Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Συγκέντρωση και πορεία με αφορμή την πανελλήνια απεργία

Συγκέντρωση και πορεία, σε κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν διαδηλωτές, με αφορμή την πανελλήνια απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Κλειστά παρέμειναν τα καταστήματα της πόλης, ενώ «χειρόφρενο» τράβηξαν και οι ιδιοκτήτες των ταξί. Η απεργία των τελευταίων θα συνεχιστεί και αύριο. Η πορεία ξεκίνησε από το ΕΚΙ, διέσχισε την κεντρική πλατεία, μέχρι την παλιά Ακαδημία και στην επιστροφή της προς την Περιφέρεια, σταμάτησε έξω από το δικαστικό μέγαρο, όπου υπάρχουν σε εκκρεμότητα υποθέσεις κτηνοτρόφων οι οποίοι συνελήφθησαν στα προ ημερών επεισόδια που σημειώθηκαν στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».

Τροχαίο με έναν νεκρό και εννέα τραυματίες στη Εγνατία Οδό

Ένας 37χρονος Μαροκινός σκοτώθηκε σήμερα στην Εγνατία Οδό, όταν ένα μικρό βαν το οποίο οδηγούσε 20χρονος Ρουμάνος και στο οποίο επέβαιναν 9 ακόμη άτομα, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Ρουμανίας (ηλικίας 37 και 22 ετών) και έξι υπήκοοι Μαρόκου (ηλικίας 42,21, 21,36,31 και 32 ετών), διέφυγε της πορείας του και ανετράπη.Το δυστύχημα έγινε στο 19ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, από κόμβο Ιωαννίνων προς Θεσσαλονίκη, και κάτω από άγνωστες μέχρι τώρα συνθήκες. Όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το αυτοκίνητο έφερε ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στον Γενικό Γραμματέα οι δημοσιογράφοι των Ιωαννίνων

«Είμαστε αποφασισμένοι και θα αγωνιστούμε μέχρι την σίγουρη τελική νίκη του κλάδου μας», επεσήμαναν οι Γιαννιώτες δημοσιογράφοι στον Περιφερειάρχη κ. Ηλία Θεοδωρίδη στην σημερινή ολιγόωρη «ειρηνική κατάληψη » της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας στα Γιάννινα. Στον κ. Θεοδωρίδη, που εκπροσωπεί και την κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν Γιώργος Κυρούσης, ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ΜΜΕ και εστίασε στην τωρινή τακτική της κυβέρνησης για ένταξη των Ταμείων Υγείας των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΠΥ, κάτι που πλήττει άμεσα το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τις συντάξεις των συναδέλφων.«Καταγράφονται τακτικές που δεν τις τολμούν ούτε ολοκληρωτικά καθεστώτα...», επεσήμανε ο κ. Κυρούσης και συνέχισε: «Ήλθε το πρωτοφανές «κούρεμα» στις καταθέσεις του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και όχι σε ομόλογα που αυθαίρετα τις μετέτρεψε σε ομόλογα η Τράπεζα της Ελλάδος εν αγνοία μας. Οι δημοσιογράφοι μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τεράστια ποσά από τα αποθεματικά των Ταμείων τους. . Προσφύγαμε στην Δικαιοσύνη και θα δικαιωθούμε γιατί πρόκειται για καθαρά ληστρική ενέργεια. Τώρα έβαλαν στο στόχαστρό τους τις περιουσίες των Ταμείων. Κι όλα αυτά, όταν από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν ζητήθηκε ούτε προβλέπεται χρηματοδότηση έστω και ενός ευρώ προς τα δημοσιογραφικά Ταμεία...».Στον κ. Θεοδωρίδη επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΠΗΝ, και δεσμεύτηκε ότι μαζί με εισηγητικό σημείωμα δικό του θα προωθηθεί στην κυβέρνηση. Στην διαλογική συζήτησε που είχε με τους συναδέλφους, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για καταφανή αδικία, και εξέφρασε την συμπαράστασή του, αλλά και την ελπίδα ότι τελικά τα δημοσιογραφικά Ταμεία θα εξαιρεθούν αφού αυτό υποδεικνύει και η απλή λογική και δεν θα υποστούν επιπλέον πλήγματα.Τέλος του επισημάνθηκε να διαβιβάσει στην κυβέρνηση, ότι οι δημοσιογράφοι και της Περιφέρειας, βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και δεν θα ανεχθούν καμιά αρνητική κίνηση κατά του κλάδου, που επιπλέον πλήττεται από την ανεργία και την συνεχή απώλεια εισοδήματός τους.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σωρεία παραβάσεων διαπιστώθηκε σε ελέγχους για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων!

Σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων εντόπισαν ειδικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων ελέγχου βυτιοφόρων, φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων, στις πύλες εισόδου της χώρας.Οι επιχειρήσεις σχεδιάσθηκαν και διενεργήθηκαν από 30.10.2012, κατόπιν εντολής του υπουργού Οικονομικών προς τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ για πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης καυσίμων –εμπορευμάτων.Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε 24ωρη βάση.Η σημαντικότερη παράβαση ήταν η εξής: Εντοπίσθηκε φορτηγό τρίτης χώρας να προμηθεύεται καύσιμο από αντλία πρατηρίου, με την ένδειξη Diesel. Κατά τον έλεγχο, που έγινε, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια, των οποίων η συνολική ποσότητα στη δεξαμενή ήταν 10.400 λίτρα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι είχαν διατεθεί 4.000 λίτρα νοθευμένου καυσίμου, που είχε κατασχεθεί σε προγενέστερο έλεγχο και διατέθηκε, αφού παραβιάσθηκαν οι σφραγίδες, που είχαν τεθεί.Περαιτέρω, ο έλεγχος εντόπισε και κατάσχεσε 23 φιάλες αλκοολούχων ποτών και 470 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων, που δεν είχαν τελωνιστεί. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, που ήταν υπότροπος σε άλλες 2 περιπτώσεις, παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου και καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση. Από τους λοιπούς ελέγχους, οι σημαντικότερες παραβάσεις είναι: Δέκα περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων με φορτηγά, χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία.Έξι περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων, χωρίς φορτωτικές. Μία περίπτωση λαθρεμπορίας (εισαγωγή επιπλέον ποσότητας καυσοξύλων από την Αλβανία στην Ελλάδα). Μία δέσμευση ενός πολυτελούς αυτοκινήτου με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να διερευνηθεί η νόμιμη κυκλοφορία του. Έντεκα λεωφορεία, που μετέφεραν επιβάτες από Ελλάδα προς Αλβανία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία σε 87 περιπτώσεις.

Συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης ΟΤΑ

Στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ θα συμμετέχει ο Δήμος Αρταίων σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ελήφθη χθες βράδυ. Την εισήγηση έκανε η Αντιδήμαρχος Αρταίων κυρία Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου η οποία ανέφερε τα εξής: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που βρίσκεται περισσότερο από τον καθένα εγγύτερα στον πολίτη και στα καθημερινά του προβλήματα. Όλοι όσοι συμμετέχουμε ενεργά σ’ αυτόν τον θεσμό, μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες καλούμαστε να δώσουμε λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν όλους τους δημότες μας.Προβλήματα που αφορούν τομείς όπως η υγεία, η ποιότητα ζωής, η πρόνοια, η κοινωνική πολιτική κ.α.Πιστεύουμε ότι η υγεία και η πρόληψη θα πρέπει να αποτελούν βασικό άξονα μιας δημοτικής πολιτικής που σχεδιάζεται και υλοποιείται με επίκεντρο τον πολίτη.Το μοντέλο των διαδημοτικών συνεργασιών μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός πολλαπλασιαστής ισχύος στην προσπάθειά μας να γίνουμε αποτελεσματικότεροι στις διεκδικήσεις μας και χρησιμότεροι στις τοπικές κοινωνίες.Ήρθε η ώρα οι Ο.Τ.Α ν’ αναλάβουν νέες ευθύνες, νέους ρόλους και νέες αρμοδιότητες στον τομέα της υγείας. Βασική φιλοσοφία της συνεργασίας αυτής είναι η αντιμετώπιση του πολίτη σαν μια ανθρώπινη οντότητα που θέλει να την διατηρεί υγιή. Και όχι απλά να την θεραπεύσει όταν ασθενήσει. Γιατί η προσέγγιση αυτή έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι είναι και λιγότερο επωφελής για την υγεία του πολίτη, αλλά και κοστίζει ακριβότερα. Όμως για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να δώσουμε έμφαση όχι στη θεραπεία ‚ αλλά στην πρόληψη.Πρόληψη στη σωματική αλλά και στην ψυχική υγεία του πολίτη.Έχοντας υπόψη τους σκοπούς, τους στόχους και το καταστατικό του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προτείνω να αξιοποιηθούν οι συγκεκριμένες δράσεις και να γίνει και ο Δήμος μας μέλος. Γι’ αυτό χρειάζεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μια αίτηση εγγραφής η οποία συμπληρώνεται, από τον Δήμαρχο.Θεωρώ ότι τα οφέλη για το Δήμο μας από τη συμμετοχή του στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας θα είναι πολλά, και κυρίως:
- Ο Δήμος μας θα ανήκει στη μοναδική οργανωμένη διαδημοτική δομή που έχει αποκλειστικό σκοπό την Πρόληψη της υγείας, για την οποία, στη χώρα μας, δεν υπάρχει καμία άλλη θεσμική κατοχύρωση.
- Ο Δήμος μας θα συμμετέχει αυτοδίκαια, μέσω του Διαδημοτικού Δικτύου, στις εθνικές πρωτοβουλίες για την Πρόληψη που αναλαμβάνονται στα πλαίσια της προαγωγής της σωματικής και της ψυχικής υγείας καθώς και της κοινωνικής μέριμνας.
- Ο Δήμος θα συμμετέχει σε όλα τα υποβαλλόμενα και τα εγκριθέντα εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα που του αντιστοιχούν και θα λαμβάνει αναλογικά, μερίδιο από τις εγκρινόμενες επιχορηγήσεις.
- Ο Δήμος θα μπορεί να λαμβάνει συμβουλές και τεχνογνωσία, μέσα από τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει το Διαδημοτικό Δίκτυο με Πανεπιστημιακές σχολές, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας κλπ.
- Ο Δήμος θα μπορεί να παραλαμβάνει έτοιμα, προτυποποιημένα προγράμματα ή εκδηλώσεις που αφορούν στην πρόληψη της υγείας και να τα υλοποιεί σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του.
- Ο Δήμος μας μπορεί να ζητήσει στήριξη από το Διαδημοτικό Δίκτυο όσον αφορά την οργάνωση και τη χορηγία εκδηλώσεων που επιθυμεί να υλοποιήσει και που έχουν ευρύτερο ενδιαφέρον.
- Ο Δήμος μας θα μπορεί να επωφελείται από προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ή άλλα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας που εγκρίνονται μέσω του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους εισηγούμαι τη συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και ζητάω από το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση πίστωσης έως 900,00 ευρώ ετησίως από τον Κ.Α. 00-6736.004 «Συμμετοχή Δήμου στο διαδημοτικό δίκτυο υγείας» για την κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής».

