Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Αμετανόητα φιλομνημονιακός ο Θ. Οικονόμου

Υπερασπίστηκε με φανατισμό τις κυβερνητικές επιλογές Σαμαρά!!!

Είναι ίσως ο μόνος Γιαννιώτης που στηρίζει τις κυβερνητικές επιλογές Σαμαρά, όπως αυτές επιβάλλονται μέσα από τις προσταγές της τρόϊκα! Τον είδαμε σήμερα  βράδυ σε τηλεοπτική του εμφάνιση και απολαύσαμε ένα ακόμα φιλομνημονιακό παραλήρημα. Θεώρησε αναγκαίες τις... "μεταρρυθμίσεις" Σαμαρά και βάφτισε ως "πατριωτικές επενδύσεις" το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Δεν έβγαλε άχνα υπέρ Λοβέρδου και κρύφτηκε επιμελώς πίσω από μια ακατάσχετη πολιτική φλυαρία, χωρίς να ξεκαθαρίσει σε ποιο κόμμα τελικά ανήκει. Το μενού είχε επιθέσεις σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, τις συνιστώσες του οποίου χαρακτήρισε ως... ομαδούλες! Μήπως ξέχασε από που ξεκίνησε την πολιτική του περιπλάνηση πριν καταλήξει το 2005 στο ΠΑΣΟΚ;

Πολίτες και κτηνοτρόφοι σπεύδουν για συμπαράσταση των τριών στο μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννενα

Απαράδεκτοι οι "παράγοντες" και οι φορείς της περιοχής που έλαμψαν διa της απουσίας τους
Για κλάματα η εργατική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στα Γιάννενα. Από το μεσημέρι δεκάδες πολίτες αλλά και κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων σπεύδουν στο μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ. προς συμπαράσταση στους τρεις άδικα συλληφθέντες στο εργοστάσιο της βιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Ούτε συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής αλλά ούτε και οι πρόεδροι του τοπικού Εργατικού Κέντρου και της τοπικής ΑΔΕΔΥ βρέθηκαν στο πλευρό των τριών που αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Πραγματικά κρίμα...

Επίθεση των δημοσιογράφων του mega κατά του Μιχάλη Κασσή!

Προκαλούν οι υπάλληλοι των Νταβατζήδων!!!
Σφοδρή επίθεση κατά του βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή εξαπέλυσαν οι δημοσιογράφοι στο κανάλι των –κατά Καραμανλή «νταβατζήδων»- MEGA!!!Ο απίθανος Μανώλης Καψής,ανέφερε ψευδώς πως η δήθεν η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ είναι προβληματική επιχείρηση!!!Μαζί με τον Παύλο Τσίμα μάλιστα ειρωνεύτηκαν τον βουλευτή Ιωαννίνων λέγοντας πως η Γαλακτοβιομηχανία  θα πρέπει να βγάλει πλέον και ένα νέο προιον την "Κρεμ ντε Κασσή"!Δεν παρέλειψαν μάλιστα να δηλώσουν πως ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης έχει δίκιο να αποκαλεί τον Κασσή "βουλευτή της Δωδώνης".Για μια ακόμη φορά λοιπόν οι υπάλληλοι των μεγαλονταβατζήδων προσπαθούν να μας πείσουν πως το "μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο".

Συνελήφθη πριν λίγο ο Ιωακειμίδης και περνά αύριο αυτόφωρο

Μηνύθηκε από τους τρεις για συκοφαντική και ψευδή καταμήνυση από τους Κασσή-Τζίμα και Μπαλτογιάννη
Στο μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννενα κρατείται αυτή την ώρα το στέλεχος της κοινοπραξίας των νέων ιδιοκτητών της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. κ. Ιωακειμίδης, ύστερα από τη μήνυση για ψευδή και συκοφαντική καταμήνυση που κατέθεσαν εις βάρος του οι Μιχ. Κασσής, ο Μιχ. Τζίμας και Χρ. Μπαλτογιάννης οι οποίοι είχαν συλληφθεί από το μεσημέρι στο χώρο του εργοστασίου.

Ανακοίνωση της παράταξης «Ήπειρος, Τόπος Να Ζεις» για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Το έγκλημα του ξεπουλήματος της «Δωδώνης», δυστυχώς συνετελέσθη.Με τον ίδιο προκλητικά αδιαφανή τρόπο, με τον οποίο μεθοδεύτηκε στο παρασκήνιο η παράδοση της «Ακρόπολης της Ηπείρου» σε ανομολόγητα συμφέροντα, έγινε και η ανακοίνωση της απόφασης, σήμερα, Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που συζητούσε για το δρομολογημένο από καιρό ξεπούλημα που βαπτίστηκε δήθεν «ιδιωτικοποίηση».Φάνηκε και με αυτό τον τρόπο πόσο οι σημερινοί κυβερνώντες σέβονται την πλειοψηφία των Ηπειρωτών που διαφωνούν με αυτή την εγκληματική ενέργεια, η οποία, ας το ξέρουν, δεν θα μείνει ατιμώρητη από τους Ηπειρώτες.Αυτό που δεν πέτυχαν το 1992, νομίζουν ότι θα πετύχουν το 2012 και θα βγάλουν από το «παιχνίδι» μια επιχείρηση που άντεξε στον ανηλεή πόλεμο των καρτέλ και των πολυεθνικών μεγαθηρίων, μια συνεταιριστική εταιρία που εκπληρώνει το σκοπό της που είναι η στήριξη των παραγωγών, χωρίς να παραβλάπτονται τα συμφέροντα των καταναλωτών.Ας το καταλάβουν, η «Δωδώνη» δεν είναι απλά μια γαλακτοβιομηχανία, όπως ισχυρίζονται για να μειώσουν τη σημασία του εγκλήματός τους. Είναι η ίδια η αναπτυξιακή υπόσταση της Ηπείρου, είναι αυτή που, περισσότερο από κάθε τι, συνέβαλε στα 48 λειτουργίας της στο να κρατηθεί πληθυσμιακά ζωντανή η περιφέρεια μας, χωρίς να επιβαρύνεται το ελληνικό δημόσιο.Η παράταξη «Ήπειρος, Τόπος Να Ζεις», που από την ίδρυσή της αγωνίστηκε για να μείνει η «Δωδώνη» αυτό που είναι πέντε δεκαετίες τώρα, θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να επανέλθει η δική μας «Ακρόπολη» σε ηπειρώτικα χέρια.

Ένταση,συλλήψεις και..μηνύσεις στη ΔΩΔΩΝΗ!!!

Tον εκπρόσωπο του Πανηπειρωτικού Συνεταιρισμού, Μιχάλη Τζίμα και τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Χριστόδουλο Μπαλτσογιάννη συνέλαβαν οι αστυνομικοί εντός της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ που τελεί υπό κατάληψη από κτηνοτρόφους.ύστερα από μήνυση που έχει υποβάλλει εναντίον του κ. Τζίμα, του κ. Μπαλτογιάννη και του βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή,ο εκπρόσωπος της Strategic Initiatives UK LLP κ. Ιωακειμίδης.Ο κ. Τζίμας, ο κ. Μπαλτογιάννης αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, αποφασισμένοι να υποβάλλουν μηνύσεις κατά των νέων ιδιοκτητών της Δωδώνης.

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων για την 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ


Είναι σε όλους μας πλέον γνωστό ότι όλα τα μέτρα που οι Τροϊκανοί επέβαλλαν και οι Κυβερνήσεις αποδέχονταν τόσα χρόνια, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, δημιούργησαν ερείπια στην Ελληνική κοινωνία, φτώχεια και εξαθλίωση στους φτωχούς πλέον εργαζόμενους και συνταξιούχους και γενικά στους απλούς πολίτες που ζουν από το μεροκάματο (όταν το βρίσκουν) και τον καθημερινό μόχθο τους.Συγχρόνως η σκληρή και σχεδιασμένη λιτότητα, μονιμοποιείται με τη νέα φοροαφαίμαξη και τις πολιτικές που ετοιμάζουν, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας με τις ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς κανένα περιορισμό (Όπως επίσης και τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση, την ασφάλεια κτλ του Ελληνικού λαού.Όλα αυτά τα μέτρα εκτός των άμεσων συνεπειών στον κάθε πολίτη, ενισχύουν όλο και περισσότερο την ύφεση στην οικονομία και την ανεργία χωρίς να δημιουργούν καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα και την κοινωνία.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΤΑ ΔΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΣΑΡΚΑ
ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10.30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ερώτηση Όλγας Γεροβασίλη για την χορήγηση βιβλιαρίου Ανασφαλίστου-Απορίας σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσε η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του εισοδήματος για τη χορήγηση βιβλιαρίου Ανασφαλίστου-Απορίας σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες.Αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:"Με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, κατά τον υπολογισμό του δηλωθέντος εισοδήματος των αιτούντων, συνυπολογίζονται τα τεκμαρτά εισοδήματα, με μοναδική εξαίρεση την ιδιοκατοίκηση.Έτσι, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για χιλιάδες περιπτώσεις αιτουμένων, που μολονότι το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα είναι κάτω των 6000 ευρώ, η κατοχή επιβατικού αυτοκινήτου, ακόμη και μικρού κυβισμού, αυξάνει το τεκμαρτό εισόδημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επωφεληθούν από τις παροχές κοινωνικής προστασίας. Το ίδιο πρόβλημα δημιουργείται και στην περίπτωση των έγγαμων αιτούντων, για τους οποίους το τεκμαρτό εισόδημα προσαυξάνεται στο ποσό των 5.000 ευρώ.Ερωτάται λοιπόν ο κ. υπουργός:
-Προτίθεστε να προβείτε σε τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ώστε κατά τον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος να εξαιρείται η κατοχή πρώτου Ι.Χ. αυτοκινήτου χαμηλού κυβισμού (ανάλογα με τον χρόνο κτήσης);
-Είναι στις προθέσεις σας η αύξηση του ορίου των 6.000 ευρώ για το συνολικό δηλωθέν εισόδημα των οικονομικά αδύναμων πολιτών που δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;"
Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως «στις σημερινές συνθήκες, που η οικονομική κρίση στη χώρα μας παίρνει τη μορφή ανθρωπιστικής κρίσης, γενοκτονίας κυριολεκτικά των πιο αδύναμων και φτωχών στρωμάτων, δεν μπορεί χιλιάδες συμπολίτες μας και οι οικογένειές τους να παραμένουν χωρίς την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρά το γεγονός ότι διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας.».

