Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Ο Χρήστος Μαντάς συμμετείχε στην κινητοποίηση φορέων και εργαζομένων στην ψυχική υγεία έξω από το υπουργείο Υγείας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, Κώστα Ζαχαριάς και Ειρήνη Αγαθοπούλου συμμετείχαν στην κινητοποίηση φορέων και εργαζομένων στην ψυχική υγεία έξω από το υπουργείο Υγείας και έκαναν στην ακόλουθη δήλωση:Για μια ακόμα φορά, η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται στη χώρα μας με διαδηλώσεις. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, καθώς οι ψυχιατρικές υπηρεσίες κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή.Το όραμα για την πολύπαθη ψυχιατρική μεταρρύθμιση, για ποιοτικές, κοινοτικές, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας έχει ενταφιαστεί κάτω από τη μνημονιακή λαίλαπα των βάρβαρων περικοπών και τη συστηματική διάλυση του κοινωνικού κράτους. Η τρόϊκα, εσωτερικού και εξωτερικού, δεν ενδιαφέρεται για την ραγδαία επιδινούμενη ψυχική υγεία των πολιτών και έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή: Ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές για τους πλούσιους, υποβαθμισμένες υπηρεσίες και εγκλεισμός για τους πολλούς. Αυτή είναι η αιτία που λείπουν 45 εκ. € από την κρατική χρηματοδότηση προς τις μονάδες αποασυλοποίησης των μη κερδοσκοπικών φορέων και όχι φυσικά τα όσα προσχηματικά επικαλείται σε πρόσφατες δηλώσεις της η κα Σκοπούλη.Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους στις μονάδες ψυχικης υγείας και την επιστημονική κοινότητα στο αίτημά τους για ένα σύγχρονο, δημόσιο, ποιοτικό και προσβάσιμο σε όλους σύστημα ψυχικής υγείας.

Πετρέλαιο θέρμανσης μεταξύ 1,35 και 1,40 ευρώ από 15 Οκτωβρίου

Από βδομάδα, που θα ξεκινήσει να διατίθεται στην αγορά, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 1,35 - 1,40 ευρώ, με την εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης.Η τιμή του πετρελαίου είναι έως 40% ακριβότερη σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα που έπεφτε ακόμα και κάτω από το 1 ευρώ.Σε αυτό το πλαίσιο οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως οι παραγγελίες πετρελαίου φέτος θα πέσουν μέχρι και 50% συγκριτικά με πέρυσι, κάτι που οφείλεται στη στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης, αλλά και στην απόφαση πολλών πολυκατοικιών να μην χρησιμοποιήσουν την κεντρική θέρμανση.Η μείωση των πωλήσεων πάντως απειλεί με λουκέτο χιλιάδες πρατήρια καυσίμων.Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2012, τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν τη δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης σε 360 ανέργους.

Περί μαθητικών εκδρομών στο παζάρι της Παραμυθιάς και άλλων αστειοτήτων

Θορυβήθηκε ο εμπορικός σύλλογος Ηγουμενίτσας γιατί θα χαρακωθεί ο τζίρος των καταστημάτων εξαιτίας της ολιγόωρης επίσκεψης μαθητών της Ηγουμενίτσας στη Παραμυθιά. Το χαρτζιλίκι που ενδεχομένως να ξοδέψουν οι μαθητές στη Παραμυθιά, είναι μεγίστη οικονομική ζημιά, τόσο μεγάλη, που ο εμπορικός σύλλογος Ηγουμενίτσας με έγγραφο προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την επίσκεψη των μαθητών, κάνοντας αναφορές στην λογική των εκπαιδευτικών εκδρομών και ζητώντας την ματαίωση τους γιατί όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, τέτοιες ενέργειες πλήττουν το εμπόριο της Ηγουμενίτσας.Φυσικά μόνο ο εμπορικός σύλλογος Ηγουμενίτσας ενοχλήθηκε από την εθιμοτυπική επίσκεψη των μαθητών στο παραδοσιακό παζάρι του Λαμπόβου, μια επίσκεψη η οποία πραγματοποιείται τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια.Φυσικά η κρίση φέρνει μιζέρια αλλά από ότι φαίνεται φέρνει και αμνησία ή επιλεκτική μνήμη καθώς λησμονούν πως ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αγοραστικής τους δύναμης, οφείλεται στο καταναλωτικό κοινό της Παραμυθιάς που επιλέγει και τα καταστήματα του λιμανιού για τις αγορές του και μάλιστα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Αυτό ας το σκεφτούν οι κάτοικοι της Παραμυθιάς.Προκλητική είναι η αναφορά του εμπορικού συλλόγου Ηγουμενίτσας στην ποιότητα των προϊόντων αφού αφήνει υπονοούμενα για προϊόντα αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης. Σε αυτό η απάντηση θα πρέπει να είναι δυνατή και ξεκάθαρη και από τον Δήμο και από την επιτροπή Λαμπόβου.Για όσους δεν γνωρίζουν το παζάρι της Παραμυθιάς δεν είναι μια εκδήλωση με την στενή εμπορική έννοια αλλά ένα λαογραφικό και πολιτισμικό γεγονός με ρίζες πριν από το 1850 και με ιστορία συνυφασμένη με την ιστορία της Παραμυθιάς. Και φυσικά μια τέτοια εκδρομή έχει όλα εκείνα τα σημεία που θα μπορούσαν να την καταστήσουν «εκπαιδευτική» εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά από τους εκπαιδευτικούς.

Ενημέρωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομικών προς της Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τα μέλη του που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό ότι, επειδή η προώθηση του εξαγωγικού εμπορίου της χώρας συναρτάτε μεταξύ άλλων, με την εφαρμογή απλοποιημένων διαδικασιών απόδειξης της καταγωγής ή της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τις Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που εξάγουν στις χώρες με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνάψει Προτιμησιακές Συμφωνίες και προκειμένου τα εμπορεύματα τους να επωφεληθούν προτιμησιακής μεταχείρισης στη χώρα προορισμού, να αποκτήσουν την «Άδεια Εγκεκριμένου Εξαγωγέα» ως προς την καταγωγή ή την ελεύθερη κυκλοφορία, ώστε να μην παρίσταται ανάγκη μετάβασής τους στο αρμόδιο Τελωνείο Εξαγωγής για την έκδοση πιστοποιητικών κυκλοφορίας EUR 1, EUR-MED ή A.TR.Σας ενημερώνουμε ότι για περισσότερες πληροφορίες η αρ. Δ17Γ 5005477 ΕΞ2012/03.02.2012 ΑΥΟ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 588Β’ /05.03.2012 και αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ Β44ΥΗ-Α3Σ.Προτιμησιακές Συμφωνίες με χώρες: Αλβανία, Ανδόρα, Βοσνία, Κρατία, Μαυροβούνιο, Μεξικό, Ν.Αφρική, Π.Γ.Δ.Μ. Σερβία, Χιλή, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Αιγύπτου, Ελβετίας, Ισλανδία, Ισραήλ, Λιβάνου, Μαρόκο, Νορβηγία, Τουρκία, Τυνησία, Δημοκρατία της Κορέας.

Αύριο η δοκιμαστική ήχηση των Σειρήνων Συναγερμού

Η δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια, που είχε προγραμματισθεί για την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 και ανεβλήθη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 ως ακολούθως:
•Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού εχθρικής αεροπορικής επίθεσης, για 1 λεπτό (ήχος διακοπτόμενος διαφορετικής έντασης).
•Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για 1 λεπτό (ήχος συνεχόμενος σταθερής έντασης).
Υπενθυμίζεται ότι η δοκιμαστική ήχηση εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΤΑΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2012» και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας στον πληθυσμό της χώρας.

Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Πρέβεζας στην δημοτική ραδιοδωνία Πρέβεζας


Η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Δημοτική βιβλιοθήκη, τα μέλη της Λέσχης ανάγνωσης και την πολύτιμη συμβολή του ιδρύματος Ακτία Νικόπολης ξεκινά την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου ένα αφιέρωμα στην Πρέβεζα στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση.Συγκεκριμένα μέσα από τη συχνότητα της δημοτικής Ραδιοφωνίας 87.9 θα μεταδίδονται κείμενα που έχουν σχέση με την Πρέβεζα έτσι όπως αυτά έχουν καταγραφεί σε διάφορες εκδόσεις.Το αφιέρωμα θα είναι χωρισμένο σε τρεις ενότητες με πρώτη την απελευθέρωση, δεύτερη την ιστορία της πόλης και τρίτη τους δημιουργούς της Πρέβεζας. Η απόδοση των κειμένων θα γίνει από μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης διανθισμένα με παραδοσιακή, έντεχνη και κλασσική μουσική Πρεβεζάνων δημιουργών και ερμηνευτών όπως Νίκος Τζάρας, Λάκης Παππάς, Σπύρος Δήμας κά.Οι μεταδόσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή πρωί και απόγευμα.

