Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ στους δασκάλους στα Γιάννενα

Οριακά δεύτερη η ΠΑΣΚ, τρίτη η ΔΑΚΕ

Πρώτη δύναμη στις εκλογές του ΠΥΣΠΕ στα Γιάννενα αναδείχτηκε η Αυτόνομη Παρέμβαση, παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Οριακά δεύτερη η ΠΑΣΚ και με μεγάλη διαφορά τρίτη η ΔΑΚΕ. Από μία οι έδρες σε Παρέμβαση και ΠΑΣΚ.

Ποιοι εκλέγονται στο ΠΥΣΔΕ από τον Νομό Ιωαννίνων

Ο Μπάμπης Τουφίδης από την ΑΕΚΕ(ΣΥΡΙΖΑ) και ο Βαγγέλης Ζέρβας από την ΔΑΚΕ(ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ),εκλέγονται από το Νομό Ιωαννίνων στο ΠΥΣΔΕ.Όπως έχουμε ήδη γράψει,η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη νικήτρια αυτών των εκλογών.

Πρωτιά για την ΠΑΣΚ στην Άρτα στην κάλπη του ΚΥΣΔΕ

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΠΑΣΚ καθηγητών στην Άρτα, αφού στην κάλπη του ΚΥΣΔΕ κατέλαβε 136 ψήφους, έναντι 100 της ΔΑΚΕ και 85 της ΑΕΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ). Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή στις εκλογές του Αρτινού συνδικαλιστή Δημήτρη Τάτση, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων του.

Πρωτιά για την ΑΕΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΠΥΣΔΕ της Πρέβεζας

Τρίτη και χωρίς έδρα η ΠΑΣΚ!

Πρώτη δύναμη στους καθηγητές της Πρέβεζας αναδείχτηκε η ΑΕΚΕ, η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού στις εκλογές του ΑΠΥΣΔΕ κέρδισε την πρώτη πρωτιά και κατέλαβε τη μία έδρα. Η δεύτερη κατέληξε στη ΔΑΚΕ, ενώ η ΠΑΣΚ πάτωσε μένοντας στην τρίτη θέση!

Έχασε την έδρα του ΠΥΣΔΕ στα Γιάννενα η ΠΑΣΚ!

Την κέρδισε η ΑΕΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ) - Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ
Πάτωσε στα Γιάννενα η ΠΑΣΚ καθηγητών, καθώς στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων υπηρεσιακών συμβουλίων κατέλαβε την τρίτη θέση και απέτυχε να διατηρήσει τη μία έδρα που κατείχε. Κερδισμένη των σημερινών εκλογών η παράταξη της ΑΕΚΕ η οποία πολιτικά πρόσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ και η οποία για πρώτη φορά κερδίζει έδρα στο ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων. Κατά τα άλλα πρώρη δύναμη η ΔΑΚΕ η οποία αν και έχασε δυνάμεις κατάφερε να διατηρηθεί στην πρωτιά και να ξανακερδίσει τη μία έδρα που κατείχε.

Έξοδο από το δημόσιο για τους εκτός ΑΣΕΠ και όσους μονιμοποιήθηκαν μέσω του ΠΔ Παυλόπουλου!!!

Στο στόχαστρο βάζει η κυβέρνηση τους δημοσίους υπαλλήλους που προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ, καθώς αναμένεται να αποτελέσουν μία από τις βασικές δεξαμενές των υποψήφιων προς αποχώρηση υπαλλήλων, και σε συνδυασμό με τις μαζικές καταργήσεις οργανικών θέσεων αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε περίπτωση που εντός ενός έτους δεν καταφέρουν να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία, θα αποχωρούν από το Δημόσιο. Παράλληλα, βάσει των διατάξεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα, με διαδικασίες-εξπρές θα απομακρύνονται οι επίορκοι υπάλληλοι που θα τίθενται αυτοδίκαια σε αργία και θα μένουν εκτός υπηρεσίας μέχρις ότου η υπόθεσή τους τελεσιδικήσει.Σε κάθε περίπτωση για τους 2.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του έτους, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέληξε στη ρύθμιση να προέλθουν είτε από εκείνους που έχουν παραπεμφθεί σε πειθαρχικά συμβούλια για βαριά σοβαρά πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα και θα τεθούν σε αργία. Είτε, από όσους υπηρετούν σε καταργούμενες θέσεις ειδικοτήτων, κατηγοριών και κλάδων που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των φορέων τους.

«Δεξαμενή»
Με δεδομένη όμως την υποχρέωση της χώρας μας για απομάκρυνση συνολικά 25 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013, στη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας μπαίνει το προσωπικό (μόνιμο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) δημοσίων υπηρεσιών και ΝΠΔΔ, των οποίων οι οργανικές θέσεις καταργούνται, ενώ βασικό κριτήριο για την επιλογή αυτής της κατηγορίας υπαλλήλων είναι «να έχουν προσληφθεί χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης». Με απλά λόγια μετά τη δραστική περικοπή σε οργανικές θέσεις, μέσω της αξιολόγησης και μείωσης των δομών κατά μέσο όρο 50%, χρησιμοποιώντας ως γνώμονα το αν κάποιος εισήλθε στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ θα μπορούν να «εντοπισθούν» οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα μπουν σε διαθεσιμότητα για ένα έτος και σε περίπτωση που δεν μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες, θα αποχωρήσουν οριστικά από το Δημόσιο.
Κατά συνέπεια στο μάτι του κυκλώνα μεταξύ άλλων αναμένεται να βρεθούν όσοι μονιμοποιήθηκαν μέσω του ΠΔ Παυλόπουλου - χωρίς εξετάσεις- αλλά και μια σημαντική μερίδα απασχολουμένων στους δήμους, που για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν εξαιρεθεί από τις διαδικασίες ΑΣΕΠ. Σε αυτή την περίπτωση, οι υπάλληλοι τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας για μέχρι ένα έτος με το 75% των αποδοχών. Για τους υπαλλήλους αυτούς ισχύει η δυνατότητα - σε περίπτωση που υπάρχει κενή θέση ανάλογη των προσόντων τους να μετακινηθούν σε υπηρεσίες όπου διαπιστώνονται πραγματικές και επείγουσες ανάγκες σε προσωπικό θα απομακρύνονται οριστικά.Ταυτόχρονα, βάσει των σχεδίων για «κινητικότητα» στο Δημόσιο διευρύνεται ο θεσμός της υποχρεωτικής μετάταξης ή μεταφοράς προσωπικού, με στόχο την αξιοποίηση των υπαλλήλων ανάλογα με τα προσόντα και την κατάρτισή τους, και με βάση την οικογενειακή τους κατάσταση και τις βιοτικές του ανάγκες. Στόχος, όπως αναφέρει το υπουργείο, είναι η βέλτιστη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού μέσα στη διοίκηση, δεδομένου ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα θα έχει μειωθεί σημαντικά μέχρι το 2015 (κατά το 1/3 σε σχέση με το 2009) ενώ ήδη παρατηρείται αθρόα αποχώρηση-συνταξιοδότηση υπαλλήλων. Τα κενά που δημιουργούνται πρέπει να μπορούν να καλύπτονται κατά τον καλύτερο και ταχύτερο τρόπο.Τέλος, το νέο και αυστηρότερο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους ενισχύεται, προκειμένου να μην παραμένουν στη θέση τους στην υπηρεσία υπάλληλοι εναντίον των οποίων εκκρεμεί σοβαρή ποινική ή πειθαρχική δίωξη.

«Μετά τις 12 Νοεμβρίου η τελική απόφαση για την Ελλάδα»

Όπως ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος που βρίσκεται στην πόλη του Μεξικό, για τη Σύνοδο του G20, ακόμη αναζητείται η φόρμουλα που θα κάνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος και κατόπιν να το χρηματοδοτήσει, ενώ θα χρειαστεί και η έγκριση από τα κοινοβούλια ορισμένων χωρών, όπως η Γερμανία. «Η συνάντηση της 12ης Νοεμβρίου δεν θα είναι η τελική. Δεν είμαστε τόσο πιεσμένοι, όσο φαίνεται. Δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία αν δεν υπάρξει ξεκάθαρη συμφωνία για όλες τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στις διαδηλώσεις μαζί και με τους άλλους κοινωνικούς κλάδους και εργαζόμενους αποφάσισε η ΓΣ της ΓΣΕΒΕΕ

Κλείσιμο καταστημάτων την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και συμμετοχή στις διαδηλώσεις μαζί και με τους άλλους κοινωνικούς κλάδους και εργαζόμενους αποφάσισε η ΓΣ της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος.Η Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ που έλαβε χώρα στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2012 αφού έλαβε υπόψη της τις τοποθετήσεις των συνέδρων, τη διαμορφούμενη κατάσταση στη κοινωνία και την οικονομία αλλά και τις αναμενόμενες συνέπειες από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής και των νέων μέτρων που ουσιαστικά διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και θα καταστρέψουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους στην Ελλάδα, αποφάσισε:
1. Κλείσιμο καταστημάτων την Τρίτη 6-11-2012 και συμμετοχή στις διαδηλώσεις μαζί και με τους άλλους κοινωνικούς κλάδους και εργαζόμενους.
2. Συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση την Τετάρτη 7-11-2012 έξω από τη Βουλή στις 5:00 το απόγευμα.
3. Συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη της Ελλάδας και παραστάσεις στις κατά τόπους δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς.
4. Συγκεντρώσεις - ομιλίες σε όλη τη χώρα και ενημέρωση για τις καταστροφικές συνέπειες των μέτρων.
5. Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση φαινομένων εκφασισμού – βίας και ρατσισμού που αναπτύσσονται λόγω της υποχώρησης των θεσμικών λειτουργιών του κράτους και υπολειτουργίας των δημοκρατικών ανακλαστικών της Κοινωνίας.
Η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει τον κίνδυνο που θα δημιουργηθεί από την ψήφιση και εφαρμογή αυτών των μέτρων και που θα οδηγήσει αντικειμενικά στην αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεων μας (εξ ανάγκης στάση πληρωμών) προς το Δημόσιο.Καλεί τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους απέναντι στα μέτρα που καλούνται να ψηφίσουν.

Συνυπογράφει κανονικά το πολυνομοσχέδιο ο Ρουπακιώτης

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η Αγίου Κωνσταντίνου επιμένει στην αρχική της άποψη και ξεκαθαρίζει ότι θα ψηφίσει «ΠΑΡΩΝ» στο κρίσιμο πολυνομοσχέδιο και «ΝΑΙ» στον Προϋπολογισμό.Να σημειωθεί ότι σε λίγη λωρα συνεδριάζουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.Νωρίτερα, κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία ότι υπήρξε εμπλοκή με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος δεν υπέγραφε τα μέτρα, κάτι το οποίο ωστόσο δεν θα επηρέαζε την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Μάλιστα, έπειτα από κατ' ιδίαν τετ-α-τετ του κ. Ρουπακιώτη με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, τον διαβεβαίωσε ότι θα συνυπογράψει το πολυνομοσχέδιο.

