Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

"Δεν θα δικαιωθούν τα «λαμόγια» που ξεπούλησαν αυτή τη βιομηχανία που φτιάξανε οι κτηνοτρόφοι"
«Ως απάντηση στους υπαλλήλους της πλειοδοτούσας εταιρίας οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου δηλώνουν πως οι υπάλληλοι της εταιρείας αυτής καλό θα είναι να μην αναμειγνύονται στις διαφορές των κτηνοτρόφων με το κράτος και την Κυβέρνηση.Η συνεργασία που υπήρχε μεταξύ του κράτους και των παραγωγών επί 60 χρόνια στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη είναι θέμα των ιδίων να το λύσουν.Θα πρέπει να πούνε στους πολιτικούς τους υφιστάμενους ότι τα περί τριάντα παραγωγών και λίγων τρακτέρ τα έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν.Δεν πτοηθήκαμε δεν κάναμε πίσω. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και τελικά η δικαίωση θα είναι των παραγωγών.Δεν θα δικαιωθούν τα «λαμόγια» που ξεπούλησαν αυτή τη βιομηχανία που φτιάξανε οι κτηνοτρόφοι

Είχαν διαμορφώσει κρύπτη στο λεωφορείο για τη μεταφορά τριών μεταναστών!!!

Συνελήφθησαν σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 46χρονος, υπήκοος Αλβανίας και ένας 62χρονος ομογενής, οι οποίοι, ως οδηγοί λεωφορείου, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες.Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε τουριστικό λεωφορείο, ελληνικών συμφερόντων, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στη χώρα μας, διαπιστώθηκε ότι οι δύο οδηγοί, μετέφεραν τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 30, 25 και 30 ετών, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ατόμων (κρύπτη) στο εσωτερικό του λεωφορείου, έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού .Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δύο από τους λαθρομετανάστες ήταν καταχωρημένοι στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, συνεπεία διοικητικής απέλασης.Κατασχέθηκαν:
-το λεωφορείο.
-το χρηματικό ποσό των (3.492,74) ευρώ, (18.030) leke Αλβανίας, δέκα (10) ρούβλια Ρωσίας και ένα αμερικανικό δολάριο, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.
-δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Καταγγελία της Νεολαίας Συνασπισμού Ιωαννίνων για Δωδώνη

Σήμερα πλήθος κόσμου βρέθηκε από το μεσημέρι στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της ΔΩΔΩΝΗΣ για να δηλώσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους και την αντίθεσή του στο ξεπούλημα της εταιρείας.Οι νέοι ιδιοκτήτες της επιχείρησης έκαναν την εμφάνισή τους μαζί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων Χρ. Μπαλτογιάννη, του μέλους του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μ. Τζίμα και του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Μ.Κασσή (εκ των οποίων οι δύο πρώτοι συνελλήφθησαν).Οι κτηνοτρόφοι και οι αλληλέγγυοι/ες παρέμειναν για ώρες στο χώρο του κατειλημμένου εργοστασίου, πάντα με την προκλητική παρουσία των δυνάμεων καταστολής.Ως Νεολαία Συνασπισμού Ιωαννίνων δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων και καταγγέλλουμε την απόφαση της αστυνομίας να «προφυλάξει» το χώρο από τους φυσικούς του ιδιοκτήτες.Επίσης, καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση αστυνομικών ενάντια σε αλληλέγγυα αγωνίστρια, μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού Ιωαννίνων, με αφορμή ότι βιντεοσκοπούσε την προκλητική στάση των αστυνομικών απέναντι σε εργαζόμενους και διαμαρτυρόμενους/ες.Η τρομοκρατία όσων αγωνίζονται και η καταστρατήγηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι το τελευταίο όπλο μιας κυβέρνησης που καταρρέει μέρα με τη μέρα.Στη βαρβαρότητα, απαντάμε με αλληλεγγύη και με νέους αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Απέναντι στο έγκλημα που σχεδιάζουν δε θα μείνουμε θεατές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,
Η ΔΩΔΩΝΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πληρωμή Α’ δόσης προγράμματος κοινωφελούς εργασίας Δήμου Αρταίων