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των ΕΑΣ για τη ΔΩΔΩΝΗ

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι ΕΑΣ κατά της μεταβίβασης των μετοχών που κατείχε η ΑΤΕ στην «Δωδώνη» στην κοινοπραξία «S.I», ενώ τακτική δικάσιμος ορίστηκε η 2α Νοεμβρίου.Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;Ότι από αύριο το πρωί τα στελέχη της εταιρίας που αναδείχτηκε νικήτρια στο διαγωνισμό μπορούν να πάνε στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας και να ξεκινήσουν να το διοικούν.Με τη μόνη διαφορά πως αυτό βρίσκεται ακόμα υπό κατάληψη από τις ΕΑΣ και τους κτηνοτρόφους κάτι που σημαίνει πως ίσως η αυριανή μέρα να αποδειχτεί ιδιαίτερα θερμή.Η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι ΕΑΣ εκδικάστηκε μέσα σε πολεμικό κλίμα καθώς ο οικονομικός σύμβουλος της SI, του ΡωσοΓαλλοΒρετανοΕλληνικού Ομίλου που αγόρασε τη Δωδώνη Ιωάννης Βιτάλης, είχε ένα θερμό επεισόδιο με εκπροσώπους κτηνοτρόφων και άλλων φορέων που παραβρίσκονταν.Στις έντονες ενστάσεις των πρώτων για την διαδικασία που έχει ακολουθηθεί ο κ. Βιτάλης έχασε την ψυχραιμία του και φανέρωσε ίσως τις πραγματικές διαθέσεις της εταιρίας που εκπροσωπεί.«Ότι θέλουμε κάνουμε», είπε ο κ. Βιτάλης ενώπιον δεκαπέντε ατόμων αλλάζοντας με τη μία τη ρότα που είχε επιχειρήσει να περάσει με τις δηλώσεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς των Ιωαννίνων όπου και εμφανίστηκε «φιλικός» προς τους διαμαρτυρόμενους κτηνοτρόφους και εργαζόμενους.Η αντίδραση αυτή βέβαια εξόργισε τους κτηνοτρόφους οι οποίοι απάντησαν κι αυτοί σε έντονο ύφος με το συμβάν πάντως να λήγει χωρίς περεταίρω παρεξηγήσεις.Τον όμιλο που εξαγόρασε τη Δωδώνη, στη δικαστική διένεξη υποστήριξε νομικά, μία πολυπληθής ομάδα δικηγόρων, εκ των οποίων κανένας δεν ήταν Γιαννιώτης.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗ ΜΑΣ!

Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Επιθεώρηση στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών στον Έβρο έκανε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Cecilia Malmström, που το μεγαλύτερο πρόβλημά της είναι να μην στραβοκοιμηθούν οι «εισβολείς» και η χώρα μας όπως επιτάσσει και η απαράδεκτη συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ να είναι αποκλειστικά υπεύθυνη στην περίπτωση που κάποιος … φυγάς βρεθεί στην Γερμανία, τη Γαλλία ή την Ιταλία και με την υποχρέωση μάλιστα να τον δεχθεί πάλι πίσω! Το άγχος στην Κατεχάκη για να μας «προβιβάσει» στην έκθεσή της η Επίτροπος ήταν τέτοιο, που και ο πρωθυπουργός την δέχτηκε εσπευσμένα χθες στις 11 το πρωί στο μέγαρο Μαξίμου και παρά το γεγονός πως ανέμενε την σημαντική άφιξη της κυρίας Μέρκελ. Έτσι εξηγείται τώρα και η πρεμούρα του κ. Δένδια να μετατρέψει ακόμη και αστυνομικές σχολές σε κέντρα κράτησης, για να μη δυσαρεστηθεί από τις συνθήκες η Επίτροπος, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έστειλε το μήνυμα: «θα σας δώσουμε και άλλα χρήματα, αρκεί να τηρήσετε τη συμφωνία Σέγκεν, να διασφαλίσετε τα σύνορά σας και φυσικά να δώσετε ένα βουνό άσυλο στους λαθρομετανάστες που ήδη έχετε στην χώρα σας».Η Ευρωπαία Επίτροπος σε δηλώσεις της είπε:Η κ. Malmström δήλωσε:«Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση σήμερα το πρωί με τον Υπουργό κ. Δένδια. Είχα επίσης την ευκαιρία και το προνόμιο να είμαι μαζί του χθες όλη την ημέρα επισκεπτόμενη τα κέντρα υποδοχής στην περιοχή του Έβρου. Είχαμε καλές συζητήσεις κατά την παραμονή μας εκεί. Βεβαίως τόσο εγώ, όσο και οι συνάδερφοί μου γνωρίζουμε τις τεράστιες δυσκολίες που η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή. Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες υποφέρουν και καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες καθημερινά, ενώ την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση και στα σύνορά τους. Έτσι από την αρχή αυτής της σχέσης ήμασταν πολύ αφοσιωμένοι στο να βοηθήσουμε τις ελληνικές αρχές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εκτιμούμε πάρα πολύ τη δέσμευση του κ. Δένδια την προσωπική του δέσμευση, τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.Έχουμε μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στο θέμα αυτό και σήμερα συζητήσαμε τι χρειάζεται να γίνει επιπλέον για να διασφαλίσουμε τα σύνορα σύμφωνα με τον κανονισμό Schengen, να διασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες υποδοχής για εκείνους που εισέρχονται, τις αξιοπρεπείς ανθρωπιστικές συνθήκες. Υπάρχει βελτίωση, ωστόσο χρειάζεται να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση, σε θέματα ιατροφαρμακευτικά και διατροφής. Τα κέντρα κράτησης, και γνωρίζω ότι υπάρχουν νέες εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, θα πρέπει να στηρίζονται σε αξιοπρεπή standards και να συμβιβάζονται με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές προδιαγραφές, καθώς και να υπάρχει πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου σε όλους εκείνους που το επιθυμούν.Δεδομένου ότι μεταξύ αυτού του πολύ μεγάλου αριθμού μεταναστών στην Ελλάδα ορισμένοι έχουν ανάγκη προστασίας ασύλου, θα πρέπει να είναι διασφαλισμένη η πρόσβαση τους στη διαδικασία αυτή, ενώ όσοι δεν βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας θα πρέπει να επιστρέψουν. Κατά τη συζήτησή μας Ευρωπαϊκή Ένωση θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει εκείνους σήμερα επισημάναμε ότι η που δεν θα πρέπει να παραμείνουν. Επίσης γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και για τα θέματα αιτήσεων παραμονής (backlog) που εκκρεμούν αυτών των ατόμων που βρίσκονται στην Ελλάδα πάρα πολύ καιρό. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ο Υπουργός μού εξήγησε τη στρατηγική του και υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειές του στον τομέα αυτό την επόμενη χρονιά. Μεταξύ των ατόμων αυτών θα υπάρχουν άνθρωποι που θα χρειαστούν άσυλο, αλλά θα υπάρξουν και άτομα που θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το χαμηλό ποσοστό αποδοχής αιτήσεων ασύλου και αυτό ήταν επίσης ένα θέμα που επίσης συζητήσαμε. Βεβαίως, είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση σήμερα και έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Η Επιτροπή θα κάνει τα μέγιστα για να βοηθήσει την Ελληνική Κυβέρνηση».

Ο Δήμος Πρέβεζας τιμά τους Δωρητές του

Την μνήμη των Δωρητών , των ανθρώπων εκείνων που με την προσφορά τους ενίσχυσαν το έργο του Δήμου αφήνοντας μια σημαντική παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές τιμά την Κυριακή 14 Oκτωβρίου ο Δήμος της Πρέβεζας.Το Μνημόσυνο των Δωρητών θα τελεστεί στις 9 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης στις δύσκολες εποχές που περνά η χώρα και η κοινωνία μας είναι πολύ σημαντικό να παραδειγματιζόμαστε από την ανιδιοτελή προσφορά ανθρώπων που αγάπησαν τόσο πολύ τον τόπο τους.Με το Μνημόσυνο των Δωρητών «ανοίγουν» οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Πρέβεζας οι οποίες φέτος θα έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα λόγω της Επετείου της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τις 21 Οκτωβρίου του 1912.
Οι Δωρητές του Δήμου είναι οι εξής:

Γεώργιος Αυγερινός

Ιγνάτιος Βέμης

Γεώργιος Γκανίας

Αναστάσιος Θεοφάνης

Σωτήριος Αλεφαντόπουλος ή Κερασοβίτης

Κωνσταντίνος Κολοβός

Καίσαρας Κονεμένος

Παρασκευούλα Κοντοχρήστου

Αγγελική χήρα Χαραλάμπους Μπακατσέλου

Δημήτριος Μπάλκος

Απόστολος Ρίζος

Χριστόφορος Ρίζος

Θεόδωρος και Αικατερίνη Τσιντώση

Βασίλειος Ανωγιάτης

Μαριγώ Χριστοδούλου

Αδμητος Μίχος

Χαρίλαος Βίτσας

Βασίλειος Λέππας

Χρήστος και Καλλιόπη Μακρυγιάννη

Μαρία Σκέφερη

Αγγελική Τσακαλώτου

Χρήστος Τσιώκος

Χρήστος Ψηλοδημήτρης

Κλεονίκη Γιαννουλάτου.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας για τη "ΔΩΔΩΝΗ"

