Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ:"Είμαι ΠΑΣΟΚ, παραμένω ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό θα αγωνιστώ. Δεν είμαι γυρολόγος"

«Με διέγραψαν από την ΚΟ. Είμαι ΠΑΣΟΚ, παραμένω ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό θα αγωνιστώ. Δεν είμαι γυρολόγος.Παραμένω στο κόμμα, αν θέλει ο πρόεδρος ας με διαγράψει και από το κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στην καρδιά μου βαθιά ριζωμένο» είπε στον Α989 ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής και πρόσθεσε «Αισθάνομαι πολύ καλά. Βρήκε μέρα να με διαγράψει ο Ευ. Βενιζέλος, τη μέρα της γιορτής μου».«Έτσι όπως έστρωσε να κοιμηθεί ο Ευ. Βενιζέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά.Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστήριξε ότι έχει χρέος να παραμείνει στην παράταξη και να βοηθήσει στο βαθμό που μπορεί προκειμένου να αναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ.

Ερώτηση Χρ.Μάντα αναφορικά με το ζήτημα της καθυστέρησης καταβολής από τον ΕΟΠΠΥ παροχών από λογοθεραπείες – ψυχοθεραπείες - ειδική αγωγή των αυτιστικών παιδιών

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά κατέθεσαν ερώτηση, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απευθυνόμενοι στους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών αναφορικά με το ζήτημα της καθυστέρησης καταβολής από τον ΕΟΠΠΥ παροχών από λογοθεραπείες – ψυχοθεραπείες - ειδική αγωγή των αυτιστικών παιδιών και γενικότερα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.Η στάση της πολιτείας απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες δείχνει το πολιτιστικό επίπεδο μιας χώρας. Μετά την οριακή ψήφιση του μεσοπρόθεσμου χθες το βράδυ είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη ανατροπής της πολιτικής αυτής που βλάπτει ευθέως τις ευπαθείς και κοινωνικά και οικονομικά εξαθλιωμένες ομάδες του πληθυσμού της χώρας.Όπως αναφέρεται και στην ερώτηση, γονείς και οι κηδεμόνες των αυτιστικών παιδιών και γενικότερα των ατόμων με ειδικές ανάγκες βρίσκονται σε απόγνωση, εξ αιτίας της εγκληματικής καθυστέρησης της καταβολής από τον ΕΟΠΠΥ των παροχών από λογοθεραπείες – ψυχοθεραπείες - ειδική αγωγή και άλλες πράξεις που έχουν εκτελεστεί εδώ και έντεκα μήνες. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των ατόμων με ειδικές ανάγκες έχουν καταβάλει κανονικά τις εισφορές και ευρισκόμενοι σε οικονομικό αδιέξοδο, ωθούνται στην διακοπή των θεραπειών των παιδιών τους.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Με βάση ποιό χρονοδιάγραμμα προτίθεστε να καταβάλετε στους γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με ειδικές ανάγκες τα χρήματα που έχουν ήδη καταβάλει;
Ποια μέτρα προτίθεστε να πάρετε ώστε από εδώ και στο εξής να μην παρατηρείται τέτοια εξωφρενική καθυστέρηση στην καταβολή των, ήδη πληρωμένων από τις οικογένειες των ατόμων με ειδικές ανάγκες, θεραπειών;

Υπερκαλύπτει τους στόχους του το Πρόγραμμα Ηπείρου 2007-2013

Στα Καμένα Βούρλα πραγματοποιήθηκε χθες η 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος 2007-2013». Βασικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης ήταν η εξέταση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος, η αναθεώρησή του, καθώς και η συζήτηση για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.Όπως τόνισε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, το Πρόγραμμα που διαχειρίζεται η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, παρουσιάζει ικανοποιητικά στοιχεία υλοποίησης. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η ενεργοποίηση του φθάνει το 166%, οι νομικές δεσμεύσεις το 92% και οι πληρωμές το 50%.«Σήμερα – είπε- διαχειριζόμαστε για την ένταξη νέων έργων την εγκριθείσα υπερδέσμευση, συνεχίζοντας να διεκδικούμε την μεταφορά πόρων από άλλα Προγράμματα. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν - που απευχόμαστε- θα δρομολογήσουμε μεταφορά έργων σε άλλα Προγράμματα όταν οι νομικές δεσμεύσεις ξεπεράσουν το 100% και οι πληρωμές το 70% και πάντως όχι εντός του τρέχοντος έτους».Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξει άμεση υλοποίηση του προγράμματος για τις ΜΜΕ, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο, τόνισε ότι επιβάλλεται για την κατάταξη των Περιφερειών να ληφθούν υπόψη τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία και να μη στηρίζονται σε αυτά του 2007, που δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα. Υπογράμμισε δε ότι ο στρατηγικός στόχος είναι να βοηθηθεί η πραγματική οικονομία, μέσω της Ανταγωνιστικότητας, της Καινοτομίας και της προστασίας του Περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στον αγροτοδιατροφικό κλάδο και την ενίσχυση της απασχόλησης. Καταλήγοντας δε και με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, το Πρόγραμμα για την αγροτική ανάπτυξη να είναι πλήρως αποκεντρωμένο.Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας κ. Ελένη Ρόκου, έχει ήδη επιτευχθεί ο στόχος ν+2/ν+3 του Προγράμματος για το έτος 2012, καθώς έως σήμερα οι πληρωμές ανέρχονται σε 136 εκ. ευρώ και στο τέλος του χρόνου αναμένονται να φθάσουν σε 180 εκ. ευρώ, καλύπτοντας το όριο του στόχου και για το 2013.Το τελικό ποσό που έχει εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου για διαχείριση ανέρχεται σε 293 εκ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων ανέρχεται σε 486 εκ. ευρώ, οι νομικές δεσμεύσεις σε 269 εκ. ευρώ, προς συμβασιοποίηση βρίσκονται έργα ύψους 104 εκ. ευρώ. Το προβλεπόμενο ύψος των ήδη ενταγμένων έργων ανέρχεται σε 343 εκ. ευρώ και τα υπό ένταξη έργα σε 20 εκ. ευρώ.Όσον αφορά στα εννέα έργα προτεραιότητας για την Ήπειρο, τα οκτώ εξελίσσονται ομαλά και μόνο το έργο «Δημιουργία νέου ΤΕΠ Φιλιατών» απαιτεί επιτάχυνση, καθώς απομένει η διενέργεια διαγωνισμών για την προμήθεια εξοπλισμού.

Κίνηση αλληλεγγύης απ' το ΤΕΙ Ηπείρου

Το εργαστήριο Γεωργίας του τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου, στο πλαίσιο των πειραματικών καλλιεργειών παρήγαγε 450 κιλά αλεύρι άριστης ποιότητας. Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Γρηγόριος Γκίκας αποφάσισε να διατεθεί στην Ένωση Πολυτέκνων Άρτας ως συμβολική ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας.

ΑΡΤΑ:Περιπολικό έπεσε πάνω σε στύλο τη ΔΕΗ!!!

Τροχαίο ατύχημα στης 13.00 περίπου το μεσημέρι στην Άρτα , στο δρόμο έξω από τις εργατικές κατοικίες .Περιπολικό της τροχαίας το οποίο οδηγούσε ένας αστυνομικός , έφυγε από τη πορεία του , μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε σε στύλο φωτισμού του Δήμου .Ευτυχώς δεν περνούσε κάποιο διερχόμενο όχημα εκείνη τη στιγμή ή κάποιος πεζός και αποφέυχθηκαν τα χειρότερα .Ο οδηγός του περιπολικού παρέμεινε για λίγο εγκλωβισμένος στο όχημα και με τη συνδρομή των ανδρών της πυροσβεστικής και του εκαβ , απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Άρτας .Είχε της αισθήσεις του και επικοινωνούσε με το περιβάλλον , όση ώρα οι διασώστες προσπαθούσαν να τον απεγκλωβίσουν .Σύμφωνα με μαρτυρίες ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις του , για υτο και έχασε τον έλεγχο του οχήματος το οποίο ακυβέρνητο προσέκρουσε με σφοδρότητα στη κολώνα .

Γιώργος

Στα Γιάννενα το Ark Festival

To ARK Festival, το μεγάλο μουσικό φεστιβάλ που φιλοξενεί τα καλύτερα και δημοφιλέστερα ελληνικά ονόματα, καταφτάνει και στα Ιωάννινα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου. Μετά τις πρόσφατες εξορμήσεις του σε πόλεις της Ελλάδας, όπως η Πάτρα (σε ένα sold out διήμερο), ο Βόλος, η Λάρισα και η Αθήνα, η παρέα του ARK Festival θα μεταφερθεί στο Boxx Live Stage με ένα line-up που ξεχειλίζει από αγαπημένα νεανικά ονόματα: η Μόνικα (που θα παρουσιάσει και καινούργια τραγούδια από τον επερχόμενο τρίτο δίσκο της), οι Imam Baildi και οι Fuzzy Nerds επιβιβάζονται στη μουσική κιβωτό, μαζί με τον τοπικό ήρωα των Ιωαννίνων, Σπύρο Γραμμένο, και τους Folk ‘n’ Roll, σε μια αναπάντεχη συνεργασία που θα συζητηθεί.Η Μόνικα, εκτός από τα τραγούδια της που έχουν αγαπηθεί όσο λίγα τα τελευταία χρόνια, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό ένα δείγμα από το επερχόμενο τρίτο της άλμπουμ, ενώ οι Imam Baildi θα φροντίσουν να ανεβάσουν το κέφι στα ύψη, όπως συνηθίζουν εντός και εκτός ARK, με τη δοκιμασμένη ρυθμική συνταγή τους που τους έκανε ένα από τα κορυφαία γκρουπ της Ευρώπης. Oι Fuzzy Nerds, που υποδέχθηκαν ξανά τη Μαρία Χολεβά στο line-up τους, θα σερβίρουν και πάλι τα fuzzy tunes τους, ενώ η μεγάλη έκπληξη του διημέρου είναι η επί σκηνής σύμπραξη του Σπύρου Γραμμένου με το συγκρότημα Folk ‘n’ Roll, που θα δοκιμάσει τα όρια των μουσικών «μαγειρεμάτων».Το ARK Festival έκανε φέτος ένα θαρραλέο βήμα επέκτασης και σε πόλεις εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, συναντώντας ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό, που, διψασμένο για μια αξέχαστη μουσική απόδραση με προσιτό αντίτιμο, αγκάλιασε το φεστιβάλ που έγινε θεσμός από την πρώτη κιόλας χρονιά διεξαγωγής του (2010) στο κέντρο της Αθήνας. Γιατί, ό,τι κι αν συμβαίνει, in music we trust!Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, στο δισκοπωλείο Rock Shop, στα Ναυτάκια και online στο www.viva.gr. Μέχρι τότε, δικτυωθείτε στο www.arkfestival.gr, το www.twitter.com/ARK_Festival και το www.facebook.com/ARKFestival.

