Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Προληπτικό έλεγχο για τη φυματίωση θα διεξάγει το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο

H φυματίωση, νοσήματα του πνεύμονα αλλά και του καρδιαγγειακού συστήματος έχουν αυξητική τάση στον ελληνικό πληθυσμό. Τα αίτια είναι το κάπνισμα, η κακή διατροφή και οι κακές συνθήκες διαβίωσης, στις οποίες περιλαμβάνονται ο συγχρωτισμός ιδιαίτερα στους μετανάστες και ακόμα περισσότερο η έλλειψη στέγης.Για τους παραπάνω λόγους, το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο θα διεξάγει προληπτικό έλεγχο για τη φυματίωση τον μήνα Οκτώβριο, για πνευμονολογικά νοσήματα τον Νοέμβριο και για το καρδιαγγειακό τον Δεκέμβριο.Οι έλεγχοι θα γίνονται κάθε Τετάρτη απόγευμα 6-8 στο κοινωνικό ιατρείο και θα διενεργείται χωρίς ραντεβού.Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651 3 04760

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Σύσκεψη για την παρουσία παρανόμων μεταναστών

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, μεταξύ του Βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα, του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας Γεωργίου Λελοβίτη, του Κεντρικού Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας Ιωάννη Κοντόπουλου και του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γεωργίου Κάτσινου.Αντικείμενο της σύσκεψης υπήρξε το πρόβλημα της παρουσίας των παράνομων μεταναστών στην περιοχή και οι συνθήκες κράτησής τους.Συμφωνήθηκε ότι η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία γενικότερα δεν μπορούν να «σηκώσουν» το βάρος της κράτησης εκατοντάδων παράνομων μεταναστών, ενώ και οι υπάρχουσες υποδομές δεν επαρκούν.Της σύσκεψης στο Δημαρχείο ακολούθησε επίσκεψη στους χώρους κράτησης και υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι άμεση ενέργεια πρέπει να είναι η μεταφορά τους σε κέντρα υποδοχής που ήδη λειτουργούν. Για το λόγο αυτό, το συγκεκριμένο αίτημα, θα τεθεί από το Βουλευτή Θεσπρωτίας και από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας προς το αρμόδιο Υπουργείο και την πολιτική του ηγεσία».

Ερώτηση του Χρ. Μαντά σχετικά με την Αναστολή λειτουργίας πέντε ΔΟΥ στο γεωγραφικό διαμέρισμα της ΗΠΕΙΡΟΥ

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα την αναστολή λειτουργίας πέντε ΔΟΥ στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ηπείρου κατέθεσαν οι βουλευτές της Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ύστερα από πρωτοβουλία του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά.Τα αμιγώς οικονομικά κριτήρια και η επαναλαμβανόμενη απάντηση του Υπουργείου ότι «κάτι τέτοιο απαιτείται από την τρόικα» είναι οι μόνοι άξονες της πολιτικής που εφαρμόζει η μνημονιακή τρικομματική συγκυβέρνηση.Χωρίς κανέναν σχεδιασμό και χωρίς να ληφθούν υπ όψη οι ιδιαιτερότητες των περιοχών και οι αντιδράσεις των κατοίκων τους, το Υπουργείο Οικονομικών με απόφασή του καταργεί 49 επί πλέον ΔΟΥ σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τελικό στόχο την παραμονή μόνο 75 από τις προϋπάρχουσες,Ανάμεσα στις ΔΟΥ που βάζουν “λουκέτο” από την 1 Οκτωβρίου είναι και πέντε ΔΟΥ στην Ήπειρο.Συγκεκριμένα καταργούνται:
-ΔΟΥ Κόνιτσας και Δελβινακίου του νομού Ιωαννίνων.
-ΔΟΥ Φαναρίου (Πάργας) και Φιλιππιάδας του νομού Πρέβεζας και,
-ΔΟΥ Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας.

Η οριζόντια μείωση του αριθμού των υπηρεσιών, χωρίς γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια και χωρίς διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς φανερώνουν την προχειρότητα με την οποία επιχειρείται η δημόσια αναδιοργάνωση.

Να κλείσει αύριο η Περιφέρεια και τα δημαρχεία στην Ήπειρο

Να εκφραστεί έμπρακτα και όχι με λόγια η αντίθεση στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ

Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι κτηνοτρόφοι αλλά και συνολικά οι πολίτες της Ηπείρου με το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, έχει φέρει τους πάντες στα όρια κρίσης. Δεν γίνεται όμως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και οι δήμαρχοι της περιοχής να επιδίδονται σε χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων κατά του ξεπουλήματος και για αύριο που έχει προγραμματιστεί πανηπειρωτικό συλλλαλητήριο διαμαρτυρίας, η Περιφέρεια και τα δημαρχεία να παραμείνουν ανοιχτά. Το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα της περιοχής. Τα πάντα αύριο στα Γιάννενα αλλά και σε όλη την Ήπειρο θα πρέπει να είναι κλειστά. Ακόμα και οι σημαίες στις υπηρεσίες θα πρέπει να κυματίζουν μεσίστιες.Αντίθεση με έμπρακτο τρόπο και όχι μόνο στα λόγια. Η Ήπειρος αρχίζει να ξεπουλιέται. Πάρτε το χαμπάρι...

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συνελήφθη 42χρονος Αλβανός ο οποίος μετέφερε με το όχημά του 159 κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα  νωρίς το πρωί στη θέση «Πλαίσιο» Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια, μεταφορά και κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν, σήμερα νωρίς το πρωί στη θέση «Πλαίσιο», ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, να κινείται ύποπτα.Στη θέα των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του, ο οδηγός του οχήματος, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός.Ο 42χρονος οδηγός του οχήματος καταδιώχθηκε και συνελήφθη ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημά του, βρέθηκαν στο χώρο της καμπίνας και των αποσκευών, διάσπαρτα δέματα κάνναβης συνολικού βάρους -159.250- γραμμαρίων.Στην κατοχή του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας ενώ κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΑΡΤΑ:Συνάντηση κτηνοτρόφων για τις τρέχουσες εξελίξεις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση-ενημέρωση των κτηνοτρόφων του Νομού Άρτας στην αίθουσα Διώνη του Δήμου Αρταίων. Θέμα της συνάντησης ήταν οι τρέχουσες εξελίξεις στην κτηνοτροφία και η συζήτηση και λήψη απόφασης για τη δημιουργία κλαδικού φορέα αιγοπροβατοτρόφων. Ομιλητής ήταν ο κ. Μπλάτσιος Ντίνος, γεωπόνος, Πρόεδρος της Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός συνεταιρισμού κτηνοτρόφων για την επιβίωση και την ανάπτυξη του κλάδου. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Β. Ψαθάς, ο Εκπρόσωπος Συντονιστικής Επιτροπής Οργάνωσης Ομάδας Παραγωγών του Νομού Άρτας κ. Καραδήμας Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας - Φλιππιάδας κ. Γκίζας Νίκος, ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας κ. Βάσσος Δημήτρης κ.ά. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα παραγωγών στο Νομό Άρτας σύμφωνα με τον κ. Καραδήμα, ο οποίος τόνισε ότι «δεν πάει άλλο. Πουλάμε προϊόντα σε τιμές πολύ χαμηλές και τα προϊόντα αυτά βρίσκονται σε κρεοπωλεία, σε σουπερμάρκετ και σε άλλα σημεία πώλησης σε τιμή τρεις ή τέσσερις φορές πάνω από την τιμή που ένας παραγωγός τα πουλάει». Η αιρετή Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό των αιγοπροβατοτρόφων ανέφερε ο κ. Ψαθάς γνωστοποιώντας ότι « εντός του έτους θα γίνει η διατροφική σύμπραξη, η οποία έχει ως κύριο σκοπό την προώθηση των αγροτικών προϊόντων και θα αφορά όλη την Ήπειρο. Θα συμμετέχουν και οι αιρετοί και τα επιμελητήρια και οι άνθρωποι της αγοράς. Μέσα από κει θα κάνουν συμβολαιακή γεωργία. Θα γίνονται συμβόλαια με διάφορες παραγωγικές τάξεις και επαγγελματικούς κλάδους με τους ίδιους τους αγρότες». Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Παπαλέξης μετά την παρακολούθηση της συνάντησης δήλωσε ότι «είναι μια πρωτοποριακή κίνηση, γίνεται μια προσπάθεια να ενώσουν τις δυνάμεις τους έτσι ώστε όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι της περιοχής μας να γίνουν μία επιχείρηση η οποία θα μπορεί να αναλάβει μεγαλύτερες δεσμεύσεις για να προμηθεύει προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες και σε καλή ποιότητα. Ο Δήμος θα είναι κοντά τους». Τέλος, ο κ. Γκίζας κάλεσε όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής να παρευρεθούν στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο Τρίτη, ώρα 11 στα Γιάννενα, έτσι ώστε «το παρών να είναι δυναμικό για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε με τη δυναμική μας την υπογραφή της μεταβίβασης των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ σε κάποια εταιρία, γιατί είναι παράνομος ο διαγωνισμός και είναι σκανδαλώδης η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε».

