Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Νομό Ιωαννίνων

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην Ήπειρο, ειδικά όμως στο Νομό Ιωαννίνων η καταιγίδα που πλήττει την περιοχή με ιδιαίτερη ένταση.Ενδεικτικό της κακοκαιρίας είναι το ότι η ποσότητα νερού που έπεσε μέσα σε ένα 24ωρο στις περιοχές της Ηπείρου ήταν ίση με την βροχή που συνήθως πέφτει σε ένα μήνα!Σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες πλημμύρισαν στα Ιωάννινα, το επαρχιακό οδικό δίκτυο κόπηκε σε πολλά σημεία, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό, όπου το ύψος του νερού έφτασε το ένα μέτρο.Η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 50 κλήσεις για άντληση υδάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ πλημμύρες έχουν σημειωθεί στα χωριά Χαροκόπι και Βασιλική, καθώς και στις περιοχές Λασπότοπος και Βοτανικός.Μάλιστα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης ματαιώθηκε η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, ύπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και διακόπηκε για περίπου 50 λεπτά ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος για την Super League.Αναλυτικά σε ότι αφορά τους περιφερειακούς δήμους του Νομού Ιωαννίνων,τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στον Δήμο Ζαγορίου. Στο Γρεβενίτι ένα σπίτι κινδυνεύει ενώ νωρίτερα κατέπεσε κτηνοτροφική μονάδα η οποία καταπλάκωσε τα ζώα που υπήρχαν μέσα. Η στέγη της δεν άντεξε την ορμή του νερού με αποτέλεσμα να καταρρεύσει!!!Στο Δήμο Ζαγορίου προβλήματα υπάρχουν ακόμη, ειδικά λόγω των καταπτώσεων στην Ιτέα,την Πέτρα και το Τρίστενο, όπου και έπεσαν περισσότερα από 200 λίτρα νερό ανά m²!!!Στην Κόνιτσα μεγάλες καταπτώσεις έχουν σημειωθεί στον Πύργο, την Πουρνιά, την Φούρκα και την Αγία Παρασκευή.Στο Δήμο Τζουμέρκων τα προβλήματα είναι μεγάλα και οφείλονται κυρίως σε καταπτώσεις. Τα σημαντικότερα καταγράφονται στο Συρράκο, τους Καλαρύτες, το Ματσούκι και το Αμπελοχώρι.Στο Δήμο Δωδώνης, έχει διακοπεί ο δρόμος προς την Έλαφο εξ αιτίας κατάπτωσης που σημειώθηκε.Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζει το Μέτσοβο,εξαιτίας μιας σημαντικής βλάβης στο υδραγωγείο στην περιοχή "Περιτώρα" στους πρόποδες του Μαυροβουνίου. Προβλήματα καταπτώσεων, ιδιαίτερα έντονα, καταγράφονται στη Μηλιά Μετσόβου,όπου πλημμύρισαν δύο καταστήματα από υπερχείλιση του ποταμού.Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της Μηλιάς είναι πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια όπου το ποτάμι γίνεται τόσο ορμητικό με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την παραποτάμια ζώνη.Στο Δήμο Ζίτσας, προβλήματα σημειώνονται στην Βουνοπλαγιά και τους Αγίους Ανάργυρους όπου πλημμύρισαν σπίτια.

Οι Μετεωρολογικοί σταθμοί, συνεχίζουν να καταγράφουν τρελά ύψη βροχόπτωσης στην ορεινή Πίνδο!!!

Οι Μετεωρολογικοί σταθμοί, συνεχίζουν να καταγράφουν τρελά ύψη βροχόπτωσης στην ορεινή Πίνδο!!!Συγκεκριμένα σύμφωαν με το metar.gr,τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που έχουν καταγραφεί μέχρι αυτήν την ώρα στην Ήπειρο είναι:
-Tρίστενο -Ιωάννινα 255.8mm
-Θεοδώριανα - Άρτα 153.2mm
-Βωβούσα - Ιωάννινα 153.0mm
-Αγία Παρασκευή - Κόνιτσα 141.4mm
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Γαρδικί Τρικάλων και στα Θεοδώριανα Άρτας,ο συνολικός υετός απο εχτές 27/10/2012 μέχρι και αυτήν την ώρα βρίσκεται στα 427.8 mm και 371.0 mm,αντίστοιχα!!!

Στο μάτι της κακοκαιρίας και η Θεσπρωτία!

