Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Μονό το ΕΣΠΑ σώζει το αεροδρόμιο

Καρκινοβατεί το έργο σύμφωνα με την ΕΥΔΕ/Αεροδρομίων Βορείου Ελλάδας
Η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ήταν και είναι το μεγάλο εμπόδιο και ζητούμενο για την ολοκλήρωση του σύγχρονου... γεφυριού της Άρτας. Η τοποθέτηση του Γιαννιώτη βουλευτή Σταύρου Καλογιάννη στο αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, ως αναπληρωτή υπουργού με ευθύνη τις Υποδομές και Μεταφορές, δημιούργησε προσδοκίες ότι θα βρεθεί τρόπος για να αλλάξει η έως τώρα ροή χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους αλλά σύμφωνα με τον Δ/ντη της υπηρεσίας ΕΥΔΕ/Αεροδρομίων Βορείου Ελλάδας κ. Καραλή που είναι και υπεύθυνος για το αεροδρόμιο, το έργο παρουσιάζει σημαντικά θέματα.Η μέχρι τώρα πορεία των εργασιών, από τότε που επιλύθηκαν τα προβλήματα με τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, αφού ο ανάδοχος διέκοψε αρκετές φορές τις εργασίες, ως είχε δικαίωμα, ενώ μια φορά έφτασε και σε αίτημα διάλυσης της εργολαβίας, εξαιτίας της μη πληρωμής λογαριασμών που κατέθετε.Σύμφωνα με τον κ. Κάραλη το έργο κατασκευάζεται μόνο με Εθνικούς Πόρους.Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η χρηματοδότηση του γίνεται με το σταγονόμετρο και οι καθυστερήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Στην παρούσα χρονική περίοδο το έργο καρκινοβατεί με τις εργασίες να πραγματοποιούνται με κάθε πληρωμή προς τον ανάδοχο.Στο αντικείμενο του έργου τώρα, έχει ολοκληρωθεί ο πύργος ελέγχου, η αναβάθμιση της πίστας αλλά παραμένει αγκάθι η κατασκευή του νέου αεροσταθμού. Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα για το αν κατασκευαστεί σε αυτή την εργολαβία. Από το Υπουργείο ΑΝΥΠ γίνονται σημαντικές προσπάθειες να ενταχθεί το υπόλοιπο έργο στο ΕΣΠΑ.Αν αυτό γίνει τότε το κτίριο θα κατασκευαστεί. Αν όχι τότε όλα είναι στο τραπέζι. Όπως είπε ο κ. Καραλής η επιφάνεια του έργου είναι 10.500τμ και πρόκειται για ένα μεγάλο κατασκευαστικό έργο που αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να γίνει με τις παρούσες συνθήκες.Το έργο να θυμίσουμε πως έχει προθεσμία ολοκλήρωσης τον Μάιου του 2014 αλλά το τέλος της εργολαβίας θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η χώρα το επόμενο διάστημα.

Σενάρια ιδιωτικοποίησης
Στο μεταξύ το σενάριο που θέλει τον κρατικό αερολιμένα Ιωαννίνων να μην είναι κρατικός για πολύ ακόμα αρχίζει να ισχυροποιείται.Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των 37 περιφερειακών αεροδρομίων έχει ήδη παραδοθεί και επεξεργάζεται προκειμένου να κατατεθεί σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση των περιφερειακών αερολιμένων αλλά και την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.Μάλιστα για δέκα περιφερειακά αεροδρόμια, ανάμεσα στα οποία αυτό των Ιωαννίνων και του Ακτίου, έχουν εκπονηθεί ήδη Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ενώ έχουν χωριστεί και σε τρεις ομάδες για κάθε μία από τις οποίες προτείνεται ένα σχέδιο για την καλύτερη αξιοποίησή τους, το οποίο περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίησή τους.Οι τρεις ομάδες όπως σχηματίστηκαν από το Ταμείο και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, είχαν ως εξής:
-Κερκύρας «Ι. Καποδίστριας», Μυκόνου και Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος».
-Ακτίου Πρέβεζας, Καρπάθου, Ικαρίας «Ίκαρος», Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης».
-Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης», Ρόδου «Διαγόρας», Χίου «Όμηρος».
Ο τομέας των τοπικών αεροδρομίων στην Ελλάδα περιλαμβάνει συνολικά 37 περιφερειακά αεροδρόμια, ανάμεσα στα οποία αυτά της Θεσσαλονίκης, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλης της Ελλάδας και αποτελεί εμπορική είσοδο των Βαλκανίων, της Ρόδου, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κω, της Ζακύνθου, της Σαντορίνης, της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Μυκόνου, το οποίο και προσελκύει την πλειοψηφία του διεθνούς τουρισμού.

Οι έλεγχοι
Ήδη έχουν γίνει έλεγχοι από τους σύμβουλους στα περισσότερα αεροδρόμια όπου καταγράφηκαν αναλυτικά ο εξοπλισμός τους αλλά και ο τρόπος λειτουργίας του κάθε αεροδρομίου ξεχωριστά.Οι σύμβουλοι έχουν αναλυτικό ερωτηματολόγιο 34 σελίδων με ερωτήσεις που αφορούν : Από τις προδιαγραφές των κτιριακών υποδομών, τις θέσεις στάθμευσης, τις παρεχόμενες υπηρεσίες Cargo και Handling, μέχρι τα ωράρια λειτουργίας προσωπικού και λεπτομέρειες για τις διαδικασίες ελέγχου κυκλοφορίας και τα συστήματα και υπηρεσίες αεροναυτιλίας (πομποδέκτες, ραδιοβοηθήματα, RADAR και ILS).Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΥΠΑ από τις 24/2 ενημέρωσε όλα τα αεροδρόμια της χώρας ότι πρόκειται να δεχθούν επίσκεψη από τεχνικούς συμβούλους του Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με σκοπό τη συλλογή στοιχείων, σχετικών με τη λειτουργία και τις δομές τους.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αναζητούνται 12.788 συνταξιούχοι!!!

Στους 12.788 ανήλθαν στις 5 Νοεμβρίου του 2012 οι αναπόγραφοι συνταξιούχοι που δεν προσήλθαν να απογραφούν κατά τη διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη από τη διοίκηση του ΙΚΑ το 2012. Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι δεν απεγράφησαν δεν δικαιούνται σύνταξη, διότι αποδείχθηκαν πλασματικοί δικαιούχοι. Η πραγματική εικόνα θα ξεκαθαρίσει μετά την 1.1.2013 οπότε θα αρχίσει να ερευνάται διοικητικά κάθε μία περίπτωση. Αλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι και κατά την απογραφή που διενεργήθηκε το 2011, ενώ αρχικώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απογραφεί 7.309 δικαιούχοι ΙΚΑ στη συνέχεια ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 4.162 άτομα, καθώς η διοίκηση προχώρησε σε επαναχορήγηση αντίστοιχου αριθμού συντάξεων, όταν διαπιστώθηκε ότι οι δικαιούχοι ήταν υπαρκτά πρόσωπα που δεν είχαν εμφανιστεί στην απογραφή κι έσπευσαν αργότερα να δηλώσουν τα στοιχεία τους.Πάντως, το ΙΚΑ με νέα ανακοίνωσή του διευκρίνισε χθες ότι η διαδικασία της απογραφής παραμένει ανοικτή. Οι δικαιούχοι συντάξεων που δεν έχουν παρουσιαστεί μπορούν να απογράφονται από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έως και τις 26 Νοεμβρίου 2012. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούν να λάβουν τη σύνταξή τους την ίδια ή την επόμενη ημέρα από το υποκατάστημα. Τη δυνατότητα αυτή θα έχουν μέχρι την τελική ημερομηνία, στις 26/11/2012.Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία και εφεξής οι δικαιούχοι μπορούν να παρουσιαστούν για την απογραφή, αλλά σε αυτή την περίπτωση, εκπρόθεσμης ανταπόκρισης, δεν θα λαμβάνουν τη σύνταξή τους από το υποκατάστημα. Αφού μεσολαβήσει μικρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη θα καταβάλλεται και πάλι από τις τράπεζες κι όχι από τα υποκαταστήματα.Σε ό,τι αφορά τα αναλυτικά στοιχεία των μη απογραφέντων μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου του 2012, αναζητούνται οι εξής περιπτώσεις:
- 8.389 εμφανιζόμενοι δικαιούχοι κύριων συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
- 6.852 δικαιούχοι επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑΜ, εκ των οποίων 3.300 περιπτώσεις ταυτίζονται στο ίδιο πρόσωπο δικαιούχων κύριων συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
- 59 περιπτώσεις κύριων συντάξεων του ΤΑΠΙΛΤ (πρώην ασφαλισμένοι της Ιονικής Τράπεζας).
- 788 περιπτώσεις κύριων συντάξεων του ΤΑΠ-ΟΤΕ.
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα από την απογραφή του 2011 προκύπτουν τα εξής στοιχεία:
- 3.542 αναπόγραφοι δικαιούχοι συντάξεων ΙΚΑ και ΕΤΕΑ. Οι συντάξεις αυτές έχουν πάψει να καταβάλλονται, εξοικονομώντας σε μηνιαία βάση 900.167,44 ευρώ.
- 2.819 συντάξεις ΙΚΑ και ΕΤΕΑ που καταβάλλονταν σε θανόντες. Από την αναστολή αυτών των συντάξεων το ΙΚΑ εξοικονομεί μηνιαίως 904.954,02 ευρώ. Παράλληλα, ξεκίνησε η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Η καταγεγραμμένη ζημία του ΙΚΑ από την καταβολή συντάξεων σε θανόντες, ανήλθε στα 9.075.929 ευρώ. Εξ αυτών, ποσό 2.790.308 ευρώ επιστράφηκε στο ΙΚΑ είτε μέσω γραμματίων είσπραξης, είτε μέσω πίστωσης τραπεζικού λογαριασμού. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις καταλογίστηκε στους συνδικαιούχους και κληρονόμους το ποσό των 4.058.751 ευρώ. Συγκεκριμένα, σε 163 περιπτώσεις συνταξιούχων υπεβλήθησαν μηνυτήριες αναφορές, οι οποίες αντιστοιχούν σε 229 συντάξεις ΙΚΑ και ΕΤΕΑ και το διεκδικούμενο ποσό για αυτές ανέρχεται σε 4.628.415 ευρώ.
Επίσης διεκόπησαν:
- 99 συντάξεις, διότι τα τέκνα ενηλικιώθηκαν (μηνιαία εξοικονόμηση 25.767 ευρώ)
και 502 συντάξεις λόγω λήξης της αναπηρικής σύνταξης με εξοικονόμηση 173.565 ευρώ.
Το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι επαναχορηγήθηκαν 4.162 συντάξεις, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω μη απογραφής των δικαιούχων τους, καθώς οι δικαιούχοι τους παρουσιάστηκαν μετά το τέλος της απογραφής στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Google: Αύξηση της κυβερνητικής παρακολούθησης στο Ίντερνετ!!!