Στη βουλή φέρνει ο Χρ.Μαντάς το θέμα των οφειλών του πρώην ΟΠΑΔ προς τους ιδιώτες ιατρούς

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά κατέθεσαν ερώτηση, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απευθυνόμενοι στους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών αναφορικά με το ζήτημα των οφειλών του πρώην ΟΠΑΔ προς τους ιδιώτες ιατρούς και την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ.Όπως αναφέρεται και στην ερώτηση, το πρόβλημα εντοπίζεται, κυρίως στον ΟΠΑΔ που έχει οφειλές προς τους συμβεβλημένους ιατρούς οι οποίες ξεκινούν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2010, καθώς σύμφωνα με το ΝΔ 321/1969, η οφειλή νομικού πρόσωπου του δημοσίου προς ιδιώτες παραγράφεται μετά την παρέλευση 2 ετών από τη «γέννηση» ή τιμολόγηση της οφειλής, παρά τις γενικές διατάξεις για παραγραφή οφειλών μετά το πέρασμα της πενταετίας.Βασική προϋπόθεση είναι η δικαστική απόφαση που να δικαιώνει τον ιδιώτη ιατρό και να αναγνωρίζει τις οφειλές του δημοσίου προς αυτόν. Βάσει όμως εγκυκλίου του Υπ. Οικονομικών του 2012 ορίζεται πως για να εκτελεστεί μία δικαστική απόφαση από την οποία απορρέει υποχρέωση του δημοσίου να πληρώσει έναν φορολογούμενο, εφόσον δεν έχει καταστεί αμετάκλητη, τότε θα πρέπει ο ιδιώτης που κέρδισε τη σχετική δικαστική απόφαση να προσκομίσει στην υπηρεσία ισόποσης αξίας εγγυητική επιστολή από τραπεζικό ίδρυμα.Ο παραλογισμός και ο αντισυνταγματικός τρόπος με τον οποίο το Υπουργείο αντιμετωπίζει τους ήδη εξοντωμένους οικονομικά οφειλέτες του είναι πρωτοφανής, την ίδια στιγμή που χιλιάδες επαγγελματίες της Υγείας και κυρίως συμβεβλημένοι γιατροί του πρώην ΟΠΑΔ βρίσκονται σταδιακά σε δεινή οικονομική θέση και δεκάδες ιδιωτικά ιατρεία έχουν βάλει η πρόκειται να βάλουν λουκέτο.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-Θα προχωρήσουν σε άμεση εξόφληση όλων των οφειλών του ΟΠΑΔ προς τους ιδιώτες γιατρούς;
-Θα επεκτείνουν με νομοθετική ρύθμιση, την τώρα ισχύουσα διετή παραγραφή των οφειλών σε πενταετή, όπως αυτή ισχύει στις γενικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα και διέπει μεταξύ άλλων και τις οφειλές των ιδιωτών προς το δημόσιο;
-Εναλλακτικά, θα προχωρήσει ο συμψηφισμός των οφειλών του πρώην ΟΠΑΔ προς τους ιδιώτες γιατρούς, με τις πιθανές οφειλές των γιατρών προς το δημόσιο;

Άστραψε και βρόντηξε κατά της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής ο Γιαννιώτης Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος

Λάβρος κατά της νεοφασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αυγή", ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, που ως γνωστό κατάγεται από τα Γιάννενα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:«Δεν μπορώ να δεχθώ βιαιότητες εναντίον απλών, φτωχών, ασθενών και απροστά­τευτων ανθρώπων».Όπως είπε , δεν μπορεί να αποδεχθεί ιδεολογικά συστήματα που έχουν φασιστικές και ναζιστικές νοοτροπίες. «Με συγκλονίζουν πολύ τέτοιες συμπεριφορές, γιατί όλα αυτά είναι αντιχρι­στιανικά και απάνθρωπα» σημείωσε.Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου τόνισε πως η Εκκλησία δεν είναι πολιτικός σχηματισμός για να επιβάλλει κομματική πειθαρχία στα μέλη της, αναφερόμενος σε ιεράρχες που επικροτούν κάποιες από τις πολιτικές της Χρυσής Αυγής.«Δεν κρίνω δηλώσεις των ιεραρχών. Εκφράζω την άποψή μου και προσπαθώ να συντονίζω την πράξη με τον λόγο ή μάλλον προσπαθώ ο λόγος να είναι απόρροια της πράξης» τόνισε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ & ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ο.Σ.Ι.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες θα σμίξουν σε ένα ορμητικό ποτάμι μαζί με τα εκατομμύρια των εργαζομένων αύριο και μεθαύριο που θα σαρώσουν στο διάβα τους το πιο επικίνδυνο, το πιο άδικο, το πιο καταστροφικό ταξικό καθεστώς της σύγχρονης χούντας: Κυβερνήσεων-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. που εφαρμόζουν το πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας σε όφελος του κεφαλαίου.Οι ρωγμές στο άθλιο καθεστώς είναι φανερές.Τώρα μπορούμε να τους ανατρέψουμε με Πολιτική Απεργία Διαρκείας, που θα περικλείει και την 14η Νοεμβρίου, ημέρα που όλοι οι Εργαζόμενοι της Ευρώπης κατεβαίνουν στους δρόμους.Η ιστορική πρόκληση του λαού είναι μεγάλη. Για να βγούμε άμεσα από την λαομίσητη Ε.Ε. των Τραπεζιτών και το € της εξαθλίωσης. Σπάζοντας συγχρόνως την χρεομηχανή που μας έχουν επιβάλει οι τοκογλύφοι συνέταιροι των Ελλήνων Αστών με τους Γερμανοτσολιάδες Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη.Εθνικοποιώντας άμεσα δίχως αποζημίωση των μετόχων των επιχορηγούμενων με δημόσιο χρήμα ιδιωτικό τραπεζικό τομέα και τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ-ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΛΙΜΑΝΙΑ-ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, λειτουργώντας τες με εργατικό και λαϊκό έλεγχο του Οργανωμένου Λαού!Για να μην διαψεύσουμε τα λόγια του ποιητή:ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΤΑΜΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ;

Ο Κλασικός Ιταλικός Κινηματογράφος κάθε Τετάρτη στα Παλιά Σφαγεία

Το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων και ο Ελληνο-Ιταλικός Σύλλογος Φιλίας Ιωαννίνων παρουσιάζουν αυτή την Τετάρτη 7/11 και κάθε Τετάρτη στον Πολιτιστικό Χώρο Παλιά Σφαγεία τον κύκλο προβολών "Η ΓΗ ΤΡΕΜΕΙ".Μετά το επιτυχημένο αφιέρωμα στο Νέο Ιταλικό Κινηματογράφο που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο κύκλος "Η ΓΗ ΤΡΕΜΕΙ" επιστρέφει στο σινεμά της γειτονικής μας χώρας για παρακολουθήσει την εξέλιξή του από τις απαρχές του Νεορεαλιστικού κινήματος της δεκαετίας του 1940 ως την περίφημη φυσική του συνέχεια με τον "κινηματογράφο του δημιουργού" των δεκαετιών 1950-1960-1970.Η πρώτη ταινία του κύκλου είναι η "Ρώμη Ανοχύρωτη Πόλη" του Ρομπέρτο Ροσελίνι που θα προβληθεί αυτή την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ. ενώ θα ακολουθήσουν τα:
14/11 Η ΓΗ ΤΡΕΜΕΙ του Λουκίνο Βισκόντι
28/11 ΠΙΚΡΟ ΡΥΖΙ του Τζουζέπε Ντε Σάνκτις
5/12 ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ του Βιτόριο Ντε Σίκα
12/12 ΨΩΜΙ, ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ του Λουίτζι Κομεντσίνι

ΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:Παρέμβαση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Οικονομικού Έτους 2013

Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Φαίνεται τελικά ότι δεν μόνο οι δικηγόροι, οι οποίοι πληρώνονται από τους πελάτες τους και είναι επαγγελματικά θεμιτό να κάνουν το «άσπρο» «μαύρο» ή το «μαύρο» «άσπρο». Το ίδιο γίνεται και από τους βουλευτές.Ενώ οι εισηγητές της Πλειοψηφίας και οι Υπουργοί μίλησαν με ρεαλισμό και περιέγραψαν την κατάσταση και τον προϋπολογισμό όχι με «άσπρα» χρώματα, έρχεται βεβαίως, η Αντιπολίτευση και τα περιγράφει όλα «μαύρα». Φαίνεται ότι το «lobby της δραχμής» είναι καλός πελάτης.Ας δεχτώ, όμως, ότι το πώς βρέθηκαν έτσι τα πράγματα, ακόμα και τα νούμερα, είναι θέμα οπτικής σκοπιάς. Θα ξεκινήσω από ένα άλλο χρώμα προκειμένου να βρούμε μια κοινή συνισταμένη και δεν θα περιγράψω την κατάσταση ως ρόδινη. Εφόσον, όμως, όλοι συμφωνούμε και αντιλαμβανόμαστε και την κρισιμότητα της κατάστασης και τα δεδομένα της συγκυρίας, πιστεύω ότι αυτός ο προϋπολογισμός πρέπει να ψηφιστεί από όλους για τρεις λόγους:
1. Είναι ειλικρινής.
2. Είναι ρεαλιστικός.
3. Δεν υπάρχει διατυπωμένη αυτή τη στιγμή κάποια πειστική εναλλακτική λύση.
Βεβαίως, αυτά τα τρία πράγματα θα πρέπει να τα εξετάσουμε και σε συνάρτηση με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, γιατί το μέλλον δεν τελειώνει στο 2013.
Ξεκινώ λοιπόν, με το πρώτο, ότι είναι ειλικρινής, παρά τα όσα ακούστηκαν από τον τελευταίο Εισηγητή, τα οποία πιστεύω ότι δεν τιμούν το Σώμα και το χώρο στον οποίο βρισκόμαστε. Η εισηγητική έκθεση και η αιτιολογική έκθεση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ορθώς παρουσιάζουν τα στοιχεία μέχρι στιγμής, παραδέχονται και αιτιολογούν, βεβαίως, και τις αποκλίσεις, αλλά και τις αστοχίες. Περιλαμβάνουν μια αποτίμηση μεγεθών, καθώς επίσης και ένα σενάριο βάσης. Σημειώνω ότι αυτό το σενάριο βάσης έχει καταρτισθεί ταυτόχρονα στη λογιστική βάση του ετήσιου προϋπολογισμού και στη λογιστική βάση του ευρωπαϊκού συστήματος λογαριασμών του 1995.Ωστόσο, θεωρώ ότι οι διαφωνίες μας δεν έχουν να κάνουν με την ειλικρίνεια, αλλά επικεντρώνονται περισσότερο στο ρεαλισμό ή, αν θέλετε, στην αξιοπιστία.Για το κατά πόσο είναι ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός που παρουσιάζεται, νομίζω ότι πολύ ξεκάθαρα, όπως είπε και ο κύριος Σταϊκούρας, αναφέρονται οι κίνδυνοι, οι οποίοι θα έθεταν υπό αμφισβήτηση την εφικτότητα και την αξιοπιστία του προϋπολογισμού. Σε αυτό ουσιαστικά, εστίασε και ο καθηγητής, ο κύριος Τσακαλώτος, ο οποίος αμφισβήτησε κάποιους δείκτες, μίλησε για παράξενες ελαστικότητες και χαζούς πολλαπλασιαστές.
Οι κίνδυνοι παρουσιάστηκαν και από τους Υπουργούς και υπάρχουν και μέσα στο κείμενο. Θα αναφέρω επιγραμματικά κάποιους:
• Περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη, λόγω πολιτικής κωλυσιεργίας.
• Χειροτέρευση του μακροοικονομικού σεναρίου.
• Αστοχίες στους πολλαπλασιαστές.
• Καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές και στις αποκρατικοποιήσεις.
• Παράγοντες που γενικά επηρεάζουν την εξέλιξη του χρέους.
Εδώ, όμως, υπεισέρχεται η οπτική σκοπιά. Γιατί προσωπικά θεωρώ ότι οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί, αλλά ότι με μια πολιτική βούληση, στρατηγικό σχεδιασμό και σωστή διαχείριση μπορούν να αποφευχθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, έχει ιδεολογικές επιφυλάξεις, οι οποίες τον κάνουν να πιστεύει ότι αυτοί οι κίνδυνοι είναι αναπόφευκτοι.
Δεν μπορεί, όπως μας είπε ο κύριος Τσακαλώτος, να δεχτεί ότι φιλελεύθερα αναπτυξιακά μέτρα μπορούν να υπερκαλύψουν τις Κεϋνσιανές επιδράσεις ή ότι η ελεύθερη αγορά μπορεί να καλύψει το κενό που μπορεί να αφήσει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό, όπως και δεν μπορεί να δεχτεί ότι υπάρχει μια πολιτική λύση ενοποίησης στην Ευρώπη που να περιλαμβάνει την Ελλάδα και να μας βοηθήσει, διότι θεωρεί λόγω ιδεολογίας, ότι ο προϋπολογισμός είναι ταξικός και τον κρίνει από το πρίσμα του αν δίνει απάντηση στο πώς ο καπιταλισμός θα εξασφαλίσει τη μεταφορά πλούτου στα λαϊκά στρώματα.Άρα η βασική μας διαφορά είναι η ιδεολογία. Η αλήθεια είναι ότι όσες υποθέσεις εργασίας κι αν είχαν γίνει για το σενάριο βάσης και όσοι κίνδυνοι κι αν παρουσιάζονταν, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΚΕ θα θεωρούσαν ποτέ αυτόν τον προϋπολογισμό άξιο να τον ψηφίσουν.Περνώ στην εναλλακτική λύση. Ειλικρινά θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου ανοιχτόμυαλο και καλόπιστο άνθρωπο, οπότε θα δεχόμουν να ακούσω, ιδίως σε αυτή τη φάση που τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες να συνοδεύονται από επιχειρήματα. Σημειώνω εδώ ότι δεν τα άκουσα αυτά.Η κριτική δεν αποτελεί επιχείρημα, ούτε εναλλακτική πρόταση.Η περιγραφή της κατάστασης που βιώνει η οικονομία και βεβαίως ούτε η αναφορά στο πρόγραμμα μιας άλλης παράταξης, αποτελεί επιχείρημα. Ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μας λένε τι να κάνουμε, μας λένε μόνο να καταγγείλουμε μονομερώς το χρέος. Και επειδή αυτό έχει συζητηθεί, όπως και εναλλακτικές πιθανές πηγές χρηματοδότησης που σημειώνω ότι δεν υπάρχουν, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Και επειδή θα το καταγγείλουμε δηλαδή, θα μας το συγχωρέσουν κιόλας το χρέος μας; Είναι δυνατόν κάποιος να το πιστεύει αυτό το πράγμα; Υπάρχει κάτι που λέγεται Διεθνές Δίκαιο, αυτό σας λέει κάτι; Ή μήπως να καταγγείλουμε και το Διεθνές Δίκαιο και μέχρι πού να το καταγγείλουμε; Να προτείνω ένα όριο, το όριο της υφαλοκρηπίδας, είναι καλό όριο για το Διεθνές Δίκαιο κυρίες και κύριοι που λέτε να καταγγείλουμε μονομερώς το χρέος;Επανέρχομαι όμως, στο ρεαλισμό και την αξιοπιστία και σε ένα γενικό κίνδυνο που αναφέρεται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και είναι ο κίνδυνος της αβεβαιότητας. Αυτός ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ σοβαρός. Για μένα η στάση της αντιπολίτευσης είναι σαφής, ενισχύει ηθελημένα σε κάθε σημείο την αβεβαιότητα μέσω κριτικής, μέσω κινδυνολογίας, μέσω ακραίων συμπεριφορών. Το αντίβαρο στην αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τρικομματική στήριξη.Θα ήθελα να πω στη ΔΗΜΑΡ, και έχω κάθε διάθεση να παραδεχτώ ότι έχει καλύψει μεγάλο ιδεολογικό έδαφος για να προσφέρει τη στήριξή της, ότι η αβεβαιότητα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη. Η κυρία Ξυροτύρη μας είπε ότι θέλει η συμμετοχή της στην Κυβέρνηση να έχει αντίκρισμα στον κόσμο και εμείς το ίδιο θέλουμε και θα ήθελα να διαβεβαιώσω την ΔΗΜΑΡ για αυτό. Και να θυμίσω επίσης και να επισημάνω ότι πιστεύω πως είναι ηθικό αλλά και πολιτικό χρέος να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια στήριξης όλοι μαζί.Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα υπερψηφίζω τον προϋπολογισμό και εκφράζω την ευχή όλοι οι Βουλευτές οι οποίοι ανήκουν στα Κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση να κάνουν το ίδιο. Ευχαριστώ πολύ.