Νέα «βουτιά» 48,2% στις οικοδομικές άδειες

Συνεχίστηκε και τον Αύγουστο η συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα, με τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες να υποχωρούν κατά 48,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της χώρας, μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, διαμορφώθηκε σε 1.210 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 265,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.186,7 χιλιάδες m3 όγκου.Παρουσίασε, δηλαδή, μείωση κατά 48,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 37,3% στην επιφάνεια και κατά 27,5% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.Το μέγεθος Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 1.201 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 254,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.141,0 χιλιάδες m3 όγκου. Παρουσίασε, δηλαδή, μείωση κατά 48,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 38,8% στην επιφάνεια και κατά 28,8% στον όγκο, σε σχέση με πέρυσι.Αντίστοιχα, το μέγεθος της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας διαμορφώθηκε σε 9 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 11,0 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 45,6 χιλιάδες m3 όγκου. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για το μήνα Αύγουστο 2012, είναι 3,8%.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ επιφέρει την πλήρη καταστροφή του Πολιτισμού

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με Θέμα: Η συνέχιση της χρηματοδότησης του Πολιτισμού μετά τη σχεδιαζόμενη πώληση του ΟΠΑΠ.Λόγω της υψηλής κερδοφορίας του, ο ΟΠΑΠ διένειμε σημαντικά ποσοστά από τα κέρδη που αναλογούσαν στο Ελληνικό Δημόσιο, για δράσεις κοινωνικής ευθύνης στον Αθλητισμό, την Παιδεία, την Υγεία, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Ειδικά στην περίπτωση του Πολιτισμού, το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού καλυπτόταν από το μέρισμα του ΟΠΑΠ.Επειδή με τη μεταβίβαση των μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο θα στερηθεί σημαντικών εσόδων και το όποιο όφελος θα διατεθεί για την αποπληρωμή του χρέους,Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Έχουν αποδοθεί τα προβλεπόμενα από το νόμο έσοδα των κερδών του ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη χρήση 2011 και α΄ εξάμηνο του 2012 στον ειδικό κωδικό Πολιτισμού του πρώην Υπ. Πολιτισμού;
-Έχετε προβλέψει με ποιον τρόπο θα καλύψετε το έλλειμμα που θα προκύψει στον προϋπολογισμό σχετικά με τον Πολιτισμό;
-Τι σκοπεύετε να πράξετε προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν οι πολιτιστικές δράσεις που χρηματοδοτούσε το πρώην Υπ. Πολιτισμού;
Οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν πως το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ «ειδικά στην περίπτωση του Πολιτισμού, θα επιφέρει την πλήρη καταστροφή σε όλες τις εκφάνσεις του, αφού δεν υπάρχουν άλλοι πόροι και τα ίδια έσοδα έχουν σχεδόν μηδενιστεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».


Επιτυχία της Σοφίας Αγγέλη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπουδαστών άρσης βαρών

Την έβδομη θέση κατέκτησε η Σοφία Αγγέλη στην κατηγορία των 58 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπουδαστών άρσης βαρών στο EILAT του Ισραήλ. Αξίζει να σημειωθεί το υψηλό επίπεδο των αγώνων αφού στην κατηγορία της Αγγέλη καταρήφθηκαν δύο παγκόσμια ρεκόρ νεανίδων. Ο Προπονητής της Αγγέλη, Χρήστος Τριφύλλης  , δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος απ'ο την εμφάνισή της αφού σημείωσε και ατομική επίδοση για το 2012

ΠΡΕΒΕΖΑ:Με λάπτοπ και εξοπλισμό θα προμηθευτούν 12 σχολεία

Με λάπτοπ και εξοπλισμό θα προμηθευτούν 1.138 δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα μέσω του υπουργείου παιδείας, εκ των οποίων 12 από αυτά στο Ν. Πρέβεζας. Πρόκειται για κινητά εργαστήρια πληροφορικής, μεμονωμένους φορητούς Η/Υ, εγκατάσταση δικτυακού εξοπλισμού και δομημένης καλωδίωσης στις αίθουσες των δημοτικών σχολείων που περιλαμβάνονται στο έργο για εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων και λογισμικών. Στο νομό Πρέβεζας η προμήθεια εξοπλισμού θα γίνει σε σχολεία κυρίως μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια που βρίσκονται σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές του νομού μας. Συγκεκριμένα ο εξοπλισμός θα αφορά τα μονοθέσια σχολεία Πέτρας, Γυμνοτόπου, Γοσργομύλου, Χειμαδιού και Κρανιάς, τα διθέσια σχολεία Αγ. Γεωργίου, Κερασώνα, Βουβοποτάμου και Τύριας και τα τριθέσια σχολεία Ανθούσας, Αγιάς και Ριζοβουνίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ: «Να λάβει μέριμνα η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση, την εξυγίανση και τη στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Γιώργος Στύλιος μαζί με άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την οξεία υπο-στελέχωση τμημάτων και γραφείων Κτηματικών Υπηρεσιών.Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην ερώτησή τους αναφέρονται στο ότι η αποδυνάμωση των τμημάτων και των γραφείων των Κτηματικών Υπηρεσιών, έχει ως αποτέλεσμα την πλημμελή διαχείριση, αξιοποίηση και προστασία της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, καθώς επίσης και της κοινωφελούς περιουσίας.Στη συνέχεια της ερώτησής τους τονίζουν ότι, η βλάβη που προκαλείται εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, είναι πολλές φορές μη θεραπεύσιμη, ενώ στις τοπικές κοινωνίες κυκλοφορούν φήμες και ανεύθυνες ερμηνείες περί σκόπιμης αποδυνάμωσης, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα της αντιμετώπισης των κάθε λογής καταπατητών και παρανομούντων.Ακολούθως αναφέρονται στη διαπίστωση ότι, το ζήτημα της οξείας υπο-στελέχωσης τμημάτων και γραφείων Κτηματικών Υπηρεσιών, είναι ιδιαίτερα έντονο στη Λευκάδα, στην Άρτα, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ευρυτανία, στη Λάρισα, στην Πιερία και σε άλλες περιοχές, όπου σε κάποιες περιπτώσεις έχει μείνει μόνο ο προϊστάμενος χωρίς υπαλλήλους, ή μόνο με υπάλληλο ΥΕ Επιμελητών.Καταλήγοντας την ερώτησή τους ο κ. Στύλιος και οι άλλοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό: Πως θα προστατεύσει η κυβέρνηση τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, καθώς επίσης και την κοινωφελή περιουσία, κάτω από τις προαναφερθείσες συνθήκες και αν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση των τμημάτων και των γραφείων Κτηματιών Υπηρεσιών, ώστε να υπάρξει επαρκής αριθμός υπαλλήλων, στις περιοχές όπου παρατηρείται έλλειψη και αδυναμία ασκήσεως ελέγχου στην περιουσία του Δημοσίου.Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησής ο κ. Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των δημόσιων υπηρεσιών γενικότερα και με στόχο την ορθότερη και αποδοτικότερη λειτουργία τους, για το καλό του Ελληνικού λαού, θα πρέπει να λάβουμε μέριμνα. Να υπάρχει απαραίτητα το κατάλληλο δυναμικό υπαλλήλων, σε αριθμό και κατάρτιση, στα τμήματα των Υπηρεσιών ώστε να μην αφήσουμε τις ελλείψεις να έχουν ουσιαστικές επιπτώσεις στη λειτουργία τους».

…και με τον Φίλ(ι)ο και με τον Φίλο - Η διαφορά εξάλλου είναι μόνον σε ένα γράμμα στο (γιώτα)

Από το paspartoy.gr
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος σήμερα, θα είναι εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη του Φίλιππα Φίλιου στις εκλογές του 2014 για το Δήμο, αφού είναι δεδομένη η εκτίμηση του Δημάρχου στο πρόσωπό του και η αναγνώριση των Δημοτών και ιδίως της αθλούμενης νεολαίας και των αθλητικών παραγόντων για την ευαισθησία και την υπευθυνότητα της προσφοράς του στο χώρο κατά την θητεία του στο Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου.Παράλληλα όμως ο Δημήτρης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και είναι κοντά να κλειδώσει η υποψηφιότητά του και με την παράταξη του Ηλία Φίλου για τις εκλογές της Ε.Π.Σ.ΗΠ. που θα γίνουν το 2014 και αυτές.Ο Δημήτρης απέδειξε ότι τον διακρίνει συνέπεια και μεθοδικότητα και καταφέρνει να ανταποκρίνεται και να αντέχει σε πιεστικούς ρυθμούς, λόγω του χαρακτήρα του και του νεαρού της ηλικίας.Εμείς τον προτρέπουμε να προχωρήσει και στα δύο και του ευχόμαστε το 2014 να κάνει …double.

Συναντήσεις Β. Μπολάνου στην Αμερική με στελέχη των ομογενειακών οργανώσεων

Πολυήμερη επίσκεψη στην Αμερική πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΔΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Βασίλης Μπολάνος, προσκεκλημένος ομογενειακών οργανώσεων.Ο κ. Μπολάνος πραγματοποίησε διάφορες συναντήσεις, όπως με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τον Διοικητή του Τάγματος Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Δρ. Α. Λυμπεράκη, τον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Χρ. Παναγόπουλο, τον Πρόεδρο του ΣΑΕ Αμερικής Θ. Σπυρόπουλο, τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου και εκδότη της ομογενειακής εφημερίδας THE HELLENIC NEWS OF AMERIKA κ. Π. Κοτρότσιο καθώς και με μέλη της Χιμαριώτικης κοινότητας της Νέας Υόρκης.Επίσης στις 28 Οκτωβρίου, προσκεκλημένος του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής Δημητρίου ο κ. Μπολάνος παραβρέθηκε στη Δοξολογία για την επέτειο του ΟΧΙ.

Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο και αποχή το Σαββατοκύριακο 10-11 Νοεμβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στη χώρα που προκαλεί το Μεσοπρόθεσμο, που ψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή. Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αρταίων συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Τα εξοντωτικά μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικα, μέτρα υποδούλωσης, σκλαβιάς και εξαθλίωσης, για το σύνολο του Ελληνικού λαού, βρίσκουν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δηλώνουν την αντίθεσή τους στο μεσαίωνα που μας προσφέρουν. Ο αγώνας αυτός δεν τελείωσε, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!!!!Το Δ.Σ του Σωματείου με το βλέμμα στο αύριο που για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. επιφυλάσσει απολύσεις εργαζομένων αλλά και την «επιτροπεία» στους Δήμους που δεν καταφέρνουν να ισοσκελίσουν προϋπολογισμούς που κρύβει νέες απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, μειώσεις μισθών και αύξηση φόρων στους δημότες, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας, την Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 και στην αποχή από κάθε εργασία το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού.Χάνουμε τις δουλειές μας, Χάνουμε τα δικαιώματά μας αλλά τουλάχιστον ΕΜΕΙΣ θα κυκλοφορούμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ και με ψηλά το κεφάλι. Σε αντίθεση με αυτούς που αποφασίζουν για μας χωρίς ΕΜΑΣ. Στην άθλια πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης εμείς αντιτάσσουμε τον συνεχή αγώνα μας μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κατάργησης στην πράξη αυτών των βάρβαρων μέτρων».

Στο 28,5% σκαρφάλωσε η ανεργία στην Ήπειρο!!!

Χωρίς «φραγμό» εμφανίζεται να αυξάνεται πλέον η ανεργία στη χώρα, καθώς ακόμη και τον Αύγουστο (κατ' εξοχήν τουριστικό μήνα, με «παραδοσιακά» εποχική αύξηση των θέσεων εργασίας), το ποσοστό της ανεργίας «εκτινάχθηκε» στο 25,4%, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε πέντε έτη (2008- 2012), συνολικά 896.457 άτομα έμειναν χωρίς εργασία, ενώ, όπως επισημαίνουν οικονομικοί παράγοντες, η ψήφιση χθες των νέων μέτρων (κυρίως με την ανατροπή του ισχύοντος εργασιακού καθεστώτος), εκτιμάται ότι θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση. Η οποία, γίνεται δραματική ειδικά στους νέους έως 24 ετών, στους οποίους το ποσοστό ανεργίας εξακοντίστηκε στο 58% ή κατά 13 μονάδες υψηλότερα από τον Αύγουστο πέρυσι.Σύμφωνα με την έρευνα Εργατικού Δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο εφέτος ανήλθε σε 25,4%, έναντι 18,4% τον Αύγουστο 2011 και 24,8% τον Ιούλιο 2012. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.267.595 άτομα, και αυξήθηκαν κατά 351.666 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2011 (αύξηση 38,4%) και κατά 23.442 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2012 (αύξηση 1,9%).Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.726.663 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 327.658 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2011 (μείωση 8,1%) και κατά 36.597 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2012 (μείωση 1%).Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.375.297 άτομα και αυξήθηκε κατά 14.003 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2011 (αύξηση 0,4%) και κατά 9.554 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2012 (αύξηση 0,3%).Εκτός από τους νέους, από την ανεργία συνεχίζουν να πλήττονται κυρίως οι γυναίκες (ποσοστό 29% τον Αύγουστο εφέτος από 22,1% τον Αύγουστο 2011), ενώ στους άνδρες τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 22,7% και 15,7%.Ηλικιακά, στους νέους 15- 24 ετών, η ανεργία έφτασε στο 58% (από 45% τον Αύγουστο 2011), ενώ αυξήθηκε σημαντικά και στις πλέον παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού, στα άτομα 25- 34 ετών (32,9% από 25,9%) και 35- 44 ετών (21,5% από 15,1%). Ακολουθούν, οι ηλικίες 45- 54 ετών (18,3% από 12,9%), 55- 64 ετών (14,5% από 8,3%) και 65- 74 ετών (5,6% από επίσης 5,6%).Σε επίπεδο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, τα «σκήπτρα» κατέχει η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (28,5% τον Αύγουστο εφέτος από 19,4% τον Αύγουστο πέρυσι). Ακολουθούν, η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (26,4% από 18,8%), η Αττική- όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας (25,9% από 18,5%), η Μακεδονία- Θράκη (25,8% από 20%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (23,3% από 16,5%), το Αιγαίο (20% από 17,3%) και η Κρήτη (19,6% από 19,5%).