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» με διακριτό τίτλο «ICSD» ενημερώνει ότι σήμερα, 2/11/2012 ημέρα Παρασκευή, εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων η επιταγή που αφορά στην πληρωμή της Α΄ δόσης για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Αρταίων. Η Α΄ δόση αφορά την μισθοδοσία των ωφελούμενων του προγράμματος για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Με νεώτερη ανακοίνωση την Δευτέρα 5/11/2012 θα υπάρξει ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής, δεδομένου ότι η Εθνική Τράπεζα χρειάζεται λίγες εργάσιμες μέρες για την εκκαθάριση της επιταγής.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Eπιχείρησαν να ταξιδέψουν για Ιταλία, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 31, 30 και 24 ετών, γιατί κατείχαν και έκαναν χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα μας.Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχαν παραποιημένα διαβατήρια Μπαγκλαντές (αλλαγή φωτογραφίας), τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευθεί ταχυδρομικώς από φιλικό τους πρόσωπο στην Ιταλία, έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού.Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τρία (3) ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Την ερχόμενη Τρίτη 6 Νοεμβρίου θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση!!!

Την ερχόμενη Τρίτη 6 Νοεμβρίου,και ώρα 13:00, θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση,με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα.Να σημειωθεί όμως πως την ερχόμενη εβδομάδα οι δικηγόροι πραγματοποιούν αποχή από τα καθήκοντα τους.

Σε εξέλιξη η δίκη

Ξεκίνησε στο αυτόφωρο Ιωαννίνων, η δίκη εναντίον του εκπρόσωπου του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, Μιχάλη Τζίμα και του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους η νέα ιδιοκτησία της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ για παράνομη βία και απειλή.

Στο πλευρό του Μιχ.Κασσή και ο Μιχάλης Κατσάνος

Στο πλευρό του ανεξάρτητου βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή,έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου και ο πρώην δήμαρχος Ευρυμενών Μιχάλης Κατσάνος.

Στα δικαστήρια και ο Βαγγέλης Αργύρης!

Στο πλευρό των κ.κ. Μιχάλη Κασσή, Μιχάλη Τζίμα και Χριστόδουλου Μαλτογιάννη και ο επικεφαλής της παράταξης "Ήπειρος Τόπος να Ζεις" Βαγγέλης Αργύρης,ο οποίος και ζήτησε να ενημερωθεί από τον δικηγόρο κ. Τάσο Λάγκα για την υπόθεση.

Πολλοί Γιαννιώτες στο δικαστικό μέγαρο!

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων,προκειμένου να συμπαρασταθεί στον ανεξάρτητο βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή και τους κ.κ. Τζίμα και Μπαλτογιάννη.

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ:Ανακοίνωση της "Συμμαχίας Πολιτών" για την μόλυνση στον Καλαμά

