Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

25 υποψήφιοι από όλη την Ήπειρο διεκδικούν την εκλογή τους στο νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας

Aύριο οι εκλογές

Εικοσιπέντε υποψήφιοι από όλη την Ήπειρο διεκδικούν την εκλογή τους στο νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας. Οι διεργασίες στο χώρο των μετόχων είναι πολλές και βέβαια δεν λείπει η συγκρότηση ομάδων που επιθυμεί διακαώς τη συμμετοχή της.Υπενθυμίζεται στα μέλη – ψηφοφόρους ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή από ώρα 07.00 έως 19.00 , στα μεν Ιωάννινα στην αίθουσα του καταστήματος ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ, στους δε λοιπούς νομούς ( Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας) στα κατά τόπους καταστήματα της τράπεζας.Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη ( φυσικά και νομικά πρόσωπα), που έχουν εγγραφεί στην τράπεζα μέχρι τη Γ.Σ του Ιουνίου 2012.Ένα από τα βασικά ζητούμενα αυτών των εκλογών είναι η εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο ολόκληρης της Ηπείρου. Κι αυτό τόσο για συμβολικούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους.Μία Τράπεζα άλλωστε που απευθύνεται σε όλους τους Ηπειρώτες θα πρέπει αυτό να το αποτυπώνει και στη Διοίκησή της.Υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι ακόλουθοι:
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ -ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ -ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
1.ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
2.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΗΣ
3.ΒΕΝΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
4.ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
5.ΔΟΛΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝ/ΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛ.
6.ΖΩΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
7.ΖΩΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
8.ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ
9.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
10.ΚΑΡΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
11.ΚΙΤΣΑΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
12.ΚΟΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
13.ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
14.ΛΕΚΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
15.ΛΕΦΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
16.ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝ/ΧΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
17.ΜΠΑΛΛΙΑ ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΘΩΜΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
18.ΜΠΑΡΑΤΣΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
19.ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ Ε.Δ.Ε.
20.ΝΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
21.ΝΤΟΥΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
22.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
23.ΤΖΙΑΛΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
24.ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
25.ΧΗΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

Συνέδριο για τη Σπονδυλική Στήλη στα Γιάνενα

Σημείο συνάντησης κορυφαίων νευροχειρουργών και ορθοπαιδικών χειρουργών από όλη την Ελλάδα, καθώς και επιλεγμένων ιατρών από το εξωτερικό, θα αποτελέσει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης (ΕΕΣΣ) μεταξύ 25 & 28 Οκτωβρίου 2012 στο Ξενοδοχείο Hotel du Lac στα Ιωάννινα. Το Συνέδριο αφορά στις νεότερες ιατρικές εξελίξεις της Σπονδυλικής Στήλης και τους τρόπους αντιμετώπισης κρίσιμων καταστάσεων στη χειρουργική της.Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, καθώς και η αναπόφευκτη δυσκολία της τεχνολογικής υποστήριξης δημιουργούν νέα δεδομένα στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης και σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάλυση των ενδείξεων και των πιθανών επιπλοκών στη χειρουργική, ώστε να περιορίζονται και να προλαμβάνονται ενδεχόμενες επικίνδυνες καταστάσεις. Στις ενότητες του Συνεδρίου θα εξεταστεί μία σειρά ιατρικών θεμάτων, που αφορούν τις παθήσεις της ΣΣ, όπως οσφυαλγία, οσφυϊκή σπονδύλωση, η νόσος του παρακείμενου διαστήματος, αυχενική μυελοπάθεια και κύφωση, θωρακική δισκοκήλη, κατάγματα θωρακοοσφυϊκής μοίρας της ΣΣ κ.α. Η τελευταία ημέρα του Συνεδρίου είναι αφιερωμένη στη φυσική αποκατάσταση.Την επιστημονική τους εμπειρία θα καταθέσουν περισσότεροι από 300 Έλληνες νευροχειρουργοί και ορθοπαιδικοί χειρουργοί, φυσίατροι και φυσικοθεραπευτές, ακτινολόγοι, καθώς και ιατροί άλλων ειδικοτήτων. Επιπλέον, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού της ΕΕΣΣ, και για πρώτη φορά, οι περιλήψεις των εργασιών παρουσιάζονται στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ το Συνέδριο πλαισιώνουν διακεκριμένοι ξένοι ομιλητές από τη Γαλλική και Ευρωπαϊκή Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης συμμετέχοντας σε κοινή ολοήμερη ελληνογαλλική συνεδρία.Το Συνέδριο παρουσιάζει και ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον, καθώς κατά την τελετή έναρξής του θα παραθέσει ομιλία η Διευθύντρια της 8ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κα Β. Παπαδοπούλου, με τίτλο «Ιωάννινα, από τη βυζαντινή καστροπολιτεία στην οθωμανική μεγαλούπολη»». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κα Παπαδοπούλου θα ανακοινώσει τα πολύ σημαντικά για τα Ιωάννινα πρόσφατα ευρήματα ανασκαφών που τοποθετούν την ιστορία της πόλης πέραν αυτής της περιόδου.Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης είναι ο νευροχειρουργός και επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ Ιωάννης Μάγρας.Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Ιωαννίνων που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, ενώ υποστηρίζεται από την Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία και την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, καθώς και από ιδιωτικές εταιρείες και κέντρα αποκατάστασης που με την ευγενική τους χορηγία καθιστούν δυνατή την επιτυχή πραγματοποίησή του.

