Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση για τα έργα της Β΄ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας

Μετά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρου Καλογιάννη και του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου με τον Πρόεδρο του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρο Πάσχο και εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας (ΕΛΤΕΡ) του έργου τη Β΄ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας.Στη συνάντηση καθορίστηκε το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής από την ανάδοχο, των υφισταμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς τους επιχειρηματίες της περιοχής.Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ. κ. Σταύρου Καλογιάννη, Αντώνη Μπέζα, Στράτου Σιμόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων, στην οποία συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου της Β΄ Φάσης αλλά και η άρση των εμποδίων (λήψη αδρανών υλικών) για την έναρξη υλοποίησης της Γ΄ Φάσης.Κατόπιν της δήλωσης της αναδόχου κοινοπραξίας της Β΄ Φάσης ότι θα συνεχίσει την εκτέλεση του έργου και θα ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις, δεν προχωρούν οι διαδικασίες υποκατάστασής της. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, συμφωνήθηκε ότι το τέλος Απριλίου είναι μια εφικτή ημερομηνία ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου τμήματος της Β’ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα νέα μέτρα από τους εργαζόμενους της Άρτας

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα νέα μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία, έστειλαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Άρτας οι οποίοι συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Το πρωί έγινε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άρτας και ακολούθησαν πορείες στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή εργαζομένων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στο απεργιακό συλλαλητήριο έλαβαν μέρος εργαζόμενοι από το χώρο της αυτοδιοίκησης, της υγείας, της παιδείας, της δικαιοσύνης και του πολιτισμού, καθώς και μαθητές που πρόβαλαν το αίτημα για δημόσιο δωρεάν σχολείο. Στο Εργατικό Κέντρο Άρτας πραγματοποιήθηκε η ομιλία του γραμματέα του Ε.K.A. Κ. Παπασωτηρίου, ενώ στην πλατεία Αγίου Δημητρίου μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Ν.Τ. Άρτας της ΑΔΕΔΥ Δημ. Καραγεώργος. Κλειστά έως τις 11.30 το πρωί έμειναν και τα καταστήματα λόγω της συμμετοχής των εμπόρων και επιχειρηματιών στις κινητοποιήσεις, ενώ ακινητοποιημένα έμειναν και τα Ταξί από τις 8 έως τις 11.30. Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και με τους αγώνες τους να ανατρέψουν τις μνημονιακές πολιτικές.

Εορτασμός της Ημέρας της ΕΛ.ΑΣ. και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας», η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει ότι ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10:00’, θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, Δοξολογία για τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος, Αγίου Αρτεμίου. Μετά την Δοξολογία θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλης, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, των ενώσεων αποστράτων, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2012:
• Από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, την 09.30΄ ώρα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, στην Ηγουμενίτσα.
• Από την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, την 09.00΄ώρα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην Πρέβεζα.
• Από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, την 10.30΄ώρα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στην Άρτα.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δε θα πραγματοποιηθούν δεξιώσεις, μετά τις εκδηλώσεις και οι σχετικές δαπάνες θα διατεθούν στο σύνολό τους προς ενίσχυση της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Απόφαση αποχώρησης του Δήμου Αρταίων από το Σύνδεσμο Ύδρευσης

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας η αποχώρηση του Δήμου Αρταίων από το «Σύνδεσμο Ύδρευσης πεδινών και ημιορεινών Δήμων Νομού Άρτας». Εισηγητής του θέματος, στη συνεδρίαση της 15ης Οκτωβρίου 2012, ήταν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης ο οποίος ανέφερε ότι η αποχώρηση του Δήμου από τον Σύνδεσμο επιβάλλεται για λόγους δημόσιας ωφέλειας και του κοινού συμφέροντος αφού όχι μόνο δεν βλάπτονται τα συμφέροντα των κατοίκων των Δήμων Αρταίων και Νικ. Σκουφά που είναι σήμερα στο Σύνδεσμο αλλά αντιθέτως θα ωφελήσει τους δημότες. Και η ωφέλεια συνίσταται στο γεγονός ότι ο Δήμος δεν θα καταβάλλει το 1% επί των εσόδων του, θα εξυπηρετούνται καλύτερα και οικονομικότερα οι δημότες του Δήμου Αρταίων ενώ ο Δήμος Ν. Σκουφά θα μπορεί να συνάψει με την ΔΕΥΑΑ προγραμματική σύμβαση, σύμφωνα με το άρθρο 100 του Ν. 3852/2010. Οι δυνατότητες της ΔΕΥΑ Άρτας θα ωφελήσουν τα μέγιστα τους κατοίκους των Δήμων, διότι η Δ.Ε.Υ.Α. διαθέτει εμπειρία, εξοπλισμό, επιστημονικό και εργατικό προσωπικό, πρακτική και με εξαιρετικά αποτελέσματα, οπότε είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των νέων συνθηκών. Ο κ. Παπαλέξης τόνισε ότι πρόβλημα στο Δήμο «Ν. Σκουφάς» δεν δημιουργείται διότι έχει Υπηρεσία Ύδρευσης η οποία μπορεί να αναλάβει και τη συντήρηση των τροφοδοτικών αγωγών εντός των ορίων του. Θα έχει πλέον οικονομικό όφελος διότι δεν θα καταβάλλει στο Σύνδεσμο εισφορά 1% επί των τακτικών εσόδων του. Στο Σύνδεσμο εργάζονται 3 άτομα τα οποία μπορούν να απορροφηθούν από τον Δήμο Αρταίων στην υπηρεσία Πρασίνου ή αλλού. Ο κ. Παπαλέξης θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον του Δήμου η αποχώρηση από το Σύνδεσμο «γιατί 200.000 ή 250.000 ευρώ αυτή την εποχή για το Δήμο είναι πάρα πολλά» όπως είπε. «Θα μπορούσαμε με τα χρήματα αυτά να κάνουμε πάρα πολλές δουλειές τις οποίες τις έχουμε ανάγκη. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος με δύο μέλη να υφίσταται ο Σύνδεσμος και κυρίως δεν μας συμφέρει οικονομικά να είμαστε στο Σύνδεσμο» κατέληξε στην εισήγηση ο κ. Δήμαρχος. Κατόπιν τούτων είπε ότι ο Δήμος Αρταίων πρέπει να αποχωρήσει από τον Σύνδεσμο.

Ακυβέρνητο σκάφος ανοιχτά της Πάργας

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες για ακυβέρνητο Ι/Φ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοανατολικά της Πάργας.Άμεσα προς εντοπισμό και παροχή συνδρομής απέπλευσε από Ηγουμενίτσα πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα εντόπισε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑΣ Πρεβέζης και σε απόσταση οκτώ (08) ν.μ. περίπου νότια από το λιμένα ΛΥΓΙΑΣ το σκάφος «KYRA» σημαίας Ιταλίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.Στη συνέχεια το «KYRA» οδηγήθηκε έξω από το λιμάνι της ΛΥΓΙΑΣ όπου και παρελήφθη από το σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» , στο οποίο επέβαιναν και στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Παξών, προκειμένου να οδηγηθεί με ασφάλεια στο λιμένα της ΛΥΓΙΑΣ.

Επίσκεψη Τουριστικών Πρακτόρων από την Κύπρο στην Ήπειρο

Μια πολλά υποσχόμενη επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων από την Κύπρο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ήπειρο. Η επίσκεψη ήταν απόρροια της επιτυχημένης παρουσίας της Περιφέρειας Ηπείρου και των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στην Έκθεση «Ταξίδι», τον περασμένο Απρίλιο στην Κύπρο.Η εννεαμελής ομάδα των Κυπρίων αποτελούνταν από τουριστικούς πράκτορες εκ των κορυφαίων εταιρειών της Κύπρου, και τους επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων δημοσιογραφικών ομίλων της Μεγαλονήσου. Την αποστολή υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου, ενώ στελέχη της Περιφέρειας τους ξενάγησαν σε περιοχές που είχαν ζητήσει.Μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους και καταλύματα προκειμένου να σχηματίσουν άποψη για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Κοινή πρόθεση είναι η ενσωμάτωση της Πρέβεζας-Λευκάδας ως προορισμού στα τουριστικά προγράμματα που προωθούν στο κοινό της Κύπρου και η συνακόλουθη εκκίνηση και καθιέρωση απευθείας μισθωμένων πτήσεων από την Κύπρο στο αεροδρόμιο του Ακτίου.Οι Κύπριοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία που έτυχαν, χαρακτηρίζοντας την περιοχή μας, ως ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας και ιδεώδη προορισμό για διακοπές. Αναμένεται συνέχεια, καθώς οι τουριστικοί πράκτορες της Κύπρου είναι σε συνεννόηση με επιχειρηματίες για τη σύναψη συμφωνιών.Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης δήλωσε ότι «τέτοιες επισκέψεις είναι πολύ ουσιαστικές, όχι μόνο για την προβολή της Ηπείρου, αλλά κυρίως γιατί οι άνθρωποι, που ήρθαν, είναι σε θέση άμεσα να προωθήσουν συμφωνίες που θα δημιουργήσουν ρεύμα Κύπριων τουριστών στην Ήπειρο, με την εκκίνηση απευθείας πτήσεων από την Κύπρο. Είναι στο χέρι των επιχειρηματιών του κλάδου να αρπάξουν την ευκαιρία και να κάνουν το επόμενο βήμα». Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες που συνέβαλαν ώστε να αποκομίσουν οι Κύπριοι άριστες εντυπώσεις από την επίσκεψή τους στην Ήπειρο.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ:Ανακοίνωση της παράταξης "Δύναμη ευθύνης"για τα Καλπάκια