Ο Χατζηδάκης σχεδιάζει να φτάσει ο Ε-65 μέχρι την Καλαμπάκα!!!

Χαμπάρι δεν έχουμε πάρει ακόμα στην 'Ηπειρο - Εγκληματική η απάθεια του Στ. Καλογιάννη
Προκειμένου να μειωθεί το κόστος κατασκευής και να καταστεί βιώσιμο το έργο του αυτοκινητόδρομου Ε-65, το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών,διά στόματος του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, ανακοίνωσε ότι μελετά ακόμη και το ενδεχόμενο να "κουρευτεί" ο αυτοκινητόδρομος και τελικά να κατασκευαστεί το τμήμα μέχρι την Καλαμπάκα κι όχι ως την Εγνατία!Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός στη συνάντησή του με βουλευτές της
Νέας Δημοκρατίας από την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Φυσικά ο Γιαννιώτης υφυπουργός Σταύρος Καλογιάννης απουσίαζε από τη σημαντική αυτή συνάντηση, ενώ ουδείς Ηπειρώτης βουλευτής πήρε χαμπάρι του τι έγινε και κατά συνέπεια κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για το νέο σχεδιαζόμενο έγκλημα κατά της Ηπείρου. Δικαιολογούμενος ο υπουργός είπε, ότι στην αρχική σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την κοινοπραξία που ανέλαβε το δρόμο, προβλέπονταν έσοδα από διόδια ύψους 2,7 δισ. ευρώ έως το 2037. Με τις καινούργιες όμως εκτιμήσεις τα έσοδα από τα διόδια δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 950 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα είναι λίγο λιγότερα από 40 εκατ. ευρώ ετησίως, όταν στο γειτονικό τμήμα Μαλιακός - Κλειδί αναμένονται έσοδα 150-200 εκατ. ευρώ ετησίως.

Έντονη αντίδραση των πρώην εργαζομένων στα Κλωστήρια Πρέβεζας

Την έντονη αντίδρασή τους για την κατάργηση της ειδικής επιδότησης ανεργίας που ελάμβαναν τα τελευταία χρόνια από τον ΟΑΕΔ, εκφράζουν οι πρώην εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Πρέβεζας. Σε ψήφισμα που επέδωσαν προς τον βουλευτή του Νομού Δημήτρη Τσουμάνη και το οποίο υπογράφουν 36 δικαιούχοι του επιδόματος κατηγορούν την κυβέρνηση για την απόφασή τους να τους πετάξει στον κοινωνικό καιάδα, καταργώντας την ειδική επιδοματική τους ενίσχυση. «Μετά από 30 χρόνια εργασίας στο εργοστάσιο αντιμετωπιζόμαστε ως νεοεισερχόμενοι στην ανεργία με όσες συνέπειες θα έχει αυτό» τονίζουν οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζοντας ότι εντελώς ξαφνικά η προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή αποδιοργανώνεται και οι ίδιοι δεν μπορούν κα καλύψουν την υποχρέωση αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων αλλά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου οι εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία

Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα και ο τομέας της Ψυχικής Υγείας στην περιοχή μας. Οι 100 περίπου εργαζόμενοι των περισσότερων δομών είναι απλήρωτοι 4 και 5 μήνες.Χθες, κατά την διάρκεια συμβολικού αποκλεισμού του κτιρίου της περιφέρειας Ηπείρου, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Ψυχ. Υγείας Δημήτρης Ζώης προανήγγειλε και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις στη συνέχεια, όπως η επίσχεση εργασίας.Μεγάλο είναι το πρόβλημα και στη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων Ζίτσας «Ελένη Γύρα», όπου φιλοξενούνται σήμερα 12 ασθενείς. Οι περικοπές κατά 50% στα κονδύλια απειλούν κι αυτό το ίδρυμα με «λουκέτο».

Νέο γύρο επισκέψεων στην Ήπειρο πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα Σταύρος Μπένος

Νέο γύρο επισκέψεων στην Ήπειρο πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα Σταύρος Μπένος, έχοντας να ανακοινώσει νέες πρωτοβουλίες για τα Αρχαία Θέατρα της περιοχής. Ο κ.Μπένος και οι συνεργάτες του ήδη βρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Γιτάνης όπου και επιθεώρησαν τις εργασίες που εκτελούνται εκεί. Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας κ. Παντελής Κολόκας τόνισε πως όραμα της Περιφέρειας δεν είναι μόνο η αναστήλωση των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, αλλά παράλληλα η ανάδειξή τους σε κεντρικό σημείο αναφοράς του πολιτιστικού μας θησαυρού και η ενίσχυση της επισκεψιμότητάς τους.«Για το ΔΙΑΖΩΜΑ η Περιφέρεια Ηπείρου είναι μια πιλοτική Περιφέρεια. Τα πιο καινοτόμα προγράμματά μας και τα πιο προωθημένα όνειρά μας, πρώτα εδώ θα τα εφαρμόσουμε.»τόνισε ο κ.Μπένος προαναγγέλλοντας ενέργειες όπως είναι οι ψηφιακές ξεναγήσεις στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου μέσω κινητού τηλεφώνου και η πρώτη πολιτιστική διαδρομή. Ο κ. Μπένος θα βρεθεί στην Πρέβεζα στις 20 Νοεμβρίου και επιφυλάσσεται για ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. «Θα επισκεφθώ τόσο την Κασσώπη όσο και τη Νικόπολη» τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα, σημειώνοντας ότι θα έχει μαζί του ένα δίκτυο συνεργατών οι οποίοι θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν τις νέες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο φορέας καθώς και συνεργείο της ΝΕΤ το οποίο θα αποτυπώσει σε ντοκιμαντέρ τα σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής.

Αποκλεισμός του δικαστικού μεγάρου Ιωαννίνων από τους δικηγόρους

Για τρεις ώρες,  παρέμειναν χθες αρκετές δεκάδες δικηγόρων στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων, το οποίο και απέκλεισαν συμβολικά. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των δικηγόρων είναι πολλά.

«Τσουμάνη είσαι ανεπιθύμητος, ουστ»

Δείτε τι έγραψαν στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας οι διαδηλωτές στην Πρέβεζα
Oι κινητοποιήσεις των εργαζομένων συνεχίσθηκαν και χθες στην Πρέβεζα,με συγκεντρώσεις μπροστά στον ΟΤΕ, από το Εργατικό Κέντρο τα συνδικάτα και τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και στο Φόρο, από το ΠΑΜΕ, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για νέους αγώνες. Μαζί τους τραπεζικοί και δικαστικοί υπάλληλοι, καθώς και ο Σύλλογος Ατόμων με αναπηρία «Ελπίδα». Την ίδια στιγμή το Δικαστικό Μέγαρο και κτίρια της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας βρέθηκαν υπό κατάληψη από τους εργαζομένους. Στην συνέχεια οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν αυξημένα, ιδιαίτερα στο γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας, κ. Δημήτρη Τσουμάνη. Η πορεία έφτασε στο γραφείο του κ. Τσουμάνη, και οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και έγραψαν με σπρέι στην είσοδο του κτιρίου τη φράση «Τσουμάνη είσαι ανεπιθύμητος». Κλειστά παρέμειναν όλα τα φαρμακεία, υπολειτούργησαν δημόσιες υπηρεσίες, το νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας και σχολεία, δεν λειτούργησαν τα δικαστήρια, ενώ ανοικτά παρέμειναν τα εμπορικά καταστήματα.

Βιβλίο για την καταστροφή της εβραϊκής κοινότητας Ιωαννίνων

Το βιβλίο του «Μνήμες κατοχής ΙΙ – Ιταλοί και Γερμανοί στα Γιάννενα και η καταστροφή της εβραϊκής κοινότητας Ιωαννίνων» των εκδόσεων ΙΣΝΑΦΙ, παρουσίασε προχθές στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας ο Κρίστοφερ Σμινκ-Γκουστάβους.Την παρουσίαση προλόγισε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, και Πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας Ιωαννίνων, κ. Μωυσής Ελισάφ. Για το βιβλίο μίλησε ο ίδιος ο συγγραφέας, αναφέροντας μαρτυρίες που κατέγραψε από τους κατοίκους που έζησαν υπό Ιταλική και Γερμανική κατοχή, με ταυτόχρονη προβολή σπάνιου και μεγάλου ενδιαφέροντος εποπτικού υλικού.Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ακούστηκαν εβραϊκοί ύμνοι που ερμήνευσε μοναδικά ο Βίλι Σβαρτς, με τραγούδι και ακορντεόν.Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φ. Φίλιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Γιωτίτσας, ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Κατηρτζίδης, ο Αντιπρύτανης κ. Β. Μαυρέας, ο Πρόεδρος της Ε.Η.Μ κ. Κ. Βλάχος, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων, κ. Π. Δούνια.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Παρεμβάσεις που στόχο έχουν την ισόρροπη ανάπτυξη στις Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου επιδιώκει να υλοποιήσει ο Δήμος Πρέβεζας

Παρεμβάσεις που στόχο έχουν την ισόρροπη ανάπτυξη της Πρέβεζας στις Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου επιδιώκει να υλοποιήσει ο Δήμος Πρέβεζας, καταθέτοντας προτάσεις στο πρόγραμμα «Προσέγγιση LEADER». Οι προτάσεις περιλαμβάνουν ένα πλαίσιο πολιτιστικών δράσεων το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει εγκαταστάσεις που θα διευρύνουν τις υποδομές τουριστικού ενδιαφέροντος που διαθέτει ο Δήμος. Ανάμεσα στις προτάσεις που κατατέθηκαν συμπεριλαμβάνονται η δημιουργία Κέντρου Πληροφόρησης στην Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου, η σήμανση αξιοθέατων και μνημείων καθώς και η ανακαίνιση χώρων στην ίδια περιοχή, η δημιουργία χώρων άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Λυγιά καθώς και η αποκατάσταση του σχολείου της Καμαρίνας.Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η κατασκευή ποδηλατικών διαδρομών στην Δημοτική Ενότητα Λούρου, η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε Λούρο και Ζάλογγο, η προμήθεια μουσικών οργάνων και στολών για Λούρο και Ζάλογγο καθώς και ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον πρόγραμμα που αφορά την επέκταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Δημοτικού Ωδείου «Σπύρος Δήμος» στις παραπάνω Δημοτικές Ενότητες. Ιδιαίτερη ενότητα αποτελεί η κατάθεση πρότασης για την δημιουργία μιας κινητής βιβλιοθήκης η οποία θα μπορεί να προσεγγίζει σε όλα τα σημεία του Δήμου. Όπως τονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοσμάς Κορωναίος, για την συγκέντρωση των στοιχείων και την υποβολή των προτάσεων εργάστηκαν με ζήλο και μεθοδικότητα οι υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να κατατεθούν όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένοι φάκελοι και να εγκριθούν έτσι οι αντίστοιχες προτάσεις.

Δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας

Σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του 5ου Δημ. Σχολείου Πρέβεζας για έξι (6) χρόνια προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας. Ο διαγωνισμός θα γίνει την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πρέβεζας. Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αποβεί άγονος, θα επαναληφθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στον ίδιο χώρα και την ίδια ώρα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γεώργιο Μότσιο (τηλ. 2682028362) ή στην κα Μαρία Γαζή γραμματέα της Σχολικής Επιτροπής (τηλ. 2682360630), απ’ όπου μπορούν να παραλάβουν και τη διακήρυξη του διαγωνισμού, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 12:00μ.μ έως 13:00μ.μ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Σύσκεψη για το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής σε σχολεία του Νομού

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηγουμενίτσας, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Γεωργίου Κάτσινου και σχετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου (Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας), με θέμα την εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής σε σχολεία του Νομού.Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Νικόπουλος.Το Δήμο Σουλίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Πανταζής.Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων και της εκπαίδευσης που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα εθελοντικά, τους οποίους ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους. (Ιατρικός-Φαρμακευτικός-Οδοντιατρικός Σύλλογος, Ψυχολόγοι, Διατροφολόγοι, Λογοθεραπευτές).Στην ανωτέρω συνάντηση καθορίσθηκαν σειρά θεμάτων προληπτικής ιατρικής για την ενημέρωση μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων καθώς επίσης και Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.Μεταξύ των θεμάτων που θα εφαρμοστούν στο πρόγραμμα, περιλαμβάνονται τα εξής:
-Διατροφικές συνήθειες (μεσογειακή διατροφή, παχυσαρκία, συμπληρώματα διατροφής, προληπτική οδοντιατρική, κλπ)
-Καθημερινές συνήθειες υγιεινής, εμβολιασμοί (πρόληψη, προληπτική οδοντιατρική, Σωματική άσκηση κλπ)
-Εξαρτησιογόνες ουσίες (ναρκωτικά, οινόπνευμα, κάπνισμα κλπ)
Στην ενημέρωση των μαθητών μπορούν να συμμετάσχουν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, ανάλογα με το θέμα το οποίο απασχολεί κατά περίπτωση.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, υπογράμμισε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία συνεργασίας των αρμόδιων φορέων προς όφελος της υγείας του μαθητικού πληθυσμού κυρίως.Συμφωνήθηκε η έναρξη υλοποίησης της δράσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για το συντονισμό αυτής, αποτελούμενη από τους:
1.Τάσιο Παναγιώτη, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε Θεσπρωτίας
2.Τζάνη Ιωάννη, Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας
3. Κοτζαπαναγιώτου Κωνσταντίνο, Δημοτικό Σύμβουλο, Ιατρό
4. Παπαχρήστου Ειρήνη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
5. Κοτσώνη Αλεξάνδρα, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
6. Λουκά Βασίλη, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου
7. Κιτσάτη Γρηγόριο, Πρόεδρο Οδοντιατρικού Συλλόγου
8. Αγγελική Νταή-Προβιδάκη, Πρόεδρο Φαρμακευτικού Συλλόγου

Tην Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 4 το μεσημέρι θα υποδεχτεί η Πρέβεζα το νέο Μητροπολίτη της

Tην Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 4 το μεσημέρι θα υποδεχτεί η Πρέβεζα το νέο Μητροπολίτη της Χρυσόστομο Τσιρίγκα. Οι προετοιμασίες τόσο στην Μητρόπολη όσο και στο Δήμο ο οποίος έχει την ευθύνη των εκδηλώσεων έχουν ξεκινήσει προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την κορυφαία αυτή στιγμή. Η υποδοχή θα γίνει στην πλατεία Ανδρούτσου, από το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρ. Μπαΐλη, τους φορείς και τον λαό της πόλης, παρουσία τιμητικού αγήματος το οποίο θα αποδώσει τιμές στο νέο Μητροπολίτη Νικοπόλεως-Πρεβέζης. Αμέσως μετά η πομπή με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα κατευθυνθεί μέσω της παραλίας και του πεζόδρομου της Αγοράς στο κτίριο της Μητρόπολης τη νέα κατοικία του Χρυσόστομου Τσιρίγκα. Στην υποδοχή θα προσκληθεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καθώς και παράγοντες και φορείς, από την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Το παρών επίσης αναμένεται να δώσουν δεκάδες Μητροπολίτες, από όλη την χώρα καθώς και πιστοί από τον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών την παλιά ενορία του νέου Μητροπολίτη Νικοπόλεως - Πρεβέζης.

Διαλέξεις της « Ακαδημίας των Πολιτών» στα Γιάνεννα

Πραγματική θραύση κι ολοένα αυξανόμενη ζήτηση σε Ελλάδα- εξωτερικό έχουν τα σεμινάρια- μαθήματα της Ακαδημίας των Πολιτών, που οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν την συνέχιση των εγγραφών. Ιδιαίτερα συνεχίζονται οι εγγραφές για τις διαλέξεις της « Ακαδημίας των Πολιτών», που θα γίνουν ή γίνονται στα Ιωάννινα.Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως το συγκεκριμένο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί ήδη παραρτήματα σε περισσότερες από 45 πόλεις στην Ελλάδα και σε 3 χώρες του εξωτερικού (Αννόβερο Γερμανίας, Λεμεσός- Λευκωσία της Κύπρου).Τα μαθήματα πραγματοποιούνται υπό τη μορφή τρίωρων εβδομαδιαίων διαλέξεων. Για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 συμπεριλαμβάνονται οι εξής θεματικές ενότητες: α) Ψυχολογία για το πρώτο εξάμηνο και β) Συμβουλευτική για το δεύτερο.Τις διαλέξεις δίνουν καθηγητές από όλα τα ελληνικά ΑΕΙ, οι οποίοι αναλύουν ψυχολογικά και κοινωνικά θέματα. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων- μαθημάτων θα λειτουργήσουν ομάδες αυτογνωσίας, συμβουλευτικής, ψυχοδράματος, ειδικής αγωγής, μάθησης μέσω της περιπέτειας και οικογενειακής θεραπείας.Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από τους κατά τόπους συντονιστές ή από την γραμματεία στα τηλέφωνα με αριθμούς κλήσης 22.510 – 54.739 και 6970-069.007 .Υποβάλλονται, επίσης και ηλεκτρονικά στα e-mail: info@civilacademy.eu και academy@aigaion.orgΓια την εγγραφή θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι-ες να προσκομίσουν μία φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας, μία μικρή φωτογραφία για τη σπουδαστική ταυτότητα και ποσό ύψους 80 ευρώ για την ετήσια συνδρομή τους.Η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στα 40 ευρώ για ενδιαφερόμενους –ες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως είναι οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία, οι μονογονεϊκές οικογένειες ,οι πολύτεκνοι, καθώς και οι φοιτητές.«Τέκνο της κρίσης είναι η Ακαδημία, της εσωτερικής και καθάριας, αποτέλεσμα αυτού του συμβολικού οίστρου, που δεν σε αφήνει να ησυχάσεις. Βοηθήστε μας να πάμε παντού, και εμείς θα επιχειρήσουμε από κοινού να μιλήσουμε για μία νέα εναλλακτική: την αναβίωση του πολίτη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ακαδημίας των Πολιτών, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, κοινωνιολόγος- ψυχολόγος, Ευστράτιος Παπάνης.

Με τα ταξί τους και σημαίες

Παρέλυσε το κέντρο των Ιωαννίνων από τα δεκάδες ταξί που παρέταξαν οι ιδιοκτήτες τους στην κεντρική οδική αρτηρία, διακόπτοντας την κυκλοφορία για τουλάχιστον μια ώρα και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις και πορείες που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ και το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Οι αυτοκινητιστές ταξί, πέρα από τις κινητοποιήσεις του κλάδου για τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου ΙΙΙ αντιδρούν στην αιφνίδια απελευθέρωση των εναλλακτικών υπηρεσιών επιβατηγών από το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης, όπως η μεταφορά επιβατών με Βαν και η εκμίσθωση οχημάτων μετά οδηγού. Η νέα ρύθμιση παρέχει το δικαίωμα σε τουριστικά γραφεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων να εκμισθώνουν οχήματα, αλλά και μοτοσικλέτες μετά οδηγού. Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται για ολική εκμίσθωση του οχήματος μέσω προ - κράτησης, με αντίστοιχη σύμβαση, ελάχιστης διάρκειας 12 ωρών, ενώ απαγορεύεται η είσπραξη κομίστρου. Οι αυτοκινητιστές αντιδρούν, καθώς όπως λένε, τους αφαιρείται μεταφορικό έργο, που είχαν λάβει με τον πρόσφατο «νόμο Βορίδη», που είχε λάβει και την έγκριση της τρόικας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων του Νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Ψήνας, χαρακτήρισε «πραξικόπημα» τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις και κάλεσε τον κλάδο αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να αποτρέψουν στην πράξη τα υπό ψήφιση μέτρα. «Συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση ολόκληρου του ελληνικού λαού διαμαρτυρόμενοι κατά των σκληρών μέτρων που ψηφίζεται στην Βουλή και υπογράφει την άλωση της χώρας και τον διωγμό των ελλήνων πολιτών. Θα πρέπει, ακόμη και αν ψηφιστούν τα μέτρα, να αποτρέψουμε την εφαρμογή τους. Σε ότι αφορά τον κλάδο ειδικότερα, επανέρχεται ο νόμος Ραγκούση στο πρόσωπο του Υπουργού Κ. Χατζηδάκη.Πρόκειται για ένα πραξικόπημα, για ένα νόμο που έχει ψηφιστεί με την σφραγίδα της τρόικα, και τώρα επιδιώκουν την απελευθέρωση της ειδικής μεταφοράς, ένα έργο που ανήκει σε εμάς. Δεν θα επιτρέψουμε να υπερισχύσουν τα καρτέλ, να νομιμοποιηθεί η παρανομία που υπάρχει ήδη σε μεγάλο βαθμό», σημείωσε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πρώτος μ@γκ@ς ο Μιχάλης Κασσής, βροντοφώναξε ΟΧΙ

Κότιασαν οι Σκανδαλίδης και Τζάγκρη

Τό 'πε και το 'κανε ο Μιχάλης Κασσής. Συνεπέστατος, δεν μάσησε τα λόγια του και βροντοφωνάζοντας ένα δυνατό ΟΧΙ πέταξε στα μούτρα των Σαμαρά και Βενιζέλου το άθλια αντιλαϊκό Μνημόνιο 3. Αντίθετα τσάμπα ψευτόμαγκες αποδείχτηκαν οι Σκανδαλίδης και Τζάγκρη που όλο το προηγούμενο διάστημα μας είχαν πρήξει στις αντιμνημονιακές κορώνες. Κότιασαν να πουν δημόσια "όχι" ενώ ο Σκανδαλίδης ούτε καν τόλμησε να εμφανιστεί στη βουλή, ενώ απολογούμενος βγήκε να προαναγγείλει ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. Κρίμα που ήθελε να γίνει κάποτε και αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ.

Ξέμεινε από γραφεία το ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα!!!

Αδυνατούσε να πληρώσει το ενοίκιο
Τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του Κινήματος, στη Λεωφόρο Ειρήνης, είναι εδώ και μερικές ημέρες ξενοίκιαστα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε ζήτημα αδυναμίας πληρωμής του ενοικίου από πλευράς ΠΑΣΟΚ.Πινακίδες που δήλωναν την παρουσία της Νομαρχιακής Επιτροπής σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της Πρέβεζας ξηλώθηκαν, όπως μπορείτε να δείτε και στην κεντρική φωτογραφία.Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα διατηρούσε γραφεία στην Πρέβεζα από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης...

atpreveza 

Επιστολή Λοβέρδου στον Βενιζέλο!