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας,βρέθηκε και η Θεσπρωτία, όπου προκλήθηκαν πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα, από την υπερχείλιση του Αχέροντα και εντοπίζονται στα χωριά Γλυκή, Ποταμιά, Παραμυθιά και Γαρδίκι. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Το στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βουλιαράτι επισκέφθηκαν Μ.Κεφαλογιάννης και Α.Μπέζας

Το στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βουλιαράτι Αργυροκάστρου, επισκέφθηκεΜο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, συνοδεύοντας το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και συμμετέχοντας σε εκδήλωση απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες έλληνες στρατιώτες του 1940.Μετά το πέρας της εκδήλωσης, συναντήθηκαν με στελέχη της ελληνικής εθνικής μειονότητας και συζήτησαν μαζί τους θέματα που αφορούν τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, όπως το καθεστώς των χορηγούμενων συντάξεων και η απονομή της ελληνικής ιθαγένειας.Ο κ. Μπέζας παρέστη σήμερα στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων και παρακολούθησε τη δοξολογία και τη μαθητική παρέλαση.Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Τιμούμε τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στο Έπος του ‘40 για τα ιδανικά της πατρίδας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Αντλούμε διδάγματα από τους αγώνες και τις θυσίες τους. Η Ελλάδα, όπως και τότε, μπορεί να τα καταφέρει. Ο πόλεμος τώρα είναι διαφορετικός. Με ενότητα, με συναίνεση και με πίστη, θα νικήσουμε και σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Για να σπάσουμε τα δεσμά της υπερχρέωσης και της υπανάπτυξης και να έλθουν καλύτερες μέρες για όλους μας».

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 0-0

Μετά από ένα παιχνίδι που θύμιζε αγώνα πόλο στο πρώτο ημίχρονο και ολοκληρώθηκε περίπου τρεις ώρες από την έναρξή του εξαιτίας της βροχής (40 λεπτά διακοπή), ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) για την 8η αγωνιστική της Super League

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μαθητές γύρισαν τα κεφάλια αριστερά στους επισήμους!

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην Πρέβεζα στην παραλιακή οδό Σπηλιάδου, μαθητές παρέλασαν με καμάρι.Ωστόσο, κάποιοι μαθητές την ώρα που περνούσαν μπροστά από τους επισήμους δεν δίστασαν να γυρίσουν το κεφάλι τους από την άλλη πλευρά.Αργότερα έγινε και δεύτερη....παρέλαση. Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμισή του, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και πολίτες, παρέλασαν στην οδό Σπηλιάδου και στον πεζόδρομο της παραλίας με πανό και συνθήματα, με την Αστυνομία να παρακολουθεί διακριτικά.Η πορεία ήταν ειρηνική και δε συνέβη το παραμικρό, ενώ δεν έλειψαν και τα χειροκροτήματα από τους πολίτες.

atpreveza.gr

Ξεκίνησε και πάλι ο αγώνας στους "Ζωσιμάδες"

Μετά από περίπου 50 λεπτά διακοπής λόγω κακοκαιρίας,ο Δασκαλόπουλος αποφάσισε την συνέχεια του αγώνα στους Ζωσιμάδες!Ο αγώνας ξεκίνησε από τo 12' λεπτό,που είχε διακοπεί.

Διακόπη λόγω βροχόπτωσης το ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος

Στο 12 λεπτό της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος,ο διαιτητής Δασκαλόπουλος διέκοψε το ματς,λόγω δυνατής βροχόπτωσης. Περιμένουμε να δούμε αν τελικά η διακοπή θα είναι οριστική ή αν θα ξεκινήσει το παιχνίδι αργότερα και εφόσον πρώτα σταματήσει η βροχή και καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος.

Στο φως ταφικό μνημείο κοντά στη γέφυρα Άρτας

Ταφικό μνημείο των ελληνιστικών χρόνων το οποίο φέρει στους ορθοστάτες επιγραφή με ονόματα, ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού που πραγματοποιεί η Π.Ε. Άρτας στην κοίτη του ποταμού Αράχθου. Η προϊσταμένη της ΛΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας κυρία Χριστίνα Μερκούρη συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά πραγματοποίησε χθες το πρωί επιτόπια επίσκεψη στο σημείο του ευρήματος, το οποίο είναι κοντά στη νέα γέφυρα Άρτας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων, πρόκειται για σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα, η αξία του οποίου θα φανεί με την ολοκλήρωση των ερευνών, η εξέλιξη των οποίων θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες και θα γίνει στο διάστημα που θα υπάρχει διακοπή της ροής του νερού στο ποτάμι.

