Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση του Δημαρχου Πρέβεζας με τον Γενικο Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη είχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης.Ο κ. Θεοδωρίδης, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη του Μιλτιάδη Κλάπα, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Πρέβεζας όπου τον υποδέχτηκαν ο κ. Μπαϊλης και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φραγκούλης, Κοσμάς Κορωναίος και Ευάγγελος Ροπόκης.Σύμφωνα με τον κ. Μπαϊλη η συζήτηση έγινε μέσα σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας ενώ τα ζητήματα που τέθηκαν από τον ίδιο και τους συνεργάτες του αφορούσαν την οικονομική και γενικότερη κατάσταση του Δήμου, το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές Δομές καθώς και οι σημαντικές περικοπές στους πόρους της Αυτοδιοίκησης (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι, Σ.Α.Τ.Α κ.λ.π) που μοιραία θα οδηγήσουν του Δήμους σε στάση πληρωμών.Επίσης ειδική αναφορά έγινε στην παραχώρηση των Στρατοπέδων, και μάλιστα ζητήθηκε η συνδρομή του Γενικού Γραμματέα στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος της Πρέβεζας καθώς και στην προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου για την οποία ο κ.Μπαϊλης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις.Οι κύριοι Μπαϊλης και Θεοδωρίδης εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η μεταξύ τους συνεργασία θα συνεχιστεί με στόχο την προώθηση των αιτημάτων και την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Ανακοίνωση – απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου για τα ΟΠΑΑΧ

Για τη διοίκηση της AΣΗΚ Α.Ε., είναι προφανές, ότι στην προκειμένη περίπτωση για την καθυστέρηση των νέων ΟΠΑΑΧ, έπρεπε να ισχύει το ρητό «Κρείττον το σιγάν». Και είναι βέβαιο ότι οι διοικούντες της δεν θα προέβαιναν σε τέτοιου είδους ανακοίνωση, εάν δεν έκαναν την ανάγκη, φιλοτιμία, για να υπερασπιστούν την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθήθηκε στο θέμα της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» και ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο της, ο οποίος μετείχε στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τους υποψήφιους αγοραστές της.Ο Περιφερειάρχης έχει χρέος όπως και όλοι όσοι ζήτησαν την ψήφο του Ηπειρωτικού λαού, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του τόπου, των δομών και των εργαζομένων στην Περιφέρεια. Οι Αναπτυξιακές εταιρίες της Περιφέρειας Ηπείρου διαθέτουν σήμερα εργαζόμενους με εμπειρία και εξειδίκευση σε ευρωπαϊκά προγράμματα, έχοντας φέρει σε πέρας, εκτός των άλλων, το μεγαλύτερο μέρος του Leader.Είναι προφανές ότι η ηγεσία της θεωρεί ότι η ΑΣΗΚ Α.Ε. πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής και ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες πρέπει να ισχύουν για όλους, πλην της ιδίας.Με την ανακοίνωσή της, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να «συσκοτίσει» τα πραγματικά νομικά και πολιτικά ζητήματα που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.Με δεδομένο ότι υπάρχουν σε εξέλιξη πλείστες διαδικασίες σε νομικό και διοικητικό επίπεδο, επιγραμματικά και προς ενημέρωση των Ηπειρωτών και ιδιαίτερα των επενδυτών αναφέρουμε τα εξής:
1. Ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε από το ΥΠΑΑΤ απευθυνόταν σύμφωνα με τη Διακήρυξη, σε Αναπτυξιακές εταιρείες στις οποίες εκπροσωπούνται κατά πλειοψηφία τοπικοί συλλογικοί φορείς που δραστηριοποιούνται για την ανάπτυξη της περιοχής. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο στις 10 από τις 12 Περιφέρειες της χώρας όπου θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα, υποβλήθηκε μόνο μια προσφορά για κάθε Περιφέρεια από αντίστοιχη Αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ, ενώ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος υποβλήθηκαν δύο προσφορές, και οι δύο από Αναπτυξιακές επιχειρήσεις ΟΤΑ.Μόνο δε για την Περιφέρεια Ηπείρου υποβλήθηκε μία προσφορά από τις Αναπτυξιακές της Περιφέρειας ως Ένωση, και μία δεύτερη από την εταιρεία ΑΣΗΚ ΑΕ, μοναδική συμμετέχουσα στο διαγωνισμό εταιρεία του κοινού εμπορικού νόμου, με προτασσόμενο καταστατικό σκοπό την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων, εξαγωγή ειδών ένδυσης, οικιακής χρήσης, ίδρυση πολυκαταστημάτων, αλλά και με σκοπό επίσης την αγορά της εταιρείας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
2. Η ΑΣΗΚ Α.Ε. αναληθώς υποστηρίζει ότι συμμετείχε στο διαγωνισμό χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην διαδικασία του και κατ’ επέκταση στις άλλες εταιρείες ανά την Ελλάδα», καθώς ή ίδια κατέθεσε ένσταση κατά της συμμετοχής της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε..
3. Ανακριβώς επίσης υποστηρίζει ότι η ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. παρακωλύει το Διαγωνισμό, καθώς υπάρχει σωρεία αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον επίμαχο διαγωνισμό, όπου και σε περιπτώσεις ακόμα που συμμετέχει μόνο μια εταιρεία, το Δικαστήριο έκρινε -σε παγκόσμια πρώτη- ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν διαβλητές και μεροληπτικές.
4. Σε καμία Περιφέρεια μέχρι σήμερα δεν έχει αρχίσει να ‘τρέχει’ το πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι ο πρώην Υπουργός ΑΑΤ Κ. Σκανδαλίδης είχε δηλώσει στις 22/12/2011 στη Βουλή ότι τότε ολοκληρωνόταν η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων.
5. Πρέπει επίσης να επισημανθούν τα εξής:
α) Οι Αναπτυξιακές της Περιφέρειας Ηπείρου «καθυστέρησαν» να καταθέσουν ένσταση γιατί οι αρμόδιοι του Υπουργείου αρνούνταν να χορηγήσουν αντίγραφα των δικαιολογητικών της ΑΣΗΚ, κάτι που τελικά έγινε μετά από επέμβαση εισαγγελικού λειτουργού.
β) Στις 2 Αυγούστου 2011, εκτός από δικαστικές ενέργειες που ενεργοποιήθηκαν, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου διέταξε και τη διενέργεια υπηρεσιακής έρευνας λόγω αποχρωσών ενδείξεων διάπραξης του αδικήματος της πλαστογραφίας δημοσίου εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος (σχέση έχουσα με την τήρηση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου της Υπηρεσίας και τον χρόνο υποβολής της προσφοράς της ΑΣΗΚ). Η έρευνα ενώ έπρεπε να περαιωθεί σύμφωνα με το νόμο εντός μηνός, διαρκεί μέχρι σήμερα, 15 μήνες μετά. Παρά την ύπαρξη εισαγγελικής παραγγελίας, οι εμπλεκόμενοι προϊστάμενοι αρνούνται να ενημερώσουν τις Εταιρίες της Περιφέρειας για την έκβασή της.
γ) Καμία τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου δεν υφίσταται. Άλλωστε, και με την κοινή λογική αν το εξετάσει κανείς, αν υφίστατο τέτοια απόφαση, γιατί να μην υπογράφει τη σύμβαση το Υπουργείο με την ΑΣΗΚ.
δ) Το ΔΣ της ΑΣΗΚ προφανώς αγνοεί ότι μία ημέρα πριν την εκδίκαση (23/3/2012) της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των Αναπτυξιακών μας Εταιριών σχετικής με τη τεχνική αξιολόγηση των προσφορών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης ανακάλεσε την απόφαση της βαθμολογίας των τεχνικών προσφορών, για να την αντικαταστήσει ακριβώς μια ημέρα μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών με απολύτως όμοια απόφαση και επανάληψη του ίδιου ακριβώς περιεχομένου αυτολεξεί! Τα σχετικά ασφαλιστικά μέτρα κατ’ αυτής πράγματι εκδικάζονται στις 23/11/2012.
Στις 9 Νοεμβρίου 2012 δεν εκδικάζονται ασφαλιστικά (προσωρινά) μέτρα, αλλά επίκειται οριστική και τελεσίδικη διάγνωση των πλημμελειών της προσφοράς της. Επισημαίνεται ότι ενώ το Δικαστήριο ζητά επίμονα από τις 17/9/2012 τις απόψεις της Διοίκησης επί των πλημμελειών που παρουσιάζουν τα δικαιολογητικά της ΑΣΗΚ, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Υπουργείου δεν τις έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα με άμεσο κίνδυνο την αναβολή της υπόθεσης.Σε κάθε περίπτωση για ποιό λόγο η ΑΣΗΚ δεν απαντά ευθέως προς το Δικαστήριο, για να διευκρινίσει:
-Πώς άραγε μπορεί να συμβαίνει μετοχές της σύμφωνα με το μετοχολόγιό της να έχουν μεταβιβασθεί στις 30 Φεβρουαρίου; (Πόσο δίσεκτος ήταν αυτός ο Φλεβάρης;)
-Πώς άραγε γίνεται να έχουν μεταβιβασθεί νόμιμα μετοχές της σε Δήμους και Ενώσεις Δήμων όταν αυτό απαγορεύεται ρητά από το Καταστατικό της;
-Και αν όλα αυτά είναι νόμιμα, γιατί άραγε τη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου την υπογράφει o ‘κανένας’;
Η απάντηση ενδιαφέρει τόσο την Περιφέρεια Ηπείρου όσο και τους χειμαζόμενους πολίτες και επενδυτές, ενδεχομένως και την Εισαγγελική Αρχή.Η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα της για την προάσπιση της νομιμότητας, της διαφάνειας και των Εταιριών της, προς όφελος των πολιτών.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης στα Ιωάννινα