Αλλαγή στην πτήση της Ολυμπιακής για Ιωάννινα

Σε τροποποίηση του προγράμματος πτήσεων προχωρούν αύριο, Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, η Aegean Airlines και η Olympic Air, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), συμμετέχοντας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.Η Olympic Air αναγκάζεται να αλλάξει την πτήση 800/801 Αθήνα- Ιωάννινα: Αθήνα αναχώρηση 15.05, Ιωάννινα αναχώρηση 16.30

Αποφάσεις Περιφερειάρχη για έργα ΕΣΠΑ σε Ιωάννινα – Άρτα

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, απόφαση με την οποία διατυπώνεται σύμφωνη γνώμη για τη δημοπράτηση του έργου:«Εξοπλισμός ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης του Δήμου Ιωαννιτών», με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ιωαννιτών και προϋπολογισμό 553.572,57 ευρώ.Με άλλη απόφαση του Περιφερειάρχη, ζητείται από το Δήμο Αρταίων, φορέα υλοποίησης του έργου «Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στις οδούς Αμβρακίας – Τζαβέλλα – Πύρρου», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, να προχωρήσει σε ανασύνταξη των τευχών δημοπράτησης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ε.Δ.Α. και να τα επανυποβάλλει προς έγκριση.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στη θεματική προτεραιότητα «Άλλες Κοινωνικές Υποδομές»

Με ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, γίνεται γνωστή η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ηπείρου» - Θεματική προτεραιότητα «Άλλες κοινωνικές υποδομές». Δυνητικοί τελικοί δικαιούχοι είναι οι: Φορείς εποπτευόμενοι από τα Υπ. Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (6η ΥΠΕ, λοιποί φορείς) και η Περιφέρεια Ηπείρου. Οι προτάσεις που πρέπει να υποβληθούν θα πρέπει να στοχεύουν στην αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών υγείας για την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών Υγείας ειδικών κοινωνικών ομάδων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών και των οικογενειών τους. Η υποβολή τους είναι δυνατή από 12 -11-2012 μέχρι 31-3-2013 και μέχρι εξαντλήσεως της διαθέσιμης συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας δαπάνης, που ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ. Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr/espa και στην κ. Α. Γκάσιου, τηλέφωνο 26513- 60506.

Γιορτή τσίπουρου στην Στρατίνιστα Πωγωνίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρατίνιστας Πωγωνίου σας καλεί στην 26η Γιορτή Τσίπουρου ,τη 17η Νοεμβρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 5 το απόγευμα.Η Γιορτή Τσίπουρου έχει γίνει πλέον θεσμός, 26 χρόνια τώρα, για μας τους Στρατινιστιώτες, για τους κατοίκους της επαρχίας Πωγωνίου καθώς και όλους τους φίλους μας.Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει
1ο) Διαγωνισμό καλύτερου τσίπουρου, μετά από την επιλογή της κριτικής επιτροπής. Ακολουθεί η βράβευση των τριών πρώτων.
2ο) Παραδοσιακά φαγητά και άφθονο τσίπουρο!
3ο) Χορό, μέχρι το πρωί, με κλαρίνα !
Σας περιμένουμε, για να περάσουμε μαζί μία αξέχαστη βραδιά.

Ο Κλασικός Ιταλικός Κινηματογράφος κάθε Τετάρτη στα Παλιά Σφαγεία

Το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων και ο Ελληνο-Ιταλικός Σύλλογος Φιλίας Ιωαννίνων παρουσιάζουν αυτή την Τετάρτη 7/11 και κάθε Τετάρτη στον Πολιτιστικό Χώρο Παλιά Σφαγεία τον κύκλο προβολών "Η ΓΗ ΤΡΕΜΕΙ".Μετά το επιτυχημένο αφιέρωμα στο Νέο Ιταλικό Κινηματογράφο που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο κύκλος "Η ΓΗ ΤΡΕΜΕΙ" επιστρέφει στο σινεμά της γειτονικής μας χώρας για παρακολουθήσει την εξέλιξή του από τις απαρχές του Νεορεαλιστικού κινήματος της δεκαετίας του 1940 ως την περίφημη φυσική του συνέχεια με τον "κινηματογράφο του δημιουργού" των δεκαετιών 1950-1960-1970.Η πρώτη ταινία του κύκλου είναι η "Ρώμη Ανοχύρωτη Πόλη" του Ρομπέρτο Ροσελίνι που θα προβληθεί αυτή την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ. ενώ θα ακολουθήσουν τα:
14/11 Η ΓΗ ΤΡΕΜΕΙ του Λουκίνο Βισκόντι
28/11 ΠΙΚΡΟ ΡΥΖΙ του Τζουζέπε Ντε Σάνκτις 
5/12 ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ του Βιτόριο Ντε Σίκα 
12/12 ΨΩΜΙ, ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ του Λουίτζι Κομεντσίνι

Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Θεσπρωτίας

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του σχολικού πρωταθλήματος. Αυτή ήταν μια προκριματική φάση για το μεγάλο σχολικό Θεσπρωτίας που θα γίνει τέλει Ιανουαρίου.Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα γίνει το ομαδικό πρωτάθλημα Θεσπρωτίας. Όσα παιδάκια δεν προκρίθηκαν από το ατομικό, μπορούν να συμμετέχουν στο ομαδικό και να κερδίσουν την πρόκριση για το μεγάλο σχολικό.Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα. Όσα παιδάκια δεν πήραν πρόκριση από το ατομικό, μπορούν να την διεκδικήσουν εκ νέου. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν και πάλι στο κέντρο νεότητας στις 10:30.Ο Σκακιστικός Όμιλος Θεσπρωτίας ευχαριστεί εγκάρδια τους κ. Γ. Δερέκα και κ. Χ. Τζέγκα για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφεραν στη διοργάνωση του σχολικού πρωταθλήματος.

Κλήρωση αυτοκινήτου Εθνικού Φιλιππιάδας

Το νέο Lancia Ypsilon είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012 για την Ελλάδα» και ο Εθνικός Φιλιππιάδας σας το προσφέρει με την κλήρωση που διοργανώνει και πάλι φέτος!!!!!!! Νικητής ο κάτοχος του αριθμού του οποίου τα τελευταία 4 ψηφία συμπίπτουν με τα τελευταία 4 ψηφία του Κρατικού Λαχείου που κληρώνει στις 31-12-2012.Με το απαράμιλλο ιταλικό στιλ να κυριαρχεί και τη φινέτσα τoυ εσωτερικού διάκοσμου να κλέβει τις καρδιές, το νέο Ypsilon αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο κομψά μικρά αυτοκίνητα. Η έκδοση με τον πετρελαιοκινητήρα 1,3 JTD ωστόσο, είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, τόσο σε επιδόσεις, όσο και στην τσέπη!!

Το φινάλε του Twilight στον κινηματογράφο Odeon Paralimnio Ioannina

Οι θαυμαστές της σειράς ταινιών «Λυκόφως» θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική βραδιά αποκλειστικά Odeon Paralimnio (Paralimnio Ioannina fun park περιοχή Βοτανικός, Ιωάννινα.Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012, στις 21.30 θα προβληθεί το 1ο μέρος του τελευταίου κεφαλαίου («Χαραυγή μέρος 1») και αμέσως μετά στις 00.00, δείτε πρώτοι το επικό φινάλε που θα ζήσει για πάντα... «Το Λυκόφως Χαραυγή μέρος 2» Απολαύστε και τις δύο ταινίες μόνο με 10 ευρώ αποκλειστικά στους κινηματογάφους Οdeon,στα Γιάνεννα!!!

''Έβλεπα μόνο τη ΦΩΝΗ" στην πειραματική σκηνή του Politheatrou

Τις τελευταίες τρεις παραστάσεις θα δώσει την Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 9,15΄μμ η πειραματική σκηνή του Politheatrou με τον αφηγηματικό μονόλογοn''Έβλεπα μόνο τη ΦΩΝΗ".Πρόκειται για ένα. ένα παζλ που τα κομμάτια του δεν ταιριάζουν ακριβώς. Στα κείμενα δεν υπάρχουν ρόλοι. Δεν υπάρχει φύλο μήτε ηλικία. Ένας άνθρωπος πάνω στη σκηνή αφηγείται και παίζει.Θυμάται, αναρωτιέται, προβληματίζεται, βουτά βαθιά στον εαυτό του, έχοντας συντροφιά έναν Άγγελο ή μήπως δύο;Τα κείμενα της παράστασης, μια συρραφή λογοτεχνικών κειμένων. Κείμενα με κοινό θέμα. Το παιδί, η μνήμη, ο κύκλος της ζωής, συναισθήματα, σε ένα ταξίδι σαν σε κουβάρι από εκείνα των παραμυθιών.