Σημαντικές ερωτήσεις του Κώστα Μπάρκα στη βουλή


Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας κατέθεσε μαζί με άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ερωτήσεις:
· Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την υποβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας ο δημόσιος χαρακτήρας της οποίας δέχεται επίθεση από τις μνημονιακές κυβερνητικές δυνάμεις. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και δεύτερο τσουνάμι συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων Δυτικής Αθήνας.
· Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας με θέμα την κατάφωρη αδικία και τον εμπαιγμό των ανέργων στο πρόγραμμα “Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης - training voucher – Κατάρτιση και Πιστοποίηση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)”», έργου και παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών.
Η μονομερής πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των ανέργων και της νεολαίας είναι εμφανής στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ανέργους που εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Και πρέπει να απαντήσει ο Υπουργός στο πώς είναι δυνατόν τα προγράμματα κατάρτισης να καταργούν τη δυνατότητα στον άνεργο να εκδίδει βιβλιάριο υγείας, στο γιατί παύει η ιδιότητα του άνεργου λόγω συμμετοχής σε ένα πρόγραμμα κατάρτισης.
· Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης επί της προσφυγής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που έκρινε παράνομη τη μείωση των αποδοχών των νέων εργαζομένων, καθώς με αυτή οι αποδοχές πέφτουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Παράνομη επίσης κρίθηκε τόσο η αύξηση της δοκιμαστικής περιόδου για ένα χρόνο και η απόλυσή τους χωρίς προειδοποίηση όσο και η μείωση του χρόνου προειδοποίησης απόλυσης, καθώς σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτης, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν δικαίωμα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα προειδοποίησης απόλυσης.Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στο γιατί δεν ακολουθεί τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν «διαπραγματεύεται» με τους απεσταλμένους της τρόικα, αλλά βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία μαζί τους σε ότι αφορά στα νέα μέτρα, καθώς επιμένει να χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα του ΣΕΒ καθιστώντας τον προνομιακό της συνομιλητή. Στις καλένδες πετάει ό,τι επιχειρήματα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει που προέρχονται ακόμα και από τις αποφάσεις Ευρωπαϊκών Επιτροπών.

Δήλωση Μιχ.Κασσή για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ στους Ρώσους

Με αφορμή την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Α.Β.Γ.Η., προς εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρία SIMOS FOOD GROUP ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Η παράσταση «ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ» απέκτησε σήμερα και υπογραφή. Η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ «καθαρίζει» τη ΔΩΔΩΝΗ και επιδιώκει να πλήξει βαρύτατα τον παραγωγικό ιστό της Ηπείρου και να ευνοήσει όσους ήθελαν να βγάλουν την Ηπειρωτική Βιομηχανία από το «παιχνίδι» για να λειτουργεί ανεξέλεγκτα και σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών, ο τομέας του Γάλακτος.Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, εάν δεν συμμετέχει , και η σχετική ανακοίνωση της ΑΤΕ , αποδεικνύει πως δεν είναι επιλογή του νέου σχήματος της Διοίκησης της Πειραιώς –ΑΤΕ, αλλά αποκλειστική ευθύνη του Κράτους.Αδιάφορα σφυρίζει και η Διοίκηση της Περιφέρειας συμπεριφερόμενη σαν κομματικός εγκάθετος. Η Ήπειρος, όμως, και τα Γιάννενα δε σφυρίζουν αδιάφορα. Αντιδρούν και θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια έτσι ώστε αυτό το έγκλημα να μείνει στα χαρτιά.Όσον αφορά την ανάπτυξη που κάποιοι «ευαγγελίζονται» πως την εννοούν; Γίνεται ανάπτυξη με «νεκρή» και εξαθλιωμένη παραγωγική βάση;Γίνεται ανάπτυξη με ενίσχυση όσων χρωστούν και αποδυνάμωση όσων προσφέρουν;Είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Με τα ΜΑΤ οι Ρώσοι στην ΔΩΔΩΝΗ!!!

Αυτή την ώρα έφτασαν στην είσοδο της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι με τα τρακτέρ τους,όπου τους "υποδέχθηκε" μια διμοιρία των ΜΑΤ!Μέσα στο εργοστάσιο βρίσκονται οι εκπρόσωποι της Strategic Initiatives UK LLP,οι οποίοι μάλιστα πριν λίγα λεπτά μίλησαν με τους εργαζόμενους.

Στην Πρέβεζα θα θα εγκαινιαστεί το πρώτο πιλοτικό Farmers Market της Ελλάδας!

Το γεγονός ότι σε μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα θα εγκαινιαστεί το πρώτο πιλοτικό Farmers Markets στην Πρέβεζα έκανε γνωστό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής,σήμερα.Μάλιστα, ο κ. Τσαυτάρης τόνισε ότι το ΥπΑΑΤ συνεχίζει τις προσπάθειες για την δημιουργία κι λειτουργία των Δημοπρατηρίων Αγροτικών Προϊόντων.Να αναφέρουμε ότι για το θέμα των Farmers Markets ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Αγροτών που υποστηρίζει την προσπάθεια.Στο κλιμάκιο της Π.Ε.Ν.Α. συμμετείχαν ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας κύριοι Γιαννόπουλος Βασίλης και Πολυμενάκος Λεωνίδας αντίστοιχα καθώς και οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Ν.Α από την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας Λεωνίδας Ραβανός , Κώστας Τζίμας και από Ε.Ν.Α. Λακωνίας και ο Δημήτρης Σταματάκος .Η Π.Ε.Ν.Α. ενημέρωσε τον κύριο Τσαυτάρη εν όψη της διαβούλευσης που γίνετε για την θεσμοθέτηση των αγροτικών αγορών (farmers market ) και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι αγροτικές αγορές φέρνοντας για παράδειγμα την πειραματική αγροτική αγορά που λειτουργεί από την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας εδώ και 4 περίπου μήνες στην πόλη της Πρέβεζας αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει.Ο κύριος Γιαννόπουλος τόνισε οι αγροτικές αγορές πρέπει να είναι ανεξάρτητες και οργανωμένες από τους συμμετέχοντες παραγωγούς με εκλεγμένη διοίκηση αλλά και με την συμβολή της δημοσιάς διοίκησης τόσο στον έλεγχο αλλά και στην έκδοση της άδειας συμμετοχής.Ο κύριος Πολυμενάκος επισήμανε την προσπάθεια της Π.Ε.Ν.Α. στην αναδιοργάνωση και καλύτερη προώθηση των αγροτικών προϊόντων μέσα από τις αγροτικές αγορές – δημοπρατήρια αλλά και την ενίσχυση της ρευστότητας που χρειάζονται οι νέοι αγρότες στην δύσκολη στιγμή που περνά η πατρίδα μας.

Αυτή την ώρα οι κτηνοτρόφοι μεταβαίνουν στην Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ!!!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.Αυτή την ώρα οι κτηνοτρόφοι μεταβαίνουν στην Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.Μαζί τους και αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.Η παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη αρνήθηκε να περάσει η πρόταση συμπαράστασης στους κτηνοτρόφους και έτσι δεν θα μεταβεί κανένας σύμβουλος της παράταξης στην Γαλακτοβιομηχανία.

Ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηγουμενίτσας

Την αναδιάταξη του σχήματος και των αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος.Στο σχήμα των αντιδημάρχων εισέρχονται τέσσερα νέα πρόσωπα.Ο κ. Μαρτίνης Δονάτος, ο κ. Ντάγκας Κωνσταντίνος, ο κ. Κωλέττας Γεώργιος και η κ. Δήμα Ισμήνη. Οι Αντιδήμαρχοι παραμένουν έξη (6) στον αριθμό, αλλά μόνο οι τέσσερεις (4) από αυτούς είναι πλέον έμμισθοι.Συγκεκριμένα:
Μαρτίνης Δονάτος, άμισθος Αντιδήμαρχος Διοικητικού – Προσωπικού. Αναπληρωτής Δημάρχου
Κωλέττας Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας
Κάτσιος Χρήστος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Μαργαριτίου και Παραποτάμου.
Γόγολος Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Οχημάτων και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας
Δήμα Ισμήνη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Συβότων
Ντάγκας Κωνσταντίνος, άμισθος κατά τόπον Αντιδήμαρχος Πέρδικας.
Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ αναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Άγριος καβγάς Καχριμάνη-κτηνοτρόφων!!!

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέκου Καχριμάνη,εξαπέλυσαν όλοι σχεδόν οι Περιφερειαοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Χρήστος Μαντάς και Μιχάλης Κασσής.Αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου,μιας και οι κτηνοτρόφοι ζητάν από τον κ. Καχριμάνη να μεταβούν αυτή την στιγμή στη Δωδώνη και να σταματήσουν το πλιάτσικο κατά της "Ακρόπολης της Ηπέιρου".Ο περιφερειάρχης όμως αρνείται πεισματικά!

Δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας λόγω ανέμων το CRUISE EUROPA

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες εχτές, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «CRUISE EUROPA» σημαίας Ιταλίας, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ανκώνα Ιταλίας για Ηγουμενίτσα και Πάτρα, ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο δεν θα προσεγγίσει το λιμένα της Ηγουμενίτσας και θα συνεχίσει το δρομολόγιο του για λιμένα Πάτρας.Οι επιβάτες και τα οχήματα που είχαν προορισμό την Ηγουμενίτσα επρόκειτο να προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Αποδοκιμάζουν τον Καχριμάνη οι κτηνοτρόφοι!!

Εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών από τους κτηνοτρόφους,που βρίσκονται στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλιου,κάνει αυτή την ώρα την τοποθέτηση του ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμανης!!

Συνάντηση Β.Τάβου-Α.Λυκουρεντζου στο Υπουργείο Υγείας

Με τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο,συναντήθηκε πριν λίγη ώρα στην Αθήνα,ο Υπουργός Υγείας της Αλβανίας Βαγγέλης Τάβος.Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρώην Υπουργός της Αλβανίας  Κώστας Μπάρκας και ο Νίκος Γερασιμίδης.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συναντήσεις με Συλλόγους της πόλης είχε ο Δήμαρχος

Συναντήσεις με Συλλόγους της πόλης είχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης. Στην συνάντηση με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παντοκράτορα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του οικισμού (καθαριότητα, φωτισμό κλπ) , το έργο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης που κατασκευάζει ο ΕΟΤ, τον δρόμο Λευκαδίτικα –Παντοκράτορα και άλλες παρεμβάσεις που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε σχεδιάζονται να γίνουν στην περιοχή. Στην συνέχεια ο κ. Μπαΐλης συναντήθηκε και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας και συζήτησε το αίτημα που έχει καταθέσει ο Σύλλογος για παραχώρηση χώρου όπου θα στεγάσει τα γραφεία του.

ΑΡΤΑ: Κατάληψη δημαρχείου και ΧΥΤΑ απ’ τους εργαζόμενους του Δήμου κατά των μέτρων

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εν’ όψει της κατάθεσης των νέων μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αρταίων προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη του δημαρχείου Άρτας και του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας καθώς και σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μπροστά απ’ το δημαρχείο με απορριμματοφόρα, για ορισμένο χρόνο , σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Σωματείου τους, μετά και την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αρταίων, Νίκος Νικολάου, ανέφερε: «Είμαστε προ απροόπτων. Ξεκινήσαμε τις καταλήψεις από σήμερα, όπως βλέπετε εδώ στο δημαρχείο και ο ΧΥΤΑ πάνω στη Βλαχέρνα είναι κλειστός. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε σήμερα, συνεχίζεται και αύριο και μεθαύριο, μέχρι τη γενική απεργία Τρίτη και Τετάρτη. Οι συνάδελφοι ανταποκριθήκαν. Θέλω να πιστεύω ότι κατάλαβαν, ακόμα και ο πιο δύσπιστος σήμερα, τι μας περιμένει με αυτά τα μέτρα που και οι βουλευτές δεν ξέρουν τι θα ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα. Εμείς οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι είμαστε στο τέλος. Μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις καθαριότητας, παιδικών σταθμών και σιγά - σιγά θα επεκταθεί και μέσα στα γραφεία, δημοτολόγιο, πολεοδομία, κτλ. Πρέπει να είμαστε στους δρόμους να μας ακούσουν. Την Τρίτη να είμαστε όλοι στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί. Η κατάληψη θα συνεχιστεί και αύριο και τη Δευτέρα, μέχρι την Τρίτη που θα πάμε στην απεργία. Θέλω να πιστεύω ότι την Τρίτη θα είναι όλοι στους δρόμους».