Περίπου 400 Έλληνες νευροχειρουργοί και ορθοπαιδικοί χειρουργοί, φυσίατροι και φυσικοθεραπευτές, ακτινολόγοι, ιατροί άλλων ειδικοτήτων, καθώς και φοιτητές συμμετείχαν στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης (ΕΕΣΣ) στα Ιωάννινα και το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της Γαλλικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης. Το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και διήρκησε από τις 25 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2012.«Η συμμετοχή στο συνέδριο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο» όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΣΣ, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ και νευροχειρουργός κ. Ιωάννης Μάγρας. Συμμετείχαν σε αυτό 11 προσκεκλημένοι ομιλητές εκ των οποίων οι έξι ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες από το εξωτερικό που σπάνια ανταποκρίνονται σε παρόμοιες προσκλήσεις: ο Prof. Jean Charles Le Huec, Πρόεδρος του Eurospine – της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης (SSE), ο Prof. Richard Assaker, Πρόεδρος της Γαλλικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης (SFCE), ο Prof. Max Aebi, αρχισυντάκτης του European Spine Journal (ESJ), ο Prof. Charles Court από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Παρισιού CHU de Bicêtre, ο Dr. Henry-François Parent από την Κλινική St. Léonard και ο Dr. Jerome Tonetti από το CHU de Grenoble.Το Συνέδριο, φέροντας επίσης την αιγίδα του Δήμου Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξής του ανακοινώθηκαν από τη Διευθύντρια της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα Β. Παπαδοπούλου τα πολύ σημαντικά πρόσφατα ευρήματα ανασκαφών που τοποθετούν την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων «από τη βυζαντινή καστροπολιτεία στην οθωμανική μεγαλούπολη».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Σε πλήρη συνεργασία οι φορείς για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Γιτάνων

Mε ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανασκαφής του αρχαίου θεάτρου Γιτάνων στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και η προετοιμασία των μελετών αναστήλωσης του μνημείου, σε πλήρη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, της ΛΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Εκπρόσωποι των φορέων επισκέφτηκαν τον χώρο του μνημείου την Τρίτη, παρακολούθησαν από κοντά την πορεία των εργασιών ανασκαφής και υπογράμμισαν την συνέχιση της συνεργασίας τους για τις μελέτες αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου.Οι εργασίες ανασκαφής ξεκίνησαν με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Ηπείρου και τη ΛΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Με το πέρας των εργασιών ανασκαφής, θα ξεκινήσουν οι αρχιτεκτονικές, στερεωτικές, τοπογραφικές και αναστηλωτικές μελέτες. Σε πρώτη φάση θα αποκατασταθούν οι τρεις κερκίδες και ο χορός του θεάτρου, και σε δεύτερη φάση θα γίνουν οι εργασίες αντιστήριξης του μνημείου.Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας κ. Παντελής Κολόκας τόνισε πως όραμα της Περιφέρειας δεν είναι μόνο η αναστήλωση των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, αλλά παράλληλα η ανάδειξή τους σε κεντρικό σημείο αναφοράς του πολιτιστικού μας θησαυρού και η ενίσχυση της επισκεψιμότητάς τους. «Προς την κατεύθυνση αυτή εργάζονται σκληρά και μεθοδικά το επιστημονικό προσωπικό και όλο το ανθρώπινο δυναμικό των Υπηρεσιών Πολιτισμού, τους οποίους ευχαριστώ θερμά».Ο κ. Κολόκας υπογράμμισε πως σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», θα αναπτυχθεί η πρώτη πολιτιστική διαδρομή σε όλες τις Π.Ε. της Ηπείρου, δηλαδή ένα δίκτυο επισκεψιμότητας των αρχαίων θεάτρων, εμπλουτισμένο με ιστορικές, λαογραφικές αναφορές, δρόμους γαστρονομίας, καθώς και εμπειρίες μέσα από πολιτιστικά δρώμενα.Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλης σημείωσε πως, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει την πρωτοβουλία για την αναστήλωση, ανάδειξη και προβολή του μνημείου.Την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών για την προβολή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Στ. Μπένος. Πρόκειται για τη συνέχεια – τόνισε – της σημαντικής συνεργασίας με την Περιφέρεια Ηπείρου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. «Για το ΔΙΑΖΩΜΑ η Περιφέρεια Ηπείρου είναι μια πιλοτική Περιφέρεια. Τα πιο καινοτόμα προγράμματά μας και τα πιο προωθημένα όνειρά μας, πρώτα εδώ θα τα εφαρμόσουμε. Δεν είναι τυχαίο. Έχετε έναν εξαιρετικό Περιφερειάρχη με τους συνεργάτες του στο σύνολό τους. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες ερευνητικές, ανασκαφικές και αναστηλωτικές σε όλα τα θέατρα της Ηπείρου. Για αυτό το ΔΙΑΖΩΜΑ θα ετοιμάσει καινούρια πράγματα, όπως είναι οι ψηφιακές ξεναγήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου, και η πρώτη πολιτιστική διαδρομή».Τη σημασία της συνεργασίας των φορέων υπογράμμισε εκ μέρους της ΛΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ο κ. Κ. Σουέρεφ, καθώς και οι υπεύθυνοι αρχαιολόγοι κ. Κ. Πρέκα και κ. Θ. Νακάσης.

ΑΡΤΑ: Οι δημοτικοί υπάλληλοι προχωρούν σε καταλήψεις κατά των μέτρων

Προτροπή για δράσεις κατάληψης δημαρχείων και δημοτικών κτηρίων απευθύνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ με έγγραφο που έστειλε σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία ενόψει της ψήφισης των νέων μνημονιακών μέτρων. Με βάση τα παραπάνω από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αρταίων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Στο πλαίσιο της υλοποίησης της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου στις 3 1-10-12, την Παρασκευή 02-11-12 θα κάνουμε κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου και του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας μετά και την απόφαση της Ομοσπονδίας μας‚ ενόψει της κατάθεσης του Νομοσχεδίου του νέου πακέτου μέτρων Εξαθλίωσης των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ συμμετέχουμε μαζικά στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Σ..Ε. την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.Συνεχίζουμε δυναμικά και αγωνιστικά με την αποφασιστικότητα και την μαχητικότητα που διακρίνει τον κλάδο μας., γιατί αυτά τα μέτρα δεν Πρέπει και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! !!!».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για την αδόκητη απώλεια του συμπολίτη μας Δημήτρη Κωστή

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την αδόκητη απώλεια του συμπολίτη μας, λάτρη του θεάτρου Δημήτρη Κωστή. Ο Δημήτρης Κωστής υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Ηπειρωτικού Θεάτρου (ΟΗΘ), διετέλεσε Πρόεδρός του επί σειρά ετών, συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε αρκετές θεατρικές παραγωγές του, και μόχθησε για το καλό του θεάτρου στα Γιάννινα όσο λίγοι άνθρωποι. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ως ελάχιστο φόρο τιμής στην προσφορά του στα θεατρικά δρώμενα της πόλης θα καταθέσει στεφάνι στη νεκρώσιμη ακολουθία, στην οποία θα παρευρεθούν εκπρόσωποι του συμβουλίου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Την παραχώρηση ενός από τα κτήρια της πρώην παιδόπολης “Η Αγία Ελένη “ στο Δήμο Ιωαννιτών ζητά ο Χρ.Μαντάς

Ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς κατέθεσε ερώτηση στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με το αίτημα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.ΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών, προς το Υπουργείο Υγείας για την παραχώρηση χρήσης ενός από τα κτήρια της πρώην παιδόπολης “Η Αγία Ελένη “ στον Οργανισμό.Επειδή ο σκοπός της χρήσης είναι η λειτουργία Δημοτικού Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων ,θεωρείται επιτακτική ανάγκη η άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του Ο.K.Π.Α.Π.Α έτσι ώστε να φιλοξενηθούν δεκάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στέγης, φτώχειας, περιθωριοποίησης, κοινωνικού αποκλεισμού και εγκατάλειψης.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ:«Σίγουρα τα μέτρα είναι επώδυνα αλλά θα τα ψηφίσω γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση»

«Σίγουρα τα μέτρα είναι επώδυνα αλλά θα τα ψηφίσω γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση», ανέφερε στο σταθμό ALPHA ο βουλευτής Θεσπρωτιας, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Αντώνης Μπέζας  και πρόσθεσε «ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μαραθώνιος. Αυτά τα μέτρα μας βοηθούν να παραμείνουμε στο Ευρώ».Ο κος Μπέζας παραδέχτηκε ότι «οι πολιτικές που εφαρμόζαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια στηρίζονταν σε δείκτες που ήταν έωλοι και τώρα πληρώνουμε το τίμημα με ευθύνη της πολιτικής ελίτ» για την οποία «ελίτ» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «λειτουργούσε σαν τον Άγιο Βασίλη».

ΑΡΤΑ:Ο Χρήστος Γκόκας φέρνει ξανά στη Βουλή το θέμα της ακαρπίας των εσπεριδοειδών

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άρτας, κ. Χρήστος Γκόκας, φέρνει ξανά στη Βουλή το θέμα της ακαρπίας των εσπεριδοειδών, στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπου αναφέρει αν υπάρχει πρόθεση από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες να ενταχθεί η Π.Ε. Άρτας σε πρόγραμμα αποζημιώσεων, μέσω της Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΣΕΑ).

