Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Κάηκε σπίτι στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων

Από καμινάδα τζακιού ξεκίνησε η φωτιά σε σπίτι στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο τον πρώτο όροφο της οικίας!!!Μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική και να αναλάβει δράση ήταν ήδη αργά. Όλος ο πρώτος όροφος και η στέγη της οικίας είχαν καταστραφεί ολοσχερώς,χωρίς-ευτυχώς-κανείς να τραυματιστεί.

Κατηφορίζουν τα χιόνια...

Τα χιόνια τα οποία έκαναν την εμφάνιση τους στις κορυφές της Πίνδου, άρχισαν να κατεβαίνουν χαμηλότερα σήμερα.Μάλιστα η θερμοκρασία σύμφωνα με το metar,από της 8 το πρωί έχει αρχίσει και πέφτει σημαντικά φτάνοντας τους 0.9 στο Μέτσοβο για παράδειγμα από τους 5 που ήταν πριν και έχει αρχίσει να χιονίζει πυκνά.Λίγο ακόμη θέλει και στην Βωβούσα Ιωαννίνων να το γυρίσει σε καθαρό χιόνι από χιονόνερο που ρίχνει αυτή την στιγμή με 2.7 βαθμούς.

Συνελήφθη 41χρονη στην Άρτα, για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθη χθες  το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 41χρονη ημεδαπή, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου βρέθηκε στην κατοχή της 41χρονης και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (16,50) γραμμαρίων.Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ανοικτά παραμένουν 14 προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους

Συνολικά 14 προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για την ανάσχεση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, παραμένουν αυτή την περίοδο ανοικτά και μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους.Στόχος των προγραμμάτων είναι η απασχόληση ανέργων, η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, η ένταξη μειονεκτούντων ομάδων στην αγορά εργασίας, αλλά και η ενίσχυση του κλάδου του Τουρισμού και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάποια από τα προγράμματα είναι ειδικά και τοπικά, για ανέργους συγκεκριμένων επιχειρήσεων και περιοχών.Πιο αναλυτικά, ανοικτά για υποβολή αιτήσεων είναι τα εξής προγράμματα του ΟΑΕΔ:
-Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.
-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων, πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών.
-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (δήμοι και περιφέρειες) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας από 55 έως 64 ετών.
-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και, γενικά, εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».
-Πρόγραμμα επιχορήγησης, για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, 5.000 ανέργων ηλικίας από 16 έως 24 ετών, νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και, γενικότερα, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη δυνατότητα συνέχισης της επιχορήγησης για επιπλέον 12 μήνες, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας.
-Ειδικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ», «ΓΗ ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΕΓΑ», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ (GENERAL UNION)», «ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ (GENERAL TRUST)» και «ΕΟΣ ΑΕΑΖ» και 200 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από την επιχείρηση «COMMERCIAL VALUE».
-Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ ΑΕ», «ROBERTO ΑΒΕΕ», «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ ΑΕ», «BELLE ΑΕ», «ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ ΑΕ», «ΕΥΡΩΒΑΦΗ ΑΕ», «EUROHOUSE ΑΕ», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ», «ΜΙΝΟΣ ΑΒΕΕ» και «ΑΜΑΣΑ ΑΕΒΕ» του νομού Θεσσαλονίκης.
-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης.
-Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.
-Ειδικό τριετές πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών, με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ).
-Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων ελευθέρων επαγγελματιών Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και αποφυλακισμένων ηλικίας 18-64 ετών και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ).
-Πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για απασχόληση σπουδαστών ΤΕΙ- ΣΕΛΕΤΕ
-Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε επιχειρήσεις (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση-ΛΑΕΚ 0,45%) έτους 2012.
-Αναμένεται να προκηρυχτεί άμεσα, πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (1-25 εργαζομένων) έτους 2012 (ΛΑΕΚ 1-25) που αποσκοπεί στη διερεύνηση των ευκαιριών κατάρτισης των εργαζομένων στις μικρές επιχειρήσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα στο site του ΟΑΕΔ
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα, σχεδόν 1.178.241 άτομα έχουν ενταχθεί σε 71 επιμέρους προγράμματα, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως εκπαιδευόμενοι.Η διοίκηση του οργανισμού εκτιμά ότι με τις δράσεις αυτές έχει επιτευχθεί ανάσχεση-συγκράτηση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας κατά τουλάχιστον 5% έως 7%.Η συνολική απορροφητικότητα των δράσεων αυτών έχει προσεγγίσει μέχρι σήμερα το 85,8% του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων, ενώ, ως προς την απορρόφηση κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ), το ποσοστό ανέρχεται στο 46,5%.Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα, δεν θα πρέπει να έχουν προβεί κατά το προηγούμενο διάστημα σε μείωση του προσωπικού, ενώ, δεσμεύονται να κρατήσουν τους εργαζόμενους από 3 έως 12 μήνες χωρίς επιχορήγηση.