Κάλεσμα Κώστα Μπάρκα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση

Το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται αύριο εν κρυπτώ, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013 – 2016 και ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται την Κυριακή, συνιστούν μια αδιάρρηκτη ενότητα μέτρων, άξονες ενός σχεδίου εξόντωσης της εργασίας.. Αποτελούν το όραμα του κεφαλαίου για την οργάνωση της κοινωνίας, των εργαζομένων, των δικαιωμάτων, της ζωής. Διαβάζοντας τα μέτρα δυσκολεύεται κάποιος να πιστέψει ότι γράφτηκαν από ανθρώπινο χέρι και κυρίως ότι θα ψηφιστούν από ανθρώπους, τους οποίους ο λαός εξέλεξε ως εκπροσώπους του με διαμετρικά αντίθετες προεκλογικές δεσμεύσεις.Ο κόσμος του χρήματος έχει εδώ και δύο χρόνια κηρύξει τον πόλεμο στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Με τα νέα μέτρα που επιχειρεί να ψηφιστούν αυτή την εβδομάδα δεν αφήνει κυριολεκτικά τίποτα όρθιο, πετάει στο περιθώριο τον κόσμο της εργασίας, της νεολαίας, τους ανέργους. Μια κυβέρνηση η οποία εξοικονομεί 82 εκατομμύρια ευρώ από τα αναπηρικά επιδόματα και 80 εκατομμύρια ευρώ από τους εφοπλιστές είναι μια κυβέρνηση εμφυλιοπολεμική, που ο λαός πρέπει να ρίξει άμεσα πριν μας οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή.Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους και τις άνεργες να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες, να ρίξουν την μνημονιακή συγκυβέρνηση και να βάλουν μία τελεία στην καταστροφή.Η κυβέρνηση της Αριστεράς ως μέρος του λαού που αντιστέκεται και αγωνίζεται, θα αναλάβει την ευθύνη, μαζί με αυτόν, να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα.Οι ζωές μας δεν μπορούν να περιμένουν. Το λόγο έχει πάλι ο αγωνιζόμενος λαός.Ή εμείς ή αυτοί.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ «ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ» ΤΟΝ ΚΑΣΣΗ!

Από το fimotro
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων και η σύζυγός του απ’ ότι φαίνεται δεν μπορούν να χωνέψουν πως την έδρα την κατέλαβε ο Μιχάλης Κασσής. Διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως ο Θαν. Οικονόμου στην σελίδα του στο Facebook και με αφορμή κάποια αναφορά για τον Κασσή σε στημένα ματς με την ομάδα της Κρανούλας γράφει: «Σε πιάνει το στομάχι σου με κάτι Κασσήδες που 30 χρόνια άνοιγαν τρύπες στο καράβι κ σήμερα γίνονται μούτσοι στη σαπίλα του λαϊκισμού. Κ αν ισχύουν (!) αυτά που λέει σήμερα ο Κασιμάτης στην Καθημερινή δεν θα απορήσω αν δούμε και "βραχιολάκια". Για να έρθει από κάτω να συμπληρώσει με σχόλιο της η ίδια η σύζυγός του κ. Οικονόμου: «Της ΔΕΗ κρεμασταρια που είναι απ τα καλύτερα». Ως γνωστό ο κ. Κασσής λόγω του ξεπουλήματος της ΔΩΔΩΝΗ, ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ αλλά ο Οικονόμου «κλαίει» μετά της συζύγου την χαμένη έδρα και ονειρεύονται χειροπέδες και «κρέμασμα». Αυτό θα πει ζευγάρι!

Στις 20 Νοεμβρίου η δίκη!

Αναβλήθηκε και σήμερα η εκδίκαση των μηνύσεων για τις διαμαρτυρίες που είχαν εκδηλωθεί την προηγούμενη Παρασκευή στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Το στελεχος της SI,της εταιρίας που εξαγόρασε τη Δωδώνη κ. Κώστας Ιωακειμίδης, είχε στραφεί εναντίον του εκπροσώπου των κτηνοτρόφων Μιχάλη Τζίμα, του Προέδρου της ΕΑΣΙ Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη και του βουλευτή Μιχάλη Κασσή.H δίκη θα γίνει την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στις δώδεκα το μεσημέρι.

ΑΡΤΑ:Απεργιακή συγκέντρωση κατά των νέων μέτρων

Απεργιακή συγκέντρωση κατά των νέων μέτρων που τίθενται προς ψήφιση την Τετάρτη στη Βουλή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 6 και 7 Νοεμβρίου. Στο χώρο του Εργατικού Κέντρου απηύθυνε ομιλία ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Δημήτρης Γιαννούλης ο οποίος ανέφερε ότι τα υπό ψήφιση μέτρα «δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα χρέη ούτε με τα ελλείμματα παρά μόνο με την ανάκαμψη της κερδοφορίας των Τραπεζιτών-Εφοπλιστών-Βιομηχάνων-μεγαλεμπόρων έχουν σχέση». «Δίνουμε τη μάχη να μην περάσουν τα μέτρα. Εκεί όμως που θα κριθεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, εκεί που θα μετρήσουμε και θα μετράμε κάθε μέρα το μπόι μας, είναι στο κατά πόσο θα εμποδίσουμε την εφαρμογή τους, σε κάθε χώρο εργασίας» τόνισε ο κ. Γιαννούλης.Ακολούθησαν οι καθιερωμένες πορείες στο κέντρο της πόλης. Το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ τερμάτισε την πορεία του στον Άγιο Γεώργιο και ακολούθως πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη επί της εθνικής οδού στο ύψος των φαναριών, στην είσοδο της πόλης.Η ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ έγινε στην πλατεία Αγίου Δημητρίου. Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Νίκος Νικολάου ο οποίος τόνισε ότι «τα μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα για τη συμμετοχή στην απεργία, για τη μαζικότητα και τη δυναμική των απεργιακών συγκεντρώσεων αποτυπώνουν την καθολική, αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων στις πολιτικές σκληρής λιτότητας, εξαθλίωσης, αύξησης της φτώχειας και των ανισοτήτων, διάλυσης του Κοινωνικού Κράτους, ολοκαυτώματος εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων».Ο κ. Νικολάου κάλεσε «όλους και όλες να ενεργοποιηθούν σε αυτόν τον αγώνα, να συμμετέχουν, να διορθώσουν, να αλλάξουν κάθε δομή ή μορφή που στέκεται εμπόδιο στην αποτελεσματικότητά του».Στην πανελλαδική απεργία και στην πορεία συμμετείχε και ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας ο οποίος νωρίτερα, περίπου στις 9 π.μ. προχώρησε σε κατάληψη της Εφορίας.Η απεργιακή συγκέντρωση θα επαναληφθεί αύριο στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας.Επίσης την Τετάρτη στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Άρτας έχει προγραμματιστεί Παναρτινό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων και στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων, στο οποίο ο κ. Νικολάου κάλεσε τους εργαζόμενους της Άρτας να συμμετάσχουν.

Ακόμη περιμένουν τους δικαστές οι αλληλομηνυόμενοι για τη ΔΩΔΩΝΗ

Σε αναμονή των δικαστών που προφανώς σήμερα απεργούν, βρίσκονται εδώ και 20 λεπτά στο δικαστικό μέγαρο οι τέσσερις αλληλομυνηόμενοι για τη ΔΩΔΩΝΗ. Όλα οδηγούν σε αναβολή ή ορισμό τακτικής δικάσιμου. Απλά για καθαρά τυπικούς λόγους αναμένονται να κατέβουν οι δικαστές για να ορίσουν το τι τελικά θα ισχύσει για τους Μιχάλη Κασσή, Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη, Μιχάλη Τζίμα και Κώστα Ιωακειμίδη (εκπρόσωπο των νέων αγοραστών). Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολύς ο κόσμος και σήμερα στα δικαστήρια, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους τρεις Γιαννιώτες συλληφθέντες.

Προτάσεις του Γενικού Γραμματέα για τη δημιουργία δημοπρατηρίων προϊόντων

Την αναγκαιότητα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία μεγάλων εμπορευματικών σταθμών και δημοπρατηρίων προϊόντων εκφράζει με επιστολή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης καθώς όπως επισημαίνει οι ρυθμιστικοί κανόνες που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα στην εσωτερική αγορά δεν έχουν βοηθήσει ούτε στην ενίσχυση του ανταγωνισμού και ούτε φυσικά στον έλεγχο των τιμών.Ο Γενικός Γραμματέας στην επιστολή που απέστειλε στις αρχές Οκτωβρίου στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τονίζει πως οι σημερινές οικονομικοκοινωνικές συνθήκες επιβάλουν τη δημιουργία τέτοιων υποδομών και καταθέτει τις προτάσεις του για την άμεση δρομολόγησή τους. Προτείνει, οι συγκεκριμένες επενδύσεις να λειτουργήσουν σε αντίστοιχες δημόσιες εκτάσεις με ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια. Η χωροθέτηση και μελέτη τους να είναι αποτέλεσμα συμφωνίας των εμπλεκόμενων φορέων της κάθε περιφέρειας και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για άμεση ένταξή τους στο ΕΣΠΑ καθώς πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.Ειδικότερα στην επιστολή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει:
«Η δημιουργία και λειτουργία των εμπορευματικών σταθμών και δημοπρατηρίων προϊόντων θα οδηγήσει:
-στο σπάσιμο του μονοπωλίου των κεντρικών λαχαναγορών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και τη δημιουργία παράλληλου εμπορικού δικτύου για τα συνεταιριστικά και μη, αγροτικά προϊόντα. Τον απεγκλωβισμό από οργανωμένα μονοπωλιακά δίκτυα εμπορίου, που λυμαίνονται την αγορά, πολλαπλασιάζοντας τις τιμές, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη σε βάρος του παραγωγού και του καταναλωτή.
-στην ευκολότερη πρόσβαση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στην χονδρική χωρίς τη διαμεσολάβηση του εμπορίου. Εξασφαλίζοντας αξιοπρεπές εισόδημα για τους παραγωγούς.
στην τροφοδότηση των τοπικών αγορών και τις λιανικής πώλησης σε τιμές παραγωγού απελευθερωμένες από το μεταφορικό κόστος και την αποφασιστική μείωση της ψαλίδας της τιμής των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι.
-στην κατάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου της εθνικής αγοράς για τα εγχώρια αγροτικά προϊόντα.
-στη λειτουργία δημοπρατηρίου τιμών για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, το οποίο θα λειτουργεί ως ρυθμιστής τιμών, όχι μόνο στην εθνική αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά.
στη δημιουργία στην εσωτερική αγορά πόλων ουσιαστικού ανταγωνισμού με σοβαρό ρυθμιστικό, εξυγιαντικό ρόλο στην εθνική αγορά.
στην ανταλλαγή προϊόντων μεταξύ περιφερειακών αγορών όλης της χώρας.
Η ανάπτυξη όλων των παραπάνω θα έχει ως αποτέλεσμα:Οι περιφερειακές αγορές να αποτελέσουν ουσιαστικό μηχανισμό έλεγχου των «ελληνοποιήσεων» των εισαγόμενων προϊόντων στην ελληνική αγορά και να εναρμονιστούν πλέον με τα νέα διοικητικά, πληθυσμιακά, παραγωγικά και αναπτυξιακά όρια της περιφερειακής οργάνωσης της χώρας σε μια λογική αποκεντρωμένης πολυπολικής εθνικής αγοράς».

