Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Δήμος της Πρέβεζας!!!

Ξεχείλισε ο ποταμός Λούρος
Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Δήμος της Πρέβεζας αφού από νωρίς το πρωί, έπεσε δυνατή βροχή και χαλάζι στις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου. Μεγάλες ποσότητες βροχής έγιναν αφορμή να ξεχειλίσει ο ποταμός Αρέθωνας και να πλημμυρίσουν δρόμοι και αγροτικές εκτάσεις, από την Μυρσίνη έως την Καστροσυκιά και το Κανάλι. Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ροπόκης, ο οποίος βρέθηκε αμέσως στα σημεία που δημιουργήθηκαν προβλήματα με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου, ανέφερε ότι ευτυχώς οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν εγκαίρως να πάρουν τα κοπάδια τους, από την ζώνη που πλημμύρισε.«Σε όποιες περιπτώσεις δεν μπορέσαμε να ειδοποιήσουμε τους κατοίκους, κλείσαμε τους δρόμους για να καταλάβουν ότι υπάρχει πρόβλημα και να λάβουν έτσι τα μέτρα τους» τόνισε ο κ.Ροπόκης, σημειώνοντας ότι στην περιοχή των Εκκλησιών έπεσε πυκνό χαλάζι, δημιουργώντας ένα στρώμα τουλάχιστον 3 εκατοστών. Κατολισθήσεις βράχων και συσσώρευση φερτών υλικών είχαμε και σε άλλα σημεία της παραλιακής ζώνης και καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε οι δρόμοι να μείνουν ανοιχτοί. Αντίστοιχα προβλήματα όμως δημιουργήθηκαν και στη δημοτική ενότητα Λούρου . Η 8η επαρχιακή οδός «κόπηκε» λόγω κατολισθήσεων βράχων σε αρκετά σημεία, ενώ όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Παπαχρήστος, από την έντονη βροχόπτωση ξεχείλισε ο ποταμός Λούρος , οι παραπόταμοι και τα κεντρικά αυλάκια σε πολλά σημεία. Από το δυνατό αέρα εξάλλου σημειώθηκαν και πτώσεις κλαδιών και δέντρων στην εθνική οδό Πρέβεζας Ιωαννίνων (στο ύψος του πρατηρίου Λαινά), στο Κανάλι και στον Λούρο, τα οποία απομάκρυναν χωρίς περαιτέρω προβλήματα κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας με επικεφαλής τον Υποδιοικητή, Θεόδωρο Βαρδή.

Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών της Ηπείρου

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των βουλευτών, των υπουργών, των ευρωβουλευτών, καθώς και των πρώην βουλευτών.Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, Αθανάσιου Νάκου, στα «πόθεν έσχες» συμπεριλαμβάνονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές, καθώς και όσοι διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.Συνολικά πρόκειται για πόθεν έσχες 508 υπόχρεων πολιτικών, στους οποίους έγινε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής τους κατάστασης για το οικονομικό έτος 2011, χρήσης του 2010.Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών της Ηπείρου:
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
Το φορολογητέο ποσό από την βουλευτική του αποζημίωση ανέρχεται στις 26.156 και το αφορολόγητο ποσό 66.493.Λοιπά εισοδήματα 81.678.Μαζί με μέλη της οικογένειάς του διαθέτει έντεκα ακίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται κι αγροτεμάχια. Διαθέτει μετοχές στην Εθνική Τράπεζα συνολικής αξίας 1.855 ευρώ και οι καταθέσεις του σε τραπεζικούς λογαριασμούς φτάνουν στις 121 χιλιάδες ευρώ.Διαθέτει ένα αυτοκίνητο κι ένα σκάφος.

ΓΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
Φορολογητέο εισόδημα 22.666.Αφορολόγητο 18.976.Ο κ. Γκόκας διαθέτει δέκα ακίνητα στην πόλη της Άρτας και το Ξηροβούνι Άρτας, μετοχές σε δεκαεπτά διαφορετικές εταιρίες με το σύνολο της αξίας τους να φτάνει στις 30 χιλιάδες ευρώ περίπου και οι καταθέσεις ανέρχονται στις δέκα χιλιάδες ευρώ. Μετέχει σε μία επιχείρηση και διαθέτει δύο αυτοκίνητα.Να σημειωθεί ότι η διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας του κ. Γκόκα μετρούσε λίγους μήνες καθώς είχε διαδεχθεί τον κ. Παύλο Στασινό μετά την παραίτησή του τον Νοέμβριο του 2011.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Φορολογητέο ποσό από την βουλευτική αποζημίωση 28.721.Αφορολόγητο ποσό 66.493.Άλλα εισοδήματα 81.816.Διαθέτει μαζί με μέλη της οικογένειάς του 35 ακίνητα τα οποία βρίσκονται στα Ιωάννινα, τους Χουλιαράδες, στο Κανάλι Πρέβεζας και την Κέρκυρα.Διαθέτει μετοχές σε εννέα εταιρίες και οι τραπεζικές καταθέσεις μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του πλησιάζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ!

ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
Το φορολογητέο ποσό από την βουλευτική του αποζημίωση ανέρχεται στις 26.366 ευρώ.Το αφορολόγητο φτάνει στις 66.493 ευρώ. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 24.907 ευρώ.Διαθέτει δεκαπέντε ακίνητα στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα και την Αθήνα και οι τραπεζικές του καταθέσεις φτάνουν περίπου τις εκατό χιλιάδες ευρώ. Τέλος διαθέτει τρία αυτοκίνητα.

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
Το φορολογητέο εισόδημα από την βουλευτική του αποζημίωση φτάνει στις 25.946 ευρώ και το αφορολόγητο στις 66.493. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν τις 47. 761 ευρώ.Διαθέτει πέντε ακίνητα, τρία στην Πρέβεζα και δύο στην Αθήνα αλλά δεν έχει καμία μετοχή.Το σύνολο των καταθέσεων του ανέρχεται στις 93 χιλιάδες ευρώ.

ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
Το αφορολόγητο ποσό από την βουλευτική του αποζημίωση ανέρχεται στις 28.721 ευρώ και το αφορολόγητο στις 66.493 ευρώ. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 24,761 ευρώ.Διαθέτει έντεκα ακίνητα στις περιοχές Αράχθου και Φιλοθέης Άρτας , έχει δύο αυτοκίνητα ενώ εμφανίζει μηδενικές τραπεζικές καταθέσεις.

ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 
Το φορολογητέο ποσό από την βουλευτική αποζημίωση έφτανε στις 26.156 ευρώ και το αφορολόγητο στις 66.493 ευρώ. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές ανέρχονται στις 33.820 ευρώ. Διαθέτει 19 ακίνητα στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και το Δεμάτι Ζαγορίου. Οι τραπεζικές καταθέσεις που δηλώνει φτάνουν στις 48 χιλιάδες ευρώ.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ 
Το φορολογητέο ποσό από την βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται στις 27.725 και το αφορολόγητο στις 68.493 ευρώ. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 80, 130 ευρώ.Διαθέτει επτά ακίνητα στα Ιωάννινα και τη Νίκαια Αττικής και οι καταθέσεις μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του φτάνουν στις 175.550, διαθέτει τρία αυτοκίνητα και μετέχει σε τέσσερις επιχειρήσεις.

ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Το φορολογητέο ποσό από την βουλευτική αποζημίωση του ανέρχεται στις 14.928 ευρώ και το αφορολόγητο στις 66.647 ευρώ. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 64.511 ευρώ.Διαθέτει δέκα ακίνητα σε διάφορες περιοχές της Άρτας, μετοχές πέντε διαφορετικών εταιριών και οι καταθέσεις του φτάνουν στις 73.711 ευρώ. Επίσης δηλώνει δύο αυτοκίνητα.

ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Το φορολογητέο εισόδημα του είναι 26.366 ευρώ και το αφορολόγητο 66.493. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 78.940 ευρώ.Διαθέτει έντεκα ακίνητα στα Ιωάννινα, την Κηφισιά, την Πρέβεζα και τη Σύρο, διαθέτει μετοχές της Εθνικής και οι καταθέσεις του σε τραπεζικούς λογαριασμούς φτάνουν και οι καταθέσεις του ανέρχονται περίπου στις 45 χιλιάδες ευρώ. Τέλος δηλώνει ένα αυτοκίνητο.

ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
Το φορολογητέο ποσό από την βουλευτική του αποζημίωση ανέρχεται στις 26.706 ευρώ και το αφορολόγητο στις 66.493 ενώ τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 15 χιλιάδες ευρώ.Διαθέτει δεκαπέντε ακίνητα εκ των οποίων ένα βρίσκεται στην Κυψέλη και τα υπόλοιπα στην Πρέβεζα. Οι καταθέσεις είναι περίπου δεκαεννιά χιλιάδες ευρώ , δεν έχει μετοχές και διαθέτει δύο αυτοκίνητα.

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
Το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης ανέρχεται στις 22.971 ευρώ και το αφορολόγητο στις 92.429 ευρώ, ενώ τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 5.731 ευρώ.Διαθέτει έξι ακίνητα στην Άρτα και τα Κεντρικά Τζουμέρκα και έχει μετοχές αξίας τριών χιλιάδων ευρώ περίπου σε τέσσερις διαφορετικές εταιρίες. Οι καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανέρχονται στις 140 χιλιάδες ευρώ και έχει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα.

ΑΡΤΑ: Έγκριση ερευνητικού προγράμματος Τμήματος Ζωικής Παραγωγής ΤΕΙ Ηπείρου

Σημαντικό για την Ελλάδα ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο αφενός τη χρήση τεχνικών και τεχνολογιών φιλικότερων στο περιβάλλον για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη χοιροτροφία και αφετέρου την παραγωγή χοιρινού κρέατος με διακριτές ιδιότητες (λειτουργικό χοιρινό) που θα απευθύνεται σε ειδικές ομάδες καταναλωτών, απέσπασαν το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Γιάννη Σκούφο, το Εργαστήριο Διατροφής της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. με επιστημονικό υπεύθυνο την καθηγήτρια κ. Παναγιώτα Φλώρου-Πανέρη, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Huzhong στην Κίνα με συντονίστρια την καθηγήτρια κ. S. Peng και η Βιομηχανία Κρέατος Ηπείρου (ΒΙΚΗ) με υπεύθυνο τον κ. Νικόλαο Παπαγιάννη.Σημειωτέον, η κ. Peng έχει βραβευτεί με το Εθνικό βραβείο αριστείας για την πρόοδο της Επιστήμης και Τεχνολογίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.Το πρόγραμμα με τίτλο «Διερεύνηση της αειφορικής παραγωγής χοιρινού κρέατος με «λειτουργικές» ιδιότητες, χρησιμοποιώντας τοπικούς φυσικούς πόρους και μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα» της δράσης «Διμερής Ερευνητική και Τεχνολογική Συνεργασία Ελλάδας - Κίνας 2012-2014» κατετάγη τέταρτο από διεθνείς αξιολογητές και συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 προτάσεων που έλαβαν έγκριση για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης, βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ανάμεσα σε άλλες 199 προτάσεις που υποβλήθηκαν και αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2013 με χρονική διάρκεια 30 μηνών. Αποτελεί το ένα από τα δύο εγκεκριμένα προγράμματα με επικεφαλής Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα υπόλοιπα δεκατρία είχαν επικεφαλής εταιρίες παγκόσμιου και εθνικού κύρους.Το πρόγραμμα πραγματεύεται ένα αντικείμενο εξαιρετικής οικονομικής και κοινωνικής σημασίας ιδιαίτερα για την Ήπειρο, Περιφέρεια που διατηρεί μία δυναμική χοιροτροφική παραγωγή και μάλιστα με εξαγωγικές επιδόσεις τελευταία.

Το πρώτο Δ.Σ στην “Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου-Κρανιά, Δυτ. Μακεδονίας”

Την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη, συνήλθε σε Σώμα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του “Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ηπείρου” με έδρα τα Ιωάννινα με την επωνυμία “Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου-Κρανιά, Δυτ. Μακεδονίας”, όπου ορίστηκαν και οι νέοι ρόλοι για την προσωρινή διοίκηση.
1.- Μπούκας Μιλτιάδης (Ιωάννινα-Ζαγόρι) -Πρόεδρος
2.- Δημάκος Αχιλλέας (Πάργα) -Γραμματέας
3.- Ζάγκλης Ναπολέων (Καλαρρύτες) -Ταμίας
4.- Παπαϊωάννου Τρύφων (Τζουμέρκα) -Αντιπρόεδρος
5.- Βασιλείου Κατερίνα (Λιγκιάδες) -Μέλος
6.- Φούφας Μπάμπης (Κρανιά) -Μέλος
7.- Αυλωνίτης Ιωάννης (Ζαγόρι) -Μέλος
Το Πρακτικό ίδρυσης του Συλλόγου υπογράφουν 40 άτομα από όλη την Ήπειρο.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Τις κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση

Τις κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση με καταλήψεις στα γραφεία προσωπικού. Εν τω μεταξύ, χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, Βαγγέλης Τσοβίλης, πρότεινε να παρθεί απόφαση καταγγελίας της νομοθετικής πράξης για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και να τεθεί το θέμα και πάλι στην ΚΕΔΕ. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Φραγκούλης ανέφεραν πως μπορεί το ζήτημα να τεθεί στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου, που πραγματοποιείται σήμερα και δήλωσαν πως δε θα γίνουν συμμέτοχοι σε απολύσεις υπαλλήλων. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα υπέρ της πρότασης του κ. Τσοβίλη, κάτι που αποτελεί ακόμη ένα «βήμα» προς την κατεύθυνση της ενιαίας αντιμετώπισης του ζητήματος, ως πρεβεζάνικη κοινωνία.

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στις Εργασίες της Εθνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συμμετείχε στις πρόσφατες Εργασίες της Εθνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. H Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) βράβευσε -παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας- τον μεγάλο Έλληνα Ευεργέτη Νικόλαο Παπαγεωργίου με το ύψιστο διεθνές βραβείο που απονέμεται σε επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει για το επιχειρηματικό τους ήθος: Το Business for Peace Award. Πρόκειται για μία διάκριση η οποία απονέμεται από το Ίδρυμα Business for Peace, το οποίο εδρεύει στο Όσλο και κάθε χρόνο βραβεύει σε συνεργασία με το ICC, έναν επιχειρηματία επιλεγμένο από όλον τον κόσμο, για την προσφορά του στην κοινωνία.Κατόπιν έλαβαν τιμητική διάκριση οι οκτώ συνυποψήφιοι του κυρίου Παπαγεωργίου στη διεκδίκηση του Business for Peace Awards: Ο Παύλος Ευμορφίδης ιδρυτής της εταιρίας Coco-Mat. Ο Ηρακλής Καλισθένης, Γουνέμπορος, Πρόεδρος της Ορεστιάς ΑΕ. Ο Ιωάννης Κούσιος, Ζαχαροπλάστης από τη Βέροια. Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Ο Αναστάσιος Μπίλλης. Ο Δημήτρης Πόρτολος. Ο Ευστάθιος Τσαλίκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μαιευτηρίου Ρέα. Ο Οινοποιός Γιώργος Τσάνταλης.Επίσης, απονομήθηκε ειδικό βραβείο στον Επίτιμο Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κύριο Γιώργο Κασσιμάτη. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων παρευρέθησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Μήτσης Ιωάννης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αναγνώστου Νικόλαος.Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς). Οι βασικές διαδικασίες αποκορυφώθηκαν στις εκλογές για την ανάδειξη για 6ετή θητεία, έξι νέων μελών από το σύνολο του 12μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, σε αντικατάσταση των έξι εξερχόμενων, σύμφωνα πάντα με το καταστατικό του ICC. Κατά τις εκλογές αυτές ήταν υποψήφιος από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ο Ά Αντιπρόεδρος κος Ιωάννης Μήτσης, ο οποίος εξελέγη Πρώτο Αναπληρωματικό Μέλος του Δ.Σ.Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θεωρεί ότι αυτή είναι άλλη μια δυνατότητα του Επιμελητηριακού Θεσμού, στο πλαίσιο της αναζήτησης διεξόδων για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων-Μελών του και για τον λόγο αυτό προτίθεται να λάβει ενεργά μέρος στα δρώμενα και τις δράσεις του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC),

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: «Μπλόκο» σε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και φοροδιαφυγής, συνελήφθησαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, 43χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο και ο 31χρονος συνοδηγός του, διότι βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη σε παλέτες μέσα στο φορτίο του επικαθήμενου, μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, την οποία είχαν σκοπό να διοχετεύσουν παράνομα στο εξωτερικό.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα και η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων.Η καταμέτρηση των τσιγάρων θα γίνει πρωινές ώρες σήμερα παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων.

Πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του Παραρτήματος του ΚΕΘΕΑ στην Ηγουμενίτσα

Την αναγκαιότητα να ιδρυθεί επιτέλους Θεραπευτική Κοινότητα στην Ήπειρο, ώστε να μην υποχρεώνονται γονείς και ασθενείς να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές της χώρας, τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Παραρτήματος του ΚΕΘΕΑ στην Ηγουμενίτσα.Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η ίδρυση του παραρτήματος στην Θεσπρωτική πρωτεύουσα είναι «εργαλείο ζωής», υπογραμμίζοντας με έμφαση το ουσιαστικό και αποτελεσματικό έργο που επιτελεί το ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο, συμβάλλοντας στην ενεργή επανένταξη στην κοινωνία νέων που έχουν εμπλακεί στο πολυδαίδαλο κόσμο των ναρκωτικών.«Το ΚΕΘΕΑ – είπε ο Περιφερειάρχης- σώζει ζωές. Έδωσε ελπίδα σε οικογένειες. Δημιουργήσαμε κίνημα εθελοντισμού κατά των ναρκωτικών και εμείς ως Περιφέρεια το στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε στις δράσεις και το έργο του. Πρέπει όμως και το κράτος να πάρει επιτέλους την απόφαση να γίνει Θεραπευτική Κοινότητα στα Γιάννινα. Το χρωστάει στην Κοινωνία. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Ζητούνται κτίρια, τα οποία σήμερα απαξιώνονται και χάνονται. Πρέπει να εγκριθεί η δημιουργία της γιατί το χρωστάνε στην Κοινωνία».Τέλος ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι σύντομα πρόκειται να ιδρυθούν αντίστοιχα παραρτήματα στην Πρέβεζα και στην Άρτα, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο για το έργο και τη δραστηριότητα που παρουσιάζουν.Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε και τα εξής: «Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση του ΚΕ.Θ.Ε.Α στα Ιωάννινα που συνηγόρησε στην δημιουργία του κέντρου στην Ηγουμενίτσα, καθώς και στον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή του, για παραχώρηση χώρων για τη δημιουργία του κέντρου. Η διαμόρφωσή του χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και συγκεκριμένα από την Π.Ε Θεσπρωτίας. Στο σημείο αυτό να δηλώσω ότι σε συνεργασία με τον Δήμαρχο θα βρούμε πολύ σύντομα έκθεση για παραχώρηση προς το Κέντρο για εκμετάλλευση από τους εξυπηρετούμενους σε αυτό. Εύχομαι καλή ευόδωση των προσπαθειών του προγράμματος ΚΕ.Θ.Ε.Α στην Ηγουμενίτσα δηλώνοντας ότι σαν Περιφέρεια θα είμαστε αρωγοί σε ότι μας ζητηθεί».Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Οδυσσέας Πότσης, με το συντονισμό του οποίου πριν ένα χρόνο είχαν πραγματοποιηθεί διαδοχικές συσκέψεις στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων, με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων για τη δημιουργία δομών αντιμετώπισης και καταπολέμησης των ναρκωτικών.«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποίηση, που καταφέραμε να υλοποιήσουμε την υπόσχεση που είχαμε δώσει πέρυσι και απλώνουμε έτσι ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας προς τα θύματα της μάστιγας των ναρκωτικών και στη Θεσπρωτία», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας.

Eτήσιες εκπτωτικές κάρτες για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας

Από την Ε.Δ. του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας ανακοινώνεται ότι από 01-12-2012 έως και 23-12-2012 θα εκδίδονται ετήσιες εκπτωτικές κάρτες στα γραφεία του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας (Τέρμα Ταλιαδούρη Διοικητήριο, Γρεβενά).
ΚΑΡΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 100 ευρώ
ΚΑΡΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ - ΜΑΘΗΤΙΚΗ 70 ευρώ
ΚΑΡΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 50 ευρώ
Πληροφορίες στο τηλ. 24620 76530.
Για τους κατόχους της Snow Report Card 2013 ισχύει επιπλέον 5 ευρώ έκπτωση στις ετήσιες κάρτες μέχρι 23/12.

Ανοίγει την Παρασκευή το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Γιάννενα

Η πόλη των Ιωαννίνων ετοιμάζεται με ένα πλήθος εκδηλώσεων να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Άλλωστε το 2013 είναι ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της.Εν όψει των Χριστουγέννων ο Δήμος Ιωαννιτών και η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής διοργανώνουν και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Λιθαρίτσια, στην καρδιά της πόλης, μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου.«Η Λιμνούπολη των Χριστουγέννων» κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Παρασκευή. Στις εννέα και μισή το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ανοίξει και επίσημα για τους μικρούς και τους μεγάλους, τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες.Στόχος είναι να προσφέρει άρωμα εορτών και να δώσει μία μικρή ανάσα, στη σημερινή δύσκολη καθημερινότητα.Η είσοδος στο θεματικό πάρκο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο θα διαθέτει:
- Σπίτι του Αι Βασίλη με ταχυδρομείο Βόρειου Πόλου
- Φάτνη και Χριστουγεννιάτικο Δέντρο
- Στεγασμένο Χώρο για Χριστουγεννιάτικα Δρώμενα όπως μουσικές χορευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εξοπλισμένο με τον ανάλογο ηχητικό σύστημα
- Εορταστικό φωτισμό και στολισμό που θα καλύπτει όλο το πάρκο.
- Παγοδρόμιο η πίστα του οποίου θα είναι τουλάχιστον 300 τ.μ. και θα συνάδει πλήρως με τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας - ασφάλειας που προβλέπονται.
- Carousel
- Bunjee Τραμπολίνο
- Πίστα με συγκρουόμενα
- Ξύλινα σπιτάκια διαστάσεων για την λειτουργία χριστουγεννιάτικης αγοράς.
Καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, μικρούς και μεγάλους θα υποδέχεται ο Άι Βασίλης, ενώ ζογκλέρ- ανιματέρ και εμψυχωτές θα βρίσκονται στο πάρκο και θα διασκεδάζουν τον κόσμο με δράσεις όπως μακιγιάζ προσώπου, κατασκευές, αφηγήσεις παραμυθιών, ζωγραφική κι άλλες δραστηριότητες.

Αυτή είναι η Ηπειρώτισσα σωσίας της ... Τζούλιας Αλεξανδράτου!!!

Η ομοιότητα της με την Τζούλια είναι εκπληκτική.Ωστόσο σε αντίθεση με την προκλητική Αλεξανδράτου η Κατερίνα Νάκου είναι κάτι πολύ διαφορετικό.Με καταγωγή από την Ήπειρο το νεαρό-μόλις 21 ετών- μοντέλο και προσφάτως μητέρα ενός υπέροχου κοριτσιού παλεύει να σταθεί στον χώρο της μόδας.Ζει στην Άρτα και πηγαίνει  συχνά στην Αθήνα όποτε το απαιτούν οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις.Η ομοιότητα της με την Τζούλια Αλεξανδράτου είναι μεγάλη.

e-magazino

Σύσκεψη για τα ειδικά σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

Η λειτουργία και η στέγαση των Ειδικών Σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Βούλας Τσίλη.Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Δ/ντές των ειδικών σχολείων, οι Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων Ιωάννης Αγγέλης και Γεώργιος Τσατσαρώνης, ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Βασίλειος Τσαμπαλάς, υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, εκπρόσωπος του συλλόγου δασκάλων και αντιπροσωπία γονέων.Η αντιδήμαρχος ενημέρωσε για την πορεία του προγράμματος εξοπλισμού των ειδικών σχολείων και συζητήθηκαν τα γενικά και ειδικά ανά περίπτωση προβλήματα λειτουργίας και στέγασής τους.Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε το γεγονός ότι τα ειδικά σχολεία επιβάλλεται να συλλειτουργούν με τα γενικά σχολεία.Σε όσα δε από τα ειδικά σχολεία παρατηρείται δυσλειτουργία λόγω έλλειψης υποδομών, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί είτε με παρεμβάσεις και εξεύρεση χώρων στα υφιστάμενα κτίρια, είτε με μεταστέγαση συγκεκριμένου σχολείου, η οποία θα συμβάλλει στην καλύτερη και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: 52,5 χρόνια κάθειρξη στο «δράκο» της Κέρκυρας!