Μεγάλη αύξηση των αιτημάτων πρόσβασης σε δεδομένα της Google από κυβερνήσεις ανέφερε η Google για τους πρώτους έξι μήνες του 2012, στην Έκθεση Διαφάνειάς της (Transparecy Report - μπορείτε να τη δείτε εδώ http://www.google.com/transparencyreport/ ).Τα σχετικά αιτήματα για πληροφορίες από κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο ανήλθαν περίπου στις 21.000. Τα πιο πολλά φαίνεται πως υπέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία ζήτησε από τη Google στοιχεία 7.969 φορές μέσα στους έξι πρώτους μήνες του 2012. Η εταιρεία φέρεται να ικανοποίησε τα αιτήματα, πλήρως ή μερικώς, στο 90% των περιπτώσεων, όπως αναφέρει το CNN. Η Τουρκία βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη των χωρών που ζήτησαν την απομάκρυνση περιεχομένου, με 148 αιτήματα απομάκρυνσης 426 δημοσιεύσεων υλικού σχετικά με τον Κεμάλ Ατατούρκ, την κυβέρνηση της χώρας, την εθνική ταυτότητα και τις αξίες της.Η Έκθεση Διαφάνειας της εταιρείας δημοσιεύεται δύο φορές το χρόνο, και ξεκίνησε στις αρχές του 2010. Συγκριτικά, στην πρώτη αναφορά είχε γίνει λόγος για 12.539 αιτήματα. Ο αριθμός αυτός φέτος έχει πλέον ανέλθει στα 20.938, για 34.614 λογαριασμούς. Η ίδια η Google σχολιάζει πως η κυβερνητική παρακολούθηση σημειώνει εμφανείς ανοδικές τάσεις.Εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο ΒΒC ότι η τάση αυτή αντικατοπτρίζει τους νόμους στις χώρες. «Για παράδειγμα, στην Τουρκία υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι σχετικά με τη δυσφήμιση δημοσίων προσώπων, ενώ στη Γερμανία περί απομάκρυνσης νεοναζιστικού υλικού... ελπίζουμε πως αυτή η αναφορά θα ρίξει φως πάνω στο πώς οι κυβερνήσεις αλληλεπιδρούν με τις online υπηρεσίες και πώς οι νόμοι αντικατοπτρίζονται στη συμπεριφορά στο Διαδίκτυο».Ψηλά στην κατάταξη των χωρών που ζήτησαν πληροφορίες βρίσκονται, εκτός από τις ΗΠΑ, και η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Μεγάλη Βρετανία, καθώς και η Αυστραλία, η Βραζιλία και η Ινδία. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη λίστα των χωρών που υπέβαλαν τέτοιο αίτημα - ωστόσο έχουν υποβληθεί αιτήματα απομάκρυνσης υλικού.Οι κορυφαίοι τρεις λόγοι για αιτήματα απομάκρυνσης υλικού, κατά την εταιρεία, σύμφωνα με τις κυβερνήσεις, ήταν η δυσφήμηση, η προστασία προσωπικών δεδομένων και η ασφάλεια.«Κατά καιρούς, λαμβάνουμε ψευδείς δικαστικές εντολές» αναφέρει η ίδια η Google σχετικά, παραθέτοντας και παραδείγματα τέτοιων εντολών στα FAQ της. «Εξετάζουμε την εγκυρότητα των αιτημάτων που λαμβάνουμε, και αν διαπιστώσουμε ότι κάποια εντολή είναι ψεύτική, δεν συμμορφωνόμαστε».Σε παρεμφερείς δημοσιεύσεις τέτοιων δεδομένων προχωρούν πλέον και άλλες εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας, όπως το Twitter και το Dropbox.

ΑΡΤΑ: «Η πόλη και το ποτάμι. Αναμοχλεύσεις»

Εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης για τη σχέση του ποταμού Αράχθου με την πόλη της Άρτας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Σκουφάς» με εισηγήτριες τις φοιτήτριες του Τμ. Αρχιτεκτονικής του ΕΜ.Π. Κατερίνα Μπουλουγούρα από τη Σπάρτη και Μαρία Τσώλη από την Άρτα. Μία εκδήλωση η οποία σύμφωνα και με την σχετική ανακοίνωση, είχε ως επιδίωξη «να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τη λανθάνουσα σχέση της πόλης μας με το ποτάμι». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Δήμου Αρταίων και κέντρισε το ενδιαφέρον του Αρτινού κοινού το οποίο ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση γεμίζοντας την αίθουσα του «Σκουφά». Η πρόταση που παρουσιάστηκε πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας με τίτλο «Η πόλη και το ποτάμι. Αναμοχλεύσεις» στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, την περίοδο Φεβρουαρίου 2012.Οι δύο φοιτήτριες και η κυρία Νέλλη Μάρδα που μαζί με τον κ. Κων/νο Μωραΐτη ήταν οι επιβλέποντες καθηγητές, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ τόνισαν τη σημασία αυτής της πρότασης η οποία περιέχει αρκετά εφαρμόσιμα κομμάτια, που «μπορούν να αλλάξουν τη σχέση της πόλης με το ποτάμι και να βάλουν την παραποτάμια περιοχή πιο ενεργά στη ζωή των κατοίκων».«Από τη βιωματική μου εμπειρία από την πόλη, είχα ήδη εντοπίσει τις σχέσεις της πόλης με το ποτάμι, το οποίο έχει διάφορα προβλήματα. Επομένως, στα πλαίσια της διπλωματικής και επειδή μας γοήτευσε το ποτάμι και η Άρτα, αποφασίσαμε από κοινού να αναλάβουμε αυτή την πρόταση» ανέφερε η Μ. Τσώλη.Η Κατερίνα Μπουλουγούρα κατάγεται από τη Σπάρτη, παρόλα αυτά ενδιαφέρθηκε εξίσου για το θέμα. Η ίδια ανέφερε: «Είμαι από τη Σπάρτη, μια τελείως διαφορετική πόλη από την Άρτα, παρόλα αυτά θεώρησα σημαντικό κατά τη διάρκεια της διπλωματικής να έχουμε μια βιωματική εμπειρία. Δεν ήταν στην πόλη της Σπάρτης, ήταν στην Άρτα γιατί θεωρήσαμε ότι το θέμα του ποταμού με την ίδια την πόλη ήταν πάρα πολύ σημαντικό και είχε αρκετά προβληματικά σημεία που θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε».Η κυρία Μάρδα τόνισε: « Θεωρώ ότι όλα τα θέματα, τα οποία έχουν μια σχέση με μια εντοπιότητα και θίγουν πραγματικά προβλήματα, είναι παρά πολύ ενδιαφέροντα θέματα και εμείς στο Μετσόβιο τα ενισχύουμε ιδιαίτερα. Προφανώς η Άρτα ήταν εξαιρετικό θέμα γιατί παρόλο που την ξέρουμε όλοι από το γεφύρι το ονομαστό, είναι πάρα πολύ λίγο γνωστό το πώς περικυκλώνεται από τον Άραχθο. Όταν τα παιδιά ξεκίνησαν και μας έφεραν τοπογραφικά και αρχίσαμε και προβληματιζόμασταν με το θέμα αυτό για πολλούς μήνες, συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει αυτό το ποτάμι, ότι είναι πολύ σημαντικό και η πόλη έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτό το ποτάμι κατά μία έννοια. Και αυτό για μας ήταν μια έκπληξη, πάρα πολύ ωραίος στόχος για έρευνα. Ήταν εξαιρετικό θέμα. Ήταν από τα θέματα που με ενθουσίασαν. Έχω κάνει πολλά θέματα διπλωματικών και ήταν εξαιρετικό».Αναφορικά με το σκοπό και το περιεχόμενο της πρότασης η κυρία Μάρδα τόνισε: « Η πρόταση είναι προφανώς να αλλάξει η σχέση της πόλης με το ποτάμι. Το ποτάμι, όλη παρόχθια περιοχή να δοθεί πίσω στους κατοίκους και να δημιουργηθούν κάποια πολιτιστικά δρώμενα, κάποιοι περίπατοι, όχι σε όλη την έκταση γιατί είναι πάρα πολύ μεγάλη, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν για τους κατοίκους. Ξέρω ότι ήδη ένα τμήμα λειτουργεί, στο οποίο είδα κατοίκους να περπατάνε, το θέμα είναι να δοθεί συνολικά σαν πολιτιστικό και σαν καθημερινότητα στην πόλη. Η πρόταση είναι πάντα στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας μη ξεχνάμε. Αν τα μελετούσαμε σε ένα πραγματικό πλαίσιο μπορεί να μη προτεινόντουσαν με αυτό τον τρόπο, αλλά νομίζω ότι κάνει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που κάποιες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Έχουμε λάβει υπόψη και το φράγμα και το πώς λειτούργησε και το πώς μπορεί να λειτουργήσει γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια προβλήματα υπερχείλισης. Μελέτησαν όλες τις προτάσεις που έχουν γίνει ως προς την αλλαγή αυτής της ροής και ήρθαν σε μια καινούρια πρόταση σε συνεργασία με έναν καθηγητή, τον κ. Παπανικολάου και τον κύριο Μαμάση από την Υδραυλική του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών».Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων Βίκυ Βασιλάκη και Φώτης Γεωργίου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Άρτας κ. Θωμάς Τσιρογιάννης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ΤΕΕ, του Συλλόγου Μηχανικών κ.ά.

Η Θεατρική Σκηνή Πρέβεζας συνεχίζει τις παραστάσεις της

Η Θεατρική Σκηνή Πρέβεζας συνεχίζει τις παραστάσεις της με το έργο «Το Τίμημα», την Κυριακή στις 7:30 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας. Η παράσταση ανεβαίνει σε κείμενα και σκηνοθεσία Κώστα Καζούκα, ενώ ακούγεται και το τραγούδι «Μην κουραστείς να μ' αγαπάς» με τη φωνή του Λάκη Παππά. Το έργο πραγματεύεται την ερωτική ιστορία δύο νέων μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο της Πρέβεζας τη δεκαετία του ’50. Η μυθοπλασία αυτή είναι σύνθεση δύο ιστοριών, μιας που συνέβη στην Πρέβεζα και μιας ανάλογης που εξιστορείται στη νουβέλα του Κων/νου Θεοτόκη «Η τιμή και το χρήμα». Τιμή εισόδου 5 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι οι παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Π.Ε Πρέβεζας και την Αιτωλοακαρνανία, καθώς και στην πόλη της Πρέβεζας στο πλαίσιο των επίσημων εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Δήμος για τον εορτασμό των 100 χρόνων, από την απελευθέρωση της πόλης, έλαβαν καθολικά επαινετικές κριτικές αλλά και την ευρεία ανταπόκριση του κοινού.

Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Πρέβεζα

Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξιδεύει και φέτος στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες. Η Πρέβεζα είναι μεταξύ των πόλεων που θα φιλοξενήσει μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 53ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ ξεκινώντας από σήμερα Τετάρτη. Οι προβολές που θα γίνουν στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του δήμου θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη και θα ακολουθήσουν στις 22 και στις 29 Νοεμβρίου αλλά και στις 6, 13 και 20 Δεκεμβρίου. Οι προβολές των Περιφερειακών Εκδηλώσεων πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κινηματογραφικών λεσχών και πολιτιστικών οργανισμών των πόλεων.

ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

‘Όταν το 1988 μια ομάδα προπονητών και ανθρώπων που αγαπούσαν τον Κλασσικό Αθλητισμό που είχαν μεράκι για δουλειά και εμπειρία στο χώρο του στίβου όπως ο Γιώργος Τσιούμπος, ο Θόδωρος Φίνος και ο Βασίλης Γιαννάκης βρήκαν σύμμαχους στην ιδέα τον κ. Καλογιάννη, την κ. Σιαμοπούλου τον κ. Κορδούλη και άλλους ανώνυμους συμπολίτες και προχώρησαν στην ίδρυση ενός σωματείου που θα έχει ως αντικείμενο μόνο τον Κλασσικό Αθλητισμό κάνεις τους δεν πίστευε ότι αύτο το σωματείο θα γινοταν κάποια στιγμή ένα από τα κορυφαία σωματεία στίβου στην Ελλάδα όπως και είναι τώρα!Για να γίνει αυτό όμως χρειάστηκαν ατελείωτους κόπους και αγώνες από τους εν λόγω κυρίους καθώς επίσης και από τον τωρινό αγωνιστή- συνεχιστή αυτού του εγχειρήματος! Ο λόγος για τον κύριο Κώστα Λώλη ο οποίος ανέλαβε τον σύλλογο από την αφάνεια και με σκληρή δουλειά κατάφερε να τον φέρει στην κορυφή! Ο coach λοιπόν εχει μεγαλώσει πολλές γενιές αθλητών,οι περισσότεροι από τους οποίους τον βλέπουν σαν πατέρα,φίλο, αδερφό! Επίσης έχει αναδείξει και μια σειρά από πρωταθλητές όπως:ο Γιάννης Σταματελόπουλος, η Πέννη Μανοπούλου, ο Δημήτρης Βλάχας, η Μαρίνα Φωτιάδη, η Βάσω Παππά, η Διονυσία Κόλε, , ο Μάριος Παπαγιάννης, ο Γιάννης Μπούκας και πολλοί άλλοι!Η ΕΚΑ έχει την τιμή να φιλοξενεί στις τάξεις τον καλύτερο αθλητή της δεκαετίας που μας πέρασε για τον χωρό του στίβου!Ο λόγος για τον ΠΕΡΙΚΛΗ ΙΑΚΩΒΑΚΗ για τον οποίο τα λόγια είναι περιττά καθώς έχει μιλήσει η ιστορία για αυτόν.Σήμερα στο σωματείο λειτουργούν 2 εξαιρετικά τμήματα ακαδημίων,οι οποίες κάτω από τις οδηγίες της κ. Μπιστολά και της κ. Χαλκιά στο Πανηπειρωτικό Στάδιο και του Μιχάλη Λώλη και του Βασίλη Ευσταθόπουλου στο στάδιο Ζωσιμάδων συνεχίζουν το έργο και το όραμα τον ανθρώπων αυτών!Εκεί λοιπόν περιμένουμε παιδιά κάθε ηλικίας να τα μυήσουμε στα μυστικά του κλασσικού αθλητισμού και πάνω από όλα να φτίαξουμε γερούς και υγιείς χαρακτήες!Η ΕΚΑ Δωδώνη τα τελευταία χρόνια είναι στην ελίτ του Ελληνικού στίβου γιατί έχει οργάνωση, ανθρώπους να στηρίζουν την προσπάθεια, αγαπούν τον κλασσικό αθλητισμό και κυρίως έχουν υγιείς απόψεις. Κάποιοι από αυτους είναι το Δ.Σ. της Ε.Κ.Α. ΔΩΔΩΝΗ το οποίο απαρτίζεται από:
Πρόεδρος Αρλέτος Πέτρος
Αντιπρόεδρος Βαγγέλης Παππάς
Ταμίας Γιώργος Βλάχας
Γραμματέας Βασίλης Γιαννάκης
Έφορος τμήματος Παπαζώης Γεώργιος
Αναπληρωματικά Μέλη Μαρία Θεοδωρίδου, Παππάς Δημήτριος
Εξελεγκτική επιτροπή Λιόντου Αριστούλα, Ευσταθόπουλος Παναγιώτης, Μανόπουλος Μιχάλης
Εφορος των Ακαδημιών είναι ο Γιώργος Βλάχας.Το μόνο που μπορούμε να πούμε στους κυρίους αυτούς είναι ένα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ καθώς δινουν ζωή στα όνειρα μας!Τέλος η ΕΚΑ διοργανώνει κάθε χρόνο μια σειρά από δράσεις!Μια από αυτές είναι και η εκδρομή(που τείνει να γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια).Η εκδρομή φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-18 νοεμβρίου στο πανέμορφο Νυμφαιο! Σκοπός της εκδρομής είναι να πάμε ήρεμοι και χαλαροί σε μια εκδρομή που γονείς,αθλητές και προπονητές συνηπάρχουν απολλαγμένοι απο το αγχος του αγωνα!Κ αυτό γιατί έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη αγωνιστική χρονιά με πολλούς αγώνες και πρέπει να πάμε ενωμένοι σε αυτούς για το καλό του συλλόγου μας!

ΠOY ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ
Καθημερινα από της 16:00 κ μετα στο στάδιο Ζωσιμάδων και απο της 16:00-18:00 στο Πανηπειρωτικό Στάδιο. Στα τηλεφωνα 2651035435 ,6947207281(κ.Κ.Λωλης), στο 6946226910 (κ. Λάππα) στο 6979340967( κ. Μιχάλη),στο 6979590453(κ. Βασιλης),στο 6993955120(κ. Κατερίνα) και στο 6973035507(κ. Μαιρη) . Στο site του συλλογου http://www.ekadodoni.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για τις επιπτώσεις του 3ου μνημονίου σε ΟΤΑ και Παιδεία

Με εσωτερικό κείμενο που παραπλανητικά ονομάζεται « Διαθεσιμότητα – ένταξη υπαλλήλων στο Πρόγραμμα Κινητικότητας» το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνει την έτσι κι αλλιώς γνωστή ρήτρα του μεσοπρόθεσμου για αναγκαστικές μετατάξεις και απολύσεις υπαλλήλων. Είναι προφανές ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και της τρόικας για ένα δήθεν "επιτελικό" κράτος δεν χωρούν υπάλληλοι των κατηγοριών Δ.Ε. σήμερα και Υ.Ε. αύριο. Οι εργαζόμενοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) θα είναι οι πρώτοι που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα των απολύσεων. Και αν το επιτρέψουμε δεν θα είναι οι μοναδικοί. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πρώτες απολύσεις θα προκαλέσουν και νέο μεγαλύτερο κύμα απολύσεων. Γνωρίζουμε πως το δεύτερο κύμα απολύσεων θα φέρει υποχρεωτικά και τρίτο κύμα, μέχρι να εκπληρωθεί ο στόχος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και "ανταποδοτικότητα" όλων σχεδόν των υπηρεσιών, αρχής γενομένης από τους ΟΤΑ. Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ και κατάρρευση των υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, από την αποκομιδή μέχρι και την τελική διάθεση, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες πράσινου, ηλεκτροφωτισμού κλπ, είναι στο στόχαστρο μεγάλων "επενδυτικών" συμφερόντων και άλλων ιδιωτών, που θέλουν να επενδύσουν στη λεηλασία μιας χώρας κατεστραμμένης με πολύ φτωχό εργατικό δυναμικό.Την ίδια στιγμή, στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η εφαρμογή των αντισυνταγματικών νόμων του μεσοπρόθεσμου και η ψήφιση του προϋπολογισμού σημαίνουν συνεχείς συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων για τα επόμενα χρόνια. Άμεσα την επόμενη σχολική χρονιά θα έχουμε 1500 σχολεία λιγότεραστην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, χωρίς πρόβλεψη για δωρεάν μετακίνηση των μαθητών και με μειωμένα κονδύλια για τις σχολικές επιτροπές. Λιγότερες σχολικές μονάδες σημαίνουνπερισσότεροι μαθητές στις σχολικές αίθουσες και λιγότεροι εκπαιδευτικοί. Περικόπτονται σχεδόν στο σύνολό τους οι δαπάνες για προσλήψεις αναπληρωτών, ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ) θα διενεργείται ανά τριετία, στον προϋπολογισμό μειώνονται δραματικά οι δαπάνες για μισθοδοσία και συντάξεις. Η εφαρμογή των νέων μέτρων θα σημάνει για τους καθηγητές και δασκάλους περαιτέρω μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση, με μισθούς μειωμένους κατά 50%, που θα συνοδεύεται από μεταθέσεις των εκπαιδευτικώνκατά το δοκούν «για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας» με διαδικασία και κριτήρια αδιευκρίνιστα αφού θα οριστούν με προεδρικά διατάγματα. Αν προσθέσουμε την αξιολόγηση, συνδεδεμένη όχι μόνο με μεταθέσεις αλλά και με απολύσεις, διαμορφώνεται ένα ασφυκτικό περιβάλλον εργασίας στα δημόσια σχολεία.Παρόμοια η εικόνα και στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο της διάλυσης των πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών ιδρυμάτων μέσα από τα άρθρα του νέου μεσοπρόθεσμου. Προβλέπονται ιδιωτικοποιήσεις σε Ερευνητικά Κέντρα, συγχωνεύσεις και καταργήσεις στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα με μόνο κριτήριο την μείωση των δαπανών. Η τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα υποστεί συνολική μείωση περίπου 17% σε σχέση με πέρυσι στον Τεχνολογικό Τομέα και σε απόλυτους αριθμούς 48 εκατ. ευρώ, ενώ ο Πανεπιστημιακός Τομέας θα υποστεί μείωση 19% και σε απόλυτους αριθμούς περίπου 163 εκατ. ευρώ. Τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα μείνουν με το ελάχιστο επιστημονικό και προσωπικό, εάν λάβουμε υπόψη και το ρυθμό συνταξιοδοτήσεων, τις δραματικές μειώσεις σε συμβασιούχους διδάσκοντες αλλά και την μείωση των δαπανών για την μισθοδοσία που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό. Οι πανεπιστημιακοί εξαθλιώνονται οικονομικά, με μειώσεις 30 έως 40% ενώ τα ΑΕΙ αποψιλώνονται από διδακτικό, διοικητικό και εργαστηριακό προσωπικό.Στη μείωση του επιστημονικού και εργαστηριακού προσωπικού αν προστεθεί ο οικονομικός στραγγαλισμός των ΑΕΙ η κατάσταση γίνεται ασφυκτική. Η υποχρηματοδότηση των δημοσίων ΑΕΙ δεν συρρικνώνει μόνο τον αριθμό αλλά και τις λειτουργίες τους και βεβαίως έχει επιπτώσεις και στο επίπεδο των σπουδών. Το μεσοπρόθεσμο προβλέπει να καλύπτονται λειτουργικές ανάγκες μέχρι 40% από τα αποθέματα της επιτροπής ερευνών. Με αυτούς τους όρους, αντί για την ενίσχυση της έρευνας, τα ποσά αυτά θα καλύπτουν απλώς τη θέρμανση και το τηλέφωνο. Μειώνονται ασφυκτικά οι πόροι, ενώ παραμένει ο κίνδυνος της εκποίησης της περιουσίας των Πανεπιστημίων. Με αυτή την οικονομική αφαίμαξη τα ΑΕΙ δεν είναι δυνατόν να εγγυηθούν τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανενός είδους φροντίδα για τη στέγαση και τη φοίτηση των φοιτητών, ούτε καν την στοιχειώδη λειτουργία τους.O ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καλεί τους εργαζόμενους σε συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων. Είναι η ώρα να αναμετρηθούμε αποφασιστικά με τη λαίλαπα εξαθλίωσης της κοινωνίας. Ο στόχος δε μπορεί να είναι άλλος από το να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν και να ανατραπούν οι πολιτικές των μνημονίων και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας

Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, ιδρύεται Εργαστήριο Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού. Σκοπός του η διάδοση της παλαιότατης, σπανιότατης πολυφωνικής κληρονομιάς, με το τόσο επίκαιρο αξιακό περιεχόμενο της συλλογικής έκφρασης και νοοτροπίας. Το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι είναι ένα στολίδι της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης κι η Πανηπειρωτική θέλει να συμβάλει στον αγώνα για τη διάσωσή του σε μια εποχή οριακή για την επιβίωση της αυθεντικής ερμηνείας.Το Ε.Η.Π.Τ. θα λειτουργεί στο πλαίσιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Τα σεμινάριά του μπορούν να τα παρακολουθούν μέλη των Αδελφοτήτων, των Ενώσεων και Συλλόγων Αποδήμων Ηπειρωτών καθώς και τα μέλη της Χορωδίας της Π.Σ.Ε. Ιιδαίτερο κάλεσμα απευθύνεται σε νέους, απόδημους ηπειρώτες για να κάνουν δική τους υπόθεση το μέλλον της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας.Το Ε.Η.Π.Τ. θα λειτουργεί με την ευθύνη τριμελούς ομάδας που απαρτίζουν άνθρωποι με εγνωσμένη και πολύχρονη σχέση με το Πολυφωνικό Τραγούδι. Ο Κώτσου Βαγγέλης, δάσκαλος του είδους σε σειρά συλλόγων, ο Λαμπρίδης Αλέξανδρος, δάσκαλος στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού και ο μουσικολόγος Λώλης Κώστας, δάσκαλος στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, συμμετέχουν αλφαβητικά στην τριμελή ομάδα, συντονίζοντας από κοινού τα σεμινάρια.Στα σεμινάρια αξιοποιείται και η συμμετοχή αυθεντικών ερμηνευτών όπως οι Δήμος Δέδες, Ανθούλα Κώτσου, Βαγγέλης Καρέτσος, Χαρίκλεια Οικονόμου, Φωτεινή Νέτσου ενώ, με παρουσιάσεις της δουλειάς τους συμμετέχουν μέσα από παράλληλο κύκλο εκδηλώσεων τα δραστηριοποιούμενα πολυφωνικά σύνολα, όμιλοι και σχήματα (ενδεικτικά: Άνω Πωγώνι, όμιλος Δερβιτσάνης, όμιλος Χειμάρρας, «Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου», Πολυφωνικό Σύνολο «ΧΑΟΝΙΑ», «Ήνορο», «Πλειάδες», Αετόπετρα, «Κεραντζήδες» κά)Στη διδασκαλία αξιοποιούνται οπτικοακουαστικά υλικά επιτόπιων καταγραφών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού της «Άπειρος». Κάθε σεμινάριο συμπεριλαμβάνει εκμάθηση τραγουδιών, αναφορές στο ανθρωπολογικό και μουσικολογικό πλαίσιο, προβολές ταινιών και ακροάσεις επιτόπιων καταγραφών με πολυφωνικά τραγούδια.Η παρακολούθηση γίνεται με την μηνιαία καταβολή ενός ελάχιστου ποσού για τις ανάγκες λειτουργίας του Εργαστηρίου, έτσι όπως θα οριστεί με απόφαση του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.. Το ποσό αυτό αφορά αποκλειστικά την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και μετακλήσεων. Οι συντονιστές των σεμιναρίων συμμετέχουν εθελοντικά, χωρίς αμοιβή.Το πρόγραμμα των σεμιναρίων περιλαμβάνει εβδομαδιαία σεμινάρια κάθε Δευτέρα, από τις 5 ως τις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος). Ο κύκλος της πρώτης, τρίμηνης περιόδου των σεμιναρίων ξεκινά τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 και ολοκληρώνεται στα τέλη Μαϊου, με διακοπές δύο εβδομάδων τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.Η παρακολούθηση στα σεμινάρια προϋποθέτει την έγκαιρη εγγραφή, μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Τηλέφωνο, πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο της Π.Σ.Ε. 210 3241137 (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος) ή στον υπεύθυνο της λειτουργίας του Εργαστηρίου από μέρους της Π.Σ.Ε., Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη.

ΑΡΤΑ: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή τις απολύσεις λόγω μνημονίου

Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ.95 παρ.4 του Ν.3463/2006 (Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων) σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος, Περιφερειακή οδός και Αυξεντίου την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 7:00μ.μ., με το παρακάτω έκτακτο θέμα ημερήσιας διάταξης: «Λήψη απόφασης για τις επιπτώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά τη ψήφιση του Ν. 4093/2012». Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα διότι μετά την έγκριση του Μεσοπρόθεσµου Πλαισίου Δηµοσιονοµικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρµογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσµου Πλαισίου Δηµοσιονοµικής Στρατηγικής 2013-2016, θίγονται άμεσα τα συμφέροντα του Δήμου εφόσον προβλέπονται περικοπές πόρων, απολύσεις εργαζομένων και δημιουργία «Παρατηρητηρίου» στους Δήμους.Στη συνεδρίαση καλείται να παραστεί και ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Αθ. Παπαλέξης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
ΘΩΜΑΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σε διαθεσιμότητα 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι - Ποιοι υπάγονται στο μέτρο, ποιοι εξαιρούνται

Σε 2.000 υπολογίζονται οι υπάλληλοι του Δημοσίου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις 13 Νοεμβρίου, βάσει των όσων προβλέπονται στο τρίτο Μνημόνιο. Πρόκειται για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται στο Δημόσιο με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ. Η διαδικασία της διαθεσιμότητας θα επεκταθεί το 2013 σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, με στόχο την απομάκρυνση άλλων 25.000 υπαλλήλων.Όσοι υπαχθούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας θα λαμβάνουν για διάστημα ενός έτους το 75% των αποδοχών τους. Στη διάρκεια αυτή θα μετακινηθούν υποχρεωτικά σε υπηρεσίες για μόνιμη ή προσωρινή απασχόληση ή θα ενταχθούν σε προγράμματα επανακατάρτισης. Με την πάροδο του ενός έτους αποχωρούν οριστικά από το Δημόσιο.
Αναλυτικά η εγκύκλιος
Οι προϋποθέσεις
Οι υπάλληλοι που επηρεάζονται είναι τουλάχιστον 10 ανά υπηρεσία.
Να μην υπερβαίνουν το 25% όλων των υπαλλήλων του ίδιου κλάδου (διοικητικών) ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατηγορίας.
Να μην υπερβαίνουν το 10% του συνολικού προσωπικού που υπηρετεί στον φορεά.
Εξαιρούνται όσοι:
-Εργάζονται σε ασφαλιστικά ταμεία, τον ΟΑΕΔ, νοσοκομεία, στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού όπου υπάγονται τα μουσεία (δεν ισχύει για μουσεία που είναι αυτοτελή νομικά πρόσωπα).
-Προσλήφθηκαν βάσει διατάξεων για την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
-Εάν ο σύζυγος ή η σύζυγος βρίσκεται σε προσυνταξιοδοτική ή εργασιακή εφεδρεία.
-Με εισόδημα ώς 12.000 ευρώ έχουν σύζυγο ή τέκνο με αναπηρία σε ποσοστό 67% και τους βαρύνει φορολογικά.
-Με αναπηρία τουλάχιστον 67%.
-Πολύτεκνοι που τους βαρύνουν φορολογικά τα τέκνα.
-Προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναζητεί πλέον τη φόρμουλα ώστε να οριστικοποιηθούν οι λίστες με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που επηρεάζονται σε αυτή τη φάση.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στην φάκα της αστυνομίας κυνηγοί χαλκού

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν εχθές το βράδυ πέντε άτομα οι οποίοι αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα καλωδίων από τις εγκαταστάσεις των κλωστηρίων στην Πρέβεζας.Συγκεκριμένα εχθές το βράδυ αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ της Πρέβεζας συνέλαβαν πέντε άτομα τα οποία με κατάλληλα εργαλεία είχαν αφαιρέσει από το εργοστάσιο των κλωστηρίων στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας περίπου εκατό κιλά καλώδια χαλκού.Πρόκειται για 3 έλληνες από την Πρέβεζα και 2 αλβανούς.Οι δύο αλβανοί, οι οποίοι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές διαπράττοντας ληστεία η οποία είχε γίνει πριν δύο περίπου χρόνια σε σούπερ μάρκετ στην Πρέβεζα βρίσκονταν έξω με αναστολή.Προανάκριση διενεργεί το τμήμα ασφάλειας Πρέβεζας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρέβεζας.

Διάκριση του 1ου ΕΠΑΛ Άρτας σε Μαθητικούς Διαγωνσμούς Αειφορίας

Τη διάκρισή του σε Μαθητικούς Διαγωνισμούς Αειφορίας και Ενεργειακής Αποδοτικότητας πέτυχε το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας. Σε σχετικό δελτίο τύπου που υπογράφεται από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Θεόδωρο Ψωμά αναφέρονται τα εξής: "Το σχολείο μας την προηγούμενη σχολική χρονιά συμμετείχε σε δύο μαθητικούς διαγωνισμούς εξοικονόμησης ενέργειας που είχαν σαν κύριο στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών. Στο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» και στον Πανευρωπαϊκό Μαθητικό Διαγωνισμό «U4ENERGY».Κύριος στόχος μας ήταν η ενδυνάμωση και περαιτέρω ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης όχι μόνο της σχολικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας με την συνεργασία του σχολείου μας με τοπικούς φορείς προκειμένου να επιτευχθούν αειφορικές δράσεις προς όφελος της ενεργειακής αναβάθμισης της κτιριακής υποδομής του σχολικού μας συγκροτήματος. Επιπρόσθετα επικεντρωθήκαμε στην καλλιέργεια του πνεύματος αειφορίας και βιωσιμότητας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στη βαθμιαία μεταβολή προτύπου ζωής με εδραίωση νέας κουλτούρας λιγότερο καταναλωτικής και περισσότερο φιλικής προς το περιβάλλον.Η ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας για τα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη που επιτυγχάνονται με τη δική τους ενεργητική συνεισφορά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, δημιούργησε την ιδέα για παρότρυνση προς τους καταναλωτές να συμμετέχουν στην ανακύκλωση, μέσω ενός διαφημιστικού μηνύματος, ώστε με τη συνεχή υπενθύμιση προς τους δημότες για τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης, να δημιουργηθεί η αντίστοιχη περιβαλλοντική συνείδηση με τη κατανόηση των σημαντικών και πολυεπίπεδων οφελών από τη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης.Έτσι η απόκτηση γνώσεων σε θέματα περιβάλλοντος, η αλλαγή ενεργειακής συμπεριφοράς, η ενεργοποίηση σε δραστηριότητες εξοικονόμησης ενέργειας, η δημιουργία καλών πρακτικών αναφορικά με την κατανάλωση ενέργειας στην καθημερινή ζωή στο σπίτι, στα σχολείο και τέλος η προώθηση της ανακύκλωσης μέσω έξυπνων και πρωτότυπων δράσεων μας έδωσε την 9η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το Αειφόρο Σχολείο και την 1η θέση σε εθνικό επίπεδο στην κατηγορία «Βέλτιστα μέτρα υπέρ της ενεργειακής αποδοτικότητας» στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «U4ENERGY».
Η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, σε αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, ενώ η τελετή βράβευσης των νικητών του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού «U4ENERGY», θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου 2012 στις Βρυξέλλες. Εκεί θα παρευρίσκεται ως εκπρόσωπος του σχολείου μας, η εκπαιδευτικός κα Θεοδοσία Μπακόλα υπεύθυνη υλοποίησης των δράσεων του συγκεκριμένου διαγωνισμού.Ευελπιστούμε ότι οι προσπάθειές μας και οι διακρίσεις μας θα ευαισθητοποιήσουν περισσότερο περιβαλλοντικά κάθε πολίτη και να παροτρύνουν και άλλα σχολεία προς την κατεύθυνση της αειφορίας".

Ερώτηση Χρ.Μαντά στην βουλή για το ΚΕΦ Παραμυθιάς

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα τη «Μη πρόβλεψη λειτουργίας Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στην Παραμυθιά» κατέθεσε ο βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς.Αναλυτικά στην ερώτηση του ο κ. Μαντάς αναφέρει:"Σύμφωνα με το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για την αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ. και κατόπιν της διακήρυξη διαγωνισμού για το Έργο «ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ (Κ.Ε.Φ.)» (Κωδικός Ο.Π.Σ.: 352201) και της υλοποίησής του, το Υπουργείο Οικονομικών θα προβεί στη δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Κ.Ε.Φ.) ως το τέλος του έτους για την διευκόλυνση των φορολογούμενων στην διενέργεια των συναλλαγών τους στις περιοχές των Δ.Ο.Υ. οι οποίες συγχωνεύονται.Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τον Δήμο Σουλίου και την πόλη της Παραμυθιάς. Να σημειωθεί πως η Δήμαρχος Σουλίου, στο με αριθμ. Πρωτ. 15894/22-11-2011 έγγραφο της προς το Υπ. Οικονομικών, για να διευκολύνει τη σύσταση ΚΕΦ στην Παραμυθιά τόνησε πως ο Δήμος διαθέτει και παραχωρεί τον χώρο στέγασης του συγκεκριμένου γραφείου και τον απαραίτητο εξοπλισμό δωρεάν.Επειδή οι κάτοικοι της Παραμυθιάς κάνουν συνολικά 60 χιλιόμετρα και οι κάτοικοι της περιοχής του Σουλίου συνολικά 140 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν. Λόγω δε των γεωμορφολογικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει και δραστηριοποιείται σε ορεινές και απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες,
Επειδή η χρηματική επιβάρυνση των κατοίκων και η απώλεια επαγγελματικού και προσωπικού χρόνου για μετακινήσεις είναι μεγάλη με δεδομένο και τον περιορισμό στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ,
Επειδή στην περιοχή εδρεύουν πολλές αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις ή ελεύθεροι επαγγελματίες και καθημερινά προκύπτει ανάγκη για φορολογικές συνδιαλλαγές ή τακτοποιήσεις φορολογικών εκκρεμοτήτωνΕρωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
-Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν επιλέχθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν πιο πάνω, να λειτουργήσει Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων;
-Με βάση τα δικαιολογημένα αιτήματα των κατοίκων σκοπεύετε να αναθεωρήσετε και να δημιουργήσετε Κ.Ε.Φ. στην περιοχή της Παραμυθιάς;

Κατάληψη στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από απόφαση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής των υπαλλήλων του Δήμου Ηγουμενίτσας, οι υπάλληλοι έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του Δημοτικού Μεγάρου και σε αποχή από τα καθήκοντά τους για σήμερα και αύριο 14 & 15. 11.2012 αντίστοιχα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, τη διαθεσιμότητα την αργία και την κατάργηση θέσεων ΙΔΑΧ.Για το λόγο αυτό παρακαλούμε ό λ ο υ ς τ ο υ ς δ η μ ό τ ε ς ( νοικοκυριά και επαγγελματίες ) να μη βγάλουν τις σακούλες απορριμμάτων στους κάδους του Δήμου μέχρι το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου 2012, ως πράξη πολιτισμού αφενός και για λόγους δ η μ ό σ ι α ς υ γ ε ί α ς αφετέρου.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει ο καλλικρατικός Δήμος Πάργας!!!

Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει ο καλλικρατικός Δήμος Πάργας, από τα απανωτά κατασχετήρια για παλιές οφειλές σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ Αθανάσιο Λιόλιο με αποτέλεσμα, ο Δήμος μην μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του. Ο κ. Λιόλιος ανέφερε ότι οφειλές του παρελθόντος, από τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «πνίγουν στα χρέη» τον νέο καλλικρατικό Δήμο Πάργας. Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι μέσα σε μια εβδομάδα εκδόθηκαν κατασχετήρια, κατά του Δήμου από τελεσίδικες αποφάσεις πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ. Αν σ’ αυτό το σύνολο, συνέχισε ο δήμαρχος προστεθούν και τα κατασχετήρια που δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι αποφάσεις και αναμένονται τις επόμενες ημέρες τότε το γενικό συνολικό ποσό των κατασχετηρίων , μέσα σε λίγες μόνο μέρες, σε βάρος του Δήμου Πάργας μαζί βεβαίως με τις αντίστοιχες διαταγές πληρωμών θα ανέλθει στις 800 χιλιάδες ευρώ περίπου, που και πάλι όμως δεν σταματούν εδώ. Ο κ. Λιόλιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις οικονομικές απαιτήσεις του πρώην Δημάρχου Πάργας κ. Πηγή και του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Χαλκή που όπως λέει οδηγούν τώρα και την Δημοτική ενότητα του Φαναρίου σε χρεοκοπία και την ενότητα της Πάργας σε νέα χρεοκοπία. Να θυμίσουμε για τις συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις κατατέθηκε προσφυγή στο δικαστήριο, η οποία συζητήθηκε στις αρχές της εβδομάδας και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Ο Δήμος από την πλευρά του ανέφερε τέλος ο κ. Λιόλιος προσπαθεί όπου είναι δυνατόν να προχωρήσει σε διακανονισμό, προκειμένου σε βάθος χρόνου να πληρώσει τις οφειλές του, ενώ όταν αυτό δεν είναι εφικτό ασκεί τα ένδικα μέσα που μπορεί αιτούμενος την αναστολή κατά των κατασχετηρίων και των διαταγών πληρωμής και κατά αυτό τον τρόπο κερδίζει χρόνο για να βρει τα χρήματα να πληρώσει.

Η παρουσίαση του τόμου «τα αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»

Η παρουσίαση του τόμου «τα αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.Στην εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Γιάννης Παπαλέξης, ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» κ. Σταύρος Μπένος. Η παρουσίαση της έκδοσης θα γίνει από τον προϊστάμενο της ΙΒ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Κων. Σουέρεφ, ενώ παρέμβαση θα κάνει ο συγγραφέας και μέλος του Δ.Σ. του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» κ. Χρήστος Λάζος. Η έκδοση του βιβλίου, έγινε με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ». Με κείμενα τους συνέβαλαν εθελοντικά οι Κων. Ζάχος, Νικόλαος Κατσικούδης, Κασσιανή Λάζαρη, Χριστίνα Μερκούρη, Ιουλία Κατσαδήμα, Γεωργία Πλιάκου, Καλλιόπη Πρέκα - Αλεξανδρή, Γεώργιος Ρήγινος, Γεώργιος Σμύρης. Την επιστημονική επιμέλεια της έκδοσης είχε ο δρ. Αρχαιολογίας Κων. Σουέρεφ.

Η πρόταση κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην ΠΕΔ

Η πρόθεση της Περιφέρειας Ηπείρου να προχωρήσει στην κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, παρουσιάστηκε από τους προέδρους των Φορέων Διαχείρισης στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου.Η πρόταση για τη μονάδα, περιλαμβάνει τέσσερα εναλλακτικά σενάρια για τη μορφή διαχείρισης.Η ενημέρωση στη συνεδρίαση της ΠΕΔ έγινε από τους προέδρους των Φορέων Θωμά Μπέγκα, Στάθη Γιαννούλη και Θανάση Λιόλιο. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν κατά τη συνάντηση που είχαν με την αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη, ενημερώθηκαν ότι πρόθεση της Περιφέρειας είναι να προχωρήσει το έργο με ΣΔΙΤ και με μία επένδυση που θα ανέρχεται στα 55 εκατομμύρια ευρώ.Οι πρόεδροι των Φορέων καλούνται να απαντήσουν άμεσα και να προχωρήσουν στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.Στην ΠΕΔ επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη σύσταση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης αλλά και η ανάγκη μιας ειδικής συνεδρίασης με μοναδικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Αγωγή του ΠΑΣ Γιάννενα στον Κούγια!!!

Τη δικαστική οδό επέλεξε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας σε τηλεοπτική εκπομπή.Ο γνωστός δικηγόρος είχε εμπλέξει ακόμα και τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Χριστόπουλο, ότι τον έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ομάδα των Ιωαννίνων.Η ανακοίνωση της ΠΑΕ«Η Π.Α.Ε ΠΑΣ ΓΙΑΝΝIΝΑ 1966 μετά τις συκοφαντικές αναφορές σε βάρος της, από τον κ. Αλέξη Κούγια, στην εκπομπή ''Η ΔΙΚΗ" της 12ης Νοεμβρίου 2012, που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, θα καταθέσει εναντίον του αγωγή αποζημιώσεως».


ΠΡΕΒΕΖΑ:Διήμερη απεργία στις 26 και 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί

Διήμερη απεργία στις 26 και 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας. Κλειστά αυτές τις ημέρες και τα φαρμακεία στην Πρέβεζα. Δυναμικές κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν οι φαρμακοποιοί «οικοδομώντας ένα μέτωπο για την υπεράσπιση της Δημόσιας υγείας και την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και τους εκπρόσωπους εργαζομένων και συνταξιούχων. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας – Λευκάδας Γρ. Κατσίλη, ο Σύλλογος τάσσεται υπέρ της απόφασης του Πανελλήνιου Οργάνου και θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις. Ο ίδιος επισήμανε πως η δύσκολη κατάσταση συνεχίζεται στα Φαρμακεία της Πρέβεζας, λόγω της έλλειψης φαρμάκων. Ανάλογες και οι δηλώσεις του γραμματέα του συλλόγου κ. Κύρλα ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «Θα πρέπει όλοι οι φαρμακοποιοί να κρατήσουμε ενιαία διεκδικητική στάση. Κοινή συνισταμένη όλων μας είναι να υπάρξει συσπείρωση, όχι μόνο των φαρμακοποιών, αλλά όλων των κλάδων που αφορούν την Υγεία, συνδικάτων, εργαζομένων και συνταξιούχων, καθώς ο ΕΟΠΥΥ είναι υπόθεση όλων μας και μας επηρεάζει όλους».

Έργα διασυνοριακού χαρακτήρα προτείνει η περιφέρεια

Έξι έργα διασυνοριακού χαρακτήρα προτείνει η Περιφέρεια Ηπείρου για την παροχή τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EBRD). Η πρόταση κατατέθηκε ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων Κ. Κοκκινοπλίτη, και μετά από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Τράπεζα ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης.
Η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου περιλαμβάνει τα εξής έργα:
-Σύνδεση Εγνατίας Οδού και Λιμένος Ηγουμενίτσας με Αλβανία (Μαυρομμάτι).
Τμήμα 1ο: Παράκαμψη πόλης Ηγουμενίτσας Μήκος 9 χλμ, κόστος μελέτης 2,5 εκ. ευρώ, κόστος κατασκευής 45 εκ. ευρώ.
Τμήμα 2ο: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα. Κόστος μελέτης 2 εκ. ευρώ, κόστος κατασκευής 50 εκ. ευρώ.
-Σύστημα παρακολούθησης διασυνοριακών υδάτων, που περιλαμβάνει προμήθεια και εγκατάσταση ενός κεντρικού σταθμού ελέγχου και πέντε (κατ΄ εκτίμηση τοπικούς σταθμούς), για την 24ωρη on-line παρακολούθηση τοπικών σταθμών σε υδάτινους αποδέκτες, ενδεικτικού κόστους 900.000 ευρώ (600.000 για τον κεντρικό και 300.000 για τους τοπικούς σταθμούς).
-Εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέσει τα Ιωάννινα με το Αργυρόκαστρο, Εκτίμηση δαπάνης 50.000 ευρώ.
-Οδικός άξονας Δολιανά – Γέφυρα Αγίων. Αφορά τη συμπλήρωση και επικαιροποίηση της μελέτης για τη βελτίωση - διαπλάτυνση του τμήματος από Γέφυρα Αγίων μέχρι διασταύρωση Δολιανών. Εκτιμώμενο κόστος 120.000 ευρώ. Προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής 12 εκ. ευρώ.
-Μελέτη σκοπιμότητας ανέγερσης στο συνοριακό σταθμό Κακκαβιάς εκθετηρίου πωλητηρίου γεωργο- κτηνοτροφικών προϊόντων των δύο χωρών.
-Εκπόνηση μελετών για τη συντήρηση και επέκταση του Μεθοριακού Σταθμού Κακαβιάς, για την καλύτερη λειτουργία και την ανάπτυξη της διασυνοριακής επιχειρηματικότητας. Κόστος μελέτης 120.000 ευρώ. Κόστος κατασκευής 1,5 εκ. ευρώ.