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου

Κλειστά θα είναι την ερχόμενη Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.

ΑΡΤΑ: Εργασίες εξωραϊσμού και αναβάθμισης του κάτω μέρους της πλατείας Σκουφά

Ο τομέας Πρασίνου του Δήμου Αρταίων σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού προχώρησε σε εργασίες εξωραϊσμού και αναβάθμισης του κάτω μέρους της πλατείας Σκουφά, επαναφέροντας την πλατεία στο αρχικό της σχέδιο το οποίο είχε γίνει απ’ τον φημισμένο αρχιτέκτονα κ. Διονύση Ζήβα. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού, αναδείχτηκε η παλιά σχεδίαση και έγινε τεχνική προεργασία για την τοποθέτηση γκαζόν.Με την ολοκλήρωση της κατασκευής των ρείθρων και την εγκατάσταση του υπόγειου αρδευτικού συστήματος θα φυτευτεί το γκαζόν και τα καλλωπιστικά φυτά.Τα φυτά τα οποία είχαν φυτευτεί τον τελευταίο καιρό από εθελοντικές ομάδες, απομακρύνθηκαν με προσοχή και μεταφυτεύτηκαν στο πάνω μέρος της πλατείας, σε σημεία που να δένουν με την όλη του αρχιτεκτονική του τοπίου.Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων, η πλατεία θα είναι έτοιμη περίπου σε ένα μήνα περίπου εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν και θα αποδοθεί προς χρήση στους πολίτες με τη νέα της μορφή, ολοκληρώνοντας ένα αισθητικό αποτέλεσμα μπροστά από το μνημείο της Παρηγορήτριας, σε συνδυασμό και με τις παρεμβάσεις που γίνονται στο ευρυχώριο μπροστά από το μνημείο.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Είχαν αδυναμία στο...πόκερ!

Βραδινές ώρες χθες  αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν στην Ηγουμενίτσα καφετέρια - καφενείο, μέσα στο οποίο διεξάγονταν το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο « poker - texas».Συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί (ηλικίας 51,22,58,26,54 και 39 ετών) και συγκεκριμένα, ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ένας ημεδαπός που είχε ρόλο «dealer» και τέσσερα ακόμη (4) άτομα που συμμετείχαν ως παίκτες, ενώ αναζητείται ο 51χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.Ειδικότερα, μετά από αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο στο καφενείο, κατελήφθησαν οι προαναφερόμενοι να συμμετέχουν στη διενέργεια του απαγορευμένου παιχνιδιού « poker - Texas» σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι. Η διεξαγωγή του συγκεκριμένου παιχνιδιού συνοδευόταν από τη συνομολόγηση στοιχημάτων και την απόδοση κερδών στους συμμετέχοντες.Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το κατάστημα στερούνταν άδειας λειτουργίας.Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
-τρία (3) τραπέζια με τσόχα.
-531 μάρκες διαφόρων χρωμάτων και αξίας, για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων.
-το χρηματικό ποσό των -780- ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας «Περί Παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών» και «παραβάσεις στα κέντρα διασκέδασης, στα μπαρ και στα όμοια καταστήματα» θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνάντηση εκπροσώπων διοικήσεων από 86 Σπήλαια του κόσμου στο Πέραμα Ιωαννίνων

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο της Σπηλαιολογίας θα φιλοξενήσουν τα Γιάννινα από τις 4 μέχρι τις 6 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την συνάντηση εκπροσώπων διοικήσεων από 86 Σπήλαια του κόσμου, την οποία συνδιοργανώνουν η Διεθνής Οργάνωση Αξιοποιημένων Σπηλαίων, o Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος και η ΠΕΔ Ηπείρου.Η ISCA επέλεξε το Πέραμα ως τον πρώτο σταθμό της πολύ σημαντικής διοργάνωσης, η οποία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας.Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Κώστας Γκόγκος, σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο γεγονός που συμβάλλει ιδιαίτερα στην προβολή των Ιωαννίνων και καθιστά το Πέραμα σημείο αναφοράς για την σπηλαιολογία.«Στόχος μας είναι η συνεχής αναβάθμιση του Σπηλαίου και της ευρύτερης περιοχής και αυτό το κάνουμε πράξη αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που υπάρχει. Ήδη έχει ολοκληρωθεί μία σημαντική σειρά έργων και με όσα έχουν σχεδιαστεί και θα περάσουν στη φάση της υλοποίησης το επόμενο διάστημα, όμως οι αναπλάσεις και το Πάρκο Παλαιοντολογίας, επιχειρούμε να μετατρέψουμε την περιοχή σε υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης. Έτσι θα αναδειχθεί πλήρως η φυσιογνωμία της και θα καταστεί πόλος ακόμη μεγαλύτερης τουριστικής προσέλευσης», τόνισε ο κ. Γκόγκος.Οι εργασίες της συνάντησης θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις εννέα το πρωί, στην αίθουσα Άννας Πετροχείλου, ενώ το Σάββατο στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Αξιοποιημένων Σπηλαίων και εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.

Στα Γιάννενα την επόμενη εβδομάδα ο Κώστας Χατζηδάκης

Με ενδιαφέρον περιμένουν οι Ηπειρώτες δηλώσεις για την τύχη της Ιόνιας Οδού και του Ε-65
Μέσα στην επόμενο δεκαήμερο κρίνεται το μέλλον των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας μας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται σύντομα επίσημες ανακοινώσεις για τη χρηματοδότηση των έργων, τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και το σχεδιασμό των οδικών αξόνων. Η επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη στα Γιάννενα στις 7 Νοεμβρίου για εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μπορεί να συνοδευτεί και με επίσκεψη σε έργα, αλλά και με δηλώσεις για την τύχη της Ιόνιας Οδού και του Ε-65.

Σκορποχώρι η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας

Άγνωστο γιατί ο κ. Θεοδωρίδης δεν έχει ορίσει ακόμα, ούτε προϊστάμενο Διεύθυνσης αλλά ούτε και προϊσταμένους στα Τμήματα Σχεδιασμού και Πρόληψης Αντιμετώπισης και Αποκατάστασης!!!
Θεατής παραμένει εδώ και πέντε ημέρες των ζημιών που έχουν υποστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σαββατοκύριακου βασικές υποδομές δήμων των Ιωαννίνων, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλίας Θεοδωρίδης. Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην περιοχή, όχι μόνο δεν μπήκε στον κόπο να επιληφθεί προσωπικά των προβλημάτων που προκλήθηκαν αλλά δεν φρόντισε ούτε καν να επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές. Βλέπετε την περασμένη Δευτέρα προτίμησε να επισκεφτεί το Εκθετήριο Γούνας στην Καστοριά!!! Ούτε λόγος να γίνεται για στοιχειώδη σχεδιασμό αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων του φετινού χειμώνα, αφού δεν φρόντισε να συγκαλέσει έγκαιρα κάποια σύσκεψη. Αυτό όμως που ξεπερνά κάθε λογική είναι η προκλητική του ανευθυνότητα να συγκροτήσει στοιχειωδώς -έστω και για τους τύπους- τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Διαβάζοντας κανείς τη διάρθρωση των διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με λύπη θα παρατηρήσει, ότι στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Θεοδωρίδης δεν έχει ορίσει ακόμα, ούτε προϊστάμενο Διεύθυνσης αλλά ούτε και προϊσταμένους στα Τμήματα Σχεδιασμού και Πρόληψης Αντιμετώπισης και Αποκατάστασης!!! Πότε σκοπεύει να το κάνει; Άγνωστο...

Bravo Stavros!Με απόφαση του αν. υπουργού Στ. Καλογιάννη ενώθηκε ο Περιφερειακός της... Καλαμάτας με την οδό Αθηνών!!!

Για την Ιόνια, τον Ε-65, τη γέφυρα της Εγνατίας στο Περιστέρι και το δρόμο Γιάννενα-Kακαβιά να μας έχει στο... περίμενε!!!
Μπορεί για την Ιόνια, τον Ε-65, τη γέφυρα της Εγνατίας στο Περιστέρι και το δρόμο Γιάννενα-Kακαβιά να μας έχει στο... περίμενε, όμως έξω τα πάει καλά! Ο λόγος για τον Γιαννιώτη Αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη, που έλυσε το γόρδιο δεσμό της απαλλοτρίωσης και σύνδεσης του περιφερειακού της Καλαμάτας με την οδό Αθηνών! Πιο συγκεκριμένα, με απόφασή του προχωρά η συμπληρωματική αναγκαστική απαλλοτρίωση που αφορά κυρίως τη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με την οδό Αθηνών, στον κόμβο Καρέλια. Πρόκειται για τα 450 μέτρα του δρόμου που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης, αλλά εκκρεμεί εδώ και χρόνια η πράξη εφαρμογής. Όπως λέει το ρεπορτάζ από Μεσσηνία μεριά, η απόφαση αυτή δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος - χρονοδιάγραμμα και να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος μέχρι τον κόμβο Καρέλια και τη σύνδεση με την Αθηνών, Αύγουστο - Σεπτέμβριο του 2013. Πως να το κάνουμε. Μπορεί το 2007 ο Στ. Καλογιάννης στις εσωκομματικές εκλογές να ήταν με την Ντόρα, τώρα όμως τα δίνει όλα για την ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά. Αν ήθελε ας έκανε κι αλλιώς.Το θέμα είναι αν θα κάνει τίποτα και εδώ...

Με σύνθημα «όχι στα μέτρα που σκοτώνουν την ελληνική οικογένεια», οι τρίτεκνοι της Πρέβεζας βγήκαν στους δρόμους

Με σύνθημα «όχι στα μέτρα που σκοτώνουν την ελληνική οικογένεια», οι τρίτεκνοι της Πρέβεζας βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει τα παιδιά ως τεκμήρια. Στη συγκέντρωση στήθηκαν συμβολικά και καζάνια συσσιτίων, θέλοντας οι εκπρόσωποι των τριτέκνων να καταδείξουν την εξαθλίωση στην οποία έχουν περιέλθει οι οικογένειές τους εξαιτίας των σκληρών μέτρων που υφίστανται αλλά και των νέων που έρχονται. Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Δήμος σημείωσε ότι τα τελευταία προτεινόμενα μέτρα καταρρακώνουν την αξιοπρέπειά μας και στραγγαλίζουν τα όνειρα των παιδιών μας. Παράλληλα στην συγκέντρωση τονίστηκαν και οι λόγοι για τους οποίους οι τριτέκνες οικογένειες θα πρέπει να συστρατευτούν με τον σύλλογο. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ αντιπροσωπεία του συλλόγου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και το δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη και τους παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Την αμέριστη συμπαράστασή του και την ευαισθησία του εξέφρασε προς τους τριτέκνους ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας.«Είμαι δίπλα σε όλες τις οικογένειες, που μαστίζονται από την κρίση, και ιδιαίτερα στους τρίτεκνους. Καθ’ ότι τρίτεκνος κι εγώ, κατανοώ τις αυξημένες ανάγκες σας, μπορώ να αφουγκραστώ τις ανησυχίες και τις δυσκολίες σας. Είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο θέμα της ελληνικής πολυμελούς οικογένειας και στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε φρονώ ότι χρειάζεται την ακόμα μεγαλύτερη στήριξή μας. Γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα του αύριο », δήλωσε ο κ. Ιωάννου. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει απόλυτα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι , και σημείωσε ότι η πολιτεία θα έπρεπε να υιοθετήσει άμεσα τα θεσμικά αιτήματα τα οποία δεν συνεπάγονται με κανένα κόστος, ενώ ενημέρωσε και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να υποστηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη οι εκλογές των Δασκάλων και Καθηγητών για τα αιρετά συμβούλια

Αντί της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου, λόγω της 48ρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Την προσεχή Δευτέρα 5 και όχι την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, όπως μέχρι σήμερα ίσχυε θα ψηφίσουν τελικά οι δάσκαλοι και καθηγητές της χώρας για την ανάδειξη των νέων αιρετών υπηρεσιακών συμβουλίων. Αυτό προέκυψε λόγω του ότι η 7η Νοέμβρη θα είναι η 2η ημέρα της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, λόγω της κατάθεσης και ψήφισης στη Βουλή του 3ου Μνημονίου. Η πληροφορία είναι 100% έγκυρη και σήμερα θα φθάσει στις περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας και το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας. Έτσι λοιπόν όσοι σκοπεύουν να προσέλθουν στις κάλπες ας το κάνετε την προσεχή Δευτέρα. Δευτέρα εκλογές, Τρίτη και Τετάρτη απεργία, πάπαλα μάθημα δηλαδή και αυτή την εβδομάδα για τους μαθητές. μετά μας έφταιγαν οι καταλήψεις που χάνονταν τα μαθήματα!!!

Επίσκεψη στον Αμβρακικό κόλπο και την Πρέβεζα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Ηλίας Θεοδωρίδης

Επίσκεψη στον Αμβρακικό κόλπο και την Πρέβεζα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης. Ο Γενικός Γραμματέας συνοδευόμενος από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, θα περιηγηθεί αρχικά στον Αμβρακικό κόλπο. Το μεσημέρι ο κ. Θεωδορίδης θα βρεθεί στην πόλη της Πρέβεζας και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Δημαρχείο και θα συναντηθεί με το Δήμαρχο κ.Χρήστο Μπαΐλη.Aμέσως μετά ο Γενικός Γραμματέας θα συμμετέχει σε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου στην οποία έχει κληθεί να συμμετέχει και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλειος Ψαθάς.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Υπογράφηκε η σύμβαση, ξεκινά το έργο των πεζοδρομήσεων

Την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο κοινοπραξία υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο αναπλάσεων και πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης.Το έργο αναπλάσεις- πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης και φωτισμός διατηρητέων κτιρίων έχει προϋπολογισμό 5,9 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας- Στερεάς- Ηπείρου.Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα το οποίο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση της πόλης και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά αλλά και σε άμεση αλληλεπίδραση με την ανάπλαση στο Πάρκο Λιθαρίτσια και τις πεζοδρομήσεις στα Μπεζεστένια.«Με την υπογραφή της σύμβασης ολοκληρώνεται μία επίπονη διαδικασία που έπρεπε να ολοκληρωθεί ώστε να φτάσουμε στο σημείο της έναρξης του έργου. Είμαστε και ικανοποιημένοι αλλά και χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλή αξία αφού θα αναβαθμίσει την αγορά και το εμπορικό κέντρο, θα περιορίσει την κίνηση των οχημάτων, άρα θα έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, θα ανοίξουν εργοτάξια και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, που είναι άκρως απαραίτητες στην πόλη μας», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασαλάς υπογράμμισε με έμφαση πως το πιο σημαντικό είναι ότι η Δημοτική Αρχή έχει εντάξει το έργο των πεζοδρομήσεων σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό για την αναμόρφωση της πόλης.Στον σχεδιασμό αυτό περιλαμβάνεται το έργο πεζοδρομήσεων στα Μπεζεστένια (περιοχή Αγίου Νικολάου Αγοράς- Πλατεία Τοσίτσα), έργο για το οποίο έχει υποβληθεί ήδη ο πλήρης φάκελος για ένταξή του στο ΕΣΠΑ αλλά και η ανάπλαση του Πάρκου στα Λιθαρίτσια. Για το πάρκο προβλέπεται η ενοποίησή του με την κάτω πλατεία αλλά και με την οδό Μετσόβου –παραλίμνιος- ώστε έτσι να αποκτήσει μία πλήρη και ολοκληρωμένη μορφή. Οι υπηρεσίες του Δήμου εκπονούν τη μελέτη για την υποβολή του στο ΕΣΠΑ. Το διάστημα αυτό κάνουν την αποτύπωση όλου του τμήματος ώστε να ολοκληρώσουν την επεξεργασία της πρότασης.Ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας ΕΡΓΟΣΥΝ που αναλαμβάνει την κατασκευή των πεζοδρομήσεων του κέντρου Ιωάννης Μπουλούγαρης σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε ότι η εταιρία που εκπροσωπεί είναι ειδικευμένη σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις και θα ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις του έργου. «Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη των Ιωαννίνων και θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής. Εμείς θα προσπαθήσουμε να το ολοκληρώσουμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Ο δικός μας στόχος αλλά και του Δήμου είναι κοινός και θα τον πετύχουμε καθώς η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή», τόνισε.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο αφορά στη δημιουργία δικτύου πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης και τον φωτισμό ανάδειξη τεσσάρων σημαντικής αρχιτεκτονικής σημασίας κτιρίων, εκ των οποίων τα τρία έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα.Ο σχεδιασμός των πεζοδρομήσεων αποσκοπεί μέσω εναλλακτικών διαδρομών στη σύνδεση της κεντρικής πλατείας, του νέου εμπορικού κέντρου, της παλιάς αγοράς, του ιστορικού κέντρου και της παραλίμνιας ζώνης.Συγκεκριμένα οι δρόμοι που πεζοδρομούνται είναι:
Τομέας νέου εμπορικού κέντρου
- Μ. Αγγέλου μέχρι την Χαριλάου Τρικούπη
- Μελανίδη
- Βλαχλείδη
- Οπλαρχηγού Πουτέτση
- Γρηγορίου Σακκά
- Ζυγομάλλη
Τομέας παλιάς αγοράς-ιστορικό κέντρο
- Νικολάου Παπαδοπούλου
- Παπάζογλου
- Αραβαντινού
- Λόρδου Βύρωνος
- Στουρνάρα
- Κατσαντώνη
- Κωλέττη
- Κατσιμήτρου
- Γούναρη
Ο φωτισμός ανάδειξης κτιρίων αφορά στα διατηρητέα της Καπλάνειου Σχολής, της Παπαζόγλειου Υφαντικής Σχολής και του κτιρίου Πυρσινέλλα καθώς στο αξιόλογο αρχιτεκτονικό κτίριο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης.

Δεν θα επιτρέψουν καμία υποβάθμιση του νοσοκομείου Πρέβεζας οι εργαζόμενοι

Μήνυμα προς κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουν καμία υποβάθμιση του νοσοκομείου Πρέβεζας απηύθυναν χθες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν, σημειώνοντας πως πρόθεσή τους είναι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στους δρόμους προκειμένου να αφυπνιστεί τόσο η τοπική κοινωνία όσο και οι αρμόδιοι φορείς. Στην σύσκεψη κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις με κοινή συνισταμένη όλων των ομιλητών την ανάγκη για δωρεάν παροχή υγειονομικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον πολίτη. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Στρατής Βουγέλης, παραθέτοντας στοιχεία που καταδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δεινή κατάσταση του Νοσοκομείου Πρέβεζας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ μεθοδικά οδηγείται σε κατάρρευση και το βιώνουν οι πολίτες τόσο στην περιοχή μας όσο και σε όλη την Ελλάδα. Η μάχη του Συλλόγου εργαζομένων, σύμφωνα με τον κ. Βουγέλη, δεν θα επικεντρωθεί μόνο στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας αλλά συνολικά στα ζητήματα υγείας όλου του νομού προκειμένου το κόστος της περίθαλψης να μη μεταφέρεται στην τσέπη των πολιτών. Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα, ενώ το συλλαλητήριο που ήταν προγραμματισμένο για τις 6 Νοεμβρίου θα ενταχθεί στη συνολικότερη απεργιακή κινητοποίηση της ημέρας.

Στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης ο Γενικός Γραμματέας

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης πραγματοποίησεο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης για να δει από κοντά τις εργασίες που γίνονται στις κερκίδες του αρχαίου θεάτρου καθώς και στη δυτική στοά του Ιερού.Τον Γενικό Γραμματέα περίμεναν στον αρχαιολογικό χώρο ο Δήμαρχος Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης και μέλη του δημοτικού Συμβουλίου, ο προϊστάμενος της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κώστας Σουέρεφ και ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής Δωδώνης Γιώργος Σμύρης.Ο Γενικός Γραμματέας κατά τη διάρκεια της πολύωρης και λεπτομερούς ξενάγησης του από τον προϊστάμενο της ΙΒ’ Εφορείας εντυπωσιάστηκε από την επιβλητικότητα του χώρου και των μνημείων αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωση και ανάδειξη του σπουδαίου αυτού αρχαιολογικού χώρου της Ηπείρου και της χώρας γενικότερα. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στάθηκε στις εργασίες ανάδειξης που βρίσκονται σε εξέλιξη στη δυτική στοά που αποτελούσε την κύρια πρόσβαση προς το Ιερό στην οποία εκτείνονταν σειρές βάθρων με αγάλματα.Η ξενάγηση ξεκίνησε από την Ιερή οικία, ναό του Δία, με την προφητική βελανιδιά για να καταλήξει στο αρχαίο θέατρο όπου γίνονται και οι σημαντικότερες παρεμβάσεις. Τη «σκυτάλη» εκεί ανέλαβε ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής, καθηγητής αρχιτέκτονας Γ. Σμύρης, ο οποίος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα διεξοδικά για την πορεία των εργασιών καθώς επίσης και για τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα που προέκυψαν.Ο κ. Θεοδωρίδης είδε τις δύο ακραίες ανατολικά κερκίδες του πρώτου διαζώματος πλήρως αποκατεστημένες αλλά και την εξέλιξη των εργασιών της τρίτης κερκίδας όπου έχει ξεκινήσει με την αποκατάσταση του υποστρώματος έδρασης των λίθων των εδράνων και τη συντήρηση τόσο των απομακρυνθέντων δομικών στοιχείων όσο και του βράχου κάτω από αυτά. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το χώρο του εργοταξίου και ενημερώθηκε από τον κ. Σμύρη με κάθε λεπτομέρεια για τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση του θεάτρου και για την οποία κατά το παρελθόν είχε δεχτεί κριτική. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής είναι η πρώτη φορά που παγκοσμίως γίνεται μία τόσο μεγάλη επέμβαση σε ένα αρχαίο θέατρο, για να σωθεί ουσιαστικά ο ειδικός ασβεστόλιθος με τον οποίο κατασκευάστηκε. Η έγκριση της μεθοδολογίας που χρησιμοποιείται και για την οποία υπάρχει όχι μόνο η επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά και η αποδοχή της επιστημονικής κοινότητας αποτελεί αναμφίβολα το μεγαλύτερο εχέγγυο για την αποτελεσματική ολοκλήρωση του έργου που προβλέπεται να έχει γίνει μέσα στο 2015. Άλλωστε, η ορθότητα της μεθοδολογίας που εφαρμόζεται στην αποκατάσταση των κερκίδων επιβεβαιώνεται και δια γυμνού οφθαλμού, αφού ο λευκός λίθος και το τεχνητό κονίαμα που χρησιμοποιούνται, αποκτούν με την πάροδο του χρόνου τη χρωματική εναρμόνισή τους με το σύνολο του θεάτρου.
Υπενθυμίζεται ότι, το έργο «Προστασία, αποκατάσταση, ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου και των μνημείων του Ιερού της Δωδώνης» είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας 3 «Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ με συνολική εγκεκριμένη δημόσια δαπάνη 2,756,536.58 ευρώ που με τον ΦΠΑ φτάνει τα τρία εκατ. ευρώ.

Εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας «καβάτζα» με 125 κιλά κάνναβης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε χθες στη Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας «καβάτζα», που περιείχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σημείο απόκρυψης ναρκωτικών, σε αγροτική περιοχή στη Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας, όπου βρήκαν, ανάμεσα σε θάμνους και χόρτα, τέσσερις (4) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν (109) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (125) κιλών.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών είχαν αποκρύψει στο σημείο αυτό πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 21, 30, 24, 42 και 38 ετών), οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: «Να φύγω εγώ για να έρθει ο Σάκης Οικονόμου να κάνει τον υποτακτικό του Λοβέρδου και να κάνει σουλάτσα;»

Ξεφτίλισε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Γ.Ντόλιο ο βουλευτής Ιωαννίνων,που είπε σκληρές αλήθειες!!!
Το απόλυτο μπάχαλο στη χθεσινοβραδυνή τετράωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπου στην κυριολεξία χάθηκε η μπάλα!Ακολούθησαν οι φωνές του Μιχάλη Κασσή έξω από τα γραφεία, στη γωνία της Ιπποκράτους με τη Σκουφά. Όλα ξεκίνησαν γιατί ο Γιώργος Ντόλιος φέρεται να ζήτησε από τον κ. Κασσή να παραδώσει την έδρα του αν δεν θέλει να ψηφίσει τα μέτρα. «Δεν ψηφίζω εγώ τα μέτρα για να γίνετε εσείς υπουργοί του Σαμαρά» φώναζε ο βουλευτής Ιωαννίνων στο πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους, με τα πυρά του να απευθύνονται προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ! «Είναι και Χρυσοχοΐδης εδώ που θέλει να γίνει υπουργός!» είπε.Πριν λίγη ώρα μάλιστα,ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε πει στον κ. Κασσή πως «δεν θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να  είναι βουλευτής της Δωδώνης» για να του απαντήσει ο Κασσής  πως είναι «και βουλευτής της Δωδώνης και των Ηπειρωτών,αλλά δεν είναι βουλευτής των μεγάλων συμφερόντων και των τραπεζιτών»!!!Στη συνέχεια απευθυνόμενος και πάλι στον κ. Ντόλιο του είπε «εσύ Ντόλιο να πας στον φίλο σου τον Ραγκούση». Και καθώς θυμήθηκε ότι ο κ. Ντόλιος του ζήτησε να παραδώσει την έδρα του, είπε: «Να φύγω εγώ για να έρθει ο Σάκης Οικονόμου να κάνει τον υποτακτικό του Λοβέρδου και να κάνει σουλάτσα;».«Τι κοιτάτε ρε σεις, ο Βενιζέλος με αυτούς εδώ έφερε το κόμμα στο 4%», είπε όταν είδε τους δημοσιογράφους που γίνονταν μάρτυρες του επεισοδίου. Και στο τέλος φέρεται να πρόσθεσε: «Απελευθερώθηκα»!

Μέρα μεσημέρι οι λαμπτήρες φωτίζουν σαν να είναι μεσάνυχτα!!!

Αναγνώστης που επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι το IKEA, φωτογράφησε ακριβώς στις 4.30 στην αερογέφυρα του πολυκαταστήματος, τους αναμμένους λαμπτήρες στις κολώνες φωτισμού που έκαιγαν σαν να ήταν μεσάνυχτα. Χωρίς να γνωρίζουμε εάν η ευθύνη πέφτει στο κατάστημα, το δήμο Δωδώνης ή την Περιφέρεια, καλό θα είναι άμεσα να ρυθμιστεί ο φωτισμός, ώστε να ανάβει τη νύχτα και όχι τη... μέρα!!!

Το δικό του «όχι» ετοιμάζεται να πει και ο Κώστας Τασούλας

Το δικό του «όχι» κατά την ψήφιση των μέτρων ετοιμάζεται να πει και ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας. Δεν πρόκειται για νέο αντάρτικο αλλά όπως σημείωσε πριν από λίγο στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega ο κ. Τασούλας θα πει «όχι» στον λαϊκισμό κατά την ψήφιση των μέτρων».Με την πρόταση αυτή φωτογράφισε τον συνομιλητή του κ. Αλέξη Μητρόπουλο, εκτιμώντας ότι απέναντι στα μέτρα πολλοί είναι εκείνοι που λαϊκίζουν. Όταν ο κ. Μητρόπουλος ζήτησε το λόγο ο κ. Τασούλας αστειεύτηκε λέγοντας ότι υπάρχουν και «κομψοί λαϊκιστές», όπως ο κ. Μητρόπουλος.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Από τη μεθεπόμενη Δευτέρα (12/11) η απογραφή συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Όποιος δεν απογραφεί μέχρι 31/12/12 δεν θα του καταβληθεί η σύνταξη!

Από τη μεθεπόμενη Δευτέρα (12 Νοεμβρίου) έως και το τέλος του έτους (31 Δεκεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ με υποχρεωτική τη φυσική παρουσία του ίδιου του συνταξιούχου στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ, ο οποίς θα πρέπει να έχει μαζί του, τα παρακάτω δικαιολογητικά:
- Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
- Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.
- Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
- Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).
Σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ, πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ όπου υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Το ίδιο και στην περίπτωση που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ: θα πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να προσέλθει προσκομίζοντάς το.

Οι μεταβολές στις σχολικές μονάδες του Νομού Πρέβεζας

H δημιουργία λυκειακής τάξης στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας θα είναι η μοναδική πρόταση που θα υποβληθεί για τις μεταβολές στις σχολικές μονάδες του Νομού, την σχολική χρονιά 2013-2014. Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα τόσο της Α’θμιας όσο και της Β΄Θμιας Εκπαίδευσης, ενώ με την πρόταση συναινεί και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκούλης. Ο κ. Φραγκούλης θεωρεί ότι σε αυτή την οικονομική κρίση η επένδυση στην παιδεία είναι επένδυση για το μέλλον και θα πρέπει να παρέχεται από όλους σε σύγχρονα σχολεία από δασκάλους και Καθηγητές όχι οικονομικά εξαθλιωμένους και συνθήκες που δεν θα πρέπει να επιβάλλονται από μνημόνια και τρόικες. Το θέμα των μεταβολών στα σχολεία θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας τη Δευτέρα, ενώ αντίστοιχες συζητήσεις θα γίνουν και στα Δημοτικά Συμβούλια Πάργας και Ζηρού.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων ανοιχτού τύπου στη γραμμή Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων ανοιχτού τύπου στη γραμμή Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας.Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κέρκυρα πραγματοποιείται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.Δεν εκτελούνται, επίσης, τα δρομολόγια στη γραμμή μεταξύ Κυλλήνης - Ζακύνθου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

ΑΡΤΑ: Προχωράει το Επιμελητήριο για το Επιχειρηματικό Πάρκο

Στην Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου Υποστήριξης για την προκαταρκτική προετοιμασία του Φακέλου έκδοσης ΚΥΑ για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα προχωρά το Επιμελητήριο Άρτας. «Το Επιμελητήριο προχωράει μπροστά υλοποιώντας αυτή τη δέσμευση και την υποχρέωση την οποία ανέλαβε απέναντι στα μέλη του» τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος Παπάζογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου,, μία μέρα μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και την απόφαση που πάρθηκε για την προώθηση του θέματος. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο επιμελητηριακό μέγαρο παρουσία του προέδρου και μελών του Δ/κού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Η κατασκευή Επιχειρηματικού Πάρκου είναι ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και 35 χρόνια ανέφερε ο κ. Παπάζογλου και πρόσθεσε ότι το Επιμελητήριο θα προχωρήσει στην ανάθεση μελετών μετά την καταρχήν παραχώρηση που έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο της έκτασης στην περιοχή ‘Λιβάδια’ Καλαμιάς». Σύμφωνα με τον κ. Παπάζογλου, το Επιμελητήριο θα προχωρήσει σε μια σειρά από μελέτες οι οποίες αφορούν τη βιωσιμότητα του Επιχειρηματικού Πάρκου, την οικονομοτεχνική μελέτη, τη μελέτη την οποία θα καταδείξει κατά πόσο μπορεί να στηθεί και να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη επένδυση, η οποία θα είναι ίσως και η μεγαλύτερη από αυτές που έχουν γίνει στην περιοχή μας. «Ευελπιστούμε αυτές οι μελέτες να καταδείξουν την αναγκαιότητα την οποία ξέρουμε εμείς, αλλά και τη βιωσιμότητα στην οποία θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις του νομού μας να ανταγωνιστούν στο δύσκολο περιβάλλον στο οποίο είναι η χώρα μας» τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Ο χρόνος – πρόσθεσε – πιέζει πλέον και έχουμε φτάσει σε καταλυτικό σημείο, με την έννοια ότι μέχρι 31/12/2014, με βάση οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν περιβαλλοντολογικές μελέτες θα χρειαστεί να κάνουν, αλλά και αυτές που έχουν, θα χρειαστεί να τις ανανεώσουν. Αλλά και όσες επιχειρήσεις είναι εκτός περιοχών χρήσης και δεν έχουν καθοριστεί χρήσεις γης, θα έχουν και αυτές πρόβλημα αδειοδότησης. «Οι περιοχές οι δικές μας στην Άρτα δεν έχουν χαρακτηριστεί, δεν υπάρχει χαρακτηρισμός χρήσης και το χρονικό διάστημα μέχρι τις 31/12/2014 είναι πάρα πολύ μικρό σε σχέση με τις επιχειρήσεις που απασχολούν τόσες χιλιάδες κόσμου και είναι αυτές οι οποίες δίνουν το ρυθμό ανάπτυξης σε μια περιοχή» επεσήμανε ο κ. Παπάζογλου. «Βιαζόμαστε λοιπόν, γιατί το Υπουργείο Ανάπτυξης ταυτόχρονα με αυτήν την οδηγία εκπονεί και δύο προγράμματα, τα οποία θα καταθέσει μέχρι τέλους του έτους. Ξέρω πολύ καλά ότι το πρόγραμμα για τη μετεγκατάσταση των ήδη υπαρχουσών επιχειρήσεων σε επιχειρηματικά πάρκα θα ανακοινωθεί άμεσα, επίσης θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για την επιχορήγηση και την ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων υποδομής, γιατί έργα υποδομής μην ξεχνάτε ότι είναι ένα μεγάλο κοστολόγιο, για το συγκεκριμένο χώρο προβλέπεται γύρω στα 8 με 10 εκατομμύρια τα οποία καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν από τον οποιονδήποτε επενδυτή ή φορέα. Έχοντας την υπόσχεση ότι αν εμείς τρέξουμε και βγάλουμε γρήγορα τις μελέτες, θα μπορέσουμε να πάρουμε την ΚΥΑ ώστε να μπορέσουμε να μπούμε σε προγράμματα ΕΣΠΑ για την ένταξη στα έργα υποδομής και ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν να μπορέσουν να μπουν στο πρόγραμμα της μετεγκατάστασης και σε συνδυασμό με τον αναπτυξιακό ο οποίος θα αρχίσει να τρέχει, να μπορούν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν σε περιβάλλον το οποίο δε θα ρυπαίνει, σε περιβάλλον το οποίο θα είναι εύχρηστο και λειτουργικό και για αυτούς και για την περιοχή στην οποία βρίσκονται, εμείς ξεκινήσαμε ήδη τη διαδικασία με το μελετητή, η Περιφέρεια η οποία είναι ένας από τους τρεις φορείς οι οποίοι θα συμμετέχουν στο αρχικό σχήμα του Πάρκου μαζί με το Δήμο Αρταίων και το Επιμελητήριο, ξεκινάει το διαγωνισμό, έχοντας τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο πρόγραμμα των μελετών. Όπως καταλαβαίνετε είμαστε σ’ ένα σημείο οριακό. Δεν έχουμε χρόνο να μένουμε πίσω» τόνισε ο κ. Παπάζογλου.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για τις δηλώσεις Κεφαλογιάννη

Ο κύριος Κεφαλογιάννης με προσβλητικό και «μπακαλίστικο» τρόπο εξέφρασε την επίσημη θέση του κόμματος του για το ξεπούλημα της Δωδώνης! Η φτηνή επιχειρηματολογία για το τίμημα, που αγγίζει τα όρια του γραφικού, φανερώνει τον πανικό της εσωτερικής τρόικας στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το λυπηρό στην υπόθεση είναι ότι και τοπικά στελέχη της ΝΔ που γνωρίζουν την αλήθεια συμμερίζονται τέτοιες κατάπτυστες λογικές και απόψεις.Ο κύριος Κεφαλογιάννης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι πέρα από το: « τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξιδο» υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι τρόποι εκτίμησης εταιρειών που λαμβάνουν υπόψη τους πολλούς παράγοντες, όπως την υπεραξία της εταιρείας, τη θέση της στην αγορά, τη φήμη και πελατεία καθώς και τον κοινωνικό της ρόλο, όταν πρόκειται για εταιρείες που ανήκουν στο χώρο της κοινωνικής οικονομίας, όπως η Δωδώνη. Όσον αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις της Δωδώνης αυτές ανήκουν στη διαχειριστική περίοδο της εταιρείας ως κεφάλαια κίνησης και τα οποία καλύπτονται επαρκώς. Για το λόγο αυτό η Δωδώνη πέρασε στο υγειές κομμάτι της ΑΤΕ που χαρίστηκε στην «ΠΕΙΡΑΙΩΣ.»Ο γενικός γραμματέας της ΝΔ και τα τοπικά της στελέχη που βιάστηκαν να βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα ,θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πώληση της Δωδώνης αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο για την Ήπειρο και αιτία πολέμου όλων των Ηπειρωτών απέναντι σε αυτούς που ξεπουλάνε τον μόχθο των φτωχών κτηνοτρόφων.Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά τη θέση του για τη Δωδώνη που είναι η λειτουργία της ως αυτοδιαχειριζόμενος συνεταιρισμός με πέρασμα των μετοχών στην ονομαστική τους αξία στο συνεταιρισμό των 7000 παραγωγών-εισκομιστών γάλακτος της βιομηχανίας! 

Γραφείο Τύπου Ε.Κ.Μ.Ιωαννίνων

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Στο αρχαίο θέατρο της Γιτάνης βρέθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Στο αρχαίο θέατρο της Γιτάνης στην Θεσπρωτία, βρέθηκε  χθες ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος, προκειμένου  να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών στο αρχαίο θέατρο των Γιτάνων.