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους και κατέχει περίοπτη θέση στο βάθρο της συλλογικής μας μνήμης.Η Ελλάδα του σήμερα καλείται να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες και να σφυρηλατήσει την εθνική ενότητα και ομοψυχία.Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Πωγωνίου για την 28η Οκτωβρίου, έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
*Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας για τον Δήμο Πωγωνίου να αποσαφηνίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που να επιτρέπει τα δημοσιευθέντα. Έγιναν όλα με αυθαιρεσία της Δημοτικής αρχής και την καταγγέλλουμε απερίφραστα.
*Ελπίζουμε ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι και εν αγνοία των συνδιοργανωτών που εμφανίζονται στο φυλλάδιο του Δήμου Πωγωνίου.Τους καλούμε να αποσαφηνίσουν την θέση τους άμεσα και δημόσια .*Αν όμως εν γνώσει τους και με την έγκρισή τους εκδόθηκε το φυλλάδιο του προγράμματος τότε τους εγκαλούμε να μας απαντήσουν δημόσια :
-Από πότε στους συνδιοργανωτές των Εθνικών Εορτών συμπεριλαμβάνονται και οι Ιδιωτικές Επιχειρήσεις;
-Aπό πότε λογίζονται οι Επιχειρηματίες Κρατικοί η και κοινωνικοί φορείς;
-Από πότε η Περιφέρεια Ηπείρου και η ΠΕΔ Ηπείρου εξισώνουν τον ρόλο τους με ιδιώτες;
-Από πότε η VIII Μεραρχία συνδιοργανώνει με επιχειρηματίες επιμνημόσυνες δεήσεις και προσκλητήρια νεκρών;
Όποιος διατηρεί ακόμη ίχνος αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας, όποιος δεν ανέχεται τον Εθνικό εξευτελισμό και δεν θέλει να γίνει συνένοχος στην Εθνική ταπείνωση, όποιος δεν θέλει να ζήσει την πιθανότητα συνδιοργάνωσης των Ελευθέριων των Ιωαννίνων η της 25ης Μαρτίου με την SIEMENS πρέπει να αντιδράσει τώρα. Τώρα θέλει σπάσιμο το αυγό του φιδιού.
Τώρα πρέπει να ανακαλέσουν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι τα κατάπτυστα φυλλάδια και να συνέλθουν, να μην διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις όπως λένε αλλά εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης με την πρέπουσα ταπεινοφροσύνη και περισυλλογή.
Και θεωρούμε πολύ επίκαιρο να παραθέσουμε εδώ τμήμα της ανακοίνωσης του ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών στις 27 Απριλίου 1941:
«Έλληνες κρατείστε ψηλά τις καρδιές.Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός. Θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα. Έλληνες, μη τον ακούτε. Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι της τελικής μας νίκης. Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων».

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας επισκέφθηκε το δάσος του Αγίου Βαρνάβα

Την περιοχή του Αγίου Βαρνάβα η οποία επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης.Ο κ. Μπαϊλης εξέφρασε την θλίψη του για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στο αισθητικό δάσος υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η ιστορική εκκλησία ,η οποία αποτελεί ένα από σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, δεν υπέστη την παραμικρή ζημιά από την πτώση των δέντρων.«Μερικά από τα δέντρα που έπεσαν είναι υπεραιωνόβια» επεσήμανε ο κ.Μπαϊλης διαβεβαιώνοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε αυτά να απομακρυνθούν από τον περίβολο του Ναού και παράλληλα να αποκατασταθούν και οι υπόλοιπες ζημιές που άφησε πίσω του το καταστροφικό «μπουρίνι».«Για εμάς η προστασία και η ανάδειξη της περιοχής του Αγίου Βαρνάβα είναι βασική προτεραιότητα» ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας εκφράζοντας πάντως την πεποίθηση ότι σύντομα το αισθητικό δάσος θα γίνει και πάλι επισκέψιμο .

Aπάντηση του Φ.Τσουμάνη στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκο Γκόντα

Όπως δεσμεύτηκα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλω να απαντήσω σε όσα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας, προσπάθησε να μου αποδώσει υπό τύπον ερωτήσεων.Αν ο κ. Γκόντας πιστεύει ότι με την ανομολόγητη, αλλά ουσιαστική υιοθέτηση αναληθών σε βάρος μου δημοσιευμάτων, μπορεί να κάνει πολιτική ή αντιπολίτευση, τότε κάνει μεγάλο λάθος. Πρέπει να βρει άλλο τρόπο, κυρίως όμως να βρει στοιχεία.Η σωστή πολιτική δεοντολογία και λειτουργία επιβάλλει, πριν τη χρησιμοποίηση των όποιων «στοιχείων», τη διασταύρωσή τους προς επιβεβαίωση του αληθούς και αυτό ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν το έπραξε. Και δεν το έπραξε σκόπιμα. Δικαιολογημένα, λοιπόν, μπορώ να υποθέσω ότι συμμετέχει σε μια εσκεμμένη προσπάθεια που έχει ως στόχο να πλήξει εμένα προσωπικά, την προσωπικότητά μου, την πολιτική μου παρουσία αλλά και το έργο που επιτελούμε στον ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί αναληθή δημοσιεύματα και δήθεν «καταγγελίες».Πριν υποβάλλει τις ερωτήσεις του, θα μπορούσε –αν ήθελε να λειτουργήσει σωστά- να ρωτήσει τα μέλη της παράταξής του που είναι και μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΠΑΠΑ και αν και αυτοί δεν είχαν ενημέρωση θα μπορούσαν να την έχουν ζητώντας μου οποιοδήποτε στοιχείο σας χρειάζεται. Αυτό όμως δεν το έπραξε, σκόπιμα. Γνωρίζει, όμως, ότι όλα όσα δημοσιεύτηκαν είναι αναληθή και θεώρησε ότι αυτός ήταν ο πιο εύκολος τρόπος για τον ίδιο να με κατηγορήσει και να με πλήξει. Έκανε όμως λάθος.Θα απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν αλλά και σε όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα και ας μη τα έθεσε, για να τον προλάβω από πιθανό επόμενο ολίσθημα να ρωτήσει και για αυτά.Σε απάντηση όσων τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα σας αναφέρω τα εξής

1.ΚΗΦΗ
Το 1ο ΚΗΦΗ στο Δήμο μας, δημιουργήθηκε νόμιμα και σύμφωνα με όλες τις διαδικασίες που προέβλεπε η αντίστοιχη πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ και γι’ αυτό ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα. Για το ΚΗΦΗ του Δήμου μας υποβλήθηκαν 40 αιτήσεις για 30 εγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες αιτήσεις, εστάλησαν όλες στην ΕΕΤΑΑ. Η ΕΕΤΑΑ με βάση τα κριτήρια που προέβλεπε η πρόσκληση κατάρτισε τον πίνακα και επέλεξε τους 30 ωφελούμενους.Ο ΟΚΠΑΠΑ, όπως γίνεται φανερό, δεν είχε καμία απολύτως ανάμιξη στην επιλογή των ωφελουμένων.Όλα τα στοιχεία που αφορούν το ΚΗΦΗ είναι τη διάθεσή σας.

2. Μετατροπή εργαζομένων ΤΕ 16 Νηπιαγωγών
Στον ΟΚΠΑΠΑ, όσο είμαι Πρόεδρος, διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κάποια παρανομία. Όλες οι διαδικασίες που κάναμε για την κατάρτιση του Οργανισμού και την κατάταξη του υπηρετούντος προσωπικού, είναι απολύτως και καθ΄ όλα νόμιμες και έγιναν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις συμβουλές και τις γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβούλου του Δήμου και του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ.Όλα τα στοιχεία είναι τη διάθεσή σας.

3.Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι
Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο ως Δήμος αξιοποιούμε στο έπακρο. Το πρόγραμμα αυτό από την παράταξη του κ. Γκόντα είχε απαξιωθεί, αφού κατόρθωσε να το απεντάξει από το ΕΣΠΑ λόγω έλλειψης ασφαλιστικής ενημερώτητας!!!Σήμερα στο Δήμο μας λειτουργούν 6 δομές, οι οποίες εξυπηρετούν περίπου 350 συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη του προγράμματος. Οι επισκέψεις στους ωφελούμενους όλων των δομών είναι καθημερινές, γίνονται βάσει προγραμμάτων, τα οποία όπως και τα απολογιστικά στοιχεία κάθε δομής που στέλνουμε κάθε μήνα στην ΕΕΤΑΑ, είναι στη διάθεσή σας.Για την σωστή λειτουργία του προγράμματος σε όλον τον Δήμο είναι απαραίτητος ο συντονισμός. Για το λόγο αυτό και με την υπ΄αριθ,9/2012 (15 Φεβρουαρίου 2012) απόφασή μου όρισα τη συντονίστρια του προγράμματος, παράλληλα με τα καθήκοντά της στη δομή της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων.Μέχρι σήμερα ουδεμία διαμαρτυρία ή παράπονο υπήρξε για κάποια δυσλειτουργία του προγράμματος.. Αντίθετα συνεχώς εντάσσουμε στο πρόγραμμα και νέους συμπολίτες μας που το ζητούν και το έχουν ανάγκη.(Και αυτά τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας.)

4.Διευθύντρια Διοικητικού Οικονομικού
Εδώ, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Εκπλήττομαι που ως έγκριτος νομικός και πρώην Δήμαρχος δεν γνωρίζει την ισχύουσα νομοθεσία. Άλλωστε αν τη γνώριζε θα είχε υλοποιήσει τον σχετικό νόμο όταν ήταν Δήμαρχος. Αλλά δεν το έπραξε. Εμείς αποκαταστήσαμε τη νομιμότητα. Αλλά και αν δεν το γνωρίζουν είχαν την στοιχειώδη υποχρέωση πριν υποβάλλουν την ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερωθούν και να μάθουν.Η Διευθύντρια Διοικητικού –Οικονομικού ,όπως και οι άλλες Διευθύντριες του ΟΚΠΑΠΑ, πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Όφειλαν να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει σήμερα υπάλληλος αδιαβάθμητος. Με βάση τον νόμο 3801/2009 (ΦΕΚ Α΄, τεύχος 163, 4 Σεπτεμβρίου 2009) (αυτόν που δεν υλοποιήσατε) το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και κατατάσσεται υποχρεωτικά στη βαθμολογική διάρθρωση κάθε υπηρεσίας και μπορεί να επιλεγεί σε θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας. Αυτό έπρεπε να είχε κάνει σύμφωνα με το νόμο (τον 3801/2009) ο κ.Γκόντας, αλλά δεν το έπραξε. Αυτό ακριβώς πράξαμε εμείς, αποκαταστήσαμε τη νομιμότητα τόσο με την υπ΄αριθ.8/7-6-2011 απόφασή μας όσο και με τη Διαπιστωτική Πράξη (αρ.πρωτ.1193/22-11-2011),που είναι αναρτημένες στο «Διαύγεια».Οι νόμοι και όλα τα σχετικά στοιχεία είναι και αυτά στη διάθεσή σας.