Ελέγχους για συγκεκριμένες παθήσεις κάνει ο ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών


Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας –Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» στα πλαίσια της Κοινωνικής Προστασίας διενεγεί προληπτικά ελέγχους για συγκεκριμένες παθήσεις.Συγκεκριμένη, η Φυματίωση , νοσήματα του πνεύμονα αλλά και του καρδιαγγειακού συστήματος έχουν αυξητική τάση στον ελληνικό πληθυσμό. Τα αίτια είναι το κάπνισμα, η κακή διατροφή, οι κακές συνθήκες διαβίωσης, στις οποίες περιλαμβάνονται ο συγχρωτισμός ιδιαίτερα στους μετανάστες και ακόμα περισσότερο η έλλειψη στέγης.Για τις παθήσεις αυτές στα Δημοτικά Ιατρεία Αλληλεγγύης «Νίκος Σκοπούλης» θα διεξαχθούν προληπτικά οι παρακάτω έλεγχοι :
Τον μήνα Οκτώβριο για την Φυματίωση
Τον μήνα Νοέμβριο για Πνευμονολογικά Νοσήματα
Τον μήνα Δεκέμβριο για τα νοσήματα του Καρδιαγγειακού Συστήματος
Οι έλεγχοι θα γίνονται Δωρεάν , κάθε Τετάρτη απόγευμα και ώρα 18.00-20.00μ.μ στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, χωρίς προηγούμενο ραντεβού.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2651029309-2651304760
Διεύθυνση. ΚΕΠΑΒΙ- Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11(παρκινγκ)

ΤΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΠΗΡΑΝ...ΦΩΤΙΑ!

Σε έξαρση τελευταία η λαθροϋλοτομία σ’ όλη την Ήπειρο
Ενώ προχωρούμε προς την καρδιά του φθινοπώρου, στο… φουλ δουλεύουν τα αλυσοπρίονα στις ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου ολόκληρης, καθώς νόμιμοι αλλά και παράνομοι υλοτόμοι κόβουν με εντατικούς ρυθμούς ξύλα για να εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους στη διάρκεια του χειμώνα.Η μεγάλη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου έχει κάνει πολλούς συμπατριώτες μας να… θυμηθούν ξανά τα χωριά τους και τα οικογενειακά κτήματα που λόγω εγκατάλειψης έχουν μετατραπεί σε πραγματικά δάση. Έτσι, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος στα Δασαρχεία Ιωαννίνων, Μετσόβου και Κόνιτσας για «άνοιγμα» μετά από χρόνια αγρανάπαυσης κτημάτων με –ελεγχόμενο- κόψιμο δέντρων είναι σχεδόν διπλάσιες απ’ ότι στο πρόσφατο παρελθόν. Ακόμη πιο πολλοί όμως είναι εκείνοι οι πολίτες που ανεξέλεγκτα και παράνομα αποψιλώνουν ορεινές δασικές εκτάσεις, προκειμένου να γεμίσουν τις απο­ θήκες τους για το χειμώνα ή για να πουλήσουν τα ξύλα που κόβουν, αποκομίζοντας ένα σημαντικό γι’ αυτούς κέρδος!

Μάχη από τα Δασαρχεία
Η λαθροϋλοτομία λοιπόν είναι σε έξαρση και στην περιοχή μας και οι υπάλληλοι των Δασαρχείων δίνουν μάχη μέρα – νύχτα για να περιορίσουν το φαινόμενο, προστατεύοντας τον πολύτιμο αυτό θησαυρό της Ηπείρου που δεν είναι άλλος από τα δάση. Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι εύκολα, αφού ειδικά τα Δασαρχεία Μετσόβου και Κόνιτσας αντιμετωπίζουν μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Στην περιοχή Κόνιτσας
Σε αυτό της Κόνιτσας που καλύπτει μία ευρύτατη περιοχή γεμάτη δασικές εκτάσεις και φτάνει ως τα ελληνοαλβανικά σύνορα, υπηρετούν σήμερα συνολικά 15 υπάλληλοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης παράνομης υλοτομίας. «Ο όγκος της δουλειάς είναι μεγάλος όπως και η περιοχή ευθύνης μας και ωράριο δεν υπάρχει, αφού το προσωπικό δεν επαρκεί», ανέφερε χθες  στέλεχος του συγκεκριμένου Δασαρχείου.Ωστόσο, η δουλειά που γίνεται είναι σημαντική. Χαρακτηριστικό ως προς αυτό είναι το γεγονός ότι μόνο τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχουν γίνει τουλάχιστον έξι με επτά μηνύσεις για λαθροϋλοτομία, οι οποίες πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ οι έλεγχοι και οι περιπολίες είναι συνεχείς και αφορούν ακόμη και τους δασικούς συνεταιρισμούς που ασχολούνται νόμιμα με την υλοτομία.