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις δικαστικές φυλακές Ιωαννίνων

Σε μόνιμη βάση κρατούνται από 200 ως 280 άτομα σε μια φυλακή χωρητικότητας 80!!!
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά, τον περιφερειακό σύμβουλο του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» Γιάννη Παπαδημητρίου, την Κατερίνα Αντωνίου και τον Σωτήρη Σιαμανδούρα, επισκέφτηκε τις δικαστικές φυλακές Ιωαννίνων (Σταυράκι).Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων, η απόσυρση του κράτους και η εφαρμογή ανορθολογικών πολιτικών έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα χρόνιων προβλημάτων και υποχρηματοδότησης. Ως αποτέλεσμα, οι φυλακές παρουσιάζουν εικόνα ανθρωπιστικής κρίσης.
Κτιριακό: Μας κατήγγειλαν ότι το κτίριο είναι αυθαίρετο από την εποχή της χούντας και καμία ρύθμιση δεν έχει γίνει για να το νομιμοποιήσει. Ως αποτέλεσμα, καμία παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των έγκλειστων και των οικογενειών τους, την εκπαίδευση και απασχόληση των κρατουμένων με σκοπό την επανένταξή τους, την αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας. Να ρυθμιστεί άμεσα το καθεστώς του κτιρίου με υπουργική ρύθμιση.
Υπερπληθυσμός: Μας κατήγγειλαν ότι σε μόνιμη βάση κρατούνται από 200 ως 280 άτομα σε μια φυλακή χωρητικότητας 80. Από αυτούς, 80 και περισσότεροι κρατούνται με το νόμο περί ναρκωτικών ουσιών, είναι δηλαδή στην πλειοψηφία τους χρήστες, δηλαδή ασθενείς.. Ταυτόχρονα, περίπου οι μισοί κρατούμενοι είναι αλλοδαποί, η πλειοψηφία των οποίων εκτίει χρηματικές ποινές, που θα μπορούσαν να εκτίσουν στη χώρα τους με μια διμερή συμφωνία. Το πρόβλημα εντείνεται από τις καθυστερήσεις στα ελληνικά δικαστήρια, καθώς οι κατηγορούμενοι αναμένουν την εκδίκαση περίπου 18 μήνες. Τέλος, αναξιοποίητες μένουν οι αγροτικές φυλακές, λόγω κωλυσιεργίας των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ καινούριες εγκαταστάσεις παραμένουν αναξιοποίητες λόγω παγώματος προσλήψεων. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν αναίτιες κρατήσεις, ακόμη και για επαιτεία. Με λίγα λόγια, τίποτε δεν έχει αλλάξει από την 11η Οκτωβρίου 2011 και τη σχετική καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ο κ. Δένδιας είναι μάλλον υπερβολικά απασχολημένος με την ανάγνωση του ξένου τύπου και των ξυλοδαρμό τουριστών στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Ζευς».
Εργασιακές συνθήκες: Οι 145 εργαζόμενοι καταγγέλλουν :
-Έλλειψη προσωπικού, που κάνει τις συνθήκες εργασίες, σε έναν ήδη επιβαρημένο χώρο, ακόμη πιο δύσκολες και επικίνδυνες. Ζητούν προσλήψεις και την ευχέρεια να χρησιμοποιούνται για την εσωτερική φύλαξη και οι εξωτερικοί φύλακες, οι οποίοι είναι σχετικώς υπεράριθμοι.
-Το γεγονός ότι δεν δικαιούνται όλοι το επίδομα επικίνδυνου και ανθυγιεινού.
-Εργάζονται απλήρωτοι για εφημερίες και νυχτερινά.
Υπογραμμίζουν ότι είναι «σωφρονιστικοί υπάλληλοι και όχι ανθρωποφύλακες». Εργαζόμενοι στο στρεσογόνο αυτό περιβάλλον, χωρίς επαρκές προσωπικό, απλήρωτοι, έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν την ένταση που δημιουργούν οι πολιτικές της κυβέρνησης, τις καθημερινές εκρήξεις και τα φαινόμενα βίας, την πιθανότητα οι εξαθλιωμένοι κρατούμενοι να στραφούν εναντίον τους.
Φαρμακευτική αγωγή: Το Υπουργείο φέτος ουσιαστικά κατήργησε τη χρηματοδότηση για φαρμακευτική αγωγή. Για τους 200 και πλέον κρατούμενους προβλέπονται συνολικά 700 ευρώ το μήνα για φαρμακευτική αγωγή, σε μια φυλακή Δικαστική και όχι βαρυποινιτών, σε μια φυλακή δηλαδή με μεγάλο αριθμό προσωρινά κρατούμενων (εν αναμονή της δικής), με μεγάλη κινητικότητα των κρατουμένων και επομένως μεγάλα ιατρικά προβλήματα, σε μια φυλακή όπου κρατούνται άνθρωποι που λαμβάνουν ψυχοφαρμακευτική αγωγή ή πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Οι εργαζόμενοι αγοράζουν ντεπόν από μόνοι τους και τα μοιράζουν στους κρατούμενους. Είδαμε κρατούμενο που είχε δέσει το κομμένο δάχτυλό του με σελοτέιπ…
Θέρμανση: Το κονδύλι για τη θέρμανση παρέμεινε το ίδιο φέτος ενώ, όπως γνωρίζουμε όλοι, με απόφαση της κυβέρνησης η τιμή του πετρελαίου έχει διπλασιαστεί. Μας καταγελούν ότι φέτος, οι φυλακές έχουν πετρέλαιο για μία ώρα την ημέρα. Αναλογιστείτε τι σημαίνει μία ώρα θέρμανση την ημέρα, στα Γιάννινα, σε αυτό το κτίριο. Δεδομένου ότι από αυτό πρέπει να λειτουργήσει και το μπόιλερ για 200 ανθρώπους, προφανώς το ζεστό μπάνιο καταργείται κι αυτό.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει:Οι κρατούμενοι είναι άνθρωποι κι αυτοί, οι χρήστες θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά μας, κρατούμενοι για χρέη θα μπορούσαμε να είμαστε κι εμείς, μετανάστες κι εμείς θα γίνουμε. Δεν υπάρχουν λέξεις για να καταγγείλουμε συνθήκες κράτησης που παραπέμπουν σε άλλη χώρα και σε άλλη εποχή, τη στιγμή που με μερικές απλές και ανέξοδες κινήσεις η κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί ουσιαστικά. Οι συνθήκες αυτές δεν είναι προϊόν μόνο της απόσυρσης του κράτους στην εποχή των μνημονίων, είναι προϊόν αδιαφορίας, κυνισμού, υπερ-ποινικοποίησης και μιας κατασταλτικής αντίληψης για τη φυλακή, που δεν την αντιλαμβάνεται ως τόπο αναμόρφωσης αλλά ως αποτρεπτικό κολαστήριο, καταδικάζει εικοσάχρονους νέους να παγώσουν και γέροντες να σέρνονται χωρίς φαρμακευτική αγωγή, αναβιώνει το σπίτι των πεθαμένων στον 21ο αιώνα.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ:Αρνούνται να εξηγηθούν για τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Την έντονη διαμαρτυρία του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη, προκάλεσε χτες στη Βουλή, η άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να παρευρεθεί και να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτησή του, για το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη».
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ν. Μωραΐτης, «ένα μήνα προσπαθούμε να γίνει η συζήτηση στην Επίκαιρη αυτή Ερώτηση. Ο κύριος υπουργός δηλώνει κωλύματα. Εμείς, όμως, θεωρούμε ότι δεν είναι αυτός ο λόγος. Πρόκειται πραγματικά για μία σκανδαλώδη πώληση λαϊκής περιουσίας και εν προκειμένω της περιουσίας των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, τη "ΔΩΔΩΝΗ" και γι' αυτό ο κύριος υπουργός δεν έρχεται να απαντήσει. Καταφεύγει συστηματικά σε αυτή την τακτική επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Εμείς καταγγέλλουμε αυτή τη στάση. Την καταγγέλλουμε στους φτωχομεσαίους κτηνοτρόφους της Ηπείρου και όλης της χώρας, για να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της συγκυβέρνησης πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Ανοιχτή επιστολή του ανεξάρτητου βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή

Φίλες και Φίλοι,
Αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας επέλεξα να μην κρυφτώ πίσω από τη σιωπή.Επέλεξα να μιλήσω καθαρά και ανοιχτά με βάση τις απόψεις που πολιτεύτηκα προεκλογικά εγώ και η παράταξη που με τίμησε και με τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιό της.Δεν κάνω καμία υποχώρηση σε αυτά γιατί για αυτό με εξουσιοδότησαν οι πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους.Επειδή πολλά λέγονται , ακούγονται και γράφονται για τη στάση μου και το τι εξυπηρετεί , επιλέγω να απευθυνθώ στους πολίτες του Νομού Ιωαννίνων ανοιχτά και να δηλώσω πως δεν σκοπεύω να αποστώ των όσων είπα προεκλογικά.Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δήλωσα καθαρά ότι δεν θα υπερψηφίσω μέτρα και πολιτικές που επιβαρύνουν και άλλο την ύφεση και τη φτώχεια και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την κοινωνική συνοχή.Δεν εκλέχτηκα Βουλευτής για να εκτελώ εντολές χωρίς να εκφράζω άποψη και χωρίς να συμμερίζομαι την κοινωνία, της οποίας είμαι τμήμα.Σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα πίστευα πως οι πολιτικές ηγεσίες θα μπορούσαν να δώσουν έναν άλλο βηματισμό που θα χτυπά πραγματικά τις παθογένειες του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας την τελευταία 30-ετία και δεν θα συνεχίσει να πλήττει τα «συνήθη υποζύγια». Διαψεύστηκα και δεν μπορώ να συναινέσω.Πιστεύω πως η χώρα μπορεί να προχωρήσει σε άλλο δρόμο χωρίς οριζόντιες και ισοπεδωτικές πολιτικές. Σε έναν δρόμο ο οποίος ασφαλώς και θα πλήξει κάποιους αλλά θα είναι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια «απόλαυσαν» απλόχερα απολαβές πρόωρες, καταχρηστικές, χαριστικές και συντεχνιακές.Δεν είμαι οπαδός όσων μιλούν για δρόμο έξω από την Ευρώπη και για λύσεις που θα μας επιστρέψουν στη 10-ετία του ΄50.Δεν είμαι οπαδός του λαϊκισμού και του «χαϊδέματος αυτιών» .Αρνούμαι , όμως, και να συναινέσω σε όσους τα έκαναν όλα αυτά και τώρα στρίβουν σε εντελώς άλλη κατεύθυνση την οποία πριν θεωρούσαν καταστροφική και έλεγαν πως υπάρχουν συμφωνημένες εναλλακτικές λύσεις.Παραμένω πιστός σε όσα προεκλογικά προάσπισα με την καρδιά μου στο χώρο τον οποίο υπηρέτησα από την ίδρυσή του. Εγώ δεν αλλάζω.Δεν υψώνω ευκαιριακές σημαίες προσωπικής βολής .Επιδιώκω μία προοδευτική και κοινωνικά δίκαιη απάντηση στην κρίση μέσα από διαδικασίες ουσιαστικής δουλειάς , κοινωνικής συμμετοχής και τοποθέτησης με βάση την αλήθεια και το συμφέρον της Χώρας και των πολιτών.Θα συνεχίσω να υπηρετώ την ιδιαίτερη πατρίδα μου και τους πολίτες της με συνέπεια και συμφωνία λόγων και έργων.

