Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Απαγόρευση απόπλου

Με πολλά προβλήματα οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν, οι οποίοι φτάνουν ως τα 9 μποφόρ. Δεν εκτελούνται και τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη. Τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Ματς δίχως αύριο ήταν αυτό στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ, που με τη νίκη κατάφερνε να πιάσει στην βαθμολογία ακόμα τρεις ομάδες και να ξεφύγει από τον πάτο της βαθμολογίας...Αντίθετα, ο ΠΑΣ Γιάννινα, δεν τα κατάφερε να συνεχίσει το σερί του επιτυχημένων αποτελεσμάτων, αλλά σίγουρα η ήττα δεν του στοίχισε, εν αντιθέσει με την Ένωση που αν δεν κέρδιζε έμπαινε σε πολύ άσχημες περιπέτειες.
ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Φούντας, Γκερέιρο, Αρκούδας (Ρίκα 80'), Φέτσης, Βλάχος, Κουτρουμπής, Φουρτάδο (Σταματής 67'), Παυλής, Κοτσαρίδης (Γιάγκο 63')
ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα (Κειτά), Γεωργίου (Βίλα 80'), Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης, Ιλιτς

Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου

Στην κατά πλειοψηφία έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ελληνοϊταλικός αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης – Ελληνικό υποθαλάσσιο τμήμα», προχώρησε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.Η Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων και υπεύθυνη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος &Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη στην τοποθέτησή της, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «Έργα εγκατάστασης, κατασκευής και λειτουργίας αγωγών φυσικού αερίου είναι Εθνικής σημασίας, Δημόσιας Ωφέλειας και γενικότερα Δημοσίου Συμφέροντος. Αποτελεί πολιτική επιλογή η έκφραση θετικής στάσης σε κάθε σχέδιο το οποίο φέρνει προστιθέμενη αξία στην Περιφέρειά μας, και κατ΄ επέκταση στη χώρα μας, αναβαθμίζοντας τη γεωστρατηγική της θέση και κυρίως δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».Κλείνοντας τόνισε ότι: «Η Ήπειρος και η Ελλάδα που εμείς υπηρετούμε είναι αυτή που διαπραγματεύεται ισότιμα, που μπορεί να γίνει αξιοπρεπής εταίρος, με σεβασμό στους διεθνείς παράγοντες και όχι με υποτέλεια προς αυτούς.Μια Ήπειρο και μια Ελλάδα που δημιουργεί για τους πολίτες της αξίες, πλούτο και κυρίως υπερηφάνεια.Μια Ήπειρο και μια Ελλάδα με παρουσία στο διεθνές ενεργειακό γίγνεσθαι.Μια Ήπειρο και μια Ελλάδα με εξωστρέφεια.Όχι σε μια Ήπειρο και σε μια Ελλάδα αποκλεισμένη από κάθε διαδικασία – διεργασία – δίκτυο, από το οποίο μπορεί να επωφελείται, να δημιουργεί υπεραξίες και να αξιοποιεί το βασικό χαρακτηριστικό της, την κομβική γεωγραφική της θέση.Όχι σε μια Ήπειρο και σε μια Ελλάδα με εσωστρέφεια».Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης ενέκρινε ακόμη:
- τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π. Ε. Πρέβεζας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το έργο «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πρωτοκόλλου με τη μορφή απαιτήσεων και Συστάσεων για την Ιχνηλασιμότητα, Πιστοποίηση, Προστασία και Βελτίωση των Ποιοτικών Χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ,
- τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το έργο «Παρακολούθηση τοξικού φυτοπλαγκτού στον Αμβρακικό» προϋπολογισμού 7.000 ευρώ,
- τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ)» προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ.Ακόμη ενέκρινε τις γνωμοδοτήσεις για το περιεχόμενο των Μ.Π.Ε. για τα έργα: «Έργα συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών της Δ.Ε. Ζαλόγγου, Δήμου Πρέβεζας και του οικισμού Λούτσας της Δ.Ε. Φαναρίου Δήμου Πάργας», «Οδός Νιάρχου στα Ιωάννινα», «Οριοθέτηση ρεμάτων 6ης πολεοδομικής ενότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας», και «Οριοθέτηση και διαμόρφωση τμημάτων ρέματος από θέση Καλόγηρος έως θέση Μαλαμή εντός του οικισμού Αμμοτόπου του Δήμου Αρταίων Π.Ε.».

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας

Με επιτυχία συνεχίζονται στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας οι εκδηλώσεις, αφιερωμένες στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που γίνονται με την ευγενική συμπαράσταση ντόπιων καλλιτεχνών.Η Κορίνα Ντούμα και ο Α. Μουσκέτας και η Αντιγόνη Κατσούρη, χάρισαν μέχρι τώρα όμορφες ώρες γεμάτες μελωδίες και χαρούμενους ήχους, ενώ το χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τη Στρατιωτική Μπάντα της VIII Μεραρχίας.Ο Δήμος Ιωαννιτών ευχαριστεί θερμά την VIII Μεραρχία για τη συμμετοχή και την στήριξη των εκδηλώσεων στον Ζωγράφειο Οίκο, όπως και όλους τους καλλιτέχνες που βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.Οι εκδηλώσεις στον Οίκο Ευγηρίας θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
- Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.00 η Γιαννιώτισσα Κλαρινετίστα Χριστίνα Τζαλαλή θα μαγέψει με τη μελωδία της τους ανθρώπους της γ΄ ηλικίας .
- Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.00 η Παιδική Χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από όλη την Ελλάδα.
- Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.30 ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας θα πλημμυρίσει από μελωδίες, που θα χαρίσουν στιγμές χαράς και απόλαυσης στους φιλοξενούμενους του.
Οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό.

ΔΙΑΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ 34-27 Α.Ο.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ούτε την 3η αγωνιστική δεν ήρθε η νίκη για τον ΑΟΙ. Η ομάδα των Ιωαννίνων με αρκετές απουσίες γνώρισε την ήττα από τον Δία Πολίχνης με 34-27.Ο ΑΟΙ δεν είχε στη αποστολή τον Αχιλλέα Χροστοδούλου ο οποίος το προηγούμενο Σάββατο χειρουργήθηκε για κάταγμα κεφαλής και του τοποθετήθηκαν τέσσερις βίδες, καθώς και τον Γότση ο οποίος υποφέρει από ίωση γαστρεντερίτιδας. Έτσι με βάση τις απουσίες, η Γιαννιώτικη ομάδα παρουσιάζει πρόβλημα στη δεξιά πλευρά.Παρά τις δυσκολίες όμως ο ΑΟΙ ήταν στη διεκδίκηση της νίκης αλλά όμως για ακόμη μία φορά οι διαιτητές ανέλαβαν δράση και είχαν αρκετές υποδείξεις σε βάρος των φιλοξενούμενων.Αποβλήθηκε μάλιστα ο Σιούλας με δίλεπτη και ο Κόκκας στο 58' για σκληρό φάουλ, και από τον πάγκο ο Καραμπίνας.
Διαιτήτευσαν οι κ.κ. Μπουγιάκας και Χατζηπαναγιωτίδης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 5-3, 11-8, 16-14, 21-18, 25-24, 34-27.
ΑΟΙ (Καραμπίνας-Τικμανίδης): Σιούλας, Ζαμπαλάς 5, Τσάγκας 2, Τζούκας 2, Κολιούλης, Γεωργίου 12, Δήμου 1, Άρτας, Μέλλος, Κόκκας 5, Τόπης


Στη Βουλή φέρνει το θέμα της λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ Άρτας, η Όλγα Γεροβασίλη

Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ Άρτας.Η κ. Γεροβασίλη κατά την τελευταία της επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΚΕΦΙΑΠ, είχε δηλώσει πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε το ΚΕΦΙΑΠ να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.Η επιτακτική ανάγκη των ασθενών να βρεθεί άμεσα λύση για το πρόβλημά τους και η συζήτηση με τους εργαζόμενους του Κέντρου για την μέχρι τώρα δραστηριότητα του ΚΕΦΙΑΠ και τις δυνατότητες ανάπτυξής του, ανέδειξαν τις πτυχές του ζητήματος και αποτέλεσαν τη βάση της ερώτησης που κατατέθηκε σήμερα.

Μήνυμα Δημάρχου Πρέβεζας για τη Διεθνή Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

Ως ημέρα διεκδίκησης και διαμαρτυρίας χαρακτηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ειδικές ανάγκες ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης. «Σε μια εποχή που η κοινωνία μας δοκιμάζει την αντοχή της και την συνοχή της, υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας που σηκώνουν το κεφάλι ψηλά, ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στα προβλήματα και κάνουν την δική τους υπέρβαση αποδεικνύοντας σε όλους μας ότι η αναπηρία δεν είναι το τέλος αλλά μπορεί να γίνει η αρχή μιας νέας ζωής» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ.Μπαΐλης, σημειώνοντας ότι είναι χρέος όλων μας να αγωνιστούμε για ίσα δικαιώματα των ατόμων με κάποια μορφή αναπηρίας. «Η κοινωνία μας θα πρέπει να αγκαλιάσει έμπρακτα με αγάπη και σεβασμό τους ανθρώπους αυτούς αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη εξακολουθεί να είναι το ισχυρό μας «όπλο» ενάντια στην αποξένωση και την μοναξιά στην οποία κάποιοι προσπαθούν να καταδικάσουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες»καταλήγει ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

ΑΡΤΑ:Εκγαίνια Καλικαντζαρούπολης και άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Αύριο Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της Καλικαντζαρούπολης , όπως εσείς επιλέξατε να ονομάζεται το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου μας , καθώς και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως. Κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στην πλατεία με την Δέσποινα Ολυμπίου και τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου. Κεντρικός παρουσιαστής θα είναι ο Γιώργος Χειμωνέτος. Την εκδήλωση θα συνοδεύουν η Φιλαρμονική του Σκουφά, η παιδική χορωδία του Μακρυγιάννη και η Ομάδα Zumba Άρτας. Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί, καθώς σε τέτοιες περιόδους το χαμόγελο, η χαρά και η ελπίδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείψουν.