Για όλους και για όλα απόψε στο ITV ο Θωμάς Παπαϊωάννου

Ολική η επαναφορά του στα δημοτικά πράγματα του δήμου Ζίτσας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην δημάρχου Πασσαρώνας Θωμά Παπαϊωάννου στο ITV λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Θα απαντήσει στα καυτά ερωτήματα του Βλάση Ντόκα για το πως αξιολογεί το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, ποια είναι η μετεκλογική του σχέση με τον Δημήτρη Ρογκότη, τη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία των τεσσάρων πρώην δημάρχων και κυρίως το κατά πόσο το ΚΚΕ μπορεί να του επιβάλλει όρους και κανόνες και να τρενάρει τη μεγάλη αποδοχή που έχει στους πολίτες του δήμου Ζίτσας.

Συνάντηση Βασιλειάδη-Χρυστοβασίλη

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Σ.ΗΠ (Σύλλογος Ερασιτεχνών Αθλητικών Συντακτών Ηπείρου), Στέφανος Βασιλειάδης είχε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, Γιώργο Χριστοβασίλη και τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ, Αλέκο Καρύτσα.Από τη συνάντηση αυτή και μετά από γόνιμο διάλογο, προέκυψαν οι προυποθέσεις για καλύτερη συνεργασία στο άμεσο μέλλον προς όφελος και των δυο πλευρών.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πωγωνίου για το Θέμα της Δωδώνης

Ανταπαντώντας στα δημοσιεύματα της Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη ότι τα σοβαρά θέματα δεν λύνονται με δελτία τύπου.Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να πράττει και να συμβάλει με τις πράξεις αυτές στην επίλυση των θεμάτων.Οι εκπρόσωποι του Δήμου (της Δημοτικής Αρχής) ήταν παρών στη συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Δωδώνης.Οι εκπρόσωποι του Δήμου ( της Δημοτικής αρχής ) ήταν εκεί όταν συζητιόταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της Δωδώνης.Δεν έτυχε όμως να δούμε εκπροσώπους της αντιπολίτευσης που μας καταγγέλλει.Είναι πράγματι άξιο απορίας να εγκαλείται η Δημοτική Αρχή από την Αντιπολίτευση για το ότι συμφωνεί με τις καταστροφικές αποφάσεις όπως λέει του Αθηνοκεντρικού κράτους, όταν το θέμα συζητείται εκτενώς και γνωρίζει άριστα τις απόψεις του Δήμου.Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως δεν θα βρει στην δική μας παράταξη άτομα που οδήγησαν την Δωδώνη και τις ενώσεις εκεί που έφτασαν. Θα ήταν όμως σκόπιμο να πράξει παρόμοια έρευνα στην δική τους παράταξη.Τα σοβαρά θέματα θέλουν σοβαρούς χειρισμούς και θα πρέπει να εκλείψουν αυτή την ώρα προσπάθειες για μικροκομματικά οφέλη.Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πωγωνίου είναι και θα είναι παρούσα σε όλους τους αγώνες που η κοινωνία της Ηπείρου δίνει, ώστε να παραμείνει η Δωδώνη σε Ηπειρωτικά χέρια. Δεν θα μας βρει σύμφωνους καμία απόφαση που ως στόχο έχει τον αφανισμό των κτηνοτρόφων και τη διάλυση της Δωδώνης.Καλούμε τους υπεύθυνους ( Α.Τ.Ε. και Κυβέρνηση) να πάρουν πίσω τις παράνομες αποφάσεις τους.

Δημοτική Αρχή Πωγωνίου

8 νεκροί σε τροχαία τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο

8 νεκροί σε τροχαία ατυχήματα καταγράφηκαν στην Ήπειρο, το μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.Ως κυριότερα αίτια θεωρούνται η οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα και η οδήγηση χωρίς προσοχή, όπως αποφαίνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες.Ταυτόχρονα οι περισσότερες τροχαίες παραβάσεις εξακολουθούν να είναι η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, ενώ στα δίκυκλα η συχνότερη παράβαση είναι η οδήγηση χωρίς κράνος.

4η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου την Κυριακή στη Ροδαυγή Άρτας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής Άρτας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων, και τη συμμετοχή του πολιτιστικού Συλλόγου Σουμεσίου, του Συλλόγου Γυναικών Ροδαυγής και των Φίλων του Άμμου σας καλούν στην Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου η οποία θα γίνει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου από ώρα 11π.μ. στην πλατεία της Ροδαυγής. Στη διάρκεια της γιορτής οι επισκέπτες θα απολαύσουν δωρεάν ψητά και βραστά κάστανα και Ροδαυγιώτικο μυρωδάτο τσίπουρο από ζαμπέλα. Θα διασκεδάσουν με Ροδαυγιώτικη παραδοσιακή κομπανία. Όπως τονίζεται στην πρόσκληση εκ μέρους των διοργανωτών «σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι αφενός να αναδείξουμε το κάστανο, ένα προϊόν με μεγάλη θρεπτική αξία και αφετέρου να ανταμώσουμε και να ψυχαγωγηθούμε». Οι παραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να διαθέσουν τα κάστανά τους και άλλα τοπικά προϊόντα καρύδια, ρόδια, κυδώνια, μέλι, γλυκά κ.α.