"Τσίρκο" η Χρυσή Αυγή στα Γιάννενα!

Στα δύο η τοπική οργάνωση ανάμεσα σε... εθνικιστές και... ναζιστές!
Δυσαρέσκεια για το μπάχαλο που παρουσιάζει η ακροδεξιά νεοφασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» στα Γιάννενα υπάρχει ανάμεσα σε πολλά στελέχη και μέλη του χώρου, ενώ πολλές είναι οι ευθύνες που επιρρίπτονται γι'αυτό το λόγο στον Γιαννιώτη βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Παππά. Η κόντρα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ στελεχών και του βουλευτή είναι μεγάλη, ενώ προβλήματα υπάρχουν και μεταξύ του πυρηνάρχη της Τοπικής Οργάνωσης με τα τοπικά μέλη. Μάλιστα τον κατηγορούν ότι αρνείται να πάει φαντάρος, καθώς και ότι έχει διασυνδέσεις με το φιλοτσάμικο ψευτομειονοτικό κόμμα MEGA στη βόρειο Ήπειρο!!! Τα παράπονα έχουν φτάσει και στα κεντρικά όργανα του κόμματος που μάταια προσπαθούν να βάλουν τάξη στην κατάσταση. Πολλά στελέχη και μέλη της τοπικής οργάνωσης έχουν διαμηνύσει στα κεντρικά πως, αν δεν αλλάξει πολιτική τακτική και στρατηγική ο συγκεκριμένος βουλευτής και δεν αφήσει στην άκρη τις νεοναζιστικές κορώνες δε θα διστάσουν να αποχωρήσουν μαζικά,μιας και θεωρούν τους εαυτούς τους εθνικιστές και πατριώτες και όχι φιλοτσάμηδες ναζιστές. Είδατε τελικά που προβλήματα δεν έχουν μόνο η Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ;

Ο Αμβρακικός πάσχει από έλλειψη οξυγόνου!

Μια ακόμη ημερίδα για την σωτηρία του Αμβρακικού έγινε  στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. Διοργανωτής η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα με συντονιστή τον δημοσιογράφο της ΝΕΤ Αντώνη Αλαφογιώργο. Παρόντες οι αντιπεριφερειάρχες των τριών πρώην νομών πέριξ του Αμβρακικού και οι Δήμαρχοι των πέριξ δήμων με εξαίρεση τους δημάρχους Άρτας και Νικολάου Σκουφά οι οποίοι ήταν απόντες αλλά δεν έστειλαν έστω και ένα χαιρετισμό, Φορείς, Ψαράδες και κάτοικοι της περιοχής. Κοινή διαπίστωση όλων ότι ο Αμβρακικός πάσχει από έλλειψη οξυγόνου. Οι λύσεις/προτάσεις θα παρουσιασθούν σε νέα ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο παρουσία της Κεντρικής Ηγεσίας, Ευρωβουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων. Ο σύλλογός όπως πάντα στη πρώτη γραμμή για την προστασία του Αμβρακικού, χαιρέτησε αυτή την πρωτοβουλία και περιέγραψε τα προβλήματα του Αμβρακικού με δύο λέξεις. Ακολουθεί η εισήγηση του προέδρου του συλλόγου μας.Δύο πρόσφατες μελέτες η μία του Πανεπιστημίου Πατρών το 2008 και η άλλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του 2010, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Αμβρακικός είναι στο μεγαλύτερο μέρος του ένας ανοξικός κόλπος. Από τα 10 με 15 μέτρα βάθος αρχίζει η υποξία με ποσοστό διαλυμένου οξυγόνου κάτω του 40% και από τα 20 μέτρα και κάτω το ποσοστό οξυγόνου είναι μηδενικό. Αυτό σημαίνει ότι τα οργανικά φορτία που δέχεται καθημερινά ο Κόλπος είναι πάρα πολλά και δεν μπορεί να τα αφομοιώσει. Τα οργανικά αυτά φορτία είναι φορτία αζώτου και φωσφόρου και δρουν σαν λιπάσματα για την ανάπτυξη του φυτοπλαγκτόν, κάνουν δηλαδή τον Κόλπο ευτροφικό. Την άνοιξη και το φθινόπωρο το φυτοπλαγκτόν προσκολλάται πάνω στα δίχτυα των ψαράδων τα βυθίζουν και δεν αλιεύουν. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μειώνεται ο ζωτικός χώρος των ψαριών από την έλλειψη οξυγόνου και να κινούνται στα ρηχά όπου συνήθως υπεραλιεύονται. Λόγω δε της έλλειψης των ψαριών στις ανοξικές μάζες έχουν αναπτυχθεί πλήθη τσουχτρών ή κορέλια όπως τα ονομάζουν οι ψαράδες, τα οποία πλήθη πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Οι τσούχτρες είναι ζωοπλαγκτικοί οργανισμοί και σε θολά και ανοξικά νερά έχουν το πάνω χέρι, τρέφονται με αυγά ψαριών, γαρίδων και έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον Κόλπο, προξενώντας ζημιές στα δίχτυα των ψαράδων. Παρότι έχει διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπινες δραστηριότητες η ισορροπία του οικοσυστήματος, αντί να παρθούν άμεσα μέτρα μείωσης των οργανικών φορτίων, δίδονται διπλασιασμοί σε δυναμικότητες μονάδων θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη μείωση του οξυγόνου και αύξηση των ανοξικών μαζών. Από παραγωγή 1000 τόνων ψαριών ετησίως διαχέονται στον Αμβρακικό 42 τόνοι φωσφόρου. Παραγωγή 10.000 τόνων από όλες τις μονάδες του Αμβρακικού σημαίνει 420 τόνους φωσφόρου ετησίως στο βυθό του. Το 2010 δαπανήθηκαν 1.507.200, ευρώ για την δημιουργία, εγκατάσταση και πιλοτική λειτουργία δικτύου 8 αυτομάτων τηλεμετρικών σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των οποίων και ένας στη θέση Παναγιά κοντά στις θαλάσσιες ιχθυοκαλλιέργειες τον οποίο κατέστρεψαν «άγνωστοι» ενώ οι υπόλοιποι δεν τέθηκαν ποτέ σε λειτουργία και το master plan της Πρέβεζας εξαφανίστηκε. Ο Φορέας Διαχείρισης γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει μέσα στον Αμβρακικό και αντί να εισηγηθεί μέτρα για την μείωση των οργανικών φορτίων, δέσμιος τοπικών αρχόντων μελών του Δ/Σ, γνωμοδοτεί υπέρ της διπλασιασμού δυναμικότητας μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας και επιδίδεται στο κυνήγι των λαθροκυνηγών. Ασχολείται με το δένδρο ενώ έχει σχεδόν καεί το δάσος.Όλοι λοιπόν γνωρίζουμε από τι πάσχει ο Αμβρακικός, αλλά κοιτάει ο καθένας να κάνει τη δουλειά του, και κανένας πολιτικός δεν έχει το θάρρος να αποφασίσει τη λήψη άμεσων μέτρων μείωσης των οργανικών φορτίων. Δεν χρειάζονται άλλες μελέτες ή να είναι επιστήμων κάποιος για να καταλάβει σε ποιο οριακό σημείο βρίσκεται ο Αμβρακικός σήμερα. Με μια μάσκα μπορεί να δεί τα νεκροταφεία οστράκων στις ακτές του Κέφαλου και της Λασκάρας. Μια εικόνα χίλιες λέξεις όπως και η εικόνα που κατέγραψε το βαθυσκάφος του Πανεπιστημίου Πατρών. ΟΙ μαζικοί θάνατοι που κατά καιρούς συμβαίνουν στις θαλάσσιες ιχθυοκαλλιέργειες, οι θάνατοι στις λιμνοθάλασσες και τα ποτάμια, το μπαντάρισμα της θάλασσας που συμβαίνει κάθε χρόνο στην Αμφιλοχία και το Μάζωμα όπου χιλιάδες ψάρια ξεβράζονται ή σπαρταρούν στην επιφάνεια, είναι όλα αποτέλεσμα έλλειψης οξυγόνου. Ιδού λοιπόν η Ρόδος αγαπητοί αρμόδιοι, κάντε το «πήδημά» σας.

ΑΡΤΑ: Επίσκεψη καθηγητών από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Δήμαρχο

Στην Άρτα βρίσκονται αυτές τις μέρες 6 καθηγητές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βέλγιο, Πολωνία, Ρουμανία, Κύπρος, Ιταλία) προσκεκλημένοι του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας προκειμένου να οργανώσουν πρόγραμμα Comenius με θέμα την τραγωδία Ορέστεια του μεγάλου αρχαίου Έλληνα τραγικού ποιητή Αισχύλου. Οι καθηγητές που θα μείνουν στην Άρτα από 4 έως 7 Νοεμβρίου, έγιναν δεκτοί την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Ιωάννη Παπαλέξη και τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κ. Φώτη Γεωργίου. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους και τους ευχήθηκε καλή διαμονή, καλή επιτυχία στις εργασίες του προγράμματος και υποσχέθηκε ότι ο δήμος θα βοηθήσει την προσπάθειά τους αυτή. Στο διάστημα αυτό οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί θα επισκεφτούν τα βυζαντινά μνημεία της Άρτας (Αγία Θεοδώρα, Παρηγορήτισσα, Γεφύρι της Άρτας) και το αρχαιολογικό μουσείο, καθώς και τον υδροβιότοπο του Αμβρακικού. Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου θα ξεναγηθούν στα Ιωάννινα στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα κέρινα ομοιώματα στο μουσείο του Βρέλλη.

