Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Tα μεγαλύτερα ύψη βροχής που έχουν καταγραφεί μεχρι αυτήν την ώρα στην Ήπειρο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται απο τις πρώτες πρωϊνές ώρες στη δυτική,βορειοδυτική και κεντρική Ελλάδα.Tα μεγαλύτερα ύψη βροχής που έχουν καταγραφεί μεχρι αυτήν την ώρα στην Ήπειρο είναι:
Δασικό Χωριό Άρτας 115.60 mm
Πράμαντα Ιωαννίνων 101.20 mm
Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς 89.00 mm
Να σημειωθεί επίσης,πως ο σταθμός στο Ελευθεροχώρι Παραμυθίας, κατέγραψε και ριπή ανέμου με 103.00 km/h!!!

Πρωτοβουλία Πολιτών Ιωαννίνων: «Τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες»

Μετά από μαζική συνέλευση την Πέμπτη 22/11 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, συγκροτήθηκε και ξεκίνησε να εργάζεται, την Τρίτη 27/11, η ανοιχτή επιτροπή της πρωτοβουλίας πολιτών για τα «τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες».Άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι, χαμηλόμισθοι, απλήρωτοι για μήνες, όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αυτοαπασχολούμενοι, βλέπουμε καθημερινά να μας αδειάζουν το τραπέζι.Δεν περιμένουμε να το γεμίσει το χέρι που το αδειάζει. Δεν θα γεμίσουν το τραπέζι αυτοί που πέρασαν νόμο να πουλάνε κανονικά στα ράφια μέχρι και τα ληγμένα. Και για το δικαίωμά μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια δεν θα δώσουμε σε αντάλλαγμα ούτε ψήφο ούτε και προσευχές. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας:
-Ερχόμαστε άμεσα σε επαφή με τον παραγωγό και τον καταναλωτή παρακάμπτοντας κάθε είδους οικονομικό μεσάζοντα. Έτσι πετυχαίνουμε χαμηλές τιμές για όλους μας και για τα προϊόντα που χρειαζόμαστε.
-Πιέζουμε για να πέσουν οι τιμές γενικότερα.
-Προωθούμε τους συνεταιρισμούς καταναλωτών και παραγωγών.
-Στηρίζουμε τους παραγωγούς, τους ανέργους και τους αγώνες των εργαζομένων, τους δικούς μας αγώνες, λειτουργώντας σαν ένα κοινωνικό απεργιακό ταμείο, προωθούμε την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την αξιοπρέπεια, όχι τη φιλανθρωπία, την εξάρτηση και την ποικιλόμορφη εκμετάλλευση.
Μπορούμε και χωρίς αυτούς!

Ξεκινάει την λειτουργία του ο συμβουλευτικός σταθμός του ΚΕΘΕΑ στην Ηγουμενίτσα!

Τα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 11 δεκεμβρίου στις 12.00.Ο συμβουλευτικός σταθμός του ΚΕΘΕΑ στην Ηγουμενίτσα θα λειτουργήσει στο κτίριο του πρώην Ε.Ι.Ν., 28ης Οκτωβρίου 9.Τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ ακολουθούν ψυχοκοινωνική κατεύθυνση και δεν χορηγούν φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες για την αντιμετώπιση της εξάρτησης. Στόχος της θεραπείας είναι να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει το σύνολο των ψυχοκοινωνικών παραγόντων που συμβάλλουν στη δημιουργία και διατήρηση της εξάρτησης, αποκόπτοντας οριστικά το άτομο από το φαύλο κύκλο της. Για το σκοπό αυτό η θεραπευτική διαδικασία λαμβάνει υπόψη και εμπλέκει το άτομο, το διαπροσωπικό του δίκτυο αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.Στο πλαίσιο αυτό ο εξαρτημένος δεν αντιμετωπίζεται ως «ασθενής» που υποβάλλεται παθητικά σε θεραπεία, αλλά συμμετέχει ενεργά σε αυτήν. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εθελούσια, δεν πραγματοποιούνται αναγκαστικές εισαγωγές και ο θεραπευόμενος διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την παρακολούθηση ανά πάσα στιγμή. Από τη στιγμή που το άτομο αποφασίζει να ενταχθεί στο θεραπευτικό πρόγραμμα, απαιτείται η ενεργητική συμμετοχή του στις καθημερινές θεραπευτικές, εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες.Η μακροχρόνια και πολύπλευρη θεραπευτική παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ περιλαμβάνει υπηρεσίες ενημέρωσης, μείωσης της βλάβης, συμβουλευτικής υποστήριξης, φροντίδας της υγείας, ψυχικής απεξάρτησης, οικογενειακής θεραπείας εκπαίδευση και κατάρτισης, νομικής στήριξης, επανένταξης στην κοινωνία και στον κόσμο της εργασίας.Τελικό στόχος είναι η πλήρης και σταθερή αποχή από τη χρήση ουσιών και την παραβατικότητα και το χτίσιμο ενός νέου τρόπου ζωής με ισότιμη και δημιουργική ένταξη του ατόμου στην κοινωνία.Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στους χρήστες ουσιών και στις οικογένειές τους και χωρίς διακρίσεις.

Στήριξη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας στις δομές ψυχοκοινωνικής υγείας της Ηπείρου

Την έκδοση ψηφίσματος στήριξης των δομών ψυχοκοινωνικής υγείας της Ηπείρου με κύρια σημεία την απρόσκοπτη λειτουργία τους προς όφελος των εργαζομένων και των φιλοξενουμένων τους, με τη διασφάλιση των απαραίτητων επιχορηγήσεων τους από την Πολιτεία, ως αυτές είχαν, αποφάσισε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων δομών ψυχικής υγείας της Ηπείρου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συνεχή περικοπή της χρηματοδότησης των δομών από την Πολιτεία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η λειτουργία τους, και ζητώντας την συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου στα αιτήματά τους.Οι δομές ψυχικής υγείας, όπως και άλλοι ευαίσθητοι τομείς, δεν θα πρέπει να υπόκεινται στην πολιτική των περικοπών, τόνισε στην παρέμβασή του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Οδυσσέας Πότσης.Τη στήριξη της αυτοδιοίκησης στις δομές της Ηπείρου, στους φιλοξενούμενους και το προσωπικό τους εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ιωάννης Καραμπίνας. Την αποτελεσματικότητα των δομών ψυχικής υγείας και την ανάγκη στήριξής τους από το σύνολο της κοινωνίας, υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Παντελής Κολόκας.Ακόμη, η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ενέκρινε κατά πλειοψηφία να συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού (που έχει οριστεί για τις 5 Δεκεμβρίου 2012) και να πραγματοποιηθεί κοινή διαπεριφερειακή σύσκεψη Περιφερειών Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας στις 7 Δεκεμβρίου 2012 στα Ιωάννινα. Ο κ. Πότσης σημείωσε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί το επόμενο βήμα της κοινής σύσκεψης των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας - Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στην οποία τέθηκαν οι βάσεις για την ανάληψη δράσεων σε θέματα επιχειρηματικότητας, τουρισμού και πολιτισμού. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ως παρατηρητές και εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Επίσκεψη Όλγας Γεροβασίλη στο ΚΕΦΙΑΠ Άρτας

"Το ΚΕΦΙΑΠ όχι μόνο πρέπει να παραμείνει ανοικτό, αλλά πρέπει να τεθεί σε πλήρη λειτουργία"
Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη επισκέφθηκε το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Άρτας (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) και συζήτησε με τους εργαζόμενους την μέχρι τώρα δραστηριότητα του Κέντρου και τις δυνατότητες ανάπτυξής του, ώστε να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι το ΚΕΦΙΑΠ ως δομή είναι απολύτως απαραίτητη για την εξυπηρέτηση όχι μόνο των κατοίκων του νομού Άρτας, αλλά και όμορων νομών, μέχρι τώρα λειτουργούν μόνο κάποια πρωινά τμήματα Ψυχολογίας, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Κοινωνικής Εργασίας, παρά την ύπαρξη απόφασης του Δ. Σ. του Νοσοκομείου, στο οποίο υπάγεται οργανικά, για πλήρη λειτουργία του ως Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης. Αυτή η απόφαση παραμένει ανενεργής.Η βουλευτίνα επεσήμανε ότι αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα, άτομα με κινητικές αναπηρίες (παραπληγία, ημιπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, τροχαία, αθλητικές κακώσεις, εργατικά ατυχήματα), όπως επίσης ασθενείς μετά από επεμβάσεις ορθοπεδικές, νευροχειρουργικές, καρδιοχειρουργικές, κ.λ.π. ή μετά από παραμονή στη Μ.Ε.Θ., που όλοι τους χρειάζονται αποθεραπεία και αποκατάσταση, να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν στην Άρτα, αλλά να αναγκάζονται να ψάξουν στα Γιάννενα ή στην Πάτρα, για να βρούνε θέση σε Ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης, την ίδια ώρα που το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Άρτας διαθέτει εξοπλισμό που έχει κοστίσει πάνω από 4 εκατ. ευρώ και παραμένει αναξιοποίητος.Καταλήγοντας, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι ειδικά αυτές τις εποχές, που το Κράτος πρόνοιας και ο δημόσιος, καθολικός, δωρεάν χαρακτήρας της Υγείας δέχεται επίθεση και οι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση, είναι απαραίτητο να λειτουργούν κανονικά, όπως έχει προβλεφθεί, οι δομές που προσφέρουν ανακούφιση και αξιοπρεπή περίθαλψη σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.Τόνισε δε με έμφαση: «Ως γιατρός και ως βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις και υποδομές και να μην γίνονται εκείνες οι κινήσεις που θα επιτρέψουν την πλήρη λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης. Από πλευράς μου, θα κάνω όλες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται.»