Δήλωση Βαγγέλη Αργύρη για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ

Με αφορμή την εξέλιξη στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ και σενάρια που εμπλέκουν τον ίδιο στην προωθούμενη πώλησή της, ο επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» και π. Βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Βαγγέλης Αργύρης , έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η είδηση της πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ, με τρόπο στον οποίο έχω ήδη εκφράσει και πρόσφατα στο Περιφερειακό Συμβούλιο την αντίθεσή μου, κάθε άλλο παρά με βρίσκει σύμφωνο.Είναι γνωστή η συμμετοχή μου στην προσπάθεια για να περάσει η ΔΩΔΩΝΗ στους φυσικούς και καταστατικούς της ιδιοκτήτες και να παραμείνει αμιγώς Ηπειρωτική Βιομηχανία.Είναι γνωστή η στάση μου από το 1991, όταν οι σημερινοί σεναριογράφοι υπερθεμάτιζαν την προσπάθεια πώλησής της από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και αντιδράσαμε έντονα και αποφασιστικά.Απορώ πως οι ίδιοι κάνουν ρεπορτάζ με τη μορφή «τούρκικου σήριαλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγχυση και ρήγματα στο ενιαίο Ηπειρωτικό μέτωπο αντίδρασης ενάντια στην προσπάθεια για αλλοίωση του χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ, εμπλέκοντάς με σε δήθεν σενάρια ανάληψης υψηλόβαθμων καθηκόντων από εμένα στο προωθούμενο εταιρικό σχήμα. Ποιον εξυπηρετούν;Eίναι «Κυριακή κοντή γιορτή» η διάψευσή τους, αλλά προέχει η προστασία της Βιομηχανίας και του χαρακτήρα της.Παραμένω σταθερός στις απόψεις μου και στο πλευρό όσων διεκδικούν μία ΔΩΔΩΝΗ που θα ανήκει στην Ήπειρο και τους παραγωγούς της και η οποία θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Περιφέρειας.Όσοι άλλα δρομολογούν, να το ξανασκεφτούν, γιατί η ΔΩΔΩΝΗ είναι για την Ήπειρο casus belli ».

Ξεκίνησε στην Άρτα το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου η εναρκτήρια διάλεξη της Ακαδημίας των Πολιτών στην αίθουσα «Διώνη» του Δήμου Αρταίων. Ομιλητής ήταν ο κ. Ευστράτιος Παπάνης, Πρόεδρος της Ακαδημίας των Πολιτών, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το θέμα της ομιλίας του ήταν «Συντροφικότητα σε εποχή κρίσης». Το ενδιαφέρον των πολιτών της Άρτας για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου (την επονομαζόμενη ως Ακαδημία των Πολιτών) καταγράφηκε έντονο στην πρώτη αυτή διάλεξη, ενώ οι εγγραφές, οι οποίες φτάνουν περίπου τις 200 μέχρι στιγμής, θα συνεχιστούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Της διάλεξης προηγήθηκε αγιασμός από τον π. Βασίλειο Φλούδα ο οποίος ευχήθηκε στους συμμετέχοντες καλή χρονιά με υγεία και δύναμη ώστε να ανανεώνονται και να αυξάνονται διαρκώς οι γνώσεις.Η Άρτα, είπε ο κ. Παπάνης, είναι μία από τις 45 πόλεις και χωριά που γίνεται η Ακαδημία των Πολιτών, «η οποία είναι ένας θεσμός που έχει τύχει ευρύτατης αποδοχής, καμιά φορά αποδοχή που είναι δύσκολο να τη διαχειριστούμε και εμείς οργανωτικά» όπως ανέφερε μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ. «Αυτό- σημείωσε - δείχνει ότι ο λαός σε περιόδους κρίσης, βρίσκει στην παιδεία το καταφύγιο που αναζητά, γιατί κυρίως η Ακαδημία προσπαθεί να δώσει εναλλακτικές ερμηνείες των φαινομένων».Στην εποχή μας η γνώση είναι ανάγκη τόνισε ο πρόεδρος της Ακαδημίας ο οποίος μιλώντας γι’ αυτή την προσπάθεια είπε: «Αυτό που ενδεχομένως να μην πιστεύουν (κάποιοι) είναι ότι πραγματικά μπορεί να υπάρξει διδασκαλία σε ανθρώπους που έχουν στην κατοχή τους διδακτορικού τύπου (διπλώματα) και παράλληλα σε ανθρώπους που είναι αναλφάβητοι. Αυτό έχουμε πετύχει, που είναι εκπληκτικό, έχει περιγραφεί ούτως ή άλλως. Δεν είμαστε οι μοναδικοί που το κάνουμε, αλλά οι εμπειρίες ζωής μπορούν πραγματικά να υποκαταστήσουν πάρα πολλά. Να δώσουν αυτό το γνωστικό υπόβαθρο για να παρακολουθήσουν αυτές τις διαλέξεις». Σε ερώτηση τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την Ακαδημία των Πολιτών από άλλα παρόμοια εγχειρήματα ο κ. Παπάνης είπε: «Είναι κυρίως η συστηματοποίηση των γνώσεων, ότι δηλαδή προσφέρουμε ολοκληρωμένους κύκλους σπουδών και όχι σκόρπιες διαλέξεις με διαφορετικά θέματα, ότι προσπαθούμε να δώσουμε σημειώσεις και βιβλία online και αν δεν μπορούμε βγάζουμε φωτοτυπίες και τις μοιράζουμε. Η διδασκαλία γίνεται αρχικά από έδρας, μετά όμως είναι βιωματική».Το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί με τη μορφή μαθημάτων - σεμιναρίων από διακεκριμένους καθηγητές των Πανεπιστημίων της χώρας μας, τα οποία μπορούν να παρακολουθούν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος και γνώσεων.Τα μαθήματα του πρώτου έτους έχουν ως γνωστικά αντικείμενα την Ψυχολογία (Α’ Εξάμηνο) και την Συμβουλευτική (Β’ Εξάμηνο) και θα διεξάγονται στο Εκθεσιακό Κέντρο «Διώνη», στο Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Αρταίων.Καθηγητές από όλα τα ελληνικά ΑΕΙ θα αναπτύξουν ψυχολογικά και κοινωνικά θέματα, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν ομάδες αυτογνωσίας, συμβουλευτικής, ψυχοδράματος, ειδικής αγωγής, μάθησης μέσω περιπέτειας και οικογενειακής θεραπείας.Δεκτοί γίνονται όλοι οι πολίτες άνω των 18, ανεξάρτητα από το κοινωνικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο. Το κόστος για τις 26 ακαδημαϊκές διαλέξεις είναι 80 ευρώ το έτος, ενώ για φοιτητές, ανέργους, πολυτέκνους και άλλες ειδικές ομάδες πληθυσμού το ετήσιο ποσό εγγραφής ανέρχεται στα 40 ευρώ.Εγγραφές πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο Κρόνος (πλ. Κιλκίς), κάθε Δευτέρα και Τρίτη ώρες 12.00-14.00 και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ώρες 19.00-21.00.Υπεύθυνες συντονίστριες για το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Άρτας είναι η κ. Τζόκα Αθανασία (τηλ.6934355764) και η κ. Μπαλατσούκα Αικατερίνη (6979209099).Εγγραφές επίσης πραγματοποιούνται στα κεντρικά γραφεία της Ακαδημίας (22510-54739) και στο e-mail: info@civilacademy.eu
Για περισσότερες πληροφορίες στο site: www.civilacademy.eu

Ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας για την Παιδόπολη

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. την επιστολή του κ. Τσουμάνη προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο με την οποία επανέρχεται εκ νέου στο θέμα της παραχώρησης της χρήσης ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ της παλαιάς Παιδόπολης στο Δήμο Ιωαννιτών για τη στέγαση του Ξενώνα Αστέγων.Η έκπληξή μας αυτή βασίζεται στα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα και είναι τα εξής:

Α. Σε παλαιότερο αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών για το συγκεκριμένο θέμα, η διάθεση από την πλευρά του Υπουργείου ήταν αρνητική.