Σε 52,5 χρόνια κάθειρξης καταδίκασε το μεικτό κακουργιοδικείο Ηγουμενίτσας, τον 40χρονο Κερκυραίο, ο οποίος το καλοκαίρι του 2010, βίασε κατ΄ επανάληψη τουλάχιστον 3 Βρετανίδες, 18, 23 και 47ετών.Ο δράστης παραδέχθηκε την ενοχή του, αν και ισχυρίστηκε ότι προέβη σε αυτές υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ουσιών.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Καμία αύξηση δεν θα επιβληθεί στα δημοτικά τέλη!

Καμία αύξηση δεν θα επιβληθεί στα δημοτικά τέλη για το έτος 2013 σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία χθες το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης η Δημοτική Αρχή συμμερίζεται απόλυτα τη δύσκολη οικονομική συγκυρία των πολιτών και θα κρατήσει στάσιμα τα δημοτικά τέλη για τη νέα χρονιά. «Παρότι τα έσοδα και οι επιχορηγήσεις του Δήμου έχουν σχεδόν μηδενιστεί εμείς αποφασίσαμε να μην επιφορτίσουμε με επιπλέον βάρη τους δημότες μας» τόνισε ο κ.Μπαΐλης, υπογραμμίζοντας πάντως ότι πρόκειται για μια μικρή ελάφρυνση μπροστά στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

“Άναψε” φωτιές σε ΝΟΔΕ και Περιφέρεια

Τους νέους διοικητές των ΔΕΚΟ τους οποίους επέλεξαν από κοινού οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, ετοιμάζεται να τοποθετήσει σε θέσεις ευθύνης η κυβέρνηση Σαμαρά. Ανάμεσά τους και ο πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου Δημήτρης Πανοζάχος,ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες,ετοιμάζεται να αναλάβει διοικητής στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.Στην τοπική ΝΟΔΕ όμως,καθώς και στην Περιφέρεια Ηπείρου,ορισμένοι κάθονται από χθες σε.."αναμμένα κάρβουνα",μιας και-όπως λένε- ο κ. Πανοζάχος ετοιμάζεται να τοποθετήσει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και κάποιον πρώην συνεργάτη του από τα Γιάννενα!!!Όλοι αυτοί που είναι πάντως στα "κάγκελα",θα ήταν φρόνιμο να σκεφτούν πρώτα, πως κάτι έπρεπε να γίνει με την...περίπτωση,μιας και είναι και αυτή η ριμάδα η κατάργηση θέσεων συμβούλων σε δημάρχους και περιφερειάρχες στην μέση...

Συνεδριάζει η ΠΕΔ Ηπείρου για τις κινητοποιήσεις

Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου προκειμένου να αποφασίσει τη μορφή κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο ανάλογων αποφάσεων που ελήφθησαν στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Άρτας σημειώνει ότι η συνεχής υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης οδηγεί σε υποβάθμιση των υπηρεσιών. Με δεδομένη την σημερινή κατάσταση οι δήμοι σε μικρό χρονικό διάστημα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.Ο κ. Παπαλέξης, όπως έκανε γνωστό, στις 12 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην πανελλαδική διαμαρτυρία που οργανώνει η ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Σε περίοδο κρίσης στέλνουμε τους μαθητές μας εκδρομή στο Μπάνσκο!!!

Λες και δεν έχει χιονοδρομικά και ξενοδοχεία η περιοχή μας
Τι να πρωτοπεί κανείς για τη... φαεινή ιδέα που είχαν ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς των μαθητών αλλά και τα αρμόδια τοπικά εκπαιδευτικά όργανα που την ενέκριναν, ώστε σε περίοδο κρίσης οι μαθητές του 8ου Λυκείου Ιωαννίνων να πάνε τριήμερη εκδρομή στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας!!! Λες και δεν έχει χιονοδρομικά και ξενοδοχεία η περιοχή μας και η χώρα μας, ώστε να φιλοξενήσει τους συγκεκριμένους μαθητές. Κατά τα άλλα "Μένουμε Ελλάδα" και στηρίζουμε την εγχώρια τουριστική βιομηχανία που μέρα με τη μέρα βλέπει το ένα ξενοδοχείο μετά το άλλο να βάζουν λουκέτο. Εύγε σε όλους. Μετά κλαίμε που τα παιδιά μας δεν βρίσκουν δουλειά και μένουν άνεργα! Όσο για τον... "εκπαιδευτικό" και... "παιδαγωγικό" χαρακτήρα της εκδρομής δεν αμφιβάλλουμε καθόλου. Διευθυντής και καθηγητές παίρνουν... δέκα με τόνο! Στη φωτό σας παρουσιάζουμε απόσπασμα της πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς σχετικά με μετάβαση και επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών του 8ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων από Ιωάννινα προς Μπάνσκο, την οποία μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Τέλος στην ζωή του έδωσε ένας συνταξιούχος πρώην εργαζόμενος του Δήμου Πρέβεζας!

Τέλος στην ζωή του έδωσε χθες το πρωί ένας συνταξιούχος πρώην εργαζόμενος του Δήμου Πρέβεζας. Ο 77 χρονος άνδρας, αυτοπυροβολήθηκε με μονόκανη κυνηγετική καραμπίνα .Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει μέχρι στιγμής τους λόγους που οδήγησαν τον συνταξιούχο να προβεί σε αυτή την πράξη. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Φόρουμ στο Μέτσοβο για την Ευρωπαϊκή ανάπτυξη

Φόρουμ Πολιτών με θέμα «Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ΕΕ κατά της κρίσης» και Σεμινάριο για τα Περιφερειακά ΜΜΕ με θέμα «Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία» συνδιοργανώνουν το Γραφείο στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Μέτσοβο.Οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Διάσελο» του Ιδρύματος Εγνατία.Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται οι ευρωβουλευτές Γιώργος Παπαστάμκος, Γιάννης Τσουκαλάς, Σπύρος Δανέλλης και ο εκπρόσωπος τύπου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης.

Κλοπή αυτοκινήτου σημειώθηκε στην Πρέβεζα

Κλοπή αυτοκινήτου σημειώθηκε στην Πρέβεζα και μάλιστα στην κάρδια της πόλης. Πρόκειται για ένα τζιπ μάρκας SUZUKI , πράσινου χρώματος, με αριθμό κυκλοφορίας ΡΖΕ 1675 που εκλάπη από την οδό 21ης Οκτωβρίου, όπου ήταν σταθμευμένο. Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τους ιδιοκτήτες του χθες Δευτέρα , καθώς το Σαββατοκύριακο που είχε προηγηθεί και λόγω της κακοκαιρίας δεν χρειάστηκε να το μετακινήσουν. Oι ιδιοκτήτες του οχήματος, κατήγγειλλαν την κλοπή στην Αστυνομία Πρέβεζας και κατέθεσαν μήνυση κατά άγνωστων, ενώ παρακαλούν όποιον γνωρίζει κάτι για το συμβάν να επικοινωνήσει με τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και το τηλ. 2682026013.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Δ/ντη παραγωγής της «Δωδώνης»

Σε κλίμα οδύνης έγινε χθες στην Περίβλεπτο η πολιτική κηδεία του 52χρονου Αναστάσιου Στάμου, Διευθυντή Παραγωγής της «Δωδώνης», ο οποίος αυτοκτόνησε στο σπίτι του, πίνοντας φυτοφάρμακο.Το «παρών» στην κηδεία έδωσε πλήθος εργαζομένων της «Δωδώνης», που είναι συγκλονισμένοι από το γεγονός, καθώς και ο Πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας Μάικλ Ο’ Νιλ, ο Γενικός Διευθυντής της Κώστας Ιωακειμίδης και το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Βιτάλης.Να σημειωθεί, ότι ο αυτόχειρας, γεωπόνος στο επάγγελμα, είχε να δώσει σημεία ζωής για πολλές ημέρες και προχθές Κυριακή οι συγγενείς του (δεν ήταν παντρεμένος, ούτε είχε παιδιά) μπήκαν στο σπίτι του, όπου και τον ανακάλυψαν νεκρό. Σύμφωνα με σημείωμα που είχε ο ίδιος αφήσει, προέβη στην πράξη του για προσωπικούς λόγους. Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος ήταν αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στην Αγία Παρασκευή Πραμάντων, περιοχή από την οποία καταγόταν ο 52χρονος.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Για μια ώρα έκλεισε η Εγνατία λόγω της χιονόπτωσης από τον κόμβο Περιστερίου μέχρι και τον κόμβο Παναγιάς!