Εάν δεν κατοικούσαμε κι εμείς στην… Ιερουσαλήμ, θα είχαμε κάθε δικαίωμα να αισθανόμαστε το λιγότερο αφελείς, παρακολουθώντας την προ ημερών συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ακούγοντας από την Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων κα Καλογιάννη να αποδέχεται τους ισχυρισμούς της «Συμμαχίας Πολιτών» για τις αιτίες ρύπανσης του ποταμού Καλαμά. Γιατί η κα Καλογιάννη αυτό ακριβώς έκανε στη συνεδρίαση, μαζί φυσικά και ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, οι οποίοι ενημέρωσαν το Σώμα, ότι δεν έχει προχωρήσει – αντίθετα από όσα έλεγαν τα δύο τελευταία χρόνια - η εγκατάσταση συστημάτων καταγραφής στις εκροές των βιολογικών καθαρισμών των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ πλην των τριών μεγαλυτέρων (ΔΩΔΩΝΗ,. Πίνδος, Νιτσιάκος) και ως εκ τούτου είναι πρακτικά αδύνατος ο έλεγχος και οι μετρήσεις.Το λιγότερο που μπορεί η «Συμμαχία Πολιτών» του Δήμου Ζίτσα να πει μετά την επίσημη αυτή παραδοχή, είναι ότι η προσφυγή της στη δικαιοσύνη, με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε και την εισαγγελική έρευνα που εξελίσσεται, αποτέλεσε την αφορμή για να αποκαλυφθεί η γύμνια όλων των τοπικών φορέων, που όλα τα προηγούμενα χρόνια εμφανίζονταν και δήλωναν αποκλειστικά αρμόδιοι και υπεύθυνοι, στην πράξη όμως δεν έκαναν το παραμικρό.Η δεύτερη δικαίωση της «Συμμαχίας Πολιτών» ήρθε στην ίδια συνεδρίαση με την παραδοχή, ότι και οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Ιωαννίνων και της ΔΕΥΑΙ δε διαθέτουν το σχετικό καταγραφικό στην έξοδο του εργοστασίου, ώστε να λαμβάνουν όλοι γνώση των ρυπαντικών φορτίων που καταλήγουν στον τελικό αποδέκτη.Κατόπιν των παραπάνω, θεωρούμε ότι έχουμε κάθε λόγο όχι απλά να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη την προσπάθεια διερεύνησης των πραγματικών αιτίων και των υπευθύνων της μακροχρόνιας κωλυσιεργίας για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων προστασίας του Καλαμά, αλλά παράλληλα να απαιτήσουμε από τη Δικαιοσύνη, να λάβει υπόψη της, τις παραπάνω παραδοχές, και να τις ενσωματώσει στο φάκελο της μηνυτήριας αναφοράς μας.Όσον αφορά τέλος στη Δημοτική Αρχή Ζίτσας, δεν αξίζει πραγματικά ο κόπος να σημειώσουμε κάτι ιδιαίτερο για την τέλεια ανικανότητα και το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.Είμαστε βέβαιοι, όπως έγινε και με το θέμα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, έτσι και σε αυτό το θέμα, θα λειτουργήσουν «άμεσα» τα αντανακλαστικά της και θα εκδώσει κάποια ανακοίνωση, μέχρι τα… Χριστούγεννα.

Απάντηση της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων

Αγαπητοί φίλοι του EPIRUS GATE,
Σε σημερινή ανάρτηση σας ανάρτηση σας κάνετε λόγο ,μεταξύ άλλων, για απουσία των φορέων από τα χθεσινά γεγονότα στην ΔΩΔΩΝΗ.Θέλουμε να πιστεύουμε ότι από εσφαλμένη ενημέρωση σας κάνετε αναφορά οτι το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ.Για την αποκατάσταση της αλήθειες και την σωστη ενημέρωση των αναγνωστών θέλουμε να σας ενημερώσου τα έξης:Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γρίβας Χρηστος ήταν παρόν από το πρωί στην συγκέντρωση των παραγώγων στην κεντρική πλατεία, παρακολούθησε ολόκληρη την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου και στη συνεχεία μαζί με τους κτηνοτρόφους μετέβηκε στο εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗΣ.Στο Αστυνομικό Μέγαρο οπού κρατούταν οι κ Τζιμας και Μπαλτογιαννης ο Πρόεδρος ήταν εκεί μέχρι την ώρα που οδηγηθήκαν στην Εισαγγελία.Στο δικαστικό μέγαρο και κατά την διάρκεια της ακρόασης από την κ.Εισαγγελεα ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος φορέα που ήταν εκεί.Μετά το τέλος της διαδικασίας επέστρεψε στο εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗΣ με τους κ. Κασση και Τζίμα οπού και αποφασίστηκαν οι επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την αποτροπή του ξεπουλήματος της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ EPIRUSGATE
Στο αστυνομικό τμήμα για αρκετή ώρα δεν είχε εμφανιστεί κανείς!Είναι πράγματι λυπηρό τέλος,αργά το βράδυ να είναι στο δικαστικό μέγαρο μόνο  ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ και κανείς άλλος εκπρόσωπος φορέα !!!