Υποψήφιος και το 2014 ο Φίλιππας Φίλιος

Τα χνάρια του Γιάννη Μπουτάρη ακολουθεί ο Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος τον Ιούνιο του 2014. Τη σχετική δήλωση έκανε μιλώντας στην εκπομπή Puzzle του ITV το βράδυ της Πέμπτης, όταν ρωτήθηκε από τον Βλάση Ντόκα σχετικά με τις μελλοντικές πολιτικές του κινήσεις. Μάλιστα, εκτίμησε πως η σημερινή παράταξη θα είναι διευρυμένη, αποκαλύπτοντας ότι προσδοκά στη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, έκανε λάθος που δεν τον στήριξε στην εκλογική διαδικασία το 2010. Πρόταση για διαχείριση του ΧΥΤΑ από τη ΔΕΥΑΙ Η συνέντευξη είχε και άλλα ενδιαφέροντα σημεία, με την είδηση να βγαίνει σε σχέση με το ζήτημα της διαχείρισης του ΧΥΤΑ Ελληνικού. Ο κ. Φίλιος έκανε γνωστό ότι στην πρόσφατη συνάντηση των δημάρχων με τον ΦΟΔΣΑ ο ίδιος πρότεινε τη διαχείριση του ΧΥΤΑ να αναλάβει η ΔΕΥΑΙ αφού, όπως είπε, υπάρχει η νομική αλλά και η τεχνική δυνατότητα. Κλήθηκε επίσης να απαντήσει για την αποκατάσταση της χωματερής της Δουρούτης, σημειώνοντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί κανονικά, ενώ χαρακτήρισε επιτυχημένη την αντιδημαρχία Θεμελή και κάλυψε απόλυτα τον αντιδήμαρχο έργων Βασίλη Μασσαλά, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης, αλλά και συμβούλων της δημοτικής αρχής. Αναφορικά με την κατάσταση στο εσωτερικό της παράταξης, ο κ. Φίλιος επανέλαβε ότι αντιπαραθέσεις υπήρχαν γιατί ο καθένας διεκδικούσε για τον τομέα του, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συγκρούσεις, αρνήθηκε ότι υπάρχουν τσιφλίκια στη δημοτική αρχή, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις αλλαγές στο σχήμα των αντιδημάρχων στις αρχές του 2013 δεν θέλησε να πει κάτι συγκεκριμένο εκτός του ότι θα αντικατασταθούν κάποιοι καθώς άλλωστε μερικοί έχουν δηλώσει ότι το επιθυμούν. «Παγώνουν» τα δημοτικά τέλη Από τη συνέντευξη δεν έλειψαν και αναφορές στα οικονομικά του Δήμου, με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων να χαρακτηρίζει την κατάσταση άσχημη λόγω της υποχρηματοδότησης από την πολιτεία και των χρεών που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Σε σχέση με τα δημοτικά τέλη και τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ, παραδέχθηκε ότι είναι υψηλά, κάνοντας γνωστό ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να υπάρξουν και μειώσεις με βάση την οικονομική κατάσταση του Δήμου, με εξαίρεση κάποιες κατηγορίες. Τέλος, ερωτηθείς για την κρίση στη χώρα και το πολιτικό τοπίο όπως αυτό διαμορφώνεται, ο κ. Φίλιος εξέφρασε την αντίθεσή του στα νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ύφεση, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το πολιτικό φαινόμενο της Χρυσής Αυγής που χαρακτήρισε εξαιρετικά επικίνδυνο.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σύλληψη 31χρονου στα Γιάννενα για κατοχή μεθαδόνης!

Χθες το βράδυ συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 31χρονος , γιατί σε νομότυπη έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο πλαστικά φιαλίδια με υγρή μεθαδόνη, βάρους (198,6) γραμμαρίων.

Τραπεζικός υπάλληλος στα Γιάννενα έβαζε "χέρι" σε λογαριασμούς πελατών

Στα "πράσα" έπιασαν έναν τραπεζικό υπάλληλο στα Ιωάννινα, ο οποίος φέρεται να έπαιρνε χρήματα από τους λογαριασμούς των πελατών της τράπεζας και να τα έβαζε στο δικό του λογαριασμό.Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες ο υπάλληλος, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες, έχει κλέψει πάνω πάνω από 650.000 ευρώ.Οι καταθέτες δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη, ωστόσο η τράπεζα θα καταθέσει στους λογαριασμούς τους τα ποσά που έχουν υπεξαιρεθεί.Επιθεωρητές από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Αθήνα, διερευνούν με απόλυτη μυστικότητα την υπόθεση και διενεργούν εσωτερικό έλεγχο στο υποκατάστημα όπου εργαζόταν ο συγκεκριμένος υπάλληλος.

Αποτελέσματα εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη εσωτερικών μελών του (πρώτου) συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Χθες Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012, ημέρα διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του πρώτου Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ώρα 7.10 μ.μ, συνεδρίασε στο Γραφείο της Γραμματείας Υποστήριξης του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κάρολος Παπούλιας, η Κεντρική Επιτροπή Εκλογών με θέμα την έκδοση των αποτελεσμάτων της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Η Επιτροπή, έλαβε υπόψη της τα αποτελέσματα που παρέσχε η ηλεκτρονική πλατφόρμα “ΖΕΥΣ”, μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία, και καταγράφει την τελική κατάταξη των υποψηφίων που εκλέγονται σε φθίνουσα σειρά προτίμησης, η οποία έχει ως εξής:
1 ΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
2 ΟΣ ΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
3 ΟΣ ΤΣΑΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
4 ΟΣ ΓΑΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
5 ΟΣ ΓΚΑΡΤΖΙΟΥ – ΤΑΤΤΗ ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
6 ΟΣ ΣΙΑΝΟΥ – ΚΥΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
7 ΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
8 ΟΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ
Διευκρινίζεται ότι, για την ανάδειξη των υποψηφίων που εκλέγονται, λόγω της ταξινομικής ψήφου, χρειάστηκαν 27 (είκοσι επτά) γύροι επεξεργασίας και ως εκ τούτου δεν υφίσταται η έννοια του αριθμού ψήφων που έλαβε ο κάθε υποψήφιος. Τα αναλυτικά αποτελέσματα και οι αντίστοιχοι ψήφοι κάθε υποψηφίου ανά γύρο φαίνονται στη συνημμένη εκτύπωση Αποτελεσμάτων ανά γύρο Καταμέτρησης (ecounting) της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ανοικτό για το κοινό θα είναι το Αεροδρόμιο του Ακτίου 8 με 11 Νοεμβρίου

Ανοικτό για το κοινό θα είναι το Αεροδρόμιο του Ακτίου 8 με 11 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Π.Α. Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της 131ΣΜ η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, τις ώρες 1 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα και από την Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, τις ώρες 9 το πρωί με 5 το απόγευμα.

Διατήρησε δυνάμεις η ΠΑΣΚ Δασκάλων στην Ήπειρο

Πρώτη η ΔΑΚΕ, τρίτες οι Αυτόνομες Παρεμβάσεις (ΣΥΡΙΖΑ)

Σε αντίθεση με τους καθηγητές της ΠΑΣΚ που πάτωσαν χθες, οι δασκάλοι στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου πανηπειρωτικού υπηρεσιακού συμβουλίου του ΑΠΥΣΠΕ τα πήγαν περίφημα. Με τους 676 ψήφους που έλαβαν διατηρήθηκαν στη δεύτερη θέση και εξέλεξαν εκ νέου ως αιρετό τον Γιαννιώτη συνδικαλιστή Στέφανο Σίντο. Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΔΑΚΕ με 737 ψήφους που εξέλεξε ως αιρετό τον επίσης Γιαννιώτη Φίλιππο Ευαγγέλου. Τρίτη χωρίς έδρα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Αυτόνομες Παρεμβάσεις) που έλαβε σε όλη την Ήπειρο 399 ψήφους.

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 29/10/2012 αφού συζήτησε εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» ομόφωνα καταθέτει το παρακάτω ψήφισμα :
ΟΧΙ στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ».
Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκεται ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος, του Δήμου μας, της Ηπείρου και γενικά ο λαός της βορειοδυτικής Ελλάδας, μετά την ανακοίνωση, για πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Είναι έγκλημα για μια παραγωγική μονάδα που χαρακτηριζόταν από κυβερνητικά στελέχη ως η «ναυαρχίδα» στον κτηνοτροφικό τομέα, όπου οι εισαγωγές ζωοκομικών ξεπερνούν κάθε χρόνο τα 2 δις ευρώ.Ήδη οι αγροτοκτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι και ο λαός της Ηπείρου βρίσκονται σε καθημερινές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις κάθε μορφής, για να εμποδίσουν την ιδιωτικοποίηση και μετεξέλιξη της βιομηχανίας σε επιχείρηση σκληρής εκμετάλλευσης μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, εργαζομένων, λαϊκής κατανάλωσης με σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους του ιδιώτη.Η ΔΩΔΩΝΗ με τον κρατικοσυνεταιριστικό χαρακτήρα, που έχει, θεωρείται στήριγμα των κτηνοτρόφων, λειτουργεί σαν στάθμη αναφοράς για τη διαμόρφωση τιμών γάλακτος όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή αλλά για όλη την Ελλάδα και δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης στους καταναλωτές, για την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.Δεδομένου ότι η ΔΩΔΩΝΗ είναι δημιούργημα των ίδιων των κτηνοτρόφων, και η κρατική ΑΤΕ για χρόνια εκμεταλλεύτηκε τον ιδρώτα τους, είναι λογικό και δίκαιο το αίτημά τους για να μη ιδιωτικοποιηθεί και να παραμείνει δημόσια.Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε τις άμεσες και οδυνηρές επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, ότι δηλαδή συμβαίνει και με τις άλλες ιδιωτικές γαλακτοβιομηχανίες, που αποτελούν καρτελ.Δεν θα παραλαμβάνουν το γάλα των μικρών παραγωγών και των απομακρυσμένων χωριών. Οι τιμές γάλακτος παραγωγού θα μειωθούν σημαντικά. Η εξόφληση του γάλακτος δεν θα γίνεται κανονικά αλλά μετά από 6-8 μήνες και περισσότερο. Η ποιότητα των παραγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων θα υπονομευθεί, αφού μπορούν να χρησιμοποιούν υποπροϊόντα, υποκατάστατα και σκόνες γάλακτος. Οι μορφές απασχόλησης θα γίνουν πιο ελαστικές. Με την ιδιωτικοποίηση θα έχουμε ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων, αύξηση της ανεργίας και αποδυνάμωση της παραγωγικής δυνατότητας της χώρας. Η σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης με τις οδηγίες της ΤΡΟΪΚΑΣ (δηλαδή της Ε.Ε. και του ΔΝΤ) δίνει βορά στο μεγάλο κεφάλαιο τα πάντα, ενάντια στα συμφέροντα του λαού και της χώρας.Η πολιτική αυτή είναι αναποτελεσματική και σε βάρος της ύπαρξης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και της ντόπιας παραγωγής. Λύση για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας είναι η αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας στην κατεύθυνση ικανοποίησης των σύγχρονων διατροφικών αναγκών του λαού μας, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, δημιουργώντας παραγωγικούς συνεταιρισμούς που με την ουσιαστική στήριξη του κρατικούς τομέα θα παράγονται καλά, ποιοτικά, ασφαλή και φτηνά εγχώρια τρόφιμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΘΩΜΑΣ Α. ΠΑΠΠΑΣ

Στο Ισραήλ οι αθλητές του Σπάρτακου Ιωαννίνων

Στο ELITAT του Ισραήλ βρίσκονται οι αθλητές της άρσης βαρών του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Ιωαννίνων Κώστας Αυδόκης και Σοφία Αγγέλη,μαζί με τον Γιαννιώτη ομοσπονδιακό προπονητή Χρήστο Τριφύλλη,προκειμένου να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σπουδαστών-σπουδαστριών που ξεκινά σήμερα.