Ικανοποιητική η προσέλευση των καθηγητών στις εκλογές στην Άρτα

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία των καθηγητών στην Άρτα. Από τις 9 το πρωί μέχρι και τώρα έχουν ψηφίσει 462 από τους συνολικά 790 καθηγητές του νομού. Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της κάλπης.

ΜΠΑΣΚΕΤ Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ :ΚΕ ΦΑΙΑΚΑΣ - Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 60 – 72

Αποδίδοντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα εντυπωσιακά και καταφέρνοντας να μην επηρεαστεί από τις πολλές ‘’φουρτούνες’’ που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, η ομάδα Ανδρών του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ επέστρεψε από την Κέρκυρα με το ροζ φύλο αγώνα, επικρατώντας του τοπικού Φαίακα με σκορ 60-72.Η ομάδα του Π.Α.Σ. ξεκίνησε δυναμικά από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, δείχνοντας εξ αρχής ότι δε θέλει να αφήσει περιθώρια στους αντιπάλους της να παλέψουν για τη νίκη, με το δεκάλεπτο να λήγει με το χαρακτηριστικό επιμέρους σκορ 11-26.Η ίδια εικόνα του αγώνα συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του 2ου δεκαλέπτου, με το ημίχρονο να βρίσκει την ομάδα με τον ταύρο στη φανέλα να προηγείται με 17 πόντους διαφορά (23-40).Η αρχή όμως της επανάληψης επεφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μπαίνοντας νωθρά στο γήπεδο και έχοντας χάσει 2 παίχτες (οι οποίοι αναγκάστηκαν εξαιτίας της καθυστερημένης έναρξης του αγώνα να αποχωρήσουν για να επιστρέψουν στα Γιάννινα λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων) έδωσαν την ευκαιρία στον Φαίακα να τρέξει ένα μικρό σερί και να πιστέψει ότι ίσως μπορέσει να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα. Μέγιστο ρόλο σε αυτό έπαιξαν και κάποια συνεχόμενα φαλτσοσφυρίγματα, με την διαφορά των ομάδων όμως να είναι τόσο εμφανής που δε μπόρεσαν να επηρεάσουν την τελική εξέλιξη του παιχνιδιού.Η διάφορα τελικά μειώθηκε έως και τους 7 πόντους, αλλά κάπου εκεί ο Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ βρήκε εκ νέου τον ρυθμό του, με τους παίχτες της ομάδας στα τελευταία οχτώ λεπτά του αγώνα να φέρνουν ξανά το παιχνίδι στα μέτρα τους, για να κλείσουν με σχετική ευκολία το υπόλοιπο του αγώνα, κερδίζοντας τελικά με διαφορά 12 πόντων.

Γιορτή τσίπουρου στην Στρατίνιστα Πωγωνίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρατίνιστας Πωγωνίου σας καλεί στην 26η Γιορτή Τσίπουρου ,τη 17η Νοεμβρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 5 το απόγευμα.Η Γιορτή Τσίπουρου έχει γίνει πλέον θεσμός, 26 χρόνια τώρα, για μας τους Στρατινιστιώτες, για τους κατοίκους της επαρχίας Πωγωνίου καθώς και όλους τους φίλους μας.Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει
1ο) Διαγωνισμό καλύτερου τσίπουρου, μετά από την επιλογή της κριτικής επιτροπής. Ακολουθεί η βράβευση των τριών πρώτων.
2ο) Παραδοσιακά φαγητά και άφθονο τσίπουρο!
3ο) Χορό, μέχρι το πρωί, με κλαρίνα !
Σας περιμένουμε, για να περάσουμε μαζί μία αξέχαστη βραδιά.

Στο γενικότερο κλίμα καταλήψεων περιφερειακή ενότητα και δήμος Πρέβεζας

Σε καταλήψεις σε πανελλαδική κλίμακα έχει προχωρήσει η ομοσπονδία των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στο "μνημόνιο 3" και το νέο κρατικό προϋπολογισμό, έτσι καταλήψεις έγιναν και γίνονται σε δημαρχεία, αμαξοστάσια, ΧΥΤΑ κλπ. Εξαίρεση βεβαίως δεν αποτέλεσε η δική μας περιοχή, αφού καταλήψεις έχουμε τόσο στο κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες της η περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας, αλλά και στο δημαρχείο Πρέβεζας.Η  εφημερίδα "ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση" βρέθηκε σήμερα  τόσο στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας, όσο και το δημαρχείο Πρέβεζα όπου και συνομίλησε με την κ. Μαρίνα Σαρόγλου, πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Πρέβεζας."Έχουμε ξεκινήσει από το Σάββατο με αποχή καθηκόντων η καθαριότητα και η δημοτική αστυνομία, σήμερα έχουμε καταλήψεις και ξεκινήσαμε 4 το πρωί και καταλάβαμε το εργοτάξιο. Δε βγήκε κανένα απορριμματοφόρο και κανένα αυτοκίνητο, μέσα από το Γκαράζ. Εν συνεχεία 7 το πρωί έγινε κατάληψη στο δημαρχείο Πρέβεζας, δε δούλεψε καμία υπηρεσία μας, κάναμε μία πορεία στο κέντρο της Πρέβεζας και μοιράσαμε ένα ψήφισμα το οποίο καταθέσαμε και στον βουλευτή της ΝΔ κ. Τσουμάνη, τον οποίον καλούσαμε να μη ψηφίσει τα μέτρα. Συνεχίζουμε την κατάληψη και αύριο.Και αύριο και μεθαύριο συμμετέχουμε στην απεργία, με πορεία στο εργατικό κέντρο. Μέχρι τώρα οι ανακοινώσεις της ομοσπονδίας είναι ότι οι κινητοποιήσεις μας θα είναι σε συνάρτηση με το όταν και εάν ψηφιστούν τα μέτρα. Αν η ομοσπονδία μας βγάλει νέο ψήφισμα με το οποίο θα λέει θα συνεχίσουμε μέχρι την Κυριακή που θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός, θα συνεχίσουμε τους αγώνες!" υπογράμμισε με νόημα η κ. Σαρόγλου την οποία και ευχαριστούμε θερμά, για το χρόνο που μας διέθεσε. Σε κάθε περίπτωση η ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση, θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους εργαζόμενους, για να σας ενημερώνει για τις κινητοποιήσεις τους και την ενδεχόμενη κλιμάκωση των αγώνων τους.

ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση
Σπύρος Πλέουρας

ΠΡΕΒΕΖΑ:Χαμένη χρονιά χαρακτηρίζουν οι παραγωγοί τη φετινή για τα προϊόντα θερμοκηπίου

Την αγωνία τους για την φετινή χρονιά στα προϊόντα θερμοκηπίου (τομάτα, αγγούρι, πιπεριές και μελιτζάνες), εκφράζουν παραγωγοί και εκπρόσωποι συνεταιρισμών στο περιοδικό Αγρότυπος.Χαμηλές τιμές, μειωμένη ζήτηση, προβλήματα στις εξαγωγές και χαμηλές τιμές παραγωγού, συνθέτουν μια εικόνα απογοήτευσης, την οποία οι παραγωγοί εκτιμούν ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε – και για τις επόμενες χρονιές - λόγω της οικονομικής κατάστασης την οποία βιώνει η χώρα.Απογοήτευση και στην Πρέβεζα με χαμηλές τιμές και μειωμένη ζήτηση να συνθέτουν το σκηνικό στην αγορά θερμοκηπιακών προϊόντων. «Στο αγγούρι η τιμή παραγωγού είναι από 12 – 15 λεπτά/τεμάχιο. Στις λαϊκές αγορές πωλούνται 50- 60 λεπτά/κιλό. Οι τιμές παραγωγού στις τομάτες είναι 20 – 32 λεπτά/κιλό και στις λαϊκές αγορές η τιμή καταναλωτή κυμαίνεται από 1,20 έως 1,80 λεπτά/κιλό», μας λέει ο κ. Γιάννης Σολδάτος, παραγωγός τομάτας θερμοκηπίου από την Πρέβεζα.Τις τιμές σε μελιτζάνα και πιπεριές στην Πρέβεζα μας κάνει γνωστές ο κ. Γιάννης Σπυράκος, Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η καθαρή τιμή παραγωγού στην μελιτζάνα θερμοκηπίου αυτή την περίοδο είναι 65 –70 λεπτά/κιλό η οποία για την εποχή θεωρείται χαμηλή ενώ στο πιπέρι η τιμή είναι στα 60 λεπτά/κιλό. Γενικά τα πράγματα στα προϊόντα θερμοκηπίου δεν έχουν πάει καλά. Αυτό που θα πρέπει να πούμε είναι ότι αν η τομάτα δεν έχει καλή τιμή συμπαρασύρει και όλα τα υπόλοιπα προιόντα. Πιστεύω επίσης ότι από τώρα και στο εξής θα πρέπει να συνηθίζουμε σε τέτοιες χρονιές αφού η οικονομική αστάθεια στη χώρα επηρεάζει όλους τους τομείς της αγοράς».