Σε λίγη ώρα στον εισαγγελέα οι κ.κ. Κασσής-Τζίμας και Μπαλτογιάννης

Στη μια το μεσημέρι θα περάσουν και πάλι το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής,ο Μιχάλης Τζίμας και ο Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης,για να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα,μετά την μήνυση που υπέβαλε χθες εναντίον τους,ο εκπρόσωπος των Ρώσων κ. Ιωακειμίδης,ο οποίος μάλιστα,αυτοσυστήνεται και ως νέος οικονομικός διευθυντής της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη Α.Ε.Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου,ο εισαγγελέας αναμένεται να ορίσει τακτική δικάσιμο της υπόθεσης,μιας και εναντίον του Ιωακειμίδη,έχουν κατατεθεί μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Οι δυνατότητες ανάπτυξης της Πρέβεζας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Οι δυνατότητες ανάπτυξης της Πρέβεζας με έμφαση τόσο στις υποδομές όσο και στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή μας συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη του κ. Μιλτιάδη Κλάπα και είχε διαδοχικές συναντήσεις με το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου. Τον κ. Θεοδωρίδη υποδέχτηκαν στο δημαρχείο οι κ.κ Μπαΐλης, Φραγκούλης, Κορωναίος και Ροπόκης. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας τα ζητήματα που τέθηκαν αφορούσαν την οικονομική και γενικότερη κατάσταση του Δήμου, το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές Δομές καθώς και οι σημαντικές περικοπές στους πόρους της Αυτοδιοίκησης (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι, Σ.Α.Τ.Α κ.λ.π) που μοιραία θα οδηγήσουν του Δήμους σε στάση πληρωμών. Επίσης ειδική αναφορά έγινε στην παραχώρηση των Στρατοπέδων, και μάλιστα ζητήθηκε η συνδρομή του Γενικού Γραμματέα στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος της Πρέβεζας καθώς και στην προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου για την οποία ο κ.Μπαΐλης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Οι κύριοι Μπαΐλης και Θεοδωρίδης, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η μεταξύ τους συνεργασία θα συνεχιστεί με στόχο την προώθηση των αιτημάτων και την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.Aμέσως μετά ο κ. Θεοδωρίδης επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου. Στις δηλώσεις του εξέφρασε την άποψη ότι η Πρέβεζα πρέπει να επεκτείνει δραστηριότητες, όπως την κτηνοτροφία, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τη χοιροτροφία αλλά και τις καλλιέργειες κηπευτικών αρκεί να διευθετηθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν με την ανάλογη θεσμική υποστήριξη. Ο Γενικός αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε με τον πρόεδρο του φορέα διαχείρισης Αμβρακικού κ. Τριαντάφυλο Αλμπάνη για τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες του Αμβρακικού και σημείωσε ότι μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις αρμονικά δεμένες με το οικοσύστημα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ιχθυογεννητικό σταθμό της Πωγωνίτσας. Ο κ. Θεοδωρίδης, καταλήγοντας εκτίμησε ότι η Ήπειρος περιμένει τους μεγάλου οδικούς άξονες, την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και του κτηματολογίου προκειμένου να μετατραπεί από παραμεθόριο περιοχή της χώρας σε πύλη εισόδου-εξόδου προς την Βαλκανική και την Ευρώπη.

ΑΡΤΑ: Ομιλία του Μιχ. Χαραλαμπίδη στην εκδήλωση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