«Ανοίγουν» χωράφια!
Σχεδόν 100 αιτήσεις για «άνοιγμα» χωραφιών που μέχρι τώρα ήταν εγκαταλελειμμένα και για κόψιμο δέντρων που υπάρχουν σ’ αυτά έχει δεχθεί από τις αρχές του καλοκαιριού και μέχρι σήμερα το Δασαρχείο Μετσόβου, όπως ανέφερε ο προϊστάμενός του κ. Ευάγγελος Σιούτας. «Με την οικονομική κρίση και την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, όλοι θυμήθηκαν τα χωριά τους και ξανασχολούνται με τα πατρικά τους κτήματα, γεγονός που αποτελεί το θετικό της υπόθεσης», τόνισε ο κ. Σιούτας.

Δεκάδες οι μηνύσεις
Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι και στην πλούσια σε δάση ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου παρατηρείται έξαρση της λαθροϋλοτομίας σε σχέση με πέρυσι ή ακόμη παλιότερα. Γι’ αυτό και οι μηνύσεις εναντίον παρανόμων ξυλοκόπων που συνήθως έφταναν τις 20 με 30 κάθε χρόνο, φέτος είναι πολύ περισσότερες και σύμφωνα με τον κ. Σιούτα ως τα τέλη της χρονιάς οι συγκεκριμένες υποθέσεις θα φτάσουν τις 100! Και να σκεφτεί κανείς ότι ο εντοπισμός όσων κόβουν παράνομα ξύλα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού σπάνια σε ένα χωριό αποκαλύπτει κανείς το όνομα των ενόχων που μπορεί να είναι συγχωριανοί του!Πάντως και το Δασαρχείο Μετσόβου αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού, αφού αυτή τη στιγμή υπηρετούν σ’ αυτό μόλις οκτώ υπάλληλοι.

Παράνομο εμπόριο
Πέρα απ’ αυτούς οι οποίοι επιδίδονται σε λαθροϋλοτομία για να λύσουν το πρόβλημα θέρμανσης του σπιτιού τους, πολλοί είναι και οι παράνομοι υλοτόμοι οι οποίοι αποψιλώνουν δάση προκειμένου να κάνουν εμπόριο καυσόξυλων! Εξάλλου, τα ξύλα που πωλούνται χωρίς αποδείξεις, παραστατικά κ.λ.π., στοιχίζουν λιγότερο από εκείνα που διαθέτουν οι νόμιμες μάντρες, οπότε είναι φυσικό η ζήτησή τους να είναι μεγάλη.

Καυσόξυλα Βουλγαρίας…
Στο μεταξύ, πιο φτηνά είναι και τα ξύλα που εισάγονται στην Ελλάδα από την γειτονική Βουλγαρία και φτάνουν φυσικά και στην Ήπειρο! Αυτά πωλούνται σε κυβικά, έναντι 50 έως 60 ευρώ το καθένα, δηλαδή το κιλό στοιχίζει 10 λεπτά περίπου. Βέβαια, ένα κυβικό μέτρο ισούται περίπου με 600 κιλά ξύλα. Και πάλι όμως συμφέρει, αφού ο τόνος ξύλων στη Ελλάδα τιμάται κατά μέσο όρο στα 140-150 ευρώ, δηλαδή το κιλό κοστίζει 14 με 15 λεπτά. Η πώληση στην Ελλάδα ξύλων που εισάγονται από τη Βουλγαρία δεν είναι φυσικά παράνομη, αν και η ποιότητά τους δεν είναι αντίστοιχη εκείνης των ελληνικών καυσόξυλων.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Σειρά εκδηλώσεων και πολιτιστικών δράσεων για την επέτειο για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Πρέβεζας