Στο …σκοτάδι παραλίγο να μείνει το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας!

Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ επεχείρησε να κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω ενός απλήρωτου λογαριασμού
Στο …σκοτάδι παραλίγο να μείνει το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας αφού συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ επεχείρησε να κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω ενός απλήρωτου λογαριασμού ύψους 2.700 ευρώ. Τα χρήματα αυτά , όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος, δεν αποτελούν οφειλές που δημιούργησε το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, αλλά λογαριασμοί που άφησε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ο οποίος στεγαζόταν στο κτίριο και έχει πλέον καταργηθεί με αποτέλεσμα οι οφειλές να μεταβιβαστούν στο Εργατικό Κέντρο. Ο κ. Δημόπουλος μετέβη στα γραφεία της ΔΕΗ και προέβη σε διακανονισμό σημειώνοντας πάντως ότι ακόμη κι έτσι είναι πολύ δύσκολο να πληρωθεί το ποσό δεδομένου ότι τα χρέη για το ρεύμα δεν είναι οι μόνες εκκρεμότητες, που έχει αφήσει η κατάργηση του ΟΕΚ. Ορισμένοι υπάλληλοι θα παρέμεναν απλήρωτοι, αν δεν επενέβαινε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και συμπλήρωνε τα κενά κάποιων μηνών, από τα αποθεματικά του ταμείου του.

Επιστολή της Ε.Α.Σ. Ιωαννίνων προς το Δ.Σ. της ΑΒΓΗ ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε για τις τιμές γάλακτος

Η Ε.Α.Σ. Ιωαννίνων απέστειλε προς το Δ.Σ. της ΑΒΓΗ ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. την παρακάτω επιστολή η οποία αφορά τον καθορισμό των τιμών γάλακτος της νέα γαλακτοκομικής περιόδου
“Κύριοι,Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Σ.Ιωαννίνων το οποίο συνεδρίασε την 23/11/2012 , σαν μέτοχος και συνιδρυτής της ΑΒΓΗ ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. αλλά παράλληλα ενεργώντας και για λογαριασμό των κτηνοτρόφων μελών της σας κάνει γνωστό ότι από της ιδρύσεως της η βιομηχανία κατά πάγια τακτική στην έναρξη κάθε γαλακτοκομικής περιόδου η οποία αρχίζει την 1/10 και λήγει στις 30/9 του επομένου έτους, καθορίζει τις τιμές εκκίνησης για την συγκέντρωση γάλακτος καθώς επίσης ανάλογα με τα οικονομικά της αποτελέσματα προβαίνει και στην χορήγηση των τιμών εκκαθάρισης του εισκομισθέντος γάλακτος της προηγούμενης γαλακτοκομικής περιόδου.Επειδή μέχρι σήμερα έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την έναρξη της νέας γαλακτοκομικής περιόδου και δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση , πιστεύουμε όχι ηθελημένα , παρακαλούμε όπως άμεσα προβείτε στον καθορισμό των τιμών εκκίνησης καθώς και των τιμών εκκαθάρισης.Για τον καθορισμό των τιμών γάλακτος βέβαια θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι λόγω της υπέρογκης αύξησης των τιμών των ζωοτροφών η οποία σε συνδυασμό με την μακρά οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα μας έχει σαν αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να εκτοξευτεί στα ύψη καθώς επίσης να επέλθει μείωση στην παραγωγή γάλακτος, επομένως και μείωση στην εισκόμιση στην βιομηχανία “
Για την Ε.Α.Σ. Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Μπαλτογιάννης Χριστόδουλος

Ερώτηση Χρ. Μαντά την Επέκταση του θεσμού της προσωρινής σύνταξης σε συνταξιούχους του Δημοσίου και αλλαγή των προϋποθέσεων για συνταξιούχους αναπηρίας

Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα την «Επέκταση του θεσμού της προσωρινής σύνταξης σε συνταξιούχους του Δημοσίου και αλλαγή των προϋποθέσεων για συνταξιούχους αναπηρίας» κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.Σύμφωνα με καταγγελίες των πολιτών, αλλά και βάσει των επίσημων στοιχείων που παραθέτουν τα αρμόδια Υπουργεία, οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων είναι τεράστιες. Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αναγκάζονται να περιμένουν από 10 μήνες έως και 3 χρόνια για να λάβουν τη σύνταξή τους, ενώ οι αιτούμενοι συντάξεως αναπηρίας παραμένουν όμηροι αρχικά των Ταμείων τους για την ανακεφαλαίωση των ενσήμων τους και έπειτα των ΚΕΠΑ, όπου η αναμονή για ραντεβού με επιτροπή φτάνει τους 10 μήνες.Ο θεσμός της προσωρινής σύνταξης αποσκοπεί στην ομαλή οικονομική μετάβαση των ασφαλισμένων από την ενεργό επαγγελματική δράση στη συνταξιοδοτική, με τις ελάχιστες κατά το δυνατόν οικονομικές απώλειες, προβλέπεται όμως μόνο για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και όχι του δημοσίου. Μια τέτοια διάκριση δεν αιτιολογείται ειδικά από τη στιγμή που για ένα δημόσιο υπάλληλο ο χρόνος υπηρεσίας γίνεται εύκολα γνωστός στις υπηρεσίες απονομής, καθιστώντας απίθανη την περίπτωση να μη δικαιούται σύνταξη ο αιτών. Ομοίως δεν αιτιολογείται ο τρόπος εφαρμογής του θεσμού της προσωρινής σύνταξης στους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας, για τους οποίους απαιτείται οριστική απόφαση από τα ΚΕΠΑ και προηγείται ανακεφαλαίωση των ενσήμων, με αποτέλεσμα ασφαλισμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, να περιμένουν πολλούς μήνες για να λάβουν την προσωρινή σύνταξη!Επειδή, με βάση την αρχή της ισότητας των πολιτών αλλά και για ανθρωπιστικούς λόγους ο θεσμός της προσωρινής σύνταξης πρέπει να εφαρμοσθεί και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου.Επειδή, είναι αδιανόητο άνθρωποι με αναπηρία να παραμένουν όμηροι της δυσλειτουργίας των ΚΕΠΑ προκειμένου να λάβουν έστω μια προσωρινή σύνταξη.Επειδή, η πρακτική της διακοπής των συντάξεων αναπηρίας που κρίνονται για παράταση φέρνει σε απόγνωση τους συνταξιούχους και επιφορτίζει τις υπηρεσίες με επιπλέον γραφειοκρατία.Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-Θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λαμβάνουν και οι συνταξιούχοι του δημοσίου προσωρινή σύνταξη;
-Θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λαμβάνουν οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας προσωρινή σύνταξη από την αίτησή τους στα ΚΕΠΑ, χωρίς να απαιτείται οριστική απόφαση επιτροπής;
-Θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε, στις περιπτώσεις παρατάσεων, να μη διακόπτεται η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος αναπηρίας έως τη νέα οριστική απόφαση από την επιτροπή, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία Προέγκρισης και έχει γίνει δεκτή η αίτηση από τα ΚΕΠΑ;