Σε κίνδυνο θέτει τη μεταφορά τον απορριμμάτων της Πρέβεζας και της Πάργας στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος

Σε κίνδυνο θέτει τη μεταφορά τον απορριμμάτων της Πρέβεζας και της Πάργας στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος η οποία προήλθε μετά από καταγγελίες πολιτών που είχαν προηγηθεί. Στην έκθεση οι επιθεωρητές καταγράφουν ελλείψεις, αστοχίες αλλά και παραβλέψεις και καλούν σε γραπτή απολογία όλους τους φορείς που σχεδίασαν, κατασκεύασαν, παρέλαβαν και λειτουργούν τον ΧΥΤΑ. Στην έκθεση των τριάντα δύο σελίδων των Επιθεωρητών, η οποία έχει κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στον Σύνδεσμο Διαχείρισης και όλους τους εμπλεκόμενους, καταγράφονται τα πολύ σοβαρά προβλήματα που καθιστούν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ επικίνδυνη για το περιβάλλον, ενώ οι επισημάνσεις συνοδεύονται και με τo αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. Οι κάτοικοι της περιοχής , με αφορμή και αυτή την έκθεση ετοιμάζονται να κινητοποιηθούν για ένα ορθολογικό Σχεδιασμό της Διαχείρισης Απορριμμάτων. Σε σχετική επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι ώρα να επιβληθούν τα σωστά βήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων , να απομακρυνθεί ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και να πάψει άμεσα η παραλαβή απορριμμάτων που προέρχονται εκτός Δήμου Σουλίου, ώστε η περιοχή να επιβαρύνεται μόνον σε ό,τι της αναλογεί από τις αστοχίες του ΧΥΤΑ .

ΠΡΕΒΕΖΑ:Μέτωπο κινητοποιήσεων κατά της ψήφισης των νέων οδυνηρών μέτρων

Μέτωπο κινητοποιήσεων κατά της ψήφισης των νέων οδυνηρών μέτρων έχει ξεκινήσει από χθες και θα κορυφωθεί σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, με τη γενική 48ωρη απεργία και με την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, και το ΕΚΑΒ, μέχρι και την Τετάρτη, ενώ κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα και στην Πρέβεζα αύριο Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Στην Πρέβεζα τα συνδικάτα μεταξύ των άλλων αποφάσισαν απεργιακή συγκέντρωση σήμερα Τρίτη στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, και αύριο Τετάρτη δεύτερη ημέρα της απεργίας συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί μπροστά στον ΟΤΕ, ενώ την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα αποφάσισαν ανοιχτή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο για εκτίμηση των εξελίξεων, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στον αγώνα των κινητοποιήσεων για την ανατροπή των μέτρων εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας».Mε το σύνθημα «Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη» το ΠΑΜΕ συγκεντρώνει τις δυνάμεις του σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη στις 9.30 το πρωί στο Φόρο, ενώ η γραμματεία της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε καλεί, όλες τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία και τις Ενώσεις να πάρουν αποφάσεις και να οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στα συλλαλητήρια μαζί με τις ταξικές δυνάμεις των εργαζόμενων.

Και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
Στο χορό των κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στην τοπική Αυτοδιοίκηση που ήδη ξεκίνησαν με αποχή και καταλήψεις σε δημοτικά κτίρια και συνεχίζουν με τη συμμετοχή τους στην 48ωρη γενική απεργία μετά από απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Χθες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πρέβεζας προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου, ενώ να σημειωθεί υπό κατάληψη βρέθηκαν και τα τέσσερα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας από εργαζόμενους της Περιφέρειας. Στην συνέχεια οι εργαζόμενοι του Δήμου και της Περιφέρειας, πραγματοποίησαν κοινή πορεία, στους δρόμους της πόλης, κάνοντας αρχικά στάση στο γραφείο του βουλευτή κ. Δημήτρη Τσουμάνη, όπου αντιπροσωπεία θυροκόλλησε ψήφισμα-καταγγελία με επόμενη στάση τη ΔΟΥ Πρέβεζας, φωνάζοντας συνθήματα. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πρέβεζας καταγγέλλουν την νέα επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση όλων των μνημονίων και απόσυρση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων που σφαγιάζουν μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες που καταστρέφουν την κοινωνία, εξαθλιώνουν τον λαό, διαλύουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών υπηρεσιών, σχεδιάζουν απολύσεις και αποδομούν εργασιακές σχέσεις. Καλώντας όλους τους εργαζόμενους στον αγώνα ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που δεν πρέπει και δεν μπορούν να περάσουν.

Εκατό χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο στο Σπήλαιο Περάματος!!!

Δεκαεννέα είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών, τα περισσότερα που έχουν βρεθεί σε σπήλαιο στην Ελλάδα, εκατό χιλιάδες επισκέψεις τον χρόνο, 1,5 εκατομμύριο χρόνια ζωής και η κινηματογραφική επιτυχία «Αστέρω» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη
συγκαταλέγονται στους λόγους για τους οποίους το Σπήλαιο του Περάματος στα Ιωάννινα έχει αναδειχτεί σε τουριστικό πόλο έλξης, δημοφιλή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για το σημαντικότερο σπήλαιο στη χώρα από πλευράς ευρημάτων, ηλικίας και μεγέθους, δεδομένου ότι σε άλλα σπήλαια έχουν βρεθεί το πολύ πέντε με έξι είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών. Παράλληλα η τουριστική διαδρομή του σπηλαίου στο Πέραμα έχει μήκος 1.100 μέτρα και η έκταση που καλύπτει είναι 14.800 τετραγωνικά μέτρα.Σε λίγες μέρες σε αυτή την περιοχή θα βρεθούν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων σπηλαίων του κόσμου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Αυστραλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σλοβενία και άλλες χώρες, στο πλαίσιο διεθνούς συνάντησης, επιβεβαιώνοντας και το διεθνές ενδιαφέρον για τον τόπο - σημείο αναφοράς στη σπηλαιολογία.«Πρόκειται για το πρώτο τουριστικό σπήλαιο που υπήρξε στην Ελλάδα» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου, Κώστας Γκόγκος και σημειώνει: «έγινε γνωστό κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο από κατοίκους του χωριού που κρύβονταν στα κοιλώματα του λόφου Γκορίτσα για να προφυλαχθούν από τους βομβαρδισμούς. Λειτουργεί από τη δεκαετία του '60, για περισσότερα από '50 χρόνια, και το επισκέπτονται κυρίως μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης».Στην είσοδο του σπηλαίου οδηγείται κανείς μετά από μια σύντομη διαδρομή με το τουριστικό τρενάκι ενώ ιδιαίτερη σημασία διαδραματίζει το σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό που προβάλλεται στο Κέντρο Ενημέρωσης. Εκεί εναλλάσσονται εικόνες και πληροφορίες για το σχηματισμό της γης, τα είδη των σπηλαίων, τη χρήση τους από τον άνθρωπο, το μικροκλίμα που τα χαρακτηρίζει, το οικοσύστημα στο οποίο αναπτύσσονται και το μικρόκοσμο που φιλοξενούν. Σε πλήρη αρμονία με το πλαίσιο του σπηλαίου, λειτουργεί έκθεση παλαιοντολογικών ευρημάτων που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.«Σε αυτήν ξεχωρίζουν τα οστά της σπηλαίας άρκτου, της αρκούδας δηλαδή του σπηλαίου, τα οποία βρέθηκαν εκεί και χρονολογούνται μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Δίπλα τους παρουσιάζονται ημιπολύτιμοι λίθοι που χρησιμοποιούνταν για διάφορες χρήσεις από τον άνθρωπο της προϊστορικής περιόδου, θαλάσσιοι οργανισμοί που βρέθηκαν στην Ελλάδα και σε άλλα σημεία της Ευρώπης, απολιθωμένα αντικείμενα και φλοιοί. Τα ευρήματα χρονολογούνται από τα 270 εκ. χρόνια μέχρι τα 60.000 χρόνια πριν» τονίζει ο κ. Γκόγκος.Υπογραμμίζει, άλλωστε, τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν αναφορικά με την τουριστική αξιοποίηση των σπηλαίων της χώρας και στα σπουδαιότερα από αυτά συγκαταλέγει και εκείνα των Πετραλώνων, στη Χαλκιδική και του Δυρού στην Πελοπόννησο.«Ο τομέας αυτός αξιοποιείται ιδιαίτερα και στο εξωτερικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα σπήλαιο στη Σλοβενία, όπου ο επισκέπτης φτάνει με τρένο, αφού διασχίσει ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους, ανάμεσα από χαράδρες και ποτάμια» σημειώνει. Την ίδια στιγμή τα σπήλαια της Ελλάδας και όχι μόνο, βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς επιστημονικού ενδιαφέροντος καθώς εκεί συναντώνται σπηλαιολόγοι, ερευνητικές ομάδες, ανεξάρτητοι επιστήμονες και εκπρόσωποι διεθνών οργανώσεων. Μια τέτοια συνάντηση ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή στο πλαίσιο σχετικής διοργάνωσης από την Διεθνή Οργάνωση Αξιοποιημένων Σπηλαίων, τον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος και την ΠΕΔ Ηπείρου. Μετά την ολοκλήρωση του τμήματος των εργασιών της στα Ιωάννινα, θα συνεχιστεί στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ στους δασκάλους των Ιωαννίνων