Το Θέατρο Δωματίου: An Actor’s Studio «εισβάλλει» με κέφι στα θεατρικά δρώμενα της πόλης

ΠΡΕΜΙΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΩΡΑ 21:30, ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ «ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ», ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 28, ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ!
Το Θέατρο Δωματίου: An Actor’s Studio «εισβάλλει» με κέφι στα θεατρικά δρώμενα της πόλης με δύο μονόπρακτα.Η αυλαία ανοίγει αύριο, Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου και παραμένει ανοιχτή για τρία Παρασκευο-Σαββατοκύριακα. Ο χώρος των παραστάσεων είναι η Σχολή Χορού «Χοροκίνηση», Κουντουριώτου 28, στα Ιωάννινα. Οι ώρες των παραστάσεων είναι: Παρασκευή 9:30 μ.μ., Σάββατο: 7:30 μ.μ. και 9:30 μ.μ. και Κυριακή 9:30 μ.μ.Η Πρόταση Γάμου είναι ένα από τα πιο φημισμένα και απολαυστικά μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ. Οι ηθοποιοί που εμφανίζονται είναι ο Τάσος Νάκης, η Ανθή Οικονόμου και ο Αχιλλέας Ράδης.Η Παγίδα είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο έργο. Έχει γραφτεί από τα μέλη της ομάδας Βάσω Γκάσταρη και Έλενα Ζιάβρα, οι οποίες και το ερμηνεύουν. Με αφορμή το «κόλλημα» μιας έφηβης με το Internet, αναδιπλώνεται η σχέση μάνας - κόρης… Ποια είναι, όμως, η αιτία;
Σκηνοθεσία: Ισαάκ &Νταϊάνα Ντόστη
Μουσική: Αχιλλέας Ράδης
Σκηνικά, Κοστούμια & Μακιγιάζ: Μαρίνα Πλέσσα
Σχεδιασμός αφίσας: Νέλλη Σαβράνη
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Γιάκης

Η Ανθούσα της Πάργας να αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές περιοχές της Ελλάδας σε ότι αφορά την εθελοντική αιμοδοσία!!!

Την «παράδοση» που θέλει την Ανθούσα της Πάργας να αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές περιοχές της Ελλάδας σε ότι αφορά την εθελοντική αιμοδοσία, συνεχίζουν οι κάτοικοί της.Φέτος,πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι αιμοδοσίες (τέσσερις τακτικές και δύο έκτακτες ) στις οποίες προσήλθαν περίπου 200 άτομα. Από αυτά μπόρεσαν να δώσουν αίμα οι 170 ενισχύοντας έτσι σημαντικά την «τράπεζα» που λειτουργεί στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που και φέτος οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν θερμά προσφέροντας στον συνάνθρωπο το πιο πολύτιμο δώρο, το αίμα τους» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ανθούσας «Βασίλειος Χατζής» κ.  Περικλής Λιάκρης. «Όλοι αυτοί αποδεικνύουν ότι η έννοια της προσφοράς δεν έχει χαθεί παρότι ο καθένας τους αντιμετωπίζει πλέον μεγάλες δυσκολίες» τονίζει ο κ..Λιάκρης ευχαριστώντας θερμά τους αιμοδότες αλλά και το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου. Ο κ. Λιάκρης ευχαριστεί ιδιαίτερα την κ. Δαμιανίδου και της εύχεται καλή συνέχεια στη νέα της θέση. Τέλος ο πρόεδρους του συλλόγου εξέφρασε την πεποίθηση ότι και το 2013 οι αιμοδότες της Ανθούσας θα δώσουν μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

«ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ»:Μουσικό σεργιάνι Δεκεμβρίου με Σμυρναίικα, Ρασούλη και Παπάζογλου

Συνέχεια στο καλό ελληνικό τραγούδι από το Καλλιτεχνικό Σωματείο «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» και τη Μουσική του Σκηνή, που στο καθιερωμένο Μουσικό Σεργιάνι κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, θα παρουσιάσει αυτή τη φορά ένα μουσικό αφιέρωμα στα Σμυρναίικα τραγούδια, το Μανώλη Ρασούλη και το Νίκο Παπάζογλου, τιμώντας τη μνήμη πόλεων και ανθρώπων που χάθηκαν…27 ανθολογημένα τραγούδια που θα παίξουν οι: Παναγιώτης Σιόγκας (1ο μπουζούκι), Αντώνης Βαράκας (2ο μπουζούκι), Γκέργκη Σπύρη (βιολί), Θωμάς Μεντής (μπάσο), Μιχαήλ Παππάς (κρουστά) και Δημήτρης Παππάς (κιθάρα). Τραγουδούν οι: Αντώνης Βαράκας, Κίμων Γκέκας, Αγγελική Φάτσιου, Αγγελική Κουτσοθανάση, Στέλλα Μαλικίδου, Παναγιώτης Σιόγκας και Δημήτρης Παππάς μαζί με τους «Τραγουδάμε για ν’ αγαπιόμαστε».Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στις 9:15, στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα, με γενική είσοδο 4€.

Την Ορχήστρα των Κυκλάδων θα παρουσιάσει στο κοινό της Πρέβεζας η Κινηματογραφική Λέσχη

Την Ορχήστρα των Κυκλάδων θα παρουσιάσει στο κοινό της Πρέβεζας και όχι μόνο η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου και ώρα 9 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας. Μια μουσική συναυλία με μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο. Θα ακουστούν έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Λοΐζου, Σαββόπουλου, Καραΐνδρου και άλλων σε ενορχήστρωση του διευθυντή και συνθέτη της ορχήστρας Νίκου Κηπουργού και με την συμμετοχή 15 καταξιωμένων μουσικών. Εισιτήρια προπωλούνται στην Ατραπό του βιβλίου, στο Copy aht print, στο Γραφείο Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Πρέβεζας (ισόγειο δημαρχείου) καθώς και το τηλέφωνο 6972832703. Τιμή προπώλησης 12€. Χορηγός επικοινωνίας η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Επιτροπές επίλυσης φορολογικών διαφορών σε Γιάννενα,'Άρτα,Πρέβεζα και Θεσπρωτία

Στις επιτροπές επίλυσης φορολογικών διαφορών θα μπορεί να καταφεύγει ο φορολογούμενος όταν διαφωνεί με κάποια πράξη καταλογισμού φόρου ή πράξη επιβολής οποιασδήποτε κύρωσης για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας. Το νέο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπει τη σύσταση 13 Επιτροπών Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών σε όλη την Ελλάδα από το υπουργείο Οικονομικών, με έργο την διοικητική επίλυση των -μετά από έλεγχο- φορολογικών διαφορών ανεξαρτήτως ποσού σε κάθε φορολογικό αντικείμενο. Στην περιφέρεια Ηπείρου συνίσταται μία επιτροπή με έδρα τα Ιωάννινα. η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, και Πρεβέζης. Ο φορολογούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε πράξη καταλογισμού φόρου ή πράξη επιβολής οποιασδήποτε κύρωσης για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, αν αμφισβητεί την ορθότητά της απόφασης, θα μπορεί να ζητήσει με αίτησή του στην αρμόδια επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών τη διοικητική επίλυση της διαφοράς.

Ερώτηση Χρ. Μαντά την Επέκταση του θεσμού της προσωρινής σύνταξης σε συνταξιούχους του Δημοσίου και αλλαγή των προϋποθέσεων για συνταξιούχους αναπηρίας

Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα την «Επέκταση του θεσμού της προσωρινής σύνταξης σε συνταξιούχους του Δημοσίου και αλλαγή των προϋποθέσεων για συνταξιούχους αναπηρίας» κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.Σύμφωνα με καταγγελίες των πολιτών, αλλά και βάσει των επίσημων στοιχείων που παραθέτουν τα αρμόδια Υπουργεία, οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων είναι τεράστιες. Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αναγκάζονται να περιμένουν από 10 μήνες έως και 3 χρόνια για να λάβουν τη σύνταξή τους, ενώ οι αιτούμενοι συντάξεως αναπηρίας παραμένουν όμηροι αρχικά των Ταμείων τους για την ανακεφαλαίωση των ενσήμων τους και έπειτα των ΚΕΠΑ, όπου η αναμονή για ραντεβού με επιτροπή φτάνει τους 10 μήνες.Ο θεσμός της προσωρινής σύνταξης αποσκοπεί στην ομαλή οικονομική μετάβαση των ασφαλισμένων από την ενεργό επαγγελματική δράση στη συνταξιοδοτική, με τις ελάχιστες κατά το δυνατόν οικονομικές απώλειες, προβλέπεται όμως μόνο για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και όχι του δημοσίου. Μια τέτοια διάκριση δεν αιτιολογείται ειδικά από τη στιγμή που για ένα δημόσιο υπάλληλο ο χρόνος υπηρεσίας γίνεται εύκολα γνωστός στις υπηρεσίες απονομής, καθιστώντας απίθανη την περίπτωση να μη δικαιούται σύνταξη ο αιτών. Ομοίως δεν αιτιολογείται ο τρόπος εφαρμογής του θεσμού της προσωρινής σύνταξης στους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας, για τους οποίους απαιτείται οριστική απόφαση από τα ΚΕΠΑ και προηγείται ανακεφαλαίωση των ενσήμων, με αποτέλεσμα ασφαλισμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, να περιμένουν πολλούς μήνες για να λάβουν την προσωρινή σύνταξη!Επειδή, με βάση την αρχή της ισότητας των πολιτών αλλά και για ανθρωπιστικούς λόγους ο θεσμός της προσωρινής σύνταξης πρέπει να εφαρμοσθεί και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου.Επειδή, είναι αδιανόητο άνθρωποι με αναπηρία να παραμένουν όμηροι της δυσλειτουργίας των ΚΕΠΑ προκειμένου να λάβουν έστω μια προσωρινή σύνταξη.Επειδή, η πρακτική της διακοπής των συντάξεων αναπηρίας που κρίνονται για παράταση φέρνει σε απόγνωση τους συνταξιούχους και επιφορτίζει τις υπηρεσίες με επιπλέον γραφειοκρατία.Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-Θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λαμβάνουν και οι συνταξιούχοι του δημοσίου προσωρινή σύνταξη;
-Θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λαμβάνουν οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας προσωρινή σύνταξη από την αίτησή τους στα ΚΕΠΑ, χωρίς να απαιτείται οριστική απόφαση επιτροπής;
-Θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε, στις περιπτώσεις παρατάσεων, να μη διακόπτεται η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος αναπηρίας έως τη νέα οριστική απόφαση από την επιτροπή, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία Προέγκρισης και έχει γίνει δεκτή η αίτηση από τα ΚΕΠΑ;

