνιστικής νεολαίας την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ, γιατί καμιά εξόρμηση νεολαίων της ΚΝΕ δεν γνωρίζουμε να έγινε στη σχολή. Στους χώρους της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας απαγορεύεται η παρουσία εξωσχολικών χωρίς την έγκριση της διοίκησης. Κανένας δεν συκοφάντησε μέλη της ΚΝΕ ή του ΠΑΜΕ. Εξαπανέκαθεν υπήρξαμε ευγενικοί και φιλόξενοι μαζί τους και επανειλημμένως έχουμε ξεναγήσει αντιπροσωπίες πολιτικών κομμάτων, όπως του ΚΚΕ, στους χώρους της σχολής, σε αίθουσες και εργαστήρια.Είχαν προηγηθεί περιστατικά και γεγονότα στη σχολή, εκείνη την ημέρα, που δικαιολογούν την παρουσία της Αστυνομίας. Οι νεολαίοι της ΚΝΕ προφανώς δεν τα γνώριζαν αυτά όταν αρνήθηκαν να δηλώσουν την παρουσία τους και έγινε η παρεξήγηση.Σε κάθε περίπτωση, βάσει του κανονισμού λειτουργίας των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, (ΦΕΚ/2376Β/2007): «Απαγορεύεται στους χώρους του σχολείου η προσέλευση συνδικαλιστών από τους χώρους της εργασίας των μαθητών, ή από άλλους χώρους, καθότι οι μαθητές είναι απόλυτα ικανοί να εκφράσουν μόνοι τους τις απόψεις τους», άρθρο 19 της ΚΥΑ ΑΡ.40087.Επιπρόσθετα διευκρινίζουμε πως οι μαθητές και οι μαθήτριες των Επαγγ/κών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ, ασφαλίζονται και επιδοτούνται για την 6ωρη πρακτική τους άσκηση με 12 Ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησής τους, πέραν της εγγυημένης εργοδοτικής αποζημίωσης που απορρέει από το Συμφωνητικό Μαθητείας και προσυπογράφει η σχολή. Δεν υπογράφουμε συμβάσεις μαθητείας με εργοδότες για υπερωριακή απασχόληση των μαθητών και καταγγέλλουμε τη σύμβαση όταν από έλεγχο διαπιστώσουμε ότι απασχολούνται σε ξένο αντικείμενο από αυτό της ειδικότητάς τους. Όσα αναφέρει η ΚΝΕ για την πρακτική άσκηση των μαθητών είναι προφανώς από λαθεμένη πληροφόρηση και αν γνωρίζει συγκεκριμένο περιστατικό την καλούμε να μας το κοινοποιήσει.Οι 60 εκπαιδευτικοί της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ιωαννίνων είναι περήφανοι για το λειτούργημά τους και το έργο που επιτελούν. Είναι όλοι εμπειρότατοι, εξειδικευμένοι στο αντικείμενό τους και ολοκληρωμένοι επιστήμονες. Οι 440 μαθητές και μαθήτριες της σχολής εκφράζονται ελεύθερα μέσα από το Μαθητικό τους Συμβούλιο και κάνουμε ότι πρέπει για να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς. Ήδη συζητήσαμε το θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα στο Σύλλογο καθηγητών και σε συγκέντρωση των μαθητών. Η παράδοση της σχολής μας δεν δικαιολογεί την επίθεση που δεχόμαστε. Η πολιτική στάση και ένταξη του διευθυντή, των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών δεν απασχολεί.Τέλος, η ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ιωαννίνων δεν έχει ανοιχτά θέματα με την ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ πλην του λογαριασμού αποκατάστασης των τοίχων στο εσωτερικό της σχολής, από τα συνθήματα που έγραψαν τον Οκτώβριο και ενημερώσαμε το Κομμουνιστικό Κόμμα σχετικά.


Ιωάννινα
Από τη διεύθυνση της ΕΠΑ.Σ.
3ο χλμ. Εθν. Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, τηλ 2651043616