Σειρά εκδηλώσεων και πολιτιστικών δράσεων που θα σηματοδοτήσουν την επέτειο για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Πρέβεζας περιλαμβάνει το πρόγραμμα του εορτασμού έτσι όπως αυτό παρουσιάστηκε  στην εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Πρέβεζας, στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Μπαΐλης ανέφερε: «Δυστυχώς οι συνδημότες μας σήμερα απέχουν. Αυτό δεν πρέπει να μας απογοητεύει. Η Πρέβεζα είναι πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία. Η Πρέβεζα θα πρέπει να αξιοποιήσει την επέτειο αυτή, όχι μόνο από σεβασμό στην ιστορική αλήθεια, αλλά κυρίως να δείξουμε σε όλους πως όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να δώσουμε μια νέα προοπτική που θα στηρίζεται σε ιστορικές αξίες. Να δώσουμε ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο, προτάσσοντας πάντα το καλό της Πρέβεζας, έναντι του ατομικού». Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Πρέβεζας και Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής για τον εορτασμό των 100 χρόνων, κ. Κοσμάς Κορωναίος, είπε μεταξύ άλλων ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο να εργαστεί για ένα τέτοιο γεγονός για την πόλη μας. «Συνεργάστηκα με πολλούς ανθρώπους όλο αυτό το διάστημα, στους οποίους διέκρινα την ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο μας. Μοιράζομαι τον πόθο τους για έναν εορτασμό που αποτελεί ορόσημο για την πόλη μας» τόνισε ο κ. Κορωναίος. Σύμφωνα με τον κ. Κορωναίο στόχος είναι ο εορτασμός να διαρκέσει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και με οδηγό, την ιστορία τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου μας, θα αναδειχθούν τα γεγονότα της περιόδου της απελευθέρωσης και η κληρονομιά της πνευματικής Πρέβεζας και τα οποία θα βρίσκονται στο επίκεντρο του εορτασμού. Εγκαίνια έκθεσης αρχειακού υλικού, βαρκαρόλα με παλιές καντάδες , προβολή ντοκιμαντέρ, παραδοσιακοί χοροί, αποκαλυπτήρια μνημείου, απευθείας μετάδοση από την Μόσχα, της «Λίμνης των Κύκνων» από τα μπαλέτα Μπολσόι, θεατρική παράσταση και συναυλίες είναι μεταξύ των εκδηλώσεων του πρώτου τριμήνου, ενώ όλα τα σχολεία της πόλης, θα ετοιμάσουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα αυτής της πρώτης περιόδου, έχει τη «σφραγίδα» του Δημοτικού Ωδείου «Σπύρος Δήμας». Στη συνέχεια ακούστηκε το τραγούδι «Τα μύστικα», που όπως σημείωσε ο κ. Μιχάλης Ζάμπας, Διευθυντής της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Δήμου Πρέβεζας και Προέδρος της «ΕΛΛΟΠΙΑΣ», αναφέρεται στο γεγονός της απελευθέρωσης της Πρέβεζας. Αμέσως μετά βραβεύθηκαν οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού για το λογότυπο των 100 χρόνων, όπως επίσης και ο νικητής συμπολίτης μας γραφίστας Χάρης Κοτσώνης. Στο βήμα ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος του οργανισμού: «Πάτρα-πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» και πρώην Αντιδήμαρχος Πατρέων, κ. Δημήτρης Πεφάνης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η συμβολή του πολιτισμού στην εξέλιξη των πόλεων». Ο κ. Πεφάνης τόνισε τη σημασία της Παιδείας και του Πολιτισμού, στη συνέχιση του ίδιου του ελληνικού έθνους και μίλησε για τη στενή σχέση που έχουν οι έννοιες πόλη-πολίτης-πολιτισμός, λέγοντας ότι δεν υπάρχει πόλη χωρίς πολιτισμό. Η βραδιά περιελάμβανε ακόμη την προβολή ντοκιμαντέρ του Γιάννη Νικολαϊδη με τίτλο «Πρέβεζα, ματιές μέσα στο χρόνο», ενώ δεν έλλειψε η λαδόπιτα και το πρεβεζάνικο ούζο.

Παρουσίαση των προγραμμάτων των Α.Α. στα Γιάνεννα


Ανοιχτή Ενημερωτική Παρουσίαση των Προγραμμάτων Ανάρρωσης των Αλκοολικών Ανωνύμων (Α.Α.) και των Ομάδων Συγγενών Αλκοολικών (ΑΛ - ΑΝΩΝ), θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012, από τις 18:00 έως τις 19:30, στο ξενοδοχείο Epirus Palace Hotel στα Ιωάννινα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Απάντηση Σταυρούλας Μπραΐμη στην καταγγελία για τον Λάμποβο

Σε απάντηση της από 04.10.2012 καταγγελία σας σε σχέση με το "Λάμποβο 2012" σας γνωρίζω τα εξής:
1. Η εργασία κατασκευής των παραπηγμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.
2. Τα κλειστού τύπου παραπήγματα έχουν ήδη κατασκευαστεί στον αριθμό (με βάσει τη μελέτη) που συμφωνήθηκε με τον κατασκευαστή.
3. Τα ανοιχτού τύπου παραπήγματα γίνονται βήμα - βήμα λαμβάνοντας υπ' όψη την αισθητική και τη λειτουργικότητα του "Λαμπόβου".
4. Οι χημικές τουαλέτες και οι παροχές νερού τοποθετούνται σήμερα (05.10.2012) ώστε την Κυριακή 07.10.2012 (ημερομηνία έναρξης του "Λαμπόβου") να είναι όλα έτοιμα.

Η Δήμαρχος Σουλίου
Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση

Υπεγράφη η δημοπράτηση της Παράκαμψης Άρτας


Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση που αφορά στην έγκριση δημοπράτησης του έργου «Υπολειπόμενες Εργασίες Παράκαμψης Άρτας – Φιλιππιάδας και διάθεση πίστωσης ποσού 10.100.000 €».Το έργο αποτελεί τμήμα της ευρείας παράκαμψης Άρτας – Φιλιππιάδας, που ανήκει στην Ιόνια οδό και περιλαμβάνει εργασίες που δεν ολοκληρώθηκαν από προηγούμενη εργολαβία, η οποία διαλύθηκε προ έτους.