Η αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο θα διεξαχθεί κανονικά

Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε από χθες στα Γιάννενα, το γήπεδο δεν έχει κρατήσει νερά και μόνο το τερέν θα είναι αρκετά ολισθηρό. Έτσι, λοιπόν, η αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο θα διεξαχθεί κανονικά.Προς το παρόν οι φίλαθλοι που έχουν πάει στους "Ζωσιμάδες" είναι ελάχιστοι,μεταξύ των οποίων και 50 οπαδοί του Ατρομήτου.

Σε 2 ημέρες έριξε περισσότερη βροχή στα ορεινά της Ηπείρου, απ΄όσο ρίχνει σε έναν χρόνο στην Αθήνα!!!

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γενικευθούν τα φαινόμενα και να δυναμώσουν
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το metar.gr,σε 2 ημέρες έριξε περισσότερη βροχή στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, απ΄όσο ρίχνει σε έναν χρόνο στην Αθήνα!!!Σύμφωνα και με τα τελευταία δεδομένα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να γενικευθούν τα φαινόμενα και να δυναμώσουν και στις υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου καθώς και της δυτικής Ελλάδος και από αύριο στην Θράκη και την ανατολική Μακεδονία.

Σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με αυτοκίνητο στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας!

Σύγκρουση λεωφορείου, που εκτελούσε δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων από Αθήνα προς Ιωάννινα,με Ι.Χ. αυτοκίνητο,σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην περιοχή της Συκούλας Αιτωλοακαρνανίας.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του epirusgate,κανείς από τους επιβάτες του λεωφορείου δεν έχει τραυματιστεί,ενώ η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Ιωανίνων-Αντιρρίου έχε διακοπεί.Ο οδηγός του Ι.Χ έχει τραυματιστεί,μάλλον σοβαρά.Οι επιβάτες περιμένουν άλλο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για να τους μεταφέρει στον προορισμό τους.

Ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος σε περιοχές του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

Από νωρίς σήμερα το πρωί, παρατηρούνται ολιγόλεπτες διακοπές σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων,λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή μας.Σε όλο αυτό το διάστημα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των βλαβών του συστήματος και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι και αυτοί που εισπράττουν την οργή του κόσμου για την ανεπάρκεια του δικτύου.

Νέες προκλήσεις από τους Αλβανούς Εθνικιστές

Έριξαν πέτρες στο διπλωματικό αυτοκίνητο του που μετέφερε από τα Τίρανα τον Έλληνα πρέσβη Νίκο Πάζιο
Αλβανοί εθνικιστές της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» αλλά και Τσάμηδες πετώντας πέτρες, βεβήλωσαν τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο στρατιωτικό νεκροταφείο της Κλεισούρας στην Πρεμετή. Το διπλωματικό αυτοκίνητο του που μετέφερε από τα Τίρανα τον Έλληνα πρέσβη Νίκο Πάζιο πετροβολήθηκε από τους Αλβανούς εθνικιστές, όπως επίσης και λεωφορεία που μετέφεραν από την Ελλάδα απογόνους των ηρώων πολεμιστών του 1940 για να τιμήσουν την μνήμη τους.Των Αλβανών εθνικιστών ηγείται ο προκλητικός πρώην Αλβανός δικαστής Σπαχίου.

Άνοιξε ο δρόμος από Μέτσοβο προς Μηλιά

Εκσκαπτικά μηχανήματα του Δήμου Μετσόβου και της Περιφέρειας Ηπείρου,κατάφεραν πριν από λίγα λεπτά, να ανοίξουν τον δρόμο από το Μέτσοβο προς την Μηλιά,ο οποίος είχε κλείσει από μια μεγάλη κατολίσθηση.Να σημειωθεί πως και μια ακόμη μικρότερη κατολίσθηση είχε σημειωθεί στην είσοδο της Μηλιάς.

Χωρίς νερό το Μέτσοβο!

Πρόβλημα παρουσιάστηκε στο δίκτυο ύδρευσης του Μετσόβου, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.Συγκεκριμένα υπάρχει σημαντική βλάβη στο υδραγωγείο στην περιοχή "Περιτώρα" στους πρόποδες του Μαυροβουνίου.Αποτέλεσμα είναι να μην υδροδοτείται το Μέτσοβο,από το πρωί!Συνεργεία του Δήμου Μετσόβου,βρίσκονται στην περιοχή του Μαυροβουνίου για την αποκατάσταση της βλάβης και γίνονται προσπάθειες,προκειμένου η ορεινή κωμόπολη της Πίνδου,να υδροδοτείται κανονικά τις επόμενες ώρες.

Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο Δήμο Ζαγορίου

Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο Δήμο Ζαγορίου. Συγκεκριμένα έχει διακοπή η κυκλοφορία λόγω των έντονων κατολισθήσεων στους επαρχιακούς δρόμους:
-Ιτέα-Πέτρα
-Κασνατώνας-Μακρίνο
-Γρεβενίτι-Ελατοχώρι-Μακρίνο
Ζημιές έχουν επίσης καταγραφεί σε σταυλικές εγκαταστάσεις στο Γρεβενίτι και την Πέτρα.Να σημειωθεί τέλος,πως στο Γρεβενίτι,υπάρχουν ζημιές και σε οικίες από τις κατολισθήσεις.Τα συνεργεία του Δήμου Ζαγορίου,εργάζονται πυρετωδώς,προκειμένου να αποκαταστήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις ζημιές.

Σημαντικές ζημιές από την ισχυρή νεροποντή στο ΕΑΝΚΙ

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε η βροχόπτωση των τελευταίων ωρών στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΝΚΙ στη Λιμνοπούλα!Συγκεκριμένα το παρκέ πλημμύρισε σε πολλά σημεία και σύμφωνα με αναφορές αθλητών και προπονητών,ακόμα πιο σημαντικές ζημιές υπάρχουν στην αίθουσα βαρέων αθλημάτων.

Πλημμύρισαν δρόμοι στο Σταυράκι Ιωαννίνων

Από την έντονη βροχόπτωση,σημαντικά προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και σε πολλές περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών.Στην περιοχή του Σταυρακίου,έχουν μετατραπεί σε "ποτάμια" αρκετοί δρόμοι.

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ:Πλημμύρισαν σπίτια στην Bουνοπλαγιά από τη βροχή

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την 13η επαρχιακή οδό,προς το χωριό Ανάργυροι
Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει στο δημοτικό διαμέρισμα Βουνοπλαγιάς του Δήμου Ζίτσας η βροχή,που πέφτει αδιάκοπα και με μεγάλη ένταση από χθες το μεσημέρι.Περισσότερα από 30 σπίτια έχουν πλημμυρίσει,ενώ στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει  συνεργεία του Δήμου Ζίτσας και της Περιφέρειας Ηπείρου.Τέλος,στο Δήμο Ζίτσας έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων από την 13η επαρχιακή οδό,προς το χωριό Ανάργυροι,στο ύψος της ταβέρνας "Σιάνας".

Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις σε όλη την Ήπειρο

Στο Τρίστενο Ζαγορίου από τα μεσάνυκτα και μετά έχουν πέσει 200 λίτρα νερό ανά m²!!!
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις  στα ορεινά της Ηπείρου αλλά και την πόλη των Ιωαννίνων είναι και αρκετά έντονες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,στο Τρίστενο Ζαγορίου από τα μεσάνυκτα και μετά έχουν πέσει 200 λίτρα νερό ανά m², 114 στην Πέτρα Ζαγορίου και πάνω από 50 λίτρα στην πόλη των Ιωαννίνων!Επίσης ο αέρας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ από εγκαταστάσεως του μετεορολογικού σταθμού στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς, με μέγιστη ριπή 144.8 km/hr στης 2:11 την νύχτα!

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα για το ένταλμα σύλληψης κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα εκφράζoυν τη βαθύτατη ανησυχία τους για το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2012 από τις ελληνικές αρχές κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, εκδότη του εβδομαδιαίου περιοδικού Hot doc και παρουσιαστή της τηλεοπτικής εκπομπής ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ (Κουτί της Πανδώρας) στην εθνική τηλεόραση.Στην τελευταία έκδοση του Hot doc, ο δημοσιογράφος δημοσίευσε ένα μέρος του καταλόγου που ονομάζεται «λίστα Lagarde» ένα έγγραφο που περιλαμβάνει περίπου 2.000 ονόματα ανθρώπων που θα πρέπει να ερευνηθούν για διαφθορά και φοροδιαφυγή. Η λίστα Lagarde περιέχει πολλές αντιφατικές δηλώσεις από τις αρχές, καθώς επίσης και από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι όσον αφορά την ταχύτητα με την οποία οι αρχές έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας επικίνδυνος εγκληματίας και θα μπορούσε απλά να λέγεται διοικητικά. Η πίεση που δημιουργεί η σύλληψη του δημοσιογράφου είναι σαφώς δυσανάλογη. Η διαδικασία αυτή ενθαρρύνει την υπερβολική συσκότιση και οι αρχές φαίνεται να επιβάλουν τη θεραπεία του ευαίσθητου αυτού θέματος, αλλά σίγουρα είναι συναρπαστικό για το δημόσιο συμφέρον».«Εάν οι αρχές θα πρέπει να συλλάβουν τον Κώστα Βαξεβάνη, χρειαζόμαστε να έχουμε από τις πρώτες στιγμές παρουσία δικηγόρου καθώς επίσης και ότι γίνονται σεβαστά όλα τα δικαιώματά του. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά σε ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπορούμε επίσης να θυμηθούμε ότι ο δημοσιογράφος έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει την ανάγκη να προστατεύσει τις πηγές του».