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις στα ορεινά και έντονες βροχές στα πεδινά πλείττει από τα ξημερώματα την Ήπειρο. Η συγκοινωνία στην Εγνατία Οδό διεκόπη το πρωί για μια ώρα περίπου λόγω της χιονόπτωσης από τον κόμβο Περιστερίου μέχρι και τον κόμβο Παναγιάς.Επίσης λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, σημειώθηκε καραμπόλα αυτοκινήτων κοντά στο Μέτσοβο.Στο μεταξύ με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η συγκοινωνία σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων, αφού χιόνια έχουν πέσει σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα.Ο αποχιονισμός συνεχίζεται με μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου και των δήμων και οι αρμόδιοι συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς.

Βρεφικό γάλα Almiron1, για νεογέννητο βρέφος που κινδυνεύει με υποσιτισμό, ζητάει το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας!!!

Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε!!!
Βρεφικό γάλα για νεογέννητο βρέφος που κινδυνεύει με υποσιτισμό, ζητάει το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας. Όσοι θέλουν να προσφέρουν μπορούν να παραδώσουν το συγκεκριμένο γάλα στο Κοινωνικό ιατρείο, στην οδό Χρήστου Κοντού 29 όπου και στεγάζεται. Ώρες λειτουργίας του ιατρείου καθημερινά 10 με 12 το πρωί και τα απογεύματα Δευτέρας,Τρίτης,Πέμπτης και Παρασκευής 6 με 8 το βράδυ. Τηλ επικοινωνίας :2682089805

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό νωρίς το πρωί στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας!

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό νωρίς το πρωί στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας.Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Σύλληψη 48χρονου στα Γιάννενα για κατοχή κοκαΐνης

Συνελήφθη, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 48χρονος, για κατοχή κοκαΐνης.Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της διάδοσης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, έγινε έλεγχος στον 48χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, βάρους (3,4) γραμμαρίων.

Μήνυμα για την αιμοδοσία από τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων

Με εντυπωσιακό τρόπο έστειλαν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στην Ακαδημία. Με την καθοδήγηση των καθηγητών τους δημιούργησαν τη δική τους σταγόνα στην αυλή του σχολείου μας και φώναξαν «Δώσε αίμα» απευθυνόμενοι σε όλους τους πολίτες.Η πρωτοβουλία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και την αξία της, ανήκει στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τα μέλη του Δ.Σ του οποίου Χρ. Σιόρεντας, Μ. Ζήκου και Β. Λέτσιου, ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς και κάλεσαν τους γονείς να συμμετέχουν έμπρακτα.Εξάλλου όλη η εκδήλωση είχε ως στόχο να προσκαλέσει τους γονείς και όλους τους πολίτες στην ανοιχτή αιμοδοσία που πραγματοποιείται σήμερα από τις 8.30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στην ΖΠΑ με την συμβολή της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ. Η σημερινή ημέρα επιλέχθηκε καθώς η 11η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.Η Διευθύντρια του σχολείου αναφέρθηκε στις παράλληλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών, όπως η δημιουργία αφισών σχετικών με την αιμοδοσία και η συζήτηση στην τάξη.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ανάβαση στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Ανάβαση στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας (983μ) θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012.Η πορεία διάρκειας 6 ωρών (κατηγορία Α’) θα ξεκινήσει από τον Αγιο Συμεών και μέσω χωματόδρομων και μονοπατιών θα καταλήξει στην κορυφή, όπου υπάρχει ένα πυροφυλάκιο. Στην ανάβαση μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό και καλή φυσική κατάσταση.Αναχώρηση 06:00π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου (πρώην Νομαρχία).Αρχηγοί ανάβασης: Θεμιστοκλής Τσιγγερίδης, Γιώργος Μακρίδης.Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Σμύρνης 15 καθημερινά 19:00-21:00. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αποχαιρετά τον Ηπειρώτη ποιητή Άλκη Αλκαίο

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας αποχαιρετά έναν από τους πιο άξιους Ηπειρώτες ποιητές του καιρού μας, τον Βαγγέλη Λιάρο, τον γνωστότερο ως Άλκη Αλκαίο.“Ως Βαγγέλης Λιάρος είμαι γέννημα Κοκκινιώτης και θρέμμα Παργινός, ως Άλκης Αλκαίος είμαι γέννημα – θρέμμα Παργινός” δήλωνε ο ίδιος, τιμώντας και τον τόπο που γεννήθηκε στην παραμεθόριο Ήπειρο και τον τόπο που αφιερώθηκε από μαθητής μέχρι τον τραγικό χαμό του, τον τόπο που θα τον δεχτεί μετά το ύστατο ξόδι του, στα σπλάχνα του.Από την Πάργα ξεκίνησε η πορεία του ως δημιουργού, από την ηλικία μόλις των 17 ετών, όταν μίλησε σε διάλεξη με θέμα τον Κώστα Καρυωτάκη, μια διάλεξη που έκανε αίσθηση στην εποχή της και εκδόθηκε αργότερα και σε βιβλίο. Λίγα χρόνια αργότερα, διαβάζοντας ένα ποίημά του στον “Ριζοσπάστη”, τον ανακαλύπτει ο Θάνος Μικρούτσικος για να ξεκινήσει μια πολύχρονη συνεργασία που καρποφόρησε με σειρά δίσκων και τραγούδια που έχουμε τραγουδήσει όλοι μας, ακόμη και αν δεν γνωρίζουμε τον στιχουργό τους, ακόμα και αν δεν γνωρίζουμε ότι ο στιχουργός τους είναι ένας από εμάς, ένας παθιασμένος Ηπειρώτης. Ο ίδιος, άλλωστε, έζησε σεμνά, διακριτικά, ζώντας πίσω από το έργο του, μιλώντας και συνομιλώντας ½μόνο με τους στίχους του.Από το “Πρωινό Τσιγάρο” ως τη “Ρόζα”, από το “Εμπάργκο” ως το “Θέατρο Σκιών”, οι στίχοι του Άλκη Αλκαίου τραγούδησαν τις αγάπες μας, τα όνειρά μας, τα ανεκπλήρωτά μας, τους αγώνες και τις αγωνίες μας. Οι νεότερες γενιές μεγάλωσαν με τους στίχους του., διαμορφώνοντας και καλλιεργώντας την συλλογική ευαισθησία και έκφραση. Στους στίχους του ανιχνεύουμε και το μπόλιασμα της καταγωγής του, το άρωμα της ηπειρώτικης παράδοσης.Στο ύστατο χαιρετισμό του σε εκδήλωση Παργινών προς τιμή του, τον περασμένο Ιανουάριο ο Άλκης Αλκαίος κατέληγε ευχόμενος και προτρέποντας σε “δύναμη και αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς μας”. Ο χαμός του τους έκανε πιο δύσκολους αλλά η ύστατη προτροπή του είναι και το καλύτερο ξόδι του.Στο πρόσωπο του Άλκη Αλκαίου η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, οι Ηπειρώτες όπου γης, αποχαιρετούν έναν από τους αξιότερους Ηπειρώτες δημιουργούς του καιρού μας που πήγε με το έργο του λίγο πιο πέρα τον ορίζοντα του ευαισθησίας και της έκφρασής μας, κάνοντας τον κόσμο μας πιο όμορφο.

Έργα του Δήμου Ιωαννιτών στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας

Σημαντικά έργα στα οποία μετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» μετά τις αποφάσεις που έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Παρακολούθησης.Τα έργα στα οποία μετέχει ο Δήμος είναι τα ακόλουθα:
“ICE AGE”- Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΕΝΤΟ, προϋπολογισμού 1.726.246 ευρώ με επικεφαλής την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης και εταίρους το Σπήλαιο Περάματος και το Δήμο.
Η παρέμβαση αυτή προβλέπει τη δημιουργία ενός Πάρκου Παλαιοντολογίας το οποίο θα παρέχει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Ελλάδα κατά την παλαιοντολογική περίοδο και τη δημιουργία –εξέλιξη του λιμναίου συστήματος.Για την Κοινωφελή περιλαμβάνει ακόμη δράσεις διαμόρφωσης και προμήθειας εξοπλισμού πολυχώρου στη Δημοτική Κοινότητα Ανατολής.
“JOY-WELCULT”- ΕΡΓΑΣΙΑ, ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΠΙΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, προϋπολογισμού 1.117.575€ σε συνεργασία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.Στόχος της πρότασης είναι η προώθηση σε διασυνοριακό επίπεδο των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών στον τομέα του τουρισμού, της γεωργίας, των τροφίμων και των παραδοσιακών τεχνών.
“CULT.ROUTES”- ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, προϋπολογισμού 2.499.999,49€ με επικεφαλής την Περιφέρεια Ηπείρου.Η πρόταση αποσκοπεί στη διάσωση, διατήρηση και ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση του θεματικού τουρισμού.