Από το νέο μνημόνιο επηρεάζονται και οι πρώην εργαζόμενοι στα «Κλωστήρια Πρέβεζας»

Από το νέο μνημόνιο επηρεάζονται και οι πρώην εργαζόμενοι στα «Κλωστήρια Πρέβεζας», όπου οι απολυμένοι είχαν ενταχθεί σε ειδικό πρόγραμμα επιδότησης ανεργίας, το οποίο καταργείται. Οι 36 απολυμένοι των κλωστηρίων κατηγορούν την κυβέρνηση για την απόφασή τους να τους πετάξει στον κοινωνικό καιάδα, καταργώντας την ειδική επιδοματική τους ενίσχυση. Να θυμίσουμε ότι οι απολυμένοι των "Κλωστηρίων" ελάμβαναν έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση και ένσημα μέχρι να φθάσουν στην ηλικία της συνταξιοδότησης και τώρα σύμφωνα με το Υπουργείο, οι εργαζόμενοι για το 2013 θα λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, το οποίο είναι της τάξης των 360 ευρώ και το 2014 δεν θα πάρουν απολύτως τίποτα. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους πρώην εργαζόμενους των Κλωστηρίων αφού το ειδικό επίδομα, που ελάμβαναν ήταν το μοναδικό εισόδημα γι’ αυτούς με το οποίο προσπαθούσαν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις

Συνάντηση Όλγας Γεροβασίλη με το Δ.Σ. της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Συναντήθηκε σήμερα το Δ.Σ. της ΠΟΕ - ΟΤΑ με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ στην οποία μετείχαν οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα και Όλγα Γεροβασίλη, στελέχη του αυτοδιοικητικού χώρου και του εργατικού τομέα του κόμματος.Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, όπως έχει ήδη δηλώσει κατά τη συζήτηση στη Βουλή, είναι ριζικά αντίθετος στις μαζικές απολύσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, υπερασπιζόμενος τα εργασιακά δικαιώματα όλων και τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις λειτουργίας των Δήμων.Η νέα μνημονιακή επίθεση στους ήδη ανίσχυρους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, λόγω των τεράστιων περικοπών των θεσμοθετημένων πόρων τους και των απολύσεων, καταργεί τις κοινωνικές τους λειτουργίες και το αυτοδιοίκητο και τους μετατρέπει σε παρίες του κρατικού διοικητικού μηχανισμού. Μέσα από τα ερείπια ενός αποκεντρωμένου, δυνάμει δημοκρατικού και συμμετοχικού θεσμού προωθούνται οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις έργων και υπηρεσιών, για τις οποίες εργάζεται ήδη η Γερμανική Συνέλευση.Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα αγωνιστεί για να μην περάσουν οι απολύσεις και δεσμεύεται να καταργήσει όλους τους σχετικούς νόμους που αφορούν το θεσμό, όταν λάβει από το λαό της χώρας κυβερνητική εντολή.

Απάντηση στην ερώτηση του Αντώνη Μπέζα για το έργο Σαγιάδα- Κονίσπολη- Άγιοι Σαράντα

Η Ελλάδα ήδη έχει εκταμιεύσει όλο το ποσό που προβλέπεται κατά τη φάση κατασκευής του έργου, ενώ η αλβανική πλευρά οφείλει, με βάση τη διακρατική συμφωνία που υπάρχει, να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των εργασιών που υπολείπονται. Επιπλέον, με δεδομένο ότι η Αλβανία δεν προέβλεψε επαρκείς πιστώσεις στον προϋπολογισμό του 2012 για να καλύψει τις ανάγκες του έργου, βρίσκεται υπό συζήτηση η αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος των υπολειπόμενων εργασιών.Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα, στην ερώτηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα, σχετικά με την πορεία υλοποίησης του οδικού άξονα Σαγιάδα- Κονίσπολη- Άγιοι Σαράντα στην Αλβανία.Η απάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών στην ερώτηση του κ. Μπέζα, αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:«Η υλοποίηση του έργου «Οδικός Άξονας Σαγιάδα- Κονίσπολη- Άγιοι Σαράντα» στην Αλβανία έχει ξεκινήσει από το 2008. Με το Ν. 4033/2011, παρατάθηκε ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης του ΕΣΟΑΒ έως το 2020, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις λήπτριες χώρες να ολοκληρώσουν τα έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στο σχέδιο έως το τέλος του 2011 και η Ελλάδα να μπορέσει να τηρήσει τις ειλημμένες της υποχρεώσεις.Με την εξόφληση όλων των εκκρεμών οφειλών προς την ανάδοχο εταιρεία (ΑΕΓΕΚ), επιτεύχθηκε επανεκκίνηση του έργου, από τον Μάρτιο του 2012. Οι παρατάσεις του χρόνου ολοκλήρωσης των εργασιών που έχουν, ήδη, εγκριθεί από την Αλβανική κυβέρνηση φθάνουν έως 14 Μαΐου 2012. Σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση (Ιούλιος 2012) της «Εγνατία Οδός ΑΕ», η οποία έχει αναλάβει την Επίβλεψη της κατασκευής του έργου, η εκτιμώμενη φυσική πρόοδος του έργου φθάνει στο 83%.Όσον αφορά στο μέρος του δρόμου από τα ελληνοαλβανικά σύνορα (συνοριακό σταθμό Quafe Bota- Μαυροματίου) έως την Kranje (συνολικού μήκους 33,5 χλμ.), το νοτιότερο τμήμα, έως τον οικισμό Shkalla, μήκους 12,5 χλμ. έχει ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία από τον εργολάβο (ελληνική εταιρεία ΑΕΓΕΚ), από τον Μάιο του 2009. Το υπόλοιπο τμήμα βαίνει προς την ολοκλήρωσή του. Απομένουν εργασίες κατασκευής για τον τελευταίο ασφαλτικό τάπητα σε διάφορα τμήματα. Αντιθέτως, στον δρόμο από την Kranje έως τους Άγιους Σαράντα (μήκους 6 χλμ.) έχουν πραγματοποιηθεί περιορισμένες παρεμβάσεις.Εκτιμάται ότι οι υπολειπόμενες εργασίες μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα διάστημα περίπου έξι μηνών. Δεδομένου ότι η αλβανική πλευρά δεν προέβλεψε επαρκείς πιστώσεις στον προϋπολογισμό του 2012 για να καλύψει τις ανάγκες του έργου, υπό συζήτηση βρίσκεται η αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος των εργασιών.Η Ελλάδα έχει εκταμιεύσει για το εν λόγω έργο, έως σήμερα, 19.116.789,25 €. Η συνολική συμμετοχή ΕΣΟΑΒ στα υπογεγραμμένα συμβόλαια ανέρχεται σε 23.895.986,55 €. Συνεπώς, η Ελλάδα, έχει ήδη εκταμιεύσει το 80% της συμμετοχής της στα υπογεγραμμένα συμβόλαια. Δεδομένου ότι το υπόλοιπο 20% εκταμιεύεται, βάσει της διακρατικής συμφωνίας, μετά την ολοκλήρωση του έργου και κατόπιν εγκρίσεως από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΟΑΒ, η Ελλάδα έχει, ήδη, εκταμιεύσει όλο το ποσό που προβλέπεται κατά τη φάση κατασκευής του έργου.Από τις αναφορές του Συμβούλου Επίβλεψης του έργου (Εγνατία Οδός ΑΕ) και τη συναφή αλληλογραφία, δεν προκύπτουν εκκρεμείς οφειλές, για εκτελεσθείσες εργασίες, προς την ανάδοχο εταιρεία. Προκύπτει επίσης, ότι η αλβανική πλευρά έχει καταβάλει την εθνική της συμμετοχή στα εξοφλημένα τιμολόγια. Βεβαίως, οφείλει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την χρηματοδότηση των εργασιών που υπολείπονται».

Ομόφωνο ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου για τα νέα μέτρα

Σε ομόφωνο ψήφισμα, κατέληξε χθες η ΠΕΔ Ηπείρου, ύστερα από μία μακρά συνεδρίαση σχετικά με τα νέα μέτρα που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση.Η ΠΕΔ Ηπείρου με το ομόφωνο ψήφισμά της λέει κάθετα όχι στις απολύσεις εργαζομένων, ζητά την αξιολόγηση του προσωπικού προς μετάταξη, όπως ήταν η δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών, λέει όχι στη μεταβίβαση οποιασδήποτε νέας αρμοδιότητας χωρίς αντιστοιχία προσωπικού και πόρων και ζητά την άμεση σύγκλιση συνεδρίου της ΚΕΔΕ προς εφαρμογή της απόφασης του Αυγούστου για καθολική παραίτηση των αιρετών.

Αντίθετος και ο Περιφερειάρχης στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου

Δηλώσεις για τα μέτρα τα οποία πρέπει να εφαρμόσουν οι Περιφέρειες μετά την ψήφιση του Νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής, έκανε χθές ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Ο Περιφερειάρχης, στις δηλώσεις του έκανε λόγω για διάλυση του θεσμού της αιρετής περιφέρειας λόγω των μέτρων, για αποδιοργάνωση των υπηρεσιών της, ενώ κατέληξε σημειώνοντας πως η πολιτεία απαξιώνει το θεσμό που δημιούργησε και ζητώντας την κατάργηση της Αποκεντρωμένης διοίκησης.

Προαναγγελία κινητοποιήσεων για τον ΧΥΤΑ Ελληνικού

Ένα μικρό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να αλλάξει η στάση και αντιμετώπιση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων απέναντι στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων σχετικά με το ζήτημα του ΧΥΤΑ Ελληνικού, αφήνουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, που συμμετείχαν στην ανοιχτή, ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Λιθαρίτσια. Σκοπός της δημοτικής αρχής, της επιτροπής αγώνα και της επιτροπής συμπαράστασης, που διοργάνωσαν την εκδήλωση, ήταν να ενημερωθούν όλοι για τις εξελίξεις, μετά την ρύπανση που διαπιστώθηκε και τις εκθέσεις των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και της Επιστημονικής Επιτροπής της Περιφέρειας, αλλά και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Μάλιστα, τα επόμενα αυτά βήματα δεν αποκλείουν και δυναμικές κινητοποιήσεις, αν δεν υπάρξει αλλαγή στάσης των αρμοδίων για το έργο, τους οποίους οι φορείς του Δήμου κατηγορούν για «αδιαλλαξία και αλαζονεία». Όπως τόνισε στην τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Γ. Σεντελές, αλλά και όπως επισημαίνεται και στο ψήφισμα που ακολούθησε, γίνεται προσπάθεια υποβάθμισης ακόμη και της έκθεσης των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, αντί να γίνεται προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία του έργου. «Εμάς μας έχουν απομονώσει με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, όπως ότι είμαστε λαϊκιστές και απλοϊκοί και από την άλλη πλευρά αυτοί εμφανίζονται ως σοβαροί και ως αυτοί που ενδιαφέρονται», ανέφερε ο κ. Σεντελές, ενώ τόνισε πως αν δεν υπάρξει ουσιαστική συζήτηση, θα ακολουθήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις. «Μπορεί για κάποιον Δήμαρχο να είναι καλό να στήνει οδοφράγματα, αλλά δεν κάνουμε τέτοια πολιτική. Αν το κάνουμε θα το κάνουμε για λόγους ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Μέχρι τότε και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δίνουμε ένα περιθώριο για ουσιαστική επιτέλους κουβέντα», σημείωσε. Τον λόγο πήραν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου, Γιάννης Αργύρης και Γιάννης Σταύρου, που σαφώς διάκεινται υπέρ των δυναμικών κινητοποιήσεων, όπως είχαν τοποθετηθεί και στο Δημοτικό συμβούλιο. Εκτός από τους αιρετούς του Δήμου, τοποθετήθηκε η Δήμαρχος Σουλίου, Σταυρούλα Μπραϊμη, που αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου αλλά και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Παπαδημητρίου και Μάκης Χατζηεφραιμίδης. Ο πρώτος επιτέθηκε με δριμύτητα στην Περιφερειακή Αρχή, συνεχίζοντας την αντιπαράθεση για το θέμα που είχε με την αντιπεριφερειάρχη Τ. Καλογιάννη, ενώ ο δεύτερος έκανε λόγο για πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα γύρω από το θέμα του ΧΥΤΑ. «Όσοι παραλάβουν το έργο, παραλαμβάνουν και τις ευθύνες» Συνοψίζοντας τα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Σεντελές, επεσήμανε ότι οι αρμόδιοι για το έργο και την λειτουργία του θα πρέπει να προβούν σε όλα τα αναγκαία έργα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η όχληση, διαφορετικά και ο δήμος θα ακολουθήσει αδιάλλακτη στάση και δυναμικές κινητοποιήσεις. Επίσης, επισημαίνεται η αδήριτη ανάγκη για άμεση χωροθέτηση ΧΥΤΥ για όλη την Περιφέρεια και η συνέχιση του αγώνα σε δικαστικό επίπεδο. Μάλιστα, οι Δήμοι Βορείων Τζουμέρκων και Σουλίου, πρόκειται να προσφύγουν από κοινού και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος. Τέλος, ο Δήμος ζητά ξεκάθαρες δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις για το θέμα του ΧΥΤΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σε κίνδυνο κατάρρευσης οι δομες ψυχικής υγείας- Ο Χρήστος Μαντάς συμπαραστεκεται στον αγώνα των εργαζομένων