Eντοπισμός παράνομου φορτίου στην Ηγουμενίτσα

Παράνομο φορτίο τεμαχισμένων σωλήνων χαλκού και μόλυβδου εντόπισαν συνεργεία ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Ηπείρου, σε φορτηγό αυτοκίνητο με πινακίδες Βουλγαρίας, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.Συγκεκριμένα κάτω από άλλα εμπορεύσιμα αγαθά στο μεσαίο τμήμα της καρότσας του φορτηγού ήταν τοποθετημένα 2.000 kgr σωλήνων χαλκού (τεμαχισμένων), 2.000 kgr σωλήνων μολυβιού (τεμαχισμένου και εξαρτήματα άριστης κατάστασης) και 500 kgr διαφόρων αντικειμένων από ορείχαλκο.Το φορτίο για το οποίο δεν επεδείχθη κανένα φορολογικό στοιχείο, δεσμεύθηκε για περαιτέρω έρευνα, κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσα, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι ενδεχομένως αποτελούσε προϊόν κλοπής .

Δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο ο ΠΑΣ

Μια καλή ευκαιρία να δείξει ο ΠΑΣ Γιάννινα το κοινωνικό του πρόσωπο και οι φίλοι της ομάδας την ανθρωπιά του είναι ο αγώνας Κυπέλλου κόντρα στον Πανσερραϊκό. Όπως έκανε γνωστό η ΠΑΕ μέσω ανακοίνωσής της, οι οπαδοί της ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια στήριξης του έργου του τοπικού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης συγκεντρώνοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας.Η συλλογή θα γίνει σε ειδικούς κάδους έξω από το γήπεδο των Ζωσιμάδων και συγκεκριμένα στην είσοδο των θυρών 3 και 4.

Επιστολή της Ε.Α.Σ. Ιωαννίνων προς το Δ.Σ. της ΑΒΓΗ ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε για τις τιμές γάλακτος

Η Ε.Α.Σ. Ιωαννίνων απέστειλε προς το Δ.Σ. της ΑΒΓΗ ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. την παρακάτω επιστολή η οποία αφορά τον καθορισμό των τιμών γάλακτος της νέα γαλακτοκομικής περιόδου
“Κύριοι,Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Σ.Ιωαννίνων το οποίο συνεδρίασε την 23/11/2012 , σαν μέτοχος και συνιδρυτής της ΑΒΓΗ ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. αλλά παράλληλα ενεργώντας και για λογαριασμό των κτηνοτρόφων μελών της σας κάνει γνωστό ότι από της ιδρύσεως της η βιομηχανία κατά πάγια τακτική στην έναρξη κάθε γαλακτοκομικής περιόδου η οποία αρχίζει την 1/10 και λήγει στις 30/9 του επομένου έτους, καθορίζει τις τιμές εκκίνησης για την συγκέντρωση γάλακτος καθώς επίσης ανάλογα με τα οικονομικά της αποτελέσματα προβαίνει και στην χορήγηση των τιμών εκκαθάρισης του εισκομισθέντος γάλακτος της προηγούμενης γαλακτοκομικής περιόδου.Επειδή μέχρι σήμερα έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την έναρξη της νέας γαλακτοκομικής περιόδου και δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση , πιστεύουμε όχι ηθελημένα , παρακαλούμε όπως άμεσα προβείτε στον καθορισμό των τιμών εκκίνησης καθώς και των τιμών εκκαθάρισης.Για τον καθορισμό των τιμών γάλακτος βέβαια θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι λόγω της υπέρογκης αύξησης των τιμών των ζωοτροφών η οποία σε συνδυασμό με την μακρά οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα μας έχει σαν αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να εκτοξευτεί στα ύψη καθώς επίσης να επέλθει μείωση στην παραγωγή γάλακτος, επομένως και μείωση στην εισκόμιση στην βιομηχανία “
Για την Ε.Α.Σ. Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Μπαλτογιάννης Χριστόδουλος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΑΡΓΑΛΑΣ:«Δε μας αγγίζουν οι ανιστόρητες και εμπρηστικές δηλώσεις του Μπερίσα»

«Δε μας αγγίζουν οι ανιστόρητες και εμπρηστικές δηλώσεις του Μπερίσα», σχολίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό Α989 ο δήμαρχος Κόνιτσας, Παναγιώτης Γαργάλας.«Εμείς ξεχάσαμε τη Βόρεια Ήπειρο κι αυτοί θυμούνται τη Μεγάλη Αλβανία»;πρόσθεσε ο κος Γαργάλας.

Ε.Π.Σ. Ηπείρου:Με Καραμάνη ενισχύεται η παράταξη του Ηλία Φίλου

Ο γνωστός δικηγόρος Ιωαννίνων και επί σειρά ετών πρόεδρος της Α.Ε. Ραφταναίων, Νίκος Καραμάνης, είναι η νέα προσθήκη στο συνδυασμό του Ηλία Φίλου που θα διεκδικήσει την ηγεσία της Ε.Π.Σ. Ηπείρου στις εκλογές του Ιουνίου του 2014.Για τη συμμετοχή του κ. Καραμάνη, ο Ηλίας Φίλος δήλωσε: "Οι ευαισθησίες, το ενδιαφέρον και η αγάπη του Νίκου Καραμάνη για το ποδόσφαιρο είναι γνωστά σε μένα και στους περισσότερους από το διάστημα που διετέλεσε πρόεδρος στην Α.Ε. Ραφταναίων.Ο ίδιος, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι τα προβλήματα και τις ανάγκες του ποδοσφαίρου, αποδεικνύει διαρκώς πόσο πρόθυμος εθελοντής προσφοράς υπηρεσιών είναι. Οι απόψεις και οι προτάσεις του,δε, χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και διακρίνονται για την ουσία και το περιεχόμενό τους.Αποτελεί τιμή για μένα που συντάσσεται στην προσπάθεια για βελτίωση και πρόοδο των δεδομένων του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού ποδοσφαίρου, γιατί εκτός των άλλων είναι ένας εξαίρετος επιστήμων και έγκριτος δικηγόρος που μπορεί να προσφέρει επιπλέον πολύτιμες υπηρεσίες με βάση τις νομικές του γνώσεις".Από την άλλη, ο κ. Καραμάνης υπογράμμισε: "Οι απόψεις και οι θέσεις μου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια, με κύριο εκφραστή το αθλητικό σωματείο της Α.Ε. Ραφταναίων από το οποίο και προέρχομαι.Αποκλειστικός μου στόχος όλα αυτά τα χρόνια από το 2002 και μέχρι σήμερα, ήταν κι εξακολουθεί να είναι, αφενός η παραγωγή και αξιοποίηση του πλούσιου ποδοσφαιρικού ταλέντου του τόπου μας, όσο και η διατήρηση αντίστοιχα του υψηλού ποδοσφαιρικού ήθους της ομάδας μας μέσα από το ευ αγωνίζεσθαι.Επειδή, λοιπόν, πιστεύω ακράδαντα ότι αυτές οι θέσεις και αντιλήψεις ταυτίζονται και με τις απόψεις του Ηλία Φίλου, δηλώνω απερίφραστα και με κάθε τρόπο τη στήριξη στο πρόσωπό του και τη συμπόρευση μαζί του για την επίτευξη των κοινών μας στόχων που θα έχουν ως μόνο γνώμονα και κίνητρο την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου και με ό,τι αυτό συνεπάγεται και παραπέρα τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο (για ποδοσφαιριστές και συλλόγους της περιοχής μας) , όσο και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων που είναι και ο τελικός στόχος όλων μας".