O Δήμος Ιωαννιτών στο Δίκτυο Πράσινων Πόλεων

«Σάρκα και οστά» παίρνει αύριο  και μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (ΔΕΠΠ), καθώς διοργανώνεται το ιδρυτικό του συνέδριο.Η ανάγκη της δημιουργίας του ΔΕΠΠ προέκυψε από τη διαπίστωση ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην επικοινωνία και το συντονισμό μεταξύ των πόλεων της χώρας μας που έχουν πραγματοποιήσει και πραγματοποιούν δράσεις οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος.Ιδρυτικά μέλη του Δικτύου είναι οι δήμοι Αθηναίων, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Κέρκυρας, Κοζάνης και Τρικκαίων και στόχος είναι να συμμετέχουν όλες οι ελληνικές πόλεις που επιθυμούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσω της βελτίωσης του αστικού τους περιβάλλοντος.Το Δίκτυο θα συμβάλει σημαντικά στη διεκδίκηση πολύτιμων πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην αξιοποίηση προγραμμάτων σε όφελος του αστικού περιβάλλοντος. Επίσης, επιδιώκει την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, που θα συμβάλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επιτυχία των προσπαθειών για τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης σε διοίκηση και πολίτες σε πανελλαδικό επίπεδο. Παράλληλα, θα προτείνει ένα σύνολο από εφαρμόσιμες λύσεις σε προβλήματα κοινά μεταξύ των ελληνικών πόλεων, όπως είναι οι περιορισμένοι ελεύθεροι χώροι, η μόλυνση, η διαχείριση λυμάτων, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.ά. Επιπλέον θα βοηθήσει στην καλύτερη διασύνδεση των ελληνικών δήμων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, στοιχείο πολύ σημαντικό για τη συμμετοχή τους στις διεθνείς εξελίξεις και την παρακολούθηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Περιφέρεια συνεργάζονται για την βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου της Πρέβεζας

Σημαντικό βήμα για την βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου της Πρέβεζας γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η επιτροπή περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση της προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου, με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα προέλθει από τους Κοινούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) της Περιφέρειας. Το εν λόγω πρωτόκολλο θα περιλαμβάνει συστάσεις για την ιχνηλασιμότητα, πιστοποίηση, προστασία και βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου. Η ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου αποτελεί μονόδρομο για τους παραγωγούς ώστε να ανταπεξέλθουν στον έντονο ανταγωνισμό, ενώ η ποιότητα του ελαιολάδου πρέπει να διασφαλίζεται σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, δηλαδή από την παραγωγή ελαιοκάρπου στο χωράφι, μέχρι το πιάτο του καταναλωτή. Υπέρ του έργου ψήφισε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Κωτσαντής,έθεσε ωστόσο την ανάγκη ελέγχου της διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων. Χαρακτηριστικό είναι πως στη συνεδρίαση της Επιτροπής εκφράστηκε η πρόθεση από τους παριστάμενους άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Π.Ε. Πρέβεζας.

Σε νέα διεύθυνση το Κ.Ε.Π. του Δήμου Άρτας

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, χωροταξικά και λειτουργικά, το Κ.Ε.Π. του Δήμου Αρταίων το οποίο στεγαζόταν στο δημαρχείο, μεταφέρθηκε και λειτουργεί πλέον στην πλατεία Κρυστάλλη (έναντι ΚΤΕΛ). Για την εξυπηρέτησή τους οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται είτε στο Κ.Ε.Π. της πλατείας Κρυστάλλη, είτε στο Κ.Ε.Π. που λειτουργεί στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου (πίσω από τον Άγιο Σπυρίδωνα).

Eκδήλωση από τον Δήμο Ζίτσας για τα 10 χρόνια προσφοράς από το Κέντρο Υγείας Βουτσαρά

Τιμητική εκδήλωση για τα δέκα χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο, του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά «Αναστάσιος Παπαγγέλης» πραγματοποιεί ο Δήμος Ζίτσας την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο κλειστό γυμναστήριο Βουτσαρά.Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Δημάρχου Ζίτσας Δημήτρη Ρογκότη και θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον διοικητή του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Φώτη Βάββα με θέμα «Ο ρόλος του ΚΥ Βουτσαρά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του νομού», την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα με θέμα «Ο ρόλος του γιατρού στη νέα εποχή. Ιατρική από απόσταση», από τον διευθυντή του ΚΥ Βουτσαρά Δημήτρη Δράκο με θέμα «Τα Κέντρα Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» και από τον φιλόλογο του Λυκείου Ελεούσας, πρώην Δήμαρχο ΜολοσσώνΜιχάλη Παντούλα με θέμα «ΚΥ Βουτσαρά: Εξαγγελία – Υλοποίηση – Προσφορά στον άνθρωπο».Θα ακολουθήσει βράβευση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Δημήτρη Δράκου και εργαζόμενων.Η τιμητική εκδήλωση θα συνδυαστεί με αιμοληψία σε αίθουσα του παλαιού δημαρχείου Βουτσαρά, από τις 9 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι, από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, ενώ από τις 10 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι η Κινητή Γυναικολογική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων θα κάνει λήψεις δειγμάτων για δωρεάν τεστ ΠΑΠ.

ΑΡΤΑ:Σήμερα το κοινό τραπέζι με τους φορείς με θέμα το Παραεμπόριο

Το Επιμελητήριο Άρτας καλεί τους τοπικούς φορείς σε κοινό τραπέζι, σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, προκειμένου να συζητήσουν για το πρόβλημα του παραεμπορίου. Στην πρόσκληση αναφέρεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Άρτας σας προσκαλεί σε κοινό τραπέζι στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου,6ος όροφος), στις 11 Δεκεμβρίου 2012 ημέρα Τρίτη & ώρα 11:00 με στόχο τον περισσότερο πρακτικό και εφικτό συντονισμό στα του οίκου μας,ώστε με την υιοθέτηση έξυπνων χειρισμών να μπορέσουμε να περιορίσουμε το μείζον οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα του Παραεμπορίου στον Νομό μας.Με κοινή την διαπίστωση ότι, τα οικονομικά μεγέθη του παραεμπορίου σε περίοδο οικονομικής κρίσης είναι τεράστια για την Χώρα μας, με δραματικές επιπτώσεις στους τζίρους όλων των κλάδων οικονομικών δραστηριοτήτων και με τις φωνές διαμαρτυρίας των Επιχειρήσεων – Μελών μας να γιγαντώνονται, καθιστά την παρουσία σας αδήριτη ανάγκη.

Στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου διενεργήθηκε με επιτυχία θρομβολυτική παρέμβαση σε αγγειακό ισχαιμικό επεισόδιο!

Σημαντική αποκατάσταση του ασθενούς
Στην ΜΕΘ του Π.Γ.Ν.Ι διενεργήθηκε με επιτυχία θρομβολυτική παρέμβαση σε αγγειακό ισχαιμικό επεισόδιο με σημαντική αποκατάσταση του ασθενούς.Όπως είναι γνωστό τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια έχουν σε μεγάλο βαθμό δυσμενή εξέλιξη δηλαδή σοβαρή αναπηρία η θάνατο. Η θεραπευτική αυτή παρέμβαση έγινε με την συνεργασία του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, του ακτινολογικού εργαστηρίου και του συμβούλου Νευρολόγου της ΜΕΘ.Η ενημέρωση αυτή γίνεται με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης των ισχαιμικών αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και γρήγορης αντιμετώπιση. Ο μέγιστος χρόνος από την έναρξη των συμπτωμάτων του ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου μέχρι την θεραπευτική παρέμβαση δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 3 ώρες και να μην υπάρχουν οι σχετικές αντενδείξεις.

Βουλιάζει το χωριό Πέτρα στην Πρέβεζα από την αδιαφορία!!!