Με εκτίμηση
Μιχάλης Κασσής

ΠΡΕΒΕΖΑ:Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται, οι ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά

Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται, οι ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, οι οποίες, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, οφείλονται αφενός από το νέο δελτίο τιμών που περιλαμβάνει πολλά λάθη στις τιμές και αφετέρου στο ότι τα φαρμακεία έχουν στερέψει από μετρητά. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του συλλόγου Φαρμακοποιών Πρέβεζας Λευκάδας κ. Γρηγόρης Κατσίλης οι ελλείψεις αφορούν πλέον σκευάσματα καθημερινά και όχι ακριβά, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στην αγωνία που έχουν οι φαρμακοποιοί για το αν θα εισπράξουν τελικά μέσα στην αναστάτωση των ημερών, τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ. Όσον αφορά το θέμα των πληρωμών και το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι ο κλάδος βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα, ενώ αναμένουν να διαπιστώσουν εάν αυτή τη φορά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα τηρήσει τις υποσχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και θα αποπληρώσει πρόσφατες οφειλές έως τις 12 Νοεμβρίου.

Ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων πολιτών

Τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων πολιτών επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.Ειδικότερα, το 2010 η δαπάνη για τους για τους νοσηλευόμενους με βιβλιάριο ανασφάλιστου ανήλθε σε 72.350.012 εκατ. ευρώ για τους Έλληνες πολίτες και σε 16.365.952,75 εκατ. ευρώ για τους αλλοδαπούς. Το 2011 η ίδια δαπάνη για τους Έλληνες πολίτες ανήλθε στο ποσό των 79.750.836 εκατ. ευρώ και για τους αλλοδαπούς στο ποσό των 4.969.610 εκατ. ευρώ, ενώ το 2012 η δαπάνη φαίνεται να προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις αφού μόνο για το πρώτο εξάμηνο του έτους για τους Έλληνες πολίτες η δαπάνη ανέρχεται στα 45.413.417 εκατ. ευρώ και για τους αλλοδαπούς στα 2.856.233,80 εκατ. ευρώ.Ο υπουργός Υγείας αναφέρεται στην απάντησή του και στην εγκύκλιο που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, με την οποία ορίστηκε ότι δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας οι υπήκοοι τρίτων χωρών ελλείψει νομιμοποιητικών εγγράφων.Εξαιρούνται ανήλικα παιδιά ασυνόδευτα ή μη για τα οποία, σε περίπτωση νοσηλείας (έκτακτης ή μη) και ανεξάρτητα από το νομικό τους καθεστώς, πρέπει να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας καθώς και περιστατικά που προσέρχονται ως επείγοντα, αφορούν σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις και εισάγονται από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κάθε Νοσοκομείου, καθώς και σε άτομα που έχουν μολυνθεί από HIV ή άλλα λοιμώδη νοσήματα και χρήζουν θεραπευτικής αγωγής.

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», ανακοίνωσε σήμερα η Αγροτική Τράπεζα!!!

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», προς εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρεία SIMOS FOOD GROUP, ανακοίνωσε σήμερα η Αγροτική Τράπεζα Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση. Το καταβληθέν τίμημα ανήλθε σε 20.851.800 ευρώ.Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής είναι αποτέλεσμα μιας διαφανούς, ανταγωνιστικής διαδικασίας που διήρκεσε περίπου έναν χρόνο. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχε σημαντικός αριθμός αξιόλογων ημεδαπών και διεθνών υποψηφίων που υπέβαλαν δεσμευτικές, ανταγωνιστικές προσφορές υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες.Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συναλλαγή αυτή αποτελεί μία άμεση ξένη επένδυση σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Οι νέοι ιδιοκτήτες, σε συνέχεια της ήδη σημαντικής επένδυσής τους, προτίθενται να αναπτύξουν περαιτέρω τις εργασίες της «Δωδώνη».

ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ-Σύσκεψη Χατζηδάκη για τον Ε-65 μόνο με τους βουλευτές της Κεντρικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας!!!

Οι Ηπειρώτες γιατί αποκλείστηκαν από τη σύσκεψη;

Με μία εντελώς ακατανόητη απόφαση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών ,στο οποίο θέση αναπληρωτή υπουργού κατέχει ο Γιαννιώτης Σταύρος Καλογιάννης, αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη για τον Ε-65 με την παρουσία μόνο των βουλευτών της Κεντρικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας!! Όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, σε αυτή -άγνωστο γιατί- δεν έχουν προσκληθεί οι βουλευτές της Ηπείρου!!! Το ραντεβού κλείστηκε για την προσεχή Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα και ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης θα ενημερώσει τους βουλευτές της Κεντρικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας για τις νεώτερες εξελίξεις γύρω από το θέμα του αυτοκινητόδρομου Ε65. Δικαιολογημένα, έκπληξη αλλά και θλίψη αισθάνεται ο κάθε Ηπειρώτης πληροφορούμενος αυτή την είδηση, μιας και διαπιστώνει ότι σε ένα θέμα μείζονος αναπτυξιακής σημασίας η Ήπειρος κατέχει και πάλι θέση κομπάρσου. Που να μην είχαμε και τον... Σταύρο αναπληρωτή υπουργό!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: Θα το βρει η γκαβή το αρνί…

«Θα το βρει, κάποια στιγμή η γκαβή το αρνί», είπε με νόημα ο βουλευτής Ιωαννίνων, ο οποίος μετά την ανεξαρτητοποίησή του πήγε σε ταβέρνα και συνέφαγε με την κυρία Θ. Τζάκρη και τους κκ. Μ. Μπόλαρη και Ι. ΔριβελέγκαΜιχάλης  Κασσής έχει τύψεις πολιτικής συνείδησης επειδή, ως βουλευτής επαρχίας, διαμένει σε κεντρικό ξενοδοχείo κάτι που δεν μπορεί να το δικαιολογήσει στη μητέρα του και στο παιδί του: «Στη μητέρα μου, τι να της πω, ότι έρχομαι να σου κόψω τη σύνταξη αλλά εγώ μένω στο plaza;Γίνονται αυτά τα πράγματα;», είπε ο κ. Κασσής.Στο ΠΑΣΟΚ πάντως οι «άγνωστοι χ» αυξάνονται και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα ψηφίσουν στην κρίσιμη ψηφοφορία για το πακέτο των μέτρων.

Σε ισχύ τέθηκε το χειμερινό ωράριο και στην αγορά της Πρέβεζας

Σε ισχύ τέθηκε το χειμερινό ωράριο και στην αγορά της Πρέβεζας την ώρα που η μεγάλη μερίδα του εμπορικού κόσμου βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, δίνοντας τον αγώνα της επιβίωσης. Μέσα σε ένα ζοφερό κλίμα οικονομικής ασφυξίας, έλλειψης ρευστότητας, υπέρογκων φορολογικών βαρών ο τζίρος των καταστημάτων βουλιάζει, με αποτέλεσμα αυτά να κλείνουν και ο κόσμος να μένει στο δρόμο. Την ίδια στιγμή πολλοί έμποροι, αδυνατούν να πληρώσουν τον ασφαλιστικό τους φορέα, με αποτέλεσμα να μην τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Στην προσπάθειά του ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας να στηρίξει τις επιχειρήσεις καλεί τους πολίτες να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα της πόλης. Σύμφωνα με τους εμπόρους είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε όλοι ότι αν δεν στηρίξουμε την τοπική αγορά θα ακολουθήσουν αλυσιδωτά προβλήματα που θα επηρεάσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι στην αγορά της Πρέβεζας υπάρχει μεγάλη ποικιλία ενώ οι τιμές είναι ανταγωνιστικές. Με την εφαρμογή του χειμερινού ωραρίου λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα στην πόλη μας και σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο αυτά λειτουργούν ως εξής: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 8.30 με 2 το πρωί και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8.30 με 1.30 το πρωί και 5 με 8 το βράδυ.

Και εμείς εδώ είμαστε και τραβάμε τα... πάθη μας

Γράφει ο Σωκράτης Ξυνίδης
Ο Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός και αφού δεν τα κατάφερε στα ίσια υπονόμευσε τον Παπανδρέου. Ο Λοβέρδος ήθελε και αυτός να γίνει αρχηγός και το είπε, θυμώνοντας τον Βενιζέλο, αλλά στο τέλος αγκαλιάστηκαν με τον Βενιζέλο, προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου. Στη συνέχεια και όταν έριξαν τον Παπανδρέου, έγινε πολέμιος του Βενιζέλου και όταν είδε ότι δεν τον έπαιρνε, αποφάσισε να κάνει δικό του κόμμα (αλλά δεν το λέει ακόμη για να μην τον πουν προδότη και χρεωθεί τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ). Ο Χρυσοχοίδης ήθελε να γίνει αρχηγός, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι έπρεπε να αγκαλιαστεί με τον Λοβέρδο, που τα είχε βάλει με τον Βενιζέλο και να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Όταν είδε ότι αγκαλιάστηκε ο Λοβέρδος με τον Βενιζέλο (και αφού είπε μερικές χαζομάρες), αποφάσισε να αγκαλιαστεί και αυτός με τον Βενιζέλο, προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου και σε αντάλλαγμα ο Βενιζέλος τον έκανε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, αλλά ποτέ δεν πήγε στη βουλή να κάνει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, γιατί είχε αποφασίσει ότι δεν μπορεί ο Βενιζέλος αλλά δεν ήθελε να πάει και με τον Λοβέρδο και είχε αρχίσει να πιστεύσει ότι ίσως ο Σαμαράς να μην ήταν τόσο κακή περίπτωση ενόψει σύγκρουσης με αντιμνημονιακό λαϊκισμό. Ο Σκανδαλίδης, πιο πονηρός από όλους, αφού ξέχασε τις αριστερές του ανησυχίες που εκφραζόταν στη βουλή για ψύλλου πήδημα και την αποστροφή του για τον Παπανδρέου από τη στιγμή που έγινε υπουργός, το έπαιζε παραίνεση προς όλους, έγραφε βιβλία, συνέχισε τα καθημερινά σουαρέ με τους μεγαλοπαράγοντες του ΔΟΛ και την κατάλληλη στιγμή άδειασε τον Παπανδρέου και το έπαιξε συνεταίρος του Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ. Μέχρι να ψιλοσταρβοπατήσει ο Βενιζέλος οπότε και οι πλασαρισμένοι σε κομβικά πόστα άνθρωποί του έγιναν οι δεσμοφύλακες του Βενιζέλου. Βεβαίως τώρα θέλει να γίνει αρχηγός. Άλλωστε το είχε πει και το 2007 ότι δεν του αρέσουν τα δίπολα. Θέλει να είναι ή σε τριπλέτα ή μόνος του. Οι πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστές αφού έκαναν το κίνημα κατά του Παπανδρέου το 2007, πλαισίωσαν τον Βενιζέλο μέχρι να ρίξει τον Παπανδρέου αλλά τον εγκατέλειψαν μόλις το κατάφερε. Τους είχε κάνει τη δουλειά. Σήμερα ο Σημίτης μετά από πολύ-πολύ καιρό πήγε στη Βουλή. Και εμείς είμαστε εδώ και τραβάμε τα ......... πάθη μας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Μικρά προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση

Μικρά προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση έπληξε χθες το πρωί την περιοχή της Πρέβεζας. Η Δ.Ε.Υ.ΑΠ χρειάστηκε να παρέμβει σε ελάχιστες περιπτώσεις διάνοιξης βουλωμένων φρεατίων, ενώ στην περιοχή της Καστροσυκιάς σημειώθηκε πτώση ενός βράχου με αποτέλεσμα να κλείσει για λίγη ώρα η Έθνικη Οδός, ωστόσο τα μηχανήματα που έσπευσαν στο σημείο τον απομάκρυναν κι έτσι λίγη ώρα αργότερα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε ξανά.

Είκοσι τρεις υποψηφιότητες για τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης

Είκοσι τρεις είναι τελικά οι ενδιαφερόμενοι για τις έξι θέσεις των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ίδρυμα. Μεταξύ αυτών είναι γνωστά ονόματα από το χώρο της παιδείας, αλλά και ομογενείς καθηγητές του εξωτερικού καθώς όμως και πρόσωπα άσχετα με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.Την ίδια ώρα πάντως όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψήφου που θα γίνουν τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογών, Χριστάκη Μπαϊκούση να έχει ήδη στείλει στο εκλογικό σώμα τις αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι υποψήφιοι
Τα ονόματα των υποψηφίων είναι τα εξής:
Ελευθέριος Γείτονας
Ιδρυτής, Μέτοχος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος στα Εκπαιδευτήρια Γείτονας ΑΕΜΕ
Theodore Angelopoulos
Professor Department of Health Professions University of Central Florida
Ανδρέας Παπανικολάου
Καθηγητής και Προιστάμενος Τμήματος Κλινικής Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου του Memphis, USA
Νικόλαoς Χατζηχρηστίδης
Ομότιμος Καθηγητής Παν/μιου Αθηνών και Καθηγητής του King Abdullah University of Science and Engineering, Σαουδική Αραβία
Ιωάννα Φλώρου
Evan Pung Professor of Pediatrics, and Obstetrics and Gynecology, Director, CHILD Research in the Department of Pediatrics, The Pennsylvania State University College of Medicine
Διομήδης Λογοθέτης
Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου της Virginia, USA
Χριστόδουλος Φλούδας
Professor of Chemical and Biological Engineering του Πανεπιστημίου Princeton, USA
Αναστάσιος Παπασταύρος
Αρχιτέκτων, π.Δήμαρχος Ιωαννίνων
Θεμιστοκλής Λέκκας
Ομότιμος Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τρύφων Λιακόπουλος
Διευθυντής Τεχνολογίας και Ιδρυτικό Μέλος (Director of Technology & co-founder) Enpirion inc., New Jersey, USA
Παναγιώτης Καρύδης
Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών
Φωκίων Βοσνιάκος
Καθηγητής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνος Λιούμας
Δικηγόρος παρ' Αρείο Πάγω, Πρόεδρος Ριζάρειου Ιδρύματος
Βασίλης Ζαννής
Καθηγητής Βιοχημείας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Βοστώνης
Κωνσταντίνος Σουέρεφ
Προϊστάμενος Δ/νσης ΙΒ' ΕΠΚΑ Θεσσαλονίκης
Εμμανουήλ Πατεράκης
Δρ. Ηλεκτρολογίας Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ, Προιστάμενος Τμήματος Φυσικών Πόρων της Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας
Αλέξανδρος Φαρμάκης
Συνταξιούχος Εφοριακός
Νικόλαος Παππάς
Φυσικός
Παύλος Κίτνης
Συμβολαιογράφος
Μιχαήλ Παππάς
Δρ.Ιατρός Νεφρολόγος, Πρώην Διευθυντής ΕΣΥ Νεφρολογίας Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων "Γ.Χατζηκώστα"
Νικόλαος Μπέσσης
Καθηγητής Πανεπιστημίου Derby, UK
Παναγιώτης Σουκάκος
Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Τέλος αίτηση είχε καταθέσει και ο Αναστάσιος Ριζάκης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Nancy, Ομότιμος Δ/ντης Ερευνών Ε.Ι.Ε. που όμως κρίθηκε εκπρόθεσμη

Οδηγίες για την ηλεκτρονική ψήφο
Οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του (πρώτου) Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα διεξαχθούν μέσω ηλεκτρονικής ψήφου τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 και κατά τις ώρες 9.00-17.00.Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, όλοι οι ψηφοφόροι (μέλη ΔΕΠ) θα λάβουν ένα σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Ως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα χρησιμοποιηθεί αυτό που έχουν λάβει από το Πανεπιστήμιό.Το μήνυμα θα τους πληροφορεί για την ακριβή ημερομηνία και ώρα έναρξης και λήξης της ψηφοφορίας. Για κάθε αλλαγή, που πιθανόν να γίνει, θα λάβουν και νέο μήνυμα.Στο μήνυμα περιέχεται ένας προσωπικός και απόρρητος σύνδεσμος στον ιστότοπο του συστήματος «ΖΕΥΣ». Η διαδικασία υποβολής της ψήφου ξεκινά ακολουθώντας το σύνδεσμο αυτό.Στην οθόνη του ψηφοφόρου εμφανίζεται ένα εισαγωγικό σημείωμα, που περιγράφει τη διαδικασία υποβολής της ψήφου. Η διαδικασία αποτελείται από δύο βήματα, την επιλογή των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο και την υποβολή του ψηφοδελτίου.Στο βήμα της επιλογής, εμφανίζεται στην οθόνη αναπαράσταση ενός ψηφοδελτίου, καθώς και οι απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες. Ο ψηφοφόρος συνθέτει διαδραστικά το ψηφοδέλτιο της επιλογής του.Όταν ολοκληρώσει τη διαδικασία της επιλογής, ο ψηφοφόρος προχωρά στην υποβολή του ψηφοδελτίου. Το σύστημα εκδίδει ψηφιακή απόδειξη καταχώρησης της ψήφου σε μορφή απλού αρχείου κειμένου, την οποία ο ψηφοφόρος οφείλει να φυλάξει, καθώς είναι απαραίτητη για την υποβολή και επεξεργασία τυχόν ενστάσεων.Επισημαίνουμε ότι θα πρέπει όλοι οι ψηφοφόροι να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών για την ΔΩΔΩΝΗ

Αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών για την ΔΩΔΩΔΝΗ-όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε-εξ αιτίας της 48ωρης απεργίας των δικηγόρων.Τα ασφαλιστικά μέτρα,θα συζητηθούν εκ νέου στις 3 Δεκεμβρίου.Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων,ενώ σε λίγα λεπτά ξεκινά το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της πώλησης του ΔΩΔΩΝΗ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Καταπέλτης η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Τις τραγικές παραλείψεις, τις σκόπιμες αστοχίες και τις ύποπτες παραβλέψεις, σειράς παραγόντων που εμπλέκονται στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Παραμυθιάς καταγράφουν με τον πιο επιστημονικό τρόπο οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στην έκθεσή τους (23-10-2012).Η αυτοψία που διενεργήθηκε μετά από Αίτηση-Αναφορά μας στις 29-3-2012, επιβεβαιώνει τόσο τις καταγγελίες που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να δίνεται καμιά σημασία από τους εντεταλμένους ντόπιους πολιτειακούς παράγοντες, όσο και τα απίστευτα όρια της ασυδοσίας που μπορεί να φτάσει η καιροσκοπική τακτική των «υπευθύνων» στη διαχείριση των απορριμμάτων.Ενδεικτικά οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου αναφέρουν:
• Παραλαβή ημιτελούς-προβληματικού έργου
• Παραλαβή, χωρίς έλεγχο λειτουργίας της εγκατάστασης επεξεργασίας
• Παράβαση πλείστων όρων της ΕΠΟ
• Διαρροή στραγγισμάτων εκτός ΧΥΤΑ
• Μεταφορά απορριμμάτων εκτός ΧΥΤΑ
• Μη καθημερινή επικάλυψη των απορριμμάτων
• Ελλιπής στελέχωση
• Ελλιπής τήρηση βιβλίων κλπ.
Να σημειωθεί ότι ανάλογης βαρύτητας ήταν και η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για το ΧΥΤΑ Ελληνικού στα Γιάννενα, που μόλις πριν λίγους μήνες ξεκίνησε την … «σταδιοδρομία» του, να θυμίσουμε την καταβύθιση του ΧΥΤΑ Δυτικής Σάμου τον Δεκέμβρη του 2011 στον οποίον δεν πρόλαβαν να επισκεφτούνε οι Επιθεωρητές και τα πορίσματά τους για την περιοχή του Γραμματικού. Όλα κατατείνουν στο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα, που χτυπά ανεπανόρθωτα το περιβάλλον, την υγεία και την οικονομία ολόκληρων περιοχών.Για τους υπογράφοντες είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι υπεύθυνοι είναι όλη η Κεντρική Διοίκηση, η Αποκεντρωμένη και η αιρετή Περιφέρεια, οι τότε Νομάρχες και τα Νομαρχιακά όργανα, οι βουλευτές, οι Δήμαρχοι και τα όργανά τους, οι Επιτροπές Επίβλεψης-Παραλαβής, ο ΦΟΣΔΑ και οι εργολάβοι κατασκευής και λειτουργίας.Ιδιαίτερα οι κάθε είδους αιρετοί πρέπει να λογοδοτήσουν για την στάση τους και τις επιλογές τους όχι μόνον στην δικαιοσύνη αλλά και στην τοπική κοινωνία.Αλήθεια, πέρα από το γεγονός ότι τόσα χρόνια έκαναν αυτόν τον απαράδεκτο σχεδιασμό ή τον συγκάλυψαν, τί έκαναν από το Μάρτιο έως σήμερα; Έδωσαν κάποιες λύσεις; Απέδωσαν ευθύνες ή συγκαλύπτουν τις παρανομίες; Διεκδίκησαν να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους ή αναζητούν ξανά χρήματα από τον φορολογούμενο;Οι κάτοικοι της περιοχής μας πρέπει, με αφορμή και αυτή την Έκθεση να κινητοποιηθούμε για ένα ορθολογικό Σχεδιασμό της Διαχείρισης Απορριμμάτων, απορρίπτοντας τον ισχύοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό, που πέρα από τα λάθη και τις αστοχίες, με τη χωροθέτηση και του εργοστασίου επεξεργασίας στο Ελευθεροχώρι, ολοκληρώνει τον παραλογισμό σε βάρος του περιβάλλοντος και των Θεσπρωτών.Είναι ώρα να επιβάλλουμε τα σωστά βήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων, με βάση την προστασία του περιβάλλοντος και τα συμφέροντα του Θεσπρωτικού λαού.
• Να πούμε ΟΧΙ στις επιλογές εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών περιβάλλοντος και την κερδοσκοπία της γης στα Ιωάννινα.
• Να πούμε ΝΑΙ στην ανακύκλωση στην πηγή, στην διαχείριση ανά τοπικές ενότητες, χωρίς μεταφορές απορριμμάτων μακριά από την θέση παραγωγής τους (π.χ. Νομαρχιακές Ενότητες), προοδευτική κατάκτηση ανώτερων σταδίων στην διαχείριση (πρώτα συλλογή, μετά υγειονομική ταφή και τέλος κομποστοποίηση στον ΧΥΤΑ), προσαρμοσμένη στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
• Να φύγει άμεσα ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου από την πολιτική επιλογή της ιδιωτικοποίησης της λειτουργίας του και να στελεχωθεί ο Φορέας με κατάλληλο τεχνικό προσωπικό (για λειτουργήσει από μόνος του την εγκατάσταση).
• Να θεσμοθετηθεί ο άμεσος έλεγχος από την τοπική κοινωνία, πέρα από την αιρετή τοπική αυτοδιοίκηση που απέτυχε στο έργο της, τουλάχιστον μέχρι την αποκατάσταση των βασικών προβλημάτων του.
• Τέλος να πάψει άμεσα η παραλαβή απορριμμάτων που προέρχονται εκτός Δήμου Σουλίου, ώστε η περιοχή να επιβαρύνεται μόνον σε ό,τι της αναλογεί από τις αστοχίες του ΧΥΤΑ και να διευκολυνθεί η αποκατάσταση.
Θ. Φώτσης Χημ. Μηχ.,
Π. Αλεξίου, Πολ. Μηχ.,
Θ. Χόβολος, Κτηνίατρος,
Γ. Σπύρου,
Χρ. Παπαδόπουλος,
κάτοικοι Καρβουναρίου