.passports.gr

Απάντηση Χρ.Ζαρκάδη στον δήμαρχο Μετσόβου

Η δήλωση του Δημάρχου Μετσόβου στον Τοπικό Τύπο σχετικά με την Ανεξαρτητοποίηση μου, από τον Συνδυασμό "Πορεία Ελπίδας", υποδηλώνει μάλλον φόβο για την επερχόμενη αντικατάσταση του, προερχόμενης από το αποτέλεσμα των μελλοντικών Εκλογών της "Άνοιξης" του 2014.Οι "παχιές πολιτικές κουβέντες" δεν είναι ικανές να αντιστρέψουν το κλίμα της ασυνέπειας, των ψεύτικων πολιτικών οραμάτων και διακηρύξεων του τύπου "θα τα αλλάξω" όλα.Η διαφημιζόμενη αλληλεγγύη είναι σαν την "Προβεια του Λύκου". Μάλλον πρόκειται για οικογενειακή αλληλεγγύη, παρά για ικανοποίηση βασικών αναγκών των Δημοτών όλου του Δήμου.Ο απλός και σκληρά φορολογούμενος Δημότης γνωρίζει καλά τι γίνεται στο Δημαρχείο, με τις μαύρες δαπάνες. Άλλωστε είμαι δέκτης προτάσεως από τον κ. Τσομπικο μέσα στην παραταξιακή συγκέντρωση, που είχαμε πέρσι τέτοιο καιρό, λίγο πριν παραιτηθώ από Αντιδήμαρχος, για να καλύψω το Διοικητικό κενό από την "εξαναγκαστική" μου παραίτηση παραμένοντας άτυπα στην θέση μου έναντι αμοιβής.Είμαι αισιόδοξος για την επίτευξη του προσωπικού μου στόχου, που δεν άλλος από την διαχείριση του Δήμου με διαφάνεια, αξιοκρατία και σοβαρότητα. Δεν είναι άλλος από την διαφύλαξη και αξιοποίηση της ακίνητης και κινητής περιουσίας και του φυσικού και ορυκτού πλούτου του Δήμου Μετσόβου.Ο Απολογισμός-Ισολογισμός της διετίας του κ.Τσομπικου είναι αποκαλυπτικός.
-Τέσσερες εξαναγκαστικές παραιτήσεις Αντιδημάρχων (Χ.Β.Ζαρκαδης+Δ.Δημουλας+Γ.Μπουμπας+Γ.Περιστερης)
-Δυο Ανεξαρτητοποιήσεις (Χ.Ζαρκαδης+Δ.Δημουλας)
-Μια παραίτηση Προέδρου Δημ. Συμβουλίου (Κ.Παιδας)
Αυτά τα . . . λιγα.

Χρ.Β.Ζαρκαδης
Δημ. Σύμβουλος Μετσόβου

Στο …σκοτάδι παραλίγο να μείνει το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας!

Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ επεχείρησε να κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω ενός απλήρωτου λογαριασμού
Στο …σκοτάδι παραλίγο να μείνει το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας αφού συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ επεχείρησε να κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω ενός απλήρωτου λογαριασμού ύψους 2.700 ευρώ. Τα χρήματα αυτά , όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος, δεν αποτελούν οφειλές που δημιούργησε το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, αλλά λογαριασμοί που άφησε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ο οποίος στεγαζόταν στο κτίριο και έχει πλέον καταργηθεί με αποτέλεσμα οι οφειλές να μεταβιβαστούν στο Εργατικό Κέντρο. Ο κ. Δημόπουλος μετέβη στα γραφεία της ΔΕΗ και προέβη σε διακανονισμό σημειώνοντας πάντως ότι ακόμη κι έτσι είναι πολύ δύσκολο να πληρωθεί το ποσό δεδομένου ότι τα χρέη για το ρεύμα δεν είναι οι μόνες εκκρεμότητες, που έχει αφήσει η κατάργηση του ΟΕΚ. Ορισμένοι υπάλληλοι θα παρέμεναν απλήρωτοι, αν δεν επενέβαινε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και συμπλήρωνε τα κενά κάποιων μηνών, από τα αποθεματικά του ταμείου του.

Σε άρθρο του στον "Πρωϊνό Λόγο", ο Δ. Κόρακας υποστήριξε ότι κανένας δεν σκοτώθηκε μέσα στο Πολυτεχνείο!!!

"Δεν είναι σωστό τα παιδιά μας στα σχολειά να ακούνε ότι το τανκς πάτησε τους φοιτητές ή ότι Έλληνες Στρατιώτες και Αστυνομικοί δολοφονούσαν εν ψυχρώ χιλιάδες φοιτητές"
Χθες"απολαύσατε" στο EpirusGate τον διορισμένο εκπαιδευτικό στο 2ο Γυμνάσιο Ανατολής Ιωαννίνων, Δημήτρη Κόρακα να εκφωνεί τον..."πανηγυρικό" του μίσους σε μάζωξη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στη Βασιλική Ιωαννίνων. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τι έγραψε επώνυμα ο ίδιος ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου στην εφημρίδα "Πρωϊνός Λόγος" για τα θύματα του '73. Το αναφέρουμε γιατί τη συγκεκριμένη ημέρα σε κάθε σχολείο της χώρας πραγματοποιείται σχολική εορτή, όπου οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους γιορτάζουν την επέτειο των αδικοχαμένων ηρώων. Αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα λοιπόν, ο αρχι-Χρυσαυγίτης Δημήτρης Κόρακας,ισχυρίζεται ανάμεσα σε άλλα ότι: "...είναι μύθος οι νεκροίτου Πολυτεχνείου", πως: "...δεν είναι σωστό τα παιδιά μας στα σχολειά να ακούνε ότι το τανκς πάτησε τους φοιτητές", ότι: "Το Πολυτεχνείο δεν έριξε τη χούντα", ότι: "...απλά η είσοδος μιας μονάδας ενόπλων στρατιωτών των ΛΟΚ οδήγησε χωρίς βία τους φοιτητές έξω από το Πολυτεχνείο" και πως: "Για να επιτευχθεί η Αληθινή Ελληνική Δημοκρατία δεν χρειάζεται ούτε πραξικοπήματα, ούτε τέτοια ψέματα, αλλά πολιτικούς με ήθος, συνέπεια και αποφασιστικότητα", υπονοώντας προφανώς τον αρχηγό του κόμματός του Νίκο Μιχαλολιάκο!!! Επειδή έχουμε να κάνουμε με έναν εκπαιδευτικό διορισμένο σε δημόσιο Γυμνάσιο που πληρώνεται για να μαθαίνει τα παιδιά μας γράμματα, απορούμε πως γίνεται αντί να διδάσκει αξίες και ιδεώδη να μετατρέπεται σε θιασώτης του ολοκληρωτισμού και χωρίς να έχει το σθένος να ομολογήσει ότι είναι θαυμαστής του Χίτλερ και του φασισμού να προσπαθεί με πλάγιο τρόπο να απαξιώσει κάθε ιστορικό γεγονός το οποίο πλήττει την ιδεολογία του.Είμαστε σίγουροι ότι για τον ίδιο, όπως δεν υπήρξε Πολυτεχνείο, δεν υπήρξε και Ολοκαύτωμα!!! Να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν οι υπεύθυνοι της τοπικής εκπαίδευσης. Τώρα πραγματικά καταλαβαίνουμε γιατί η Χρυσή Αυγή μέρα με τη μέρα οργανώνει συμμορίες μαθητών στα Σχολεία. Διαβάστε αναλυτικά το άθλιο για τη δημοκρατία άρθρο του, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Σχεδιάζονται 19 σταθμοί διοδίων στην Εγνατία!!!

Με «όχημα» την δημιουργία κι εκμετάλλευση 19 σταθμών διοδίων, που θα χρεώνουν κατά μέσον όρο τουλάχιστον 3 ευρώ για τα ΙΧ, και όχι μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του εθνικού δρόμου, σχεδιάζει να προχωρήσει στην αποκρατικοποίηση της Εγνατίας Οδού η κυβέρνηση.Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες στο «Βήμα», οι σύμβουλοι της παραχώρησης του οδικού άξονα εισηγούνται την δημιουργία 19 σταθμών διοδίων σε όλο το μήκος του δρόμου -των καθέτων αξόνων συμπεριλαμβανομένων- αντί 13 που προβλέπονταν κανονικά, πρόταση που το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης φαίνεται να αποδέχεται και να δρομολογεί.Μάλιστα, είχε προηγηθεί άλλη εισήγηση από τους συμβούλους του δημοσίου, οι οποίοι πρότειναν τον διπλασιασμό της τιμής των διοδίων στους 13 σταθμούς (οι οκτώ είναι προς υλοποίηση), διότι δεν έβγαιναν τα «κουκιά» της παραχώρησης της Εγνατίας.Κατά πληροφορίες, το υπουργείο συζητούσε αυτό το ενδεχόμενο, που θα σήμαινε τιμές, ύψους 4,5 ευρώ ανά σταθμό διοδίων για τα ΙΧ.Σύμφωνα με την διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, η παραχώρηση της Εγνατίας θα γίνει για έως και 40 χρόνια.Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι σε γενικές γραμμές ο αυτοκινητόδρομος παρουσιάζει χαμηλούς κυκλοφοριακούς φόρτους, με εξαίρεση την περιοχή γύρω από τη Θεσσαλονίκη.