Εικόνες ντροπής επικρατούν στην κοινότητα Πέτρας, σε χωριό κοντά στην Πρέβεζα, που με τις πρώτες βροχές πλημμυρίζει εξαιτίας… της αναλγησίας των υπευθύνων.Πριν από 50 ημέρες εκλάπησαν τα σίδερα από το αντλιοστάσιο Πέτρας-Στρογγυλής με αποτέλεσμα κάθε φορά που «φουσκώνει» ο ποταμός Λούρος να πλημμυρίζει η περιοχή και να καταστρέφονται τεράστιες εκτάσεις γης, σπίτια και να χάνονται περιουσίες.Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς νίπτουν τας χείρας τους επικαλούμενοι έλλειψη χρημάτων και μεταθέτοντας τη λύση του προβλήματος ο ένας στον άλλον»!Την ίδια ώρα βέβαια οι κάτοικοι ζουν με την αγωνία της καταστροφής των σπιτιών τους. Σε μια τέτοια περίπτωση ποιος θα πληρώσει για αυτούς τους ανθρώπους, που ήδη όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, δυσκολεύονται για να τα βγάλουν πέρα;«Διοικητικά τόσο το αντλιοστάσιο, όσο και οι κοινότητες Πέτρας και Νέας Κερασούντας βρίσκονται στην Περιφέρεια Πρέβεζας και στο Δήμο Ζηρού, ενώ η Στρογγυλή και ο Άγιος Σπυρίδωνας στην Περιφέρεια Άρτας και στον Δήμο Άρτας, αλλά όλοι τους εγγειοβελτιωτικά ανήκουν στην Περιφέρεια Άρτας και στους οργανισμούς της (ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ)», εξηγεί η πρόεδρος της κοινότητας Πέτρας, Χ. Τσόντζου.Οι αρμόδιες αρχές Πρέβεζας-Άρτας πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα, γιατί η υπομονή των κατοίκων έχει αρχίσει και εξαντλείται.

Πρωτοχρονιάτικο γλέντι από την Ένωση Ηπειρωτών Ελβετίας

Η Ένωσης Ελλήνων Ηπειρωτών Ελβετίας διοργανώνει και φέτος μεγάλη πρωτοχρονιάτικη γιορτή, την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012, από 19.00΄ μέχρι τις 4.00΄της Πρωτοχρονιάς.Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον ερχομό της καινούργιας χρονιάς με το λαϊκό-δημοτικό συγκρότημα του Kώστας Δεδούση από την Ελλάδα στην αίθουσα:
SCHWIMMBAD KLOTEN
SCHLUEFWEG 10
8302 KLOTEN
(beim Schwimmbad)
Yπάρχουν πoλλά ΔΩΡΕΑΝ πάρκιν
ΑΓΡΙΟΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΚΛΑΡΙΝΟ
ΡΟΥΜΠΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - ΒΙΟΛΙ
ΣΒΑΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ, ΛΑΟΥΤΟ - ΚΙΘΑΡΑ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ – ΛΑΟΥΤΟ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΚΡΟΥΣΤΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ - ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΡΑ
Η κουζίνα προσφέρει μενού με CHF 24.00 και ελληνικά κρασιά CHF 28.00 - CHF 33.00
Όπως ορίζει το έθιμο θα κληρωθεί μια χρυσή λύρα. Επίσης η τόμπολα μας θα χαρίσει στους τυχερούς πολλά πλούσια δώρα όπως π.χ.1 APPLE iPad 4, Wi-Fi, Retina Display

Εξόρμηση στην Γκιώνα θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός σύλλογος Πρέβεζας

Εξόρμηση στην Γκιώνα θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός σύλλογος Πρέβεζας το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου με στόχο την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της την "Πυραμίδα" (υψόμετρο 2.510μ.). Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και αύριο Τρίτη στον Παπαδήμο Δημήτρη (τηλ. 6972832703) και Τζίμα Νικόλαο (τηλ. 2682028693).

Παράταση Υποβολής Αιτήσεων για το Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων Θεσπρωτίας

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ξεκίνησε την υλοποίηση της Πράξης :« Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων Θεσπρωτίας»
που εντάσσεται στο Πλαίσιο της Δράσης 3: «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες» της κατηγορίας παρέμβασης 1 : «Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού Ευπαθών Ομάδων του πληθυσμού», του θεματικού άξονα προτεραιότητας 4 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, του Επιχειρησιακού Προγράμματος:« Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013»,που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Στόχος - παραγόμενο αποτέλεσμα της προτεινόμενης παρέμβασης είναι η εργασιακή και κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.
Δηλαδή, η προετοιμασία των ωφελούμενων, που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες , ώστε να μπορούν να :
 Συμμετέχουν σε Ιδρυόμενες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις .
 Ιδρύουν δική τους Επιχείρηση.
 Προωθηθούν στην αξιοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και να τύχουν αντίστοιχων επιχορηγήσεων.
 Προσληφθούν από επιχειρήσεις.
Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Πράξη μπορούν, αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου -εφόσον η εξουσιοδότηση έχει θεωρηθεί ως προς το γνήσιο της υπογραφής τους από δημόσια αρχή- να προσέρχονται στις κατωτέρω διευθύνσεις και να καταθέτουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής έως 20/12/2012 και ώρες από 09:00 – 13:30:
Το σύνολο των ατόμων που θα συμμετάσχουν ως ωφελούμενοι της Πράξης , είναι 110 άτομα ,κάτοικοι των Δήμων Ηγουμενίτσας, Σουλίου & Φιλιατών, όπως έχουν οριστεί στο παρόν Σχέδιο Δράσης, ήτοι :
Μακροχρόνια άνεργοι (για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών) άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα 
Άνεργα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια.
Άτομα με αναπηρία
Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
Παλιννοστούντες και Μετανάστες με νόμιμα έγγραφα.
Πρώην χρήστες ουσιών
Η υλοποίηση της Πράξης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
 Δικτύωση:
 Κατάρτιση Ωφελουμένων: Έξι (6) προγράμματα κατάρτισης των 100 ωρών:
α) ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, 
β ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ –ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ, γ) 
SERVICE ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ, δ) ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ,
ε) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ –ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, 
στ) LOGISTICS.
 Επιμόρφωση Ωφελουμένων: Τρία Προγράμματα Επιμόρφωσης των 40 ωρών:
I.ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ,
II. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ, 
III. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ-ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ.
 Συμβουλευτική: Υποδοχής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, Επαγγελματική Συμβουλευτική και Υποστήριξη στην Απασχόληση, Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας για την Ίδρυση Νέων Επιχειρήσεων και Κοινωνικών Επιχειρήσεων, Υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Υποστήριξης προς τους Εργοδότες.
ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Η πράξη θα ολοκληρωθεί ως 30 Ιουνίου 2014. 
ΕΤΑΙΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ:
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ «ΑΡΙΑΔΝΗ» (Συντονιστής)
ΚΕΚ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ 
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ASSET ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε

Ζητούν Υπεύθυνο Λειτουργίας Υποκαταστήματος στην Άρτα

Η εταιρία G4S Cash Services μέλος του Πολυεθνικού Ομίλου εταιριών G4S, κορυφαίου παγκοσμίως στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας ζητά να προσλάβει για την στελέχωση του κλάδου χρηματαποστολών:Υπεύθυνο Λειτουργίας Υποκαταστήματος στην Άρτα
Κωδ. BMART 12-12
Περιοχή Απασχόλησης: Άρτα
Η θέση αναφέρεται στον Επιχειρησιακό Δ/ντη Δικτύου με βασική αρμοδιότητα να εφαρμόζει το πρόγραμμα λειτουργιών του υποκαταστήματος διαχειριζόμενος Πελάτες &Εργαζομένους.
Απαραίτητα Προσόντα
Πτυχίο ΤΕΙ-ΑΕΙ κατά προτίμηση Οικονομικής κατεύθυνσης
Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας & Η/Υ. 
Εμπειρία σε διαχείριση προσωπικού
Επαγγελματισμό και δημιουργική προσωπικότητα με οργανωτικές ικανότητες.
Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για τους άνδρες υποψηφίους)
Άδεια οδήγησης ΙΧ αυτοκινήτου
Άδεια Υπηρεσιών Ασφαλείας (Security)
Επιθυμητά Προσόντα
Προϋπηρεσία – εμπειρία σε αντίστοιχη θέση
Επαγγελματική άδεια οδήγησης
Η εταιρεία προσφέρει Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών, έξτρα Ιδιωτική Ασφάλιση , σύγχρονο περιβάλλον εργασίας με δυνατότητες εξέλιξης σε έναν πολυεθνικό Όμιλο, συνεχή εκπαίδευση.Αν επιθυμείτε να κάνετε καριέρα στη μεγαλύτερη εταιρεία χρηματαποστολών με ηγετική θέση στην αγορά και διακρίνεστε από συνέπεια, πειθαρχία και επαγγελματισμό, τότε μπορείτε να αποστείλετε το βιογραφικό σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση : (Πατήστε εδώ για να στείλετε με Email το βιογραφικό σας) ή στο fax: 2310-495012, αναφέροντας απαραίτητα τον κωδικό της θέσης (BMART 12-12).