Συλλογή φαρμάκων στην Άρτα

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ», συγκεντρώνουμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό το Σάββατο 10 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι,στην Άρτα, στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα 29.Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, που θα συγκεντρωθούν στην Άρτα, θα παραληφθούν από το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού της πόλης.


Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας και ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκαν την Παραμυθιά

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας και ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκαν την Παραμυθιά και συναντήθηκαν με πολίτες, εκπροσώπους εργαζομένων και τοπικών φορέων καθώς και τη Δήμαρχο Σουλίου, οι οποίοι τους μετάφεραν αιτήματα και προβλήματα από την καθημερινότητά τους.Αρχικά το κλιμάκιο επισκέφθηκε το παζάρι και την αγορά της πόλης και συνομίλησε με ντόπιους έμπορους και παραγωγούς. Οι παραγωγοί ανέφεραν ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση από το αυξημένο κόστος παραγωγής απόρροια των μνημονιακών πολιτικών και των συνεχιζόμενων αυξήσεων στα τέλη άρδευσης και ηλεκτρισμού για τα χωράφιά τους. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εξέφρασε την απελπισία των εμπόρων που βλέπουν την πελατεία συνεχώς μειούμενη και τα λουκέτα σε αύξηση, ενώ μετέφερε αίτημα των επαγγελματιών της περιοχής, να βρεθεί τρόπος ώστε το ταμείο τους να μην τους δηλώνει ανασφάλιστους άμεσα, δίνοντας τους λίγους μήνες περιθώριο για να του εξοφλήσουν τις συνδρομές τους.Στη συνέχεια το κλιμάκιο βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς και είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους και το διοικητικό Διευθυντή. Αναφέρθηκε η έλλειψη ιατρικού προσωπικού με ειδικότητες μικροβιολόγου και ακτινολόγου, και επίσης ότι και οι επισκέπτες ιατροί ειδικοτήτων έχουν σταματήσει εδώ και μερικούς μήνες να επισκέπτονται από το ΚΥ. Επίσης υπάρχει υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό και έλλειψη καθαριστριών. Το κυριότερο πρόβλημα όμως, είναι η έλλειψη ασθενοφόρου σε όλες τις βάρδιες με αποτέλεσμα αρκετές φορές επείγοντα περιστατικά που χρήζουν άμεσης διακομιδής να καθυστερούν περιμένοντας το ΕΚΑΒ.Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τη Δήμαρχο και μέλη του Δ.Σ. του ακριτικού δήμου. Η δήμαρχος ανέφερε τα οικονομικά προβλήματα πού έχει ο δήμος (όπως όλοι σχεδόν οι καλλικρατικοί δήμοι στη χώρα) με την ελλιπή χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ και την ΣΑΤΑ που τον εμποδίζει να πάρει αναπτυξιακές και κοινωνικές πρωτοβουλίες.Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την αποψίλωση της Παραμυθιάς από διάφορες υπηρεσίες όπως π.χ. η εφορία και τονίστηκε ότι η μεγάλη έκταση του δήμου, η μείωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ και το κακό οδικό δίκτυο δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στους κατοίκους.Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου με βάσει και την έκθεση των επιθεωρητών Περιβάλλοντος που αναδεικνύει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του.Τέλος συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν έργα που μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, θέματα του βιοτεχνικού πάρκου και της δημιουργίας εμπορευματικού σταθμού καθώς και ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης στα οποία παρεμβαίνει ο Δήμος.Μετά το τέλος της συνάντησης με την Δήμαρχο ο Χρήστος Μαντάς ανέφερε: “Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στις πολιτικές που στραγγαλίζουν την ΤΑ και θα σταθούμε στο πλάι των δημοτικών αρχών που αγωνίζονται μαζί με τους πολίτες τους για να μην καταρρεύσουν οι απαραίτητες υπηρεσίες, αλλά θα είμαστε και απέναντι σε κάθε είδους μεταφορά στη τσέπη των πολιτών υποχρεώσεων που και συνταγματικά ανήκουν στη πολιτεία. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προωθήσουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής που έχουν σχέση με τις κυβερνητικές αποφάσεις (π.χ. εφορία) και θα συντονίσουμε τις προσπάθειες μας σε γενικότερα ζητήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η λειτουργία των ΧΥΤΑ στην περιφέρεια, η προώθηση έργων στο ΕΣΠΑ που θα βοηθήσουν στη δημιουργία βασικών υποδομών κ.λ.π. ”.Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συναντήθηκε με φορείς και κατοίκους στην αίθουσα Καρκαμίσι. Εκεί ο πρόεδρος του τοπικού ΤΟΕΒ ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι της περιοχής με την άρδευση και κάποιοι πολίτες εξέφρασαν την αγωνία τους για την τωρινή οικονομική κατάσταση της χώρας μεταφέροντας τους προβληματισμούς τους για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί (αν γίνει πραγματικότητα η κυβέρνηση της αριστεράς) να την αντιμετωπίσει. Ο Χρήστος Μαντάς απάντησε πως είναι κρίσιμες οι επόμενες ημέρες προκειμένου η λαϊκή κινητοποίηση να σταματήσει την ψήφιση των καταστροφικών μέτρων. «Με δεδομένο πως τα έσοδα του κράτους από τους φόρους επαρκούν για την πληρωμή μισθών και συντάξεων, κανείς δεν μπορεί πλέον να έχει αυταπάτες και να εκβιάζεται. Επίσης από την περίφημη δόση των 31,5 δις που αναμένει η χώρα να λάβει από τον Ιούνιο ούτε 1 ευρώ δεν θα πάει στην πραγματική οικονομία.Η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική από την τρικομματική συγκυβέρνηση δεν έχει κανένα αποτέλεσμα παρά να οδηγεί συνεχώς σε ύφεση την οικονομία και την κοινωνία σε εξαθλίωση. Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται. Είναι δέσμια των ντόπιων μεγαλοϊδιοκτητών και των Ευρωπαϊκών ελίτ. Τα μνημόνια δεν έχουν στόχο να οδηγήσουν έξω από το τούνελ της ύφεσης, αλλά να διαλύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η χώρα μας χρειάζεται άμεσα ένα φορολογικό σύστημα που να αναδιανέμει τον παραγόμενο πλούτο με κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς και ένα πρόγραμμα ανάταξης της οικονομίας μας, με την κοινωνία όρθια. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τον λαό σε διαρκή κινητοποίηση για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και την τρικομματική κοινοπραξία. Για να ανοίξει ο δρόμος να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας.»

Ανάγκη για νέο μνημόνιο και το 2017!!!

Το δρόμο για ένα ακόμα μνημόνιο, το έτος 2017, ανοίγει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατήρτισαν κυβέρνηση και τρόικα, αφού, ακόμη κι αν εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία, η Ελλάδα στο τέλος του 2016 θα έχει χρέος στο 185% του ΑΕΠ, έλλειμμα πάνω από το 3% του ΑΕΠ, υψηλή ανεργία, ισχνές αναπτυξιακές επιδόσεις και το ύψος του ΑΕΠ θα είναι στην καλύτερη περίπτωση στα επίπεδα του έτους 2005.Οι προοπτικές της οικονομίας θα είναι πολύ χειρότερες, αν εκτραπεί έστω και ελάχιστα το πρόγραμμα από τις εννέα αβεβαιότητες, την ύπαρξη των οποίων αποδέχεται και το υπουργείο Οικονομικών.Με τις προβλεπόμενες «ιδανικές» επιδόσεις του Μεσοπρόθεσμου, η Ελλάδα, το 2017, θα είναι ξανά εκτός αγορών, βασικά λόγω του υψηλού χρέους, και θα έχει ανάγκη από ένα νέο μηχανισμό στήριξης και ένα νέο μνημόνιο, που θα παρατείνει την περιοριστική πολιτική, συνολικά για μια δεκαετία.Θα πρόκειται για την τρίτη αποτυχημένη εκτίμηση κυβέρνησης και τρόικας για το χρόνο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές. Η πρώτη ήταν για τις αρχές του 2012, που δεν επιβεβαιώθηκε, και η δεύτερη για το 2015, που δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας και γι’ αυτό αναζητούνται στο παρασκήνιο παράλληλες λύσεις, με κυριότερη το νέο «κούρεμα» του χρέους με οποιαδήποτε διαδικασία.Παρά το PSI, που υλοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο - Απρίλιο, με τη διαγραφή χρέους ύψους 106 δισ. ευρώ, το δημόσιο χρέος μειώθηκε μόνο κατά 15 δισ. ευρώ, αφού μεγάλο μέρος της μείωσης αναπληρώθηκε από δάνεια που έλαβε (και θα λάβει) η χώρα από το μηχανισμό στήριξης.Λόγω της ύφεσης και των χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης (προβλεπόμενοι), από το 2014, το χρέος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Το 2013, θα φτάσει το 189,1% του ΑΕΠ, το 2014 στο 191,6% του ΑΕΠ, το 2015 στο 190,5% του ΑΕΠ και το 2016 θα υποχωρήσει στο 184,9% του ΑΕΠ.Είναι προφανές ότι, με τόσο υψηλό χρέος, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει και να δανειστεί από τις αγορές στις αρχές του 2017.

Σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με μέτρα ύψους 17 δισ. ευρώ

Συνολικού ύψους 17 δισ. ευρώ είναι το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, που ενσωματώνει όλα τα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί με τη τρόικα για τη περίοδο 2013-2016, αλλά και όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.
«Αγκάθι» παραμένει το νέο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, καθώς, προβλέπει:
- Την κατάργηση της καθολικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
- Την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος.
- Τη μείωση του χρόνου προαναγγελίας απόλυσης στο 4μηνο (σήμερα έως 6 μήνες).
- Τη θέσπιση πλαφόν 2.000 ευρώ ανά έτος στις αποζημιώσεις απόλυσης όσων έχουν προϋπηρεσία πάνω από 16 έτη στον ίδιο εργοδότη.

Περικοπές 5 δισ. ευρώ στις συντάξεις το 2013
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός: «Αυτή θα είναι και η τελευταία δέσμη επώδυνων μέτρων που καλείται να πάρει η κυβέρνηση. Σε βάθος πενταετίας οι περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα θα φτάσουν στα 5,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,9 δισ. ευρώ αφορούν στο 2013».Από το πακέτο ξεχωρίζουν:
- Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη στα 67.
- Οι κλιμακωτές μειώσεις 5 έως 15% στο άθροισμα των συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ.
- Η κατάργηση των Δώρων σε όλα τα Ταμεία, συμπεριλαμβανομένου του ΟΓΑ.
- Η αύξηση των μηνιαίων εισφορών στον ΟΓΑ από 12 ευρώ σε 25 ευρώ από 1/1/2013.
- Η μείωση έως 35% στα εφάπαξ.
- Η χορήγηση ΕΚΑΣ με τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας.
- Η εφαρμογή εισοδηματικών/περιουσιακών κριτηρίων για τα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα.
Περίπου 1,5 δισ. ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών ότι θα εξοικονομήσει έως το 2016 από τις περικοπές στο Δημόσιο, εκ των οποίων τα 1,2 δισ. ευρώ αφορούν στο 2013.

«Ψαλίδι» στα ειδικά μισθολόγια
Προ των πυλών είναι το «ψαλίδι» στα ειδικά μισθολόγια και ειδικότερα 2% για αποδοχές έως 1.000 ευρώ, 10% από 1.000 έως 1.500 ευρώ, 20% από 1.500 έως 2.500 ευρώ, 30% από 2.500 έως 4.000 ευρώ, 35% από 4.000 ευρώ και πάνω.Στο πακέτο των παρεμβάσεων συμπεριλαμβάνεται:
- Η πλήρης κατάργηση των Δώρων.
- Η αναστολή του Κινήτρου Επίτευξης Στόχου και του Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικού Στόχου, δηλαδή του πρώην κινήτρου απόδοσης.
- Η ενσωμάτωση των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ στο Ενιαίο Μισθολόγιο.

Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος στο δείπνο του "πατριωτικού ΠΑΣΟΚ"!

Κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία στην Ιπποκράτους καθώς πλησιάζουν οι ημέρες για την κρίσιμη ψηφοφορία των μέτρων και το εσωκομματικό τοπίο παραμένει θολό σε σχέση με τον αριθμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θα υπερψηφίσουν τον εφαρμοστικό νόμο.Μέχρι στιγμής δύο από τους συνολικά τριάντα τρεις βουλευτές του κόμματος έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα καταψηφίσουν, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος άλλων τεσσάρων στελεχών, των κ.κ. Σκανδαλίδη, Μπόλαρη, Τζάκρη και Κουτσούκου.Στο μεταξύ,λουκούλλειο δείπνο που κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες, υπήρξε στο πάλαιο ποτέ στέκι του "πατριωτικού ΠΑΣΟΚ" στην "Παλιά Αγορά" στην Φιλοθέη.Διοργανωτής του δείπνου, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος έως σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα ψηφίσει τελικά τα μέτρα, ενώ εκεί ήταν ο διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος, δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Αμοιρίδης και Κατερίνα Μάρκου, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι.Το δείπνο χαρακτηρίζεται "λουκούλλειο" γιατί το μενού, εκτός από τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του, περιλάμβανε και μία έξοχη, καλοψημένη γουρουνοπούλα...

Μήπως τα νέα αφεντικά της "ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε." ετοιμάζονται να μεταφέρουν την έδρα της εταιρείας και προκαλούν συνεχώς τεχνητή ένταση;

Κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί τους λόγους της επιθετικότητας από την οποία διαπνέονται οι πρώτες κινήσεις των νέων αφεντικών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Μηνύσεις με το "καλημέρα" και χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων κατά των κτηνοτρόφων της Ηπείρου. Είναι ολοφάνερο ότι επιδιώκεται μια τεχνητή ένταση και ένα "ξεκαθάρισμα" λογαριασμών με οποιδήποτε μάλιστα τίμημα. Μήπως όμως την όλη κατάσταση δεν τη δημιουργεί η ένταση της στιγμής αλλά η... "βαλίτσα" πάει μακρυά; Μήπως οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να μεταφέρουν την έδρα της εταιρείας στην Αθήνα ή το city του Λονδίνου και να διατηρήσουν στα Γιάννενα απλά και μόνο την αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας; Γιατί να το κάνουν αυτό;Μα για να απαλλαγούν με τη μία από το πολυάριθμο διοικητικό προσωπικό της εταιρείας, το οποίο όπως οι ίδιοι διαρρέουν δεν τους χρειάζεται!Ούτε απολύσεις ούτε τίποτα. Παραιτήσεις θα έχουμε χωρίς αποζημίωση,αφού κανείς δεν θα ξεσπιτωθεί να πάει στο Λονδίνο ή την Αθήνα.Μεταφορά έδρας και γειά σας. Τόσο απλά, τόσο συνοπτικά. Όπως το
ακούτε...

Διμοιρία των ΜΑΤ στα Γιάννενα φυλάει επί 24ώρου τη "ΔΩΔΩΝΗ"

Γιατί μια ιδιωτική πλέον επιχείρηση να φυλάσσεται με χρήματα των φορολογουμένων;
Την ώρα που η κυβέρνηση καταργεί τη συνοδεία αστυνομικών σε βουλευτές,ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους και τη στιγμή που από τα αστυνομικά κενά στα Γιάννενα είναι μεγάλα, καθώς πολλοί αστυνομικοί έχουν αποσπαστεί στα σύνορα της Θράκης, με εντολή του υπουργείου προστασίας του πολίτη μια διμοιρία των ΜΑΤ στα Γιάννενα φυλάει 24 ώρες το 24ωρο μια ιδιωτική βιομηχανία όπως είναι η Γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ". Με απλά λόγια, με χρήματα των φορολογουμένων φρουρείται μια ιδιωτική επιχείρηση!!! Τι άλλον θα δούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου που έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς ως... "σεκιουριτάδες". Θα πρέπει εδώ να κάνουμε αναφορά σε πρόσφατη ανάρτησή μας που σχετιζόταν με τα λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν μόνιμα αραγμένα 24 ώρες το 24ωρο κολλητά στο κτίριο των ΕΛΤΑ απέναντι απο το μέγαρο της Αστυνομίας. Όπως θα θυμόσαστε, σε αυτά ήταν μόνιμα αραχτοί,χειμώνα-καλοκαίρι, με ένα φραπέ στα χέρια περίπου 50 αστυνομικοί που συγκροτούσαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίοι ακόμη και όταν δεν βρίσκονταν σε κάποια επιχείρηση ήταν υποχρεωμένοι να... σταθμεύουν εκεί και όχι να προσφέρουν στις μάχιμες αστυνομικές υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν. Ευτυχώς που ο νέος Αστυνομικός διευθυντής κ. Ανδρέας Παπιγκιώτης αντιλήφθηκε έγκαιρα αυτή την άσκοπη σπατάλη πολύτιμων αστυνομικών εργατοωρών και διόρθωσε τα κακώς κείμενα του προκατόχου του. Έχοντας λοιπόν ως γνώμονα την καλύτερη δυνατή στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή, αναδιάρθρωσε το προσωπικό,ρίχνοντας βάρος στη φύλαξη του πολίτη και όχι στη νυχθημερόν φύλαξη των ΕΛΤΑ στην 28ης Οκτωβρίου με δύναμη 50 πάνοπλων αστυνομικών!!! Έτσι λοιπόν όταν η παρουσία των διμοιριών των ΜΑΤ δεν είναι αναγκαία, 50 επιπλέον αστυνομικοί βρίσκονται στις θέσεις τους, δηλαδή στο πλευρό του πολίτη. Όλα αυτά θα συμβούν εφόσον η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν δημιουργήσει νέες διμοιρίες του... "φραπέ" έξω από τη "ΔΩΔΩΝΗ".

Μεγάλη η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις σημερινές εκλογές στα Γιάννενα

Μέχρι τώρα ψήφισαν 486 καθηγητές και 428 δάσκαλοι

Μεγάλη είναι η συμμετοχή καθηγητών και δασκάλων στις σημερινές εκλογές των νέων υπηρεσιακών οργάνων. Από τις 9 το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα ψήφισαν 486 καθηγητές και 428 δάσκαλοι. Οι κάλπες κλείνουν στις 5 το απόγευμα και η αγωνία για το αποτέλεσμα μεγαλώνει. Ούτε το ψιλόβροχο που πέφτει από το πρωί στα Γιάννενα αλλά ούτε και η απαξίωση κομμάτων και παρατάξεων στάθηκαν εμπόδιο για τη μη προσέλευση των εκπαιδευτικών σήμερα στις κάλπες. Για να δούμε τι μήνυμα θα στείλουν...

Συνάντηση Βαγγέλη Τάβου-Κωστή Χατζηδάκη

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης,Μεταφορών,Υποδομών και Δικτύων Κωστή Χαζτηδάκη,συναντήθηκε στην Αθήνα,ο Υπουργός Υγείας της Αλβανίας Βαγγέλης Τάβος.Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρώην Υπουργός της Αλβανίας  Κώστας Μπάρκας και ο Νίκος Γερασιμίδης.Στην συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων,οι σχέσεις των δυο χωρών,το μείζον ζήτημα των  παράνομων Αλβανικών λεωφορείων,καθώς και η πορεία των έργων του προγράμματος INTEREG Ελλάδα-Αλβανία,αλλά και τα δημοσιεύματα που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σε αρκετά ΜΜΕ και αφορούν τον τρόπο δημοπράτησης ορισμένων έργων,από κάποιους ΟΤΑ της Ηπείρου.

ΑΡΤΑ:Ενημέρωση από το Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά για το Νταμάρι

Καθώς πολλές είναι οι συζητήσεις, και συχνά ανακριβείς, που γίνονται γύρω από το χώρο στο Νταμάρι, σκόπιμο θεωρούμε να ενημερώσουμε για τις εξελίξεις του ζητήματος. Με την έναρξη της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής ξεκίνησε μία έντονη προσπάθεια για την ανάδειξη του χώρου.Κατανοώντας το μέγιστο ενδιαφέρον και την προσμονή των κατοίκων της περιοχής αλλά και του ευρύτερου κοινού, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς την προσπάθεια επανένταξης της περιοχής στο πολιτιστικό προσκήνιο.Κύριος στόχος είναι η καθιέρωσή του ως χοροθέατρο όχι μόνο του Δήμου μας αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς πιστεύουμε στις δυνατότητές του για ευρύτερη ανάπτυξη. Η ιδιαίτερη αισθητική του χώρου αποτελεί έναν παράγοντα που θα συμβάλλει δραστικά στην επίτευξη του στόχου.Το όραμά μας, στα πλαίσια μιας πολιτιστικής ανάπτυξης, είναι να δημιουργήσουμε ένα χοροθέατρο όπου θα λαμβάνουν χώρα πληθώρα εκδηλώσεων. Το γεγονός αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ενίσχυση και την τουριστική προβολή του Δήμου μας. Σε εξέλιξη βρίσκονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να κριθεί ο χώρος κατάλληλος και να ξεκινήσουν και πάλι, νόμιμα αυτή τη φορά, οι εκδηλώσεις. Ξεκίνησε, έτσι, ένας αγώνας δρόμου για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις με συνεχείς πρωτοβουλίες για σύνταξη μελετών.Πιο συγκεκριμένα, έχουν ανατεθεί συνολικά πέντε μελέτες που αφορούν στο Νταμάρι στοχεύοντας στην εγκαθίδρυσή του ως υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων:
-Σύνταξη τοπογραφικής μελέτης ανάπλασης χοροθεάτρου στο Νταμάρι.
-Γεωτεχνική μελέτη ανάπλασης χοροθεάτρου στο Νταμάρι.
-Αρχιτεκτονική ανάπλαση χοροθεάτρου στο Νταμάρι.
-Αρχιτεκτονική μελέτη κτιριακών έργων στο Νταμάρι.
-Σύνταξη ηλεκτρομηχανολογικών μελετών στο Νταμάρι.
Από τις παραπάνω μελέτες, οι τρεις πρώτες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στη σύνταξη της γεωτεχνικής μελέτης, καθώς αυτή εξετάζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των θεατών. Απαραίτητο καθίσταται να εξαλειφθεί ο κίνδυνος τραυματισμού από πτώσεις ή αποκολλήσεις βράχων.Μέσα από μία σειρά ενεργειών, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της περιοχής και την αναβίωση του τόπου γνωρίζοντας πως μπορεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για τις εκδηλώσεις της περιοχής αλλά και πόλο έλξης επισκεπτών δημιουργώντας ένα χοροθέατρο – σταθμό για το Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες από την αντιπολίτευση για τον αποτυχημένο δήμαρχο Ζίτσας

Πενιχρός ο απολογισμός πεπραγμένων του δήμου για το 2011

Συνεδρίαση για τον απολογισμό των πεπραγμένων για το 2011 πραγματοποιήθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζίτσας. Το μενού της τοποθέτησης του δημάρχου Δ. Ρογκότη είχε και φέτος, αντί για έργα που δεν έγιναν, κούφια λόγια περί... κρίσης και ευχολόγια για αυτά που δεσμεύτηκε ότι θα... κάνει!!! Λογικό ήταν σύσσωμη η αντιπολίτευση να ασκήσει σφοδρή κριτική και να στριμώξει για τα καλά τη δημοτική αρχή Ρογκότη. Αντιπολιτευτικό ρεσιτάλ από τον Σάκη Βλέτσα ο οποίος ξεσκέπασε με στοιχεία και αποδείξεις την πολιτική ανεπάρκεια της αποτυχημένης σημερινής δημοτικής αρχής Ζίτσας. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας ως μνημόσυνο το χθεσινό απολογισμό, ανέδειξε με τον πλέον επίσημο τρόπο την καθολική πεποίθηση των πολιτών στο δήμο Ζίτσας που θεωρούν ήδη παρελθόν τον Ρογκότη και την... παρέα του.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον Δ.Τσουμάνη να μην ψηφίσει τα νέα καταστροφικά μέτρα!