ΣΕ ΛΙΓΟ - Νέο φασιστιστικό παραλήρημα του Γιαννιώτη Χρυσαυγίτη εκπαιδευτικού

Σε λίγα λεπτά θα απολαύσετε ένα νέο φασιστιστικό παραλήρημα του Γιαννιώτη Χρυσαυγίτη εκπαιδευτικού Δημήτρη Κόρακα, του οποίου την απαράδεκτη συμπεριφορά πραγματικά απορούμε, πως γίνεται να μην την έχει καταδικάσει ακόμα κανένας φορέας της τοπικής και περιφερειακής εκπαίδευσης. Υπομονή λίγα μόνο λεπτά.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων συλλέγει είδη προσωπικής υγιεινής για τους κρατούμενους στις φυλακές Σταυρακίου

Λίγες εβδομάδες πριν από τα φετινά Χριστούγεννα και μεσούσης της πρωτοφανούς κρίσης που μαστίζει τον τόπο, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων σε συνεργασία με την τοπική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναδεικνύει την κοινωνική της ευαισθησία και πρωτοστατεί σε ένα ξεχωριστό μάθημα ανθρωπιάς και σε μια έμπρακτη προσφορά αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.Με στόχο τις φετινές γιορτές να προσφέρουμε μια ανάσα ανακούφισης στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των κρατουμένων στις Δικαστικές Φυλακές Σταυρακίου, διοργανώνουμε σειρά δράσεων και στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε τη συνεργασία όλων των φορέων της τοπικής εκπαίδευσης, ώστε να καλύψουμε -δίνοντας από το υστέρημά μας ό,τι ο καθένας μπορεί- τις σημαντικές ελλείψεις σε είδη προσωπικής υγιεινής, τις οποίες δυστυχώς η Πολιτεία αδυνατεί να εξασφαλίσει.Όπως ενημερωθήκαμε από τη διεύθυνση των τοπικών Φυλακών, λόγω της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει στους τροφίμους σε είδη καθημερινής χρήσης, σας παρακαλούμε όπως ο Διευθυντής του Σχολείου σας, αφού πρώτα ενημερώσει σχετικά το Σύλλογο Διδασκόντων, τους μαθητές αλλά και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, στη συνέχεια να μεριμνήσει για τη συγκέντρωση της εθελοντικής προσφοράς στα παρακάτω είδη:
Σαπούνια,
Αφρόλουτρα,
Σαμπουάν,
Οδοντόβουρτσες,
Οδοντόκρεμες,
Ξυριστικές μηχανές μιας χρήσης (τύπου BIC),
Αφρούς Ξυρίσματος,
Χαρτιά Υγείας και
Τηλεκάρτες.
Θεωρώντας δεδομένη την ενεργοποίησή σας στο ξεχωριστό αυτό μάθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, σας ενημερώνουμε ότι οι προσφορές ειδών θα συγκεντρώνονται εντός του Σχολείου σας, μέχρι και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ώστε στη συνέχεια να παραληφθούν από το Δ.Σ. της τοπικής ΕΛΜΕ, προκειμένου να παραδοθούν στη Διεύθυνση των Φυλακών.Για κάθε σχετική πληροφορία και διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη συντονίστρια της δράσης, αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και Διευθύντρια του Γυμνασίου Μηλιωτάδων, κα Μαίρη Κασσαγιάννη στο τηλέφωνο: 26560-31368 (ώρες λειτουργίας Σχολείου) και 6945.59.59.01.

Άγνωστοι διέρρηξαν και βανδάλισαν το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τον διευθυντή , τους εκπαιδευτικούς , τους γονείς αλλά και τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.Πηγαίνοντας νωρίς το πρωί στο σχολείο βρήκαν τις πόρτες παραβιασμένες και μέσα να επικρατεί ένα πραγματικό χάος αφού οι άγνωστοι που προέβησαν στην διάρρηξη άδειασαν τους πυροσβεστήρες μέσα στις αίθουσες .Το υγρό των πυροσβεστήρων στέγνωσε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «στρώμα» σκόνης σε πάτωμα, τοίχους και θρανία .Το σχολείο σήμερα δεν λειτούργησε ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για τον καθαρισμό του προκειμένου να μπορέσει και πάλι να δεχτεί τους μαθητές.Το περιστατικό όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αναστάτωση και πικρία δεδομένου ότι σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία κάποιοι θεώρησαν «διασκεδαστικό» το να μπουν στο κτίριο και να προκαλέσουν βανδαλισμούς.

Όταν ο βουλευτής Πρέβεζας της Ν.Δ. Δημήτρης Τσουμάνης χαιρέτιζε τις εκδηλώσεις των Αλβαμοτσάμηδων "μειονοτικών"...

Ο λαλίστατος περιφερειάρχης Ηπείρου και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας γιατί... κατάπιαν τη γλώσσα τους μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις Μπερίσα; Ξεχάσαν το ρεπορτάζ του epirusgate,σχετικά με την παρουσία του Ηπειρώτη βουλευτή της Νέας Δημοκατίας Δημήτρη Τσουμάνη , στους Αγίους Σαράντα, στην εκδήλωση όπου εορτάστηκαν τα πρώτα γενέθλια του MEGA. Του ανθελληνικού "μειονοτικού" κόμματος που συνεργαζόμενο με τους Τσάμηδες και τον Σαλί Μπερίσα, συμμετέχει σήμερα στην αλβανική κυβέρνηση και επιχειρεί να διασπάσει την ελληνική μειονότητα και να ξηλώσει από τις πατρογονικές εστίες τον ελληνισμό της περιοχής;Δείτε τι έγραφαν τότε τα Ελληνικά και Βορειοηπειρωτικά BLOGS
http://epirusgate.blogspot.gr/2011/03/mega.html?m=1
http://borioipirotika.blogspot.gr/2012/03/epirusgate-mega.html?m=1

Έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή της Πρέβεζας

Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές
Έντονες ήταν οι βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή της Πρέβεζας από τις πρώτες πρωινές ώρες κι ενώ είχε προηγηθεί δυνατός αέρας που στα ανοιχτά του Ιονίου έφτασε μέχρι και τα 9 μποφόρ. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, πτώσεις δύο δέντρων και μιας κολώνας της ΔΕΗ στην διασταύρωση του Αρχαγγέλου ενώ δέντρα έπεσαν επίσης στην Καστροσυκιά αλλά και μέσα στην Βιομηχανική Περιοχή στον σταθμό μεταφόρτωσης με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές ένα βυτιοφόρο του Δήμου στο οποίο επέβαιναν υπάλληλοι και από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Στον συνοικισμό των αθιγγάνων έχουν πέσει αρκετά δέντρα με αποτέλεσμα να κλείσουν οι εσωτερικοί δρόμοι ενώ διακοπή της κυκλοφορίας είχαμε λόγω πτώσης δέντρων και στην εθνική οδό Πρέβεζας –Ιωαννίνων στο ύψος του πρατηρίου Λαινά. Μάλιστα για αρκετή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξήχθη μέσω παρακαμπτήριων οδών .Στο Καλαμίτσι παρασύρθηκαν στέγες και καμινάδες ενώ τα συνεργεία του Δήμου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας με επικεφαλής τον υποδιοικητή Θεόδωρο Βαρδή , η αστυνομία και η ΔΕΗ , βρέθηκαν από τα ξημερώματα στο δρόμο προκειμένου να διευθετήσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν περισσότερο από τον δυνατό αέρα και λιγότερο από την βροχή .Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Βαγγέλης Ροπόκης λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε εργασίες αποκατάστασης και σε σημεία εκτός της αρμοδιότητάς του.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Τουριστική αποστολή στο Βελιγράδι

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, συνεχίζοντας την προσπάθεια προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής στη Βαλκανική, προετοιμάζει την διοργάνωση νέας Τουριστικής Επιχειρηματικής Αποστολής στο Βελιγράδι Σερβίας, τον Ιανουάριο του 2013.Στόχος της αποστολής είναι η προβολή του νομού ως τουριστικός προορισμός, εκμεταλλευόμενοι την λειτουργία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, την προσέλκυση επισκεπτών και σύναψη συνεργασιών για την φιλοξενία τουριστών στο νομό μας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Κλειστή από μεγάλες καταπτώσεις παραμένει η Εθνική Οδός Ιωαννίνων-Αθηνών

Κλειστή από μεγάλες καταπτώσεις που σημειώθηκαν,λόγω των έντονων βροχοπτώσεων,παραμένει η Εθνική Οδός Ιωαννίνων Αθηνών.Συγκεκριμένα,αταπτώσεις έγιναν σε δύο σημείο, στο 35ο και στο 45ο χιλιόμετρο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται πριν από το χωριό  Παναγιά Πρεβέζης.Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται ήδη καθ' οδόν,προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο.

ΗΓΟΥΜΕΝΤΣΑ: Ημερίδα για το εμπορευματικό κέντρο

Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο του Έργου ADRIAMOS, διοργανώνει τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, στην Ηγουμενίτσα, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας.Το Έργο ADRIAMOS (Adriatic Motorways of the Sea), που συγχρηματοδοτείται από τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών (TEN-T) και από Εθνικούς Πόρους, αποσκοπεί στη ενίσχυση της παροχής βιώσιμων, τακτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς μεταξύ του λιμένα της Βενετίας στην Ιταλία και του λιμένα της Ηγουμενίτσας στην Ελλάδα.Στο λιμάνι της Βενετίας, η παρέμβαση θα συμβάλει στην κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού για μεταφορές με οχηματαγωγά πλοία (Ro-Ro) στην περιοχή της Fusina, με σκοπό την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από την κίνηση.Στην Ηγουμενίτσα, θα εκπονηθούν οι προκαταρκτικές μελέτες (όπως απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία) για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου, η δημιουργία του οποίου αποτελεί έναν από τους ουσιαστικότερους και συνεχής στόχους της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Αντιδράσεις των Ηπειρωτών της Αυστραλίας για τις δηλώσεις Μπερίσα

H Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας με ανακοίνωσή της καταδικάζει την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της χώρας στην Αυλώνα, περί « ανεξαρτησίας της εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα». Η δήλωση αποτέλεσε την αφορμή ώστε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δ. Αβραμόπουλος να αναβάλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στα Τίρανα για την 28η Νοεμβρίου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης.Στις καταστάσεις που διαμορφώθηκαν, η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας θεωρεί ότι «η τοποθέτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με το περιστατικό, αρμόζει στο επίπεδο μιας χώρας που σέβεται την αυτοκυριαρχία της γείτονος, αλλά περιμένει το ίδιο κι απ' αυτήν».«Και, είναι υποχρέωση των αντρών που ηγούνται τα κράτη να βλέπουν μπροστά και όχι να οπισθοδρομούν για να μπορέσουν οι λαοί τους να ζήσουν ειρηνικά και φιλικά» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία επίσης σημειώνεται:«Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, που ζουν στις πατρογονικές εστίες τους, εντός του αλβανικού κράτους, που ιστορικά απέδειξαν ότι είναι ειρηνόφιλοι και προδιατεθειμένοι να συμβαδίσουν μαζί με την πλειοψηφία της χώρας προς την Ευρώπη, αισθάνονται να βρίσκονται αυτές τις στιγμές σε αθωράκιστο περιβάλλον στο οποίο κυοφορούν κίνδυνος και αβεβαιότητα, περισσότερος περιορισμός δικαιωμάτων και περισσότερη εγκατάλειψη του χώρου. Στο κράτος, στο οποίο εντάσσεται νομικά, ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, επικρατεί έντονη ανθελληνική δραστηριότητα που τον τρομοκρατεί ιδιαίτερα».Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας κάνει έκκληση στον πρωθυπουργό της Αλβανίας να ανακαλέσει τα όσα δήλωσε περί εθνικής Αλβανίας, «γιατί σ' αυτή τη χώρα, οι 'Ελληνες είναι και θα παραμείνουν μια διαχρονική πραγματικότητα».