5.ΚΑΠΗ
Διαβεβαιώνω τον κ. Γκόντα, ότι ο αριθμός των ΚΑΠΗ που παραλάβαμε στο Δήμο μας την 1-1-2011, ήταν ακριβώς 25. Αριθμός ρεκόρ σε όλη τη χώρα. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει εξορθολογιστεί και είναι 12.Οι υπηρεσίες που παρέχονται στα ΚΑΠΗ είναι ανάλογες του προσωπικού που διαθέτουμε, του προσωπικού δηλαδή που παραλάβαμε από τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές (και τη δική του). Το προσωπικό αυτό είναι 9 μόνιμοι υπάλληλοι και 4 αορίστου χρόνου διαφόρων ειδικοτήτων για τα 12 ΚΑΠΗ και όπως είναι γνωστό από 1-1-2011, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμιά πρόσληψη προσωπικού.Παρόλα αυτά στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας σήμερα υπάρχουν περίπου 2.000 μέλη και φροντίσαμε πλην των κυλικείων, να λειτουργούν και χορευτικά τμήματα και χορωδίες και σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο να διαθέτουμε στα μέλη δωρεάν εισιτήρια για παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, να διοργανώνουμε εκδρομές και ότι άλλο μπορούμε. Διαβεβαιώνω επίσης ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αναπτύξουμε και νέες δραστηριότητες.Όσον αφορά τα ενοίκια , ενημερώνουμε ότι την 1-1-2011, τα ενοίκια που βρήκαμε και αφορούν τα ΚΑΠΗ, ήταν 14.614,32 ευρώ , ενώ την 17-10-2012 είναι 8.054,39 ευρώ και θα μειωθούν ακόμη περισσότερο. Να υπενθυμίσω ότι μόνο για το 2ο ΚΑΠΗ στην οδό Βηλαρά η Δημοτική Αρχή του Νίκου Γκόντα έδινε ενοίκιο 2634,32 €, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας. Τα ενοίκια που δίνουμε σήμερα για τα ΚΑΠΗ όλου του Δήμου είναι μειωμένα κατά 44,88%.Και αυτά τα στοιχεία είναι επίσης, όλα στη διάθεσή σας.Σε σχέση με το προσωπικό όχι μόνον των ΚΑΠΗ, αλλά και όλων των υπηρεσιών του ΟΚΠΑΠΑ, ουδείς εργαζόμενος πιέστηκε ποτέ να ασκήσει αλλότρια καθήκοντα. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται από τους υπαλλήλους μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, εντελώς εθελοντικά, καλύπτονται και κάποιες υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση των μελών των ΚΑΠΗ.Αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό, οφείλετε να μας το πει συγκεκριμένα, ώστε να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση.Και για το θέμα αυτό, όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας.

6. Σχέσεις με τους εργαζόμενους
Οι σχέσεις μας με όλους ανεξαίρετα τους εργαζόμενους σε όλες τις δομές και υπηρεσίες του ΟΚΠΑΠΑ, είναι άριστες. Ουδείς και ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε ή παραπονέθηκε για οτιδήποτε.Από την 1.1. 2011 δεν εκδιώχθηκε κανείς υπάλληλος, ούτε πρόκειται να εκδιωχθεί κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ. Ειδικότερα η εκδίωξη για πολιτικούς λόγους που αόριστα επικαλέστηκε στη σημερινή πραγματικότητα φαντάζει ως αστειότητα.Αν ο κ. Γκόντας έχει κάποιο διαφορετικό στοιχείο ή κάποια «καταγγελία», οφείλει να μας το πει συγκεκριμένα για να μπορέσουμε και εμείς να απαντήσουμε συγκεκριμένα.

8. Κοινωνική πολιτική
Όσον αφορά την κοινωνική πολιτική του Δήμου, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Ιωαννιτών που ασκείται συγκροτημένη κοινωνική πολιτική.Στο δήμο μας, έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, μέχρι την 1/1/2011 όταν ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή, ο κοινωνικός τομέας ήταν ένας τομέας εντελώς ανύπαρκτος και άγνωστος.Οι όποιες δράσεις κοινωνικής πολιτικής ήταν επιφανειακές, ενταγμένες στη λογική της εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και πελατειακών σχέσεων (π.χ. συσσίτια). Δράσεις πρωτοβουλιακές που να προκύπτουν από την σχεδιαστική και οργανωτική αυτενέργεια του Δήμου δεν υπήρχαν.Στη λογική αυτή υπήρχαν μόνο δράσεις «αντανακλαστικές» και προσαρμογής σε προγράμματα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το εθνικό ή το ευρωπαϊκό επίπεδο.(Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο σπίτι).Η ολοκληρωμένη άσκηση κοινωνικής πολιτικής, όμως, απαιτεί την ύπαρξη φιλοσοφίας, αλλά και συγκεκριμένου σχεδιασμού και στόχων, οι οποίοι εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες δομές και δράσεις. Αυτά εσείς ουδέποτε τα είχατε.Με αυτή την αντίληψη σχεδιάσαμε την κοινωνική πολιτική του Δήμου Ιωαννιτών. Οι στόχοι μας ήταν να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες δομές αλλά κυρίως να δημιουργήσουμε νέες που θα αποτελέσουν ένα δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση. Έτσι λειτουργήσαμε μέχρι σήμερα, χωρίς καμία μικροπολιτική σκοπιμότητα, με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία, με μοναδικό σκοπό μας να στεκόμαστε δίπλα στον συμπολίτη μας που πάσχει, να του συμπαραστεκόμαστε και στο μέτρο του δυνατού, να καλύπτουμε τις τεράστιες αδυναμίες και ανεπάρκειες της κεντρικής Κυβέρνησης και στον τομέα της κοινωνικής προστασίας.Ο σχεδιασμός μας θα συνεχισθεί με νέες δράσεις και την επόμενη χρονιά με στόχο να κάνουμε τα Γιάννενα πραγματική πόλη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Δήμου μας.Γίνεται φανερό από την απάντησή μας, ότι κανένα σημείο από όσα ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έχει δόση αλήθειας. Υιοθετώντας ουσιαστικά, κατασκευασμένα δημοσιεύματα επιχείρησε να με πλήξει προσωπικά και να μειώσει το έργο που επιτελούμε στον ΟΚΠΑΠΑ και το Δήμο. Με τον τρόπο αυτό δικαιώνει ακόμα μια φορά το λαό μας, που λέει ότι όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Όμως ο κ.Γκόντας πρέπει να ξέρει πως καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.Eμείς, πάντως, εδώ είμαστε και κοινωνικό έργο να παράγουμε και στους συμπολίτες μας να συμπαραστεκόμαστε αλλά και να σας απαντάμε σε ότι μας ερωτάτε. Επειδή όμως με τον τρόπο αυτό, όπως στη Συνεδρίαση της 15/10, δεν ασκείτε εποικοδομητική και υγιή αντιπολίτευση, καλό θα ήταν την επόμενη φορά να είσθε τουλάχιστον σωστά ενημερωμένος

Φίλιππος Τσουμάνης
Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων
Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.«Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής» (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:«Όταν η Μέρκελ ικανοποιείται, ο ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να ανησυχεί»

H  Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει για το πού ακριβώς οδηγούσε ο Καλλικράτης». Ένα Νομοθέτημα που συντάχθηκε και εφαρμόστηκε βιαστικά, καθαρά για δημοσιονομικούς λόγους και για να εξυπηρετήσει εν συνεχεία μνημονιακές πολιτικές.Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιχειρηματολόγησε για τους λόγους που αυτή η κυβέρνηση προκαλεί ασφυξία και οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού στην απαξίωση και ιδιωτικοποίηση, επισημαίνοντας στον Υπουργό Εσωτερικών πως χωρίς χρήματα και προσωπικό δεν μπορεί να μιλάμε για αυτοδιοίκηση - ασπίδα προστασίας των αδυνάμων συμπολιτών μας.Σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ, με τις οποίες εκδήλωσε την ικανοποίησή της για την πορεία διμερών προγραμμάτων που οργανώνονται από τους κ.κ. Στυλιανίδη και Φούχτελ σε ΟΤΑ της χώρας μας, υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν η Μέρκελ ικανοποιείται, ο ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να ανησυχεί».Αναφέρθηκε σ’ αυτά τα προγράμματα τονίζοντας πως στη χώρα μας έχουμε το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό που θα ανασυγκροτήσει τις δομές της Αυτοδιοίκησης, δεν χρειαζόμαστε εισαγόμενη Γερμανική τεχνογνωσία. Και ότι αυτή η συνεργασία, που για την κυβέρνηση χαρακτηρίζεται ως μοχλός «ανάπτυξης», προωθεί ιδιωτικοποιήσεις λειτουργιών και απολύσεις εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση με ταυτόχρονη αύξηση των φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες. Πρόκειται για μοχλό, που από τη μία του πλευρά συμπιέζει την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικογένεια, τους ανέργους, τους εργαζόμενους στην Τ. Α., τους έλληνες επιστήμονες, τους μη διαπλεκόμενους έλληνες επιχειρηματίες, ενώ, από την άλλη κινούμενος ο μοχλός, ανυψώνει τους γερμανούς επιχειρηματίες και επιστήμονες και τη γερμανική οικονομία.Καταλήγοντας, η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε εμφατικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ με κάθε τρόπο θα βρίσκεται απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές και θα δώσει τη μάχη ώστε να μην υποταχθεί η Αυτοδιοίκηση σε αλλότρια συμφέροντα.