Ζητά τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ
Τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζητά ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος σε επιστολή που απέστειλε σήμερα το πρωί προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο:
«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Βαγγέλη,
Με την επιτυχή έκβαση της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε η τετράμηνη περίοδος της κυβέρνησης, την οποία ως ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Για τέταρτη φορά, από το 2010, η κοινοβουλευτική μας ομάδα στήριξε την προσπάθεια της χώρας να σταθεί όρθια, δίχως μικροκομματικούς υπολογισμούς. Η αυτοθυσία, όμως, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν συνδέθηκε με κάποια παράλληλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ύφεσης και την έξοδο της χώρας και των πολιτών από την κρίση. Οι θυσίες, ο αγώνας και ο μόχθος του ελληνικού λαού υπάρχει κίνδυνος να είναι χωρίς αντίκρισμα.Τον Ιούνιο είχα εισηγηθεί μια διεξοδική στρατηγική συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στις μετεκλογικές εξελίξεις. Η εισήγησή μου δεν έγινε δεκτή. Προτίμησα να μην σταθώ εμπόδιο στην εφαρμογή των επιλογών σου και αποφάσισα να μην συμμετέχω στα κομματικά και κοινοβουλευτικά μας όργανα. Η συμμετοχή μου, λόγω των ριζικών μου διαφωνιών, θα "εξαγόταν" ως διαρκής ενδοκομματική σύγκρουση, η οποία θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθεια της χώρας και στην ενότητα της παράταξης.Τις επόμενες ημέρες έχουμε μπροστά μας την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού και τη συνεδρίαση του Eurogroup. Μετά από αυτά τα κρίσιμα βήματα, κρίνω ως απολύτως απαραίτητη τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με σκοπό την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα .Η κρίση που βιώνει η δημοκρατική παράταξη δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικούς χειρισμούς, κυβερνητικά ανταλλάγματα και τακτικισμούς. Όλοι συμφωνούμε πως είναι πολύ βαθύτερη.
Ανδρέας Λοβέρδος»

Σύλληψη 28χρονου διαρρήκτη στην Άρτα

Tα ξημερώματα συνελήφθη στην Πλατεία Κιλκίς στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 28χρονος, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε παραβιάσει την πόρτα καταστήματος εμπορίας ειδών θέρμανσης-κλιματισμού και είχε αφαιρέσει έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι, υαλοθραύστης) και ο Η/Υ, ο οποίος αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σημαντική συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων σήμερα Πέμπτη 8-11-12 και ώρα 21:00 θα Συνεδριάσει Εκτάκτως με Μοναδικό Θέμα:«Μείωση τιμών στη Αγορά του Νομού Ιωαννίνων».Επί του θέματος θα εισηγηθεί ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Μήτσης Ιωάννης και θα ακολουθήσει συζήτηση για τις δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος.

Καταγγελία - σοκ στα Γιάννενα:«Οι γονείς μου πούλησαν το παιδί μου!»

Συγκλονίζει η καταγγελία μιας νεαρής μητέρας από τα Γιάννενα, η οποία ισχυρίζεται ότι οι γονείς της πούλησαν το παιδί της εν αγνοία της.Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα, που κατάγεται από χωριό της Ηπείρου πήγε στα Γιάννενα να γεννήσει. Επειδή όμως ήταν ανύπαντρη και οι γονείς της θεώρησαν ντροπή να έχει παιδί εκτός γάμου, της το πήραν λίγες μέρες μετά και το έδωσαν για υιοθεσία.Όπως υποστηρίζει η κοπέλα, για την υιοθεσία του παιδιού της έγινε μάλιστα δικαστήριο, στο οποίο εμφανίζεται πώς ήταν και η ίδια παρούσα και πώς έδωσε και την συγκατάθεση της!Η νεαρή έχει πάθει σοκ, όπως και όλοι όσοι ακούνε πόσα εύκολα κατάφεραν να πουλήσουν οι δικοί της «νόμιμα» το παιδί της.Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα μετά την μήνυση που κατέθεσε η κοπέλα εναντίον του γιατρού της και των γονιών της και αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις.

star.gr

Ανεξάρτητος βουλευτής ο Μίμης Ανδρουλάκης

Την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Μίμης Ανδρουλάκης, εν όψει της συζήτησης του Προϋπολογισμού.Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί σε συνέντευξή του στο ρ/σ Βήμα FM.

Ποιος μιλάει;

Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Η «Βασίλισσα» του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, που ντυνόταν ως Νεοϋορκέζα με τουαλέτα του οίκου J. Mendel περί τα 6.000 δολλάρια και τσάντα Valentino 2.000 € [από τα γραφόμενα της εποχής], είπε πως ψήφισε με «κρύα καρδιά» από την στιγμή που ο λαός πεινά και υποφέρει. Και να φανταστείτε πως στο ντύσιμο της Βουλευτίνας δεν έχουμε υπολογίσει τις πανάκριβες γόβες και τα χρυσαφικά-ασημικά, αλλά εκείνο που θυμηθήκαμε όταν την είδαμε στο βήμα της βουλής, ήταν πως στον γάμο του Βουλευτή Αηδόνη, αντί να κοιτούν τη νύφη, πρόσεχαν την λαμπερή εμφάνιση της τότε υφυπουργού εσωτερικών της κυβέρνησης ΓΑΠ. Επίσης θυμηθήκαμε φωτογραφικά ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» που την ήθελαν να πηγαίνει κομμωτήριο πριν πάει στο υπουργείο της και φυσικά θυμηθήκαμε και το δισέλιδο της Σαββατιάτικης εφημερίδας «Αποκαλύψεις» που ανέφερε με ντοκουμέντα πως «η κυρία Τζάκρη διόρισε 36 συγγενείς και συγχωριανούς της στο μουσείο της Πέλλας …». Αυτή λοιπόν η πράγματι συμπαθής και εντυπωσιακή κατ’ τα άλλα Βουλευτίνα, έρχεται να μας πείσει πως «λυπάται»… Μα Θεοδώρα μου σοσιαλίστρια, εσένα όταν είχες θέση και ήσουν υφυπουργός, τα Γιαννιτσά ήταν πολύ λίγα για να σε κρατήσουν, γιατί οι μπουτίκ τους ήταν «άσημες» και τώρα θέλεις και να σε πιστέψουμε? Ή μήπως οι πανάκριβες φίρμες που φορούσες ήταν … μαϊμού?

Φεστιβάλ της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας στις 16-17-18 Νοέμβρη

Η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις, στις 16, 17 και 18 Νοέμβρη στο μέγαρο του επιμελητηρίου. Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί ομαδική έκθεση ζωγραφικής 20 εικαστικών, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Εύας Μελά, ζωγράφου και προέδρου του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλίες και ομιλίες. Στη σχετική ανακοίνωση- πρόσκληση της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας αναφέρονται τα εξής: Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας, που αποτελεί παράρτημα της ΕΕΔΥΕ, στα 60 και πλέον χρόνια ύπαρξης και δράσης τους ρίζωσαν στους αγώνες του λαού για το ψωμί, τη δουλειά, τη μόρφωση, για το αυτονόητο δικαίωμα που έχει κάθε λαός να ζει δίχως εκμετάλλευση, δίχως καταπίεση, ελεύθερος κι ανεξάρτητος, νοικοκύρης στον τόπο του.Στις σημερινές συνθήκες που η εργατική - λαϊκή οικογένεια ζει τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας στέλνει το δικό της μήνυμα απειθαρχίας κι ανυπακοής: Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί! Τώρα αγώνας συντονισμένος στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία!Στις 16 - 17 - 18 Νοέμβρη, η καρδιά του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος της Άρτας, θα χτυπά στο μέγαρο του εμπορικού επιμελητηρίου, όπου και θα λάβουν χώρα μια σειρά από εκδηλώσεις, στις οποίες καλούμε τον Αρτινό λαό να συμμετάσχει πλατιά.

Ακυβέρνητο σκάφος με 41 λαθρομετανάστες εντοπίστηκε στον Βράχο Πρέβεζας!

Πρωινές ώρες εχτές, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, ότι στη θαλάσσια περιοχή επί της παραλίας «ΒΡΑΧΟΣ» υπήρχε άγνωστος αριθμός παράνομων αλλοδαπών.Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου από έλεγχο που διενήργησαν κατά μήκος της παραλίας εντόπισαν πλαστικό σκάφος, χρώματος μπεζ με μαύρη καρίνα, μήκους περίπου δέκα (10) μέτρων με δύο (02) εξωλέμβιους κινητήρες, αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο είχε προσαράξει σε αμμώδη ακτή.Εν λόγω στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. κινούμενοι πεζοί στο εθνικό οδικό δίκτυο εντόπισαν επίσης τρεις (03) παράνομους αλλοδαπούς (δύο άνδρες και 1 γυναίκα), οι οποίοι κατά δήλωσή τους ανέφεραν ότι είχαν επιβιβασθεί στο ανωτέρω σκάφος με άλλους τριάντα οκτώ (38) παράνομους αλλοδαπούς από τα παράλια της Πάργας με προορισμό την Ιταλία.Κατά τον απόπλου του σκάφους, το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη, οι δύο (02) χειριστές – διακινητές το εγκατέλειψαν μαζί με τους παράνομους αλλοδαπούς και διέφυγαν.Το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Π. 243 και κατέπλευσε μεσημβρινές ώρες σήμερα στον λιμένα Πρέβεζας.Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας οι ανωτέρω τρεις (03) παράνομοι αλλοδαποί κρατούνται στο Λιμενικό Κατάστημα.

O Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο Prestige στην Αρτα

Με τον Δημήτρη Σταρόβα και την Ζηνοβία Αρβανιτίδη
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 11.00- Είσοδος 15 ευρώ με ποτό
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας , ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς της Ελλάδας, o πολυπράγμων… «Άγαμος Θύτης» Δημήτρης Σταρόβας και η αισθαντική Ζηνοβία Αρβανιτίδη συμπράττουν και δημιουργούν κάθε φορά που παίζουν και από μία μοναδική μουσική παράσταση γεμάτη συναισθήματα, εκρήξεις, αληθινά λόγια, ελαφρά ειρωνεία και τρυφερότητα.... Παρασκευή 9 Νοεμβριου στο Prestige!!!

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 11:00 μ.μ.
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 12:00 π.μ.

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΙ:«Μοντέρνοι Καιροί»

Πολιτιστικός Πολυχώρος Παλιά Σφαγεία
Κυριακή 11 Νοεμβρίου, ώρα 8.30 μμ, είσοδος ελεύθερη
«Είμαστε παιδιά χωρίς ευθύνη σε έναν κόσμο αυτομάτων, που έχουν βαρύνει κάτω από το βάρος του καθήκοντος». Με αυτή τη φράση, ο ίδιος ο Charlie Chaplin περιγράφει τη ζωή του θρυλικού alter ego του, του μικρού αλήτη, που γνωρίζει και ερωτεύεται μια επίσης μικρή αλήτισσα του δρόμου, με φόντο τους μοντέρνους καιρούς που ήρθαν μαζί με μια βιομηχανική κοινωνία που ακολουθεί την εποχή της μεγάλης ύφεσης, και οδηγεί στη μαζοποίηση, τον κονφορμισμό αλλά και την ανεργία λόγω του αυξανόμενου αυτοματισμού. Μετά την διπλά αποτυχημένη σταδιοδρομία του ως βιομηχανικού εργάτη, σε ένα περιβάλλον απάνθρωπης μονοτονίας και αποβλάκωσης που παράγει ανορθολογισμό, ο μικρός αλήτης δεν μπορεί να στεριώσει σε κανένα επαγγελματικά οργανωμένο περιβάλλον, και ο παρορμητισμός και ο πηγαίος αναρχισμός του προκαλούν πάντα μπελάδες με την αστυνομία. Όταν καταλήξει στο καμαρίνι του music hall μαζί με τη σύντροφό του, εκεί θα βρει το πραγματικό του σπίτι, και θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, θα τραγουδήσει σε μια γλώσσα ακαταλαβίστικη και γνώριμη μαζί, το γνωστό τραγούδι “Je cherche après Titine”, με στίχους καμωμένους από όλες τις γλώσσες του κόσμου, φτιάχνοντας μια παγκόσμια γλώσσα, τη γλώσσα της παντομίμας, τη γλώσσα του κινηματογράφου.Ο Chaplin τραγουδά αλαμπουρνέζικα πεπεισμένος ότι θα γίνει κατανοητός: Αν μιλήσει, θα γίνει ένας ακόμα κωμικός. 9 χρόνια κράτησε η αντίστασή του στον ομιλώντα κινηματογράφο, που ήταν άλλο ένα επίτευγμα της βιομηχανικής εποχής που τόσο περιγελούσε. Ακούμε λοιπόν για πρώτη φορά τη φωνή του Chaplin, και αυτό θα είναι το τέλος της περσόνας του μικρού αλήτη, ο οποίος είναι το μαύρο πρόβατο που μόλις διακρίνεται μέσα στο κοπάδι των λευκών προβάτων που βγαίνει από το μαντρί στο πρώτο πλάνο της ταινίας.Σε όλες του τις ταινίες, ο μικρός αλήτης αποτελούσε ένα δραματουργικό παράδοξο: Ήταν ένας χαρακτήρας που δεν έχει ανοδική πορεία, δεν αποκηρύσσει τη ζωή του δρόμου, παραμένει ένας αλήτης σε πείσμα όλου του κόσμου. Αυτή η θριαμβευτική αποδοχή της φτώχειας, των ελαττωμάτων και των πρωταρχικών μας αναγκών, δημιουργεί αυτό το αίσθημα ευφορίας στους θεατές των ταινιών του. Οι «Μοντέρνοι Καιροί» πρόκειται για το τέλος μιας εποχής ενός καλλιτέχνη που έκανε (μαζί με άλλους βέβαια) μια πρωταρχική και αρχαία καλλιτεχνική έκφραση, την παντομίμα και το θέατρο του δρόμου, ολοκληρωμένο σινεμά με σκηνές και χαρακτήρες.

ΑΡΤΑ: Εκδήλωση για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Εκπαιδευτικών

Το 2ο Γενικό Λύκειο Άρτας διοργανώνει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 από 16:30 έως 19:00, στην αίθουσα «Διώνη» (Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας ), εκδήλωση με θέμα : «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Εκπαιδευτικών». Κεντρικός ομιλητής είναι ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παντελής Γεωργογιάννης. Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί στο πολύ σημαντικό και επίκαιρο θέμα της αξιολόγησης, όπως αυτή διαμορφώνεται στη σύγχρονη εποχή.

Στην όμορφη Ζίτσα πραγματοποιήθηκαν τα «Βυρώνεια 2012»

Ω Ζίτσα, από τον σύδεντρο και φουντωτό σου λόφο/
Χαριτωμένο και ιερό προβάλλει μοναστήρι/
Εκείθε όπου κι αν ρίξουμε το βλέμμα, επάνω, κάτω/
Τριγύρω μας, τι χρώματα κάθε λογής! Τι τόποι/
Με θέλγητρα μαγευτικά ξανοίγονται μπροστά μας!
(από το ποίημα του Μπάιρον
«Το προσκύνημα του Τσάιλντ Χάρολντ»)
Στην όμορφη Ζίτσα Ιωαννίνων, την οποία είχε επισκεφθεί και υμνήσει ο Λόρδος Βύρων στη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού του στην Ανατολή (Σεπτέμβριος 1809-Απρίλης 1811) πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο, 3-11-2012 τα «Βυρώνεια 2012» από την Εταιρεία Λογοτεχνών Συγγραφέων Ηπείρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζίτσας.Συμμετείχαν ως ομιλητές η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών Μάρα Γιαννή («Οι ελληνικές επιστολές του Βύρωνα»), ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Μπάιρον» για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό Πάνος Τριγάζης («Τι έχει να πει ο Μπάιρον στον 21ο αιώνα»), η πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρίας Μεσολογγίου Ροδάνθη Φλώρου («Ο Λόρδος Βύρων στο Μεσολόγγι») και ο τ. Δήμαρχος Ιωαννίνων και συγγραφέας Αναστάσιος Παπασταύρος («Ο λόρδος Βύρων στην Τέχνη»).Επρόκειτο για μια εξαιρετική εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς.Οι αναφορές ήταν πολλές στον Μπάιρον ως μεγάλο ποιητή και κορυφαίο φιλέλληνα, αλλά και ως πολέμιο της κοινωνικής αδικίας μέσα στην ίδια του την πατρίδα και αγωνιστή της ελευθερίας σ’ όλο τον κόσμο.Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ο Μπάιρον υπήρξε επαναστάτης με αιτία και αντίπαλος των ισχυρών της εποχής του, της Βρετανικής Αυτοκρατορίας συμπεριλαμβανομένης, καθώς και της Ιερής Συμμαχίας, στης οποίας βρέθηκε το στόχαστρο ιδιαίτερα για τη δράση του επί 6 χρόνια μέσα από το επαναστατικό κίνημα των Καρμπονάρων της Ιταλίας (από εκεί ήρθε στην Ελλάδα και στο πολιορκημένο Μεσολόγγι, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 19 Απριλίου 1824).

Εκδήλωση αστρονομίας διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ Ιωαννίνων

Εκδήλωση αστρονομίας διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ Ιωαννίνων το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα Γιάννινα.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα «Κύματα και Ύλη Άνθρωποι και Αστέρια» από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστροφυσικής και Διαστημικών Εφαρμογών και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Δαγκλή.Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει παρατήρηση με τηλεσκόπια στο προαύλιο με τα τηλεσκόπια της Ομάδας Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων.