Συνεδρίαση Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Περιφέρειας Ηπείρου

Σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 13:00 συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.Έγκριση πρακτικών προηγουμένης συνεδρίασης.
2.Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού (5-12-2012).
3.Κοινή διαπεριφερειακή σύσκεψη Περιφερειών Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας.
4.Δημιουργία δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τσίπουρο Fest, το Σαββατοκύριακο στα Γιάννινα!!!

Καζάνια, τσίπουρο και παραδοσιακή μουσική. Ένα διήμερο διαφορετικό, στο κέντρο των Ιωαννίνων. Ένα διήμερο που ζωντανεύει την παράδοση με στόχο να αποτελέσει θεσμό για την περιοχή.H Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ιωαννιτών και το Γραφείο Τουριστικής Προβολής TOY Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνουν το «1ο Τσίπουρο Fest» στα Ιωάννινα, το διήμερο 1 & 2 Δεκεμβρίου, 2012 στην κεντρική πλατεία της πόλης (Β. Πύρρου).Η εκδήλωση που γίνεται και με τη συνεργασία του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών θα ξεκινήσει το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 1:00 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα τα ωράρια λειτουργίας της εκδήλωσης θα είναι:
• Σάββατο 1 Δεκεμβρίου από τις 4 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ.
• Κυριακή 2 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ.
Το Σάββατο στις 6.00 μ.μ. τα χορευτικά τμήματα των ΚΑΠΗ της πόλης θα παρουσιάσουν μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, ενώ το ίδιο θα κάνουν την Κυριακή στις 1.00 μ.μ. οι χορευτές όλων των ηλικιών του Συγκροτήματος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ειδικό στεγασμένο διαμορφωμένο χώρο επί της κεντρικής πλατείας (περίπου 200τ.μ.) και θα συμπεριλαμβάνει την παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης τσίπουρου με καζάνια, δωρεάν τσίπουρο και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ:Περικοπές και στο φαγητό των κρατούμενων


Ολοένα και πιο δραματική γίνεται καθημερινά η κατάσταση στις φυλακές των Ιωαννίνων, αλλά και στα υπόλοιπα Σωφρονιστικά Ιδρύματα της χώρας, εξαιτίας των προβλημάτων που χρονίζουν, αλλά τώρα εντείνονται λόγω της υποχρηματοδότησης και των ελλείψεων σε προσωπικό, φυλακτικό και ιατρικό – νοσηλευτικό. Η «σταγόνα» όμως που ξεχείλισε το ποτήρι για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ήταν η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να θέσει σε διαθεσιμότητα μια νοσηλεύτρια των φυλακών Τρικάλων, με αφορμή την αποφυλάκιση κρατουμένου που εμπλέκεται στην ανθρωποκτονία δύο αστυνομικών στου Ρέντη, θεωρώντας ότι η Πολιτεία μετακυλύει τις ευθύνες της για την λειτουργία των φυλακών, στον πιο αδύναμο κρίκο, που είναι οι εργαζόμενοι. Είναι χαρακτηριστικό, πως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κυρίως τις βραδινές ώρες καλούνται να υπογράψουν μεταφορές κρατουμένων σε νοσοκομεία για ιατρικούς λόγους καθώς λείπουν νοσηλευτές και γιατροί. «Τώρα δηλαδή θα κινδυνεύουν οι συνάδελφοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων των Φυλακών Ιωαννίνων Χρ. Αυδίκος. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι απαντούν με τρίωρες στάσεις εργασίας που ξεκίνησαν χθες και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή και ζητούν από την Πολιτεία να σκύψει στα προβλήματα των φυλακών, που πλήττουν και τους κρατούμενους και τους εργαζόμενους. «Υπάρχει υποστελέχωση, το προσωπικό και στην φύλαξη δεν επαρκεί. Έχουμε προτείνει στο Υπουργείο να καλυφθεί το προσωπικό μέσα από μετακινήσεις, μετατάξεις προσωπικού από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και να συγχωνευθεί η εξωτερική φρουρά , αφού υπαγόμαστε στην ίδια διεύθυνση. Στις Φυλακές Ιωαννίνων υπάρχουν σήμερα 240 κρατούμενοι όταν η δυναμικότητα είναι για 170 και καθημερινά τα Αστυνομικά τμήματα πιέζουν για να παραλάβουμε και άλλους. Αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν δίκιο, αλλά και εμείς έχουμε δίκιο. Πρέπει η Πολιτεία να δώσει άμεσα λύση, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να το κάνει», σημείωσε ο κ. Αυδίκος, προσθέτοντας πως η αύξηση του αριθμού των κρατουμένων έχει επιπτώσεις και στην σίτιση ακόμη. «Πρέπει με το κονδύλιο που προβλέπεται για 170 άτομα, να σιτίσουμε 240 καθημερινά. Γίνονται προσπάθειες από την διεύθυνση και όλους, αλλά πρέπει η Πολιτεία να δώσει λύση. Δεν τελειώνουν τα προβλήματα όταν οι άνθρωποι αυτοί περνούν την πόρτα των φυλακών. Τους λέμε ότι τα προβλήματα συνεχίζονται και εντός των τειχών», υπογράμμισε. Στάσεις εργασίας Οι στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται από τις 07.00 έως τις 10.00 και από τις 13.00 έως τις 16.00. Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν: Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων. Το προσωπικό ασφαλείας που έχει οριστεί θα πραγματοποιεί μόνο αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Μετσόβου για την ανεξαρτητοποίηση Ζαρκάδη

Με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του συναδέλφου δημοτικού συμβούλου κ. Ζαρκάδη η Δημοτική Αρχή Μετσόβου δηλώνει τα εξής:Αναγνωρίζουμε στον κ. Ζαρκάδη το θάρρος της γνώμης καθώς και την αποφασιστικότητά του στην εγκατάλειψη του αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Μετσόβου, από τη θέση που κατείχε. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή του Μετσόβου, από την έναρξη της θητείας της μέχρι τώρα, απέδειξε την χρησιμότητά της στηριζόμενη στις ικανότητες, την πίστη και τη θέληση για δουλειά των ανθρώπων που πριν δύο χρόνια εξέλεξαν οι συμπολίτες μας και μας όρισαν διαχειριστές ενός διευρυμένου και συνεχώς αναπτυσσόμενου δήμου. Σε ένα χρόνο ακολουθώντας την εκλογική διαδικασία, ο καθένας μας θα κριθεί για τις πράξεις και τις ευθύνες που ανέλαβε ή που δεν ανέλαβε, για το ρόλο που έπαιξε στις εξελίξεις του τόπου ή για το παρασκήνιο στο οποίο διέπρεψε.Ο ανεξάρτητος πλέον, κ. Ζαρκάδης, από τη θέση του Αντιδημάρχου, είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις ικανότητές του και τα οράματά του στηρίζοντας το έργο της δημοτικής αρχής, κάτι που δεν έκανε. Οι όποιες ανυπόστατες κατηγορίες, οι εκβιασμοί και ο ανελέητος διωγμός και οι ύβρεις εναντίον ικανών στελεχών της τοπικής κοινωνίας δε μας πτοούν, αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή μας και ενισχύουν την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων του Μετσόβου. Όσοι χυδαιολογούν και σπέρνουν ανυπόστατες κατηγορίες πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, ελπίζοντας ότι κάπου θα κολλήσει αυτή η λάσπη, ματαιοπονούν. Όσοι το προσπάθησαν βρίσκονται αυτοί οι ίδιοι σήμερα κάτω από τη λάσπη.Ο απλός και σκληρά φορολογούμενος δημότης του Μετσόβου και της ευρύτερης περιοχής θέλει αλλαγές προς το καλύτερο, άμεσα και με τρόπο που να του υποδηλώνουν ότι το αύριο θα είναι λιγότερο επαχθές από το σήμερα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Δημοτική Αρχή με συνοδοιπόρους όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά. Στις χαλεπές εποχές που ζούμε, το ζητούμενο είναι η αλληλεγγύη και η πραγματοποίηση στόχων που αναβαθμίζουν το κοινό καλό και σε δεύτερη μοίρα η επίτευξη των προσωπικών στόχων και η ανάδειξη ενός υπέρμετρου εγώ.