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για σταθμούς διοδίων

Με έγγραφό του (106649/835/30 Νοεμβρίου 2012) προς τους αρμόδιους υπουργούς και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επαναφέρει το ζήτημα της λειτουργίας των διοδίων και την εφαρμογή εκπτωτικής πολιτικής για τους συχνούς χρήστες της.Ο Περιφερειάρχης, εκφράζει την έκπληξή του, για το γεγονός ότι συζητείται η αύξηση των σταθμών των διοδίων με παράλληλη αύξηση της τιμής των διελεύσεων.Μεταξύ άλλων αναφέρει και τα παρακάτω:«Θέλουμε να πιστεύουμε - και απευθύνουμε έκκληση για αυτό - τέτοιου είδους σχέδια να παραμείνουν επί χάρτου. Σε διαφορετική περίπτωση, να είστε βέβαιοι, ότι θα αποτελέσουν καίριο πλήγμα για τους κατοίκους της Ηπείρου και την οικονομία της. Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να αναλογιστεί, ότι η Ήπειρος έχει ήδη συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην κατασκευή και ολοκλήρωση του σύγχρονου οδικού άξονα και έχει κάθε δικαίωμα να ζητά την εκπλήρωση του χρέους της προς αυτή.Θυμίζουμε ότι ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις που έγιναν για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού.Θυμίζουμε ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν κατ΄ επανάληψη η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, διαβεβαίωνε ότι η λειτουργία των συμβατικών σταθμών διοδίων θα είναι προσωρινή και μέχρις ότου εφαρμοστεί σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων, με χρέωση ανάλογα τη χρήση.Θυμίζουμε ότι η κατασκευή και λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Μαλακάσι έγινε στο πλαίσιο συμφωνίας για τη μη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι που διχοτομεί τις λειτουργίες και τις δραστηριότητες του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.Θυμίζουμε επίσης ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. είχε κάνει αποδεκτή την πρότασή μας για εφαρμογή ειδικής εκπτωτικής πολιτικής για όσους χρησιμοποιούν συχνά τον οδικό άξονα, χωρίς έκτοτε να προχωρήσει στην υλοποίησή της με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται υπέρμετρα σήμερα όσοι μετακινούνται σε καθημερινή βάση στη διαδρομή Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα, αλλά και από Μέτσοβο προς όμορες περιοχές της Θεσσαλίας, υποχρεούμενοι να καταβάλλουν ολόκληρο το αντίτιμο των διοδίων, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν για ελάχιστα χιλιόμετρα την Εγνατία Οδό».Επισημαίνουμε ακόμη τα προβλήματα συντήρησης του οδικού άξονα που διαπιστώνονται, όπως π.χ. στη γέφυρα Μπαλντούμας και απαιτούν καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα».Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης ζητά:
-Να εκδοθούν ειδικές εκπτωτικές κάρτες για τους όσους χρησιμοποιούν συχνά τον οδικό άξονα και να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα για αύξηση της τιμής των διοδίων, που, εκτός των άλλων, θα έχει τα αντίθετα του επιδιωκομένου οικονομικού αποτελέσματος, εξαιτίας της μείωσης των διερχόμενων οχημάτων.
-Να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα ή σχέδιο για δημιουργία νέων σταθμών διοδίων εντός της Περιφέρειας Ηπείρου και να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων.
-Να ληφθεί μέριμνα: α) για όσους μετακινούνται σε καθημερινή βάση από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα και αντιστρόφως, β) για όσους μετακινούνται προς Θεσσαλία (κυρίως από την περιοχή του Δήμου Μετσόβου) και οι οποίοι σήμερα υποχρεούνται να καταβάλλουν ολόκληρο το αντίτιμο των διοδίων, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν για ελάχιστα χιλιόμετρα την Εγνατία Οδό.

Διεγράφη από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ακολουθεί η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου:Tην επομένη της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ και της επίσημης έναρξης των εργασιών που οδηγούν στο Συντακτικό Συνέδριο της Παράταξης, το Φεβρουάριο και την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας και της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λοβέρδος έκανε την επιλογή να ιδρύσει την κίνησή του. Όχι ως ρεύμα ή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως αφετηρία συγκρότησης άλλου κόμματος.Για λόγους εθνικού συμφέροντος, προκειμένου δηλαδή να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα και να τελειώσει ομαλά η δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και πιστωτές μας, ανέχθηκα επί μήνες συμπεριφορές βλαπτικές για την Παράταξη. Επίμονα και οργανωμένα βλαπτικές.Είχα την ελπίδα, ότι μετά την απόφαση του Eurogroup και την επανεμφάνιση του στα κομματικά όργανα, ο κ. Λοβέρδος θα έκλεινε τον κύκλο της αβεβαιότητάς του και θα επανεντασσόταν στις συλλογικές λειτουργίες της Παράταξης.Δυστυχώς αυτό διήρκεσε μόλις λίγες ημέρες.Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ οργανώνει, με κόπο και δυσκολίες, ένα νέο «εμείς», κάποιος διάλεξε το «εγώ». Κρίμα.Το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτούς που θέλουν και μπορούν. Και είναι ανοικτό στο διάλογο και τη συμπόρευση με όλους εκείνους που πιστεύουν στις αξίες των Ευρωπαίων δημοκρατών και σοσιαλιστών.Εφόσον ο κ. Λοβέρδος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και αναζητά άλλο κόμμα, ενημέρωσα με επιστολή μου τον κ. Πρόεδρο της Βουλής ότι δεν ανήκει πλέον ούτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Σύσκεψη στην Θεσπρωτία για την πρωτοβουλία «Epirus Friendly Shopping»

Συνεχίζοντας η Περιφέρεια Ηπείρου τις επαφές – συναντήσεις για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Epirus Friendly Shopping», την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου πραγματοποίησε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.Σε αυτήν συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Βαγενάς, ο Αντιδήμαρχος Σουλίου κ. Μαμούρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας κ. Σκεύης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσπρωτίας κ. Ρέβης, ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών κ. Γόγολος, ο Αντιπρόεδρος των Αρτοποιών κ. Ιωάννου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.Από όλους τους παριστάμενους, επικροτήθηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο η πρωτοβουλία της Περιφέρειας και ανελήφθη η υποχρέωση να ενημερωθούν τα μέλη των φορέων που εκπροσωπούν, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτή.Η πρωτοβουλία «Epirus Friendly Shopping» έχει ως σκοπό της την στήριξη της Τοπικής Αγοράς και των καταναλωτών.Στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των επιχειρηματιών. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, θα αναρτούν το ειδικό σήμα του «Epirus Friendly Shopping» με το ποσοστό έκπτωσης και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που αφορά, στην επιχείρηση τους.Για την προώθηση και στήριξη της πρωτοβουλίας δημιουργήθηκε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με χρήσιμες πληροφορίες για καταναλωτές και επισκέπτες, καθώς και ενημερωτικό τηλεοπτικό σποτ.Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Π.Ε. Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν στη συνάντηση και προτρέπει όλους του επαγγελματίες της περιοχής να συμμετέχουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Συνεργασία για την αξιοποίηση των στρατοπέδων της Πρέβεζας

Την πρόθεσή τους να συνεργαστούν και να συμβάλουν από τη μεριά τους στην αξιοποίηση των στρατοπέδων της Πρέβεζας εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Ταμείου Εθνικής Άμυνας στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Στράτου Ιωάννου, και παρουσία του βουλευτή Πρέβεζας, κ. Τσουμάνη, του δημάρχου Πρέβεζας, κ. Μπαΐλη, της προϊσταμένης της ΛΓ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων, κας Μερκούρη, του αστυνομικού υποδιοικητή, κ. Σιόρεντα και υπηρεσιακών παραγόντων. Οι εκπροσώποι του ΤΕΘΑ, που είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής όλων των ακινήτων του στρατού, εμφανίστηκαν θετικοί στα αιτήματα για την αξιοποίηση των στρατοπέδων κυρίως του Αγίου Ανδρέα και του Αγίου Γεωργίου και πρόθυμοι να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια των τοπικών αρχών για την κοινωνία της Πρέβεζας.Από τη μεριά της τοπικής αυτοδιοίκησης υπήρξε κλίμα σύμπνοιας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κ. Ιωάννου, και του δημάρχου Πρέβεζας, κ. Μπαΐλη, με την υποστήριξη και του τοπικού βουλευτή κ. Τσουμάνη, ο οποίος έχει ήδη πραγματοποιήσει με τον κ. Ιωάννου επισκέψεις στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας για το εν λόγω ζήτημα.Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η σύσταση μιας ομάδας εργασίας με μέλη τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, όσο και από το Δήμο, η οποία ανέλαβε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει αποστείλει στο ΤΕΘΑ αναλυτική μελέτη/ πρόταση με τους προτεινόμενους τρόπους παραχώρησης των στρατοπέδων, και πλάνο για την εξέλιξη της διαδικασίας και της χρηματοδότησης.Οι εκπρόσωποι του Ταμείου Εθνικής Άμυνας υποσχέθηκαν πως το αργότερο μέχρι το Πάσχα θα έχουν έτοιμη την εισήγησή τους προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους αποφάσισε η διοίκηση της «Spider Μεταλλοβιομηχανία Ν. Πέτσιος και Υιοί Α.Ε.»!!!

Δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους καθώς και λοιπών δαπανών αποφάσισε η διοίκηση της «Spider Μεταλλοβιομηχανία Ν. Πέτσιος και Υιοί Α.Ε.».Για το σκοπό αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμόρφωση επιχειρηματικού σχεδίου με σκοπό την συνολική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της εταιρείας ώστε να καταστεί βιώσιμη η λειτουργία της. Βασικοί άξονες στους οποίους κινείται το σχέδιο αυτό πέρα από την επιλογή προϊόντων και την δραστική περικοπή συνολικά των δαπανών, είναι η ρύθμιση των τραπεζικών δανείων με ανακεφαλαιοποίηση των τόκων και συμφωνία περιόδου χάριτος.Υπενθυμίζεται ότι, με την από 5.4.2012 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., οι μετοχές της Spider μεταφέρθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης του Χ.Α., με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών προς τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της χρήσεως 2011.Όπως σημειώνει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της, η αρνητική της κατάσταση οφείλεται στη σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών τόσο του Ομίλου όσο και της εταιρείας, με συνέπεια την ουσιαστική μείωση του μεικτού περιθωρίου μη δυνάμενου να καλύψει τα λειτουργικά και χρηματοοικονομικά έξοδα.Επειδή η μείωση των βασικών μεγεθών της εταιρείας και του Ομίλου πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, όλοι οι χρηματοοικονομικοί δείκτες της εταιρείας και του Ομίλου παρουσιάζουν δυσμενή εξέλιξη, με εξαίρεση τις θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές τόσο στον Όμιλο όσο και στην εταιρεία.

Τις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ παρακολουθούν με ενδιαφέρον και τα μέλη της ΠΕΔ Ηπείρου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Divani Caravel» όπου διεξάγεται το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ.Το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή για να αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ δήλωσε ότι οι δήμαρχοι οφείλουν να είναι νόμιμοι και σε αυτό το πλαίσιο ίσως να δώσει στοιχεία για τη μετακίνηση υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες.Τις εργασίες παρακολουθούν με ενδιαφέρον και τα μέλη της ΠΕΔ Ηπέιρου.Στην φωτογραφία του episugate από το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ από αριστερά προς τα δεξιά,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων Δημήτρης Γιωτίτσας,ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου-δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης και ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Γιώργος Παπαδιώτης.

Με μεγάλη επιτυχία το Τσίπουρο FEST στα Γιάννενα!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Τσίπουρο Fest που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στα Ιωάννινα.Στην κεντρική πλατεία της πόλης αναβίωσε μία ολόκληρη παράδοση, ταυτισμένη με την πορεία της Ηπείρου στο χρόνο.Η παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης τσίπουρου με καζάνια πλαισιωμένη από ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορό ενθουσίασε, διασκέδασε και ζέστανε το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε και συμμετείχε στην εκδήλωση κατά το διήμερο.Η εκδήλωση έγινε μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Προβολής του Δήμου και σε συνεργασία με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου.Το Σάββατο τα χορευτικά τμήματα των ΚΑΠΗ της πόλης παρουσίασαν μουσικοχορευτικό πρόγραμμα ενώ την Κυριακή οι χορευτές όλων των ηλικιών του Συγκροτήματος του Πνευματικού Κέντρου τραγούδησαν και χόρεψαν δημιουργώντας ένα κλίμα ευφορίας στο κόσμο.Ο δήμαρχος των Ιωαννίνων Φ. Φίλιος κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση αφού ευχαρίστησε αρχικά τους συντελεστές που δούλεψαν και συμμετείχαν στην οργάνωση υπογράμμισε ότι στόχος είναι η γιορτή αυτή να αποτελέσει θεσμό, μέσω του οποίου θα αναδεικνύονται όλα τα τοπικά προϊόντα. Τα προϊόντα ποιότητας και ταυτότητας που μπορούν να αποκτήσουν προστιθέμενα αξία.Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Τουριστικής Προβολής, Αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας δήλωσε ότι ήταν μια πολύ πετυχημένη η πρώτη προσπάθεια για την ανάδειξη ενός τοπικού προϊόντος μέσω της προβολής του παραδοσιακού εθίμου της παραγωγής απόσταξης τσίπουρου σε συνδυασμό με την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας και τους χορούς. «Ευελπιστούμε του χρόνου αυτή η προσπάθεια να μεγαλώσει και να εντάξουμε τις αντίστοιχες δράσεις που γίνονται σε όλες τις επιμέρους τοπικές κοινότητες της περιοχής μας με σκοπό την ανάδειξη και την προβολή των τοπικών προϊόντων μας», τόνισε ο κ. Γκόλας.

Για τα δύσκολα ο Ηπειρώτης Ταξίαρχος της Στεράς Ελλάδας

Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Aπό την Αμμουδιά της Πρέβεζας κατάγεται ο Απόστολος Κασκάνης, Αστυνομικός Επιθεωρητής Στερεάς Ελλάδας που «ξεδόντιασε» την συμμορία στην Θήβα που για «ενεργό» μέλος της είχε 28χρονο που είχε συλληφθεί με όπλα στην Ηγουμενίτσα και ο οποίος τώρα μέσα από τις φυλακές Ιωαννίνων όπου είναι έγκλειστος παρείχε τις πολύτιμες συμβουλές του. Η σπείρα με «έδρα» τη Θήβα έκανε ληστείες σε πολλές περιοχές της Ελλάδος με λεία περισσότερα από 700.000 ευρώ. Μάλιστα σε μια απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Άργος Αργολίδας το πρωί της 04-10-2010, η άμεση προσέγγιση αστυνομικών δυνάμεων ματαίωσε τα σχέδιά τους, αλλά οι δράστες δεν δίστασαν μετά από καταδίωξή τους, να ανοίξουν πυρ κατά περιπολικού οχήματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός και να προκληθούν φθορές στο περιπολικό όχημα το οποίο ακινητοποιήθηκε. Ο Ταξίαρχος Κασκάνης πριν προαχθεί και μετατεθεί στην Λαμία ως Επιθεωρητής, υπήρξε Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές επιτυχίες, όπως η υπόθεση του ιστιοφόρου «DODO» στα Σύβοτα Λευκάδος που τον Ιούλιο του 2010 εντοπίστηκε με 80 κιλά κοκαΐνης. Εμπλεκόμενος στην υπόθεση είχε αναφερθεί και στο πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα της Κύπρου, με θύματα τους σωματοφύλακες επιχειρηματία του τζόγου.

Οι δήμαρχοι καθορίζουν τη στάση τους για τη διαθεσιμότητα

Στο Divani Caravel γίνεται η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με επίκεντρο, τι άλλο, τις λίστες με τα ονόματα που θα μπουν σε διαθεσιμότητα, τις οποίες απαιτεί η κυβέρνηση.Στην φωτογραφία του epirusate, o δήμαρχος Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης με τον δήμαρχο Πάτρας  Γιάννη Δημαρά.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ο Θανάσης Οικονόμου συνεχίζει να.. φρουρείται από δύο αστυνομικούς!!!

Χωρίς να είναι βουλευτής!!!
Την ώρα που η οικονομική κρίση βρίσκεται στο κόκκινο, τη στιγμή που η εγκληματικότητα στα Γιάννενα αλλά και τα χωριά του νομού καλπάζει και την περίοδο που η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το οργανωμένο έγκλημα, δίνει μάχη για να καλύψει τα πολλά κενά οργανικά κενά αστυνομικών που αποσπάστηκαν στον Έβρο, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου συνεχίζει να φρουρείται σε 24ωρη βάση από δύο αστυνομικούς, χωρίς σήμερα να το δικαιούται!!! Μόνο ο ίδιος μπορεί να εξηγήσει στον κάθε Γιαννιώτη φορολογούμενο πολίτη, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε από τον κρατικό κορβανά για λογαριασμό του, ένα προνόμιο το οποίο σήμερα δεν δικαιούται, αφού εδώ και επτάμιση μήνες έχει πάψει να είναι βουλευτής. Κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε -με βάση την πρόσφατη ρύθμιση Δένδια- να έχει αστυνομική προστασία. Όπως ο ίδιος δημόσια έχει υποστηρίξει, σήμερα έχει επιστρέψει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις (καφέ-μπαρ), οπότε θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε τι σκοπιμότητα της φρούρησής του από δύο ένστολους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, μιας και εύλογα δημιουργούνται ερωτηματικά για το τελικά τι φρουρούν οι δύο αστυνομικοί! Την αποκάλυψη έκανε το περασμένο Σάββατο η εβδομαδιαία εφημερίδα "Παραπολιτικά", η οποία στο ρεπορτάζ της,παρουσιάζει αναλυτικά τα ονόματα των 48 πρώην βουλευτών (ανάμεσά τους και ο Θαν.Οικονόμου), που -χωρίς να το δικαιούνται- συνεχίζουν εδώ και μήνες να απολαμβάνουν αστυνομικής προστασίας, την οποία πληρώνει ο καθένας από εμάς! Κατά το παρελθόν υπήρχαν καταγγελίες για περιστατικά με αστυνομικούς που χρησιμοποιούσαν άλλοι βουλευτές ως "μπάτλερ", αφού τους υποχρέωναν να κουβαλούν μέχρι και τα ψώνια των συζύγους τους από τα εμπορικά καταστήματα. Διευκρινίζουμε -προς αποφυγή παρερμνηνείας-ότι στην περίπτωση του Θανάση Οικονόμου δεν υπονοούμε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά πραγματικά αναρωτιόμαστε:
1) Γιατί σκανδαλωδώς μόνο αυτός από όλους τους πρώην βουλευτές της Ηπείρου διατηρεί ακόμη και σήμερα αυτό το προνόμιο;
2) Γιατί και από ποιον κινδυνεύει, ώστε να τον φρουρούν μέρα-νύχτα δύο αστυνομικοί;
3) Που συγκεκριμένα απασχολούνται καθημερινά οι δύο αστυνομικοί που έχουν επιφορτιστεί με
τη φρούρησή του;
4) Γιατί δεν του αρκεί ένας αλλά θέλει δύο αστυνομικούς για να τον προστατεύουν;
5) Πως νοιώθει, που ενώ αυτός κυκλοφορεί... διπλά φρουρούμενος, ο μέσος συμπολίτης μας νοιώθει
καθημερινά ανασφάλεια;
Κοινωνική αναλγησία ή υπέρμετρη μεγαλομανία σε περίοδο κρίσης; Ό,τι από τα δύο κι αν είναι, ο καθένας μας βγάζει τα συμπεράσματά του για τη συμπεριφορά, το βίο αλλά και το παράδειγμα που
δίνουν οι δημόσιοι άνδρες του τόπου μας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Επίσκεψη κλιμακίου του δήμου στον οικισμό των αθιγγάνων

Επίσκεψη στον οικισμό των αθιγγάνων στην Βιομηχανική Περιοχή που επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών πραγματοποίησε κλιμάκιο της υπηρεσίας πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας. Στόχος να καταγραφούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις εγκαταστάσεις του καταυλισμού και να εξειδικευτούν οι ιδιαίτερες ανάγκες που υπάρχουν ανά οικογένεια. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τους ανθρώπους αυτούς που έμειναν άστεγοι και ανάμεσά τους υπάρχουν αρκετοί ηλικιωμένοι, ασθενείς και μικρά παιδιά. Μάλιστα παραγγέλθηκαν σκηνές προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες στεγαστικές τους ανάγκες, ενώ οι υπηρεσίες θα μεριμνήσουν και για είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες.Την ίδια στιγμή αποκαθίστανται σταδιακά οι ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία ωστόσο έχουν προκύψει και άλλα προβλήματα κυρίως από εντοπισμό αρκετών δέντρων τα οποία χαρακτηρίζονται επικίνδυνα και μπορεί να πέσουν ανά πάσα στιγμή. Οι υπηρεσίες καταγράφουν τα περιστατικά αυτά και προσπαθούν να τα διευθετήσουν ωστόσο κάποια βρίσκονται σε ιδιωτικές εκτάσεις και για την απομάκρυνσή τους θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ιδιοκτήτες. Από τη σήμερα Δευτέρα εξάλλου ξεκινά και η καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί αγροτικές καλλιέργειες, από τους αντιπροσώπους τους ΕΛΓΑ έτσι ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ είχε ο Βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής

Συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ είχε ο Βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς και εργαζόμενους του Νομού.Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους κυρίως για το μετρό της εργασιακής εφεδρείας και τόνισαν πως «δεν είναι δυνατόν να καλύψουν άλλες θέσεις πέραν της ΔΕΥΑΙ λόγω της εξειδίκευσης τους».Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι προθέσεις της κυβέρνησης για τυχόν ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΙ, με την οποία φάνηκαν κάθετα αντίθετοι.Από την πλευρά του ο κύριος Κασσής επανέλαβε για ακόμα μια φορά την πάγια θέση του, πως «είναι αντίθετος στην διαθεσιμότητα διότι οδηγεί σε απολύσεις και γιατί δεν υλοποιεί καμία μεταρρύθμιση και κανέναν εξορθολογισμό του Δημοσίου».Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις των εταιριών ύδρευσης-αποχέτευσης ανά την χώρα , ο κύριος Κασσής, εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να τις «ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής» με τον κίνδυνο να δημιουργηθούν «φαινόμενα Βολιβίας όπου η κυβέρνηση ιδιωτικοποίησε την κρατική εταιρεία ύδρευσης αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ανατιμήσεις των παρεχόμενων σχετικών με το νερό υπηρεσιών κατά 200%».«Για να αποφύγουμε τέτοια φαινόμενα, τα οποία θα επιδεινώσουν την οικονομική δυσκολία και την ανέχεια, θα πρέπει οι βασικές δομές όπως το νερό και η ενέργεια να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο» τόνισε ο Βουλευτής Ιωαννίνων.

ΣΕ ΛΙΓΟ - Ποιος είναι ο Γιαννιώτης πρώην βουλευτής το όνομα του οποίου βρίσκεται σε λίστα ντροπής;

Σε λίγο θα σας αποκαλύψουμε το όνομα του Γιαννιώτη πρώην βουλευτή, ο οποίος χωρίς σήμερα να είναι εθνοπατέρας δυσκολεύεται να αποποιηθεί των προνομίων που σήμερα δεν δικαιούται αλλά συνεχίζει να απολαμβάνει προκλητικά σε περίοδο κρίσης, αρμέγοντας τον κρατικό κορβανά!!!Υπομονή λίγα λεπτά και θα ενημερωθείτε...

Εκπαιδευτικοί καταγγέλουν την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ότι κατακρατά εισφορά 20€ από τη... μισθοδοσία τους

Χωρίς προηγουμένως οι ίδιοι να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για κάτι τέτοιο!!!
Γιαννιώτες εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καταγγέλλουν την τοπική ΕΛΜΕ ότι χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή τους, αποφάσισε στις 2 Οκτωβρίου, (λίγο πριν τις εκλογές των νέων υπηρεσιακών οργάνων στις 7 Νοεμβρίου) να παρακρατήσει από τη μισθοδοτική κατάσταση του μηνός Δεκεμβρίου, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, από κάθε εκπαιδευτικό το ποσό των 20 ευρώ για την ανανέωσή της εγγραφής τους στην τοπική Ένωση, στην οποία όμως δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι μέλη! Μάλιστα, η Ομοσπονδία Λειτουργών της Τεχνικής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, απέστειλε πρόσφατα στον υπουργό παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου κείμενο διαμαρτυρίας για την αποτροπή συμμετοχής της Διοίκησης σε παράνομες ενέργειες Καταστρατήγησης Συνδικαλιστικών Δικαιωμάτων, Ατομικών Ελευθεριών και αθέμιτων χρεώσεων των ίδιων των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα όμως με το άρθρο 7, παρ. 1 του Ελληνικού Συντάγματος, ο «κάθε εργαζόμενος … έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ…» και όχι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, «…να γίνει μέλος ΜΙΑΣ…», και όχι ΤΗΣ μιας, συνδικαλιστικής «…οργάνωσης …». Με άλλα λόγια, ο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί αν θέλει να εγγραφεί σε όπιοια συνδικαλιστική οργάνωση ο ίδιος επιθυμεί και όχι υποχρεωτικά στην ΕΛΜΕ. Όμως εδώ -σύμφωνα με τα καταγγελόμενα- του παρακρτατούν εκ των προτέρων και μάλιστα χωρίς να τον ρωτήσουν, υποχρεωτικά το ποσό των 20 ευρώ. Το δίκαιο της εντίδρασής τους ενισχύει και το αρ. 9, του Ν. 2303/1995 που προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά ότι: «Η παρακράτηση των συνδικαλιστικών εισφορών των δημοσίων υπαλλήλων, υπέρ των συνδικαλιστικών οργανώσεων στις οποίες ανήκουν, ΔΥΝΑΤΑΙ…» και όχι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, «…να διενεργείται από τις μηνιαίες αποδοχές τους», «… με τη ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ τους…» και όχι δια της εις άτοπον επαγωγής!!!Τις καταγγελίες των ίδιων εκπαιδευτικών για το που πηγαίνουν τα χρήματα (1.200 καθηγητές Χ 20 ευρώ= 24.000 ευρώ) που περίπου συγκεντρώνει η τοπική ΕΛΜΕ, δεν τις υιοθετούμε, μιας και η τοπική Ένωση, ειδικά εδώ και ενάμιση χρόνο πραγματοποιεί ένα σημαντικό και κατά συνέπεια δαπανηρό έργο που ξεπερνά τα στενά συνδικαλιστικά όρια της εκπαίδευσης και καταξιώνει στην τοπική κοινωνία τον κάθε λειτουργό της μέσης εκπαίδευσης.

Κατάληψη στο γραφείο προσωπικού του Δήμου Πρέβεζας

Με κατάληψη στο γραφείο προσωπικού του Δήμου Πρέβεζας θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο δήμο, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης. Σήμερα εξάλλου θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων της. Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Πρέβεζας συγκέντρωση και πορεία με την συμμετοχή σωματείων και φορέων. Εν τω μεταξύ σήμερα Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης. Το «στίγμα» του συνεδρίου δίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Ασκούνης ο οποίος μιλά για μια ολομέτωπη επίθεση που αντιμετωπίζει τις τελευταίες μέρες η αυτοδιοίκηση από γνωστά και άγνωστα κέντρα προπαγάνδας. «Για εμάς τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης η αυτοτέλεια του θεσμού που υπηρετούμε είναι δημοκρατικό μας καθήκον» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προσθέτοντας ότι η ΚΕΔΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλειά της.

Χρωστάνε 48 εκατομμύρια ευρώ!!!