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων στην συνεδρίασή του στις οκτώ (8) Οκτωβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα, αφού συζήτησε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
- Εκφράζει την αντίθεσή του στo ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
- Τάσσεται αλληλέγγυο στον αγώνα των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. και τη δίκαιη αντίδρασή τους για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας

-Ζητά η οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή αλλαγή της Γαλακτοβιομηχανίας, να γίνει με μεταβίβαση των μετοχών της στους φυσικούς φορείς και στις συνεταιριστικές οργανώσεις

-Η ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων όλης της Ηπείρου και της τοπικής κοινωνίας.
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. από τη δημιουργία της έως σήμερα στήριξε ουσιαστικά το εισόδημα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου προσφέροντας συγχρόνως προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας στους Έλληνες και ξένους καταναλωτές, συμβάλλοντας με ποικίλους τρόπους στην ανάπτυξη της Ηπειρωτικής οικονομίας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα και αποτελεί το βηματοδότη της διαμόρφωσης των τιμών γάλακτος απ' τον παραγωγό. Ήταν και πρέπει να παραμείνει η ναυαρχίδα της γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

-Το παρόν να δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
ΘΩΜΑΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοπρατήσεις και ανάδειξη αναδόχων έργων από την Οικονομική Επιτροπή

Αποφάσεις για δημοπρατήσεις και την ανάδειξη αναδόχων πήρε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Ειδικότερα ανά Περιφερειακή Ενότητα:

Στην Π.Ε. Άρτας

Εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα των δημοπρασιών για τα έργα:

-«Συντήρηση οδοστρώματος οδού Πολυδρόσου-Βίγλας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, όπου αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση «Χρήστος Χριστιας ΕΔΕ»,
-«Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Συκιών», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, με ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση «Αικατερίνη Αλυμαρα ΕΔΕ»,
-«Αποκατάσταση οδοστρώματος στη Χ.Θ. 7+500 (μετά τη Φτέρη) του επαρχιακού δρόμου Δίστρατο – Φτέρη – Μακρύκαμπος», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, με ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση «Ιωάννης Καλλιας ΕΔΕ».


Στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης για την κατασκευή των έργων:
-«Αποκατάσταση βατότητας οδών Μπάρος-Ματσούκι, Ανήλιο- Χαλίκι», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ,
-«Γέφυρα Ανθοχωρίου Μετσόβου - κατασκευή σαρζανέτ-αντιστήριξη επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ,
-«Διευθέτηση όμβριων 9ης Ε.Ο. εντός της Τ.Κ. Κοπάνης», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ,
-«Αποκατάσταση ζημιών στην επαρχιακή οδό προς Πύργο Κόνιτσας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.


Στην Π.Ε. Πρέβεζας

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε όπως ο διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Αποτύπωση και γεωτεχνική – εδαφοτεχνική μελέτη έργων αποστράγγισης και αντιστήριξης εδαφών ανάντη της 7ης Επαρχιακής Οδού Π.Ε. Πρέβεζας», πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου 2012. Η προεκτιμώμενη αμοιβή της πράξης ανέρχεται σε 65.179,63 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).Ακόμη, εγκρίθηκε η επαναδημοπράτηση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις – κατασκευή τεχνικών σε οδικά τμήματα των Δ. Δ. Σκιαδά, Βρυσούλας και Ωρωπού» στην Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 42.500 ευρώ, καθώς ο αρχικός απέβη άγονος.

Που πήγαν οι κάμερες των τοπικών καναλιών;

Στον 2ο όροφο του δικαστικού μεγάρου Ιωαννίνων εκδικάζεται η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι Ενώσεις της Ηπείρου κι αφορά στην τήρηση του καταστατικού της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης.Στον 2ο όροφο όμως του δικαστικού μεγάρου,δεν έκανε τον κόπο να ανέβει ούτε μια κάμερα τοπικού τηλεοπτικού σταθμού!!!Γιατί άραγε;

Ανακοίνωση των ΕΑΣ της Ηπείρου

Απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τοπικού Τύπου αναφορικά με την απαξίωση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και τη θέση των Ενώσεων, οφείλουμε να επαναλάβουμε τα παρακάτω σημεία:
-Η απόφαση των Ενώσεων να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ελήφθη κατόπιν επαφών τους με την τότε Διοίκηση της ΑΤΕ και ύστερα από δική της παραίνεση και διαβεβαίωση από τον ίδιο τον κ. Πανταλάκη ότι σε περίπτωση συμμετοχής τους στο διαγωνισμό θα είχαν τη στήριξή του, με την προϋπόθεση εξεύρεσης στρατηγικού συνεργάτη. Οι Ενώσεις ανταποκρίθηκαν στην παραίνεση αυτή με καλή πίστη, θεωρώντας ότι κανόνες διαφάνειας, αντικειμενικότητας και νομιμότητας θα πρυτάνευαν σ’ αυτόν. Εκ των υστέρων γίνεται σαφές ότι η συγκεκριμένη παραίνεση έγινε σκοπίμως, προκειμένου να αποκλειστούν οι Ενώσεις από την τελική φάση της διαδικασίας και να μην έχουν δυνατότητα αντίδρασης.
-Η συμμετοχή των Ενώσεων στο διαγωνισμό δεν νομιμοποιεί τα κενά και τις ελλείψεις του και δεν απαλλάσσει τον διενεργούντα το διαγωνισμό από την υποχρέωσή του να τηρήσει το νόμο.
-Οι Ενώσεις ανέμεναν ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα ετηρείτο ο νόμος και θα γίνονταν σεβαστές οι καταστατικές διατάξεις της ΔΩΔΩΝΗ και μ’ αυτήν την καλόπιστη παραδοχή συμμετείχαν σ’ αυτόν.
-Η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων περί ακύρωσης του διαγωνισμού σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στην περαιτέρω επιβάρυνση του κλίματος και της θέσης της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., αλλά αντίθετα συμβάλλει στην προστασία της εταιρείας από ενέργειες οι οποίες αναπόφευκτα θα την οδηγήσουν σε ακόμα πιο μειονεκτική θέση, με κρισιμότατες συνέπειες για την Ηπειρώτικη κοινωνία.
Όσοι αναφέρονται στη δια νόμου ευχέρεια της ΑΤΕ να πωλήσει τις μετοχές της σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, θα πρέπει να έχουν υπ’ όψη τους ότι:
-Οι μετοχές της ΔΩΔΩΝΗ είναι ονομαστικές και δεσμευμένες,
-Η μεταβίβαση των μετοχών εξαρτάται από την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου,
-Η έγκριση του Δ.Σ. παρέχεται όταν η μεταβίβαση των μετοχών διασφαλίζει την τήρηση του σκοπού της εταιρείας,
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παρέχεται δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους για την απόκτηση των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ,
Η διαδικασία του δικαιώματος προτιμήσεως πρέπει να διασφαλίζει βασικούς κανόνες διαφάνειας και τον πυρήνα του δικαιώματος προτιμήσεως.
Κατά συνέπεια, μεταβίβαση μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ χωρίς την τήρηση των παραπάνω είναι άκυρη, ως αντίθετη στις καταστατικές της διατάξεις, τον εταιρικό της σκοπό και το σκοπό του ν.δ. 4087/1960, βάσει του οποίου συστάθηκε.
Περαιτέρω, οι Ενώσεις κατέθεσαν την μόνη από νομική άποψη άρτια προσφορά, που είναι μάλιστα και η οικονομικώς επωφελέστερη για την ΑΤΕ και το ελληνικό δημόσιο, παρ’ όλα αυτά απορρίφθηκε. Αντίθετα, η εταιρεία SIMOS FOOD GROUP όντας οφειλέτης της ΔΩΔΩΝΗ, τελικά επελέγη ως προτιμητέος υποψήφιος για την πώληση των μετοχών, έναντι ενός τιμήματος 20,6 εκατ. ευρώ (χαμηλότερο αυτού των Ενώσεων), ενώ οι οφειλές προς τη ΔΩΔΩΝΗ ανέρχονται στα 11 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 2,5 εκατ. ευρώ είναι καλυμμένα με εγγυήσεις, 3,7 εκατ. ευρώ είναι καλυμμένα με δεύτερη υποθήκη και 4,8 εκατ. ευρώ είναι ακάλυπτα. Από αυτό προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η SIMOS FOOD GROUP ουσιαστικά αγοράζει τη ΔΩΔΩΝΗ χρησιμοποιώντας τα χρήματα της τελευταίας!Επιπλέον, γεννάται το ερώτημα πώς μία εταιρεία όπως η SIMOS FOOD GROUP, με αυτού του ύψους τις υποχρεώσεις προς τη ΔΩΔΩΝΗ, δύναται να εγγυάται την ανάπτυξη της γαλακτοβιομηχανίας στην εγχώρια και διεθνή αγορά.Καταλήγοντας, κρίνουμε απαραίτητο να υπογραμμίσουμε για άλλη μία φορά ότι αποκομίζουμε την εντύπωση πως τεχνηέντως υποβάλλονται στον τύπο απόψεις πως δήθεν οι Ενώσεις είναι εναντίον κάθε καινοτομίας και εξυγίανσης της ΔΩΔΩΝΗ, καθώς και ότι είναι απόλυτα κάθετες εναντίον κάθε διαδικασίας διαγωνισμού για την πώληση των μετοχών της ΑΤΕ στην εταιρία αυτή. Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου απλώς απαιτούν τη διενέργεια ενός διαγωνισμού σύμφωνα με το νόμο. Όντας μέτοχοι της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. με ποσοστό 26,93% του μετοχικού της κεφαλαίου επαναλαμβάνουν τη θέση τους ότι θα θεωρήσουν τυχόν ενέργεια του εκκαθαριστή της ΑΤΕ για μεταβίβαση σε τρίτο πρόσωπο των μετοχών της ΑΤΕ (υπό ειδική εκκαθάριση), κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, ως μη σύννομη, αλλά και επιβλαβή για το δημόσιο συμφέρον θα κάνουν χρήση παντός νόμιμου μέσου για την προάσπιση των νόμιμων συμφερόντων τους.Για την Ένωση των ΕΑΣ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας και ΑΣ Άρτας – Φιλιππιάδας
O Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΣ Ιωαννίνων και Νόμιμος Εκπρόσωπος
Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης

Έντονοι διαπληκτισμοί του εκπροσώπου της ξένης κοινοπραξίας με τους κτηνοτρόφους,στην εκδίκαση των ασφαλιστικών

Ο οικονομικός σύμβουλος της SI, του ΡωσοΓαλλοΒρετανοΕλληνικού Ομίλου που αγόρασε τη Δωδώνη Ιωάννης Βιτάλης, είχε πριν από λίγο ένα θερμό επεισόδιο με εκπροσώπους κτηνοτρόφων και άλλων φορέων που παραβρίσκονταν,στην εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι Ενώσεις της Ηπείρου κι αφορά στην τήρηση του καταστατικού της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης.«Ότι θέλουμε κάνουμε», είπε ο Βιτάλης ενώπιον πολλών ατόμων!!!Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί στις 3 το μεσημέρι.

Παρέμβαση Μιχάλη Κασσή στην Ολομελεια της Βουλης για το θέμα της Δωδώνης

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για την παράταση της διάρκειας του Προγράμματος " Βοήθεια στο Σπίτι", έκανε τοποθέτηση με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στο θέμα της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Ο κ.Κασσής τόνισε μεταξύ άλλων:" Αυτές τις ημέρες η Ήπειρος και τα Γιάννενα βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ. Τους τελευταίους μήνες , κάθε Παρασκευή μαθαίνουμε κάτι για τη ΔΩΔΩΝΗ, και την τελευταία Παρασκευή μάθαμε για το ξεπούλημα. Καλώ την Κυβέρνηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό μας , να εξετάσουν άμεσα το θέμα και να πάρουν θέση. Η ΔΩΔΩΝΗ είναι περιουσία της Ηπείρου και δε θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα. Καλώ και όλα τα κόμματα να πάρουν θέση.Προσωπικά δεν μπορώ να στηρίζω μια Κυβέρνηση που επιτρέπει το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ".

Συγκέντρωση ειδών ρουχισμού από το Δήμο Άρτας

Από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων ανακοινώνεται ότι άρχισε η συγκέντρωση ειδών ρουχισμού για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα. Τα ρούχα θα συγκεντρώνονται από 15 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2012.Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2681362240. Κιν. 6981206605.Με αφορμή την πρωτοβουλία η Αντιδήμαρχος κυρία Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου ανέφερε: «Καλώ τους συμπολίτες μας να προσφέρουν οτιδήποτε μπορούν σε είδη ρουχισμού, που γι’ αυτούς μπορεί να μην είναι χρήσιμα, αλλά για κάποιους άλλους συνανθρώπους μας θεωρούνται πρώτης ανάγκης για την επιβίωσή τους, εν’ όψει και του χειμώνα ο οποίος προβλέπεται δύσκολος αφού το κόστος της θέρμανσης είναι δυσβάσταχτο για πολλές οικογένειες. Η τοπική κοινωνία έχει δείξει πολλές φορές την ευαισθησία της και έχει ανταποκριθεί με μεγάλη προθυμία στις εκάστοτε προσκλήσεις για έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, απ’ όπου και αν απευθύνονται. Με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας, είμαι σίγουρη ότι και αυτή τη φορά θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε μία ικανή ποσότητα ρούχων, τα οποία θα διανείμουμε σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την κρίση».

Ένα πρωτότυπο «κίνημα αλληλεγγύης» απλώνει τα δίχτυα του και στην Πρέβεζα

Ένα πρωτότυπο «κίνημα αλληλεγγύης» απλώνει τα δίχτυα του και στην Πρέβεζα την ώρα που ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης. Στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια οργανώνονται δράσεις που έχουν μετατραπεί σε σημεία αναφοράς στις τοπικές κοινωνίες όπως δωρεάν μαθήματα σε μετανάστες, φροντιστήρια σε μαθητές, κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο. Στο πλαίσιο αυτό και η ΕΛΜΕ Πρέβεζας ανέλαβε πρωτοβουλία με σκοπό οι εκπαιδευτικοί να κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα δωρεάν για προσφέρουν βοήθεια στους μαθητές τους που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Σε ανακοίνωση της καλεί τους εν ενεργεία αλλά και τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς να τεθούν στην υπηρεσία των παιδιών, δηλώνοντας συμμετοχή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (elme.prevezas.1976@gmail.com). Καλώντας τους καθηγητές να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία με το μόνο «όπλο» που διαθέτουν την εκπαίδευση. Να θυμίσουμε ότι και ο δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με το Σύλλογο Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης και το Σύλλογο Ιδιόκτητων Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Πρέβεζας- Λευκάδας παρέχει δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Η συμμετοχή των μαθητών που στην πόλη της Πρέβεζας φτάνει περίπου τα τριάντα παιδιά, φανερώνει το πόσο πολύ χρειάζονται αυτά τα μαθήματα και αποδεικνύει πως καλύπτουν μια πραγματική ανάγκη.

Απίστευτο: "Εκπαιδευτικές" εκδρομές στο Λάμποβο της Παραμυθιάς προγραμματίζουν για μαθητές Δημοτικού!!!

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Προς: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας
κ. διευθυντά
δεχθήκαμε παράπονα από γονείς και από συναδέλφους, για το γεγονός ότι έχουν προγραμματιστεί εκδρομές μαθητών, από σχολεία της Ηγουμενίτσας, στην εμποροπανήγυρη του Λαμπόβου.Σας υπενθυμίζουμε ότι οι σχολικές εκδρομές χαρακτηρίζονται ως «εκπαιδευτικές» σε σχετική υπουργική απόφαση και «απορρέουν από τον παιδαγωγικό – μορφωτικό χαρακτήρα του σχολείου».Είναι προφανές πως η επίσκεψη σε παζάρι – ή σε εμπορικό κέντρο, σε άλλες περιπτώσεις – δεν συμβαδίζει με τα παραπάνω και πρέπει να τίθενται εκτός προγράμματος. Και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των μαθητών που δεν το επιθυμούν, αφού δεν τηρείται ο εκπαιδευτικός και μορφωτικός χαρακτήρας της εκδρομής.Πέραν αυτού, τέτοιες ενέργειες, αφενός πλήττουν το εμπόριο της πόλης μας, αφετέρου συνιστούν απαράδεκτη πρακτική που μπορεί να μετατρέψει τους μαθητές σε αντικείμενα εκμετάλλευσης, αφού δεν έχουν αναπτύξει ακόμη πλήρη καταναλωτική συνείδηση. Σας ζητούμε λοιπόν να παρέμβετε ώστε να ακυρωθούν οι συγκεκριμένες εκδρομές κατευθυνόμενης επίσκεψης σε εμπορική αγορά και πόσο μάλλον σε παζάρι, που πανελλαδικά καταγγέλλονται από τους εμπορικούς συλλόγους ως χώροι διακίνησης προϊόντων αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης.

