Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Στις 5 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση της Δωδώνης για το καθορισμό του νέου Δ.Σ

Την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου, να πραγματοποιηθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» κατά την διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της γαλακτοβιομηχανίας. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας (δείτε εδώ) έχει αναρτηθεί η σύνθεση του Δ.Σ. με την συμμετοχή δύο εκπροσώπων των ΕΑΣ της Ηπείρου. Πρόκειται για τους κ.κ. Βασίλειο Μήτσιο, γενικό διευθυντή της ΕΑΣ Ιωαννίνων και Θεοχάρη Γκουλιούμη, Πρόεδρο της ΕΑΣ Θεσπρωτίας.Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, κ. Χριστόδουλος Μπαλταγιάννης για το θέμα: «Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η εταιρεία. Θα το δούμε στην Γενική Συνέλευση την οποία προκάλεσε για τις 5 Δεκεμβρίου. Δεν ξέρουμε επίσης ποιοι θα μείνουν. Όλα θα αποφασιστούν την ημέρα εκείνη».Όσον αφορά πλέον την διάρθρωση της Δωδώνη, υπενθυμίζουμε ότι κάτοχος του 67,77% είναι το εταιρικό σχήμα, “Todyro Ltd”, που αποτελεί θυγατρική της “S.I.”. Ακολουθεί ο δεύτερος μέτοχος του 24,78% (ΕΑΣ Ιωαννίνων), ενώ το υπόλοιπο ποσοστό των μετοχών μοιράζεται στις ΕΑΣ Άρτας, Πωγωνίου, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας.Το Δ.Σ όπως έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της γαλακτοβιομηχανίας έχει ως εξής:
Michael A. O'Neill – Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος
Μήτσιος Βασίλειος – Αντιπροεδρος Δ.Σ.
Dmitri Razorenov – Μέλος Δ.Σ.
Θεοχάρης Γκουλιούμης – Μέλος Δ.Σ.
Ιωάννης Βιτάλης – Μέλος Δ.Σ.
Tom Seepers – Μέλος Δ.Σ.
Ηλίας Κοιμτζόγλου – Μέλος Δ.Σ.

Ανοιχτό θέμα ο αγωγός φυσικού αερίου στην Ήπειρο

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος επανέρχεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Ανοίγει ξανά και επί της ουσίας το θέμα της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου από την Ήπειρο. Όπως έχουμε παρουσιάσει με πολλές αφορμές την τελευταία περίοδο, το θέμα δεν έχει κλείσει παρά το γεγονός ότι το σχέδιο του ελληνο-ιταλικού αγωγού ITGI δεν προκρίθηκε για την εξασφάλιση του κοιτάσματος του Σαχ Ντενίζ ΙΙ του Αζερμπαϊτζάν.Αντίθετα, φαίνεται ότι έχουν ανοίξει άλλες πιθανότητες για διατήρηση του Νοτίου Διαδρόμου τροφοδοσίας της Ευρώπης, είτε μέσω ρωσικών συμφερόντων πρότζεκτ είτε άλλα, που είναι σε εξέλιξη.Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη διέλευση του αγωγού από την Ήπειρο επανέρχεται και θα συζητηθεί κανονικά τη Δευτέρα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.Το θέμα είναι τέταρτο στην ημερήσια διάταξη και έχει τίτλο «Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Ελληνοϊταλικός Αγωγός Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης- Ελληνικό Υποθαλάσσιο Τμήμα» και φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «IGI POSEIDON A.E.».Όταν εισήλθε για πρώτη φορά το θέμα για συζήτηση, πριν από λίγες εβδομάδες θεωρήθηκε τυπική πρόβλεψη από το παλιό έργο, αναβλήθηκε για να ζητηθούν διευκρινίσεις και επανέρχεται.. Είναι όμως βέβαιο ότι υπάρχει σαφής πολιτική βούληση της Πολιτείας να προχωρήσει, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για τις πιθανές εξελίξεις στο μέλλον.Ας μην ξεχνάμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα ρευστή, με πολλές γεωπολιτικές μεταβολές να εξαρτώνται από τα ενεργειακά ζητήματα στη Μεσόγειο και την Ασία.