Ο Μπερίσα προκαλεί: «Η Μεγάλη Αλβανία ξεκινά από την Πρέβεζα»

Μίνι κρίση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις προκάλεσε το κήρυγμα αλβανικού αλυτρωτισμού του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, στο οποίο περιέλαβε και την Ήπειρο μέχρι την Πρέβεζα στα «αλβανικά εδάφη», οδηγώντας σε ματαίωση την προγραμματισμένη για χθες επίσκεψη στα Τίρανα του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου.Την Τρίτη είχε ματαιώσει τη συμμετοχή του και ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκ. Ιβάνοφ.Ο υπουργός Εξωτερικών επρόκειτο να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 ετών της αλβανικής ανεξαρτησίας, παρά το γεγονός ότι εδώ και εβδομάδες υπήρχαν αρνητικά μηνύματα από τα Τίρανα και επισήμως είχε επιχειρηθεί να δοθεί στις εκδηλώσεις αλυτρωτικός χαρακτήρας. Το ΥΠΕΞ έτσι έδειξε ότι αιφνιδιάζεται από τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Μπερίσα, προχθές το βράδυ στην Αυλώνα, όπου μεταξύ των άλλων αφιέρωσε στην πόλη περγαμηνή στην οποία είχε γράψει ο ίδιος τα εξής:«Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».Όταν έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του στην Αθήνα, το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε τη ματαίωση της επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου, επισημαίνοντας ότι «δηλώσεις σαν αυτές δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα», ενώ η εκπρόσωπος του κ. Μπερίσα προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις χθες το απόγευμα λέγοντας ότι οι δηλώσεις αυτές αφορούν το ιστορικό πλαίσιο και «δεν εκφράζουν εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων».

Μουσική βραδιά στον Πλάτανο Ιωαννίνων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ο «ΠΛΑΤΑΝΟΣ» οργανώνει μία μουσική βραδιά με αφιέρωμα
στον Μάρκο Βαμβακάρη, την Παρασκευή στις 30 Νοεμβρίου 2012, στα γραφεία του συλλόγου.Η τιμή πρόσκλησης είναι 10€ .Την ορχήστρα αποτελούν οι:
Τσακτσίρας Χαρίλαος μπουζούκι – τραγούδι
Μπουζάνης Κωνσταντίνος κιθάρα
Μπούτσικου Ελένη τραγούδι
Μπουλουχτσής Περικλής μπάσο
Παπαπαναγιώτου Κωνσταντίνος μπουζούκι
Επίσης αυτήν την Κυριακή το πρωί από τις 11.00 έως τις 14.00 θα είναι εμψυχώτριες- παιδαγωγοί
από την «ΣΒΟΥΡΑ» για δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά της γειτονιάς.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μερική απαγόρευση απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων

Μικροπροβλήματα σημειώνονται στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων σε πολλές περιοχές, που κατά τόπους φθάνουν τα 8 μποφόρ.Από το πρωί,δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου και αμφίδρομα, στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Έκθεση παραδοσιακών κεντημάτων της ΦΛΟΓΑΣ Ηπείρου

Έκθεση παραδοσιακών κεντημάτων της ΦΛΟΓΑΣ Ηπείρου φιλοξενείται από σήμερα μέχρι και 5 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας, Και φέτος στην Ήπειρο τα μετάξια, οι βελόνες και οι χρυσοκλωστές δίνουν τη μάχη τους στον αγώνα του παιδιού κατά του καρκίνου. Οι γυναίκες της ΦΛΟΓΑΣ Ηπείρου στρατολόγησαν βελονιά τη βελονιά, εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια βελονιές και τις έκαναν πολύτιμα κεντήματα-έργα τέχνης, ανεκτίμητης αξίας. Στην ετήσια έκθεση χειροτεχνημάτων Ηγουμενίτσας, με κάθε αγορά σας συμβάλλετε και εσείς στη λειτουργία του «Σπιτιού των παιδιών της Φλόγας» που βρίσκεται στην Αθήνα όπου φιλοξενούνται οικογένειες απ΄’ όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας.Στην έκθεση εκτός από τα κεντήματα μπορείτε να βρείτε και πολλά άλλα είδη, όπως τοπικά προϊόντα που προσφέρονται από φορείς και ιδιώτες, καθώς και χειροποίητα δώρα που με αγάπη περισσή κατασκευάζουν μαθητές σχολείων και ευαισθητοποιημένοι φίλοι της φλόγας

Ανοικτά παραμένουν 14 προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους

Συνολικά 14 προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για την ανάσχεση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, παραμένουν αυτή την περίοδο ανοικτά και μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους.Στόχος των προγραμμάτων είναι η απασχόληση ανέργων, η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, η ένταξη μειονεκτούντων ομάδων στην αγορά εργασίας, αλλά και η ενίσχυση του κλάδου του Τουρισμού και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάποια από τα προγράμματα είναι ειδικά και τοπικά, για ανέργους συγκεκριμένων επιχειρήσεων και περιοχών.Πιο αναλυτικά, ανοικτά για υποβολή αιτήσεων είναι τα εξής προγράμματα του ΟΑΕΔ:
-Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.
-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων, πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών.
-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (δήμοι και περιφέρειες) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας από 55 έως 64 ετών.
-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και, γενικά, εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».
-Πρόγραμμα επιχορήγησης, για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, 5.000 ανέργων ηλικίας από 16 έως 24 ετών, νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και, γενικότερα, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη δυνατότητα συνέχισης της επιχορήγησης για επιπλέον 12 μήνες, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας.
-Ειδικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ», «ΓΗ ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΕΓΑ», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ (GENERAL UNION)», «ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ (GENERAL TRUST)» και «ΕΟΣ ΑΕΑΖ» και 200 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από την επιχείρηση «COMMERCIAL VALUE».
-Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ ΑΕ», «ROBERTO ΑΒΕΕ», «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ ΑΕ», «BELLE ΑΕ», «ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ ΑΕ», «ΕΥΡΩΒΑΦΗ ΑΕ», «EUROHOUSE ΑΕ», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ», «ΜΙΝΟΣ ΑΒΕΕ» και «ΑΜΑΣΑ ΑΕΒΕ» του νομού Θεσσαλονίκης.
-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης.
-Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.
-Ειδικό τριετές πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών, με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ).
-Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων ελευθέρων επαγγελματιών Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και αποφυλακισμένων ηλικίας 18-64 ετών και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ).
-Πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για απασχόληση σπουδαστών ΤΕΙ- ΣΕΛΕΤΕ
-Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε επιχειρήσεις (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση-ΛΑΕΚ 0,45%) έτους 2012.
-Αναμένεται να προκηρυχτεί άμεσα, πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (1-25 εργαζομένων) έτους 2012 (ΛΑΕΚ 1-25) που αποσκοπεί στη διερεύνηση των ευκαιριών κατάρτισης των εργαζομένων στις μικρές επιχειρήσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα στο site του ΟΑΕΔ
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα, σχεδόν 1.178.241 άτομα έχουν ενταχθεί σε 71 επιμέρους προγράμματα, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως εκπαιδευόμενοι.Η διοίκηση του οργανισμού εκτιμά ότι με τις δράσεις αυτές έχει επιτευχθεί ανάσχεση-συγκράτηση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας κατά τουλάχιστον 5% έως 7%.Η συνολική απορροφητικότητα των δράσεων αυτών έχει προσεγγίσει μέχρι σήμερα το 85,8% του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων, ενώ, ως προς την απορρόφηση κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ), το ποσοστό ανέρχεται στο 46,5%.Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα, δεν θα πρέπει να έχουν προβεί κατά το προηγούμενο διάστημα σε μείωση του προσωπικού, ενώ, δεσμεύονται να κρατήσουν τους εργαζόμενους από 3 έως 12 μήνες χωρίς επιχορήγηση.

Τις εντυπώσεις έκλεψε το περίπτερο του Δήμου της Πρέβεζας στην έκθεση «Philoxenia»

Τις εντυπώσεις έκλεψε το περίπτερο του Δήμου της Πρέβεζας στην έκθεση «Philoxenia» που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Οι ομορφιές της Πρέβεζας σε συνδυασμό με τοπικές γεύσεις και εδέσματα της περιοχής κέρδισαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών, αποδεικνύοντας έτσι ότι η συλλογική προσπάθεια μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα. Το περίπτερο του Δήμου υποστηρίχθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων αλλά και την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων δωματίων, ενώ στους επισκέπτες προσφέρθηκε αβγοτάραχο, λάδι, λαδόπιτα, τυρί και άλλα τοπικά προιόντα τα οποία άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους τα δοκίμασαν. Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης,ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Παπαχρήστος, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Νίκος Αναγνώστου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πολύκαρπος Χαλκίδης και τουριστικοί παράγοντες προκειμένου να υποστηρίξουν την παρουσία του Δήμου στις εκατοντάδες επισκέπτες του περιπτέρου. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης χαρακτήρισε το περίπτερο του Δήμου ως ένα από τα καλύτερα της έκθεσης, υπογραμμίζοντας ότι αποτέλεσε μεγάλη προβολή για την περιοχή. Ο Δήμος Πρέβεζας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για τις χορηγίες τους επιχειρηματίες της περιοχής: Κατάτση Δημήτρη, Χασακή Βασίλη, Μπόκια Θεόδωρο, Σπυράκο Δημήτρη, Κονάκη Κωνσταντίνο, Πανταζή Σταύρο, Στύλο Ιωσήφ &Δημήτρη, Γκούμα Φρειδερίκη, Ρούμπου Άννα, Μικέλε Τόρε, Χόϊκα Ανδρέα, τον Συνεταιρισμό Γυναικών Θεσπρωτικού και την εταιρεία I FRAME.