Στην Κόνιτσα ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων


Ο ΕΟΣ Ιωαννίνων την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιήσει πορεία στην περιοχή της Κόνιτσας. Η πορεία χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες και έχει αφετηρία και τερματισμό την γέφυρα της Κόνιτσας.Η πρώτη πορεία κατηγορίας Α’ και διάρκειας 5 ωρών και η δεύτερη πορεία κατηγορίας Β’ και διάρκειας 7 ωρών είναι στην επιλογή του καθ’ ενός κρίνοντας από τη δυσκολία της διαδρομής και το χρόνο επιστροφής. Υπάρχουν 5 σημεία επιλογής: α) η Μονή Στομίου, β) η Ρεματιά, γ) η παλιά καλύβα, όπου υπάρχει μια προεξοχή βράχου, δ) οι πρόποδες των βράχων, και ε) οι πρόποδες της Νταβάλιστας.Η τρίτη πορεία κατηγορίας Γ’ και διάρκειας 9 ωρών θα ανεβεί την Νταβάλιστα. Έχει τρία δύσκολα σημεία που το μονοπάτι καλύπτεται από χαλίκια και το τελευταίο κομμάτι που είναι μια ρεματιά ανώμαλου δρόμου και ανάγλυφου εδάφους με πέτρες. Απαραίτητα τα ορειβατικά παπούτσια τύπου climbers και τα μπατόν.
Αναχώρηση 7:15 π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Επιστροφή 6:30 μ.μ. από την Κόνιτσα.
Αρχηγοί πορείας: Γιάννης Χρήστου
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Σμύρνης 15 καθημερινά 7-9μμ. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας οι δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Πρόγραμμα «Ψυχαργώς» - του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή στις 7 το απόγευμα , στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με τη Μόρφω Τσαϊρέλη και τον Ηρακλή Βαβάτσικα στο ακορντεόν , ενώ θα συμμετέχει και ο Πρεβεζάνος μουσικός Ντίνος Γιαννακός, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Νωρίτερα θα προηγηθεί η προβολή της ταινίας με τίτλο «Κι με είδε μία ακτίδα…», του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, με θέμα τη ζωή στις δομές.

ΑΡΤΑ: Αιμοδοσία στο Κομμένο την Κυριακή
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας γίνεται γνωστό ότι την Κυριακή 7/10/2012 και από τις 9:00 π.μ. έως και τη 1:00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί αιμοδοσία στο Κομμένο. Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί στο Κομμένο από την Τράπεζα Αίματος Αιμοδοτικού Συλλόγου Κομμένου. Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.

Δωρεάν πιστοποιητικό υγείας δίνεται στους μαθητές από το Νοσοκομείο Πρέβεζας


Δωρεάν πιστοποιητικό υγείας δίνεται στους μαθητές από το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Για το θέμα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας επικοινώνησε με το Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Τζίμα, με αφορμή έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στη συγκρότηση κλιμακίων ιατρών για την έκδοση Πιστοποιητικού Υγείας των μαθητών. Σύμφωνα με τον κ. Τζίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας λειτουργούν καθημερινά στα Εξωτερικά Ιατρεία οι ειδικότητες Παιδιατρική, Καρδιολογική ,Οδοντιατρική και Οφθαλμολογική, οι οποίες εξυπηρετούν τους μαθητές και χορηγούν σε αυτούς Ατομικό Πιστοποιητικό Υγείας δωρεάν . Να σημειωθεί ότι στα Κέντρα Υγείας ευθύνης του Νοσοκομείου, λόγω έλλειψης των ειδικοτήτων δεν έγινε δυνατή η συγκρότηση των Επιτροπών .

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:Πρόσκληση για τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε ημερίδα επιχειρηματικών συναντήσεων στην Pula της Κροατίας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στα πλαίσια της συμμετοχής στο έργο Cluster Club προσκαλεί επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, οι οποίες είτε επιθυμούν είτε έχουν ήδη προγραμματίσει να επισκεφτούν τη 3η Διεθνή Ναυτική Έκθεση, η οποία διοργανώνεται στην Πούλα της Κροατίας το διάστημα 17-20 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια παράλληλη ημερίδα επιχειρηματικών συναντήσεων την 18η Οκτωβρίου.Η Διεθνής Ναυτική Έκθεση της Pulla είναι μια εκδήλωση η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τόσο μεγάλων πολυεθνικών όσο και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλες σχεδόν τις χώρες της Αδριατικής καθώς και της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης και της Μεσογείου.Στα πλαίσια της παραπάνω έκθεσης, το δίκτυο των εταίρων του έργου Cluster Club διοργανώνει μια ημερίδα κλειστών επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β, Business-2-Business), η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει οργανισμούς και επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι δραστηριοποιούνται είτε επιχειρηματικά είτε ερευνητικά στο ναυτιλιακό χώρο.Η ημερίδα επιχειρηματικών συναντήσεων αποτελεί για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν ένα εργαλείο για τη δικτύωση και επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε νέες αγορές, την αναζήτηση νέων συνεργατών από ανεπτυγμένες ή αναδυόμενες αγορές, καθώς και τον εντοπισμό νέων προϊόντων, προμηθευτών πρώτων υλών κ.α. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και την ημερίδα μπορεί να δει κανείς στο παρακάτω link: http://www.b2match.eu/pula-boat-fair-b2b/Οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί καλούνται να συμπληρώσουν μια αίτηση συμμετοχής της επιχείρησής τους (παρακάτω διατίθεται ειδική φόρμα), στην οποία δηλώνονται γενικά χαρακτηριστικά της επιχείρηση. Η αίτηση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για τον προγραμματισμό των συναντήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής είναι δυνατή μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου.Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, ενώ όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν πρόσκληση για την ελεύθερη είσοδό τους και στην έκθεση. Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής στην Πούλα επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες. Ενώ, σε περίπτωση κωλύματος των επιχειρήσεων να παρευρεθούν, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν εκπροσώπησής τους στις συναντήσεις από στελέχη του Δήμου Ηγουμενίτσας.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στην ημερίδα καθώς και για την υποβολή της σχετικής φόρμας επικοινωνήστε με τα παρακάτω στελέχη του Δήμου:
Ιφιγένεια Κώτσια (τηλ.: 26653 61212, Fax: 26653 61119, igoumen2@otenet.gr) 
Δρ. Ιωάννης Βέρμπης (τηλ.: 26653 63116, Fax: 26650 26067)
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν τη σχετική φόρμα για την περιγραφή του εταιρικού του προφίλ, από το παρακάτω link:
Application Form (αγγλική έκδοση)
Το έργο “Cluster Club” υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA Adriatic CBC 2007-2013 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (κατά 85%) και από την Ελληνική Κυβέρνηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (κατά 15%).