Δήλωση Κώστα Μπάρκα για την απεργιακή κινητοποίηση

Με αφορμή την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου 2012, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Πέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο οποίος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Πρέβεζα, προέβη στην παρακάτω δήλωση:«Τα νέα μέτρα που από κοινού σχεδιάζουν η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η τρόικα και ο ΣΕΒ, βάζουν ταφόπλακα στην προοπτική της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας· των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων.Ο κόσμος της Πρέβεζα, με τα χίλια προβλήματα αλλά και με ριζωμένο τον πολιτισμό του αγώνα και της διεκδίκησης, όπως πρόσφατα συνειδητοποίησε και ο υφυπουργός Πολιτισμού κύριος Τζαβάρας σε επίσκεψη του στην πόλη μας, βρέθηκε και σήμερα στην πρώτη γραμμή των αγώνων.Aπάντησε δυναμικά στις δυνάμεις του πλούτου και της κοινωνικού κανιβαλισμού, με την δύναμη και την οργή μιας κοινωνίας που αρνείται να βυθιστεί στο χάος, που παλεύει συλλογικά για μια ζωή με αξιοπρέπεια.»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ:«Δεν πρόκειται να ψηφίσω μέτρα που έχουν οριζόντιες περικοπές»

«Δεν πρόκειται να ψηφίσω μέτρα που έχουν οριζόντιες περικοπές. Κατά την άποψη μου τα εργασιακά δεν πρέπει να ψηφιστούν», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό  ΑLPHA 989 ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής. Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με το δημοκρατικό του συναίσθημα, δεν μπορεί να ψηφίσει μέτρα που προεκλογικά δεν περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι «την Ελλάδα την βρήκαν ως θύμα και τη βαράνε όλοι. Πρέπει να αντισταθούμε όλοι».

Εγνατία Οδός: Προσοχή στο τμήμα Ηγουμενίτσα-Γιάννενα!!!

Από εχθές 17/10 και για δύο εβδομάδες θα πραγματοποιούνται δοκιμές έλεγχου του λογισμικού συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή από Α/Κ Ηγουμενίτσας έως Α/Κ Ιωαννίνων.Κατά το διάστημα αυτό η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μεν κανονικά, αλλά η εταιρεία συστήνει στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή, τήρηση των ορίων ταχύτητας και των υποδείξεων των φωτεινών σημάνσεων.

Εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα έχουν ξεκινήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου σε διάφορα σημεία της πόλης

Εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα έχουν ξεκινήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου σε διάφορα σημεία της πόλης. Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα κλείσουν οι λακκούβες και θα επιδιορθωθούν σημεία που υπέστησαν ζημιές λόγω εκτέλεσης άλλων έργων.Εργασίες τις ημέρες αυτές γίνονται στη Μακρυγιάννη και την Πατατούκου, ενώ εντός των ημερών θα ξεκινήσουν στην περιοχή των Λακκωμάτων με πρώτη προτεραιότητα στις οδούς Αγίου Κοσμά, Αιακιδών και Ριζάρη.Θερμή παράκληση του Δήμου προς τους κατοίκους της περιοχής αυτής είναι να αποφεύγουν στη στάθμευση των οχημάτων από την πλευρά του δρόμου που βρίσκεται το σκάμμα, ώστε να διευκολύνουν τις εργασίες των συνεργείων που εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Νέες παροχές ρεύματος στο Δήμο Αρταίων για τη λειτουργία των οπτικών ινών

Από την Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αρταίων ανακοινώνεται ότι συνδέθηκαν 8 νέες παροχές ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία των οπτικών ινών που κατασκεύασε ο Δήμος. Συγκεκριμένα καμπίνες οπτικών ινών τοποθετήθηκαν για το σκοπό αυτό στα παρακάτω σημεία: ΤΕΙ Άρτας (Κωστακιοί), 1ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, Αθλητικό Κέντρο, διοικητήριο ΤΕΙ, τοπικό διαμέρισμα Κωστακιών, 2ο δημοτικό σχολείο. Κομβικό σημείο για τη διασύνδεση των ινών είναι η καμπίνα που βρίσκεται στο κτίριο του δημαρχείου.Ταυτόχρονα η οδός Σέλτσου φωταγωγήθηκε στο σύνολό της έπειτα από την τοποθέτηση νέων στύλων και φωτιστικών σωμάτων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή.Επίσης έγινε αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων στην πλατεία του τοπικού διαμερίσματος Κιρκιζατών Άρτας, με νέα φωτιστικά τα οποία είναι πιο οικονομικά και με μεγαλύτερη απόδοση.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ - Στην πορεία του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Κρανάς!!!

Αντάμα με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και απεργούς-μέλη του ΚΚΕ, βρέθηκε στη σημερινή πορεία το στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχος Παμβώτιδας Γιώργος Κρανάς. Όσοι τον είδαμε τρίβαμε τα μάτια μας αφού δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Να διαφωνεί απλώς με τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ ή μήπως την κοπάνησε για... Περισσό μεριά!

Έρανος υπέρ του Ελληνικού Αντικαρκινικού Αγώνα από τον Δήμου Ιωαννιτών

Από την Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών, ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Ιωαννιτών ο Έρανος υπέρ του Ελληνικού Αντικαρκινικού Αγώνα, από ειδικά συνεργεία που θα συγκροτηθούν για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Ιωαννίνων .Στους λοιπούς Δήμους του Νομού Ιωαννίνων ο ίδιος Έρανος θα γίνει από 22/10/2012 έως 31/10/2012.

Ανάγκη δημιουργίας νέου «χάρτη» δρομολογίων απ’ το Αστικό ΚΤΕΛ

Προβλήματα στις πρωινές διαδρομές προς Πανεπιστήμιο
Με την κίνηση διαρκώς να αυξάνεται, αφού λόγω κρίσης ελάχιστοι πλέον μετακινούνται με ταξί, θεωρείται επιβεβλημένος ο σχεδιασμός νέου «χάρτη» δρομολογίων από το αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, ώστε να καλύπτεται καλύτερα όλος ο μεγάλος Δήμος Ιωαννιτών και κυρίως τα Δημοτικά Διαμερίσματά του, αλλά και οι προορισμοί με αυξημένη ζήτηση, όπως προς το Πανεπιστήμιο.
Η ανάγκη αυτή επιβεβαιώνεται και από τη χθεσινή επιστολή προς την εφημερίδα «Πρωινός Λογος» φοιτητή του Πανεπιστημίου, ο οποίος τονίζει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά των φοιτητών προς το ΑΕΙ Ιωαννίνων τα πρωινά, αφού τα λεωφορεία είναι συνεχώς γεμάτα, με αποτέλεσμα πολλές φορές όσοι μένουν στα Σεισμόπληκτα να περιμένουν αρκετή ώρα μέχρι να επιβιβαστούν σε κάποιο. Το αποτέλεσμα είναι να χάνουν ακόμη και τα μαθήματά τους!Διερωτάται μάλιστα «μήπως πρέπει οι αρμόδιοι φορείς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο να επιληφθούν και να προσπαθήσουν να επιλύσουν το πρόβλημα που ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες παιδιά».

Aναθεώρηση…
Πάντως, με αφορμή το παραπάνω πρόβλημα, που ταλαιπωρεί πολλούς φοιτητές, η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ θα πρέπει να μελετήσει και να αναθεωρήσει το «χάρτη» των δρομολογίων, με ακόμη συχνότερες ανταποκρίσεις από απομακρυσμένα δημοτικά διαμερίσματα προς το Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ή το Αεροδρόμιο, αλλά βεβαίως και το κέντρο της πόλης.Να σημειωθεί, ότι το προηγούμενο διάστημα, το Αστικό ΚΤΕΛ είχε τυπώσει πίνακες με όλα τα δρομολόγια, που τους είχε τοποθετήσει σε κάθε μια από τις στάσεις που υπάρχουν. Δυστυχώς όμως, στις περισσότερες, αν όχι σε όλες, κάποιοι ασυνείδητοι έσκισαν τα χαρτιά αυτά!Για αυτό τώρα θα πρέπει να ξανατυπώσει τους πίνακες με τις διαδρομές και τα ωράρια και να πλαστικοποιήσει το έντυπο, για να μην καταστρέφεται εύκολα, ενώ απλά αντίγραφά του ας δώσει στα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα για να τα μοιράζουν δωρεάν στον κόσμο, ώστε να γνωρίζει επακριβώς πότε και από πού θα μετακινηθεί.

Τεράστια σε όγκο και παλμό η απεργιακή πορεία στα Γιάννενα

Ολοκληρώνεται τώρα μπροστά στη Νομαρχία

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου τόσο στη σημερινή απεργία όσο και στην πορεία που ολοκληρώνεται αυτή την ώρα στα Γιάννενα. Πολλά τα κλαδικά αλλά και κομματικά μπλοκ δίνουν με τα συνθήματα τους ένα ιδιαίτερα αγωνιστικό χρώμα στη σημερινή κινητοποίηση.

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ - Οι Καλογιάννης και Καχριμάνης να πάρουν θέση για την επιχειρούμενη ματαίωση του Ε-65

Ο Αγοραστός στη Θεσσαλία έχει βγει στα... κάγκελα. Εδώ γιατί κοιμούνται;
Ένα βήμα πριν τη ματαίωση είναι ο αυτοκινητόδρομος Ε-65 σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ κ. Γ. Περιστέρη, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο αναπτυξιακού χαρακτήρα αποκάλυψε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει να καταβάλει αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους της τάξεως των 900 εκ. ευρώ!!! Αυτή η αποκάλυψη προκάλεσε ήδη την οργισμένη αντίδραση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού ο οποίος προανήγγειλε δυναμικές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα. Ο Γιαννιώτης αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης, καθώς και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης δεν έχουν τίποτα να πουν για το θέμα; Γιατί δεν διαμαρτύρονται; Ή μήπως τους καλύπτουν οι απαράδεκτοι κυβερνητικοί χειρισμοί που βάζουν ταφόπλακα σε ένα αναπτυξιακό για την Ήπειρο έργο;

Η "Επίσκεψη της Μπάντας" στα Παλιά Σφαγεία

Η μπάντα της αστυνομίας της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου φτάνει σε μια μικρή πόλη στο Ισραήλ, προσκεκλημένη από το τοπικό πολιτιστικό Αραβικό κέντρο, για να κάνει μια συναυλία. Το λεωφορείο από το αεροδρόμιο όμως τους έφερε σε λάθος μέρος, καθώς η πόλη του προορισμού τους ηχεί παρόμοια με αυτή που βρίσκονται. Έτσι, έχουν κολλήσει στη μέση του πουθενά, εκεί που, όπως λέει η Dina, ιδιοκτήτρια του τοπικού «καφενείου» στο οποίο συχνάζουν άεργοι της περιοχής, δεν υπάρχει ούτε Αραβικός, ούτε Ισραηλινός πολιτισμός, αλλά ούτε κανενός είδους πολιτισμού. Ο επικεφαλής της μπάντας θα θελήσει να τους αναγκάσει να πάνε με τα πόδια στον προορισμό τους αλλά οι υπόλοιποι αντιδρούν, και έτσι θα πρέπει να διανυκτερεύσουν σ’ αυτή την πόλη χωρίς ξενοδοχεία, φιλοξενούμενοι στα σπίτια των ιστορικών εχθρών τους, περιμένοντας το λεωφορείο το επόμενο πρωί.Χωρίς ιδιαίτερα συναρπαστική πλοκή, αλλά και χωρίς διδακτισμό και πολιτικά ορθά συμπεράσματα για «αδελφική» συνάντηση και συνεννόηση των δύο λαών, η ταινία δείχνει το πώς τα προσωπικά (και κοινωνικά) προβλήματα και το πώς κανείς ζει την καθημερινότητα είναι πιο σημαντικό από τις πολιτικές και πολιτιστικές διαφορές. Το χάσμα δεν θα γεφυρωθεί απαραίτητα, αλλά τα δύο μέρη θα μοιραστούν τη σιωπή και την απελπισία της καθημερινότητας, και θα δεχτούν ο ένας τον άλλο με την μελαγχολία των υπαρξιακών βαρών που κουβαλούν.Μια ταινία που άρεσε πολύ διεθνώς και απέσπασε πολλές διακρίσεις, όπως το βραβείο FIPRESCI για «Ένα κάποιο βλέμμα» στον σκηνοθέτη Eran Kolirin στο φεστιβάλ Καννών το 2007.

Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεση του στη μεθοδευόμενη μερική εκτροπή του Αώου

Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας,  με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεση του στη μεθοδευόμενη μερική εκτροπή του Αώου, όπως αυτή περιγράφεται στο προσχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου υπό τον τίτλο «Αξιοποίηση υδατικού δυναμικού Πίνδου με πολλαπλή και πολυδύναμη χρήση νερού και υδροηλεκτρική εκμετάλλευση».Αυτή η μεθόδευση είναι ο πιο πρόσφατος κρίκος σε μια αλυσίδα ενεργειών που, εδώ και χρόνια, κατατείνουν στον ίδιο, ολέθριο στόχο και, όπως και οι προηγούμενες, θα προσκρούσουν στο φράγμα της αντίστασης των τοπικών κοινωνιών στις οποίες η Π.Σ.Ε. στέκεται αποφασιστικά αλληλέγγυα.Οι επιπτώσεις που θα προκύψουν από το προτεινόμενο έργο προβλέπονται ιδιαίτερα αρνητικές τόσο για το σύστημα του ποταμού όσο και τις ζώνες διέλευσης των αγωγών. Η προτεινόμενη αφαίρεση 64 έως και 70 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων το χρόνο από την υδάτινη παροχή του Αώου θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες συνέπειες στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, από τη χαράδρα του Αώου και το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου με τις προστατευόμενες περιοχές μέχρι την πεδιάδα της Κόνιτσας καθώς και κατά μήκος της εκτεταμένης ρύσης του ποταμού στη γειτονική Αλβανία.Η μεθόδευση του έργου στο όνομα του εμπλουτισμού της Παμβώτιδας μόνο ως προκάλυμμα λειτουργεί, προσπαθώντας να συγκαλύψει τα πραγματικά του κίνητρα που δεν είναι άλλα από τη μια κερδοφορία όποιας ιδιωτικής κοινοπραξίας θα αναλάβει την κατασκευή του, και από την άλλη και κυρίως από την εκμετάλλευση των υδροηλεκτρικών σταθμών που θα δημιουργηθούν κατά μήκος των λεκανών απορροής και τούτο γιατί:Η εκτροπή προς την Παμβώτιδα , σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν παραθέσει οι αρμόδιοι φορείς δεν θα βελτιώσει την περιβαλλοντική κατάσταση της λίμνης, η οποία σχετίζεται με τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων ρυπογόνου λάσπης ως ιζήματος στον πυθμένα της καθώς επίσης με το γενικότερο πλαίσιο που διαμορφώνουν οι πηγές ρύπανσης στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Όσο καθαρό νερό και αν εισρεύσει στη λίμνη, το πρόβλημα της ρύπανσής της δεν επιλύεται αν δεν αντιμετωπιστούν τα πραγματικά αίτια της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Εξάλλου η Παμβώτιδα δεν πρέπει να αποτελέσει το χώρο του πνιγμού των γειτονικών λεκανών απορροής με την ανεπίστρεπτη παραβίαση φυσικού κύκλου του νερού.Ο Αώος, μετά την κατασκευή του ομώνυμου φράγματος, ήδη έχει εποχιακό πρόβλημα μικρής ροής, δεν αντέχει σε νέα υποβάθμιση της υδάτινης παροχής του. Το σχεδιαζόμενο έγκλημα στον Αώο δεν αφορά μόνο το φυσικό περιβάλλον αλλά αναφέρεται στο κοινωνικό, ανθρωπογενές περιβάλλον, επηρεάζοντας προοπτικά την ζωή των ανθρώπων κατά μήκος όλης της ροής του, από τη Βάλια Κάλντα ως τις εκβολές του.Οι υδάτινοι πόροι της Ηπείρου, αυτό το μεγάλο φυσικό αλλά και πολιτιστικό πλεονέκτημα του τόπου των πολυτραγουδισμένων “των πέντε ποταμών”, αποτελούν όλο και περισσότερο πεδίο μιας κλιμακούμενης κερδοσκοπικής λεηλασίας με καταστρεπτικές, ανεπανόρθωτες συνέπειες.Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, από τον Αώο, τον Βοϊδομάτη, τον Καλαμά, τον Αχέροντα και τον Αμβρακικό ως την Παμβώτιδα, τον Λούρο και τον Άραχθο, στηρίζει και πρωτοστατεί στους αγώνες για την προστασία των υδάτινων πόρων, ενάντια στις διαδοχικές απόπειρες εμπορευματοποίησής τους.Eτσι και τώρα, η Π.Σ.Ε. ενώνει τη φωνή της με τις τοπικές κοινωνίες, τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου και Πίνδου, τις κινήσεις προστασίας και τους πολίτες που κινητοποιούνται.
Παράλληλα, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη συνάντησης των φορέων και των κινήσεων προστασίας όλων των υδάτινων πόρων της Ηπείρου και θα απευθύνει άμεσα κάλεσμα σε σύσκεψη για συντονισμό και προγραμματισμό κοινής δράσης.Τα ποτάμια είναι οι αρτηρίες, ο σφυγμός της Ηπείρου, η φυσική και η πολιτιστική ροή τους υφαίνει το αποτύπωμα της ζωής στον τόπο μας και σαν τέτοια θα τη διαφυλάξουμε από τη σχεδιαζόμενη θυσία της για χάρη του Μολώχ της κερδοσκοπικής λεηλασίας του περιβάλλοντος.

"Τυφλό" το λιμάνι της Ηγουμενίτσας!

Το σύστημα ραντάρ VTS έχει τεθεί εκτός λειτουργίας
Τυφλό παραμένει εδώ και μερικές ημέρες το λιμάνι της Ηγουμενίτσας καθώς το σύστημα ραντάρ VTS έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Το σύστημα έχει υποστεί βλάβη και είναι άγνωστο για πόσο θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, με όσους –και μάλιστα πολλούς- κινδύνους μπορεί αυτό να συνεπάγεται.Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η εταιρία που τοποθέτηση το σύστημα κι έχει την ευθύνη της συντήρησής του, αρνείται να προχωρήσει στην αποκατάσταση, επικαλούμενη ανεξόφλητους λογαριασμούς από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.Το VTS αποτελεί το Επιχειρησιακό Κέντρο Διαχείρισης της θαλάσσια κυκλοφορίας, καθώς εκεί επεξεργάζονται όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται από τους περιφερειακούς σταθμούς αισθητήρων, συσχετίζονται με υπάρχοντα ιστορικά δεδομένα της τοπικής βάσης δεδομένων και απεικονίζονται στις οθόνες κυκλοφορίας τους.Οι χειριστές / επόπτες VTS διαχειρίζονται τη θαλάσσια κυκλοφορία στην περιοχή ευθύνης τους μέσα από φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, το οποίο περιλαμβάνει υπολογιστές με διπλές οθόνες κυκλοφορίας και συστήματα φωνητικών επικοινωνιών.Έτσι υποτυπώνουν, οργανώνουν και αλληλεπιδρούν με τη θαλάσσια κυκλοφορία με τη βοήθεια του υπολογιστικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Οι ενέργειες των χειριστών VTS και οι επικοινωνίες τους με τα πλοία καταγράφονται συνεχώς από σύγχρονες συσκευές καταγραφής.Ουσιαστικά έχουν όλη την ευθύνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.Όταν ένα τέτοιο σύστημα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι κίνδυνοι για ένα θαλάσσιο ατύχημα ακόμη και σοβαρό είναι τεράστιοι.

24 υποψήφιοι για το συμβούλιο του Πανεπιστημίου

Στην ανασυγκρότηση της Επιτροπής για την οργάνωση και την διενέργεια των εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν στις 24 Οκτωβρίου, προχώρησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Εικοσιτέσσερις Καθηγητές διεκδικούν τελικά την εκλογή τους στο πρώτο συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι εκλογές για τα εσωτερικά μέλη θα γίνουν στις 24 Οκτωβρίου ενώ μία ημέρα αργότερα θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες των εξωτερικών μελών.Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων εσωτερικών μελών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έληξε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Εκτός ελέγχου η ακρίβεια!!!