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση της οικίας Ισμήνη Τζαβέλλα

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και οι εκπρόσωποι της αναδόχου κοινοπραξίας «Σπυρίδων Σαλούκας- Νικόλαος Μελάς» υπέγραψαν την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου της οικίας Ισμήνη Τζαβέλλα.Με τον τρόπο αυτό, ένα από τα ιστορικά κτίρια των Ιωαννίνων, θα καταστεί και πάλι λειτουργικό, όπως είχε δεσμευτεί η σημερινή Δημοτική Αρχή.Η οικία της Ισμήνης Τζαβέλλα είναι ένα διώροφο νεοκλασικό που διακρίνεται για την λιτότητα, τη συμμετρία και την αυθεντικότητα. Χαρακτηρίστηκε διατηρητέο στις 27-11-1980 –ως αστική κατοικία 19ου αιώνα- και για πολλά χρόνια στο ισόγειο στεγάζονταν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Από την μεταφορά τους στο κτίριο του Σουφαρί Σεράι, παρέμεινε κλειστή.Το κτίριο ανήκε πάντα στην οικογένεια Τζαβέλλα. Η Ισμήνη Τζαβέλλα, είχε έντονη κοινωνική δραστηριότητα και με την διαθήκη της κληροδότησε την οικία της στο Δήμο.Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Παύλου Μελά 31 και κατασκευάστηκε το 1860.

Aντιγριπικοί εμβολιασμοί σε ανασφάλιστους Γιαννιώτες

Πρόγραμμα Αντιγριπικών Εμβολιασμών, το οποίο αφορά τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα υλοποιήσει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Ιωαννιτών ξεκινώντας από την ερχόμενη εβδομάδα.Οι εμβολιασμοί θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 8 π.μ. έως 1 μ.μ. στα Δημοτικά Ιατρεία Αλληλεγγύης, που βρίσκονται στον χώρο του ΚΕΠΑΒΙ (Αρχιεπ. Μακαρίου 11).Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα. Σμύρη και στην κα. Πλεσίτη στο τηλ.: 26513 - 61315.

Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Η πρώτη –ειδική- συνεδρίαση θα γίνει στη μία το μεσημέρι, με θέμα την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του 2011.Στις δύο θα πραγματοποιηθεί δεύτερη συνεδρίαση με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Πρόσκληση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, προς την Ηπειρωτική Νεολαία της Αττικής

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καλεί νέες και νέους από 18- 35 ετών που είναι μέλη Αδελφοτήτων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών της Ηπειρωτικής Αποδημίας σε σύσκεψη στην αίθουσα της ΠΣΕ (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος) τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 6,30 μ.μ., με θέμα: Λειτουργία τμήματος Νεολαίας (ρόλος, περιεχόμενο δραστηριοτήτων, δομή) στα πλαίσια της ΠΣΕ.

Εκδηλώσεις του Δήμου για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ή έχει θέσει υπό την αιγίδα τους και οι οποίες εντάσσονται στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών. Αυτές είναι οι εξής:
* Έκθεση τοιχογραφιών του Αρχοντικού Πλακίδα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων,μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Την έκθεση διοργανώνουν η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, οΔήμος Ιωαννιτών και η Αδελφότητα Κουκουλιωτών «Ευγένιος Πλακίδας».
* Ομιλία του Δρ. Μίμη Σοφοκλέους, Επιστημονικού Διευθυντή του Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού, με θέμα «Η Θυσία του Δημάρχου Λεμεσού, Χριστόδουλου Σιώζου, στο Μπιζάνι». Η ομιλία θα δοθεί το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Εξόρμηση στα Τζουμέρκα θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο ο ΕΟΣ Πρέβεζας

Εξόρμηση στα Τζουμέρκα θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Δεκεμβρίου ο Ορειβατικός σύλλογος Πρέβεζας με στόχο την ανάβαση στην κορυφή "Σκλάβα" (υψόμετρο 2.088μ.). Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο στις 2.30 το μεσημέρι από την πλατεία Ανδρούτσου. Απαιτείται πλήρης ορειβατικός εξοπλισμός: ορειβατικά παπούτσια, αντιανεμικό-αδιάβροχο, μπατόν, νερό 1,5 λίτρο, σκούφος, γάντια, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή καθώς και δεύτερη αλλαξιά ρούχων. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και σήμερα στον αρχηγό της εξόρμησης Αναστασόπουλο Δημήτρη (τηλ. 6947377785). Περισσότερες πληροφορίες στους συμμετέχοντες και ενημέρωση για την εξόρμηση θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου (Ζαλόγγου 59 - τηλ. 2682102004) την Πέμπτη από τις 7:30 μέχρι τις 9:30 το βράδυ.

Δωρεάν τρόφιμα σε κατοίκους ορεινών ή μειονεκτικών περιοχών

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι επίκειται δωρεάν διανομή τροφίμων από τα προϊόντα παρέμβασης στους μόνιμους κατοίκους ορεινών ή μειονεκτικών περιοχών της Π.Ε. Ιωαννίνων, στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος Ε.Ε. 2012.Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι : Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, τυρί Φέτα ΠΟΠ, ελαιόλαδο, ζυμαρικά και ρύζι parboiled. Ενδεικτικά και σύμφωνα με τις εκδοθείσες Υ.Α., σε οικογένεια με 4 μέλη θα δοθούν 3 κιλά γραβιέρα, 3,5 κιλά φέτα, 5 λίτρα ελαιόλαδο, 13 κιλά ζυμαρικά και 20 κιλά ρύζι.Πληροφορίες σχετικά με το θέμα στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής (γραφείο 110).

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ατομικό Σχολικό Κύπελλο και Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκακιού

Ατομικό Σχολικό Κύπελλο και Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκακιού διοργανώνουν ο Δήμος Πρέβεζας και η «Σκακιστική Ένωση Νικόπολη Πρέβεζας». Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Πόλης και θα διεξαχθούν 1 και 2 Δεκεμβρίου. Η συμμετοχή των μαθητών και των σχολείων θα είναι ελεύθερη, ενώ θα δοθούν μετάλλια και βραβεία στους μαθητές και στις ομάδες που θα διακριθούν. Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου στα τηλέφωνα2682022786 και 6972734036.


ΑΡΤΑ:Εκλογές για την ανάδειξη πρόεδρου στο ΤΕΙ

Στις 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο ΤΕΙ Ηπείρου, σε εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.Υποψήφιοι είναι ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ευριπίδης Γλαβάςκαι ο πρώην Πρόεδρος του ιδρύματος Νίκος Μαλισσόβας.

Σειρά εκδηλώσεων στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας με την ευγενική συμπαράσταση των ντόπιων καλλιτεχνών ξεκινά εκδηλώσεις αφιερωμένες στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν, πρόσφεραν και τώρα φιλοξενούνται στο Ζωγράφειο οικο Ευγηρίας .
- Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με την Στρατιωτική Μπάντα της VIII Μεραρχίας.
- Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.00 η Γιαννιώτισσα Κλαρινετίστα Χριστίνα Τζαλαλή θα μαγεύσει με τη μελωδία της τους ανθρώπους της γ΄ ηλικίας .
- Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.00 η Παιδική Χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από όλη την Ελλάδα.
- Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.30 ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας θα πλημμυρίσει από μελωδίες, που θα χαρίσουν στιγμές χαράς και απόλαυσης στους φιλοξενούμενους του.

Ο Δημήτρης Κόρακας είναι ο Γιαννιώτης Χρυσαυγίτης εκπαιδευτικός

Το δημοσιοποιεί ο ίδιος με επιστολή του στο EpirusGate
Δεν είχαμε πρόθεση -σεβόμενοι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα- να δημοσιοποιήσουμε το όνομα του Γιαννιώτη Χρυσαυγίτη-νεοναζί εκπαιδευτικού που δημόσια υμνεί τον Έλληνα Φύρερ και το κόμμα του μίσους και της μισαλλοδοξίας το οποίο ο ίδιος υπηρετεί. Είχαμε σκοπό να του ασκήσουμε κριτική γιατί ως εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση των Ιωαννίνων, δεν έχει το δικαίωμα να ραγίζει στις ευαίσθητες μαθητικές ηλικίες το αυγό του φιδιού και μέσα από τις δημόσιες παραλληρηματικές εμφανίσεις του να προωθεί ως ιδεώδες και πρότυπο το ρατσισμό, το μίσος και τη χούντα των συνταγματαρχών. Ο ίδιος όμως με επιστολή που μας απέστειλε μέσω e-mail, με ιδιαίτερο θράσος, εντελώς απροκάλυπτα δημοσιοποιεί τα στοιχεία του και χωρίς ίχνος ντροπής μας ευχαριστεί για τη... διαφήμιση που του κάναμε!!! Ευτυχώς Δημήτρη Κόρακα που οι νεοναζιστικές σου κορώνες δεν τυγχάνουν αποδοχής από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ανατολής στο οποίο σε πληρώνουμε για να... διδάσκεις!!!Η ηλεκτρονική επιστολή που λάβαμε από τον Χρυσαυγίτη-εκπαιδευτικό Δημήτρη Κόρακα, έχει ως εξής:"Αγαπητοί κύριοι γεια σας,είμαι ο εκπαιδευτικός που είμαι διορισμένος σε δημόσια σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Γιάννενα και την περασμένη Κυριακή τίμησα τη μνήμη του ήρωα Λορέντζου Μαβίλη και βροντοφώναξα σε μάζωξη Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής: ‘’ Ζήτω η Ελλάς’’, ‘’Ζήτω το Έθνος’’, "Ζήτω ο αρχηγός" και "Ζήτω η Χρυσή Αυγή". Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την διαφήμιση. Όποτε εμφανίζομαι μη με ξεχνάτε.
Με εκτίμηση
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ".