Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Δεν ψηφίζουν τα μέτρα Σκανδαλίδης-Κασσής!!!

Ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής δήλωσαν στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα.Τα αίματα άναψαν μέσα στην Κ.Ο. όταν ο Γιώργος Ντόλιος ζήτησε από τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα να παραδώσουν την έδρα τους.«Δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ. Πουλήσατε την Ακρόπολη της ηπείρου με αδιαφάνεια (Δωδώνη) και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις;» απάντησε ο  Μιχάλης Κασσής, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει το Μνημόνιο 3. Ναι με μισή καρδιά είπαν οι Φίλιππος Σαχινίδης Γιάννης Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Απόστολος Κακλαμάνης, Συμεών Κεδίκογλου, Χρήστος Γκόγκας, Πάρις Κουκουλόπουλος Τάκης Ρήγας και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος."Το δίλημμα είναι ή ψηφίζουμε τα μέτρα ή οδηγούμαστε στην κατάρρευση της κυβέρνησης, δεν είμαι τόσο γενναίος για να επιλέξω το δεύτερο" είπε χαρακτηριστικά ο τελευταίος.Το πακέτο των μέτρων πρέπει να ψηφιστεί για να αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα και να υπάρχει έξοδος στο ξέφωτο, είπε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, και πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση του πακέτου θα είναι συνολική και όχι μόνο για τα εργασιακά.Οσοι αντιτίθενται στα μέτρα, στην ουσία υποστηρίζουν όψιμα και ατελώς την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος και κάλεσε την ΔΗΜΑΡ να επαναπροσδιορίσει τη στάση της.

Ζητείται δότης για αιμοπετάλια για ασθενή σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

ΕΠΕΙΓΟΝ: Ζητείται δότης για αιμοπετάλια για ασθενή σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Γιώργος Λάμπρης τηλ. επικοινωνίας 6979625581, 6974587334. Δίδεται αμοιβή κατόπιν συνεννόησης.

Γιαννιώτης ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο!!!

Τον υψηλότερο καταγεγραμμένο δείκτη νοημοσύνης στον κόσμο κατέχει 36χρονος Έλληνας από τα Ιωάννινα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς διαγωνισμού που εφάρμοσε διεθνής κοινότητα μέτρησης της υψηλής νοημοσύνης.Πρόκειται για τον υποψήφιο διδάκτορα του εργαστηρίου Βιολογίας -Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευάγγελο Κατσιούλη, ο οποίος έπιασε το «σκορ» των 198 μονάδων στο τεστ νοημοσύνης (IQ) που πραγματοποίησε το 2003. Έκτοτε, το σκορ αυτό παραμένει το υψηλότερο που έχει καταγραφεί.Ο ίδιος υποβλήθηκε σε αντίστοιχες διεθνείς μετρήσεις και άλλες χρονιές, χωρίς όμως να ξεπεράσει τον εαυτό του, αλλά και χωρίς να χάσει από κάποιον άλλο την πρωτιά.«Παίζει σίγουρα ρόλο ο ψυχολογικός παράγοντας, η ετοιμότητα συγκέντρωσης και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιούνται τα τεστ» ανέφερε ο 36χρονος και πρόσθεσε ότι συμμετέχει συχνά σε τέτοιου είδους μετρήσεις, καθώς τις βρίσκει διασκεδαστικές.«Δεν χρειάζεται να υποβάλλει κανείς τον εαυτό του σε αυτή τη δοκιμασία - απλά και μόνο για τον αριθμό - αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος, μία πρακτική συνιστώσα, η διασκέδαση…» υποστηρίζει.Αρχικά, η συμμετοχή του σε μετρήσεις νοημοσύνης ξεκίνησαν από τυχαίες, διαφημιστικές ιστοσελίδες και όταν διαπίστωσε ότι πήγαινε καλά, άρχισε να μετέχει σε δεκάδες διεθνείς κοινότητες υψηλής νοημοσύνης. Γενικά, θεωρείται ότι το σκορ ενός μέσου ανθρώπου σε IQ τεστ κυμαίνεται από 100 έως 140 μονάδες.«Προσπαθώ να κάνω τη ζωή μου καλύτερη και να προσφέρω ό,τι μπορώ και στους άλλους» απαντάει ο κ. Κατσιούλης σχετικά με το κατά πόσο η διαπίστωση ευφυΐας «με πιστοποιητικό» είναι χρήσιμη στην καθημερινή μας ζωή.Είναι σημαντικό, όπως λέει, να νιώθει κανείς δημιουργικός για τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του.Ο 36χρονος, ειδικευόμενος γιατρός Ψυχιατρικής, συμμετέχει σε μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά χαρισματικά παιδιά να αναπτύξουν τις μοναδικές ικανότητές τους και επιθυμεί να ζήσει στην Ελλάδα, παρ' όλο που ως χώρα δεν προσφέρει τις δυνατότητες να αξιοποιούν οι πολίτες τα ταλέντα τους.«Δεν θα τολμούσα να υποδείξω μία λύση για την κατάσταση της χώρας μας, αλλά πιστεύω πολύ στην αλλαγή νοοτροπίας, που δεν θα έχει σχέση με την κερδοσκοπία» επισημαίνει.

Κατά της πώλησης της "Δωδώνης" και ο Δήμος Ζίτσας

Ο Δήμος Ζίτσας καταδικάζει την απόφαση της Κυβέρνησης για την πώληση του πακέτου των μετοχών της πρώην ΑΤΕ στην Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ στην εταιρεία ΣΙΜΟΣ FOODS και αγνώστου προελεύσεως of shore εταιρεία.Αυτή η απόφαση είναι το επιστέγασμα ενός αδιαφανούς, αντικαταστατικού και σκανδαλώδους διαγωνισμού, ο οποίος κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρείας ξεπουλώντας τη ΔΩΔΩΝΗ με 21 εκατομμύρια ευρώ την στιγμή που η ως άνω εταιρεία χρωστάει σε αυτήν 12 εκατομμύρια ευρώ.Αυτό το έγκλημα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, οδηγεί σε ξεκλήρισμα την κτηνοτροφία, οδηγεί στον οικονομικό αφανισμό της Ηπείρου.Τα ξένα συμφέροντα αγνώστου προελεύσεως που έρχονται να αγοράσουν την ΔΩΔΩΝΗ με εξευτελιστικές τιμές, έχουν κύριο στόχο την άλωσή της, ενδιαφέρονται μονάχα για τον πλουτισμό και την εκμετάλλευση και λήστευση της παραγωγικής δύναμης των κτηνοτροφών.Μοναδικό τους κίνητρο η περαιτέρω πώληση της Γαλακτοβιομηχανίας υπηρετώντας πιστά την έννοια της κερδοσκοπίας στις πλάτες της Ηπειρωτικής οικονομίας.Η Δημοτική Αρχή, όπως όλος ο ηπειρωτικός λαός είναι στο πλευρό των κτηνοτρόφων και των φορέων τους που αγωνίζονται και απαιτούν την άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης, την ακύρωση του αδιαφανούς διαγωνισμού και την εφαρμογή του καταστατικού της εταιρείας.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για τις δηλώσεις Κεφαλογιάννη

Ο κύριος Κεφαλογιάννης με προσβλητικό και «μπακαλίστικο» τρόπο εξέφρασε την επίσημη θέση του κόμματος του για το ξεπούλημα της Δωδώνης! Η φτηνή επιχειρηματολογία για το τίμημα, που αγγίζει τα όρια του γραφικού, φανερώνει τον πανικό της εσωτερικής τρόικας στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το λυπηρό στην υπόθεση είναι ότι και τοπικά στελέχη της ΝΔ που γνωρίζουν την αλήθεια συμμερίζονται τέτοιες κατάπτυστες λογικές και απόψεις.Ο κύριος Κεφαλογιάννης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι πέρα από το: « τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξιδο» υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι τρόποι εκτίμησης εταιρειών που λαμβάνουν υπόψη τους πολλούς παράγοντες, όπως την υπεραξία της εταιρείας, τη θέση της στην αγορά, τη φήμη και πελατεία καθώς και τον κοινωνικό της ρόλο, όταν πρόκειται για εταιρείες που ανήκουν στο χώρο της κοινωνικής οικονομίας, όπως η Δωδώνη. Όσον αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις της Δωδώνης αυτές ανήκουν στη διαχειριστική περίοδο της εταιρείας ως κεφάλαια κίνησης και τα οποία καλύπτονται επαρκώς. Για το λόγο αυτό η Δωδώνη πέρασε στο υγειές κομμάτι της ΑΤΕ που χαρίστηκε στην «ΠΕΙΡΑΙΩΣ.»Ο γενικός γραμματέας της ΝΔ και τα τοπικά της στελέχη που βιάστηκαν να βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα ,θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πώληση της Δωδώνης αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο για την Ήπειρο και αιτία πολέμου όλων των Ηπειρωτών απέναντι σε αυτούς που ξεπουλάνε τον μόχθο των φτωχών κτηνοτρόφων.Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά τη θέση του για τη Δωδώνη που είναι η λειτουργία της ως αυτοδιαχειριζόμενος συνεταιρισμός με πέρασμα των μετοχών στην ονομαστική τους αξία στο συνεταιρισμό των 7000 παραγωγών-εισκομιστών γάλακτος της βιομηχανίας!

Γραφείο Τύπου Ε.Κ.Μ.Ιωαννίνων

Επετειακή Εορταστική Εκδήλωση του Συλλόγου των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της ΖΠΑ, πραγματοποιήθηκε η Επετειακή Εορταστική Εκδήλωση του Συλλόγου των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών και του Συλλόγου Κρητών Ηπείρου, που έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 Χρόνων Απελευθέρωσης του Μετσόβου, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 στις 7:30 μ.μ. και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.Ομιλητές ήταν, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Μιχάλης Τρίτος, που ανέπτυξε το θέμα: «100 χρόνια από την απελευθέρωση του Μετσόβου: Έπαινος Μετσόβου» και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Σταυρουλάκης με θέμα: «Κρήτες Αγωνιστές κατά την απελευθέρωση του Μετσόβου».Οι μεστές και καθ’ όλα εμπεριστατωμένες ομιλίες, τόσο του κ. Τρίτου όσο και του κ. Σταυρουλάκη, άφησαν πλήρως ικανοποιημένους τους ακροατές, που το απέδειξαν με το παρατεταμένο χειροκρότημά τους.Ο Χορευτικός Σύλλογος Μετσόβου και ο Χορευτικός Όμιλος του Συλλόγου Κρητών Ηπείρου εντυπωσίασαν με τη χορευτική τους δεινότητα και ενθουσίασαν το κοινό με την γεμάτη ζωντάνια παρουσία τους.Χαιρετισμούς για την εκδήλωση απέστειλαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Σταύρος Καλογιάννης και ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας.Την εκδήλωση του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Χρήστος Μαντάς, ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Νίκος Τσομπίκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, οι Αντιπρυτάνεις κ.κ. Γεώργιος Καψάλης και Βενετσάνος Μαυρέας, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών κ. Λευτέρης Δουβανάς, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο πρώην Βουλευτής κ. Μιχάλης Παντούλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Ανδρέας Παπιγκιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κώστας Τζαφέας, ο Συμπαραστάτης του Πολίτη Περιφέρειας Ηπείρου κ. Αποστόλης Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μιχάλης Μαγειρίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Μετσοβιτών κ. Αποστόλης Μπίσας, ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Γουδέβενος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κισσαμιτών Αττικής κ. Ελευθέριος Λουπασάκης, ο εκπρόσωπος Κρητών και της οικογένειας Κλειδή κ. Κώστας Κλειδής, η ανηψιά του αγωνιστή Μπαλαντίνου κ. Ζηνοβία Μπαλαντίνου, ο Πρόεδρος της Ε.Η.Μ. κ. Κώστας Βλάχος, πολλοί εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.Ακολούθησε ένα λιτό παραδοσιακό κέρασμα με κρητική τσικουδιά και ρακί και μετσοβίτικα τυριά, καθώς και χορός από τους παριστάμενους με τα μουσικά όργανα του Χορευτικού Συλλόγου Μετσόβου.

Δήλωση δημάρχου Ηγουμενίτσας για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και τις από βήματος του προέδρου του Δ.Σ. δηλώσεις, περί μεθόδευσης παραίτησής του, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προχώρησε στην κάτωθι διευκρινιστική δήλωση:"Πριν ακόμη αναλάβω τη Δημοτική Αρχή, το Δεκέμβριο του 2010, έγινε πολιτική συμφωνία ολόκληρης της δημοτικής ομάδας, ότι η θητεία των οργάνων διοίκησης του Δήμου συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου θα είναι 22 μήνες, ήτοι στις 31.10.2012 δηλαδή το ½ της θητείας της Δημοτικής Αρχής, η οποία λήγει στις 31 Αυγούστου του 2014.Πριν από το Δημοτικό συμβούλιο της 29.10.2012, εκλήθησαν όλοι οι Αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι ΔΕΥΑΗ και ΠΑΚΠΠΟ και ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου για να φέρω προς συζήτηση την πολιτική συμφωνία μας και για να σχεδιάσουμε από κοινού αλλαγές που ενδεχομένως θα πραγματοποιηθούν στο δεύτερο μισό της εναπομείνασας θητείας και εν συνεχεία θα ακολουθούσε η συζήτηση με ολόκληρη τη Δημοτική Ομάδα των θεμάτων του Δημ. Συμβουλίου όπως είθισται να γίνεται. Ο πρόεδρος όμως δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση αυτή, χωρίς να με ενημερώσει για το λόγο της μη προσέλευσης του.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα και όλοι οι Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του ΠΑΚΠΟ και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, αποδεχόμενοι την πολιτική συμφωνία που είχε γίνει, έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή μου, προκειμένου εντός της εβδομάδος να σχεδιάσω εκ νέου το σχήμα των προσώπων που θα αποτελέσουν την πολιτική ηγεσία του Δήμου, ομόφωνα αποδεχόμενοι την πρότασή μου για την υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού.Το θέμα του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου, συζητήθηκε και εξουσιοδοτήθηκα από τους παρευρισκομένους, να καλέσω εκ νέου τον κ. πρόεδρο και να συζητήσω μαζί του το θέμα. Πράγματι την επομένη της συνεδρίασης, εγώ προσωπικά κάλεσα τηλεφωνικά τον κ. πρόεδρο στο γραφείο μου να του γνωστοποιήσω το περιεχόμενο της συζήτησης και να με ενημερώσει για τις προθέσεις του. Η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, διότι δεν προσήλθε ο κ. πρόεδρος.Η αλήθεια λοιπόν είναι, πως δεν υπήρξε καμία «ειλημμένη απόφαση» να μεθοδευτεί η παραίτησή του και όλα αυτά που επικαλέστηκε από βήματος ο κ. Πρόεδρος, δεν ευσταθούν. Αντιλαμβάνομαι πλήρως, ότι η πολιτική συγκυρία ευνοεί πράξεις αυτοπροσδιορισμού, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν το άλλοθι για το τέλος μιας προδιαγεγραμμένης πορείας την οποία είχε ο ίδιος επιλέξει και είχε διαφανεί πολλές φορές στη διάρκεια της θητείας του.Στη μέχρι τώρα πορεία μου ως Δήμαρχος, εφήρμοσα την πρακτική της ομαδικής λειτουργίας της δημοτική ομάδας και της συλλογικότητας των αποφάσεων, αναλαμβάνοντας κάθε φορά την ευθύνη αυτής της επιλογής. Είναι δικαίωμα καθενός να μη το αποδέχεται και να λειτουργεί με βάση μόνο προσωπικές στρατηγικές, που ενδεχομένως ευνοεί το πολιτικό κλίμα, όπως αυτό έχει δημιουργηθεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία.Ως Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας, θα κάνω πράξη την εξουσιοδότηση που έλαβα από τους οκτώ (8) Αντιδημάρχους και προέδρους, που συμμετείχαν στη συνάντηση και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κοινοποιήσω τις αποφάσεις μου.Ο κ. πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, που ως επικεφαλής της δημοτικής ομάδας πρότεινα στο αξίωμα που βρίσκεται μέχρι σήμερα, μπορεί να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία του δίνει ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου και να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του έναντι των ψηφοφόρων του, που ο ίδιος επικαλέστηκε, αλλά και της υπόλοιπης δημοτικής ομάδας με την οποία εκλέχτηκε ως δημοτικός σύμβουλος".

Ανακοίνωση Α.Καχριμάνη για τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ»

Σήμερα που είναι αυταπόδεικτες οι ευθύνες των Διοικήσεων των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών για την κατάληξη του διαγωνισμού μεταβίβασης των μετοχών που κατείχε η ΑΤΕ στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», ορισμένοι επιχειρούν να διαγράψουν γεγονότα και να ανακαλύψουν εξιλαστήρια θύματα.Είναι οι ίδιοι, που τορπίλισαν κάθε προσπάθεια για την δημιουργία Ηπειρωτικής εταιρίας λαϊκής βάσης που θα διεκδικούσε την απόκτηση των μετοχών, είναι οι ίδιοι που διαβεβαίωναν ότι έχουν λύσεις και έτοιμες προτάσεις για την αγορά τους.Είναι και ορισμένοι που επέμειναν σε ανεδαφικά αιτήματα, μη αντιλαμβανόμενοι τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί εδώ και δύο περίπου χρόνια έναντι της Ε.Ε. για την αποκρατικοποίηση της ΑΤΕ, που οδήγησαν τελικά και στην εκκαθάριση της ίδιας της Τράπεζας.Είναι οι ίδιοι που ενώ σήμερα καταγγέλλουν το διαγωνισμό, συμμετείχαν σε όλες τις φάσεις του, προσλαμβάνοντας μάλιστα ειδικό σύμβουλο εξαγοράς της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Σήμερα «διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους» για το τίμημα που επιτεύχθηκε, όταν με την αρχική τους πρόταση οριοθέτησαν το «εύλογο του τιμήματος» στα 21, 3 εκ. ευρώ, προφανώς λαμβάνοντας υπόψη τις δανειακές υποχρεώσεις της γαλακτοβιομηχανίας, αλλά και το ποσοστό που κατέχουν οι Ενώσεις.Η Περιφερειακή Αρχή, ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο τα δύο τελευταία χρόνια κατ΄ επανάληψη και επισταμένα έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της γαλακτοβιομηχανίας. Όλες οι προσπάθειες για εξεύρεση εναλλακτικής πρότασης, απέτυχαν εξαιτίας της ανελαστικής στάσης που επέδειξαν οι Ενώσεις – μέτοχοι, στη συνέχεια και συνδικαλιστές των κτηνοτροφικών συλλόγων.Η Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο στήριξε την κοινή πρόταση Ενώσεων – ΒΙΚΟΣ Α.Ε., εκφράζοντας την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο μεταβίβασης των μετοχών στην κοινοπραξία SIMOS FOOD GROUP και Ρώσων επενδυτών.Δυστυχώς εκ των υστέρων, διαπιστώθηκε ότι οι Ενώσεις είχαν μετατραπεί σε «γυρολόγους», κάνοντας (μέσω τριμελούς ομάδας που είχαν συγκροτήσει) διαπραγματεύσεις με όλους τους υποψήφιους αγοραστές, μεταξύ των οποίων και με τη SIMOS την οποία σήμερα καταγγέλλουν.Με το κοινοπρακτικό σχήμα Strategic Initiatives UK LLP - Simos Food Group έγινε προσέγγιση για την παραχώρηση της ΖΩ- ΔΩ. Αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό, ούτε από αυτή, ούτε από καμία άλλη εκ των ενδιαφερομένων εταιριών, πλην της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. που κλήθηκε την τελευταία στιγμή. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι Ενώσεις επεδίωξαν, μέσω άλλου Φορέα, τη μίσθωση της ΖΩ- ΔΩ και όταν αυτό συνάντησε την άρνηση του κοινοπρακτικού σχήματος, τότε η ηγετική τους ομάδα επαναπροσέγγισε τους συνδικαλιστές – κτηνοτρόφους.Ο Περιφερειάρχης έχει ζητήσει- και αναμένει - εγγράφως εξηγήσεις από την υπό εκκαθάριση ΑΤΕΒΑΝΚ για το σκεπτικό βάσει του οποίου κατέληξαν στη συγκεκριμένη επιλογή και τους λόγους που απέρριψαν τις άλλες προσφορές. Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό στοιχείο από την εξήγηση που υπάρχει για το ύψος του τιμήματος. Οφείλουν όμως και οι Ενώσεις να δώσουν σαφείς απαντήσεις για το περιεχόμενο των συναντήσεων που είχαν οι εκπρόσωποί τους με τις εταιρίες που κατέθεσαν προτάσεις εξαγοράς της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και με ποια κριτήρια όρισαν το τίμημα στα 21,3 εκ. ευρώ. Οι κτηνοτρόφοι, τα μέλη τους, η Ηπειρωτική κοινωνία και οι φορείς, τους οποίους θυμούνται κατά το δοκούν, έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν όλη την αλήθεια.Είναι χρήσιμο ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές να μη συγχέουν το συνεταιριστικό κίνημα με τους εαυτούς τους. Ο Περιφερειάρχης έχει κατ΄ επανάληψη τονίσει ότι οι συνεταιριστικές οργανώσεις με τη δομή που γνωρίσαμε, με την όποια προσφορά τους, έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και πλέον είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και των αγροτών, εξ ου και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού τους που έχουν αναληφθεί τον τελευταίο χρόνο. Ο καιρός που οι συνεταιριστικές οργανώσεις αλώνονταν από πρόσωπα έχοντα ελάχιστη σχέση με το αγροτικό επάγγελμα, συγκροτώντας μηχανισμούς εξουσίας, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.Η Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο Περιφερειάρχης ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στους επαγγελματίες κτηνοτρόφους. Συμπαρίσταται στους αγώνες τους, αλλά όλοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι οι αποφάσεις δεν εξαρτώνται από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ειδικά μάλιστα για τις αποκρατικοποιήσεις δεν εξαρτώνται καν ούτε από την Ελληνική Πολιτεία, καθώς είναι συνάρτηση των συμφωνιών με την Ε.Ε. και τους δανειστές της χώρας μας.Το συμφέρον των κτηνοτρόφων, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, είναι να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η λειτουργία της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και να μην απαξιωθεί από λανθασμένους χειρισμούς. Αυτό έχουν χρέος να το διαφυλάξουν πρώτοι εκείνοι που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι τους.Αντιλαμβανόμαστε ότι οι αλήθειες ενοχλούν και εγείρουν αντιδράσεις από όσους θίγονται. Ο Περιφερειάρχης, δεν πρόκειται όμως σε καμία περίπτωση να σταματήσει να αγωνίζεται για το καλό των κτηνοτρόφων και της «ΔΩΔΩΝΗΣ», να εκφράζει τις απόψεις του και να θέτει τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση.

Κινητοποιήσεις ξεκινούν το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Αποχή από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ από Δευτέρα σχεδιάζουν να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Τη σχετική απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εν όψει της κατάθεσης των νέων μέτρων.Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί «όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες σε συστράτευση στον αγώνα για την ανατροπή των μέτρων εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.Το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι θα απέχουν από την περισυλλογή απορριμμάτων και από σήμερα, Τρίτη, ξεκινούν συνελεύσεις στους δήμους της χώρας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις.Οι κινητοποιήσεις αυτές, σύμφωνα με τον προ μηνός σχεδιασμό της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα αφορούν καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων, ΧΥΤΑ και γκαράζ δημαρχείων ώστε να μη βγουν τα απορριμματοφόρα.

Οι Δήμοι προτείνουν μέτρα κατά της λαθροϋλοτομίας

Οργιάζει το φαινόμενο και στην Ήπειρο…
Με στόχο την προστασία των δασών μας από την λαθροϋλοτομία, που δυστυχώς βρίσκεται σε έξαρση και στην Ήπειρο λόγω της μεγάλης ζήτησης των καυσόξυλων φέτος το χειμώνα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατέθεσε σειρά μέτρων για την πάταξη αυτού του θλιβερού φαινομένου.Απευθυνόμενη προς τρία Υπουργεία, τα Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι «οι παρούσες οικονομικές συνθήκες έχουν οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη και περιβαλλοντικά εγκληματική υλοτόμηση χωρίς κανόνες, προγραμματισμό και έλεγχο».

Η μετακίνηση…
Η ΚΕΔΕ, μεταξύ άλλων, προτείνει τη μετακίνηση δασικών υπαλλήλων σε θέσεις εποπτείας δασικών χώρων, καθώς και την ενίσχυση των δασικών περιοχών, στις οποίες έχει παρατηρηθεί έξαρση του φαινομένου, με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό.Ακόμη, προτείνει αξιοποίηση εθελοντικών ομάδων, κυνηγετικών συλλόγων και προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, έτσι ώστε να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό οι παθούσες δασικές περιοχές και ιδιαίτερα οι είσοδοι των δασικών περιοχών, καθώς και διάθεση κλιμακίων της Πυροσβεστικής για επιτήρηση των περιοχών, με υποδομή αντίστοιχη αυτής που χρησιμοποιείται κατά τους θερινούς μήνες για την πυροπροστασία.Τέλος, ζητά να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για συντονισμό των φορέων της Αυτοδιοίκησης και άλλων τοπικών.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ανακοίνωση της ΕΑΣ Ιωαννίνων για την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ εκπροσωπώντας τις ΕΑΣ της Ηπείρου που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΩΔΩΝΗΣ έκανε την εξής ανακοίνωση κατόπιν της αναβολής της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας, ύστερα από αίτημα του ειδικού εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας:"Ζητήσαμε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης της Δωδώνης, γιατί η εταιρία αυτή τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στη σημαντικότερη φάση της πολυετούς λειτουργίας της, αφού ο κύριος μέτοχός της, η Αγροτική Τράπεζα, ετέθη σε ειδική εκκαθάριση και, κατά συνέπεια, πρέπει να μεταβιβασθεί το πλειοψηφικό της πακέτο στη Δωδώνη.Η Δωδώνη έχει έντονο το συνεταιριστικό χαρακτήρα όχι μόνον για λόγους ιστορικούς, αλλά και νομικούς. Κατά το άρθρο 3 του Καταστατικού της ΔΩΔΩΝΗ στο σκοπό της περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη συνεργασίας με φυσικά ή νομικά πρόσωπα που απασχολούνται με επιχειρήσεις γαλακτοκομικών προϊόντων ή με άλλες συναφείς με την κτηνοτροφία και τη γαλακτοκομία εργασίες. Εξάλλου, κατά το άρθρο 8 του Καταστατικού, οι μετοχές της Δωδώνη είναι ονομαστικές και μη μεταβιβάσιμες. Σήμερα το «μη μεταβιβάσιμες» έχει την έννοια του «δεσμευμένες», με την έννοια ότι μέτοχοι της Δωδώνη μπορούν να καταστούν μόνον πρόσωπα που, βάσει του καταστατικού, δεσμεύονται από το σκοπό και της αρχές λειτουργίας της Εταιρίας και εγκρίνονται από το Διοικητικό της Συμβούλιο. Και, σε κάθε περίπτωση, οι παλαιοί μέτοχοι έχουν δικαίωμα προτιμήσεως στη διαδικασία αυτή.Οι ΕΑΣ, μέτοχοι μειοψηφίας της Δωδώνη, έχουν ζωτικό συμφέρον, κατοχυρωμένο στο νόμο και το Καταστατικό της Δωδώνη, να διατηρηθεί η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της Δωδώνη, που βασίζεται στην υψηλή ποιότητα του αιγοπρόβειου γάλακτος της περιοχής, το οποίο προμηθεύεται η Δωδώνη από τα μέλη των ΕΑΣ. Οι ΕΑΣ δεν επιθυμούν να καταστήσουν τη Δωδώνη υπηρέτη των συμφερόντων των συνεταιρισμών σε βάρος της ανάπτυξής της, ούτε να απαξιώσουν το πλειοψηφικό πακέτο της Αγροτικής Τράπεζας. Ούτε αντιστρατεύονται την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή, που θα διασφαλίσει την ανάπτυξη της εταιρίας. Απαιτούν όμως να τηρηθεί ο νόμος και να κατοχυρωθούν στο καταστατικο της Δωδώνη, όσο ακόμη κύριος μέτοχός της είναι η Αγροτική Τράπεζα, οι διατάξεις του νόμου και του Καταστατικού, που προβλέπουν ότι:
α) Οι μετοχές της Δωδώνη είναι ονομαστικές και δεσμευμένες. Και είναι δεσμευμένες γιατί η Δωδώνη είναι μια εταιρία με ειδικό χαρακτήρα. Συστάθηκε από τις ΕΑΣ και την Αγροτική Τράπεζα και στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν – πέραν της Αγροτικής Τράπεζας – μόνο ΕΑΣ. Όλες οι ΕΑΣ-μέτοχοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο και μεριμνούν για το συντονισμό και την ενίσχυση των μελών τους, τη διασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών και, κυρίως, για τη διατήρηση της ποιότητας του αιγοπρόβειου γάλακτος της περιοχής, για το οποίο η Δωδώνη διακρίνεται από τις ανταγωνιστικές της επιχειρήσεις εδώ και δεκαετίες.
β) Η μεταβίβαση των μετοχών εξαρτάται από την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου.
γ) Η έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου παρέχεται όταν η μεταβίβαση των μετοχών διασφαλίζει την τήρηση του σκοπού και των κανόνων λειτουργίας της εταιρίας.
δ) Σε κάθε περίπτωση, παρέχεται δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους όταν μέτοχος επιθυμεί να μεταβιβάσει τις μετοχές του.
ε) Η διαδικασία ασκήσεως του δικαιώματος προτιμήσεως πρέπει να βασίζεται σε κανόνες διαφάνειας και να διασφαλίζει την τήρηση της ουσίας ως προς τους κανόνες επιλογής των νέων μετόχων, με βάση το καταστατικό της Δωδώνη: Ότι δηλαδή αυτοί θα δεσμεύονται να δημιουργούν συνέργειες με τις τοπικές παραγωγικές μονάδες που παρέχουν υψηλής ποιότητας προϊόντα στη Δωδώνη, και θα διοικούν τη Δωδώνη έτσι ώστε αυτή να διασφαλίζεται η ποιοτική της ταυτότητα και η συνυφασμένη με αυτή προώθηση και ανάπτυξη των οικονομιών των τοπικών παραγωγών γάλακτος, μετόχων (άμεσα ή έμμεσα, μέσω των ΕΑΣ) της Δωδώνη.
Η ύπαρξη και λειτουργία των μικρών, τοπικών παραγωγικών κτηνοτροφικών μονάδων, που είναι οι προμηθευτές γάλακτος της Δωδώνη, είναι επ’ ωφελεία τόσο της Εταιρίας, όσο και της εθνικής οικονομίας. Σε περίπτωση που μεταβιβασθεί το πλειοψηφικό πακέτο της Αγροτικής σε άσχετα πρόσωπα, χωρίς να έχουν προηγουμένως κατοχυρωθεί με σαφήνεια στο καταστατικό της Δωδώνη οι ρήτρες που διασφαλίζουν τις συνέργειες με τις τοπικές παραγωγικές μονάδες, κινδυνεύει να αλλάξει ο οικονομικοκοινωνικός προσανατολισμός της Δωδώνης, αλλά και η ποιοτική της σφραγίδα. Και κάτι τέτοιο, αν συμβεί απότομα και χωρίς προγραμματισμό, θα έχει καταστροφικές συνέπειες, αφού θα οδηγήσει άμεσα στον αφανισμό τις τόσες υγιείς μικρές παραγωγικές μονάδες της Ηπείρου, προμηθευτές της Δωδώνης, που είναι η πηγή βιοπορισμού χιλιάδων ανθρώπων της περιοχής, χωρίς μάλιστα αυτές να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού λειτουργούν με χρήματα και κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.Καλούμε λοιπόν αυτή την ύστατη στιγμή τον κύριο μέτοχο της Δωδώνη, τον ειδικό εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας, που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, πριν μεταβιβάσει τις μετοχές σε οποιονδήποτε τρίτο, να λάβει υπόψη οτι ο Έλληνας φορολογούμενος έχει συμβάλει μέχρι τώρα, μέσω της Αγροτικής Τράπεζας, στη δημιουργία της Εταιρίας αυτής. Το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου, όπως αυτό είναι αποτυπωμένο στο νόμο και στο καταστατικό της Δωδώνη, δεν είναι να βγει απλώς σε χρηματικό πλειοδοτικό διαγωνισμό το πλειοψηφικό πακέτο της Δωδώνη, που έχει η Αγροτική. Θα ήταν ακόμη και με οικονομικούς όρους μυιωπική μια τέτοια θεώρηση των πραγμάτων. Ο ειδικός εκκαθαριστής της Αγροτικής Τράπεζας μόνον τότε θα εκπληρώσει τα καθήκοντά του, αν μεριμνήσει, σε συνεργασία μαζί μας, ως οργανώσεις που εκπροσωπούμε του παραγωγούς, από τους οποίους η Δωδώνη προμηθεύεται την πρώτη ύλη για τα προϊόντα της, για την τροποποίηση του καταστατικού της Δωδώνη σύμφωνα με το νόμο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ανεύρεση αγοραστή του πλειοψηφικού πακέτου της Αγροτικής σύμφωνα με το νόμο και τις διατάξεις του καταστατικού της Δωδώνη. Επιβάλλεται, λοιπόν, πριν γίνει η μεταβίβαση των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας, να διαμορφωθούν οι διατάξεις του Καταστατικού της Δωδώνη για τη μεταβίβαση των μετοχών της σύμφωνα με τα νέα δεδομένα: Ο οποιοσδήποτε μέτοχος της Δωδώνη πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα κριτήρια και να υπόκειται σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις ως προς τη λειτουργία της Δωδώνη, που προκύπτουν απ’ το Καταστατικό της.Ζητήσαμε, λοιπόν, τη σύγκληση αυτής της Γενικής Συνέλευσης για να αποφασισθεί μια διαδικασία που θα οδηγήσει στην προσεκτική και επιμελημένη τροποποίηση των άρθρων του Καταστατικού της Δωδώνη, ώστε:
α) Να προβλέπεται σαφής, διαφανής και επαρκώς καθορισμένη διαδικασία επιλογής νέων μετόχων της Δωδώνη, άρα και νέου στρατηγικού εταίρου, αν χρειάζεται, οριοθετώντας τα οικονομικοκοινωνικά κριτήρια που πρέπει να πληροί και το σύμφωνο με τον εταιρικό σκοπό χαρακτήρα που οφείλει να έχει ο νέος μέτοχος, ιδίως σε σχέση με τη λειτουργία της εταιρίας και τη σχέση της με τις τοπικές παραγωγικές μονάδες.
β) Να καθορισθούν τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι μέτοχοι της Δωδώνη, σε σχέση με την επιδίωξη του σκοπού της εταιρίας και την προώθηση των οικονομιών των τοπικών παραγωγικών μονάδων, προκειμένου να εξυπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο εταιρικός σκοπός της Δωδώνη και να διασφαλίζεται ο άρρηκτα συνδεδεμένος με την τοπική παραγωγή, κοινωνία και οικονομία χαρακτήρας της.
γ) Να αποκρυσταλλωθούν και να διατυπωθούν με σαφήνεια στο Καταστατικό της Δωδώνη τα ουσιαστικά κριτήρια επιλογής νέων μετόχων και οι δεσμεύσεις στις οποίες αυτοί θα υπόκεινται.
δ) Να ρυθμιστεί ρητώς στο Καταστατικό το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων για την απόκτηση πωλουμένων μετοχών, με σαφή καθορισμό της διαδικασίας μεταβίβασης των μετοχών και των ουσιαστικών προϋποθέσεων παροχής της έγκρισης μεταβίβασης των μετοχών από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Η μεταβίβαση των μετοχών της Δωδώνη που έχει η Αγροτική Τράπεζα πρέπει και επιτρέπεται να γίνει μόνον εφόσον έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού. Μόνο έτσι θα μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η πώληση του πακέτου μετοχών της Αγροτικής στηρίζεται στο νόμο και στο Καταστατικό και γίνεται με διάφανες και δημοκρατικές διαδικασίες και αρχές, αλλά και οτι ο νέος στρατηγικός εταίρος θα τηρήσει τις εκ του νόμου υποχρεώσεις του για τη στάση του απέναντι στις τοπικές παραγωγικές μονάδες σε σχέση με τη λειτουργία της εταιρίας.Οι ΕΑΣ αναζητούν συναινετικές και διαλεκτικές λύσεις που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της Δωδώνη, διαφυλάσσοντας παράλληλα τα συμφέροντα των ΕΑΣ-μετόχων, της περιοχής της Ηπείρου και της κοινωνίας μας. Για να μη φύγει η βιομηχανία από την Ήπειρο, για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, για να εξακολουθήσει το σήμα Δωδώνη να έχει τη φήμη που έχτισε η εταιρία με τη στήριξη των ΕΑΣ και της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία 50 χρόνια, για να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα της τοπικής παραγωγής και να διαφυλαχθεί η άριστη ποιότητα των προϊόντων της Δωδώνη. Οι ΕΑΣ προτείνουν, λοιπόν, με πνεύμα δημιουργικό, διαλλακτικό και αναπτυξιακό, τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι μέτοχοι, καθώς και εμπειρογνώμονες όλων των πλευρών. Η επιτροπή αυτή θα επεξεργασθεί και θα φέρει στο ΔΣ πρόταση τροποποίησης του καταστατικού της Δωδώνη, που θα διασφαλίζει τη νομιμότητα και τη διαφύλαξη του σκοπού και της λειτουργίας της εταιρίας σε κάθε μεταβίβαση μετοχών. Το ΔΣ θα φέρει, στη συνέχεια, στη ΓΣ την πρότασή του, για να ληφθούν οι αποφάσεις.Η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για να βρεθούμε μπροστά σε δήθεν τετελεσμένα γεγονότα, με νέο, δήθεν, μέτοχο στη Γενική Συνέλευση. Ο μέτοχος αυτός θα έχει αποκτήσει παράνομα τις μετοχές και γι’ αυτό δεν θα τον δεχθούμε ούτε και θα νομιμοποιήσουμε τέτοιες τακτικές.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ:Η κυβέρνηση εξωθείται σε άτακτη φυγή