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α. Ξανθός, Χρ. Μαντάς και Β. Κατριβάνου συμμετείχαν σε κινητοποίηση εργαζομένων στην ψυχική υγεία και στη συνάντηση με την Υφυπουργό κα Σκοπούλη και τον Γεν. Γραμματέα κο Καλλίρη και έκαναν την ακόλουθη δήλωση:Η κατάσταση των δομών ψυχικής υγείας που ανήκουν σε μη κερδοσκοπικούς φορείς είναι σε οριακό επίπεδο. Οι εργαζόμενοι είναι ήδη απλήρωτοι για πάνω από πέντε μήνες, δεν υπάρχουν κονδύλια για απαραίτητες λειτουργικές δαπάνες είναι και υπάρχει άμεσως κίνδυνος κατάρρευσης των δομών με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ψυχικά ασθενείς και τις οικογένειές τους. Από την πλευρά της κυβέρνησης διατυπώθηκε η δέσμευση ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει απάντηση σχετικά με τη μεταφορά κονδυλίου 10 εκ. ευρώ από τα ταμιακά διαθέσιμα του ΕΟΦ και ότι εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκταμίευσης 5 εκ. ευρώ που προέρχονται από την παρακράτηση στις συμβάσεις προμηθειών των εποπτευόμενων από το Υπουργείο φορέων. Επίσης στη συνάντηση έγινε σαφές ότι δεν έχει γίνει ακόμη κατανομή των κονδυλίων που θα διατεθούν στην ψυχική υγεία για το 2013.Στη συνάντηση δυστυχώς επιχειρήθηκε για άλλη μια φορά να χρησιμοποιηθεί προσχηματικά η επίκληση προβλημάτων στη διαχείριση της χρηματοδότησης από τη μεριά των διοικήσεων των φορέων, προβλήματα που διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δημιούργησαν στο πλαίσιο της πελατειακής λογικής. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να διαχειρίζετε επικοινωνιακά το συγκεκριμένο ζήτημα και να καταθεσει ένα ολοκληρωμένο, διαφανές και συνεκτικό πλαίσιο που να εγγυάται τον έλεγχο των δομών με την ταυτόχρονη συνέχιση της λειτουργίας τους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμπαραστέκεται στον συνεχή αγώνα των εργαζομένων για να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα της μισθοδοσίας τους. Θεωρούμε ότι η αξιοπρέπεια των εργαζομένων είναι απαρίτητος όρος για ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των δομών και να μην βρεθούν χιλιάδες ψυχικά ασθενείς και οι οικογένειές τους σε αδιέξοδα που θα τους οδηγήσουν είτε στο δρόμο είτε στο άσυλο. Τα προβλήματα στο χώρο της ψυχικής υγείας αντανακλούν τα ερείπια που έχει αφήσει η μνημονιακή πολιτική στο χώρο της υγείας και του κοινωνικού κράτους γενικότερα. Μόνο η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης μπορεί να στηρίξει μια πολιτική που βάζει σε προτεραιότητα τον άνθρωπο και τις κοινωνικές ανάγκες.

Πρεβεζάνικες συμμετοχές είχε ο 30ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Πρεβεζάνικες συμμετοχές είχε ο 30ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας προς τιμήν του βαλκανιονίκη και αγωνιστή της Δημοκρατίας Γρηγόρη Λαμπράκη, . Η πόλη της Πρέβεζας εξάλλου πάντα δίνει το «παρών» σε κορυφαία αθλητικά γεγονότα. Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας για τρίτη συνεχή χρονιά, με αποστολή 20 δρομέων , πήρε μέρος στον Κλασικό Μαραθώνιο, ενώ οκτώ δρομείς συμμετείχαν στην διαδρομή των 10 χλμ.Οι αθλητές από την Πρέβεζα είχαν συνάντηση και με την Αθανασία Τσουμελέκα.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνάντηση σωματείων στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής κινητοποίησης

Σε ανοιχτή συνάντηση καλούν τα Διοικητικά Συμβούλια των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και η πρωτοβουλία συνδικαλιστών σήμερα Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής κινητοποίησης για να συναποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Επίσης το ερχόμενο Σάββατο μπροστά στο Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί ενωτική συγκέντρωση και διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για της «Γενιάς μας τα Πολυτεχνεία» στον ελπιδοφόρο δρόμο της ανατροπής.

Τελετή βράβευσης του Μουσικού Σχολείου Άρτας στις Βρυξέλλες!!!

Δελτίο τύπου για την τελετή βράβευσης του Μουσικού Σχολείου Άρτας στις Βρυξέλλες: Την Τρίτη, 13/11/2012, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Charlemagne στις Βρυξέλλες η τελετή βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό generations@school, με θέμα την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Στην τελετή παρευρέθηκαν, εκ μέρους του σχολείου, η Διευθύντρια κα Ζιώρη Ανθούλα και η κα Γλάβα Μαρία, εκπαιδευτικός του σχολείου, υπεύθυνη του προγράμματος διαγενεακής αλληλεγγύης. Στο διαγωνισμό αυτό, το Μουσικό Σχολείο Άρτας κατέλαβε την 1η θέση πανελλαδικά και την 3η θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.Στην τελετή αυτή, η οποία ουσιαστικά σήμανε και το τέλος του Ευρωπαϊκού Έτους για την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών, βραβεύτηκαν άτομα και ομάδες που υλοποίησαν δράσεις που στόχευαν στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ηλικιωμένων και στην αποφυγή του κοινωνικού τους αποκλεισμού. Στο πλαίσιο αυτό, βραβεύτηκε η πόλη Fredericia της Δανίας για το πρόγραμμα που ανέπτυξαν οι κοινωνικές υπηρεσίες της σχετικά με την επανένταξη των ηλικιωμένων στην κοινωνία, όπως επίσης και ηλικιωμένοι με αξιοσημείωτη προσφορά στις τοπικές κοινωνίες.Όσον αφορά την κατηγορία των σχολείων, την πρώτη θέση κατέλαβε ένα δημοτικό σχολείο της Φινλανδίας, στο οποίο μια ομάδα παιδιών συνεργάστηκε με έναν ηλικιωμένο για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου πίστας καρτ. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε σε ένα λύκειο της Ιρλανδίας, στο οποίο υλοποιούνται προγράμματα διαγενεακής αλληλεγγύης εδώ και επτά χρόνια. Η συμμετοχή τους στο διαγωνισμό περιελάμβανε την ηχογράφηση ενός τραγουδιού ραπ, στο οποίο συμμετείχαν και ηλικιωμένοι, η έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο “Two generations, one road” και μία μόνιμη έκθεση με αντικείμενα τέχνης που κατασκευάστηκαν με τη συνεργασία και των δύο γενεών.

ΑΡΤΑ: Κύκλος Επιμορφωτικών Συναντήσεων Σχολής Γονέων-Σήμερα η πρώτη συνάντηση

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας (ΚΜΨΥ) Άρτας-Πρέβεζας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων (ΣΣΝ) Ν. Άρτας, διοργανώνουν κύκλο επιμορφωτικών συναντήσεων με θέματα που ενδιαφέρουν γονείς. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν εφτά (7) συναντήσεις, από το Νοέμβριο 2012 μέχρι το Μάιο 2013. Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος εντάσσεται στα πλαίσια της δραστηριοποίησης της ΚΜΨΥ Άρτας-Πρέβεζας στον τομέα της αγωγής κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας. Ο γενικός σκοπός της όλης προσπάθειας είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, ενώ ο ειδικότερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των γονέων γύρω από ζητήματα που συνδέονται με την εφηβεία.Οι προγραμματισμένες αυτές συναντήσεις θα δώσουν στους γονείς ένα βήμα διαλόγου και θα τους προσφέρουν τη δυνατότητα αφενός να συζητήσουν με ειδικούς και αφετέρου να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και προβληματισμούς για θέματα που αφορούν τις σχέσεις τους με τους εφήβους. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αρταίων, με θέμα «Αρχές και δεξιότητες επικοινωνίας: Για μια καλύτερη σχέση με τα παιδιά μας, ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης». Το θέμα θα εισηγηθεί η κ. Παπαδιώτη Βασιλική, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Συστημική - Οικογενειακή θεραπεύτρια.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 26810-72025, εσωτερικό 145 (ΚΜΨΥ Άρτας-Πρέβεζας) και 26810-72196 (ΣΣΝ Ν. Άρτας).

Η Πανηπειρωτική τίμησε τον Βασίλη Κάτσιο

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού
Ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της, τον ακάματο και δυναμικό Βασίλη Κάτσιο τίμησε για την πολύχρονη παρουσία του στη διοίκησή της και την ανεκτίμητη προσφορά του το διοικητικό συμβούλιο της κορυφαίας οργάνωσης των απόδημων Ηπειρωτών, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ).Η τιμητική εκδήλωση, που έγινε με τη συμμετοχή της δραστήριας Ομοσπονδίας Μουργκάνας, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της ΠΣΕ στην Αθήνα, με μεγάλη προσέλευση συνεργατών, πατριωτών και φίλων. Κατάμεστη η αίθουσα αλλά και οι διάδρομοι, κάτι που είχε να συμβεί για πολλά χρόνια. Αυτό οφείλεται στην εκτίμηση και την αγάπη που χαίρουν τόσο ο τιμώμενος όσο και η γλυκύτατη σύζυγός του Κυρα-Δήμητρα και ο γιος τους Άκης οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια στέκονται στο πλευρό του πολύτιμοι συμπαραστάτες στις υποχρεώσεις και το έργο που επωμίστηκε απέναντι στους απόδημους τόσο από τη θέση του συμβούλου της διοίκησης της ΠΣΕ όσο και από τη θέση του Εφόρου Δημοσίων Σχέσεων. Θέσεις που τίμησε με το παραπάνω με την 27χρονη παρουσία του και προσφορά στο κοινό των Ηπειρωτών.Την πολύχρονη, ενθουσιώδη και πατριωτική παρουσία στην ΠΣΕ, την οποία με πάθος υπηρέτησε και την πολύτιμη προσφορά του μέσα από τις γραμμές της εξήραν με τα θερμότερα λόγια ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Γιώργος Οικονόμου και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας κ. Ζωή Δρούκα.Αναδρομή στην πολυσήμαντη προσφορά και το έργο του Β. Κάτσιου, καθώς και στις επιμέρους ενέργειές του προς διοργάνωση εκδηλώσεων και οικονομική ενίσχυση της ΠΣΕ, με αποδοτική προσέγγιση δημόσιων και ιδιωτών χορηγών έκανε το μέλος της διοίκησης κ. Σωτήρης Κολιούσης, ξετυλίγοντας το βιογραφικό του σημείωμα και την πορεία του τόσο εντός όσο και εκτός της Πανηπειρωτικής. Μια πορεία με πλούσια συμμετοχή τόσο στον κοινωνικό όσο και στον πολιτικό στίβο. Αναφορά έγινε και στη συμμετοχή του, ίδρυση και διοίκηση συλλόγων και αδελφοτήτων, πρωτίστως της ιδιαίτερης πατρίδας του, Παλαιοχώρι Θεσπρωτίας, βοηθώντας τες και ενισχύοντάς τες παντοιοτρόπως.Τα καλύτερα λόγια, που του άξιζαν με το παραπάνω, επιφύλαξαν στον κ. Κάτσιο και οι πρώην πρόεδροι της ΠΣΕ κ. Κώστας Αλεξίου και Γιάννης Ζώης οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.Άρτια υπήρξε η διοργάνωση και η παρουσίασή της από το μέλος τoν Έφορο Πολιτισμού της ΠΣΕ κ. Αλέξανδρο Λαμπρίδη ο οποίος ετοίμασε και πρόβαλε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 15λεπτο οπτικό αφιέρωμα μέσα από το οποίο ο τιμώμενος μας ξενάγησε στο έργο και το πέρασμά του από την κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική διαδρομή του.Κατασυγκινημένος και καταχειροκροτούμενος ο κ. Κάτσιος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής και απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς τους παρευρισκόμενους που προσήλθαν, τιμώντας τον κι αυτοί με τη σειρά τους, συμμετέχοντες στη μεγάλη βραδιά που του επιφύλαξε η κορυφαία οργάνωση των απόδημων συμπατριωτών.Όσα όμως κι αν γράψω για τον καλό πατριώτη Βασίλη Κάτσιο θα είναι φτωχά μπροστά στην πλούσια προσφορά του προς την ηπειρώτικη αποδημία. Θα αρκεστώ να σας μεταφέρω λίγα από τα πολλά καλά λόγια που είπε γι΄αυτόν ο κ. Οικονόμου:"… Η προσφορά του τιμά τον ίδιο, την αποδημία, τη Θεσπρωτία, όλη την Ήπειρο. Και είναι ένα μήνυμα ελπίδας στους δύσκολους καιρούς που περνάμε… Όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν το Βασίλη Κάτσιο, η Πανηπειρωτική έχει μέλλον".Τη μελωδική νότα της βραδιάς για λογαριασμό του τιμώμενου πρόσφερε η χορωδία της Ομοσπονδίας Μουργκάνας η οποία υπό την επίβλεψη της καταξιωμένης κ. Ρούλας Χήνου απέδωσε τραγούδια του τόπου τους. Όσο για το τρατάρισμα το οποίο ακολούθησε, ας είναι πάντα άξια η Κυρα-Δήμητρα.

Η κόρη του Φαραώ στην Πρέβεζα-Ζωντανά από το θέατρο Μπολσόι

Με την πομπώδη ιστορική παραγωγή «Η κόρη του Φαραώ» σε μουσική Τσέζαρε Πούνι, βασισμένο στην ιστορία του Γκωτιέ «Το ρομάντζο της μούμιας» ξεκινούν στην Πρέβεζα οι απευθείας μεταδόσεις από τα μπαλέτα Μπολσόι.Κινήσεις που μαγεύουν, μουσική που ταξιδεύει, χορογραφίες που κόβουν την ανάσα…. Όλα αυτά συγκεντρώνονται σε μια ανυπέρβλητη μορφή τέχνης, το μπαλέτο, ένα συναρπαστικό θέαμα για όλους που θα κάνει πρεμιέρα με την κόρη του Φαραώ, ένα μπαλέτο σε τρεις πράξεις, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με εκπληκτικές χορογραφίες και ερμηνείες κορυφαίων καλλιτεχνών της εποχής μας. όπως της Svetlana Zakharova του Ruslan Skvortov Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 5 ευρώ παιδικό φοιτητικόΜε πρώτη χορογραφία του Marius Petipa η κόρη του Φαραώ έκανε πρεμιέρα το 1862 σε μια μεγαλοπρεπή εμφάνιση. Πάρα πολύ δημοφιλής με το κοινό, η κόρη του Φαραώ δόθηκε αρκετές αναζωπυρώσεις. Το 1864, το μπαλέτο μεταφέρθηκε από την Πετρούπολη στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας Αλλά κατά τη σοβιετική εποχή, θεωρήθηκε ότι είναι ιδεολογικά ανώριμα και σχεδόν ξεχάστηκε Το 2000 ο Pierre Lacotte κατάφερε αναστήσει την αιγυπτιακή τοιχογραφία Petipa και με επιτυχία έδωσε νέα ζωή σε αυτό το ξεχασμένο αριστούργημα.Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Πρέβεζα πρωτοπορεί πανελληνίως και εγκαινιάζει ζωντανές δορυφορικές μεταδόσεις με τις καλύτερες παραγωγές μπαλέτου του θεάτρου Μπολσόϊ. Να σημειωθεί ότι σύνδεσμος και της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι για άλλη μια φορά ο συμπολίτης μας γιατρός κ. Δημήτρης Ζώνιος. Συγκεκριμένα, ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο «Σπύρος Δήμας» αξιοποιώντας τον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτουν θα πραγματοποιούν απευθείας λήψεις-μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας με ζωντανές ή και μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσουν παραστάσεις από το Μπολσόι, ένα από τα διασημότερα θέατρα του κόσμου, που για πολλά χρόνια υπήρξε το λίκνο και η στέγη του κλασικού μπαλέτου της Ρωσίας.Το πιο σημαντικό σε παρόμοιες μεταδόσεις είναι η αίσθηση της παρουσίας στην αίθουσα. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι κάθονται κάπου δίπλα στη σκηνή και βλέπουν καλά τι συμβαίνει.

Να σημειώσουμε τέλος ότι θα ακολουθούν ο «Καρυοθραύστης» μια από τις πιο αγαπημένες συνθέσεις του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, «Η Μπαγιαντέρα του Μάριους Πετιπά την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν με δύο μπαλέτα σε μουσική Ρώσων κλασικών του 20ού αιώνα, η «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Στραβίνσκι στις 31 Μαρτίου και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Προκόφιεφ στις 12 Μαΐου.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας μεταξύ άλλων έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1. Ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση κοίτης χειμάρρων πεδινής ζώνης» στην Π.Ε. Άρτας, με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ.
2.Αποφάσισε τη διενέργεια ανοιχτής δημοπρασίας για το έργο «Συμπληρωματικές εργασίες ΧΥΤΑ 2ης Διαχειριστικής Ενότητας (Καρβουναρίου- Ν. Θεσπρωτίας) Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 165.000 ευρώ. Πρόκειται για εργασίες που υποδείχτηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή που είχε ορίσει ο Περιφερειάρχης και είναι συνέχεια εργασιών που είχαν εκτελεστεί πρόσφατα.
3. Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών του ανοιχτού διαγωνισμού για την πράξη «Ενέργειες για την προώθηση και προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου».

Ημέρες σταδιοδρομίας στο Πανεπιστήμιο

Ανοικτή πρόσκληση προς την επιχειρηματική κοινωνία και τους φοιτητές, αποφοίτους της Περιφέρειας Ηπείρου, για συμμετοχή στην εκδήλωση «Ημέρες Σταδιοδρομίας 2012» απευθύνει η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας», θα διοργανωθούν στις 21-23 Νοεμβρίου στο Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου και επιδιώκουν να φέρουν σε επαφή τους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τον κόσμο της αγοράς εργασίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από ένα πλέγμα δραστηριοτήτων ενημέρωσης, εκπαίδευσης και δικτύωσης.Η πρώτη ημέρα (21/11/12) θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή «Εργαστηρίων Σύνδεσης με την αγορά εργασίας» που θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένους συμβούλους καριέρας, και την εκδήλωση «Βραβεία Επιχειρηματικότητας».Κατά τη δεύτερη ημέρα (22/11/12), «Ημέρα Δικτύωσης», οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώσουν συνοπτικά το κοινό, φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου. για τις δραστηριότητές τους, τα προσόντα που αναζητούν στα στελέχη τους και τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής που ακολουθούν, όταν αναζητούν προσωπικό.Η τρίτη ημέρα (23/11/2012) αφορά την Εργασία στο Εξωτερικό, όπου Σύμβουλοι Εργασίας θα ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αγορά εργασίας και τις δυνατότητες αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό.

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας

Μετά τους Δημάρχους Ιωαννίνων, Άρτας και Ηγουμενίτσας, την κάθετη διαφωνία του στην απόλυση υπαλλήλων, σε εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, εκφράζει και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης.Για το λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να τοποθετηθεί και να λάβει απόφαση.Ο Δήμαρχος πάντως, σε δήλωσή του, σημειώνει ότι διαφωνεί με τη διαθεσιμότητα τόσο για λόγους κοινωνικούς όσο και για λόγους καλής λειτουργίας του Δήμου και ζητά από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συμπληρωματικές εργασίες στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου αποφασίζει κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης την έγκριση των όρων της ανοιχτής διακήρυξης δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικές εργασίες στον ΧΥΤΑ 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Καρβουναρίου Παραμυθιάς Ν. Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 165.000,00 με ΦΠΑ.Όπως είναι γνωστό, τα προβλήματα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, όπως αυτά αναδείχθηκαν από την πρόσφατη έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος, έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του Δήμου Σουλίου.

Με 82 θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Την ερχόμενη Πέμπτη, στις επτά το βράδυ, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 82 συνολικά θέματα.Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης για την διαμόρφωση κόμβων της πόλης των Ιωαννίνων.

Τις δράσεις του με την αγορά και τους φορείς συντονίζει το Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας

Τις δράσεις του με την αγορά και τους φορείς συντονίζει το Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας προκειμένου να ενισχύσει τα προγράμματα σπουδών του στο επίπεδο της καινοτομίας και της δημιουργικότητας καθώς και του επιχειρηματικού πνεύματος σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης & αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης. Στο πλαίσιο αυτό ευχαριστεί δημόσια για την συνεισφορά τους στην επίτευξη των στόχων το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, την ταβέρνα «Η Ψάθα», το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής «praline», την “TSOYKAS MARINE”, την “CLEOPATRA MARINA”, το ξενοδοχείο “MARGARONA ROYAL”, το καφέ –ουζερί “TEXAS” και το καφέ «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ».

ΠΡΕΒΕΖΑ:Στη βουλή το θέμα των απαλλοτριώσεων της Βαλανιδορράχης

Στη βουλή το θέμα των απαλλοτριώσεων της Βαλανιδορράχης με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ– ΕΚΜ κ. Κώστας Μπάρκας προς το αρμόδιο υπουργείο. Όπως υποστηρίζει ο κ. Μπάρκας για το μείζον θέμα που έχει προκύψει στην περιοχή είναι η ανυπαρξία πολιτικής βούλησης, από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος σε μια κρίσιμη περίοδο για την αγροτική παραγωγή στην Ήπειρο και στην Πρέβεζα ειδικότερα. Στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής αναφέρεται ότι οι 76 δικαιούχοι των εκτάσεων που τους έχουν παραχωρηθεί από την επιτροπή Απαλλοτριώσεων Πρέβεζας, με την απόφαση που δημοσιοποιήθηκε την 11η Μαρτίου του 2012, καλούνται να πληρώσουν αντίτιμο που αντιστοιχεί στην παραχωρηθείσα έκταση χωρίς αυτή να τους έχει αποδοθεί. Κι αυτό γιατί το Υπουργείο αμελεί στο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να οριοθετηθούν οι εκτάσεις και να εγκατασταθούν διοικητικά οι δικαιούχοι σε αυτές. Ο κ. Μπάρκας καλεί το Υπουργείο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία σε βάρος των αγροτών της Βαλανιδορράχης.

Φεστιβάλ της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας στις 16-17-18 Νοέμβρη

Η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις, στις 16, 17 και 18 Νοέμβρη στο μέγαρο του επιμελητηρίου. Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί ομαδική έκθεση ζωγραφικής 20 εικαστικών, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Εύας Μελά, ζωγράφου και προέδρου του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλίες και ομιλίες. Στη σχετική ανακοίνωση- πρόσκληση της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας αναφέρονται τα εξής: Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας, που αποτελεί παράρτημα της ΕΕΔΥΕ, στα 60 και πλέον χρόνια ύπαρξης και δράσης τους ρίζωσαν στους αγώνες του λαού για το ψωμί, τη δουλειά, τη μόρφωση, για το αυτονόητο δικαίωμα που έχει κάθε λαός να ζει δίχως εκμετάλλευση, δίχως καταπίεση, ελεύθερος κι ανεξάρτητος, νοικοκύρης στον τόπο του.Στις σημερινές συνθήκες που η εργατική - λαϊκή οικογένεια ζει τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας στέλνει το δικό της μήνυμα απειθαρχίας κι ανυπακοής: Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί! Τώρα αγώνας συντονισμένος στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία!Στις 16 - 17 - 18 Νοέμβρη, η καρδιά του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος της Άρτας, θα χτυπά στο μέγαρο του εμπορικού επιμελητηρίου, όπου και θα λάβουν χώρα μια σειρά από εκδηλώσεις, στις οποίες καλούμε τον Αρτινό λαό να συμμετάσχει πλατιά.