Σε σχεδόν 48 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονταν το περασμένο Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο σε ιδιώτες με την Περιφέρεια Ηπείρου να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση (πρώτη η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας) μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τα οποία εμπεριέχουν αριθμούς και στοιχεία, τόσο για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τους Δήμους της, όσο και για φορείς της ευρύτερης περιοχής μας. Σε περίπου 12 εκ 600 χιλιάδες ανέρχονται οι οφειλές των δήμων του νομού μας. Ο Δήμος Πρέβεζας έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές 7.058.861 ευρώ (Σεπτέμβριος 2012), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός δήμος του νομού που έχει καταφέρει να μειώσει τις οφειλές σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (7.374.498 ευρώ). Ο Δήμος Πάργας αντιστοίχως έχει 3.657.629 ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2011 είχε 1.361.387. Σε πιο καλή θέση είναι ο Δήμος Ζηρού με ληξιπρόθεσμες οφειλές της τάξης του 1.978.407 ευρώ, οι οφειλές του οποίου τον Δεκέμβριο του 2011 ήταν 1.667.166 ευρώ. Όσον αφορά τις Περιφέρειες, η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές 17.817.265 ευρώ. Ο αριθμός αυτός είναι ο δεύτερος «χειρότερος» ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας (στην πρώτη θέση είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (19.333.345 ευρώ). Το ΤΕΙ Ηπείρου έχει οφειλές 16.330 ευρώ, ενώ οι Φορείς Διαχείρισης Στενών-Εκβολών, Ποταμών Αχέροντα-Καλαμά και Υγροτόπων Αμβρακικού δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Και τα νοσοκομεία 
Δεν είναι όμως μόνον η αυτοδιοίκηση που χρωστά. Πολύ μεγάλες είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δυο νοσοκομείων των Ιωαννίνων και της Άρτας, μικρότερες οφειλές λόγω μεγέθους των νοσοκομείων Πρέβεζας και Φιλιατών. Τα χρέη των πέντε νοσοκομείων της Ηπείρου πλησιάζουν τα εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ. Η μερίδα του λέοντος προέρχεται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πάντα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το Σεπτέμβριο το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας χρωστάει 2.985.260 ευρώ (στοιχεία Σεπτεμβρίου 2012), την ώρα που τον Δεκέμβριο του 2011 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ήταν 1.785.651. Οι οφειλές του Πανεπιστημιακού ανέρχονται στα 38,4 εκατομμύρια, του Νοσοκομείου Χατζηκώστα στα 13,3 εκατομμύρια ευρώ, Άρτας 11.041.235 ευρώ και των Φιλιατών 3.010.000 ευρώ

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή της Πρέβεζας

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε χθες λίγο τα μεσάνυχτα την περιοχή της Πρέβεζας.Η χαλαζόπτωση διήρκησε περίπου μισή ώρα ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκάλεσε ζημιές σε εσπεριδοειδή , σε θερμοκήπια και υπαίθριες καλλιέργειες.Το χαλάζι που έπεσε ήταν σε μέγεθος φουντουκιού ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι σε πολλά σημεία δεν είχε λιώσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δίνοντας την αίσθηση χιονιού.

Σήμερα θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του ΟΓΑ

Σήμερα Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων στους 784.797 συνταξιούχους του ΟΓΑ. Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι. Η συνολική δαπάνη του Οργανισμού, για την καταβολή της σύνταξης και του δώρου, ανέρχεται σε 678.198.104 ευρώ.

Ήταν και οι «δόσεις μια κάποια λύση»: Ποιος σώζει ποιόν

Του Νίκου Κοτζιά
Οι βάρβαροι του Καβάφη, «που ήταν και αυτοί μια κάποια λύση» είναι οι δόσεις των δανείων που για την κυβέρνηση «είναι και αυτές μια κάποια λύση» και μάλιστα μονοδρομική. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια πανομοιότυπης επιχειρηματολογίας και πρακτικής τριών διαφορετικών κυβερνήσεων, οφείλουμε να διερευνούμε προσεκτικά το ερώτημα ποιος σώζει ποιόν και με ποιο τρόπο.Η Γερμανία επέβαλε με το δεύτερο μνημόνιο ότι δεν θα υπάρξει συμψηφισμός ανάμεσα στα δάνεια που χρωστά στην Ελλάδα και σε αυτά που της χρωστά η Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δομεί και περιορίζει τη σχέση Ελλάδας –Γερμανίας σε μια σχέση δανειζόμενου και δανειστή, αλλά και σε σχέσεις εποπτευόμενου και επόπτη, αποικίας χρέους και μητρόπολης. Οι κυρίαρχες δυνάμεις έδωσαν τη δυνατότητα στη Γερμανία να εμφανίζεται ότι βοηθά και την Ελλάδα να ζητιανεύει.Δεύτερο, παρουσίασαν τη δική τους σωτηρία, της ντόπιας Ολιγαρχίας, ως σωτηρία της χώρας. Ταύτισαν τον νεοφιλελευθερισμό που είναι ο μόνος δρόμος δικής τους επιβίωσης με την τύχη της χώρας που μετατράπηκε έτσι σε σίγουρο- όχι και μοναδικό- δρόμο καταστροφή της.Τρίτον, επί ενάμιση χρόνο (άνοιξη 2010-καλοκαίρι 2011) η Γερμανία απέρριπτε το κούρεμα. Το ίδιο έκαναν και οι ντόπιοι μνημονιακοί. Όταν η Γερμανία τακτοποίησε τα του οίκου της και μετέφερε το ελληνικό χρέος από τους ιδιώτες στις τράπεζες της, τότε συμφώνησε να κουρευτεί το χρέος καταστρέφοντας τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και εξαλείφοντας τα αποθέματα των ελληνικών ΑΕΙ και Νοσοκομείων. Η καταστροφή του ελληνικού κοινωνικού κράτους εμφανίστηκε ως σωτηρία της χώρας, ενώ ουσιαστικά σώθηκαν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες και οι ασφαλιστικές τους εταιρείες.Τέταρτον, χάνεται συνεχώς πολύτιμος χρόνος που έδωσε την ευκαιρία στη Γερμανία να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους. Αλλά όπως διδάσκει η ιστορία από παρόμοιες περιπτώσεις, πάντα η «Μητρόπολη» έχει προβληματισμούς αν αυτός είναι ο καταλληλότερος τρόπος εξάρτησης ενός κράτους και μιας περιοχής. Η απάντηση βρίσκεται σε στρατηγικές επιλογές μείωση του κόστους για τη Γερμανία και μεγιστοποίηση του κέρδους της, διότι, τάχα, η Μητρόπολη σώζει την αποικία χρέους και πρέπει να της αναγνωριστούν οι δαπάνες της.Πέμπτο, η κρίση θα μπορούσε να είχε λυθεί άμεσα και αποτελεσματικά με το κούρεμα του χρέους στις αρχές του 2010 και την επαναγορά του κουρεμένου χρέους λίγο αργότερα στις δευτερογενείς αγορές. Αυτό που συνέβη ήταν ακριβώς το αντίθετο: υπερδανεισμός και υπερχρέωση της Ελλάδας προκειμένου το Βερολίνο και το Παρίσι να κερδίσουν χρόνο και να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους. Για αυτό σήμερα, οι δανειστές δεν έχουν πρόβλημα να συζητάνε για «επαναγορά», επιμήκυνση, περιορισμό τόκων, αρκεί να μην προχωρήσουν σε νέο κούρεμα. Να σημειώσω, ότι ο περιορισμός τόκων έχει νόημα μόνο αν γίνει μηδενικός και αναβληθούν οι πληρωμές των προηγούμενων δανείων κατά μία δεκαετία.Έκτο, αφού δεν έγιναν άμεσα τα πιο πάνω, θα μπορούσαν να εκδοθούν ευρωομόλογα και ακόμα περισσότερο να τυπώσει η ΕΚΤ χρήμα, χρήμα σε ένα βαθμό πληθωριστικό, το οποίο θα απαξίωνε και το ελληνικό χρέος. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συμφέρει τους δανειστές μας. Τα μέτρα αυτά δεν τα εφαρμόζουν, όχι για να σώσουν τη χώρα, αφού η απουσία τους είναι καταστροφική, αλλά για να μην περιοριστούν τα κέρδη τους.Κατά συνέπεια, η Ελλάδα που δεν διαθέτει επίσημο σχέδιο σωτηρίας, κοιτάζει ως θεατής πώς οι μητροπολιτικές δυνάμεις φροντίζουν για τη σωτηρία των δικών τους θεσμών και μέρους των κερδών τους και δευτερευόντως την Ελλάδα, αφού γνωρίζουν,, βέβαια, ότι χωρίς την τελευταία δεν μπορούν να υπάρξουν τα προηγούμενα.

Διευρύνεται το αντικείμενο της ΔΕΥΑΙ

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου για διεύρυνση του αντικειμένου και του πεδίου δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΙ.Έτσι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης θα μπορεί πλέον να δραστηριοποιηθεί στη συγκέντρωση, μεταφορά και διάθεση απορριμμάτων, στην μελέτη, κατασκευή και λειτουργία δικτύων τηλεθέρμανσης, στη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία δικτύων φυσικού αερίου, στην εμφιάλωση και εμπορία νερού.Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος, ο βασικός λόγος της τροποποίησης αυτής είναι να υπάρξει ετοιμότητα στην επιχείρηση, που διαθέτει το επιστημονικό δυναμικό, να λειτουργήσει το ΧΥΤΑ, μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον Φορέα Διαχείρισης. Αυτό θα κριθεί και θα αποφασιστεί από το κόστος που θα προκύψει για την διαχείριση μέσω του διαγωνισμού για την ανάθεση λειτουργίας του έργου που κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου.Αν δηλαδή διαπιστωθεί ότι το κόστος αυτό είναι υψηλό για τους δήμους και κατ’ επέκταση για τους πολίτες, τότε θα υπάρχει το εναλλακτικό σενάριο ανάληψης της ευθύνης λειτουργίας από την ΔΕΥΑΙ, με τιμές αρκετά χαμηλότερες.Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να προχωρήσει η Προγραμματική Σύμβαση Δήμου και ΔΕΥΑΙ για την είσπραξη τελών, δικαιωμάτων, εισφορών και προστίμων.

Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αφού οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν τη συνέχιση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ. Οι φαρμακοποιοί ζητούν χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και στήριξη της Δημόσιας Υγείας, αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, αποπληρωμή των παλαιών χρεών 2011 των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, χρονοδιάγραμμα πληρωμών για συνταγές Οκτωβρίου- Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος, συμψηφισμό με την εφορία, κατάργηση του αναδρομικού rebate (έκπτωση) και επιβολή δίμηνης πίστωσης από τις φαρμακευτικές εταιρίες.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύσκεψη για τις Γαλάζιες σημαίες

Σύσκεψη με θέμα τις γαλάζιες σημαίες συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πρέβεζας και αρμόδιος για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, Στράτος Ιωάννου σήμερα τις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.Στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την πορεία της υποβολής αιτήσεων για Γαλάζιες Σημαίες από τους παράκτιους Δήμους του Νομού Πρέβεζας και τη δυνατότητα βοήθειας της Περιφέρειας προς τους Δήμους προκειμένου να αποκτήσουν Γαλάζιες Σημαίες οι παραλίες της περιοχής.Η συγκεκριμένη σύσκεψη είναι συνέχεια αυτής που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο με θέμα την υποβολή αιτήσεων για γαλάζιες σημαίες σε όλες τις παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για το 2013.

Ξεκίνησε το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ!!!

Με πρόταση για μια κινητοποίηση, έξω από τη Βουλή, την ημέρα που θα συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση... (σε εφαρμογή του μνημονίου 3) «κατεβαίνει» η ΚΕΔΕ στο σημερινό έκτακτο συνέδριο,το οποίο ξεκίνησε πριν λίγη ώρα,στο ξενοδοχείο «Divani Caravel».Στην φωτογραφία του epirusgate από τον χώρο του συνεδρίου, διακρίνουμε τον δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο,τον δήμαρχο Δωδώνης Κώστα Κατσανάκη και τον δήμαρχο Ζίτσας Δημήτρη Ρογκότη,να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εργασίες.Ενωμένοι,  ως μια γροθιά, λένε «όχι» στην Εποπτεία, και μάλιστα -όπως επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Ασκούνης- με το που θα μπει ο πρώτος δήμος «στο πλάνο», αμέσως θα προσφύγουν στο ΣτΕ και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, διότι το Παρατηρητήριο ΟΤΑ αποτελεί κατάργηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης.

Σημαντικές επαφές για την προώθηση του τουρισμού της Πρέβεζας

Σημαντικές επαφές για την προώθηση του τουρισμού της Πρέβεζας είχαν κατά΄την διάρκεια της παραμονής τους στην έκθεση Φιλοξένια της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Γιαμας και ο Γραμματέας Ευάγγελος Ροπόκης.Οι δυο τους συμμετείχαν στην έκθεση προσκεκλημένοι του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ.Ζορπίδη ενώ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και με μέλη των Επιμελητηρίων των πολεων του Δικτύου Πάφου.Οι συζητήσεις που έγιναν κινήθηκαν σε επίπεδα συνεργασιώνκαι πρωτοβουλιών που στόχο έχουν να προβάλλουν την περιοχή και να προσελκύσουν επισκέπτες όχι μόνο από την Βόρειο Ελλαδα αλλά και από τα Βαλκάνια γενικότερα

Στάση εργασίας οι υπάλληλοι των φυλακών Σταυρακίου έως και την Παρασκευή

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Ιωαννίνων από αύριο Τρίτη έως και την Παρασκευή , συμμετέχοντας έτσι στις τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας της Ο.Σ.Υ.Ε.
Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιούνται :
• Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων
• Επισκεπτήρια συνηγόρων
• Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων
Αποφυλακίσεις, προσαγωγές για την διασφάλιση του χρόνου παράτασης της προφυλακίσεως (6μηνο και 12μηνο) όπως και μεταγωγές προς και από νοσηλευτικά ιδρύματα και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες του καταστήματος κράτησης θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό το σύνολο του προσωπικού θα εργασθεί για λόγους ασφάλειας στις εσωτερικές εργασίες.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΩΡΑΣ:Ο πατριάρχης της Ελληνικής χιονοδρομίας

Στη γενική συνέλευση της Ελληνικής Ο ομοσπονδίας Χιονοδρομίας που έγινε χθες  στη Νάουσα , ο Μετσοβίτης Βασίλης Κατσώρας ( πρόεδρος του ΕΟΣ Μετσόβου ) επανεξελέγη παμψηφεί αιρετό τακτικό μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την επόμενη τετραετία.Δικαίως κάποιοι τον ονομάζουν πατριάρχη της Ελληνικής χιονοδρομίας .

''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2013'',την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Σας γνωρίζουμε, ότι η καθιερωμένη ετήσια πολιτιστική μας εκδήλωση ‘’Η Πίτα του Ηπειρώτη’’, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10 π.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα της κορυφαίας αυτής εκδήλωσης της ηπειρωτικής αποδημίας θα περιλαμβάνει: Κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας, μουσικά και χορευτικά ηπειρωτικά συγκροτήματα και τραγούδια από Ηπειρώτες τραγουδιστές.Σας παρακαλούμε:
α. να ενημερώσετε τα μέλη σας για να παρευρεθούν στην εκδήλωση, και
β. εάν επιθυμείτε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα και να συμμετάσχει στην εκδήλωση το χορευτικό σας συγκρότημα, να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε την συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι 7/1/13, με το ταχυδρομείο, fax στο νούμερο 2103243281 ή με email info@panepirotiki.com, παράλληλα να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210-3243822 για επιβεβαίωση λήψης της δήλωσης συμμετοχής.
γ. Επίσης παρακαλούμε όπως στην ως άνω ημερομηνία αποφύγετε την διοργάνωση απ’ το σύλλογό σας όποιας άλλης δραστηριότητας, προκειμένου τα μέλη σας να παρευρεθούν στην κορυφαία αυτή εκδήλωση της ΠΣΕ.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 

Τμηματικές διακοπές κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Τμηματικές διακοπές κυκλοφορίας οχημάτων, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, από Α/Κ Ηγουμενίτσας έως Α/Κ Νεοχωρίου, (διάρκειας 10 έως 20 πρώτα λεπτά της ώρας) και για το χρονικό διάστημα από 23:50΄ σήμερα 03-12-2012 έως 05:00΄ της 04-12-2012, για την περαίωση ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών από τον Τομέα Λειτουργίας και Συντήρησης της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ Α.Ε, ανακοινώθηκαν από την Α.Δ. Θεσπρωτίας.Επίσης ανακοινώθηκαν τμηματικές διακοπές κυκλοφορίας οχημάτων, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, από Α/Κ Νεοχωρίου έως Α/Κ Σελλών, (διάρκειας 10 έως 20 πρώτα λεπτά της ώρας) και για το χρονικό διάστημα από 23:50΄ της 04-12-2012 έως 05:00΄ της 05-12-2012.

Δυναμική Παρουσία & βράβευση για τον Δήμο Πάργας στην "Φιλοξένια 2012"

Ο Δήμος Πάργας με σλόγκαν "Δήμος Πάργας ταξίδι στο μύθο του Αχέροντα & το γαλάζιο του Ιονίου", συμμετείχε ως κύριος εκθέτης στη τουριστική έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2012, με δικό του περίπτερο , το οποίο αποτέλεσε πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών και επιχειρηματιών του τουρισμού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά γενική ομολογία, η συμμετοχή του Δήμου Πάργας ήταν ξεχωριστή, δυναμική ,συντονισμένη και οργανωμένη. Η επισκεψιμότητα στο περίπτερο του Δήμου Πάργας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αξίζει να αναφερθεί ότι συμπληρώθηκαν περισσότερα από 1.500 ερωτηματολόγια συμμετοχής στο διαγωνισμό για 14 διαμονές σε ξενοδοχεία του Δήμου Πάργας.Το περίπτερο του Δήμου Πάργας βραβεύτηκε για την συνολική του παρουσία και τις προωθητικές ενέργειες με το βραβείο ειδικού διοργανωτή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από Tour Operators & Hosted Buyers από τη διεθνή τουριστική αγορά. Πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις την Πέμπτη 22/11/2012 & την Παρασκευή 23/11/2012 με Τουριστικούς πράκτορες από Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρο, Γερμανία, Η.Π.Α., Σουηδία, Ρωσία , Ουκρανία καθώς και με Ελληνικά Τουριστικά πρακτορεία. Το περίπτερο του Δήμου Πάργας επισκέφτηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη και είχε σύντομη συνομιλία με την υπεύθυνη του περιπτέρου και πρόεδρο Επιτροπής Τουριστικής ανάπτυξης και προβολής κ. Ελένη Κολιοφώτη.Σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε., ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αθανάσιος Λιόλιος δήλωσε :"Η παρουσία του Δήμου Πάργας ήταν ιδιαίτερη και επιτυχής. Πραγματικά δημιουργήσαμε αίσθηση. Για πρώτη φορά κατορθώσαμε μαζί με τους επαγγελματίες στον τουρισμό, τους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα, τους συλλόγους, φορείς αλλά και του απλούς πολίτες του τόπου μας, να αναδείξουμε με έναν μοναδικό και οργανωμένο τρόπο, τις ομορφιές και δυνατότητες του τόπου μας. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την ποικιλία του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας (φυσικό περιβάλλον , ιστορία ,πολιτισμό , παράδοση, υποδομές, τοπικά προϊόντα) να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αυξανόμενη οικονομική ανάπτυξη και επιπλέον θέσεις εργασίας , συμβάλλοντας στη μείωση της μάστιγας της ανεργίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες συλλόγους, φορείς, επιχειρηματίες, και τους φοιτητές της περιοχής μας στη Θεσσαλονίκη για την συνεργασία και την προσφορά τους. Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την επιτροπή τουριστικής προβολής και να συγχαρώ την πρόεδρο της επιτροπής κ. Ελένη Κολιοφώτη για τον σχεδιασμό , την επιμέλεια ,την παρουσίαση του εκθεσιακού μας χώρου και τις στοχευμένες προωθητικές ενέργειες, καθώς επίσης τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.Γάκη Σωτήρη για τη στήριξη και βοήθειά του σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης και τον κ. Νάστα Αντώνη για την παρουσία του".Η πρόεδρος επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής κ.Ελένη Κολιοφώτη δήλωσε: "Κοινή προσπάθεια και κοινή επιτυχία. Αυτές τις δύσκολες εποχές πρέπει να είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ' όλους τον Δήμαρχο Πάργας κ, Αθανάσιο Λιόλιο που παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει γονατίσει την τοπική αυτοδιοίκηση χρηματοδοτεί και στηρίζει την προώθηση του Τουρισμού. Στη συνέχεια όσους βοήθησαν, συνεργάστηκαν, στήριξαν τη συλλογική αυτή προσπάθεια : Το Σύλλογο Εστίασης Πάργας, την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πρέβεζας, την ξενοδοχειακή Ένωση Πάργας, τον σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων Αμμουδιάς ,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγιάς, τον Πολιτιστικό σύλλογο Αχέρων και όλους όσους ,χωρίς να ανήκουν στο χώρο του Τουρισμού, δούλεψαν στήριξαν με μοναδικό όφελος το καλό του τόπου. Τελικά όλοι μαζί μπορούμε. Η συνταγή απλή: εξωστρέφεια, δουλειά, συνεργασία, θετική ενέργεια ,πάθος και αγάπη για τον τόπο μας".Το περίπτερο του Δήμου Πάργας τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων :ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ιωάννου Στράτος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαίλης Χρήστος, ο Δήμαρχος Λέσβου κ.Βουνάτσος , οι Αντιδήμαρχοι Πρέβεζας κ. Παπαχρήστου και κ.Ροπόκης , ο Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιαμάς Γιάννης.