Με αφορμή την απόσυρση της διάταξης που αφορούσε την παραχώρηση της περιουσίας των ΑΕΙ σε ιδιώτες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσος ΚΟΥΡΑΚΗΣ, Θεανώ ΦΩΤΙΟΥ, Χρήστος ΜΑΝΤΑΣ, Απόστολος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, Ευκλείδης ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ και Γιώργος ΣΤΑΘΑΚΗΣ έκαναν την ακόλουθη δήλωση:«Η ανάδειξη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ του κινδύνου άμεσης εκποίησης της περιουσίας των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, νοσοκομείων και ΟΤΑ με σκοπό την αποπληρωμή των δανειστών, εξώθησε την κυβέρνηση σε άτακτη φυγή. Το σχετικό άρθρο αποσύρθηκε πριν ακόμα φτάσει το κείμενο για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής!Η κίνηση αυτή πρέπει να καταγραφεί ως νίκη της κοινωνίας ενάντια στις προσπάθειες των κυβερνώντων και των συμμάχων τους για την καταλήστευση των δημόσιων αγαθών που αφορούν το παρόν και το μέλλον του τόπου.Το σκάνδαλο των χαριστικών παραχωρήσεων σταμάτησε για την ώρα, αλλά τονίζουμε ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου εξακολουθεί να δίνει τη δυνατότητα ”αξιοποίησης” της περιουσίας των ΑΕΙ.Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ απαιτεί τη ρητή εξαίρεση από τις διατάξεις του σ/ν που αφορούν την περιουσία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς και των περιουσιακών στοιχείων που εμπίπτουν στο πεδίο 109 του Συντάγματος».

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:Χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την κατασκευή του Ε65

Για την πορεία των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης και ιδίως του άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) συζήτησε χθες ο Σταύρος Καλογιάννης με τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, Δυτ. Μακεδονίας Γ. Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θ. Στάϊκο, με τους οποίους συναντήθηκε.Μετά τη συνάντηση ο αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφερόμενος στον άξονα Ε-65, δήλωσε ότι η κατασκευή του έχει διακοπεί από τον Ιανουάριο του 2011, κυρίως διότι ανεστάλη η χρηματοδότηση του Παραχωρησιούχου από τις δανείστριες τράπεζες, λόγω των προβλημάτων που αυτές αντιμετωπίζουν. Έκτοτε χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η κατάσταση σήμερα είναι πολύ δύσκολη, καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Κλαογιάννης, τα οικονομικά δεδομένα του 2007 (όταν υπεγράφη η σύμβαση) είναι τελείως διαφορετικά από τα σημερινά. Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο στο σύνολό του, βρίσκονται, όπως ανέφερε, υπό συζήτηση το τελευταίο διάστημα, μεταξύ του ειδικού διαπραγματευτή Ε. Βιδάλη, τον οποίο έχει ορίσει ο Πρωθυπουργός και του Παραχωρησιούχου.Ο Στ. Καλογιάννης κατέληξε τονίζοντας πως «οποιαδήποτε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Παραχωρησιούχο, θα πρέπει να γίνει αποδεκτή και από τις Τράπεζες οι οποίες χρηματοδοτούν το έργο και θα κρίνουν τη βιωσιμότητά του, ώστε να συνεχίσουν να το χρηματοδοτούν, και στη συνέχεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Επερωτήσεις του Μ.Κασσή για τον Οδικό Άξονα Ιωαννίνων –Κακαβιάς και την Olympic Air

Επερωτήσεις για τον Οδικό Άξονα Ιωαννίνων –Κακαβιάς αλλά και για τις εξελίξεις αναφορικά με την συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines και την ενδεχόμενη μείωση την πτήσεων προς τα Ιωάννινα κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, ευελπιστώντας όπως τόνισε ¨να απαντηθούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και χωρίς υπεκφυγές όπως έγινε με τη περίπτωση της επερώτησης για τη Δωδώνη.¨

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με τους νέους αγρότες

Για τον τρόπο λειτουργίας της Αγροτικής Αγοράς αλλά και για τα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από αυτή ενημερώθηκε από τους νέους αγρότες αλλά και τους παραγωγούς που συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου κατά την επίσκεψη του στο χώρο της Αγοράς. Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας επισήμανε στον Αντιπεριφερειάρχη ότι οι παραγωγοί θέλουν να αναδείξουν τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα, έχοντας σαν αποτέλεσμα την αύξηση της παράγωγης αλλά και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπική οικονομίας. Ο κ. Ιωάννου από την πλευρά του τόνισε, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας θα στηρίξει με όλα τα μέσα τον πρωτογενή τομέα αλλά και τους νέους αγρότες.Εν τω μεταξύ πρόσκληση για συμμετοχή στην Αγροτική αγορά απευθύνει η Ε.Ν.Α. στους Νέους Αγρότες αλλά και στους παραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Με την επισήμανση ότι η πρόσκληση αφορά αποκλειστικά σε κατά πλήρη επάγγελμα αγρότες παραγωγούς (φυτικής παράγωγης). Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6974111252. Η ΕΝΑ υπενθυμίζει ότι για συμμετοχή στην προσωρινή αγροτική αγορά απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η ατομική άδεια παραγωγού σε ισχύ, δελτίο αποστολής και ταμειακή μηχανή.

Έκτακτη αλλαγή ωραρίου των κατακαταστημάτων προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για το Σάββατο που θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο Costa Voyager

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 θα καταπλεύσει στην Ηγουμενίτσα το κρουαζιερόπλοιο Costa Voyager με 927 επιβάτες, το οποίο θα αναχωρήσει το απόγευμα.Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας προτείνει για την ημέρα εκείνη – κατ’ εξαίρεση – τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά από:8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.Υπενθυμίζουμε ότι για τους εργαζόμενους ισχύει το κανονικό ωράριο.Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο του 2013 έχουν προγραμματιστεί 27 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.Ο Εμπορικός Σύλλογος έγκαιρα θα προσαρμόσει το 45ωρο θερινό, εβδομαδιαίο πρόγραμμα στις ανάγκες εξυπηρέτησης των τουριστών που θα επιλέγουν να παραμείνουν στην πόλη μας.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε. Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ραδιοαρβύλα φαίνεται ότι είναι η είδηση περί εξαφάνισης γριούλας στον Ανθρακίτη Ζαγορίου!

Ραδιοαρβύλα φαίνεται ότι είναι η είδηση περί εξαφάνισης γριούλας στον Ανθρακίτη Ζαγορίου που διοχετεύθηκε στο διαδίκτυο. Το γεγονός μάλλον υπάρχει μόνο στη φαντασία ορισμένων καθώς το συμβάν δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ανθρακίτη, ούτε από το Δήμαρχο Ζαγορίου, ούτε από την Πυροσβεστική, ούτε από την Αστυνομία, ούτε από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου.Να δούμε τι άλλο θα δούμε σ' αυτό τον τόπο!

Σύσκεψη στην Άθηνα για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Στον «μεσοπρόθεσμο» σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας τοποθετούν τα στελέχη του Υπουργείου την συζήτηση για τα θέματα υγείας στο Νομό της Πρέβεζας. Στο υπουργείο υγείας βρέθηκαν χθες ο βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, και ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης και παρουσίασαν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αρμόδια επιτροπή, ζητώντας συνολικά αναβάθμιση της δωρεάν δημόσιας υγείας στο Νομό. Συγκεκριμένα κατέθεσαν αίτημα για την ενίσχυση του υφιστάμενου και την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα. Οι φορείς περιέγραψαν την ανησυχία που υπάρχει στην τοπική κοινωνία από τα δημοσιεύματα τα οποία μιλούν για κλείσιμο ή συγχώνευση νοσοκομείων καθώς και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε προσωπικό. Το σίγουρο είναι ότι αυτή την στιγμή στο Υπουργείο δεν υπάρχει καμία συζήτηση για την Πρέβεζα αφού βρίσκεται σε εξέλιξη ο νέος υγειονομικός χάρτης της Θεσσαλονίκης κι αμέσως μετά θα ανοίξει η συζήτηση για την Πελοπόννησο. Ωστόσο ο βουλευτής κ. Δημήτρης Τσουμάνης εμφανίσθηκε αισιόδοξος αφού όπως είπε τα στελέχη του υπουργείου τους διαβεβαίωσαν ότι τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι αλλαγές, θα είναι αυστηρά κοινωνικά και σε καμία περίπτωση οικονομικά. Οι φορείς εκτιμούν ότι τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους «ενισχύουν» το αίτημά τους για τη διατήρηση της διοικητικής αυτονομίας και την ενίσχυση του Νοσοκομείου, με ταυτόχρονη όμως «επικαιροποίηση» του αιτήματος για ανέγερση νέου νοσοκομείου στο οικόπεδο, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος. Εν τω μεταξύ τη δική τους προσπάθεια για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας στο νομό και την ενημέρωση των πολιτών, καταβάλλουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας, οι οποίοι διοργανώνουν ανοιχτή σύσκεψη αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και συλλαλητήριο για την Υγεία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στη Θεοφάνειο, ζητώντας την συστράτευση όλης της τοπικής κοινωνίας γιατί όπως τονίζουν δεν έχουμε περιθώρια να παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές.

Υπέκυψε τελικά το 3χρονο αγοράκι από την Μπάφρα

Δώρισαν τα όργανα οι γονείς!!!
Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του χθες το απόγευμα το 3χρονο αγοράκι που το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Πάτρα, μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που έγινε στο χωριό Μπάφρα Ιωαννίνων, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά του και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.Όντας εγκεφαλικό νεκρό το τρίχρονο παιδάκι οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.Από το πρωί στήνεται αερογέφυρα ζωής με την Ιταλία και τη Γερμανία, η οποία θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι.

8 τόνοι ναρκωτικά σε 10 μήνες

Υπερδιπλάσιες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών έχουν κατασχεθεί στους πρώτους δέκα μήνες του 2012 σε σύγκριση με το 2011 από τις αστυνομικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ήπειρο.Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης από τις αρχές του έτους έχουν συλληφθεί 304 άτομα σε 223 υποθέσεις ναρκωτικών.Στις υποθέσεις αυτές έχουν κατασχεθεί οκτώ τόνοι και 116 περίπου κιλά κάνναβης, τέσσερα κιλά και τετρακόσια γραμμάρια ηρωίνης, 195 δενδρύλλια κάνναβης, 110 γραμμάρια κοκαΐνης καθώς και ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών.Επίσης, έχουν κατασχεθεί στις ίδιες υποθέσεις δύο πολεμικά όπλα Kalashnikov, χειροβομβίδες, πιστόλια και 54 οχήματα.Με αφορμή την τελευταία υπόθεση, με την κατάσχεση 402 κιλών χασίς στο Ριάχωβο και την Ιερομνήμη Ιωαννίνων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι και οι έρευνες για υποθέσεις ναρκωτικών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Αναβλήθηκαν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά χθες οι εκλογές για την ανάδειξη εσωτερικών μελών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μέλη ΔΕΠ και φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από τα εκλογικά τμήματα παρεμποδίζοντας την έναρξη της ψηφοφορίας.Τις οκτώ θέσεις των εσωτερικών μελών διεκδικούν συνολικά 23 υποψήφιοι. Μετά τις δύο άκαρπες προσπάθειες για την διεξαγωγή εκλογών, είναι πολύ πιθανό και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να οδηγηθεί στην ηλεκτρονική ψήφο.Την δυνατότητα αυτή παρέχει ο αναθεωρημένος νόμος- πλαίσιο, όπως ψηφίστηκε το καλοκαίρι από την Βουλή.

Προσλήψεις στη ΔΕΗ Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας

Με 140 διοικητικούς υπαλλήλους ενισχύεται η ΔΕΗ ΑΕ προκειμένου να καλύψει εποχικές ή παροδικές ανάγκες των Διευθύνσεων Πωλήσεων σε πέντε διοικητικές περιφέρειες.Ένας ταμίας θα προσληφθεί στην Ηγουμενίτσα ενώ στα Ιωάννινα θα προσληφθούν ένας υπάλληλος γραφείου και ένας ταμίας.Το ανθρώπινο δυναμικό θα προσληφθεί για οκτώ μήνες.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις εξής διευθύνσεις:
1. ΔΕΗ Ιωαννίνων: Χρ. Κατσάρη 4, ΤΚ 452 21 – Ιωάννινα. Τηλ. 26510-22.970.
2 .ΔΕΗ Ηγουμενίτσας: 2ο χλμ. Εθν. Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων, ΤΚ 461 00. Τηλ. 26650-26.290.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Τρτέκων Πρέβεζας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Τρτέκων Πρέβεζας αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί στην πλατεία των δικαστηρίων, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας σε όλη τη χώρα. Η διοίκηση του συλλόγου τονίζει ότι συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η επίθεση προς την Τρίτεκνη οικογένεια και καλεί τις τρίτεκνες οικογένειες να συστρατευθούν με το σύλλογο για να δώσουν όλοι μαζί τον αγώνα της επιβίωσης.

Μικρά τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Πρέβεζα

Μικρά, ανάλογα με τις ποσότητες νερού που δέχτηκε η Ήπειρος, ήταν τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην Πρέβεζα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η πρόβλεψη για έντονα καιρικά φαινόμενα έθεσε σε επιφυλακή τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και το Δήμο Πρέβεζας το Σάββατο και την Κυριακή όπου και καταγράφηκε η κορύφωση της κακοκαιρίας. Η Δημοτική Ενότητα Πρέβεζας δεν δέχτηκε μεγάλες ποσότητες νερού αλλά δυνατό αέρα και λασποβροχή σε αντίθεση με την παραλιακή ζώνη αλλά και τα ορεινά του Δήμου, όπου εκτός από βροχή έπεσε και δυνατό χαλάζι. Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Βαγγέλης Ροπόκης ο οποίος επισκέφθηκε τα σημεία που δημιουργήθηκαν προβλήματα υπήρξαν ζημιές σε αγροτικούς δρόμους σε Κανάλι, Καστροσυκιά, Καμαρίνα και Κρυοπηγή, οι οποίες λόγω των παρεμβάσεων που είχαν γίνει δεν έλαβαν μεγάλη έκταση. Εκείνοι ωστόσο που φαίνεται να επλήγησαν περισσότερο από τα φαινόμενα είναι οι ελαιοπαραγωγοί αφού η χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον καρπό τόσο σε δημοτικές κοινότητες του Ζαλόγγου όσο και σε Λούρο και Ωρωπό. Το γεγονός αυτό επισημαίνει και ο αντιδήμαρχος Λούρου Λάζαρος Παπαχρήστος ο οποίος τονίζει ότι ζημιές υπήρξαν και σε αγροτικούς δρόμους στα όρια του πρώην Δήμου Λούρου. Σε επίπεδο Ηπείρου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ιδιαίτερα μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί οι οδικές υποδομές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ ζημιές μικρότερης έκτασης, υπάρχουν και σε περιοχές των άλλων περιφερειακών ενοτήτων. Ήδη έχουν συγκροτηθεί κλιμάκια τεχνικών τα οποία από χθες ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών.

Ερώτηση Γ.Στύλιου για παρακρατήσεις αγροτικών επιδοτήσεων από τραπεζικά ιδρύματα

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ασημίνα Σκόνδρα και Γιώργος Στύλιος, σχετικά με τις παρακρατήσεις αγροτικών και κτηνοτροφικών επιδοτήσεων από τραπεζικά ιδρύματα. Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην ερώτησή τους επισημαίνουν ότι σύμφωνα με πληροφορίες το φαινόμενο έχει πάρει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες εβδομάδες, αφού στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας οι επιστροφές από ΦΠΑ και πετρέλαιο που δικαιούνται οι αγρότες μας, παρακρατούνται έναντι των χρεών τους προς το ίδρυμα.Στη συνέχεια της ερώτησής τους, με αφορμή την προσεχή πίστωση στους λογαριασμούς των γεωργών και κτηνοτρόφων, τονίζουν ότι υπάρχει πλέον διάχυτη η ανησυχία πως οι τράπεζες - παρά το γεγονός ότι το άρθρο 37 του νόμου 2538/97 εξαιρεί την οποιαδήποτε παρακράτηση όταν αυτή προέρχεται από κοινοτικές επιδοτήσεις – θα ακολουθήσουν την εν λόγω πρακτική, με αποτέλεσμα να αφήσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς άδειους, οδηγώντας έτσι τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε αδυναμία να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους ή να αγοράσουν τροφή για τα ζώα, φτάνοντας τον πρωτογενή τομέα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.Καταλήγοντας την ερώτησή τους η κ. Σκόνδρα και ο κ. Στύλιος ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς: Τι μέτρα προφύλαξης των αγροτών και κτηνοτρόφων σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε, ώστε να μην οδηγηθούν στην οικονομική τους εξόντωση, πως σκοπεύουν να ενισχύσουν τους πρωτογενείς κλάδους παραγωγής της χώρας μας, που αποτελούν βασικό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και ποιες κυρώσεις σκοπεύουν να επιβάλουν στα τραπεζικά ιδρύματα που ακολουθούν παράνομες πρακτικές μονομερούς παρακράτησης επιδοτήσεων και επιστροφών φόρων από τους αγρότες και κτηνοτρόφους.Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησής ο κ. Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η παραπάνω κατάσταση έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των αγροτών μας, ενώ δημιουργούνται και τεράστια ερωτηματικά για την πρακτική που ακολουθείται από τις Τράπεζες. Η πρακτική αυτή οδηγεί την πρωτογενή παραγωγή της ελληνικής περιφέρειας στον οικονομικό μαρασμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εθνική οικονομία και πάνω από όλα τις οικογένειες των αγροτών και κτηνοτρόφων μας. Για αυτό καλούμε την κυβέρνηση να επιληφθεί του θέματος και να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.”

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: «Ξεπουλούν σήμερα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και όλους τους μεγάλους Οργανισμούς»

Εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή που αφορά και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Με διαδικασίες εξπρές η τρικομματική συγκυβέρνηση φέρνει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό του Δημοσίου σε όλους τους μεγάλους Οργανισμούς (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ), καθώς και σε μια σειρά λιμάνια της χώρας, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Ηγουμενίτσας. Ετοιμάζονται να λεηλατήσουν σε μια μέρα, την περιουσία του ελληνικού λαού, για το μέλλον της οποίας η Βουλή των Ελλήνων καλείται να ψηφίσει όχι απλώς την ιδιωτικοποίηση, αλλά και το ότι δεν θα έχει κανέναν λόγο από εδώ και στο εξής. Λίγες μέρες πριν καταθέσουν το νέο πακέτο μέτρων, που θα ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία, ετοιμάζονται για μια ακόμα φορά να αγνοήσουν το Σύνταγμα, με προφανή στόχο να πειθαρχήσουν στους ξένους τοκογλύφους δανειστές και στους ντόπιους συνεργάτες τους.Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μια μεγάλη υποδομή που μπορεί να βοηθήσει την Θεσπρωτία και την Ήπειρο στην ανάπτυξη, ακολουθεί δυστυχώς τον δρόμο της εκποίησης μετά την «Δωδώνη» και την Εγνατία. Ιδιωτικοποιείται σε μια στιγμή που τα έργα ολοκλήρωσης της Β’ φάσης κατασκευής του, μοιάζει να έχουν επανεκκινήσει και ένα κρουαζιερόπλοιο έχει προγραμματιστεί να αφιχθεί το ερχόμενο Σάββατο 3/11.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει ζητήσει η ψηφοφορία της Ολομέλειας να είναι ονομαστική, προκειμένου ο λαός να γνωρίζει ποια στάση κράτησε κάθε βουλευτής που ψήφισε να τον αντιπροσωπεύσει. Παράλληλα, έχει μεγάλη σημασία οι πολίτες της Ηγουμενίτσας, οι τοπικοί φορείς και ο Δήμος να συγκροτήσουν αρραγές μέτωπο αντίστασης ώστε η Ηγουμενίτσα να μη χάσει την παράκτια ζώνη και τις προοπτικές ανάπτυξης που δίνει στην περιοχή και σε όλη την Ήπειρο, το λιμάνι της.»

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Αγαπητοί Συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Σεβόμενος τη λαϊκή εντολή που έλαβα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές για περιορισμένη θητεία, έρχομαι σήμερα να την εκτελέσω, θέτοντας την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου στη διάθεση του κύριου Δήμαρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.Δράττοντας την ευκαιρία, μια που είναι σήμερα η τελευταία μου συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Δήμαρχο για την τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου αναθέτοντάς μου τα καθήκοντα του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας.Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζετε πολύ καλά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλα, αψηφώντας κόπο και χρόνο, ώστε να ανταποκριθώ ικανά στα καθήκοντά μου και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας ενός μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου, όπως είναι ο Δήμος μας. Δε γνωρίζω αν πέτυχα κάτι, αυτό θα κριθεί στο μέλλον. Αυτό όπως που γνωρίζω καλά είναι πως κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια, μη φειδόμενος κόπων, μόχθων και θυσιών τα δύο αυτά περίπου χρόνια.Θεωρώ επίσης υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την άψογη και αγαστή συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα στα μεγάλα και μικρά θέματα που απασχόλησαν την Επιτροπή, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.Θα ήθελα να ευχαριστήσω, επίσης, τον αγαπητό φίλο και αρχηγό της αντιπολίτευσης, κύριο Βασίλειο Γιόγιακα, για τη συνεργασία που είχαμε και την ανοχή που έδειξε όλο αυτό το διάστημα της θητείας μου απέναντι στις θέσεις και τις απόψεις μου.Να ευχαριστήσω, επίσης, τον κύριο Δήμα, για τις απόψεις του σε διάφορα θέματα, που ήταν για μένα χρήσιμος οδηγός, προκειμένου να διαμορφώσω την τελική μου θέση σε διάφορα ζητήματα.Φθάνοντας, αγαπητοί φίλοι, στο τέλος της πορείας αυτής, σας ευχαριστώ όλους σας θερμά για όσα διανύσαμε από κοινού όλο αυτό το διάστημα. Φεύγω γεμάτος ικανοποίηση, καινούριες γνώσεις και εμπειρίες. Εύχομαι σε όλους σας καλή και δημιουργική υπόλοιπη θητεία. Σας ευχαριστώ πολύ!

Κων/νος Δημητρίου
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ηγ/τσας

Σειρά κινητοποιήσεων πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α Πρέβεζας « η Ελπίδα»

Σειρά κινητοποιήσεων πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α Πρέβεζας « η Ελπίδα» μαζί με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. Η πρώτη επίσκεψη-διαμαρτυρία έγινε στο ΚΕΠΑ Πρέβεζας και η δεύτερη η οποία είχε πανηπειρωτικό χαρακτήρα στο αντίστοιχο κέντρο των Ιωαννίνων. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Περικλής Αρβανίτης βασικό ζήτημα των κινητοποιήσεων αποτελεί η αργοπορία των υγειονομικών επιτροπών για προσδιορισμό ποσοστού αναπηρίας, έως και 7 μήνες, με αποτέλεσμα να μένουν ανασφάλιστοι οι δικαιούχοι και να περικόπτονται τα προνοιακά επιδόματα και οι συντάξεις. Επίσης υπάρχει καθυστέρηση και στην χορήγηση από τον ΕΟΠΥΥ φαρμάκων τα οποία σχετίζονται με σοβαρές χρόνιες ψυχοσωματικές παθήσεις. « Οι ανάπηροι πλήττονται σοβαρά από την κατάσταση αυτή και η πολιτεία τους αφήνει ανυπεράσπιστους» τονίζει ο κ.Αρβανίτης, καλώντας κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του.

Τρεις μαθήτριες από το 3ο Δημοτικό σχολείο Φιλιππιάδας διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Τρεις μαθήτριες από το 3ο Δημοτικό σχολείο Φιλιππιάδας διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης «Αρχιλόχεια» που πραγματοποιήθηκε στη Θάσο και συμμετείχαν περισσότεροι από δύο χιλιάδες μαθητές και αφορούσε βραβεύσεις μαθητών από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο. Συγκεκριμένα από την Φιλιππιάδα βραβεύτηκαν οι μαθήτριες Μάκη Μαρία, Ράγκου Αλεξάνδρα και Χύσα Έλσα. Ήταν μια γιορτή για την ποίηση αλλά συμμετείχαν με τον τρόπο τους όλες οι τέχνες. Η διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο σύλλογος γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας συγχαίρουν τις μαθήτριες που διακρίθηκαν, σημειώνοντας ότι οι διακρίσεις σε ένα διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας έχουν μεγαλύτερη αξία αν ληφθεί υπόψη το γεγονός πως από τις εννιά συμμετοχές του σχολείου διακρίθηκαν οι τρεις, επισημαίνοντας ότι έχουμε ανάγκη από διακρίσεις και πρότυπα και οι μαθητές είναι πρότυπα με τη δουλειά τους και με τις επιτυχίες τους

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ιδρύονται τα πρώτα κέντρα εξυπηρέτησης φορολογουμένων

Ιδρύονται τα πρώτα κέντρα εξυπηρέτησης φορολογουμένων στα οποία θα μεταβιβαστεί μέρος των αρμοδιοτήτων των εφοριών που βάζουν "λουκέτο". Δύο από τα 34 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) θα λειτουργήσουν στο νομό μας και συγκεκριμένα στους Δήμους Πάργας και Ζηρού στη θέση των ΔΟΥ Φαναρίου και Φιλιππιάδας που καταργήθηκαν λόγω των συγχωνεύσεων. Σε επικοινωνία που είχαμε με τους Δημάρχους Πάργας και Ζηρού κ.κ Λιόλιο και Γιολδάση μας είπαν ότι ήδη βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και περιμένουν τις τελικές εγκρίσεις. Στο δήμο της Πάργας η δημοτική αρχή προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ήδη μισθωμένο κτίριο, στην έδρα του δήμου στο Καναλάκι, ενώ ιδιόκτητο κτίριο στην Φιλιππιάδα θα χρησιμοποιήσει η δημοτική αρχή Ζηρού. Σύμφωνα με τους δημάρχους Πάργας και Ζηρού η δημιουργία αυτών των κέντρων είναι μια θετική εξέλιξη, καθώς όπως σημειώνουν θα δώσει λύση στους πολίτες και ιδιαίτερα στις ανάγκες των κατοίκων των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν προς την ΔΟΥ Πρέβεζας για την εξυπηρέτηση φορολογικών εκκρεμοτήτων τους.

O ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Άρτας για την 28η Οκτωβρίου

O ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Άρτας για την 28η Οκτωβρίου: "Πριν από 72 χρόνια, ο λαός μας ρίχτηκε στη μάχη για την ελευθερία, που απειλούνταν από τις προελαύνουσες δυνάμεις του φασισμού. Μετά το έπος του ελληνοϊταλικού πολέμου, ο λαός μας έζησε την τραγωδία της κατοχής και υποχρεώθηκε να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για την αξιοπρέπεια και τελικά για την ίδια την επιβίωση αυτής της χώρας. Σήμερα, ο λαός μας βρίσκεται ξανά υποχρεωμένος να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για την αξιοπρέπεια και για την ίδια την επιβίωσή του. Οι εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου δεν είναι δυνατόν να εμφανίζονται ως αποστειρωμένες φιέστες, χωρίς καμία σύνδεση με τη σημερινή αγωνία, με σημερινά αιτήματα του λαού μας. Για πρώτη φορά μετά τον εφιαλτικό χειμώνα του ’41, ο λαός μας βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με το φάσμα της ανθρωπιστικής καταστροφής. Η εμμονή των μνημονιακών βουλευτών (και λοιπών κυβερνητικών παραγόντων) να παρίστανται ως «τιμώμενα πρόσωπα» στις εξέδρες των επισήμων, αποτελεί από μόνη της πρόκληση στο αίσθημα του ελληνικού λαού, που δοκιμάζεται σκληρά απ’ τις πολιτικές που οι ίδιοι αυτοί βουλευτές ψηφίζουν στο Κοινοβούλιο. Η πρόκληση αυτή δε θα μπορούσε να μείνει και δεν έμεινε αναπάντητη. Έστω και μέσα από την αυθόρμητη απόφαση των μαθητών να αποστρέψουν χτες σε όλη τη χώρα το πρόσωπό τους από την εξέδρα των επισήμων, δόθηκε ένα σαφές μήνυμα της κοινωνίας προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Τα έκτακτα αστυνομικά μέτρα για την προστασία των «επισήμων», που σε αρκετές πόλεις έφτασαν μέχρι την απαγόρευση στους πολίτες να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης, μετατρέποντας τους εορτασμούς σε πριβέ πάρτι για τους εκπροσώπους του μνημονιακού κατεστημένου, δείχνουν καθαρά ότι ο φόβος έχει αλλάξει πλέον στρατόπεδο. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και οι βουλευτές του σε όλη την Ελλάδα βρέθηκαν με τη μεριά του λαού και όχι των «επισήμων». Τα συνθήματα και οι λοιπές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, όχι μόνο δεν αμαυρώνουν την επέτειο, αλλά μας θυμίζουν ότι οι αγώνες του χτες εμπνέουν τους αγώνες του σήμερα. Για άλλη μία φορά, ο λαός στο τέλος θα νικήσει!¨.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου πρόκειται να υλοποιηθεί η Ανταλλαγή Νέων με τίτλο : Ας πετάξουμε τα ‘’σκουπίδια’’ στη μεγαλύτερη χαράδρα του κόσμου στο Δήμο Πωγωνίου.Στην Ανταλλαγή θα συμμετάσχουν 30 Νέοι από την Λετονία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και φυσικά την Ελλάδα.Οι στόχοι αυτής της ανταλλαγής νέων είναι οι εξής:
• Να αυξήσει τη γνώση των νέων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ενθάρρυνση τους για συμμετοχή στις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
• Nα αυξήσει την ευαισθητοποίηση και τη γνώση των νέων σχετικά με διαφορετικούς πολιτισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενθαρρύνοντας τους νέους να δημιουργήσουν επαφές με άλλους νέους από άλλες χώρες, με σκοπό τον εντοπισμό παρόμοιων και διαφορετικών αξιών και παραδόσεων τους
• Να αυξήσει την αίσθηση της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη στους νέους, με σκοπό τη δέσμευση των νέων να συμμετέχουν ενεργά με τα θέματα και τα οράματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καθημερινή ζωή τους.
• Να προωθήσει τη συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτισμών και νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξηγώντας τους τη σημασία της συνύπαρξης και το θετικό αποτέλεσμα για την κοινωνία.
• Τη δημιουργία αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των οργανώσεων νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν παρόμοιους στόχους και οράματα, ώστε να συνεργαστούν σε νέες ιδέες και διεθνείς δραστηριότητες.

Αίνος και σπονδή στη Γυναίκα της Πίνδου, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης

Σε μυσταγωγία μνημοσύνης και ευγνωμοσύνης εξελίχτηκε η εκδήλωση αφιερωμένη στη Γυναίκα της Πίνδου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης, το Σάββατο 27 Οκτώβρη 2012, στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.Μια επιβεβαίωση ότι οι Ηπειρώτες της Ηλιούπολης, δεν ξεχνούν τη συνεισφορά και προσφορά των προγόνων τους, στην επίτευξη του θαύματος του 40, και μια απόδειξη, ότι η Ελληνική, αλλά και η Ηπειρώτικη ψυχή, δημιουργεί νέους Μαραθώνες.Και το απέδειξαν περίτρανα με τη μαζική τους συμμετοχή, αφού δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στο θεατρικό χώρο.Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Σπέγγος μιλώντας εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τόνισε πως το έπος του 40 και ειδικότερα οι γυναίκες της Πίνδου, οι ηρωίδες αυτές μανάδες, μας δείχνουν σήμερα το δρόμο. Κι ο δρόμος αυτός όσο δύσκολος κι ανηφορικός κι αν είναι, είναι μοναδικός αφού κυριαρχείται από τις αξίες και τα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας. Γιατί, συνέχισε καταχειροκροτούμενος:
Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις
εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκκαλο
με το λουρί στο σβέρκο.
Ακολούθως το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Βασίλης Βαλασσόπουλος, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του τόνισε την προσφορά του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης στα πολιτιστικά και κοινωνικά τεκταινόμενα του Δήμου και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους.Ο τρίτος ομιλητής ήταν ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής που στον χαιρετισμό του, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΠΣΕ Γιώργου Οικονόμου, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, για την δημιουργία Πανηπειρωτικού Δικτύου Αλληλεγγύης, ένα θέμα που είναι και επίκαιρο, αλλά και αναγκαίο, να γίνει κτήμα, όλων των ηπειρωτικών αποδημικών οργανώσεων και των μελών τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτό. Συνεχίζοντας ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ είπε.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Στις 17 Νοέμβρη η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί –εκτός απροόπτου- η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νικοπόλεως-Πρεβέζης Χρυσόστομου Τσιρίγκα. Η ημερομηνία έχει οριστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος θα χοροστατήσει και στην τελετή. Την ευθύνη των εκδηλώσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν συγκεκριμένο τελετουργικό έχει ο Δήμος Πρέβεζας. Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, ο νέος Μητροπολίτης θα φτάσει οδικώς στην Άρτα την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, όπου και θα διανυκτερεύσει, φιλοξενούμενος του Μητροπολίτη Ιγνατίου. Το Σάββατο θα φτάσει στην Πρέβεζα όπου και θα γίνει επίσημη υποδοχή, από το Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη και τον λαό της πόλης, στην Πλατεία Ανδρούτσου. Ήδη οι προετοιμασίες για το σημαντικό αυτό γεγονός έχουν ξεκινήσει αφού η πόλη το διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου αναμένεται να φιλοξενήσει εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο δεκάδες Μητροπολίτες αλλά και αρκετούς επισκέπτες, ενορίτες του Χρυσόστομου Τσιρίγκα, οι οποίοι και επιθυμούν να τον δουν να ενθρονίζεται στην Μητρόπολη της Πρέβεζας, ως διάδοχος του ΜακαριστούΜελετίου.

1η Ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ»

Η δράση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας που αγαπούν τη φωτογραφία και θα ήθελαν να αιχμαλωτίσουν με το φωτογραφικό τους φακό εικόνες από το φθινοπωρινό τοπίο της Θεσπρωτίας.Προϋποθέσεις συμμετοχής:
-Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. Κάθε μέλος μπορεί να συμμετάσχει με δύο φωτογραφίες το πολύ οι οποίες θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο E-mail: perival@dipe.thesp.sch.gr
-Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι δική σας, να έχει δηλαδή τραβηχτεί από εσάς τους ίδιους.
-Στο αρχείο που θα στείλετε πρέπει απαραιτήτως να αναγράφονται το ονοματεπώνυμό σας, η τοποθεσία που έγινε η λήψη, ενώ αν θέλετε μπορείτε να δώσετε και ένα τίτλο στη φωτογραφία σας.
-Επιτρέπεται η ελαφρά επεξεργασία ως προς τη φωτεινότητα, το κοντράστ, τη μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη και το καδράρισμα, παρεμβάσεις δηλαδή που θα έκανε ένας παραδοσιακός φωτογράφος στο σκοτεινό θάλαμο.
-Δεν επιτρέπεται το μοντάζ, η αφαίρεση ή προσθήκη στοιχείων στην εικόνα και ο μερικός αποχρωματισμός (τμήματος ή στοιχείου) που παραπέμπουν σε πλήρως επεξεργασμένη εικόνα.
-Οι φωτογραφίες που θα τηρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ψηφιακού βιβλίου το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας και θα είναι προσβάσιμο , ανά πάσα στιγμή από τον καθένας μας.
Ο στόχος αυτής της δράσης είναι να αναδειχθεί η καλλιτεχνική ευαισθησία των εκπαιδευτικών και η αγάπη τους για το φυσικό περιβάλλον, τα μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου τους μέσα σε αυτό το υπέροχο φθινοπωρινό Θεσπρωτικό τοπίο.Καλές βόλτες!

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ:Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε δημότες

Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Παθολογία – Καρδιολογία – Ορθοπεδική - Οφθαλμολογία – Ακτινολογία – Υπέρηχοι – Παιδιατρική - Ω.Ρ.Λ. - Οδοντιατρική - Μικροβιολογία, κ.α.) θα εξετάσουν και θα προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες σε δημότες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων κατά το πρώτο τριήμερο του Νοεμβρίου.Η πρωτοβουλία αυτής της εθελοντικής ιατρικής προσφοράς ανήκει στο Ροταριανό Όμιλο Αθηνών – Λυκαβηττού. Ο Δήμος Βορ. Τζουμέρκων την αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά συναισθανόμενος τις δυσκολίες που βιώνουν οι δημότες του, λόγω της οικονομικής κρίσης.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ, «ο Δήμος θα συνεχίσει να επιδιώκει την δημιουργία Κοινωνικού Δικτύου Αλληλέγγυας Δράσης με τη συμμετοχή ευαισθητοποιημένων φορέων προωθώντας την έκφραση της κοινωνικής συνείδησης μέσα από την προσφορά».

Καταγγελία Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αρταίων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη στιγμή για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάποιοι επιλέγουν να δημιουργήσουν ρήγμα στην ενότητα, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν απόντες από κάθε αγωνιστική κινητοποίηση του κλάδου μας. Η ξαφνική «δήθεν» αγωνία κάποιων συνδικαλιστών «του γλυκού νερού» από την παράταξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συσπείρωσης (ίσως να παίρνουν μαθήματα από το μέλος της Χρυσής Αυγής που είχαν στο ψηφοδέλτιό τους) , δείχνει άλλους σκοπούς από αυτούς που δηλώνονται, θέλοντας να καλύψουν:
1.Τις δικές τους ευθύνες
2. Την μόνιμη απεργοσπασία των μελών της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συσπείρωσης
3. Τα προσωπικά συμβόλαια που πρέπει σήμερα να υλοποιηθούν.
Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι παραιτούνται μεν η κ. Χριστίνα Ζουμπούλη και η κ. Τράμπα Σταυρούλα ,γι αυτά που κατηγορούν το Προεδρείο του Σωματείου και την ίδια στιγμή αντικαθιστούν τα μέλη τους με τους Μαυράκο Αντώνιο και Σουραβλιά Βασιλική (που σημειωτέον δεν είναι οι επόμενοι στη σειρά)?Άρα γι αυτούς, είτε οι πρώτοι δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις πράγματι δύσκολες εποχές που περνούν οι εργαζόμενοι, ήτοι οι προεκλογικές συμφωνίες απαιτούν αλλαγή στη διοίκηση.Άραγε, οι λόγοι για τους οποίους από την παράταξή τους παραιτούνται δύο μέλη, θα πάψουν να υφίστανται αν αλλάξουν τα πρόσωπα?Για την παράταξή τους, προσωπικά είναι τα προβλήματα?Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα ότι τα προσωπικά οφέλη για τα οποία εμάς κατηγορούν, οι ίδιοι τα προσδοκούσαν, ενώ αντίθετα εμείς όλα αυτά τα χρόνια είμαστε δίπλα στους συναδέλφους.Το Προεδρείο του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους τη δύσκολη αυτή περίοδο, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας κόντρα σε δηλώσεις συνδικαλιστών τέτοιου είδους.Από τον αγώνα μας δεν πρέπει να λείπει κανείς και κινήσεις αποπροσανατολισμού και διάσπασης από κάποιους εξυπηρετούν μόνο τους δικούς τους σκοπούς.

Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για Οδικά έργα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Με επιδίωξη την επιτάχυνση των διαδικασιών, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την ανακατασκευή της 13ης επαρχιακής οδού και του τμήματος Αμφιθέα – Αγία Μαρίνα –Εθνική οδός Ιωαννίνων – Κοζάνης της 1ης Επαρχιακής Οδού. Για το πρώτο έργο οι προς απαλλοτρίωση ιδιοκτησίες ιδιωτών ανέρχονται σε 174.887 τετραγωνικά μέτρα και για το δεύτερο σε 44.306 τετραγωνικά μέτρα.

Καταγγέλλει την Εγνατία Οδό για το σκύλο της που χάθηκε!!!

Ετοιμάζεται να κινηθεί και νομικά εναντίον των υπαλλήλων της εταιρίας
Την Εγνατία Οδό Α.Ε. καταγγέλλει η κ. Ελένη Μπαλάσκα για το σκύλο της που χάθηκε στην περιοχή Πεδινή Ιωαννίνων. Όπως δηλώνει στο zoosos, η ενός έτους λυκοσκυλίτσα της εθεάθη στις 5 Οκτωβρίου στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού και όταν το έμαθε μίλησε (στις 11 Οκτωβρίου) μίλησε με τους υπευθύνους της εταιρίας, οι οποίοι της είπαν ότι πράγματι είδαν από τις κάμερες έναν σκύλο στην Τύρια (περιοχή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας) στις σήραγγες πριν τα διόδια που ήταν ίδιος με αυτόν που έχασε.Της εξήγησαν δε ότι έπιασαν το σκυλί και ενώ, όπως λέει η κ. Μπαλάσκα, είδαν ότι έσερνε από το λαιμό του αλυσίδα, το εγκατέλειψαν εκτός αυτοκινητόδρομου.Η κ. Μπαλάσκα καταγγέλλει ότι κανονικά θα έπρεπε να επικοινωνήσουν με τον δήμο της περιοχής ή με κάποιο φιλοζωικό σωματείο ή με κάποιον κτηνίατρο ώστε να ελεγχθεί αν αυτό φέρει τσιπ με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη.Μάλιστα, όπως δηλώνει, ετοιμάζεται να κινηθεί και νομικά εναντίον των υπαλλήλων της εταιρίας για τον τρόπο που έδρασαν και να ζητήσει αποζημίωση για «φθορά ξένης ιδιοκτησίας», αν πάθει κάτι το ζώο, το οποίο αναζητεί ακόμη.

Δοκιμές έλεγχου του λογισμικού συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Δοκιμές έλεγχου του λογισμικού συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, θα συνεχιστούν περίπου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου στην περιοχή από Α/Κ Ηγουμενίτσας έως Α/Κ Ιωαννίνων. Όλο το διάστημα των ελέγχων η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, αλλά η εταιρεία συστήνει στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή, τήρηση των ορίων ταχύτητας και των υποδείξεων των φωτεινών σημάνσεων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Οδηγίες για άμεση διενέργεια αντιλυσσικού εμβολιασμού

Tην άμεση διενέργεια αντιλυσσικού εμβολιασμού σε όλους τους αδέσποτους σκύλους και γάτες ζητά από τους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά το κρούσμα λύσσας που εμφανίστηκε σε ζώο άγριας πανίδας (κόκκινη αλεπού) σε περιοχή της Κοζάνης. Με σχετικό έγγραφο που εστάλη από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής υπογραμμίζεται η υποχρέωση των Δήμων να μεριμνούν για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων σκύλων και γατών στις περιοχές αρμοδιότητάς τους (σύμφωνα με το άρθρο 9 του Νόμου 4039 (ΦΕΚ. 15/2-2-2012 Τεύχος Α’).Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο αντιλυσσικός εμβολιασμός για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου και των ανθρώπων. Στο ίδιο έγγραφο καλούνται οι Δήμοι να αποστείλουν στοιχεία για τα ζώα που εμβολιάζονται και περισυλλέγονται στα Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της περιοχής τους, προκειμένου «η υπηρεσία να παρακολουθεί την εξέλιξη της εφαρμογής των μέτρων επιτήρησης κατά της λύσσας, ως υπεύθυνη για την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των ζώων της Περιφέρειας Ηπείρου».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Διοργάνωση Τουριστικής Επιχειρηματικής Αποστολής στην Σόφια Βουλγαρίας

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού, διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στην Σόφια Βουλγαρίας στις 14-15-16 Νοεμβρίου 2012, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας και το Γραφείο ΕΟΤ στη Σόφια.Καλούνται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία κλπ, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ανωτέρω αποστολή να εκδηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους δηλώνοντας τα στοιχεία των συμμετεχόντων έως την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Με τιμή που κυμαίνεται από 1,36-1,40 ευρώ/λίτρο, ξεκίνησε η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

Με τιμή που κυμαίνεται από 1,36-1,40 ευρώ/λίτρο, ξεκίνησε στην Πρέβεζα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει ζήτηση για προμήθεια πετρελαίου καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, λόγω της υψηλής τιμής στην οποία διατίθεται φέτος το πετρέλαιο, έχει στραφεί σε άλλους τρόπους θέρμανσης και τονίζουν ότι ένας ακόμη λόγος που η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει υποτονική είναι και υψηλές σχετικά θερμοκρασίες για την εποχή. Επαγγελματίες του χώρου αναφέρουν η πτώση ξεπερνά το 90%. Η τιμή διάθεσης που φτάνει το 1,40 ευρώ το λίτρο, από μόνη της, είναι απαγορευτική για τους καταναλωτές σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα. Οι βενζινοπώλες εκτιμούν ότι η κατανάλωση θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 50% εάν είναι βαρύς ο χειμώνας, ενώ εάν είναι ήπιος θα υπάρχει πτώση 70% και δεν αποκλείουν οι παραγγελίες να είναι της τάξης των 150-200 λίτρων σε κάθε οικοδομή. Σύμφωνα με διαχειριστές πολλές πολυκατοικίες και στην Πρέβεζα δεν πρόκειται να εφοδιαστούν φέτος πετρέλαιο θέρμανσης, αφού οι ένοικοι αποφάσισαν να κλείσουν τα λεβητοστάσια και να θερμανθούν τα διαμερίσματα με άλλους τρόπους που έχουν επιλέξει οι ίδιοι.

Φτωχότεροι συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι

Τι αλλαγές πρόκειται να φέρει στη ζωή μας το νέο μνημόνιο
Φτωχότερους θα κάνει το νέο μνημόνιο συνταξιούχους και μισθωτούς του δημόσιου τομέα. Το όριο ηλικίας για τη σύνταξη αυξάνεται στα 67 έτη, ενώ πολλοί θα χάσουν τα κοινωνικά επιδόματα. Παράλληλα, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν την πόρτα της εξόδου έως το τέλος του 2013.Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", οι βασικές αλλαγές που φέρει στη ζωή μας το τρίτο μνημόνιο είναι οι εξής:
Μισθοί: Ο βασικός κατώτατος μισθός, οι ωριμάνσεις και τα επιδόματα γάμου θα αντικατασταθούν από έναν μηχανισμό ελάχιστου μισθού.
Συντάξεις: Αυξάνεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη. Από 3% έως 12% θα είναι η νέα εισφορά που θα επιβληθεί στις συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, ενώ καταργούνται τα δώρα.
Δημόσιοι υπάλληλοι: Διαβατήριο εξόδου θα πάρουν 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του έτους, ενώ τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν άλλοι 25.000 το 2013.
Φόροι: Αυξάνονται οι φόροι στα τσιγάρα, ενώ από 10% αυξάνεται στο 15% ο φόρος επί των τόκω καταθέσεων.
Αγορά προϊόντων: Καταργούνται οι περιορισμοί σε χώρους πώλησης, με αποτέλεσμα να επιτρέπεται η πώληση για παράδειγμα καπνού, βρεφικού γάλακτος, εφημερίδων και περιοδικών από καταστήματα τροφίμων, ακόμη και σούπερ μάρκετ.
Κλειστά επαγγέλματα: Καταργούνται προνόμια για πρώτη φορά σε αρκετά επαγγέλματα.

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ:Δεν ψήφισε τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη η παράταξη Χρ.Βούζα

Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την χώρα και για τους πολίτες υπάρχουν Δήμαρχοι και Δημοτικές Αρχές που ψηφίζουν αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη 10%.Όταν πολύ καλά γνωρίζουν οι πολίτες καθημερινά δέχονται αφαίμαξη του εισοδήματός τους με την μείωση των μισθών και συντάξεων, τα αλλεπάλληλα χαράτσια, την ακρίβεια στα είδη καθημερινής κατανάλωσης και κάθε σπίτι έχει έναν ως τρείς άνεργους, ζητάνε από τους πολίτες να βάλουν το χέρι πάλι στην τσέπη.Δυο χρόνια η Δημοτική Αρχή Ρογκότη δεν έκανε τίποτα για να μειώσει το κόστος της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού.Η «Συμμαχία πολιτών» για ακόμα μία φορά κατέθεσε τις προτάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο στις18/10/2012 που είναι:
1) Να υλοποιηθεί η πρότασή μας (έχει κατατεθεί από το Φλεβάρη του 2011) για την κομποστοποίηση των απορριμμάτων. Πρέπει να ξεκινήσει ΠΙΛΟΤΙΚΑ το μέτρο, αφού τους έχουμε ενημερώσει ότι η αγορά των κάδων κομποστοποίησης στοιχίζει ελάχιστα χρήματα (σχεδόν 40 Ευρώ ο κάδος). Έτσι θα μειώσουμε κατά 60% τον όγκο των αποκομιζόμενων απορριμμάτων.
2) Άμεση ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ της σύμβασης με τον ιδιώτη εργολάβο για μείωση της αρχικής τιμής του κόστους αποκομιδής των απορριμμάτων μέχρι 20%.
3) Ενημέρωση των πολιτών για την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή (ανακύκλωση κ.λ.π.).
4) Μελέτη με βάση τα Ευρωπαϊκό δεδομένα για μείωση της κατανάλωσης και του κόστους στον ηλεκτροφωτισμό και ουσιαστική αποτύπωση και καταγραφή όλου του δήμου.Προτείναμε στον Δήμαρχο να μας καλέσει για να του εξειδικεύσουμε την πρότασή μας για τον ηλεκτροφωτισμό.
5) Ορθολογισμός των ανείσπρακτων χρεών, λαμβάνοντας υπόψη την συγκυρία και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε νοικοκυριού.
6) Τέλος ζητάμε να ξεκινήσει έστω και τώρα διάλογος για έναν άλλον πιο δίκαιο τρόπο χρέωσης των ανταποδοτικών τελών, πάντα λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της οικονομοτεχνικής μελέτης που θα απαιτηθεί.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