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ψήφισμα στήριξης στις δομές ψυχοκοινωνικής υγείας

Την έκδοση ψηφίσματος στήριξης των δομών ψυχοκοινωνικής υγείας της Ηπείρου με κύρια σημεία την απρόσκοπτη λειτουργία τους προς όφελος των εργαζομένων και των φιλοξενουμένων τους, με τη διασφάλιση των απαραίτητων επιχορηγήσεων τους από την Πολιτεία, ως αυτές είχαν, αποφάσισε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.Στη  συνεδρίαση της Επιτροπής παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων δομών ψυχικής υγείας της Ηπείρου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συνεχή περικοπή της χρηματοδότησης των δομών από την Πολιτεία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η λειτουργία τους, και ζητώντας την συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου στα αιτήματά τους.Οι δομές ψυχικής υγείας, όπως και άλλοι ευαίσθητοι τομείς, δεν θα πρέπει να υπόκεινται στην πολιτική των περικοπών, τόνισε στην παρέμβασή του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Οδυσσέας Πότσης.

Τις εντυπώσεις έκλεψε το περίπτερο του Δήμου της Πρέβεζας στην έκθεση «Philoxenia»

Τις εντυπώσεις έκλεψε το περίπτερο του Δήμου της Πρέβεζας στην έκθεση «Philoxenia» που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Οι ομορφιές της Πρέβεζας σε συνδυασμό με τοπικές γεύσεις και εδέσματα της περιοχής κέρδισαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών, αποδεικνύοντας έτσι ότι η συλλογική προσπάθεια μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα. Το περίπτερο του Δήμου υποστηρίχθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων αλλά και την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων δωματίων, ενώ στους επισκέπτες προσφέρθηκε αβγοτάραχο, λάδι, λαδόπιτα, τυρί και άλλα τοπικά προιόντα τα οποία άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους τα δοκίμασαν. Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης,ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Παπαχρήστος, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Νίκος Αναγνώστου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πολύκαρπος Χαλκίδης και τουριστικοί παράγοντες προκειμένου να υποστηρίξουν την παρουσία του Δήμου στις εκατοντάδες επισκέπτες του περιπτέρου. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης χαρακτήρισε το περίπτερο του Δήμου ως ένα από τα καλύτερα της έκθεσης, υπογραμμίζοντας ότι αποτέλεσε μεγάλη προβολή για την περιοχή. Ο Δήμος Πρέβεζας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για τις χορηγίες τους επιχειρηματίες της περιοχής: Κατάτση Δημήτρη, Χασακή Βασίλη, Μπόκια Θεόδωρο, Σπυράκο Δημήτρη, Κονάκη Κωνσταντίνο, Πανταζή Σταύρο, Στύλο Ιωσήφ &Δημήτρη, Γκούμα Φρειδερίκη, Ρούμπου Άννα, Μικέλε Τόρε, Χόϊκα Ανδρέα, τον Συνεταιρισμό Γυναικών Θεσπρωτικού και την εταιρεία I FRAME.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Τουριστική αποστολή στο Βελιγράδι

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, συνεχίζοντας την προσπάθεια προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής στη Βαλκανική, προετοιμάζει την διοργάνωση νέας Τουριστικής Επιχειρηματικής Αποστολής στο Βελιγράδι Σερβίας, τον Ιανουάριο του 2013.Στόχος της αποστολής είναι η προβολή του νομού ως τουριστικός προορισμός, εκμεταλλευόμενοι την λειτουργία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, την προσέλκυση επισκεπτών και σύναψη συνεργασιών για την φιλοξενία τουριστών στο νομό μας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Ξεκινά το έργο των πεζοδρομήσεων

Ξεκινά εντός των επομένων ημερών το μεγάλο έργο των πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Οι εργασίες θα αρχίσουν από την οδό Παπαδοπούλου και θα εξελίσσονται τμηματικά προκειμένου να υπάρχει η μικρότερη όχληση.Με απόφαση του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, από τις 3 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2013, στην οδό Παπαδοπούλου απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων πλην εκτάκτων αναγκών.Επίσης κατά το ίδιο διάστημα η κίνηση των πεζών θα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή μέσω εργοταξιακής σήμανσης.Μετά το πέρας των εργασιών η οδός θα είναι πλέον πεζόδρομος.