H αγοραστική δύναμη των εργαζομένων στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει φθάσει σε απελ­πιστικά επίπεδα (πόσο μάλλον των ανέργων). Ένα βασικό «καλάθι» 39 τροφίμων κοστίζει στην Αθήνα 298 ευρώ (όσο και στο Βερολίνο) και το μέσο μηνιαίο κόστος ενός «καλαθιού» 122 προϊόντων και υπηρεσιών είναι 1.990,69 ευρώ στην Αθήνα (στο Βερολίνο είναι 2.175,62 ευρώ).Όμως με βάση το επίπεδο μισθών, για να αγο­ράσει κανείς στην Αθήνα ένα σάντουιτς πρέπει να εργαστεί τον διπλάσιο χρόνο απ’ ό,τι στη Φρανκφούρτη, για ένα κιλό ψωμί πρέπει να ερ­γαστεί τον διπλάσιο χρόνο απ’ ό,τι στο Λονδίνο, ενώ για να αγοράσει ένα κιλό ρύζι χρειάζεται να εργαστεί τον διπλάσιο χρόνο απ’ ό,τι στο Όσλο (που είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου). Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν συγκριτικά τη μισή αγοραστική δύναμη.Άλλωστε, σύμφωνα και με στοιχεία που έδω­σε στη δημοσιότητα η Eurostat, στις πρώτες θέ­σεις της ακρίβειας στην Ευρώπη βρίσκεται η Ελ­λάδα στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων. Ειδικότερα:
-Στο ψωμί - δημητριακά η χώρα μας βρίσκεται στην 8η θέση (από 7η το 2010), δηλαδή 16% ακριβότερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε., ενώ έχει και την υψηλότερη τιμή παραγωγού. u Στα ψάρια η Ελλάδα είναι η 6η ακριβότερη χώρα με 12,4% πάνω από τον μέσο όρο. u Στο γάλα - τυροκομικά η Ελλάδα είναι η ακρι­βότερη χώρα, με 31,5% πάνω από τον μέσο όρο στην Ε.Ε. Και εδώ η τιμή παραγωγού είναι υψηλότερη (47 - 56 λεπτά για το αγελαδινό γά­λα έναντι 29 στην Ε.Ε.).
- Στα λίπη - έλαια η Ελλάδα είναι η 7η ακριβό­τερη χώρα με 15,7% πάνω από τον μέσο όρο. u Στα μη αλκοολούχα ποτά η Ελλάδα καταλαμ­βάνει την 10η θέση με απόκλιση 9,4% από την Ε.Ε.
-Στα ρούχα η χώρα μας βρίσκεται στην 7η θέ­ση και στα παπούτσια στην 9η, με 3% και 8% αντίστοιχα πάνω από την Ε.Ε. u Σε αγαθά όπως έπιπλα, οικιακές συσκευές, χαλιά κ.λπ., παραμένουμε ακριβότεροι από την Ε.Ε. σε ποσοστά έως 8%, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες αγορές επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση.
Βέβαια σε κάποιους τομείς έχουν γίνει και προσπάθειες ώστε να πέσουν οι τιμές και η ελ­ληνική αγορά εμφανίζεται να είναι φθηνότερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε. στους τομείς μεταφο­ρών, παρά τους υψηλούς φόρους στα καύσιμα, στο κρέας και στα φρούτα - λαχανικά.Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Ανά­πτυξης ανέφεραν, με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat, ότι οι τιμές στην αγορά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά την ύφεση και τη μεί­ωση των εισοδημάτων.

topontiki

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, καθώς συμμετέχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με βασικό αίτημα το δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σύστημα υγείας. Τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει την αναγκαιότητα επαρκούς χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ αντιτίθεται σε οποιαδήποτε περικοπή στα ιατρικά μισθολόγια. Τέλος, διεκδικεί άμεση αποπληρωμή των εφημεριών, στελέχωση των νοσοκομείων με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε η εφημερίες να πραγματοποιούνται με ασφάλεια σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

ΑΡΤΑ:Τριήμερη αποχή των δικηγόρων

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δικηγόροι από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή. Την Τρίτη 16-10-2012 το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε την επικύρωση της από 15-10-2012 απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δ.Σ. της χώρας για αποχή των δικηγόρων κατά την 17-18 και 19 Οκτωβρίου 2012. Περαιτέρω αποφάσισε την Τετάρτη 17-10-2012 να είναι κλειστό το γραφείο του Δ.Σ. Άρτας.

"ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΙΝΟ ΤΥΠΟ"

Κοντεύουμε τους 3 μηνες απλήρωτοι ενώ οι συνάδελφοι στα άλλα προγράμματα του φορέα ινε-γσσε στην Ήπειρο έχουν πληρωθεί κανονικά απο την Τρίτη.Η κοροϊδία κάθε μέρα μεγαλώνει ενώ έχουμε την πλήρη αδιαφορία του τοπικού τύπου ο οποίος δεν προβάλει το θέμα ώστε να μην φανούμε και οι ευθύνες της περιφέρειας η οποία δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση σε αντίθεση με τους άλλους νομούς.Ενώ η μόνη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι ο υπαλληλος του υπουργειου λειπει σε αδεια απο εβομαδα και βλεπουμε.Λες και δεν υπαρχουν αλλοι δεκαδες υπαλληλοι να τον αντικαταστησουν.Η οικονομικη και ηθικη εξαθλιωση των περισσοτερων εχει φτασει στα ορια της.Παρακαλουμε να προβαλεται οσο περισσοτερο μπορειται απο την ιστιοσελιδα σας το θεμα.Μηπως και φτάσει στα αυτια καποιον και δωθουν απαντησεις.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ο Δήμος δεν αποστέλλει στοιχεία υπηκοότητας νηπίων και βρεφών

Σαφή θέση για θέματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες πήρε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, ο Δήμος Ιωαννιτών δεν πρόκειται να αποστείλει κανένα στοιχείο για την υπηκοότητα των βρεφών και νηπίων που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς.Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε στο πρόγραμμα «Αριάδνη» το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Πρόκειται για την δήλωση θανάτου, γάμου ή βαφτίσεων μέσω συμβολαιογραφικής πράξης.«Είναι μία υπερβάλλουσα δαπάνη. Όλες οι πράξεις δηλώνονται στις υπηρεσίες του Δήμου και υπάρχει πλήρης εικόνα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος συμβολαιογραφικής πράξης», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.Ο Δήμαρχος, τέλος, εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του Δήμου Ιωαννιτών στη μεταφορά της μισθοδοσίας των ΚΕΠ στους ΟΤΑ, τονίζοντας πως «είναι αδύνατο να επωμισθούμε μία τέτοια δαπάνη. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο με τα σημερινά δεδομένα να ανταποκριθούμε σε κάτι τέτοιο. Είναι αδύνατη η συνέχιση της λειτουργία των ΚΕΠ με αυτούς τους όρους».Τέλος ο κ. Φίλιος επανέφερε το θέμα του επιδόματος θέρμανσης τονίζοντας την ανάγκη αναθεώρησης της απόφασης για ένταξη του Νομού Ιωαννίνων στη δεύτερη ζώνη.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Απολογισμός της Πρυτανείας πριν τις εκλογές

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπό τον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη παρουσίασε δημόσια τον απολογισμό της σε όλα τα επίπεδα. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων άντεξε στην κρίση και κατάφερε να δρομολογήσει μία σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών.«Ο απολογισμός της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και τον Αύγουστο του 2012 κρίνουμε ότι κινείται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο και σε συμφωνία με τις προεκλογικές διακηρύξεις του Πρυτανικού Σχήματος που έγιναν τον Μάιο του 2010», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας των Γραφείων Έκδοσης Διαβατηρίων

Ανακοινώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Έκδοσης Διαβατηρίων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας τροποποιείται ως εξής: 
•Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή κατά τις ώρες 07.30 έως 15.30, 
•την Τετάρτη μόνο κατά τις ώρες 14.00 έως 22.00 και 
•το Σάββατο κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00. 
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τα Γραφεία Διαβατηρίων, μπορούν οι πολίτες να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www. hellenicpolice. gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Επίτιμος Καθηγητής ο Παναγιώτης Σουκάκος

Σε επίτιμο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα αναγορευτεί ο Παναγιώτης Ν. Σουκάκος, ομότιμος Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου και ώρα 2 μ.μ. στην αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» Πανεπιστημιούπολη.Η εκδήλωση περιλαμβάνει προσφώνηση του ΠρύτανηΤριαντάφυλλου Αλμπάνη, Έπαινος του τιμώμενου από τον καθηγητή Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής Αλέξανδρο Μπερή, Ανάγνωση του ψηφίσματος και περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο από την Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής κ. Μαργαρίτα Τζαφλίδου και η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του κ. Παναγιώτη Σουκάκου με θέμα: «Χαρτογραφία και Ιατρική: Παράλληλοι βηματισμοί και διδάγματα από την Ιστορία».

Προληπτικό έλεγχο για τη φυματίωση θα διεξάγει το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο

H φυματίωση, νοσήματα του πνεύμονα αλλά και του καρδιαγγειακού συστήματος έχουν αυξητική τάση στον ελληνικό πληθυσμό. Τα αίτια είναι το κάπνισμα, η κακή διατροφή και οι κακές συνθήκες διαβίωσης, στις οποίες περιλαμβάνονται ο συγχρωτισμός ιδιαίτερα στους μετανάστες και ακόμα περισσότερο η έλλειψη στέγης.Για τους παραπάνω λόγους, το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο θα διεξάγει προληπτικό έλεγχο για τη φυματίωση τον μήνα Οκτώβριο, για πνευμονολογικά νοσήματα τον Νοέμβριο και για το καρδιαγγειακό τον Δεκέμβριο.Οι έλεγχοι θα γίνονται κάθε Τετάρτη απόγευμα 6-8 στο κοινωνικό ιατρείο και θα διενεργείται χωρίς ραντεβού.Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651 3 04760

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταφέρουν σήμερα την αντίδρασή τους οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταφέρουν σήμερα την αντίδρασή τους οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.Ο συμβολικός αποκλεισμός του λιμανιού γίνεται την ημέρα της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα συμμετοχής όλων των εργαζομένων και «να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι η ΔΩΔΩΝΗ δεν πωλείται», τονίζεται στην ανακοίνωση των κτηνοτροφικών συλλόγων της Ηπείρου.Εν τω μεταξύ στις εγκαταστάσεις της μονάδας στα Γιάννενα συνεχίζεται η κατάληψη χωρίς όμως να παρεμποδίζεται η λειτουργία της.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Φωτιά αυτή την ώρα σε καταμαράν με 2 επιβαίνοντες!