Την κωμωδία «Μην το πεις ούτε του μπαμπά» θα ανεβάσει η νέα Θεατρική Ομάδα Πρέβεζας


Την μαύρη ανατρεπτική κωμωδία «Μην το πεις ούτε του μπαμπά» θα ανεβάσει το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου η νέα Θεατρική Ομάδα Πρέβεζας. OιΚωνσταντίνος Ιωαννίδης, Χαρά Κακοσίμου, Βιργινία Μπάκα, Κική Παπαγιάννη, Ιλεάνα Παππά και Αλέξανδρος Τέφας και έχουν ετοιμάσει την πιο γλυκιά αμαρτία με μπόλικη καυστική γλώσσα και πολύ μαύρο χιούμορ και προσκεκλημένους όσοι είναι άνω των 15 ετών. Οι παραστάσεις θα δοθούν και τις δύο ημέρες στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα της Θεοφάνειου. Τιμή εισόδου 5 ευρώ.

2 χρόνια “VESPA CLUB” Ηγουμενίτσας


Το VESPA CLUB Ηγουμενίτσας έκλεισε 2 χρόνια λειτουργίας και το γιόρτασε στο καφέ- μπαρ DÉJÀ VU στα πλατάνια Ηγουμενίτσας. Μερακλήδες τα μέλη του VESPA CLUB Ηγουμενίτσας, αφού επιδιορθώνουν και βελτιώνουν μόνοι τους τις παλιές τους βέσπες μεταμορφώνοντας τες σε πραγματικά έργα τέχνης.Το κλαμπ διοργανώνει εκδρομές και πορείες σε διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα κάθε χρόνο, όπου ταξιδεύουν με τις βέσπες τους.Σε αναμονή της ετήσιας συνάντησης στην Κέρκυρα, ευχόμαστε να τα εκατοστήσουν και καλά ταξίδια! Και γιατί όχι, κάποια στιγμή η Ηγουμενίτσα να φιλοξενήσει την ετήσια συνάντησή τους, εφόσον το Δρέπανο ενδείκνυται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις!Εξάλλου υπάρχει καλύτερο μέσο μετακίνησης στην μποτιλιαρισμένη Ηγουμενίτσα από τη βέσπα;Ας το σκεφτούμε σοβαρά!Φινετσάτη, γρήγορη, ασφαλής και με λίγα καύσιμα, η πόλη μας θα γλίτωνε τα τόσα αυτοκίνητα και θα προσέφερε και μοναδικό θέαμα!

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δ.Σ. Άρτας


Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και ώρα 7:00μμ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων (Απολογισμού – Ισολογισμού) χρήσης 2011 του Δήμου Αρταίων», καθώς και 42 ακόμη θέματα.

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:Πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες των βρεφονηπιακών σταθμών


Στην πρόσληψη προσωπικού εννέα ατόμων τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες βρεφονηπιακών σταθμών, προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας. Συγκεκριμένα οι θέσεις αφορούν 4 βρεφονηπιοκόμους ή βρεφοκόμους Τ.Ε, 3 μάγειρες Δ.Ε με πτυχίο ή δίπλωμα μαγειρικής τέχνης από ΙΕΚ ή Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο ή άλλη Επαγγελματική Σχολή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ καθώς και δύο άτομα Υ.Ε για προσωπικό καθαριότητας. Η διάρκεια των συμβάσεων είναι 11 μήνες με δυνατότητα συνέχισης, σε περίπτωση παράτασης του προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι ηλικίας από18 έως 65 ετών μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Πρέβεζας. Τηλ. επικοινωνίας: 2682360654-2682360633- 2682360657.