Μετεωρολογικός σταθμός έχει τοποθετηθεί στα Πράμαντα

Ο μετεωρολογικός σταθμός που έχει τοποθετηθεί στα Πράμαντα εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για το χωριό και την περιοχή. Ο σταθμός που τοποθετήθηκε μετά από συνεργασία του Κώστα Λαγουβάρδου, ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του αντιδημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Βαίτση Νικόλαου αποτελεί μια πραγματικά καλή κίνηση προβολής της περιοχής. Η αναφορά στα Πράμαντα στο δελτίο καιρού της ΕΤ3 με τον Σάκη Αρναούτογλου καθώς και η προβολή μέσω άλλων εκπομπών όταν μιλούν για τα καιρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές έχει δώσει απίστευτη ώθηση στην περιοχή αν αναλογιστούμε και τα θετικά σχόλια που αποσπά η εικόνα όπου κι αν προβάλλεται.Έτσι αναμφίβολα βλέπουμε ότι υπάρχουν ιδέες για προβολή με πολύ μικρό κόστος αλλά μεγάλο αντίκτυπο.

Αναγνώστης

Στο ΣτΕ κατά της οριοθέτησης στο ανάχωμα της Αμφιθέας


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταφεύγει για δεύτερη φορά ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων αμφισβητώντας την οριοθέτηση της λίμνης Παμβώτιδας στο ανάχωμα της Αμφιθέας.Στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταφεύγει για δεύτερη φορά ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων αμφισβητώντας την οριοθέτηση της λίμνης Παμβώτιδας στο ανάχωμα της Αμφιθέας. Ο Σύλλογος δεν είναι ο μόνος που διαφωνεί με την απόφαση της Επιτροπής Οριοθέτησης, καθώς τις διαφωνίες τους έχουν εκφράσει και άλλοι φορείς μεταξύ των οποίων το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Σακκάς ακόμη και το διαχειριστικό σχέδιο της Λίμνης που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Ηπείρου το 2004 επισημαίνει ότι η οριοθέτηση δεν πρέπει να λάβει υπόψη το ανάχωμα. Σύμφωνα με τον κ. Σακκά τόσο ο υφιστάμενος σχεδιασμός αλλά και οι μελέτες των τελευταίων 30 ετών σχετικά με τη λίμνη Παμβώτιδα δείχνουν ότι η λίμνη πρέπει να επεκταθεί πίσω από τα αναχώματα, κάτι που όμως δεν λαμβάνει υπόψη η Επιτροπή Οριοθέτησης. «Η ίδια η πολιτεία έχει εκπονήσει τη μελέτη του Διαχειριστικού Σχεδίου και η ίδια το αναιρεί με την απόφασή της. Εμείς δεν επιδιώκουμε να περάσει η δική μας άποψη, αλλά να εφαρμοστεί αυτό που η ίδια η πολιτεία έχει ορίσει. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι ότι δεν λειτουργούν οι θεσμοί και αυτό δε συμβαίνει μόνο στο θέμα της λίμνης. Δεν θέλουμε να λειτουργήσουμε ως ευρωπαϊκό κράτος. Η χώρα αγκομαχεί να εναρμονιστεί με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και αυτό μόνο μετά από τις καταδίκες των ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Το ίδιο συμβαίνει και για το ΧΥΤΑ, για την ανακύκλωση, για τη διαχείριση των υδάτων. Αυτά τα πράγματα δεν χρειάζονται χρήματα, χρειάζονται πολιτική βούληση η οποία δεν υπάρχει», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σακκάς υπενθύμισε τις τεράστιες καθυστερήσεις που υπάρχουν στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος της λίμνης Παμβώτιδας και στην ολοκλήρωση του Ρυθμιστικού. «Πριν ένα χρόνο σχεδόν συγκεντρώσαμε 2000 υπογραφές προκειμένου να εκδοθεί το Π.Δ ενώ με έγγραφό του ο τότε Πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος είχε ζητήσει από τις υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα. Έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έχει γίνει τίποτα για κάτι που έπρεπε να γίνει από το 2003», τόνισε. Με δεδομένο πως η οριοθέτηση ισχύει όπως αποφάσισε η Επιτροπή η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποτελεί το μοναδικό τρόπο αντίδρασης για τον Σύλλογο Προστασίας Αράχθου και τους υπόλοιπους φορείς που αντιδρούν. Μάλιστα, όπως επιτρέπει ο νόμος, ο Σύλλογος έχει ζητήσει τη συμμετοχή εκπροσώπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Επιτροπή κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. «Το πολιτικό προσωπικό απλά δε θέλει να μετέχουν επιστήμονες σε αυτό το όργανο», σημείωσε.

ΕΛΈΥΘΕΡΙΑ

ΗΓΟΥΜΕΝΤΣΑ: Ημερίδα για το εμπορευματικό κέντρο

Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο του Έργου ADRIAMOS, διοργανώνει τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, στην Ηγουμενίτσα, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας.Το Έργο ADRIAMOS (Adriatic Motorways of the Sea), που συγχρηματοδοτείται από τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών (TEN-T) και από Εθνικούς Πόρους, αποσκοπεί στη ενίσχυση της παροχής βιώσιμων, τακτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς μεταξύ του λιμένα της Βενετίας στην Ιταλία και του λιμένα της Ηγουμενίτσας στην Ελλάδα.Στο λιμάνι της Βενετίας, η παρέμβαση θα συμβάλει στην κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού για μεταφορές με οχηματαγωγά πλοία (Ro-Ro) στην περιοχή της Fusina, με σκοπό την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από την κίνηση.Στην Ηγουμενίτσα, θα εκπονηθούν οι προκαταρκτικές μελέτες (όπως απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία) για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου, η δημιουργία του οποίου αποτελεί έναν από τους ουσιαστικότερους και συνεχής στόχους της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Σημαντικό ποσό για την συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννηςυπέγραψε απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης ποσού πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000 €) για την συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου και την αποκατάσταση ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2012.Η απόφαση αφορά στη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν κυρίως στις ορεινές περιοχές Ζαγορίου, Μετσόβου, Κόνιτσας και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων από τη σφοδρή σε ένταση και διάρκεια κακοκαιρία που έπληξε τις προαναφερόμενες περιοχές το διήμερο της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2012. Το ποσό των 500.000 € θα διατεθεί από τους πόρους της ΤΕΟ Α.Ε. Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου ορίστηκε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων συλλέγει είδη προσωπικής υγιεινής για τους κρατούμενους στις φυλακές Σταυρακίου