Συνελήφθη ο Κώστας Βαξεβάνης στη Δροσιά Αττικής

Σε σπίτι στη Δροσιά Αττικής συνελήφθη ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης.Η σύλληψη του δημοσιογράφου έγινε παρουσία εισαγγελέα σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών με αφορμή τη δημοσιοποίηση ονομάτων που φέρεται να ανήκουν στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.Νωρίτερα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε ότι πρόθεση του ήταν να προσέλθει αυτοβούλως στην Εισαγγελία προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις «για την παραθεσμική και μη νόμιμη συμπεριφορά» των αρχών απέναντι του

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ:Αναζητούν εμένα αντί για την αλήθεια

Τι απαντά μέσα από βίντεο ο δημοσιογράφος για την πρωτοφανή απόφαση δίωξης του για "προσωπικά δεδομένα"
Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μιλάει στο Κουτί της Πανδώρας για το δημοσίευμα του HOT DOC και την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αλλά και την προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου και της αλήθειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τωρα και με συλλαμβάνουν

Αστυνομικοί με την παρουσία εισαγγελέα εισβάλουν στο σπίτι που βρίσκεται ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης προκειμένου να τον συλλάβουν, όπως αναφέρει ο ίδιος στο λογαριασμό του στο twitter.


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Με την απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ αποδειχθηκε η μαφία της ολιγαρχίας»

«Την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια την κυβερνούσαν και την οδήγησε στην κρίση μια μαφία. Η μαφία της οικονομικής, επιχειρηματικής, μιντιακής ολιγαρχίας σε συνεργασία με το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Όμως τούτες τις μέρες, σπάει η ομερτά, σπάει ο νόμος της σιωπής και βγαίνουν στη δημοσιότητα οι λίστες αυτής της οικονομικής, επιχειρηματικής και μιντιακής ολιγαρχίας που προστατεύεται από τους χρεοκοπημένους πολιτικούς, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους, όταν ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει» δήλωσε από το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων στην Αθήνα.Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της Συνόδου των προέδρων του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Και τώρα καταλαβαίνουμε γιατί με νύχια και με δόντια, με λύσσα όλοι αυτοί πολεμούσαν από τον Μάιο έως τον Ιούνιο στις εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ και την πιθανότητα να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».»Τώρα καταλαβαίνουμε, που δημοσιεύονται μέρος των ονομάτων αυτών που έχουν βγάλει χρήματα στην Ελβετία και προστατεύονται από τους Έλληνες πολιτικούς που κυβερνάνε, τώρα καταλαβαίνουμε γιατί μέσα μαζικής ενημέρωσης των οποίων οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε αυτές τις λίστες, μεγάλες επιχειρήσεις, έκαναν το παν για να μην αλλάξει πολιτική ηγεσία και διακυβέρνηση στην Ελλάδα, γιατί κάνουν το παν για να επιβάλλουν το μνημόνιο, αυτή την πολιτική που καταστρέφει τη χώρα, ως μονόδρομο που όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε».Και συμπλήρωσε: «Αν υπήρχε έστω η στοιχειώδης ευθιξία από τους πρωταγωνιστές της τραγωδίας του ελληνικού λαού, από αυτό το απαξιωμένο πολιτικό προσωπικό, θα έπρεπε, αντί να ετοιμάζουν να φέρουν νέα μέτρα 13,5 δισ. ευρώ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά και τις τελευταίας αποκαλύψεις για το ποιους προστάτευαν, να παραιτηθούν και να παραδώσουν τη δυνατότητα στις υγιείς, καθαρές και πατριωτικές δυνάμεις, να βγάλουν τη χώρα από την κρίση».

Ματαιώθηκε η παρέλαση στα Γιάννενα,λόγω καιρικών συνθηκών!!!

Με απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου,ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα,στρατιωτική και μαθητική παρέλαση που θα πραγματοποιούνταν στα Γιάννενα,για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου,λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών(ισχυρές καταιγίδες) που επικρατούν στην περιοχή!Να σημειωθεί πως για τον ίδιο λόγο,ματαιώθηκε χθες η αναπαράσταση της μάχης της Γκραμπάλας,στο Καλπάκι,η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη εκδήλωση στο νομό Ιωαννίνων για το Έπος του '40 κάθε χρόνο.