Δεύτερη για μόλις 13 ψήφους η ΠΑΣΚ - Πάτωσε στην τρίτη θέση η ΔΑΚΕ

Σε αντίθεση με τους άλλους νομούς της Ηπείρου, στα Γιάννενα οι Αυτόνομες Παρεμβασεις (παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) κατέλαβαν την πρώτη θέση στις εκλογές του ΠΥΣΠΕ που αφορούσαν την ανάδειξη των αιρετών στο νομό Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα, η κόκκινη παράταξη με τους 353 ψήφους που έλαβε, εξέλεξε ως αιρετό τον Γιάννη Στέφο, ενώ η δεύτερη ΠΑΣΠ λαμβάνοντας 340 ψήφους, εξέλεξε ως αιρετό τον συνδικαλιστή Δημήτρη Μπουκουμάνη. Πάτωσε στην τρίτη θέση η ΔΑΚΕ η οποία με τους 311 ψήφους που έλαβε δεν κατέλαβε καμία έδρα.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Έκκληση, για να βρεθεί μεγαλύτερος χώρος για την στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου

Έκκληση, για να βρεθεί μεγαλύτερος χώρος για την στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου, απευθύνουν μέσω ανοικτής επιστολής προς τους πολίτες της Πρέβεζας τα μέλη του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας, λόγω των αυξημένων λειτουργικών αναγκών. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους τόσο ο κύκλος των ανασφάλιστων συμπολιτών μας που συνεχώς διευρύνεται όσο και η μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών μας, στο κάλεσμα του κοινωνικού ιατρείου, για στήριξη σε φάρμακα απαιτούν αυτό να λειτουργήσει άμεσα σε μεγαλύτερο και λειτουργικότερο χώρο. Για το λόγο αυτό κάνουν έκκληση προς τους συμπολίτες μας που μπορούν να προσφέρουν χώρο, περίπου 80 με 100 τμ, για τη στέγαση της αλληλεγγύης που προσφέρει δωρεάν, ένα συνεχώς διευρυνόμενο δίκτυο γιατρών και αλληλέγγυων και περιλαμβάνει υπηρεσίες ιατρείων διαφόρων ειδικοτήτων και κοινωνικού φαρμακείου για τους ανασφάλιστους, να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα: 6936859437,6936859438 &6932646168. Με τη επισήμανση ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στηριγμένο στην προσφορά φίλων και αλληλέγγυων συμπολιτών μας, μπορεί να καλύψει μόνο τα πάγια έξοδα λειτουργίας και τα χαράτσια.

ΜΠΡΑΒΟ στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Παραδέχτηκε τη γκάφα του και διόρθωσε το βιογραφικό του!

Μετά το δημόσιο ξεμπρόστιασμα από το EpirusGate

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τα... ανακλαστικά του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη, ο οποίος μετά την αποκάλυψη του EpirusGate, πως στο βιογραφικό του ψευδώς αναφέρει, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο (ως πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) ουδέποτε καταψήφισε στη βουλή το δεύτερο μνημόνιο αλλά διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επειδή απείχε από την κρίσιμη ψηφοφορία, φρόντισε -έστω και λίγο καθυστερημένα- να το διορθώσει!!! Πλέον στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποκατέστησε ο ίδιος την αλήθεια, ότι δηλαδή απείχε από την ψηφοφορία και πως ουδέποτε το καταψήφισε. Μπορεί μπροστά στα δύσκολα ο τότε εθνοπατέρας την είχε κάνει..."Λούης" όμως σήμερα δεν διστάζει να παραδεχτεί την αλήθεια. Αυτό το γεγονός τον τιμά και δείχνει πραγματικά έναν άνθρωπο που μαθαίνει και δισάσκεται από τα λάθη του. Στην κατεύθυνση αυτή θα μας έχει αληθινούς συμμάχους...

Αναβολή συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και εξ αιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύστερα από συνεννόηση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων αποφασίστηκε η αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο Τετάρτη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία και θα αποσταλεί νέα ημερήσια διάταξη.

"Πρωταγωνιστής" στο «Αλ τσαντίρι νιουζ» ο Μιχάλης Κασσής!

Ο Μιχάλης Κασσής,είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών!Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ιωαννίνων,πρωταγωνιστεί μαζί με την Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου στο τρέιλερ του αυριανού «Αλ τσαντίρι νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου.Ο ηθοποιός επιστρέφει στη μικρή οθόνη σήμερα το βράδυ Νοεμβρίου με τον καλό, τον κακό και τον άσχημο. Για να δούμε εκείνος ποιος θα είναι; Ο λόγος φυσικά για το Γιάννη Ζουγανέλη, το Μιχάλη Χατζηγιάννηκαι το Σάκη Μπουλά που θα μας κρατήσουν συντροφιά με τα αστεία τους, τα τραγούδια τους και τα πειράγματα που θα δεχτούν από το Λάκη Λαζόπουλο.

Διοικητικό Συμβούλιο αύριο Τετάρτη 7/11 στη Δωδώνη

Εν μέσω εντάσεων ολοκληρώθηκε η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της «Δωδώνη». Ενώ η προσφυγή συνεταιριστών, κτηνοτρόφων και εργαζόμενων δεν εκδικάστηκε και πήρε αναβολή για τις 7 Δεκεμβρίου, λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστικών, ο εκκαθαριστής –όπως έχει ήδη γίνει γνωστό – της ΑΤΕ προχώρησε τη μεταφορά των μετοχών. Την ίδια στιγμή ένας εκ των μετόχων άσκησε μήνυση κατά του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη, του μέλους του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μιχάλη Τζίμα και του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Ιωαννίνων, Μιχάλη Κασσή.Ο λόγος ήταν ότι και οι τρεις βρέθηκαν στην κατάληψη της «Δωδώνης» που ακολούθησε το έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο. Το απόγευμα, ισχυρή αστυνομική δύναμη μαζί με τους επικεφαλής της αστυνομίας στην Ήπειρο και τις εισαγγελικές αρχές, πήγαν στο εργοστάσιο για να εφαρμόσουν το αυτόφωρο, εις βάρος των τριών ανδρών. Για την ακρίβεια, εις βάρος των κ.κ. Τζίμα και Μπαλτογιάννη, μια και ο τρίτος μηνυόμενος, ο κ. Κασσής, δεν πάει σε αυτόφωρο λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας.Η μήνυση έχει οριστεί να εκδικαστεί σήμερα, Τρίτη 6 Νοεμβρίου, αλλά το πιθανότερο είναι να πάρει αναβολή λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Αύριο 7/11 έχει προγραμματιστεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο!

Στο «κόκκινο» όλα τα νοικοκυριά!!!

Η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών (δυσκολία ικανοποίησης βασικών αναγκών, ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης, επιβάρυνση από τις δαπάνες στέγασης, αδυναμία αποπληρωμής δανείων ή αγορών με δόσεις, δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, δυσκολία αντιμετώπισης των συνήθων αναγκών, ποιότητα ζωής) πλέον δεν αφορά μόνον τον φτωχό πληθυσμό της χώρας, αλλά και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού.Με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, το 38,8% του πληθυσμού που έχει λάβει καταναλωτικό δάνειο να δηλώνει ότι δυσκολεύεται πάρα πολύ στην αποπληρωμή αυτού ή των δόσεων για αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Ενώ ακόμη και το 24,9% του μη φτωχού πληθυσμού έχει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες αξίας περίπου 600 ευρώ.Αυτό προκύπτει από την έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών, που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), με βάση τα εισοδήματα του 2010.Σύμφωνα με την έρευνα:
• Ο πληθυσμός που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες σε τουλάχιστον τέσσερις από τις εννέα συνολικά διαστάσεις της υλικής στέρησης, αποτελείται κυρίως από:
-Παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών (16,4%).
-Πληθυσμό ηλικίας 65 ετών και άνω (13,1%), ποσοστό που αυξάνει σε 14,7% στις γυναίκες και μειώνεται σε 11% στους άνδρες.
-Πληθυσμό 18 έως 64 ετών (15,4%).
-Παιδιά ηλικίας 18 έως 24 ετών που έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (35,2%).
-Πληθυσμό ηλικίας 18 έως 59 ετών που έχει ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση (6,5%).
• Το ποσοστό του πληθυσμού που διαβιεί σε κατοικία με στενότητα χώρου ανέρχεται σε 25,9% για το σύνολο του πληθυσμού, ενώ είναι 23,2% για τον μη φτωχό πληθυσμό και 35,8% για τον φτωχό πληθυσμό.
• Τα νοικοκυριά που επιβαρύνονται από το κόστος στέγασης ανέρχονται σε 24,3% για το σύνολο του πληθυσμού, σε 9,4% για τον μη φτωχό πληθυσμό και 79% για τον φτωχό πληθυσμό.
• Το 42,7% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι στερείται διατροφής που περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του μη φτωχού πληθυσμού εκτιμάται σε 0,3%.
• Το 69,5% του φτωχού πληθυσμού και το 24,9% του μη φτωχού έχει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες αξίας περίπου 600 ευρώ.
• Περιβαλλοντικά προβλήματα από παρακείμενη βιομηχανία ή κυκλοφορία αυτοκινήτων αντιμετωπίζει το 25,6% του συνολικού πληθυσμού, ενώ ποσοστό 20,3% του ίδιου πληθυσμού αναφέρει ως πρόβλημα τους βανδαλισμούς και την εγκληματικότητα στην περιοχή του.
• Το ποσοστό του συνολικού πληθυσμού που δηλώνει οικονομική αδυναμία να έχει ικανοποιητική θέρμανση ανέρχεται σε 18,7%, ενώ είναι 38,9% για τον φτωχό πληθυσμό και 13,7% για τον μη φτωχό πληθυσμό.
• Το 30% του μη φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι επιβαρύνεται πάρα πολύ από τις συνολικές δαπάνες στέγασης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον φτωχό πληθυσμό εκτιμάται σε 55,7%.
• Το 38,8% του πληθυσμού που έχει λάβει καταναλωτικό δάνειο δηλώνει ότι δυσκολεύεται πάρα πολύ στην αποπληρωμή αυτού ή των δόσεων για αγορά αγαθών και υπηρεσιών.
• Το 41,4% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει δυσκολία στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως αυτών του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του φυσικού αερίου κ.λπ.
• Το 48,9% του φτωχού πληθυσμού αναφέρει μεγάλη δυσκολία στην αντιμετώπιση των συνήθων αναγκών του με το συνολικό μηνιαίο ή εβδομαδιαίο εισόδημά του.
• Το μέσο ελάχιστο καθαρό μηνιαίο εισόδημα για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοικοκυριών της χώρας, κατά δήλωσή τους, ανέρχεται σε 2.235 ευρώ. Τα φτωχά νοικοκυριά χρειάζονται 1.808 ευρώ, ενώ τα μη φτωχά νοικοκυριά 2.350 ευρώ.
• Το 17,1% του φτωχού πληθυσμού, το 6% του μη φτωχού πληθυσμού και το 8,3% του συνολικού πληθυσμού δεν διέθεταν ένα, τουλάχιστον, ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο, ενώ το 17,9% των φτωχών νοικοκυριών, το 6,4% των μη φτωχών και το 8,9% του συνόλου των νοικοκυριών δεν διέθεταν προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, αν και τα χρειάζονταν, λόγω έλλειψης οικονομικής δυνατότητας.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας και ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκαν την Παραμυθιά