Αγροτικό συλλαλητήριο την Κυριακή στο Άκτιο!

Κινητοποιήσεις για την κτηνοτροφία ξεκινά η ΠΑΣΥ. Το αγωνιστικό ραντεβού δίνεται την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 11:30 το πρωί στη ζεύξη του Ακτίου από αγρότες - μέλη της Παναγροτικής Συσπείρωσης. Σε σχετική ανακοίνωση κάλεσμα υπογραμμίζεται ότι στην επίθεση που δεχόμαστε χρειάζεται να απαντήσουμε με την δική μας αντεπίθεση και κλιμάκωση της δράσης μας, διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος αλλά αυτό δεν αρκεί, χρειάζεται συνολική σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές που εφαρμόζονται, με την ΚΑΠ, με τον μονόδρομο της Ε.Ε, να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι.

Σε περιβαλλοντικό έγκλημα ανεξέλεγκτων διαστάσεων τείνει να μετατραπεί η παράνομη υλοτομία και στην περιοχή της Πρέβεζας

Σε περιβαλλοντικό έγκλημα ανεξέλεγκτων διαστάσεων τείνει να μετατραπεί η παράνομη υλοτομία και στην περιοχή της Πρέβεζας. Η μεγάλη ζήτηση για ξύλα , λόγω της απαγορευτικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. έχει φέρει τις αρμόδιες αρχές μπροστά σε ένα αναπάντεχο πρόβλημα το οποίο δεν μπορούν με το περιορισμένο προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν να ελέγξουν. Οι πληροφορίες που φτάνουν από κάθε γωνιά του Νομού λένε ότι «αποψιλώνονται» εκατοντάδες στρέμματα κάθε είδους δέντρων , ακόμη και ελαιόδεντρα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ή να πουληθούν για καυσόξυλα. Στην πιο «επικίνδυνη ζώνη» βρίσκονται οι εκτάσεις εκείνες των οποίων οι ιδιοκτήτες λείπουν και δεν έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν καθημερινά τα δέντρα τους. Οι υπάλληλοι της Δασικής Υπηρεσίας δουλεύουν νυχθημερόν για να ελέγξουν το πρόβλημα-το οποίο ο διευθυντής κ.Δάλλαρος είχε προβλέψει από νωρίς- ωστόσο είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο συνεργεία να βρίσκονται όλο το 24ωρο σε κάθε γωνιά του Νομού.Την ίδια στιγμή τις δικές της προτάσεις για την προστασία των δασών και ελέγχου της παράνομης υλοτομίας κατέθεσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Κοινοτήτων Ελλάδος. Μεταξύ αυτών είναι η μετακίνηση δασικών υπαλλήλων σε θέσεις εποπτείας δασικών χώρων και η ενίσχυση με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό των δασικών περιοχών, όπου εμφανίζεται με έξαρση το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας. Προκειμένου να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό οι παθούσες δασικές περιοχές και ιδίως οι είσοδοι των δασικών περιοχών, η ΚΕΔΕ προτείνει αξιοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, εθελοντικών ομάδων, κυνηγετικών συλλόγων κ.α. Επίσης, προτείνει τη διάθεση κλιμακίων της Πυροσβεστικής για επιτήρηση των περιοχών με αντίστοιχο σχεδιασμό και υποδομή που χρησιμοποιείται κατά τους θερινούς μήνες για την πυροπροστασία.

ΑΡΤΑ: Οριστικό τέλος για το ΚΕΝ

Κλείνει οριστικά το Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Άρτας, σύμφωνα με την επίσημη απάντηση του Υ.ΕΘ.Α. σε ερώτηση της βουλευτού Όλγας Καραβασίλη.Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι «Θα λειτουργήσει ως ΚΕΝ και για τη 2012 ΣΤ' ΕΣΣΟ, λόγω των αυξημένων αναγκών κατάταξης της υπόψη ΕΣΣΟ και στη συνέχεια θα παύσει η λειτουργία του ως ΚΕΝ».

Προσλήψεις στη ΔΕΗ Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας

Με 140 διοικητικούς υπαλλήλους ενισχύεται η ΔΕΗ ΑΕ προκειμένου να καλύψει εποχικές ή παροδικές ανάγκες των Διευθύνσεων Πωλήσεων σε πέντε διοικητικές περιφέρειες.Ένας ταμίας θα προσληφθεί στην Ηγουμενίτσα ενώ στα Ιωάννινα θα προσληφθούν ένας υπάλληλος γραφείου και ένας ταμίας.Το ανθρώπινο δυναμικό θα προσληφθεί για οκτώ μήνες.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις εξής διευθύνσεις:
1. ΔΕΗ Ιωαννίνων: Χρ. Κατσάρη 4, ΤΚ 452 21 – Ιωάννινα. Τηλ. 26510-22.970.
2 .ΔΕΗ Ηγουμενίτσας: 2ο χλμ. Εθν. Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων, ΤΚ 461 00. Τηλ. 26650-26.290.

ΑΡΤΑ:Λαϊκός Ποδηλατικός Γύρος με τον Γιώργο Χειμωνέτο

Λαϊκός Ποδηλατικός Γύρος “No Limits Cycling by George Himonetos” με τη συμμετοχή του Ολυμπιονίκη Γιώργου Χειμωνέτου θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 15:00 στην πόλη της Άρτας με αφετηρία την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως. Ο Δήμος Αρταίων προσκαλεί όλους τους δημότες, ανεξαρτήτου ηλικίας, σε αυτή την ανοιχτή γιορτή με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση τους, σε θέματα αθλητισμού, προστασίας του περιβάλλοντος και υγιεινού τρόπου ζωής, με αρωγό το άθλημα της ποδηλασίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διοργανωθούν ποδηλατικοί γύροι σε κατηγορίες, διαδρομή ελεύθερης συμμετοχής για όλη την οικογένεια και παράλληλες δράσεις δεξιοτεχνίας και παιχνιδιών, του Γιώργου Χειμωνέτου με τους μικρούς μας φίλους, στην κεντρική πλατεία της πόλης, γιατί η ποδηλασία δεν έχει όρια.

Η ΝΟ.Δ.Ε Θεσπρωτίας συμμετέχει στην δράση κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΤΗΡΙΖΩ»

Στα πλαίσια της κοινωνικής δραστηριότητας της Νέας Δημοκρατίας πανελλαδικά, πραγματοποιείται για πρώτη φορά δράση κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΤΗΡΙΖΩ».Η ΝΟ.Δ.Ε Θεσπρωτίας, θα συμμετάσχει στην παραπάνω δράση σε συνεργασία με τους τομείς γυναικών και εθελοντισμού.Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση ειδών ρουχισμού, με σκοπό να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που αυτή την εποχή δοκιμάζονται, προκειμένου να τα παραδώσουμε προς διάθεση στο σύλλογο πολυτέκνων Θεσπρωτίας.Η δράση συλλογής των παραπάνω ειδών θα πραγματοποιηθεί από 25/10/12 έως 9/11/12. Οι προσφορές θα συγκεντρώνονται από Δευτέρα έως Σάββατο από 9:00 έως 15:00 στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε Θεσπρωτίας.Τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής :
• Ηγουμενίτσα 2665026543 - 6975810685
• Παραμυθιά 6993394871
• Φιλιάτες 6976388080
• Αχέροντα 6976118228

Η Δ/νση Κτηνιατρικής εφιστά την προσοχή στους κυνηγούς της Ηπείρου για τη λύσσα

Την προσοχή στους κυνηγούς της Ηπείρου εφιστά η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, μετά το κρούσμα λύσσας που εντοπίστηκε σε κόκκινη αλεπού στην περιοχή της Κοζάνης. Η Διεύθυνση καλεί τους κυνηγούς: 
-να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις των σκύλων τους εντός και εκτός της χώρας, 
-να μην αγοράζουν σκύλους από τρίτες χώρες (για τους οποίους δεν αποδεικνύεται με ορολογική εξέταση ότι έχουν εμβολιαστεί κατά της λύσσας τρεις μήνες πριν), 
-να εμβολιάσουν άμεσα τους σκύλους τους με αντιλυσσικό εμβόλιο. 
-Οι σκύλοι δεν θα πρέπει να ταξιδέψουν, αν δεν συμπληρωθούν 21 ημέρες από τον πρώτο αντιλυσσικό εμβολιασμό τους.

Πανελλαδική αποχή δικηγόρων σήμερα και αύριο

Η 48ωρη αποχή των δικηγόρων της Αθήνας για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, 1 και 2 Νοεμβρίου 2012, μετατράπηκε σε Πανελλαδική από την συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση.Παράλληλα, αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με μοναδικό αντικείμενο την επαναξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ:Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε δημότες

Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Παθολογία – Καρδιολογία – Ορθοπεδική - Οφθαλμολογία – Ακτινολογία – Υπέρηχοι – Παιδιατρική - Ω.Ρ.Λ. - Οδοντιατρική - Μικροβιολογία, κ.α.) θα εξετάσουν και θα προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες σε δημότες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων κατά το πρώτο τριήμερο του Νοεμβρίου.Η πρωτοβουλία αυτής της εθελοντικής ιατρικής προσφοράς ανήκει στο Ροταριανό Όμιλο Αθηνών – Λυκαβηττού. Ο Δήμος Βορ. Τζουμέρκων την αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά συναισθανόμενος τις δυσκολίες που βιώνουν οι δημότες του, λόγω της οικονομικής κρίσης.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ, «ο Δήμος θα συνεχίσει να επιδιώκει την δημιουργία Κοινωνικού Δικτύου Αλληλέγγυας Δράσης με τη συμμετοχή ευαισθητοποιημένων φορέων προωθώντας την έκφραση της κοινωνικής συνείδησης μέσα από την προσφορά».