Β. Η πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών για την παραχώρηση ενός μόνου κτιρίου για τη δημιουργία Ξενώνα Αστέγων δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση του συνόλου των εγκαταστάσεων της παλαιάς Παιδόπολης, πρωτοβουλία που έχει αναλάβει σήμερα ο Δήμος Ζίτσας, έχοντας καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την μελλοντική συνολική αξιοποίηση των εκεί εγκαταστάσεων.

Γ. Η πρότασή μας αυτή που έχει παρθεί με συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων και έχει ζητηθεί η στήριξή τους με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίησή τους. Η απόφασή μας αυτή είναι η υπ’ αριθμ. 196/2012 του Δ.Σ. και έχει τύχει ήδη της αποδοχής από την ΠΕΔ Ηπείρου.

Δ. Φυσικά και κατανοούμε πλήρως την αγωνία του Δήμου Ιωαννιτών για την φιλοξενία των αστέγων, άποψη που είχαμε καταθέσει και όταν το θέμα ήρθε για πρώτη φορά στην επιφάνεια, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε την επιμονή του κ. Τσουμάνη για το συγκεκριμένο χώρο, από τη στιγμή που υπάρχει διαφορετική πρόταση και από την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και διαπιστωμένα κατάλληλοι χώροι για το σκοπό αυτό εντός των ορίων του Δήμου Ιωαννιτών.Γεννώνται εύλογα λοιπόν πολύ σοβαρά ερωτήματα από τη στάση αυτή του Δήμου Ιωαννιτών:

Α. Μήπως τελικά η επαναφοράτου εν λόγω ζητήματος αποσκοπεί σε κάτι άλλο;

Β. Μήπως όσοι «κακόπιστα» εκτιμούσαν και διαλαλούσαν ότι πρόθεση του Δήμου Ιωαννιτών είναι να μεταφέρει στον συγκεκριμένο χώρο, ανθρώπους με παραβατική συμπεριφορά και μόνο, δεν απείχαν αρκετά από την πραγματικότητα;

Γ. Η απόφαση της ΠΕΔ Ηπείρου για την πρόταση του Δήμου Ζίτσας δεν βρίσκει σύμφωνο και αν ναι για ποιο λόγο τον Δήμο Ιωαννιτών;

Δ. Η αποσπασματική και κατά μόνας διεκδίκηση του Δήμου Ιωαννιτών προς το Υπουργείο Υγείας και για ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΤΙΡΙΟ της παλαιάς Παιδόπολης από τη στιγμή που υφίσταται ήδη κατατεθειμένη πρόταση για τη συνολική αξιοποίηση των εγκαταστάσεων δεν αποπροσανατολίζει τη διεκδίκηση προς το χειρότερο;

Εν τέλει εμείς ως Δήμος Ζίτσας επιμένουμε ότι η μοναδική σοβαρή και αξιόπιστη λύση για τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις είναι η πρόταση που έχουμε ήδη καταθέσει προς όλους τους αρμόδιους φορείς. Και πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής, της ΠΕΔ Ηπείρου και όλων των Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων η αξιοποίηση της παλαιάς Παιδόπολης προς την κατεύθυνση που προτείνουμε συγκεντρώνει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει αποδεκτή και να καταστεί βιώσιμη.Και επειδή η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ζίτσας έχει ήδη σταλεί προς τον αρμόδιο Υπουργό, καλούμε τον Δήμο Ιωαννιτών δια των αρμοδίων του να ανακαλέσει άμεσα την πρότασή του, στηρίζοντας την απόφαση της ΠΕΔ Ηπείρου και κατ’ επέκταση τη συλλογική δράση και διεκδίκηση που οφείλαμε να επιδεικνύουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις για την επίτευξη των μακρόπνοων στόχων μας.

Η Turkish Airlines επισκέπτεται τα Ιωάννινα

Ανώτατα στελέχη της εταιρείας Turkish Airlines επισκέπτονται σήμερα κι αύριο τα Ιωάννινα. Η επίσκεψη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των δράσεων εξωστρέφειας και προβολής που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών και η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης. Η πρώτη συνεργασία με την τουρκική αεροπορική εταιρία είχε γίνει κατά την πρόσφατη επίσκεψη που έκαναν στη Σμύρνη ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Γκόλας, το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Χήτος και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Στέφανος Ζέρβας. Στόχος της επίσκεψης των στελεχών της Turkish Airlines θα είναι να συζητηθεί και να εξεταστεί το ενδεχόμενο της ένταξης την πόλης των Ιωαννίνων ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό, στις προωθητικές ενέργειες της εταιρείας για την Ελλάδα. Η ‘TURKISH AIRLINES’ βραβευμένη ως η καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία της Ευρώπης, είναι παρούσα στον ελληνικό χώρο τα τελευταία 65 χρόνια, και συνεχίζει να παρέχει το εκτεταμένο δίκτυό της και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της στην Ελληνική αγορά. Η εταιρεία με την παρουσία της αυτή δηλώνει την υποστήριξη της στην προσπάθεια αύξησης του εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για την περιοχή των Ιωαννίνων. Από πλευράς της TURKISH AIRLINES, θα επισκεφτούν την πόλη η Γενική Διευθύντρια της Turkish airlines στην Ελλάδα Gulay Ozturk, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της εταιρείας Ipek Cobanoglu κι o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Active Media (υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις κι όλη την επικοινωνία της Turkish airlines στην Ελλάδα) Άκης Τσόλης.Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα συμπεριλαμβάνει συνάντηση στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (Τρίτη 9/09/2012 - 10:30μ.μ.) με τον Δήμαρχο κ. Φ. Φίλιο, τον κ. Ν. Γκόλα, Αντιδήμαρχο & Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης, το μέλος της Επιτροπής, Δημοτικό Σύμβουλο & εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, κ. Β. Χήτο, τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα επιχειρηματικότητας, τουρισμού & ανάπτυξης κ. Σ. Ζέρβα και τον υπεύθυνο του Γραφείου Τουρισμού του Δ.Ι, δημοτικό υπάλληλο κ. Η. Γκαρτζονίκα, καθώς και ξενάγηση σε αξιοθέατα της πόλης.

Η παράταξη "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι” για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ

Τελικά μάταια περιμέναμε θεσμικά την Δημοτική Αρχή του Δήμου Πωγωνίου, όνειρο ήταν ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα επιδείξει την απαιτούμενη ευαισθησία για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Είναι ξεκάθαρη η επιλογή της ηγετικής ομάδας της πλειοψηφίας, να μην συμμετέχει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις , έχουν αποφασίσει απλά τον διαχειριστικό ρόλο τους , με την εσκεμμένη σιωπή τους επιβεβαιώνουν ότι λειτουργούν ως αμορτισέρ ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και τις καταστροφικές αποφάσεις του Αθηνοκεντρικού κράτους.Έχουν αποφασίσει με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.Δεν δικαιολογείται, από το κατεξοχήν αγροτοκτηνοτροφικό Πωγώνι, με μεγάλη παράδοση σε αυτόν τον τομέα και με την επιτακτική ανάγκη στήριξής του με ουσιαστικές πολιτικές, να υπάρχει σιγή ασυρμάτου.Εμείς,
-Δεν συνηγορούμε στο ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού
-Δεν συνηγορούμε στην διάλυση της κοινωνικής συνοχής
-Δεν συνηγορούμε στην καταστροφή της τοπικής κτηνοτροφίας
-Δεν συνηγορούμε στην διάλυση της ΔΩΔΩΝΗΣ και της ζώνης Γάλακτος
Θέλουμε μια ΔΩΔΩΝΗ επιστημονικά στελεχωμένη με ορθολογιστική διαχείριση αλλά και με κοινωνικό ρόλο
Θέλουμε μια ΔΩΔΩΝΗ ανάχωμα στα καρτέλ γάλακτος
Πιστεύουμε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης και της ΑΤΕ , ΟΔΗΓΟΎΝ ΣΤΗ ΔΙΆΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΩΓΩΝΙΣΙΟΥΣ
ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