Μας περνάει για ιθαγενείς ο εκπρόσωπος των ξένων συμφερόντων που αγόρασαν κοψοχρονιά την ΔΩΔΩΝΗ

Στο κόλπο με το ξεπούλημα της περιουσίας των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, τα περισσότερα στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας!!!
Ο οικονομικός σύμβουλος των Ρώσων που αγοράσανε κοψοχρονιά την περιουσία των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων,κ. Ιωάννης Βιτάλης,προσπάθησε χθες με ένα μπαράζ συνεντεύξεων στα τοπικά ΜΜΕ,να μας πείσει για τις καλές τους προθέσεις.Αρχικά βάφτισε τα χρέη της simos foods υποχρεώσεις!!!«Δεν ισχύουν τα νούμερα που έχουν ακουστεί. Πρόκειται για 8,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 7,8 είναι εγγυημένα. Δεν είναι χρέος είναι υποχρέωση...»είπε ο αθεόφοβος!!!Με την διαφορά ότι οι επιταγές που εκκρεμούν ανέρχονται στα 9,4 εκατομμύρια και το ερώτημα ποιοι συνέχιζαν να τροφοδοτούν την εταιρία SIMOS χωρίς να καλύπτεται από τις εγγυητικές να μένει αναπάντητο...Στην συνέχεια μας αποκάλυψε πως γνωρίζει για ποιους λόγους απορρίφθηκε η πρόταση των Ενώσεων της Ηπείρου και πως η υπόθεση της πώλησης της Δωδώνης έχει κλείσει και μένουν μόνο ορισμένα διαδικαστικά θέματα για να παραδοθεί η εταιρία στην Strategic Initiatives UK LLP!!!Παραδέχθηκε δηλαδή πως η Κυβέρνηση Σαμαρά,έχει ξεπουλήσει από καιρό,την περιουσία των κτηνοτρόφων της Ηπείρου και πως μας δουλεύαν όλους επί μήνες "ψιλό γαζί"!!!Και πως να μην ισχύει βέβαια κάτι τέτοιο, όταν όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί πως τα περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή γνωρίζανε με κάθε λεπτομέρεια πως οι Ρώσοι έχουν αγοράσει από καρό  την ΔΩΔΩΝΗ μιας και :
- Ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στην ΠΕΔ Ηπείρου Νίκος Γκόντας μόλις προχθές ανέφερε πως δεν έπρεπε οι δήμαρχοι της Ηπείρου να ζητήσουν την ακύρωση του διαγωνισμού για την πώληση της Δωδώνης και να σταθούν στο πλευρό των κτηνοτρόφων της Ηπείρου!!!Έτσι,η παράταξη του καταψήφισε την πρόταση για ακύρωση του διαγωνισμού!
-Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης,την κοπάνησε χθες από το γραφείο του,προκειμένου να μην συναντηθεί με τους κτηνοτρόφους που διαμαρτύρονταν έξω από την περιφέρεια και εξαφανίστηκε από προσώπου γης!!!
-Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό έχουν εξαφανιστεί επίσης και δεν έχουν πει ούτε μια κουβέντα για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
-Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Γιάννης Παπαθανασίου,δεν θέλει λέει να τοποθετηθεί για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε,μιας και πρόκειται για υπόθεση επιχειρηματικού ανταγωνισμού!!!
-Λίγες ώρες μετά την διαρροή για την πώληση της Γαλακτοβιομηχανίας,εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος τύπου των Ρώσων,Γιαννιώτης δημοσιογράφος,ο οποίος είναι συνεργάτης της τοπικής εφημερίδας-"ναυαρχίδας" της δεξιάς  και έχει εκλεγεί στο παρελθόν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στον πρώην Δήμο Ανατολής!Σαν έτοιμο από καιρό το παληκάρι!!!
-Nα σημειωθεί επίσης πως ο εκπρόσωπος του ΡωσοΓαλλοΒρετανοΕλληνικού ομίλου κ. Ιωάννης Βιτάλης,εμφανίστηκε στα τοπικά κανάλια,με φόντο το ξενοδοχείο  ιδιοκτησίας του "γαλάζιου" εκδότη Κώστα Μήτση,ο οποίος τυγχάνει και κολλητός μερικών πρωτοκλασάτων Υπουργών της Κυβέρνησης,μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήρης Αβραμόπουλος.

Ένας 17χρονος μαθητής με καταγωγή από την Πρέβεζα ήρθε πρώτος, στον 24ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων

Ένας 17χρονος μαθητής με καταγωγή από την Πρέβεζα ήρθε πρώτος, στον 24ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Ο λόγος για τον Χάρη Ιωάννου(φωτο) , μαθητή της Γ. Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα , ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό. Ο 17χρονος μαθητής, με καταγωγή από την Παναγιά του Δήμου Ζηρού με την πρωτότυπη κατασκευή ευρεσιτεχνίας που παρουσίασε, απέσπασε το πρώτο βραβείο στη « Μηχανική» , κάτι το οποίο αποτελεί σπουδαία επιτυχία τόσο για τον ίδιο και την οικογένειά του , όσο και για την Ελλάδα. Παράλληλα με το βραβείο του απονεμήθηκε και χρηματικό έπαθλο 3.000ευρώ. Ο Χάρης Ιωάννου (ανηψιός του πρώην Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου) ζει με την οικογένειά του στην Αθήνα, και αγαπά ιδιαίτερα την πόλη της Πρέβεζας , αφού εδώ και πολλά χρόνια « περνά» τα καλοκαίρια στο σπίτι του στην Πρέβεζα.
Υποβλήθηκε στις Παρ, 28/09/2012 - 12:51

Ονομασία Εφεύρεσης:«Μηχανή ενίσχυσης δύναμης και υποβοήθησης κινήσεων παλάμης»

Έμπνευστής της εφεύρεσής του: H γιαγιά του
Επόμενος Στόχος: Να βρει επενδυτές και μετά από ένα χρόνο να κυκλοφορήσει στην αγορά σε πιο λεπτή και εύχρηστη μορφή!

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις δραστηριότητες και τα προβλήματα που αφορούν το λιμάνι της Πρέβεζας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου καθώς και στο Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού .Στις συναντήσεις αυτές συνοδευόταν από την Δημοτική Σύμβουλο Παρθενία Καζάκου και τον Πολιτικό Μηχανικό Ηρακλή Χατζηγιάννη.Η ενημέρωση και η συζήτηση διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα και συμφωνήθηκε οι αρμόδιοι παράγοντες των Υπουργείων, στο αμέσως προσεχές διάστημα, να επισκεφθούν την Πρέβεζα, προκειμένου να έχουν ιδία αντίληψη των θεμάτων που αφορούν το λιμάνι μας.

Στα Γιάννενα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Επίσκεψη στα Γιάννενα προετοιμάζει τις επόμενες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.Ο Γραμματέας της Ν.Δ. αναμένεται να έχει συναντήσεις με φορείς των Ιωαννίνων, ενώ ίσως επισκεφτεί και κωμοπόλεις εκτός της πρωτεύουσας του Νομού.

Ο Κώστας Τζαβάρας στην Πρέβεζα

O Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας θα βρεθεί την Παρασκευή στη Πρέβεζα, μετά από πρόσκληση του Βουλευτή κ. Δημήτρη Τσουμάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο υπουργός θα επισκεφθεί τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχή,ς όπου εκτελούνται έργα, και θα συναντηθεί εκτός από τον Βουλευτή με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη και την Προϊσταμένη της Λ.Γ΄ Εφορίας Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Χριστίνα Μερκούρη.

Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου κατέθεσαν αγωγή κατά ΑΤΕ

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας και των συμβούλων της κατέθεσαν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, υποστηρίζοντας ότι ο διαγωνισμός καταστρατήγησε το καταστατικό της Δωδώνης, βάσει του οποίου οι τοπικοί μέτοχοι (σήμερα μέτοχοι μειοψηφίας) διατηρούν το «δικαίωμα προτίμησης» σε κάθε απόπειρα πώλησης της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας. Στόχος της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που θα εκδικαστούν αύριο, είναι να σταματήσουν οι διαδικασίες μεταβίβασης του 67,7% της Δωδώνης στην SI. Στο ψήφισμά τους οι ΕΑΣ καταγγέλλουν το διαγωνισμό ως «αδιαφανή και σκανδαλώδη» και χαρακτηρίζουν «ευτελές» το τίμημα των 21 εκατ. ευρώ, καθώς, όπως αναφέρουν, η Simos Food (συμμετέχει με 10% στον αγοραστή SI και είναι βασικός διακινητής των προϊόντων της Δωδώνης στη Νότια Ελλάδα) χρωστάει 12 εκατ. ευρώ στην εταιρία. Oι εκπρόσωποι των ΕΑΣ στρέφονται κατά των τοπικών βουλευτών της ΝΔ, ερμηνεύοντας «τη σιωπή και την απουσία τους ως πράξη στήριξης στο ξεπούλημα της Δωδώνης».«Αυτό το έγκλημα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση της γαλακτοβιομηχανίας, οδηγεί σε ξεκλήρισμα την κτηνοτροφία, οδηγεί στον οικονομικό αφανισμό της Ηπείρου και γίνεται με τις ευλογίες της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης.Οι ΕΑΣ, μέτοχοι και συνιδρυτές της βιομηχανίας, μαζί με τους κτηνοτρόφους παραγωγούς μέλη τους αλλά και την κοινωνία της Ηπείρου αποφάσισαν την κατάληψη για αόριστο χρόνο της εταιρίας», αναφέρει το ψήφισμα και συνεχίζει: «Η Δωδώνη θα λειτουργεί κανονικά και απρόσκοπτα όπως διαχρονικά έγινε με τη στήριξη των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων της. Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι τον αγώνα αυτό να τον συνεχίσουμε μέχρι την οριστική δικαίωσή μας. Έχουμε στο πλευρό μας ολόκληρο τον ηπειρώτικο λαό. Απαιτούμαι από την τρικομματική κυβέρνηση την άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης, την ακύρωση του διαγωνισμού και την εφαρμογή του καταστατικού της εταιρίας».