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ιδρύονται τα πρώτα κέντρα εξυπηρέτησης φορολογουμένων

Ιδρύονται τα πρώτα κέντρα εξυπηρέτησης φορολογουμένων στα οποία θα μεταβιβαστεί μέρος των αρμοδιοτήτων των εφοριών που βάζουν "λουκέτο". Δύο από τα 34 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) θα λειτουργήσουν στο νομό μας και συγκεκριμένα στους Δήμους Πάργας και Ζηρού στη θέση των ΔΟΥ Φαναρίου και Φιλιππιάδας που καταργήθηκαν λόγω των συγχωνεύσεων. Σε επικοινωνία που είχαμε με τους Δημάρχους Πάργας και Ζηρού κ.κ Λιόλιο και Γιολδάση μας είπαν ότι ήδη βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και περιμένουν τις τελικές εγκρίσεις. Στο δήμο της Πάργας η δημοτική αρχή προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ήδη μισθωμένο κτίριο, στην έδρα του δήμου στο Καναλάκι, ενώ ιδιόκτητο κτίριο στην Φιλιππιάδα θα χρησιμοποιήσει η δημοτική αρχή Ζηρού. Σύμφωνα με τους δημάρχους Πάργας και Ζηρού η δημιουργία αυτών των κέντρων είναι μια θετική εξέλιξη, καθώς όπως σημειώνουν θα δώσει λύση στους πολίτες και ιδιαίτερα στις ανάγκες των κατοίκων των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν προς την ΔΟΥ Πρέβεζας για την εξυπηρέτηση φορολογικών εκκρεμοτήτων τους.

Τρεις μαθήτριες από το 3ο Δημοτικό σχολείο Φιλιππιάδας διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Τρεις μαθήτριες από το 3ο Δημοτικό σχολείο Φιλιππιάδας διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης «Αρχιλόχεια» που πραγματοποιήθηκε στη Θάσο και συμμετείχαν περισσότεροι από δύο χιλιάδες μαθητές και αφορούσε βραβεύσεις μαθητών από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο. Συγκεκριμένα από την Φιλιππιάδα βραβεύτηκαν οι μαθήτριες Μάκη ΜαρίαΡάγκου Αλεξάνδρα καιΧύσα Έλσα. Ήταν μια γιορτή για την ποίηση αλλά συμμετείχαν με τον τρόπο τους όλες οι τέχνες. Η διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο σύλλογος γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας συγχαίρουν τις μαθήτριες που διακρίθηκαν, σημειώνοντας ότι οι διακρίσεις σε ένα διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας έχουν μεγαλύτερη αξία αν ληφθεί υπόψη το γεγονός πως από τις εννιά συμμετοχές του σχολείου διακρίθηκαν οι τρεις, επισημαίνοντας ότι έχουμε ανάγκη από διακρίσεις και πρότυπα και οι μαθητές είναι πρότυπα με τη δουλειά τους και με τις επιτυχίες τους

Έκτακτη αλλαγή ωραρίου των κατακαταστημάτων προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για το Σάββατο που θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο Costa Voyager

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 θα καταπλεύσει στην Ηγουμενίτσα το κρουαζιερόπλοιο Costa Voyager με 927 επιβάτες, το οποίο θα αναχωρήσει το απόγευμα.Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας προτείνει για την ημέρα εκείνη – κατ’ εξαίρεση – τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά από:8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.Υπενθυμίζουμε ότι για τους εργαζόμενους ισχύει το κανονικό ωράριο.Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο του 2013 έχουν προγραμματιστεί 27 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.Ο Εμπορικός Σύλλογος έγκαιρα θα προσαρμόσει το 45ωρο θερινό, εβδομαδιαίο πρόγραμμα στις ανάγκες εξυπηρέτησης των τουριστών που θα επιλέγουν να παραμείνουν στην πόλη μας.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε. Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Κατά της πώλησης της "Δωδώνης" και ο Δήμος Ζίτσας

Ο Δήμος Ζίτσας καταδικάζει την απόφαση της Κυβέρνησης για την πώληση του πακέτου των μετοχών της πρώην ΑΤΕ στην Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ στην εταιρεία ΣΙΜΟΣ FOODS και αγνώστου προελεύσεως of shore εταιρεία.Αυτή η απόφαση είναι το επιστέγασμα ενός αδιαφανούς, αντικαταστατικού και σκανδαλώδους διαγωνισμού, ο οποίος κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρείας ξεπουλώντας τη ΔΩΔΩΝΗ με 21 εκατομμύρια ευρώ την στιγμή που η ως άνω εταιρεία χρωστάει σε αυτήν 12 εκατομμύρια ευρώ.Αυτό το έγκλημα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, οδηγεί σε ξεκλήρισμα την κτηνοτροφία, οδηγεί στον οικονομικό αφανισμό της Ηπείρου.Τα ξένα συμφέροντα αγνώστου προελεύσεως που έρχονται να αγοράσουν την ΔΩΔΩΝΗ με εξευτελιστικές τιμές, έχουν κύριο στόχο την άλωσή της, ενδιαφέρονται μονάχα για τον πλουτισμό και την εκμετάλλευση και λήστευση της παραγωγικής δύναμης των κτηνοτροφών.Μοναδικό τους κίνητρο η περαιτέρω πώληση της Γαλακτοβιομηχανίας υπηρετώντας πιστά την έννοια της κερδοσκοπίας στις πλάτες της Ηπειρωτικής οικονομίας.Η Δημοτική Αρχή, όπως όλος ο ηπειρωτικός λαός είναι στο πλευρό των κτηνοτρόφων και των φορέων τους που αγωνίζονται και απαιτούν την άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης, την ακύρωση του αδιαφανούς διαγωνισμού και την εφαρμογή του καταστατικού της εταιρείας.

Ανοιχτό στο κοινό το αεροδρόμιο του Ακτίου για την γιορτή της πολεμικής αεροπορίας

Aπό την Πολεμική Αεροπορία (131ΣΜ) που εδρεύει στο Άκτιο, ενόψη του εορτασμού του Προστάτη της Π.Α. Αρχαγγέλου Μιχαήλ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: "Σας ενημερώνουμε ότι ο φετινός εορτασμός του προστάτη της Π.Α. Αρχαγγέλου Μιχαήλ θα πραγματοποιηθεί από 8 έως και 11 Νοεμβρίου 2012. Η είσοδος των επισκεπτών στο αεροδρόμιο του Ακτίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό τις κάτωθι ημέρες και ώρες:
α. Πέμπτη 8-11-2012 από 13:00 έως 17:00
β. Παρασκευή 9-11-2012 έως και Κυριακή 11-11-2012 από 09:00 έως 17:00".

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συγκέντρωση ειδών διατροφής, ατομικής υγιεινής και χαρτικών για κοινωνικές δομές

Στη συγκέντρωση ειδών διατροφής (μακράς ημερομηνίας λήξης), ατομικής υγιεινής και χαρτικών, που θα διατεθούν ενόψει των Χριστουγέννων σε κοινωνικές δομές της περιοχής (Κέντρα Παιδικής Μέριμνας, Οίκους Ευγηρίας, Θεραπευτήρια Χρονίως Πασχόντων, Ξενώνες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, Ενορίες, Κοινωνικά Παντοπωλεία κ.α.), προχωρά η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου.Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου τροφίμων, πολυκαταστήματα, super market, σχολικές μονάδες, συλλόγους, αδελφότητες, ενώσεις, σωματεία, εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και σε μεμονωμένους πολίτες.Στο μήνυμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας για την πρωτοβουλία τονίζεται πως «ακόμη και μια μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Ηλεκτρονική ψήφος για το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Εσωτερικών μελών του (πρώτου) Συμβουλίου του Ιδρύματος, θα διεξαχθεί μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012.Όπως είναι γνωστό, έχουν γίνει ήδη 2 άκαρπες προσπάθειες να διενεργηθούν οι εκλογές με κάλπη, οι οποίες όμως παρεμποδίστηκαν από κινητοποιήσεις μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Φόρος-σοκ στα εισοδήματα από τα ενοίκια!!!

Υπέρμετρες αυξήσεις φόρων σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια, σε αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ, σε μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ και στους περισσότερους φορολογουμένους με προστατευόμενα τέκνα αποφάσισαν να επιβάλουν η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και η τρόικα.Στις τελικές ρυθμίσεις της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων περιελήφθη και ακόμη ένα μέτρο-σοκ, το οποίο προβλέπει την κατάργηση του αφορολόγητου και την επιβολή κλιμακωτής αυτοτελούς φορολόγησης από 10% έως 45% για τα εισοδήματα που προέρχονται από ακίνητα.Άρα, όσοι εισπράττουν ενοίκια θα φορολογούνται για τα εισοδήματα αυτά αυτοτελώς, χωρίς αφορολόγητο, και θα πληρώνουν φόρο 10% τουλάχιστον, από το πρώτο ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

ΑΡΤΑ: Διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας γίνεται γνωστό ότι στις 4/11/2012 ημέρα Κυριακή και από τις 9:00 π.μ. έως και τη 1:00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί αιμοδοσία στη Ράχη από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Τοπικής Κοινότητας Ράχης. Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες. Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
•Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
•Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
•Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
•Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα:
•Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή και ως πολίτης ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού.
•Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.
•Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.
•Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.