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας και ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκαν την Παραμυθιά και συναντήθηκαν με πολίτες, εκπροσώπους εργαζομένων και τοπικών φορέων καθώς και τη Δήμαρχο Σουλίου, οι οποίοι τους μετάφεραν αιτήματα και προβλήματα από την καθημερινότητά τους.Αρχικά το κλιμάκιο επισκέφθηκε το παζάρι και την αγορά της πόλης και συνομίλησε με ντόπιους έμπορους και παραγωγούς. Οι παραγωγοί ανέφεραν ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση από το αυξημένο κόστος παραγωγής απόρροια των μνημονιακών πολιτικών και των συνεχιζόμενων αυξήσεων στα τέλη άρδευσης και ηλεκτρισμού για τα χωράφιά τους. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εξέφρασε την απελπισία των εμπόρων που βλέπουν την πελατεία συνεχώς μειούμενη και τα λουκέτα σε αύξηση, ενώ μετέφερε αίτημα των επαγγελματιών της περιοχής, να βρεθεί τρόπος ώστε το ταμείο τους να μην τους δηλώνει ανασφάλιστους άμεσα, δίνοντας τους λίγους μήνες περιθώριο για να του εξοφλήσουν τις συνδρομές τους.Στη συνέχεια το κλιμάκιο βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς και είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους και το διοικητικό Διευθυντή. Αναφέρθηκε η έλλειψη ιατρικού προσωπικού με ειδικότητες μικροβιολόγου και ακτινολόγου, και επίσης ότι και οι επισκέπτες ιατροί ειδικοτήτων έχουν σταματήσει εδώ και μερικούς μήνες να επισκέπτονται από το ΚΥ. Επίσης υπάρχει υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό και έλλειψη καθαριστριών. Το κυριότερο πρόβλημα όμως, είναι η έλλειψη ασθενοφόρου σε όλες τις βάρδιες με αποτέλεσμα αρκετές φορές επείγοντα περιστατικά που χρήζουν άμεσης διακομιδής να καθυστερούν περιμένοντας το ΕΚΑΒ.Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τη Δήμαρχο και μέλη του Δ.Σ. του ακριτικού δήμου. Η δήμαρχος ανέφερε τα οικονομικά προβλήματα πού έχει ο δήμος (όπως όλοι σχεδόν οι καλλικρατικοί δήμοι στη χώρα) με την ελλιπή χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ και την ΣΑΤΑ που τον εμποδίζει να πάρει αναπτυξιακές και κοινωνικές πρωτοβουλίες.Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την αποψίλωση της Παραμυθιάς από διάφορες υπηρεσίες όπως π.χ. η εφορία και τονίστηκε ότι η μεγάλη έκταση του δήμου, η μείωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ και το κακό οδικό δίκτυο δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στους κατοίκους.Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου με βάσει και την έκθεση των επιθεωρητών Περιβάλλοντος που αναδεικνύει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του.Τέλος συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν έργα που μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, θέματα του βιοτεχνικού πάρκου και της δημιουργίας εμπορευματικού σταθμού καθώς και ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης στα οποία παρεμβαίνει ο Δήμος.

ΑΡΤΑ:Φεστιβάλ «Τέχνες και Ψυχική Υγεία»

Το οικοτροφείο ΑΙΟΛΟΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ε.Ψ.Ε.Π που στεγάζεται στα Αμπέλια Αμμοτόπου πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ψυχική Υγεία, για την φετινή χρονιά η αναφορά μας είναι ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μακρυγιάννης» στην Άρτα το Σάββατο και την Κυριακή 10 και 11 Νοεμβρίου 2012. Δύο μέρες αφιερωμένες στην Μουσική το Χορό το Θέατρο και το Παιχνίδι φυσικά!!!!! Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 10:00 π.μ ελάτε να ποδηλατήσουμε για την ψυχική υγεία στην Κεντρική Πλατεία του Αγίου Δημητρίου.Καθ΄όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση με δημιουργίες των ενοίκων και προσωπικού του Οικοτροφείου ΑΙΟΛΟΣ καθώς και με την συνεργασία των κοινωνικών επιστημόνων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας της Ε.Ψ.Ε.Π. με την υπεύθυνη καθοδήγηση και επίβλεψη της Κας Σουρή Αναστασίας.Το Φεστιβάλ «ΤΕΧΝΕΣ και ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ προσεγγίζει καλλιτεχνικά και επιστημονικά τις σύγχρονες μορφές τέχνης που μπορούν να εξερευνηθούν με ένα σύνολο αισθήσεων και ταυτόχρονα μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και στην προσβασιμότητα νέων ομάδων κοινού στον πολιτισμό.Το Φεστιβάλ τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αρταίων.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς-Πεντέλης

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του 23ου Νηπιαγωγείου, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς-Πεντέλης. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν:
- Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό
Επίσης θα πραγματοποιηθούν
- Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

ΑΡΤΑ: Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης

H συμπλήρωση 95 χρόνων από τη Σοσιαλιστική Οχτωβριανή Επανάσταση στις 7 Νοέμβρη (25 Οκτώβρη με το παλιό ημερολόγιο) του 1917 είναι για τους κομμουνιστές μια επέτειος με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, ειδικά σήμερα, σε συνθήκες μιας όχι συνηθισμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, νέας όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, με αποτέλεσμα να έχει κλονιστεί η δυνατότητα του καπιταλισμού να ενσωματώνει όπως παλιότερα. Στην πράξη έχουν ήδη καταρρεύσει οι υποσχέσεις που συνόδευαν την αντεπανάσταση του 1989 - 1991 για τον κόσμο «ειρήνης και δημοκρατίας» που θα συνόδευε το τέλος του «ψυχρού πολέμου».H πείρα της Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, που αποτέλεσε τη μόνη δυνατή και ρεαλιστική πολιτική διεξόδου από την οικονομική κρίση και τον πόλεμο, σε αντίθεση τόσο με τις αστικές όσο και τις μικροαστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις που είχαν πάρει μέρος στην επανάσταση του Φλεβάρη ενάντια στον τσαρισμό είναι επίκαιρη.Σήμερα που υπάρχει και βαθαίνει η καπιταλιστική οικονομική κρίση, σήμερα που υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ωρίμανση των υλικών προϋποθέσεων για τη σοσιαλιστική επανάσταση και οικοδόμηση αναδεικνύεται πόσο επίκαιρος και ανακαίος είναι ο σοσιαλισμός.Στο πλαίσιο αυτό η Κ.Ο. Άρτας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας με θέμα:“Η καπιταλιστική οικονομική κρίση φέρνει πιο επιτακτικά στο προσκήνιο την επικαιρότητα και την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού.”Θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σ. Ελένη Μπέλου.

ΑΡΤΑ:Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας γίνεται γνωστό ότι στις 11/11/2012 ημέρα Κυριακή και από τις 9:00 π.μ. έως και τη 1:00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί αιμοδοσία στη Καμπή από τη Τράπεζα Αίματος Καμπής. Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συγκέντρωση ειδών διατροφής, ατομικής υγιεινής και χαρτικών για κοινωνικές δομές

Στη συγκέντρωση ειδών διατροφής (μακράς ημερομηνίας λήξης), ατομικής υγιεινής και χαρτικών, που θα διατεθούν ενόψει των Χριστουγέννων σε κοινωνικές δομές της περιοχής (Κέντρα Παιδικής Μέριμνας, Οίκους Ευγηρίας, Θεραπευτήρια Χρονίως Πασχόντων, Ξενώνες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, Ενορίες, Κοινωνικά Παντοπωλεία κ.α.), προχωρά η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου.Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου τροφίμων, πολυκαταστήματα, super market, σχολικές μονάδες, συλλόγους, αδελφότητες, ενώσεις, σωματεία, εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και σε μεμονωμένους πολίτες.Στο μήνυμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας για την πρωτοβουλία τονίζεται πως «ακόμη και μια μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Από αύριο τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας

Από αύριο Τετάρτη 7 Νοεμβρίου ξεκινά η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, που από φέτος θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο.Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και ακολούθως να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.Όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet θα μπορούν να πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και να τυπώσουν το ειδοποιητήριό τους.Η απόδειξη πληρωμής θα αντικαταστήσει το σήμα κυκλοφορίας -ο οδηγός θα πρέπει να την έχει πάντα μέσα στο αυτοκίνητο- και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας.Σημειώνεται ότι από την κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων ο Προϋπολογισμός εξοικονομεί περίπου 80 εκατ. ευρώ.
- Τα τέλη κυκλοφορίας 2013 υπολογίζονται ως εξής:
Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ
Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ
Από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ
Από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε 135 ευρώ
Από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε 240 ευρώ
Από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ
Από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ
Από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ
Από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1100 ευρώ
Από 4001 κ.ε. και άνω 1320 ευρώ.
Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.)
Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε ευρώ:
0 – 100 (γρ./χλμ.) 0 ευρώ
101 – 120 (γρ./χλμ.) 0,90 ευρώ
121 – 140 (γρ./χλμ.) 1,10 ευρώ
141 – 160 (γρ./χλμ.) 1,70 ευρώ
161 – 180 (γρ./χλμ.) 2,25 ευρώ
181 – 200 (γρ./χλμ.) 2,55 ευρώ
201 – 250 (γρ./χλμ. 2,80 ευρώ
Άνω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 ευρώ