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία ανθρωπιάς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες κτλ) τα οποία θα τα διαθέσει στις 21 Δεκεμβρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα παντοπωλείο το οποίο σε στυλ σουπερ μάρκετ που βοηθάει άπορους, οι οποίοι είναι αποδεδειγμένο ότι έχουν πρόβλημα και έτσι μπορούν να σιτίζονται από εκεί δωρεάν.Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα μέλη του συλλόγου. Η παραλαβή των τροφίμων θα γίνεται στο κτίριο του συλλόγου τις ημέρες του χορευτικού ή όποια άλλη στιγμή είναι ανοιχτός.

H ασκούμενη δικηγόρος Δώρα Λιόντου από την Βερενίκη Ιωαννίνων, βραβεύθηκε σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!

Την ευκαιρία να παραστούν στην τελετή απονομής του βραβείου Νομπέλ ειρήνης δίνει η Ευρωπαϊκή Ενωση σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας των 27 χωρών μελών της! Νέοι 8-24 ετών έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά στις 10 Δεκεμβρίου την απονομή του βραβείου, αλλά και την συναυλία που διοργανώνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο την επόμενη ημέρα προς τιμή του βραβευθέντα.«Ειρήνη, Ευρώπη, Μέλλον: Τι σημαίνει για σας ειρήνη στην Ευρώπη;» Αυτό ήταν το ερώτημα που τέθηκε προς τους νέους από την ΕΕ και στις υπό ένταξη ή τις υποψήφιες χώρες, ηλικίας 8 έως 24 ετών.Οι 16 προεπιλεγείσες συμμετοχές από την κατηγορία 18-24 αναρτήθηκαν στο Facebook για να ψηφίσει το κοινό.Σε σύνολο 6000 συμμετοχών από όλη την Ευρώπη προεπιλέχθηκε η Δώρα Λιόντου νεαρή ασκούμενη δικηγόρος με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα:Συγκεντρώνοντας 400 likes εξασφάλισε το βραβείο (όπως και άλλα 9 άτομα από άλλες χώρες της ΕΕ) το οποίο και είναι ένα ταξίδι στο Στρασβούργο 11-13 Δεκεμβρίου για την παρακολούθηση εκδηλώσεων σχετικών με την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης που φέτος θα απονεμηθεί στην ΕΕ.Σε ένα απλοικό σε γενικές γραμμές, λιτό & περιεκτικό κείμενο χωρίς ιδιαίτερους ρητορισμούς, υπερβολές & στόμφους διατυπωμένο στα ελληνικά (ο διαγωνισμός προέβλεπε δυνατότητα σύνταξης του κειμένου σε οποιαδήποτε απο τις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ), ανέφερε μεταξύ άλλων :"Ειρήνη στην Ευρώπη σημαίνει για μένα να μπορώ να ονειρεύομαι, να αγαπώ, να ζώ ελεύθερα σε κάθε γωνια της Ευρώπης μέσα σε ένα οικείο περιβάλλον, σε ένα περιβάλλον που να με κάνει να νιώθω ζεστά σαν να βρίσκομαι σπίτι μου.. να κάνω σχέδια και να τα υλοποιώ σε οποιοδήποτε κράτος-μέλος της ΕΕ και αν βρεθώ, βλέποντας τα σύνορα των χωρών όχι σαν εμπόδιο, αλλά σαν κίνητρο για να γνωρίσω νέους ανθρώπους και να ζήσω νέες εμπειρίες..Οι χώρες της Ευρώπης είναι μια αδιασπάστη ενότητα...κάτι σαν μια πολυόροφη πολυκατοικία που οι "γειτόνοι" γνωρίζονται και είναι αγαπημένοι μεταξύ τους...διέρχονται από το ένα "διαμέρισμα" στο άλλο χωρίς να διστάζουν,να ντρέπονται, να φοβούνται, αφού ο κάθε "σπιτονοικοκύρης" υποδέχεται τους "γειτόνους" του με τόση αγάπη και στοργή, με μια τόσο ζεστή διάθεση φιλοξενίας δίνοντας στους "διαμένοντες" της πολυκατοικίας κίνητρο για συχνές "επισκέψεις" στο "σπιτικό του"...Έτσι φαντάζομαι την Ειρήνη στην Ευρώπη και δεν είναι δύσκολο η φαντασία να γίνει πραγματικότητα αρκεί όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε πως αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν...Ας γνωρίσουμε λοιπόν τον "γείτονα" μας & ποτέ δεν ξέρεις! Όλο και κάπου μπορεί να τον χρειαστούμε..! "Η Θεοδώρα Λιόντου κατάγεται από την Ήπειρο και συγκεκριμένα ο πατέρας της κατάγεται από την Βερενίκη των Ιωαννίνων. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ηγουμενίτσα από όπου κατάγεται και διαμένει η οικογένεια της μητέρας της. Έχει μικρασιατικές ρίζες από τον παππού της καθώς προέρχεται από οικογένεια προσφύγων στην Μ.Ασία, παρότι γεννήθηκε στην Ελλάδα).Τα τελευταία 4 χρόνια όμως, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη καθώς το 2008 πέρασε με 19.400 μόρια στη Νομική.Έχει ξεκινήσει άσκηση από τέλη Σεπτεμβρίου σε Δικηγορική Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη τελειώνοντας ακριβώς στα 3,5 χρόνια (Ιούλιο του 2012) την Νομική του ΑΠΘ.

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής δύο (02) αλλοδαποί εντός του επικαθήμενου φορτηγού οχήματος, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.Επίσης, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής 29χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε μία (01) αλλοδαπή, η οποία συνόδευε τα τρία (03) ανήλικα τέκνα της και κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Άρτα

Συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 20χρονος μετανάστης, Αφγανικής καταγωγής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία τσιγάρων.Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο προαναφερόμενος προμηθεύει λαθραία τσιγάρα σε άτομα της Άρτας και σε αστυνομική έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 λαθραία πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας ενώ ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Απατεώνες ζητούσαν χρήματα για σύλλογο ΑμΕΑ!

Σύμφωνα με το Σύλλογο ΑΜΕΑ Πρέβεζας «ΕΛΠΙΔΑ», κάποιοι επιτήδειοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν συμπολίτες μας με πρόσχημα ότι εκπροσωπούν το σύλλογο προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα. Για το λόγο αυτό ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία «Ελπίδα» κάνει γνωστό ότι δεν έχει προγραμματίσει, ούτε έχει εξουσιοδοτήσει κάποιον για τέτοια δράση. Με αφορμή τα παραπάνω ο σύλλογος «Ελπίδα», καλεί τους συμπολίτες μας να είναι προσεκτικοί, και να καταγελούν κάθε παρόμοιο περιστατικό που θα υποπέσει στην αντίληψη τους.

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στη διαθεσιμότητα!

Τη συνέχιση των καταλήψεων έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ.Στην πανελλαδική σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των μελών της ομοσπονδίας, τη Δευτέρα, συζητήθηκαν οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και οι τρόποι με τους οποίους θα συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου.Σύμφωνα με την απόφαση, οι καταλήψεις θα συνεχισθούν στις διευθύνσεις προσωπικού και σε όποιες άλλες διευθύνσεις ή υπηρεσίες εκτιμά το κάθε σωματείο.Συγχρόνως, την Πέμπτη και την Παρασκευή μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζομένους στους δήμους.Ήδη κατά την πρωινή πανελλαδική συνέλευση της Δευτέρας, η νομική σύμβουλος της ομοσπονδίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις αλλά και για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε εργασία, με αποτέλεσμα να μην γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων.Για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ προκηρύσσει 48ωρη απεργία, ενώ την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.Η ΠΟΕ - ΟΤΑ αντιδρά στο μέτρο της διαθεσιμότητας, η οποία μπαίνει στην τελική ευθεία, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρακάμπτεται η άρνηση ορισμένων δημάρχων να αποστείλουν στοιχεία υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Λήγει 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΑΕΕ υπενθυμίζει ότι η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου.Όσοι εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ, θα απογραφούν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού.Η παράλειψη της απογραφής συνεπάγεται την αναστολή της καταβολής της σύνταξης.