48ωρη απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν κηρύξει για την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενάντια στα «νέα βάρβαρα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα που προωθούνται για ψήφιση στη Βουλή».Τα συνδικάτα συντονίζουν τις δράσεις τους με συνελεύσεις και ενημερώσεις σε χώρους δουλειάς. Στην Πρέβεζα στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των σωματείων του νομού προκειμένου να αποφασίσουν τις κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από τη Δευτέρα με καταλήψεις σε δημόσια κτίρια, κλείσιμο δρόμων συγκεντρώσεις τις δύο ημέρες της απεργίας και κατάθεση κοινού ψηφίσματος στο Βουλευτή κ. Δημήτρη Τσουμάνη, ζητώντας του να μην ψηφίσει τα νέα καταστροφικά μέτρα. Μεταξύ των άλλων την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Πρέβεζας με τη συμμετοχή σωματείων και συνδικάτων, ενώ τη δεύτερη ημέρα τη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου η συγκέντρωση αποφασίστηκε να γίνει στις 11 το πρωί στον ΟΤΕ, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στον αγώνα για την ανατροπή των μέτρων εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας». Τις δικές του συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις για την 48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ, με χώρο συνάντησης το Φόρο στις 9.30 το πρωί και τις δύο ημέρες της απεργίας.

Tο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων φιλοξενεί το Διεθνές Συνέδριο για τα Αξιοποιημένα Σπήλαια

Το διάστημα 3 - 6 Νοεμβρίου 2012, το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων φιλοξενεί το Διεθνές Συνέδριο για τα Αξιοποιημένα Σπήλαια, το οποίο διοργανώνεται από την ISCA, τη Διεθνή Οργάνωση για τα Αξιοποιημένα Σπήλαια.Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες των επιστημόνων, με παρουσία πάνω από 55 ειδικούς από όλον τον κόσμο, στο Κέντρο Προβολής του Σπηλαίου Περάματος “Άννα Πετροχείλου”.Τις επόμενες μέρες, οι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες θα επισκεφθούν διάφορα αξιοποιημένα σπήλαια της Βόρειας Ελλάδας και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ το τελικό στάδιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αντάλεια της Τουρκίας.

Πρωταγωνιστής και στο τρέιλερ του Λάκη Λαζόπουλου ο Μιχάλης Κασσής!

Ο Μιχάλης Κασσής,είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών!Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ιωαννίνων,πρωταγωνιστεί μαζί με την Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου στο τρέιλερ του αυριανού «Αλ τσαντίρι νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου.Ο ηθοποιός επιστρέφει στη μικρή οθόνη το βράδυ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου με τον καλό, τον κακό και τον άσχημο. Για να δούμε εκείνος ποιος θα είναι; Ο λόγος φυσικά για το Γιάννη Ζουγανέλη, το Μιχάλη Χατζηγιάννη και το Σάκη Μπουλά που θα μας κρατήσουν συντροφιά με τα αστεία τους, τα τραγούδια τους και τα πειράγματα που θα δεχτούν από το Λάκη Λαζόπουλο.

"Το όψιμο ενδιαφέρον Βούζα για τον Καλαμά και οι δήθεν κόντρες του με τον Καχριμάνη"

Κατάντησε κουραστικό να ακούμε κάθε τρεις και λίγο τον Βούζα στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τα συμβούλια να αναπτύσσει θεωρίες για τη ρύπανση του Καλαμά. Βαρεθήκαμε να ακούμε να βλέπουμε και να διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια. Ημερίδες, συνεντεύξεις και μηνύσεις κατ' αγνώστων για το θεαθήναι! Η ρύπανση του Καλαμά έχει ονοματεπώνυμο και οι ρυπαντές είναι γνωστοί. Αν ήθελε ο Χρυσόστομος Βούζας να σταματήσει τη ρύπανση και να κινηθεί εναντίον τους, ας τους κατανόμαζε στη μήνυση που υπέβαλε. Το κατ΄αγνώστων πάει αρχείο και είναι τσάμπα φασαρία για να διατηρείται ο Χ.Β. στην επικαιρότητα. Δεν είναι καιρός να αλλάξει "κασσέτα;" Ας μας πει ο κ. Βούζας τι έκανε ως γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ για τον Καλαμά και τι ως πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004 και του 2007. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Λίγο αργά δεν ανακάλυψε το 2012 τη ρύπανση του Καλαμά ο Χ.Β; Σε ότι αφορά τώρα τη δήθεν κόντρα του (για τον Καλαμά πάντα) με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, αυτή κι αν είναι για το θεαθήναι! Ξεχνά ο κ. Βούζας ότι ο Αλέκος Καχρμάνης τον τίμησε δίνοντας το παρόν στη χοροεσπερίδα της παράταξής του πέρυσι στην Ελεούσα; Τον Καχριμάνη ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ κάλεσε ο Βούζας στην εκδήλωση που διοργάνωσε και ο Περιφερειάρχης πήγε. Άλλωστε κατά πάγια τακτική του ο Αλέκος δεν μασάει και τιμά με την παρουσία του όσους τον στήριξαν στις εκλογές. Και μάλιστα το λέει και ανοιχτά. Κύριε Βούζα μαι ερώτηση. Το 2010 που στηρίξατε Καχριμάνη στις περιφερειακές εκλογές, όλα ήταν μια χαρά στον Καλαμά; Πέρυσι και φέτος στράβωσε η δουλειά στο ποτάμι και κράζετε τον Αλέκο; Ή μήπως προσπαθείτε να πιάσετε κονέ προς Κουμουνδούρου μεριά και δίνετε "εξετάσεις" στα νέα
σας κολλητάρια; Οπότε ο "χοντρός", πλέον σας είναι βαρίδι;

Αναγνώστης από Καλοχώρι

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Άρτας του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στη ΔΩΔΩΝΗ

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Άρτας του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ: "Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των μικροκτηνοτρόφων αλλά και όλων των φτωχών εργατικών, λαϊκών στρωμάτων της Περιοχής μας και όχι μόνο, ακόμα και τώρα, την ύστατη ώρα, που έχουν πέσει οι υπογραφές για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ! Από την αρχή, όταν οι διάφοροι φορείς (Ενώσεις, συνεταιρισμοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, κόμματα του ευρωμονοδρόμου κλπ) βάζαν πλάτη στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ καταθέτοντας - ο καθένας από την πλευρά του και προφανώς για τους δικούς του λόγους - πρόταση ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας, το ΚΚΕ είπε καθαρά και ξάστερα ότι η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους, ως δημόσια επιχείρηση, χωρίς να έχουμε ή να καλλιεργούμε καμία αυταπάτη για τα χαρακτηριστικά του αστικού κράτους: του κράτους δηλαδή που, με όποια κυβέρνηση, θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Η πρόταση αυτή, δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν οι μικροκτηνοτρόφοι να παραδίνουν την παραγωγή τους διεκδικώντας καλύτερες τιμές και άμεση αποπληρωμή ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για το λαϊκό κίνημα, προκειμένου να κερδίσει χρόνο για την ανασύνταξή του, για να ανοίξει ο δρόμος της συνολικής ρήξης και ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που λέγεται καπιταλισμός. Η ΛΥΣΗ για τη ΔΩΔΩΝΗ και συνολικά για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τη φτώχεια, την ανέχεια, την καταστροφή, βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και κάθε άλλης συγκεντρωμένης παραγωγής, που μόνο η δύναμη του λαού μπορεί να πραγματοποιήσει όταν ο ίδιος γίνει κύριος των κλειδιών της οικονομίας του τόπου!Οι προτάσεις για ΔΩΔΩΝΗ "κρατικοσυνεταιριστική", αφορούν το παρελθόν, δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις εξελίξεις που λένε ότι οι Ενώσεις και οι Συνεταιρισμοί έχουν χρεοκοπήσει από τις πολιτικές πρώτα και κύρια του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όλων όσων κυβέρνησαν αυτό τον τόπο. Είναι οι νόμοι του νυν Περιφερειακού Συμβούλου Β. Αργύρη ως Υπουργού Γεωργίας του ΠΑΣΟΚ, που με μαθηματική ακρίβεια οδήγησαν σε αυτή τη χρεοκοπία - όχι από ανικανότητα, αλλά από πρόθεση υπηρέτησης με συνέπεια των συμφερόντων της πλουτοκρατίας που είχε αναλάβει το Κόμμα του.Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο όψιμος επαναστάτης Μ. Κασσής, που θεωρεί ότι η ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με τη δήλωση ότι ο ίδιος δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά ΠΑΣΟΚ (το ΠΑΣΟΚ άλλαξε!), μπορεί να αποτελέσει κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να τον αποχαρακτηρίσει από τις ευθύνες που έχει για την ασκούμενη - τόσα χρόνια -πολιτική από την παράταξή του!Η επέμβαση των ΜΑΤ στη γαλακτοβιομηχανία σήμερα (3-11-2-12) και οι συλλήψεις που ακολούθησαν, είναι απερίφραστα καταδικαστέες, αλλά δεν πρέπει να εξιλεώσουν ΚΑΝΕΝΑΝ!Παίζουν παιχνίδια και κοροϊδεύουν όλοι όσοι σήμερα κλαίνε γοερά για το ξεπούλημα (όχι γενικά την ιδιωτικοποίηση αλλά το τίμημα αυτής, που βεβαίως είναι σκανδαλώδης) και από την άλλη πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, απειλώντας το λαό με την παραμονή ή όχι σε αυτήν!Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η σημερινή "παράσταση" στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με όλους τους πρωταγωνιστές συντονισμένους και καλοκουρδισμένους, να εγκαλούν ο ένας τον άλλον, χωρίς να θίγουν στο παραμικρό τις αιτίες που οδηγούν το λαό μας μαζικά στην εξαθλίωση και τους μικροκτηνοτρόφους, στο ξεκλήρισμα.Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, έχει ιδιαίτερες ευθύνες για αυτές τις εξελίξεις. Το ΚΚΕ, έχει καταθέσει ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης για την τύχη της ΔΩΔΩΝΗΣ, που η κυβέρνηση προκλητικά αρνείται να απαντήσει! Είναι και αυτό στοιχείο της πρεμούρας που έχει η αστική τάξη και στον τόπο μας, να περάσει όλα τα μέτρα που συμβάλλουν στην κερδοφορία του κεφαλαίου, χωρίς δεύτερη κουβέντα!Το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και στο λαό μας. Σε αυτούς απευθύνεται και τους καλεί να αξιοποιήσουν την πλούσια πια πείρα που διαθέτουν ώστε να βγάλουν τα σωστά πολιτικά συμπεράσματα. Η σαπίλα του καπιταλισμού, αυτή που με την καπιταλιστική οικονομική κρίση βγήκε έντονα στο προσκήνιο, δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί, δεν παίρνει φτιασιδώματα, ούτε "άλλες πολιτικές" διαχείρισής της. Απαιτεί ανατροπή, μέσα από τη συνειδητή και οργανωμένη δράση των εργατικών λαϊκών μαζών, που θα οδηγήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους και έξοδο από την ΕΕ με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Αυτή είναι η μόνη φιλολαϊκή πρόταση διεξόδου από την κρίση. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΤΗΝ ΠΑΣΥ, ΤΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΟΓΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΟ Εργατικό Κέντρο Άρτας
ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΡΑΣΗ, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ


Κ.Ο. ΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σε κατάληψη από το πρωί το δημαρχείο Ζίτσας

Από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του Δήμου Ζίτσας προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η είσοδος του Δημάρχου  Δημήτρη Ρογκότη και των αντιδημάρχων στο κτίριο.

