Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Επίτιμος Καθηγητής ο Παναγιώτης Σουκάκος

Σε επίτιμο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα αναγορευτεί ο Παναγιώτης Ν. Σουκάκος, ομότιμος Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου και ώρα 2 μ.μ. στην αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» Πανεπιστημιούπολη.Η εκδήλωση περιλαμβάνει προσφώνηση του Πρύτανη Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, Έπαινος του τιμώμενου από τον καθηγητή Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής Αλέξανδρο Μπερή, Ανάγνωση του ψηφίσματος και περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο από την Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής κ. Μαργαρίτα Τζαφλίδου και η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του κ. Παναγιώτη Σουκάκου με θέμα: «Χαρτογραφία και Ιατρική: Παράλληλοι βηματισμοί και διδάγματα από την Ιστορία».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Αιμοσταγής δήμιος εργαζομένων και συνταξιούχων ο υπ. Εργασίας

Επίθεση με σκληρή γλώσσα κατά του υπουργού Εργασίας εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, με αφορμή τη συνάντηση του κ. Βρούτση με την τρόικα.«Η τρόικα ζήτησε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας να σφαγιάσει για χάρη των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας ό,τι απέμεινε όρθιο από μισθούς, τριετίες, συντάξεις, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, θέσεις εργασίας, ωράρια, εργασιακές σχέσεις», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Στρατούλης.Κατηγόρησε επίσης τον κ. Βρούτση ότι έχει μετατραπεί «στον πιο αιμοσταγή δήμιο των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων ικανοποιώντας τις επιδιώξεις των εγχώριων και γερμανών βιομηχάνων για μετατροπή ολόκληρης της χώρας μας σε ειδική οικονομική ζώνη με εργασιακές σχέσεις Κοσσόβου και μισθούς Κίνας».Απηύθυνε τέλος κάλεσμα στους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία στις 18 Οκτωβρίου και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους για να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων.

ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να βάλει φραγμό στη βαρβαρότητα

Κάλεσμα στο λαό να βάλει τέλος στην «εξαθλίωση» απευθύνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τα επικείμενα μέτρα.«Καθώς κυβέρνηση και εκπρόσωποι της ΕΕ ολοκληρώνουν το νέο ανατριχιαστικό πακέτο μέτρων, έχουν αρχίσει ήδη τα παζάρια και οι αντιπαραθέσεις για το πώς θα γίνει το επόμενο ακόμα μεγαλύτερο κούρεμα που θα το συνοδεύουν νέα μνημόνια, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση, εφόσον αυτή αποδέχεται την ΕΕ και την ύπαρξη των επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα και προσθέτει:«Μόνο ο λαός μπορεί να βάλει φραγμό και τέλος σε αυτό το «μονόδρομο» της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης, με την οργάνωση και την αντεπίθεσή του».

Κυβέρνηση και κόμματα να τοποθετηθούν έναντι των απειλών της Χρυσής Αυγής, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την επίσημη τοποθέτηση όλων των κομμάτων, καθώς και της κυβέρνησης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις νέες δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, με στόχο την Μ.Ρεπούση, αλλά και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.«Τέτοιου τύπου δηλώσεις, αλλά και αντίστοιχου περιεχομένου φασιστικές ενέργειες, όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο στο να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, την ενίσχυση της δημοκρατίας.» Θεωρούμε επιβεβλημένη την επίσημη τοποθέτηση όλων των κομμάτων, καθώς και της κυβέρνησης, η οποία με τη στάση της ενθαρρύνει και αξιοποιεί τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής».Σε ένα μέτωπο για την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και την προάσπιση της Δημοκρατίας, πέρα από τις κομματικές διαφορές, καλεί τους πολίτες και τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ, με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου Φώφης Γεννηματά.Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «όποιος υπερασπίζεται ή ανέχεται για ψηφοθηρικούς λόγους τέτοιες πρακτικές, που οδηγούν στον εκφασισμό της κοινωνίας, ας γνωρίζει ότι τον περιμένει η σειρά του να γίνει και αυτός θύμα της φασιστικής πρακτικής των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής».Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «απέναντι στα φασιστικά «τάγματα εφόδου», όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις καλούμαστε να αντιπαραθέσουμε τη δύναμη της πολιτικής ηθικής, τη δύναμη της ελευθερίας του λόγου, τη δύναμη του σεβασμού της διαφωνίας και της διαφορετικότητας, τη δύναμη του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής».Δήλωση με αφορμή τα χθεσινά περιστατικά βίας με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής και τις καταγγελίες για αδράνεια των αστυνομικών δυνάμεων, εξέδωσε και ο εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Κώστας Τριαντάφυλλος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η συντεταγμένη πολιτεία πρέπει να δώσει την απόλυτη και δυναμική απάντησή της στα φαινόμενα που θυμίζουν Μεσαίωνα».