«Πόλις και ύπαιθρος» ήταν το θέμα της ομιλίας του κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη στην εκδήλωση που διοργάνωσε το νομαρχιακό τμήμα Άρτας της Επαγγελματικής-Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.) την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012, στο ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ. Η Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ξεκινάει έναν κύκλο συζητήσεων με θέματα που αφορούν όχι μόνο τον κλάδο, αλλά έχουν και ένα ευρύτερο περιεχόμενο, δήλωσε ο γραμματέας της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Άρτας κ. Κώστας Βήχας. Στο πλαίσιο αυτό εκλήθη ο κ. Χαραλαμπίδης ο οποίος είναι πολιτικός, κοινωνιολόγος και συγγραφέας για να αναπτύξει το θέμα «Πόλις και ύπαιθρος». Η επιλογή στο πρόσωπο του κ. Χαραλαμπίδη έγινε και λόγω μιας παλαιότερης δήλωσής του, που αποδείχτηκε προφητική για τη θέση που βρίσκεται σήμερα η χώρα ανέφερε ο κ. Βήχας. Ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης, με έναν "προφητικό" λόγο το 1996, στο 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πρόβλεψε την Ελλάδα του 2010, λέγοντας εκτός πολλών άλλων, ότι θα είναι οι ξένοι δανειστές που θ’ αποφασίζουν πώς και από ποιον θα κυβερνάται η χώρα. Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε και βίντεο με το σχετικό απόσπασμα.Η ομιλία του κ. Χαραλαμπίδη είχε αναπτυξιακό, οικονομικό και πολιτικό περιεχόμενο. Απευθύνονταν κυρίως στους τεχνολόγους μηχανικούς αλλά και στο ευρύτερο κοινό της Άρτας, δίνοντας το ερέθισμα για προβληματισμό σε πολλά ζητήματα τα οποία συνδέονται με τη χωροταξία, την πολιτική και κυβερνητική παιδεία. Θέματα για τα οποία ο κ. Χαραλαμπίδης μιλάει και στα βιβλία του. «Η γνώμη μου είναι πως όλο το σύστημα Ελλάδα, και το θεσμικό αλλά και πιο κάτω, χρειάζεται επιμόρφωση» είπε ο ομιλητής. «Ιδιαίτερα αν δει κανείς την «επίσημη»Ελλάδα, δηλαδή τη θεσμική Ελλάδα, τις συμπολιτεύσεις και τις αντιπολιτεύσεις νομίζω είναι πολύ ορατό ότι είναι ένας κόσμος με μεγάλη ανεπάρκεια διανοητική. Νομίζω υπάρχει μία συσσώρευση αναλφάβητων ανθρώπων ακόμη και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και πολύ περισσότερο στους θεσμούς. Το κύριο χαρακτηριστικό του πολιτικού κόσμου της χώρας, και γι’ αυτό όλα τα κακά συμπολιτευόμενου και αντιπολιτευόμενου, είναι ο αναλφαβητισμός του. Αυτό είναι μια απλή παρατήρηση οποιουδήποτε ειδικού επιστήμονα που ειδικά έχει επικεντρώσει σε σχολές πολιτικών και κοινωνικών επιστημών και είναι πολύ ορατό. Ακόμη και ο δημοσιογραφικός κόσμος νομίζω μπορεί να το εντοπίσει με πολλές εικόνες. Γι΄αυτό θεωρώ πολύ σπουδαία τη συζήτηση που ανοίγετε εδώ σήμερα. Δημιουργήστε μία Ακαδημία της Άρτας. Λύκειο της Άρτας; Φροντιστήριο της Άρτας;».Νέο (στην πολιτική) είναι οι ιδέες που συγκρούστηκαν, πάλεψαν και οι άνθρωποι που τους δικαίωσε η ιστορία τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μιχ. Χαραλαμπίδης, για να έρθει στη σημερινή κατάσταση, τονίζοντας την ανάγκη ξεκινήματος ενός νέου κύκλου επαναοικοδόμησης της χώρας με νέες ιδέες και νέες προσεγγίσεις. «Σήμερα που είναι μια περίοδος ιστορική η χώρα βγαίνει μέσα από μια πολυτραυματική εμπειρία. Τώρα δεν μας βομβαρδίσανε όπως μας είχαν βομβαρδίσει Γερμανοί, Ιταλοί, Άγγλοι μετά, Αμερικανοί κτλ. Τώρα είναι άλλου τύπου ο βομβαρδισμός και έχουμε ερείπια. Ερείπια κοινωνικά, πολιτικά και κυρίως ηθικά. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα ηθικά ερείπια της χώρας. Έτσι λοιπόν όλη η πρόκληση είναι να βρούμε τις δυνάμεις, να βρούμε τις ενέργειες, τους οραματισμούς, τους στόχους, τις ιδέες για ν’ αρχίσουμε ένα νέο κύκλο επαναοικοδόμησης της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε νέο πολιτικό προσωπικό. Χρειάζονται πολίτες, χρειάζεται λαός γιατί πια μπήκε σε κρίση η έννοια του λαού. Κυρίως όμως χρειάζονται νέες ιδέες και μια νέα παιδεία». Αυτός ο νέος κύκλος - πρόσθεσε - θέλει ένα νέο συνασπισμό υποκειμένων. Ένα νέο κοινωνικό, πολιτικό και μορφωτικό συνασπισμό.Ο κ. Χαραλαμπίδης ανέλυσε τις απόψεις του για την αρχιτεκτονική, το τοπίο, τις πόλεις και την ύπαιθρο. Ιδιαίτερα στάθηκε στο ζήτημα της δομής και της επέκτασης των πόλεων, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της οικονομικής λογικής και του οικονομικού στοιχείου επί του αρχαιολογικού, κατέστρεψε τον ιστορικό πυρήνα πολλών πόλεων όπως και της Άρτας και γι' αυτό υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες. «Φτάσαμε εδώ γιατί επικράτησαν ορισμένες φανατικές ταλιμπανικού τύπου αντιλήψεις που κατέστρεψαν μια χώρα και ένα ιερό τοπίο όπως αυτό της Ηπείρου αλλά και της Ελλάδας» είπε.