Σήμερα η κινητοποίηση της ΠΑΣΥ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας

Ο αγωνιστικός προσανατολισμός και η οργάνωση της πάλης των κτηνοτρόφων της Ηπείρου απέναντι στην στρατηγική κεφαλαίου και ΕΕ που ιδιωτικοποιεί τη «ΔΩΔΩΝΗ» και τις υπόλοιπες αγροτοσυνεταιριστικές βιομηχανικές μονάδες, ξεκληρίζει την φτωχομεσαία αγροτιά, αποκτά πια βασικό παράγοντα επιβίωσης των αγροτοκτηνοτρόφων μετά και την οριστικοποίηση του αγοραστή της «ΔΩΔΩΝΗΣ» στη σημερινή αγροτική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.Ο αγώνας των αγροτοκτηνοτρόφων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ», αποκτά πλέον νέες διαστάσεις, μετά και την αναγγελία της υπό εκκαθάρισης ΑΤΕ για την υπογραφή συμφωνίας εξαγοράς των μετοχών που κατέχει στη «ΔΩΔΩΝΗ». Το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης και τις μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν και συνεχίζονται ακόμη και σήμερα από τους «αγροτοπατέρες», φορείς της τοπικής διοίκησης, βουλευτές, κόμματα και δυνάμεις του ευρωμονοδρόμου, για να εκτονώσουν τη λαϊκή αντίδραση, να οδηγήσουν τη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων στην αποδοχή και διαχείριση της ιδιωτικοποίησης κατάγγειλε από την πρώτη στιγμή η ΠΑΣΥ.

Η Κ.Ο. Άρτας του ΚΚΕ για το «ξεπούλημα» της ΔΩΔΩΝΗΣ

Δελτίο τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Άρτας του ΚΚΕ για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ: «Ο καπιταλιστικός διαγωνισμός για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών που κατέχει η Αγροτική Τράπεζα (67,7%) στην ΔΩΔΩΝΗ ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της εταιρικής κοινοπραξίας Strategic Initiatives UK LLP και ΣΙΜΟΣ Food Group ΑΕ. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ υπερασπιζόμενη την στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ επιδιώκει έτσι να ολοκληρώσει το προδιαγεγραμμένο έγκλημα ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ. Έγκλημα που οργανώθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που μαζί με την τρόικα στα πλαίσια του μνημονίου Ι όπου συναποφασίστηκε η απαλλαγή της Αγροτικής Τράπεζας από εταιρίες μη χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα.Συνεργοί στο έγκλημα αυτό οι φτωχοί και μεσαίοι κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να γίνουν. Οι επιχειρηματικές κόντρες και κερδοσκοπικές διαμάχες για την εξαγορά της ΔΩΔΩΝΗΣ που επανέρχονται ακόμη και σήμερα με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ως «αγωνιστικός προσανατολισμός» και «πάλη» των αγροτοκτηνοτρόφων δεν τους αφορά. Επιβεβαιώνει την ανάγκη οι αγροτοκτηνοτρόφοι να απομονώσουν τις δυνάμεις εκείνες στο αγροτικό κίνημα που είτε καλούν όπως οι Ενώσεις τους αγροτοκτηνοτρόφους να διαλέξουν άλλο δήμιο- ντόπιο αγοραστή- για την ΔΩΔΩΝΗ, είτε όπως ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός επιλέγουν άλλο σχήμα ιδιωτικοποίησης μέσω των «φυσικών φορέων». Να απομονώσουν ταυτόχρονα όλους εκείνους τους βουλευτές και παράγοντες που από τη μια συμβάλουν στο ακέραιο για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και από την άλλη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και ότι τους πήρε τάχα ο πόνος για τη Δωδώνη και τους παραγωγούς.Καλλιεργείται επίσης αποπροσανατολιστικά στον αγροτικό κόσμο ως σκάνδαλο η επιλογή της συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου και το χαμηλό τίμημα εξαγοράς της ΔΩΔΩΝΗΣ. Η ΔΩΔΩΝΗ όμως, όπως και οι υπόλοιπες μεταποιητικές βιομηχανικές μονάδες βγαίνουν στο σφυρί για να αυγατίσουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Έτσι λοιπόν και διαγωνισμός για την ΔΩΔΩΝΗ ένα και μοναδικό σκοπό είχε : την αγορά της ΔΩΔΩΝΗΣ από οποιαδήποτε επιχειρηματικό όμιλο σε όσο το δυνατό καλύτερη γι αυτόν τιμή με στόχο την αύξηση των κερδών του μέσα από βάθεμα της εκμετάλλευσης κτηνοτρόφων και εργαζομένων Ήταν διαγωνισμός των καπιταλιστών, διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και αυτό είναι από μόνο του σκάνδαλο.Μπροστά σε αυτή την κατάσταση μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι καλούνται να παλέψουν να μην γίνει πράξη το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ, να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των αγροτοσυνεταιριστών μεταποιητικών επιχειρήσεων και να σχεδιαστεί η ανάπτυξη τους για παράγωγη που να καλύπτει τις εργατικές λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία

Πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν την σήμερα οι εργαζόμενοι στις δομές ψυχικής υγείας και στα κέντρα πρόληψης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας .Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για υποβάθμιση των υπηρεσιών των μονάδων ψυχικής υγείας. Υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα με απλήρωτους εργαζόμενους και προμηθευτές, ενώ φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, η χρηματοδότησή τους έχει μειωθεί κατά 50%, φτάνοντας συνολικά τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ το 2011 ήταν 88 εκατ.ευρώ.Σύμφωνα με την Γιαννιώτισα υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, έχει ήδη δοθεί σχεδόν το 100% στις δομές ιδιωτικού δικαίου. Η κ.Σκοπούλη, σε πρόσφατες δηλώσεις της, είχε αναφέρει ότι οι 64 μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΝΠΙΔ), που δραστηριοποιούνται στην ψυχική υγεία, δεν προχώρησαν σε περιστολή λειτουργικών δαπανών, αλλά και σε μισθολογικές μειώσεις, στο πλαίσιο των οριζόντιων περικοπών, ενώ είχε αφήσει αιχμές για οικονομικές ατασθαλίες.Από την άλλη, έχουν καθυστερήσει τις διαδικασίες για την υπαγωγή τους στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αρχίσουν να αποδίδονται τα νοσήλια που για το 2012 υπολογίζονται σε περίπου 5,5 εκατ. ευρώ.

Αυτοψία στην Παμβώτιδα από τον Γενικό Γραμματέα


Αυτοψία περιμετρικά της Παμβώτιδας πραγματοποίησε  ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης προκειμένου να σχηματίσει προσωπική άποψη για την οριοθέτηση της λίμνης έχοντας πραγματική εικόνα του χώρου.Η αυτοψία ξεκίνησε από το θυρόφραγμα στην περιοχή του Περάματος όπου ο Γενικός Γραμματέας συνοδευόμενος από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη, Παντελή Κολόκα και υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενημερώθηκε για τεχνικής φύσεως ζητήματα. Ακολούθησε επίσκεψη στην περιοχή της Δραμπάτοβας και στον κάμπο της Τοπικής Κοινότητας Λογγάδων όπου υπάρχουν και οι περισσότερες αντιδράσεις από τους κατοίκους σε σχέση με τις αποφάσεις της επιτροπής οριοθέτησης της λίμνης.

Συνέλαβαν τον… Spiderman των Ιωαννίνων!

Στον… αέρα συνελήφθη ένας νεαρός αλλοδαπός διαρρήκτης, τη στιγμή που σκαρφάλωνε με σχοινί σε ένα μπαλκόνι στην περιοχή Καρδαμίτσια των Ιωαννίνων! Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τον διαρρήκτη με ικανότητες… Spiderman που έχει χτυπήσει δεκάδες σπίτια τους τελευταίους μήνες!Οι αστυνομικοί έπιασαν στα πράσα το νεαρό Αλβανό που είχε δέσει το σχοινί στα κάγκελα του μπαλκονιού και κρατούσε έναν κόφτη με τον οποίο θα παραβίαζε την μπαλκονόπορτα. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, αλλά ανακρίνεται ακόμη για να εξακριβωθεί αν είναι αυτός που εισέβαλε σε διαμερίσματα ακόμη και στους πιο υψηλούς ορόφους πολυκατοικιών και έκλεβε μετρητά και χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

ΑΡΤΑ: Σχολείο εκμάθησης αλβανικών και ελληνικών για μετανάστες

Στην Άρτα ξεκίνησαν τα μαθήματα εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά μεταναστών. Αντίστοιχα, λειτουργεί και τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για ενήλικες μετανάστες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με στόχο την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Άρτας.Τα τμήματα εκμάθησης λειτουργούν σε αίθουσες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.Στα παιδιά μοιράστηκαν βιβλία ενώ ο Δήμαρχος παρέδωσε και τα ενδεικτικά προόδου της προηγούμενης χρονιάς.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:: «Καβάτζα» ναρκωτικών εντόπισε η Αστυνομία

Κρύπτη στην οποία φυλάσσονταν σε περίτεχνη συσκευασία περίπου 250 κιλά κάνναβης εντόπισαν στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.Τα ναρκωτικά θα παραλάμβανε και θα μεταφόρτωνε σε αυτοκίνητο ένας 21χρονος Αλβανός ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Η Μετροπόλιταν Όπερα στην Πρέβεζα

Με το «Ελιξίριο του έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι, ξεκινούν αυτό το Σάββατο για τέταρτη συνεχή χρονιά οι αναμεταδόσεις παραστάσεων της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης που προσφέρει το Δημοτικό Ωδείο της Πρέβεζας.Πρόκειται για συμμετοχή στο σχετικό πρόγραμμα που εγκαινίασε πριν από μερικά χρόνια η Μετροπόλιταν Όπερα βάσει του οποίου επιλεγμένες παραστάσεις της μεταδίδονται σε θεατρικές και κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο. Να σημειωθεί ότι έχουν προβλεφθεί και ελληνικοί υπότιτλοι. Η τιμή του κανονικού εισιτηρίου είναι 8 ευρώ ενώ το παιδικό/ φοιτητικό κοστίζει 4 ευρώ.