Αντ. Μπέζας στην Κ.Ο. της Ν.Δ.: «Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση έκανε πραγματική διαπραγμάτευση»

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων τόνισε:«Στη διαδρομή της Παράταξης υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια δύσκολες στιγμές και δύσκολες αποφάσεις. Τώρα όμως, υπάρχει πρόβλημα στην πατρίδα και όχι στην Παράταξη. Και είναι ανώφελο και κατώτερο των περιστάσεων να αγωνιούμε για το μέλλον και την προοπτική της Νέας Δημοκρατίας, αν δεν διασφαλίσουμε το μέλλον και την προοπτική της χώρας και των πολιτών της.Ποια είναι τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας:Το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας βιώνει σήμερα τις δυσκολότερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά τον πόλεμο. Και αυτό είναι αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου μιας τριπλής κρίσης. Του παραγωγικού μας μοντέλου, του γεγονότος ότι σαν χώρα η κρίση μας βρήκε υπερχρεωμένους και της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής των τελευταίων ετών. Υπάρχουν όμως και χειρότερα από αυτά που ζούμε σήμερα και τα οποία θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγουμε.Πριν λίγους μόνο μήνες, η Ελλάδα είχε πάρει το δρόμο της δραχμής και από αυτό το δρόμο μας γύρισε πίσω στο ευρώ και την Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς. Μας γύρισε, με την τιτάνια προσπάθεια που έγινε για να αποκτήσει η χώρα και πάλι τη διεθνή αξιοπιστία της. Αυτό όμως το δρόμο, δεν πρέπει να τον ξαναπάρουμε.Όλο αυτό το διάστημα, από το σχηματισμό της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης μέχρι σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια δύσκολη, επίπονη και χρονοβόρα διαπραγμάτευση. Ίσως, θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει γρηγορότερα. Το γεγονός όμως είναι ένα, για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση έκανε πραγματική διαπραγμάτευση. Τα κερδίσαμε όλα; Όχι. Κερδίσαμε όμως αρκετά, και σε κάθε περίπτωση κερδίσαμε όλα αυτά που είχαμε τη δυνατότητα, από τη μειονεκτική θέση που βρισκόμαστε, να κερδίσουμε. Για παράδειγμα, την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο έτη. Αν δεν είχε γίνει αυτό, τα μέτρα στη διετία θα ήταν 19 δις ευρώ και όχι 13,5 δις ευρώ.Είμαστε πλέον σε ένα οριακό σημείο αντοχής για την οικονομία, λίγο πριν την έκρηξη. Το είπε προηγουμένως και ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών. Η χώρα πληρώνει βαρύ τίμημα από τις τεράστιες καθυστερήσεις στην εκταμίευση των χρημάτων που έχει ανάγκη. Δεν είναι δίλημμα, είναι η ωμή αλήθεια. Και επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνούμε ποτέ το γεγονός ότι η Ελλάδα εδώ και χρόνια, δεν μπορεί να δανείζεται από τις αγορές και κανείς τρίτος δεν μπορεί να σε δανείζει χρήματα, αν δεν είναι σίγουρος ότι μπορείς να αποπληρώνεις τα χρέη σου.Τι κάνουμε επομένως με βάση αυτά τα δεδομένα που περιέγραψα προηγουμένως;Εγώ είμαι βέβαιος για τη σκληρή διαπραγμάτευση που έγινε. Είμαι βέβαιος επίσης, ότι μετά, όταν περάσουμε αυτό τον κάβο, θα ξεκινήσει μια άλλη μεγάλη εθνική προσπάθεια που θα μας ωθήσει παράλληλα σε αναπτυξιακή τροχιά και ότι θα γίνει ένα πολύ σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο που θα μείνει στην ιστορία.Όταν βαδίζεις σ’ ένα τεντωμένο σχοινί πάνω από μία χαράδρα, και μάλιστα όταν σχεδόν έχεις φθάσει στο τέλος, στην άλλη άκρη, δεν κοιτάς ποτέ κάτω, γιατί κάτω είναι το χάος και θα ζαλιστείς, γιατί κάτω είναι η άτακτη χρεοκοπία.Στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια του Πρωθυπουργού, γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη από το να διαφυλάξουμε την σταθερότητα και την εθνική μας ακεραιότητα.Στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια του Πρωθυπουργού, γιατί δεν υπάρχει βαρύτερο κοινωνικό κόστος από το να αφήσουμε τη χώρα να γκρεμιστεί σ’ αυτή τη χαράδρα της χρεοκοπίας, στην οποία αναφέρθηκα προηγουμένως».

Τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων, του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας, έγιναν την Κυριακή

Ένας διακαής πόθος του Συνδέσμου Συρρακιωτών της Αθήνας, αλλά και των φίλων του και των φίλων του Συρράκου, έγινε πραγματικότητα.Χθες Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, το πρωί, έγιναν τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας.
Ήταν Απρίλιος του 2011 όταν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας αποφάσιζε ομόφωνα να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα της θητείας του την ανάληψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών, ώστε ο σύλλογος να αποκτήσει επιτέλους ιδιόκτητη στέγη. Η δημιουργία ενός «ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ» στην Αθήνα αποτελούσε ένα όνειρο 80 περίπου χρόνων και «πιστεύω» της διοίκησης ήταν ότι η υλοποίησή του θα συνέβαλλε καθοριστικά στη μελλοντική πορεία του Συλλόγου.Για τον λόγο αυτό με σχετική ανακοίνωσή τους απευθύνθηκαν τότε προς όλα τα μέλη του συλλόγου, τους απανταχού Συρρακιώτες καθώς και τους του άλλους Συνδέσμους Συρρακιωτών και τους καλούσαν να συνδράμουν οικονομικά με οποιοδήποτε ποσό μπορούσε ο καθένας την προσπάθεια αυτή, κάνοντας όλοι μαζί το όνειρο πραγματικότητα.Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας είναι ο αρχαιότερος Σύνδεσμος απόδημων Συρρακιωτών (ιδρύθηκε το 1932), αλλά και από τις πρώτες Ηπειρώτικες αποδημικές οργανώσεις του λεκανοπεδίου της Αττικής, και από τα ιδρυτικά μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Χάρις στις άοκνες όμως προσπάθειες του προέδρου του Συνδέσμου Σωτήρη Νταλαούτη,αλλά και των άλλων μελών του Δ.Σ., και των παλιών προέδρων και κατόπιν πολλών επαφών με τον Συρρακιώτη στην καταγωγή Δημήτρη Γιαννιώτη, ο οποίος διατηρεί Ναυτιλιακή Εταιρία στον Πειραιά, ο κος Γιαννιώτης, παραχώρησε με «Δωρεά» διαμέρισμα 55 τετραγωνικών μέτρων στον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Αθήνας.Το διαμέρισμα βρίσκεται στον δεύτερο όροφο οικοδομής στην Πλατεία Βικτωρίας και επί της οδού Ελπίδος 14, στην Αθήνα, σε ένα κεντρικό σημείο και λίγα μόλις μέτρα απ' τον τοπικό σταθμό του Μετρό, όπου εξυπηρετεί όλους τους συγχωριανούς μας.Οι άνθρωποι της διοίκησης κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες και με άοκνες προσπάθειες και εθελοντική εργασία, κατάφεραν και διαμόρφωσαν έναν πολύ ζεστό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, για να στεγάσουν επιτέλους την πολυπόθητη «ανάγκη εστίας» και κοινού...τόπου συνεύρεσης των Συρρακιωτών της Αθήνας.Χθες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων στις 11.00 το πρωί παρουσία και του «Μέγα Ευεργέτη» Δημήτρη Γιαννιώτη, όπως τον ανακήρυξε με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου κάνοντας εφαρμογή στο άρθρο 2 του καταστατικού του Συνδέσμου.Η πλειοψηφία των μελών έδωσαν το παρόν, αλλά και πολλοί φίλοι, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Συρρακιώτες κάθε ηλικίας, ήταν εκεί. Ιδιαίτερα ήταν πολλοί νέοι, δείγμα ότι ο Σύνδεσμος έχει αγκαλιάσει την νεολαία, και αυτοί εμπιστεύονται τους άξιους ανθρώπους της Διοίκησης.Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής.Την όλη επιστασία της εκδήλωσης, είχε ο Συρρακιώτης καθηγητής Σωματικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλίας Δήμας, που είναι και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, ένας άνθρωπος με τεράστια προσφορά στην διατήρηση της παράδοσης και όχι μόνο, αλλά και στην ηπειρωτική αποδημία, μία διαχρονική και εμβληματική προσωπικότητα, αποδεκτή από όλους τους Ηπειρώτες της Αττικής.Μετά τον Αγιασμό, από ένα στρατιωτικό ιερέα, φίλο του Συνδέσμου, τον λόγο πήρε ο Μέγας Ευεργέτης του Συλλόγου,Δημήτρης Γιαννιώτης, που εκδήλωσε την αγάπη του για το Συρράκο,που του την είχαν μεταφέρει οι Συρρακιώτες γονείς του. Αν και ο ίδιος, δεν γεννήθηκε στο Συρράκο, όπως είπε, δηλώνει την αγάπη του για αυτό, με το να το επισκέπτεται τακτικά και να γίνεται όπου βρεί και όπου σταθεί ένας πρεσβευτής του. Επιπλέον την αγάπη του, την εκδήλωσε και με την ανταπόκριση του, στα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, όταν του ζητήθηκε να συνδράμει στην προσπάθεια για απόκτηση στέγης . Τέλος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την αγάπη με την οποία τον έχουν αγκαλιάσει.Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου Γιώργου Οικονόμου και των μελών του Δ.Σ.
Συνεχάρει τον ευεργέτη Δημήτρη Γιαννιώτη και αναφέρθηκε στο φαινόμενο της ευεργεσίας διαχρονικά στην Ήπειρο και την Ηπειρωτική αποδημία. Είπε χαρακτηριστικά ότι, σήμερα στην εποχή της οικονομικής κρίσης που πλήτει την κοινωνία μας και ιδιαίτερα τα χαμηλά εισοδήματα, η Ηπειρωτική ευποιϊα και η ευεργεσία είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Σήμερα πρέπει, είπε, όσο ποτέ, οι Ηπειρώτες να τιμήσουμε τις παρακαταθήκες των προγόνων μας και να καταστήσουμε την προσφορά και την ευεργεσία των εχόντων Ηπειρωτών, προς τους ασθενέστερους, κυρίαρχη και υπόδειγμα για τον Ελληνικό λαό και παράδειγμα αντιγραφής από άλλους. Και κατέληξε ότι η ευεργεσία δεν έχει μεγέθη και τρόπους υλοποίησης. Ευεργεσία είναι, από την προσφορά μεγάλων χρηματικών ποσών και ειδών αξίας, μέχρι των ελαχίστων που μπορεί να προσφέρει κάποιος. Ευεργεσία είναι από το να δοθούν αντικείμενα αξίας πολλών εκατομμυρίων ή μεγάλα χρηματικά ποσά, μέχρι στην βοήθεια σε μιά ομάδα αληλλεγγύης που δημιουργήθηκε για συμπαράσταση σε αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας. Και κατέληξε λέγοντας, ''ας σταθούμε και ας προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε απόγονοι, των άξιων και ικανών προγόνων μας''.Ακολούθησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σωτήρης Νταλαούτης, που ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, κάνοντας μιά σύντομη ιστορική αναδρομή στα 80 χρόνια ζωής του Συνδέσμου. Στην συνέχεια αφού ευχαρίστησε για άλλη μιά φορά τον ευεργέτη Συρρακιώτικης καταγωγής Δημήτρη Γιαννιώτη, αναφέρθηκε στους Συρρακιώτες που έχουν αναγνωριστεί διαχρονικά ως ευεργέτες του Συρράκου. Στη συνέχεια παρουσίασε το ιστορικό της απόκτησης της Συρρακιώτικης αυτής στέγης, καταλήγοντας σε διαπιστώσεις για το μέλον της αποδημικής αυτής οργάνωσης, ότι μιά νέα σελίδα ελπιδοφόρα ανοίγει για τον Σύνδεσμο των Συρρακιωτών της Αττικής.Τελευταία το λόγο πήρε το μέλος του Δ.Σ. Ελευθερία Γκαρτζονίκα, που αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Συλλόγου για την νέα περίοδο, καλώντας τα μέλη και τους φίλους, να καταστήσουν τα νέα ιδιόκτητα γραφεία, ένα ζωντανό Συρρακιώτικο κύτταρο.Κλείνοντας το διαδικαστικό των εγκαινίων ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Δήμας, αφού ευχαρίστησε τον ευεργέτη για την σημαντικότατη προσφορά του, εστίασε στο γεγονός ότι η απόκτηση ιδιόκτητης στέγης θα συσπειρώσει τους Συρρακιώτες της Αττικής, θα φέρει τους νέους κοντά στον Σύνδεσμο και ότι ανοίγουν νέες προοπτικές στη δράση του Συνδέσμου.Ακολούθησε μικρή δεξίωση, με ηπειρώτικο τσίπουρο και εδέσματα που προσφέρονται στην Ήπειρο, που δημιούργησαν και προσέφεραν οι γυναίκες του Συνδέσμου.Η προβολή του ντοκιμαντέρ που είχε γυριστεί απ' το Πνευματικό Κέντρο της πρώην Κοινότητας Συρράκου «Κάθοδος και Άνοδος κτηνοτρόφων του Συρράκου», και που αφορά την μετακίνηση των Συρρακιωτών κτηνοτρόφων απ' το Συρράκο στον κάμπο το Φθινόπωρο και αντίθετα την Άνοιξη, αναβλήθηκε, λόγου του αδιαχώρητου που είχε δημιουργηθεί από τους παρευρισκόμενους.