Συνελήφθησαν 2 νεαροί για μεταφορά και εμπορία 125 κιλών κάνναβης,στην Λάβδανη Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), δύο νεαροί Έλληνες, ηλικίας 31 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι στη Λάβδανη Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί, εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 31χρονο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν -56- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -125.655- γραμμαρίων.Στη συνέχεια των αστυνομικών ερευνών, διαπιστώθηκε ότι 30χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη γέφυρα Βροσίνας Ιωαννίνων, επέβαινε σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσε σαν προπομπός του 31χρονου.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ιδιοκτήτρια του οχήματος του προπομπού είναι 27χρονη ημεδαπή, η οποία αναζητείται.Συνολικά κατασχέθηκαν:
-ποσότητα κάνναβης βάρους (125.655) γραμμαρίων
-δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών
-δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Υποψήφιος και το 2014

Τα χνάρια του Γιάννη Μπουτάρη ακολουθεί ο Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος τον Ιούνιο του 2014. Τη σχετική δήλωση έκανε μιλώντας στην εκπομπή Puzzle του ITV το βράδυ της Πέμπτης, όταν ρωτήθηκε από τον Βλάση Ντόκα σχετικά με τις μελλοντικές πολιτικές του κινήσεις. Μάλιστα, εκτίμησε πως η σημερινή παράταξη θα είναι διευρυμένη, αποκαλύπτοντας ότι προσδοκά στη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, έκανε λάθος που δεν τον στήριξε στην εκλογική διαδικασία το 2010. Πρόταση για διαχείριση του ΧΥΤΑ από τη ΔΕΥΑΙ Η συνέντευξη είχε και άλλα ενδιαφέροντα σημεία, με την είδηση να βγαίνει σε σχέση με το ζήτημα της διαχείρισης του ΧΥΤΑ Ελληνικού. Ο κ. Φίλιος έκανε γνωστό ότι στην πρόσφατη συνάντηση των δημάρχων με τον ΦΟΔΣΑ ο ίδιος πρότεινε τη διαχείριση του ΧΥΤΑ να αναλάβει η ΔΕΥΑΙ αφού, όπως είπε, υπάρχει η νομική αλλά και η τεχνική δυνατότητα. Κλήθηκε επίσης να απαντήσει για την αποκατάσταση της χωματερής της Δουρούτης, σημειώνοντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί κανονικά, ενώ χαρακτήρισε επιτυχημένη την αντιδημαρχία Θεμελή και κάλυψε απόλυτα τον αντιδήμαρχο έργων Βασίλη Μασσαλά, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης, αλλά και συμβούλων της δημοτικής αρχής. Αναφορικά με την κατάσταση στο εσωτερικό της παράταξης, ο κ. Φίλιος επανέλαβε ότι αντιπαραθέσεις υπήρχαν γιατί ο καθένας διεκδικούσε για τον τομέα του, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συγκρούσεις, αρνήθηκε ότι υπάρχουν τσιφλίκια στη δημοτική αρχή, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις αλλαγές στο σχήμα των αντιδημάρχων στις αρχές του 2013 δεν θέλησε να πει κάτι συγκεκριμένο εκτός του ότι θα αντικατασταθούν κάποιοι καθώς άλλωστε μερικοί έχουν δηλώσει ότι το επιθυμούν. «Παγώνουν» τα δημοτικά τέλη Από τη συνέντευξη δεν έλειψαν και αναφορές στα οικονομικά του Δήμου, με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων να χαρακτηρίζει την κατάσταση άσχημη λόγω της υποχρηματοδότησης από την πολιτεία και των χρεών που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Σε σχέση με τα δημοτικά τέλη και τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ, παραδέχθηκε ότι είναι υψηλά, κάνοντας γνωστό ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να υπάρξουν και μειώσεις με βάση την οικονομική κατάσταση του Δήμου, με εξαίρεση κάποιες κατηγορίες. Τέλος, ερωτηθείς για την κρίση στη χώρα και το πολιτικό τοπίο όπως αυτό διαμορφώνεται, ο κ. Φίλιος εξέφρασε την αντίθεσή του στα νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ύφεση, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το πολιτικό φαινόμενο της Χρυσής Αυγής που χαρακτήρισε εξαιρετικά επικίνδυνο.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πενθήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από Δευτέρα