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο (9.30) σε καταμαράν το οποίο βρίσκετε κοντά στην Λούτσα και στο οποίο επιβαίνουν 2 Έλληνες.Σύμφωνα με πληροφορίες οι 2 επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επιβιβαστεί στην σωστική λέμβο του καταμαράν.Στο σημείο σπεύδουν 3 σκάφη του λιμενικού από την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα για την περισυλλογή των 2 ατόμων, αλλά και το πυροσβεστικό σκάφος που διαθέτει το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Σε γενική απεργία βρίσκεται η χώρα

Σε γενική απεργία βρίσκεται η χώρα σήμερα Πέμπτη, με την πανεργατική και δημοσιοϋπαλληλική απεργία στην οποία συμμετέχουν έμποροι, επαγγελματίες , αλλά και οι επιστημονικοί φορείς.Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τον αγώνα και για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΥΣ 20 ΜΗΝΕΣ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας
Μικρό αφιέρωμα μνήμης στην πυρηνική προπαγάνδα εξάπλωσης στις γείτονες χώρες: Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σκόπια, Τουρκία και στον στρουθοκαμηλισμό της TEPCO (Ιαπωνική Εταιρία Πυρηνικών Εργοστασίων), η οποία για πρώτη φορά παραδέχθηκε πως η καταστροφή στη Φουκουσίμα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί…Πέρασαν 19 μήνες από τότε. Το ημερολόγιο έγραφε 11 Μαρτίου του 2011. Η ιαπωνική κυβέρνηση, μπροστά στις βιβλικές εικόνες της καταστροφής που προκάλεσε το τσουνάμι, διατάσσει την εκκένωση της περιοχής, 15 χιλιόμετρα γύρω από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Μέσα στη βιασύνη τους, οι κάτοικοι παίρνουν γρήγορα ότι μπορούν να κουβαλήσουν εύκολα. Τους είχαν διαβεβαιώσει, ότι θα επιστρέψουν σύντομα στις περιουσίες τους. Στην πρεμούρα εκείνων των ωρών αφήνουν πίσω έρμα τα ζώα τους…Ο καιρός περνάει κι όσο μακραίνει ο χρόνος, η επιστροφή των ανθρώπων στα σπίτια τους, μοιάζει πλέον μακρινό όνειρο. Αρκετά από τα εγκαταλειμμένα ζώα πέθαναν από την ασιτία, κλεισμένα μέσα στις μάντρες των σπιτιών και στους στάβλους. Κάποιοι τολμούν και σπάζουν με κίνδυνο της ζωής τους την απαγόρευση. Δεν αντέχουν να θυμούνται, ότι άφησαν πίσω απροστάτευτα τα κατοικίδια ζώα, ότι τα ζωντανά τους δεν έχουν να φάνε. Κουβαλούν ξηρά τροφή, σκορπίζοντας την γύρω από τα σπίτια τους, για να τη βρουν εκείνα τα ζώα, που ξεπέρασαν τους φράχτες και τριγυρνούν πέρα δώθε αδέσποτα.Ένας απ’ αυτούς τους, είναι ο 54χρονος Ναότο Ματσουμούρα, που επιμένει να ζει εκεί μέσα στην επικίνδυνη ζώνη, μαζί με τα ζωντανά της περιοχής. Αυτόν το σιωπηλό ήρωα, συνάντησε ο φωτογράφος ακτιβιστής Αντόνιο Πανιότα (.Ο Πανιότα δεν είναι πρωτάρης σε τέτοιες αποστολές. Το 1999 είχε σπάσει την απαγορευτική ζώνη, γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο στην Τοκαϊμούρα (που είχε γίνει επίσης ένα πυρηνικό ατύχημα), ανέβηκε στο φράκτη κι ύστερα στο νοσοκομείο κι έβγαλε τις αποκαλυπτικές του φωτογραφίες.Όπως σημειώνει ο εν λόγω φωτογράφος, στην περιοχή του Φουκουσίμα πήγα βράδυ με τα πόδια, για να περάσω τα μπλόκα της αστυνομίας. Την ημέρα έρχονται που και πού διάφοροι ντόπιοι από μακριά, για να ψάξουν τα σπίτια τους, να πάρουν ένα ενθύμιο. Με συγκλόνισε η εικόνα των αδέσποτων ζώων, που τριγυρνούν μέσα στην πόλη για να βρουν τροφή και νερό. Το πιο ενδιαφέρον όμως της όλης ιστορίας, είναι οι εγκαταλειμμένες στρουθοκάμηλοι (συνημμένη φωτογραφία).Τις είχαν προσλάβει οι ιδιοκτήτες (Tepco) του πυρηνικού εργοστασίου της «Φουκουσίμα Ντάι-ίτσι», για ν’ αποδείξουν, ότι μπορεί η πανίδα να συμβιώσει με την πυρηνική ενέργεια. Τις τάιζαν από το γρασίδι του εργοστασίου και τις είχαν ως μασκότ της συμφιλίωσης, ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση. Τώρα αφού μερικές εξοντώθηκαν, οι υπόλοιπες το έσκασαν και ψάχνουν να βρουν το δρόμο της διαφυγής!
16-10-2012

Γιορτή τσίπουρου στους Νεγάδες Ζαγορίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΝΕΓΑΔΩΝ-ΖΑΓΟΡΪΟΥ διοργανώνει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου το βράδυ ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΪΠΟΥΡΟΥ, στους ΝΕΓΑΔΕΣ-ΖΑΓΟΡΙΟΥ., με Παραδοσιακή Μουσική με το Συγκρότημα του Μιχάλη Μπραχόπουλου, σπιτικούς μεζέδες και τσίπουρο προσφορά του Συλλόγου.

ΑΡΤΑ:Σοβαρά προβλήματα με την μεταφορά μαθητών στο Δήμο Νικολάου Σκουφά

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά συνεχίζει την επίμονη προσπάθεια να βρει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει από την μεταφερόμενη στους Δήμους αρμοδιότητα σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης. Στα πλαίσια αυτής της ενέργειας, ακολούθησε κάθε προβλεπόμενη διαδικασία και διενήργησε ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 για τα μαθητικά δρομολόγια.Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όμως, η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά μικρή και προσφορές υπήρξαν μόνο για τα έξι από τα συνολικά τριάντα επτά δρομολόγια. Οι επαγγελματίες μεταφορείς οδηγοί ταξί δεν πήραν μέρος, γεγονός που οφείλεται στο ότι ο μαθηματικός τύπος με τον οποίο υπολογίζεται η αμοιβή τους, δεν καλύπτει σε πολλές περιπτώσεις (αν όχι σε όλες) ούτε καν τα απαιτούμενα καύσιμα.Όπως και για την περσινή σχολική χρονιά, έτσι και για φέτος, δόθηκε παράταση στις υπάρχουσες συμβάσεις των μεταφορέων οδηγών ταξί με τις Περιφέρειες. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός πως η αμοιβή τους, συνυπολογίζοντας και τις μειώσεις που τους έχουν επιβληθεί, είναι πολλαπλάσια της αμοιβής που προκύπτει από την συνεργασία με τους Δήμους.Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δεν καταφέρει να καλύψει τις όποιες επιπλέον ανάγκες δημιουργούνται για τις μαθητικές μεταφορές με τις υπάρχουσες ή με κάποιες νέες συμβάσεις που έχει την δυνατότητα να συνάψει, τότε η μόνη λύση που απομένει στο Δήμο είναι η καταβολή και μόνο του επιδόματος στον γονέα. Αυτό, είναι ίσο με 0,35 λεπτά το χιλιόμετρο για τη μία μόνο διαδρομή του μαθητή προς το σχολείο, ποσό που σε κάποιες περιπτώσεις δε θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των γονέων.Η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους ανάλογους πόρους φαίνεται να οδηγεί σε αδιέξοδο. Όμως, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά έπραξε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και βρίσκεται σε συνεχή αγώνα για την εύρεση κάποιας λύσης στο τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει. Οι προσπάθειές μας με στόχο τη διευκόλυνση των δημοτών θα συνεχιστούν, καθώς κύριο μέλημά μας είναι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών και η μείωση του βάρους των γονέων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Πρέβεζας για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης

Έκθεση αρχειακού υλικού, ντοκιμαντέρ, αγώνα δρόμου, ομιλίες, βαρκαρόλα, θεατρική παράσταση αλλά και συναυλίες παραδοσιακής και κλασσικής μουσικής συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Πρέβεζας για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Πρέβεζας. Οι εκδηλώσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει θα ολοκληρωθούν στις 10 Δεκεμβρίου και γίνονται σε συνεργασία φορείς της πόλης και έχουν σαν στόχο την αφύπνιση της ιστορικής μνήμης των κατοίκων του Δήμου και παράλληλα να αναδείξουν σπουδαίες πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού εκείνης της περιόδου στην πόλη. Στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «100 Χρόνια Πρέβεζα» με αρχειακό και φωτογραφικό υλικό από την εκατονταετηρίδα 1912 –2012. Η έκθεση θα λειτουργεί στην οικία Αθανασιάδη και τα εγκαίνια της θα γίνουν την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα. Λίγο αργότερα στις 20:15 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Νύχτες Μαγικές και Ονειρεμένες - Όταν η καντάδα συνάντησε την Πρέβεζα» του συμπολίτη μας σκηνοθέτη, Γιάννη Νικολαΐδη.

Ο Κ. Νταλαμάγκας ξανά στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας

«Αναμένουμε το νέο αθλητικό νόμο που επαναφέρει τα κίνητρα», τονίζει σε δηλώσεις του
Εκπροσώπηση και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (ΕΚΟΦΝΣ) θα έχει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για το ίδιο το ιστορικό σωματείο της πόλης μας και για τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία γενικότερα.Συγκεκριμένα, ο Κώστας Νταλαμάγκας, παλιός πρωταθλητής της Κωπηλασίας και στέλεχος σήμερα της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι. (Έφορος Κωπηλασίας), εξελέγη εκ νέου στο Δ.Σ. της ΕΚΟΦΝΣ, κατά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν το περασμένο Σάββατο από την Ομοσπονδία στην Αθήνα. Ο κ. Νταλαμάγκας, ο οποίος ήταν στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας και την περασμένη τετραετία, θα θητεύσει ως Έφορος Εθνικών Ομάδων Εφήβων – Νεανίδων της ΕΚΟΦΝΣ, όπως αποφασίστηκε κατά την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της σε σώμα. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επανεξελέγη ο Γιάννης Καρράς.