paramythia-online

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στο Μέτσοβο αγώνες ορεινού τρεξίματος

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στο Μέτσοβο αγώνες ορεινού τρεξίματος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Μετσόβου. Στις τρεις διαδρομές 800μ. 2500μ. και 16,5 χιλιομέτρων περισσότεροι από 100 δρομείς όλων των ηλικιών δοκίμασαν τις δυνάμεις τους κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τα βλέμματα όλων συγκέντρωσε ο αγώνας των 16,5 χιλιομέτρων στον οποίο συμμετείχαν πολλοί καλοί αθλητές ορεινού τρεξίματος από πολλά μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα σε δάση οξιάς και κάτω από συνεχή βροχή προσφέροντας σπουδαίο θέαμα και πραγματοποιώντας πολύ καλές επιδόσεις. Οι τρεις πρώτοι στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών ήταν οι:
1 ΚΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 1:17:37
2 ΞΑΝΘΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 1:18:33
3 ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ 1:20:00
3 ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 1:20:00
--------------------------------------------------------------------------
1 ΜΠΑΡΑΤΣΑ ΙΩΑΝΝΑ 1:41:27
2 ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΜΑΡΑ 1:47:08
3 ΜΑΡΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ 1:54:35
Στο τέλος του αγώνα έγινε η απονομή μεταλλείων για όλους τους αγώνες και μοιράστηκαν δώρα σε όλους τους μικρούς μαθητές που συμμετείχαν.Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού με την ελπίδα ο επιτυχημένος αγώνας να γίνει θεσμός για το Μέτσοβο.

Συνελήφθη 35χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στην Άρτα

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στους Κεραμάτες Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.Ειδικότερα, στις Κεραμάτες Άρτας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 35χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν κρυμμένα σε διάφορα σημεία του σπιτιού και κατασχέθηκαν:
-δεκατρείς (13) νάιλον συσκευασίες, με ηρωίνη συνολικού βάρους (28,58) γραμμαρίων.
-μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, με αποξηραμένη κάνναβη βάρους (1,28) γραμμαρίων.
-μία (1) νάιλον συσκευασία με λευκή ουσία, άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους (0,45) γραμμαρίων.
-(6,5) ναρκωτικά δισκία, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
-ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο μάρκας Baikal και (53) φυσίγγια διαμετρήματος (36) cal.
-ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Από Δευτέρα τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να εκτυπώνουν μέσα από το Taxisnet τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας.O γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε ότι οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στο Διαδίκτυο είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με τον ΑΦΜ τους, για να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.Ακολούθως, θα το εκτυπώνουν και με αυτό θα απευθύνονται σε τράπεζες, ταχυδρομεία ή εφορίες για την πληρωμή του τέλους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.Η απόδειξη πληρωμής της τράπεζας θα ισχύει σαν αποδεικτικό στοιχείο και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας.Σημειώνεται ότι από την κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων ο Προϋπολογισμός εξοικονομεί περίπου 80 εκατ. ευρώ.
- Τα τέλη κυκλοφορίας 2013 υπολογίζονται ως εξής:
Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ
Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ
Από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ
Από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε 135 ευρώ
Από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε 240 ευρώ
Από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ
Από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ
Από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ
Από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1100 ευρώ
Από 4001 κ.ε. και άνω 1320 ευρώ.
Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.)
Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε ευρώ:
0 – 100 (γρ./χλμ.) 0 ευρώ
101 – 120 (γρ./χλμ.) 0,90 ευρώ
121 – 140 (γρ./χλμ.) 1,10 ευρώ
141 – 160 (γρ./χλμ.) 1,70 ευρώ
161 – 180 (γρ./χλμ.) 2,25 ευρώ
181 – 200 (γρ./χλμ.) 2,55 ευρώ
201 – 250 (γρ./χλμ. 2,80 ευρώ
Άνω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 ευρώ

ΕΝ ΕΤΕΙ 2012 , 6 ΗΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ

Γράϕει ο Βασίλης Κατσώρας-Δημότης Μετσόβου

Απο την κυριακή 28 Οκτωβρίου μεχρι και σήμερα το Μέτσοβο βιώνει τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης.Χωρίς νερό στα σπίτια για τις στοιχειώδεις ανάγκες μας ( τουαλετα ατομικη υγιεινή) αναγκαζόμαστε να κουβαλάμε με μπετόνια απο τις βρύσες σαν να γυρίζουμε ντοκυμαντερ αναβιωνοντας την 10ετία του 50. Τα ξενοδοχεία διώχνουν τους ελάχιστους εναπομείναντες λόγω κρίσης πελάτες. Οι βιοτεχνίες Παραγωγής Ζυμαρικών και Λουκάνικων έχουν σταματήσει επ αόριστον την λειτουργία τους με απεριόριστες οικονομικές ζημιές αϕού εστω και το λιγοστό νερο που κατα περιόδους έρχεται είναι ακακατάλληλο για πόσιν ( πόσο μάλλον για παραγωγή τροϕίμων) !Η Ελλειψη δημιουργήθηκε απο κατολίσθηση που κατέστρεψε το δίκτυο.Εκτοτε 2 ηρωες υδραυλικοι του δήμου χωμένοι μεσα στη λάσπη μεχρι το λαιμό,παλευουν ολη τη μέρα μόνοι τους χωρίς να διαθέτουν ούτε τα μέσα ούτε την τεχνογνωσία.Οι αρμόδιοι μηχανικοί τόσο του Δήμου όσο και της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης απαξιούν να ασχοληθούν με λάσπες (καλη είναι και η ζεστασιά του γραϕείου). Μάλιστα μαθαίνω οτι ένας αντιδήμαρχος ( κι αυτός απο το γραϕείο του) τους ζήτησε να δουλέψουν και νύχτα οπότε του αϕιερώσανε το τραγούδι "νύχτωσε χωρίς ϕεγγάρι ".....Αυτά λοιπον βιώνουμε στο Μέτσοβο σήμερα και τα ερωτήματα που βασανίζουν εμένα και κάθε συμπολίτη μου είναι πολλά!Είναι ή δεν είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης η διακοπή ύδρευσης μίας ολόκληρης κωμοπολης ;Γιατί δέν ζητήθηκε η συνδρομή της πολιτικής προστασίας ;Αραγε η δημοτική αρχή είναι τόσο αναίσθητα ικανοποιημένη απο αυτή την ανυπαρξία ;Δεν υπάρχει πιά τσίπα εκεί στο δημαρχείο και δεν είδαμε ούτε μία παραίτηση ;

Ξανά στο δρόμο κατεβαίνουν οι κτηνοτρόφοι


Με πιθανότερο ενδεχόμενο την αναβολή, λόγω της αποχής των δικηγόρων, εκδικάζονται σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι Ενώσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, από την ΑΤΕ στο νέο ιδιοκτήτη. Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το ισχυρότερο ενδεχόμενο είναι η υπόθεση να μην εκδικαστεί, κάτι που όπως πολλοί ισχυρίζονται ευνοεί για τους δικούς της λόγους, κάθε αντιμαχόμενη πλευρά. Στο μεταξύ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων μετά από επαφή που υπήρξε με εκπροσώπους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών για το θέμα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, ξεκαθαρίζει ότι εμμένει στο ψήφισμα κατά της πώλησης της βιομηχανίας που είχε εκδώσει παλαιότερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εμπλακεί περισσότερο, τη στιγμή που το ζήτημα έχει πάρει την δικαστική οδό. Από την άλλη τις τελευταίες ημέρες ισχυροποιούνται οι πληροφορίες που διαρρέουν αναφορικά με ολοκλήρωση και τυπικά, αλλά και ουσιαστικά της μεταβίβασης των μετοχών της ΑΤΕ στο νέο ιδιοκτήτη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται για ένα νέο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, δίνοντας το παρών όχι μόνο στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, αλλά και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 12 το μεσημέρι με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Τζίμα, εκπρόσωπο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, δεν υπάρχει κανείς που να έχει απογοητευτεί ή που να πιστεύει ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης της ΔΩΔΩΝΗ. «Αποδείχθηκε μετά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει. Οι τελικοί νικητές θα είναι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και ο ηπειρωτικός λαός», σημείωσε, για να ερωτηθεί στη συνέχεια τι απόφαση περιμένουν οι παραγωγοί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με δεδομένο ότι το Σώμα έχει ήδη εκφραστεί στο πρόσφατο παρελθόν. «Υπάρχουν νέα δεδομένα και αυτές οι νέες εξελίξεις επιβάλλουν να επανατοποθετηθούν όλοι εκ νέου, όπως θα κάνουμε και εμείς που θα καταθέσουμε ανοιχτά την πρότασή μας», σημείωσε ο κ. Τζίμας.