Προκλητική μάζωξη Χρυσαυγιτών στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Χρυσαυγίτες στην Ήπειρο και η γνωστή φασιστική παρέα από την Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα και την Άρτα, κάτω από πλήρη μυστικότητα βρέθηκε προ ημερών στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, όπου σε... "εκδήλωση" που πραγματοποίησαν, παραληρούσαν κατά πάντων. Βλέπετε έχουν κηρυχτεί ανεπιθύμητοι στην πόλη της Ηγουμενίτσας, οπότε κινήθηκαν περιφερειακά σε χωριά που δεν τους αναγνωρίζουν. Εμείς πάντως τους φωτογραφίσαμε στο πάνελ και σας τους παρουσιάζουμε για να τους ξέρετε!!! Λοιπόν έχουμε και λέμε: Βαλάντης Μιμής, Νίκος Μουγγός και Γιάννης Μέμος από τα Γιάννενα, Γιάννης Γκιρεμέζης από την Άρτα και Γιάννης Βαγγελής από την Ηγουμενίτσα. Απορούμε γιατί οι Περδικιώτες δεν τους πήραν στο κυνήγι αλλά κάθονταν και τους άκουγαν.

Στο "Πρώτο Θέμα" ο Γρηγόρης Τζιοβάρας

Ο γνωστός Θεσπρωτός δημοσιογράφος και περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με την παράταξη Αργύρη, Γρηγόρης Τζιοβάρας εντάχθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες ως πολιτικός συντάκτης, στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" του Θέμου Αναστασιάδη. Του ευχόμαστε καλές δημοσιογραφικές επιτυχίες.

Έργα και ημέρες Καχριμάνη στην Παμβώτιδα

Γράφει ο Κώστας Γκέκας
Στην ανανέωση του στόλου της Παμβώτιδα με τράτα 20ετιας και πλέον, προχώρησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου με το επιτελείο του στα πλαίσια του ρουσφετιού,της χειραγώγησης των τοπικών ΜΜΕ και "κανω οτι γουσταρω",χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν τους άλλους φορείς της πολιτείας και τις προτάσεις τους .Είδε το νέο κοινωνικό του έργο (τυφλα να εχουν τα κοινωφελη ιδρυματα και ο παπα Θανασης) να αρμενίζει στα νερά της Παμβωτιδας.Προτείνετε η βράβευση του για την πρόσφορα στην τοπική κοινωνία με μουσική υπόκρουση το "η τρατα μας η κουρελου"...

Τη ΔΟΥ θ’ αποκλείσουν αύριο οι Γιαννιώτες πρατηριούχοι!

Η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν έχει φέρει σε απόγνωση μόνο τους πολίτες που, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν πια στα αυξημένα έξοδα της προμήθειας καυσίμου, βρίσκονται αντιμέτωποι με την προοπτική ενός πολύ κρύου χειμώνα φέτος. Και οι πρατηριούχοι έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους.Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου το γεγονός ότι στα Γιάννινα μέσα στην τρέχουσα χρονιά μεγάλος αριθμός πρατηρίων έχει βάλει «λουκέτο». Συν τοις άλλοις, οι ντόπιοι βενζινοπώλες έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κόσμο που σε μεγάλο ποσοστό τους θεωρεί υπεύθυνους για τις αυξήσεις στο πετρέλαιο!Έτσι λοιπόν οι Γιαννιώτες πρατηριούχοι σκέφτονται να πραγματοποιήσουν τη δική τους κινητοποίηση αύριο στα Γιάννινα, όπως ανέφερε χθες  ο Πρόεδρος των βενζινοπωλών Παντελής Κολόκας.Δεν σκοπεύουν πάντως να κλείσουν τα καταστήματά τους, ούτε για μία ημέρα, αφού με αυτό τον τρόπο κανείς δεν θα κερδίσει τίποτα, σύμφωνα με τον κ. Κολόκα.Εκείνο που εξετάζουν είναι να προχωρήσουν σε μία διαφορετική κινητοποίηση, αποκλείοντας αύριο το κτίριο της ΔΟΥ Ιωαννίνων, ως διαμαρτυρία για την αύξηση στον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης!

Ο Πρόεδρος βενζινοπωλών
«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο ότι για τους φτωχούς συνανθρώπους μας και τους ηλικιωμένους που τον ερχόμενο χειμώνα δεν θα έχουν θέρμανση δεν ευθύνονται οι βενζινάδες», τόνισε ο κ. Κολόκας.«Άλλοι καθορίζουν το ύψος του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κι εκείνοι αποφάσισαν την εξίσωσή του με αυτό της κίνησης, ανεβάζοντας την τιμή του», ανέφερε ο Πρόεδρος των βενζινοπωλών.Οι πρατηριούχοι θα αποφασίσουν σήμερα, όπως είπε, για την ειρηνική αυτή κινητοποίηση, που θα έχει ως στόχο απλά και μόνο να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τις αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης.Η έναρξη προμήθειας του πετρελαίου τοποθετείται στις 15 Οκτωβρίου και ο κ. Κολόκας εξέφρασε την πεποίθηση πως θα έρχονται φέτος στα πρατήρια πολίτες οι οποίοι θα ζητούν να τους βάλουν 100 ή 150 ευρώ πετρέλαιο και όσο… πάει!

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν κινδυνεύει με κλείσιμο το εργοστάσιο συσκευασίας ψαριών στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας

Δεν κινδυνεύει με κλείσιμο το εργοστάσιο συσκευασίας ψαριών στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν από εκπροσώπους της διοίκησης για τις εξελίξεις, μετά και την είδηση ότι βρέθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας σε παρτίδες καπνιστού σολωμού. Εν τω μεταξύ το εργοστάσιο ανέστειλε την λειτουργία του για λίγες ημέρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι. Τις ημέρες αυτές το εργοστάσιο δουλεύει με την επίβλεψη κλιμακίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ηπείρου και υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας προκειμένου να παρθούν και άλλα δείγματα για έλεγχο και να εκδώσουν στην συνέχεια το πόρισμά τους. Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντίστοιχες υπηρεσίες της Ολλανδίας έχουν ήδη αποφανθεί και έχουν δώσει την έγκρισή τους για να συνεχίσει τη λειτουργία του το εργοστάσιο.