Συνάντηση του Σταύρου Καλογιάννη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Εταιρειών-Γραφείων Μελετών

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ) και συζήτησαν θέματα που αφορούν στα προβλήματα των μελετητικών γραφείων, το ευρύτερο πλαίσιο ανάθεσης μελετών δημοσίων έργων, τις προδιαγραφές και την διασφάλιση της ποιότητας των μελετών καθώς και θέματα που αφορούν την ωρίμανση των έργων και ιδιαίτερα των έργων του ΕΣΠΑ.Μετά τη συνάντηση ο κ. Καλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Συζητήσαμε σήμερα με το προεδρείο του ΣΕΓΜ, τα προβλήματα που απασχολούν τα γραφεία μελετών. Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει οξύνει το μέγεθος των προβλημάτων των ελλήνων μελετητών και πρέπει να αναζητηθούν συλλογικές λύσεις για την αντιμετώπισή τους, με μέριμνα και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, με στόχο την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την άρση των στρεβλώσεων, τη διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού και την προώθηση των Ελληνικών γραφείων σε χώρες του εξωτερικού».

Αστυνομικοί απειλούσαν να δώσουν τις διευθύνσεις της κατοικίας συλληφθέντων στη Χρυσή Αυγή!!!

Δεκαπέντε μέλη αντιρατσιστικού κινήματος, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζουν, με δηλώσεις στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» ότι κατά τη διάρκεια κράτησης τους στη ΓΑΔΑ, υπεβλήθησαν σε βασανιστήρια.Άλλοι 25 διαδηλωτές οι οποίοι συνελήφθησαν την επομένη, διαμαρτυρόμενοι για την σύλληψη των 15 κατήγγειλαν ότι ξυλοκοπήθηκαν και εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, ότι ένας αστυνομικός τους χαστούκισε, ενώ άλλοι πέντε ή έξι κοιτούσαν και τους έφτυναν, ότι κάποιοι αστυνομικοί τους έκαψαν στα χέρια με αναπτήρες, ότι τους κράτησαν ξύπνιους ολόκληρη τη νύχτα «ρίχνοντας» στα μάτια τους φως με φακούς και λέιζερ καθώς και ότι τους βιντεοσκόπησαν με τα κινητά τους και απείλησαν να αναρτήσουν τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο και να δώσουν τις διευθύνσεις της κατοικίας τους στη Χρυσή Αυγή.Μια γυναίκα ανάμεσα στους προσαχθέντες δήλωσε ότι οι αστυνομικοί την προσέβαλαν με σκληρά σεξουαλικά σχόλια και την τράβηξαν από τα μαλλιά όταν επιχείρησε να αποφύγει την κινηματογράφησή της. Τους αρνήθηκαν ακόμη το νερό και πρόσβαση σε δικηγόρο επί 19 ώρες.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στη φάκα ο διαρρήκτης ποντικός

Στην Πρέβεζα ύστερα από επισταμένη έρευνα η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον «ποντικό» που διέρρηξε δύο εξοχικές κατοικίες στο Κανάλι.Πρόκειται για έναν 46χρονο Αλβανό ο οποίος από τη δράση του απέσπασε δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και περίπου 8.000 ευρώ σε μετρητά.

Σύλληψη διακινητή λαθρομεταναστών

Τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς συνοριακοί αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 22χρονο Αλβανό ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητο του 2 ομοεθνείς του οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Χοροδιδάσκαλο για το χορευτικό τμήμα ενηλίκων αναζητά ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας

Χοροδιδάσκαλο για το χορευτικό τμήμα ενηλίκων αναζητά ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η πολύ καλή γνώση της μουσικοχορευτικής παράδοσης του Συρράκου. Οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές στα γραφεία του Συνδέσμου (Λεωφόρος Ιωαννίνων 165) έως τις 12 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στους Τσουμελέκα Δημήτρη, τηλ. 6947311410 και Κατωγιάννη Θανάση, τηλ. 6973063080.


ΑΡΤΑ: Εργασίες του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Ο Δήμος Αρταίων συνεχίζει τις εργασίες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, τόσο στην πόλη όσο και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Στον τομέα του Πρασίνου έγινε συντήρηση στα ευρυχώρια γύρωθεν του Κάστρου, καθαρισμός παρτεριών στο κέντρο της πόλης και τοποθέτηση υπόγειου αρδευτικού δικτύου στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στον τομέα της Καθαριότητας έγινε οδοσάρωση και καθαρισμός ρείθρων και πεζοδρομιών της παραποτάμιας οδού έμπροσθεν του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Φοιτητικής Εστίας, καθαρισμός ρείθρων και πεζοδρομίων στον κόμβο Ευζώνου, καθαρισμός ρείθρων και πεζοδρομίων στις νέες Εργατικές Κατοικίες, οδοσάρωση και καθαρισμός ρείθρων και πεζοδρομιών από την είσοδο της πόλης έως τη Γέφυρα.Στον τομέα της ανάπλασης και εξωραϊσμού κοινοχρήστων χώρων έγιναν εργασίες αντικατάστασης και επιδιόρθωσης στα παγκάκια στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και στα ευρυχώρια της πόλης, καθαρισμός και συντήρηση πινακίδων ΚΟΚ, βάψιμο των στύλων ηλεκτροφωτισμού στην οδό Σκουφά, στην πλατεία Μονοπωλίου, στην οδό Μάνθα, στο ευρυχώριο της Παρηγορήτριας και στην Περιφερειακή οδός καθώς και βάψιμο των φωτεινών σηματοδοτών.Επίσης έγιναν οι υδραυλικές εργασίες και εργασίες ελαιοχρωματισμού στα σχολικά κτήρια: 1ου, 2ου , 3ου και 4ου Γυμνασίου και Λυκείου, Μουσικού Σχολείου, 3ου, 4ου, 5ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου, Δημοτικών Σχολείων Χαλκιάδων και Ράχης, 7ου, 9ου, 10ου και 12ου Νηπιαγωγείου, ΕΠΑΛ, Εσπερινού Λυκείου, Γυμνασίου Φιλοθέης και ΕΠΑΣ Φιλοθέης.

Στα Ιωάννινα το «Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης» με κεντρικό εισηγητή τον Ομότιμο καθηγητή Ι. Ν.Παρασκευόπουλο

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο «ΑθηνάΤεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης» θα γίνει για πρώτη φορά στα Ιωάννινα με κεντρικό εισηγητή τον Ομότιμο καθηγητή Ι. Ν Παρασκευόπουλο σε συνεργασία με το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στις 13 -14 Οκτωβρίου !Το Αθηνά Τεστ είναι σταθμισμένο εργαλείο για τη Διάγνωση Δυσκολιών Μάθησης και απευθύνεται σε όλους τους ειδικούς που εμπλέκονται στην ανάπτυξη και εκπαίδευση του παιδιού (εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς,νηπιαγωγούς.ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, λογοθεραπευτές , φοιτητές και επαγγελματίες ).Περιλαμβάνει 14 κλίμακες που εξετάζουν 5 τομείς ανάπτυξης:
- Νοητική Ικανότητα
- Μνήμη Ακολουθιών
- Ολοκλήρωση Παραστάσεων
- Γραφο-φωνολογική Ενημερότητα
- Νευρο-ψυχολογική Ωριμότητα

Βραβείο καλύτερης παρουσίασης αφίσας σε υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το βραβείο καλύτερης παρουσίασης αφίσας στο XXVIII Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Στερεάς Κατάστασης & Επιστήμης Υλικών (Πάτρα, 23-26 Σεπτεμβρίου 2012) για την εργασία με τίτλο «Al/Nb Microalloying effect and bonding particularities in the microstructure of Cu-Zr Metallic Glasses by ab-initio calculations» απέσπασε ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Μπόκας.Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

25 χρόνια ανελλιπούς δράσης συμπληρώνει το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας

25 χρόνια ανελλιπούς δράσης στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής συμπληρώνει το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» . Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα για Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Μπουζούκι, Αρμόνιο, Ακορντεόν, Κλασικό & Έντεχνο Τραγούδι, Ηλεκτρική Κιθάρα, Ντραμς, Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση. Οι εγγραφές συνεχίζονται, ενώ οι θέσεις είναι περιορισμένες και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας καθημερινά, τις ώρες 10-1 και 5-8 και στο τηλέφωνο 26820-25320.