Διάσταση με τις Ενώσεις 
Όπως αρκετές φορές έγινε στο παρελθόν, έτσι και τώρα, με αφορμή την πρόταση των Ενώσεων για τη συγκρότηση Επιτροπής που θα αναλάβει να φέρει στη Γενική Συνέλευση επεξεργασμένο σχέδιο για την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, ο κ. Τζίμας άφησε να διαφανεί ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ των Ενώσεων και των παραγωγών. «Είναι άλλο πράγμα ο αγώνας που κάνουμε για τη διατήρηση του χαρακτήρα και την τήρηση του καταστατικού της βιομηχανίας και άλλο ο δικαστικός αγώνας, που πιστεύουμε να έχει και αυτός αίσιο τέλος. Όμως δε μπορεί να εμπλέκονται ζητήματα που σχετίζονται με δικαστικούς αγώνες, με τα πολιτικά αιτήματα για την τήρηση του καταστατικού της εταιρείας», σημείωσε.

Νέα πυρά ΕΑΣ κατά Καχριμάνη 
Με μία νέα ανακοίνωση οι ΕΑΣ της Ηπείρου δίνουν συνέχεια στην κόντρα με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, κάνοντας αυτή τη φορά ένα βήμα μπροστά, προτείνοντας τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών στη διαμόρφωση μίας κοινής πρότασης, ακόμη και μιας εταιρείας λαϊκής βάσης! Υπάρχει βέβαια μία συγκεκριμένη προϋπόθεση, να είναι Ηπειρώτες όσοι θα εμπλακούν, και θα διασφαλίζουν τα χαρακτηριστικά που απορρέουν από την ιδρυτική καταστατική πράξη της γαλακτοβιομηχανίας. Αυτή είναι και η πρόταση προς τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, ο οποίος μπαίνει στο στόχαστρο των Ενώσεων, που υποστηρίζουν πως λέει τη μισή αλήθεια, όταν κατηγορεί τις Ενώσεις ότι ευθύνονται για το ότι δεν προχώρησε η πρόταση εταιρείας λαϊκής βάσης. Έτσι κάνουν λόγο για δικά του λάθη και παραλείψεις, αφού η πρόταση συμμετοχής της εταιρείας στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού δεν αξιοποιήθηκε. Οι Ενώσεις απαντούν και στον χαρακτηρισμό «γυρολόγοι» που χρησιμοποίησε ο Περιφερειάρχης για να περιγράψει τις συναντήσεις που είχαν οι εκπρόσωποί τους με όλους τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. «Η μοναδική αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι ενδιαφέρθηκαν για την αγορά του πακέτου της ΑΤΕ στην βιομηχανία , είτε τελικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό, είτε δεν κατέθεσαν πρόταση, πέρασαν από τα γραφεία της Ένωσης προκειμένου να συζητήσουν μαζί μας την δυνατότητα συνεργασίας και πάντα μετά από επικοινωνία με τον Σύμβουλό μας και τις περισσότερες φορές παρουσία αυτού. Αυτοί λοιπόν ήρθαν σε μας και όχι το αντίστροφο, όπως σκοπίμως επικαλείται ο κ. Καχριμάνης. Το γεγονός δε ότι μια εκ των συναντήσεων έγινε σε Κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας και μόνο αυτό ως γεγονός αποδεικνύει ότι οι Ενώσεις δεν έπραξαν τίποτε στα κρυφά». Ακολούθως τονίζεται πως οι Ενώσεις είχαν υποχρέωση να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, έχοντας τη διαβεβαίωση του Διοικητή της ΑΤΕ ότι θα τηρούνταν το προτιμησιακό δικαίωμα που παρέχει το καταστατικό. Η επισήμανση – καταγγελία του Αλ. Καχριμάνη ότι οι Ενώσεις καθόρισαν το ύψος του τιμήματος λίγο πάνω από τα 21 εκ. ευρώ έχει την εξήγησή της από τις Ενώσεις, ότι πρότειναν την εξαγορά των μετοχών στη λογιστική τους αξία. «Αν λοιπόν ο κ. Καχριμάνης ήταν περισσότερο προσεκτικός και είχε λιγότερο μένος σε βάρος των Ενώσεων, των συνεταιρισμών και των παραγωγών, θα διαπίστωνε ότι η οικονομική πρόταση προκύπτει από τον ισολογισμό της βιομηχανίας του 2011. Το τίμημα που κατέθεσαν οι Ενώσεις με τον στρατηγικό τους επενδυτή αντιπροσωπεύει ακριβώς την λογιστική αξία των μετοχών της ΑΤΕ όπως αυτή την ορίζει ο ισολογισμός της βιομηχανίας», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Διεθνής συνάντηση για σπήλαια στα Γιάννενα

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο της σπηλαιολογίας, θα φιλοξενηθεί στα Γιάννινα, από 4 μέχρι 6 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την συνάντηση εκπροσώπων διοικήσεων από 86 σπήλαια του κόσμου, την οποία συνδιοργανώνουν η Διεθνής Οργάνωση Αξιοποιημένων Σπηλαίων, o Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος και η ΠΕΔ Ηπείρου.Η ISCA επέλεξε το Πέραμα Ιωαννίνων, (όπου βρίσκεται το γνωστό σπήλαιο με σταλαγμίτες και σταλακτίτες), σαν τον πρώτο σταθμό της ημαντικής διοργάνωσης, η οποία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας.Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Κώστας Γκόγκος, σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο γεγονός που συμβάλλει ιδιαίτερα στην προβολή των Ιωαννίνων και καθιστά το Πέραμα σημείο αναφοράς για την σπηλαιολογία.

Επίσκεψη του Χρήστου Μαντά στην Παραμυθιά

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς (που έχει αναλάβει και την εκπροσώπηση της Θεσπρωτίας στο Ελληνικό κοινοβούλιο) θα επισκεφθεί την Παραμυθιά το Σάββατο 3/11.Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής :
10:00-10:30 Επίσκεψη στην αγορά και το παζάρι της Παραμυθιάς
10:30-11:00 Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς
11:00-11:30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο. Συνάντηση με τη
Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του Δήμου Σουλίου.
11:30 Ενημερωτική σύσκεψη τοπικών φορέων και πολιτών πάνω στα κεντρικά και τοπικά πολιτικά ζητήματα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Σουλίου.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ:Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου 2012, οι Μαίες/Μαιευτές του Μαιευτικού-Γυναικολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Χατζηκωστα θα πραγματοποιήσουν τις ακόλουθες εκδηλώσεις:Στις 2 Νοεμβρίου 2012, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», διάλεξη-ενημέρωση προς τις εργαζόμενες γυναίκες του Νοσοκομείου με θέμα τον μητρικό θηλασμό.
-Διάλεξη που θα απευθύνεται στους σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής Βοηθών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου μας στις 2 Νοεμβρίου 2012.
-Ομιλίες και ενημερώσεις σε σχολεία της πόλης μας.
-Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την προώθηση του μητρικού θηλασμού μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου την επόμενη εβδομάδα.
-Ομιλίες και διανομή φυλλαδίων στις γυναίκες του Τμήματος Ψυχοπροφυλακτικής - Ανώδυνου Τοκετού του Νοσοκομείου μας.
-Δράσεις Ευαισθητοποίησης του κοινού μέσω των τοπικών ΜΜΕ όσον αφορά στο μητρικό θηλασμό στις 2 Νοεμβρίου 2012.
-Διάθεση ενημερωτικού υλικού στους χώρους του νοσοκομείου μας για την προαγωγή και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού.
-Προβολή ενημερωτικής ταινίας και αντίστοιχων μηνυμάτων στην κεντρική οθόνη υποδοχής του νοσοκομείου μας με θέμα την προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού.
Η Διοίκηση του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» συγχαίρει δημόσια τις/τους Μαίες/Μαιευτές του Μαιευτικού-Γυναικολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου μας, τη Νοσηλευτική Υπηρεσία και το σύνολο του προσωπικού που οργάνωσε και θα υποστηρίξει τις δράσεις αυτές, δράσεις κοινωνικής ευθύνης και εθελοντισμού, που αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του Νοσοκομείου μας, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουν οι πολίτες της χώρας μας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Πάνω από 125 κιλά χασίς έπιασαν τα ΚΕΑ στο λιμάνι

Ακόμα μία επιτυχία σημείωσαν το βράδυ της Πέμπτης στις 21.30, οι άντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου στην Ηγουμενίτσα, όταν σταμάτησαν φορτηγό όχημα που μετέφερε Βανβακόσπορο για έλεγχο.Οι υποψίες τους για ύποπτο οδηγό και φορτίο αποδείχθηκαν βάσιμες.Ανάμεσα σε μεγάλη ποσότητα βαμβακόσπορου εντόπισαν 125 δέματα με πάνω από 125 κιλά χασίς.Ο 45χρονος οδηγός του φορτηγού συνελήφθη κι ανακρίνεται.Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές της χώρας μας για παρόμοια περιστατικά.Μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί αλλά πραγματικά αξίζουν ξανά συγχαρητήρια οι άντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, που χωρίς μέσα (βλέπε θερμικό scanner), βγάζουν μεγάλες δουλειές, αλλά και στον κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας κ. Κοντόπουλο για την καθοδήγησή του.

Παζάρι αλληλεγγύης στα Γιάννενα

Ο «μπαχτσές» (πρωτοβουλία για τη δημιουργία ανοιχτού κοινωνικού χώρου αλληλεγγύης και πολιτισμού) και Αλληλέγγυοι Γιαννιώτες Πολίτες διοργανώνουν παζάρι αλληλεγγύης ανταλλακτικό-χαριστικό «άμα θέλεις φέρνεις, ό,τι θέλεις παίρνεις» ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ
ΠΟΤΕ: Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012. Από 12 το μεσημέρι ως τις 3 το μεσημέρι.
ΠΟΥ: Στην πλατεία Πάργης (εάν βρέξει, στην στοά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων στην Χαρ. Τρικούπη)
ΤΙ: ρούχα, παπούτσια, βιβλία, cd, dvd, μπιχλιμπίδια, εργαλεία, οικιακά,
Ανταλλάσσουμε είδη, χαρίζουμε αλλά και παίρνουμε άμεσα, με αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση μεταξύ μας.Χωρίς χρήμα. Που πρέπει να είναι ένα απλό εργαλείο ανταλλαγής και όχι μέσο για περισσότερο κέρδος.Φέρνω, φέρνεις, παίρνω, παίρνεις..., ειδικά αυτή την εποχή...

Μέρες χωρίς νερό το Μέτσοβο!!!