Οι offshore εταιρείες του ενοικιαστή της Όασης

Ο Γιάννης Καρούζος ο οποίος εμπλέκεται με πολιτικά πρόσωπα σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού,είχε νοικιάσει την «Όαση» επί δημαρχίας Νίκου Γκόντα και έφυγε νύχτα κυριολεκτικά από τα Γιάνεννα,αφήνοντας πίσω πολλά "φέσια" προς τον Δήμο Ιωαννιτών.Ο Γιάννης Καρούζος,κατάφερε, μέσα σε μία νύχτα να φτιάξει 11 εταιρείες από μία λίστα που περιελάμβανε 45. Μία λίστα που έλαβε στις 26 Μαρτίου 2008 και μέχρι την επόμενη μέρα είχε αποφασίσει ποιές από τις εταιρείες της λίστας ήθελε να αποκτήσει.Νόμιμες εταιρείες που όμως μπορούσαν να προσφέρουν στους "αγοραστές" την δυνατότητα να κρύβουν τα ίχνη των συνδυαλλαγών τους, των μετοχών και των χρημάτων, μέσα από ενδιάμεσους και διαδρομές που ήταν από δύσκολο μέχρι αδύνατο να εντοπισθούν.Σχεδόν όλες οι offshore στην Κύπρο στήνονται και λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Οι φάκελλοι με τις πληροφορίες για τους μετόχους και το Δ.Σ. κατατίθεται στον έφορο εταιρειών στην Κύπρο και είναι προσβάσιμος.Ωστόσο, οι μέτοχοι και τα μέλη του Δ.Σ. είναι συνήθως άλλες εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα που αποκαλούνται «nominees» (καταπιστευματούχοι). Επί της ουσίας οι εκπρόσωποι των "εταίρων" συνήθως οι δικηγόροι τους υπογράφουν με τον πελάτη τους ένα εμπιστευτικό έγγραφο με το οποίο μπορεί ο δεύτερος να παίρνει όποτε θέλει τις μετοχές του ή να αλλάζει τους nominees ανάλογα με κάθε περίπτωση.Μόλις ενεργοποιηθούν οι εταιρείες nominees, γίνεται η μεταβίβαση των μετοχών των εν λόγω εταιρειών. Έτσι, όποιος προσπαθήσει να ερευνήσει τους φακέλους, θα βρεί μπροστά του τις εταιρείες "στις nominees" και πολύ συχνά ανακαλύπτουν ότι οι οι φάκελοι είναι ελλιπείς με σοβαρές ελλείψεις όπως π.χ. αναφορά των περιουσιακών στοιχείων.

Η Ελλάδα ως Αποικία Χρέους

Του Νίκου Κοτζιά
Η Ελλάδα, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές συνθήκες, είναι τυπικά ισότιμο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Στην πράξη και με βάση τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια δεν είναι. Βρίσκεται υπό τον οικονομικό-πολιτικό έλεγχο της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, του Βερολίνου και μερίδων του υπερεθνικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Για αυτό, πολλοί χαρακτηρίζουν την Ελλάδα ως είδος προτεκτοράτου. Ενας όρος που σε ένα βαθμό περιγράφει την κατάσταση της χώρας. Δεν αποδίδει, όμως, με επιστημονική ακρίβεια την «ελληνική περίπτωση».Ως προτεκτοράτο χαρακτηρίζουμε μια μορφή εθνικής καταπίεσης που προβλέπεται και κατοχυρώνεται από διεθνείς συνθήκες (όπως το Κόσσοβο και η Βοσνία σήμερα, το Ιράκ μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο). Πρόκειται για μια σχέση εξάρτησης μικρών και σχετικά αδύναμων κρατών από ένα ισχυρότερο τρίτο που αναλαμβάνει να «το προστατεύει», δηλαδή, να διαχειρίζεται τις τύχες του, ακόμα και τομείς της εξωτερικής πολιτικής του. Προτεκτοράτα εμφανίστηκαν κύρια πριν το τέλος της δυτικής αποικιοκρατίας και κατά την κατάρρευσή τους. Η «θεσμοποίησή» τους, στηρίχτηκε σε άδικες και άνισες συμφωνίες. Σήμερα, ο όρος προτεκτοράτο χρησιμοποιείται και μεταφορικά για τις περιπτώσεις που μια πολιτική οντότητα λειτουργεί υπό την γενική εποπτεία τρίτου κράτους.Οι αποικίες, επίσης, όπως τα προτεκτοράτα, δεν διαθέτουν κυριαρχία. Μόνο που αυτές δεν διαθέτουν ούτε καν ίχνη τυπικής κυριαρχίας ή αυτονομίας. Βρίσκονται υπό την άμεση κυριαρχία τρίτου κράτους, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που να το προβλέπουν, όπως στην περίπτωση του προτεκτοράτου. Συχνά, βέβαια υπήρξαν εκ των υστέρων διεθνείς συμφωνίες αναγνώρισης της αποικιοκρατίας.Αποικίες και προτεκτοράτα είναι αποτέλεσμα συμφωνιών χωρίς την συμμετοχή των υπό κατοχή οντοτήτων. Αντίθετα, όταν εμφανίζονται ισχυρές σχέσεις εξάρτησης που προκύπτουν με συμμετοχή της εξαρτώμενης πλευράς, ο λόγος γίνεται για «ημι-αποικία». Ορος που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια του 19ου αιώνα. Σε αυτή την περίπτωση, ένα κράτος –σε αντίθεση με τα προτεκτοράτα και τις αποικίες- διαθέτει μεν ανεξαρτησία, ντε φάκτο όμως, μέσω άνισων συμφωνιών και συνθηκών χάνει την κυριαρχία του και υπόκειται στον οικονομικοκοινωνικό έλεγχο τρίτων κρατών ή και υπερεθνικών θεσμών.Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ημιαποικίας στην εποχή της διεθνοποίησης, στα τέλη του 19ου αιώνα, ήταν η Αργεντινή. Η χώρα αυτή εξαιτίας των μεγάλων εμπορικών ελλειμμάτων υπέστη έναν άδικο, βάρβαρο και καταστρεπτικό ξένο έλεγχο από τράπεζες και τρίτα κράτη. Στη διεθνή συζήτηση στις αρχές του 20ου αιώνα η Αργεντινή ονομάστηκε ως ημι-«αποικία εμπορίου». Η Αργεντινή δεν διοικούνταν απευθείας από τον ξένο παράγοντα, όπως συνέβαινε με τις αποικίες, αλλά ο ξένος παράγοντας το επόπτευε και ασκούσε έλεγχο μέσω των δομών του υπάρχοντος κράτους και σε «συνεργασία» μαζί του.Από τη σκοπιά των πιο πάνω, η Ελλάδα τείνει περισσότερο στα χαρακτηριστικά μιας ημιαποικίας όπως ήταν η Αργεντινή. Κύρια διότι εξακολουθεί να διατηρεί την τυπικά ανεξαρτησία της, άρα δεν είναι αποικία, και δεν υπάρχει διεθνής συμφωνία να περιέλθει άμεσα στον έλεγχο τρίτου κράτους, άρα δεν είναι προτεκτοράτο. Από την άλλη, η κυριαρχία της έχει υπονομευτεί. Ο ειδικός μηχανισμός απώλειας της ανεξαρτησίας της Ελλάδας, είναι το χρέος της. Από αυτή την πλευρά η Ελλάδα δεν είναι μια ακόμα ημιαποικία των εμπορικών σχέσεων της εποχής της διεθνοποίησης, παρόλο που έχει εμπορικά ελλείμματα με επιπτώσεις στο χρέος της, αλλά μια ημιαποικία της κυριαρχίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Διατηρεί ορισμένες πλευρές της τυπικής της κυριαρχίας, ενώ η οικονομική και κοινωνική της πολιτική ελέγχεται από τους ξένους δανειστές και τους επιτρόπους -στην κορυφή της ελληνικής διοίκησής- που επέβαλαν οι τελευταίοι.Με βάση όλα τα πιο πάνω, υποστηρίζω ότι η Ελληνική περίπτωση αυστηρά επιστημονικά είναι μια ημι-«αποικία» νέου τύπου. Όχι απλά εμπορική, αλλά χρέους. Για τη διευκόλυνση της δημόσιας συζήτησης εισάγω και προτείνω τον όρο «αποικία χρέους».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Τα ραντάρ έχουν κενό και οι "τσιγαράδες" κάνουν πάρτι