Επίσκεψη Όλγας Γεροβασίλη στο ΚΕΦΙΑΠ Άρτας

"Το ΚΕΦΙΑΠ όχι μόνο πρέπει να παραμείνει ανοικτό, αλλά πρέπει να τεθεί σε πλήρη λειτουργία"
Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη επισκέφθηκε το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Άρτας (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) και συζήτησε με τους εργαζόμενους την μέχρι τώρα δραστηριότητα του Κέντρου και τις δυνατότητες ανάπτυξής του, ώστε να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι το ΚΕΦΙΑΠ ως δομή είναι απολύτως απαραίτητη για την εξυπηρέτηση όχι μόνο των κατοίκων του νομού Άρτας, αλλά και όμορων νομών, μέχρι τώρα λειτουργούν μόνο κάποια πρωινά τμήματα Ψυχολογίας, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Κοινωνικής Εργασίας, παρά την ύπαρξη απόφασης του Δ. Σ. του Νοσοκομείου, στο οποίο υπάγεται οργανικά, για πλήρη λειτουργία του ως Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης. Αυτή η απόφαση παραμένει ανενεργής.Η βουλευτίνα επεσήμανε ότι αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα, άτομα με κινητικές αναπηρίες (παραπληγία, ημιπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, τροχαία, αθλητικές κακώσεις, εργατικά ατυχήματα), όπως επίσης ασθενείς μετά από επεμβάσεις ορθοπεδικές, νευροχειρουργικές, καρδιοχειρουργικές, κ.λ.π. ή μετά από παραμονή στη Μ.Ε.Θ., που όλοι τους χρειάζονται αποθεραπεία και αποκατάσταση, να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν στην Άρτα, αλλά να αναγκάζονται να ψάξουν στα Γιάννενα ή στην Πάτρα, για να βρούνε θέση σε Ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης, την ίδια ώρα που το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Άρτας διαθέτει εξοπλισμό που έχει κοστίσει πάνω από 4 εκατ. ευρώ και παραμένει αναξιοποίητος.Καταλήγοντας, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι ειδικά αυτές τις εποχές, που το Κράτος πρόνοιας και ο δημόσιος, καθολικός, δωρεάν χαρακτήρας της Υγείας δέχεται επίθεση και οι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση, είναι απαραίτητο να λειτουργούν κανονικά, όπως έχει προβλεφθεί, οι δομές που προσφέρουν ανακούφιση και αξιοπρεπή περίθαλψη σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.Τόνισε δε με έμφαση: «Ως γιατρός και ως βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις και υποδομές και να μην γίνονται εκείνες οι κινήσεις που θα επιτρέψουν την πλήρη λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης. Από πλευράς μου, θα κάνω όλες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται.»

Αναζητούν πόρους από τα ευρωπαϊκά προγράμματα«LEADER» για την τοπική ανάπτυξη της Πρέβεζας και της Άρτας

Πόρους από τα ευρωπαϊκά προγράμματα«LEADER» για την τοπική ανάπτυξη της Πρέβεζας και της Άρτας, διεκδικούν με συστηματικές προσπάθειες μέσω συνεργασίας οι αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες, καθώς σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου είναι η μόνη εφικτή δυνατότητα για την ανάπτυξη της περιοχής σε ένα οικονομικό περιβάλλον δυσχερές στο οποίο οι εθνικοί πόροι και οι πόροι της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν ελαχιστοποιηθεί έως και εκμηδενιστεί. Η πρόταση που υπεβλήθη από τις δύο Περιφερειακές Ενότητες αφορά δράσεις προβολής και προώθησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών, στο πλαίσιο του σχεδίου ενθάρρυνσης τουριστικών δραστηριοτήτων. Ανάμεσα στις προτεινόμενες ενέργειες συμπεριλαμβάνονται: η δημιουργία διαφημιστικού υλικού υψηλής ποιότητας, η συμμετοχή σε θεματικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού με σκοπό την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου, η προμήθεια πινακίδων για τη σήμανση του αρχαιολογικού- οδικού δικτύου του νομού, για τη διευκόλυνση της επισκεψιμότητας αρχαιολογικών χώρων και άλλων σημείων ενδιαφέροντος και η ανάρτηση διαφημιστικών πανό της Πρέβεζας στο αεροδρόμιο του Ακτίου, για την προώθηση της περιοχής στο μέρος όπου δέχεται το μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών στο νομό Πρέβεζας.

Νέο πρόγραμμα για ανέργους!

Τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε 20.000 νέους ανέργους, αποφοίτους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, δίνει το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και αναμένεται να «τρέξει» από τον Ιανουάριο του 2013.Πρόκειται για ένα ευρύ πλέγμα ενεργειών, που σε πρώτη φάση θα ωφελήσει ανέργους, μέσω στοχευμένων κλαδικών παρεμβάσεων στον αγροδιατροφικό τομέα, στον τουρισμό και τον πολιτισμό, στις νέες τεχνολογίες, στην ενέργεια, στη ναυτιλία και στις υπηρεσίες Υγείας και κοινωνικής φροντίδας.Το σχέδιο -σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος»- περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων, όπως είναι η πεντάμηνη πρακτική άσκηση, με 460 ευρώ τον μήνα, οι υπηρεσίες καθοδήγησης, τα κίνητρα διατήρησης θέσεων εργασίας, αλλά και η κατάρτιση ανέργων.Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει διάλογος του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, τόσο με τους κοινωνικούς εταίρους όσο και με τα κόμματα, προκειμένου να υπάρξουν προτάσεις που θα ενισχύσουν τη δράση.