Επιτυχία σημείωσε ο «Λαϊκός Ποδηλατικός Γύρος» στην Άρτα με το Γ. Χειμωνέτο


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Άρτα ο «Λαϊκός Ποδηλατικός Γύρος», με τη συμμετοχή του Ολυμπιονίκη Γιώργου Χειμωνέτου και της ομάδας “No Limits Cycling”. Ο αγώνας διοργανώθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου από το Δήμο Αρταίων με τη βοήθεια του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν από τις 3 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Άρτας για να πάρουν μέρος σε «μια ποδηλασία δίχως όρια». Ο Ολυμπιονίκης έδωσε την εκκίνηση και μαζί με τους υπόλοιπους ποδηλάτες ξεκίνησαν να κάνουν το γύρο της πόλης, στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι το ποδήλατο είναι στάση ζωής! Νωρίτερα διεξήχθησαν στην κεντρική πλατεία οι προγραμματισμένες δεξιοτεχνίες με τους μικρούς ποδηλάτες ώστε να εξοικειωθούν με το άθλημα. Τα παιδιά χάρηκαν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Γ. Χειμωνέτο για τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με το ποδήλατο και να φωτογραφηθούν μαζί του. Το γεγονός της πολύ μεγάλης συμμετοχής μικρών παιδιών χωρίς τη συνοδεία των γονιών τους, άλλαξε τα σχέδια και έτσι αντί για τη διαδρομή μέσω Βλαχέρνας, επιλέχθηκε η διαδρομή προς Τρίγωνο, Γεφύρι, Περιφερειακή οδό και ξανά είσοδος στην πόλη απ’ τον κόμβο Παναγιώτου. Στους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.Σε δηλώσεις του λίγο πριν από την εκκίνηση ο Γ. Χειμωνέτος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της χρήσης του ποδηλάτου, που μπορεί να είναι και μια λύση μέσα στην κρίση για τους πολίτες σήμερα, καθώς επίσης μίλησε για την ιδέα αυτής της διοργάνωσης και ποιο σκοπό υπηρετεί. «Ήταν μια ιδέα που την είχαμε εδώ και χρόνια – είπε – απλά τώρα βρήκα την οργάνωση με την ομάδα “No Limits Cycling” να το κάνουμε. Και εγώ από τέτοιο ποδηλατικό γύρο ξεκίνησα, με παιδιά που συμμετείχαν πριν μερικά χρόνια στη Ρόδο. Έτσι πήρα το έναυσμα, αγάπησα το ποδήλατο λίγο παραπάνω και μπήκα αγωνιστικά στο ποδήλατο. Μπορεί κάποιο από αυτά τα παιδιά σήμερα να είναι ένα ταλέντο στην ποδηλασία. Όλοι μαζί περνάμε ένα μήνυμα για το τι σημαίνει ποδήλατο, τι σημαίνει υγιεινός τρόπος ζωής. Χαίρομαι που είμαι εδώ γιατί βλέπω ότι ο κόσμος το αγκαλιάζει. Παίζουμε με τους μικρούς μας φίλους. Θα κάνουμε μια βόλτα γύρω από την πόλη να διασκεδάσουμε, να κάνουμε μία ανάταση ψυχής, μία αναψυχή γενικά. Αυτό είναι η πρότασή μας και αυτό θέλουμε να κάνουμε, γιατί με όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν το ποδήλατο ίσως να είναι και μια λύση ανάγκης για τον κόσμο που θα θέλει να το χρησιμοποιήσει για τις δουλειές του ή για μια βόλτα και γενικά να το εντάξει στον τρόπο ζωής του. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Αρταίων που με κάλεσε και μπορούμε και κάνουμε αυτή την εκδήλωση γιατί ο σκοπός μας είναι να διαδώσουμε το ποδήλατο και έναν άλλο τρόπο ζωής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που με στηρίζουν».

Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού στην Κακαβιά Ιωαννίνων

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις Βελγικές αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για συμμετοχή σε σπείρα κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Στο «κόκκινο» όλα τα νοικοκυριά!!!

Η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών (δυσκολία ικανοποίησης βασικών αναγκών, ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης, επιβάρυνση από τις δαπάνες στέγασης, αδυναμία αποπληρωμής δανείων ή αγορών με δόσεις, δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, δυσκολία αντιμετώπισης των συνήθων αναγκών, ποιότητα ζωής) πλέον δεν αφορά μόνον τον φτωχό πληθυσμό της χώρας, αλλά και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού.Με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, το 38,8% του πληθυσμού που έχει λάβει καταναλωτικό δάνειο να δηλώνει ότι δυσκολεύεται πάρα πολύ στην αποπληρωμή αυτού ή των δόσεων για αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Ενώ ακόμη και το 24,9% του μη φτωχού πληθυσμού έχει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες αξίας περίπου 600 ευρώ.Αυτό προκύπτει από την έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών, που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), με βάση τα εισοδήματα του 2010.Σύμφωνα με την έρευνα:
• Ο πληθυσμός που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες σε τουλάχιστον τέσσερις από τις εννέα συνολικά διαστάσεις της υλικής στέρησης, αποτελείται κυρίως από:
-Παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών (16,4%).
-Πληθυσμό ηλικίας 65 ετών και άνω (13,1%), ποσοστό που αυξάνει σε 14,7% στις γυναίκες και μειώνεται σε 11% στους άνδρες.
-Πληθυσμό 18 έως 64 ετών (15,4%).
-Παιδιά ηλικίας 18 έως 24 ετών που έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (35,2%).
-Πληθυσμό ηλικίας 18 έως 59 ετών που έχει ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση (6,5%).
• Το ποσοστό του πληθυσμού που διαβιεί σε κατοικία με στενότητα χώρου ανέρχεται σε 25,9% για το σύνολο του πληθυσμού, ενώ είναι 23,2% για τον μη φτωχό πληθυσμό και 35,8% για τον φτωχό πληθυσμό.
• Τα νοικοκυριά που επιβαρύνονται από το κόστος στέγασης ανέρχονται σε 24,3% για το σύνολο του πληθυσμού, σε 9,4% για τον μη φτωχό πληθυσμό και 79% για τον φτωχό πληθυσμό.
• Το 42,7% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι στερείται διατροφής που περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του μη φτωχού πληθυσμού εκτιμάται σε 0,3%.
• Το 69,5% του φτωχού πληθυσμού και το 24,9% του μη φτωχού έχει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες αξίας περίπου 600 ευρώ.
• Περιβαλλοντικά προβλήματα από παρακείμενη βιομηχανία ή κυκλοφορία αυτοκινήτων αντιμετωπίζει το 25,6% του συνολικού πληθυσμού, ενώ ποσοστό 20,3% του ίδιου πληθυσμού αναφέρει ως πρόβλημα τους βανδαλισμούς και την εγκληματικότητα στην περιοχή του.
• Το ποσοστό του συνολικού πληθυσμού που δηλώνει οικονομική αδυναμία να έχει ικανοποιητική θέρμανση ανέρχεται σε 18,7%, ενώ είναι 38,9% για τον φτωχό πληθυσμό και 13,7% για τον μη φτωχό πληθυσμό.
• Το 30% του μη φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι επιβαρύνεται πάρα πολύ από τις συνολικές δαπάνες στέγασης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον φτωχό πληθυσμό εκτιμάται σε 55,7%.
• Το 38,8% του πληθυσμού που έχει λάβει καταναλωτικό δάνειο δηλώνει ότι δυσκολεύεται πάρα πολύ στην αποπληρωμή αυτού ή των δόσεων για αγορά αγαθών και υπηρεσιών.
• Το 41,4% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει δυσκολία στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως αυτών του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του φυσικού αερίου κ.λπ.
• Το 48,9% του φτωχού πληθυσμού αναφέρει μεγάλη δυσκολία στην αντιμετώπιση των συνήθων αναγκών του με το συνολικό μηνιαίο ή εβδομαδιαίο εισόδημά του.
• Το μέσο ελάχιστο καθαρό μηνιαίο εισόδημα για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοικοκυριών της χώρας, κατά δήλωσή τους, ανέρχεται σε 2.235 ευρώ. Τα φτωχά νοικοκυριά χρειάζονται 1.808 ευρώ, ενώ τα μη φτωχά νοικοκυριά 2.350 ευρώ.
• Το 17,1% του φτωχού πληθυσμού, το 6% του μη φτωχού πληθυσμού και το 8,3% του συνολικού πληθυσμού δεν διέθεταν ένα, τουλάχιστον, ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο, ενώ το 17,9% των φτωχών νοικοκυριών, το 6,4% των μη φτωχών και το 8,9% του συνόλου των νοικοκυριών δεν διέθεταν προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, αν και τα χρειάζονταν, λόγω έλλειψης οικονομικής δυνατότητας.

Κλειστά σήμερα αύριο και μεθαύριο τα σχολεία

Ξανανοίγουν καλή... Πέμπτη!
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα Σχολεία όλης της χώρας και των Ιωαννίνων καθώς θα διεξαχθούν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ για τη Δευτεροβάθμια
Εκπαίδευση. Καπάκι Τρίτη και Τετάρτη έχουμε την πανεργατική-πανυπαλληλική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ οπότε τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Τώρα γιατί οι εκλογές δεν έγιναν Σάββατο ήαπόγευμα Δευτέρας, προκειμένου να μη χαθούν μαθήματα και εργατοώρες είναι μια μεγάλη κουβέντα! Μετά λέμε ότι μας έφταιγαν οι καταλήψεις που τα παιδιά περιφέρονταν στις καφετέρειες.Καλή Πέμπτη θα ξαναχτυπήσει το κουδούνι...

Oι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηγουμενίτσας

Την αναδιάταξη του σχήματος και των αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων ανακοίνωσε  ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος.Στο σχήμα των αντιδημάρχων εισέρχονται τέσσερα νέα πρόσωπα.Ο κ. Μαρτίνης Δονάτος, ο κ. Ντάγκας Κωνσταντίνος, ο κ. Κωλέττας Γεώργιος και η κ. Δήμα Ισμήνη. Οι Αντιδήμαρχοι παραμένουν έξη (6) στον αριθμό, αλλά μόνο οι τέσσερεις (4) από αυτούς είναι πλέον έμμισθοι.Συγκεκριμένα:
Μαρτίνης Δονάτος, άμισθος Αντιδήμαρχος Διοικητικού – Προσωπικού. Αναπληρωτής Δημάρχου
Κωλέττας Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας
Κάτσιος Χρήστος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Μαργαριτίου και Παραποτάμου.
Γόγολος Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Οχημάτων και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας
Δήμα Ισμήνη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Συβότων
Ντάγκας Κωνσταντίνος, άμισθος κατά τόπον Αντιδήμαρχος Πέρδικας.
Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ αναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται, οι ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά

Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται, οι ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, οι οποίες, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, οφείλονται αφενός από το νέο δελτίο τιμών που περιλαμβάνει πολλά λάθη στις τιμές και αφετέρου στο ότι τα φαρμακεία έχουν στερέψει από μετρητά. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του συλλόγου Φαρμακοποιών Πρέβεζας Λευκάδας κ. Γρηγόρης Κατσίλης οι ελλείψεις αφορούν πλέον σκευάσματα καθημερινά και όχι ακριβά, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στην αγωνία που έχουν οι φαρμακοποιοί για το αν θα εισπράξουν τελικά μέσα στην αναστάτωση των ημερών, τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ. Όσον αφορά το θέμα των πληρωμών και το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι ο κλάδος βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα, ενώ αναμένουν να διαπιστώσουν εάν αυτή τη φορά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα τηρήσει τις υποσχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και θα αποπληρώσει πρόσφατες οφειλές έως τις 12 Νοεμβρίου.