Με την αλλαγή των ταινιών σήμανσης στα πακέτα των τσιγάρων ελπίζει η κυβέρνηση ότι μπορεί να καταπολεμήσει τη λαθρεμπορία. Όμως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις του συστήματος ελέγχου.Ανέφερε ενδεικτικά ότι υπάρχει ένα ραντάρ στην Ηγουμενίτσα και ένα ραντάρ στην Πάτρα το οποίο ελέγχει τις παράκτιες περιοχές από την Ηγουμενίτσα έως την Πάτρα και τη Δυτική Πελοπόννησο, αλλά στο σημείο επαφής των δύο ραντάρ υπάρχει ένα κενό, καθώς δεν εφάπτεται, δηλαδή, ο έλεγχος του ενός ραντάρ προς το άλλο "και εκεί γίνεται το μεγάλο πάρτι των τσιγαράδων". "Σας ευχαριστώ που κοινοποιήσατε αυτή την πληροφορία και θα την εξετάσω πολύ προσεκτικά" του απάντησε ο Γ. Μαυραγάνης.Ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι έχει δώσει εντολή για να ξεκινήσει διαγωνισμός για την αλλαγή των ταινιών σήμανσης και ότι το πρώτο επτάμηνο του 2012 πραγματοποιήθηκαν 84 έλεγχοι, βρέθηκαν 20 παραβάτες, βεβαιώθηκαν 12 φορολογικές παραβάσεις και 30 λαθρεμπορίες, ενώ μόνο σε 5 σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν από το ΣΔΟΕ κατασχέθηκαν 36.844.800 τεμάχια τσιγάρων (συνολική αύξηση των κατασχέσεων το πρώτο εξάμηνο του 2012 περίπου 100% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011).Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το λαθρεμπόριο από το οποίο χάνουν το κράτος και οι περιπτεριούχοι. "Ακούγεται ότι ακόμα και τα σκάφη του Λιμενικού που δεν έχουν βενζίνη ή είναι αγκυροβολημένα -γιατί τα περισσότερα είναι χαλασμένα- είναι ίσως ένας λόγος κάποιων δυνάμεων που θέλουν να συντηρήσουν αυτόν τον τομέα της λαθρεμπορίας", υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε την πληροφορία ότι "ακόμα και οι εταιρείες καπνού εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία".

Καύσιμα: Δεν λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα
Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜ.ΑΡ. Ασημίνας Ξηροτύρη σχετικά με τη λαθρεμπορία καυσίμων, ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το πρώτο οκτάμηνο του 2012 πραγματοποιήθηκαν 2.122 έλεγχοι, βρέθηκαν 349 παραβάτες, βεβαιώθηκαν 3.862 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις και 143 λαθρεμπορίες, ενώ εντοπίστηκαν 18 υπόγειες και υπέργειες δεξαμενές καυσίμων. Ανακοίνωσε ακόμη ότι συντάχθηκε πόρισμα για την εφαρμογή του συστήματος εισροών - εκροών. Ο Π. Κουρουμπλής ζήτησε να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα εκροών και εισροών από την κάνουλα, αλλά και το σύστημα X-RAY, που "ακτινογραφεί" τις νταλίκες και τα κοντέινερ.

Θα κλείνουν τα σχολεία όταν τους τελειώνει το πετρέλαιο!

Την διακοπή λειτουργίας των σχολείων στα Γιάννινα, με το που τελειώσει και η τελευταία σταγόνα πετρελαίου και δεν υπάρχουν χρήματα για την προμήθεια άλλου, τονίζει προς το υπουργείο Παιδείας η Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βούλα Τσίλη.Η κ. Τσίλη έστειλε έγγραφο στο Υπουργείο, με το οποίο γνωστοποιούσε την απόφαση που ελήφθη στη συνάντηση που είχε προ δυο ημερών με τους Διευθυντές των Σχολείων της πόλης.Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσίλη θα συναντηθεί μεθαύριο, Δευτέρα και με τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της πόλης, με τους οποίους θα συζητήσει τα «καυτά» προβλήματα της εκπαίδευσης.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Στις Βρυξέλλες μαθητές από την Άρτα

Για δύο ημέρες, από τις 9 μέχρι 11 Οκτωβρίου, μαθητές Λυκείου από την Ελληνική Περιφέρεια και συγκεκριμένα από το Λύκειο Διασέλλου της Ορεινής Άρτας και από Λύκεια των μικρών νησιών Αγκίστρι και Λειψών θα μεταβούν στις Βρυξέλλες, με στόχο να έχουν μια πρώτη επαφή με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και του τρόπου λειτουργίας τους.Το ταξίδι τους γίνεται ακόμα σημαντικότερο σήμερα, οπότε και είναι καθολική η συνειδητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης για τον τρόπο που οι αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους, οι μαθητές θα συναντηθούν με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και με Έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές. Επίσης, θα πραγματοποιήσουν πολιτιστική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Βρυξελλών και της Bruge και επίσκεψη στα σημαντικότερα μνημεία της βελγικής πρωτεύουσας, όπως η Grand Place, ο Brussels Cathedral, και τα Mont des Arts και Palais Royal.Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ευρωπαϊκό χωριό «Bruparc», όπου φιλοξενείται το Mini Europe καθώς και στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών των Βρυξελλών.Στα πλαίσια της επίσκεψης, οι μαθητές θα λάβουν μέρος και θα συμμετέχουν ενεργά, με ερωτήσεις, σε τηλεοπτική εκπομπή που διοργανώνει η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ΕΚ, με θέμα «Νέοι και Ευρώπη», το απόγευμα της Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012. Παρόντες και συνομιλητές των εφήβων θα είναι οι Ευρωβουλευτές Γιώργος Σταυρακάκης, Γιώργος Παπαστάμκος, Νίκος Χρυσόγελος και Χρυσούλα Παλιαδέλη.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Για νέα επιχείρηση παραπληροφόρησης από τη δημοτική αρχή για τα οικονομικά κάνει λόγο ο Μ.Κλάπας

Για νέα επιχείρηση παραπληροφόρησης από τη δημοτική αρχή για τα οικονομικά κάνει λόγο ο πρώην Δήμαρχος κ.Μιλτιάδης Κλάπας, με επιστολή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι η πρόθεση είναι σαφής. «Παράθεση αριθμών , απόκρυψη στοιχείων και καμία απάντηση στα ουσιαστικά ερωτήματα που θέσαμε αναφέρει ο κ. Κλάπας Παράλληλα ο κ. Κλάπας, παραθέτοντας στοιχεία και αριθμούς κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι με αλχημείες εμφανίζει το Δήμο υπερχρεωμένο καθώς ο Δήμος Πρέβεζας όπως τονίζει δεν εμφανίζεται ως υπερχρεωμένος σε καμία μελέτη η πίνακα του Υπ Εσωτερικών η της ΚΕΔΕ, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι ψεύδεται όταν αναφέρεται ότι ο Δήμος καταγράφεται στους υπερχρεωμένους και μάλιστα στους 14 πρώτους».

Σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο πρώην άσος του ΠΑΣ Γιώργος Σαϊτιώτης

Τέλος το ποδόσφαιρο για τον 31χρονος έμπειρο επιθετικό της Λάρισας, Γιώργο Σαϊτιώτη, ο οποίος κατά το παρελθόν φόρεσε με μεγάλη επιτυχία τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Όπως ανέφερε ο ίδιος στο λογαριασμό που διατηρεί στο facebook αποφάσισε να λάβει αυτή την απόφαση αηδιασμένος από τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1981 στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και ξεκίνησε την καριέρα του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Πέρυσι αγωνιζόταν στην Βέροια, ενώ εκτός από την ΑΕΛ και
τον ΠΑΣ έχει παίξει σε Ξάνθη, Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη Βόλου.

Ηπειρώτες υπογράψτε και εσείς για να σταματήσει η κατασκευή φράγματος στην Βάλια Κάλντα!!!


Μια και η λέξη «ανάπτυξη» έχει γίνει talk of the town μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί σε μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και άκρως τουριστική όπως είναι η Βάλια Κάλντα ετοιμάζονται να κάνουν έφοδο οι μπουλντόζες;Μπορεί να μας αποκαλυφθεί ο «εγκέφαλος» αυτού του οραματικού project (sic) για τη σωτηρία της χώρας και με την παραμονή μας στο ευρώ;Και πρέπει να αποκαλυφθεί γιατί δεν είναι δυνατόν στο τέλος όλη τη δόξα να την πάρει οι Τρόικα και όχι οι ιθαγενείς σωτήρες.Για να κόψουμε την πλάκα, στο Ζαγόρι – και όχι μόνον- κάτοικοι και φορείς είναι επί ποδός αφού δόθηκε το πράσινο φως για την κατασκευή φράγματος που θα εκτρέπει τα νερά του Αώου και που θα κατασκευαστεί μεταξύ Βωβούσας και Σμιξωμάτων όπου είναι η συμβολή Αώου με το Αρκουδόρέμα.Το έργο που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου με φορέα υλοποίησης την ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ – ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε, σκοπό έχει τη διοχέτευση των νερών προς το Μετσοβίτικο ποταμό και τη λίμνη των Ιωαννίνων και από εκεί στο Καλαμά, για να ενισχύσουν την ηλεκτροπαραγωγή των Υδροηλεκτρικών σταθμών Γρεβενιτίου, Μετσοβίτικου και Καλαμά.Το δημοτικό συμβούλιο του Ζαγορίου εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του προς κάθε εγχείρημα μεταφοράς νερού από τον Αώο και τους παραποτάμους του, αλλά και για κάθε κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου στην περιοχή του Δήμου. Παράλληλα ο δήμος δηλώνει αντίθετος σε οποιαδήποτε επέμβαση που θα αλλοιώνει το οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, καθώς επίσης και της περιοχής προστασίας της φύσης (πυρήνας του Ε.Π.Β. Πίνδου τμήμα Βάλια Κάλντα.Για το θέμα διεξάγεται και ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών με πρωτοβουλία των κατοίκων της Βωβούσας.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στάσεις εργασίας των υπαλλήλων στις φυλακές Σταυρακίου

Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση μας συμμετέχει στις τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας κατά τις ημερήσιες βάρδιες από την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 και για μια εβδομάδα, έως δηλαδή την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 . Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 7π.μ. μέχρι τις 10π.μ. και από τις 1μ.μ. έως τις 4μ.μ.Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιούνται :
-Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων
-Επισκεπτήρια συνηγόρων
-Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων
Αποφυλακίσεις, προσαγωγές για την διασφάλιση του χρόνου παράτασης της προφυλακίσεως (6μηνο και 12μηνο) όπως και μεταγωγές προς και από νοσηλευτικά ιδρύματα και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες του καταστήματος κράτησης θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό το σύνολο του προσωπικού θα εργασθεί για λόγους ασφάλειας στις εσωτερικές εργασίες.

Με συλλαλητήριο και κατάληψη απαντάνε οι κτηνοτρόφοι και οι ΕΑΣ της Ηπείρου στην πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ

Την άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης για την πώληση της Δωδώνης στην κοινοπραξία Strategic Initiatives (SΙ), που αποτελείται κατά 90% από την ρώσικων συμφερόντων επενδυτική εταιρεία Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την Σίμος Food Group, ζητούν από την κυβέρνηση οι ΕΑΣ της Ηπείρου. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης στη διάρκεια συγκέντρωσης την Κυριακή παρουσία παραγωγών αλλά και τοπικών παραγόντων καθώς και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Σαν πρώτο βήμα αντίδρασης οι ΕΑΣ αποφάσισαν την κατάληψη για αόριστο χρόνο της εταιρείας. «Διαβεβαιώνουμε τους παραγωγούς, τους πελάτες και τους καταναλωτές της Εταιρείας ότι η Δωδώνη θα λειτουργήσει κανονικά και απρόσκοπτα όπως διαχρονικά έγινε με την στήριξη των κτηνοτρόφων στην βιομηχανία, την συμμετοχή των ΕΑΣ στα Διοικητικά Συμβούλια αλλά και των εργαζομένων σε αυτή», τονίζουν στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων υποστήριξε ότι «η πώληση ήταν το αποτέλεσμα ενός αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαγωνισμού ο οποίος κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρείας, αφού ο εν λόγω αγοραστής αγοράζει την εταιρεία με 21 εκατ. ευρώ περίπου, από τα οποία αν αφαιρεθούν τα 12 εκατ. ευρώ που οφείλει στη Δωδώνη, αγοράζει την εταιρεία στο εξευτελιστικό τίμημα των 9 εκατ. ευρώ, δηλαδή με τα κέρδη μιας χρονιάς». Ο κ. Μπαλτογιάννης απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο το οποίο θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.«Καμία υπηρεσία του Δημοσίου δεν πρέπει να λειτουργήσει καθώς επίσης της Περιφέρειας αλλά και των δήμων της Ηπείρου. Κανένα κατάστημα δεν πρέπει να ανοίξει και τέλος κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να λείψει από αυτό», υπογράμμισε ο κ. Μπαλτογιάννης. Όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης της Κυριακής, ΕΑΣ και κτηνοτρόφοι πιστεύουν πως το θέμα δεν έχει κλείσει με την ανακοίνωση της υπογραφής συμφωνίας με την Strategic Initiatives, εκτιμώντας πως υπάρχουν περιθώρια για ανατροπή της σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε νομικό.

Ποιοι εκλέχθηκαν στο Δ.Σ. της Τράπεζας Ηπείρου

Με συμμετοχή που έφτασε σχεδόν τους 4500 ψηφοφόρους σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Τράπεζας Ηπείρου. Έξι παλιοί πέτυχαν την επανεκλογή τους, ενώ στο Δ.Σ. εισέρχονται και τρία νέα πρόσωπα.
1. Ζωνίδης Κων/νος με 1420 ψήφους
2. Τζιάλλας Αθανάσιος με 1054
3. Χήτας Παύλος με 651
4. Γιαννάκης Γιώργος με 633
5. Κολιός Βασίλης με 533
6. Νάσης Δημήτριος με 527
7. Λέφας Αθανάσιος 526
8. Οικονόμου Αθανάσιος με 516
9. Μπαράτσας Κων/νος με 459