Σε πανελλαδική αποχή από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως την ερχόμενη Παρασκευή 9 του μήνα προχωρούν οι δικηγόροι, με απόφαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε χθες το βράδυ στην Αθήνα.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποχή από τα καθήκοντά τους για σήμερα και αύριο αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ από τα ξημερώματα της Δευτέρας σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών κτηρίων, γκαράζ απορριμματοφόρων και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα.

Έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις αρχές Δεκεμβρίου

Τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου στις αρχές Δεκεμβρίου αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της, ενώ στο ψήφισμά της «εκφράζει την πλήρη διαφωνία της με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου που εγείρουν θέμα ηθικής τάξης».Στο ψήφισμα τονίζεται ότι «τα νέα μέτρα και οι περικοπές οδηγούν τους δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών, σε αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών τους και κατ' επέκταση σε κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, που μέχρι σήμερα επιβιώνει και λειτουργεί αποκλειστικά μέσω των κοινωνικών δόμων των δήμων και εντέλει σε κατάρρευση του ίδιου του θεσμού».Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν διατίθεται να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Όμως, «δηλώνει ότι θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις, θα περιμένει τις απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και ιδιαίτερα τον υπουργό Οικονομικών για τους πόρους της Αυτοδιοίκησης».Επίσης, το Δ.Σ. ήταν αρνητικό στην πρόταση να συμμετάσχει η ΚΕΔΕ στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, την οποία έκανε η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δ.Σ. Ε. Παντελάκη. Η κ. Παντελάκη πρότεινε «οι αιρετοί να κατεβούν στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους» και σχολίασε σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου: «Τι θα το κάνουμε το συνέδριο όταν θα έχουν ψηφισθεί τα μέτρα και προϋπολογισμός;»Επίσης, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να καταγγείλει την ΠΟΕ-ΟΤΑ για σειρά ανακοινώσεών της στις 22, 25 και 29 Οκτωβρίου με τις οποίες η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «συνεργάτες των Γερμανών» 20 δημάρχους που αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε γερμανο-ελληνική συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στη συνέχεια «οι ανακοινώσεις θυμίζουν εμφυλιοπολεμική περίοδο που η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν θέλουν να αναβιώσει. Δεν θέλουν καν να τη θυμούνται».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των μικροκτηνοτρόφων αλλά και όλων των φτωχών εργατικών, λαϊκών στρωμάτων της Περιοχής μας και όχι μόνο, ακόμα και τώρα, την ύστατη ώρα, που έχουν πέσει οι υπογραφές για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ!Από την αρχή, όταν οι διάφοροι φορείς (Ενώσεις, συνεταιρισμοί,περιφερειάρχες, δήμαρχοι, κόμματα του ευρωμονοδρόμου κλπ) βάζαν πλάτη στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ καταθέτοντας - ο καθένας από την πλευρά του και προφανώς για τους δικούς του λόγους - πρόταση ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας, το ΚΚΕ είπε καθαρά και ξάστερα ότι η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους, ως δημόσια επιχείρηση, χωρίς να έχουμε ή να καλλιεργούμε καμία αυταπάτη για τα χαρακτηριστικά του αστικού κράτους: του κράτους δηλαδή που, με όποια κυβέρνηση, θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Η πρόταση αυτή, δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν οι μικροκτηνοτρόφοι να παραδίνουν την παραγωγή τους διεκδικώντας καλύτερες τιμές και άμεση αποπληρωμή ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για το λαϊκό κίνημα, προκειμένου να κερδίσει χρόνο για την ανασύνταξή του, για να ανοίξει ο δρόμος της συνολικής ρήξης και ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που λέγεται καπιταλισμός. Η ΛΥΣΗ για τη ΔΩΔΩΝΗ και συνολικά για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τη φτώχεια, την ανέχεια, την καταστροφή, βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και κάθε άλλης συγκεντρωμένης παραγωγής,που μόνο η δύναμη του λαού μπορεί να πραγματοποιήσει όταν ο ίδιος γίνει κύριος των κλειδιών της οικονομίας του τόπου!Οι προτάσεις για ΔΩΔΩΝΗ "κρατικοσυνεταιριστική", αφορούν το παρελθόν,δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις εξελίξεις που λένε ότι οι Ενώσεις και οι Συνεταιρισμοί έχουν χρεοκοπήσει από τις πολιτικές πρώτα και κύρια του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όλων όσων κυβέρνησαν αυτό τον τόπο.Είναι οι νόμοι του νυν Περιφερειακού Συμβούλου Β. Αργύρη ως Υπουργού Γεωργίας του ΠΑΣΟΚ, που με μαθηματική ακρίβεια οδήγησαν σε αυτή τη χρεοκοπία - όχι από ανικανότητα, αλλά από πρόθεση υπηρέτησης με συνέπεια των συμφερόντων της πλουτοκρατίας που είχε αναλάβει το Κόμμα του.Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο όψιμος επαναστάτης Μ. Κασσής, που θεωρεί ότι η ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με τη δήλωση ότι ο ίδιος δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά ΠΑΣΟΚ (το ΠΑΣΟΚ άλλαξε!), μπορεί να αποτελέσει κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να τον αποχαρακτηρίσει από τις ευθύνες που έχει για την ασκούμενη - τόσα χρόνια -πολιτική από την παράταξή του!ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Β/Δ ΕΛΛΑΔΑΣΗ επέμβαση των ΜΑΤ στη γαλακτοβιομηχανία σήμερα, και οι συλλήψεις που ακολούθησαν, είναι απερίφραστα καταδικαστέες, αλλά δεν πρέπει να εξιλεώσουν ΚΑΝΕΝΑΝ!Παίζουν παιχνίδια και κοροϊδεύουν όλοι όσοι σήμερα κλαίνε γοερά για το ξεπούλημα (όχι γενικά την ιδιωτικοποίηση αλλά το τίμημα αυτής, που βεβαίως είναι σκανδαλώδης) και από την άλλη πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής
Ένωσης των μονοπωλίων, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, απειλώντας το λαό με
την παραμονή ή όχι σε αυτήν! Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η σημερινή "παράσταση" στο
Περιφερειακό Συμβούλιο, με όλους τους πρωταγωνιστές συντονισμένους και καλοκουρδισμένους, να εγκαλούν ο ένας τον άλλον,χωρίς να θίγουν στο παραμικρό τις αιτίες που οδηγούν το λαό μας μαζικά στην εξαθλίωση και τους μικροκτηνοτρόφους, στο ξεκλήρισμα.Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, έχει ιδιαίτερες ευθύνες για αυτές τις εξελίξεις. Το ΚΚΕ, έχει καταθέσει ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης για την τύχη της ΔΩΔΩΝΗΣ, που η κυβέρνηση προκλητικά αρνείται να απαντήσει! Είναι και αυτό στοιχείο της πρεμούρας που έχει η αστική τάξη και στον τόπο μας, να περάσει όλα τα μέτρα που συμβάλλουν στην κερδοφορία του κεφαλαίου, χωρίς δεύτερη κουβέντα! Το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και στο λαό μας. Σε αυτούς απευθύνεται και τους καλεί να αξιοποιήσουν την πλούσια πια πείρα που διαθέτουν ώστε να βγάλουν τα σωστά πολιτικά συμπεράσματα. Η σαπίλα του καπιταλισμού,αυτή που με την καπιταλιστική οικονομική κρίση βγήκε έντονα στο προσκήνιο, δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί, δεν παίρνει φτιασιδώματα, ούτε "άλλες πολιτικές" διαχείρισής της. Απαιτεί ανατροπή, μέσα από τη συνειδητή και οργανωμένη δράση των εργατικών λαϊκών μαζών, που θα οδηγήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους και έξοδο από την ΕΕ με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Αυτή είναι η μόνη φιλολαϊκή πρόταση διεξόδου από την κρίση. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΙΣ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΤΗΝ ΠΑΣΥ, ΤΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ
ΟΓΕ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ
ΟΣΩΝ ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ,
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΡΑΣΗ, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ
ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