Ξεπούλημα - πλήγμα για τους κτηνοτρόφους

Εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι καλούνται να παλέψουν να μη γίνει πράξη το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ»
Στο ξεπούλημα της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» προχώρησε προκλητικά η τρικομματική κυβέρνηση, επιφέροντας ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Το τίμημα της πώλησης ορίστηκε στο εξευτελιστικό ποσό των 21 εκατ. ευρώ.Γίνεται φανερό πως η συγκυβέρνηση προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες στο ξεπούλημα των κρατικοσυνεταιριστικών βιομηχανιών μέσω του ειδικού διαχειριστή που ανέλαβε το λεγόμενο κακό κομμάτι της ΑΤΕ μετά τη διάλυση της τράπεζας και την παραχώρησή της στην Τράπεζα Πειραιώς. Η πώληση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» θα σημάνει πτώση των τιμών παραγωγού στο γάλα και περαιτέρω συρρίκνωση της κτηνοτροφίας, όταν η χώρα είναι ελλειμματικότατη σε κτηνοτροφικά προϊόντα, ενώ αβέβαιο παραμένει πλέον το μέλλον των εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία αυτή. Παράλληλα, ο ειδικός διαχειριστής έχει βάλει ως στόχο να ξεπουλήσει άμεσα την «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» και τη ΣΕΚΑΠ. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι καλούνται να παλέψουν να μη γίνει πράξη το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ», να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των αγροτοσυνεταιριστικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και να σχεδιαστεί η ανάπτυξή τους για παραγωγή που να καλύπτει τις εγχώριες λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Κοινή δήλωση των βουλευτών της Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Σήμερα ζούμε τα αποκαλυπτήρια του ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΤΕbank υπό ειδική εκκαθάριση, η γαλακτοβιομηχανία δόθηκε στο κοινοπρακτικό σχήμα «SI» στην οποία συμμετέχει η επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP κατά 90% και η ΣΙΜΟΣ Food Group AE κατά 10%.Όμως η συγκυβέρνηση της καταστροφής πρέπει να γνωρίζει καλά ότι όποιες συμφωνίες και να κάνει για το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού αυτές θα μείνουν στα χαρτιά.Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτή την επιχείρηση ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στις προσπάθειες των φυσικών της ιδιοκτητών, μαζί με όλο τον λαό της Ηπείρου, για να λειτουργήσει η ΔΩΔΩΝΗ, χωρίς αφεντικά.Αποτελεί ύψιστο καθήκον για μας μέσα και έξω από τη Βουλή, μαζί με όλο τον λαό της Ηπείρου, να ματαιώσουμε αυτό το έγκλημα, που θα πλήξει καίρια την κτηνοτροφία στη περιοχή, τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΩΔΩΝΗΣ και ευρύτερα την τοπική οικονομία.

Οι βουλευτές
Χρήστος Μαντάς-Όλγα Γεροβασίλη-Κώστας Μπάρκας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ:Το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ είναι το μεγαλύτερο οικονομικό και πολίτικο σκάνδαλο των τελευταίων ετών στην περιοχή μας

Με λύπη πληροφορηθήκαμε από την Αγροτική Τράπεζα ότι την Παρασκευή υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά του ποσοστού που κατείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.» με σύνθεση 90% την Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρία του εξωτερικού και 10% ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε., έναντι τιμήματος 21 εκατ. ευρώ περίπου.Δυστυχώς οι φόβοι της ηπειρώτικης κοινωνίας ,ειδικά μετά τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό των ΕΑΣ Ηπείρου, επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο ,καθώς το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ αποτελεί πλέον γεγονός. Όπως γεγονός αποτελεί πως πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό και πολίτικο σκάνδαλο των τελευταίων ετών στην περιοχή μας. Μιας περιοχής που μαστίζεται από ανεργία φτώχια και εγκατάλειψη, στοιχειά που προφανώς δεν ενδιέφεραν ουδόλως τους αποφασίζοντες στη Αθήνα. Πρόκειται για ένα Deal που βυθίζει τις παραγωγικές τάξεις της Ηπείρου σε μαρασμό. Η ΔΩΔΩΝΗ είναι ακρογωνιαίος λίθος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής και το ξεπούλημα της αποτελεί για εμένα Casus Belli.Δεν είναι τυχαίο ότι το αρμόδιο υπουργείο παραβαίνοντας τον κανονισμό της Βουλής για το χρόνο απάντησης ερωτήσεων βουλευτών, έχει αρνηθεί να απαντήσει σε ερώτηση μου για τη ΔΩΔΩΝΗ. Προφανώς το ΄΄έγκλημα΄΄ ήταν προαποφασισμένο.


Μιχάλης Κασσής
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων

ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ:Όλοι στην κατάληψη της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ

Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση, η οποία θα είναι η ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης και η ακύρωση του διαγωνισμού
Μετά την ανακοίνωση μέσω του διαδικτύου της απόφασης για την πώληση του 67,7% των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, τις οποίες κατέχει η ΑΤΕ, στην εταιρία ΣΙΜΟΣ ΦΟΥΝΤ , που είναι το αποτέλεσμα του αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαγωνισμού ο οποίος διαγωνισμός κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρείας, αφού ο εν λόγω αγοραστής, αγοράζει την εταιρεία με 21 εκ. ευρώ, από τα οποία αν αφαιρεθούν τα 12 εκ. ευρώ που οφείλει στην ΔΩΔΩΝΗ, τις αγόρασε με το εξευτελιστικό τίμημα των 9 εκ. ευρώ, δηλαδή τα κέρδη μιας χρονιάς !!!!Οι ΕΑΣ Ηπείρου – μέτοχοι της εταιρείας μαζί με τους παραγωγούς και την κοινωνία της Ηπείρου, αποφάσισαν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ για αόριστο χρόνο της εταιρείας.Διαβεβαιώνουμε τους παραγωγούς, τους πελάτες της εταιρείας και τους καταναλωτές, ότι η ΔΩΔΩΝΗ θα ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ κανονικά και απρόσκοπτα, όπως διαχρονικά με τη συμμετοχή μας λειτουργεί.Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση, η οποία θα είναι η ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης και η ακύρωση του διαγωνισμού.Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους φορείς της Ηπείρου, όλη την κοινωνία και όλους τους παραγωγούς να πλαισιώσουν τον δίκαιο αγώνα μας και ταυτόχρονα τους καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 μ. στη ΔΩΔΩΝΗ, στην οποία θα καθορίσουμε τον αγώνα μας και το πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας.

ΟΙ ΕΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία ανθρωπιάς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Καλούτσιανης

Στην περιοχή της Οδού Γεννηματά, δίπλα στο ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. υπάρχει έκταση με εγκαταλειμμένα κτίσματα που στέγαζαν κάποτε τις Στρατιωτικές Φυλακές καθώς και μια μικρή εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Ελευθέριο. Τα κτίρια αυτά, σε αχρηστία για πολλά χρόνια, μετατράπηκαν σε ερείπια.Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Καλούτσιανης «Η Αγία Μαρίνα» αποφάσισε να ευπρεπίσει το χώρο στην προοπτική να λειτουργήσει η μικρή εκκλησία.Σε επίσκεψη στον χώρο που έκανε το μέλος του Συλλόγου και Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων κ. Γιώργος Ζάχος μαζί με τον Ιερέα κ. Κώστα Βλαχιώτη διαπιστώσαν ότι στον χώρο βρήκαν καταφύγιο 14 άτομα από τον Κουρδιστάν ηλικίας 17-30 χρονών με ανανεούμενες εξάμηνες άδειες παραμονής στη χώρα μας .Ο κ. Γιώργος Ζάχος με τον Πατέρα Κώστα μίλησαν με τους ανθρώπους αυτούς - οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ελληνικά- άκουσαν τις δραματικές ιστορίες τους, είδαν τις απαράδεκτες συνθήκες της ζωής τους - κοιμούνται στο δάπεδο σε κατεστραμμένα στρώματα χωρίς σκεπάσματα και χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής. Διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ανθρώπινες ψυχές που ψάχνουν ένα στήριγμα σε ένα ξένο τόπο, χωρίς χρήματα, νηστικοί, κυνηγημένοι στον τόπο τους από πολέμους και φυσικές καταστροφές, απόκληροι της ζωής με μόνο όνειρο ένα ζεστό πιάτο φαγητό, ένα ζεστό κάλυμμα και με την ελπίδα για καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.Ο κ. Ζάχος ξεκίνησε μια προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τους ανθρώπους αυτούς και κινητοποίησε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καλούτσιανης.Τα μέλη του Δ.Σ. (Κώστας Βλάχος, Ευαγγελία Δρούγκα, Δάντης Κανερνής, Λίτσα Μάνου, Αντώνης Πάκος, Αποστόλης Γερογιάννης και Γεωργία Τσίκα) μόλις αντίκρισαν το δράμα αυτών των ανθρώπων έδειξαν την πραγματική εικόνα του αληθινού Έλληνα, Ηπειρώτη και Χριστιανού που είναι ευαίσθητος, πονάει τον συνάνθρωπο του, είναι φιλόξενος και ξέρει τι θα πει ξενιτιά. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να τους στηρίξουν έμπρακτα και να αναζητήσουν τρόπους για να τους βοηθήσουν να επιστρέψουν στη πατρίδα τους ή να τύχουν τις στήριξης από κρατικές κοινωνικές δομές που υπηρεσίες. Σε ελάχιστο χρόνο συγκέντρωσαν ρούχα και τρόφιμα θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δώσουν το παράδειγμα και το μήνυμα ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών δεν λύνεται με άνανδρες βίαιες επιθέσεις ενάντια σε ανυπεράσπιστα ανθρώπους, αλλά με ανθρωπιά και με ενέργειες για να λειτουργήσουν κοινωνικές και άλλες κρατικές δομές καθώς είναι οι μόνες που μπορούν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο ανθρώπινο και κοινωνικό πρόβλημα των ξένων μεταναστών.Στην προσπάθεια τους αυτή βρήκαν ήδη βοήθεια από το Δήμο Ιωαννιτών στο πρόσωπο του Αντιδήμαρχου Θωμά Μπάγκα και του Προέδρου των Κοινωνικών Δομών του Δήμου κ. Φίλιππα Τσουμάνη. Η εκτίμηση είναι ότι οι προσπάθειες του Δήμου πρέπει να πάρουν συγκεκριμένη μορφή για να διασφαλιστεί η κοινωνία ηρεμία και κοινωνική συνοχή που έχουμε ανάγκη. Είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου της Καλούτσιανης θα βρει μιμητές και συμπαραστάτες.