Απάντηση Χρ.Ζαρκάδη στον δήμαρχο Μετσόβου

Η δήλωση του Δημάρχου Μετσόβου στον Τοπικό Τύπο σχετικά με την Ανεξαρτητοποίηση μου, από τον Συνδυασμό "Πορεία Ελπίδας", υποδηλώνει μάλλον φόβο για την επερχόμενη αντικατάσταση του, προερχόμενης από το αποτέλεσμα των μελλοντικών Εκλογών της "Άνοιξης" του 2014.Οι "παχιές πολιτικές κουβέντες" δεν είναι ικανές να αντιστρέψουν το κλίμα της ασυνέπειας, των ψεύτικων πολιτικών οραμάτων και διακηρύξεων του τύπου "θα τα αλλάξω" όλα.Η διαφημιζόμενη αλληλεγγύη είναι σαν την "Προβεια του Λύκου". Μάλλον πρόκειται για οικογενειακή αλληλεγγύη, παρά για ικανοποίηση βασικών αναγκών των Δημοτών όλου του Δήμου.Ο απλός και σκληρά φορολογούμενος Δημότης γνωρίζει καλά τι γίνεται στο Δημαρχείο, με τις μαύρες δαπάνες. Άλλωστε είμαι δέκτης προτάσεως από τον κ. Τσομπικο μέσα στην παραταξιακή συγκέντρωση, που είχαμε πέρσι τέτοιο καιρό, λίγο πριν παραιτηθώ από Αντιδήμαρχος, για να καλύψω το Διοικητικό κενό από την "εξαναγκαστική" μου παραίτηση παραμένοντας άτυπα στην θέση μου έναντι αμοιβής.Είμαι αισιόδοξος για την επίτευξη του προσωπικού μου στόχου, που δεν άλλος από την διαχείριση του Δήμου με διαφάνεια, αξιοκρατία και σοβαρότητα. Δεν είναι άλλος από την διαφύλαξη και αξιοποίηση της ακίνητης και κινητής περιουσίας και του φυσικού και ορυκτού πλούτου του Δήμου Μετσόβου.Ο Απολογισμός-Ισολογισμός της διετίας του κ.Τσομπικου είναι αποκαλυπτικός.
-Τέσσερες εξαναγκαστικές παραιτήσεις Αντιδημάρχων (Χ.Β.Ζαρκαδης+Δ.Δημουλας+Γ.Μπουμπας+Γ.Περιστερης)
-Δυο Ανεξαρτητοποιήσεις (Χ.Ζαρκαδης+Δ.Δημουλας)
-Μια παραίτηση Προέδρου Δημ. Συμβουλίου (Κ.Παιδας)
Αυτά τα . . . λιγα.

Χρ.Β.Ζαρκαδης
Δημ. Σύμβουλος Μετσόβου

Σχεδιάζονται 19 σταθμοί διοδίων στην Εγνατία!!!

Με «όχημα» την δημιουργία κι εκμετάλλευση 19 σταθμών διοδίων, που θα χρεώνουν κατά μέσον όρο τουλάχιστον 3 ευρώ για τα ΙΧ, και όχι μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του εθνικού δρόμου, σχεδιάζει να προχωρήσει στην αποκρατικοποίηση της Εγνατίας Οδού η κυβέρνηση.Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες στο «Βήμα», οι σύμβουλοι της παραχώρησης του οδικού άξονα εισηγούνται την δημιουργία 19 σταθμών διοδίων σε όλο το μήκος του δρόμου -των καθέτων αξόνων συμπεριλαμβανομένων- αντί 13 που προβλέπονταν κανονικά, πρόταση που το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης φαίνεται να αποδέχεται και να δρομολογεί.Μάλιστα, είχε προηγηθεί άλλη εισήγηση από τους συμβούλους του δημοσίου, οι οποίοι πρότειναν τον διπλασιασμό της τιμής των διοδίων στους 13 σταθμούς (οι οκτώ είναι προς υλοποίηση), διότι δεν έβγαιναν τα «κουκιά» της παραχώρησης της Εγνατίας.Κατά πληροφορίες, το υπουργείο συζητούσε αυτό το ενδεχόμενο, που θα σήμαινε τιμές, ύψους 4,5 ευρώ ανά σταθμό διοδίων για τα ΙΧ.Σύμφωνα με την διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, η παραχώρηση της Εγνατίας θα γίνει για έως και 40 χρόνια.Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι σε γενικές γραμμές ο αυτοκινητόδρομος παρουσιάζει χαμηλούς κυκλοφοριακούς φόρτους, με εξαίρεση την περιοχή γύρω από τη Θεσσαλονίκη.