Από την Κυριακή 28 Οκτωβρίου οι κάτοικοι της πόλης του Μετσόβου, στερούνται το νερό, αυτό το πολύτιμο αγαθό, εξαιτίας βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης.Σε συνοικίες του Μετσόβου υπάρχει παντελής έλλειψη νερού εδώ και τέσσερις μέρες, ενώ όσες συνοικίες έχουν νερό, αυτό είναι θολό, ακατάλληλο για πόση και για κάθε οικιακή χρήση.Στο συνοικισμό του Αγίου Δημητρίου, πάνω από την εκκλησία, υπάρχει σπασμένος αγωγός ύδρευσης εδώ και πολλές ημέρες με αποτέλεσμα χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού να ρέουν ανεξέλεγκτα στους δρόμους, σε μια περιοχή που έχει πληγεί στο παρελθόν από τις καταστροφικές κατολισθήσεις. Στις εκθέσεις τους οι γεωλόγοι αναφέρουν ότι μία από τις αιτίες των κατολισθήσεων είναι και τα επιφανειακά ύδατα.Αρκετοί ξενοδόχοι, εξαιτίας της έλλειψης νερού, υποχρεώθηκαν να ματαιώσουν κρατήσεις στα ξενοδοχεία τους και άλλοι να διώξουν επισκέπτες.Κάτοικοι και επαγγελματίες είναι εξοργισμένοι στο Μέτσοβο γιατί από τη μια τους λείπει το νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες και από την άλλη ενώ περίμεναν να δουλέψουν το τριήμερο, αυτό χάθηκε εξαιτίας της έλλειψης του νερού.Η Δημοτική αρχή με τις υπηρεσίες της μέχρι σήμερα, ανήμερα του εορτασμού της Απελευθέρωσης του Μετσόβου από τους Τούρκους (31 Οκτωβρίου 1912) δεν έχει λύσει αυτό το σημαντικό πρόβλημα. Θα έπρεπε να είχε παρέμβει άμεσα και να είχε δώσει λύση. Η αδιαφορία, η ανικανότητα, η προχειρότητα, ότι και να είναι το θέμα δεν αλλάζει.Οι δημότες στερούνται το νερό, αυτό το πολύτιμο αγαθό και επιχειρηματίες χάνουν ένα ακόμα τριήμερο για να ζεστάνουν οικονομικά τις δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση, επιχειρήσεις τους.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΡΤΑ:Αγώνας διαρκείας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας, Λεωνίδας Γεωργούσης, Βένη Πολύζου και Γιώτα Σαλαώρα. Η συνέντευξη έγινε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου και σύμφωνα με τους εργαζόμενους, σκοπό είχε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων οι οποίες (ξανα)άρχισαν προ διμήνου περίπου με επίσχεση εργασίας που συνεχίζεται έως και σήμερα. «Από τις 6 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και σε παράλληλες δράσεις όλο αυτό το διάστημα, και στο νοσοκομείο και στο χώρο της πόλης, για να δείξουμε στους πολίτες το τι ακριβώς συμβαίνει στο νοσοκομείο της Άρτας» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Γεωργούσης. «Αυτή τη στιγμή, 2 μήνες μετά, κάνοντας έναν απολογισμό λέμε ότι δεν κερδίσαμε απολύτως τίποτα. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουν ενημερωθεί οι πολίτες του νομού και στέκονται δίπλα μας, αλλά αυτό δεν έχει αποτέλεσμα στις παροχές υγείας που μπορούμε να τους προσφέρουμε» τόνισε το μέλος του Δ.Σ.. Ο κ. Γεωργούσης αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο λέγοντας: «Οι ελλείψεις σε υλικά συνεχίζονται και είναι πολύ μεγάλες.Εξακολουθούν να λείπουν γιατροί ειδικοτήτων, εξακολουθεί το νοσοκομείο να υποχρηματοδοτείται και εξακολουθούν οι εργαζόμενοι να εργάζονται χωρίς να αμείβονται για την εργασία τους αυτή. Κλείσαμε σήμερα 10 μήνες απλήρωτοι για τα νυχτερινά και τις αργίες μας. Οι συνάδελφοι γιατροί έχουν πληρωθεί ένα μικρό μέρος των εφημεριών τους. Όλοι όμως εξακολουθούμε και είμαστε στις θέσεις μας. Είχαμε τη διαβεβαίωση πριν από ένα μήνα περίπου από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, τον κ. Καλλίρη σε δημόσια εμφάνιση στην κρατική τηλεόραση ότι θα δει την αδικία στο νοσοκομείο της Άρτας και θα επανορθώσει. Ένα μήνα μετά, ούτε φωνή ούτε ακρόαση!».Αυτή τη στιγμή το δημόσιο σύστημα της υγείας καταρρέει και το καταρρέουν συγκεκριμένες πολιτικές, οι πολιτικές του Υπουργείου Υγείας, τόνισε ο κ. Γεωργούσης, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα. «Ο ΕΟΠΥΥ ήδη ανακοίνωσε προχθές ότι στους ασθενείς με κινητικά προβλήματα μειώνει τις παροχές τους και στη δύναμη του νοσοκομείου πλέον είναι το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης το οποίο δεν λειτουργεί γιατί λείπουν γιατροί» είπε. «Υπερσύγχρονα μηχανήματα που αξίζει κάθε πολίτης να περάσει να δει τα χρήματα του εκεί μέσα, σαπίζουν γιατί δεν υπήρξε καμία κίνηση από το Υπουργείο Υγείας και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ώστε να λειτουργήσει. Ένα στολίδι για το νομό του οποίου η μη λειτουργία του δίνει το περιθώριο στους ιδιώτες να δημιουργούν ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης και να αναγκάζονται συμπολίτες μας να πηγαίνουν σε γειτονικούς νομούς και να πληρώνουν».Η κα Πολύζου μίλησε για την κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών τονίζοντας: «Εμείς σαν μέλη του Σωματείου του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, αλλά και σαν νοσοκομειακοί γιατροί από τις 6 του μήνα συμμετέχουμε στην επίσχεση εργασίας, ένας μεγάλος αριθμός από μας, προσπαθώντας να διεκδικήσουμε τις εφημερίες μας, οι οποίες μένουν απλήρωτες από τον Ιούλιο και μετά και βέβαια μέχρι το Γενάρη, Φλεβάρη και Μάρτη μας είχαν δοθεί με περικοπή, ενώ τις είχαμε δουλέψει. Από ένα σημείο και μετά οι εφημερίες προσαρμόστηκαν κατά τέτοιο τρόπο με βάση κάποια λογιστική λογική, να φτάσουν τα χρήματα, γιατί το κονδύλι ήταν πολύ μικρότερο από αυτό που πραγματικά έπρεπε για να υπάρχει ασφαλής εφημέρευση μέσα στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα στην πραγματικότητα να μην λειτουργεί και για τους ίδιους τους εργαζόμενους γιατρούς με ασφάλεια το νοσοκομείο αλλά και οι ίδιοι οι ασθενείς να μην μπορούν να περιθαλπτούν με ασφάλεια».

Νέα σελίδα στη διαχείριση και αποθήκευση της ιατρικής εικόνας,ανοίγει το Νοσοκομείο Χατζηκώστα

Στο πλαίσιο της προσπάθειας εκσυγχρονισμού της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, καθώς και της αναγκαιότητας μείωσης του κόστους των ακτινοδιαγνωστικών, ακτινοθεραπευτικών εργαστηρίων, είναι απαραίτητη η αξιοποίηση των προηγμένων τεχνολογιών βασισμένων σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης και επικοινωνίας. Στις μέρες μας η ψηφιακή διαχείριση της ιατρικής εικόνας μέσω συστημάτων PACS/RIS είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική τεχνοοικονομικά, ιδιαίτερα όταν ένα τέτοιο σύστημα γίνεται διαθέσιμο ως υπηρεσία.Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες τεχνικής και οικονομικής αξιολόγησης των προσφορών που κατατέθηκαν για την υπ’ αριθμ. 52/2012 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ PACS/RIS της 28/08/2012 και με την αριθ. 19/16-10-2012 απόφαση του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός και αναδείχτηκε η ανάδοχος εταιρεία που θα υλοποιήσει το έργο και θα το παραδώσει σε πλήρη εφαρμογή πριν το τέλος του 2012.Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου το Νοσοκομείο μας καθίσταται το πρώτο και έως σήμερα μοναδικό Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ελλάδα που ενσωματώνει μία τέτοια πρωτοποριακή μορφή τεχνολογίας, η οποία εκμεταλλευομένη τα τελευταία επιτεύγματα της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών χρησιμοποιεί αρχιτεκτονικές CLOUD και προσφέρεται με τη μορφή της Υπηρεσίας.Με το έργο αυτό το Νοσοκομείο μας ανοίγει μια νέα σελίδα στη διαχείριση και αποθήκευση της ιατρικής εικόνας, η οποία θα γίνεται πλέον σε ηλεκτρονική μορφή, αντικαθιστώντας έτσι τις παλαιότερες παραδοσιακές μεθόδους με την αποκλειστική χρήση του φιλμ. Με αυτό τον τρόπο, θα υπάρξει αισθητή αναβάθμιση στο επίπεδο Υπηρεσιών που προσφέρει το Νοσοκομείο στον ασθενή ενώ παράλληλα θα αυξήσει την παραγωγικότητα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.Έτσι το Νοσοκομείο μας θα είναι σε θέση να απολαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα της ταχύτατης πρόσβασης στην πληροφορία, χωρίς περιορισμούς στη διαθεσιμότητά της - (READ-FROM-ANYWHERE) - έχοντας παράλληλα απαλλαχθεί από οποιαδήποτε κόστη διαχείρισης και αρχικής επένδυσης.Η εγκατάσταση συστήματος PACS/RIS με μορφή υπηρεσίας (αρχιτεκτονικής Cloud) αποτελεί ιδιαίτερα κρίσιμο στοιχείο στη διαδικασία εκσυγχρονισμού των νοσηλευτικών μονάδων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αφού σχετίζεται τόσο με το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας όσο και με τις προσπάθειες περιορισμού του κόστους παροχής των υπηρεσιών για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, καθώς και μείωσης της γραφειοκρατίας του Δημόσιου Τομέα.


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΒΑΒΒΑΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ η Αρχαία Πανδοσία και το Κάστρο Ορράον διεκδικούν οι τοπικοί φορείς

Να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ η Αρχαία Πανδοσία και το Κάστρο Ορράον διεκδικούν οι τοπικοί φορείς. Το θέμα τέθηκε υπόψη του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού κ. Τζαβάρα ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα, από τον βουλευτή κ.Δημήτρη Τσουμάνη και τον ατιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ.Στράτο Ιωάννου, και υπάρχει αισιοδοξία αφού εκτός από τις έτοιμες μελέτες υπάρχουν και οι σχετικές εγκρίσεις από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Να θυμίσουμε ότι οι συγκεκριμένες μελέτες είχαν εκπονηθεί το 2009 από κλιμάκιο αρχαιολόγων της ΛΓ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων με επικεφαλής τον τότε Προϊστάμενο κ. Γιώργο Ρίγινο με στόχο να δημιουργηθεί στο νομό ένα ολοκληρωμένο δίκτυο πολιτιστικών διαδρομών, το οποίο μαζί με τη λειτουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου της Νικόπολης και το Νέο Μουσείο της Νικόπολης, θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τον αρχαιολογικό πλούτο του νομού μας. Κοινή πεποίθηση όλων ότι ο πολιτισμικός χώρος της Πρέβεζας που τον συνθέτουν οι αρχαιολογικοί της χώροι, τα βυζαντινά μνημεία μαζί με τη φύση και το τοπίο της αποτελούν μια μοναδική κληρονομιά και έναν ανεξάντλητο πλούτο για την ανάπτυξη του νομού.