Πολιτεία και κίνητρα

«Παρόλο που οι οικονομικές συνθήκες στις μέρες μας είναι δύσκολες, ευελπιστούμε ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην ελληνική Κωπηλασία και θα την στηρίξει, όπως έκανε και την περασμένη τετραετία, ώστε κι εκείνη με τη σειρά της να φέρει στην χώρα μας αποτελέσματα και επιτυχίες αντίστοιχες και ακόμα καλύτερες από εκείνες των προηγούμενων ετών», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Νταλαμάγκας αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών στην ΕΚΟΦΝΣ.Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο νέο αθλητικό νόμο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέσω του οποίου πρόκειται να επανέλθουν τα κίνητρα προς τους αθλητές που πετυχαίνουν σημαντικές διακρίσεις εντός κι εκτός συνόρων. Νόμος που αφορά φυσικά άμεσα την ελληνική Κωπηλασία. «Είναι ένα μέτρο που, αν εφαρμοστεί, θα δώσει ξανά ζωντάνια στον αθλητισμό και στα κωπηλατικά σωματεία ανά την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Νταλαμάγκας, προσθέτοντας πως η Ομοσπονδία Κωπηλασίας είναι σε συνεχή επαφή με τον Υφυπουργό ΑθλητισμούΓιάννη Ιωαννίδη για το συγκεκριμένο ζήτημα.Ο ίδιος ο Υφυπουργός εξάλλου, δεσμεύθηκε πως με τη συνδρομή του Υπουργού Παιδείας Κων/νου Αρβανιτόπουλου θα φέρει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή το νέο Νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, μέσω του οποίου θα ανταμείβονται με κίνητρα οι αθλητές που προσφέρουν μεγάλες νίκες στην Ελλάδα.

Αναβάλλεται λόγω της απεργιακής κινητοποίησης η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος

Από την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, ανακοινώνεται ότι:«Η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, για σήμερα Πέμπτη 18-10-12 και ώρα 10:00πμ αναβάλλεται λόγω της απεργιακής κινητοποίησης»

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης γιορτάζει το ΕΠΟΣ του 40

Σας προσκαλούμε το ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 και ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό κέντρο « ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στην κορυφαία εκδήλωσή μας αφιερωμένη στην προσφορά της Ηπείρου στο « ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40 ».Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία , απαγγελίες ποιημάτων & σκετς από ηθοποιούς και τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου .Θα ακολουθήσει Ηπειρώτικο κέρασμα και χορός για όλους

Ορεινός Αγώνας Μετσόβου

Μέτσοβο-Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012-Ώρα 10 π.μ.
Αγώνες τριών κατηγοριών με βασικούς συντελεστές τον Δήμο Μετσόβου – Εξωραϊστικό Σύλλογο Μετσόβου – Αθλητικό Κέντρο – Φορέας Διαχείρισης – Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου – Αθλητών του Μετσόβου με πρωτεργάτη τον Διεθνή Αθλητή Καλοφύρη Νικόλαο.

1η Διαδρομή 16 χλμ.
(χώμα-χόρτο-άσφαλτο-καλντερίμι)
Εκκίνηση από πλατεία Τοσίτσα – Λυκιαρδοπούλου (1.145 μ.), περνάμε από παραδοσιακά καλντερίμια και έχουμε ανάβαση σε χώμα μέχρι το Μνημείο Κρητών Πεσόντων (Προφήτη Ηλία) 1.4550 μ. Συνεχίζεται η διαδρομή χόρτο – χώμα έως το ψηλότερο σημείο 1.595 μ. (σημείο Καλιωμένο Αλώνι), τρέξιμο κορυφογραμμή με κατάβαση έως το λιβάδι του ανταμώματος των Βλάχων 1.440 μ. , ανάβαση στη κορυφή Χιονοδρομικού Καρακόλι 1.510 μ. Και κατάβαση κορυφογραμμή έως την Διασταύρωση Μετσόβου 1.230 μ. ασφάλτινος δρόμος έως το τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

2η Διαδρομή 2.5 χλμ. (άσφαλτος – καλντερίμι)
Εκκίνηση από την πλατεία Τοσίτσα – Λυκιαρδοπούλου, διαπερνούμε περιφερειακά το μισό Μέτσοβο και τερματίζουμε στην κεντρική πλατεία.

3η Διαδρομή 800 μ. (καλντερίμι)
Από την πλατεία Τοσίτσα – Λυκιαρδοπούλου, ένας κύκλος στα κεντρικά.

«Μέντορες» για τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Επαγγελματικές συμβουλές και πληροφορίες από επιχειρηματίες θα λάβουν απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποκτώντας «μέντορες» για την επαγγελματική τους καριέρα.Η Δομή Απασχόλησης &Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ), το Γραφείο Διασύνδεσης και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιούν για την υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων του Ιδρύματος σε θέματα απασχόλησης, σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας υλοποιεί με επιτυχία από τον Απρίλιο του 2012 τη δράση με τίτλο "Πρόγραμμα Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων".Το πρόγραμμα Mentoring απευθύνεται σε τελειόφοιτους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σε επαγγελματίες, επιχειρηματίες με πλούσια επαγγελματική εμπειρία και αποτελεί μια σχέση συνεργασίας μεταξύ δύο ατόμων, φοιτητή και επαγγελματία, η οποία θα επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων, πληροφοριών και πρακτικών συμβουλών για ένα συγκεκριμένο τομέα απασχόλησης.Σύμφωνα με τη ροή υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης, θα πραγματοποιηθεί η 2η Ομαδική Συνάντηση Μεντόρων και Mentees και πιο συγκεκριμένα:Η 2η Ομαδική Συνάντηση (για Φοιτητές/Mentees), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12.00, στο χώρο του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Η 2η Ομαδική Συνάντηση (για Μέντορες) θα λάβει χώρα, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, στις 11.00 π. μ., στη Μονή Περιστεράς Δουρούτης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Σκοπός των Συναντήσεων είναι η καταγραφή της μέχρι τώρα πορείας της δράσης, η αξιολόγησή της, καθώς και η συμβουλευτική υποστήριξη τόσο των Μεντόρων όσο και των Mentees στο έργο τους. Στο πλευρό μας και πάλι θα είναι η κα Βαρβάρα Ασημακοπούλου, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Business Coach και Mentor του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Mentoring μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. E. Γερωνυμάκη, Υπεύθυνη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συντονίστρια του Προγράμματος Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, email: dasta@uoi.gr, τηλ. 2651007278.

Κανονικά θα λειτουργήσει και τον Νοέμβριο το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας

Κανονικά θα λειτουργήσει και τον Νοέμβριο το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας διαβεβαιώνει το υπουργείο Άμυνας.Η εντεινόμενη φημολογία περί κατάργησης και συγχώνευσης στρατοπέδων σ ε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ΚΕΝ δεν είχε δεχθεί προηγούμενη σειρά νεοσυλλέκτων, ανησύχησε τους τοπικούς φορείς οι οποίοι επικοινώνησαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και απέσπασαν διαβεβαίωση περί συνέχισης της λειτουργίας του Κέντρου.Αυτό σημαίνει ότι το ΚΕΝ Άρτας θα δεχθεί νέα ΕΣΣΟ τον Νοέμβριο. Ωστόσο η ανησυχία για την τύχη του Κέντρου είναι έκδηλη καθώς το φημολογούμενο σχέδιο συγχωνεύσεων στρατοπέδων της περιφέρειας ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ενώ από την άλλη πλευρά επιμένουν οι πληροφορίες περί μετατροπής του σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.

Συγκέντρωση ειδών ρουχισμού από το Δήμο Άρτας

Από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων ανακοινώνεται ότι άρχισε η συγκέντρωση ειδών ρουχισμού για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα. Τα ρούχα θα συγκεντρώνονται από 15 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2012.Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2681362240. Κιν. 6981206605.Με αφορμή την πρωτοβουλία η Αντιδήμαρχος κυρία Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργουανέφερε: «Καλώ τους συμπολίτες μας να προσφέρουν οτιδήποτε μπορούν σε είδη ρουχισμού, που γι’ αυτούς μπορεί να μην είναι χρήσιμα, αλλά για κάποιους άλλους συνανθρώπους μας θεωρούνται πρώτης ανάγκης για την επιβίωσή τους, εν’ όψει και του χειμώνα ο οποίος προβλέπεται δύσκολος αφού το κόστος της θέρμανσης είναι δυσβάσταχτο για πολλές οικογένειες. Η τοπική κοινωνία έχει δείξει πολλές φορές την ευαισθησία της και έχει ανταποκριθεί με μεγάλη προθυμία στις εκάστοτε προσκλήσεις για έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, απ’ όπου και αν απευθύνονται. Με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας, είμαι σίγουρη ότι και αυτή τη φορά θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε μία ικανή ποσότητα ρούχων, τα οποία θα διανείμουμε σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την κρίση».

Οι Mary's flower Superhead στα Ιωάννινα

Το Studio E 103.0 fm (http://www.studioe.gr/) και οι ραδιοφωνικές εκπομπές Radio Edit (Όλγα Ροΐδη) και Sunday Music Sessions (Δημήτρης Σίντος) παρουσιάζουν τους Mary’s flower Superhead, στα Ιωάννινα το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο Θυμωμένο Πορτραίτο.Σε μια δύσκολη για όλους εποχή, όπου η διοργάνωση πολιτισμικών εκδηλώσεων έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, οι παραγωγοί του Studio E έχοντας… “εμμονή” στην προώθηση φρέσκων και καλών συγκροτημάτων και ιδεών, καλούν στα Ιωάννινα μια από τις καλύτερες μπάντες της εγχώριας αγγλόφωνης σκηνής διατηρώντας το εισιτήριο σε εξαιρετικά προσιτή τιμή.Οι Mary’s Flower Superhead (http://www.marysflowersuperhead.com/) σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2003, απ’ τους Ηλία Σμήλιο, Νίκο Δημακίδη και Θάνο Καζαντζή και ως τώρα έχουν κυκλοφορήσει δύο lp (“Mary’s Flower Superhead” (2006 - Polytropon Records) και “Sway” (2010 - Archangel Records) και ένα ep μες στο 2012 με τίτλο «Digesting The Animal”. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν μοιραστεί την συναυλιακή σκηνή με μεγάλα ονόματα όπως οι Placebo, Madrugada, Stereo MC’s κ.α. και έχουν παίξει στο Europavox Festival στη Γαλλία το 2010.Μετά το live το party συνεχίζεται με dj set απ’ τους δύο ραδιοφωνικούς παραγωγούς με post punk, indie, electropop μουσικές.
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012
Ώρα έναρξης: 22:00 – Είσοδος 2 €