Την Ορχήστρα των Κυκλάδων θα παρουσιάσει σήμερα στο κοινό της Πρέβεζας η Κινηματογραφική Λέσχη

Την Ορχήστρα των Κυκλάδων θα παρουσιάσει στο κοινό της Πρέβεζας και όχι μόνο η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας, σήμερα Σάββατο 1 Δεκεμβρίου και ώρα 9 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας. Μια μουσική συναυλία με μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο. Θα ακουστούν έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Λοΐζου, Σαββόπουλου, Καραΐνδρου και άλλων σε ενορχήστρωση του διευθυντή και συνθέτη της ορχήστρας Νίκου Κηπουργού και με την συμμετοχή 15 καταξιωμένων μουσικών. Εισιτήρια προπωλούνται στην Ατραπό του βιβλίου, στο Copy aht print, στο Γραφείο Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Πρέβεζας (ισόγειο δημαρχείου) καθώς και το τηλέφωνο 6972832703. Τιμή προπώλησης 12€. Χορηγός επικοινωνίας η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

«ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ»:Μουσικό σεργιάνι Δεκεμβρίου με Σμυρναίικα, Ρασούλη και Παπάζογλου

Συνέχεια στο καλό ελληνικό τραγούδι από το Καλλιτεχνικό Σωματείο «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» και τη Μουσική του Σκηνή, που στο καθιερωμένο Μουσικό Σεργιάνι κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, θα παρουσιάσει αυτή τη φορά ένα μουσικό αφιέρωμα στα Σμυρναίικα τραγούδια, το Μανώλη Ρασούλη και το Νίκο Παπάζογλου, τιμώντας τη μνήμη πόλεων και ανθρώπων που χάθηκαν…27 ανθολογημένα τραγούδια που θα παίξουν οι: Παναγιώτης Σιόγκας (1ο μπουζούκι), Αντώνης Βαράκας (2ο μπουζούκι), Γκέργκη Σπύρη (βιολί), Θωμάς Μεντής (μπάσο), Μιχαήλ Παππάς (κρουστά) και Δημήτρης Παππάς (κιθάρα). Τραγουδούν οι: Αντώνης Βαράκας, Κίμων Γκέκας, Αγγελική Φάτσιου, Αγγελική Κουτσοθανάση, Στέλλα Μαλικίδου, Παναγιώτης Σιόγκας και Δημήτρης Παππάς μαζί με τους «Τραγουδάμε για ν’ αγαπιόμαστε».Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στις 9:15, στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα, με γενική είσοδο 4€.

Τσίπουρο Fest, σήμερα και αύριο στα Γιάννινα!!!

Καζάνια, τσίπουρο και παραδοσιακή μουσική. Ένα διήμερο διαφορετικό, στο κέντρο των Ιωαννίνων. Ένα διήμερο που ζωντανεύει την παράδοση με στόχο να αποτελέσει θεσμό για την περιοχή.H Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ιωαννιτών και το Γραφείο Τουριστικής Προβολής TOY Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνουν το «1ο Τσίπουρο Fest» στα Ιωάννινα, το διήμερο 1 & 2 Δεκεμβρίου, 2012 στην κεντρική πλατεία της πόλης (Β. Πύρρου).Η εκδήλωση που γίνεται και με τη συνεργασία του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών θα ξεκινήσει το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 1:00 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα τα ωράρια λειτουργίας της εκδήλωσης θα είναι:
• Σάββατο 1 Δεκεμβρίου από τις 4 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ.
• Κυριακή 2 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ.
Το Σάββατο στις 6.00 μ.μ. τα χορευτικά τμήματα των ΚΑΠΗ της πόλης θα παρουσιάσουν μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, ενώ το ίδιο θα κάνουν την Κυριακή στις 1.00 μ.μ. οι χορευτές όλων των ηλικιών του Συγκροτήματος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ειδικό στεγασμένο διαμορφωμένο χώρο επί της κεντρικής πλατείας (περίπου 200τ.μ.) και θα συμπεριλαμβάνει την παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης τσίπουρου με καζάνια, δωρεάν τσίπουρο και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, οι οποίοι σκόπευαν να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό, προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής στην Ηγουμενίτσα.Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός επικαθήμενου φορτηγού οχήματος, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.