Ο γολγοθάς της δημόσιας υγείας στο Ν. Πρέβεζας

Του Ξενοφώντα Καραβίδα
Το 2012 η πραγματικότητα είναι, πως οι συγχωνεύσεις κλινικών, τμημάτων ή και ολόκληρων νοσοκομείων δεν είναι μια τεχνοκρατική λύση εξορθολογισμού του ΕΣΥ και αποδοτικότερης αξιοποίησης των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού του. Είναι μια πολιτική επιλογή, καθαρά μνημονιακής έμπνευσης με στόχο δυστυχώς από ότι φαίνεται τη δραστική περικοπή απαραίτητων λειτουργικών δαπανών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.Απο την άλλη πλευρά, όλοι ξέρουμε πως το λεγόμενο Κοινωνικό Κράτος αποτελεί θεμελιώδη συνιστώσα της Δημοκρατίας, δημόσια υποχρέωση και λειτουργία που διασφαλίζει την αναγκαία κοινωνική συνοχή.Επειδή οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσηλευτικών ιδρυμάτων είναι της μόδας το τελευταίο διάστημα, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εάν ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος έδινε περισσότερες εξηγήσεις για την ταυτότητα των νοσοκομείων του ΕΣΥ τα οποία φαίνεται ότι βρίσκονται ήδη σε κάποιο επίπεδο συζήτησης για την κατάργησή τους.Όλοι γνωρίζουν ότι έως σήμερα δεν προχώρησε ούτε μία ελάχιστη βελτιωτική παρέμβαση στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών από το ΕΣΥ. Ως εκ' τούτου η κατάργηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, φαντάζει, αν μη τι άλλο, ως πράξη προθύστερη κατά της δημόσιας υγείας.Το Νοσοκομείο Πρέβεζας αποτελεί τη βασική υγειονομική μονάδα του Νομού, η οποία καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί στο έργο της περίθαλψης, έχοντας μεγάλες ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Απο μικρό παιδί θυμάμαι εκκλήσεις από τους πολίτες και τις αρχές του Νομού προς το αρμόδιο υπουργείο για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, εργαστηριακών εξοπλισμών και κτιριακών υποδομών υγείας.Με βάση τα παραπάνω, ποια είναι τα σημαντικά στοιχεία και θέματα που χαρακτηρίζουν την πραγματική κατάσταση της υγείας ευρύτερα στο Ν. Πρέβεζας σήμερα;Η κατάσταση του χώρου της υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Πρέβεζας είναι ποικιλόμορφη, πραγματικός γολγοθάς. Διαπιστώνεται ότι ακόμη και σήμερα:
1. Συνεχίζει να καθυστερεί απαράδεκτα η κάλυψη των θέσεων αγροτικών ιατρών στο σύνολο των περιφερειακών ιατρείων. Στην καλύτερη περίπτωση ο χρόνος αυτός διαρκεί έως και εννέα ολόκληρους μήνες. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι αγροτικοί ιατροί υπηρετούν μια σειρά ορεινών χωριών με αποτέλεσμα να μη μπορούν να τα επισκεφθούν μήνες - παράδειγμα χωριών Λάκας.
2. Ο αγροτικός γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου στο Γοργόμυλο και στο Κερασώνα, υπηρετούσαν μέχρι πρόσφατα μια σειρά ορεινών χωριών, δυο χιλιάδων περίπου κάτοικων, ηλικιωμένων στην πλειοψηφία τους. Τώρα ο ένας καλύπτει κενή θέση στο Κ.Υ Φιλιπιάδας, ενώ η ιατρός στον Κερασώνα είναι σε άδεια φροντίδας παιδιού. Οι κάτοικοι υποβάλλονται σε έξοδα και ταλαιπωρία, προκειμένου, ακόμη και για μια συνταγολόγηση, να κατεβαίνουν στη Φιλιππιάδα.
3. Στο Περιφερειακό Ιατρείο Καναλίου, οι ιατρικές ανάγκες καλύπτονται μερικώς, ενώ οι κτιριακοί χώροι υγειονομικώς αντενδείκνυνται, παρόλο που το περιφερειακό ιατρείο είναι σχετικά καινούργιο.
4. Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Λούρου αδυνατεί με το υπάρχον προσωπικό – δυο γιατροί και ένας παιδίατρος ( 1 φορά την εβδομάδα ) για 12 Δημοτικά Διαμερίσματα - να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που το επισκέπτονται καθημερινά. Επιτέλους γίνεται πράξη η απόφαση του τ. Δημοτικού Συμβουλίου Λούρου για μετεγκατάσταση στο κτίριο του Δήμου.
5. Προβλήματα αποδυνάμωσης σε ανθρώπινο δυναμικό αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού - το οποίο αποτελούσε μέχρι πρόσφατα πρότυπο κέντρου υγείας. Σήμερα υπολειτουργεί εξαιτίας των αποσπάσεων του ιατρικού και νοσηλευτικού του προσωπικού για ολική ή παράλληλη προσφορά υπηρεσιών σε άλλα κέντρα υγείας. Την ίδια στιγμή, οι υποδομές του δεν έχουν ανανεωθεί από το 1985.
6. Στο Νομό μας, παρατηρείται το φαινόμενο, δήμοι ενός νομού να εξυπηρετούνται από κέντρα υγείας γειτονικού νομού, όπως στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας που εξυπηρετεί εκτός από τα 9 χωριά του δήμου και τα κοντινά χωριά των τέως Δ. Φιλοθέης και Ξηροβουνίου του νομού Άρτας (20 περίπου). Αυτό συμβαίνει, ενώ την ίδια στιγμή από τις 9 οργανικές θέσεις που προβλέπεται να έχει, καλυμμένες είναι μόνο οι 4. Για παράδειγμα ο ''παρασκευαστής'' καλύπτει τις σχετικές ανάγκες στο Γ.Ν.Πρέβεζας.
7. Το νοσοκομείο Πρέβεζας και ειδικότερα το Κέντρο Υγείας Πάργας και Φαναρίου εξυπηρετούν ως γνωστόν όλη την τουριστική περιοχή που εκτείνεται απο τα Σύβοτα έως και τη Λευκάδα στα όρια του Νομού.Το Γενικό νοσοκομείο της Πρέβεζας παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε εξειδικευμένο ιατρικό- σε κρίσιμες ειδικότητες- και νοσηλευτικό προσωπικό. Ενώ, γιατροί και νοσηλευτές στην παθολογική, καρδιολογική και χειρουργική κλινική, λόγω έλλειψης προσωπικού, υποχρεώνονται σε πληθώρα υπερωριών, άνω των 48 που προβλέπεται από το νόμο.Παράλληλα εντός του Νοσοκομείου Πρέβεζας, λειτουργεί μονάδα τεχνητού νεφρού, για τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία της οποίας έχουν δαπανηθεί και δαπανώνται υψηλά χρηματικά ποσά από το ελληνικό δημόσιο. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, μονάδα τεχνητού νεφρού μπορεί να λειτουργεί είτε εντός εγκαταστάσεων νοσοκομείου είτε εντός αποστάσεως 25 χλμ από νοσοκομείο, για την εξυπηρέτηση και μόνο των νεφροπαθών της περιοχής.Επιπλέον σε πρόσφατη επίσκεψή μου σε ασθενή άκουσα ότι το λεγόμενο ΄΄μηχάνημα ζωής΄΄ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών δε λειτουργεί πάντοτε και όταν λειτουργεί οι ενδείξεις δεν είναι πάντα ΄΄αξιόπιστες΄΄. Φίλος γιατρός ανέφερε ότι στοιχειώδεις μικροβιολογικές - αιματολογικές εξετάσεις ( καλλιέργειες, σίδηρος, έλεγχος ορμονών θυρεοειδούς ) δεν εκτελούνται λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Με την ευκαιρία μου μεταφέρθηκε ότι υπάρχει έλλειψη στοιχειωδών μορφών εξοπλισμού όπως σπιρόμετρο, εγκεφαλογράφος, ακουομετρητής, τυμπανομετρητής. Δε συζητείται ούτε ως ΄΄αστείο΄΄ η ανυπαρξία μηχανήματος είτε κινητής μονάδας μαστογράφου βέβαια σε μια περιοχή όπου η σχετική ίαση παρουσιάζει αλματώδη άνοδο!!!Με έκπληξη διάβασα πρόσφατα συνέντευξη τύπου ιατρών όπου μεταξύ των άλλων αναφέρθηκαν πολύ παραστατικά σε ελλείψεις του νοσοκομείου λέγοντας ΄΄ Ο υπερηχοκαρδιογράφος ήδη παρουσιάζει «μουσειακό ενδιαφέρον». Στα μέσα Αύγούστου ήταν αδύνατο να γίνει οποιαδήποτε ακτινογραφία, γιατί το εμφανιστήριο «απεβίωσε» κι αυτό λόγω «προκεχωρημένου γήρατος»΄΄. Ευνόητο είναι ότι με τέτοια κατάσταση, επί της ουσίας υπάρχει υποβάθμιση της ποιότητας της υγείας.
8. Παρόμοιας φύσης προβλήματα εντοπίζονται και στην οργάνωση των υπηρεσιών υγείας στην Πάργα, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός δεκαπλασιάζεται τη θερινή περίοδο. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για την υποδοχή των ασθενών, δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για τους εφημερεύοντες γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχει έλλειψη σε οδηγούς ασθενοφόρων, με συνέπεια να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε έκτακτα περιστατικά. Περιττό να αναφερθεί η έλλειψη παιδιάτρου στην Πάργα όπως και στο Φανάρι.Mε βάση αυτά, δεν είναι τυχαίο και έκπληξη που στην μελέτη του καθηγητή Λιαρόπουλου σχετική με την αξιολόγηση των νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ, το νοσοκομείο Πρέβεζας έλαβε αρνητική βαθμολογία ( -2 ). Ήταν καλύτερα όμως από τα Κρεστενά και τη Λευκάδα ( -4 ). Το 2012 και σε τουριστική περιοχή!!!Αυτά είναι τα πραγματικά θέματα και προβλήματα της υγείας στο Ν. Πρέβεζας. Το κτιριακό θέμα είναι σημαντικό και δόξα το θεό, τόσα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα υπάρχουν! Ποιό νόημα έχει το κτίριο αλήθεια, όταν δεν υπάρχουν βασικά στοιχεία υγειονομικής φροντίδας και όλοι σκέφτονται και συγχρόνως αναγκάζονται να πάνε στο Ιωάννινα στην Πάτρα και στην Αθήνα? Και το Αγρίνιο έχει καινούργιο νοσοκομείο (κτίριο) εδώ και 2 χρόνια αλλά δεν πρόκειται να λειτουργήσει επί του παρόντος λόγω έλλειψης κονδυλίων!Σύμφωνα με τις ανωτέρω διαπιστώσεις, τα πιο σημαντικά θέματα που επιβάλλεται να τεθούν και να απαντηθούν από τους αρμόδιους, είναι τα εξής:
Ποια είναι η πολιτική του Υπ. Υγείας σχετικά με τη βασική λειτουργικότητα του Νοσοκομείου σε επίπεδο εξοπλισμού? Ποια είναι η βούληση του υπουργείου αναφορικά με τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Πρέβεζας με αυτό της Άρτας ή της Λευκάδας;Ισχύει η δέσμευση του Υπουργείου για την ανέγερση νέου νοσοκομείου σύμφωνα με τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί το 2009; Ποια είναι η πολιτική δράσης του ΕΚΑΒ για το Ν. Πρέβεζας από εδώ και στο εξής; Θα συνεχίσει να υπάρχει σταθμός εξυπηρέτησης στη Φιλιπιάδα για παράδειγμα;Υπάρχει πολιτική βούληση να καλυφθούν οι κενές θέσεις παραιατρικού προσωπικού έστω με διαδικασία μετάταξης;Όλοι γνωρίζουμε, ότι εδώ και έξη σχεδόν χρόνια η εκάστοτε Κυβέρνηση διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι ο σχεδιασμός της υγείας του Νομού περιλάμβανε όχι απλώς την ενδυνάμωση των υποδομών του Νοσοκομείου αλλά και τη δημιουργία νέου σύγχρονου κτιρίου. Γνωστές οι διθυραμβικές ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου θεσμικών φορέων του Νομού τα τελευταία χρόνια άλλωστε!!! Επί τούτου, άλλη μια πρόσφατη ανακοίνωση κατόπιν της συνάντησης φορέων του Νομού μας με το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού κ. Μπεχράκη, ότι θα ειδοποιηθούν οι τοπικές αρχές μόλις ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για το μέλλον του νοσοκομείου και η διαβεβαίωση ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν με κοινωνικά και όχι αμιγώς οικονομικά κριτήρια, μόνο καθησυχαστικές δεν είναι!Όλοι κατανοούμε ότι εφόσον υπάρχουν οι συγκεκριμένες δομές υγείας, υπάρχουν θέσεις εργασίας, υπάρχει ανάγκη προμηθευτών και υπηρεσιών, υπάρχει επισκεψιμότητα στην πόλη, με λίγα λόγια υπάρχει οικονομική ζωή, κίνηση.Επί των ανωτέρω θεμάτων, θα ήταν ΄΄πιθανώς΄΄ δόκιμες να κριθούν από τους αρμόδιους του Νομού, οι παρακάτω προτάσεις:
1. Να υλοποιηθεί άμεσα η διάθεση βασικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού λειτουργικότητας υπηρεσιών υγείας αφού καταγραφούν οι βασικές ελλείψεις και ανάγκες. Η διάθεση είναι δόκιμη μέσω χρηματοδότησης ανάλογης μελέτης από τα ΕΣΠΑ.
2. Nα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διαθεσιμότητα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στις ορεινές περιοχές.
3. Να διατεθούν άμεσα υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής, όπως για παράδειγμα η εξασφάλιση πλήρως εξοπλισμένων κινητών μονάδων που θα μπορούν να επισκέπτονται απομακρυσμένα ορεινά χωριά και θα προσφέρουν υπηρεσίες. Παράγοντας σημαντικός για τη συγκράτηση του πληθυσμού στις ορεινές περιοχές όχι μόνο της Πρέβεζας αλλά και της Ηπείρου γενικότερα.Η διάθεση αυτών μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσω του προγράμματος ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ μεγάλων εταιριών του Νομού και της Περιφέρειας που τόσο ευεργετούνται σε αυτόν τον τόπο.
4. Συνεχή επένδυση με σεμινάρια, ημερίδες στην εκπαίδευση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. Είναι ζήτημα, η διαφορά στο επίπεδο της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων γιατρών. Άλλη είναι η εμπειρία, οι ευκαιρίες και η γνώση που αποκτάται σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και διαφορετική σε ένα νοσοκομείο του κέντρου ή μιας μικρής επαρχιακής πόλης όπως η Πρέβεζα.
5. Επένδυση σε νέες τεχνολογίες (π.χ τηλεϊατρική) θα βοηθήσουν στο σταδιακό περιορισμό των προβλημάτων σε θέματα υγείας των κατοίκων των ορεινών περιοχών της Πρέβεζας. Θετικό παράδειγμα προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί το δίκτυο EPIRUS–NET ( δίκτυο Τηλε-ιατρικής και Τηλε-εργασίας ) το οποίο λειτουργεί από το 2000.Το χαμηλό κόστος αυτού του έργου δύναται να γίνει πραγματικότητα μέσω του προγράμματος ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών που υποστηρίζουν την «υγεία» του Νομού και της Περιφέρειας ( 700 εκ.ευρώ τζίρος ετησίως).
6. Να ενταχθούν τα ασθενοφόρα του ΕΣΥ στη δύναμη του ΕΚΑΒ στο Νομό, με σταθμό αυτών όμως, το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας του Νομού. Καλύτερος προγραμματισμός και ταυτόχρονη μείωση λειτουργικών εξόδων.
7. Για να είναι δυνατή και σοβαρή κάθε συζήτηση περί της κατασκευής νέου νοσοκομείου από τη στιγμή που δεν επιλέγεται η διαδικασία του ΣΔΙΤ και δεν υπάρχουν τα κρατικά κονδύλια, αν πράγματι υπάρχει η σχετική βούληση από τους αρμόδιους φορείς, αυτό επιτυγχάνεται ως εξής:
α. Να ενταχθεί η κατασκευή νέου νοσοκομείου στη διαδικασία fast track.
β. Να χρησιμοποιηθούν άμεσα τα δεσμευμένα 100.000€ για την εκπόνηση επιτέλους των σχετικών μελετών που εκκρεμούν εδώ και 3 έτη. Ζητείται έργο χωρίς έτοιμη μελέτη – άλλο και τούτο!!!
γ. Τα υλικοτεχνικά μέσα του νοσοκομείου να χρηματοδοτηθούν μέσω του αναπτυξιακού νόμου με τη διαδικασία της μίσθωσης (leasing ) και το κτιριακό κομμάτι μέσω των ΕΣΠΑ αφού υπάρχει άλλωστε και η διαθεσιμότητα του οικοπέδου από το Δ. Πρέβεζας.
δ. Φορέας του έργου δύναται να είναι η πχ. η ΄΄Υγεία Πρέβεζας΄΄, εταιρία σύμπραξης ( joint-venture) μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Δ. Πρέβεζας, του Επιμελητηρίου, του Γ.Ν.Ν.Π και της Περιφέρειας στην Πρέβεζα.Με τους ετήσιους προϋπολογισμούς και τα πάγια αυτών, είναι συμβατή και δόκιμη η χρηματοδότηση της ιδίας συμμετοχής επί του έργου.
ε. Ο χαρακτηρισμός του νέου κτιρίου ως «πράσινο», ανοίγει την πόρτα της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη έως και 2 εκ.ευρώ. Ως γνωστόν, βάσει της νομοθεσίας (ΚΕΝΑΚ και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), τα κτίρια του δημοσίου θα πρέπει να καταστούν ενεργειακά αυτόνομα μέχρι το 2014.
8. Η άμεση αξιοποίηση του υφιστάμενου κτιριακού συγκροτήματος με χρήση φωτοβολταικών συστημάτων θα δώσει μεγάλη οικονομική ανάσα στα έσοδα έως και 1.6 εκ. ευρώ ετησίως. Ως γνωστόν οι σχετικές άδειες για δημόσιους οργανισμούς εκδίδονται άμεσα και κατά προτεραιότητα.
9. Ήπειρος δεν είναι μόνο τα Ιωάννινα. Η Περιφέρεια Ηπείρου μπορεί να συνεισφέρει πολλαπλώς στη διατήρηση και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Πρέβεζα ενισχύοντας ουσιαστικά τις προσπάθειες του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας. Επί τούτου, συμβολικά θα μπορούσε να μεταφερθεί στην πόλη της Πρέβεζας, η έδρα της εταιρίας Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (ΕΠΡΟΨΥΗ).Αυτή η κατάσταση βέβαια δεν αφορά μόνο την Πρέβεζα αλλά και πολλούς άλλους νομούς. Οι πάντες όμως μιλάνε πάρα πολύ για την αναγκαιότητα της ανάπτυξης και, μάλιστα με όρους κατεπείγοντος.Όμως δείγμα ανάπτυξης δεν έχει ούτε καν ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος αποτελεί τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης. Χωρίς πλήρως ανεπτυγμένο και ισχυρό ΕΟΠΥΥ, ποια κυβέρνηση θα επιχειρήσει ελαφρά τη καρδία να προχωρήσει στην κατάργηση νοσοκομείων του ΕΣΥ, και μάλιστα του 20 ή και 30% αυτών;Η κατάργηση έστω ενός νοσηλευτικού ιδρύματος δεν αποτελεί μία απλή διοικητική πράξη, πολύ πιο εμφανώς στην περιφέρεια, αφού είναι πλήρως ενσωματωμένα στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό, με όλες τις λειτουργικότητες τις οποίες εξυπηρετούν και οι οποίες δεν καταργούνται ούτε με διατάγματα ούτε με νόμους. Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ δε δημιουργήθηκαν στη χώρα με τους ίδιους όρους με τους οποίους δημιουργήθηκαν τα πανεπιστήμια ή τα ΤΕΙ. Ακόμη κι αν συνυπολογίστηκαν σε κάποιες περιπτώσεις πελατειακά κριτήρια, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ αποτελούν απαραίτητο κρίκο στο επίπεδο της δημόσιας υγείας και εξυπηρετούν περίπλοκες κοινωνικές αναγκαιότητες.Σε μια περίοδο που επίκειται «κοινωνικό κραχ», η τυχόν επιλογή συρρίκνωσης και των τελευταίων υπολειμμάτων του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους θα δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό θέμα. Θα πλήξει «θανάσιμα» τους αδύναμους, τους μακροχρόνια άνεργους, τους ανασφάλιστους που είναι πια πάνω από το 30% του πληθυσμού, τους αποκλεισμένους από κάθε πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τους ανθρώπους που πέρα από την ανέχεια είναι και τελείως ανοχύρωτοι απέναντι στην αρρώστια. Η διατήρηση ή η δημιουργία ενός νοσοκομείου στην οποιαδήποτε περιοχή της χώρας αναδιατάσσει ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό, σε βαθμό που η κατάργηση του ιδρύματος απειλεί να ανατρέψει ολόκληρο το κοινωνικό οικοδόμημα εκείνης της περιοχής, χωρίς, μάλιστα, να συνυπολογίζει κανείς τις άδηλες προς το παρόν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.Το σχέδιο των συγχωνεύσεων στο ΕΣΥ δεν έχει καμιά σοβαρή επιστημονική βάση ούτε στηρίζεται σε μια αξιόπιστη αξιολόγηση των μονάδων Υγείας. Άλλωστε και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, που είναι γνωστό think tank του νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού, φρόντισε να αποστασιοποιηθεί από το σχέδιο αυτό μιλώντας πρόσφατα για «αντικρουόμενα αποτελέσματα στην επίδοση των νοσοκομείων».Προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα δημιουργούνται. Ανάλογα όμως θα υπάρχουν και λύσεις. Μη ξεχνούμε πως τα πάντα στηρίζονται σε επιλογές ανθρώπων!