Λίγες εβδομάδες πριν από τα φετινά Χριστούγεννα και μεσούσης της πρωτοφανούς κρίσης που μαστίζει τον τόπο, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων σε συνεργασία με την τοπική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναδεικνύει την κοινωνική της ευαισθησία και πρωτοστατεί σε ένα ξεχωριστό μάθημα ανθρωπιάς και σε μια έμπρακτη προσφορά αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.Με στόχο τις φετινές γιορτές να προσφέρουμε μια ανάσα ανακούφισης στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των κρατουμένων στις Δικαστικές Φυλακές Σταυρακίου, διοργανώνουμε σειρά δράσεων και στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε τη συνεργασία όλων των φορέων της τοπικής εκπαίδευσης, ώστε να καλύψουμε -δίνοντας από το υστέρημά μας ό,τι ο καθένας μπορεί- τις σημαντικές ελλείψεις σε είδη προσωπικής υγιεινής, τις οποίες δυστυχώς η Πολιτεία αδυνατεί να εξασφαλίσει.Όπως ενημερωθήκαμε από τη διεύθυνση των τοπικών Φυλακών, λόγω της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει στους τροφίμους σε είδη καθημερινής χρήσης, σας παρακαλούμε όπως ο Διευθυντής του Σχολείου σας, αφού πρώτα ενημερώσει σχετικά το Σύλλογο Διδασκόντων, τους μαθητές αλλά και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, στη συνέχεια να μεριμνήσει για τη συγκέντρωση της εθελοντικής προσφοράς στα παρακάτω είδη:
Σαπούνια,
Αφρόλουτρα,
Σαμπουάν,
Οδοντόβουρτσες,
Οδοντόκρεμες,
Ξυριστικές μηχανές μιας χρήσης (τύπου BIC),
Αφρούς Ξυρίσματος,
Χαρτιά Υγείας και
Τηλεκάρτες.
Θεωρώντας δεδομένη την ενεργοποίησή σας στο ξεχωριστό αυτό μάθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, σας ενημερώνουμε ότι οι προσφορές ειδών θα συγκεντρώνονται εντός του Σχολείου σας, μέχρι και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ώστε στη συνέχεια να παραληφθούν από το Δ.Σ. της τοπικής ΕΛΜΕ, προκειμένου να παραδοθούν στη Διεύθυνση των Φυλακών.Για κάθε σχετική πληροφορία και διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη συντονίστρια της δράσης, αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και Διευθύντρια του Γυμνασίου Μηλιωτάδων, κα Μαίρη Κασσαγιάννη στο τηλέφωνο: 26560-31368 (ώρες λειτουργίας Σχολείου) και 6945.59.59.01.

Τα πρώτα χιόνια στην Ήπειρο

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν από το πρωί της Κυριακής στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων. Χιονόπτωση έχει σημειωθεί στη Μηλιά, το Μέτσοβο, το Ανήλιο, το Δίστρατο και τη Βωβούσα, χωρίς να καταγράφονται προβλήματα στις μετακινήσεις.Στις υπόλοιπες περιοχές σημειώνονται έντονες καταιγίδες. Προβλήματα εξ αιτίας καταπτώσεων καταγράφηκαν και πάλι στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων Άρτας, στη θέση Γωνιά, και στη 2η Επαρχιακή Οδό, κοντά στο Καλέντζι, τα οποία αντιμετωπίστηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.Σύμφωνα με το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο καιρός από αύριο Τρίτη αναμένεται να σημειώσει βελτίωση, ενώ σήμερα οι χιονοπτώσεις και οι καταιγίδες θα διατηρηθούν.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Τουριστική αποστολή στο Βελιγράδι

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, συνεχίζοντας την προσπάθεια προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής στη Βαλκανική, προετοιμάζει την διοργάνωση νέας Τουριστικής Επιχειρηματικής Αποστολής στο Βελιγράδι Σερβίας, τον Ιανουάριο του 2013.Στόχος της αποστολής είναι η προβολή του νομού ως τουριστικός προορισμός, εκμεταλλευόμενοι την λειτουργία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, την προσέλκυση επισκεπτών και σύναψη συνεργασιών για την φιλοξενία τουριστών στο νομό μας ενόψει της νέ

ΑΡΤΑ:Εκλογές για την ανάδειξη πρόεδρου στο ΤΕΙ

Στις 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο ΤΕΙ Ηπείρου, σε εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.Υποψήφιοι είναι ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ευριπίδης Γλαβάςκαι ο πρώην Πρόεδρος του ιδρύματος Νίκος Μαλισσόβας.

Ένα μουσικό ταξίδι στο θέατρο και τον κινηματογράφο απόλαυσε το βράδυ της Κυριακής το κοινό της Πρέβεζας

Ένα μουσικό ταξίδι στο θέατρο και τον κινηματογράφο απόλαυσε το βράδυ της Κυριακής το κοινό της Πρέβεζας με οδηγό την ορχήστρα των Κυκλάδων και το Νίκο Κηπουργό.Την συναυλία διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας κι όπως επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρός της Δημήτρης Παπαδήμος η ορχήστρα η οποία ερμήνευσε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια ήρθε από την Σύρο αψηφώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες προκειμένου να χαρίσει μια όμορφη βραδυά στο κοινό της πόλης.

Νέο κατάστημα JOKER στα Γιάννενα

Το JOKER είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στα Ιωάννινα που κλείνει φέτος 20 χρόνια! Πρόκειται για ένα κατάστημα με κυρίως εποχιακά είδη όπως, χριστουγεννιάτικα, αποκριάτικα, πασχαλινά και κατά καιρούς οικιακά είδη και είδη δώρων.Επειδή η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη για όλους, θα κάνουμε κ εμείς ότι μπορούμε από τη μεριά μας έχοντας ακόμη χαμηλότερες τιμές. Μπορείτε να επισκέπτεστε το καινούριο μας κατάστημα στην οδό Κοραή 4 -απέναντι από τον Κωτσοβολο- για να δείτε από κοντά τα καινούρια μας προϊόντα: δέντρα, στολίδια, λαμπάκια, φάτνες και πολλά ακόμη γιορτινά διακοσμητικά.Φέτος φοιτητές και κάτοχοι της κάρτας ανεργίας με κάθε αγορά άνω των 5 ευρώ από το κατάστημά μας έχουν έκπτωση 5%!!!Προσαρμοζόμαστε στις εποχές και διευκολύνουμε τις αγορές σας!

Επιτροπές επίλυσης φορολογικών διαφορών σε Γιάννενα,Άρτα,Πρέβεζα και Θεσπρωτία

Στις επιτροπές επίλυσης φορολογικών διαφορών θα μπορεί να καταφεύγει ο φορολογούμενος όταν διαφωνεί με κάποια πράξη καταλογισμού φόρου ή πράξη επιβολής οποιασδήποτε κύρωσης για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας. Το νέο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπει τη σύσταση 13 Επιτροπών Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών σε όλη την Ελλάδα από το υπουργείο Οικονομικών, με έργο την διοικητική επίλυση των -μετά από έλεγχο- φορολογικών διαφορών ανεξαρτήτως ποσού σε κάθε φορολογικό αντικείμενο. Στην περιφέρεια Ηπείρου συνίσταται μία επιτροπή με έδρα τα Ιωάννινα. η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, και Πρεβέζης. Ο φορολογούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε πράξη καταλογισμού φόρου ή πράξη επιβολής οποιασδήποτε κύρωσης για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, αν αμφισβητεί την ορθότητά της απόφασης, θα μπορεί να ζητήσει με αίτησή του στην αρμόδια επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών τη διοικητική επίλυση της διαφοράς.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Έκθεση παραδοσιακών κεντημάτων της ΦΛΟΓΑΣ Ηπείρου

Έκθεση παραδοσιακών κεντημάτων της ΦΛΟΓΑΣ Ηπείρου φιλοξενείται μέχρι και 5 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας, Και φέτος στην Ήπειρο τα μετάξια, οι βελόνες και οι χρυσοκλωστές δίνουν τη μάχη τους στον αγώνα του παιδιού κατά του καρκίνου. Οι γυναίκες της ΦΛΟΓΑΣ Ηπείρου στρατολόγησαν βελονιά τη βελονιά, εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια βελονιές και τις έκαναν πολύτιμα κεντήματα-έργα τέχνης, ανεκτίμητης αξίας. Στην ετήσια έκθεση χειροτεχνημάτων Ηγουμενίτσας, με κάθε αγορά σας συμβάλλετε και εσείς στη λειτουργία του «Σπιτιού των παιδιών της Φλόγας» που βρίσκεται στην Αθήνα όπου φιλοξενούνται οικογένειες απ΄’ όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας.Στην έκθεση εκτός από τα κεντήματα μπορείτε να βρείτε και πολλά άλλα είδη, όπως τοπικά προϊόντα που προσφέρονται από φορείς και ιδιώτες, καθώς και χειροποίητα δώρα που με αγάπη περισσή κατασκευάζουν μαθητές σχολείων και ευαισθητοποιημένοι φίλοι της φλόγας

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση της οικίας Ισμήνη Τζαβέλλα

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και οι εκπρόσωποι της αναδόχου κοινοπραξίας «Σπυρίδων Σαλούκας- Νικόλαος Μελάς» υπέγραψαν την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου της οικίας Ισμήνη Τζαβέλλα.Με τον τρόπο αυτό, ένα από τα ιστορικά κτίρια των Ιωαννίνων, θα καταστεί και πάλι λειτουργικό, όπως είχε δεσμευτεί η σημερινή Δημοτική Αρχή.Η οικία της Ισμήνης Τζαβέλλα είναι ένα διώροφο νεοκλασικό που διακρίνεται για την λιτότητα, τη συμμετρία και την αυθεντικότητα. Χαρακτηρίστηκε διατηρητέο στις 27-11-1980 –ως αστική κατοικία 19ου αιώνα- και για πολλά χρόνια στο ισόγειο στεγάζονταν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Από την μεταφορά τους στο κτίριο του Σουφαρί Σεράι, παρέμεινε κλειστή.Το κτίριο ανήκε πάντα στην οικογένεια Τζαβέλλα. Η Ισμήνη Τζαβέλλα, είχε έντονη κοινωνική δραστηριότητα και με την διαθήκη της κληροδότησε την οικία της στο Δήμο.Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Παύλου Μελά 31 και κατασκευάστηκε το 1860.