ΑΡΤΑ:Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Απελευθέρωσης του Αμμότοπου

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμμότοπου «η Κιάφα», η Αδελφότητα «Αγίων Αναργύρων» και ο Δήμος Αρταίων σας προσκαλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Απελευθέρωση του Αμμότοπου από τον Τούρκικο Ζυγό. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής: Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αμμότοπου στις 9.45 π.μ., ακολουθεί Κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων στις 10.00 π.μ. και τέλος θα πραγματοποιηθεί Ομιλία στην Αίθουσα του Συλλόγου Αμμότοπου «η Κιάφα» από τον Διδάκτορα Κοινωνιολογίας Ευάγγελο Τζούκα στις 10.30 π.μ.

Σε Συνέλευση καλεί τα μέλη και τους φίλους του ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας

Σε Συνέλευση καλεί τα μέλη και τους φίλους του ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας, αύριο Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, στο Γραφείο του Συλλόγου (Ζαλόγγου 59). Με σκοπό όπως αναφέρει η Διοίκηση του Συλλόγου να συγκεντρωθούν προτάσεις ορειβατικών εξορμήσεων που θα περιληφθούν στο Πρόγραμμα του 2013. Επίσης με αφορμή το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα ορειβάτη του Ε.Ο.Σ Ιωαννίνων θα συζητηθούν και θέματα ασφάλειας των ορειβατικών εξορμήσεων.

ΑΡΤΑ:«50 Χρόνια Asterix. Η αναπαράσταση του αρχαίου κόσμου στις περιπέτειες του Asterix»

Την Περιοδική Έκθεση «50 Χρόνια Asterix. Η αναπαράσταση του αρχαίου κόσμου στις περιπέτειες του Asterix», φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων, από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του Asterix. Η έκθεση περιλαμβάνει κάδρα αφιερωμένα στα τεύχη του Asterix, καμβάδες με γενικά στοιχεία για το κόμικ, καθώς και μία κατασκευή με ευχάριστες δραστηριότητες για τα παιδιά. Χάρτινες φιγούρες των ηρώων του κόμικ θα ενσωματωθούν επιλεκτικά στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας και θα διαρκέσει έως 15 Δεκεμβρίου

Δωρεάν πιστοποιητικό υγείας δίνεται στους μαθητές από το Νοσοκομείο Πρέβεζας


Δωρεάν πιστοποιητικό υγείας δίνεται στους μαθητές από το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Για το θέμα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας επικοινώνησε με το Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Τζίμα, με αφορμή έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στη συγκρότηση κλιμακίων ιατρών για την έκδοση Πιστοποιητικού Υγείας των μαθητών. Σύμφωνα με τον κ. Τζίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας λειτουργούν καθημερινά στα Εξωτερικά Ιατρεία οι ειδικότητες Παιδιατρική, Καρδιολογική ,Οδοντιατρική και Οφθαλμολογική, οι οποίες εξυπηρετούν τους μαθητές και χορηγούν σε αυτούς Ατομικό Πιστοποιητικό Υγείας δωρεάν . Να σημειωθεί ότι στα Κέντρα Υγείας ευθύνης του Νοσοκομείου, λόγω έλλειψης των ειδικοτήτων δεν έγινε δυνατή η συγκρότηση των Επιτροπών .

Συμπληρωματικά στοιχεία για τις χωματερές ζητά το ΥΠΕΚΑ

Να αποστείλουν αναλυτικά στοιχεία μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2012, σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση διαχείρισης των απορριμμάτων στη χωρική τους εμβέλεια, την πρόοδο των ενεργειών για τη διακοπή λειτουργίας και αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), τις τυχόν εμπλοκές που έχουν παρουσιαστεί, καθώς και το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης ενεργειών και έργων, ζητά ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, με επιστολή που απέστειλε προς Δήμους της χώρας, αλλά και τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ηπείρου που λειτουργούν ως τελικοί δικαιούχοι έργων αποκατάστασης ΧΑΔΑ.Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου να ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013 το πρόγραμμα διακοπής λειτουργίας και αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων και παράλληλα να υλοποιηθούν εφικτές λύσεις υποκατάστασης των ΧΑΔΑ.Παράλληλα, στην επιστολή του, ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι η υπόθεση των ανεξέλεγκτων χωματερών στη χώρα μας βρίσκεται πλέον στο στάδιο της συμπληρωματικής προειδοποιητικής επιστολής και η Ελλάδα κινδυνεύει να οδηγηθεί για δεύτερη φορά ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμέτωπη με πρόστιμο πολλών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ.

Στις 24 Οκτωβρίου οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Στις 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν τελικά οι εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Συμβουλίου Διοίκησης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σύμφωνα με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου.Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 09.00 π.μ. και θα τελειώσει στις 15.00 μ.μ. στα παρακάτω δύο εκλογικά τμήματα:
1ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ:
Το Αμφιθέατρο 1 της Σχολής Θετικών Επιστημών, στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τα μέλη ΔΕΠ-εκλέκτορες των οποίων το επώνυμο αρχίζει από το γράμμα Α μέχρι και το γράμμα Λ
2ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ:
Το Αμφιθέατρο 4 της Σχολής Θετικών Επιστημών, στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τα μέλη ΔΕΠ-εκλέκτορες των οποίων το επώνυμο αρχίζει από το γράμμα Μ μέχρι και το γράμμα Ω.
Γ. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στην Πρυτανεία (Τμήμα Πρωτοκόλλου Διεκπεραίωσης και Αρχείου, Μεταβατικό Κτίριο, 2ος όροφος) από τους ενδιαφερομένους καθηγητές (καθηγητές πρώτης βαθμίδας και αναπληρωτές καθηγητές), που πληρούν τις προϋποθέσεις των σχετικών διατάξεων, μέχρι και την 17η Οκτωβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.00μ.μ.
Η αίτηση των ενδιαφερομένων υποβάλλεται προσωπικά, μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου, ηλεκτρονικά μέσω του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου ή επιστολικά (επισυνάπτεται υπόδειγμα αίτησης).Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι καθηγητές, οι οποίοι αποχωρούν αυτοδικαίως από την υπηρεσία, πριν από τη λήξη της τετραετούς θητείας (δηλαδή όσοι αποχωρούν 31-8¬2015).Δ. Σε περίπτωση που αποβεί άγονη η ως άνω πρώτη εκλογική διαδικασία, θα επαναληφθούν οι εκλογές στις 29 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα, στα ίδια εκλογικά τμήματα με τους ίδιους υποψήφιους και τις ίδιες ώρες ψηφοφορίας.

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:Πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες των βρεφονηπιακών σταθμών

Στην πρόσληψη προσωπικού εννέα ατόμων τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες βρεφονηπιακών σταθμών, προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας. Συγκεκριμένα οι θέσεις αφορούν 4 βρεφονηπιοκόμους ή βρεφοκόμους Τ.Ε, 3 μάγειρες Δ.Ε με πτυχίο ή δίπλωμα μαγειρικής τέχνης από ΙΕΚ ή Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο ή άλλη Επαγγελματική Σχολή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ καθώς και δύο άτομα Υ.Ε για προσωπικό καθαριότητας. Η διάρκεια των συμβάσεων είναι 11 μήνες με δυνατότητα συνέχισης, σε περίπτωση παράτασης του προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι ηλικίας από18 έως 65 ετών μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Πρέβεζας. Τηλ. επικοινωνίας: 2682360654-2682360633- 2682360657.

3.536.245,00 € για την προμήθεια & εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για την επέκταση του Νοσοκομείου Φιλιατών

Η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε.) προκήρυξε διεθνή δημόσιο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για την «Προμήθεια – εγκατάσταση ιατρικού, ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού του έργου ΄΄Επέκταση – Αναδιαρρύθμιση του Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών», συνολικού προϋπολογισμού 3.536.245,00 ΕΥΡΩ.Η προμήθεια - εγκατάσταση του εξοπλισμού είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013.Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής στις 14/11/2012.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Συνεχίζεται η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών


Σημαντική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ».Η εταιρία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. είναι ο εγκεκριμένος, από τα αρμόδια υπουργεία, φορέας για τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) στην Ελλάδα.Στο χώρο του εργοταξίου του Δήμου Ιωαννιτών έχει τοποθετηθεί ειδικό κοντέινερ όπου οι πολίτες μπορούν να μεταφέρουν και να εναποθέτουν προς ανακύκλωση όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που αποσύρουν.Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.«Η ανταπόκριση που υπάρχει είναι ικανοποιητική. Το πρόγραμμα συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι θα έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση. Υλικά που έχουν οι ηλεκτρικές και οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι από τα πλέον επικίνδυνα για το περιβάλλον. Οι σύγχρονοι κανόνες διαχείρισης επιβάλλουν την ανακύκλωσή τους ως τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο» τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχοςΘωμάς Μπέγκας και υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν κι άλλες δράσεις από το Δήμο Ιωαννιτών για την προώθηση της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.