Τουριστική Επιχειρηματική Αποστολή στην Σόφια Βουλγαρίας διοργανώνει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού, συνεχίζοντας τις στοχευμένες προσπάθειές του για την προβολή των επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών μας στο εξωτερικό, διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στην Σόφια Βουλγαρίας στις 14-15-16 Νοεμβρίου 2012, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας και το Γραφείο ΕΟΤ στη Σόφια.Στόχος της αποστολής είναι η προβολή του νομού μας ως τουριστικός προορισμός, εκμεταλλευόμενοι την λειτουργία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, την προσέλκυση επισκεπτών και σύναψη συνεργασιών για την φιλοξενία τουριστών στο νομό μας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.Καλούνται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία κλπ, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ανωτέρω αποστολή να εκδηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους δηλώνοντας τα στοιχεία των συμμετεχόντων έως την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012, στο email mitroa2@e-thesprotias.gr ή στο fax της υπηρεσίας 26650-29489.Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα καλύψει αποκλειστικά το κόστος μετάβασης και επιστροφής και τις δαπάνες της αίθουσας όπου θα διενεργηθεί η συνάντηση. Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν το κόστος διαμονής τους (2 διανυκτερεύσεις) και διατροφής.

Σε κίνδυνο θέτει τη μεταφορά τον απορριμμάτων της Πρέβεζας και της Πάργας στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος

Σε κίνδυνο θέτει τη μεταφορά τον απορριμμάτων της Πρέβεζας και της Πάργας στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος η οποία προήλθε μετά από καταγγελίες πολιτών που είχαν προηγηθεί. Στην έκθεση οι επιθεωρητές καταγράφουν ελλείψεις, αστοχίες αλλά και παραβλέψεις και καλούν σε γραπτή απολογία όλους τους φορείς που σχεδίασαν, κατασκεύασαν, παρέλαβαν και λειτουργούν τον ΧΥΤΑ. Στην έκθεση των τριάντα δύο σελίδων των Επιθεωρητών, η οποία έχει κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στον Σύνδεσμο Διαχείρισης και όλους τους εμπλεκόμενους, καταγράφονται τα πολύ σοβαρά προβλήματα που καθιστούν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ επικίνδυνη για το περιβάλλον, ενώ οι επισημάνσεις συνοδεύονται και με τo αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. Οι κάτοικοι της περιοχής , με αφορμή και αυτή την έκθεση ετοιμάζονται να κινητοποιηθούν για ένα ορθολογικό Σχεδιασμό της Διαχείρισης Απορριμμάτων. Σε σχετική επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι ώρα να επιβληθούν τα σωστά βήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων , να απομακρυνθεί ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και να πάψει άμεσα η παραλαβή απορριμμάτων που προέρχονται εκτός Δήμου Σουλίου, ώστε η περιοχή να επιβαρύνεται μόνον σε ό,τι της αναλογεί από τις αστοχίες του ΧΥΤΑ .

Ανοικτό για το κοινό θα είναι το Αεροδρόμιο του Ακτίου 8 με 11 Νοεμβρίου

Ανοικτό για το κοινό θα είναι το Αεροδρόμιο του Ακτίου 8 με 11 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Π.Α. Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της 131ΣΜ η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, τις ώρες 1 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα και από την Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, τις ώρες 9 το πρωί με 5 το απόγευμα.

Πρωτιά της ΔΑΚΕ/ΠΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου για 1η φορά σε εκλογές – Ανοιχτή επιστολή του νεοεκλεγέντα αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου με τη ΔΑΚΕ/ΠΕ, κ. Ευαγγέλου ΦίλιππαΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ:
Φίλες και Φίλοι,
Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Ως νεοεκλεγείς αιρετός στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Ηπείρου θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηπείρου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν τόσο στο πρόσωπό μου (410 ψήφους) όσο και στην παράταξη που ανήκω, αναδεικνύοντάς την πρώτη δύναμη στην Ήπειρο (737 ψήφους).Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία αποτελεί διπλή τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη η εκλογή μου στο ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου διότι οι εκπαιδευτικοί – και γενικότερα όλη η κοινωνία - ζούμε τις πιο δύσκολες συνθήκες για την ίδια μας τη ζωή, αφού τα πάντα καταρρέουν, τα εργασιακά δικαιώματα δεκάδων χρόνων καταργούνται και οι μισθοί μας έχουν συρρικνωθεί κατά 40%.Πιστεύω ότι, ιδιαίτερα, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι αναγκαία η συμμετοχή μας στα δρώμενα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας διότι οφείλουμε να δράσουμε και να αντιδράσουμε στα άδικα μέτρα που υλοποιούνται εις βάρος του κλάδου των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση ολόκληρης της κοινωνίας.Οφείλουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε με όλους τους κοινωνικούς φορείς, προβάλλοντας με πειστικά επιχειρήματα τόσο τις αδικίες που έχουμε υποστεί όσο και τις διεκδικήσεις μας.Για παράδειγμα, αποτελεί κύριο στόχο μου να αναδεικνύω καθημερινά τόσο την άδικη και απάνθρωπη οικονομική και επιστημονική μας απαξίωση, προβάλλοντας ως κυρίαρχο επιχείρημα τον αξιοκρατικό τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών στο δημόσιο.Ειδικότερα, οφείλουμε να λέμε την αλήθεια στην κοινωνία με συγκεκριμένα, τεκμηριωμένα και αντικειμενικά επιχειρήματα. Με αλλά λόγια, οφείλουμε καθημερινά να λέμε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι από τους λίγους κλάδους εργαζομένων του δημοσίου που δεν τους πήρε από το χεράκι ο κάθε μεγαλοπαράγοντας συνδικαλιστής συγκεκριμένου κόμματος ή βουλευτής ή υπουργός να τους διορίσει. Οι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν είτε από τον πίνακα προϋπηρεσίας που είναι ο πλέον αντικειμενικός και διαφανής με συγκεκριμένα και αντικειμενικά κριτήρια (και επιπλέον αξίζει να επισημανθεί ότι πολλές φορές «μάζευαν» προϋπηρεσία για χρόνια σε ακριτικές περιοχές και δαπανώντας περισσότερα χρήματα από το μισθό τους) είτε από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.Ταυτόχρονα, στόχος μου είναι να αναδεικνύω και να διεκδικώ σημαντικά ζητήματα που απασχολούν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Για παράδειγμα, την ανάδειξη του παιδαγωγικού – επιστημονικού ρόλου του εκπαιδευτικού, το ζήτημα της αξιολόγησης, τα προβλήματα της Προσχολικής Αγωγής και των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλπ..Παράλληλα, στόχος μου είναι να προτείνω λύσεις σε ζητήματα της καθημερινότητας των εκπαιδευτικών που δεν κοστίζουν τίποτε. Απλά μια υπογραφή! Τέτοια είναι η υπηρέτηση της οργανικής θέσης για έναν ή καθόλου χρόνου, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις, κλπ.Κλείνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω από βάθους καρδιάς ότι καθημερινός μου στόχος είναι να αλλάξω την αντίληψη σχετικά με την απαξίωση που έχουν υποστεί οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους και φυσικά στην εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, οφείλω και οφείλουμε να αλλάξουμε την άποψη της κοινωνίας για τον συνδικαλιστή. Δυστυχώς, ο όρος του συνδικαλιστή έχει ευτελιστεί από τους ίδιους τους συνδικαλιστές, χωρίς φυσικά να ευθύνεται η πλειοψηφία αυτών. Κατά συνέπεια, στόχος μου είναι να αποκαταστήσω την αρνητική εικόνα που υπάρχει και να αντικαταστήσω τον παραπάνω όρο με τον όρο εκπρόσωπος των εργαζομένων, που αντικατροπτρίζει και την ουσία του αιρετού εκπροσώπου. Με άλλα λόγια, θα προσπαθήσω να υπηρετήσω όλους σας ως ουσιαστικός και πραγματικός ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΑΣ, δημιουργώντας μια νέα θεώρηση για τα πολιτικά δρώμενα στο χώρο της εκπαίδευσης με τεκμηριωμένο, έγκυρο, διεκδικητικό και αποτελεσματικό λόγο.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ευαγγέλου Φίλιππος